PDA

View Full Version : The Walking Dead

Oldalak : 1 2 [3]

TMIB
10-28-2016, 12:19 AM
Belegondolva a bûnbandák most is az okos, de morál nélküli brutális vezetõket szeretik.

TMIB
10-31-2016, 02:22 AM
Kiakadtak a Walking Dead fanok. Ezrével fenyegetõznek (megint), hogy nem nézik tovább a sorozatot. (volt már ilyen egy párszor, de mégis mindenki nézi) Túl brutálisnak találták a baseballütõs kivégzést. Gondolom meglepte õket hogy volt a HORROR sorozatban egy valóban felkavaró jelenet. :rolleyes:

Ami oké, de van egy rakás hülye aki fenyegeti a Negan-t alakító színészt. Komolyan, felnõtt emberek halálos fenyegetéseket írnak a színésznek amiért az eljátszott karaktere megölt egy másik eljátszott karaktert.

:huuu:

TMIB
11-01-2016, 08:02 AM
Vélemény a mostani epizódról?

Engem eléggé idegesít Carol, remélem hogy valami nagyon jó magyarázatot adnak arra hogy miért viselkedik így. Meg azt is remélem hogy visszaváltozik. A Terminátor Carol tetszett, ez a siránkozós Carol nem mondhatnám. :hogymi: De gondolom hogy majd halad elõre a történet és akkor majd alakulnak a dolgok vele is. :)

Ádám Csaba
11-01-2016, 12:26 PM
Carol tényleg hokin viselkedik, nem megszokott tõle. Szerintem szar volt a tegnapi rész!

mossberg-operator
11-01-2016, 08:13 PM
Magjatsza. Olyan, mint egy vampir. Csak a vernek (nala nem tom minek, Rick csapata veszelyben talan?) kell megjelenni, s leszall a voros kod... hamarosan. Ez elejen nem vettem ot komolyan, de talan a legerosebb karakter lett belole.

TMIB
11-11-2016, 11:02 PM
A most vasárnapi rész nem volt túl akciódús. De háttérsztorinak elment. :) Kell egy kis építgetés, hogy a végén érdekeljen minket az új szereplõk sorsa.

http://img00.deviantart.net/53cf/i/2016/055/d/5/the_walking_dead_by_patrickbrown-d9t0q1f.jpg

mossberg-operator
11-15-2016, 12:02 AM
Spoiler: a szarvas fertozott volt?

TMIB
11-15-2016, 01:50 AM
Nem, szerintem a nyakán volt egy sérülés, valaki nyakon lõtte?

Most néztem végig, végig azon gondolkodtam hogy "Te jó ég, ezt az epizódot ki szponzorálta? Az NRA?" :haha: Tényleg minden üzenet benne volt hogy miért kell az hogy egy közösségnek fegyverei legyenek, hogy nem csak vadászatra és önvédelemre, de elnyomók ellen is mennyire fontos, de még az is belekerült hogy miért fontos az hogy a fegyverek ne legyenek beregisztrálva. :eek:

TMIB
11-22-2016, 09:01 AM
Megnéztem a most vasárnapi részt, nem nagyon értettem. Mi a fenét akar most Carl? És Sasha? Neki minek kell az infó Negan-rõl? Jesus miért nem kérdezte meg tõle hogy mit akar csinálni? Carl-nak meg ott az apja, meg a huga is. Mit akar emberkedni? Még a darts se megy már neki, inkább a barátnõjére koncentrálna. Túl sokat nem haladtak elõre ebben a részben, de azért nem volt rossz rész. Egyelõre nem lövök le semmilyen konkrétumot. :)

TMIB
11-22-2016, 09:46 PM
Az új Negan kisfõnök elég jó színész. :cool:

Most olvasom, õ a GTA 5-ben Trevor szinkronhangja. :D

http://blogs-images.forbes.com/insertcoin/files/2016/11/ogg-dead.jpg

TMIB
11-30-2016, 11:41 AM
Tudjátok, a sorozat legelején van egy teherautó, egy magyar névvel. "Ferenc builders".

Megvan rá a magyarázat!

A Walking Dead sorozat rendezõje egy francia-magyar származású fickó. Darabont Ferenc Árpád. Csak most Frank Darabont néven fut. https://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Darabont

https://uproxx.files.wordpress.com/2013/10/the-walking-dead-ferenc.jpg?quality=90&w=650

:D

mossberg-operator
12-13-2016, 09:31 AM
Na vegre, elkezdik! Erre vege a szezon felenek, szunet....

Rozsomák
12-13-2016, 03:48 PM
Ez az utolsó két rész hozta a színvonalat. kellett a következõhöz, várom a harcot. Nagyonkirály ez a Megangyerek, jó karakter, jó színész.

TMIB
12-22-2016, 04:33 AM
Asszony rákattant a Walking Dead-re, pár nap alatt megnézte az összes évadot. (Mondjuk elég sokáig tartott neki letölteni, de végül csak utolért és a legutóbbi három részt már együtt néztük.) :)

Az utolsó két rész elég keményre sikeredett. Az a kibelezés a végén, meg a vasalóügy. :hogymi:

Negan karaktere szerintem akkor is nagyon kemény. Néhol tényleg nagyon ijesztõ, de mikor meg vigyorgó pszichopatát játszik, akkor meg a karakterének az az oldala is ott van a szeren.

mmilan21
12-22-2016, 08:00 AM
Asszony rákattant a Walking Dead-re, pár nap alatt megnézte az összes évadot.

Akkor eléggé belemerült tényleg. Nálam is hasonlóképpen volt, igaz akkor csak 4 évadot kellett pótoljak és beletelt 2 hétbe.

Én meg épp nemrég pótoltam be a (Fear) The Walking Dead új évadjainak részeit.

Alakulnak a dolgok.
Az azért elég életszerû szerintem, hogy valaki Negan szerû idõvel (évek alatt) átveszi kb. egy egész megye felett az irányítást, ha felborul törvényes rend.

Az elég nagy bénaságról árulkodik, hogy nem rejtettek el pár listázatlan lõfegyvert(mindenkinek legalább 1 db-ot) és lõszert azokhoz.
Persze most már ezen túl egyesek jobban át fogják gondolni a dolgokat. A karakterfejlõdés elve ezt várná el legalábbis.

Azt nem tudja valaki, hogy mennyi filmbeli eltelt idõnél tartanak a fõ sorozatban? Mármint a zombijárvány kezdete óta.
Én 2,5-3 évre tippelek.
Azt tudom hogy egyre kevesebb az évadok között eltelt átlagos filmbeli idõ.

TMIB
12-22-2016, 03:27 PM
3 évnél több lehet az, gondolj arra hogy Carl milyen idõsként kezdte a sorozatot, most meg már nagyobb mint az apja. :D Már 7 éve forgatnak, úgyhogy nem tudom. Én legalább 5 évet biztosan mondanék az eltelt idõre. :)

TMIB
12-22-2016, 03:32 PM
Bár lehet hogy neked van igazad.

"Although, The Walking Dead has been around for quite a while, the actual show has explored a time period a lot shorter than this. In fact, it seems the whole world went to ruin surprisingly quickly. According to Walking Dead Wikia, the last episode, "Coda," is set 514 days after the initial walker outbreak."

Az 5. évad felénél még 2 éve se telt el. Szóval ezt alapul véve tényleg csak 2,5-3 év-nél tartanak. Bár elég fura hogy a Carl 3 év alatt ennyit nõtt. :D

mmilan21
12-25-2016, 09:17 AM
Bár lehet hogy neked van igazad.

"Although, The Walking Dead has been around for quite a while, the actual show has explored a time period a lot shorter than this. In fact, it seems the whole world went to ruin surprisingly quickly. According to Walking Dead Wikia, the last episode, "Coda," is set 514 days after the initial walker outbreak."

Az 5. évad felénél még 2 éve se telt el. Szóval ezt alapul véve tényleg csak 2,5-3 év-nél tartanak. Bár elég fura hogy a Carl 3 év alatt ennyit nõtt. :D

Igen, ez akkor nem csak nekem furcsa Carllal kapcsolatban. :D

Van egy olyan érzésem, hogy a Fear the Walking Dead és a The Walking Dead(TWD) egyszer találkozni fognak, még ha csak 1 rész erejéig is.
A testvér sorozatoknál elõbb-utóbb ezt meg szokták lépni.

Mondjuk a két sorozat esetében van 1,5-2 év eltérés a TWD javára.

Salmo
12-25-2016, 08:09 PM
Addig is jönnek a suttogók.....

TMIB
01-31-2017, 12:47 PM
https://scontent-lax3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13221702_10153520183227371_8667247266845905379_n.j pg?oh=4281c8901061c348d89c0342ab78fa92&oe=58FD5973

TMIB
02-14-2017, 06:58 PM
Vasárnap indult a következõ rész, már meg is néztük.

Egész jó volt, kivéve hogy pl. a végén gõzöm se volt hogy kik voltak azok a fekete ruhások. Kicsit túl pörgõs volt itt-ott, lehet hogy túl fáradt voltam azért nem volt telesen tiszta a helyzet. :)

TMIB
03-16-2017, 08:54 AM
Negan cosplay.

http://cat-cosplay.tumblr.com/image/158322110489

:cool:

TMIB
03-29-2017, 11:23 AM
Néztük a Walking Dead-et, arról volt szó, hogy Negan elveszi minden más csoport tulajdonának a felét. Erre mondtam hogy:

"- Még mindig kevesebb adót szed mint a magyar állam."

És a vicc hogy ez nem vicc! :rolleyes:

coco
03-29-2017, 01:45 PM
Neki könnyû, nem kell a lóvé kerítésre! :haha:

TMIB
07-23-2017, 09:39 PM
A magyar származású filmrendezõ, Frank Darabont, aki a Walking Dead atyja, perli az AMC tévécsatornát 280 millió dollárra.

Az õ nevéhez fûzõdik az egész sorozat, dolgozott rajta, de a 2. évadkor kirúgták. A tévécsatorna helyzete elég védhetetlen.

http://www.slashfilm.com/frank-darabont-walking-dead-lawsuit/

http://tvweb.com/walking-dead-lawsuit-frank-darabont-seeking-280-million/

TMIB
11-14-2017, 11:30 PM
Nézzük a Walking Dead-et, háború megy 4 rész óta. Ami rendben van, de fáraszt az akciójelenet. Nem az hogy van, hanem az ahogy meg van oldva. Autók oldalán ilyen bádoglemez, gondoltam azért hogy azzal tereljék a zombikat. Hát nem. A bádoglemez mögé bújnak a lövések elõl! Nézem, lõnek az AK-val, AR-el, repülnek a lövedékek, de a bádoglemezeken nincs lyuk, csak szikrázik ahogy lõnek. Én meg nézem és arra gondolok hogy "na ne b.sszatok már fel!" :mad: Nem mondtam semmit, csak néztük, erre megszólal az asszony hogy "nem hiszem hogy megállítaná az a vékony izé a lövéseket". Neki is feltûnt.

De a mai rész is, hogy elõtte mindenkit lekaszálnak .50-es géppuskával vagy 200 méterrõl, de aztán meg nem tudnak vele eltalálni egy kocsit 10 méterrõl.

Meg másik részben, hogy "Õk többen vannak, de mi taktikát használunk". Aztán kiállnak egy rét közepére támadás elõtt. F.sza taktika. :hogymi:

Oké, izgalmas meg minden, de ezekkel a dolgokkal idegelnek. Meg érzõdik hogy ennek kellene lennie az utolsó évadnak. HACSAK nem akarnak egy olyat csinálni, hogy szedik a sátorfájukat és kiderítik hogy honnan indult a a fertõzés. Ugyanakkor nem tudom lenne-e értelme, mert talán különbözne a megszokott évadoktól, de logikátlan lenne, mert se nem katonák, se nem tudósok, ráadásul több közösség felé is felelõsséggel tartoznak, úgyhogy ha megnyerik a háborút, nem lenne okos dolog bármerre lelépniük. De ha meg nem teszik meg, akkor a sorozat már mutat semmi újat.

TMIB
12-13-2017, 04:46 AM
Annyit láttam egy cikk-címben hogy valaki meghal a mostani epizódban, de azt szerencsére nem láttam hogy ki. Nem írom le hogy ki, mert csak most mutatták be 2 napja.

TMIB
12-21-2017, 07:22 AM
Walking Dead felvarró :haha:

https://i.ebayimg.com/images/g/hekAAOSwHsRYDpVO/s-l1600.jpg

TMIB
12-26-2017, 08:39 AM
Itt ugrik a CGI tigris.

https://usatftw.files.wordpress.com/2017/04/walkingdeadtigerguylmao.gif

:haha:

TMIB
01-01-2018, 05:25 AM
:thumbup

https://i.pinimg.com/736x/02/16/e9/0216e95c73b1b9a00813b15a690e9585--rosita-walking-dead-walking-dead-season-.jpg

A legjobb Carl cosplay amit valaha láttam. :haha:

https://78.media.tumblr.com/1b6c2a37c197f584155699fffbc38c5c/tumblr_o4ctrfUAhW1rhz81io1_1280.jpg

TMIB
01-01-2018, 06:15 AM
2018 õszén jön egy újabb Walking Dead játék. 4 játékos co-op lövöldözõs. :)

https://www.forbes.com/sites/erikkain/2017/12/11/the-walking-dead-is-getting-a-new-video-game-in-2018-and-it-looks-great/#1b9082056089

https://www.youtube.com/watch?v=non_0jlOXew

mossberg-operator
01-01-2018, 08:28 AM
Nézzük a Walking Dead-et, háború megy 4 rész óta. Ami rendben van, de fáraszt az akciójelenet. Nem az hogy van, hanem az ahogy meg van oldva. Autók oldalán ilyen bádoglemez, gondoltam azért hogy azzal tereljék a zombikat. Hát nem. A bádoglemez mögé bújnak a lövések elõl! Nézem, lõnek az AK-val, AR-el, repülnek a lövedékek, de a bádoglemezeken nincs lyuk, csak szikrázik ahogy lõnek. Én meg nézem és arra gondolok hogy "na ne b.sszatok már fel!" :mad: Nem mondtam semmit, csak néztük, erre megszólal az asszony hogy "nem hiszem hogy megállítaná az a vékony izé a lövéseket". Neki is feltûnt.

De a mai rész is, hogy elõtte mindenkit lekaszálnak .50-es géppuskával vagy 200 méterrõl, de aztán meg nem tudnak vele eltalálni egy kocsit 10 méterrõl.

Meg másik részben, hogy "Õk többen vannak, de mi taktikát használunk". Aztán kiállnak egy rét közepére támadás elõtt. F.sza taktika. :hogymi:

Oké, izgalmas meg minden, de ezekkel a dolgokkal idegelnek. Meg érzõdik hogy ennek kellene lennie az utolsó évadnak. HACSAK nem akarnak egy olyat csinálni, hogy szedik a sátorfájukat és kiderítik hogy honnan indult a a fertõzés. Ugyanakkor nem tudom lenne-e értelme, mert talán különbözne a megszokott évadoktól, de logikátlan lenne, mert se nem katonák, se nem tudósok, ráadásul több közösség felé is felelõsséggel tartoznak, úgyhogy ha megnyerik a háborút, nem lenne okos dolog bármerre lelépniük. De ha meg nem teszik meg, akkor a sorozat már mutat semmi újat.

Beleuntam. Kb azt gondolom amit leirtal, gyenge, unalmas. Logikatlan, nem szorakoztat. Csak ismetlik onmagukat. A Z nation-t tobbre tartom. Azok legalabb nem veszik magukat komolyan, s szorakoztat, mig nezem...

TMIB
01-01-2018, 09:24 AM
Én várom hogy ki nyírja ki majd Negan-t.

Meg jön a 4. évada a "storytell" játéknak, az is nagyon jó. Nem veszem meg a játékot, hanem megnézem ahogy más, kommentárral végigjátssza. De annak is kell még vagy egy fél év mire megérkezik.

TMIB
02-27-2018, 05:47 AM
Most volt az új rész. Volt benne akció is, durva jelenet is. Sokat beszéltek benne, de volt olyan engem is megérintett a jelenet. :hogymi:

Nincs többé Karl, de ezt a harapásnyom után már tudni lehetett. (A történet szempontjából ugyan nem kellett volna kiírni, viszont a színészgyerek most lett 18 éves, új szerzõdést meg nem akart vele kötni a stúdió, úgyhogy inkább kinyírták a karakterét.)

Eléggé össze-vissza mutattak mindenféle jelenetet, elõzõ dolgokról, jelenrõl, a jövõrõl, de amellett még egy elképzelt jövõrõl is.

Ez utóbbiban ott volt Negan is, békében a másokkal. De hogy lenne már az lehetséges? Kinyírt a csapatból több embert, kizárt hogy megbocsátanának neki.

mossberg-operator
03-01-2018, 12:03 PM
Sza* az egesz. Meguntam. Nem hoz lazba, szemet kategoria lett. Csak huzzak-vonjak. Unalmas. Alig vartam mar hogy meghaljon szegeny Karl gyerek, mert elore lelottek a poent, mindenki tudta, hogy mi lesz a vege. Kiabrandultam belole. A Z-nation jobb, mert ok lgalabb nem veszik magukat komolyan. Szorakoztatobb.

mossberg-operator
03-03-2018, 10:27 AM
http://watchmen.blog.hu/2018/03/02/az_ilyen_idota_gyokersegek_miatt_nezhetetlen_a_the _walking_dead

TMIB
03-06-2018, 11:07 PM
Spoilerezés:

Tegnap megnéztük az új részt, volt benne pár érdekes dolog. Nagen csapata újra bemutatta hogy mivel jár a többiek lefegyverzése. Csodálom hogy nem megy a sorozat miatt a sivalkodás és nem üvöltik hogy "a Walking Dead az NRA propaganda". :haha:

Mondjuk tényleg úgy volt hatásos a többi kiirtása, hogy elõtte elvették a puskáikat. Nem is lõtt vissza senki.

Ez viszont egy nem várt csavar és érdekes szál lesz majd a történetben, mert Negan errõl még nem is tud és kifejezetten utasításba adta hogy csak 1 ember legyen lelõve, nem az összes. 1 lelövése helyett 1 maradt életben.

Itt viszont jött egy részlet amin nagyot néztem. Rick a kiirtott banda vezetõ-nõjét hibáztatta valamiért. Tudja valaki hogy ez mi okból történt? Összefogtak, a nõ tartotta a szavát, aztán most Rick õt szidta és otthagyta egy rakás zombinak, nem segített neki. Meg azt mondta hogy "unja a trükkjeit". De legutóbb nem volt trükk, tartotta magát a nõ a megegyezésükhöz.

Azt se értettem hogy Negan bandája csak úgy bevonult, õk meg meglepõdtek rajta. De az egész szeméttelepes banda is fosztogatásból élt, akkor hogy lehet hogy a saját területeken nincsenek õrök? Vagy tudták, csak nem akartak tenni semmit? De akkor meg miért nem alázkodtak meg teljesen mikor beszéltek?

A végén Rick és Negan beszélgetése is fura volt, igaz, Negan szempontjából logikus ha szerinte azért halt meg Carl, mert másnak akart segíteni, amit Ricktõl tanult. Ricknél viszont az jött le hogy csak tehetetlen a helyzet miatt és idegesítette fel az amit Negan mondott neki a CB rádión.

mossberg-operator
03-21-2018, 12:37 AM
Csak ket eszrevetel a legutolso reszhez: Mikor ki akarom nyirni a fogecit, talan nem a legjobb otlet beleuriteni az egesz tarat az autoba, ugy hogy nincs cel, s amikor eppen rohan a nyilt terepen, akkor meg tarat cserelek, majd a felig ures tarral (mar megint szarul lovok) eldobom az AK-t, s megyek hentelni... igy biztos meglesz a fogeci... illetve a masik, mikor a konyvet adja nekik a no: prepper konyvtarat kellett volna gyujteni... amugy eleg jo resz volt.

TMIB
03-21-2018, 01:07 AM
Na igen, az a része az epizódnak engem is felidegesített. Hova lõtt már? :haha: Meg nem igaz hogy feltúrják a fél országot és nem találnak prepper-könyveket, könyveket szélerõmûvekrõl, házi készítésû-errõl-arról. :) Én biztos vagyok benne hogy minden 100. ember házában vannak ilyen könyvek.

Érdekes lesz a következõ rész, kíváncsi vagyok hogy hogy akarja majd kimagyarázni Negan hogy semmi köze nem volt annak a bandának a kiirtásához. (Az a nõ csak engem emlékeztet Milla Jovovich-ra? :D )

mossberg-operator
03-21-2018, 07:37 PM
Na igen, az a része az epizódnak engem is felidegesített. Hova lõtt már? :haha: Meg nem igaz hogy feltúrják a fél országot és nem találnak prepper-könyveket, könyveket szélerõmûvekrõl, házi készítésû-errõl-arról. :) Én biztos vagyok benne hogy minden 100. ember házában vannak ilyen könyvek.

Érdekes lesz a következõ rész, kíváncsi vagyok hogy hogy akarja majd kimagyarázni Negan hogy semmi köze nem volt annak a bandának a kiirtásához. (Az a nõ csak engem emlékeztet Milla Jovovich-ra? :D )

Mila Jovovichra? Haaat, szerintem kurvara nem. Semmi noies nincs ebben a szereploben. A Mila meg istenno kategoria (volt, pl. Otodik Elem)...

TMIB
03-21-2018, 09:10 PM
:) Szerintem hasonlítanak.

https://www.irishtimes.com/polopoly_fs/1.1854248.1404401266!/image/image.jpg_gen/derivatives/box_620_330/image.jpg

https://movieplayer.net-cdn.it/images/2012/01/20/milla-jovovich-in-una-scena-di-resident-evil-retribution-229652.jpg

Hajszín, arcforma, szemöldök. A Kaptárban Milla karaktere is hideg és sokszor monoton hangon beszél, ahol tudja hogy erõs is. Ez igaz a Walking Dead nõi vezetõjére is. :)

Al Bundy
03-21-2018, 10:13 PM
Biztos unokatestvere :)

mossberg-operator
04-05-2018, 08:59 AM
Legutolso ket resz is gaz volt. S akkor atirtam a sz.a.r. szot masra a kommentemben...

TMIB
04-05-2018, 09:09 AM
Én csak nem értettem hogy végül is mivel gyõzte meg Negan a nõt? Mondott neki mindenfélét, de fura hogy a nõ csak ennyi beszéd után elengedte. Én arra vártam hogy kidumálja magát, hogy nem tudott róla és hogy mennyire meg fogja büntetni azt aki leölte ott az embereket, de ehelyett egy kis karakter-háttér sztorit kaptunk. (Ami nem volt rossz, meg sejtettem is hogy valami komoly története van a baseball-ütõnek.) A helikopterrel is fura, kíváncsi leszek hogy mi azzal a helyzet.

Azt mondták hogy ki tudja meddig akarják elhúzni a sorozatot, de lehet hogy sok évadig. Szerintem viszont nem kéne. Lezárhatnák majd a Negan ügyet, tehetnének egy nagy végkifejletet a végére, talán egy próbát hogy megtalálják a biztonságos zónát és az ellenszert. Az se baj ha csak megpróbálnák, de nem sikerülne nekik, az úgy ütõs lenne a végére. De aztán le kellene zárniuk az egész sorozatot és abbahagyni.

TMIB
04-11-2018, 12:04 PM
Spoiler:

Igazából azt vártam hogy Negan úgy jelenik majd meg mint egy király, mindenkit meglep hogy életben van, de nem lépte meg a sorozat. Csak úgy hazament és kész. A másik amit nagyon vártam hogy Simonnal játszik majd, hogy kihúzza belőle hogy kiirtotta a szeméttelepen lakó csapatot. De hiába vártam, mert nem volt olyan, egyszerűen csak az asztalnál beszélgettek róla és kész. Arra meg számítottam hogy Dwight elárulja Simont, szóval az nem volt meglepetés. Negan és Simon bunyója úgy elment, de a végén lehetett volna egy csavar. Miért ölte meg? Átadhatta volna a megölt emberek vezetőjének, a nőnek bizonyíthatta volna hogy igazat mondott és visszafizethette volna Simonnal a bizalmat. Dwight ügye viszont túl csavarosra sikeredett, honnan tudta Negan hogy Dwight azt az összes dolgot véghez fogja vinni? Mondjuk szerintem Simonnál is az volt a helyzet hogy könnyen elengedte, mert tudta hogy hamarosan újra hibázni fog (vagy inkább csak kombinált róla).

Kell az a végső összecsapás hogy érződjön egy kis lendület a sorozatban.

mossberg-operator
04-16-2018, 09:09 PM
Spoler: ez talan okes resz volt, de hiba volt eletben hagyni. Nagy hiba, ami kesobb meg visszaut majd. (Persze ezert lesz kilencedik evad). Talan, ha Vazul modszerrel korrigaljak, akkor talan eletben hagytam volna into peldanak, ilyen hulyeseget, hogy a civilzacio ujboli eljovetelenek peldaja, hogy eletben hagyja... fakk... gyenge vezeto a mester. Ezt gondolom. En maskepp csinaltam volna.

TMIB
04-17-2018, 03:05 AM
Én most néztem meg, akció volt benne, csavar volt benne, viszont itt már tényleg érződik hogy le kellett volna zárni. Megvolt a végső győzelem, akkor innen hová lehet még menni? Úgy tűnik hogy minden oké lenne, erre Maggie lerombol majd mindent, személyes okokból? Nem csak Glen halt meg, hanem sokan mások is, tele van gyilkossal az új csapatuk.

Igaz, vagy megölték volna, vagy csinálnak egy nagy happy end-et a végére, aztán tökéletes lett volna bármelyik a kettő közül. De ez így megint csak arról szól, hogy valami konfliktust generálunk hogy legyen egy új évad.

Nézettséget tekintve most kellett volna befejezni. https://en.wikipedia.org/wiki/Template:The_Walking_Dead_ratings

mossberg-operator
05-30-2018, 10:29 AM
Hallota mar valaki a legujabb fejlemenyt ma a hirekben?

TMIB
05-30-2018, 06:40 PM
Nem, mi történt?

(Ok, megnéztem. Elég spoileres hír.)

https://24.hu/kultura/2018/05/30/ekkora-veszteseg-meg-nem-volt-a-walking-deadben/

Hát, gondolom a színész se lát már túl sok fantáziát a sorozatban. Meggie kinyírja majd? Vagy Negan? :o

TMIB
11-10-2018, 09:09 AM
Pár napja megnéztük a 9. évad elsõ részét.

Zombi-öldökléssel kezdõdik, aztán egy kis szerencsétlenkedés következik. Valaki meghal, bénázás miatt, ebbõl baj kerekedik. Sok a részben a halkan beszélés, fülelnem kellett hogy értsem. A végére jutott egy kivégzés is.

Úgy tûnik hogy van a 3 falu, leosztva Ricknek, Maggie-nek a harmadik helyen meg a Negan munkások és régi harcosok vannak, de ott is Rick bandája irányít. Ugyanakkor lehet hogy összezördülnek majd és talán az lesz a 9. évad sztorija. Majd kiderül.

TMIB
11-18-2018, 10:58 AM
A többi részt is megnéztük, végig. Van benne dráma, meg további kérdések, de eléggé belassult most a sorozat. Suttogás, monológok, mindenki szerelmes. Kicsit leültek a dolgok, a helyzet eléggé giccses itt-ott. Rick jelenleg nincs sehol, szóval elég fura a sorozat hangulata.

TMIB
02-07-2019, 12:46 AM
A sorozatot egy ideje nem néztük, de majd bepótoljuk. Amúgy valami 3 részes film lesz arról hogy Rick hová került.

Ezt meg most találtam, Walking Dead zombis túlélõs kérdezz-felelek játék.

https://www.amc.com/shows/the-walking-dead/exclusives/how-long-would-you-survive

TMIB
06-25-2019, 05:46 AM
Eléggé elmaradtunk a sorozattal, de most újra elkezdtük nézni. Mivel 3 helyszín van, így néhol kicsit bonyolult a dolog. Megjelentek a "suttogók" is, az az új történetszál, meg Negan is kiszabadult, úgyhogy talán abból is lesz majd valami. A mostani részben amit néztünk 3 rövid zenés betét is volt. A fiatal "herceg" karakter meg van kergülve, ugyanakkor pozitív dolog hogy a sok régi nagyon megfáradt, karakter helyett jött néhány újabb, akik egy kis életet vittek a sorozatba.

Trónok Harca már nincs, Supernatural (Odaát) most szüneten van az utolsó évad előtt. Úgyhogy itt a Walking dead, amit most nézhetünk. :)

TMIB
06-26-2019, 08:00 AM
Egyre jobban bejön a Walking Dead. Az új színészek nem rosszak, az új "főgonosz" meg kifejezetten hátborzongató alakítást nyújt. Meg elég sokkoló dolgokat művel, ami brutális jelenetekben nyilvánul meg.

TMIB
06-30-2019, 07:49 AM
A végére értem a fél-évadnak. Egyáltalán nem rossz. Másfajta az ellenség, tele volt brutális dolgokkal, mind vizuálissal is és mentálisan felkavaró dolgokkal is. Meghalt egy rakás karakter. Negan is ott van és változik és kezd érdekessé válni a helyzete.

Persze, vannak benne értelmetlen dolgok is, de ha nem lennének, akkor sztori se lenne.

Eddig sose volt még tél a sorozatban, de most lett hó, fagy, minden. Ez szintén belevitt egy kis színt az évadba, lett néhány érdekes szituáció belőle.

P. Dude
05-15-2020, 08:42 PM
"Az AMC berendelte a The Walking Dead: World Beyond 2. évadját. És ezzel kaszálta is a sorozatot. (Azaz most, már premier elõtt bejelentették, hogy csak 2 évados lesz. Ez egyrészt utalhat arra, hogy nemsokára újabb spinoffot rendelnek be, miképp arra is, hogy valami nagyon nem stimmelt vele, és inkább nem erõltetik, sõt, elõre bejelentik, hogy zárt végû lesz.) (Ugye a helyzet azért érdekes, mert egyrészt ezt mondhatták volna a kezdetek kezdetén is, és akkor másképp venné ki magát, másrészt pedig, ha nagy lesz a siker, akkor vajon biztosan passzolják a 3. évadot?)"

https://www.sorozatjunkie.hu/2020/01/21/hirkedd-dollface-2-evad-the-walking-dead-world-beyond-2-evad-the-walking-dead-world-beyond-kasza/

Már várom, hogy kezdjék, kíváncsi vagyok rá.

TMIB
05-15-2020, 09:58 PM
Nem az volt hogy Rick útját fogja követni egy pár nagy részes epizód? Hogy mi történt vele amikor elvitték a helikopterrel. Abból lett valami?

P. Dude
05-16-2020, 01:20 AM
Nem az volt hogy Rick útját fogja követni egy pár nagy részes epizód? Hogy mi történt vele amikor elvitték a helikopterrel. Abból lett valami?

Igen, az egy másik projekt. Három komplett tévéfilmet terveztek, aztán késõbb bejelentették, hogy ezek mozifilmek lesznek (https://www.puliwood.hu/comic-con/the-walking-dead-rick-grimes-universal-266076.html).

A World Beyond egy új Walking Dead sorozat, a koronavírus elején vetítették volna a premiert, de elhalasztották. Most meg bejelentették, hogy két évados lesz, amikor még az elsõ évad elsõ epizódját sem vetítették le. Érdekesnek tûnik, kb. 10 évvel a zombiapokalipszis kitörése után játszódik, és az "új világban" felnõtt tinédzserek lesznek a fókuszában.

De feltûnik az elõzetesben (https://widescreen.hu/rick-is-feltunt-a-the-walking-dead-szeria-uj-a-world-beyond-spin-off-elozeteseben/) Rick és a helikopterek is. :) Továbbá a Fear the Walking Dead sorozatból az egyik kedvenc karakterem, Al is.

P. Dude
05-22-2020, 01:22 AM
Na, közben a végére értem a Fear the Walking Deadnek. Még régen valahol az elején elmaradtam vele. Most az elsõ epizódtól végignéztem az öt évadot. :) Tetszik, várom a hatodikat (https://filmsor.net/fear-the-walking-dead-6-evad-elozetes/).

TMIB
05-22-2020, 01:29 AM
Mi el vagyunk maradva egy csomó epizóddal. Az asszonynak mindig mondom hogy nézzem egyedül, vagy õ is jön, erre mondja hogy ne nézzem, mert õt is érdekli, de nem most. Aztán hónapok óta nem láttunk egy részt sem. :haha:

P. Dude
05-22-2020, 01:34 AM
:D Az eredeti sorozattal teljesen elmaradtam én is. Nem is nagyon tudom már, hogy anno hol hagytam abba. Szerintem kábé ott, hogy elkapták Negant.

P. Dude
08-01-2020, 12:29 PM
Zombik, zombik, mindenütt (https://index.hu/kultur/media/2020/08/01/zombik_zombik_mindenutt/)

"Október 4. - The Walking Dead 10 évad 16. epizódja

Október 4. - The Walking Dead - World Beyond (új sorozat, fõleg tinifõszereplõkkel)

Október 11. - Fear the Walking Dead hatodik évad."

TMIB
08-01-2020, 01:28 PM
Én állandóan mondom az asszonynak hogy nézzük, de mindig mondja hogy "most nincs kedvem". Úgyhogy van egy rakás WD epizód a gépen, de egyiket se láttuk még. Le vagyunk maradva rendesen. :hogymi:

P. Dude
08-03-2020, 03:10 PM
Én állandóan mondom az asszonynak hogy nézzük, de mindig mondja hogy "most nincs kedvem". Úgyhogy van egy rakás WD epizód a gépen, de egyiket se láttuk még. Le vagyunk maradva rendesen. :hogymi:

:)

Én fõleg a Feart várom, mert annak a közelmúltban néztem meg az összes eddigi részét, úgyhogy képben vagyok. :) Meg kíváncsi vagyok, milyen lesz az új, a Beyond.

TMIB
09-13-2020, 11:53 AM
Újra nekikezdtem, 10. évadból ma megnéztem 7 részt. Továbbra is érdekel, bár mindig mindenki csinál valami hülyeséget és abból van bajuk. Valaki dühös, bajt csinál. Valaki nem bízik a másikban, lop, bajt csinál. Valakinek gondja van, nem beszél róla, ebbõl történik probléma, tehát bajt csinál. Valaki besértõdik valami miatt, bajt csinál. Valaki segíteni akar a másiknak, de véletlenül bajt csinál. Valaki hót buta és bajt csinál.

Az ilyesmi irritálni szokott, én inkább azt bírom amikor baj történik csak úgy, aztán okosan hideg fejjel, vagy akár erõszakkal megoldják a helyzetet.

Viszont ami jó az az, hogy Negan visszatért, bõrkabát és baseball ütõ, aztán elég egyértelmûen meg akarja oldani a többiek problémáit, mert látja hogy a többiek csak töketlenkednek. :cool: :thumbup

P. Dude
09-13-2020, 02:28 PM
"Véget ér a Walking Dead... Vagy mégsem?"

https://youtu.be/VtO_MqPU-Iw

TMIB
09-13-2020, 07:58 PM
Minden jó, ha vége jó. Még ha közepes vége is lesz ami elfogadható, akkor máris jobban fejezik be mint a Trónok harca. :)

TMIB
09-16-2020, 12:57 AM
2 nap alatt megnéztem a 15 részt amivel le voltam maradva. A barlangos rész lefárasztott, mert túl sötét volt, meg irritált Carol néhány részben.

Lándzsos pajzsos emberek állnak a falakon kívül, egy olyan fából készült kerítés mögött ami lángba borul, majd késõbb áttörnek rajta a zombik. Vótmá. (A faluvédõ csatajelenetrõl nagyon eszembe jutott a Trónok Harca.) :haha:

Igaz a WD-ben legalább nem volt vaksötét a csata és lehetett látni ezt meg azt. Igaz, szerintem nagyon meg lett nyirbálva a költségvetés mert leginkább azt mutatták hogy ki csapkod, nem azt hogy mit. A trancsír effekteken spóroltak. Meg mintha kivágtak volna egy jelenetet, azt amikor mindenki szétfutott a csata közepén. Az egyik percben még harcolnak, aztán vágás és már csak a hullahegyek vannak, mindenki más meg eltûnt.

Negan karakterfejlõdése jó, tetszettek a vele készült részek. A Walking Dead íróinak csak annyit kell tenniük, hogy adnak neki hõsi halált, vagy valami annyira nagyon jó cselekedetet, hogy befogadják. Vagy valami csavar is lehet benne, családra találhat, akármi. Elrontani nem lehet csak akkor ha Jaime Lannister példáján szétrombolják az eddig felépített karakterét.

Amit le kell még zárniuk az a Rick vonal. Hogy Rick halott lesz-e a végén, vagy életben marad, megtalálja Michonne és boldogan élnek majd, az mindegy, de valamilyen lezárás muszáj lenne.

Remélem ésszerûen és normálisan megírják a végét, aztán majd úgy tekinthetünk rá vissza hogy egy jó sorozat volt, amit ugyan sokan kritizáltak, viszont rendesen be lett fejezve, "nem úgy mint az a másik". :)

P. Dude
10-03-2020, 07:08 PM
Zombik, zombik, mindenütt (https://index.hu/kultur/media/2020/08/01/zombik_zombik_mindenutt/)

"Október 4. - The Walking Dead 10 évad 16. epizódja

Október 4. - The Walking Dead - World Beyond (új sorozat, fõleg tinifõszereplõkkel)

Október 11. - Fear the Walking Dead hatodik évad."

Hát az amc mûsorán nem látom, hogy holnap bármilyen WD-t is adnának.

P. Dude
10-03-2020, 07:12 PM
Hát az amc mûsorán nem látom, hogy holnap bármilyen WD-t is adnának.

Megvan, hétfõ este tízkor adja az Rtl Spike a 10. évad 16. részt.

Engem mondjuk a World Beyond érdekel, de azt nem látom.

P. Dude
10-10-2020, 11:42 PM
Mint kiderült, a World Beyond itthon az Amazon Prime Videon megy. A Sorozatjunkie (https://www.sorozatjunkie.hu/2020/10/05/pilot-mustra-the-walking-dead-world-beyond-1x01/) 6,5-öt adott az elsõ epizódra, a CreepyShake (http://www.creepyshake.com/2020/10/07/the-walking-dead_-world-beyond-1x01) viszont 9-et.

P. Dude
10-22-2020, 01:05 PM
Valamelyik nap láttam, hogy az AMC már nyomta szinkronnal a Fear the Walking Dead új részét. Nem volt idõm nézni. Most megnéztem a mûsort: már két részt leadtak a 6. évadból, hétfõnként vetítik az új epizódot, szerda ismétlés.

Fekete-Báró
01-30-2021, 10:45 AM
A Walking Dead jellegzetes motívumai más filmben is megjelennek. A Videa-n találtam: Zombi apokalipszis, 88 perces, kis költségvetésû, B-kategóriás film 2011-bõl. Sok negatív kritikát kapott, gagyi effektek vannak benne, de egyszer talán nézhetõ. Szerepel benne egy baseball ütõs férfi, akinek rákban halt meg a felesége, egy kreol nõ szamurájkarddal, zombikat sikeresen irtó íjászok és számszeríjászok, stb... :)

varég
01-30-2021, 11:24 AM
A Walking Dead jellegzetes motívumai más filmben is megjelennek. A Videa-n találtam: Zombi apokalipszis, 88 perces, kis költségvetésû, B-kategóriás film 2011-bõl. Sok negatív kritikát kapott, gagyi effektek vannak benne, de egyszer talán nézhetõ. Szerepel benne egy baseball ütõs férfi, akinek rákban halt meg a felesége, egy kreol nõ szamurájkarddal, zombikat sikeresen irtó íjászok és számszeríjászok, stb... :)

A 3. évad elejéig bírtam, nekem igen unalmasnak tûnt...

Fekete-Báró
01-30-2021, 03:53 PM
A 3. évad elejéig bírtam, nekem igen unalmasnak tûnt...

Én a 7. évad végéig néztem, de egyébként tényleg ellaposodott kicsit a cselekmény a késõbbi évadokban.

TMIB
01-30-2021, 04:42 PM
Most azzal került be a Walking Dead a köztudatba, hogy Twitteren nyomtak egy szöveget arról hogy LGBTQ, meg leszbikusság és akinek nem tetszenek az ilyen karakterek azok takarodjanak és nem kell nekik olyan nézõ aki nem LGBTQ rajongó, stb.

:rolleyes:

Nem tudom miért kell ez zombis sorozatot propagandával átitatni.

Semmi gond a leszbikus karakterekkel, van belõlük, meg volt is, de az ilyen erõltetett Tweetek, ezek borzalmasak...

P. Dude
01-30-2021, 04:57 PM
A Fear the Walking Dead sorozatból nekem Al az egyik kedvenc karakterem, aki leszbikus. Persze tudom, hogy az is az LMBT-propaganda része, hogy szimpatikus meleg, transz, stb. karaktereket írnak a sorozatokba. És akkor ezt most a Twitterrel is igazolták.

Bezzeg a zombiknak mindegy, hogy ki melyik nemhez vonzódik, vagy milyen a bõrszíne, ugyanúgy jó étvággyal megeszik. :)

Fekete-Báró
01-30-2021, 05:35 PM
Most azzal került be a Walking Dead a köztudatba, hogy Twitteren nyomtak egy szöveget arról hogy LGBTQ, meg leszbikusság és akinek nem tetszenek az ilyen karakterek azok takarodjanak és nem kell nekik olyan nézõ aki nem LGBTQ rajongó, stb.

:rolleyes:

Nem tudom miért kell ez zombis sorozatot propagandával átitatni.

Semmi gond a leszbikus karakterekkel, van belõlük, meg volt is, de az ilyen erõltetett Tweetek, ezek borzalmasak...

Kicsit olyan ez, mint a rendszerváltás elõtt, amikor mindenben kötelezõen benne volt a propaganda, a "vörös farok", és még a tanóráknak is kellett, hogy politikai célja legyen.

TMIB
01-30-2021, 05:45 PM
Megtaláltam, itt van: https://twitter.com/TheWalkingDead/status/1353874101882867712

P. Dude
02-01-2021, 01:17 AM
Megszereztem a World Beyond elsõ évadát magyar felirattal, és a Fear TWD új évadának az elsõ 7 részét magyarul, úgyhogy mehet a menet. :)

TMIB
02-04-2021, 12:27 AM
A Fear the Walking dead-et hol lehet nézni? Videán fent van 3 rész, de a 4. már hiányzik mert törölték. :(

P. Dude
02-04-2021, 02:12 AM
A Fear the Walking dead-et hol lehet nézni? Videán fent van 3 rész, de a 4. már hiányzik mert törölték. :(

Nálunk az AMC vetíti magyar szinkronnal hétfõnként, és szerdán ismétlik. Én most külön utakon szereztem meg, és két részletben megnéztem az elsõ hét epizódot. Nem linkrõl néztem, azt viszont sajnos nem tudom, hogy online hol lehetne megtalálni.

Most elkezdtem a World Beyondot. Nem tudom, egyelõre egy kicsit komolytalannak érzem. Gyakorlatilag õk kb. középiskola elsõ-másodikas korú gyerekek, akik még sosem találkoztak közelrõl zombival. És akkor kinn olyan helyzeteket élnek túl, ami szinte lehetetlen lenne, közben meg megy ez a filmes hangulat, jópofának szánt beszólásokkal. Aztán hamar csatlakozik hozzájuk a két felnõtt, gondolom érezték a készítõk, hogy ez azért így nagyon irreális lenne. Irreális, mondom a cselekményre, miközben egy zombisorozatról beszélünk. :haha:

TMIB
02-04-2021, 02:44 AM
Az egyik helyen találtam még részeket, igaz nem magyarul, de nekem az mindegy.

Bejön a sorozat, a karakterek jók, igaz néha irritáló döntéseket hoznak. Tetszik ahogy végig bemutatják hogy mi történt a a fertõzés elõtt, közben, és rögtön utána. Ez kimaradt a Walking dead-bõl, az ott kezdõdött hogy már alig volt életben valaki és Rick felébredt a kórházban. Itt viszont végigjárják az eseményeket lépésrõl-lépésre. :)

P. Dude
02-04-2021, 02:53 AM
A Fear TWD nekem is tetszik, és továbbra is bírom Alt. :)

TMIB
02-04-2021, 03:41 AM
Csak az elsõ évadnál tartok. Az utolsó rész végén vagyok. :)

Fekete-Báró
02-04-2021, 08:37 AM

Próbáld meg itt: https://sorozat.eu/fear-the-walking-dead-1-evad#google_vignette

TMIB
02-06-2021, 01:48 AM
Egyre inkább bejön, kezdek rákattanni. :)

Tetszik hogy a karakterek jól kidolgozottak és hogy a történet is halad elõre. Eddig nem túl sok zombit mutattak, jóval kevesebb, legalábbis sokkal kevesebbet mint ami az eredeti sorozatban volt, de innen nem is hiányzik igazán. Az események pörögnek, amit néha megszakít egy kicsit néhány élõhalott.

A kedvenc karakterem talán a drogos arc, õ valahol félúton van James Franco és Joker között. :cool:

P. Dude
02-06-2021, 02:59 AM
Ja valamiért azt hittem, hogy a mostani évadot keresed. Akkor az elejétõl nézed most, a legelsõ évadtól?

TMIB
02-06-2021, 11:46 AM
Igen, eddig nem néztem a sorozatot. Most a második évad 7. epizódjánál tartok. :)

P. Dude
02-07-2021, 02:37 AM
Elsõ 6 részen vagyok túl a 10-bõl a World Beyond elsõ évadban. Elég gagyi, és unalmas. Kapásból ott van az, hogy erõltetik a multikulti üzenetet. A férfi meleg, a két fõszereplõ lányt örökbe fogadták, az egyikük fehér, a másikuk indiai. De természetesen "már csecsemõként is elválaszthatatlanok voltak" (nem derül ki, hogy miért, vagy mégis hogyan kerültek össze), és ezért párosan fogadták õket örökbe. Most láttam egy képet a neten: természetesen a fehér meleg pasi párja is fekete. Nagyon gáz az egész, amikor érzed, hogy valójában nem is egy zombis sorozatot nézel, hanem valami multikulti üzenetet akarnak átnyomni. Ilyenkor aztán rögtön vannak sejtéseim arról is, hogy milyen neveket és arcokat találnék a készítõ/forgalmazó cégek vezetõségében. Sok példa van erre, csak azért mondom.

A másik az irrealitás. Most megnéztem: az indiai vagy milyen színésznõ 20 éves. A sorozatban kb. 15-nek néz ki. Egy dagi csaj, aki ha 20 évesen ilyen gömbölyded, akkor 30 éves korára akkora lesz, mint egy elefánt. Látszik rajta, hogy egy órát nem tudna sétálni, nem kilométerek sorát legyalogolni, meg zombikkal harcolni, mint a filmben. Maximum a telefonját bírja fölemelni, a sorozatban meg õ a rettenthetetlen kemény csaj. Nem hiszem el, hogy nem szólt senki a készítõknek...

A filmbeli testvérét alakító színésznõ 24 éves, de õt is olyan 14-15-nek mondanám. Ránézésre anorexiás, szerintem 40 kiló körül lehet a csaj. És zombikkal harcol, meg hajót épít, meg kilométereket gyalogol...

Már csak azért nézem meg a hátralevõ 4 részt, hogy ne hagyjam félbe az évadot.

TMIB
02-07-2021, 02:46 AM
Elsõ 6 részen vagyok túl a 10-bõl a World Beyond elsõ évadban.

Jaaa, hogy ez egy új Walking Dead spinoff? (Én errõl nem is tudtam.) Akkor kezdem érteni hogy a múltkor mire fel volt az a Tweet. :haha: Ahogy nézem ez az új sorozat kb. 4/10 pontos, és ezen bepöröghettek a készítõk annyira hogy beszóljanak a nézõiknek.

A Fear the Walking dead-ben is volt meleg páros, bár annyira nem nyomták a nézõk arcába.

P. Dude
02-07-2021, 03:04 AM
Most ránéztem a felnõtt nõi szereplõre is, mert neki meg olyan érdekes arca van, nem tudtam hova tenni. Õ pedig Afganisztánban született, állampolgárságnak azt írják, hogy "afganisztáni, indiai, orosz". :D Anyja orosz (orosz zsdó talán, de ebben nem vagyok biztos), apja indiai.

Direkt azért néztem csak meg, mert ordít a sorozatról, hogy az arcunkba akarja tolni az "egzotikumot", és "érzékenyíteni" akar. Gondolom, ezért is lett tinisorozat, hogy a fiatalokat befolyásolják. De ez szükséges még? Amikor mindenhol Pride van, és már tele van Nyugat-Európa a muzulmánokkal, békedíjat kap a BLM stb., kiket és miért akarnak még "érzékenyíteni"?

P. Dude
02-07-2021, 03:16 AM
Jaaa, hogy ez egy új Walking Dead spinoff? (Én errõl nem is tudtam.) Akkor kezdem érteni hogy a múltkor mire fel volt az a Tweet. :haha: Ahogy nézem ez az új sorozat kb. 4/10 pontos, és ezen bepöröghettek a készítõk annyira hogy beszóljanak a nézõiknek.

A Fear the Walking dead-ben is volt meleg páros, bár annyira nem nyomták a nézõk arcába.

Nyilván nekem nincs gondom a meleg párral, és Al a kedvencem a Fear TWD-ben. :) Azzal van bajom, hogy ez a World Beyond valósággal tobzódik a mindenféle érzékenyítésben. Értem ez alatt, hogy minden fehér szereplõ mellé kell egy fekete, amit láthatóan szabályszerûen kimatekoztak a készítõk. Tehát a valóságban ez nem nagyon lehetne ennyire precízen "leosztva". És már önmagában ettõl is erõltetett. Meg mindenkinek a párja, házastársa is richtig más etnikumú kell, hogy legyen. És persze 20-25 évesen 15-nek kinézõ plázacicáknak kell megoldaniuk a legkeményebb helyzeteket. Gáz az egész. :hogymi:

Egyébként a meleg szálat is túlerõltették. Kb. az elsõ három részben valahol már bemutatták egy visszaemlékezésben, hogy anno hogyan tudták meg a szülei, hogy meleg. Semmi köze nem volt a sorozathoz... Utána még tovább húzták, hogy amikor kitört a zombi apokalipszis, akkor hazaverekedte magát, és ott dörömbölt a káosz közepén a szülõi háznál, erre az apja kikiabált, hogy nem kell nekik a segítsége, és lekapcsolták a villanyokat a házban, és nem engedték be. :haha:

TMIB
02-07-2021, 07:06 PM
Nick kimondta amire én is gondoltam már az eredeti Walking Dead-nél is.

Rickék sokféle csoporthoz hozzácsapódtak, sokkal találkoztak, rendes közösségekkel és fosztogató bandákkal is, de a végeredmény mindig ugyanaz lett. Akikkel találkoztak, azok a közösségek összeomlottak.

A Fear the Walking Dead sorozatot csak most kezdtem nézni, de a szereplõk már 2 közösséget kicsináltak. :haha:

Fekete-Báró
02-24-2021, 02:44 PM
Nem Walking Dead, de ha már zombis téma, ajánlom George A. Romero klassuikusait, pl. Holtak Földje.
De mit keres ott Kásler? :) https://www.youtube.com/watch?v=aNA-hjvEyUY

P. Dude
02-24-2021, 09:48 PM
Ezt ma találtam:

Rammbock: Berlin Undead (2010) (A holtak ostroma) (http://www.cinegore.net/hu/2011/09/11/rammbock-berlin-undead-2010-a-holtak-ostroma/)

Azt írják (http://www.cinegore.net/hu/2017/02/21/top101-kevesbe-ismert-zombis-film-2010-utan-amit-cinegore-szerkesztoseg-ajanl/):

"Rövid összefoglalás: Egy német társasház lakóinak a sorsát mutatja be a válság kitörésekor.

Érdekesség: A témát és emberi reakciókat talán >>leghitelesebben<< bemutató alkotás (már ha lehet ilyenrõl beszélni egy fiktív sztorinál)."

Fekete-Báró
02-25-2021, 10:55 AM
Ezt ma találtam:

Rammbock: Berlin Undead (2010) (A holtak ostroma) (http://www.cinegore.net/hu/2011/09/11/rammbock-berlin-undead-2010-a-holtak-ostroma/)

Azt írják (http://www.cinegore.net/hu/2017/02/21/top101-kevesbe-ismert-zombis-film-2010-utan-amit-cinegore-szerkesztoseg-ajanl/):

"Rövid összefoglalás: Egy német társasház lakóinak a sorsát mutatja be a válság kitörésekor.

Érdekesség: A témát és emberi reakciókat talán >>leghitelesebben<< bemutató alkotás (már ha lehet ilyenrõl beszélni egy fiktív sztorinál)."

Ezt hol lehet megnézni?

P. Dude
02-25-2021, 08:49 PM
Ezt hol lehet megnézni?

Nekem megvan, és találtam hozzá magyar feliratot is. De azt sajnos nem tudom, hogy hol lehetne megnézni.

Romero nagy klasszikus, igen. (Hát még Kásler!) Ha érdekel a téma, két cikk:

A zombi filmek evolúciója (http://www.cinegore.net/hu/2018/02/14/a-zombi-filmek-evolucioja/)

A zombik mondani akarnak nekünk valamit (http://www.cinegore.net/hu/2017/02/18/zombik-mondani-akarnak-nekunk-valamit/)

TMIB
02-27-2021, 08:56 AM
Na, a család egy újabb közösséget szétrombolt. De legalábbis nagyon közel állnak hozzá. És aki a legõrültebb volt a közösségben, most úgy tûnik hogy neki volt igaza.

Ezért szeretem az ilyen sorozatokat, meg a Falloutot is. Sok bennük a morális kérdés. :)

TMIB
03-07-2021, 07:43 AM
Na, a nagy farmnak is annyi. Szerintem ezúttal véletlenül nem az alapcsapat okozta a farm vesztét. Nem is tudom ki voltak a hibásak. Talán az indiánok, mert nem csak hogy odaköltöztek, de át is vették a hatalmat, lefegyvereztek mindenkit, összebalhéztak, feszültség lett, lövöldözés. Ha az indiánok nem kavarnak be, akkor nem halt volna meg senki. Persze azért a farm tulajának is volt bõven a füle mögött... hogy kinyírt néhány indiánt amikor még nem is voltak zombik.

De elég logikátlan döntések lettek. Befutottak egy pincébe a zombihorda elõl. Oda, ahol csak egy kijárat volt. Miért? :confused:

Aztán meg otthagytak minden készletet is és elindultak vándorútra. Azt miért? Nem inkább azt kellett volna hogy eltakarítsák a zombikat és újraindítsák a farmot? Fõleg hogy már csak néhányan maradtak, tehát vagy 150 ember étele és fegyvere lett ott vagy 8 fõre. Helyette megindultak és már az elsõ helyen azon agyaltak hogy hú, nincsenek készletek, éhesek leszünk. Közben ott a farmon a bunker, amivel egy egész falut el lehetne látni sok-sok éven át.

Elég kusza most a helyzet a sorozatban. :hogymi:

TMIB
08-08-2021, 01:02 PM
Még mindig nézem, de eléggé ismétli önmagát a sorozat.

Valami történik, mindenki megy mindenfelé, aztán egymást keresik.

Holott az egész megoldható lenne azzal, hogy amikor együtt vannak, akkor megbeszélik hogy ha gáz van akkor X helyre mennek és bevárják a másikat.

:hogymi:

TMIB
08-11-2021, 08:05 AM
Fennragadtak egy kórház tetején, néznek a távolba és mondják egymásnak hogy nem tudnak lejutni és mi lesz velük.

Közben látni hogy kötél vastagságú acélsodrony van végig a falon, amit kiszedhetnének és leereszkedhetnének rajta, ráadásul van valamilyen parabola antenna is fent, szintén hosszú kábellel. :hogymi: :confused: Jó, magasan vannak, de meg sem vizsgálják a lehetõségeket.

Persze a sorozat ott bukik hogy nincs mindegyiknek egy hátizsákja, amiben lenne kötél és egyéb alapvetõ kellékek. :)

TMIB
08-11-2021, 11:23 AM
8 szintes épület. Most szedi le a kábelt, hogy azon leereszkedjen 2 emeletet egy létráig. Elõtte az egész részen át tököltek hogy a lifttel lemenjenek páran, de 1 fent maradt a tetõn, figyelemelterelõnek. Holott a kábellel mindannyian simán leereszkedhettek volna a tetõrõl a földszintre.

TMIB
10-31-2021, 02:20 AM
Rájöttem hogy egy rakás Walking Dead epizód van már, úgyhogy nézem. Most fejeztem meg a 10. évadot. 2 nagyon jó rész is volt benne. A "Hercegnõ" karakter is kezd tetszeni, az elején idegesített, de kiderült hogy sokkal érdekesebb és több van benne mint amit az elsõ néhány epizód bemutatott róla.

A 10. évad utolsó részében pedig Negan kapott egy teljes háttér történetet, ami kötelezõ darab. :cool: :tapsol:

TMIB
11-02-2021, 09:19 AM
Megnéztem az új részeket, a 10. évad végét és a 11. évad elsõ felét.

Szerintem nagyon jók az új részek, van néhány csendesebb, de sok rész elég pörgõs. A Princess és a Negan részek szuperek voltak, de volt sok másik is, kész kis háború csoportok között, fény derült egy nagyvárosi dologra is, (amúgy nem lehet hogy ott él Rick?), Daryl-nek is volt egy visszaemlékezõs epizódja amit továbbvittek egy katonás csoporthoz és összekötötték vele. Negan és Maggie közötti feszültség is adja az ívet a különbözõ részekben. Sok szálon futó több történet, visszaemlékezések, sok akció. :cool:

TMIB
11-03-2021, 11:33 AM
Amin gondolkodtam hogy 50.000 fõs város a Walking Dead-ben.

Ok, de van itt egy kis probléma vele. 100.000 fõbõl, átlagosan kb. 700 ember hal meg évente. Esetleg még több is, de mondjuk hogy 1400. Az annyit jelent hogy 50.000 fõs városban évente 700, ami kb. naponta 2 halott. Ilyen-olyan balesetek, lépcsõrõl leesés, áramütés, fulladás, vagy idõseknél végelgyengülés. Ez azt jelenti hogy az 50.000 fõs városban minden egyes napra jut két olyan hogy valaki zombivá változik. A városnak nem a külsõ támadóktól kell félnie, hanem a saját lakossága tömegétõl. Nem tudnak minden embert a nap 24 órájában megfigyelés alatt tartani. Idõs ember elmegy aludni, meghal álmában, felkel mint zombi, kész a baj. Valaki almát szed, leesik, gerincét töri, mászó zombi lesz. Valaki eszi az ecetes uborkát, félrenyeli, zombi. Valaki tornászik, szívroham, zombi.

Ezt átgondolva elég logikátlan az hogy egy 50.000 fõs város létezik a Walking Dead-ben. :eek:

P. Dude
02-04-2022, 10:10 PM
Megpróbálom felvenni a ritmust. Anno kb. ott hagytam abba a TWD-t, hogy Rick legyőzte Negant. Most majd elkezdem nézni a 9. évadot.

A Fear sorozatból a 6. évad első 7 részét láttam, most végignézem azt is.

TMIB
02-04-2022, 11:33 PM
Én pont tegnap kerestem rá hogy mikor jön a következő WD. Azt írták hogy Február 20. Úgyhogy várom türelmesen. :)

P. Dude
02-06-2022, 10:13 PM
Én pont tegnap kerestem rá hogy mikor jön a következő WD. Azt írták hogy Február 20. Úgyhogy várom türelmesen. :)

Hát én jól összevártam a zombis sorozatokat. :) Most fejeztem be a Fear 6. évadát, mire leesett, hogy már megy a 7. Ha jól látom abból is lement már 8 rész, úgyhogy azzal folytatom. Továbbra is nagyon tetszik! Érdekes, mert anno az első évadot abbahagytam, valahogy nem jött be akkor. Kár lett volna később nem újrakezdeni, mert ez lett az egyik kedvenc sorozatom.

P. Dude
08-24-2022, 05:43 PM
Ismét zombilázban égünk az új Walking Dead-sorozattól (https://index.hu/kultur/cinematrix/2022/08/24/tales-of-the-walking-dead-amc-zombis-sorozat-evadkezdes-tv-streaming-kritika-antologia-spinoff/)

Egy prepper a főszereplő, aki már a zombik előtt bunkert és csapdákat épített, így nyugodtan lazulgatott amikor kitört a zombiapokalipszis. :)

TMIB
10-03-2022, 04:48 PM
Tegnap indult az utolsó évad második fele.

Kicsit elgondolkodtatott.

Spoiler:

Az a rész, ahol disznóság került ki a közösség kormányáról, ezért az emberek kimentek tüntetni, majd hirtelen a hatóságok azt mondták hogy lezárás van és kijárási tilalom, mert zombi-vírus veszély van és mindenki menjen haza, mert aki tovább tüntet és nem marad otthon azt az a rendőrök letartóztatják a lezárást be nem tartó emberek saját biztonsága érdekében.

Honnan ismerős nekem ez a sztori? :rolleyes:

Dream_walker
10-04-2022, 07:51 AM
9305

TMIB
11-21-2022, 03:46 PM
Véget ért a nagy sorozat, lesz 3 kisebb szétágazó sztori. 1 Ricknek és Michonne-nak, 1 Negan és Maggie-nek és egy Daryl-nek.

P. Dude
05-28-2023, 05:29 PM
Véget ért a nagy sorozat, lesz 3 kisebb szétágazó sztori. 1 Ricknek és Michonne-nak, 1 Negan és Maggie-nek és egy Daryl-nek.

Kb. itt tartok.

https://youtu.be/LrQsa-gCafk

:haha: Magyar szinkronnal szerintem még jobb a jelenet.

TMIB
05-28-2023, 05:45 PM
Ennek a fekete ruhás, fehér maszkos csapatnak nem volt sok szerepe a sorozatban. Kicsit fura volt hogy odadobták őket, aztán néhány rész alatt vége is lett. Persze nem volt rossz a csatajelenet a végén. :)

P. Dude
06-27-2023, 09:25 PM
Közben kezdett a TWD folytatása:

https://www.sorozatjunkie.hu/2023/06/16/pilot-the-walking-dead-dead-city/

TMIB
06-28-2023, 10:28 PM
Nem tudom hogy említettem-e a zombis topicban vagy valahol de lehet hogy elfelejtettem. Megnéztem az első két részt, elég jó. :thumbup

Al Bundy
06-29-2023, 12:51 AM
Nem tudom hogy említettem-e a zombis topicban vagy valahol de lehet hogy elfelejtettem. Megnéztem az első két részt, elég jó. :thumbup

En is lattam, szerintem is Jo, de meg a Fear the walking dead is Jo.

TMIB
07-22-2023, 12:15 AM
Ééééés nem lett rendesen lezárva. Nem spoilerezek, de megnéztem a 6. (a befejező) részt, és nincs rendes vége. :hogymi:

TMIB
07-24-2023, 01:11 PM
Azt mondják hogy 5 ! évad lesz belőle. (legalább) :huuu:

A Daryl sorozat sem 1 évados lesz. Meg a Rick-Michonne sorozat sem.

Ha az lett volna hogy 2 évad, sok résszel, akkor oké. De hogy 6 részenként akarják letolni 5 éven keresztül... ? Vagy hogy lesz ez?

És persze nincs biztosíték arra hogy akkor is normális vége lesz és nem megint egy nyitva hagyott ajtó egy újabb, későbbi folytatásnak... :hogymi:

TMIB
09-11-2023, 07:50 PM
Megnéztem a Daryl Dixon első részét.

Franciaország... eh... apácák... eh... irritáló gyerek... eh... lőfegyverek helyett muskéták... eh...

Ami érdekes hogy vannak speciális zombik, meg elvileg más fajták is lesznek még.

Volt benne eddig egy adag zombiharc, meg volt ember-ember csatajelenet is, kettő. A végén meg előkerül valami rejtély szál is.

https://www.youtube.com/watch?v=iTOaFootkSk

DerWolf
09-11-2023, 09:30 PM
Komolyan amikor ezt megnéztem, hogy ebben zombik ellen van valami túlélős lövöldözős valami, jól van gondoltam hagyjuk rá
És erre még kiderült, hogy ez a sorozat sikeres is az USA-ban
Már elnézést de hány éves korosztály az aki úgy gondolja, hogy rothadó hullák fognak feltámadni és embereket megtámadni?
Láttak ezek már hullát élőben?
Nem úgy néznek ki azok mintha fel akarnának támadni egyáltalán
Pont ugyanaz a téma mint az MMA pont ezen gondolkodom már egy ideje
Ezek annyira élvezik nézni ahogy már teljesen feleslegesen fojtogatják egymást a földön meg rugdossák
Az kéne ezeknek az öreg Mike Tysonnál sorbaállni aztán meglátnák, hogy két ütésből is azonnal úgy lesérülnek, hogy nincs erre az MMA-ra egyáltalán szükség ha tisztában lennének azzal amit néznek

TMIB
09-12-2023, 04:43 AM
Persze hogy sikeres volt, nagyon jó sorozat.

A sorozat a preppereknél is népszerű volt, mivel olyan helyzeteket mutatott be amiket meg kellett oldani, rákészültek dolgokra, ételhiány, vízhiány, védekezés, áram, stb.

Senki nem gondolja hogy hullák fognak mászkálni, ez egy szórakoztató sorozat. Azt sem hiszi senki hogy a Star Wars az egy történelmi dokumentumfilm. :) Meg a sorozatban egyre inkább kiderül hogy a zombik csak úgy ott vannak, de valójában az ember embernek farkasa, és az élőkkel vannak a nagy gondok.

DerWolf
09-12-2023, 06:42 AM
az ember embernek farkasa, és az élőkkel vannak a nagy gondok.

Valahogy gondoltam, hogy neked tetszik
Nyilván az ilyen túlélős sorozatnak annyi értelme van, hogy aki érdekelt a túlélős témában azt foglalkoztatja de ott a zombik nem stimmeltek
De ha nincsenek zombik és ők sem hittek benne akkor miért azok vannak a sorozatban?Miért nem BLM anarchista bandát lövik benne?
A Star Warst azt hagyjuk az egy nagyon politikailag megbízhatatlan film és mégis nagyon sikeres volt az is (Dárt Véder ugye egyből német rohamsisakban)
A Blade Runner nekem tetszett (nem ez a katasztrofális 2043 hanem az első rész) noha az is az de mégis jóval szebben elkészített film, jobb maga az alapvető történet elgondolása is
Ebben aztán igazad van, a holtaktól már nem kell félni az élőkkel viszont annál több a baj :thumbup

P. Dude
09-12-2023, 07:52 PM
A zombik mondani akarnak nekünk valamit (http://www.cinegore.net/hu/2017/02/18/zombik-mondani-akarnak-nekunk-valamit/)

TMIB
09-26-2023, 06:11 PM
Ezen a francia témán nem tudok túllépni. Az új Daryl részben is volt ilyen nagyon kínos humor, ilyen erőltetett bohóckodásnak tűnt, mintha a franciák kiparodizálása lenne, vagy nem is tudom. Vagy tényleg ilyen a humoruk? Nem értem... Talán azért ott játszódik, mert a sorozat készítői úgy gondolták hogy kell új célközönség és Franciaország nagy, tehát sok néző lesz majd onnan? 68 millió fős lakosság...

Azt írják hogy az első részt 631ezren látták, a másodikat 564 ezren. Gondolom ehhez még hozzájönnek az ilyen olyan online fizetős helyek, BluRay eladás, meg amikor a tévécsatornák országonként lefordítva vetítenek, stb. Viszont ha azt vesszük hogy az eredeti sorozatból volt olyan epizód amit 17 millióan is megnéztek, az kemény. Ez kb. csak 5%-a ahhoz képest amikor a Walking Dead a toppon volt.

TMIB
02-26-2024, 09:58 PM
A Daryl sorozat legutóbbi epizódja kiakasztott, hogy akár haza is mehetett volna, de...

A Rick-Michonne sorozat meg most indult a hétvégén. Az alapsztori amire számítani lehetett, meg amire utalt az előzetes is annak idején. Kicsit talán lassan indult az első rész, de legvége az első résznek elég jó lett, szóval várom a következő részt. :)

TMIB
10-24-2024, 02:48 PM
A Rick Michonne sorozatról nem írtam? A végét kicsit gyorsan lerendezték, de attól függetlenül nem volt rossz egyáltalán. Csak furcsa hogy a Rick-Michonne sorozatra volt kíváncsi mindenki és pont azt fejezték be 1 évadban, a másik kettő meg legalább 2 évados, de lehet több is lesz. Persze lehet hogy a Rick-Michonne sorozat egy kicsit nagyobb költségvetést kapott...

Daryl Dixon második évada kint van, mind a 6 rész. Igazából észre se vettem, csak valaki írta hogy kint vannak részek, erre mikor megnéztem már az összes fel volt töltve. Orosz oldalon néztem, a francia felirat csomó helyen hiányzott. De azért túl sokat nem vett el belőle...

Eléggé tetszett, 2 nap alatt megnéztem a 6 részt. A probléma a szokásos, Daryl morogva beszél, nehéz érteni az angolját, erre jött hogy Franciaország és a franciák még ha beszélnek is angolul a színészeket alig érteni az akcentusuk miatt. Legalábbis nálam ez így van.

Anélkül hogy spoilereznék, van benne rakás akció, lezárták benne a dolgokat, kinyírtak egy rakás gonoszt. A legvégén volt vagy 20 perc amit feleslegesnek éreztem. Azt kihagyhatták volna belőle. De tudom ajánlani, nézzétek meg ezt is. :) Kicsit nyitva maradt a vége, tehát simán lehet egy 3. évad is...