PDA

View Full Version : Házi készítésû szúnyog csapda

TMIB
04-16-2013, 04:48 PM
101

Szükséges elemek:

1 csésze víz
1/4 csésze barna cukor
1 gramm élesztõ
1 2 literes palackban

Útmutató:

1. Vágjuk le a mûanyag palackot a felénél.
2. Keverjük el a barna cukrot forró vízzel. Hagyjuk kihûlni. Amikor a kihûlt, öntsük a palack alsó felébe.
3. Add hozzá az élesztõt. Nem kell keverni. Szén-dioxidot állít elõ, amely vonzza a szúnyogokat.
4. Helyezd a tölcséres részt, fejjel lefelé, az alsó palackba, szigetelõ szalaggal, vagy celluxszal rögzítsd õket, ha szükséges.
5. Tekerd a palack alsó felét valamilyen fekete anyaggal, a felsõ rész, maradjon átlátszó, és rakd oda ahol sokat tartózkodtok!

bandras
05-08-2013, 10:00 AM
Ezt próbálta már valaki? Én tegnap megcsináltam igaz sima cukorral nem barnával, de nem mûködik. Pezseg, tehát valószínû termeli a szén-dioxidot de kiraktam este a teraszra és reggelig egyetlen egy szúnyog sem repült bele.

TMIB
05-08-2013, 01:23 PM
A sima cukros vízre gondolom hogy inkább a darazsak szállnak. Nagyapám sima cukros vízzel csinálta, kitette a szõlõtõkékhez és mindig fogott vele egy rakás darazsat.

bandras
05-10-2013, 06:12 PM
A sima cukros vízre gondolom hogy inkább a darazsak szállnak. Nagyapám sima cukros vízzel csinálta, kitette a szõlõtõkékhez és mindig fogott vele egy rakás darazsat.

Nem úgy értettem, hogy sima cukros vízzel hanem barna cukor helyett sima cukrot használtam, de ugyanúgy raktam bele élesztõt is. De a szúnyogok nem mentek rá.

Laci
05-10-2013, 06:28 PM
Sima szódáspalackból engedj bele co2-t , úgy kiderül ...

TMIB
08-19-2013, 05:41 PM
http://www.youtube.com/watch?v=_1kAyn-IO5I&gclid=CPrutISGirkCFUuk4AodcV8A8Q

:)

Fallout11
08-19-2013, 07:07 PM
Én darazsakra a cukros sör+pet palack kombót ismerem.
Szúnyogok ellen esélytelen, hogy sikeresen védekezem, valamiért imádnak. :rolleyes:

fisligery
08-20-2013, 12:36 PM
Sörrel feltöltve darazsakra hatékony.

TMIB
08-20-2013, 12:40 PM
A bor meg biztosan elfogja az összes muslicát. :)

Pityubá
08-18-2014, 08:24 AM
....Kullancsra van valakinek tippje?
Már most is rengeteg van, mi lesz késõbb? :confused:
Íme. ;)
Neten olvastam, hogy 1 hivatásos rovarszámláló babaszappanban kimosott lepedõvel gyûjti be a számlálandó kullancsokat.
Mivel a babaszappan lanolint tartalmaz (báránygyapjúban, faggyúban található) tehát ez csalogatja a kullancsot a csapdába.
Ezen bizonyíték alapján megdõlni látszik az a sokáig vélt nézet, miszerint a kullancs csak a hõkisugárzást érzékeli.
Valamint kerüljük ezeknek a szappanféleségeknek használatát az idõre, ha kullanccsal erõsen fertõzött terepre megyünk.
Más fórumban írtam errõl a témáról, megfogadva a tanácsot azóta mentesültek túlzott kullancsgyûjtéstõl.