View Full Version : Elysium avagy a "fényes" jövõ
Don't Panic
04-16-2013, 05:42 PM
Így képzelem én is az NWO-t!
Kõgazdagok: a "mennyben",
mindenki más: nyomortelepeken...várva egy Matt Damon típusú messiásra. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=oIBtePb-dGY
Don't Panic
04-16-2013, 05:43 PM
Túlélõ! Mi van a kéziágyúra írva??? :haha:
Szerintem ilyen technikáig nem jut el az emberiség, mert elõbb fog elbukni. Középosztály mindig lesz majd, mert a gazdagoknak kellenek azok akik kiszolgálják õket. Kell nekik a rendõr, a katona, az orvos, a mérnök és a többi. A szegények meg kitermelik az alapanyagot és összerakják a termékeket.
De nem hinném hogy oda eljutna a világ mint ahogy a filmben kinéz. Szerintem elõbb bukik el az emberiség, minthogy olyan technológiát használjanak mint a filmben.
Sgtmaj.Prepper
04-16-2013, 06:29 PM
Szerintem ezek a filmek inkább jelképek. Hisz most is ez van, ami a filmben ki van sarkosítva. Óriási a szakadék a társadalmi osztályok között. A gazdagok jobb ételeket esznek, szebb helyen laknak, stresszmentesebben élnek, színvonalasabb orvosi ellátásban részesülhetnek. Mindenbõl most is a legjava jut nekik. A törvények az õ érdekükben íródnak, de fõleg alkalmazódnak. A szegények most is ,,szemetet" esznek, ,,sztk"-s egészségügyük van. Életkilátásaik rosszak.
Tehát ez a film a valóságot mutatja kissé felnagyítva, akciósítva, hogy fogyasztható legyen. De ez nem a jövõ, hanem a jelen, sõt, a világ mindig is ilyen volt.
Don't Panic
04-16-2013, 06:39 PM
Az lehet, hogy a technológia nem lesz ilyen szintû, de hogy a közeljövõben számíthatunk ijesztõen hasonló társadalmi szakadék kialakulására az tuti.
Az a középosztály is már most tagozódni látszik. Orvosok, akik a közegészségügyben dolgoznak, katonák, akik a reguláris hadseregben szolgálnak és az átlagos mérnökök, akik már most is csak a trémunkát végzik cégeknél majd mennek a nyomortelepen lakókhoz. A magánklinikák sebészei és orvosai, a spec-opsosok és zsoldoskatonák (Blackwater és társai) valamint az Apple és Google fejlesztõmérnökeihez hasonlók meg mennek az Elysiumba velük együtt.
Don't Panic
04-16-2013, 06:53 PM
Szerintem ezek a filmek inkább jelképek. Hisz most is ez van, ami a filmben ki van sarkosítva. Óriási a szakadék a társadalmi osztályok között...
Valóban jelképként is felfogható a film üzenete, hiszen már most is létezik ez a fajta társadalmi tagozódás. De, szerintem ez a jövõben csak romlani fog és oda jutunk majd vissza, mint a hajdani Rómában volt. Miszerint: rabszolgák, házi rabszolgák (talán egy fokkal jobb), körüllakók (római jog nélküli szabadok; ma úgymondanánk, hogy másodrendû állampolgárok), római polgárok (a valódi ius Quiritiummal rendelkezõk), római legionárusok (késõbb földhöz juthattak, letelepedhettek, stb.), a szenátus tagjai, na és persze maga a Császár! Ave NWO! A halálba indulók köszöntenek téged!
(Az utóbbi négy az, akiket Túlélõnek szánt hozzászólásomban besoroltam az Elysium lakói közé. Akiknek valóban vannak jogai. A többi csak csürhe.)
A film értékelése
http://www.youtube.com/watch?v=Ex6Eov4kb5A
borsodi
08-16-2013, 10:15 AM
Az lehet, hogy a technológia nem lesz ilyen szintû, de hogy a közeljövõben számíthatunk ijesztõen hasonló társadalmi szakadék kialakulására az tuti.
Az a középosztály is már most tagozódni látszik. Orvosok, akik a közegészségügyben dolgoznak, katonák, akik a reguláris hadseregben szolgálnak és az átlagos mérnökök, akik már most is csak a trémunkát végzik cégeknél majd mennek a nyomortelepen lakókhoz. A magánklinikák sebészei és orvosai, a spec-opsosok és zsoldoskatonák (Blackwater és társai) valamint az Apple és Google fejlesztõmérnökeihez hasonlók meg mennek az Elysiumba velük együtt.
Így alakult ki az Elysium világa (http://index.hu/kultur/cinematrix/2013/08/15/nezze_meg_az_elysium-rendezo_rovidfilmjeit/)