PDA

View Full Version : Off topic

Oldalak : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

Dream_walker
06-01-2015, 02:44 PM
mi is zsákutcában lakunk, szintén nagyjából 40-50 méter, bár itt akkora hely van, hogy még egy bazinagy anyahajó is elférne (ha az nem is, tûzoltóautó már fordult meg problémamentesen)
mégis átlag háromhetente, havonta a kuka lent marad a fõútnál
feljönnek érte, lehúzzák, csak nem húzzák vissza, gondolom a phaszfej söfõr a soros akkor, aki még a munkatársait is szivatja (mert azok feljönnek érte)

Dream_walker
06-01-2015, 08:28 PM
Ma hõs voltam, nem ittam sört a kertészkedés után.

.
.
.

Inkább egy pohár bort gurítottunk.

Grafitos
06-02-2015, 06:54 AM
Lehet hogy egy borsodi sóher vagyok, de nem szeretek plusszban fizetni azért, amit egyszer már kiperkáltam. Tõlem hálapénzt is hiába várnak.

nem fog felmenni mert azt mondja nem fér el a kocsival biztonságosan, vagy nem tud ráfordulni v. ki onnan. tehát szívni fogsz.
de mivel nem pesti vagy elárulom hogy kell. megvárod a kukásokat megmondod hogy sajnos gerincbeteg vagy de idõnként neked megérne kis pénzt és adsz nekik 5 ezret. az idõnként lehet félévente is vagy évente. fel fognak menni ne aggodj

Amatorpe
06-03-2015, 02:23 PM
Akkor marad a mérés-fényképezés-sírás-kérés-fenyegetés menü...

Medve
06-04-2015, 09:30 PM
Srácok lenne egy hipotetikus kérdésem. Csak erõs idegzetûeknek!

Állandóan ilyesmiken jár az agyam (ezért is vagyok állandóan levert), de úgy néz ki most tetõzik.. Ne nézzetek hülyének emiatt.

Tegyük fel, hogy megadatik az idõutazás lehetõsége neked egy oda-vissza út (mondjuk egy fejlett lénnyel való találkozásból adódóan), hogy megments valakit a múltban. Tegyük fel, hogy az egyik felmenõdet. Sikerül megmentened és visszakerülsz a jelenbe, ahol az a szituáció fogad, hogy a felmenõd még mindig él, de a feleséged vagy épp a legjobb barátod elvesztette mindkét karját és eltört a gerince. És nincs visszaút.
Attól függetlenül, hogy a megmentés idejétõl fogva a jelenedig nem tudsz semmit, mert megváltozott minden, a kérdés: Hogy éreznéd magad? Mit csinálnál?

mmilan21
06-05-2015, 10:40 AM

Állandóan ilyesmiken jár az agyam (ezért is vagyok állandóan levert), de úgy néz ki most tetõzik.. Ne nézzetek hülyének emiatt.

Tegyük fel, hogy megadatik az idõutazás lehetõsége neked egy oda-vissza út (mondjuk egy fejlett lénnyel való találkozásból adódóan), hogy megments valakit a múltban. Tegyük fel, hogy az egyik felmenõdet. Sikerül megmentened és visszakerülsz a jelenbe, ahol az a szituáció fogad, hogy a felmenõd még mindig él, de a feleséged vagy épp a legjobb barátod elvesztette mindkét karját és eltört a gerince. És nincs visszaút.
Attól függetlenül, hogy a megmentés idejétõl fogva a jelenedig nem tudsz semmit, mert megváltozott minden, a kérdés: Hogy éreznéd magad? Mit csinálnál?

Ilyen esetben azt hiszem elég szétesettnek érezném magamat.
A fejedben káosz közeli állapot lesz, mert nem élted meg az alternatív idõsíkodat.

Én sokat gondolkodtam az idõutazáson, de végül mindig ott lyukadok ki, hogy valamibe beleavatkozok akkor az elõreláthatatlan ellenhatásokat váltana ki.
Inkább azon fáradozok, hogy a jövõt építsem a jelenben, de nem is jár egész nap a jövõn az eszem. Élem az életem.

Egyébként nem lenne kit megmentenem, mert talán jobb is hogy most nem élnek itt azok a személyek.

Ha már bolondság, akkor inkább elmennék 9/11 elõtti idõpontra és hatástalanítanám a nanotermit bombákat mindhárom WTC épületben.
Az gondolom hatalmas idõparadoxont hozna létre.

Medve
06-05-2015, 12:42 PM
Ha már bolondság, akkor inkább elmennék 9/11 elõtti idõpontra és hatástalanítanám a nanotermit bombákat mindhárom WTC épületben.
Az gondolom hatalmas idõparadoxont hozna létre.

Nekem az az elméletem, hogy a történelmen nem lehet változtatni. Ellenben, azzal hogy megváltoztatsz valamit a te idõsíkod tovább létezik úgy ahogy emlékszel rá, de nélküled és te tovább létezel abban amit létrehoztál és/vagy amiben általad nem történik meg az esemény.

Dream_walker
06-05-2015, 03:07 PM

Alapvetõen, ha ebbe a szituba kerültél, akkor megszívtad. Nem a szokásos fluxuskondenzátor-baki szinten, hanem úgy rendesen.
Az idõutazásban nem az a para, hogy alternatív idõsíkba kerülsz, és nincsenek megfelelõ infóid, ezt a jelenséget egy nagyon komoly szesztivornya után is átélheted.
A para az, hogy ezzel felborítottad az egyensúlyt, márpedig az univerzum (vagy inkább multiverzum) azt bizony azonnal kijavítja, és olyan helyre rak vissza, ahol bár a felmenõd megúszta, másvalaki megszívta, jellemzõen egy hozzád közel álló. Mivel alapvetõen a te szemszögedbõl dolgozik az adott univerzum, így a rád érvényes hatásoknak kell létrejönnie. Megmented cirmit, morzsit elcsapja a szippantós. Ezzel persze te is megszívtad, alapvetõen az emberi elme nem erre lett kalibrálva, nyilván van, aki tudja kezelni a dolgokat, de azért többen vannak, akik nem.

Javítani szerintem nem nagyon van értelme. Ha megváltoztatsz valamit (szerintem lehet), azzal csupán a folyamatok lefutásán alakítasz. A hozzá tartozó lecke megmarad. Ez az emberi lét egyik legjobb része. Nyugodtan "besározhatod magad", ezért vagy idelent, ebbõl tanulsz.
Amúgy meg a multiverzumban úgyis számtalan univerzum van, ahol viszont pontosan úgy történt minden, amilyenre te magad alakítottad volna. De persze ez sem alapbeállítás nálunk (mármint a többi hely érzékelése), szóval nem biztos, hogy jó ötlet piszkálni.

doki
06-05-2015, 03:56 PM
Ne variáljatok az idõutazással, szívás. Az ide kapcsolódó oktató videókat nézzétek meg. :D

http://vignette2.wikia.nocookie.net/familyguy/images/d/da/FG_-_Time_Machine_version_3.jpg/revision/latest?cb=20140722042217

Medve
06-05-2015, 03:57 PM
Néha azért elgondolkozok azon, hogy ha visszamehetnék az idõben, hogy kijavítsam a hibáim, akkor csak abban az esetben tenném ezt, ha visszakerülnék az akkori, mondjuk 10 éves testembe ezzel a +15 évnyi tudással és személyiséggel. Mert lényegében magammal b..nék ki, lehet ha nem ezt a nyugis életmódot választom, akkor már halott lennék vagy ami még rosszabb egy lennék a tucatból. Valami díszpinty 40-es karral olyan barátnõvel akinek annyi esze van mint egy 5 Ft-os, hétvégente buliba járni mert jobb dolgom nincs, nem élvezni azt amikor önerõbõl jövök rá valamire...
Így az a megállapítás, hogy az idõutazás inkább morális/filozófiai (utóbbiban nem vagyok biztos hogy az e aminek én gondolom :D )problémákat vet fel, mint fizikait. De az is lehet, hogy az idõ mint olyan nem létezik. Az idõ egy ember által kreált fogalom a változásra/mozgásra. Mert ha nem mozogna az órában a fogaskerék, az atomórában az atom nem rezegne, a bolygók és a csillagon ottmaradnának ahol vannak, meg úgy eleve ha semmi nem mozdulna, az idõrõl nem is tudnánk. Mondjuk akkor magunkról se.

Lehet ezekkel a marhaságaimmal, inkább egy ezzel foglalkozó fórum lakosságát kéne terhelnem, nem pedig titeket fárasztanom ezzel. :rolleyes:

doki
06-05-2015, 04:12 PM
Szerintem teljesen jók az ilyen elmélkedõs hozzászólások, filozofálgatás, múltkor pont arra gondoltam, hogy miért nincs neki külön topikja.

Medve
06-05-2015, 04:25 PM
Azért nincs külön topicja, mert kevesen gondolkoznak ilyen marhaságokon. Van épp elég bajuk amin agyalhatnak enélkül is. Szerintem!

TMIB
06-05-2015, 05:04 PM
Nálam is lenne néhány dolog amit másképp csinálnék. De idõgépem nincs. És mivel nem is voltam túl jó fizikából, így az is ki van zárva hogy a garázsban összerakjak egyet.

Medve
06-05-2015, 09:23 PM
Ha gondolod írok egy bevásárló listát. Mondjuk az elsõpont: Szerezz 7 milliárd eurót. Magyarázat: 7 milliárd euró az a pénz, amiért felteszem a pi... a fenekem egy repülõre, hogy megépítsem neked. :thumbup

TMIB
06-05-2015, 09:28 PM
Ha lenne 7 milliárd Euróm, akkor lesz.rnám a múlt béli hibákat, a jelen se izgatna különösebben, és a jövõre meg úgy beraktároznék hogy amiatt se kellene aggódnom. :haha:

Medve
06-05-2015, 09:34 PM
És mit csinálnál a fennmaradó 6,99 milliárddal? :D

TMIB
06-05-2015, 09:48 PM
Gyorsabb tárhelyet bérelnék belõle a fórumnak. :haha:

Medve
06-06-2015, 10:07 AM
Ennyi pénzért, már olyan funkciót kap a fórum minden tagja, hogy rányomunk a tisztítás gombra, és 1-2 percen belül kijön valaki, hogy anális higiéniás szolgáltatásokat nyújtson. :D

D - törölt tag
06-08-2015, 04:50 AM
http://www.agroinform.com/forum
Átregisztrálok Ide! :haha: Itt már nagyon keveset van szó az engem érdeklõ témákról!:cry:
Mezõgazdaságot tanulni,olvasni Ez a fórum meg komolyabb!:tapsol:

TMIB
06-08-2015, 05:35 AM
Én vagy 30 fórumon fent vagyok. Igaz, 99%-ban csak ide írok.

Írnék többet is ide a fórumra, csak 3 dolog visszatart. Az egyik, hogy nincs szabadnapom és sok a munka. A másik a ház-helyzet, ami miatt mindig gondban vagyok. Emellett a macskák miatt is aggódom mert lehet hogy nem az én macskáim de eléggé betegek, az idõs macskánk meg amúgy is nagyon rosszul van. Ha a gazdáik nem csinálnak semmit, akkor nekem kell valamit lépnem. Csak nem értem hogy más háziállatait miért én gondozzam. Bezzeg mikor azt mondtam hogy "ha költözök, akkor viszem az összes macskát magammal", akkor volt felháborodás. :rolleyes:

Annyi bolha van bennük hogy ahhoz már valami igen komoly dolog kell hogy sikerüljön kiirtani belõlük. Fertõzöttek is, bolha allergiájuk is van, vérzik a nyakuk a sok vakarózástól. Az idõs cica amúgy is beteges, meg anélkül se volt jól. Ma ült a konyhában a mosogató mellett, beleharapott egy bolha, a fájdalomtól megugrott és fejjel beleesett a mosogatóvízbe. Én meg kaptam utána hogy emeljem ki, meg ne fulladjon, erre úgy megharapott ijedtében hogy vérezni kezdett az ujjam. Utána szárítgattam szegényt. Találtam egy kis csomót is a mellkasán, remélem hogy rosszul éreztem és nem olyasmi amire gondolok.

A legkisebbet meg egész nap nem láttam, érte is aggódom. Nem tudom merre lehet.

Emellett van a napi sok órás munka, meg az idegeskedés a többi probléma miatt. Nem egyszerû. Ha ezek nem lennének, akkor egész nap írnék, olvasnék, meg minden. :(

Lekvár
06-08-2015, 07:32 PM
http://www.agroinform.com/forum
Átregisztrálok Ide! :haha: Itt már nagyon keveset van szó az engem érdeklõ témákról!:cry:
Mezõgazdaságot tanulni,olvasni Ez a fórum meg komolyabb!:tapsol:

Teljesen meg tudlak érteni, regisztrálj át oda.
Akkor nem engem fogsz nyúzni privátban, a kecsketenyésztéssel kapcsolatban. :D

Medve
06-08-2015, 08:57 PM
Az én állattenyésztési tudásom, az ugyan az ami az emberi. Kell egy fiú állat egy lány állat némi ellátmány utána némi alkohol meg egy fekhely. És talán a legfontosabb procedúra az, hogy ne akard õket tenyészteni. És kész.

Itt kérek elnézést, minden tisztességes állattenyésztõtõl.

Lekvár
06-09-2015, 08:42 PM
Az én állattenyésztési tudásom, az ugyan az ami az emberi. Kell egy fiú állat egy lány állat némi ellátmány utána némi alkohol meg egy fekhely. És talán a legfontosabb procedúra az, hogy ne akard õket tenyészteni. És kész.

Itt kérek elnézést, minden tisztességes állattenyésztõtõl.

Nem tom...alkoholt még nem adtam nekik, és a tenyésztés is csak hátsó szándékként fogalmazódott meg bennem. De mondasz valamit! :haha:

Erdõlelke-íjszelleme
06-15-2015, 08:20 PM
Finom gyümölcsök: banán.
http://indavideo.hu/video/5868fe8b79

Erdõlelke-íjszelleme
06-15-2015, 08:49 PM
Gyilkos pókok voltak a szupermarketben vásárolt banánon (http://www.hir24.hu/kulfold/2013/11/04/fajdalmas-erekciot-okozo-pok-volt-a-bananon/)

"A londoni család csaknem sokkot kapott, amikor a nemrég vásárolt banánon a világ egyik legmérgezõbb pókjait fedezték fel."

Erdõlelke-íjszelleme
06-15-2015, 08:52 PM
Banana critters
World’s deadliest spiders in supermarket fruit
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/5241357/brazilian-wandering-spiders-found-on-sainsburys-fruit.html

Erdõlelke-íjszelleme
06-15-2015, 08:52 PM
Fright bite
Poison spider attack during horror movie
A TEENAGER had to have a chunk of her hand cut out after a venomous spider bit her as she watched a HORROR film.
Stephanie Georgiou, 18, was nipped by a suspected false widow at her local Cineworld cinema.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/5397474/Poisonous-spider-attacks-teen-during-a-horror-movie.html

Erdõlelke-íjszelleme
06-15-2015, 08:53 PM
‘Widow’ bite hell of mum
TERRIFIED Alison Blackburn is afraid to go upstairs in her own home after a bite from a false widow spider left her in intensive care.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/5390708/False-widow-bite-leaves-mum-rushed-to-intensive-care.html

TMIB
06-15-2015, 08:54 PM
Sose tudtam hogy honnan vannak a pókok. Most már tudom. A banánok szülik õket. :haha:

Erdõlelke-íjszelleme
06-15-2015, 08:55 PM
Coma pa ‘bitten by a spider’
A TESCO worker who spent a month in a coma may have been bitten by a spider lurking in imported goods.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/5348854/Tesco-worker-who-spent-month-in-coma-bitten-by-spider-from-imported-goods.html

Erdõlelke-íjszelleme
06-15-2015, 08:56 PM
"A négygyerekes anyát tévénézés közben támadta meg a pók. Golflabdányira duzzadt a csípés, amellyel ha nem fordult volna orvoshoz, bele is halhatott volna.
[...]
A szakértõk szerint Nagy-Britanniában 12 olyan pókfaj él, amelynek csípése mérgezõ. A legveszélyesebb a steatoda nobilis, a hamis fekete özvegy, amely képes egy felnõtt férfit is levenni a lábáról.
Az utóbbi idõk enyhe idõjárásának köszönhetõen eléggé el is szaporodtak a szigetországban, ezért arra figyelmeztettek mindenkit, hogy idõnként alaposan nézzenek körül otthon és mérjék fel, milyen állatok költöztek be hozzájuk."
http://www.borsonline.hu/20130915_elete_legdurvabb_3_hetet_egy_poknak_koszo nheti

Erdõlelke-íjszelleme
06-15-2015, 09:00 PM
Sose tudtam hogy honnan vannak a pókok. Most már tudom. A banánok szülik õket. :haha:

A vegák meg jól rácsesznek, minden banánban lehet pók, azaz hús á la beargrylls. :)

TMIB
06-18-2015, 11:48 AM
Miért idéz mindenki Einstein-tõl a Facebookon? Nem õ volt aki megtervezte az atombombát, aztán átadta a kormánynak hogy az ledobja a japán lakosságra? És akkor ez az ember az etalon, meg a csodálni való humanitárius zseni? Meg a világ hõse? Meg a bölcs ember akitõl idézni kell? :hogymi:

https://www.youtube.com/watch?v=2Pxk4zy_SQw

https://www.youtube.com/watch?v=fqS7kqzEfPE

astonferi
06-18-2015, 04:03 PM
Einstein az atom hasadást dolgozta fedezte fel és dolgozta ki az atom bombát nem Õ csinálta Szilárd Leó , Teller Ede volt a kidolgozója, és lobbiztak a bomba gyártásáért.

TMIB
06-18-2015, 09:28 PM
Õ is közremûködött benne. Találtam is errõl egy idézetet.

http://izquotes.com/quotes-pictures/quote-had-i-known-that-the-germans-would-not-succeed-in-producing-an-atomic-bomb-i-would-not-have-lifted-albert-einstein-226519.jpg

Erdõlelke-íjszelleme
06-19-2015, 02:10 PM
Már minden neten terjedõ vicket-vackot szándékosan tévesen Einstein nevével írnak alá, kismillió filozófiai (miközben fizikus volt) fejtegetés is van ilyen, de lassan már a paradicsomtermesztés ezoterikus aspektusainak fejtegetése alá is odarittyentik.

TMIB
06-19-2015, 10:41 PM
Eddig alig volt, de most el van árasztva Einstein-idézetekkel az egész FB.

TMIB
06-23-2015, 10:52 AM
http://www.boon.hu/vallottak-a-nyuszilanyok-nem-is-olyan-meses-a-playboy/2803204

Szóval havi 4000 dollárért volt néhány szabály a villában, ami tulajdonképpen a munkahelyük volt. És mivel ott laktak, úgy kapták a 4000 dolllárt, hogy valószínûleg az adójukat is fizették, nem volt rezsijük és az ételüket is fizették. Mindemellett bármikor hazamehettek ha akartak.

Két nagyon durva szabályt említett: nem lehetett vendégeket fogadni és 9 óra után kijárási tilalom volt.

Mivel munkahely, ne fogadj vendégeket. Hiszen nem a te házad, hanem a munkahelyed. Ha meg találkozni akarsz valakivel, akkor reggel és este 9 között intézd el. Mi ebben a durva szabály?

A szerzõdésük szerint a lányoknak a váltás elõtt egy órával már beöltözve kellett készen állniuk az öltözõben, erre az idõszakra azonban nem kaptak pénzt. A hosszú hajú lányoknak kötelezõ volt a göndörítés, a teljes smink pedig mindenkire vonatkozott. A csavarók után jöhetett egy kis körömlakk, majd belebújtak a nyuszijelmezbe.

Egyszerûbben fogalmazva: havi 1 millió forintért nézz ki jól és öltözz be kezdés elõtt idõben.

A megjelenésüket “nyuszimamák” ellenõrizték, ha nem ütötték meg az elvárt szintet, az egész készülõdést újra kellett kezdeni.

Ez szerintem minden modellnél így van. Ha rosszul nézel ki, akkor nem képviselheted a márkát.

Addig nem kaptak órabért, amíg nem voltak színpad-kompatibilisek.

Miért kapnának, ha olyan állapotban vannak hogy még nem tudják képviselni a Playboy-t?

Egy másik nagyon szigorú szabály az volt, hogy senki sem vihette haza õket azok közül, akik aznap este a szórakozóhelyen tartózkodtak.

Mivel a Playboy felelõs volt értük. Ha valamelyiket agyonveri egy perverz állat, az a Playboy márkának sokat ártana, nem? Így természetesen hogy a PlayBoy úgy viselkedik, mintha a szigorú apja lenne a lányoknak.

A club nem biztosította a hazautat, ami óriási problémát jelentett azoknak a lányoknak, akik tömegközlekedéssel jártak, mivel általában hajnali 4-kor végeztek és meg kellett várniuk az elsõ reggeli buszt.

A havi 4000 dollárból nem jött ki a buszjegy? :haha:

Ezzel ki voltak szolgáltatva az arra kóborló részegek zaklatásának. A taxi szóba sem jöhetett, mindenki próbált spórolni.

Ha van havi 4000 dollárod, akkor szerezz valakit aki havi pár százért fuvaroz.

:rolleyes:

Persze, a 4000 nem túl sok egy amerikai fizetéshez képest, de azért a minimálbérnek mégiscsak a 3x-osa. Ennyi pénznek nagyon örülne egy kiskertész, egy kisgyári melós vagy egy pénztáros a Walmartban.

Amatorpe
06-24-2015, 10:23 AM
Szegény kis nyuszikák... Milyen sanyarú a sorsuk... Mindjárt el is morzsolok egy könnycseppet értük, miattuk... Vagy mégsem... Milyen világot élünk már? De látszik a megfelelõ agyi kapacitás nem volt feltétel a felvételinél...

törölt tag -gl
06-24-2015, 10:29 PM
Király, párom öccse állítólag arra jött haza (18 éves, szóval nem hiszem, hogy kitalálta) hogy egy cigány épp belehugyozik a medencénkbe :D
Aztán persze elszaladt hátra.
Talán ha az öccs épp nem jön meg, lehet feltörve találtuk volna a házat.
Fogalmam sincs mit tegyek, hogy ez ne ismétlõdhessen meg, valószínûleg átugrálnak a kerítésen. De ekkora pofátlanság azért ritka. Ott volt egy csomó minden amit elvihetett volna, fûnyíró, hosszabbító, a medence szûrõje, függõágy, szinte akármi, de neki csak az kellett, hogy belehugyozhasson a medencénkbe.
Tudom is amúgy, hogy kik voltak, de nem nagyon merek odamenni. Valószínûleg látták, hogy épp sétáltattuk a kutyát és nincs otthon senki. Néha olyan érzésem van, hogy egész nap azt figyelik melyik házban ki mikor van otthon és mennyire tudják büntetlenül megközelíteni.

TMIB
06-25-2015, 11:10 AM
Ezen csak én nem nevettem?

https://www.youtube.com/watch?v=_QIswil2a4w

Nem túl okos ember, meg szánalmas is, de az olyan emberek is van hogy szerelmesek.

Amatorpe
06-25-2015, 01:33 PM
Glassbox, szerintem költözz el! De komolyan... az ilyenekre nem hat a szép szó, vagy megkerülöd a törvényt és kézbeveszed a dolgokat, vagy nem lesz vége amíg el nem mennek...

Pityubá
07-02-2015, 07:40 PM
Király, párom öccse állítólag arra jött haza (18 éves, szóval nem hiszem, hogy kitalálta) hogy egy cigány épp belehugyozik a medencénkbe :D
Aztán persze elszaladt hátra.
Talán ha az öccs épp nem jön meg, lehet feltörve találtuk volna a házat.
Fogalmam sincs mit tegyek, hogy ez ne ismétlõdhessen meg, valószínûleg átugrálnak a kerítésen. De ekkora pofátlanság azért ritka. Ott volt egy csomó minden amit elvihetett volna, fûnyíró, hosszabbító, a medence szûrõje, függõágy, szinte akármi, de neki csak az kellett, hogy belehugyozhasson a medencénkbe.
Tudom is amúgy, hogy kik voltak, de nem nagyon merek odamenni. Valószínûleg látták, hogy épp sétáltattuk a kutyát és nincs otthon senki. Néha olyan érzésem van, hogy egész nap azt figyelik melyik házban ki mikor van otthon és mennyire tudják büntetlenül megközelíteni.
Nos azért a viccelõdõ cickányt meglehet-ám leckéztetni, ha véletlenül zárlatos lesz a bekapcsolva felejtett vízforgató szivattyú. :D
Durvább 230 voltos dologra nem is merek gondolni.
Gondolom meglepõdne amikor belevizel a medencébe, és egy pillanatra abbahagyná a vizelést. :eek:

TMIB
07-03-2015, 03:33 AM
Ahogy abban a Belmondo filmben volt? :haha: (Az arany bûvöletében)

törölt tag -gl
07-03-2015, 06:52 AM
Azon töröm a fejem vajon miért ilyen idióta a családom.
Elõször is beköltöztek egy túlárazott panellakásba, egy belvárosi gettó közepén.
Utána persze idegileg nem bírták a megterhelést és különköltöztek, de a válópert nem folytatták le.
Apám még tartotta velem a kapcsolatot, de aztán összejött egy nõvel aki elkezdte irányítani, majd mindenféle mûbalhét rendezett le és azóta nem mehetek át apa albérletébe. A nõ egyik gyereke viszont ott él velük. Apától semmit nem kaptam kb 4 éve. :D
Anyám a legjobb. Õ konkrétan rajtam élte ki azokat a dolgokat, amiket apámon így nem tudott, mert egyedül volt velem. Idõvel hazugsággal feljelentett, majd kisebbségiek barátkoztak össze vele akik adták alá a lovat. Én ki lettem utasítva a lakásból bíróság által (egyszerûen hányinger) és kishíján az utcára kényszerültem.
A drágább cuccaimat eladta (odaadogatta a cigányoknak), a kevésbé drágákat állítólag kidobálta. A szobámba pedig egy cigány lány költözött be. (meggyõzõdésem, hogy valami piti lakásmaffia ügy, de senki sem hisz nekem)
Apa fizeti a villanyszámlájukat. Ráadásul apa amúgy félig tulajdonos az ingatlanban.
Na most meg az a helyzet, hogy apa nem nagyon áll velem szóba, mert szerinte én vagyok az oka annak is, hogy a barátnõje kitiltott az albérletébõl, meg annak is, hogy anyámmal így összevesztünk. Én meg hiába mondom neki, hogy hogy lehet ilyen hülye, hogy két semmirekellõ bandát is eltart a fizetésébõl.....
Amúgy venosz néven itt kommentel. Most nagyon-nagyon-nagyon megsértett ezzel...

Hogy lehetnek ekkora önzõ hülyék?

gyûjtögetõ
07-03-2015, 08:33 AM
Venosz a faterod? :D Amúgy engem is megvert az élet rendesen a családommal.

törölt tag -gl
07-03-2015, 08:47 AM
Igen. Jó ember egyébként, csak túlságosan jóhiszemû néha.

TMIB
07-03-2015, 06:45 PM
Elkapták a fickót betörésért, rablásért és egyéb dolgok miatt. A bírónõ ítéletet hirdetett, aztán megkérdezte a férfit, hogy nem emlékszik-e az iskolára, ahol mindig együtt játszottak az udvaron. Az elítélt meg kiakad rajta.

https://www.youtube.com/watch?t=35&v=I5CMh8SMjOw

Egy régi barátja hozta meg az ítéletet ellene. Ilyen se sûrûn fordul elõ.

aksurv
07-03-2015, 07:49 PM
Elkapták a fickót betörésért, rablásért és egyéb dolgok miatt. A bírónõ ítéletet hirdetett, aztán megkérdezte a férfit, hogy nem emlékszik-e az iskolára, ahol mindig együtt játszottak az udvaron. Az elítélt meg kiakad rajta.

https://www.youtube.com/watch?t=35&v=I5CMh8SMjOw
.

Egy régi barátja hozta meg az ítéletet ellene. Ilyen se sûrûn fordul elõ.
itt mondjuk illett volna összeférhetetlenséget jelenteni a bírónak

TMIB
07-03-2015, 08:02 PM
Én is gondoltam erre, bár ha 40 évvel korábban voltak barátok, azóta meg nem is látták egymást, akkor nem hiszem hogy mondatnánk hogy van közöttük bármilyen kapocs.

TMIB
07-15-2015, 11:35 PM
Ez még kemény történet. Látszólag erõs, egészséges férfi. Aztán rákos daganat hónaljban. Mûtét. Utána karban. Mûtét. Aztán agyban. Még 5 mûtét. Kemoterápiák, szenvedés, járni se tud már, aztán halál.

http://imgur.com/a/wYuX1?gallery

Ezt látva egy gyors autóbalesetben meghalni nem is tûnik olyan rossz dolognak.

Ez meg egy kép. Nem Photoshop.

http://i.imgur.com/bG3G8Mg.jpg

TMIB
07-17-2015, 02:11 PM
Pók.

https://en.wikipedia.org/wiki/Brown_recluse_spider
Pókcsípés 18+. Nem tûnik veszélyesnek. :haha: :hanyas:

http://imgur.com/gallery/Fh12d

Erdõlelke-íjszelleme
07-17-2015, 02:31 PM
Végül is a pókmérgek többnyire arra valók, hogy feloldják az áldozat szöveteit.

TMIB
07-17-2015, 02:53 PM
Az is, meg az ilyen pókcsípés sokszor komoly fertõzéssel is jár.

TMIB
07-18-2015, 01:29 AM
Atommeghajtású tankot láttatok már?

http://www.diseno-art.com/news_content/2015/01/chrysler-tv-8-nuclear-powered-tank/

BragBOL
07-20-2015, 03:45 PM
Nem akartam a bevándorlós topikba rondítani, ezért ide írom:

Lát valaki valami összefüggést, a mostani bevándorlási helyzet, és a nyírkai jóslat ezen szakasza között?

"Bevezetik a hét tevét,
hogy az innen köpködhessen lángot-
a bikát nyergelõ asszonyra. (európa)
Ebbõl belviszály is támad, meg külsõ viszály is.
A Kost Áldozó
két fia tovább marakodik.
a tevék magyar hajcsárai
Manó bõrét húzzák Krisztus képére,
hogy megtévesszék a népet,
és aranyra válthassák a félhold csillogását.
Õk a Kost Áldozó, tevét nyergelõ
fiát segítik,
más magyarok meg a másikat.
Kettészakad a nemzet,
lángra lobban az Ország.
A lángot vér oltja.
Oltalmazó rejtekhelyrõl gondoskodik
aki hallgat az Egekbõl sugallt igékre.
A Holdfényes Asszony köreveteket épített, alattuk rejtekekkel.
Kertekben sarjad az új élet.
A vándor nép keserüli meg ocsuja garázdaságát.
Ezeken nagyra nõ a rájuk rakott szarv.
Szítják, tüzelik õket távoli idegenek,
akik vizeinket szomjazzák földjeinket éhezik.
Ezek egy része sivatag elöl fut,
más részük tenger elöl menekül.
Magyar magyart gyilkol,
de a bika hátáról is ide lõnek
a hét teve miatt.
A nép fele elpusztul."

TMIB
08-06-2015, 01:01 AM
Ezt se tudtam. A Coca Cola alapítója a déli hadsereg 12 lovasságának ezredese készítette, a polgárháború után. Ezt az angol Wikipédián leírják, de a magyar wiki oldalról kicenzúrázták. Értem én hogy kínos, de az hogy direkt kihagyják a leírásból, az úgy nem kínos?

https://en.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola

https://hu.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola

mmilan21
08-14-2015, 03:52 PM
Ha már szóba került a Bartal puska, hát néztem róla videót és ezt találtam(azért sima link, mert oda tekertem a lényeghez):
érdemes nézni vagy 40 másodpercig, mert ott a BREN LMG küldött egy kis meglepit :haha:
https://www.youtube.com/watch?v=nDFVKEnp630&feature=youtu.be&t=422

törölt tag -gl
08-24-2015, 07:07 PM
http://index.hu/sport/2015/08/24/gordeszka_balaton_bicikli_ut/
12 kiló, mit vihetett magával a srác?
Én max egy hálózsákot vinnék és egy függõágyat (rovarhálóval) 1 liter vizet, mivel körben bárhonnan szerezni vizet, egy mosózsákot és egy, maximum két váltás alsóruhát, és egy gázfõzõt könnyû edénnyel. Ez nem lehet több 5 kilónál. Max egy kis törölközõt vinnék meg egy kis doboz környezetbarát tusfürdõt. A palackhoz vinnék perforált pótkupakot amit így zuhanyfejnek is használhatnék, de a balatonban is lehet fürdeni, mosni, ha tényleg környezetbarát tisztítótszert használ.
Ennyire életképtelen nem lehet valaki.

Éli
08-25-2015, 10:32 AM
ezek szerint vannak olyan emberkék is , akik még a vizparton is szomjan halnak..:D

törölt tag -gl
08-25-2015, 01:30 PM
ezek szerint vannak olyan emberkék is , akik még a vizparton is szomjan halnak..:D
Ha arra gondolsz, hogy vigyek víztisztítót és igyak a tóból. Azt inkább csak SHFT helyzetben.

törölt tag -gl
08-25-2015, 01:31 PM
Na tegnap este a barátnõm közölte, hogy õ fázik, ezért gondoltam kicsit bepörkölök a kályhába.
Egy ideje eltört az üvege, ezért csak egy lemez van most a helyén, kicsit huzatol.
Na sikerült úgy begyújtanom, hogy akkora huzat lett benne, hogy vörösen felizzott a hõdob és a kályha teteje, félelmetes volt... :D vízzel kellett eloltanom a tüzet mert másképp nem tudtam :/

mmilan21
08-25-2015, 04:09 PM
Épp olvastam T-home-ék oldalát. Azt írják fejlesztik a vezetékes hálózatot és kihúznak 2500 km optikai kábelt idén.
Ez így oké, mert a 4G fejlesztések teljesen hidegen hagynak.
A kis 2200 fõs településünk nincs benne a terjedelmes listában, de még a szomszédos 3500 fõs település sem.
Akkor marad a csúcskategóriás, 130 Kb/s sebességû feltöltés az egész faluban. A vicc az hogy 20 Mbit letöltési sebesség mellé adják az 1 Mbit feltöltési sebességet. Mindezt az ADSL 2+ alatt. :(
Egy Annex M-el megduplázhatnák a feltöltési sebességet, egy VDSL 2-vel meg megtáltosodna az egész hálózat. Optikai kábel sem kéne több csak a DSLAM-ig.
Nem mondom hogy kevés a feltöltési sebesség, de egy HD videót elég lassan lehet feltölteni a Youtube-ra(450Mb/óra). Videó upstreamingre meg alkalmatlan.

Na mindegy, legalább nagyon ritkán szakad meg a kapcsolat és talán jövõre eljut ide is a VDSL 2 legalább.

.... Vagy jön a Fear the Walking Dead és nem lesz hálózatfejlesztés. :D :haha:

Éli
08-25-2015, 06:34 PM
http://index.hu/sport/2015/08/24/gordeszka_balaton_bicikli_ut/
12 kiló, mit vihetett magával a srác?
Én max egy hálózsákot vinnék és egy függõágyat (rovarhálóval) 1 liter vizet, mivel körben bárhonnan szerezni vizet, egy mosózsákot és egy, maximum két váltás alsóruhát, és egy gázfõzõt könnyû edénnyel. Ez nem lehet több 5 kilónál. Max egy kis törölközõt vinnék meg egy kis doboz környezetbarát tusfürdõt. A palackhoz vinnék perforált pótkupakot amit így zuhanyfejnek is használhatnék, de a balatonban is lehet fürdeni, mosni, ha tényleg környezetbarát tisztítótszert használ.
Ennyire életképtelen nem lehet valaki. Glassbox erre az irásban szereplõ emberkére gondoltam volna..:)

Buckalako
08-27-2015, 07:50 PM
BOB-hoz fejlesztési ötlet, ha emeleten laksz ;)

https://www.youtube.com/watch?v=sainfH_f5H8

Egy egyszerûbb verzió:

https://www.youtube.com/watch?v=_nDKmPLX2WA

Buckalako
08-30-2015, 12:43 PM
Glassboxnak, õ szokott játszani a gondolattal:
Bárki újratelepítheti a szellemfalvakat, mégpedig akár ingyen is… (http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/4434-barki-ujratelepitheti-a-szellemfalvakat-megpedig-akar-ingyen-is)

mmilan21
09-02-2015, 01:30 PM
Megy már a Fb-on az agonizálás a helyiek között. Valamilyen fegyver beszerzését fontolgatják egyesek. De vajon el-e jutnak idõben oda, hogy meg is vásároljanak legalább egy íjat?

Én meg közben azon vagyok hogy az itthoniak kezébe kerüljön elég önvédelmi fegyver.

D - törölt tag
09-02-2015, 02:21 PM
Glassboxnak, õ szokott játszani a gondolattal:
Bárki újratelepítheti a szellemfalvakat, mégpedig akár ingyen is… (http://utajovobe.eu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/4434-barki-ujratelepitheti-a-szellemfalvakat-megpedig-akar-ingyen-is)
Amikor regeltem erre a fórumra valami hasonló dolog járt az eszembe!Megismerkedek hasonló világnézetû emberekkel,akikkel egy ilyesmi települést hozunk létre.Nyilván mindenkinek meg van a sajátja,de ha baj van csak át kell kiabálni és jól védhetõ is a közösségnek.
Mindenkinek meg van a saját vacka amin azt csinál amit akar.De lenne pár kötelezõ feladat,pl. ha lemegy nézze meg a többiek portáját.
Össze lehetne néha jönni sütni,fõzni és elbeszélgetni.
Szóval lazán mindent,kötöttségek nélkül.
De ha gebasz van,mindenki tudja,hogy számíthat a másikra.
Valami ilyesmit kerestem ezen a fórumon.Egyenlõre nem találtam!De majd hátha!

Buckalako
09-02-2015, 04:34 PM
Valami hasonló helyen kalapálom a "bárkát", igaz falunak túlzás lenne hívni, de összetartó közösség.
Sajnos én még nem sok embert ismerek, de csak idõ kérdése. Mikor kint dolgozok, meg-meg állnak elbeszélgetünk.
Ma például a pincében lévõ gáztûzhelyt vittem fel, de nem égett. Átjött segíteni a szomszéd meg a második szomszéd aki épp nála volt.
Egyik kipucolta, másik hozott egy jó reduktort hozzá és már mûködik is tökéletesen.
Pálinkázás közben többször mondtak, bármi kell, csak szóljak.
Szoktam látni hol egyiknél jönnek össze egyet, hol a másiknál, hol a harmadiknál, sajnos én még nem vagyok benne a "körben" :).
Majd ha nem csak dolgozni járok ki (még nincs teljesen lakható állapotban a hely), lesz idõ ilyesmire is :).

mmilan21
09-12-2015, 02:56 PM
Az utóbbi években itt a faluban kiszélesedett a "legyen tánc és zárcsökkentés" típusú hozzáállás, ami azt jelenti hogy évente van pár nap amikor nem lehet normálisan aludni az utcabáltól vagy a szabadtéri zsiványzenétõl.
Engem baromira irritál hogy a dínom-dánomtól 15 m-re van a jó nagy, szigetelt ablakokkal ellátott kultúrház.
Viszont amikor tavaly nyáron a kánikula közeli napokon dögösrobi miatt nem lehetett szellõztetni, mert megsüketülök kb. :hipnozis: , na az már pofátlanság volt - plusz szabályos idõközönként begerjedt a mikrofon pár másodpercre(amatõr hangosító). Itthon a becsukott dupla üvegû mûanyag ablakok mögött, becsukott spalettával a dübörgést mindig lehetett hallani még a párna alatt is.

Szeretem az itteni csendes környéket. Az a pár közlekedõ traktor vagy katonai jármû hangja még kellemesnek is nevezhetõ - alig hallani az ablak mögül.
Ellenben ezek a szakbarbárok zavarnak rendesen.

A polgármester persze a hangosan bulizók mögött áll - a "sokszínû kulturális programokat" támogatja. Csakhogy a sokszínûség leragadt a táncolás, bulizás, utcabál, fellépés, falunap és gyereknap szintjén.
Oké vannak benne hasznos részek is. Annyi hogy a lovas fogathajtást megnézem - ennyi. Illetve tavasszal vannak a nemzetiségi bálok amikre ugyan nem járok(több már a vidéki mint a helyi ember), de ezek legalább a kultúrházban vannak és színvonalasak is.

A legnagyobb égetõ pont az egészben, hogy a hagyományõrzés leszûkült a tánc-zene körére én meg bulizni-táncolni nem szeretek - nincs is miért egyenlõre.

Ilyen hogy sportlövész, íjász, jóga, meditáció vagy önvédelmi/harcmûvészeti csoport(ezek éppen érdekelnének) nincsenek, de van a helyi település angyalai nevezetû tánccsoport. Szuper.

Az emberek többsége nem érti, hogy szórakozni (!de leginkább kikapcsolódni!) tartalmasabban is lehet. Milyen hangulatos lenne egy csoportos diógyûjtés, erdõjárás vagy kreatív tábor.
Sokan nem tudják lecsendesíteni(megszabadítani a feszültségektõl) az elméjüket, ezért kell mindig valami hangos nekik. Ha legalább ezt megtennék, akkor nem ilyen lenne a programok színvonala.

Álmodozok, de olykor az álmok valóra vállnak - az emberiség végre leveti a rabláncait.

TMIB
09-12-2015, 03:02 PM
Diszkó, vagy az a Fásy Ádám mulatós stílus? Bár hagyományõrzésnek egyik se mondható kifejezetten.

mmilan21
09-12-2015, 03:23 PM
Diszkó, vagy az a Fásy Ádám mulatós stílus? Bár hagyományõrzésnek egyik se mondható kifejezetten.

Mulatós zene volt az utcabálon, de úgy dübörgött mint valami diszkó. Valami régebbi mulatósak, de modern diszkó jellegû hanggal.
Dögösrobi(vagy kisgrófó) ugyanúgy túl hangos dübörgést produkált és idõvel még rá dobtak még egy kis kakaót hogy véletlenül se aludjak el éjfél elõtt. Aztán ment reggel 5-ig állítólag.

A régi lakodalmakat nagyon szerettem, mert jó is volt a zene és a kultúrházban tartották mindig.

Mindenesetre most elhallgattak - hála Istennek :)

mmilan21
09-12-2015, 04:53 PM
Mint kiderült a napköziben épp lakodalom van némileg értelmes zenével.
Ezzel szinte szembe van a kultúrház és bizony ismét dögösrobi van az emelvényen(ugyanúgy gerjed az "áccáláribomba" mikrofonja mint tavaly).
Cigány utcabál és lakodalom van párhuzamosan két külön helyen tartva - legalább most nincs meleg benn a házban hogy szellõztetni kelljen és talán nem is olyan hangos mint tavaly.

Túlélem. :)

Meg talán most nincs annyi pénzük hogy reggelig itt tartsák áccáláridögösbombarobit(szép magyar szó :)).

Zacskóbicska
09-14-2015, 05:32 AM
Megint eltörtem egy fejszét. letörött a nyele egy normál erejû oldal irányú feszítéstõl. Olyantól, amit még egy normális kenyérvágó késnek is ki kell bírnia. Német gyártmány, többet vártam tõle. Úgy volt benyelezve, hogy a nyélbe befûrészeltek (sokkal többet, mint kellett volna), aztán a befûrészelt részbõl kifaragtak annyit, hogy a fejsze feje rá menjen, majd beékelték. Igen ám, de a valóságban csak egy kb. 5 mm vastagságú lécdarab csonk tartotta a 60 dekás fejet, ami perszehogy letörik a fejjel együtt a lécrõl. Nyilván ISO minõségbiztosított a cég. Ha igen, akkor ugye az egyes gyártmányok minõsége nem térhet el egymástól, értelemszerûen ez a cég csak szar és életveszélyes fejszéket forgalmaz (nem dísztárgyként).

GAZDA
09-14-2015, 11:56 AM
Milyen gyártmány volt? Jelent problémát újranyelezni?

Buckalako
09-14-2015, 07:07 PM
Fejátültetés? Kína két éven belül képes lehet rá (http://www.ma.hu/tudomany/260461/Fejatultetes_Kina_ket_even_belul_kepes_lehet_ra)

Ezzel megint a gazdagok járnak jól.
Tiszta Önkívület (http://sciencefiction.hu/filmek/az-orok-fiatalsag-titka-tudatmasolas) :)

Zacskóbicska
09-15-2015, 05:31 AM
Milyen gyártmány volt? Jelent problémát újranyelezni?

Most fejbõl nem emlékszem a gyártmány nevére, majd lefotózom. Elvileg nem probléma a fejátültetés, ma elmegyek a gazdaboltba és veszek egy rendes nyelet.

doki
09-21-2015, 04:49 AM
http://444.hu/2015/05/27/szelfibottal-koncolja-fel-sajat-magat-a-civilizacio/ :haha::duhos::hanyas::tapsol::pisztoly:

doki
09-23-2015, 05:06 AM
http://444.hu/2015/09/22/ez-a-32-eves-penzember-ugy-dontott-hogy-55-szorosere-dragitja-az-aids-gyogyszert-most-nagyon-utalja-mindenki/ Kötél... :mad:

TMIB
09-23-2015, 05:34 AM
Megteheti. A gyógyszeripar azt csinál amit akar, nekik van a legerõsebb lobbijuk a politikában. :(

Zacskóbicska
09-23-2015, 06:19 AM
Most fejbõl nem emlékszem a gyártmány nevére, majd lefotózom. Elvileg nem probléma a fejátültetés, ma elmegyek a gazdaboltba és veszek egy rendes nyelet.

Elkészült. 340 Ft. a nyél, 150 az ék. 2 órámba telt a fejbe beletörött nyélmaradvány eltávolítása. 2-szer ráb@sztam a kezemre, a másodoknál kötszer is kellett, +200 Ft. Még kb. 100 a smirgli az egyenetlenségek elsimítására és kb. 100 Ft. a ragasztó. Összességében nagyjából 3 óra. Ha a munkabért is számolnám, elõállt a világ legdrágább fejszéje. Ezért mondom én mindig, ahol csak lehet, használjunk inkább pajszert és macsétát.
Mindegy, ezek után lelakkozom a nyelét és elküldöm valami múzeumba...

Erdõlelke-íjszelleme
09-23-2015, 06:45 PM
http://444.hu/2015/09/22/ez-a-32-eves-penzember-ugy-dontott-hogy-55-szorosere-dragitja-az-aids-gyogyszert-most-nagyon-utalja-mindenki/ Kötél... :mad:

Kötél helyett, élete végéig bányában fejtse a szenet, száraz kenyérért és vízért.

doki
09-27-2015, 08:51 PM
http://www.origo.hu/gazdasag/20150924-pisa-teszt-magyar-eredmenyek-digitalis-szovegertes.html :cry:

TMIB
09-27-2015, 09:26 PM
Amilyen borzalmas helyesírást lehet olvasni, nem csodálom hogy romlik a helyzet. De még csak nem is az, mert az SMS szlengek és rövidítések még sokkal rosszabbak.

Takács
10-01-2015, 06:27 PM
http://www.dailystar.co.uk/news/weird-news/467749/Kansas-prepares-for-zombie-apocalypse

BragBOL
10-04-2015, 11:37 AM
Akármilyen úton próbálom összerakni a fenevad képét, mindig a sokfejû sárkány ugrik be...

Sokfejû, kígyónyakú, (mindenhol ott van, mindenhova beférkõzik)
tüzet okád, (háborút)
vérszomjas mint egy vámpír, (pénz, lélekerõ szívás)
Szája fertõzõ (Média, vírusok, liberó démokrácia, migránsok)
gyomra aranyat nyelõ fekete lyuk (...)
hidegvérû mint egy hüllõ...

Feltámadás sárkányölõk, van munka bõven!
:D

BragBOL
10-17-2015, 11:08 AM
Van itt valaki elektronikával dolgozó szaki?

Aki tudná-e hogy létezik-e valamilyen céllal funkcióval
kristálymagos tekercs?

doki
10-19-2015, 05:36 PM
John Cleese a hülyékrõl

http://indavideo.hu/video/John_Cleese_a_hulyekrol?utm_source=flash&utm_medium=watchoninda&utm_campaign=videoplayer

A. L. Ias
10-21-2015, 05:10 PM
Van itt valaki elektronikával dolgozó szaki?

Aki tudná-e hogy létezik-e valamilyen céllal funkcióval
kristálymagos tekercs?

Nem vagyok szaki, de a közelmúltban kezembe akadt egy sugárpallos kapcsolási rajz, abban mintha találkoztam volna vele.... :)

doki
10-21-2015, 05:36 PM
Nem vagyok szaki, de a közelmúltban kezembe akadt egy sugárpallos kapcsolási rajz, abban mintha találkoztam volna vele.... :)

(Ugyanitt nakvadát és kriptonitot vásárolnék lehetõleg olcsón... :D)

BragBOL
10-21-2015, 05:39 PM

Tényleg? Húha, akkor óvatos leszek technológiámmal nehogy lyukat égessek a gyomromba! :D

BragBOL
10-26-2015, 09:11 PM
Duzzad már a csira!
Micsoda megvilágosodás!
Eddig észre se vettem!
Pedig mondták már sokan!
A mag népe vagyunk!
Ezen mag csírájában az élni akarás fellángolt!
Duzzad hát, rendületlenül, s bizton mondom megállíthatatlanul!

(Hát meglátszik az írói békafenék, de sebaj) :D

BragBOL
10-27-2015, 09:41 AM
Te jó ég hogy mennyire összefügg minden mindennel ámulok és rögtön révbe esek!
Mitõl duzzad a csíra? "Ki" öntözte meg? Hát a vízöntõ(kor)!

Tessék megnézni!
Rügyecske: Csíkszék, Gyergyószék, Marosszék, Udvarhelyszék, Bardoc-Miklósvárszék
Gyököcske: Kézdiszék, Orbalszék, Sepsiszék
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d0/Szeklerland-planned_seats.png

doki
10-28-2015, 10:23 AM
Bár a témához semmi köze, de az mmilan21 hozzászólásához van. (Ha itt zavaró, akkor átteszed majd valahova Túlélõ.)

Egy átlagos GMO kukorica Amerikában három olyan tulajdonsággal bír, amivel a hagyományos hibridek nem. Nem ismeri fel táplálékként a kukoricabogár, a kukoricamoly és ellenáll a glifozát tartalmú gyomirtóknak. Tehát összesen egyszer kell permetezni a gyomok ellen az említett glifozáttal, ami viszonylag kevésbé mérgezõ, mint a hagyományos (nem GMO) kukoricában használt gyomirtók. Ellenben a hagyományos kukorica alá talajfertõtlenítõ szert kell használni, hogy ne rágja el a gyökerét a kukoricabogár lárvája, nem mindig elég egy gyomirtó, és felénk mind a kifejlett kukoricabogár és moly ellen is védekezni szoktak (nem egyszerre rajzanak, ez kettõ rovarölõ szeres permetezést jelent pluszban).
Vagyis ez összesen öt kezelés (kicsit sarkítva, nem minden esetben szükséges mindegyik), szemben a GMO nál alkalmazott egy kezeléssel szemben. Sajnos objektív vizsgálati eredmények nincsenek arról, hogy vajon melyik a károsabb a természetre és az emberre (vagyis vannak, de ki hiszi el, ezek szerint természetesen egyik sem káros :)), a génmódosított vetõmag, vagy a jóval nagyobb mennyiségben felhasznált vegyszer. Ezen már többször agyaltam.

A morális oldalát máshol kitárgyaljuk.

GAZDA
10-28-2015, 03:48 PM
Bár a témához semmi köze, de az mmilan21 hozzászólásához van. (Ha itt zavaró, akkor átteszed majd valahova Túlélõ.)

Egy átlagos GMO kukorica Amerikában három olyan tulajdonsággal bír, amivel a hagyományos hibridek nem. Nem ismeri fel táplálékként a kukoricabogár, a kukoricamoly és ellenáll a glifozát tartalmú gyomirtóknak. Tehát összesen egyszer kell permetezni a gyomok ellen az említett glifozáttal, ami viszonylag kevésbé mérgezõ, mint a hagyományos (nem GMO) kukoricában használt gyomirtók. Ellenben a hagyományos kukorica alá talajfertõtlenítõ szert kell használni, hogy ne rágja el a gyökerét a kukoricabogár lárvája, nem mindig elég egy gyomirtó, és felénk mind a kifejlett kukoricabogár és moly ellen is védekezni szoktak (nem egyszerre rajzanak, ez kettõ rovarölõ szeres permetezést jelent pluszban).
Vagyis ez összesen öt kezelés (kicsit sarkítva, nem minden esetben szükséges mindegyik), szemben a GMO nál alkalmazott egy kezeléssel szemben. Sajnos objektív vizsgálati eredmények nincsenek arról, hogy vajon melyik a károsabb a természetre és az emberre (vagyis vannak, de ki hiszi el, ezek szerint természetesen egyik sem káros :)), a génmódosított vetõmag, vagy a jóval nagyobb mennyiségben felhasznált vegyszer. Ezen már többször agyaltam.

Mi az hogy nem ismeri fel táplálékként??? Ez jól hangzik de nem igaz! A GMO kukorica termeli a mérget (brutális mennyiséget) ezért nincs szükség vegyszerezésre. Így érdemes összehasonlítani a hagyományos és a GMO kukoricát.
Glifozát kevésbé mérgezõ ez komoly?

mmilan21
10-28-2015, 04:21 PM
A GMO kukorica termeli a mérget (brutális mennyiséget) ezért nincs szükség vegyszerezésre.

Dehogynem kell permetezni, csak nem a kukorica hanem a gyomok miatt.

GAZDA
10-28-2015, 05:30 PM
Dehogynem kell permetezni, csak nem a kukorica hanem a gyomok miatt.

Rovar és egyéb kártevõkre nem kell. Gyomirtásra a legjobb 2 évig búzát vetni egymás után.

Dream_walker
10-28-2015, 05:58 PM

Felismeri táplálékként, el is fogyasztja, csak éppen ahogy GAZDA is írta, a növény által termelt toxin megöli.
Gyors közbevetés itt, hogy közforgalomban mindösszesen kétféle genetikai módosítású növény létezik, az egyik a toxintermelõ, a másik pedig a glifozátrezisztens. Más egyéb módosításokból még kísérleti szinten sincs elég anyag, nemhogy a szabadpiaci körülményekhez kellõ mértékben.

Folytatva: a toxin mûködik a rovarkártevõk ellen, viszont a mikroorganizmusok ellen nem, azaz nem öli meg a vírusokat, baktériumokat, gombákat.
A glifozátrezintencia szintén mûködik, csak hát a gyomok olyanok, hogy nõnek, bizony ott is több permetezés szükséges.
Bár nem ezt vizsgálták, de az usában a gmo-kukorica óta a különbözõ gyomirtók értékesített mennyisége harmadára esett, kivéve a glifozátokat, az ugyanis megháromszorozódott. Persze ez nem gmo-vizsgálat, hanem piaci statisztika, de azért látható, hogy ugyanannyit kell permetezni, csak más cimke van a dobozon. A glifozát pedig egy szerves foszforsav, ami annyira nem mérgezõ, hogy ezt az anyagot nevezték anno agent orange, és mustárgáz neveken. Nem tudom, hogy közforgalomban lévõ vegyszer esetében létezik-e ennél durvább anyag.

Slusszpoén: a gyomok nem csak nõnek, hanem össze-vissza porzódnak és mutálódnak is, így hosszú évek óta probléma szintén az usában a glifozátrezisztens gyomok megjelenése, amit bizony, a legdurvább permetszerrel sem lehet kiirtani.

doki
10-28-2015, 07:17 PM
Nagyon nehezen bírom Doom hozzászólásai nélkül, bocs. :D Gondoltam betolom ezt a monsantós dumát. Azt hittem, hogy egyáltalán nem lesz reakció. Pakoljunk át máshova...

doki
10-28-2015, 07:22 PM
Érdemes átolvasni: http://www.lelegzet.hu/archivum/1997/09/0917.hpp.html

mmilan21
10-28-2015, 07:27 PM
Nagyon nehezen bírom Doom hozzászólásai nélkül, bocs. :D Gondoltam betolom ezt a monsantós dumát. Azt hittem, hogy egyáltalán nem lesz reakció. Pakoljunk át máshova...

Ami azt illeti elõször én kevertem ide a Monsantót, mert elég sok köze van a magbankhoz.

Legalább egy aktuális témát választottál - itt van a TTIP már a küszöbön a génmódosított növények szabad forgalmazásával együtt.

Tulélõ áthelyezi szerintem, ha ír valaki neki.

doki
10-28-2015, 08:40 PM
Felismeri táplálékként, el is fogyasztja, csak éppen ahogy GAZDA is írta, a növény által termelt toxin megöli.
Gyors közbevetés itt, hogy közforgalomban mindösszesen kétféle genetikai módosítású növény létezik, az egyik a toxintermelõ, a másik pedig a glifozátrezisztens. Más egyéb módosításokból még kísérleti szinten sincs elég anyag, nemhogy a szabadpiaci körülményekhez kellõ mértékben.

Folytatva: a toxin mûködik a rovarkártevõk ellen, viszont a mikroorganizmusok ellen nem, azaz nem öli meg a vírusokat, baktériumokat, gombákat.
A glifozátrezintencia szintén mûködik, csak hát a gyomok olyanok, hogy nõnek, bizony ott is több permetezés szükséges.
Bár nem ezt vizsgálták, de az usában a gmo-kukorica óta a különbözõ gyomirtók értékesített mennyisége harmadára esett, kivéve a glifozátokat, az ugyanis megháromszorozódott. Persze ez nem gmo-vizsgálat, hanem piaci statisztika, de azért látható, hogy ugyanannyit kell permetezni, csak más cimke van a dobozon. A glifozát pedig egy szerves foszforsav, ami annyira nem mérgezõ, hogy ezt az anyagot nevezték anno agent orange, és mustárgáz neveken. Nem tudom, hogy közforgalomban lévõ vegyszer esetében létezik-e ennél durvább anyag.

Slusszpoén: a gyomok nem csak nõnek, hanem össze-vissza porzódnak és mutálódnak is, így hosszú évek óta probléma szintén az usában a glifozátrezisztens gyomok megjelenése, amit bizony, a legdurvább permetszerrel sem lehet kiirtani.

Teljesen mindegy melyik gyomirtót vizsgálod, a nagyobb mennyiségben felhasznált szerek szinte mindegyikére van már rezisztencia, nálunk is. Pl. a környéken már sokfelé van nikoszulfuron (volt Motivell, Jumbo stb.)rezisztens fenyércirok-Aa dupla dózis sem viszi már-, triaszulfuron (Logran) rezisztens széltippan. Ha jól emlékszem úgy tanultuk, ha egy táblán megjelenik egy adott gyomfajból egyetlen rezisztens példány és a magjait elszórja, akkor 3 év múlva a terület 60-70%-án már ellenálló gyomok fejlõdnek. (A százalékokra pontosan nem emlékszem, de a gyors terjeszkedésen van a lényeg.)
A glifozátról csak azért "tudunk" viszonylag sokat, mert a nagy volumen miatt gyakrabban vizsgálják a hatásait, int más herbicideknek, de hidd el ez még egy viszonylag "kevésbé veszélyes" vegyszer. Mostanra ennek is bizonyítottak karcinogén hatásai (nem kifejezetten a glifozát hatóanyagnak, hanem a Roundup nevû gyomirtónak, ha csak a hatóanyagot vizsgálják, akkor az jóval kevésbé rákkeltõ, mint a Roundup, ebben egyéb felszívódást segítõ anyagok is vannak, az együttes hatás okozza a tumorokat). Különben kevered a szerves foszforsav származékokkal (észterekkel), ezek a rovarölõ szerek egy csoportját képezik (Pyrinex, Bi58, Kentaur, Nurelle-D stb.), ezek a vegyületek voltak a harci gázok alapanyagai. Ezekbõl napjainkban is nagy mennyiséget használnak Magyarországon is. Valóban van a glifozátnak egy bomlásterméke, amiben van foszforsav, de ez nem ugyanaz a vegyület, mint az elõbb említett szercsoportnál. Az Agent Orange meg egy növényi hormon hatású vegyület, nem glifozát. Ezzel irtod a búzádból a szulákot meg az acatot (Dezormon, U46D).
A kevésbé ismert vegyszerekrõl sokkal kevesebb vizsgálati eredmény van, de nagyon sok olyan hatóanyag csoport van, ami sokkal veszélyesebb a melegvérû szervezetekre, mint a glifozát.

Amúgy normális agrotecnikával, ahogy GAZDA is írta, nagyon sok probléma megelõzhetõ lenne, de ez nem érdekli a gazdák nagy részét, csak a profit. Viszont elõbb-utóbb rádöbbennek arra, hogy ha még termelni akarnak, akkor a fejekben is rendet kell tenni.

A GMO-hoz meg lövésem sincs, alapjában véve elítélem...

Dream_walker
10-29-2015, 08:03 PM
Teljesen mindegy melyik gyomirtót vizsgálod, a nagyobb mennyiségben felhasznált szerek szinte mindegyikére van már rezisztencia, nálunk is. Pl. a környéken már sokfelé van nikoszulfuron (volt Motivell, Jumbo stb.)rezisztens fenyércirok-Aa dupla dózis sem viszi már-, triaszulfuron (Logran) rezisztens széltippan. Ha jól emlékszem úgy tanultuk, ha egy táblán megjelenik egy adott gyomfajból egyetlen rezisztens példány és a magjait elszórja, akkor 3 év múlva a terület 60-70%-án már ellenálló gyomok fejlõdnek. (A százalékokra pontosan nem emlékszem, de a gyors terjeszkedésen van a lényeg.)
A glifozátról csak azért "tudunk" viszonylag sokat, mert a nagy volumen miatt gyakrabban vizsgálják a hatásait, int más herbicideknek, de hidd el ez még egy viszonylag "kevésbé veszélyes" vegyszer. Mostanra ennek is bizonyítottak karcinogén hatásai (nem kifejezetten a glifozát hatóanyagnak, hanem a Roundup nevû gyomirtónak, ha csak a hatóanyagot vizsgálják, akkor az jóval kevésbé rákkeltõ, mint a Roundup, ebben egyéb felszívódást segítõ anyagok is vannak, az együttes hatás okozza a tumorokat). Különben kevered a szerves foszforsav származékokkal (észterekkel), ezek a rovarölõ szerek egy csoportját képezik (Pyrinex, Bi58, Kentaur, Nurelle-D stb.), ezek a vegyületek voltak a harci gázok alapanyagai. Ezekbõl napjainkban is nagy mennyiséget használnak Magyarországon is. Valóban van a glifozátnak egy bomlásterméke, amiben van foszforsav, de ez nem ugyanaz a vegyület, mint az elõbb említett szercsoportnál. Az Agent Orange meg egy növényi hormon hatású vegyület, nem glifozát. Ezzel irtod a búzádból a szulákot meg az acatot (Dezormon, U46D).
A kevésbé ismert vegyszerekrõl sokkal kevesebb vizsgálati eredmény van, de nagyon sok olyan hatóanyag csoport van, ami sokkal veszélyesebb a melegvérû szervezetekre, mint a glifozát.

Amúgy normális agrotecnikával, ahogy GAZDA is írta, nagyon sok probléma megelõzhetõ lenne, de ez nem érdekli a gazdák nagy részét, csak a profit. Viszont elõbb-utóbb rádöbbennek arra, hogy ha még termelni akarnak, akkor a fejekben is rendet kell tenni.

A GMO-hoz meg lövésem sincs, alapjában véve elítélem...

A rezisztens gyomok esetében pont ez a nagyobb volumen a lényeg. Van mindenhol, mindenféle, ez tény. Viszont van egy földrajzilag jól behatárolható terület (usa), ahol kiemelkedõen nagy dózist kapnak egy bizonyos típusú szerbõl (glifozát). Innen már csak matek. Szerencsétlen dns-nek nem tucatnyi különbözõ hatásra kell reagálni, hanem csak egyfélére, de arra legalább nagyobb mértékben, mert többszörözõdik a terhelés. Ezért alakul(t) ki sokkal nagyobb mértékben és sokkal gyorsabban a glifozátrezisztencia.

Jah, a foszforsavészterek meg a mustárgáz dologban igazad van, csak pont a napokban volt a kezemben egy doboz magtárgázosító, és valamiért odakapcsolta az agyam a glifozáthoz.

A gmo nem elítélendõ, fõleg nem egy ilyen fórumon :) Olyan, mintha leírnád, hogy a fegyver az elítélendõ, mert mennyit árt már :)
Jelen formájában, ilyen körülmények között én sem támogatom a gmo teljes körû bevezetését.
Ettõl függetlenül mint tudományos technológia, az a jövõ. Ez nem kérdéses. Csak sokan nagyon elõreszaladnának, pedig ezt nem szabad.

Zacskóbicska
10-30-2015, 06:37 AM
Jelen formájában, ilyen körülmények között én sem támogatom a gmo teljes körû bevezetését.
Ettõl függetlenül mint tudományos technológia, az a jövõ. Ez nem kérdéses. Csak sokan nagyon elõreszaladnának, pedig ezt nem szabad.

Az a gond, hogy a természetben irreverzibilis elváltozásokat okozhat. Ha késõn jössz rá, hogy rossz, nincs visszaút. Kinyírtad az élõhelyed, lehet jelentkezni migránsnak.

GAZDA
10-30-2015, 07:32 AM

Miért lenne? Mi van ha ez egy zsákutca? A modern mezõgazdaság problémáira nem megoldás a GMO csak mélyíti azokat.
A probléma a kõolaj alap a mezõgazdaságban, ezt csak a természetre jobban figyelõ gazdálkodás oldhatja meg.

BragBOL
10-30-2015, 09:23 AM
Miért lenne? Mi van ha ez egy zsákutca? A modern mezõgazdaság problémáira nem megoldás a GMO csak mélyíti azokat.
A probléma a kõolaj alap a mezõgazdaságban, ezt csak a természetre jobban figyelõ gazdálkodás oldhatja meg.

Egy tetszik nem elég tõlem, ennél több kell neked! :D

Egyetértek totálisan!
Ha a mai gazdasági forma marad akár GMO-val, az totális pusztulást idéz!

A MEZÕgazdaságot fel kell váltsa a szukcessziós határgazdaság! 2 legyet(klímaváltozás, élelmíszerhiány[ami nem is igaz, vagyis azt akarom mondani hogy mégtöbbet is lehet termelni, persze nem monokultúrában]) lecsapva egyszerre.

http://m.cdn.blog.hu/me/melampo/image/erdoszel.jpg

doki
10-30-2015, 02:53 PM
BragBOL, csak addig még évtizedeknek kell eltelnie, hogy a termelõk nagy része a hasznon kívül másra is figyeljen. Nálunk pl. nagy gond a talajok elsavanyodása, 100-ból talán 3-4 emberke az, aki foglalkozik a problémával és végre szór pár tonna mészkõport. Vannak olyan táblák, ahol bizonyos részeken 3,2 ph-t mértünk, itt már gyomok sem nõnek! A közmunkásokkal "kipucoltatják" a vízelvezetõ árkokat (minden fát és bokrot kiirtanak), a második falu templomtornyát látod, nyáron meg simán homokviharok vannak. Azt hiszem, Te írtál már a mezõvédõ erdõsávokról... Lehetne még sorolni, sok helyen egyoldalú nitrogén mûtrágyázás, a szalmát eladják az erõmûnek (azt a tápanyag mennyiséget a kapott összegbõl még visszapótolni sem lehet, nem is beszélve a talaj szerkezetének romlásáról), szántás nélküli talajmûvelések, stb...

BragBOL
10-30-2015, 05:06 PM
BragBOL, csak addig még évtizedeknek kell eltelnie, hogy a termelõk nagy része a hasznon kívül másra is figyeljen.

És akkor még nem is voltam radikális!
Még csak megemlítettem valamikor régebben 2 szóban valamit, tartozok is valakinek a kifejtéssel, bocsánatot is kérek tõle ezúton is!
Na az lesz radikális, anti ego atombomba!

Zacskóbicska
10-30-2015, 06:52 PM
Egy tetszik nem elég tõlem, ennél több kell neked! :D

Egyetértek totálisan!
Ha a mai gazdasági forma marad akár GMO-val, az totális pusztulást idéz!

A MEZÕgazdaságot fel kell váltsa a szukcessziós határgazdaság! 2 legyet(klímaváltozás, élelmíszerhiány[ami nem is igaz, vagyis azt akarom mondani hogy mégtöbbet is lehet termelni, persze nem monokultúrában]) lecsapva egyszerre.

http://m.cdn.blog.hu/me/melampo/image/erdoszel.jpg

Én is ezt vallom. A "tanyámmal" szemben van egy kiszáradt tómeder. Egykor évtizedeken át víz táplálta, kender áztató tóként üzemelt. A kenderbõl nyilván valahol kötél és egyéb textil készült, késõbb kiszáradt a tó. Ma alkalmi marhalegelõ. Nincs ezzel baj, de a hatósági hozzáállással viszont az van. Ez ugyanis a Duna-Dráva nemzeti park része, annak perifériája. Leírják az "okosok", ez a sivár vidék az emberi rabló gazdálkodás mûve. Ennek ellenére a zöld energián alapuló energiatermelés létjogosultságát, vagy sikerességét alátámasztandó mintegy kötelezték a tulajdonosokat az ott közben elburjánzó egybibés galagonya és kökény bozótok kiirtására, amit természetesen a nagy gépek meg is oldottak, bedaráltak mindent. Az én féltve õrzött, köpött magból származó õszibarack fámmal együtt, ami mellesleg olyan minõségû barackot termett, hogy növénynemesítõ apám szerint érdemes lett volna vele foglalkozni. A tanyámat elárasztották az egerek, légpuskával löttem õket a konyhámban. Ez mindegy. Viszont évekig készítettem elõtte a képeket, gondoltam, sokan kíváncsiak a szukcesszió folyamatára, iskoláknak is ígértem a tapasztalatokból. Csináltak egy természetvédelmi területen egy sivár tájat, természetesen gondosan kivágva onnan a száz évesnél is idõsebb, ritka és õshonos szürke nyárat is, megszüntetve az annak territóriumában lévõ érdekes ökoszisztémát is. E beavatkozások hatására eltûnt az éppen lábát megvetni készülõ kocsányos tölgy is.
Na, ennyit a szukcesszióról...és a természetvédelemrõl.

BragBOL
10-31-2015, 08:53 AM
Én is ezt vallom. A "tanyámmal" szemben van egy kiszáradt tómeder. Egykor évtizedeken át víz táplálta, kender áztató tóként üzemelt. A kenderbõl nyilván valahol kötél és egyéb textil készült, késõbb kiszáradt a tó. Ma alkalmi marhalegelõ. Nincs ezzel baj, de a hatósági hozzáállással viszont az van. Ez ugyanis a Duna-Dráva nemzeti park része, annak perifériája. Leírják az "okosok", ez a sivár vidék az emberi rabló gazdálkodás mûve. Ennek ellenére a zöld energián alapuló energiatermelés létjogosultságát, vagy sikerességét alátámasztandó mintegy kötelezték a tulajdonosokat az ott közben elburjánzó egybibés galagonya és kökény bozótok kiirtására, amit természetesen a nagy gépek meg is oldottak, bedaráltak mindent. Az én féltve õrzött, köpött magból származó õszibarack fámmal együtt, ami mellesleg olyan minõségû barackot termett, hogy növénynemesítõ apám szerint érdemes lett volna vele foglalkozni. A tanyámat elárasztották az egerek, légpuskával löttem õket a konyhámban. Ez mindegy. Viszont évekig készítettem elõtte a képeket, gondoltam, sokan kíváncsiak a szukcesszió folyamatára, iskoláknak is ígértem a tapasztalatokból. Csináltak egy természetvédelmi területen egy sivár tájat, természetesen gondosan kivágva onnan a száz évesnél is idõsebb, ritka és õshonos szürke nyárat is, megszüntetve az annak territóriumában lévõ érdekes ökoszisztémát is. E beavatkozások hatására eltûnt az éppen lábát megvetni készülõ kocsányos tölgy is.
Na, ennyit a szukcesszióról...és a természetvédelemrõl.

Mi? Hogy miért? Nemigazán értem, de az biztos hogy nincs köze a természetvédelemhez!
Örülni kéne hogy magától elkezd nõni az erdõ, kézlevágással büntetném azt aki egy ujjal is hozzá merne nyúlni!
Tessék visszamenni a távoli múltba az energiáért! 1 Fát se öltek meg, mégis rengeteg fát adott 1 fa és többszörösen tovább élt, mint amelyikhez hozzá se nyúltak!
Máma meg kevesebb ideig élnek, kevesebb fát ad, és földcsuszamlás meg árvíz marad utána!
Meghalok a mai világtól!

BragBOL
10-31-2015, 12:32 PM
Ha lenne egy törvényrendelet, hogy a földetek egy részét érintetlenül kell hagyni adományul a természetnek, hány százalék lenne az amit még el tudnátok viselni?

mmilan21
10-31-2015, 05:06 PM
Ha lenne egy törvényrendelet, hogy a földetek egy részét érintetlenül kell hagyni adományul a természetnek, hány százalék lenne az amit még el tudnátok viselni?

5%
Ezt az 5% földrészt betelepíteni diófával, cserjékkel, nyárfával, akáccal és még mindenféle õshonos fával.
Ha mindenki megcsinálná ezt, akkor ez hozzá járulhatna az élelmezéshez, tûzifát adnának a kiszáradt fák, nem fújná a homokot egyes helyeken a szél és a többi.

BragBOL
11-01-2015, 03:26 PM
"Andrea szerint a mostani helyzetben, amikor az emberek diszharmonikus kapcsolatban vannak egymással, elengedhetetlen, hogy kapcsolódjunk a természethez. A természet, ha elvárás nélküli szeretettel is közelítünk hozzá, örömmel segítségünkre siet, hogy – gyakran mélyen megbúvó – szándékainkat tisztán láthassuk és így kapcsolatainkat harmonikussá tudjuk tenni. Amennyiben sikerül kapcsolatainkat szeretetteljessé varázsolnunk, könnyebb önvalónk szerint élni, és ezáltal nemcsak, hogy felébred bennünk egy tiszta szándék, hogy ne ártsunk többé a természeti környezetünknek sem, de belsõ sugallatainkon keresztül érezni fogjuk, hogy hogyan alakítsuk életünket társainkkal összhangban úgy, hogy a súlyosan környezetszennyezõ tevékenységekkel lépésrõl lépésre felhagyhassunk. Válaszként erre reagál a környezetünk is. A növényvilág felélénkül, ártalmatlanabbakká válhatnak a kártevõk, szükségtelenné válik a védekezés."

http://www.szeretetteremuhely.hu/?page_id=295

Dream_walker
11-01-2015, 07:46 PM
Az a gond, hogy a természetben irreverzibilis elváltozásokat okozhat. Ha késõn jössz rá, hogy rossz, nincs visszaút. Kinyírtad az élõhelyed, lehet jelentkezni migránsnak.

A természetben nincs olyan, hogy irreverzibilis. Ez a szó csupán a kurta emberi élet skáláján értelmezhetõ. A természet egy komplex, folyamatosan változó rendszer. Ennek a rendszernek mára része az emberek mesterséges beavatkozása is. A természet ezt tudja kezelni, legfeljebb az ember szív.
Ezért is írtam, hogy ahogy ma próbálnak sokan elõreszaladni, az veszélyes. Mint ahogy veszélyes egy óvodást ültetni egy kamion kormányához. De ettõl még a kamion nem ördögtõl való dolog :)

Nem zsákutca. Már maga a technológia létezése azt jelenti, hogy ez a jövõ. Egyszerûen azért, mert lehet látni, hogy hova vezethet.
Ettõl függetlenül a gmo semmilyen formában nem megoldás a mezõgazdaság problémáira. Nem is arra lett kitalálva. Ezt kizárólag a cégek említik, mert ez egy nagyon jó marketingszöveg. Mi persze tudjuk, hogy a fegyverbetiltás pl. nem megoldás a közbiztonság problémáira. De jó kis marketingszöveg, milliók szopják be. Az analógia ugyanaz.

GAZDA
11-01-2015, 07:50 PM
A természetben nincs olyan, hogy irreverzibilis. Ez a szó csupán a kurta emberi élet skáláján értelmezhetõ. A természet egy komplex, folyamatosan változó rendszer. Ennek a rendszernek mára része az emberek mesterséges beavatkozása is. A természet ezt tudja kezelni, legfeljebb az ember szív.
Ezért is írtam, hogy ahogy ma próbálnak sokan elõreszaladni, az veszélyes. Mint ahogy veszélyes egy óvodást ültetni egy kamion kormányához. De ettõl még a kamion nem ördögtõl való dolog :)

Nem zsákutca. Már maga a technológia létezése azt jelenti, hogy ez a jövõ. Egyszerûen azért, mert lehet látni, hogy hova vezethet.
Ettõl függetlenül a gmo semmilyen formában nem megoldás a mezõgazdaság problémáira. Nem is arra lett kitalálva. Ezt kizárólag a cégek említik, mert ez egy nagyon jó marketingszöveg. Mi persze tudjuk, hogy a fegyverbetiltás pl. nem megoldás a közbiztonság problémáira. De jó kis marketingszöveg, milliók szopják be. Az analógia ugyanaz.

Mégis hova vezethet?

Zacskóbicska
11-02-2015, 06:56 AM

Az én esetemben ez megközelíti a 100 százalékot. Anno örököltem vagy 2 hektár legelõt, az is egy nemzeti park kellõs közepében van. Teljes tilalom az állattartásra. Meg akarta venni egy újgazdag, de nem adtam el. Ezek után kaptam a figyelmeztetést a földhivataltól, amiért nem legelõként használom. Bírságolni akartak. Írtam nekik egy jó kis beadványt. Azóta a terület gyönyörûen beilleszkedett a tájba, engem pedig békén hagynak. Szerintem ma már csak a vadak és a vadászok járnak oda.

Zacskóbicska
11-02-2015, 07:03 AM

Azért irreverzibilis, mert olyan új élõlényeket hozol létre génsebészettel, amik szaporodásképesek. Az örökítõ anyaguk az õshonos génállományban is megjelenhetnek. Ebbõl nincs visszaút. A természet más kérdés, semmi köze ehhez, mert ha lenne, akkor a gmo-t nem mesterségesen kellene létrehozni, hanem elõfordulna természetes környezetben is. Ami elõfordul, azt az evolúció produkálja és nem napok, hetek, vagy hónapok alatt, így az eredeti ökoszisztémában sem következik be gyors változás.

Zacskóbicska
11-02-2015, 07:09 AM
Mégis hova vezethet?

Oda vezet, hogy gazdaságilag bele lehet rokkanni, ha kiderül a produktumról, hogy káros. Fõként ha az örökítõ, ill. szaporító anyaga sokáig életképes, ugyanis egy idõ után az õshonos rokon fajok is gmo-sok lesznek. Nem leszel képes termelni az adott élõhelyen mást, csak gmo-t. Közben valószínû, hogy a megszokott természetes ökoszisztéma is megváltozik. Eltûnnek bizonyos rovarok a területrõl. Ennek velejárója, hogy eltûnik a madarak egy része is. Tekintettel arra, hogy az ökoszisztémába nem lehet lyukat ütni, megjelennek a területtõl korábban idegen fajok. Állatok, növények egyaránt. Ez viszont a mai tudással kiszámíthatatlan folyamat lesz. A végeredmény akár sokkal rosszabb is lehet, mint a kiindulási helyzet volt.

Dream_walker
11-03-2015, 06:56 PM
Mégis hova vezethet?

Bárhová.
A harmadik generációs gmo már konkrét hatóanyagtermelésre is használható, pl. inzulinra. Növényekkel. Ezt úgy, hogy a kísérletek elején van még a rendszer.
Szó szerint bárhová vezethet, csak az emberi fantázia szab határt neki.
Van gyom, amely a sziklán is megél? Tegyük haszonnövénybe. Két hónap alatt szaporodásképes termést hoz? Tegyük haszonnövénybe. Kiirtani sem lehet, olyan bõségesen nõ? Tegyük haszonnövénybe. A lehetõségek száma végtelen.

Azért irreverzibilis, mert olyan új élõlényeket hozol létre génsebészettel, amik szaporodásképesek. Az örökítõ anyaguk az õshonos génállományban is megjelenhetnek. Ebbõl nincs visszaút. A természet más kérdés, semmi köze ehhez, mert ha lenne, akkor a gmo-t nem mesterségesen kellene létrehozni, hanem elõfordulna természetes környezetben is. Ami elõfordul, azt az evolúció produkálja és nem napok, hetek, vagy hónapok alatt, így az eredeti ökoszisztémában sem következik be gyors változás.

Így oké. Viszont kérdés, hogy ez miért baj? Így mûködik a rendszer, mindig jön valami új, aztán ahhoz megy az alkalmazkodás. Ha nem, akkor tér nyílik, ahová ismét jön valami új.
Ezt a természet dolgot nem értem. A gmo alapja teljesen természetes, sõt. A manapság legelterjedtebb gmo-technika pontosan egy természetes folyamatot használ, az agrobacteriumot. Az ugyanis egy természetes gmo-végzõ mikroorganizmus. Évmilliók óta mûködik, ma csak lecsaptak a lehetõségre a kutatók, mert egyszerûbb, mint a mesterséges módszerek. Csak éppen ésszel kell használni, de ez tulajdonképpen a világon mindenre igaz.

GAZDA
11-03-2015, 07:11 PM
Miért lenne szüksége haszonnövényeknek ilyen tulajdonságokra?
Ezek a vegyületek pl. inzulin biztonságosak?

BragBOL
11-03-2015, 07:39 PM
Kihajítom ezt a böngészõegeret... Na szóval mit is írtam...

A GMO oly nagy léptékben változtathatja meg az ételeinket, hogy a szervezet lehet nem lesz képes lépést tartani, és nehezen felderíthetõ betegségeket okozhatnak mint a gluténérzékenység, vagy az autoimmun betegségek.

A másik, pedig a növényben termelõdõ növényvédõ szer, ami többszöröse lehet, a permetezetténél! Ennek engedélyezéséhez bonyolult címkézési rendszer kellene ami nem férne ki egy babkonzerv oldalára se....

Dream_walker
11-04-2015, 09:15 PM
Miért lenne szüksége haszonnövényeknek ilyen tulajdonságokra?
Ezek a vegyületek pl. inzulin biztonságosak?

Miért ne lenne? A lényeg, hogy van rá lehetõség, és a jövõben lehet, hogy élni kell majd vele.
Hogy biztonságosak-e, fogalmam sincs. A megfelelõ keretek között biztosan. A konyhasó sem biztonságos, ha rosszul használja valaki.

A GMO oly nagy léptékben változtathatja meg az ételeinket, hogy a szervezet lehet nem lesz képes lépést tartani, és nehezen felderíthetõ betegségeket okozhatnak mint a gluténérzékenység, vagy az autoimmun betegségek.

A másik, pedig a növényben termelõdõ növényvédõ szer, ami többszöröse lehet, a permetezetténél! Ennek engedélyezéséhez bonyolult címkézési rendszer kellene ami nem férne ki egy babkonzerv oldalára se....

A szervezet elég könnyen lépést tart bármivel. Kétféle anyag van, amivel étkezéskor kapcsolatba kerülhetünk (oké, többféle, de itt most ez a releváns). Van a testazonos fehérje, meg az idegen fehérje.
Az idegen fehérje immunválaszt ad, mégpedig úgy, és olyant, amilyent egy középiskolai szintû laborkísérlettel ki lehet szûrni. Szóval az nem lesz téma. Az azonos fehérje meg mûködik. Az eddigi gmo-kísérletek során soha, sehol nem a transzgénnel volt a baj, hanem a technológia egyéb elemeivel. Persze azok is részei a gmo-nak, szóval végülis igen, a jelenlegi formájában rossz. De ebbõl nem következik az, hogy gmo-val mindenképpen káros és rossz dolgokat lehet csak létrehozni.

A növényvédõ cimkérõl meg annyit, hogy mindenki vastag sugárban fosik a vegyi permetezéstõl, meg a gmo-tól, aztán szorgalmasan bemennek a város közepére dolgozni, ahol lélegezni sem lehet normálisan, annyira szennyezett a környezet. Mondjuk a városkaput nem kötelezõ felcimkézni, az igaz...

GAZDA
11-04-2015, 09:54 PM
Miért kellene így módosítani növényeket? Milyen viszonyokra kellenek ilyen növények? Milyen piacra kellhetnek ilyen termények?
Biztonsággal kapcsolatban nem vagyok meggyõzve de lehet igazad van (az idõ sok mindent eldönt).

BragBOL
11-05-2015, 08:42 AM
Amíg rossz kezekben vannak az élelmiszer-termelés befolyása addig nincs értelme errõl beszélni!
Elõször vegyük ki a kezükbõl, majd utána lehet errõl dönteni!

Másrészt, addig felesleges vele foglalkozni, míg ki nem használtuk a természet adta (a természetes egyensúlyok helyreállítása után) természetbarát lehetõségeket!

Dream_walker
11-06-2015, 12:38 PM
Miért kellene így módosítani növényeket? Milyen viszonyokra kellenek ilyen növények? Milyen piacra kellhetnek ilyen termények?
Biztonsággal kapcsolatban nem vagyok meggyõzve de lehet igazad van (az idõ sok mindent eldönt).

Megint csak annyit kérdezhetek, hogy miért ne? Ma is folyamatosan változik a termelési környezet, nem tudhatjuk, mit hoz a jövõ. Lehet, hogy két generáció múlva mai szemmel elképzelhetetlen állapotokhoz kell alkalmazkodnia az ökoszisztémának. Márpedig ha nincs mód az alkalmazkodásra (mert nem ismert a technológia, amivel menne), akkor szokott shtf lenni.

Amíg rossz kezekben vannak az élelmiszer-termelés befolyása addig nincs értelme errõl beszélni!
Elõször vegyük ki a kezükbõl, majd utána lehet errõl dönteni!

Másrészt, addig felesleges vele foglalkozni, míg ki nem használtuk a természet adta (a természetes egyensúlyok helyreállítása után) természetbarát lehetõségeket!

Vedd ki a kezükbõl, hajrá. Sajnos egy fecske nem csinál nyarat. Ez lefordítva azt jelenti, hogy bár sokan fordulnak a természet felé, azért a kalkulálható, döntõ tömeg még mindig konzumidióta. Minden döntéssel fenntartják a rossz kezek "uralmát".

Mert azért illúziói senkinek ne legyenek. A kínálatnak csak a kereslet szab határt. Nem a télapó veszi az élelmiszernek nevezett szemetet, hanem azok az emberek, akik aztán telefröcsögik a környezetüket, hogy csúnya gonosz élelmiszeripar. De azért nagyon jól megélnek belõlük az agrárvállalkozók.

A természet adta lehetõségek kihasználásáról meg annyit, hogy nem véletlen mondtam, a gmo nem a mezõgazdaság problémáinak megoldására lett kitalálva, ez csak egy jó marketingszöveg. Arra a gazdálkodás átalakítása lenne az egyik megoldás.
Csak a kettõ nem ugyanaz a téma.
Az, hogy 99-ban sz.rul használja a környezetét az ember, nem érv arra, hogy akkor nem is kell a gmo-t kutatni.
A csillagászatot sem hagyjuk a fenébe csak azért, mert az unverzum k.rva nagy.

GAZDA
11-06-2015, 04:03 PM
Tudod az a gond ezzel a "minél több technológiát a parasztnak"? Ez csak az ipari xarok eladásáról szól és egyre jobban tönkreteszi a környezetet és az embereket. Az egyszerûbb megoldás lenne a jó, már több ezer éve termesztett növényeket kell visszahozni pl. tönköly búza amelyek eleve jobban bírják a környezet változásait és nem igényelnek ipari hátteret (nincs kõolaj függés).

Dream_walker
11-07-2015, 09:24 AM
Teljesen igazad van. De valahogy mégsem ez történik. Az ipar azt csinálja, amit el tud adni.
Ha semmit nem tudnának eladni a sok technológiai xarságból, elhiheted, hogy nem csinálnák.

A tönkölybúza nagyon jó példa. Én is termesztettem, mikor még nagyban ment a gazdálkodás.
Mi is a baj vele?

A tönkölybúza robosztus, ellenálló, viszonylag jól termõ faj. Élelmezési értéke jó, van rá kereslet. Valahogy, érthetetlen módon, mégsem tolonganak a gazdák, hogy hadd vessék azt.

Ennek nagyon egyszerû az oka.
Nem terem minden bokorban vetõmag. Nem úgy megy, hogy felhívják a területi képviselõt, és két napra rá ott a raklapnyi áru.
Telefonálgatni kell miatta, drága, vagy ha mégis sikerül megoldani okosba, feketén, akkor többnyire rájuk sóznak valami sz.rt, ami bizony nem hozza a várt eredményeket. Ilyenkor hangzik el az a mondat, hogy "f.szom az egészbe, vetek malmi búzát".
A vetése sem olyan könnyû, mert a magja jó nagy, a pelyva miatt az árpánál is macerásabb. "F.szom az egészbe" mondat másodszor.
Ha sikerült elvetni, akkor onnan habzsidõzsi, jól kel, erõsen növekszik, nem nagyon támadja meg semmi. Aztán jön az aratás.
Sûrû és durva állományt nevel, nem lehet benne száguldozni a kombájnnal. Ha nincs jól beállítva a gép, és a kombájnos agya, akkor töri a szemet, medvézik a cséplõdob, eltömõdik a szalmarázó. "F.szom az egészbe" harmadszor, mert "jövõre majd levágatod mással pistám".

Le van aratva, a termése kielégítõ, 2,5-3 tonna körüli. "F.szom az egészbe" negyedszer, "mer' a pioníros fajta az 7 tonnát terem".
Ugyebár a gazdák 70-80%-ának nincs magtára, így le kéne adni gyorsan. De sehol nem veszik át, mert éppen csilliómillió tonna malmi búzát aratnak, húzzon el innen a két pótkocsi cuccával. "F.szom az egészbe" ötödször.

Mondjuk eltárolja, oké. Eladni nem tudja, mert csak hántolva lehet, hántoló meg annyira sem terem a bokorban, mint a vetõmag. Személy szerint fél tucat helyrõl tudok az országban, de végülis lehet, hogy több. Egy hántoló pedig többszázezres tétel használtan is. "F.szom az egészbe" hatodszor.

Sikerül meghántoltatni, nagyon jó, ömlesztve van, jó esetben zsákban, lehet kezdeni eladni. Innentõl jó a buli, alaphangon a zsákos kiszerelésû tönkölybúza 200-250 huf per kilónál kezdõdik. Veszik a népek, akiknek van házi kismalom. A többiek nem, mert annyiért már a boltban is lehet lisztet kapni, tönköly meg amúgy is csak amolyan marketinges átb.szás. Gyorsan hamar elmegy 4-5 mázsa, aztán megáll a mutatvány, mert a vevõkörnél már az ajtó alatt folyik ki a spájzból a cucc. Onnan jön az ígérgetés, hogy majd az unokatesóm régi szobatársának a sógora, majd õ vesz 10 kilót. Eltelik az év, májusban már az a szöveg, hogy "hát, ami van, az kitart az idei, friss aratásig, meg amúgy is jobb lenne kilós zacsiban, zsugorfóliával, apró kis nemzeti színû pántlikával".
"F.szom az egészbe" hetedszer.

Na, ez a helyzet a tönkölybúzával. A szájával mindenki könnyen lesz öko-bio-vega környezettudatos, csak a pénztárcájukkal nem szeretnek, "mer' akkor nem jut nájkicipõre, meg ledtévére".
Nincs ezzel semmi gond, csak akkor nem kell szidni a teszkót, meg az élelmiszeripart. Valamit valamiért.

BragBOL
11-07-2015, 11:04 AM
Vicc on >
A nájkicipõtõl lúdtalpam lesz, a ledtv-tõl meg vastaglencsés vagy merevszemû, szal köszi nem kérek belõlük :D
Vicc off/

GAZDA
11-07-2015, 05:31 PM
Jól látod a jelenlegi tényálladékot.

Rozsomák
11-08-2015, 07:35 AM
Nem igazán értek hozzá, de a kis agyammal úgy képzelem, hogy a génmódosítást a gyomrom "leszarja" és abból készít szart amit befalok, ha van benne tápanyag, kiszedi, felfûti vele a testem, a vegyszerezés ártalmasabb lehet, mert olyan dolgok is jutnak a szervezetembe amiket nem kér, de befurakszik.
Gyerekkori álmom a hatalmas gyümölcsök, a méteres dinnye, barack nagyságú szõlõ, a kevert gyümölcsök pld narancs és öszi ízû gyümölcs a mag nélküli gránátalma, a héj nélküli mandula. Hogy a szerkezete, dns spirálja, génje, nagysága milyen az mindegy, a nagyját fûtésre használja, a vitaminokat meg kiszedi.
ha nem kell vegyszerezni akkor csak jó lehet.

Hol tévedek?

Doom
11-08-2015, 11:24 AM
Hol tévedek?
Sehol!A mi génjeink is folyamatosan módosulnak,módosultak a történelem folyamán.
A nyers hústól rosszul leszünk,meghalunk.
Még pár nemzedék és csak a gyrost tudjuk megemészteni pitában. :)

Rozsomák
11-08-2015, 11:52 AM
Gyrost tudjuk megemészteni pitában, a hamburger kihal.

GAZDA
11-08-2015, 01:03 PM
Nem igazán értek hozzá, de a kis agyammal úgy képzelem, hogy a génmódosítást a gyomrom "leszarja" és abból készít szart amit befalok, ha van benne tápanyag, kiszedi, felfûti vele a testem, a vegyszerezés ártalmasabb lehet, mert olyan dolgok is jutnak a szervezetembe amiket nem kér, de befurakszik.
Gyerekkori álmom a hatalmas gyümölcsök, a méteres dinnye, barack nagyságú szõlõ, a kevert gyümölcsök pld narancs és öszi ízû gyümölcs a mag nélküli gránátalma, a héj nélküli mandula. Hogy a szerkezete, dns spirálja, génje, nagysága milyen az mindegy, a nagyját fûtésre használja, a vitaminokat meg kiszedi.

Hol tévedek?

Ott tévedsz, hogy a GMO-tól meghalsz rákban(ez bizonyított)! A SZAKSZERÛ vegyszerezés nem veszélyes csak sajnos kevesen gyakorolják!

doki
11-08-2015, 02:15 PM
Ott tévedsz, hogy a GMO-tól meghalsz rákban(ez bizonyított)! A SZAKSZERÛ vegyszerezés nem veszélyes csak sajnos kevesen gyakorolják!

http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=1567:a-gyomirto-es-genmodositott-kukorica-toxikus-hatasa&catid=113:ervekabiomellett&Itemid=43

...és a szakszerû vegyszerezéstõl is. (És ez egy-bár csak az én véleményem szerint- nem is túl veszélyes hatóanyag.)

GAZDA
11-08-2015, 02:59 PM
Ez a cikk a GMO-t írja le. Nincs köze a SZAKSZERÛ vegyszerezéshez.

Rozsomák
11-08-2015, 03:20 PM

Bene van a rák a kukoricában, megeszem, és átjön belém? A génmódosítástól rákkeltõ anyagok keletkeznek a kukoricában, megeszem felszívódik a gyomor, bélrendszeren keresztül, megrákosítja a szerveim? A génekben van a rákkeltõ program, és ha megeszem átprogramozza a sejtjeim?
Ha rákos sejteket eszek, akkor átjön a gyomorsavon keresztül, és megtámadja az én sejtjeim? Nem vagyok hülye, de ezek egyszerû kérdések, talán van rá hasonlóan egyszerû válasz. Szerintem minden lehetõséget kimerítettem. Valaki egyszerûsítve válaszoljon melyik verzió teszi beteggé az embert.

GAZDA
11-08-2015, 04:18 PM
Én is teszek fel egy egyszerû kérdést: ha mérget eszel mi lesz veled?

mmilan21
11-08-2015, 05:39 PM
Én is teszek fel egy egyszerû kérdést: ha mérget eszel mi lesz veled?

A méreg megmérgez -> felgyülemlik a szervezetedben -> legyengül az immunrendszered -> a legyengült immunrendszerû embereknél sokkal nagyobb valószínûséggel alakul ki a kóros sejtburjánzás(rák) mint akiknek ép az immunrendszere.

Dream_walker
11-08-2015, 07:06 PM

Hol tévedek?

Nem tévedsz sehol. Csak kihagyod a listából az építkezést.
Kevesen vannak tudatában annak, hogy az emberi szervezet anyagai folyamatosan cserélõdnek. Mikor eszel, nem "csak" fûtõanyagot veszel magadhoz. Akkor elég lenne napi egy zacskó cukor.
Pl. húsra azért van szükséged, mert a benne lévõ aminosavakból a tested folyamatosan használ el a létfenntartáshoz. Mint egy háznál, idõrõl idõre újra kell vakolni, ki kell festeni, stb.
Ha egy bizonyos anyagot nem viszel be, akkor az elõbb-utóbb elfogy a testedbõl. Az is elfogy, ami mondjuk a sejtjeidet építi fel. Ekkor a sejtjeid károsodnak.

A gmo nem okoz bizonyítottan rákot. A rák kialakulásának kockázatát viszont megnöveli. Többek között azért, mert bizonyos anyagokat úgy módosít, hogy a tested nem tudja 100%-ban felhasználni az építkezéshez.
Mikor újravakolod a falat otthon, vakolóanyag helyett természetesen használhatsz pl. sarat vagy modellezõgipszet. Egy darabig mûködni is fog, de közel sem addig, míg a megfelelõ vakolóanyag. Így a fal nem fog megfelelõen "mûködni".

A gmo-ban nem az a kihívás, hogy mit alkot az ember. A kihívás az, hogy olyant alkosson, ami megfelel a szervezet számára, ez pedig azért nehéz, mert a biológiának nagyjából még csak a felszínét kapargatja a fejlett tudomány, tehát nincs is pontos tervrajz. Idõvel ez is sikerülni fog.

doki
11-08-2015, 07:27 PM
Ez a cikk a GMO-t írja le. Nincs köze a SZAKSZERÛ vegyszerezéshez.

Azt is, ha elolvastad, akkor a volt több olyan csoport, aminek csak roundup-os ivóvizet adtak, gmo-s kukoricát nem. A csak ivóvízben adagolt vegyszer is elég erõteljes karcinogén hatással bírt ebben a vizsgálatban. Amúgy mit értesz szakszerû vegyszerezés alatt?

GAZDA
11-08-2015, 07:37 PM
Azt is, ha elolvastad, akkor a volt több olyan csoport, aminek csak roundup-os ivóvizet adtak, gmo-s kukoricát nem. A csak ivóvízben adagolt vegyszer is elég erõteljes karcinogén hatással bírt ebben a vizsgálatban. Amúgy mit értesz szakszerû vegyszerezés alatt?

Egy típusú vegyszert vizsgáltak ha ugyanazt a vegyszert kapja az alany folyamatosan akkor "biztos hatás". Szakszerû vegyszerezés alatt azt értem, hogy jól felkészített géppel,idõjárás figyelembe vételével a dózisokat betartva, vetésváltással, rovarcsapdákkal, szerváltással (nem mindig azonos hatóanyagú vegyszer) stb. nagyságrendileg lehet csökkenteni a veszélyeket. Hogy példát is mondjak: régebben 30x vegyszereztek egy almát ma elég 14-15 is!

TMIB
11-15-2015, 01:12 AM
Van ez a Facebook app, ami francia zászló színeket tesz az emberek profilképére. Az egyik barátomnak csöcsök vannak a profilképén. Arra tette rá a francia zászló színeit.

Ha egy kicsit jobban belegondolunk akkor ez így inkább hangzik sértésnek, mint az együttérzés jelének. :huuu:

mmilan21
11-15-2015, 07:52 AM
Van ez a Facebook app, ami francia zászló színeket tesz az emberek profilképére. Az egyik barátomnak csöcsök vannak a profilképén. Arra tette rá a francia zászló színeit.

Ha egy kicsit jobban belegondolunk akkor ez így inkább hangzik sértésnek, mint az együttérzés jelének. :huuu:

Egy idióta "divathullám" ez amelynek sokan behódolnak. Nem változtat semmit a dolgok állásán, csak leköti az emberek figyelmét.
Nem ez a Fracia zászlós profilkép dolog a lényeg, hanem hogy legbelül mit érzel. (Egyébként is így bénán néznék ki, nekem magyar zászló kell.)
Vajon õk megemlékeztek-e anno az '56-os vérontásról arcátfestéssel. Nem tették, mert felesleges.

A Facebook azt mondja mindent a szemnek, én azt mondom mindent a léleknek, fõleg ha ilyesmirõl van szó.
Nem kell gyászolnunk nekünk az elhunytakat, majd a családjuk megteszi azt helyettünk. Felesleges negatív hangulatkeltés - avagy éld át te is a tragédiát.
Ez az RTL klub szindróma. Mert arról már nem cikkeznek, hogy nem kevéssel több mint 3 millió aláírás gyûlt össze a STOP TTIP and CETA petíció keretein belül. Azért sem cikkeznek róla, mert a TTIP nagyobb hatalmat adna a Facebook kezébe is.
Nem lennék meglepve, ha a kétszínû cukrosbácsi(Zucker..) arckönyvje(Fb..) is ott lenne a TTP/TTIP/TISA tárgyalásokon.

Vasember
11-15-2015, 08:16 AM
Az orosz gép felrobbantása után hányan változtatták orosz zászlóra a profilképüket? Pedig több volt az áldozat.

TMIB
11-15-2015, 10:56 AM
Nekem erre azt mondták hogy "mert annál nem biztos hogy t-isták tették". Ami érdekes gondolat, mert szerintem mindegy ki tette, a lényeg hogy lett több mint 200 halott. Vagy mikor a német gépet az õrült pilóta lezuhantatta. Ugyanaz a helyzet. A világot kicsit érdekelte hogy mi történt, de nem csináltak belõle nagy ügyet. Pár napja kb 40 áldozat és 181 halott lett Libanonban, pokolgépes merénylet miatt, de senki nem tesz sehová libanoni zászlókat. Pedig ha minden ember ugyanannyit ér, akkor ugye nem kellene hogy ilyen történjen. Igazából ez fõleg a FB, a sajtó és a média ügye, mert õk nyomják az egyiket és õk hallgatják el a többit. Az emberek csak követik a trendeket.

TMIB
11-17-2015, 04:10 PM
Errõl beszéltem. Úgy tûnik hogy másnak is szemet szúrt a dolog.

http://i.imgur.com/l0oSrir.jpg

TMIB
11-21-2015, 04:52 PM
Ez mire jó?

https://www.youtube.com/watch?v=SjzQWN4IMs4

Ha valaki hülyére keresi magát vele, akkor megértem hogy kockáztat. De ezek a hülyegyerekek sisak nélkül, térd és könyökvédõ nélkül, akarnak trükközni és rommá törik magukat, az miért jó? Vagy fõleg ha valaki már huszonéves. Én is ökörködtem biciklivel, mikor 6 éves voltam, de hogy valaki 18-26 éves kora között is ezzel töltse az idejét és ennyi esze legyen. :rolleyes:

Ki fizeti a bonyolult, drága mûtéteiket?

Európában a társadalom, az USA-ban meg belerokkannak anyagilag a szüleik.

mmilan21
11-21-2015, 07:50 PM
Ez mire jó?

https://www.youtube.com/watch?v=SjzQWN4IMs4

Ha valaki hülyére keresi magát vele, akkor megértem hogy kockáztat. De ezek a hülyegyerekek sisak nélkül, térd és könyökvédõ nélkül, akarnak trükközni és rommá törik magukat, az miért jó? Vagy fõleg ha valaki már huszonéves. Én is ökörködtem biciklivel, mikor 6 éves voltam, de hogy valaki 18-26 éves kora között is ezzel töltse az idejét és ennyi esze legyen. :rolleyes:

Ki fizeti a bonyolult, drága mûtéteiket?

Európában a társadalom, az USA-ban meg belerokkannak anyagilag a szüleik.

Én is ökörködtem a biciklimmel kb. 8 évvel ezelõtt.
Kontra fékeztem egy nagyot és a hátsó kerékbe akkora 8-as görbült hogy alig bírtam hazatolni.
Persze valami olcsóbb kínai bicikli volt az. :haha:

Most már egy '90-es évekbeli német biciklim van. Az már bírja a strapát.

mmilan21
11-22-2015, 11:49 AM
Nem régiben kitöltöttem egy kérdõívet amit az MIT állított össze.
Azért beszédes a kép hogy miket kérdeznek:
http://i.imgur.com/yPLQ9Bx.png
(100%-t egyiknek sem adtam.)

Volt benne szó a cigány bûnözésrõl és a bevándorlásról is - aktuális témák.

A végére meg írtam egy már mûködõ megoldást. Köze van a közösségi kertekhez.

TMIB
11-22-2015, 01:21 PM
Ilyen kérdést egyáltalán fel lehet tenni? :confused:

Bár láttam már durvább dolgot is. Ezen a héten volt egy hír, hogy egy tanár t-ista propagandaplakátok elkészítését adta ki házifeladatnak a gyerekek között. Azt mondjuk nehéz lenne ûberelni.

:huuu::haha:

TMIB
11-22-2015, 01:40 PM
Értelmetlen a kérdés is. Van 7 nép, amellett menekültek és muszlimok.

A 7 népet el lehet helyezni valahol, mert attól hogy arrébb költözik, attól még valahogy ugyanolyan.

De a muszlim az nem egy nép, hanem egy vallás. Menekültbõl meg van mindenféle nemzetiségû.

Az elõrehaladást az Intelligencia Hányados meg tudja mutatni, de az utóbbi kettõnél az nem lehetséges. A többinél .a romákon kívül- szerintem megtalálható a nemzeti IQ hányados a Wikipédián, országokra lebontva. Persze az sem tudom hogy mennyire igazolja vissza a népekéét, illetve mondjuk Franciaország tesztjében benne van a frissen állampolgárságot kapott szudáni bevándorló is.

mmilan21
11-22-2015, 04:13 PM
Értelmetlen a kérdés is. Van 7 nép, amellett menekültek és muszlimok.

A 7 népet el lehet helyezni valahol, mert attól hogy arrébb költözik, attól még valahogy ugyanolyan.

De a muszlim az nem egy nép, hanem egy vallás. Menekültbõl meg van mindenféle nemzetiségû.

Az elõrehaladást az Intelligencia Hányados meg tudja mutatni, de az utóbbi kettõnél az nem lehetséges. A többinél .a romákon kívül- szerintem megtalálható a nemzeti IQ hányados a Wikipédián, országokra lebontva. Persze az sem tudom hogy mennyire igazolja vissza a népekéét, illetve mondjuk Franciaország tesztjében benne van a frissen állampolgárságot kapott szudáni bevándorló is.

Az elõre haladottságot én nem IQ-ban mérem.
Hogy mennyire békés, befogadó az inkább az elõrehaladottság jele. Ez alapján ítéltem meg egy szerintem átlagos pontszámot.
A bevándorlók a tébolyodott iszlám vallás miatt kaptak kb. közepes értékelést.

Dream_walker
11-22-2015, 04:49 PM
Egy ismeretterjesztõ könyvben olvastam, hogy a francia idegenlégió saját iq-tesztje eléggé jól közelít a valósághoz, annyira reprezentatív a mintavételük. Bár ott vallást nem, csak nemzetiséget néznek, pontosabban állampolgárságot. Hogy valahol nyílt forrásból elérhetõek-e az adatok, azt sajna nem tudom.

Dream_walker
11-22-2015, 04:52 PM
Az elõre haladottságot én nem IQ-ban mérem.
Hogy mennyire békés, befogadó az inkább az elõrehaladottság jele.

A béke és a befogadóképesség korántsem egyenlõ az elõrehaladottsággal (még ha valamilyen szinten van is kapcsolat). Ha ez így lenne, az elõrehaladott szellemû kertész békésen befogadná a kertbe a gyomokat is, ha már egyszer kinõttek ott ;)

TMIB
12-09-2015, 10:57 PM
Ha arra gondoltok hogy esetleg itt a fórumon lenne túl nagy szigorúság.

A nagy külföldi fórumon kaptam egy figyelmeztetést azért, mert leírtam azt a szót, hogy "szar". De nem ám csak úgy, hogy "shit", hanem úgy hogy "s**t".

Tehát ha saját magam kicenzúrázok egy szót hogy nehogy sértsen valakit, akkor figyelmeztetést kapok csúnya beszédért. Uh. :hogymi: Mert hogy gyerekek is olvashatják a fórumot. Oké, tehát a fórum tele van rothadó zombis témával, horrorfilmes beszélgetésekkel, rémisztõ, felkavaró hírekkel, erõszakos témával, de pont egy félig kicenzúrázott szó vágja ki a moderátoroknál a biztosítékot. Persze elnézést kértem érte, meg nem is tudtam hogy van ilyen, mert elég értelmetlen dolog hogy a véres témák között pont azon kelljen agyalni hogy esetleg nehogy félig leírjak egy csúnya szót. wtf

venosz
12-10-2015, 06:13 PM
Sírni tudnék.

Kínában egy olyan pontrendszert indítottak el, amiben az állampolgárok politikai nézeteik, a közösségi médiában található kommunikációik, vásárlásaik és hitelminõsítésük alapján kapnak besorolást.

A 350-950 tartományban mozgó pontok alapján döntik majd el, hogy ki kaphat hitelt, vízumot, vagy állami juttatásokat.

A pontok azt is meghatározzák majd, hogy ki milyen álláslehetõségekhez juthat, így végsõ soron az életben való boldoguláshoz szükséges minden lehetõség ettõl függ majd.

A rendszert még manipulálhatóbbá teszi, hogy a besorolást a hozzátartozók és barátok pontszámai is befolyásolhatják, biztosítva a társadalmi nyomást az államilag elfogadott viselkedés produkálására, hiszen ki akarna rosszat szeretteinek helytelen viselkedésével.

A pontszámok pedig nyilvánosak lesznek, tehát nem lehet majd elrejteni õket a barátok és családtagok elõl. Mindenki belelát majd mindenki más besorolásába az Interneten.

TMIB
12-10-2015, 06:30 PM
Biztos hogy nem Magyarországról beszélsz? De a vízum része valószínûleg még az USA-ra is érvényes. Épp csak kevésbé nyíltan. :)

st.jimmy
12-10-2015, 07:54 PM
Sírni tudnék.

Kínában egy olyan pontrendszert indítottak el, amiben az állampolgárok politikai nézeteik, a közösségi médiában található kommunikációik, vásárlásaik és hitelminõsítésük alapján kapnak besorolást.

A 350-950 tartományban mozgó pontok alapján döntik majd el, hogy ki kaphat hitelt, vízumot, vagy állami juttatásokat.

A pontok azt is meghatározzák majd, hogy ki milyen álláslehetõségekhez juthat, így végsõ soron az életben való boldoguláshoz szükséges minden lehetõség ettõl függ majd.

A rendszert még manipulálhatóbbá teszi, hogy a besorolást a hozzátartozók és barátok pontszámai is befolyásolhatják, biztosítva a társadalmi nyomást az államilag elfogadott viselkedés produkálására, hiszen ki akarna rosszat szeretteinek helytelen viselkedésével.

A pontszámok pedig nyilvánosak lesznek, tehát nem lehet majd elrejteni õket a barátok és családtagok elõl. Mindenki belelát majd mindenki más besorolásába az Interneten.

ha kiveszem a listából a politikai nézeteket, beleteszem a bûnözést, közérdekû tevékenységet már egészen nem rossz :D

Az usában a credit history is hasonlóan mûködik és egy fontos dolog. Szerintem nem is teljesen hülyeség...

Az más kérdés, hogy Kína tényleg sok szempontból hányinger :D

Dream_walker
12-12-2015, 02:53 PM
Sírni tudnék.

Hol itt a gond? Máshol meg plüssajándékért, étkészletért, vagy bõröndért megy a pontgyûjtés, fogyasztóéknál így szokás, a fejlõdés megállíthatatlan.

venosz
12-12-2015, 06:19 PM
A gond ott van, ha nem túlórázol, mert mondjuk fáj a fejed, a gyereked pontját is lehúzod, és nem veszik fel abba a suliba ahova szeretnétek adni.
A gond ott van, ha csinálsz egy balesetet, anyádat nem mûtik meg, mert pont lecsúszik a másik kategóriába.
A gond ott van, ha az aliexpresszen nem fizetsz ki valamit, vagy visszaküldöd mert szar, akkor nem kapsz fizetésemelést, mert nem zöld minõsítést kapsz, hanem narancsot.
A gond ott van, hogy like-olsz a facen egy politikusnak a szidalmazáról egy cikket mert kiderült, hogy korrupt, és a feleséged kirúgják mert leépítésnél a pontszámai épp leszálló ágban vannak.
A gond ott van, ha rendszeresen olvasod az ellenzék oldalait is, hogy kissé képben legyél, nem kapja meg a fiad a hitelt a lakásra, pedig csak 1 milla hiányozna az álmai otthonához.
És vég nélkül hozhatnám a példákat.
Ha rossz fiú vagy lehúzod a körülötted lévõket is, és evvel szorítanak rá, hogy ne legyél renittens, ne nézelõdj semerre, hogy fizess, fogyassz.
Innen egy lépés, hogy a havi rátádat nem teljesítetted elektronikai cuccok vétele terén, ezért lekapnak 2-3 pontot, a környezetedben meg 0,5-1 pontot. A fiadnak szól az Óvónéni, hogy figyeljenek már oda a szüleid, mert ha a gyerekeknek megy lefele a pontszám, akkor az övé is leugrik, és nem fogják elfogadni az áthelyezési kérelmét. A fõnököd meg sem kérdi miért megy lefele a pontszámod, csak konstatálja a tényt, egyre megbízhatatlanabb vagy.

Rettentõen veszélyes dolog, eddig is megvolt, öltözködés, kocsi, stb, ha szakadt volt a ruhád az asszony nem kapott hitelt a kisközértben, de ez a mai technika állása szerint iszonyú erõs fegyver.

persze azt mondjátok, hogy úgy lesz, hogy a rádió bemondja:

Közép Európa átlagpontszáma 375, és stagnál, de az év közepe felé lassú növekedésvárható.
A Magyaroké 769, de ez 115 nek felel meg az európai viszonylatban, és a növekedése, fordítottan arányos a világ többi országaihoz képest.

Doom
12-13-2015, 04:02 AM
Sírni tudnék.

Siralmasnak,siralmas,de nézzük meg miért?!
A mai gazdasági,politikai,pénzügyi rendszert a "gazdasági növekedés " tartja életben,nem csak Kínában,hanem mindenhol.
Fogyasztásra,vásárlásra van szükség,különben annyi és jön a kipukkadt lufi,a lejtõ,a válság,a káosz.
A politikai is a "hatalmát" csak ez által tarthatja meg,hiszen egy káoszba taszított országban nem sok tekintélye van az "uralkodó" rétegnek.
Az embereken való "uralkodás " kitûnõ eszköze, a személyi és szerettei egzisztenciájával való zsarolás.
A cél,hogy dolgozz-vásárolj-minél elõbb dobd a szemétbe-dolgozz-vásárolj-.....
Szóval,ha nem akar a nép eleget vásárolni,akkor rá kell kényszeríteni,különben nincsen meg a kívánt gazdasági növekedés.
A "rend" addig marad fent,amíg ezt sikerül elérni.
Eddig mûködött az a dolog,hogy jó drágán gagyit sóztak az emberekre,aztán hamar kidobták a szemétbe.Pörgött az árú,ment a szállítás,könnyû/nehéz ipar,kereskedelem,dübörgött a gazdaság.
Csakhogy ez együtt járt azzal,hogy a hiper-szuper technológiát egyre képzettebb,egyre okosabb emberek mûködtetik és egyre gazdagabbak és igényesebbek.
Bekövetkezett Kínában és máshol is,a szörnyû valóság!A kiokosodott,állással,pénzzel igényekkel rendelkezõ emberek úgy gondolják,hogy megveszi inkább a drágább,de tartósabb PL.túracipõket.Nem kell venni minden idényre,kényelmes,jó,tíz évig!
Mi van???? Ezt mégis,hogy képzelik az emberek,nem dobjál ki évente?Akkor minek az a sok,gyár,munkás,befektetés,kamion,bánya?Tûrhe tetlen!!!Ez a gondolkodás,munkanélküliek milliárdjait termeli ki,káosz,a szociális rendszer túlterhelése,elmaradt haszon,az "uralkodás "végét jelenti.
Megoldás,hogy dobd ki! Jó az még,de dobd ki és vegyél másikat,mert akkor jó lesz a megítéltetésed!Kötelezõ,mert különben kevés a pont és ez hátrányokkal jár.
Némi fantáziával azért elképzelhetõ,hogy egy véges erõforrásokkal rendelkezõ,zárt bolygón EZ a hozzáállás,viselkedés mit okoz! :cry: A bukás bele van kódolva a rendszerbe!
Amikor elmentek ma vásárolni karácsonyi ajándékot a gyerekeknek,szeretteiteknek,gondoljatok bele,hogy a megvásárolt,haszontalan,mûanyag vackok(amik két hét és szemét lesz)Per pillanat hozzájárulnak a gazdaság stabilitásához.Tehát rövid távon jó a gazdaságnak.
De abba is gondoljatok bele,hogy minden csepp olaj,minden fa,minden kiló szén a gyerekek és unokák kamrájából van elhasználva.
Érdekes a kérdés,hogy mikor szereti valaki jobban az unokáját,gyermekét?
De azért boldog karácsonyt mindenkinek! :)

Dream_walker
12-13-2015, 09:09 AM
A gond ott van, ha nem túlórázol, ...

A valódi gond ott van, hogy nem érted az iróniát ;) Na de félre a tréfával, teljesen világos, amit írtál, és sajnos ez mind benne van a pakliban.
Viszont úgy gondolom, hogy ha ez élesben még tud is mûködni Kínában, csúfos bukta lenne nyugateurópában, mert itt már egy ideje kiengedték a szabadság szellemét a palackból, és ezt már nem lehet visszacsinálni.
Kínában a mai napig 10 emberbõl 9 mélységesen meg van gyõzõdve arról, hogy a rendõrnek, a tanárnak, az orvosnak, a párttitkárnak, meg úgy általánosságban, a tekintetes úrnak mindig igaza van. Sajna ez még itthon is elég erõsen megfigyelhetõ. Pedig ez tévedés, és csak addig van így, amíg sokan elhiszik.

Szerintem ez a rendszer életszerûtlen, igazi scifi. Annyira el van rugaszkodva a valóságtól, hogy nem is lehet mûködésre bírni.

TMIB
12-25-2015, 02:33 PM
Mit választanál?

http://i.imgur.com/wH2wtcV.jpg

1: 50.000 dollárt. Minek kéne egy szexi videójátékos nõ? Nézzem ahogy játszik vagy mi?
2: Bankrablás? Aki festményt rabol annak a nyakán maradhat ha nem talál olyat aki megveszi.
3: Sport. Ha Eminemet lealáznám rap csatában akkor 3 napig sztárolna az Internet. Ha sportban pontot szereznék az valószínûleg érne is valamit.
4: Drága kocsi. Eladni. Kate Upton belém lenne szerelmesedve vagy nem? Az is szempont. :D
5: Alig találkozom valakivel. Ha Interneten nem mûködne a gondolat olvasás, akkor inkább repülnék. Beöltöznék szuperhõsnek és repkednék, meg szelfi videókat készítenék. Hülyére keresném vele magam Youtubeon.
6: Zene. Több benne a lehetõség.
7: Kit érdekel Kanye? Taylor Swift.
8: Bár kedvelem Jennifer Lawrence-t, egy randi még semmit se jelent és eltart vagy 1 órán át. Ha viszont minden nap kaphatnék egy pizzát, az 40 éven át összesen vagy 150.000 dollárnyi étel lenne. Úgyhogy pizza!
9: Kim Jong Un. Ha verekednék Bieberrel, akkor csak a sztár magazin írna rólam. De ha leverném a dagadt Kim Jong Un-t, akkor nemzeti hõssé válnék sok országban. Meg igazából a dagi ellen esélyesebb is lennék. :D
10: Ninja. Ha már úgyis sokszor feketében vagyok, meg fekete maszkom is van. A kalózkodás már nem téma, a Torrent ideje eléggé lejárt.
11: Nutella. Egyértelmûen. Nem szeretem a fánkot.
12: Ideiglenes idõutazás? Múlt. Ha a jövõbe mennék 200 évet elõre, ki tudja mi lenne ott? Talán Fallout típusú radioaktív pusztaság, romok. Túl veszélyes lenne.
13: Se a Harry Pottert, se a Gyûrûk Urát nem szeretem. Persze lenne ötletem hogy melyik más filmek lennének jók hogy bennük éljek.
14: PS4.
15: Biztos érdekes állatokkal beszélni, de a nyelvtudás több helyen használható és jobban profitálna.
16: Pénz. Ugyanis akinek pénze van, az tud magának idõt csinálni.

venosz
12-26-2015, 07:40 AM
Ami motívál téged a teszt alapján az a biztonság a kaland rovására. :D

TMIB
12-26-2015, 01:01 PM
Ami motívál téged a teszt alapján az a biztonság a kaland rovására. :D

Nem tudom.

13: Se a Harry Pottert, se a Gyûrûk Urát nem szeretem. Persze lenne ötletem hogy melyik más filmek lennének jók hogy bennük éljek.

Itt arra gondoltam, hogy mondjuk Kovi egyik filmjében biztos érdekesebb az élet. Persze az igaz, hogy a szereplõk nem halnak benne, úgyhogy biztonságos lenne, viszont elég kalandos dolgok történnek a filmjeiben. :haha:

Alfa
12-31-2015, 04:10 PM
addig van így, amíg sokan elhiszik.
Ebben tökéletesen egyet kell értsek.

Laci
01-11-2016, 06:34 AM
Hát nem tudom mi történt , de nálunk keményen kifosztották a tescoban a tartós élelmiszeres polcokat.....

TMIB
01-11-2016, 07:04 AM
Hogyhogy? Volt valami eltérõ hír? Az utóbbi pár napban csak a németeknél történt eset volt mindenütt, de az Magyarországot jelenleg nem fenyegeti.

Laci
01-11-2016, 08:01 AM
Nem tudom .Lehet hogy Morpeus volt bevásárolni.

A. L. Ias
01-11-2016, 09:58 AM
Ne mondd meg hol születtél, már tudjuk! :D

mmilan21
01-11-2016, 08:03 PM
A bajai Tesco érintetlen volt még délelõtt.
Csak pár erõsen akciós termékbõl volt hiány.
A szokásos konzerv tortúránál is teli polcok fogadtak - no problem.

TMIB
01-13-2016, 02:41 AM
A múltkor aláírtam egy petíciót a Fehér Ház oldalán. Most meg kapom a spamot Obamától, ma már 2 emailt kaptam arról hogy milyen jó a gazdaság, hogy nagy a jólét és hogy egész Nyugat-Európa a Pannon... akarom mondani az Ameropumát irigyli. :rolleyes:

Ezt azzal támasztották alá, hogy bemutattak egy olyan adathalmazt ami a legrosszabb gazdasági válság közepén készült, meg egy olyan megkérdõjelezhetõ statisztikát ami mostanában.

Hogy gazdasági válságban rosszabb a helyzet mint utána? Csak nem?

http://i.imgur.com/dH8flbl.png

Doom
01-23-2016, 06:29 PM
https://www.youtube.com/watch?v=gipZheQ62p8
:haha:

A. L. Ias
01-23-2016, 07:10 PM
Ennyi ésszel szabadlábon.....

st.jimmy
01-24-2016, 11:08 AM
Teljesen véletlenül Sanyi a macskás vidó alatt Túlélõ kommentjébe belefutni priceless :D

TMIB
01-24-2016, 11:15 AM
Megtaláltam aztán gondoltam hogy de aranyos. De a végén ott volt az a trágárkodás. Mázli hogy nem küldtem át anyámnak a videót. :)

TMIB
01-26-2016, 02:05 PM
Nézem a széfeket. Minden helyen azt írják hogy a ház elé viszik, onnantól kezdve a vevõ felelõssége hogy bevigye a házba. Persze, veszek egy 250 kilós széfet, kihozzák, aztán leveszem a kocsiról, a hónom alá csapom és besétálok vele a házba. Mennyire életszerû ez? :confused:

WestBam
01-26-2016, 03:18 PM
A szállítók minden bizonnyal erre szakosodottak, nyilván plusz pénzért beviszik a házba vagy fel az emeletre.

TMIB
01-26-2016, 03:34 PM
Nem, csak a ház elé állnak, ez az egyetlen amit választani lehet vásárlásnál. A vicc hogy a szállítási költség így se ingyenes, hanem mindnütt 80-100 dollár. :hogymi: Még majd olvasok róla hogy hogy megy ez, meg megkérdezek másokat. Igaz, most egyelõre pénzem sincs rá, csak gondolkodtam rajta.

mmilan21
01-26-2016, 05:43 PM
Nézem a széfeket. Minden helyen azt írják hogy a ház elé viszik, onnantól kezdve a vevõ felelõssége hogy bevigye a házba. Persze, veszek egy 250 kilós széfet, kihozzák, aztán leveszem a kocsiról, a hónom alá csapom és besétálok vele a házba. Mennyire életszerû ez? :confused:

Majd az új házhoz kérjed a kiszállítást, mert a végén még neked kell elhúzni kiskocsival a másik házig. :D

TMIB
01-26-2016, 06:31 PM
Nincs pénzem most, de ha lennek akkor valóban várnék vele és már a másik házhoz rendelném a szállítást. :)

Doom
02-01-2016, 07:55 PM
A ruhák. Részben meglepõ leszek, részben elcsépelt (mint ahogyan szoktam... :D ). Alsógatyát (persze a csajoknak bugyit és melltartót) mindenkinek olyat ajánlok, amit szeret (mert hosszú és kemény körülmények közé csakis a legkényelmesebb kipróbált darabok jöhetnek szóba), de maximum három garnitúrát, mert mosni a világ minden tájékán lehet, felesleges cipekedni. Sokkal fontosabb kérdés a zokni. Ebbõl sem kell három párnál több, ám legyenek vastag túrazoknik, nekem sokféle volt már, de igazából a Quechua különféle túrazokniai a kedvenceim. Eleget tudnak és piszok olcsók a többihez (például Lasting) képest. Következzen az aláöltözet, mert bár nagyon fainok a viccesmintás pamutpólók, de egy komolyabb trekkinget már megsínylünk bennük. Mindenképpen kétfélét vigyetek (egyet-egyet), mert sokféle körülménnyel találkozhattok. A rövidujjúak szabása lényegtelen, én a klasszikus polószabást szeretem, ám anyaguk nagyon nem mindegy. Személyes favoritom a Polartec Power Dry. A tatyóban hosszúujjúak is legyenek, mert a naptól még melegebb körülmények között is óvnunk kell magunkat. Itt is a jól bevált Polartec a nyerõ, legyen Power Stretch (vastagságát a célterület dönti el). A baselayer gatya itt inkább inszulatíve fontos, mintsem a verejték elvezetése miatt. Nekem a mai napig nincs jobb, mint az RP Outdoor Polartec Classic 100 gatyája. Nadrág alá tökéletesen illeszkedõ szabás, kicsi tömeg, jó csomagolhatóság és nagyon meleg (és kivételes áron is kapható :D ). Nekem a nadrág - meg fogtok lepõdni - a klasszikus és évtizedek óta bestseller, a Levi’s 501-ese. Nem tudok ennél sokoldalúbb, strapabíróbb és jobban kinézõ workwear cuccot. Akinek nem inge (:D), vegyen inkább egy zip-off nadrágot. Akkor rögtön rövidgatyája is lesz... A midlayer felsõ azonban okozna egy kis fejtörést. A Helly Hansen Velo-ja nagyon true darab, ám nehéz és nem csomagolható egykönnyen kicsire (hogy pontos legyek inkább sehogy...). Ezért valami profibb, szintetikus töltettel varrt, minõségi bélelt darabot vinnék. A minap néztem át tüzetesen egy Arc’teryx Atom LT dzsekit (de a pullover még jobb). Én azt vinném, meg mondjuk egy microbaflis 850-es pehelymellényt, ha igazán bezordulna a dolog... A héjkabát mindenképpen egy atombiztos Gore-Tex Pro Shell. Más szóba sem jöhetne nálam, mint a bombproof Mountain Equipment Morpheus Jacket. Az egyik legjobb árfekvésû Pro Shell, ráadásul világutazáshoz kiváló zsebkiosztással. A biztonság kedvéért egy Gore-Tex Paclite gatya (mindegy milyen, úgyis ICE cucc) is kell. A fejfedõk, hát igen. Klasszikus BUFF High UV és egy valamirevaló Polartec Microfleece sapka. A Morpheus kapucnijával már bõven elég lesz. A kesztyût rátok bízom, én biztosan valami Quechua fleecekesztyût vinnék, plusz pár extraerõs fekete tetováló-gumikesztyût, ami máskor is jól jöhet. Persze badarságnak tünhet, de itt nem hegymászásra tervezett cuccokra van szükség, hanem ötletes és helyben is pótolható megoldásokra, melyek többfunkciós jellegûek...

A cipõ. Na ezen is sokat lehetne agyalni, de a városi felfedezõ sétákra nem éppen alkalmas még a legkényelmesebb bakancs sem (plusz nem lehet benne felvenni a nyúlcipõt, ha úgy hozza a sors). Ide egy megbízható, állatul kinézõ és számtalan húzós helyzetben helytállni képes cipõ kell, amit ugyanúgy hordhatunk hóban, mint rövidgatyával. Nem kell Gore-Tex, a cipõknél ez kevéssé számít (annál inkább a magasabb szárú lábbeliknél). Bear Grylls mellett én is a klasszikus bõr Merrell Chameleon-ra esküszöm. Vihettek magatokkal egy szandált is, de ne bõrt, mert akkor zuhanyozhattok és gázolhattok is benne. Ha ilyesmit vinnék, én inkább valamilyen vietnami papucsra, vagy alap Crocsra szavaznék. Kell egy profi napszemüveg is. Én sznob vagyok (:D), szóval egy Oakley Antix Polarized...

Doom
02-01-2016, 08:04 PM
A szállások általában szolgálnak ágynemûvel, ám ha a kényszerbivakra kerül sor, jól jöhet egy hálózsák. Mivel én a pelyhet szeretem, azt vinnék. Semmi sem veri a TNF Hightail-t (csak egy annál is drágább másik :D ). Kevesebb, mint egy kiló, mínusz huszonfokokig komfortos. Kissé finnyás, ezért vinnék hozzá egy igencsak hasznos bivakzsákot. Nem vinnék Gore-Tex-et. Minek. A Mountain Equipment Ion Bivi nekem elég lenne (a DriLite Loft nem a végtelenségig vízálló, de piszok könnyû). Nem engedi bekoszolódni a zsák külsejét, enyhébb idõben magában is jó (hálózsák nélkül, az ilyenkor a világ legdrágább párnája :D ), növeli a hálózsák hõtartományát, alá teríthetõ bárminek a pikniktõl a fekhelyig, kicsi és könyû. Plusz vis major esetén véd valamennyit a rovaroktól is... Mivel nem teljesen vízálló, érdemes valami fedett helyet keresni. Aki fél egy kis beázástól, az vigyen szintetikus zsákot, vagy vízálló bivit. Mindkét megoldással az alaphelyzethez képest kb. negyed kiló lesz a plusz tömeg. A függõágy is megfordult a fejemben... :D

A szokásos tisztasági-pakkon (elsõsegély-kit, dezodor, biodegradábilis szappan, körömreszelõ, WC-papír, pézsé, mini-fogkefe és mini-fogkrém, kézfertõtlenitõ(!), kevés naptej, rovarnyuvasztó, de nem légycsapó Kissz Edem...) kívül a hosszabb hajúak vigyenek összecsukható kisfésût (vagy rasztuljanak be) és gyorsan száradó törölközõt (például MSR PacTowl). Nem lesz feleslegesen a zsákban/zsákon. Borotva? Minek :D .

A felszerelés alaprésze már megvan, most jöhetnek azok a dolgok (kvázi a mûszerek), melyek tényleg csak ajánlást képeznek, ám az alapelv szerint én azért csak ezeket vinném magammal. A karóra kérdés érdekes. Az automata egy hosszabb eszméletvesztés (böehh, miket nem mondok, mi? :D ) esetén bemondhatja az unalmast, a handaufzug kizárt, a kvarc pedig lemerülhet. Azért mondjuk legyen kvarc, de cseréltessünk benne elemet indulás elõtt (plusz vigyünk magunkkal hozzátartozó pótelemet is, mert majd úgysem lehet kapni sehol...). Én a Breitling Emergency-re szavazok (mondom szigorúan ajánlás), mert nemcsak óra, hanem vészjelzõ is. Jól jöhet az. Amúgy mindegy, de legyen rajta forgó fedlap-keret, fokbeosztással a könnyebb tájolás miatt, amibõl az is következik, hogy legyen mutatós (nem szép, hanem mutatós :D ). A flashpacker mindig visz számítógépet magával. Én a MacBook Pro 13”-es változatára esküszöm. Okos használat mellett (billenytûfény ki, háttérfény alacsony) tíz-tizenkét órát is kibír egy töltéssel (wifi, filmnézés mindegy, kibírja a repülõutat Szingapúrba is), 30 nap sima készenlét bekapcsolva. Gyakorlatban, spórolósan, napi kevesebb mint egy órát elõvéve elég kéthetente tölteni... Nem kell mást hozzáfûznöm, mint a cikket írva a mellettem ülõ pár alig két óra után letette az NCIS-t a PC-n, én pedig végigdolgoztam zenét hallgatva az 5 órás vonatutat, úgy, hogy félig sem volt induláskor az akksi és vígan kiírt még vagy 3 három órát a batterymeter). Aki szereti, vigyen iPad-et, vagy MacBook Air-t (11”), mert azok könnyebbek, bár akksijuk kevesebbet bír ki. Ráadásul a Mac-ek MagSafe töltöjéhez a világ minden szabványához passzoló Apple-ös travelkit átalakító nélkül csatlakozik. No comment... Telefonnak én a hamarosan tartós-teszben is megjelenõ Motorola Defy-t vinném. Azon felül, hogy az Android-ra millió egy világutazónak hasznos app van, lényegében GPS-telefon-útikönyv-fényképezõgép-wificucc. Nagyon strapabíró, zúzom-nyúzom, olykor dobálom, de semmi baja. Ha lenne benne szekunder memokártya plug, akkor nem is vinnék Mac-et. Mivel USB-n tölt, így jól dolgozik együtt a napelemes töltõkkel, amit persze vegyetek fel a listába (a jók a Silva és Brunton...). Mielõtt indultok szeggyétek le a Lonely Planet vonatkozóit az Amazonról (a Defy-n van gyárilag telepített Kindle is). Töltesetek (32 GB-ig bõvíthetõ) rá párféle naviszoftvert is (iGo, nektek bevált miegymás). Legyen rajta zene (az út hosszától függõen legalább 2000 szám, ami olyan 10 giga), játék, térképek jpeg-ben, esetleg hangoskönyvek (a fülhallgató értelemszerû)... Én vinnék egy teljesen klón memóriakártyát szoftverestõl, ha netán megadná magát valamiért a gyári microSD (plusz igény szerint tartalék üres memkártyák). Ne felejtsetek el pár (hiszen aprócska, így fogyóeszköz) SD-adaptert vinni, hogy a képeket/videókat fel tudjátok tölteni a Mac-re (azokon SD-kártya olvasó van). Az óvatosabbak vihetnek magukkal tartalék Motorola BF5X akksit, vagy a telójukhoz tartozó vonatkozó darabot. Fontos a távoli tájakon, hogy legyen nálunk SteriPen (plusz pár CR123A elem, nem akku, mert az magától is lemerül, hanem elem). Sosem lehet tudni. Van ahol még a palackozott vizet is érdemes kezelni vele. Vegyszermentes, nincs benne szûrõ (arra ott a baselayer, vagy a zoknink :D , a la Bear Grylls). Lámpát amilyet akartok, lehet hogy kiröhögtök, de én a dinamós kis Quechua lámpából vinnék kettõt. Nem kell bele elem, nem hagy cserben és még a kettõ együtt is könnyebb, mint egy Petzl Tikka Plus... Fõzõ ízlés szerint, de azzal számoljatok, ha terepen lesztek, általában van fa, ha meg nem, akkor van kaja. Persze nem ilyen egyszerû, legyen nálatok pár üzemanyag tabletta és egy hozzájuk tartozó fõzõ(cske). Kelleni fog egy fémbögre is, én Tibetan Titanium-ot vinnék, de aluminiumot nem, mert anak egy idõ után írtózatos íze lesz. Mosogatószivacs kell. Jó az másra is...

:)

GAZDA
02-02-2016, 10:03 AM
Doom Ezeket a dolgokat mind ki akarod valtani csinaltatott cuccokkal?

Doom
02-02-2016, 03:15 PM
Doom Ezeket a dolgokat mind ki akarod valtani csinaltatott cuccokkal?
nem,mert fi..gom sincs mirõl beszél emberünk! :haha:

GAZDA
02-02-2016, 07:45 PM
Az RP termékeket még el tudom képzelni, hogy használod de a többi....

TMIB
02-03-2016, 04:55 PM
Ma meghalt valaki a családban. Magas vérnyomása volt, láncdohányzott, sok kávét ivott, nem szedte a gyógyszerét. Sokszor volt rosszul, de nem változtatott semmin. Aztán egyszer csak végleg leállt mindkét veséje. Így 2 héttel késõbb meg meg is halt. 40 évesen, több gyereket hagyott hátra. :(

mmilan21
02-03-2016, 05:20 PM
Ma meghalt valaki a családban. Magas vérnyomása volt, láncdohányzott, sok kávét ivott, nem szedte a gyógyszerét. Sokszor volt rosszul, de nem változtatott semmin. Aztán egyszer csak végleg leállt mindkét veséje. Így 2 héttel késõbb meg meg is halt. 40 évesen, több gyereket hagyott hátra. :(

Részvétem.
Remélem a következõ életében átgondolja ezt a függõség témát jobban.

doki
02-03-2016, 05:36 PM
Részvétem.

TMIB
02-03-2016, 05:37 PM
Igen, ha változtatott volna mondjuk 6 hónappal ezelõtt, akkor nem lett volna baja talán. De éveken át betegeskedett és nem vett vissza a cigibõl meg a kávéból. Annyira nem volt nagyon közeli rokon, de akkor is. Most szóltak, hogy a gyerekeknek még nem is mondták hogy az apjuk meghalt. Nagyon nehéz ügy lesz nekik elmondani, az biztos.

mmilan21
02-03-2016, 08:14 PM
Igen, ha változtatott volna mondjuk 6 hónappal ezelõtt, akkor nem lett volna baja talán. De éveken át betegeskedett és nem vett vissza a cigibõl meg a kávéból. Annyira nem volt nagyon közeli rokon, de akkor is. Most szóltak, hogy a gyerekeknek még nem is mondták hogy az apjuk meghalt. Nagyon nehéz ügy lesz nekik elmondani, az biztos.

Egy szülõ elvesztése gyerekként nagyon tud fájni érzelmileg és anyagilag is egyaránt. Felnõttként is, de akkor inkább csak érzelmileg.

Nekem 3 év alatt 3 nagyszülõvel kevesebb lett, már egy sincs. 70+ illetve 80+ évesek voltak. A negyediket nem is láttam soha, már nem is él kb. 20 éve.

Egy dolog azért megnyugtató ilyenkor: már nem kell aggódjak miattuk. Illetve anyámnak nem kell járnia a mamákhoz napi 2-3 órát eltöltve.
A veszteséget rövid idõ alatt feldolgoztam. Nem is gyászoltam igazán, mert tudtam hogy így jobb lesz nekik, legalább már nem szenvednek.

Egyébként azt akartam pár éve, hogy ne egy válság közepén menjenek el, mert az duplán rossz. Úgy látszik hogy teljesült a nem mindennapi gondolatom. Tudom, csúnya gondolatok voltak ezek, de nem egy átlagos helyzet volt az enyém. Vannak érzelmek/helyzetek/dolgok amelyek egyáltalán nem hiányoznak, mások pedig igen.

Szüleim szerencsére élnek, de mindketten voltak életveszélyes helyzetben az utóbbi 5 évben. Most viszonylagos nyugalom van.
Kávézás/dohányzás nincs, csak egy rendszeresen ivó cstag, de ilyen az élet. Én ritkán iszok alkoholt, néha 1-1 kávét.

Az egészséges étkezésre egyre jobban tudok figyelni, nem szoktam beteg lenni.

Azért örülök hogy van egy tizes kg súlyfeleslegem, legalább tovább eléldegélek majd élelemszegény idõszakban.
Talán elõnyömre válik. Így az akkor esedékes szénhidrát szegény étrend késõbb teríthet le.

Doom
02-04-2016, 05:05 AM
A lényeg,hogy legyen elég "szép képetek",akkor mosolyogva mentek el!Nem lényeges az élet meddig tart(úgyis vége lesz),az számít milyen volt a minõsége!
A hátrahagyottak fájdalmát az élet begyógyítja,a sebek beforrnak
A Föld forog tovább,a test visszakerül az örök körforgásba és évmilliókon át ismétlõdik majd.
Az emberbõl bogár lesz,hangya vagy kukac.Az elporladt csontjai atomjaira hullik és talán egyszer egy új nap vagy galaxis alkotó része lesz.
Te kedves olvasó ,egyedi vagy és megismételhetetlen!
Soha többé nem fogan ugyanilyen formában egyesülni az atomok!
Használd ki ezt az egyébként elhanyagolható idõt jól,mert ez a Te legnagyobb ajándékod amit kaphattál!
Bánj vele úgy ,hogy tudd ,a tested anyagát nemsokára vissza kell adnod az "építõ" mûhelyének!
Szóval gyûjtsétek a "szép képeket" !

TMIB
02-07-2016, 04:21 PM
Libertariánus pornósztár. Érdekes dolgokat mond, :) (Minden szempontból.) :haha: (angolul)

https://www.youtube.com/channel/UCWMPmKJ8GmmUvI5ZC0V2VsA/videos

Jól kiosztja a videóiban a feministákat. :thumbup

TMIB
02-08-2016, 03:43 AM
Érdekes nõ. Nem csak hogy jól beszél, meg ismeri a történelmet, tisztában van mindenfélével, politikával, szociális kérdésekben is tájékozott, tud idézni az alapító atyáktól is, de még gyûjtéseket is szervez és intéz. Majdnem vak embernek szerzett könyvolvasó készüléket vagy mit, meg iskoláztatásra gyûjtöttek össze több mint 11ezer dollárt. Emellett veteránokat támogat, beszélget velük, teljesen ingyen, pusztán barátságból. Mindeközben a szólásszabadságért is kiáll és sokszor említi az alkotmányt is. Támogatja a fegyvetartást. :thumbup Lehet érdekes embereket találni a Youtubeon. :haha:

doki
02-08-2016, 05:43 PM
Jó kis blog, igazából nem tudom hova tegyem: http://oszkarsteiger.blogspot.co.at/

Amatorpe
02-18-2016, 04:09 PM
Szolnok és környéke mennyire biztonságos? Mármint hétköznapi értelemben, közbiztonság? Sok arra a C kategóriás egyén?
Lehet hogy kapok oda egy értékelhetõ állásajánlatot, érdemes elmenni a dél-alföldrõl?
(Még semmi sem biztos, de már kértek egy önéletrajzot...)

A. L. Ias
02-18-2016, 08:46 PM
Hogy mennyire biztonságos? Hát ennyire: :)

https://www.youtube.com/watch?v=aD-P0sV2Jrw

Éltem és dolgoztam a városban 15-20 évet. Nem késeltek meg, nem raboltak ki. De nem is kerestem a bajt. Vannak jobb és vannak zûrösebb utcák és környékek. Nem kívánt személyek mindenhol vannak, de nem egyenletes eloszlásban. A környéken mit értesz? Szomszéd település, régió?

Amatorpe
02-19-2016, 11:44 AM
Tószeg-Abony-Kõröstetétlen háromszög felõli oldalát elsõsorban, illetve ehhez közel lévõ, nem belvárosi részt.
Merthogy ha odamegyek, akkor albérlet is kell.
Köszi a választ!

TMIB
02-19-2016, 10:27 PM
Motorra szelepsapka.

http://www.aliexpress.com/item/4Color-Tires-Valve-Caps-Car-Styling-Moto-Bike-Wheel-Rim-Cover-Air-Lug-Nut-Bolt-Motorcycle/32473433877.html?s=p&spm=2114.30010308.6.10.ZR5eMZ

:haha:

Doom
02-20-2016, 06:06 PM
Ha esetleg valaki innen játszik a telefonszámmal,tájékoztatom,hogy EZ a szám szolgálati telefonszám.Minden be és kimenõ beszélgetés,az üzemirányítási rendszer miatt rögzítve van.
A számmal való visszaélés,zaklatás,nem indokolt beszélgetés közcélú üzem megzavarásának minõsül!

TMIB
02-20-2016, 09:24 PM
Remélem itt nem adtál meg nyilvánosan telefonszámokat.

Most nézem hogy az eladó cuccos topicból eltûnt az összes kép. Törölted õket? Minden elkelt? Töröljem a topicot? :)

Doom
02-21-2016, 05:09 AM
Remélem itt nem adtál meg nyilvánosan telefonszámokat.

Most nézem hogy az eladó cuccos topicból eltûnt az összes kép. Törölted õket? Minden elkelt? Töröljem a topicot? :)
Ja nyugodtan,ami képeket levettem,elkelt már a népszerû hirdetési oldalakon.Úgyhogy töröld légy szíves.

BragBOL
02-28-2016, 04:59 PM
-

BragBOL
02-28-2016, 05:12 PM
Mmilan! március 3.-án melyik lesz erõsebb, a 6-os vagy a 3-mas vagy egyik se?

2016 03 03
9 3 3
6 össz

3 év+hó,
6 hó+nap,
3 év+nap

mmilan21
02-29-2016, 09:53 PM
Mmilan! március 3.-án melyik lesz erõsebb, a 6-os vagy a 3-mas vagy egyik se?

2016 03 03
9 3 3
6 össz

3 év+hó,
6 hó+nap,
3 év+nap

Az a 33-as eleve egy erõs kisugárzású szám. Nem véletlenül van a szabadkõmûveseknek is 33 rendfokozata. Egyfajta mesterszám. A 11-es és a 22-es is hasonló, de a 33-as a legerõsebb.
Viszont a 2 db 3-as-ból kijön a 6-os is.
Nem mindegy hogy mire akarják használni az adott dátumot. A 11, 13 és a 25-ös számokat használták az utóbbi években a negatív cselekményekhez.
Bilderberg találkozó is volt már 6-án, tehát a hatost is használják olykor.

Alapvetõen egy nagyon kedvezõ dátumnak tûnik számomra a 2016.03.03.
2+0+1=21, ami 3db 7-es számból épül fel. 777(a tökéletesség) (Fura volt amikor a Maláj Boeing 777-es gép "lezuhant".)
6 - nagy teremtõ erejû szám pozitív és negatív értelemben is
33 - mesterszám
3+3=6, ezzel együtt megvan a 2db hatos szám. 66 (Ez még nem 666. :))

Szóval, akár még történhet is valamilyen történelmi jelentõségû esemény aznap. (Pl.: Merkel lemond, ami várható egyébként is.)

2016.06.06 egy érdekes dátum a számmisztika és a számmágia szempontjából. Ha ekkor aláírják a TTIP-et, akkor tényleg elkezdõdnek az utolsó legsötétebb (háborús) évek az emberiség felébredése elõtt.

Persze ez csak az én elméletem. A sors meg nem egy fix dolog, a kvantum fizika szerint sem. Választhatunk.

Egyébként az egész 2016-os év kedvezõ energetikailag mind a pozitív, mind a negatív tervek kivitelezéséhez, tehát prepperkedésre és szeretetre fel!

TMIB
02-29-2016, 10:26 PM
Ez kabbala vagy micsoda? Nekem ez túl bonyolultnak tûnik. :)

BragBOL
02-29-2016, 10:46 PM
Ma volt 22 és 11 is, át is törtek a migrók...

Március 6. az év 66. napja. Ez összesen 666.

Legyünk pozitívak, vizualizáljunk szépeket, használjuk ki akkor mi is ezeket a támogató erõket. :)

TMIB
03-02-2016, 02:00 AM
Ez meg mi?

http://i.imgur.com/QotYGys.gifv

mmilan21
03-02-2016, 03:14 PM
Ez meg mi?

http://i.imgur.com/QotYGys.gifv

Kiterjesztett valóság.
Olyasmi mint a Kinect.

Én inkább maradok a varrásnál, mint hogy ezzel szórakozzak. :)

venosz
03-02-2016, 06:42 PM
Emlékszem, a Deltában Kudlik Julika lájkolt egy videót a számítógéprõl, és én szájtátva néztem, hogy a képernyõre rajzolt kõrt egy kattintással beszínezte a pasi pirosra. Ez csak a kezdete valaminek, nagyon realisztikus.

BragBOL
03-08-2016, 10:00 AM
A jármûvek topicból a kátyúval kapcsolatban:

Orbán kiröhögi ezt az elavult technológiát:
http://m.cdn.blog.hu/at/atom/image/bejegyzpic/08jul/k%C3%A1tyu2.jpg

És bemutatja a legmodernebb módit:
http://www.ize.hu/_files/pics/00023/00023285.jpg

... Még a mélyvíz táblát is lespórolta...
https://gittegylet.files.wordpress.com/2015/08/davide-luciano-claudia-ficca-potholes01.jpg?w=720&h=807

mmilan21
03-08-2016, 12:00 PM
... Még a mélyvíz táblát is lespórolta...
https://gittegylet.files.wordpress.com/2015/08/davide-luciano-claudia-ficca-potholes01.jpg?w=720&h=807

Hogy pont a Nagy Magyarország kátyúba kellett beleessél... Messze van onnan még a Baywatch. :haha:

TMIB
03-20-2016, 07:20 AM
Érdekes, de kicsit ijesztõ is.

Sophia az emberrobot. (videó)

https://www.facebook.com/cnbcinternational/videos/749203651847444/

Alfa
03-21-2016, 11:53 PM
Ma volt az erdõk világnapja.
https://www.youtube.com/watch?v=BMZQLVwf1Cs

TMIB
03-30-2016, 05:19 AM
Teoretikus kérdés:

Ha egy busz tömve van, állnak az utasok, úgy vannak benne mint halak a szardíniás dobozban, és a busznak bármilyen indokból le kell hirtelen lassítania, akkor ha az utasok közül többen megsérülnek, vagy az egyikük akár meg is hal, akkor a busztársaság azért egyáltalán nem felelõs? Nem törvényileg kérdezem, mert úgy valószínûleg nem felelõs Magyarországon, hanem morálisan.

Hiszen a buszért mindenki fizet és elvárható lenne hogy mindenkinek legyen ülõhelye. Ha egy buszon nincs elég, akkor több buszt kellene járatni, még akkor is ha sokba kerül, fõleg hogy a buszjegyárak is irgalmatlan magasak.

Szóval szerintem ha az utasoknak állniuk kell és egy akármilyen lefékezés vagy baleset miatt elesnek és bajuk esik, akkor ott a busztársaság is hibás.

Bónusz kérdés:

Ha a kocsiban a biztonsági öv kötelezõ, holott az ülések kényelmesek és hátra lehet bennük dõlni, tehát biztonságosabbak is, akkor hogy lehet hogy a buszokon az utasok ülõhelyén egyszerûen nincs is biztonsági öv és a törvény nem is írja elõ hogy legyen? :confused:

mmilan21
03-30-2016, 08:42 AM
Teoretikus kérdés:

Ha egy busz tömve van, állnak az utasok, úgy vannak benne mint halak a szardíniás dobozban, és a busznak bármilyen indokból le kell hirtelen lassítania, akkor ha az utasok közül többen megsérülnek, vagy az egyikük akár meg is hal, akkor a busztársaság azért egyáltalán nem felelõs? Nem törvényileg kérdezem, mert úgy valószínûleg nem felelõs Magyarországon, hanem morálisan.

Hiszen a buszért mindenki fizet és elvárható lenne hogy mindenkinek legyen ülõhelye. Ha egy buszon nincs elég, akkor több buszt kellene járatni, még akkor is ha sokba kerül, fõleg hogy a buszjegyárak is irgalmatlan magasak.

Szóval szerintem ha az utasoknak állniuk kell és egy akármilyen lefékezés vagy baleset miatt elesnek és bajuk esik, akkor ott a busztársaság is hibás.

Bónusz kérdés:

Ha a kocsiban a biztonsági öv kötelezõ, holott az ülések kényelmesek és hátra lehet bennük dõlni, tehát biztonságosabbak is, akkor hogy lehet hogy a buszokon az utasok ülõhelyén egyszerûen nincs is biztonsági öv és a törvény nem is írja elõ hogy legyen? :confused:

A buszban a törvény szerint annyi ember utazhat állva, ahány személy megengedett az adott típusra. (ez /az általam ismert esetekben/ kb. 35-70%-a az ülõhelyek számának) A KRESZ vizsgánál ez az egyik vizsgakérdés.
Ezt túllépve bírság szabható ki a személyi épség veszélyeztetése miatt.
A sofõrnek elvileg kötelessége ezt betartania, a társaság pedig mentesítõ járatot kell biztosítania. (Ez egy sárga villám 260-as vagy egy 263-as Ikarus szokott lenni errefelé. :))

Volt olyan amikor már nem fértem fel a buszra, de mentesítõ járat sehol. Várhattam a következõre. Igaz, csak egy 20 km-es távról van szó és 1 órát kellett várjak.

Az állva utazás elfogadható, ha az embernek nincsenek mozgásszervi betegségei és nem tart az út 40 percnél tovább.
A több mint 100 km-re közlekedõ buszok esetében legtöbbször szokott lenni ülõhely, legalábbis néhány megálló után már nagy eséllyel. (Saját tapasztalatok.)

A biztonsági öv kérdése is jogos.
A téma hasonlatos pár légitársaság esetére amikor is azok spóroltak (idõt és pénzt) a karbantartáson és csak pár nagyobb baleset után szigorították az elõírásokat.

Számos eset történt amikor felborult egy busz és súlyos sérülése lett az embereknek egy részének, szerencsétlenebb esetben meghaltak. Az öv sok sérülést megelõzhetne.
Pedig ez nem egy olyan nagy költség, mint a buszok utólagos klímával való felszerelése. Ráadásul ez a fogyasztást sem növeli mint az elõbbi.

TMIB
03-30-2016, 09:02 AM
A törvénynek azt kellene kimondania, hogy állóhely pedig nincs. Nem ingyenes az utazás, hanem marhára drága, annyiért az ülõhely már elfogadható. Ha egy ember utazik vagy 100 kilométert akkor alig éri meg busszal menni, ha meg már ketten, akkor érdemesebb kocsiba ülni, mert úgy olcsóbb mint a busz. Szóval az ülõhely minden utasnak, az lenne a minimum követelmény. A törvények ROSSZAK.

De amúgy se tartják be. 30%-70% nem lenne rossz. Viszont én még emlékszem hogy szó szerint úgy nézett ki a busz, mint az indiai fényképeken. Egyszerûen az emberek egymást nyomták be az ajtón hogy azt a buszsofõr be tudja zárni. Egyszer az egyik busz már nem is bírta tovább és felrobbant a kereke a súly alatt. Becsukta a sofõr az emberek kezét, lábát, táskáját. Egyszer az én karom is majdnem eltörte.

Mentesítõ buszt csak akkor láttam, akkor is csak kicsit.

Pedig sokszor nem fért fel az embertömeg. Az utolsó - segítséggel - feljutott, aztán a többi lent maradt és várt a következõ buszt. Ez iskolaidõszakban volt. Emlékszem hogy mindig ellógtam az iskolából, csak hogy egy kevésbé tömött buszt tudjak kifogni.

Biztonsági övet nagyon ritkán láttam buszon, akkor is csak ha ilyen nagyon nyugati típusú busz volt. A magyar buszokról lespórolják és kész.

Mindenesetre megkérdõjeleztem a dolgokat FB-on és jól lehordtak hogy én milyen jogon kritizálom a busztársaságokat. :rolleyes: Gondolom azon a jogon, hogy fizetõ utas voltam egész életemben - illetve addig amíg még otthon voltam. Meg hogy mit védem én azt aki balesetet okoz. Holott nem védtem, csak azt írtam nekik hogy ha egy rakás utas áll és kapaszkodni se tudnak, akkor ott az már a busztársaság hibája is, ha valaki megsérül. Erre megkaptam hogy a busztársaság aztán sosem hibás akkor és amit én csinálok az felelõsséghárítás. :hogymi: Meg hogy honnan tudom én, hogy nyugaton van ülõhely a buszokon. Talán onnan hogy nyugaton élek és naponta látom a buszokat. De akivel vitatkoztam az biztosan jobban tudja Budapestrõl, hogy mi a helyzet az amerikai buszokkal. :huuu:

Dream_walker
03-30-2016, 09:53 AM
Te Tulelo, mindig beleszaladsz az ilyen agyilag szerényen bútorozottakba :) Valamint szinte mindig látom, hogy írod, fb-n meg fórumon. Gondoltál-e már arra, hogy a szûk keresztmetszet az bizony a fb? :D El kell kerülni messzirõl, és voilá, sokkal kevesebb gyökérrel találkozol. Én pl. kertészkedni szoktam helyette, mondjuk gyökér ott is van bõven, de legalább nem beszédképes :D

TMIB
03-30-2016, 10:13 AM
A vita lényege csak az volt, hogy a fórumcsoport adminja látszólag azon a véleményen van, hogy egy busztársaság nem hibáztatható azért, ha a busz bármilyen okból lefékez és az utasok megsérülnek. (Mintha a busz csak másik jármû, vagy egy gyalogos miatt fékezhetne le.) De még ha úgy is lenne, ha sok ember áll a buszon, akkor nincs ülõhely, holott az utasok fizetnek egy zsák pénzt mikor felszállnak. Mindegy, csak érdekes hogy hogy a torkomnak ugrott a csoport adminja a véleményem miatt. Még írt egy csomót, de azt el sem olvastam. Talán majd késõbb, de most dolgozom. :)

A másik amin néztem nagyot, mikor valaki megosztotta az egyik "tudnodkell" vagy milyen blog bejegyzését, hogy a fiatalok mekkora undorító népség.

De ez hosszú, inkább belinkelem azt amit én írtam rá. :haha:

https://www.facebook.com/tulelo.tmib/posts/1080775901982098?pnref=story

mmilan21
03-30-2016, 07:50 PM
Magyarországon "minden" az emberek ellen szól: korrupt politikusok, lenyúlt EU támogatások, milliós prémiumok a felsõ 10K-nak és gumicsont a magyarnak, (10-15 éve) omladozó iskolarendszer, egészségügy, nyugdíjrendszer, minimálbér és még a biztonsági öveket is lespórolják a buszokról, de a kocsi vezetõket egybõl büntetik ha nincs bekapcsolva a biztonsági öv. :rolleyes:

Ki érti ezeket az ostoba jogszabályokat és a bürokráciát?
Én annyit már értek belõle, hogy neki kéne essek egy tollal és egy radírral átszerkeszteni. :)

TMIB
03-31-2016, 02:59 AM
:rolleyes: Megint valaki aki jól megmondja hogy mi van.

http://daniellace.blog.hu/2016/01/12/mi_kell_a_nonek_929

Ha minden nõ más, akkor hogy lehet egy olyan cikket írni, hogy "mi kell a nõnek"?

Minden Nõnek más és mások az igényei de végül mindegyik egyet akar egy igazi "Férfit" maga mellé.

Hogy ki az "igazi" férfi, azt ki dönti el?

Nõ számára nincs vonzóbb egy határozott magabiztos Férfinél aki biztos lábakon áll és tudja mit akar, a félénk kisfiúk nem kellenek senkinek.

Akkor Justin Bieber miért volt annyira népszerû? Róla álmodoztak a 40-es anyukák is, és nem úgy gondolva rá mint a gyerekükre. Amúgy meg amelyik nõ papucsot akar magának, az olyan férfit választ akinek nincs túl sok akaratereje.

Egy Nõnek kell szabadság kell a saját mozgástér ami senkié csak az övé

Nem minden nõnek. Voltam olyan nõvel, akinél ha 5 percet nem voltam mellette máris minden baja volt.

Hidd el ha megadod neki a szabadságot te is megkapsz tõle mindent.

Ez nem igaz.

az Õszinteség és az egyenesség nagy erények.

Nem mindig. Az õszinteségbõl van a sértõdés és a hiszti. Persze nem minden nõnél, de soknál.

Azt add neki amire vágyik ne azt amit kér

Ez egy butaság. Egy nõ sem várhatja el egy férfitõl, hogy gondolatolvasó legyen.

Ha észben tartod a névnapját esetleg a hófordulótok napját, megleped egy kissebb ajándékkal mondjuk egy rózsával, nem nagy dolgok ugye?!

Mi például sosem ünneplünk ilyesmit, de nem is volt rá igényünk. Nem minden nõnek fontos az ilyesmi.

Mert a sok pancser ezekre egy kis figyelmet sem szentel és nem foglalkoznak vele.

Vagy mert van amelyik nõ nem igényli.

Egy igazi Nõnek nem kell drága ajándék nem kell pénz

Miért ne kéne? Ezek szerint ha egy telefonmániás nõt meglep a férje egy szép, új, telefonnal, akkor a nõ azt fogja mondani hogy az neki nem kell? Vagy ha a férj ad X összeget a nõnek, hogy vegyen magának valami szépet, akkor a feleség azon meg fog sértõdni?

mert egy igazi Nõ nem függ senkitõl

Ezek szerint a világon a nõk mind jól keresõ üzletasszonyok? Szerintem meg függenek. Elõször a családjuktól, aztán a férjüktõl, meg a gyerekeiktõl, meg a fõnöküktõl is ha dolgoznak. Vagy amelyik nõ nem dúsgazdag egyedülálló, család nélküli nõ, az nem "igazi nõ"?

ne szép autóval akard lenyûgözni

Miért ne? Ha a nõk nagy része a szép kocsira bukik, mi a gond ha egy férfi ezt veti be?

megértéssel,odaadással!

Úgy kerül be a férfi a barát-zónába. Megértõ, odaadó, kedves, aztán a nõ meg keres magának egy bunkót, akivel összejön, a normálist meg berakja tartaléknak, szolgálónak, hogy legyen akivel elbeszélget ha gondja van, mivel a macsójával nem tud lelki dolgokról beszélgetni.

Gondolkodj a fejeddel és ne azzal ami a gatyádban van

Ez meg annyira tipikusan okoskodó, lenézõ nõi szöveg.

Ez nem szentírás ez csak az ÉN szerény véleményem és tapasztalatom

Õ egyetlen nõ, de a saját gondolatait kivetíti mindenkire és aki nem úgy gondolkodik az nem "igazi nõ".

De ilyen cikket én is tudnék írni.

Mit akar egy férfi?

Szexet és kedvességet. De ez a kettõ túl nagy kérés, úgyhogy a nõk egy része vagy az egyiket, vagy a másikat elhanyagolja. Vagy mindkettõt.
Néhányan még mondanak olyat, hogy a férfinek kell étel is, meg takarítás, de igazából nem, mert ha a férfi az elsõ kettõt megkapja, akkor akár süt-fõz-mos-takarít is, nem gond.

Igaz én nem beszélek úgy mint a fenti cikk szerzõje, és inkább nem általánosítanék. Nem mondom hogy ki az igazi nõ és az igazi férfi, mert mindenki más és más. :rolleyes:

TMIB
03-31-2016, 04:22 AM
Ezzel kapcsolatban jut eszembe:

Nagyon bólogatnak sokan hogy de jó cikk, jól elmondja a nõ a pár soros írásban hogy milyen az igazi férfi és mi a dolga.

:duhos:

De NEM AZÉRT KÜLDTÉK ÁKOST POKOLRA, MERT AZT MERTE MONDANI HOGY AZ Õ VÉLEMÉNYE SZERINT MILYEN AZ IGAZI NÕ ÉS MI A DOLGA (KÜLDETÉSE)?

Úgy látszik hogy ha nõ mondja meg hogy milyen az igazi férfi az úgy jó, de ha férfi mondja meg hogy milyen az igazi nõ, akkor szégyellje magát. :rolleyes:

Jobban belegondolva az egész mehetett volna a feminista topicba is.

Dream_walker
03-31-2016, 07:06 AM
A vélemény olyan, mint a s.gglyuk, mindenkinek van, de senkié sem ér többet, mint másoké :D

TMIB
04-01-2016, 08:31 AM
A buszos kérdésemre nem kaptam FB-on válaszokat. Viszont elég tisztességtelen szöveget nyom a csoport adminja.

https://www.facebook.com/anagykekseg/posts/604278489726073
:hanyas:

TMIB
04-24-2016, 09:25 PM
3 vagy 4 órán át kerestem, de meglett a GPS-em. Tiszta idegroncs voltam már, nem tudtam hogy hová lett. Jó hogy megtaláltam, mert jól jön majd az utazáshoz. Meg persze az új helyen amúgy se fog megártani, nehogy eltévedjek a végén. :D

Dream_walker
04-25-2016, 09:58 AM
Errõl mindig az Elit alakulat egyik jelenete jut eszembe, mikor lelõtték a gépüket, és az ejtõernyõsök szétszóródva értek földet, a célzónán kívül.
"-Eltévedtünk!
-Nem tévedtünk el. Normadiába készültünk, és itt is vagyunk."

Ádám Csaba
04-25-2016, 11:32 AM
3 vagy 4 órán át kerestem, de meglett a GPS-em. Tiszta idegroncs voltam már, nem tudtam hogy hová lett. Jó hogy megtaláltam, mert jól jön majd az utazáshoz. Meg persze az új helyen amúgy se fog megártani, nehogy eltévedjek a végén. :D

Mikor költözöl? Milyen helyen sikerül megvalósítani az erdei életet?

TMIB
04-25-2016, 02:48 PM
Kb. 3 hét van még hátra. Majd készítek videókat a helyrõl, erdõrõl, házról mindenfélérõl. A ház egy kicsit messze van a várostól, úgyhogy az aggaszt egy kicsit, a másik meg hogy észak, tehát még a mostani helynél is hidegebb lesz. De ez van, más helyen drágák a házak és földek. Régen olcsó volt mindenütt, de régen viszont egyáltalán nem volt pénzem. Ez van. De remélem összejön a dolog és nem lesz gond. :)

Ádám Csaba
04-25-2016, 02:50 PM
Kíváncsian várom a videókat és a tapasztalatokat is.

WestBam
04-25-2016, 07:55 PM
Nem lesz gond, majd belerázódtok.
Kíváncsian várjuk a bemutatót :thumbup

TMIB
05-01-2016, 04:59 AM
Egy 16 éves fiú szülei perelnek egy iskolát, amiért a fiukat "trauma" érte amiatt hogy 9 órán át hármasban szexelt két fiatal tanárnõvel

http://controversialtimes.com/news/parents-sue-school-district-over-sons-9-hour-threesome-trauma-with-english-teachers/

Borzasztóan szenvedhetett szegény kölyök.

http://1y7vgdz53a11xyb91s53s6d6.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2016/04/0430A3-640x336.jpg

Ádám Csaba
05-01-2016, 06:17 AM
Rossz suliba jártam... :(

TMIB
05-16-2016, 08:42 AM
Rendeltem egy rakás konzervet meg ilyesmit. 8 nap alatt ér ide. Mondjuk jó lenne ha az asszony is ráérezne a takarékoskodásra, mert nem lesz jó a helyzet. Most is megbontotta a palackozott vizet. Miért kell megbontani? Van a csapban is! És FINOM a csapvíz, nem olyan bûzös fajta mint a régi helyen. :rolleyes: De majd rászólok.

Doom
05-16-2016, 10:40 AM
Rendeltem egy rakás konzervet meg ilyesmit. 8 nap alatt ér ide. Mondjuk jó lenne ha az asszony is ráérezne a takarékoskodásra, mert nem lesz jó a helyzet. Most is megbontotta a palackozott vizet. Miért kell megbontani? Van a csapban is! És FINOM a csapvíz, nem olyan bûzös fajta mint a régi helyen. :rolleyes: De majd rászólok.
Tegnap este mi is vétkeztünk!:cry:
Felbontottam egy Mre-csomagot.Imádom az ízvilágát,a kutya meg imádja krémsajtot belõle,úgyhogy az az övé lett.Ilyenkor van egy kis lelkiismeret furdalásom.

Rozsomák
05-16-2016, 11:09 AM

Halkan és udvariasan mondom...Azért-azért ne szólj rá, inkább pótold, Ha megkívánta, hát had igya. Még nincs vészhelyzet.

Ádám Csaba
05-16-2016, 07:40 PM

Ezt most átéreztem! Egy hete bevásároltam gyufából. A készletembõl hiányzik három tucat, mert "kellett a kinti tûzhelyhez, meg a teraszra cigizéshez illetve adott az annyának, mert nekünk sok van."
Az utólsó miatt kicsit feltoltam magam agyilag...

TMIB
05-16-2016, 07:53 PM
Azt mondta "jó ha van a víz". Persze, de ha megissza, akkor nem lesz. Most lehet a csapból engedni, a palackozott azért van, mert ha elmegy az áram akkor nincs víz. Teljesen logikus hogy miért ne igyon belõle. Muszáj szövegelnem mindenért, mert különben költ és pocsékol. :hogymi:

TMIB
05-22-2016, 05:50 AM
Fogyatékos srácot kitiltották az edzõterembõl - írták mindenhol két napja. Itt viszont az edzõterem tulajdonosa is megszólal. Nem irigylem. :-/

https://www.youtube.com/watch?v=g4YWd8FWWAw

Ádám Csaba
05-22-2016, 12:42 PM
Olvastam én is az edzõterem tulajdonosával készített interjút. Valahol Õt is megértem...
Nem lehetett könnyû dolga, amikor elküldte a srácot.
Bár ha annyira korrekt módon tiltotta volna ki a fiút, mint ahogyan írta, akkor nem lett volna ekkora visszhangja.
Rohadtul intoleráns az egész társadalom. A sógorom 41 éves és kb. egy 4-5 éves szintjén van. Minden évben elvisszük egy pár napra "nyaralni". Mindenhol kinéznek és megjegyzéseket tesznek. Két éve "leállatozta" egy vasalthajú hülyegyerek.

TMIB
05-22-2016, 06:56 PM
Nem tudom, de szerintem annyira csúnyán nem küldhette el, ha egyszer elõtte beengedte jó szándékkal. Meg gyanús hogy nem is állnak vele szóba, hiába könyörög nekik. Szerintem a srác testvére jól bekavart, és ezzel ártott mindenkinek. De az újságírók biztosan nagyon jól jártak. :( Gondolhatták volna hogy nehéz képekkel nem lehet egyedül hagyni azt, aki egy kisgyerek szintjén áll. Ha lesérül akkor mi van? Meg a kövérséget biztosan nem súlyemeléssel lehet legjobban leküzdeni. (Bár én nem értek hozzá.)

WestBam
05-29-2016, 09:51 AM
Végre van akku küldés, valami dobozban (mûanyag tokban talán) tudják õket újra küldeni. Csináltak is akciót (http://www.gearbest.com/promotion-batteries-collection-special-271.html), van pár jobb vétel.
Ha vackokat kerestek akkor pedig jó lehet a nyái kiárusítás (http://www.gearbest.com/promotion-clearance-sale-special-355.html). Itt van minden mint a búcsúba, prepper cuccok annyira nem hacsak nem a túlélõ hajcsatt nem szimpi valakinek :tapsol:

Laci
05-29-2016, 11:01 AM
Mennyi idõ alatt szokott megérkrzni onnan a rendelés ? Ez tényleg 64 gigás vajon ?
http://www.gearbest.com/usb-flash-drives/pp_260083.html

WestBam
05-29-2016, 11:32 AM
Most egész jó idõket futnak, kb. 2 hét házig.
Ha annyi van ráírva akkor annyi. Ha véletlenül baj lenne vele akkor megreklamálod és visszakapod az árát. Ha kell abban is tudok segíteni. Ellenben azzal számolj, hogy ennyi pénzért valami tetûlassú memória lesz benne,

TMIB
06-02-2016, 06:05 AM
Kitettem az ablakba. :)

http://i.imgur.com/zjFy4Bq.jpg

TMIB
06-05-2016, 10:19 PM
Erre nem tudok mit mondani. Tüntetõ eljátssza hogy megütötte a rendõr.

https://www.facebook.com/TheAdvancedGuideonHavingNoLife/videos/1016075555171642/

TMIB
06-13-2016, 08:27 PM
28 napra kegyetlen villanyszámla. Számítottam 25 dollárra, de 80 feletti lett!

Hûtõ néha megy, de többnyire ki volt húzva. Hõsugárzók nem mentek, pedig rohadt hideg van, de nem kapcsoltuk be õket. A kút nem használ sokat, ráadásul többnyire le van kapcsolva. Számítógép többnyire csak 1 megy, az asszonyé ki van kapcsolva. Csak a laptopja megy, ami alig fogyaszt. Villanyt alig használunk. Éjjel minden villany le van kapcsolva. Légkondi van, de sose volt bekapcsolva. Mikró megy, de csak naponta néhány percet. A kis sütõt csak most vettük és használtuk vagy kétszer, vagy 20 percre. Amúgy ki van húzva.

Tehát akkor mi a franc viszi az áramot? Miért kerül 80+ dollárba aminél 25-re számítottam? Több mint háromszorosa. És mennyi lenne ha úgy használnánk az áramot mint mások és nem takarékoskodnánk? Akkor 200 lenne? Vagy még több? :duhos:

WestBam
06-13-2016, 08:37 PM
Akkor az a villanyszerelõ ne csak a lámpákat nézze meg. Amúgy nálatok nem olyan, mint itthon, hogy körökre van osztva a belsõ hálózat? Nézd az órát mikor megy, aztán kezdd el lekapcsolni sorban a biztiket. Mikor alábbhagy a pörgés ott lesz valami fogyasztó ami tekerheti az órátokat.

TMIB
06-13-2016, 08:45 PM
Jó ötlet! Köszönöm.

Muszáj lesz megvizsgálni, mert Ez a 600 KiloWatt vagy mennyi, ez nagyon sok úgy hogy szinte semmit nem használtunk. Ez egy téli, részlegesen áramos fûtésnél lenne elfogadható. Azt írják hogy ez "átlagon felüli fogyasztás". De hogy lenne az, ha semmi se ment az 1 számítógépen kívül? Átlagon felüli az, ha a hûtõ 1 hónapban 20 napot ki van húzva? Vagy hogy alig ég villany? Vagy hogy a kút csak akkor van bekapcsolva ha épp víz kell, de amúgy végig kikapcsolt állapotban van? Hogy nincs fûtés a házban, az átlagos?

Úgyhogy valami fogyaszt, de hogy mi, arra rá kellene jönnöm. Ez így nem normális dolog.

Magyarországon még volt egy olyan, hogy volt egy elromlott hûtõ, az be volt dugva és az fogyasztott. Meg az áramos vízmelegítõ. De itt nálunk most nincs meleg víz, a hûtõ meg többnyire ki van húzva.

WestBam
06-13-2016, 08:58 PM
Elsõ körben én amit írtam azt ellenõrizném le. Mondjuk azt is nézzétek meg, hogy nem megy-e az óra ha minden le van kapcsolva. Vannak ilyen csodák is. Aztán ha megvan melyik kapcsoló irtja ki a fogyasztást akkor azt kell kimatekozni, hogy azon a körön mik vannak és mindent akár hardveresen lekötögetni, hogy kiderüljön hol van a nagy fogyasztó. Valami beépített elektromos fûtés nincs ami esetleg bekapcsolgat?

TMIB
06-13-2016, 09:37 PM
Nem tudom, de akkor úgy néz ki hogy lesz itt egy nagy vizsgálat.