PDA

View Full Version : Off topic

Oldalak : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

Doom
06-14-2016, 04:02 AM
Úgyhogy valami fogyaszt, de hogy mi, arra rá kellene jönnöm. Ez így nem normális dolog.
Voltam egyszer egy mérõ kivizsgáláson,mert az öregek a telken kaptak egy 120 ezer forintos végszámlát.
Végül is hamar kiderült,hogy a mérõ jó és a kútban lévõ(egyébként nem üzemelõ...kikapcsolt)szivattyú okozza a fogyasztást.
Bár nem mûködött,de nem leválasztó kapcsolót használtak hanem sima hosszabbítót,kapcsolóval....attól függõen hogyan sikerült bedugni a hosszabbítót,hol a fázist-hol a nullát szakította meg.A szivattyú vízszigetelése valószínûleg elfáradt és ha le is volt kapcsolva,a fázis lement a szivattyúig és szépen szivárgott az áram a vízbe ill. föld felé.
Digitális lakatfogóval gyönyörûen lehetett áramot mérni, fogyasztóként funkcionált,de nem érte el a túláram védelem ingerküszöbét.
Egy áramvédõ kapcsolót elindított volna.

GaborV
06-21-2016, 07:11 AM
http://nemkutya.com/wp-content/uploads/2016/05/113105-nahat-ezek-a-magyarok....jpg

TMIB
06-21-2016, 08:20 AM
Ez minden népcsoportra igaz. Gondolj az Egyesült Államokra, Észak és Dél csúnyán szétkapták egymást. Valódi testvér-háború volt. Ehhez képest a magyarok ilyet azért nem csináltak. :) Franciáknak mindig bajuk volt a világgal. Angoloknak szintén. A németekrõl már nem is beszélve. De a többi nemzet is ilyen.

bel
06-21-2016, 03:54 PM
Valódi testvér-háború volt. Ehhez képest a magyarok ilyet azért nem csináltak.

Szerinted 1956-ban kik harcoltak? Es 1944-ben kik tamogattak a megszallokat? Es 1945 (http://foto.belse.hu/071009/img_0302.html)-ben? Es 1848-ban? Es a Rakoczi szabadsagharcban?

Boven harcoltak magyarok a magyarok ellen. :-(

TMIB
06-21-2016, 10:20 PM
'56-ban a szovjetek kavartak be. A támogatás nem háború, 1944-ben a fõváros védelme folyt, Magyarország a szovjet hadsereg ellen. Az az 1945-ös link, az egy kommunista röplap ami egyértelmûen nem mûködött. 1848 és Rákóczi nem a Habsburg birodalom ellen harcoltak? Nem vagyok egy történelemzseni, de szerintem biztosan nem Buda és Pest közt dúlt háború. :)

Akkor már inkább a Csák Mátékat hoznám fel példának, akkor tényleg magyar-magyar ellen folytak belviszály-harcok.

bel
06-22-2016, 05:56 PM
1944-ben a fõváros védelme folyt, Magyarország a szovjet hadsereg ellen.

Igen, 1944 oktober 15 (https://hu.wikipedia.org/wiki/1944-es_kiugr%C3%A1si_k%C3%ADs%C3%A9rlet)-en a fovaros vedelme folyt. De nem a szovjet hadsereg ellen (azokkal fegyverszunetet kotott az orszag vezetoje), hanem a nyilas sopredek es a nemet megszallok ellen.

Meg aznap vesztettek, hiszen nem csak a vezerkar, de a kormany is tele volt hazaaruloval. :-(

TMIB
06-25-2016, 02:59 PM
Mire tippeltek? Megverjük a Belgákat?

3 meccsbõl 2-ben nyertek. Az olaszok ellen veszítettek. Van esélye ellenük a magyar válogatottnak?

https://www.google.com/search?q=UEFA+Euro+2016+Scores+%26+Schedule&oq=UEFA+Euro+2016+Scores+%26+Schedule&aqs=chrome..69i57.401j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

:)

Doom
06-25-2016, 03:20 PM
Mire tippeltek? Megverjük a Belgákat?

3 meccsbõl 2-ben nyertek. Az olaszok ellen veszítettek. Van esélye ellenük a magyar válogatottnak?

https://www.google.com/search?q=UEFA+Euro+2016+Scores+%26+Schedule&oq=UEFA+Euro+2016+Scores+%26+Schedule&aqs=chrome..69i57.401j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8

:)
+hát...

GaborV
07-02-2016, 07:48 AM
Egy õszinte felirat:
7280

TMIB
07-03-2016, 09:55 AM
Ez kellemes.

https://www.youtube.com/watch?v=SyF5Hpwo3WA

TMIB
07-03-2016, 02:57 PM
Én arra tippeltem hogy vagy a németek, vagy az olaszok nyerik a focikupát. De most nézem hogy az olaszokat legyõzték a németek. Úgyhogy most rájuk tippelnék, kizárásos alapon.

GaborV
07-08-2016, 09:09 PM
Ezen felröhögtem, és tényleg így néz ki :D :haha:
http://m.cdn.blog.hu/er/erkolcstan/image/mutyi_tizezres.jpg

Ihasz Laci
07-18-2016, 04:48 PM
tegnap kint ucsorogtem a parkban a toparton miker ez a kis dam szarvas felbukkant a bal szelen:)

7321 7322 7323

aztan visszament a haverjaihoz bandazni. mind ott heveresztek mogottem vagy 20 meterre az arnyekban

7324

szep kis joszag, orulok neki hogy itt vannak a parkba es lathatom oket.

TMIB
07-24-2016, 05:00 PM
Az elsõ egy lítium bánya, ahonnan az elektromos autókba szerzik az alapanyagot.

A második egy olajfúrótorony.

https://pbs.twimg.com/media/Cmw_u8KWAAAMx5F.jpg

raktaros
07-25-2016, 09:56 AM
Valami olajos cég készítette? :)

Az bármilyen külszíni bánya lehet, a közelben is láttam egyet, az vasérc bánya, sajnos nem volt idõ megnézni mikor ott jártunk:
https://www.google.hu/maps/@47.5299287,14.9100988,3120m/data=!3m1!1e3
A lítium amúgy nem újrahasznosítható?
A második képhez: http://www.physics.ttk.pte.hu/pages/munkatarsak/nemetb/IT-3-Energiahordozok-nem-hagyomanyos-banyaszata-NB.pdf

TMIB
07-25-2016, 01:42 PM
Nem tudom, de láttam közelrõl olajkutakat. Nem tûntek környezetszennyezõnek. A külszíni fejtés, az mindig csúnya.

raktaros
07-25-2016, 09:27 PM
A sima kút szerintem sem, amíg nem történik valami baleset. A képen említett albertai olajhomok és olajpala viszont már nem annyira.
Külszíni bánya nekem is csúnya, de ha csak 1-2 van belõle még elmegy mint érdekesség, amit linkeltem oda 14euro a belépõ :)
De nézd meg a linkelt pdf 9-es ábrát... :(

Rozsomák
07-30-2016, 10:03 AM
Az akkumulátorokat is tölteni kell és azt is olajjal is készítik, töltik, nem értem mért ellenpélda.

GaborV
08-02-2016, 09:20 AM
Az olaj esetében a kárt nem a talaj felszínén kell keresni. A vizeket szennyezi (pl fúrások átvágják a vízzáró rétegeket, vagy a Mexikói öböl katadztrófa). Valamint a légkorbe eregetett dolgok miatt, rákkeltõ dioxinok és benzolszármazékok, kén, szántalan aromás vegyület ami okoz akkora kárt amit elképzelni is nehéz.

Ehhez képest egy nyilt bánya egy "kezelhetõ" seb...

TMIB
08-02-2016, 04:30 PM
Az akkumulátorokat is tölteni kell és azt is olajjal is készítik, töltik, nem értem mért ellenpélda.

Szerintem se igazán ellenpélda, de az elektromos autók támogatói ezt szokták felhozni.

szöged
08-14-2016, 07:08 AM
nem találtam "sport"-topicot, ezért ideírom a kérdésemet:

ha az olimpián nem indulhatnak profi boxolók, akkor miért indulhatnak profi focisták, úszók, stb.
mi számít profinak?

TMIB
08-14-2016, 05:30 PM
Én azt se tudtam hogy nem indulhatnak. Ha így van, akkor én is szeretném tudni hogy miért van ez.

BragBOL
09-02-2016, 04:42 AM
Elég fura hónap lesz a Szeptember számmisztikailag, bármi megtörténhet, változtatásra kényszerítõ események jöhetnek mind globálisan mind a magánéletben!

991
992
...
999 ez brutális már már világmegmentésre sarkalló szám (A világnak szüksége van az élettervünkre), 9, 18, 27.-én

A természet folytatja megtisztító tombolását!
Támad a Mars is, az emberek megbolondulnak, eddig is így volt mostanában, akkor mi jöhet még?

TMIB
09-02-2016, 05:33 AM
Ezt nem értem. Milyen számok? Kabbala? Vagy micsodák? :)

mmilan21
09-02-2016, 06:52 AM
Ezt nem értem. Milyen számok? Kabbala? Vagy micsodák? :)

Egyrészt számmisztika.
A számok nem csak egyszerûen számok, hanem hatással vannak a világra, az emberekre. Az hogy mikor születtél pl. az is elárul rólad pár dolgot.
Én nem értek a számmisztikához, de azt tudom hogy az együttállások mindig jelentõséggel bírnak.

A dátum:
(2016.09.09.)
2+0+1+6=9
09=9
09=9

(2016.09.18.)
2+0+1+6=9
0+9=9
1+8=9
Ráadásul a következõ napon, 19-én lesz a születésnapom. :rolleyes:

(2016.09.27.)
2+0+1+6=9
0+9=9
2+7=9

A 999 egy fordulópontot is jelent. Ilyenkor érdemes valami merõben újat elkezdeni. Ehhez a Mars közelsége is hozzájárul. Ami legbelül van az felszínre fog törni.

Akit nem izgat az asztrológia vagy a számmisztika, az úgyis tovább lapoz.

Rozsomák
09-03-2016, 10:44 AM
2016 09 03 12 03 03 ez az én nagy számom!

A dátum óra perc másodperc!!!

De sajnos átaludtam :( negyed 1 kor ébredtem fel.

Ilyenkor mi a teendõ?

TMIB
09-26-2016, 03:33 PM
Várom már hogy vége legyen a szavazósdinak. Akkor majd lenyugodnak egy kicsit a kedélyek. Most nagyon marják egymást az emberek miatta. Még 6 nap.

Treff király
09-27-2016, 06:25 AM
Ott nálad az USA-ban meg Clintonné-Trump verseny(szavazósdi) van. Az nem izgat jobban? Inkább az itthoni?

TMIB
09-27-2016, 06:39 AM
Az is izgat, arról is szoktam beszélgetni/vitatkozni Youtubeon meg FB-on is. Az otthoni is fontos, otthon a család, a barátok, mindenki. Rokonoknál több baba, anyám meg most egyedül maradt, hogy meghalt a férje. A közbiztonság, meg a többi. :(

mmilan21
09-27-2016, 09:49 AM
Várom már hogy vége legyen a szavazósdinak. Akkor majd lenyugodnak egy kicsit a kedélyek. Most nagyon marják egymást az emberek miatta. Még 6 nap.

Engem hidegen hagy az egész mindaddig, amíg nem a probléma gyökerét igyekszenek megoldani.

WestBam
09-27-2016, 10:49 AM
És ehhez kapcsolódóan már szerintem linkeltem is ezt a kis videót ami világosan leírja a problémát.

http://www.youtube.com/watch?v=W0cqu4AuRMg

GaborV
09-28-2016, 09:16 AM
Ez a számmisztika dolog ez kb a horoszkóppal egy szintû dolog, amikor az önbizalomhiányt Átlag Jolánka azzal akarja randi elõtt kipótolni, hogy megnézi a semmitmondó horoszkóprizsákat.

Ellenben igazat adok Tulelo-nek. Én is várom már hogy elmúljon ez a semmitmondó népsavazás, aminek tényleg annyi értelme van mint egy savköpõ menyétnek (olyanról szavazni amit már márciusban aláírt miniszterelnökünk az kb olyan, mint imádkozni a szüzességért dugás után).

Viszont eltereli a figyelmet a FONTOS dolgokról:

- Andy Vajna kaszinóbiznisze miatt lehetett sürgõs a keddi törvénymódosítás
- Újra az olimpiai pályázatról tárgyal a Fõvárosi Közgyûlés (BDW Görögök is az olimpiájukra felvett hitelek miatt csõdöltek be)
- Az iskolákban gyakorlatilag szétverték a természettudományos oktatást (földrajz, biológia, kémia, fizika, matek)
- Magyarország kiábrándító bizonyítványt kapott - padlón a versenyképesség (BULGÁRIA is beelõzött minket)
- Mondjuk ezek 80% körüli adó mellett nem is meglepõek.
- Elõzetes letartóztatásba helyezték Kisléta polgármesterét, korrupcióval gyanúsítják.

satöbbi és ez csak 2 perces guglizás eredménye.

TMIB
09-28-2016, 09:31 AM
Már csak 5 napig terel bármit. Mindjárt vége van. Szerencsére.

mmilan21
09-30-2016, 12:45 PM
http://m.blog.hu/ke/kettosmerce/image/hirkep201605181320469840.jpg
"Üzenjünk Brüsszelnek, hogy õk is megértsék!
NINCS PAPÍR AZ ISKOLAI WC-BEN", de a nyomtatóban akadt még pár ívvel, amibõl 25 db-ot fel is használtak ahogy látom.

Egyébként igaz, akármennyire is akarok nevetni rajta.

TMIB
09-30-2016, 02:49 PM
Jó, de az üzenetre mi lesz a válasz? Brüsszel WC papírt segélyt küld Magyarországnak? :D

Rozsomák
10-02-2016, 08:23 AM
Nem tudom, de ha a valamit meg kell oldani azt megoldják, lásd: Kuvait. kb 3 nap és rend volt. A világban nincsen megoldandó feladat, minden megy a maga rendje és módján ahogy kell, ahogy tervezték. Nem is értem mit kell ezekrõl beszélni. Ezeket csak megélni, túlélni és viselni kell, ha lehet élvezni, ha nem akkor végigkínlódni.

GaborV
10-04-2016, 09:18 AM
Na, vége, 24 milliárdba került, de túléltük.

Szeritnetek mi lesz a következõ hónapok tematizációja? EU-Brexit? Soros? Cigánykérdés? Marad a migáncsdémon? Esetleg valami teljesen új ellenségképet dobnak be?
Én tippem: Város-Vidék ellentétre gyúrnak rá a "libsihazaáruló" címszóval (2farkúpárt alapokon)

Azért így kérdezem, mert az ellenzék totál elvesztette a kezdeményezõképességét, kb 3 éve nem tudnak tematizálni, spontán témák meg igen ritkán vannak, kb a vörösiszap és fukusima volt utoljára közbeszédet tematizáló spontán topic itthon.

Azért ha már erre ment az adóm, had nevessek rajta egyet:
http://66.media.tumblr.com/94fc4a2d8246859bb562dcecdcbf186e/tumblr_oefl18PRBb1qbgoyio7_500.gif

TMIB
10-04-2016, 10:05 AM
Semmi, talán beleírják a betelepítés elleni dolgot az alkotmányba. De hogy azt hogy és mikor, meg mennyire tartják be, azt tényleg nem lehet tudni.

TMIB
11-05-2016, 09:20 AM
De irritáló, hogy a KaliberMagazin Facebook oldalán ok nélkül törölgetik a hozzászólásokat. :rolleyes:

Valaki mondott valamit, íródott rá 3 másik hozzászólás, kezdett volna valami kis baráti beszélgetés lenni belõle, erre törölték az egészet. Miért? Mi volt az indok? Senki nem mondott semmi rosszat, a bejegyzésrõl beszéltünk, tehát még csak nem is volt Offolás. De már meg se kérdezem, mert a múltkor is volt ilyen, és akkor se kaptam értékelhetõ magyarázatot a cenzúrára. :hogymi:

apii
11-05-2016, 04:57 PM
Ebbe mi a meglepõ!
Ami nem az õ érdekük az törlõdik.Kéken is ez van. Aki elég régóta olvassa az tudja.
Késportálon is megy ez a játék néha !Ha nem jót szólsz, törlik.

TMIB
11-05-2016, 07:27 PM
A kékre sose jutottam be, beregisztráltam, sose engedtek be. Kértem hogy nézzenek utána, de sose történt semmi, választ se kaptam. Nem tudom miért, lehet hogy aki külföldön van azt nem engedik be? Vagy automatikusan blokkolva van minden külföldi? Nem tudom de azért magyarázatot adhattak volna, mert igazából szerintem az M4 és az AR15 különbségeirõl beszélgetni egy AR15-ös bejegyzés alatt nem hiszem hogy problémás lenne. Ha eldurvult volna a vita, vagy akármi, akkor megérteném. A késportált nem ismerem, de akkor szerintem kerülni fogom. :haha:

Laci
12-05-2016, 04:52 PM
Jelenlegi Aktív TagokJelenlegi Aktív Tagok

Jelenleg 107 felhasználó van jelen. 10 tag és 97 vendég

Legtöbb felhasználó 4,576, 11-27-2015 mikor 03:34 PM.

‎Laci, ‎apii, ‎GaborV, ‎gyûjtögetõ, ‎HatiDani, ‎raktaros, ‎shadow177, ‎szöged, ‎Tulelo, ‎WestBam

Hogy is van ez ? 97 vendég egyszerre ? Vagy ezek robotok ?

TMIB
12-05-2016, 05:00 PM
Robotok. Próbálnak bejutni, de nem tudnak. Meg néhányan akik idetévednek és a nyitott részt olvasgatják. :)

Törölt_reg
12-25-2016, 05:46 AM
..bár Ez a fórum sem mindig fenékig tejfel..de ami az egyéb népszerû és nem népszerû portálokon zajlik az szánalmas és elkeserítõ.
Ahhoz képest ITT csupa Úriember firkál!:thumbup

TMIB
12-25-2016, 06:50 AM
Azt nem tudom, de elég durva veszekedések vannak FB csoportokban. :)

Ádám Csaba
12-25-2016, 07:54 AM
Face-en van egy juh és kecsketartó csoport. Beregeltem, mert hirdettem egy pár kecskémet. Egy srác posztolt egy képet, amin az volt látható, hogy a birkájának kopasz a nyaka egy foltban. Kérdezte, hogy mitõl lehet. Én meg vigyorgó jellel odaírtam, hogy a fidesz tehet róla. (Poénnak szántam) Erre lesavaztak, hogy én ne politizáljak és a birkás figura törölte a hozzászólásom.
Szerintem túlreagálta a tag. Sok ilyen van face-en!

raktaros
12-25-2016, 08:11 AM
..bár Ez a fórum sem mindig fenékig tejfel..de ami az egyéb népszerû és nem népszerû portálokon zajlik az szánalmas és elkeserítõ.
Ahhoz képest ITT csupa Úriember firkál!:thumbup

Üdv. újra itt :thumbup
Legközelebb mielõtt törölteted magad, gondolj erre ;)

WestBam
12-25-2016, 01:01 PM
Üdv ismét itt!

TMIB
12-29-2016, 07:21 PM
Van arra valami ésszerû magyarázat, hogy a WC keféket miért gyártják fehér színben? :confused:

WestBam
12-29-2016, 10:52 PM
Így jelzi, ha nem takarítod rendszeresen :haha:

TMIB
12-29-2016, 11:45 PM
1 kis folt mindig marad rajta, bármennyi idõt eltölthetek a takarítással. Nem lenne egyszerûbb barnában gyártani a végét? :haha:

Rozsomák
12-30-2016, 04:53 AM
Klóros vízben kell tartani. fehér mint a hó. A klór izék megeszik a kaki izéket. (remélem kémikus nincs köztünk) :D

TMIB
01-05-2017, 02:53 AM
http://kingsroad.hu/wp-content/uploads/2015/02/36.jpg

Vasember
01-05-2017, 05:17 AM
Az ikeában van fekete kefe.

doki
01-15-2017, 11:54 AM
" Megmutatom neked a nagy kéjnõ ítéletét, aki a nagy vizek fölött ül. Vele bujálkodtak a föld királyai. Zebedeus jön a szolgájával és azt fogják majd rebesgetni, hogy eltûntek a dolgok. És hatalmas zûrzavar lesz, hogy hol vannak valójában a dolgok, és senki nem fogja tudni, hová lettek azok a kis bigyók, meg az a fura kis izé... raf... raffiakötõ állvány, amihez hozzá voltak erõsítve, és akkor majd a barát elveszíti a barátja kalapácsát és a fiatal nem fogja tudni, hogy hol vannak... már azok a dolgok, amiket apáik birtokoltak, mert apáik csak elõzõ este rakták oda este nyolc körül." :D (Brian élete)

TMIB
02-05-2017, 12:01 AM
Arra gondoltam hogy talán túl sok hírt teszek ki a fórumra, de aztán meg arra gondoltam hogy a hírek nagy része a magyar sajtóig és médiáig el se ér, és többnyire azokról szoktam írni. A pár nappal ezelõtti tüntetésrõl sehol nem látok semmit. Országos hír volt, hatalmas botrány. Magyar sajtóban semmi. Vagy mikor a 4 idióta emberrabolt és megkínozott valakit. Nálunk 2 héten át téma volt, magyar sajtóban nem jelent meg. Foglalkoztatnak a dolgok, de nem lehet magyarul megtárgyalni sehol máshol, mert máshol nem is jelenik meg. :hogymi:

coco
02-05-2017, 05:36 AM
Nemnem, nagyon örülök neki, hogy megosztod ezeket a híreket, mert ugyan távol van, de minket is nagyban érint. A magyar médiát meg hagyjuk, leginkább a szenzációhajhászásra és a sárdobálásra gyúr, a hírek másodlagosak és jól mûködik a cenzúra is. A magam nevében köszönöm a fáradozást, nagy meló lehet :thumbup :admire:

Vasember
02-05-2017, 10:33 AM
Tedd csak ki a már kiválogatott híreket!
Legalább nem nekünk kell átbogarászni egy kontinensnyi híranyagot! :)

WestBam
02-05-2017, 06:00 PM
Miért kérdés, hogy ilyeneket ki tegyél-e? Természetesen.
Mondjuk itthon ami van sajtó enyhén szólva is irányított. Talán idén, de lehet még tavaly láttam egy rtl vagy tv2 híradót. Nem is csodálom, hogy a három mûszakos szalag melletti dolgozók akik hazaérve ezt bámulják azok "zombivá" válnak. Semmi inger nap közben, aztán megkapják a propagandát és a gyilkolt, meghalt, felgyulladt, katasztrófa történt, és boldog a kis életével, hogy nála ez nem történt meg. Aham. Nem hiányzik. Én a híradós klippeket meg sem szoktam nézni amiket beteszel a bûnözés topikba. Van itt annyi minden, de csak töredékét mutatják annak is.

TMIB
02-12-2017, 11:13 PM
Egy vélemény.

Múltba révedõ nosztalgia, avagy "bezzeg az én idõmben, minden jobb volt"

http://makesensenot.blogspot.com/2017/02/multba-revedo-nosztalgia-avagy-bezzeg.html

:hogymi:

Vasember
02-13-2017, 08:38 AM
Szerintem mindkettõnek részben van igaza. Gyerekülés lehet, hogy volt, de mi olyat sehol nem láttunk. Baleset sem volt több, mert nem volt autó. (A macskaköves Váci úton akárhol átmehettél olyan ritkán jött autó. A mellékutcákban focizhattál az úttesten. Biciklis sisakot csak a Quelle katalógusban láttunk. Igaz volt egy srác aki egy kék Kiskõrösiben nyomta, de az felpimpelte a Csepelt is-autó kormányt rakott rá. (Menni szörnyû volt vele, de õ volt az isten!)
Nem volt bungeejumping bázisugrás meg kitesurf de ûztünk extrémsportokat, én például le tudtam ugratni a beton pingpongasztalról egy csepel tacskóval.
Soha nem unatkoztunk. Baromság, hogy a hideg vagy a meleg miatt ne mentünk volna ki játszani, de a házban is elvoltunk, rajzolt táblán tarka babszemekkel órákig malmoztunk. Kreatívak voltunk mert rá voltunk szorulva.
Nem azt mondom, hogy jobb volt, de jó volt gyereknek lenni és nem csak a nosztalgia miatt.

TMIB
02-13-2017, 02:18 PM
Az autóbalesetes dologról találtam adatokat. https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6zleked%C3%A9si_balesetek_%C3%A1ldozatainak_ eml%C3%A9km%C5%B1ve

Igaz, tényleg nem a gyerekülés és a biztonsági öv változtatott rajta, mert csak néhány éve lett jóval alacsonyabb a halálos közúti balesetek száma.

A másik dolog amit írtál az autók számáról, az is igaz. Szerintem 1980-hoz képest legalább megháromszorozódhatott. 1995-ös adatot találtam.

"Jelentõsen bõvült az elmúlt években a magyarországi autóállomány: 1995-höz képest 42 százalékkal, 3,37 millió darabra nõtt a személyautók száma." http://www.origo.hu/auto/20160901-autok-magyarorszagon.html

én például le tudtam ugratni a beton pingpongasztalról egy csepel tacskóval

Az tényleg nem volt rossz, olyanokat mi is sokszor csináltunk. Néhányszor csúnyán összetörtem magam. :D

Én sokszor unatkoztam, tévében semmi nem volt, ha túl hideg volt nem mentem ki. Ha túl meleg volt, akkor szintén nem. Persze minden attól is függött, hogy volt-e éppen barát a közelben akinek szabadideje volt. :)

Én azért nem lennék újra gyerek. Felnõttnek lenni jobb, több szabadság, ráadásul most a lehetõség is több.

Emlékszem hogy volt bennem egy erõs fényképész/operatõr-hajlam, de persze akkoriban nem volt digitális fényképezõgép és kamera. A mai gyerekek már el vannak látva mindennel ami fejlesztheti a tudásukat. Amikor gyerek voltam, tele volt a fejem kérdésekkel, amikre senki nem válaszolt. Mai gyerek ha kíváncsi, Google-t indít és mindent tud. Ma a mai kölyköknél a lehetõségeknek csak a lustaság szabhat határt.

18 szeretnék újra lenni, de 8 az nem. :)

fater.lajos
02-14-2017, 11:25 AM
Szerintem mindkettõnek részben van igaza. Gyerekülés lehet, hogy volt, de mi olyat sehol nem láttunk. Baleset sem volt több, mert nem volt autó. (A macskaköves Váci úton akárhol átmehettél olyan ritkán jött autó. A mellékutcákban focizhattál az úttesten. Biciklis sisakot csak a Quelle katalógusban láttunk. Igaz volt egy srác aki egy kék Kiskõrösiben nyomta, de az felpimpelte a Csepelt is-autó kormányt rakott rá. (Menni szörnyû volt vele, de õ volt az isten!)
Nem volt bungeejumping bázisugrás meg kitesurf de ûztünk extrémsportokat, én például le tudtam ugratni a beton pingpongasztalról egy csepel tacskóval.
Soha nem unatkoztunk. Baromság, hogy a hideg vagy a meleg miatt ne mentünk volna ki játszani, de a házban is elvoltunk, rajzolt táblán tarka babszemekkel órákig malmoztunk. Kreatívak voltunk mert rá voltunk szorulva.
Nem azt mondom, hogy jobb volt, de jó volt gyereknek lenni és nem csak a nosztalgia miatt.

Extrém sport az 1980-as években:
Autós rendõrök szívatása biciklisen átjárós házakban. Lépcsõn, lengõajtón, kijáratokon át. Ma már ez stadionban montis verseny...
Szabad lengés kötélen csarnokban. Olyan bungi féle...
Egykerekezés közúton Jawa és MZ motorokkal. Na, ez maradt csak atípusok változtak.
Csúszkálás, korizás mindenen ami befagyott (tó, folyó, csatorna, tûzívíz medence). Nem kell ehhez balatoni séta szervezés vagy platós kisteher.
Szabad tüdõs merülés bányatóban.
Fejes ugrás kubikgödörbe, bányatóba és mindenhova ahova tilos (Hol a kút, a roncs benne?).
Csirkézés kerékpárral, Rigával, majd motorokkal. Tudod, amikor egy hosszú egyenesben megyünk egymással szembe minél gyorsabban. Ki a tökösebb? Ki kapja el késõbb a kormányt?
Szóval, azt se tudtuk hogy hívják "nyugatiul", csak csináltuk a saját extrémeinket...

aksurv
02-14-2017, 10:31 PM

Nem igaz. Majd nem ketszer tobb halalos kozlekedesi baleset volt mint jelenleg ugy hogy fele harmada gepjarmu volt az utakon. Fent vannak neten a statisztikak.

coco
02-15-2017, 06:08 AM
Nem igaz. Majd nem ketszer tobb halalos kozlekedesi baleset volt mint jelenleg ugy hogy fele harmada gepjarmu volt az utakon. Fent vannak neten a statisztikak.

Csak az nincs a statisztikában, hogy azóta a kocsik lettek sokkal biztonságosabbak, az emberek vezetési készsége nem jobb, viszont a stresszintje az egekben. Szerinted milyen statisztikát produkálnánk a jelenlegi kocsiszámmal a korabeli gépekkel? Errõl semmit nem mond a statisztika, pedig így lenne korrekt az összehasonlítás.

TMIB
03-01-2017, 02:09 AM
És akkor olvasni lehet mindenfelé a sok hozzászólást, hogy az amerikaiak mennyire hülyék, meg rossz az oktatásuk. Ezt a videót látva a magyar fõiskolai oktatásról se lehet túl sok jót elmondani. :hogymi:

https://www.youtube.com/watch?v=eIH4iAaeKm8

TMIB
03-16-2017, 09:03 AM
Itt a vonat.

https://68.media.tumblr.com/a96395451c0f1e67c647831dc235088b/tumblr_omvgh5BIhC1vb46leo1_400.gif

Beszállás!

TMIB
04-12-2017, 12:22 PM
Egész éjjel az adópapírjaimhoz gyûjtöttem adatokat. Szétmegy a fejem. :duhos:

Vasember
04-12-2017, 06:15 PM
Ez valami extrémsport nálad?

TMIB
04-12-2017, 07:07 PM
Extrém sport, minden évben. És mindig ideges leszek tõle, meg az asszony is, és összevitatkozunk rajta. De ez ezzel jár sajnos.

coco
04-12-2017, 07:27 PM
Akkor ez többszörösen is megkeseríti az életed :(

TMIB
04-12-2017, 08:16 PM
Ehhez hozzájön az évi két ingatlan-adó beküldése, és az évi 4 egyéb adózás is. Az áprilisi pedig külön a személyes, az üzleti, meg az állami. Tehát tulajdonképpen 9 adózásról van szó, évente. Még azon gondolkodom hogy megint beszólok az ingatlanadó miatt. A múltkor már írtam nekik egy hosszú levelet, de nem válaszoltak rá, csak visszaküldtek egy nyomtatványt. Holott egy nyomtatvány nem válaszol egy feltett kérdésre sem, pedig én kérdeztem tõlük vagy 20-at. :hogymi:

Al Bundy
04-12-2017, 11:55 PM
Egész éjjel az adópapírjaimhoz gyûjtöttem adatokat. Szétmegy a fejem. :duhos:

En a mult heten megcsinaltam. nem tudom nalatok milyen a rendszer, en csak 4 papirt adtam oda a konyvelonek, masnap keszen volt es most csak a visszaterites varom. Itt egyszerre megcsinaljak az orszagosat es a tartomanyit is.

TMIB
04-13-2017, 03:34 AM
A visszatérítést én is várom. 3 hét alatt ide kellett volna érni, de már 1 éve várjuk. Telefonon nem lehet elérni senkit. Gép válaszol, beütjük a számokat, nem léptet tovább, mert azt mondja hogy nem is létezünk. :huuu: Pedig egy kész vagyon az amivel az állam lóg.

Al Bundy
04-13-2017, 07:06 PM
Nekünk ilyen gondunk még nem volt. Jött a pénz amikor kellett. Tavaly még a könyvelõ cég ( H&R) ideadta azonnal egy credit kártyán. Igaz levettek $100 de onnantól kezdve küzdjenek õk az adóhivatallal.

TMIB
04-14-2017, 05:03 AM
Nekünk tavalyelõtt is szólni kellett nekik, mert akkor se küldték a pénzt. Most 1800 dollárral lógnak, ami rengeteg pénz. :( Majd ki kell találnom hogy hogy szerezzük vissza, mert az a miénk. És hogy most van adóidõszak, így nehezebb ügy azt is kifizetni, hiszen egy zsák pénz még náluk van és úgy terveztem hogy abból fogom kifizetni az idei adót. :huuu:

coco
04-14-2017, 05:32 AM
Ajjaj :( Nincs levélcím, személyes ügyintézés? Valahogy rájuk kéne borítanod az asztalt :(

TMIB
04-14-2017, 06:44 AM
Levélcímnél nem írnak vissza, vagy csinálnak valamit, vagy nem. Ez a gond az államiakkal is, azoknak is folyamatosan írunk, de nem szokásuk válaszolni, aztán vagy intézik a dolgokat, vagy nem, de sose tudjuk mi történik. Személyesen szerintem valahol 400 kilométerre lehet a székhelyük, szóval az se megoldható. Talán majd a nagy adóidõszak lecsengése után elérhetjük õket telefonon. De mostanában nem hiszem hogy sikerülne. Email cím az nincs, pedig az lenne a legjobb.

TMIB
04-25-2017, 04:58 PM
Hogyan küldjük el a behajtócéget a p-ba?

https://www.youtube.com/watch?v=3AShYZmdSEY

TMIB
04-26-2017, 06:17 PM
Ez még egy alja dolog.

A TV2 meggyalázta Bud Spencer emlékét

http://comment.blog.hu/2017/04/25/a_tv2_megpocsekolta_bud_spencert

TMIB
04-30-2017, 10:10 PM
"Életének 68. évében elhunyt Usztics Mátyás színmûvész, a Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója."

https://www.youtube.com/watch?v=OaQgFm7HlNg

:(

coco
06-03-2017, 10:03 AM
Végzõs francia divattervezõ palánták szerint a férfidivat: https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/p720x720/18836920_10154747507582428_3534866269469371456_o.j pg?oh=1a56c249c0042e8340d6090bfbf57b51&oe=59B24BBA

:confused: :eek: :hanyas:

TMIB
06-03-2017, 10:43 AM
Ez nem divatról szól, hanem arról hogy ki tud nagyobb felháborodást kicsikarni az átlagemberekbõl. Úgyis mindenki tudja hogy ilyesmit normális ember nem hord, szóval én biztosan nem háborodok fel ezeken a jelmezeken. :)

coco
06-03-2017, 12:03 PM
Értem én, csak fel nem foghatom, hogy több évnyi munka eredményeként "ez" jelenik meg. Nekem leszakadna a pofám :cry:

Ha megbotránkoztatnák a népet, akkor húzzanak fel egy náci karszalagot. Kortalan, nemre, korra való tekintet nélkül hordható, tetszõleges ruhához passzol és minden idõjárási viszonyok között alkalmas viselet :thumbup Így legalább nem kellene a család 3 generációjától összelopkodni a kollekció darabjait :haha:

Aztán csodálkozunk. hogy hová fajult a világ :huuu:

TMIB
06-03-2017, 12:11 PM
Olyanok mint mikor valaki kijár valami mûvészeti fõiskolát és ahelyett hogy festene valami szépet, csinál valami ocsmányságot, lefest egy vásznat 1 színûre, vagy valami hasonlót és azt mondja rá hogy "ez mûvészet, úgyhogy ezt nem értheted". Ezek a divattervezõk is ezt teszik. Összehánynak valami ocsmányságot amirõl tudják hogy felháborodást fog kelteni, aztán mikor valaki ki is mondja, akkor az a válasz hogy "ez mûvészet, te ezt nem értheted". Ezért van az hogy a legtöbbször csak nõi ruhákba bújtatják a férfimodelleket - ráadásul ocsmány nõi ruhákba. Tudják hogy ezzel váltják ki az emberekbõl azt hogy mérges komment kíséretével megosszák a FB-on a képeket.

Meg mikor álbotrányokat kavarnak a sztárokról, mert nem az a lényeg hogy jót írjanak a bulvárlapok, hanem az hogy bármit mondjanak egy sztárról hogy valaki ismert legyen és ne felejtsék el. A lényeg a hírverés.

Ez ilyen marketing trükk.

Ugyanaz a kategória, mikor a sorozatban legyártott "hírblog" kitalált álhírekkel szórja meg az Internetet. Mindegy hogy nem igaz, a lényeg a kattintás.

coco
06-03-2017, 03:01 PM
Jómagam nem vagyok mûvész, de úgy gondolom, hogy a mûvészeti alkotás célja a befogadó fél gazdagabbá, jobbá tétele az érzékszervein keresztül. Ehhez azonban szükségeltetik, hogy az értelmezhetõ és élvezhetõ legyen. Amikor a jóember hosszabb-rövidebb felvilágosítás nélkül nem képes felfogni a mû mondanivalóját, az nem mûvészet, hanem szellemi maszturbáció.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/15/Mino_Argento%27s_New_York%2C_1973.JPG

Teljesen igazat adok Neked a modern mûvészettel kapcsolatban - minél élvezhetetlenebb, borzasztóbb, annál jobb :huuu:

coco
06-05-2017, 03:39 PM
Gucci 2017 tavaszi férfikollekció (http://player.hu/fashion_style/olyan-iszonyatos-ferfikollekcioval-jott-ki-a-gucci-hogy-kitersz-a-hitedbol/) :hanyas:

coco
06-05-2017, 03:59 PM
Valószínûleg ezért is tart ott Európa és a Nyugat, ahol most vagyunk :(

Alpha
06-05-2017, 05:01 PM
Úgy festenek ezek a modellek, mint egy rakás hajléktalan. Hétvégén vízparton voltam a családdal és szombat este ültünk egy csehó elõtt a haverommal. Amikor a spanom elment rendelni, akkor két buzi leült az asztalunkhoz és vigyorogva közölték, hogy Õm melegek.
Elküldtem Õket a halál fa..ára, mondván megtestesítenek szinte mindent ami ellen küzdök.
Maga alá temetett a tudat, hogy ilyen liberális pöcs cibálók vesznek körül.

coco
06-05-2017, 06:35 PM
Nem az a baj, hogy odavannak a fúvos hangszerekért, hanem közben elfeledték a jóízlést, a tiszteletet. Nem érdekel, hogy milyen gender bender szekcióhoz tartoznak aznap, amíg a közösségben normálisan viselkednek és a többit a saját hálószobájukban csinálják.

coco
07-02-2017, 02:02 PM
https://www.youtube.com/watch?v=P2Zpkz7lK-s

Yanis Varoufakis (https://en.wikipedia.org/wiki/Yanis_Varoufakis) nevét a görög államcsõddel és az ezzel kapcsolatos tárgyalások révén ismerte meg a világ. Figyelmetekbe ajánlanám tavaly a Google-nél tartott kb. 1 órás elõadását, amelyben sajátos szemszögbõl mutatja be a pénzt, ill. annak szerepét, valamint érdekes háttérinformációkat oszt meg a pénzügyminisztersége idejébõl.

Dream_walker
07-05-2017, 10:00 AM
Tegnap megszületett az elsõ gyermekem. Igyatok valamit az egészségünkre :)

coco
07-05-2017, 10:30 AM
Jó egészséget és minden földi jót az ifjú jövevénynek! Leány vagy ifiúr? :) Este bedobok az egészségetekre valami gyógylikõrt ;)

Dream_walker
07-13-2017, 07:53 AM
Jó egészséget és minden földi jót az ifjú jövevénynek! Leány vagy ifiúr? :) Este bedobok az egészségetekre valami gyógylikõrt ;)

Fiú :)

WestBam
07-13-2017, 12:41 PM
Tegnap megszületett az elsõ gyermekem. Igyatok valamit az egészségünkre :)

Bazz, erre nem válaszoltam? Elnézést!
Jó egészséget a babának és a mamának is! Na jó, Neked is :)

doki
07-13-2017, 07:23 PM
Isten éltessen benneteket! :beer:

Rozsomák
07-14-2017, 01:05 PM
:D Sok örömöt a babához. Gyerök lett vagy Lyány? :D

TMIB
07-30-2017, 09:59 AM
Ide írom, mert nem tudom hová máshová lehetne.

Szóval, családtag szól tegnap hogy nagy baj van, mert árul motort online, van egy érdeklõdõ aki angolul írt emailt hogy megvenné a motort, de valami gyanús és a vevõ fenyegetõzik és õk meg már annyira idegesek hogy sírás is volt és nem tudnak aludni nincs nyugalmuk.

Szóltam nekik hogy oké, küldjétek át az emaileket hogy mi a helyzet és átnézem.

Elkerekedett ám a szemem.

Szóval elsõ emailben talán német nevû nõ írt, angolul, elvileg Szlovákiából, hogy érdekelné õt a jármû és fizet PayPal-on, aztán küld egy teherautót ami elviszi a motort.

Ok, ez még annyira nem gyanús, csináltak egy PayPal számlát, elküldték a címét és a személyes adataikat a vevõnek és várták a pénzt.

A "vevõ" következõ emailje az volt, hogy küldött egy csomó pénzt, de nem õ intézi a szállítást, hanem egy ismerõse, akinek a rokonom küldjön el 550 Eurót. Western Union átutalással. NIGÉRIÁBA!

Természetesen semmilyen pénz nem érkezett a PayPal számlájukra a motorért. A vevõ pedig egy egyértelmûen hamis email-bizonylatot küldött nekik a PayPal nevében. Az semmi, de a bizonylatban külön benne volt hogy a rokonom köteles átutalni Western Unionnal a pénzt Nigériába.

A következõ emailje lényege az volt, hogy "mi van már, hol a pénz, még nincs itt az átutalt összeg".

Az azt követõ email arról szólt hogy ha nem jön a pénz, az FBI fog intézkedni.

És az azt követõ email egy újabb hamisított PayPal email volt, ami ugyan hivatalosnak nézett ki, épp csak az email címek nem stimmeltek rajta és tele volt baromsággal. Többek közt azzal hogy az FBI 24 órán belül nyomozni fog. (Ami fura, mert az FBI az az USA állami nyomozó ügynöksége, õk aztán lesz.rják azt hogy Magyarországon és Nigériában mi van és ki hogy vesz jármûvet.) Az emailben továbbá volt egy olyan szöveg, hogy az átutalt (a valójában át nem utalt) összeget utalják vissza Western Unionnal Nigériába. Persze, a PayPal Western Unionnal utaltat nem létezõ pénzeket Afrikába. (A valóságban ha egy PayPal tranzakció gyanús, akkor hosszasabb vizsgálat után a PayPal-on keresztül utalja vissza a pénzt a rendszer.)

Az asszonnyal is elolvastattam, nevetett rajta egyet. Úgyhogy a rokonnak megmondtam hogy ne aggódjanak miatta, mert az ugyan rossz hogy a személyes adataikat megadták ezeknek a csalóknak, viszont ha pénzt nem küldtek nekik, akkor nem károsította meg õket.

Legalábbis pénzzel nem.

Ugyanis az a helyzet hogy mondták hogy ez náluk a helyzet már vagy 1 hete, tiszta idegben élnek azóta, nem tudnak aludni, van hogy sírtak miatta, ügyvéden gondolkoztak meg minden.

Az milyen hogy ezek a szemét csalók egy tisztességes családot (pici gyerekekkel) ilyen helyzetbe hoznak? :(

Maga ez a próbálkozás elég gyenge volt, ugyanakkor a rokonok nagyon nincsenek képben és az angoljuk is rossz, úgyhogy fogalmuk se volt hogy mi lesz velük. Megnyugtattam õket, de vajon hányan vannak akik végül pénzt utalnak? Annyira sok az aljas ember a világban.

Ami még érdekes, hogy ez a dolog nyugaton nagyjából 10-15 évvel ezelõtt volt divat. Ezek szerint a nigériai csalók most Közép-Európát célozták meg? A jofogas.hu-n keresnek maguknak áldozatokat?

Itt van.

http://i.imgur.com/7r95BRc.jpg

Figyelitek az emailcímet? Az elsõ az nem maga a cím, hanem a név amit címnek tüntettek fel. A második az email cím, ami viszont csak egy akármilyen cím, semmi köze a PayPalhoz.

Ha nem a környezetemben történne ennyi baromság, lehet el se hinném. :huuu:

Törölt_reg
07-30-2017, 11:06 AM
..netes vásárlásnál..utánvét..kibont..megnéz..fizet ...
...számla befizetés...csekk..megnéz...posta..kis flört..fizet..
..jófogás...kiválaszt..elmegy..megnéz..fizet.. .
...jófogás...kiválaszt...postai utánvét..kibont..fizet..
Elõre pénzt??..kizárt!!!!!

TMIB
07-30-2017, 11:18 AM
Úgy látom hogy nem ritkaságról van szó.

https://www.google.com/search?q=nig%C3%A9riai+csal%C3%B3k&oq=nig%C3%A9riai+csal%C3%B3k&aqs=chrome..69i57.6084j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Ez teljesen olyan mint a rokon esete:

http://bringabuzi.blog.hu/2015/03/05/nigeriai_csalok-_sajnos_meg_mindig

Meg ezt is érdemes megnézni. Ugyanaz a sztori.

https://www.youtube.com/watch?v=kdxF_yxRu8k

Dream_walker
07-31-2017, 08:48 AM
Ide írom, mert nem tudom hová máshová lehetne.

Szóval, családtag szól tegnap hogy nagy baj van, mert árul motort online, van egy érdeklõdõ aki angolul írt emailt hogy megvenné a motort, de valami gyanús és a vevõ fenyegetõzik és õk meg már annyira idegesek hogy sírás is volt és nem tudnak aludni nincs nyugalmuk.

Tudom, az ijedtségen nem illik humorkodni, de azért csak küldtem volna vissza egy linket, hogy önök a motor tízmilliomodik vásárlói, kattitnsanak ide, stb, stb. :)

TMIB
07-31-2017, 08:52 AM
Már megnyugodtak, sõt egy kicsit nevettek is a helyzeten, szóval minden oké.

Ugyanakkor egy NAGY mázlijuk is van szerintem, ugyanis a fake PayPal emailen keresztül jelentkeztek be, tehát egy ál-oldalon megadták a PayPal bejelentkezési kódjukat. Még szerencse hogy rákérdeztem tõlük és mondtam nekik hogy azonnal lépjenek be a rendes oldalon és változtassák meg a jelszavukat. Nagyon óvatlanok voltak. Mondtam nekik hogy ha ilyen van akkor azonnal szóljanak nekem, mert ez katasztrofálisan is elsülhetett volna. :hogymi:

TMIB
07-31-2017, 09:51 PM
Nektek volt már szerencsétek hozzájuk?

https://scontent-dft4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/20429814_1722056064490796_235730981692952388_n.jpg ?oh=2a01030c407683fb9b86d85c87023e3f&oe=5A040F37

Még otthon, hozzánk volt hogy jöttek, csengettek, járták az utcákat, osztogatták a kis füzeteiket és persze úgy viselkedtek hogy "a világ rossz, de mi jók vagyunk és közénk kellene állnia mindenkinek akinek mondjuk". Ritka idegesítõ emberek.

Alpha
08-01-2017, 03:50 AM
Két öreglány erõltette ezt nekem. Kb. 5x elmondtam, hogy köszönöm de nem én vagyok a célközönség. Csak folytatták a szövegüket én meg beledobtam a kapu mellett található kukába a frissen kapott ahavi "örtorony" magazinomat és mondtam, hogy bosszant a rámenõs stílusuk. Becsuktam a kaput és befejezettnek tekintettem a térítést.
Pár hét múlva jöttek megint....

Zacskóbicska
08-01-2017, 07:55 AM
Két öreglány erõltette ezt nekem. Kb. 5x elmondtam, hogy köszönöm de nem én vagyok a célközönség. Csak folytatták a szövegüket én meg beledobtam a kapu mellett található kukába a frissen kapott ahavi "örtorony" magazinomat és mondtam, hogy bosszant a rámenõs stílusuk. Becsuktam a kaput és befejezettnek tekintettem a térítést.
Pár hét múlva jöttek megint....

Legközelebb azt mondd nekik, hogy jó hogy jöttek, kerüljenek beljebb, éppen szex party van. De máris kezdjenek vetkõzni! Tuti tipp:)

GaborV
08-02-2017, 06:10 AM
Kis érdekesség:
Részletes bemutató a T-55 harckocsiról, annak technikai részleteirõl, tévhitekrõl és a jármû változatairól.
1. rész: https://tenydaralo.blogspot.hu/2017/07/a-tankok-tankja-t-55-harckocsi.html
2. rész: https://tenydaralo.blogspot.hu/2017/08/a-tankok-tankja-t-55-harckocsi.html

Minden idõk legnagyobb hatású harckocsija kétségtelenül a T-54/55 széria, nem csak a legyártott mennyiség, a számtalan alkalmazó hadsereg, vagy azon háborúk hosszú sora miatt, amelyben használták. Nincs még egy jármû amely annyi országban ilyen sokig jelentette volna a haderõ gerincét, amelyhez ennyi ikonikus fotó, videó és esemény kötõdne. E sorozatban 3 részben mindent megtudhatsz amit akartál, és azt is amit nem akartál tudni róla.

https://3.bp.blogspot.com/-1pBFAH9XO9Q/WXSeQicyO5I/AAAAAAAAAQ0/3IdV1KzdF38LTnUhqmlvvvxRAnsboljQwCLcBGAs/s640/t55%2B1.png

törölt tag -gl
08-12-2017, 11:55 PM
Sziasztok!
Nem annyira off de érdekelne hogyan tudok a természetben évekre elrejteni textileket (gyapjú, stb) anélkül, hogy bedohosodna, stb.
Gondolom valamivel vízteleníteni és oxigénmentesíteni kellene és lezárható mûanyaghordóba tenni? Víztelenítésre talán jó lehet a silica gel, de az oxigénnel nem tudom mit kezdhetek (óvatosan meggyújtani a hordóban egy mécsest, majd magától kialszik?)

TMIB
08-13-2017, 12:56 AM
A páratartalmat gondolom hogy azzal a dologgal lehet csökkenteni ami az új cipõkben van. Ilyen kis zacskók és valamilyen anyag van bennük. A leglényegesebb viszont biztosan a légmentesen zárható mûanyagtároló.

Alpha
08-13-2017, 03:40 AM
Sziasztok!
Nem annyira off de érdekelne hogyan tudok a természetben évekre elrejteni textileket (gyapjú, stb) anélkül, hogy bedohosodna, stb.
Gondolom valamivel vízteleníteni és oxigénmentesíteni kellene és lezárható mûanyaghordóba tenni? Víztelenítésre talán jó lehet a silica gel, de az oxigénnel nem tudom mit kezdhetek (óvatosan meggyújtani a hordóban egy mécsest, majd magától kialszik?)

Kérdezõsködj a környezetedben, hogy van-e olyan ismerõsöd akinek a munkahelyén van vákuumcsomagoló. (Sok helyen használják) Egy erõs zacsiba vákuum alatt zárt textil örök élet.
Szerintem ha szárazod rakod a zacskóba és jól kiszorítod a levegõt, majd lehegeszted, akkor az is megteszi.

Vasember
08-13-2017, 06:04 AM
Töltsd fel a hordót CO2-al.

raktaros
08-13-2017, 09:18 AM
jysk-ben kapható fóliazsák, egy oldalán valami húzogatós zár van (Ami zacskók tetején szokott lenni) ahol be lehet tenni a ruhákat.
Van rajta egy szelep, ahol porszívóval ki lehet szívni a levegõt. Meglepõen keményre meg tudja szívni.
Mi használtunk ilyent ágynemûtartóba, ráadásul kisebb helyen is elfér így.

törölt tag -gl
08-16-2017, 06:27 PM
Köszi.
A silica gel az ami a cipõsdobozban szokott lenni, viszont a vákuumcsomagoló nem tudom meddig tartja a vákuumot, gondolom pár hónap aztán kiereszt?

TMIB
08-20-2017, 11:42 AM
Ha már szóba került az hogy mi minden változott akár csak az elmúlt pár napot tekintve.

https://scontent-dft4-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19990035_1935775703345181_8899581409650988460_n.pn g?oh=526d382033059f0127c3851c66aa9f63&oe=5A1D19A4

TMIB
09-03-2017, 04:03 PM
Mivel motort vettem, így most a motoros videókat nézem, hogy tanuljak dolgokat. Persze most belebotlottam a Motor Club videókba is. :hogymi:

Vannak a 99%-osok, õk az átlag motoros klubbosok. Meg van az 1%. Õk a törvényen kívüliek. De amelyik nem 1%-os, az is követ mindenféle öntörvényû szabályokat, illetve elvárják a klubbokon kívüli emberektõl is, hogy azok is ismerjék az õ szabályaikat. (Aminek nem sok értelme van szerintem, mert honnan is ismerhetnék?) De aki véletlenül megszegi a motoros klub szabályt, azt megverhetik, de meg is ölhetik. Hogy valaki 1%-ba kerüljön, az évekig tart. (Persze nekem az se világos hogy minek akarna valaki a 99%-ba kerülne, nem hogy az 1%-ba.) A felvarrókra ugranak. Még a nem - Motor Club felvarrókra is. Ha valakin van egy város, vagy egy állam felvarrója, akkor az már nagy baj. Ha valaki 1%-ost "testvér"-nek szólít, vagy hasonló baráti szóval illet, az is baj. Ha valaki elõzetes engedély nélkül megelõzi a Motoros Club motorkaravánját, azért szintén verés jár. Ha valaki új motoros clubbot akar indítani, akkor engedélyt kell kérnie rá nagy motoros clubboktól. Amelyik nem kér, azoknak a tagjait le is gyilkolhatják, mert volt néhány olyan klub amelyikkel ez megtörtént. Meg a motoros club-ok nem csak egymással riválisok, hanem szervezeten belül is sok balhéjuk van, egymással összekapnak és hasonló dolgok.

De elég csak a 2015-ös Texas-i kocsmás mészárlásra gondolni, ahol 9 halott lett. Azt látva teljesen hihetõ az összes többi dolog. A fentieket többnyire egy Youtube csatornán mondja el egy fekete Motoros Club elnök. Gondolom tudja hogy mit beszél, mert könyveket is ír a témáról, miközben vezeti a saját motoros klubját.

Én régen azt hittem hogy a Motoros Klub-ok lényege a szabadságérzés, de úgy tûnik hogy pont ellenkezõleg. Saját törvénykezés van, meg mások elnyomása, mások szabadságának korlátozása, vagy elvétele, akár erõszak útján is. :(

TMIB
09-28-2017, 06:24 PM
Tegnap -91 évesen- meghalt Hugh Hefner. (A playboy alkotója, nagy életmûvész.) Pénz, népszerûség, gazdagság, élet egy gyönyörû villában, rengeteg szép nõ, így telt az élete. (Ki ne akarna olyat?)

https://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_Hefner

TMIB
10-07-2017, 08:37 AM
Florida leggazdagabb embere egy magyar bevándorló, egy férfi aki gyûlöli a szocializmust és Trump egyik támogatója. :haha:

Thomas Peterffy, bróker, a világ 57. leggazdagabb embere, 17,3 milliárd dolláros vagyona van.

http://time.com/money/4965367/billionaires-richest-man-florida-thomas-peterffy-immigrant/

TMIB
10-10-2017, 02:34 AM
Ezt a verset is nagyon tanították az iskolában, épp csak azt nem tanították meg hogy mirõl szól.

Elsõ ránézésre hisztis hülyegyerek aki azt akarja hogy õ legyen a középpontban.

A valóság viszont az hogy felnõtt írja és dühös, valószínûleg saját magára mérges, mert nem tud mit tenni. Mert meghalt az anyja.

József Attila

Mama

Már egy hete csak a mamára
gondolok mindíg, meg-megállva.
Nyikorgó kosárral ölében,
ment a padlásra, ment serényen.

Én még õszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a dagadt ruhát másra.
Engem vigyen föl a padlásra.

Csak ment és teregetett némán,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a ruhák fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak a magosba.

Nem nyafognék, de most már késõ,
most látom, milyen óriás õ -
szürke haja lebben az égen,
kékítõt old az ég vizében.

Nem épp kisiskolásoknak szóló vers, de ha meg el se mondja a tanár hogy mi a vers lényege, akkor mire jó?

Rozsomák
10-10-2017, 04:43 PM
Szerintem egy vers lényegét ne mondja el senki. Vagy megvan vagy nincs. Lehet megvan 10 évesen, lehet csak 50 évesen. Van akinek megvan így, másnak úgy. Egy vers jelenthet nekem ezt, másnak azt. Tág, megfoghatatlan dolog. Hogy a költõnek mit jelentett engem nem érdekel. Vannak versek amik aktuálisak lesznek egy eseménykor, és amíg az nem következik be addig nem is mond sokat az olvasónak.

Ez az én véleményem, és igaz lehet más szempont is.

TMIB
10-10-2017, 05:13 PM
"szürke haja lebben az égen" - Én emiatt a sor miatt mindig úgy gondoltam hogy a költõ szidja a saját anyját, aki ráadásul már meg is öregedett. Nekem csak most nyert értelmet a vers, mert anyámmal beszélgettem és õ mondta hogy a verset milyen szempontból olvassam. Így már tényleg egészen más az üzenete. :(

TMIB
10-14-2017, 10:32 AM
A legutóbbi videómat megoszthatták egy magyar híroldalon vagy blogon, mert 2 óra alatt 500 magyarországi nézõje lett. Nem tudom honnan, de talán majd késõbb kiderül. :) Ti látjátok ezt valami nagyobb helyen megosztva? https://www.youtube.com/watch?v=TjF81TQPT1g

Hansy68
10-14-2017, 02:00 PM
Nethirlap fegyverek fegyverliberralizáció és a kaliberinfo.hu oldalon van megosztva.

http://www.nethirlap.hu/forumengine.php?par=4&topic=4759
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/videoajanlo-pisztoly-ellen-pisztollyal-onvedelem-detroitban

TMIB
11-04-2017, 03:51 AM
Ez igaz?

https://www.facebook.com/hulladekvadasz.hu/posts/2003527309862874

https://scontent-lax3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23132112_2003525863196352_2451282797617085196_n.pn g?oh=b9425c8b7ce93c97cec4f656e48e66c0&oe=5A713960

Én levelet nem égetek, csak száraz füvet, ha úgy jön össze. Azt is azért, mert az hozza a kullancsveszélyt, úgyhogy azt úgy muszáj levágni és elégetni. De levelekkel nem foglalkoznék, meg be lehet azokat dobni a mocsárba, táptalaj lesz belõle, lebontja a természet.

Laci
11-04-2017, 07:39 AM
Én minden füvet , levelet komposztálok .

TMIB
11-07-2017, 03:38 AM
Csõdbe ment Johnny Depp. A világ leghíresebb színésze és az egyik legjobban fizetett, de mégis elúszott minden pénze. A cég ami a vagyonát kezelte nem fizette rendesen az adóját, mindenféle kérés nélküli kölcsönöket vett fel a nevére, és elpocsékolta a pénzét. (Több tízmillió dollárról van szó.) Úgyhogy most a színész ott áll, egy fillér nélkül, árverezi a házait. Így jár az aki megbízik Hollywood-ban.

És persze a volt felesége is lehúzta 5 és fél millió angol fonttal.

Dream_walker
11-08-2017, 02:13 PM
Ez igaz?

https://www.facebook.com/hulladekvadasz.hu/posts/2003527309862874

https://scontent-lax3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23132112_2003525863196352_2451282797617085196_n.pn g?oh=b9425c8b7ce93c97cec4f656e48e66c0&oe=5A713960

Én levelet nem égetek, csak száraz füvet, ha úgy jön össze. Azt is azért, mert az hozza a kullancsveszélyt, úgyhogy azt úgy muszáj levágni és elégetni. De levelekkel nem foglalkoznék, meg be lehet azokat dobni a mocsárba, táptalaj lesz belõle, lebontja a természet.

Ez igaz. Fõleg, ahogy a képen lévõ kupac ég. Vizes (a "füst" fele az gõz), össze van rakva, és inkább csak izzik, mint lángol. Az elégtelen égés miatt a károsabb füstgázok mennyisége tényleg lehet akkora, mint a kipufogógázban.
Ugyanezt amúgy egy vizes adag fa is megcsinálja a kályhában, azért nagy csodálkozást nem kell szervezni rá.
Ha valaki nem komposztál (komposztálni minden szerves anyagot el lehet, avart, füvet, kajamaradékot, felcsíkozott újságpapírt, mindent), hanem inkább elégeti az avart, azt meg kell szárítani, és villánként a tûzre dobni.

Rozsomák
11-08-2017, 04:46 PM
A buszokat nem lehetne komposztálni?

bel
11-14-2017, 06:14 PM
Sziasztok,

A 2 evvel ezelotti rendor vilagbajnoksagrol szolo, Kaliber magazinban megjelent cikkemet kicsit kibovitettem, es felraktam a honlapomra (http://belse.hu/usip1/).

Bel

bel
11-22-2017, 05:41 PM
Sziasztok,

Irtam egy cikket az idei rendor vilagbajnoksagrol (http://foto.belse.hu/171103/usip2.html) is.

Bel

TMIB
11-22-2017, 06:11 PM
Szoktak a versenyzõk valami könnyû kevlar mellényt viselni? Vagy az zavaró lenne verseny közben? Én általában magamra veszem ha kimegyek lõni, ártani nem árt. :)

bel
11-22-2017, 06:25 PM
Szia,

Altalaban nem.
Neha IDPA versenyen kotelezo, pl. itt (http://foto.belse.hu/160723/m1240969.avi) egy gipszkarton lapokbol osszeallitott mu golyoallo mellenyt kellett viselni (olyan kenyelmetlen volt, mint egy igazi :-)).

Bel

TMIB
11-25-2017, 11:52 PM
Baywatchban bírtam Garner karakterét (akit Gregory Alan Williams játszott), dagi, mulatságos meg minden.

Aztán most hallom hogy a tengerészgyalogságnál szolgált a színészi karrierje elõtt.

És ez nem minden. A nagy Los Angeles-i faji zavargások idején, amikor emberek fejét téglával verték szét, a tömeg épp lincselésre hergelte magát, erre megjelent Gregory Alan Williams és kimentette egy fehér férfit a lincselõk markából, így nem tudták megölni. Aztán személyesen intézte el hogy a férfi biztonságosan eljusson a kórházba.

Szóval lehet hogy a sorozatban a karaktere esetlen volt és vicces, de a valóságban egy hõs a fickó.

http://c8.alamy.com/comp/BPE3G4/pamela-anderson-alexandra-paul-david-hasselhoff-gregory-alan-williams-BPE3G4.jpg

TMIB
12-04-2017, 11:15 PM
Meghalt VV Fanni - Blikk: Volt MSZP-s jelöltet tartóztattak le VV Fanni ügyében

A lap egyelõre nem tudja, hogy a férfinak van-e köze a lány halálához, amit a lány családja ma kapott meg: információik szerint a lány édesanyját ma hívták be a rendõrségre, ahol elmondták neki, hogy a rendelkezésre állok információk alapján lánya halott.

A Blikk megkeresésére a BRFK annyit válaszolt, hogy Fannit továbbra is eltûntként keresik.

https://24.hu/szorakozas/2017/12/04/meghalt-vv-fanni/

http://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/meghalt-az-eltunt-vv-fanni/x92h8x5

Ha meghalt és ez annyira biztos hogy már az anyjának is elmondták, akkor miért keresik? Ha viszont nem keresik akkor miért nem azt mondják hogy nem nyilatkoznak a nyomozás miatt?

Szép nõ volt, sajnálom hogy így járt.

Medve
12-06-2017, 06:09 PM
Sziasztok! Mi újság van erre fele? Rég nem voltam.

TMIB
12-06-2017, 06:33 PM
Heló! :) Kicsit kevesebb az olvasó, de azért még minden mûködik és megy a beszélgetés. :beer:

Medve
12-06-2017, 06:55 PM
Sajnos én munkából kifolyólag ritkán rendelkezek elég idõvel és/vagy internettel hogy... netezzek...

De már a nemzetközi fuvarozás már csak ilyen.

WestBam
12-06-2017, 10:43 PM
Üdv újra itt!
Mobil netet nem kaptok? Esetleg egy jó wifi vadász szettet (http://www.secron.hu/vadasz.html)?

Medve
12-07-2017, 09:26 PM
Igazából mobilnetem van, de mobilon nem szeretek netezni, és mire a laptopot elõvarázsolom... túl fáradt (lusta) vagyok a napvégén és inkább alszok. Hétvégén meg leginkább low profile-t tartok nehogy megbüntessen a rendõr. :D

WestBam
12-07-2017, 09:35 PM
Neked találták ki a tabletet. Elõkapod, mûködik azonnal, a kijelzõ nagy és jól olvasható. Nem mellesleg navira is használhatod.

Medve
12-07-2017, 09:58 PM
Ugyan az a problémám a tablettel mint a telefonnal. Nincsenek fizikai gombok. 15 óra munka után a laptop meg macerás.

Igazából annyira elvagyok foglalva a munkával, hogy fel se merül bennem az internetezés. Bármennyire jó itthon órákat neteznem. :D

Medve
12-09-2017, 07:41 PM
Annyira túlélek jelentem, hogy tegnap óta mikor megvágtam a kezem a konzerv fedõvel, majd megveszek a fájdalomtól. Pedig nem nagy a seb, csak rossz helyen van. :D

raktaros
12-09-2017, 07:51 PM
Annyira túlélek jelentem, hogy tegnap óta mikor megvágtam a kezem a konzerv fedõvel, majd megveszek a fájdalomtól. Pedig nem nagy a seb, csak rossz helyen van. :D

Papír is tud ilyent csinálni :)

TMIB
12-09-2017, 07:51 PM
Pár éve épp csak hogy megkapott egy Rottweiler, csak egy pötty volt a lábamon. De utána mégis fájt hetekig, kisebesedett, varas lett, és csak utána kezdett vérezni.

Gyerekkoromban volt egy fantasztikus ötletem, hogy pengével felvágok egy majdnem kiürült fogkrémes tubust és felhasználom a maradékot. Az ötlet talán nem volt rossz, de a kivitelezésbe hiba csúszott és a tubussal együtt az ujjam is szétvágtam. Apám annyi vért... vékony vágás volt, de a fürdõszoba úgy nézett ki mint egy mészárszék.

Meg emlékszem egy olyanra amikor alig pár éves voltam, aztán ott volt egy csípõfogó amivel játszottam. Meg a tenyerem. Fájdalmas volt az eredmény.

Törölt_reg
12-16-2017, 07:17 AM
..megjött a levél,az utolsó a végre hajtás elõtti figyelmeztetés....:mad:
Sokáig leveleztem a hatalommal,hogy miért kell a kocsi után +++++ adót fizetnem..hiszen befizettem a jövedelem adót,a vagyon szerzési illetéket,a baleseti adót,a kötelezõ biztosítást,a hatósági eredet vizsgát,a törzskönyv árát,az új forgalmi árát,az üzemanyag adóját és áfáját...
...szóval mit is kapok a hatalmi adóért???????..a válasz nagyjából az,hogy TÖRVÉNY van róla és pofa be ,mert úgyis elvesszük...ha nem önként adod..hát többet....
Kérem szépen térdre rogyok és FIZETEK!!!!...nem tudom megvédeni magam!!!!

TMIB
12-16-2017, 07:27 AM
Áthelyeztem az önvédelmis topicból.

Ha neked válaszoltak, az már egy kis gyõzelem. Én hiába írtam az ingatlanadóról kérdéseket, nem kaptam rá választ. Végül is csak évi 1400 dollárt akasztanak le rólam, amibõl 200 jogos. Miért is szánnának 10 percet egy gyors válasz megírására? :(

Törölt_reg
12-16-2017, 07:34 AM
Áthelyeztem az önvédelmis topicból.

Ha neked válaszoltak, az már egy kis gyõzelem. Én hiába írtam az ingatlanadóról kérdéseket, nem kaptam rá választ. Végül is csak évi 1400 dollárt akasztanak le rólam, amibõl 200 jogos. Miért is szánnának 10 percet egy gyors válasz megírására? :(

Kár volt áthelyezni...mert Ez szín tiszta önvédelmi helyzet!!!!!!..ugyanis mindenki legyen képbe azzal,ha netán az utcán oda lépnek hozzá és lenyúlják egy tizessel...vagy betörnek és elvisznek egy mikrót nyócezer értékben..hol van az ahhoz a kifosztáshoz képeset amit leakasztanak egy álompolgárról ....
Ha EZ nem ÖNVÉDELEM...akkor MI AZ?

TMIB
12-16-2017, 07:53 AM
Ha az adóhivatal tör rád, az ellen nincs védekezés. Se logikus magyarázkodás, se furkósbot. Sajnos abban az esetben mindig fizetni kell. Ha tévednek, akkor kis szerencsével meghallgatnak és elismerik a hibát, de ha pénzt akarnak tõled és a törvény szerint kifizettethetik veled, akkor ott az úgy zsákutca és nincs kiút. :(

Törölt_reg
12-16-2017, 08:06 AM
Ha az adóhivatal tör rád, az ellen nincs védekezés. Se logikus magyarázkodás, se furkósbot. Sajnos abban az esetben mindig fizetni kell. Ha tévednek, akkor kis szerencsével meghallgatnak és elismerik a hibát, de ha pénzt akarnak tõled és a törvény szerint kifizettethetik veled, akkor ott az úgy zsákutca és nincs kiút. :(
Értem..értem...csak azt nem értem,hogy a Törvényeket azok szavazzák meg akiket Mi,az állampolgárok küldünk ODA...azért,hogy Nekünk jó legyen....valami nagyon nem kerek :confused:

TMIB
12-16-2017, 08:12 AM
Ezt hívják úgy hogy demokrácia. Megszavazod hogy ki legyen a hóhérod. Aki szebben tud ígérni, az kap több szavazatot és az lesz a hóhér. Esetleg az az ígéret hogy levágja majd az új hóhér a régi hóhér fejét, de valahogy mindig a lakosság nyakára kerül az a pallos.

aksurv
12-16-2017, 09:05 PM
Értem..értem...csak azt nem értem,hogy a Törvényeket azok szavazzák meg akiket Mi,az állampolgárok küldünk ODA...azért,hogy Nekünk jó legyen....valami nagyon nem kerek :confused:
Ha a választásokkal bármi VALÓBAN eldõlne, már rég megszüntették volna...

GAZDA
12-17-2017, 03:25 PM
Azért a különbözõ csoportok közötti erõfölénye kijön a választásokkor, ez a rendszer jobban feloldja a társadalmi feszültségeket mint ha egy realitását vesztett csoport irányítana évtizedekig.

Törölt_reg
12-24-2017, 07:59 AM
http://pestisracok.hu/nagy-karacsony-haboru/
:eek:

TMIB
12-24-2017, 08:25 AM
A "kellemes ünnepeket" azért van, mert nem mindenki keresztény. Van akinek más a vallása, illetve vallása nincs, de azért még ünnep neki a december, hiszen szabadságon van. Az USA közel 1/3-a semmilyen vallást nem követ, és a maradék 2/3-ban meg benne van a hindu, a muszlim, a zsidó és egyéb vallások is. A keresztények aránya 50% alatt van. Persze, vannak akik támadják a kereszténységet (balliberálisok, leginkább), de leginkább azért, mert a keresztények például meleg-ellenesek, konzervatívak, tehát a szélsõliberálisok ellenségként tekintenek rájuk. Ez inkább politikai téma, mint vallási.

A személyes véleményem az, hogy a keresztény vallásosok felháborodása a "boldog ünnepeket"-en pont olyan mint a szélsõliberálisok felháborodása "boldog karácsony"-on. Egyszerûen nincs értelme, mert bárki mondhassa mindkettõt, egyiken sem kellene megsértõdnie senkinek. :)

És még valami. Az újév megünneplése is egy ünnep. Tehát a kellemes ünnepek kívánásakor egyúttal boldog új évet is kívánsz egyben.

BragBOL
12-29-2017, 07:39 PM
Pölöskei Csaba gondolatai (http://bitepito.hu/pir/index.php?catsel=29&fastcatsearch=)

Pl:
A társadalom tevékenysége és jövõje
Egyedül vagyunk?
Merre haladunk?
és sok más..

szöged
12-30-2017, 04:49 PM
Pölöskei Csaba gondolatai (http://bitepito.hu/pir/index.php?catsel=29&fastcatsearch=)

Pl:
A társadalom tevékenysége és jövõje
Egyedül vagyunk?
Merre haladunk?
és sok más..

képzeld: rászántam az idõt, és elolvastam ezt a világmegváltó gondolatfûzért
(meg beleolvastam két másikba)

az a benyomásom, hogy össze kellene ereszteni ezt a figurát a nemnormális bátyámmal
õ is zseninek indult, de egy hímvesszõ lett belõle
(büszke vagyok magamra, hogy sikerült diplomatikusan megfogalmaznom)

na ez a Pölöskei is ilyen benyomást keltett bennem

ufóhívõ energiarezgõ fõmegmondó összeesküvéselmélethívõ

pedig alapból nem hülye, meg jó meglátásai vannak, de nem reális a világképe, és ez a torzulás kihat a társadalomtudományos levezetéseire is, kicsit torzzá téve azokat is
éppen eléggé ahhoz, hogy ne mûködjön az elképzelése

pedig az írás jelentõs hányada korrekt
de így van ez: ha egy kicsi szar is belekeveredik a májba, akkor már nem esszük meg

idézet tõle, ami ugyanúgy rá is vonatkozik:

"...mert minél kevesebbet tud valaki, annál egyszerûbbnek látja a világot, mivel nem rendelkezik mélyebb ismeretekkel a dolgokról, ezért nem is láthatja a bennük rejlõ bonyolultságot és nehézséget. Mivel ezeket nem látja és okosnak érzi magát, azt hiheti, hogy többet ért az adott dologhoz, mint egy olyan ember, aki már esetleg több évtizede mélyebben foglalkozik vele."

kárba veszett tehetség

Rozsomák
12-31-2017, 12:36 AM
Nekem is volt valami ellenérzésem az írásaival szemben, de nem tudom megfogalmazni, hogy mi.
Eccer végignéztem egy pár egyetemi hallgató tényleg szuperinteligens srácok lányok beszélgetését a tévében. Hogy mirõl már nem tudom, de cáfolhatatlan bizonyítékokat hoztak fel az igazuk mellett, egyetértettek, sziporkáztak, de valamiért az egész alapjaiban téves volt. Ekkor értettem meg mi az az élettapasztalat, addig tagadtam a létezését és ugyanolyan érvekkel és vehemenciával védtem a hülye elméleteimet kamaszkoromban mint a srácok, apám hiába mondta, hogy nem tudja megcáfolni, de nincs igazam. Nem kell ahhoz hatalmas tudásanyag, hogy az ember kiérezze, hogy valami nem stimmel az érveiben, elég az élettapasztalat.

raktaros
01-20-2018, 10:52 PM
Remélem senki nem dõl be ezeknek a csalóknak:
Nem szeretnél többé a kábeltv mûsoráért elõfizetni? Ez az eszköz lehetõvé teszi, hogy ingyen nézhesd kedvenc TV csatornáidat (http://cool-technology.com/tvantenna/tvfox/HU/a-15/)

TMIB
01-21-2018, 12:10 AM
Ezeknél a kedvencem a sok odahamisított mû-facebook hozzászólás.

Ha megnézed, a hozzászólások melletti profilképeket, az összes egy TVfox nevû oldalról van. A magyar nevû hozzászólásoknál is.

Persze igaziaknak tûnnek elsõ ránézésre, úgyhogy gondolom bárkit aki nem jártas az ilyen átverésekben, simán elhiszi hogy az a sok hozzászólás ott valódi emberektõl származik.

Megpróbáltam odaírni, természetesen nem mûködik. Valódi FB profillal nem lehet oda kommentelni.

raktaros
01-21-2018, 11:10 AM
Sajnos lesznek akik bedõlnek neki, de vannak akik legalább kérdezõsködnek hogy igaz lehet-e.

TMIB
01-21-2018, 11:49 AM
Az ott lévõ kérdéseket is hamis FB nevek alól kérdezik. Rákeresel Google képkeresõvel a kérdezõk képeire, mind ugyanazon a TVFox nevû oldalon van az összes profil-kép. Rendes Facebook regisztrációval nem lehet odaírni, mert hibát jelez, szóval az összes hamis hozzászólás, a kérdések, a válaszok és az összes többi is.

raktaros
01-21-2018, 02:21 PM
Nem azokra a hozzászólásokra gondoltam, hanem frászbúkon több helyen feltûnt ez a cucc.

TMIB
01-24-2018, 01:01 PM
Manapság már létezik konyha ahol lehetne forgatni?

https://www.youtube.com/watch?v=Qw-Ug9GnXe0

Érdekes meg bámulatos, de szerintem nagyon kezd átesni az egész filmipar a ló túloldalára. Nem? :-O

mmilan21
01-24-2018, 06:40 PM
Manapság már létezik konyha ahol lehetne forgatni?

https://www.youtube.com/watch?v=Qw-Ug9GnXe0

Érdekes meg bámulatos, de szerintem nagyon kezd átesni az egész filmipar a ló túloldalára. Nem? :-O

A CGI csak akkor hasznos/elõnyös, ha szépen van kivitelezve és nincsen eltúlozva az aránya. A teljesen CGI filmek az más kategória.

CGI-vel még mindig nem lehet teljesen valósághû filmeket készíteni(a legtöbb esetben nincs is rá pénz és a szoftverek sem tudják egészen visszaadni a valóságot). Valamelyik részlet mindig mûanyaghatású olyan helyeken is amelyek nem mûanyagból vannak eredetileg. A virtuális CGI fizikában is még mindig fel lehet fedezni anomáliákat.

TMIB
01-29-2018, 02:25 PM
Érdekességnek.

https://www.youtube.com/watch?v=0nbyDb0vWyo

Megnéztem azt a részt, nagyon látszott hogy nem volt megjátszva a pénztárcalopás. Tiszta ideg volt mindenki a felvételen, meg ment a sírás is. Meg mikor behajtottak akkor azok a mérges tizen-huszonévesek, macsétákkal a kézben, csúnyán néztek a turistákra.

Azért jó hogy elmondják a komoly dolgokat, nem festik le úgy a helyet mintha minden csodálatos lett volna.

Gondolok itt a híres esti showmûsoros Conan mûsor vezetõre, aki azt mondta hogy bebizonyítja hogy Haiti nem "sz.rfészek", aztán elutazott oda, de a kis utifilmjét majdnem teljes egészében egy 5 csillagos szálloda körül töltötte el, amikor meg kicsit túlmerészkedett rajta, azt meg csak testõrkoszorúval merte megtenni.

A Középsulisok látszólag csak bementek a legnagyobb dzsuvába és nem 5 percre, hanem ahogy nézem vagy 2 hétre, szóval elismerésem.

TMIB
01-29-2018, 09:54 PM
Ez is varázslatos. Ahogy Zuckerberg a Virtuális Valóságot reklámozza, miközben a hurrikán sújtotta Puerto Rico van a háttérben, ki tudja hány halottal a vízben.

Még a Terminátor is megértett alapvetõ emberi-érzelmi dolgokat a filmben, de gondolom Zuckerberg-robot erre nem képes. :huuu:

https://www.youtube.com/watch?v=_HEjlT8DWqg

TMIB
02-02-2018, 08:03 PM
Csak engem irritál ez? Néhány éve kezdõdött, hogy a magyar blogokon és sajtóban "õzni" kezdtek.

Példa a 24.hu -ról:

"Peter Srámek édesanyja kórházba került. Meg is kell õt mûteni."

Az az "õt" minek kell oda? Nem kell, hiszen egyértelmû hogy az édesanyjáról van szó. A "him" és "her" az angolban az "õ" és ott kell is, de a magyarban nem.

Oké hogy én 12 év után ejtek kisebb hibákat, de hogy a magyar sajtó ennyire irritálóan erõszakolja a nyelvtant, az már siralmas. Nem kell az "õ", meg az "õt". :hogymi:

Rozsomák
02-03-2018, 07:31 AM
Így sem helyes? Meg is kellett õt mûteni.? Mert így talán folyamatosabbnak tetszik.

TMIB
02-03-2018, 09:48 AM
Hm. Várj, az is-t nem láttam. Ebben az esetben talán helyes. Hozok néhány másik példát.

"Villamoson mutogatta magát a szatír - õt keresik"

Ki mást keresnének? Róla szól a hír. :)

"A diáktüntetõ Rékasi Zsigmond szerint meg akarják félemlíteni õt"

"Paris Jackson megsajnált egy stoppost, aki hálája jeléül kirabolta õt"

"A Csíki Sör tulajdonos szerint a nagy sörgyárak akarják lejáratni õt"

"Ridley Scott úgy érzi, Mark Wahlberg becsapta õt"

Többnyire pletykaoldalakon használják ezt a fajta õzést.

szöged
02-03-2018, 02:26 PM
ez nemtom hova való

majd elrakod a megfelelõ helyre

a zindexen találtam ezt a blogot:

http://passport.blog.hu/2018/02/02/egy_masodperccel_kesobb_300

raktaros
02-04-2018, 04:06 PM
Talán valaki fórumtársunk írja? :)

Törölt_reg
02-23-2018, 02:08 AM
...tehát a kisebb krízisekre való felkészülésen kívül nem sok értelme van a felkészülésnek!
Ugyan ki akadályozná meg,hogy beköltözzön valaki a legmenõbb apartmanba?A portás...a rendõr...a "tulajdonos" ?
Õk ha nem kapnak fizetést ,nem nagyon érdekli ki foglalja el a királyi lakosztályt...
Csak a bolondok rohangálnak ponyvával az erdõben shtf esetén...ja meg az õzek...

TMIB
02-23-2018, 03:57 AM
Ponyvával az erdõbe inkább a bushcraftosok mennek. :)

TMIB
03-20-2018, 10:44 AM
Jajj ne, most írják a rokonok hogy most meg egy telefonos csaló próbálkozott náluk. Szerencsejáték Zrt.-nek adta ki magát, aztán hogy 30 percük van hogy ATM-hez menjenek meg ilyesmi. Õk meg már majdnem bedõltek neki. :hogymi: A múltkori nigériai csaló, most meg ez. De miért hisznek el minden ilyen szarságot? :confused: Mázli hogy a végén nem rohantak az ATM-hez, de írják hogy nem sokon múlt. Ha nem regisztráltál, nem nyerhetsz. Ha mégis valami csoda történne, akkor nem kell 30 perc alatt rohangálnod és fõleg nem ATM-hez.

varég
03-20-2018, 03:15 PM
Jajj ne, most írják a rokonok hogy most meg egy telefonos csaló próbálkozott náluk. Szerencsejáték Zrt.-nek adta ki magát, aztán hogy 30 percük van hogy ATM-hez menjenek meg ilyesmi. Õk meg már majdnem bedõltek neki. :hogymi: A múltkori nigériai csaló, most meg ez. De miért hisznek el minden ilyen szarságot? :confused: Mázli hogy a végén nem rohantak az ATM-hez, de írják hogy nem sokon múlt. Ha nem regisztráltál, nem nyerhetsz. Ha mégis valami csoda történne, akkor nem kell 30 perc alatt rohangálnod és fõleg nem ATM-hez.

Engem is betalálnak, de mindig elhajtom õket... :D

Al Bundy
03-20-2018, 06:08 PM
Engem meg soha ilyen csalo nem talalt meg, de mar varom, szevesen elbeszelgetnek vele... :)

TMIB
04-02-2018, 04:09 PM
Na ez ha igaz, akkor érdekes.

Ha egy önvezetõ autó köré fehér csíkot festenek, akkor az optika ami az utat kémleli azt adja le a vezérlõ computernek, hogy nem mehet tovább semerre.

Így csapdába esik a jármû.

https://78.media.tumblr.com/bcabd9026c3f0deaaeb873f9112137d4/tumblr_on4llgs4KX1rfgyc1o1_1280.jpg

bel
04-02-2018, 06:38 PM
Szia,

Szamomra az az erdekes, hogy van amikor mukodik az onvezetes, es az a termeszetes, hogy neha nem.

Hihetetlen sokat fejlodott ezen a teren a vilag az emult 10 evben, mikozben az azt megelozo 40 evben sok energiat fektettek a mesterseges inteligencia kutatas es feljesztesbe minden hasznos eredmeny nelkul.

Bel

BragBOL
04-03-2018, 10:18 AM
Valaki írja már le nekem hogy mi az a mesterséges intelligencia!
Mert a hiper szuper programok csak függvényhalmazok, nem intelligencia szerintem...

TMIB
04-03-2018, 11:00 AM
Úgy tudom hogy az ami saját döntéseket hoz, vagy az ami elraktározza az információt és tanul is. Az elsõ a játékokban van, de az utóbbit a cégek szokták fejlesztgetni, aztán meg lekapcsolják az egészet, mert olyat tanul a mesterséges intelligencia ami kínos nekik. Az AI belemegy a második világháborús dolgokba, meg hasonlókba, esetleg belefut egy kérdésbe amit úgy válaszol meg hogy besz.rnak tõle az emberek. (Ahogy a múltkor azt válaszolta az AI az emberekkel kapcsolatos kérdésre, hogy az emberiséget bezárná egy táborba és nem állat, hanem emberkert lenne.) :haha: Persze röhejes a helyzet, de azért el is lehet rajta gondolkodni.

Rozsomák
04-03-2018, 02:36 PM
Mert a hiper szuper programok csak függvényhalmazok, nem intelligencia szerintem...

Például a mosópor. az nem függvényhalmaz, és mégis intelligens.

varég
04-03-2018, 03:10 PM

Valahogy így vagyok az "okos" dolgokkal.

Mitõl okos, lehet vele sakkozni, vagy a természetrõl beszélgetni? :)

"Okos"telefonom van, de nekem nem tûnik annak :D

mmilan21
04-05-2018, 06:24 AM
Valahogy így vagyok az "okos" dolgokkal.

Mitõl okos, lehet vele sakkozni, vagy a természetrõl beszélgetni? :)

"Okos"telefonom van, de nekem nem tûnik annak :D

Az okostelefon ha android rendszerû, akkor gyakorlatilag Linux alapú. Tehát csak egy erõsen módosított operációs rendszerrõl van szó.

Nem mellesleg ezeket a funkciókat egy számítógép is tudja és mégsem nevezzük azt okos számítógépnek. Érthetetlen számomra is.

Dream_walker
04-05-2018, 10:26 AM
Az okostelefon azért okos, mert egy számítógép. A sima telefon is az valamilyen szinten, de az ugye meghatározott, elõre telepített, mezei userek által nem módosítható programot futtat, sokat nem tudsz mókolni vele.
Ellenben az okostelefon az egy univerzális számítógép, azaz a futtatható programjai menet közben változtathatóak.
És hát a számítógéptelefon az egy 17 betûs szó, míg az okostelefon csak 11 ;)

BragBOL
04-06-2018, 10:22 PM
(ahogy a múltkor azt válaszolta az ai az emberekkel kapcsolatos kérdésre, hogy az emberiséget bezárná egy táborba és nem állat, hanem emberkert lenne.) :haha: Persze röhejes a helyzet, de azért el is lehet rajta gondolkodni.

01-26-2017, 10:39 am Topic: Támogatná-e Ön a vadászat betiltását Magyarországon?

zárjuk magunkat önfenntartó (+város export) vadvédõ sövénnyel körbezárt rezervátumokba! :d
:thumbup:haha:

bel
04-08-2018, 07:08 PM
Sziasztok,

Bragbol: "Valaki írja már le nekem hogy mi az a mesterséges intelligencia!"

Vareg: "Mitõl okos, lehet vele sakkozni, vagy a természetrõl beszélgetni?"

Azert nagyon nehez kerdes, hogy mi a mesterseges intelligencia, mert azt sem tudjuk, hogy mi a termeszetes. Ez utobbira vannak meghatarozasok, de pont azert van tobb, mert az egyik sem az igazi.

Vareg ratapintott 2 fontos dologra, ami a mesterseges intelligencia jellemzoi:
-Meg a 1950-ben Alan Turing azt mondta, hogy nem kell okosnak lennie a gepeknek, eleg az is, ha nem tudjuk eldonteni, hogy okos vagy sem. Es mondott egy konkret meghatarozast is, a Turing tesztet: ha valaki 5 percig beszelget szamitogepen keresztul ("chat-el") egy emberrel es egy programmal, es nem tudja eldonteni, hogy melyik az ember es melyik a program, akkor atment a teszten a program. Szoval igen, a mesterseges intelligenciaval lehet beszelgetni a termeszetrol.
-sokaig azt gondoltak, hogy a sakk egy olyan dolog, aminek a magas szintu muvelesehez emberi intelligencia kell. 1997-ben az IBM a deep blue szamitogepevel megverte a vilagbajnokot. Hozzateszem, hogy az a program teljesen mashogy mukodott, mint ahogy egy sakkmester gondolkozik: a program nagyon primitiven kiertekelt nagyon sok lepest, mig az ember keves jo lepes kozul kivalasztja a legjobbat.

Az okos telefonok szamitogepet tartalmaznak, ezert tobbe-kevesbe (igazabol inkabb kevesbe, de azert ez a keves messze nem 0) igazak ra a fentiek is, vagyis egy kicsit lehet veluk beszelgetni a termeszetrol es az atlagembernek sokkal jobban tudnak sakkozni.

Egy nem tokeletes, de elfogadhato valasz arra, hogy mi a mesterseges intelligencia: ami kepes hasonloan viselkedni, mint egy terneszetes intelligenciaval rendelkezo leny, kepes tanulni, es kepes emberi beavatkozas nelkul reagalni a kornyezeti valtozasokra.

Bel

Zacskóbicska
04-11-2018, 11:32 AM
Képes tanulni.

Pl. már mûködik olyan "mesterséges intelligencia", amelyik megállapítja a leveleidbõl, ki az, aki manipulál és ki az, aki utál.

Dream_walker
04-12-2018, 05:37 AM
A mesterséges intelligencia képes tanulni, de ezt egy favágó-elven mûködõ big data elemzõ szoftver is meg tudja csinálni, ami a különbség a kettõ között, hogy az MI képes külsõ parancs nélkül is kódot lefuttatni, azaz döntést hozni. Persze ez egy nagyon-nagyon leegyszerûsített megfogalmazás, a témában jártasabbak ha lehet, ne kövezzenek meg :D

A mesterséges intelligenciával addig nem lesz nagy gond, amíg nem tud új dolgot kitalálni. Úgy értem, programokról beszélünk, az inputokból állítja elõ az outputot. Tehát ha bemegy A és B, akkor tud csinálni egy AB-t, egy BA-t, de sosem tud csinálni egy C-t. Ez utóbbit lehet képzeletnek, asszociációnak, intuíciónak, kreativitásnak, isteni szikrának, bárminek nevezni, de ez egy olyan dolog, amire tudomásunk szerint csak az emberi agy képes, és az is ismeretlen módon. A-ból és B-bõl úgy elõállítani C-t, hogy valójában A és B sehogyan sem kapcsolódik C-hez.

Abban a pillanatban, hogy ezt megoldják az MI kapcsán, el lehet kezdeni aggódni, meg feltenni a kérdést, hogy innentõl mennyi a különbség egy gépi és egy biológiai elme között.

bel
04-17-2018, 08:34 AM
Szia,

Mar jo ideje tud C-t.

Egy pelda (http://hvg.hu/tudomany/20180302_mesterseges_intelligencia_videojatek_csal as_gepi_tanulas_q_bert).

Tavaly Nemetorszagban voltam egy errol szolo IBM eloadason, ott azt mondtak, hogy mar joideje fogalma sincs a programozoknak, hogy mit tudnak ezek a programok (ertsd: az altaluk irt program tanul, es a tanultakat alkalmazza, nem azt, amit beleprogramoztak).

Bel

Dream_walker
04-18-2018, 05:43 AM
Ez nagyon jó cikk, köszönöm szépen! Viszont nem arról szól, hogy a gép tudja a c-t. Ez csak a jelenleginél sokkal kifinomultabb elemzõ és reagáló képességet mutat. Ami amúgy tényleg lenyûgözõ.

Le is írják a cikkben, hogy az eddigi ismeretlen hibákat használta ki. Tehát nem újakat csinált, hanem gyorsan megtalálta azokat, amiket az emberi megfigyelõk az elmúlt 30 év alatt nem szúrtak ki.

Mikor az a+b/=c formára gondolok, akkor úgy értem, hogy pl. megnézed a naplementét, iszol egy pohár bort, elmélkedsz az életrõl (kb. egymillió gondolat egy pohárnyi idõ alatt), aztán festesz egy szétfolyó órákat ábrázoló képet, mert ebbõl asszociálsz arra, amit az elõzõ idõben átéltél.

Ez az, ami szerintem egyelõre reprodukálhatatlan.

bel
04-18-2018, 11:50 AM
Szia,

Az IBM az elkovetkezo 5 ev 5 legfontosabb (http://newsroom.ibm.com/IBM-research?item=30305) dolga koze tartozonak tartja azt, hogy az MI rendszereket "jo" adatokkal tanitsak, hogy ne legyenek "ferde hajlamaik".

A masik ketto, ami meg benne van az 5 legfontosabb dologban 5 even belul: az a quantumszamitogep, ami akkora mukodni fog. Viszont ha igy lesz, akkor le kell cserelni az osszes ma szeles korben hasznalt titkositasi modszert.

Bel

Dream_walker
04-19-2018, 06:12 AM
Akkor 5 éven belül elég stabil munkának fog számítani, ha valaki a kriptológiai programozáshoz ért.

TMIB
04-19-2018, 07:15 AM
hogy az MI rendszereket "jo" adatokkal tanitsak, hogy ne legyenek "ferde hajlamaik"

És hogy mi a jó, azt majd ők mondják meg. :haha: Valami-valami SJW. Valami hátborzongató polkorrekt robot lesz belőle, ami kiszűr mindent ami nem szélsőségesen liberális. Mondjuk ezek szerint már megvan a tökéletes AI, ha ránézünk a Youtube szűrő-robotjára.

bel
04-19-2018, 01:58 PM
Szia,

Regen nagyon jo dolognak tartottam, hogy az Interneten nincs cenzura.

Ma viszont teljesen komolyan gondolom, hogy a cenzura hianya miatt az Internet hasznalatat komolyan tanulni kell, mas szoval a gyerekek szamara veszelyes (pontosabban azokra veszelyes, akik ebbol a szempontbol tapasztalatlanok, mivel ez csak reszben eletkor fuggo).

Pl. elegge kozismert teny, hogy egy penzehes orvos reklamkampanya inditotta el az oltasellenes mozgalmat, ami sok ember halalahoz vezetet (sajnos ez annyira nem egyertelmu, hogy a birosag elitelje emberolesben valo cinkossagert az orvost, ezert vigan elvezi a millioit amit az altala gyartott, a korabbinal semmivel sem jobb, de sokkal dragabb oltoanyag-hordozoert kap).

Nagyon mashogy megfogalmazva: a hulyek mindig hangosabbak probalnak lenni, mint a normalisak. De egy olyan vilagban, ahol egy konyv kiadashoz kockaztatni kell a nyomdakoltseget, ott a kiadok nem aldoznak arra, ami szerintuk hulyeseg. Ezzel szemben az Interneten barki barmit leirhat lenyegeben csak a munkaidejet raaldozva, igy a hulyek gondolatai minden szuro nelkul ozonlenek az emberekre.

Sajnos nem tudom, hogy mi az a megoldas, ami kiszuri a hulyeket, de nem lehet vele politikailag/ideologiailag visszaelni.

Bel

Rozsomák
04-19-2018, 08:24 PM
Szerintem a te józan eszed szûri ki a hülyéket. Kis utánajárás, és kiderül az igazság általában :)

bel
04-20-2018, 09:19 AM
Szia,

Igen, teljesen egyetertek, ezert irtam azt, hogy a gyerekek (tapasztalatlanok) szamara veszelyes, akiknek meg nem alakult ki ez a fajta jozan esze.

Bel

TMIB
06-08-2018, 10:10 PM
Kérdés: A sofőr nélküli taxikat hogyhogy nem lopják el? A bűnözők szempontjából nem lenne ésszerű, ha hívnának egy sofőr nélküli taxit és ellopnák a kocsit? Ha tudják hogy hol van rajta a jeladó, akkor azt tönkretéve vihetnék a járművet... Szóval miért van az hogy mégsem történik olyan?

Itt meg egy önvezető autó feltartotta a forgalmat, mire a rendőr megbüntette volna, de nem volt kinek adja a bírságot.

https://www.youtube.com/watch?v=_4eFJzf0Gws

TMIB
06-12-2018, 01:29 AM
Meghalt Lovas István

"Életének 73. évében elhunyt Lovas István újságíró-publicista. A halálhírt Bayer Zsolt közölte a blogján, miután Lovas István nem vette fel egész nap a telefont, és nem jelent meg az esti tévéműsor felvételén."

Nyugodjon békében. Sok olyan hírt fordított le és sok olyan témát boncolgatott, amiről a többi újságíró nem akart beszélni.

Anthony Bourdain szintén meghalt néhány nappal ezelőtt. Ismert ételkritikus volt, járt Magyarországon is, közkedvelt ételes-műsorában beszélt a különböző országok ételeiről és kultúrájáról.

https://www.youtube.com/watch?v=0nd9DuDGCz0

https://www.youtube.com/watch?v=g4MoD2NYnUM

Al Bundy
06-17-2018, 10:05 PM
Ma nagyon meleg volt, 35 fok. A gyerek azt mondta, hogy apak napja alkalmabol elvihetem a starndra. :)
Nagy megtiszteltetes

mmilan21
06-18-2018, 06:36 PM
A zene és politika topicot sem akartam ezzel terhelni, de vannak ilyenek remixek is: :)

https://www.youtube.com/watch?v=NQsfiH0wJic

https://www.youtube.com/watch?v=U_TcA7WiCdE

https://www.youtube.com/watch?v=P0varCCxGuc

TMIB
06-19-2018, 09:15 AM
"sosem voltam vagyonos ember" - Hát én mindjárt sírok. :D Azt az ágról szakadt csöves mindenit neki! Gyurcsány anyukája meg gondolom azóta is fázik otthon a lakásban, mert nincs pénze fűtésre. Komolyan ki veszi be ezeknek a szövegeit? :haha:

mmilan21
06-19-2018, 01:11 PM
"sosem voltam vagyonos ember" - Hát én mindjárt sírok. :D Azt az ágról szakadt csöves mindenit neki! Gyurcsány anyukája meg gondolom azóta is fázik otthon a lakásban, mert nincs pénze fûtésre. Komolyan ki veszi be ezeknek a szövegeit? :haha:

Viccnek azért jó. :)

Ui:
Figyeld a körülötte ülõ párttársainak az árulkodó tekintetét. :)

TMIB
06-29-2018, 10:25 AM
Ok, akkor egy kis tippmix. Megjelöltem hogy a következő meccseken kik fognak szerintem győzni.

https://i.imgur.com/OA5pbFf.jpg

Alpha
06-29-2018, 01:13 PM
Szerintem hamarabb vállalnék be krumpliszedést vagy fa hasogatást ingyen, mint megnézzek egy félidõnyi focit.
A héten volt egy olyan találkozóm, amit egy kocsmában hoztunk össze. Vártam a srácot, akivel üzleteltünk. Du. volt, szinte üres a kocsma. A tv-ben foci meccsnek lett vége és elemzõk magyaráztak, hogy hol mit rontottak a játékosok és Õk hogyan csinálták volna jobban...
Akkor agyaltam rajta, hogy tökre bosszantó, ahogy ilyen falábú másodosztályból kikopott emberek kritizálják a világ legjobb focistáit.
Ebben az országban mindenki ért a focihoz!

Dream_walker
06-29-2018, 01:35 PM
Én mondjuk nem értek. Persze nem is beszélek róla :D

WestBam
06-29-2018, 05:37 PM
Mi az a foci? :D

TMIB
06-29-2018, 08:23 PM
Megnézni? Azt nem mondtam hogy focit nézek, csak azt hogy tippelek hogy ki fog a meccseken győzni. Nem is értek hozzá, meg nem is érdekel, viszont a tippelés talán érdekes lehet. Hogy ki győzött 1-1 meccsen azt meg megnézem Google-ban. :haha:

Alpha
06-29-2018, 09:04 PM
Félre ne értsétek, nem azért írtam, hogy bárki focidrukkert is megbántsak vele! Én nem nézem, de kicsit sem érdekel, ha más ezzel tõlti az idejét. (Csak ne kezdje el nekem vesézni a meccseket!) Nekem is van idõtöltésem, ami más ember számára tûnhet marhaságnak.
Annyit akartam csak megfogalmazni, hogy számomra a foci egy teljesen felesleges idõ és pénzpazarló elfoglaltságnak tûnik és nem tudnák rámerõltetni, hogy foglalkozzak vele.
Aki szereti annak kellemes idõtöltést kívánok a tv elõtt két jó hideg sörrel. :beer:

TMIB
06-30-2018, 08:28 PM
https://i.imgur.com/OA5pbFf.jpg

Eddig 50%. Franciák győztek, nem az Argentinok. Viszont Uruguay győzelmét jól tippeltem meg. :D

Update:

Oroszok győztek, azt buktam, de a horvát győzelem bejött.
Brazil, belga, svéd győzelmet is jól tippeltem meg, de az angolok győztek.

8 -ből 5 tipp jött be.

TMIB
07-03-2018, 10:50 PM
Következő négy meccs. Zölddel a győztesre tipp.

Uruguay-Franciaország

Brazília-Belgium

Svédország-Anglia

Oroszország-Horvátország

TMIB
07-08-2018, 04:01 AM
Uruguay és Brazília veszített, viszont Anglia és Horvátország győzött.

Franciaország-Belgium
Horvátország-Anglia

TMIB
07-12-2018, 08:04 AM
Ti hisztek benne? :D

https://www.youtube.com/watch?v=XBi1ZSn8sMM

Dream_walker
07-12-2018, 08:56 AM
Szoktam adni, ha van miért. Elsõsorban ugye a kiszolgálás színvonalának a honorálására találták ki, szóval ha az oké, akkor adok. Ha nem oké, akkor b.sszák meg.
Mikor nálam vesz valaki valamit, akkor is normális és segítõkész vagyok, ha rossz napom van (ami amúgy is kb évente egyszer szokott lenni), mégsem kérek borravalót. Mondjuk nem is kávéért fizetnek nálam :D

raktaros
07-12-2018, 10:05 AM
Hasonlóan vagyok én is mint az a figura :)
Vannak munkák, ahol elvárják, természetesnek veszik a borravalót, meg vannak sértõdve ha nem kapnak. Szoktam hallgatni a taxisokat hogy kibeszélik az utasokat.
Ráadásul az áruk is úgy van kialakítva városon belül: 950ft. Kinek van pofája visszakérni 50 forintot? Megyekártyára van kedvezmény úgy 900Ft, az sem szokás visszakérni.
Ha úgy érzem akkor adok, de ne várja már el. Millió más munkakörben 1ft-tal sem adnak többet mint ami jár.
Anyum is mindig hagy a postásnál nyugdíjnál pár 100ft-ot, de mikor csekket adott fel és 5 forint föle volt a kerek összegnek, inkább percekig kotorászott hogy össze tudja szedni a visszajárót egy marok apróban ahelyett hogy elengedte volna az 5 forintot. Ezután én biztos nem hagynék neki 5 forintot sem.

TMIB
07-12-2018, 10:14 AM
A legjobb mondjuk amikor az orvos tartja a markát a borítékért. Vagy azok a botrányok amikor még azt is megmondta a szülészorvos hogy a borítékban mennyi legyen, mert ha nem lesz akkor ne várja el a kismama hogy foglalkozzon vele, mert nem fog.

:hanyas:

Rozsomák
07-13-2018, 09:03 PM
A család elment a szülészetre, kifizette, elvitte haza a gyereket meg a mamát... :) Mint egy kiló banánt :)

Dream_walker
07-14-2018, 08:21 AM
A legjobb mondjuk amikor az orvos tartja a markát a borítékért. Vagy azok a botrányok amikor még azt is megmondta a szülészorvos hogy a borítékban mennyi legyen, mert ha nem lesz akkor ne várja el a kismama hogy foglalkozzon vele, mert nem fog.

:hanyas:

Egyszer jó rég (nem szülészeten) beletettem a borítékba a tb-kártyám fénymásolatát.

TMIB
07-14-2018, 09:02 AM
Mikor kórházban voltam, utána anyám osztogatott pénzt borítékban. De szerencsére csak keveset (néhány ezrest) és csak a nővérkéknek. (Mondjuk velük nem is volt probléma.) Az orvosnak nem adott semmit, még szerencse, mert a doki akkora bunkó volt mint egy ház. (Lehet majd készítek egy videót róla.) :-I

TMIB
07-14-2018, 09:47 PM
Ma fura időjárás volt vagy mi történt?

Felmegyek FB-ra, valami nő beszólogat. Semmi értelme nincs annak amit ír. Megyek az egyik Youtube oldalamra, beszól valami kisgyerek. Megyek az angolos csatornámra, ott ketten is beszólnak, az egyik troll, a másik meg 100 soron keresztül írja a baromságait és vita helyett beszólogat.

Történt ma valami amitől ennyi ember meg van hülyülve? :confused:

BragBOL
07-17-2018, 06:42 PM
Hirtelen eszembe ötlött szóelemzés:

Magyar = Ma gyar (+ ló mint lovas nép :D ) = ma gyarló :D
Lehet meg fog változni az országnevünk az aranykorban? :D

Dream_walker
07-17-2018, 08:34 PM
Most van az aranykor.

TMIB
07-17-2018, 11:01 PM
Bizsukor. Mikor aranyat venne valaki a piacon, megveszi, de valójában rezet sóztak rá. :haha:

BragBOL
07-18-2018, 05:18 AM
Rezet? az is egy drága fém, a réz alatt már vas van ezért hívják vaskornak :haha:
Már beléptünk az aranykorba, de eltart egy ideig míg az indigók lebontják a vaskor bástyáit.

Dream_walker
07-18-2018, 07:04 AM
Nem csípem az efféle eltévelyedéseket, hogy aranykor, meg vaskor. Semmi logika nincs benne, hegyekben szállítja viszont a szokásos emberi kicsinyességet, amelyet legjobban a "nem én tehetek róla, mit tudnék tenni" szófordulatokban érhetünk tetten. Ugyanaz, mint a vallásnál. Nem azért szippant be annyi embert, mert tényleg olyan fontos a felsõbb hatalom tudata, hanem mert k.rvára kényelmes elhárítani magunktól a felelõsséget, és azt mondani, hogy "isten útjai kifürkészhetetlenek, meg majd én tudod az egyedüli igazságot, és aki nem velem van, az tévelygõ, azaz hülyébb, alacsonyabb rendû, mint én".

Ez a vaskor-aranykor szitu teljes egészében ugyanez, legfeljebb pepitában.

MOST van az aranykor. TE csinálod, sõt, neked KELL, ha aranykort akarsz. Persze sokkal kényelmesebb bárki mást okolni, hibáztatni. Van is benne igazság, nem tagadom, tényleg sokan dolgoznak a bõség és a jólét ellen, akár tudatlanságból is.

Csak hát van két kezünk. Azzal ki lehet tépni magunknak a valóságból mindazt, amit akarunk. Csak akarni kell.

coco
07-20-2018, 06:40 AM
Nyugati szabad felvilágosult gondolkodás-problémamegoldás iskolapéldája :huuu:

Probléma: hogyan oldjuk meg a rasszizmus, kirekesztés, hátrányos megkülönböztetés okozta problémákat?
Megoldás: használjunk még több rasszizmust, kirekesztést és hátrányos megkülönböztetést!

Lassan már úgy érzem, hogy fel kéne vágnom az ereim, mert hetero fehér férfiként már az életet sem érdemlem meg. Komolyan mondom, a tököm tele, hogy mindenhonnan ez jön, olyan területekrõl is, ahol semmi keresnivalója nem lenne. Rohadtul nem érdekel, hogy valaki az egyenes vonalakat kedveli, homokvárat épít, esetleg körülnéz mindkét oldalon. Teszek rá, amíg nem kihívóan és kirívóan csinálja. Mondja már meg valaki, miért kell akkor ezt az arcomba dörgölni? Miért? MIÉRT?!! :duhos:

Dream_walker
07-20-2018, 06:54 AM
Mert rossz helyen van az arcod ;) Ez már sok szerény értelmûnek feljogosítás, hogy na, akkor ennek majd jól megmutatjuk...

coco
07-20-2018, 07:30 AM
Nem errõl van szó. Ma reggel láttam egy érdekesnek tûnõ kezdeményezést. Nosza, olvassunk utána! Erre rögtön az elején elõjön a farbával, hogy tulajdonképpen nem a fehér hetero pasiknak szól, hanem mindenki másnak, a "hátrányos helyzetûeknek" (aprólékosan felsorolva). Mi a pék? :eek:

Mostanában túl sokszor futok bele, egyszerûen agyrém.

TMIB
07-20-2018, 09:11 AM
Én is találkoztam tegnap valamivel. Nézek egy videót Youtubeon, jön egy reklám. Fekete-fehérben, mindenféle kisebbség arról beszél hogy "Én leszek a legjobb". Abszolút értelmetlen videó, úgyhogy kíváncsiságból klikk rá. Megnyílik, persze a hozzászólások letiltva, a like-diszlike letiltva. A videó leírásában meg felsorolva a nevek, hogy kik vannak a videóban, ilyen ázsiai művész, olyan színész, ilyen meleg aktivista, olyan transzgender. A legeslegvégén találtam egy linket is. Megnéztem, egy béna butik, de 1000 dolláros kardináokkal, és nadrágokkal.

Az ilyesmi idegesíteni szokott. Van egy nagy semmit mondó videó, emberek random szavakat mondanak. Aztán egy rakás dolog hogy ők melegek meg ilyesmi. (Jó, és?) Majd nagy nehezen található meg a link, és kiderül hogy csak egy bolt ami túl van árazva, nagyjából 50x-esen.

Úgy tűnik hogy az nem egy egészségügyi állapot, ha egy férfi női testben születik, vagy ha egy férfi nőiben. Hanem egy életstílus, amivel ronda pulóvereket lehet 1000 dollárért eladni. :hogymi:

st.jimmy
07-20-2018, 01:39 PM
Basszus én azt hittem coco nõ... És fogalmam nincs miért :D
Bocsi

Dream_walker
07-20-2018, 02:28 PM
Nem errõl van szó. Ma reggel láttam egy érdekesnek tûnõ kezdeményezést. Nosza, olvassunk utána! Erre rögtön az elején elõjön a farbával, hogy tulajdonképpen nem a fehér hetero pasiknak szól, hanem mindenki másnak, a "hátrányos helyzetûeknek" (aprólékosan felsorolva). Mi a pék? :eek:

Mostanában túl sokszor futok bele, egyszerûen agyrém.

De hát pont errõl van szó :) Belefutsz a fluffba, utánaolvasol, az elsõ mondat után tudod, hogy liberálfasiszta propaganda, DE folytatod az olvasást. Miért? Én ilyenkor egyszerûen használom a piros ikszet a jobb felsõ sarokban, mert nem vagyok rá kíváncsi, mert nevetséges ostobaságnak tartom. Tény, sokszor belefut az ember, de hát a kutyaszarba is sokszor belefutsz, ha kimész sétálni, mégsem kezdesz el tanakodni, hogy agyrém ez a sok kutyaszar ;)

Én is találkoztam tegnap valamivel. Nézek egy videót Youtubeon, jön egy reklám. Fekete-fehérben, mindenféle kisebbség arról beszél hogy "Én leszek a legjobb". Abszolút értelmetlen videó, úgyhogy kíváncsiságból klikk rá. Megnyílik, persze a hozzászólások letiltva, a like-diszlike letiltva. A videó leírásában meg felsorolva a nevek, hogy kik vannak a videóban, ilyen ázsiai mûvész, olyan színész, ilyen meleg aktivista, olyan transzgender. A legeslegvégén találtam egy linket is. Megnéztem, egy béna butik, de 1000 dolláros kardináokkal, és nadrágokkal.

Az ilyesmi idegesíteni szokott. Van egy nagy semmit mondó videó, emberek random szavakat mondanak. Aztán egy rakás dolog hogy õk melegek meg ilyesmi. (Jó, és?) Majd nagy nehezen található meg a link, és kiderül hogy csak egy bolt ami túl van árazva, nagyjából 50x-esen.

Úgy tûnik hogy az nem egy egészségügyi állapot, ha egy férfi nõi testben születik, vagy ha egy férfi nõiben. Hanem egy életstílus, amivel ronda pulóvereket lehet 1000 dollárért eladni. :hogymi:

Mert ez egy életstílus. Elsõdleges követelménye, hogy ne nagyon gondolkodj, és elhidd a megmondóemberek h.lyeségeit, amit eléd raknak. Mivel pedig ez kiváló indikátor pl. a pénzügyekben, fogyasztási szokásokban megcsillogtatott értelmi színvonal esetében is, az élelmes vállalkozó jól meg tudja szedni magát drága, de legalább ronda kardigánok eladásával :D A marketing rendkívül szerteágazó terület, mert a fogyasztók is rendkívül sokszínûek. Vannak, akinek el lehet adni bármit, ha melegekkel reklámozzák. Ennyi :D

coco
07-20-2018, 03:21 PM
Basszus én azt hittem coco nõ... És fogalmam nincs miért :D
Bocsi

Gondolom Coco Chanel miatt :D Egyébként a spanyolból jött, többek között fejet jelent :)

TMIB
09-15-2018, 02:27 AM
"Kisfilmmel kampányol a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem a 112-es segélyhívó telefonszámra beérkező, intézkedést nem igénylő hívások számának visszaszorításáért. Évi 5 millió hívásból 4 millió nem valós segélykérés, és köztük egészen megdöbbentő bejelentések is vannak."

https://www.youtube.com/watch?v=Em2V9u3y_QQ

https://www.youtube.com/watch?v=6ZgrKihMw9A

https://www.vezess.hu/vezetunk/2018/09/14/anyadat-hivd-ne-a-112-ot-uzeni-a-magyar-rendorseg-es-igazuk-van/

:huuu:

Rozsomák
09-15-2018, 06:20 AM
Ülök az autóban vonat el leesik róla egy hosszó nagydarab sin vagy csõ, hivom a 112 õt bemondom a helyet a helyzetet. Látomn jön vissza és leesik még egy hosszú sin vagy csõ. Nekem is leesett, hogy sineket fektettek :)

LSVF
01-31-2019, 11:18 AM
nem ide való, de hogy tudok hozzászólást "lájkolni"
Mert próbálom és nem tudom hogylehet.....régibe könnyebb volt.

Ihasz Laci
01-31-2019, 11:44 AM
nem ide való, de hogy tudok hozzászólást "lájkolni"
Mert próbálom és nem tudom hogylehet.....régibe könnyebb volt.

a komment szekcioban ahol megjelenik az uzeneted ott a jobb felso sarokba van egy zold thumbs up, arra nyomj ra.

TMIB
01-31-2019, 11:45 AM
Kattints a zöld kézre jobb oldalt. Alapból zöld, ha rákattintasz, akkor azzal "tetszikeled" a hozzászólást. Ha lájkoltad, akkor a kéz pirosnak látszik. :)

LSVF
01-31-2019, 12:12 PM
Kiszúrta szemem......köszi

bel
01-31-2019, 01:31 PM
Szia,

hogy tudok hozzászólást "lájkolni"

A hozzaszolas jobb felso sarkaban van egy zold felfele mutato huvelykujj, arra kattintva.

Bel

Rozsomák
02-16-2019, 11:17 AM
Na itt lehet már rettegni.

Vége a világnak. :( Lesznek Irányítók, kiszolgálók és sok sok zombi. Remélem nem élem meg mikor kezdik sugározni, és törölni az emlékeket.

https://www.facebook.com/zoltan.palfy.9/videos/1000785189980996/?fref=gs&dti=1461945577421578&hc_location=group

TMIB
03-05-2019, 11:02 PM
:cool:

https://www.gearbest.com/t-shirts/pp_009240767981.html

TMIB
03-09-2019, 02:01 AM
Kiscsákó még csak 12 éves, de már 189 centi magas. :eek:

https://hips.hearstapps.com/hmg-prod.s3.amazonaws.com/images/president-donald-trump-us-first-lady-melania-trump-and-son-news-photo-1092097668-1549254632.jpg?crop=1xw:1xh

Mizu
03-17-2019, 01:53 PM
Szia Túlélõ! :) Köszi az emailt a server áthelyezésrõl!
Hogy is kell bekapcsolni a fenti Chetet? :)

TMIB
03-17-2019, 07:52 PM
Jelenleg nincs chat. Majd ki kell találnom hogy mi legyen vele, mert amíg be volt kapcsolva, addig súlyos hibákat jelzett a fórum, ráadásul akkor sem jelent meg. Szóval kikapcsoltam, kivettem a kódot és az automatikus frissítést is kiszedtem a beállítások közül (amire a chatnek szüksége van). Szóval majd gondolkodom hogy mi legyen, de egyelőre a chat most ki van lőve.

Dream_walker
03-18-2019, 07:11 AM
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nem hiányzik a chat. Ritkán használtam, és akkor sem "élõ" beszélgetésre, mert mindenki máskor online :D

törölt tag -gl
03-18-2019, 04:29 PM
Sziasztok
Hirtelen nem tudom mely kategóriába tegyem, az új zélandi események során.
(egy szétszakadt 11 éves kislányról van szó szóval csak az nyissa meg aki szeretne ilyet látni)
api.ning.com/files/ZisX89hOqg9JDQB30IuM4EgeP6v0M77Z3SBGeX5yVWvQchEaiX-ldxyakPI0IpW5stIOYcs06QRo3fykqcAHpNj5RFIEyTg2/EBBAAKERLUND11MurderedByMuslimInvaderRakhmatAkilov (pont)jpg
Viszont nekem ez a kép nem tûnik igazinak. Tele van sárga foltokkal az egész kép, anatómiailag nem tûnik helyesnek.
Valódi ez a kép?
Mi történt ezzel a kislánnyal?

törölt tag -gl
03-18-2019, 04:40 PM
Az esemény nem NZ-on történt csak ennek okán akadtam rá a képre. Bármennyire is sajnálom a kislányt ez a kép szerintem nem valódi.

TMIB
03-18-2019, 06:16 PM
Nem tudom, de tegnap én is láttam megosztva. Fogalmam sincs hogy valódi-e a kép. A Google images mit mond róla?

törölt tag -gl
03-18-2019, 06:25 PM
x7m7u8e3.stackpathcdn.com/wp-content/uploads/2017/04/fillette-stockholm(pont)jpg
Ezt a képet találtam, a google képkeresõ szerint eredetileg 4Chan-en volt a legnagyobb felbontású verziója, de a 4chan topicot letörölték. oda viszont jár 1-2 fura alak, fetisiszta, pornómanga rajzolók. szóval simán lehet, hogy a kép kamu. (nekem nem tûnik valódinak) arról sem találok infot, hogy mi történt ezzel a kislánnyal. átmentek rajta autóval? felrobbantották? megkéselték?
i.redd.it/l31mc83lj8qy(pont)jpg
Itt már egy teljesen más jelenet látszik.

törölt tag -gl
03-18-2019, 06:28 PM
Szóval értem én, hogy ez a kislány meghalt és értelmetlen volt a halála, de egy ilyen szétcincált szétbelezett kamu képet felrakni szintén túlzás és tiszteletlenség is azért.

TMIB
03-18-2019, 07:26 PM
A képeket inaktívvá tettem, aki meg akarja őket nézni, az nyissa meg őket külön és a (pont) helyett írjon . -t. (Csak nem szeretném hogy a Google kereső a fórumnak tulajdonítsa a linkelt képeket, mert úgy szokta.)

A narancssárga szín az az emberi testzsír is lehet. Az úgy néz ki. Talán benne van az is hogy a képen a színek látszólag meg vannak változtatva, úgyhogy talán az is hozzáad a sárga színhez. A vér viszont nem tűnik túl soknak ami gyanússá teszi a képet.

törölt tag -gl
03-18-2019, 07:29 PM
Jobb is úgy, és bocsánat, hogy megosztottam, direkt csak hivatkozással osztottam, de úgy néz ki nem voltam elég óvatos.
Én is a zsírra gyanakodtam de egy ekkora kislánynak nem lehet ennyire zsíros teste.

TMIB
03-18-2019, 07:35 PM
A fotót rengeteg helyen megtaláltam, a Google tele van vele. A legtöbbnél az a szöveg hogy a sajtó nem hajlandó megmutatni, holott a halott muszlim gyerekekről készült képeket sűrűn beteszik a hírekbe. Szóval nem tudom hogy valódi-e. Annyira nem is hiszem hogy lényeges, az biztos hogy sokszor gyerekek is áldozatául esnek a támadásoknak. A 2017-es Manchester-i támadásban többnyire tizenévesek haltak meg, de volt egy 8 éves áldozat is. https://www.bbc.com/news/uk-40012738

Szóval a fotó lényegtelen hogy igazi-e, a tény, hogy gyerekek is áldozatai az erőszaknak.