View Full Version : A média érdeklõdése a prepperkedés iránt?
Don't Panic
04-19-2013, 08:26 AM
A minap megkeresett egy férfi emilben. Elmondása szerint az origo.hu-nak dolgozó újságíró és a prepperekrõl szóló cikkéhez szeretett volna anyagot.
Cereal killert is megkereste ugyancsak ebben a témában. A fura az, hogy amint elküldtem levelemet rá nem egészen fél órára jött tõle egy levél, miszerint létszámleépítés miatt elbocsátották és a cikkbõl nem lesz semmi. Nekem az a fura, hogy ilyen gyorsan lefújták az egészet és ha még õt ki is rúgták, hogy-hogy nem passzolták át másik, maradó kollégának a témát, ha eddig ennyire fáradoztak a megkeresésekkel? Nem inkább arról van szó, hogy mindkét levélbõl látszott óvatosságunk (kerültük a személyes és jellegzetes ránk vonatkozó adatok közlését), mégis ez mellett megkapták az operációhoz elégséges infót valamint a fórum említésével a gyûjtõfelületet? Mondtam már máskor is, hogy lehet csak én vagyok túl szkeptikus. Érdekességképpen a nekem feltett kérdések:
Íme a kérdések:
Mit jelent a prepper, mikor alakult ki, egyáltalán miért alakult ki egy városi, viszonylag kényelmes és biztonságos közegben? Mit jelent Magyarországon pereppernek lenni, miben más ez, mint például az USA-ban vagy Kanadában(pl.: fegyvertartás)? Melyek azok a társadalmi környezeti problémák, amelyek fenyegetõek, amelyekkel egy városi embernek is számolnia kell a jövõben? Hogyan lehet ezekre felkészülni, melyek azok a készségek, amelyeket egy gyereknek is tudnia kéne (de a felnõttek sem tudnak)?
Milyen speciális kifejezései vannak a preppereknek, mit jelentenek ezek, mibõl áll egy jó BOB és mennyibe kerül? Kérem, meséljen saját történeteket, amelyek a prepperségrõl szólnak (pl.:túlélõtábor, saját ötletek, amelyek a felkészülést, a túlélést segíthetik)! Mik a túlélés alapszabályai, a hétköznapi életében használta-e már prepper-tudományát (sztori), hogyan lehet a családot felkészíteni a túlélésre? Milyen a magyar prepper közösség? Vannak-e találkozóik, van-e saját hálózata, hol érik el egymást leggyakrabban, mennyien vannak, vannak-e prepper nõk itthon?
Tudod, ne bízz senkiben. A média és a sajtó általában vagy hülyének, vagy veszélyesnek akar mindenkit beállítani. (Lásd: Túlélési Praktikák sorozat) Van túlélésrõl szóló topic a kék, a sárga és a fekete fórumon is. (Ha tudjátok hogy melyik-melyik.) Az a kivétel, hogy itt ez a 4. teljesen annak van szánva.
Sajtóban, médiában ne bízz. Alapszabály. Kedvesség egy dolog, a bizalom meg egy másik. Az Origo-nak egyáltalán nem hinnék.
Ti tudjátok hogy kivel beszéltek, de én óva intek mindenkit attól hogy szóba álljon a sajtóval, még egy kis cikkecske erejéig se. Ha becsületesen akarnak megírni egy cikket, akkor arra van elég anyag az Interneten, blogokra gondolok itt fõleg.
Én nem kaptam emailt senkitõl. Igaz, engem a Hír24 emlegetett a "Hogy készülnek a magyarok a világvégére" cikkében. :haha: Jól összekevertek egy híres amerikai színésszel.
Daniui
04-19-2013, 02:31 PM
Szerintem az nem lenne túl jó ha az origóban vagy neadj isten valamelyik tv csatornán reklámoznánk a blogot akár pozitívan akár negatívan. Abból a szempontból hogy sok hozzá nem értõ bear grylls májer meg szájkarate prepper nézné ezután a blogot, ami hígítaná a társaságot, mert akit tényleg érdekel a téma az meg fogja találni ezt a blogot. A túl nagy reklám én szerintem káros lehet, fõleg hogy a prepperek és túlélõk szempontjából fontos a bizalom, a megbízható emberek. És ugye a mai társadalomban elenyészõ a tudatos gondolkodású emberek száma, a megbízhatóságot meg se említem.
Ez a gondolat ugrott be hírtelen, még ha nem is kapcsolódik a témához szorosan, de szerintem ez egy fontos dolog, és remélem ti is így gondoljátok.
A médiának/sajtónak csak néhány dolgot érdemes elmondani.
- A prepperkedés teljesen legális. Törvényes dolog tartós ételt, bicskát, iránytût és hasonló dolgokat gyûjteni.
- A prepper nem más mint az az átlagember, aki gondol a jövõre és készül rá.
- A prepper nem igazán bízik a politikusokban, kormányokban. (De ki az aki bízik? A felmérések szerint az emberek nagy része a politikusokat hazugnak tartja.)
- A prepper nem hisz a médiának és a sajtónak sem. (De az aki hisz? Mindenki tudja, hogy "hazudik a tévé és az újság".)
Van még valami amit kihagytam? Túl sokat egyáltalán nem kell nekik mondani, az biztos. Személyes kérdésre pedig egyáltalán nem érdemes válaszolni.
cereal killer
04-19-2013, 11:12 PM
Valóban furcsa volt nekem is egy kicsit, de nem biztos hogy egybõl farkast kell kiálltani. Utánanéztem, tényleg újságíró nevezett ember az origonál, több cikke is jelent meg neki korábban. Itthon sajnos ez a gyakorlat, hogy reggel bemész, délben meg kirúgnak. Azonkívül semmi olyat nem kérdezett se tõled sem tõlem, amit bármelyikünk ne fejtett volna ki a blogján vagy ne lenne megtalálható akár itt, akár máshol.
Mindenesetre írtam neki, hogy küldje át a befejezetlen cikket, mert érdekel mit sikerült kihozni belõle.
Don't Panic
04-20-2013, 04:23 PM
Nem is az, csak fura, hogy másnak nem adta át az anyagot, ha már ennyit tököltek vele? Az tény, hogy a kérdések nagy része inkább elméleti volt (mondjuk abból is sokat leszûr egy jó analitikus: fogalmazásod stílusa, használt szavak és összefüggéseik, tudásod szintje, stb. rengeteg mindenre fényt derítenek, amit te magad sem gondolnál). Bár a magyar prepperekre vonatkozó rész (létszám, hol találkozunk, stb.) már inkább emlékeztett egy NBH-s puhatolózásra.
Mondom: lehet, hogy csak én vagyuk túl szkeptikus.
A. L. Ias
04-25-2013, 04:09 PM
Nem is az, csak fura, hogy másnak nem adta át az anyagot, ha már ennyit tököltek vele? Az tény, hogy a kérdések nagy része inkább elméleti volt (mondjuk abból is sokat leszûr egy jó analitikus: fogalmazásod stílusa, használt szavak és összefüggéseik, tudásod szintje, stb. rengeteg mindenre fényt derítenek, amit te magad sem gondolnál). Bár a magyar prepperekre vonatkozó rész (létszám, hol találkozunk, stb.) már inkább emlékeztett egy NBH-s puhatolózásra.
Mondom: lehet, hogy csak én vagyuk túl szkeptikus.
Ha felmerült a gyanú, utána kell járni! Amennyiben megvannak az emailek, ki lehet deríteni honnan adta fel. Persze egy emailen belül szinte mindent lehet hamisítani (bár sok mindent nehéz). Rengeteg dolgot elárulnak az emailek láthatatlan tulajdonságai.
Még az jutott eszembe, hogy ha netán valaki beszélne velük, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy sima katasztrófáktól tartunk, gazdasasági problémáktól és társadalmi összeomlástól és nem olyasmiktõl, hogy a Jupiter összeütközik a Földdel, vagy felrobban a Nap. Mert leginkább az ilyen hülyeségeket szokták a prepperekre kenni. :hogymi:
Sgtmaj.Prepper
04-26-2013, 05:23 AM
Ettõl a cikk kísérlettõl függetlenül számomra elég nyilvánvaló, hogy az illetékes szervek figyelemmel kísérik ezen fórum, és az ehhez hasonló fórumok tevékenységét. Ez egy ilyen mûfaj. Én nem látok ebben semmi különöset, vagy váratlant. De, ahogy Túlélõ is jelezte, ez a tevékenység nem ütközik törvénybe, fõleg, ha az ember betart néhány szabályt.
Minden fórumot figyelemmel kísérnek. Pl. az index fórumról az hírlik, hogy nagyon rá vannak szállva.
A lényeg, hogy a szabályzat 4. pontját ne felejtsétek el. :) http://magyarprepperforum.org/showthread.php?3-Szab%E1lyok
(Persze a 4.-es pontot más fórumokon is, és az egész Interneten (blogok, hozzászólások, emailek) érdemes betartani.)
Média
http://25.media.tumblr.com/5eb61d00cd26031a640b0bd5b81071ed/tumblr_mhd87f6UD51roheulo1_500.jpg
astonferi
05-06-2013, 08:12 PM
Ettõl a cikk kísérlettõl függetlenül számomra elég nyilvánvaló, hogy az illetékes szervek figyelemmel kísérik ezen fórum, és az ehhez hasonló fórumok tevékenységét. Ez egy ilyen mûfaj. Én nem látok ebben semmi különöset, vagy váratlant. De, ahogy Túlélõ is jelezte, ez a tevékenység nem ütközik törvénybe, fõleg, ha az ember betart néhány szabályt.
nekem is ez a meglátásom. tartanak attól hogy ez csak álca és valami egyéb szervezõdés készül mert nem tudják elképzelni hogy valaki törvényesen és legálisan elõre gondolkozzon és felkészüljön valami váratlan dologra.
Grafitos
05-07-2013, 01:08 PM
Minden fórumot figyelemmel kísérnek. Pl. az index fórumról az hírlik, hogy nagyon rá vannak szállva.
A lényeg, hogy a szabályzat 4. pontját ne felejtsétek el. :) http://magyarprepperforum.org/showthread.php?3-Szab%E1lyok
(Persze a 4.-es pontot más fórumokon is, és az egész Interneten (blogok, hozzászólások, emailek) érdemes betartani.)
Persze csak semmi illegális..ez a fórum nem is azért van! De amint a neten rákeresel a kés, fegyver, túlélés, gazdasági összeomlás szavakra, tuti rádállnak.
Mellesleg ez nem egy gasztroblog, vagy celebfórum, aminek még jót is tesz a sajtóvisszhang. Itt megosztjuk a tudást és tapasztalatot, de szerintem nem közvetlen érdekünk, hogy minél többen legyünk. Pl nem osztogatom meg léptennyomon a FB-on, hogy dejóezafórum és gyertek ahányan csak tudtok..
Noway
De amint a neten rákeresel a kés, fegyver, túlélés, gazdasági összeomlás szavakra, tuti rádállnak.
Nem rám, hanem a fórumra, de ez jó, elvégre arra való a Google meg a többi keresõ. ;)
Ha nem találná meg senki a fórumot, nem lenne egy fórumozó se. lol
de szerintem nem közvetlen érdekünk, hogy minél többen legyünk
Nekem igen. Nagyon sok pénzt költöttem rá és jó lenne ha legalább egy kis részét visszahozná. Gondoltam arra is, hogy talán ajándékutalvánnyal segíthetnék a fórumozók a fórum fenntartását -mert az úgy névtelen-, de tudom hogy otthon sincs pénze senkinek, úgyhogy egyelõre még nem agyaltam túl sokat rajta. :(
Az indexen is van túlélõ topic, rengeteg fegyveres topic is van ott. Meg ott a kék és a fekete fórum is. Nem tudom hogy van-e több. Bár azok inkább csak fegyverekkel foglalkoznak, nem prepperkedéssel, tartós ételekkel, víz ihatóvá tételével és hasonlókkal. :)
Grafitos
05-08-2013, 12:51 PM
Megértem az indokaidat..én most inkább prepper oldalról gondolkodtam, nem üzemeltetõirõl:)
Reklámra kattintással nem lehetne bevételt kreálni Neked? Mondjuk mindenki aki belép megnyit új lapon 2-3 reklámot...
Hm?
Csak azért kattintani hogy pénz legyen belõle, az szabályellenes. (Mármint a reklámozó szabályaiba ütközik.) Ha tetszik egy reklám akkor nézd meg, ha nem, akkor inkább ne.) De igen, abból jön pénz, mikor jön.
Ebbe a topicba írom le hogy hogy áll a fórum:
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?243-F%F3rum-k%F6lts%E9gvet%E9s
Ha bármi ötletetek van a témában, írjátok oda. :)
Grafitos
05-08-2013, 01:33 PM
Csak azért kattintani hogy pénz legyen belõle, az szabályellenes. (Mármint a reklámozó szabályaiba ütközik.) Ha tetszik egy reklám akkor nézd meg, ha nem, akkor inkább ne.) De igen, abból jön pénz, mikor jön.
Ebbe a topicba írom le hogy hogy áll a fórum:
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?243-F%F3rum-k%F6lts%E9gvet%E9s
Ha bármi ötletetek van a témában, írjátok oda. :)
ops..akor ilyet nem csinálok:)
raktaros
05-10-2013, 09:53 AM
Hát igen, média... :D
http://szuperblog.hu/bloff-ket-cnn-es-riporter-muholdas-kapcsolatot-szinlelt-pedig-ugyanabban-a-parkoloban-alltak/
borsodi
07-19-2013, 02:15 PM
Az, hogy felfigyelt a fórumra pár 3 betûs "cég" biztosan nem véletlen, pár napja futottam bele egy cikkbe valahol amiben tömören arról volt szó, hogy amerikában olyan sok a prepper, hogy az egy 3 betûs cég külön osztályt hozott létre a megfigyelésükre.
Aki emlékszik még a külömbözõ szektás elzárkózásokra amikor több ember is "csoportos" öngyilkosságot követett el, ne adj isten a fõnök kikiáltotta magát az új akárkinek, stb. akkor ez egyrészt valós félelemnek tûnik hiszen a prepperek között tudnak a legjobban elvegyülni az ilyen elemek... Sajnos.
A DailyMail 3 milliót ír, csak az Egyesült Államokban.
http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2296472/Apocalypse-ready-Are-families-stocking-end-civilisation-crackpots-simply-canny-survivors.html
Még ha komolyan csak egy részük készül a katasztrófákra, meg ilyesmikre, az is milliós, de legalábbis több százezres tömeg. A prepperek nem szektások, a nagy részük átlagos keresztény, nem hívõ, de látni zsidó vallásúakat is a nagy külföldi prepper fórumokon.
Az biztos hogy a cikkeknek megvan a célközönsége.
raktaros
07-19-2013, 09:11 PM
Az elsõ hozzászólás jól mutatja az átlagos gondolkodást:
"ha észrevétlen akkor ki nem szarja le, és minek cikkeztek róla?"
A gazdaság észrevétlen összeomlása már elkezdõdött (http://idokjelei.hu/2013/07/a-gazdasag-eszrevetlen-osszeomlasa-mar-elkezdodott/)
Forrás: shftplan.com
Gazdasági összeomlás. Ezeket a szavakat hallva sokak szeme elõtt bankrohamok, törvénytelenség, az utcán halmokban heverõ, értéktelen pénzhegyek és a kereskedelmi tévék bemondóinak felkavaró beszámolói jelennek meg. Egy olyan gondterhes, minden örömtõl és szórakozástól mentes világot képzelnek el, ahol az emberek rongyos ruhákban turkálnak a kukákban élelmet keresve.
Ezen apokaliptikus elképzelések miatt a gazdasági összeomlás egy nehezen hihetõ fogalom a legtöbb átlagember számára. Végtére is a házak felhajtóin ott állnak a szép autók, a közvilágítás mûködik, a lakásokban van áram, a gyerekek iskolába a szülõk pedig munkába járnak. Úgy tûnik, minden rendben van és az összeomlás is csak egy olyan összeesküvés elmélet, mint a többi. Vagy mégsem?
Sajnos nem. A gazdasági összeomlás szinte tényként kezelhetõ, hiszen kézzelfogható jelei egyre több területen tapasztalhatók. A gazdasági összeomlás csendesen és alattomosan érkezett. Valószínûleg nagyon sok ember gondolja azt, hogy csak az õ életében tapasztalható, miután elvesztette megélhetését, kikapcsolták a gázt vagy a villanyt a lakásában vagy kamrája lassan kiürül.
Nem beszélnek róla, mert szégyellik újdonsült szegénységüket, inkább csendben tûrnek, és nem veszik észre, hogy a szomszédban ugyanaz a helyzet. Nem veszik észre, hogy nincsenek egyedül.
Az amerikaiak kevesebb, mint felének van munkája
A megtévesztõen tálalt legújabb munkaerõ-piaci jelentés szerint a helyzet derûlátásra ad okot, azonban a breitbart július 5-i cikke kicsit más fényben tünteti fel a hivatalos számokat. Igaz, hogy technikailag több munkahely van, azonban ennek egyszerû magyarázata, hogy a korábban teljes munkaidõs állásokat ma részidejû munkavállalók töltik be, tehát a korábban egyetlen ember által végzett munkát két ember látja el.
A cikk szerint az amerikaiak mindössze 47 százaléka rendelkezik teljes idejû munkával, egy olyan korban, amikor a legtöbb családban mindkét szülõ teljes keresetére szükség van a megélhetéshez.
Az állam nagy gondot fordít a számok tálalására, hogy az összkép növekedést mutasson.
A bevételek csökkennek, a kiadások emelkednek
Mindeközben a lakossági fogyasztás emelkedik, amit a kormány szeret kihangsúlyozni. Arról azonban ritkán esik szó, hogy az emberek kénytelenek többet fizetni és cserébe kevesebbet kapnak a megélhetéshez szükséges alapvetõ árucikkekbõl. A pénz leginkább ételre, közüzemi számlákra és benzinre megy el.
Üzemanyag. Az üzemanyagok ára 10 év alatt 294 százalékkal emelkedett, ami persze mindenre kihat.
Élelmiszerek. Az élelmiszerek ára ijesztõ mértékben emelkedik. A legnagyobb növekedés az elmúlt két évben következett be, fõleg az egészséges ételek, a gyümölcsök, zöldségek és bio élelmiszerek terén. Az áremelkedés leplezésére sok gyártó a termék súlyát csökkentette.
Rezsi. A rezsiárak is emelkednek, ami különösen a már eleve nehéz helyzetben lévõ családok életét lehetetleníti el.
Segélyek
Az amerikaiak több mint fele részesül az állami segély valamilyen formájában, legyen az élelmiszerjegy, kiegészítõ juttatás, egészségügyi ellátás vagy egyéb. Nagy a baj. Többen vannak a segélyben részesülõk, mint a dolgozó emberek. Ennek egyik oka, hogy a politikusok az ilyen juttatásokkal vásárolnak szavazatokat.
A néhai Margaret Thatcher is arra figyelmeztetett, hogy „a szocializmussal az a baj, hogy egy idõ után elfogy a mások pénze.” Ez történik most. Az ország adóssága gyorsabb ütemben sokszorozódik, mint amennyi idõbe telik Bernanke Fed elnöknek kinyomtatni egy adag százdollárost. Ez a lufi is a korábbiak sorsára fog jutni: kidurran. Akkor már lehetetlen lesz tagadni az összeomlást.
Az összeomlás túlélése
A legtöbb ember szeretné megõrizni a függetlenségét, miközben a hatalom pedig egy új hûbéresi rendszer felállításán fáradozik. Nem számíthatunk többé arra, hogy majd valaki kiment ebbõl a helyzetbõl. A mentõcsomagok csak a milliárdosoknak szólnak. Életmódváltásra van szükség. Semmi értelme arra várni, hogy egyszer csak bemondják a tévében: „Itt az összeomlás!” Az összeomlás elkezdõdött. Itt az ideje átgondolni, hogy mi magunk mit tehetünk a túléléshez.
Csökkentsd a kiadásaidat. Mindenki készíthet személyre szabott megszorítócsomagot a saját kiadásainak csökkentésére. Ez nem meghátrálást, hanem nagyobb függetlenséget jelent, hiszen így nem a kormány, hanem az ember saját maga dönti el, hogy mire van kevésbé szüksége.
Próbálj néhány dolgot önállóan elõteremteni. Termelj növényeket (akár a lakásod ablakában), vegyél néhány csirkét, fürjet vagy nyulat. Itt most nem a teljes önellátásról beszélünk, hanem arról, hogy az embert jó érzéssel tölti el, hogy képes megtermelni a napi salátájára valót és még meg is tanul néhány hasznos dolgot közben. Arról nem is beszélve, hogy az így elõállított növények garantáltan organikusak lesznek és csökkentik kiadásainkat. Csatlakozhatsz egy termelõi közösséghez is. Próbáljuk megtanulni, hogyan javíthatjuk meg vagy viselhetjük jobb gondját eszközeinknek. Próbáljunk minél kevésbé függni a háztartási elektronikai eszközöktõl.
Próbáljunk kevésbé függni a közmûvektõl. Erre országonként és élethelyzetenként más-más lehetõségek adódnak. Ha mást nem tehetünk, legalább kevesebb nagyfogyasztású eszközt használjunk.
Figyeljük a közüzemi számlákat. Az árak folyamatos emelkedésével egyre több ember nem lesz képes fizetni a számláit, aminek a villany, a gáz vagy a vízszolgáltatás lekapcsolása az eredménye. Figyeljük a fogyasztást és elõzzük meg a bajt.
Az amerikai életmód a végéhez közeledik. A felkészülés nagyon fontos. Akinek új a téma ismerkedjen meg az alábbi oldalakkal:
Survival Blog, Survival Sherpa, Prepper Website, Lew Rockwell, SHTFplan
Az óra ketyeg, de bárki bármit mond is, soha nincs késõ elkezdeni a felkészülést.
Ne a világrengetõ zûrzavart várjuk! A valóságban a gazdasági összeomlás sok apró esemény összességébõl adódik, mint az emelkedõ árak, a bevétel csökkenése vagy teljes megszûnése és az önellátás lehetõségének felszámolása azok által, akiknek célja, hogy minden és mindenki felett teljes hatalmat gyakoroljanak.
(Idõkjelei: Ismét fontos kihangsúlyozni, hogy itt a világkormány hatalomra jutását megelõzõ gazdasági összeomlásra és nem a Bibliából Nagy Nyomorúságként ismert idõszakra való felkészülésrõl van szó.)
borsodi
07-22-2013, 12:49 PM
Ez pont nem lehetséges, mert a prepperek közt bukik ki leggyorsabban az eszetlen (és önveszélyes).
Elgondolkodtam, hogy esetleg nem az "elvegyülni" szót kellet volna használnom, de most sem tudok jobbat. Nézd más szempontból: a szektás fegyvert és lõszert vásárol, élelmiszert halmoz fel, saját kolóniát alakít ki... a prepperkedésnél mindig elmondják, hogy keressetek társat magatoknak, szervezõdjetek, stb. Tehát mondjuk egy 10 családos preppert szervezõdés egy közös farmon (BOL) akárhogy is gondolkozom pont úgy néz ki mint egy magát elzáró szekta.
borsodi
07-22-2013, 12:50 PM
A DailyMail 3 milliót ír, csak az Egyesült Államokban.
http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2296472/Apocalypse-ready-Are-families-stocking-end-civilisation-crackpots-simply-canny-survivors.html
Még ha komolyan csak egy részük készül a katasztrófákra, meg ilyesmikre, az is milliós, de legalábbis több százezres tömeg. A prepperek nem szektások, a nagy részük átlagos keresztény, nem hívõ, de látni zsidó vallásúakat is a nagy külföldi prepper fórumokon.
Az biztos hogy a cikkeknek megvan a célközönsége.
Ez nagyon jó cikk, a nagy kép vicces de jól mutatja, hogy mennyi cuccról van szó...
raktaros
10-19-2013, 11:47 AM
Így éljük túl a világvégét! (http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/igy-eljuk-tul-a-vilagveget-2216999)
MAGYARORSZÁG – Orosz források szerint egy körülbelül négyszáz méteres aszteroida ütközhet a Földnek kevesebb mint 20 év múlva. Egy ilyen katasztrófát túlélni nehéz, de nem lehetetlen – állítják a magyarországi prepperek, vagyis azok, akik hobbiból már most is a világvégére készülnek.
Vajon hány prepper van, aki emiatt készülõdik? :D
imi79
10-19-2013, 12:40 PM
Azt hittem ez egy zárt fórum,
Blikk és társai a legkevésbé sem hiányoznak ide.
WTF. Ezek felhasználták a képet az AK-mról. Meg ez az első alkalom hogy "Magyar prepperek"-ként említenek minket. :haha:
Azt hittem ez egy zárt fórum,
Blikk és társai a legkevésbé sem hiányoznak ide.
Van zárt részleg is, ahová a találkozók mennek. Persze a regisztráció amúgy is 2 perc alatt megvan.
Ha be vagytok oda regelve, írjátok ki a fórum címét. Hátha idejön néhány normális ember. A trollokat úgyis kivágom innen, amiatt ne aggódjatok. :)
A. L. Ias
10-19-2013, 03:47 PM
WTF. Ezek felhasználták a képet az AK-mról.
De legalább diszkréten feltüntették a forrást is. :)
Ezt a blogot innen csinálja valaki? http://budapestpreppers.postr.hu/ A cikkben ennek leírták a nevét, igaz cím nélkül, de Google-n megtaláltam.
astonferi
11-05-2013, 08:46 PM
Ezt a blogot innen csinálja valaki? http://budapestpreppers.postr.hu/ A cikkben ennek leírták a nevét, igaz cím nélkül, de Google-n megtaláltam.
szerintem nem, régebben is probálkozott az ember de egyik cikkre sincs komment és máshonnan össze szedett írásoknak tûnnek.
Ugyan! Pontosan tudják, hogy ártalmatlan az egész prepperkedés. Wannabe-nak van igaza szerintem, azaz a történelembõl gyönyörûen kirajzolódik: az a nép, akit kiéheztetéssel nem lehet irányítani, nem jó nép a hatalomnak!
Viszont arra tökéletes, hogy ha meg akarnak bélyegezni, ránk fogják a veszélyes, borult agyú szektás jelzõket, így biztos sokan inkább meg sem akarnak ismerkedni ezzel a gondolkodásmóddal. Másrészt, ha egy prepper közösségre ráhúzzák, hogy közveszélyesek, vagy nem legitimek, és bugrisak, akkor lehet minket államilag üldözni, hisz a közvélemény is õket támogatja, újfent maga alatt vágva a fát az átlagember részérõl. :(
Egyébként nem értek egyet azzal, hogy bárkinek is jó lenne, ha minél kevesebben jönnének!!! Ha csak nincs egy tuti biztos, mindentõl elszigetelt titkos helyed, ahonnan a bajban ki sem kell mozdulnod, akkor az az érdeked, hogy MINÉL TÖBB EMBER minél jobban fel legyen készülve. Utópia így is, de akkor is!
Hiába van készleted, és hiába van fegyvered azt megvédeni, ha egy éhezõ közösségben élsz, akár városban, akár falun, akár tanyán. Nincs esélyed hosszú távon, ez csak hiú ábránd (szerintem).
Alacsony vérnyomás ellen:
A világvégére készülõdnek
2014.12.23.
"Új virágzó üzletág Amerikában: a végítélettõl rettegõktõl kasszíroznak komoly pénzeket ügyes vállalkozók. A tengerentúlon egyre többen tartanak egy modern apokalipszistõl, amikor minden összeomlik, de jó elõre fel kell készülni rá. A gazdagoknak persze ez is könnyebb: fullextrás óvóhely vár rájuk mozival, medencével, jakuzzival."
http://rtl.hu/rtlklub/hirek/a-vilagvegere-keszulodnek
Mi ebben az új? Hány éve megy a sorozat, amit azért indítottak el, mert már akkor is sok prepper volt? 4 éve?
De nézzétek meg ti is, ne szenvedjek egyedül.