PDA

View Full Version : Megbízható márkák,gyárak,termékek

fisligery
04-28-2013, 03:30 PM
Ide kerülhetne minden olyan gyártó,márka melynek nem használódnak el a termékei pár hét alatt ,hanem sokáig bírják.

TMIB
04-28-2013, 03:37 PM
Blackhawk, nagy kedvencem.
5.11, szintén nagyon jó.
Propper - Genuine Gear BDU-kat szoktam venni. Az ár-minõség arány megfelelõ. Minden nap hordom õket, nem szakadnak el, nem kopnak könnyen.

fisligery
04-28-2013, 04:58 PM
Maxpedition: Drága és jó
Victorinox: Nem annyira drága de jó

TMIB
07-08-2013, 12:50 AM
Ka-Bar: közepes árfekvésű kések/pengék, kiváló minőség

Traveller
07-09-2013, 06:06 PM
Kéred az eredeti Maxpedition Jumbo EDC táskám? Kevesebb, mint egy év után lepergett róla a bevonat és szétszakadtak helyenként a varrások.
Nem ér egy fillért sem, agyonhájpolt kacat.

Tartós holmik:
Mauna bakancsok
Spyderco Delica
VW T4 2,5 Tdi
Chaco szandál
Eberlestock J1
Knipex Cobra
Genius Tools
Leatherman Charge Ti
Feinwerkbau 65

Targitosz
07-10-2013, 10:15 AM
Pantac-közel hadi minõségû felszerelések, amelyek természetesen nem olcsók

Gurkha-magyar viszonylatban jó minõségûnek számtó taktikai holmik

Batka
07-10-2013, 09:55 PM
A Herbetz Kínában gyártat, az egyik beszállítója a SanRenMu nevû cég. Ezek a saját nevük alatt is kihozzák a Herbetznek gyártott modelleket.
Ár/minõség arányban verhetetlen.
http://www.sanrenmu.com/knives/available-knives/sanrenmu-710-folding-knife.html

M-torolt_forumozo
07-14-2013, 08:37 AM
Az én Herbertz foldereim Made in Germany és onnan is jöttek.

Lehet, de hozzájuk meg valószínûleg Kínából jöttek aztán kaptak egy szebb logót.

M-torolt_forumozo
07-14-2013, 08:43 AM
ZOB kések - megbízható, nagyon jó ár-érték arányú kések http://gox.hu/index.php?mod=knv_zob_izula
Merrell cipõk - ugyan nem olcsó, de nekem 4-5 évig bírja és kényelmes
Ganzo bicskák - meglepõen jó minõségû, olcsó bicskák

varég
07-14-2013, 11:58 AM
Magyar készítõk:
Szasza, kiváló kések. www.szasza.net
RP túra-expedíciós termékek, zsákok, ruhák, stb. www.alpin.hu
Alto hátizsákok, kiegészítõk(az övtáskájukat 1997 óta használom) http://altoalpin.hu/
Révész bicskák, örök élet, lassan 100 év tapasztalattal(van pár bicska tõlük, kiválóak) www.bicska.hu

Külföld:
Petzl: lámpák, barlangász, és mászó felszerelések, stb.(lámpáik, zsákjuk bevált. alkatrészellátás folyamatos)
MagLite lámpák: nem olcsó, de alkatész ellátás van.
Decathlon: a sportteszkó, néha, figyelmesen kifogható pár jó termék, sokszor majd' féláron.
Tatonka: minõségi termék, de pár dolog nehezen elérhetõ.
Mora kések, olcsó, de strapabíró, igénytelen SZERSZÁM. A tok azonnal csere érett.

astonferi
07-14-2013, 05:36 PM
Amikor én vettem, akkor még nem is létezett olyan, hogy a kommunista Kínából az imperialista nyugatot kiszolgálják. Úgy csinálsz, mintha elõtted nem létezett volna élet a Földön és csak a 21. századi dolgok létezhettek mindig is. Tudod, mi az az NSZK (magyar betûszó)? Nos, az enyémet ott készítették.
baszki NSZK....Te is olyan öreg vagy mint én akkor :D

Batka
07-14-2013, 08:46 PM
Ja, azóta Herbetz is elkurvult...

Amatorpe
05-21-2014, 02:43 PM
Már a nagy név sem garancia:

http://www.autonavigator.hu/sztori/csalassal_vadoljak_a_brit_audi-kereskedoket-12374?utm_source=hirfigyelo_anv2_hirlevel_20140226&utm_medium=webview&utm_campaign=hirlevel_2014-05-19&utm_content=cikk

Az Euro NCAP nem tesztel minden modellt, csak a legfontosabbakat. Luxusautók és sportkocsik is kimaradnak a szórásból, ebbõl lett a balhé.

apii
05-21-2014, 06:16 PM
Magyar készítõk:
Szasza, kiváló kések. www.szasza.net
RP túra-expedíciós termékek, zsákok, ruhák, stb. www.alpin.hu
Alto hátizsákok, kiegészítõk(az övtáskájukat 1997 óta használom) http://altoalpin.hu/
Révész bicskák, örök élet, lassan 100 év tapasztalattal(van pár bicska tõlük, kiválóak) www.bicska.hu

Külföld:
Petzl: lámpák, barlangász, és mászó felszerelések, stb.(lámpáik, zsákjuk bevált. alkatrészellátás folyamatos)
MagLite lámpák: nem olcsó, de alkatész ellátás van.
Decathlon: a sportteszkó, néha, figyelmesen kifogható pár jó termék, sokszor majd' féláron.
Tatonka: minõségi termék, de pár dolog nehezen elérhetõ.
Mora kések, olcsó, de strapabíró, igénytelen SZERSZÁM. A tok azonnal csere érett.

Révész bicskákat lehetõleg elõtte megnézni! Pofára esés lehet a netes vásárlásból!

fisligery
05-21-2014, 06:59 PM
Valami problémád volt velük?
Mert elég híresnek számítanak a jó minõségük miatt.

M-torolt_forumozo
05-21-2014, 07:04 PM
Volt Révész bicskám, látatlanban cseréltem. Pontatlan volt (nem zárt középre és talán beleért a markolatba a penge), írtam a mesternek és kicserélte. Ráadásul választhattam más markolatanyagot is, a cseredarab már hibátlan volt!

apii
05-22-2014, 05:23 PM
Volt Révész bicskám, látatlanban cseréltem. Pontatlan volt (nem zárt középre és talán beleért a markolatba a penge), írtam a mesternek és kicserélte. Ráadásul választhattam más markolatanyagot is, a cseredarab már hibátlan volt!

Én postán rendeltem, és megkértem hogy egy jól sikerült darabot küldjön, mivel egy felületen olvasunk.Küldött egy használható kést, ami nem középre zárt, illesztések pontatlanok voltak, cinezés kilátszott a bakniból, s.t.b..Használható darab, de ezek a hibák nem tetszettek. Talán valahol megemlítettem hogy ennyi pénzért igényelném a minõséget, ere kaptam választ tõle.Talán csere is felmerült, de a csere alany nem érkezett meg.Pontosan nem emlékszek a levelezésre, de a lényeg nem az átbaszás akart lenni a részérõl.Olyan indok is volt, hogy ezt nem õk készítették, csak bérmunka volt egy másik késes csinálta, vagy csak bedolgozott nekik.Egy a lényeg!Ha a nevemet adom valamihez, elvárom hogy elfogadható darabot kapjak.Ezért nem hívok sok késest mesternek, mert ez a mesteri cím számomra mást takar.Volt még egy késessel történetem, a munkája minõsíthetetlen volt számomra. És a szava sem ér semmit!

apii
05-22-2014, 05:31 PM
Valami problémád volt velük?
Mert elég híresnek számítanak a jó minõségük miatt.

Jó minõséget több oldalról meg lehet közelíteni. Használható darab, szép darab, hibátlan darab, spéci pengés kés, és ez lehet egy késben is összesen. Ártól sok függ, de nem mindig tükrözi a minõséget az ár némelyik hazai készítõ tekintetében.
A Révész bicskám megvan a mai napig, szeretem, de nem tükrözi a minõséget, igényességet számomra. Persze kézmûves termék, s.t.b. Ha rendes ára van, akkor ne csak minden 20. kés legyen jól sikerült amit be lehet mutatni! Szerintem!

Mizu
06-02-2014, 01:22 PM
Mivel nincs erre topik..

Túlélõ, vagy bárki más aki PayPallal foglalkozik..

Ha nekem van egy PayPal számlám akkor az ott megadott emailcímre tudnak nekem utalni? Akkor az automatikusan a számlámra íródik jóvá, vagy valamit be kell állítanom?

Szitu:
Az Aliexpressen nem tudnak küldeni valamiket ezért az eladó fizetne vissza összeget.
Megtehetném, hogy reklamálásba teszem és visszakapom az alitól, de gondolom az értékelésre is menne, így írta, hogy fizetne közvetlen.

Tehát ha megadom a PayPal emailcímemet akkor annyi elég?

TMIB
06-02-2014, 04:24 PM
Úgy küldenek neked, hogy bejelentkeznek a saját fiókjukba, küldésre kattintanak, oda beírják az email címed, küldésre kattintanak. Van még egy olyan hogy ki fizesse az átutalást, de az kisebb összegnél elenyészõ. Pár másodperc alatt átért a pénz.

Mizu
06-02-2014, 05:38 PM
Ok.. Köszönöm az infót! :thumbup
Tényleg egyszerûen hangzik!

Mizu
06-04-2014, 10:45 AM
Cinikusan (mert sokan szapulják a kinai cuccokat) ide rakom be:
http://sg.hu/cikkek/105758/3000-eves-nadrag-kinabol

3029

3000 éves nadrág Kínából

Ha valaki szereti a retrót az öltözködésben, az aligha talál a most bemutatásra kerülõ nadrágoknál megfelelõbbet. Egyenes szárai és széles ülepe arra utal, hogy a nadrág, mint találmány a lovagláshoz kapcsolódhat.

A történelem elõtti idõk öltözködésének legjellemzõbb darabjai a köpenyek, tunikák és ágyékkötõk voltak, a nadrág már az új találmányok közé tartozik, az eddigi legnagyobb múltra egy Nepálban talált darab tekint vissza a maga 2400 évével. Mayke Wagner és kollégái a berlini Német Régészeti Intézetben két gyapjú nadrágot tanulmányoznak, melyek a kínai Hszincsiang temetõjébõl kerültek elõ. A kormeghatározások szerint megközelítõleg 3000 évesek a ruhadarabok...

Gyönyörûek a minták...

Amatorpe
06-04-2014, 09:21 PM
3000 év alatt sokat tud esni a színvonal... Lásd villanykörték minõségének zuhanórepülése az elmúlt 100 év alatt... :)