Bejelentkezés

View Full Version : Mit éltél túl?

TMIB
05-01-2013, 01:09 PM
Katasztrófát, balesetet vagy mást?

Elsõ hozzászólásnak itt vannak a saját "élményeim":

Biciklivel összetörtem magam néhányszor.

Volt néhány verekedés és egyéb komoly erõszakos helyzet, mert többször is megtámadtak és önvédelembõl kellett lépnem. Csoda hogy néhány karcoláson és 1 maradandó külsõ sérülésen kívül nem esett más bajom.

Néhány éve volt egy autóbalesetem is. Vagy 100-al mentünk és egy hajszál híján múlt, hogy nem csináltunk a kocsival szaltókat. A vasbeton korlát is csak néhány méteren múlt. Szintén sérülés nélkül úsztam meg, de tényleg nem sokon múlt. Közben arra gondoltam, hogy "Ennyi mindenen túl vagyok és itt az úton kell meghaljak? Értelmetlenül fogok most meghalni." A mai napig nem értem hogy ott hogy nem haltunk meg. :hogymi:

TMIB
05-01-2013, 03:31 PM
Ha jobban meggondolom, nem 100-volt, hanem több lehetett. 80 felett járt a mutató (85 kb), ami mérföld, tehát inkább 120-130 km/h körül volt. Elõbb lefutott a kocsi bal oldalra, aztán észbe kapott a sofõr, elrántotta a kormányt, csikorgással kipördült az autó, kicsit pattogott is oldalra menet, akkor gondoltam hogy átfordul és pörögni fogunk, de valamiért ez mégsem történt meg. Fékezett is folyamatosan, ami miatt fogalmam sincs hogy hány méteres féknyom lett, de sok. Aztán lefutottunk az útról, épp csak elkerülve a szalagkorlát vasbeton részét.

Megosztom egy kicsit az errõl készült kb fél perces videót: http://blip.tv/thatmaninblack/car-accident-4351609

Jó hosszú a féknyom. :hogymi: Jött a rendõr, volt tûzoltó is, mentõ is jött, meg autómentõ.

Daniui
05-01-2013, 03:58 PM
Fú hát, kis koromtól kezdve máig voltak utcai szituk. Azokból a legveszélyesebbek talán amikor egyszer bozotvágóval támadt rám egy jóakaróm, hát megmondom olyan gyorsan még sose futottam, és ami vicc nagy mákom volt mert egy parkolóban sétáltam 2 haverommal és látom hogy egy ember egyenesen felém sétál amikor a parkoló elég nagy, 10 méterrõl vettem észre hogy bozótvágó van nála. Amikor látta hogy kiszúrtuk azonnal elkezdett futni felénk, mi meg azonnal hátra arc és 3 irányba futottunk.

Akkor a másik ilyen veszélyesebb balhé az hazafelé a buliból történt éjfél után valamikor, 4-en voltak és beszólogattak a buszon meg keménykedtek, leszálltam õk is leszálltak. Mondta az egyik 1 vs 1-be menjek vele, felálltam neki azonnal kapott 2-õt az állára, meghátrált, ezután elõvett egy kést mert látta puszta kézzel nem sok esélye van, a többi 3-om kicsit távolabbról nézték, arra figyeltem ne kerítsenek be. Lényeg késsel szurkált hasam irányába, megfontolt volt, nem rohant le, viszont az egyik szúrása után kontrából beugrottam egy jobb csapottal állára, abba beleszédült, látta késsel se megy sokra, ezután jöttek a haverjai 2-nél kés volt. Megfordultam elkezdtem futni, még láttam egy sörösdobozt és elgondolkodtam rajta csináljak e belõle gyorsban egy vágó eszközt, de úgy döntöttem 4 az sok ebbõl 3-om késes. Hazáig futottam, azt tudtam hogy futottak utánam, ezért a háztól messzebb bebujtam egy bokorba és figyeltem 20 percig hogy követtek e, ezután hazasétáltam.

Akkor volt olyan hogy a dunába télen beleestem kisebb koromban(kb 11-12 éves lehettem), ott mákom volt mert ha nem tudok kimászni a jégre mert letörik lehet ott pusztulok.

Akkor volt olyan hogy egyszer bottal harcoltam egy jóakaróm ellen, õ házi készítésü lándzsával jött(itt a környéken az ilyen dolgkok egész normálisak voltak:D). Üvöltve mentem rá és pont szájba szúrt, és akkora mákom volt hogy a hátsó fogaim egyikkébe szúrt így semmi bajom nem történt egy kicsit meglazult a fogam ennyi. Ha a torkomba szúrja vagy az arcomba már komoly sérülésem lehett volna. Mondjuk ezután elkaptam a lándzsáját, innentõl nem folytatom...:D

Ezeken kívül volt még eszközös szitum bár, mindig megúsztam, egyetlen egy sérülésem sem esett pedig volt amikor kövek süvítettek el a fejem mellett de sose találtak el.
Ezek mellet puszta kezes szituk voltak, de ezek nem minõsülnek olyan veszélyesnek.

Biciklivel engem is ütöttek el, nekem volt zöld... Egy horzsolással megúsztam.

Yosihiro Sato
05-25-2013, 09:55 AM
Nos pár matekolós este volt nekem is :D! Azok nem voltak vészesek persze volt hogy többen jöttek egyszer vágtak meg késsel is. Bunyóztam utcán ringben egyaránt. Jártam a vörös iszap katasztrófánál árvizeknél valamint külföldön a balkáni részeken.Egyiket sem mondanám nagy túlélésnek de meg éltem tapasztaltam és felhasználom :)

Targitosz
05-25-2013, 08:46 PM
Hát, 2,5 éve volt egy kalandom, hogy télen beszakadt aladtam a jég, és nyakig elmerültem, a telefonom meg odalett. Erdei csatangoláson voltam, és egy árkon akartam átkelni, ami teli volt vízzel. Szabályosan ki kellett úsznom belõle, aztán egy jeges mocsáron keresztül kellett átkelnem, ott is beszakadtam, igaz csak térdig, aztán megint átkeltem az árkon, de rájöttem hogy nincs meg a telefonom, így visszamentem 2 helyre is keresni...Nem lett meg. Viszont mire hazaértem, kopogott rajtam a ruha, és már alig éreztem a lábamat...Az út közben mondogattam magamnak, hogy nem, nem maradhatok itt...Amikor hazaértem, beültem egy kád forró vízbe, de valahogy nem éreztem melegnek...Szerencsére nem lett komoly károsodásom.

Aztán tavaly nyáron rámlõttek AK-val....Igaz csak vak lõszer volt benne :haha:

Szunyog
11-12-2017, 08:01 PM
Az én történetem nem ilyen izgalmas.
Hat évvel ezelött vérmérgezést kaptam.
A sokat emlegetett húsevö baktérium került a vérembe.
Szerencsére jó kezekbe kerültem csak a szívbillentyümet kajalta meg.
Kaptam mübillentyüt.
Amikor a keringésem összeomlott már a szivklinikan voltam mütétre várva, szerencsémre.
Huszonnyolc nap alatt belémcsepegtettek negyven liter antibiotikumot.
Most vérhigitot kell szednem életem végéig.
Fél évre elegendö már spájzolva.
Csak három hónapra elég mennyiséget irnak fel , ebböl gyüjtögetek.
A dolog érdekessége hogy ebbe a betegségbe hárombol kettö ember belehal.
Lehet hogy valami dolgom van még itt.

fater.lajos
11-12-2017, 08:55 PM
Kölyökként fejest ugrottam a kubikgödörbe. Megtaláltam a kutat benne fejjel elõre. Hogy hogyan jöttem ki azt nem tudom, de sikerült.
Ebben az idõszakban felrobbant a kezemben egy 0,22-es lõszer. Melegítettem, mert majd a kezemben elmûködtetem...
Sikerült megfognom úgy a 220 voltot, hogy nem tudtam elengedni. Fi relé nem volt akkor még sehol, de a haver kicsavarta a biztosítékot.
Gyuszi haverommal felborultunk a Ladájával. Van a fejemen egy férfiarasznyi forradás.
A Hadháztéglási lõtéren felrobbant a közelemben egy megsemmisítésre váró 9K52 Luna–M rakétatest. Steki bácsi, a fegyvermester meghalt, én beestem egy árokba.
Ellenoldal: Soha semmilyen csontom nem tört még el. Ez tényleg valószerûtlen.
De lehetne folytatni a sort. A mi lett volna a világ legbutább kérdése. Még élek! És még vagy 30 jó évet szeretnék!

darxide21
11-13-2017, 06:53 AM
1560 hétfõt.

Sergeant
11-13-2017, 08:43 AM
Jelenleg az Orbán-kormány áldozatos munkáját próbálom túlélni. :D
Nap, mint nap. Bear már feladta volna. :haha:

Kamionos
11-15-2017, 10:38 AM
Gyerekkoromban egyszer felmásztam egy diófára, mert két csaj elõtt vagánykodtam, de felakadtam egy szögre. Alattam plusz egy kikövezett két méteres árok volt. Nem úgy akadtam le, ahogy szerettem volna:) Betört a fejem.

Inkább érdekes, mint veszélyes, de gyerekkoromban egyszer a játszótéren játszottunk, amikor közénk rontott egy jól meghízott malac. A tulaj félrészegen kijött kispuskával és elkezdett rá lövöldözni. Vicces volt:)

1999-ben 1,5 millával tartoztam az egyik gengszertnek. Nem megfelelõ emberekkel ültem le pókerezni és kicsit elszálltak a tétek:) Hamar egy pincében találtam magam egy székhez kötve. A fejem mögött hideg pisztoly csöve, elõttem egy meszelt fal és mögötte átsejlett egy folt, ami jelezte, hogy más is járt már itt korábban és nem megfelelõ választ adott. Hát be voltam sz@rva rendesen. Ki verték belõlem a lelket is. Aztán két év alatt ledolgoztam náluk behajtóként. Így utólag jó kis két év volt. A poén, hogy pont azzal a két fazonnal jártam, akik megdolgoztak. Jóbarátok lettünk.
A másik poén, hogy késõbb smasszerként egyszer csak láttam, hogy a kommandósók hozták a "fõnököt". Pont hozzánk. Szürreális érzet volt.

A sitten több helyzet volt, amit mások már veszélyesnek ítéltek volna meg, de nekem inkább természetesnek tûnt, így nem is mennék bele.

2007-ben volt egy fulladásos történetem, amit már megosztottam, így nem írom le még egyszer.

2014-ben elájultam egy kamionnyi fa tetején és mellette tértem magamhoz. 4 alsó csigolyám nem szerette az esést, de jobb, mint ha fejre estem volna. Akkor már 3 hetes terhes volt a feleségem, amirõl még nem tudtam. Hálás vagyok az Istennek!

Idén februártól pedig a 3. gyerekünk halálát próbáljuk túlélni. Hát...keveset nevetünk idén.

aksurv
11-15-2017, 02:09 PM
Gyerekkoromban egyszer felmásztam egy diófára, mert két csaj elõtt vagánykodtam, de felakadtam egy szögre. Alattam plusz egy kikövezett két méteres árok volt. Nem úgy akadtam le, ahogy szerettem volna:) Betört a fejem.

Inkább érdekes, mint veszélyes, de gyerekkoromban egyszer a játszótéren játszottunk, amikor közénk rontott egy jól meghízott malac. A tulaj félrészegen kijött kispuskával és elkezdett rá lövöldözni. Vicces volt:)

1999-ben 1,5 millával tartoztam az egyik gengszertnek. Nem megfelelõ emberekkel ültem le pókerezni és kicsit elszálltak a tétek:) Hamar egy pincében találtam magam egy székhez kötve. A fejem mögött hideg pisztoly csöve, elõttem egy meszelt fal és mögötte átsejlett egy folt, ami jelezte, hogy más is járt már itt korábban és nem megfelelõ választ adott. Hát be voltam sz@rva rendesen. Ki verték belõlem a lelket is. Aztán két év alatt ledolgoztam náluk behajtóként. Így utólag jó kis két év volt. A poén, hogy pont azzal a két fazonnal jártam, akik megdolgoztak. Jóbarátok lettünk.
A másik poén, hogy késõbb smasszerként egyszer csak láttam, hogy a kommandósók hozták a "fõnököt". Pont hozzánk. Szürreális érzet volt.

A sitten több helyzet volt, amit mások már veszélyesnek ítéltek volna meg, de nekem inkább természetesnek tûnt, így nem is mennék bele.

2007-ben volt egy fulladásos történetem, amit már megosztottam, így nem írom le még egyszer.

2014-ben elájultam egy kamionnyi fa tetején és mellette tértem magamhoz. 4 alsó csigolyám nem szerette az esést, de jobb, mint ha fejre estem volna. Akkor már 3 hetes terhes volt a feleségem, amirõl még nem tudtam. Hálás vagyok az Istennek!

Idén februártól pedig a 3. gyerekünk halálát próbáljuk túlélni. Hát...keveset nevetünk idén.

Erre tobb okbol se nyomnek tetsziket. Apakent aterezve reszvetem.

szöged
11-15-2017, 02:15 PM
https://www.youtube.com/watch?v=3D7hKDhEJlA

Ihasz Laci
11-16-2017, 10:25 AM
gyerekkoromban videken nottem fel, volt sokfele balesetem:) meg olyan dolgok amikbol lehetett volna nagy baj.
oregfaterral orvadaszkodtam, apammal meg gazolajat szokitettem mindezt 5-6 evesen.
aztan jottek a tindedzser evek meg a simson motor, estem parat de komoly serules nem volt.

a leveszelyesebb balesetem keresztapammal volt mikor egy telen autobalesetunk volt. a jeges uton megcsuszott a kocsi es felborult, aztan nekicsapodott a szembejovo autonak ami belokote a mi kocsinkat az arokba, ahol a kerekeire landolt, ujra egyenesbe voltun:)
ez egy lada szamara volt, akkor meg nem volt gyerekules meg ilyenek, mindenki szanaszet torte magat. kezem, labam, bordaim, meg nyaki csigojaim. jo sokaig be voltam gipszelve.

aztan felnottkent mikor kidoboztam haromszor szurtak meg kessel. de errol mar irtam az onvidelmis topikba.

LSVF
11-17-2017, 10:35 AM
https://www.youtube.com/watch?v=3D7hKDhEJlA

Ez kemény, pedig hány gyökér van akinek valóban ez a legnagyobb baja.

Alpha
11-17-2017, 12:46 PM
Nekem volt két komolyabb autóbalesetem.
Egysze egy verekedés alkalmával beleestem egy üveg ajtóba és szétdarabolt.
Sport közben úgy összetört a vállam, hogy többször mûteni kellett.
Egy nagy lemez beleállt az oldalamba.
Ami talán a legemlékezetesebb: egy 120 kilós színizom favágó hazaért, miközben a feleségét "foglalkoztattam".
Mentségemre legyen mondva, úgy tudtam, hogy külön élnek már. (A csaj hazudott!)
Ott volt para, de túléltem.

Törölt_reg
11-19-2017, 05:18 AM
...hát ez érdekes!2013 óta megy ez a topic...és másfél oldal....:rolleyes:.....semmi háború,katasztrófa,járvány,pólus váltás,népirtás vagy forradalom...semmi közmû kiesés hónapokra,benzin vagy élelemhiány...semmi???:confused:
...akkor mirõl szól a többi,több száz topic!

TMIB
11-19-2017, 10:32 AM
Ez a topic mindennapi dolgokról szól. Nem értem, hiányolod hogy nincs elég háború és forradalom? :confused: De hát van, azokról több topic is készült. Magyarországtól keletre irtják egymást az ukránok és az oroszok, több mint 10.000 halott.

Itt csak arról beszélgetünk hogy kivel milyen baleset és egyéb hasonló dolog történt amibe belehalhatott volna.

Amúgy ha anyám férje nem halt volna meg, akkor õ tudott volna neked beszélni a délszláv háborúról, mert õ benne volt a közepében. :(

szöged
11-20-2017, 03:41 PM
https://www.youtube.com/watch?v=bEEhbYDPTNI

a kõkemény magyar valóság
:haha:

Zacskóbicska
11-21-2017, 06:33 AM
...hát ez érdekes!2013 óta megy ez a topic...és másfél oldal....:rolleyes:.....semmi háború,katasztrófa,járvány,pólus váltás,népirtás vagy forradalom...semmi közmû kiesés hónapokra,benzin vagy élelemhiány...semmi???:confused:
...akkor mirõl szól a többi,több száz topic!

Nem szándékoztam megosztani itt az élményeimet, egy érdekességet azonban írok.
December végét írtak, korszerû szigeteléssel és nyílászárókkal még nem felszerelt panel lakás. Vasárnap, ebédidõ. Az egyik gyerek 3 éves, a másik 10 napos csecsemõ. Kint -20 faok alatti hõmérséklet széllel, az utak gyakorlatilag járhatatlanok a jégtõl és hófúvástól. Hatalmas dörrenés, az áram elmegy. Az ablakból látom az utcán gomolygó füstöt, hallom a tûzoltó autókat. Lemegyek, megnézem, milyen meteor jött? (Kb. ilyesmi benyomásom volt.) Tûzoltók küzdenek az utcán a trafó házzal, amelyiknek fényesen ég az alumínium burkolata. Nyomják rá a port, az szublimál a hatalmas hõtõl, majd a hóhoz hasonló formában hull vissza. Mindenki fehér tõle. Közben a rádiókból kihallatszik, hogy az áramszolgáltató nem tudja kiszakaszolni, gyakorlatilag meg kell várni, amíg a zárlat felemészti, elégeti az összes vezetéket, aztán majd lesz valami. Az azonban tisztán látszik, hogy az érintett városrészben jó ideig nem kell számítani villanyra. Ekkor kapcsolok: ha nincs áram, hamarosan leáll a központi fûtés is, hiszen a hõközpontban is áram kell a keringtetõ szivattyúkhoz. Rohanás haza, a fürdõkádat megtöltöm meleg vízzel. Legalább legyen egy helyiség, ahol kihúzhatja a baba az éjszakát. A lakásban a hõmérséklet óránként 2 fokot esik. Az éjjel már nagyon hideg van, menni kell, nincs mese. A legközelebbi hely, ahová mehetünk, 160 km. Fûteni, fõzni nem tudunk, melegvizünk sincs, a hidegvíz az éjjel befagyott. Sikeresen megtesszük a 160 km-t, az úton gyakorlatilag nem is találkoztunk autóval, normális ember ilyenkor nem közlekedik. Sok település eleve elzárva a hótól. Én még sikeresen vissza is érek. Útközben egy helyen megállok pisilni. Kiszállok a kocsiból és aláesek a tükör jégen. Mindegy visszajutok a lakásba, mert nekem fontos dolgom van, nem foghatom az idõjárásra a távollétet. Már melegvíz sincs. Az is befagyott. Éjjel télikabátban alszom a paplan alatt, reggeli kávé a kádban megmaradt vízbõl, gyertyával. Babkonzerv gyertyával melegítve. Mivel a WC-hez sincs víz, az utcán, bokorban hugyálok. A nagy dolgokat majd elintézem a munkahelyen, ott van zuhanyzó is. Ez az állapot 3 napig tart, utána 10 napig korlátozottan, de van áram. Egy család egy 100-as izzónak megfelelõt fogyaszthat. Mivel ezt mindenki igyekszik túllépni (villany tûzhely), így igencsak szakadozott a gyenge áramellátás is. A gyertya az elsõ napon elfogy az összes boltból, már amelyik nyitva van.
Gondolom, tanulságos. És ekkor még csak nem is egy város, hanem csak egy városrész bénult meg.

fater.lajos
11-23-2017, 08:31 AM
Nem szándékoztam megosztani itt az élményeimet, egy érdekességet azonban írok.
December végét írtak, korszerû szigeteléssel és nyílászárókkal még nem felszerelt panel lakás. Vasárnap, ebédidõ. Az egyik gyerek 3 éves, a másik 10 napos csecsemõ. Kint -20 faok alatti hõmérséklet széllel, az utak gyakorlatilag járhatatlanok a jégtõl és hófúvástól. Hatalmas dörrenés, az áram elmegy. Az ablakból látom az utcán gomolygó füstöt, hallom a tûzoltó autókat. Lemegyek, megnézem, milyen meteor jött? (Kb. ilyesmi benyomásom volt.) Tûzoltók küzdenek az utcán a trafó házzal, amelyiknek fényesen ég az alumínium burkolata. Nyomják rá a port, az szublimál a hatalmas hõtõl, majd a hóhoz hasonló formában hull vissza. Mindenki fehér tõle. Közben a rádiókból kihallatszik, hogy az áramszolgáltató nem tudja kiszakaszolni, gyakorlatilag meg kell várni, amíg a zárlat felemészti, elégeti az összes vezetéket, aztán majd lesz valami. Az azonban tisztán látszik, hogy az érintett városrészben jó ideig nem kell számítani villanyra. Ekkor kapcsolok: ha nincs áram, hamarosan leáll a központi fûtés is, hiszen a hõközpontban is áram kell a keringtetõ szivattyúkhoz. Rohanás haza, a fürdõkádat megtöltöm meleg vízzel. Legalább legyen egy helyiség, ahol kihúzhatja a baba az éjszakát. A lakásban a hõmérséklet óránként 2 fokot esik. Az éjjel már nagyon hideg van, menni kell, nincs mese. A legközelebbi hely, ahová mehetünk, 160 km. Fûteni, fõzni nem tudunk, melegvizünk sincs, a hidegvíz az éjjel befagyott. Sikeresen megtesszük a 160 km-t, az úton gyakorlatilag nem is találkoztunk autóval, normális ember ilyenkor nem közlekedik. Sok település eleve elzárva a hótól. Én még sikeresen vissza is érek. Útközben egy helyen megállok pisilni. Kiszállok a kocsiból és aláesek a tükör jégen. Mindegy visszajutok a lakásba, mert nekem fontos dolgom van, nem foghatom az idõjárásra a távollétet. Már melegvíz sincs. Az is befagyott. Éjjel télikabátban alszom a paplan alatt, reggeli kávé a kádban megmaradt vízbõl, gyertyával. Babkonzerv gyertyával melegítve. Mivel a WC-hez sincs víz, az utcán, bokorban hugyálok. A nagy dolgokat majd elintézem a munkahelyen, ott van zuhanyzó is. Ez az állapot 3 napig tart, utána 10 napig korlátozottan, de van áram. Egy család egy 100-as izzónak megfelelõt fogyaszthat. Mivel ezt mindenki igyekszik túllépni (villany tûzhely), így igencsak szakadozott a gyenge áramellátás is. A gyertya az elsõ napon elfogy az összes boltból, már amelyik nyitva van.
Gondolom, tanulságos. És ekkor még csak nem is egy város, hanem csak egy városrész bénult meg.

Szerintem ez a szitu a vészhelyzeti felszerelésed ez megváltoztatta, akárcsak téged!

Zacskóbicska
11-23-2017, 01:51 PM
Szerintem ez a szitu a vészhelyzeti felszerelésed ez megváltoztatta, akárcsak téged!

Igen:)

Azóta van a közelben egy tanyám tüzifával és saját kúttal, nincsenek kis gyerekeim és mindig van gyalásó, kabát, babkonzerv, spiritusz és spiritusz égõ a csomagtartóban.

GaborV
11-30-2017, 11:36 AM
Ami eddig megvolt::thumbup

- Tömeges cigányfosztogatás kísérlete a faluban (nem jött össze nekik) > a TV szerint helyi vandálok támadtak az idõsekre...

- H1N1 (jah, elkaptam annó), cinkes volt.

- Egymás után 2 futótûz miatti elég hadcore szituk Mérleg: 1 ház off 2 megsérült, több telek kiégett, a tûzoltók pedig laza 40 illetve 45 perc alatt értek ki. 2 füstmérgezés 1 halott.

Csak annyit mondhatok:
pálinka+méz, könygáz/riasztópisztoly/vasvilla és tûzoltókészülék mindenki házában legyen.

shadow177
12-12-2017, 10:37 AM
Eddig sok mindent, de vasárnap este kigyulladt a ruhaszárító gép és a mosókonyha :cry:

Laci
12-12-2017, 11:12 AM
Mi volt a tûz oka?

shadow177
12-13-2017, 07:43 AM
Maga a gép volt a tûz forrása. Hogy zárlatos lett, és attól gyulladt ki, vagy túl melegedett a kompresszor és kigyulladt azután lett zárlatos, az sose derül ki.
Mindenesetre látványosan a kompresszor környékéról indult ki a tûz.