PDA

View Full Version : Mobilok és alkalmazások

T72
05-12-2013, 05:17 PM
Szeretnék egy topikot ahol kibeszélhetnénk ki milyen mobilt használ, illetve milyen app-ok, programok vannak amik hasznosak lehetnek.

Elsõre próbáljuk meg a mobilokat kivesézni:
Ki milyen mobilt használ és miért?
Iphone vs Androidos telók a prepperkedés tükrében (EDC, Survival, stb...)

Nekem jelenleg Nokia E52 van, amit most cserélek egy szintén Nokia X7 -re.
Viszont elképzelhetõ ha meg tud vki gyõzni, akkor szeretném tudni, hogy inkább Iphone vonalon vagy androidon gondolkodjak?

TMIB
05-12-2013, 05:33 PM
Volt mobilom vagy 10 évvel ezelõtt, ami már akkor is elavult volt, úgyhogy azon nem volt semmi, csak néhány telefonszám. Új mobilt nem tervezek beszerezni, az Internet is annyira megbízható mint a mobilszolgáltatás. Nálam a mobiltelefon nemvásárlás elvi kérdés is. :)

raktaros
05-12-2013, 05:57 PM
Nekem felkészülés kapcsán eszembe sem jut a mobil :).
(mondjuk meg is utáltam, 2 évig javítottam n0kia garanciális szervizében)
Ha gond lesz, a mobilhálózat az elsõk között lehet amit lekapcsolnak.
Nem tudom mire akarod használni de:
-Navigációra egy túra gps, az víz és ütésálló, akku tovább bírja, de ezt is lekapcsolhatják/zavarhatják.
-Pdf-re pedig ebook, jobbak egy töltéssel elmennek egy hónapig is.
Persze jobb egy eszközt cipelni, de ugye úgy szokott lenni, hogy ami több mindenre jó az semmire sem jó igazán,
ráadásul ha elromlik nem egy szolgáltatást vesztesz el hanem az összeset amire használtad.
Ha ragaszkodsz az "okos" mobilhoz, androidnak talán még nagyobb a támogatottsága mint a többinek.

raktaros
05-12-2013, 06:01 PM
Nekem is egy régi, nem "okos" telefonom van, nem is tervezek venni. Ha elromlik majd szerzek egy mások által levetett buta telefont :).

astonferi
05-12-2013, 07:39 PM
nokia 5230 navis ami nem sokat ér. aksi jól birja bár van hogy napokig be sincs kapcsolva :) utálom a mobilt évekig nem is volt tehát ha nem lesz nem fog hiányozni. tudás java a fejemben papiron meg pendriven a összes dolog. idõvel kinyomtatok mindent és csinálok egy lefûzhetõs mappát amit bõvíthetek kedvemre és a számomra fontos dolgokkal

raktaros
05-12-2013, 08:38 PM
Én is egy fûzõs mappába pakolok fontosabb dolgokat + SD kártya :).
A telefon nekem is sokszor napokig nincs bekapcsolva, mivel munkahelyemrõl ki van tiltva minden (még gyógyszer is orvosi igazolással vihetõ be), mikor kijövök meg elfelejtem bekapcsolni. (Amúgy is utálok telefonálni, sokszor azért kell töltenem rá mert lejár az egyenleg felhasználási ideje)

U.i.:
N5230...
Sokat küldtek be garanciális javításra, mert magas internet számlát generált.
A mocskok gyárilag úgy állították be, hogy elindítod a navigációt máris fellép netre hogy a gyorsabb mûholdtaláláshoz adatokat töltsön le (A-GPS)...

Grafitos
05-15-2013, 07:07 AM
Én Sony Ericsson K800 I-val nyomom..Buta telefon kategória, de van rajta egy 3.2Mp-s kamera, amivel kultúrált minõségû fotó és videó készíthetõ. 5 Giga memóriakártya...fullon van zenével. Már 4 éves..fél éve beszart az aksija..cseréltem, azóta is tökéletes..szerintem 3 év még lazán van benne.

raktaros
05-15-2013, 01:10 PM
Nekem K750i, 6 éves, még akkucsere sem volt :).

Zöld Október
05-16-2013, 09:41 AM
Samsung C3050. Nem tud szerintem semmit, csak hívni és SMS-t küldeni, de nekem pont elég. Ja meg van rajta valami gagyi kamera, de szinte sose használtam (értelmes célra). Nem igazán izgat a telefonkérdés. :)

Grafitos
05-16-2013, 02:04 PM
Tudtok-e olyan butatelefont, aminek jó minõségû a fényképezõje (tehát ténylegesen jó minõségû képeket készít, nem csak felbontásban, hanem színhelyes, nem szálkás vonalakkal, stb.)?

Sony Ericsson K800 I

raktaros
05-16-2013, 02:41 PM
Tényleg nem lehet rossz, mert a K750-es képekbõl is régen egyszer hivatott elõ anyám,
a fotós boltban meg is kérdezték milyen telefon, mert inkább "fényképezõs" képe van :).
Persze a fény az nagyon kell neki, szürkületben, beltéren hamar elvérzik.
Ennek már jó pár éve azóta sokat fejlõdött a technika, de azért vannak érdekes dolgok.
Úgy gondoltuk lecseréljük a régi 2.1megapixeles fényképezõt.
Vettünk egy 10megapixeles gépet valami N1kon coolpix, na az a régi géphez képest ocsmány képeket csinált, pár hetesen el is adtuk.
Volt köztük kb. 8-9 év...

TMIB
05-16-2013, 04:17 PM
A megapixel nem sokat számít, ha teljes méretben homályos lesz a kép. Szerintem elég a 4-es is, csak éles legyen jó színekkel. Én nem igazán fényképezek, egyszerûen csak fogom az HD kamerát és bekapcsolom. Aztán a videóból kiszedem a képet. Teljes HD-nél a kép már közel fotóminõség. :cool:

HolyShock
05-17-2013, 07:36 AM
Mobil ügyben én olyanon gondolkoztam hogy egy régebbi nokiát kellene kicsit átalakítani. Ki is fejtem mire gondoltam, tudjátok a régebbi nokiáknál nagy divat volt az hogy kiadnak 10-20 féle elõ és hátlapot aztán vegyed meg vagy csinálj magadnak... Na pont erre gondoltam, egy jó strapabíró anyagból burkolatot varázsolni a telefonra, esetleg a hátlapot úgy kialakítani hogy belerakunk +2 aksit megháromszorozva ezzel a készenléti idõt. Ezeknél a telefonoknál amúgy sem kevés, de biztos ami biztos.

Így kapásból a Nokia 5100-át mondanám, van benne lámpa is :) Ezekre nem nehéz alkalmazást írni és biztos van rá olyan ami elmorzézza a led-el azt amit leírsz neki. Hasznos cucc.

Szerk: Azt sem nehéz megoldani hogy az aksik napenergiával töltõdjenek.

imi79
06-07-2013, 02:04 PM
Nem pont mobil, de majdnem:
Nálam egy régi 2gen. ipod touch (2008-as) van egy kis faraday-kalitkában (fémhálóból doboz) elrakva napelemes töltõvel a pincében.
Rajta rengeteg hasznos pdf, könyv, amiket folyamatosan frissítek.
Jó kis kütyü mert farzsebben sem látszik, strapabíró és hosszú hetekig elvan egy töltéssel.

Medve
07-18-2013, 06:30 PM
Én jelenleg, egy samsung galaxy mini-t használok. Nem azért mert jó telefon lenne, csak a SE K800i telefonomban megadta magát az akku 4 év után, és ez volt talonba. Véleményem szerint minél fejlettebb egy telefon (vagy bármi más ketyere) annál kevésbé bírja a kiképzést. Pl.: Érintõképernyõs telefonok márkától függetlenül ha a kijelzõ megsérül használhatatlan. Ellenben a klasszikus telefonokkal amik ha egyszer be vannak kapcsolva kijelzõ ide vagy oda telefonálni lehet rajta.

De ha már programok a telefonon. Arra a telefonra amin van GPS vevõ érdemes pl: egy iGO mobil GPS alkalmazást letölteni aminek nem kell internet hogy mûködjön.
Ha van led vaku a telefonban vagy ledes segédfény pl k800i egy Torchlight programot amely segítségével "lámpa"ként tudjuk üzemeltetni.
Mondhatnék olyan programokat hogy mobil lexikon ami ehetõ növényeket túlélõ taktikákat tartalmaz, de elektromos szerkezetrõl lévén szó akkor inkább könyv. Inkább könyv, mert nincs szükség áramra a mûködéséhez és egy könyv nem nagyon romlik el.

A K800i függetlenítés és új akku után újra használatba lesz véve mert az igazi telefon vaskos strapabíró darab ami nem törik el ha véletlen elejtem és rálépek. (amire volt már precedens)

raktaros
07-30-2013, 03:57 PM
Nem túlélõs kérdés:

Valaki tud ajánlani egy olcsó, de azért jól használható autós navigációt (max. 30e)?
Magyar és osztrák térképpel vagy ingyenes térképekkel használható kellene.

U.i.:
Hétvégén idegbajt kaptunk, úgy eltévedtünk Ausztriában mint még soha.
Túra navigáción legfrissebb OMP térkép és autóval többször rá akart vinni kavicsos szûk erdei utakra (autós tervezésre állítva).
Utána ugyanez a cucc nem látta azt az aszfaltos utat amin mentünk.
Valahogy a papírtérkép sem volt egyértelmû, sok apró falu nem is volt rajta.
Navi, térkép, útirányjelzõ táblák, meleg, fogyó üzemanyag = kétségbeesés...
Az volt a szerencsénk hogy indulás elõtt párom androidos telefonjára feltettem egy navigációs progit (OsmAnd) és ugyanazt
az OMP térképet, az mentett meg minket mikor már azt sem tudtuk hol vagyunk.

astonferi
07-30-2013, 05:03 PM
Nem túlélõs kérdés:

Valaki tud ajánlani egy olcsó, de azért jól használható autós navigációt (max. 30e)?
Magyar és osztrák térképpel vagy ingyenes térképekkel használható kellene.

U.i.:
Hétvégén idegbajt kaptunk, úgy eltévedtünk Ausztriában mint még soha.
Túra navigáción legfrissebb OMP térkép és autóval többször rá akart vinni kavicsos szûk erdei utakra (autós tervezésre állítva).
Utána ugyanez a cucc nem látta azt az aszfaltos utat amin mentünk.
Valahogy a papírtérkép sem volt egyértelmû, sok apró falu nem is volt rajta.
Navi, térkép, útirányjelzõ táblák, meleg, fogyó üzemanyag = kétségbeesés...
Az volt a szerencsénk hogy indulás elõtt párom androidos telefonjára feltettem egy navigációs progit (OsmAnd) és ugyanazt
az OMP térképet, az mentett meg minket mikor már azt sem tudtuk hol vagyunk.
TomTom...használtan elérhetõ árú bele tudsz javítani a térképekbe ha olyan helyen jársz ami nem stimmel felküldöd egy netes felületen és mindenkinek elérhetõ utána. ugyan ez vissza is neten a frissitések és javítássok. pontos és van gyalogos funkció is

raktaros
07-30-2013, 05:33 PM
Nem tudok fejbõl, de üsd be keresõbe, hogy "GPS bolt", úgyis ott olcsóbban kapod, mint a hipermarketben az akciósat.

Lehet hogy nem jól kérdeztem, az érdekel hogy mit érdemes venni. A hol problémával könnyebb megbirkóznom :).

raktaros
07-30-2013, 05:50 PM
TomTom...használtan elérhetõ árú bele tudsz javítani a térképekbe ha olyan helyen jársz ami nem stimmel felküldöd egy netes felületen és mindenkinek elérhetõ utána. ugyan ez vissza is neten a frissitések és javítássok. pontos és van gyalogos funkció is

Köszönöm, utánanézek. Az újak 40-tõl indulnak, talán lesz jó állapotú használt is.
Garmin-ra gondoltam elõször, mert a túrás is az, de ahhoz csak Mo. térképet adnak.

raktaros
07-30-2013, 06:53 PM
Úgy értettem, olcsót keresel. Erre a legjobb, ha GPS boltok termékeit listázod ár szerint, mert olcsóbb, mint a hipermarketek kamu akciói.

Tizenezerért lehet venni már androidos táblagépet beépített gps-el, de nem hinném hogy az lenne a megoldás.
Az elõbb néztem egy Tomtom-ot, 35e, gondoltam talán még belefér, de csak 3 hónap ingyen térképfrissítést adnak hozzá...

raktaros
07-31-2013, 06:14 PM
astonferi,
sokat használtad a TomTom-ot? Van valami hátránya/rossz tulajdonsága?
Igaz nincs 30e alatt, de talán még áldozhatok arra amit most kinéztem:
http://www.tomtom.com/hu_hu/products/car-navigation/start-series/start-20-m-europe/index.jsp
(38.500-ért van NAVON N490 Plus, "örök térképfrissítéssel", de a TomTom mégis csak jobb márka, a Garmin Nüvi50 50e lenne ilyen felszereltségben, igaz kicsit nagyobb kijelzõvel.)

astonferi
07-31-2013, 07:31 PM
astonferi,
sokat használtad a TomTom-ot? Van valami hátránya/rossz tulajdonsága?
Igaz nincs 30e alatt, de talán még áldozhatok arra amit most kinéztem:
http://www.tomtom.com/hu_hu/products/car-navigation/start-series/start-20-m-europe/index.jsp
(38.500-ért van NAVON N490 Plus, "örök térképfrissítéssel", de a TomTom mégis csak jobb márka, a Garmin Nüvi50 50e lenne ilyen felszereltségben, igaz kicsit nagyobb kijelzõvel.)
nekem kb 6 éve van és 3 éve segítek nekik a frissitésekben. ellenörzöd az utca neveket számozásokat új lakoparkok bejelölése. az enyim egy tomtom xxl 45 e volt újonnan de megérte. pontos nagyon.

astonferi
07-31-2013, 07:34 PM
cégnél garminok vannak de mindenki szentségel.
a három hónap nem 3 alkalom mert régen ugy volt. akkor beosztod ahogy akarod. amugy a teljes europa frissités 9 € egy évre asszem ( nekem ingyen van :D )

raktaros
07-31-2013, 07:45 PM
cégnél garminok vannak de mindenki szentségel.
a három hónap nem 3 alkalom mert régen ugy volt. akkor beosztod ahogy akarod. amugy a teljes europa frissités 9 € egy évre asszem ( nekem ingyen van :D )

Nekem a túrára a Garmin-nal semmi gond, azért is húz arra a szívem, de +10e-t azért nem adok.
Autóba eléggé dicsérik máshol is a TomTom-ot, így hajlok arra.
Talán a TomTomnál olvastam, ha csak simán veszem frissítés nélkül akkor az elsõ frissítés ingyenes, de nem akárhogy.
Amint egyszer pozíciót talál, onnan ketyeg az 1 hónap amin belül frissítheted...
Azt hiszem meggyõztél :).
Köszönöm.

U.i.: a 3 hónap:
"Legfrissebb térkép garancia: az elsõ használatba vétel (GPS pozíció vétel) után 90 napig ingyen letölthetõ egy térkép frissítés, a készülék gyártása és elsõ használatba vétele között kiadott már gyárilag is a géphez adott térképekre vonatkozóan."

raktaros
07-31-2013, 07:46 PM
Még egy kérdés. TMC ér valamit? Ebay-en 3e-ért van vevõ.

raktaros
08-08-2013, 06:03 PM
astonferi,
ma megjött a cucc, köszönöm segítséget.

nikosz
05-30-2014, 01:58 PM
Nekem Sony Xperia van. Teljesen meg vagyok elégedve vele ütés víz és por álló ( tesztelve) és mindent tud van GPS em is de sokkal jobb a telefon GPS tovább bírja az aksija ingyen frissíti magát a GPS készülék kicsit régebbi de az istenért sem tudtam be frissíteni úgy hogy akkor már telefon GPS!

MaRee
05-30-2014, 02:35 PM
Nekem egy Samsung GT S5610-esem van.
Volt már ájfon és galakszi is, de az almással folyamatosan volt valami baj plusz idegesítõen zárt rendszer, a samut pedig tavaly nyáron ellopták(utána meglett). Akkor vettem ezt a mostanit 15ezer forintért újonnan, elõfizu nélkül. Nekem mindenre jó amire kell, 5 megapixeles kamerájával jó minõségû képeket lehet csinálni, az akksit kb 10naponta töltöm, és még féjszbuk is van rajta :D Nem egy csúcsmobil, de ár-érték kategóriában a legjobb. Strapabíró is, ha eddig nem esett le 25ször akkor egyszer se, mondjuk a hátlap már kezdi megadni magát mert egy kis elejtéstõl is azonnal leesik és az akksi is kirepül, de hát nem dobálózni kell a telefonokkal.

Ellenben a CAT okostelója (http://mobilarena.hu/teszt/caterpillar_b15_meruloben_vakmero/bevezeto_tartozekok.html) elég fasza kis darab, impresszív a törésteszt, nekem a dizájn is tetszik, és az ára sem vészes ebben a kategóriában. Nagyon jó kis teló lenne, ha nem merülne le egy-két nap alatt ez is, mint az összes többi ilyen :hogymi: Így nekem felejtõs, de ha okostelót akarnék venni tuti ilyet vennék.

Amatorpe
05-30-2014, 03:13 PM
Én már kb egy éve nem töltöttem le új alkalmazást a telóra, mert megváltozott a google play felhasználási feltétele, és nem tetszett. Majd ha a mostani teljesen tönkremegy, és nem lesz más választásom, akkor...

raktaros
05-30-2014, 03:20 PM
Kezd széthullani a telefonom a sok leeséstõl, elgondolkodtam egy ilyenen, de úgy tûnik fix csatornák használhatók csak és 0.5W :(

http://cdn.hongkongeek.com//img/p/2528-19586-product_page.jpg

Vietnamiveteran
05-30-2014, 05:45 PM
Milyen telefon ez ?

fixy007
05-30-2014, 05:55 PM
Ilyen:
http://pmrradio.hu/news.php?readmore=164#comments
http://www.youtube.com/watch?v=mIvy68lYQeU

Unicornis
05-30-2014, 06:41 PM
Én ilyen telefont vettem karácsonyra:
http://www.technet.hu/teszt/20101207/sonim_xp1300_-_szogbeveres_kijelzovel___/
Iszonyat brutál masszív! IP-68as szigetelése van. Ha mond ez nektek valamit...
http://www.youtube.com/watch?v=rVmxFKfn5OE
Szögbeverés a kijelzõvel...
http://www.youtube.com/watch?v=DtyJ96YtJeI
Csak ajánlani tudom mindenkinek! :thumbup

astonferi
05-30-2014, 07:11 PM
új beszerzés tudom sokan hisztiznek hogy így nem jó meg úgy nekem hibátlan sokat tud és gyorsan barátkoztam vele ami fontos. 8 gb belsõ és 16 gb micro sd van benne
2994

lumia 625

Amatorpe
05-30-2014, 07:19 PM
Nem rossz, de nem kicsi a kijelzõ? Írja hogy van rejta ebook olvasó, de ténylegesen használható is? Mennyit bír egy feltöltéssel?
Ez a sonim 1300-ra vonatkozott, csak lassú voltam...

Unicornis
05-30-2014, 07:36 PM
A kijelzoje 3x4cm. Az e-book lovasot nem hasznaltam még. Egy féltõltéssel nekem 3hétig bírja. A beépitett zseblampa nagyon jó, elég erõs. A gombjai is nagyon jól hasznalhatoak.

raktaros
05-30-2014, 07:37 PM
Én még a lumia elõtti korszakban javítottam a nokia központi szervizében, egy életre megutáltam a nokiát :).

Amatorpe
05-30-2014, 07:50 PM
A kijelzoje 3x4cm. Az e-book lovasot nem hasznaltam még. Egy féltõltéssel nekem 3hétig bírja. A beépitett zseblampa nagyon jó, elég erõs. A gombjai is nagyon jól hasznalhatoak.

Az elég durva, a mai okostelók 3 napig nem mennek el... Köszönöm!

Éli
05-30-2014, 08:28 PM
http://www.internetet.hu/hasznos-tan%C3%A1csok/hogyan-n%C3%B6velhet%C5%91-a-telefon-akkumul%C3%A1tor%C3%A1nak-%C3%A9lettartama.html :::: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.viber.voip&hl=hu például én ezért is használok okos telot ,az free hivás véget !! ,gps,térkép, internet, stb stb:)

raktaros
05-31-2014, 07:40 AM
A Viber segítségével a világon mindenkivel* kapcsolatot tarthatsz. Szabadon és ingyenesen**.

*Nem beszélhetsz mindenkivel, mert hagyományos telefonokat nem tudsz vele hívni.
*Egyszer pénzbe kerül az "okos" telefon, aztán havonta a net is (gondolom azon át megy). Egyiket sem adják ingyen...
Ha beszélni akarsz valakivel, annak is venni kell "okos" telefont, neki is fizetni kell a mobilnetet havonta és ugyanígy a többi telefonos partnerednél.

Szóval csak akkor van ingyen ha egyéb okok miatt a feltételek amúgy is rendelkezésre állnak, pl. facebook függõség :).

Medve
05-31-2014, 08:23 AM
Én nem vagyok okostelefon párti. Túl sérülékeny és az "okossága" miatt instabil. Lehet itt mondani, hogy nagyban megkönnyíti az életet, de ez is egy olyan dolog amit a gyártók tömnek az emberek agyába. Addig jó, hogy zenét és rádiót is lehet hallgatni rajta, de azt lehet a buta telefonon is. "Hát de az okos telefonnal tudok internetezni is." Az addig szép és jó, de ha belegondol az ember, a munkahelyen ha csak nem az internettel kapcsolatos a munkája ( ez esetben számítógépnél ül amin van internet ), értelmét veszti sõt a munkahelyét is veszélyezteti. "Kirúgtak mert neteztem munkaidõbe." Otthon? Ott is van gép. Túrázáson? Ugyan már...

Ha véletlenül vagy szándékosan betöröm a kijelzõjét, az a különbség is megmutatkozik, hogy az okos telónak annyi, a buta telefonnal viszont még mindig lehet hívást fogadni és indítani.

Az emberi lustaság ad létjogosultságot az okostelefonoknak. A mobiltelefonok azért lettek kitalálva, hogy telefonálni lehessen rajta. Lehet itt mondani, hogy hú így alkalmazás úgy alkalmazás, így funkció úgy funkció, de ha szül az asszony vagy kórházba került a gyerek mi a fontosabb? Az hogy a telefon naphosszat képes számolni a pí utolsú számjegyét vagy az, hogy ha baj van akkor biztos lehetsz benne, hogy a telefon nem hagy cserben?

Amatorpe
05-31-2014, 06:44 PM
Azért van egy funkció, amit nem nagyon szoktak tudni a hagyományos nyomógombos telefonok: ebook-olvasás.
Ha mást nem, ezt az egyet hiányolnám. De ott van még a gps is.

Éli
05-31-2014, 08:41 PM
én havi 1100ft netezek, és ingyen telefonálok a viberen keresztül.. ez kinek sok, kinek kevés.. szerintem ezt majd mindenki eldönti önmaga ..http://www.telefonguru.hu/hir/A_Viber_olcsobb_lett_mint_a_Skype_2013-12-10 de azért szerintem nem egy utolsó szempont trafiák sem.. és gondolm csak nem füst jelekkel komunikál már azért senkisem.. raktáros, lehet hivni azt is a viberõl akinek nincsen okos telofonja, sõt még a vonalast is..:thumbup és szerintem ha megnézed a tarifa táblázatokat akkor igen csak olcsó sõt szinte ingyéé van..:) én az okos telomat 6-ezer kemény unagarise forintért vettem ..és elõtte havi 6-10 ezer volta telo számlám, mielõtt még a vibert és netet nem használtam:thumbup

Éli
05-31-2014, 09:51 PM
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.appopus.survival_3_05_70&hl=hu : https://play.google.com/store/apps/details?id=org.gfx54b.android.hf&hl=hu: én az ilyen dolgok véget is hasznosnak találom az "okos" telokat ..

Medve
05-31-2014, 09:59 PM
hanem valami kocka, aki az életben nem látott gombát erdõben, mert erdõt is csak tévén.

Ez az a típusú ember az, aki túrázni is csak google street view-vel jár :D

Éli
05-31-2014, 10:36 PM
többek között gomba szakértök irták ezt a kis hasznos irományt a gombákrol ..és több ezer ember használja napi redszereségel.több mint 10000 ezer felhasználó !!! csak nem egy bõfentés volt a gombászatrol azért ez a kis iromány szerintem ..:)

Lamros
07-03-2014, 06:27 AM
Rójatok meg, de én Note 3-at használok. Elsõsorban az e-book olvasás miatt, az internet miatt (olvashatóság és a butított (korlátlan) internetet is gyorsan betölti) és a navigáció miatt, másodsorban presztizs :) Bár a piros keretû Spigen tok elég sokat ront az elekanciáján, de ezért cserébe megvédi azt. Amúgy alvó állapotban szinte nem is merül(jó, nyílván merül) de közel sem annyira mint az elõzõ telefonjaim.
Nyílván az árából elég sok más prepper dolgot vehettem volna, de akkor nem teljesen így gonolkodram, persze azóta is vettem cuccokat.
Hirtelen ennyi jutott eszembe a vásárlásának az okairól.

Azért ezen kívül szeretnék egy gombos mobilt is (mindegy milyen régi csak sokáig bírja az akksija), meg egyszer valami megmagyarázhatatlan okból ki szeretnék próbálni egy PalmOS-es mobilt. :D

Kisss
10-06-2014, 01:52 PM
Megrendeltem egy ilyet: http://www.everbuying.com/product544392.html
A gps es az infoszerzes miatt en is az okostelok mellett teszem le a voksom.

mmilan21
10-06-2014, 08:26 PM
Nincs ugyan telefonom (már)(okostelefonom nem volt), de tudok néhány tippet adni az üzemidõ növelésére okostelefon esetén:
Feladatkezelõ alkalmazás (akár külsõs szoftver), segítségével le lehet ezt-azt kapcsolni ami fogyasztja az erõforrást, de nincs igazán szükség rá.
Hidegindítás gyorsítása az automatikusan induló folyamatok/programok lekapcsolásával (ha van ilyen).
Ha a telefonon alapból le van tiltva a Bluetooth, Wifi, GPS, stb. és csak amikor szükség van rá csak akkor van engedélyezve, azzal jelentõsen növekedhet az üzemidõ.
Egyszerûbb alkalmazások használata, keresztplatformok/szoftvercsomagok kerülése.
Animációk. a "csilivili" letiltása gyorsabbá és energiatakarékosabbá teszi a telefon mûködését.
A médialejátszó ne "turkálja" automatikusan a memóriakártyát médiafájlok után (energiaigényes).
Át kell lapozni a beállítások minden egyes menüpontját, mert sok hasznos beállítást lehet eszközölni.
A nem használt appokat le kell törölni, felszabadul a tárhelybõl is valamennyi és még gyorsabb is lehet utána a telefon.

FIGYELEM, mindenki a saját felelõsségére módosítsa a beállításokat és amiben nem vagy biztos azt ne állítsd át. Az appokkat is óvatosan kel telepítgetni, mert el is lophatják a telefonon tárolt adatokat.

LSVF
10-07-2014, 08:15 AM

Ha meg lesz légyszi írj róla némi infót, én is ilyenre vágyok/szeretnék venni. Nekem a dual sim miatt is jól jönne.
Céges teló és a sajátom- kicsit szar cipelni.
Elõre is köszi.

Kisss
10-10-2014, 07:44 PM
Oké, majd leírom a tapasztalatokat. Nekem azert jön jól a dual sim, mert a rendes mellett lesz egy mobil netes kártya is benne. + ami meg miatt megeri az okostelo, hogy amíg mûködik a rendszer, addig sok hasznos infot tanulhat, szerezhet az ember rajta keresztül (mert hát ugye nem vagyunk mindig gép közelben), így akár egy befektetésnek is fel lehet fogni a beszerzeset!

Pityubá
10-11-2014, 06:59 AM
Kerestem, de nem találom a Hungifungi szerzõ(ke)t.
http://apptent.net
Van ásvány határozójuk (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.gfx54b.android.pollux.mineralh) is.

shadow177
10-16-2014, 09:45 AM
Olyan alkalmazást nem tud valaki, amelyik automata elutasítja a privát (hívószám kijelzés nélküli) hívásokat?

Pityubá
10-16-2014, 10:29 AM
Olyan alkalmazást nem tud valaki, amelyik automata elutasítja a privát (hívószám kijelzés nélküli) hívásokat?
Telefonos zaklatók automatikus lerázása – Hívás blokkolás (http://www.webmaster442.hu/telefonos-zaklatok-automatikus-lerazasa-hivas-blokkolas/) Talán ez segíthet.
UI: Androidos telómon bevált, azóta nincs zaklatás. :D

shadow177
10-16-2014, 01:03 PM
Köszi

Dream_walker
10-16-2014, 07:14 PM

Én a piros gombot alkalmazom erre :)

Dream_walker
10-17-2014, 08:07 AM
Oké, majd leírom a tapasztalatokat. Nekem azert jön jól a dual sim, mert a rendes mellett lesz egy mobil netes kártya is benne. + ami meg miatt megeri az okostelo, hogy amíg mûködik a rendszer, addig sok hasznos infot tanulhat, szerezhet az ember rajta keresztül (mert hát ugye nem vagyunk mindig gép közelben), így akár egy befektetésnek is fel lehet fogni a beszerzeset!

Csatlakozom az igénybejelentéshez. A napokban átértékeltem az okostelefonokhoz fûzõdõ viszonyomat, viszont kellene, hogy bírják a retkelést :) Ez elég jónak tûnik, fõleg a cat okostelójának a 100 rugó árához viszonyítva :)

Amúgy a külföldi rendelésnél ez hogy megy? Ez a ~80 dollár olyan 20k huf körüli, ha magyar boltban veszem meg, 34k a legolcsóbb, plusz a szállítás. A kinti árra jön még vám vagy hasonlók? Vagy tényleg életszerû, hogy szállítással együtt húszezerért nálam van a cucc?
Amúgy ami fura, hogy az 1500as aksi kicsi egy okostelóba, a legalapabb is háromezressel operál, de inkább 4esek a jellemzõk. Az 1500as aksi az egy sima gombos telefonhoz való, az érintõképernyõ, meg mondjuk a gps az kb fél nap alatt lenullázza az erejét.

Valamint a második sim helyére is mehet sima gsm, vagy az csak a wcdm-es kártyához használható?

Kisss
10-17-2014, 07:15 PM
Csatlakozom az...

Elvileg nem kell ra vamot fizetni, eddig legalabb is nem jott semmi ezzel kapcsolatban. Kb 23-24k-t fizettem usd-ban erte amiben benne van vlmi 2,5dolcsis biztositas is. Amugy free shipping,-el jon, szoval nincs szallitasi dij! Az aksija tenyleg nem tul nagy, de a kijelzoje sem hatalmas (3,5"), igy szerintem 1-2 naponta eleg lesz tolteni. Okosteloktol ne is varjunk tobbet. Szerintem/remelem lehet hasznalni vele 2 normal sim-et is vele. Ez a wcdm csak plusz lehetoseg. Amugy sincs magyo-on wcdm rendszer hanem vlmi utsm vagy vlmi hasonlo van europaban persze a gsm mellett.

Dream_walker
10-18-2014, 07:22 AM
Elvileg nem kell ra vamot fizetni, eddig legalabb is nem jott semmi ezzel kapcsolatban. Kb 23-24k-t fizettem usd-ban erte amiben benne van vlmi 2,5dolcsis biztositas is. Amugy free shipping,-el jon, szoval nincs szallitasi dij!

Közben kicsit jobban utánanéztem a dolgoknak én is. Egy hónapja kerestem hasonló telefonokat, akkor szinte nulla választék volt. Ha ilyen ütemben megy a bõvülés, még egy-két hónap múlva, mikorra összerakom a pénzt rá, már nagyon frankó gépek közül lehet választani.
Ráadásul találtam egy jó kis oldalt, amit mondjuk az legtöbb áruösszehasonlító nem lát:

Strapatelefonok (http://azolcsosag.hu/Mobiltelefon/strapabiro_telefonok?page=1)

Hogy az okosórákat miért rakta be a strapatelefonok közé, az rejtély, de azért el lehet igazodni :)

Ami nekem tetszik, az a Z6, meg a Hummer. Lehet, hogy késõbb lesz, ami ezeknek is odaver :)

Kisss
10-18-2014, 08:46 AM
Hummeren én is gondolkodtam, de mivel kevesebb a rendszer memóriája ezért inkább a doogee-t választottam. A fénykpezje viszont pont forditva van, viszont azt nem tartottam olyan fontosnak mint a ram-ot.

LSVF
10-18-2014, 09:47 AM
Most szembesültem vele igazán mekkorák ezek a játékok.
Külön bob kell nekik vagy valami nagy edc táska.

LSVF
11-10-2014, 11:16 AM

Most, hogy használod mik a tapasztalataid ezzel a teloval?
akku élettartam, súly/méret, kezelhetõség, tudás?
Válaszodat elõre is köszi.

raktaros
11-11-2014, 06:21 PM
Itt is egy túlélõteló :)

http://pmrradio.hu/tulelo-telelefon-avagy-zgpax-s9-androi-okostelo-ip-67-uhf-radio/

Kisss
11-12-2014, 10:08 PM
Megjott par napja a doogee dg150-es telo. A menuje es a hasznalata konnyu es tetszetos. Nagyjabol ugyanaz mint a tobbi okostelo. Mukodik mind a 2 sim foglalat. Bar en az egyikbe mobil netes kartyat tettem! Jo vele szorfozni a neten es aranylag gyorsan toltodnek be az oldalak. Az aksijaval viszont nem vagyok megelegedve! Lehetne egy 1000-re miliamperrel tobb is! Ez az 1500 egy napra eleg kozepes hasznalat mellett! Tovabba a ma beakartam kapcsolni a wifi hotspotot rajta es azt irta ki, hogy a wifi kikapcsolasa. Nem volt aktiv az ikonja, mintha lefagyott volna. A telo tobbszori kikapcsolasa sem oldotta meg a problemat, mig vegul az aksi kiveteleve jott rendbe! En vlmi alkalmazasra tippelek, hogy az akadalyozta a mukodeset. (eleg sokat letoltottem ra) Azota megint normalisan mukszik. Vam az volt rajta. :( 6500ft. Tovabbi teszteles folyamatban van...

Dream_walker
11-15-2014, 04:19 PM
Megjott par napja a doogee dg150-es telo. A menuje es a hasznalata konnyu es tetszetos. Nagyjabol ugyanaz mint a tobbi okostelo. Mukodik mind a 2 sim foglalat. Bar en az egyikbe mobil netes kartyat tettem! Jo vele szorfozni a neten es aranylag gyorsan toltodnek be az oldalak. Az aksijaval viszont nem vagyok megelegedve! Lehetne egy 1000-re miliamperrel tobb is! Ez az 1500 egy napra eleg kozepes hasznalat mellett! Tovabba a ma beakartam kapcsolni a wifi hotspotot rajta es azt irta ki, hogy a wifi kikapcsolasa. Nem volt aktiv az ikonja, mintha lefagyott volna. A telo tobbszori kikapcsolasa sem oldotta meg a problemat, mig vegul az aksi kiveteleve jott rendbe! En vlmi alkalmazasra tippelek, hogy az akadalyozta a mukodeset. (eleg sokat letoltottem ra) Azota megint normalisan mukszik. Vam az volt rajta. :( 6500ft. Tovabbi teszteles folyamatban van...

Nagyon beletetted a fülembe a bogarat a múltkor, de én is pont ettõl tartottam, hogy kicsi lenne az aksi :S Ráadásul nekem a meló miatt csak blútúszos hedszettel (fonetikusan leírva milyen bután néz már ki :D ) lenne jó, az meg még jobban eszi a naftát.
Viszont lassan érkezik a nagy tesó, ezt találtam a neten a napokban:

http://www.mobilx.hu/hu/mobiltelefon-hu/kártyafüggetlen/doogee-titans2-okostelefon.html

Ez ugyan nem gumiborítású, hanem fémvázas, így a leejtést valószínûleg kevésbé tolerálja, viszont elég masszív így is. Volt anno fémvázas nokiám, az bírta a gyûrõdést. A leejtés ellen viszonylag egyszerû sufnituning is véd, és az a 4000mah aksi az bizony nagyon-nagyon meggyõzõ... Annyira, hogy elgondolkodom a magasabb ár létjogosultságán is.

Grafitos
11-18-2014, 03:19 PM
nagyon multi
http://gearjunkie.com/task-one-g3-iphone-multitool-case

Morpheus
11-18-2014, 07:17 PM
Adjon Isten!
Nem gondolom, hogy az okos mobil segít a túlélésben, fõleg egy emp-nél. :-) Ráadásul az adótornyokhoz BM-s hozzáférés van, azonnal ki tudják kapcsolni.

Nekünk saját rádiós rendszerünk van, egy papagáj átjátszóval. Ez nem nagy táv, de a papagájokon keresztül elég messzire elmehet az ember. Nekem a 170km volt a max.

Hamarosan ilyen telóm lesz:
http://pmrradio.hu/tulelo-telelefon-avagy-zgpax-s9-androi-okostelo-ip-67-uhf-radio/
GPS, telefon, és URH rádió! Mindez valódi IP64

Ha már alkalmazás, akkor ZELLO.
A telódból rádiót csinál, persze ha van net. Tehát kicsit sántít a dolog. De elméletileg olyasmire képes, hogy a kézi amatõr rádiódról elérhetsz a telómon. :-) Ehhez kapuállomások kellenek, de már épülgetnek itthon is. Érdemes foglalkozni a témával.

Ja és persze van jó öreg tranzisztoros CB is.... Ötméteres sirio antennával. A múltkor kb 150 km-t hidaltam át.
Szóval telefonra nem költenék. :-)

Dream_walker
11-18-2014, 08:40 PM
Adjon Isten!
Nem gondolom, hogy az okos mobil segít a túlélésben, fõleg egy emp-nél. :-) Ráadásul az adótornyokhoz BM-s hozzáférés van, azonnal ki tudják kapcsolni.

Nekünk saját rádiós rendszerünk van, egy papagáj átjátszóval. Ez nem nagy táv, de a papagájokon keresztül elég messzire elmehet az ember. Nekem a 170km volt a max.

Hamarosan ilyen telóm lesz:
GPS, telefon, és URH rádió! Mindez valódi IP64

Ha már alkalmazás, akkor ZELLO.
A telódból rádiót csinál, persze ha van net. Tehát kicsit sántít a dolog. De elméletileg olyasmire képes, hogy a kézi amatõr rádiódról elérhetsz a telómon. :-) Ehhez kapuállomások kellenek, de már épülgetnek itthon is. Érdemes foglalkozni a témával.

Ja és persze van jó öreg tranzisztoros CB is.... Ötméteres sirio antennával. A múltkor kb 150 km-t hidaltam át.
Szóval telefonra nem költenék. :-)

Bõven van olyan túlélési szitu, ahol egy ilyen telefon sokat segíthet :)

Szép sorjában az s9:

az aksija oké, igazából csoda, hogy nem 4000-nél kezdõdik az összes strapa-okos
a proci okés, bár néhányan elavultnak mondják (érdekes módon a fõbb netes helyekrõl eltûntek az errõl szóló parázs viták...)
kijelzõnél nem emelik ki külön, hogy gorilla üveg, lehet,hogy nem az (akkor hogyan ütésálló?)
512 mega ram, ez elegendõ, nyilván nem játékra vesz valaki ilyen telót
rátehetõ antenna nagyon okés
sim2 microsim, ez necces, van némi átfutási idõ, mire elkészítenek egy ilyen kártyát, ha valakinek nem az van alapból
van az elején három gomb, ütõdésnél simán benyomódhat, nem tudom, szoftveresen ki lehet-e kapcsolni azokat
rádió okés, bár én nem rádiózok (még)
ár nem annyira okés, 100k huf az indulás

ennek a fele körüli összeg az, amit mondjuk én elköltenék telefonra
egyébként tud is, meg mutat is, szóval ideális lenne :)

nehéz szülés ez, na, legalábbis nekem :)

Kisss
11-21-2014, 09:28 AM
Nagyon beletetted a fülembe a bogarat a múltkor, de én is pont ettõl tartottam, hogy kicsi lenne az aksi :S Ráadásul nekem a meló miatt csak blútúszos hedszettel (fonetikusan leírva milyen bután néz már ki :D ) lenne jó, az meg még jobban eszi a naftát.
Viszont lassan érkezik a nagy tesó, ezt találtam a neten a napokban:

http://www.mobilx.hu/hu/mobiltelefon-hu/kártyafüggetlen/doogee-titans2-okostelefon.html

Ez ugyan nem gumiborítású, hanem fémvázas, így a leejtést valószínûleg kevésbé tolerálja, viszont elég masszív így is. Volt anno fémvázas nokiám, az bírta a gyûrõdést. A leejtés ellen viszonylag egyszerû sufnituning is véd, és az a 4000mah aksi az bizony nagyon-nagyon meggyõzõ... Annyira, hogy elgondolkodom a magasabb ár létjogosultságán is.

Valoban sokkal jobbak a technikai adatai, de ez meglatszik az aran is! Nalam szempont volt a 20k koruli ar!

Morpheus
01-23-2015, 07:56 AM
Akkor mégegyszer:

ZELLO
http://zello.com/android/

Tökéletes alkalmazás, segít elsajátítani a walkie-talkie használatot.

Ha letöltöttétek, keressétek a Prepper_HU csatornát!!!

Picsogi
01-23-2015, 07:02 PM
sim2 microsim, ez necces, van némi átfutási idõ, mire elkészítenek egy ilyen kártyát, ha valakinek nem az van alapból
Eddig 3 db normál sim-bõl vágtam ollóval micro sim-et mind mûködik a mai napig...kell egy pontos minta (hálistennek volt), alkoholos filc azt mehet :)

raktaros
01-23-2015, 07:23 PM
Hivatalos telefonszervizben is ezt csinálják :).
Ahogy kopik a teszt sim kártya, levágják micro-nak, majd nano-nak, aztán kuka.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8d/GSM_Micro_SIM_Card_vs._GSM_Mini_Sim_Card_-_Break_Apart.svg/365px-GSM_Micro_SIM_Card_vs._GSM_Mini_Sim_Card_-_Break_Apart.svg.png

Morpheus
01-23-2015, 11:29 PM
Bõven van olyan túlélési szitu, ahol egy ilyen telefon sokat segíthet :)

Szép sorjában az s9:

az aksija oké, igazából csoda, hogy nem 4000-nél kezdõdik az összes strapa-okos
a proci okés, bár néhányan elavultnak mondják (érdekes módon a fõbb netes helyekrõl eltûntek az errõl szóló parázs viták...)
kijelzõnél nem emelik ki külön, hogy gorilla üveg, lehet,hogy nem az (akkor hogyan ütésálló?)
512 mega ram, ez elegendõ, nyilván nem játékra vesz valaki ilyen telót
rátehetõ antenna nagyon okés
van az elején három gomb, ütõdésnél simán benyomódhat, nem tudom, szoftveresen ki lehet-e kapcsolni azokat
rádió okés, bár én nem rádiózok (még)
ár nem annyira okés, 100k huf az indulás

ennek a fele körüli összeg az, amit mondjuk én elköltenék telefonra
egyébként tud is, meg mutat is, szóval ideális lenne :)

nehéz szülés ez, na, legalábbis nekem :)

Hamarosan megírom a tesztet, egy hónapja használom.
Párszor földhöz vágtam, megjárt sarat, vizet, tehénszart.

A két sim különbözõ méretû, bármelyikrõl indul a másik nélkül.

Az elején lévõ gombok közül (ha nincs kinyitva a képernyõ) csak a középsõt tudod benyomni és semmi mást nem csinál, csak mutatja a beállított idõig a zárolt képernyõt.
A kikapcsológomb csak kikapcsolásra szolgál és elég macerás benyomni, véletlen kikapcsolás nincs.

A rádió KIKAPCSOLT állapotban is mûködik!!

Az elem egy csoda, közel egy hetet bír, ma aktívan zelloztam, stb 20%-ot merült.
Rádió hallgatás, internet, gps, walkie-talkie stb folyamatos használata mellett három napot bírt.
15 perc alatt tölt fel nulláról!!!

Az ára 60.000- volt, de vedd meg százért. :haha:

raktaros
01-24-2015, 08:16 AM

Ha kintrõl rendeled, kicsit várni kell rá, de kb. 10essel olcsóbban is megúszhatod (de van áfa kockázat) mint Morpheus.
Bár most elég gyenge a forint, ha még most is 60 Robikánál, akkor valószínû nincs nagy árkülönbözet és érdemesebb nála.

mossberg-operator
01-24-2015, 09:17 AM
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2923676/The-app-turns-phone-CCTV-CAMERA-Manythings-livefeeds-home-s-caught-criminal.html En felraktam mindenre, regi telo elo a fiok melyerol...

raktaros
01-24-2015, 09:51 AM
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2923676/The-app-turns-phone-CCTV-CAMERA-Manythings-livefeeds-home-s-caught-criminal.html En felraktam mindenre, regi telo elo a fiok melyerol...

Lefordítanád nekünk?
Ha fel tudod rakni azokra, akkor mégsem olyan régiek :).
Van egy régi semmire nem használható WM5 pda (http://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_Fujitsu-Siemens_Pocket_Loox_T830.asp)-m arra szeretnék ilyesmit...

mossberg-operator
01-24-2015, 11:10 AM
Lefordítanád nekünk?
Ha fel tudod rakni azokra, akkor mégsem olyan régiek :).
Van egy régi semmire nem használható WM5 pda (http://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_Fujitsu-Siemens_Pocket_Loox_T830.asp)-m arra szeretnék ilyesmit...

A lenyege, hogy minden Apple cuccra felrakod, kameramod, mozgaserzekelesre felvesz, s teszi fel a felvetelt valami szerverre,majdnem eloben nezheted a sajat, nalad levo telefonom, ami jelez, ha valami tortenik, hivhatod a rendorseget, hogy eppen betornek a hazadba, most. Ha a betoro, raharap az I-padodra, telora, mikor megmarkolja, milyen klafa kep lesz az arcarol! Ha osszekombinalod mas szoftverrel, ami kepeket keszit, s lo a netre, miutan ellpotak a telot, meg koordinatakat kuldetsz a telefon elhelyezkedeserol (ami valoszinuleg a betoro haza) a rendorsegnek konnyu dolga van...ez utobbi ket funkciohoz mas app kell, de letezik. Tehat csapdakent mukodik. Hiaba lopjak el, a felvetel azonnal mentesre kerul...most keszitik androidra is. Ja, s ingyenes. Valoban nincsenek regi cuccaim, de egy resze ceges, meg ingyen adtak...2 I-pad mini, 2 I-phone 5, meg egy I-phone 6. Ezekel keresztbe nezhetsz mindent....Kiraly! Ezt nekem talaltak ki, s nem is bonyi felrakni. Nem vagyok egy guru...

Pityubá
01-24-2015, 11:15 AM
Akkor mégegyszer:

ZELLO
http://zello.com/android/

Tökéletes alkalmazás, segít elsajátítani a walkie-talkie használatot.

Ha letöltöttétek, keressétek a Prepper_HU csatornát!!!
Telepítettem a ZELLO-t, Pityubacsi névvel. Kipróbáltam az Echoval ad és vesz is.
Beírtam a ZELLO keresõjébe: Prepper_HU de azt írja ki nincs ilyen csatorna. :(

Dream_walker
01-24-2015, 12:48 PM
Hamarosan megírom a tesztet, egy hónapja használom.

Várom a leírást :)
Amúgy Robi oldalán írta õ, hogy minden szirsz.rral együtt 100ban áll meg. Vagy rosszul olvastam, vagy rosszul írta ;)

Morpheus
01-24-2015, 03:54 PM
Telepítettem a ZELLO-t, Pityubacsi névvel. Kipróbáltam az Echoval ad és vesz is.
Beírtam a ZELLO keresõjébe: Prepper_HU de azt írja ki nincs ilyen csatorna. :(

Pedig mûxik.
Én sem talállak.

Pityubá
01-24-2015, 04:58 PM
Pedig mûxik.
Én sem talállak.
Melyik csapatban vagy ?
Ezeket látom.

Magyarok
HA5KDR_FANKLUB
Lakóautó klub
Bárdos család
Kamionos csatorna
Magyar CB-Rádió Klub
ditróiak csapata

WestBam
01-28-2015, 10:51 PM
Ide írom, nincs jobb helyem...

Ajánlom figyelmetekbe a ZELLO ingyenes alkalmazást!
Okostelefonról, PCrõl is mûxik. Úgy tudod használni a telód, mint egy walkie talkie. Walkie talkiet összeköt okostelóval, stb. Olvassatok utánna!

Létrehoztam a Prepper_HU csatornát, ott találkozunk!

Ennyire kevés ember fantáziáját mozgatta meg ez a zello téma?
Vagyunk páran de eléggé kevesen a fórum létszámához mérten... Néha fel kell nézni aztán lehet dumcsizni ha van ott valaki!

astonferi
01-29-2015, 06:06 AM
Vagyunk páran de eléggé kevesen a fórum létszámához mérten... Néha fel kell nézni aztán lehet dumcsizni ha van ott valaki!
nem csak nekem pl. windows phone-m amire nincs is ilyen app. tudom dobjam, ki meg szar meg minden egyéb de én ezt szeretem

mmilan21
01-29-2015, 08:19 AM

Néhanapján, ha kell telefon akkor megvagyok a jó öreg féltéglával.
1-2 év és talán már elérik a telefonok azt a teljesítményt, amit már érdemes lesz számomra megvenni. Egy Ubuntu os-el vagy CyanogenMod-al gyárilag persze.
Habár inkább egy jobb táblagépet vennék opcionális SIM foglalattal és akkor a filmnézés/videózás téma is letudva.
Egyenlõre meg a fene fog költeni egy pénzzabáló telefonra--> egyenlegfeltöltés/elõfizetés, internetdíj és szervízdíj(esetenként), mert házilag a legtöbb alkatrészt nem tudom kicserélni (ahogy a PC esetében).

Nem nagy elvárás a rugalmasság egy telefonnal szemben - mondom én mint (ön képzett)rendszergazda és felkészülõ.

WestBam
01-29-2015, 08:31 AM
nem csak nekem pl. windows phone-m amire nincs is ilyen app. tudom dobjam, ki meg szar meg minden egyéb de én ezt szeretem
Tehát meg sem nézted. :duhos:
Nekem pl. lumia 920 van, azzal használom... ;)

Zello használható az alábbi platformokon:
- android (1.5-tõl felfelé)
- iphone (4.3-tól felfelé)
- windows phone (8.0-tól felfelé)
- windows pc (mind)
- blackberry (5.0-tól felfelé)

Nos ha valakinek van okostelefonja akkor már csak kifogása lehet miért nem próbálja ki. Morpeus azért csinálta a prepper szobát, hogy tudjunk egymással szóban is kommunikálni, mindenki kitapasztalja kb. hogy mûködnek az ilyen rádiós egyirányú beszélgetések. Érdemes kipróbálni és nem is foglal sok helyet, mobil adatforgalom is kicsi de ha van wifi a közelben az sem kopik. Szóval hajrá!!!

Pityubá
01-29-2015, 08:51 AM
OK megy a Zello nálam Pc-n és Androidon. Aki rádiózott annak nem szokatlan az egyirányú kommunikáció.
Néhány szó a használatról, bocs nem azoknak szól akiknek a könyökén jön ki. :D
Csatornák nyilvánosak aki rajta van az mind hallja a forgalmazást.
(beszéd végén kicsivel késõbb engedjék el a Push gombot, lehessen hallani az utolsó szavakat is, aki be akar kapcsolódni a beszélgetésbe illik bejelentkezni bemutatkozni, ha nem akar forgalmazni többet jelentse be, hogy kilép, illik elköszönni)

astonferi
01-29-2015, 12:47 PM
Tehát meg sem nézted. :duhos:
Nekem pl. lumia 920 van, azzal használom... ;)

Zello használható az alábbi platformokon:
- android (1.5-tõl felfelé)
- iphone (4.3-tól felfelé)
- windows phone (8.0-tól felfelé)
- windows pc (mind)
- blackberry (5.0-tól felfelé)

Nos ha valakinek van okostelefonja akkor már csak kifogása lehet miért nem próbálja ki. Morpeus azért csinálta a prepper szobát, hogy tudjunk egymással szóban is kommunikálni, mindenki kitapasztalja kb. hogy mûködnek az ilyen rádiós egyirányú beszélgetések. Érdemes kipróbálni és nem is foglal sok helyet, mobil adatforgalom is kicsi de ha van wifi a közelben az sem kopik. Szóval hajrá!!!

megnéztem azért irtam hogy nem találom . lumia van nekem is.

astonferi
01-29-2015, 12:59 PM
megvan letöltöttem de most hogyan tovább ?

WestBam
01-29-2015, 01:57 PM
megvan letöltöttem de most hogyan tovább ?

Elindítod, be vagy regisztrálva, van felhasználóneved eddig gondolom meg vagy.
A hamburgerre kattints (három vonal egymáson), ott pedig a channels ikonra. Alul a + jelre, a bejövõ oldalon a "Find a channel"-re.
Következõ oldalon írd be ezt: Prepper_hu de az is elég ha beírod prepper és a találati listán lejjebb gördítesz. Ott megtalálod a Prepper_HU csatornát.
Ráböksz és megnyomod a bejövõ oldal alján a + jelet.
Valami ilyesmi :)

astonferi
01-29-2015, 02:29 PM
Elindítod, be vagy regisztrálva, van felhasználóneved eddig gondolom meg vagy.
A hamburgerre kattints (három vonal egymáson), ott pedig a channels ikonra. Alul a + jelre, a bejövõ oldalon a "Find a channel"-re.
Következõ oldalon írd be ezt: Prepper_hu de az is elég ha beírod prepper és a találati listán lejjebb gördítesz. Ott megtalálod a Prepper_HU csatornát.
Ráböksz és megnyomod a bejövõ oldal alján a + jelet.
Valami ilyesmi :)
regisztrációnál vagyunk elakadva mert nem akar regizni semmiértsem. adtam nevet emailt passt de semmi. keritek valami angol tudot mert a felét nem értem. nyelvet nem lehet rajta állítani ?

WestBam
01-29-2015, 02:40 PM
Windows phone-on sajnos nem, angolul tud csak, mondjuk kb. semmi angoltudás nem kell hozzá.
Regnél két baja lehet: vagy a választott felhasználónév nem tetszik neki (mert már van olyan, esetleg ékezetekkel nem szeret dolgozni ezt nem tudom) illetve a jelszó nem tetszik amit adtál neki, ez a másik lehetõség. Elvileg kiírja ha baja van valahol, mert nekem sem fogadta el a fórumos felhasználónevem így ott mással vagyok regisztrálva.
Ha nagyon nem megy akkor írd be mi a hibaüzenet amit ír. Mintha valami piros keretbe jönne fel a felhasználónév körül...

astonferi
01-29-2015, 04:52 PM
már megvan kitaláltam látok két tagot is
morpheust és még efy embert

astonferi
01-29-2015, 04:55 PM
már + 2

Pityubá
01-29-2015, 08:22 PM
már + 2
Nézd meg tán Pityubátyád is ott van. :D

Mizu
01-30-2015, 08:19 AM
Ok fent vagyok.
Akkor:
Látom aki bent van. Mindenki hallja aki bent van? Vagy személyenként adunk? Úgy látom visszajátszható?

Mizu
01-30-2015, 08:51 AM
Valamit sikerült Murpheusszal beszélni, bár inkább én hallottam õt, mert mire rájöttem hogy lehet a mikrofont felerõsíteni addigra ki is lépet..
Hát igen, aki nem panelban üldögél annak mindig van dolga.. :)

Pityubá
01-30-2015, 09:46 AM
Ok fent vagyok.
Akkor:
Látom aki bent van. Mindenki hallja aki bent van? Vagy személyenként adunk? Úgy látom visszajátszható?
Ha beléptél a Prepper_Hu csoportba akkor mindenki hall mindent amit mondasz. Lehet általános hívást és lehet névre szóló hívást indítani ennek megfelelõen jön reá a válasz.
Javasolnám a bejelentkezéskor a fórumos nick név használatát, nem kellene esetleges nem fórumos idegeneknek kiadni a nevünket.

WestBam
01-30-2015, 10:15 AM
Ha beléptél a Prepper_Hu csoportba akkor mindenki hall mindent amit mondasz. Lehet általános hívást és lehet névre szóló hívást indítani ennek megfelelõen jön reá a válasz.
Javasolnám a bejelentkezéskor a fórumos nick név használatát, nem kellene esetleges nem fórumos idegeneknek kiadni a nevünket.
Igen ez elõnyös lenne de az enyém pl. már foglalt volt a zello-s közösségben, így egy kimondhatatlanul elolvashatatlan néven vagyok fent a zellon :D
Mondjuk hozzátenném Pityubátyám álneve elég árulkodó, vezetéknév meg alapvetõen nem használatos internetes kommunikáció során.

Mizu
01-30-2015, 10:33 AM
Egyébként amig fent vagyok addig vissza tudom játszani amit forgalmaztunk, TEHÁT:

Valahol ez tárolódik.. !!!

Nem akar valaki külön egy ZELLO topikot nyitni?
Érdemes lenne nem ezt a mobilos/rádióst használni ennek.

Mizu
01-30-2015, 10:34 AM
Igen ez elõnyös lenne de az enyém pl. már foglalt volt a zello-s közösségben

Raktáros elég logikusan és praktikusan megoldotta ezt a problémát!
MPF_nicknév
:thumbup

raktaros
01-30-2015, 11:10 AM
Mivel a raktáros már foglalt volt, így jelzem legalább a hovatartozást is :)
Csak benéztem, nincs okoscuccom, a gép meg nincs felkészítve hangos kommunikációra.

Mizu
01-30-2015, 11:31 AM
Pedig vártam hogy beszóóósz nekem! :D

Pityubá
01-30-2015, 03:39 PM
Egyébként amig fent vagyok addig vissza tudom játszani amit forgalmaztunk, TEHÁT:

Valahol ez tárolódik.. !!!

Nem akar valaki külön egy ZELLO topikot nyitni?
Érdemes lenne nem ezt a mobilos/rádióst használni ennek.
Zavar a beszélgetés letárolása ! (mondjuk nem titkolják) Kidobom ennyi volt, Pityubá kilépett.
Skype-on is sokat késik a hang, kérdem én hol kóvályog addig, ott is letárolják ? csak ezt õk nem kötik az orrunkra ?
Bõven elég ha a telefonbeszélgetéseinket 6 hónapig tárolja a szolgáltató. (fene se tudja, hogy utána törlik-é) :confused:

Pityubá
04-18-2015, 06:30 PM
Ingyen letölthetõ 10 napig a híres GPS navigáció. App Store és a Google play-ról.
iGO SzülinApp alkalmazás a legfrissebb Magyarország térképünkkel! Magyarország, Neked! http://www.igonavigation.com/szulinapp

Amatorpe
05-20-2015, 03:28 PM
http://valasz.hu/vilag/ketszaz-tudos-allitja-rakot-okoz-a-mobil-es-a-wifi-112557

mmilan21
05-20-2015, 06:14 PM
http://valasz.hu/vilag/ketszaz-tudos-allitja-rakot-okoz-a-mobil-es-a-wifi-112557

És szerintem igazuk is van.

Gondolt már valaki arra, hogy berakja a kezét a mikrohullámú sütõbe miközben az mûködik - gondolom nem. Benne van kézi könyvében is.
A Wifi is hasonló hatással bír csak kb. 1500X kisebb intenzitásban, mert ugyanúgy az 5 GHz-es frekvencián mûködnek, ami a vízmolekulákat mozgásra készteti.
A Wifire meg elfelejtették odaírni a veszélyességét mert az több mint ezerszer kisebb intenzitású (a norma alatt van).

Leginkább az a veszélyes (hosszútávon) ha valaki nagyon sokat telefonál mobillal és állandóan nála van vagy a mûködõ Wifi router ott van a közvetlen közelében.

TMIB
05-20-2015, 07:16 PM
Sose értettem mire jó a WIFI. Legyen egy dugasz, meg legyen nálad egy másfél méteres kábel. Elfér zsebben.

Amatorpe
05-21-2015, 09:51 AM
Albérlet, nem átfúrható falak. Cég, erõs 3antennás, és ügyféltérben bárhol tudsz mutogatni dolgokat, kipróbálni készülékeket. A ma emberének kell, mert ha nincs f*bok, jön a kétségbeesés, meg miegymás...

TMIB
05-21-2015, 04:21 PM
Én a ma embere vagyok, de sose kellett WIFI. :)

Ez olyan akkor mint a dohányzás. El lehet mondani, hogy ha nem akarsz rákot, akkor ne cigizz. Jó, de ha más cigizik, a füstöt én is belélegzem. Ez akkora a WIFI-re még inkább érvényes.

A. L. Ias
05-21-2015, 05:56 PM
És szerintem igazuk is van.

Gondolt már valaki arra, hogy berakja a kezét a mikrohullámú sütõbe miközben az mûködik - gondolom nem. Benne van kézi könyvében is.
A Wifi is hasonló hatással bír csak kb. 1500X kisebb intenzitásban, mert ugyanúgy az 5 GHz-es frekvencián mûködnek, ami a vízmolekulákat mozgásra készteti.
A Wifire meg elfelejtették odaírni a veszélyességét mert az több mint ezerszer kisebb intenzitású (a norma alatt van).

Leginkább az a veszélyes (hosszútávon) ha valaki nagyon sokat telefonál mobillal és állandóan nála van vagy a mûködõ Wifi router ott van a közvetlen közelében.

Csak két apró pontosítás:

A mikrohullámú sütõ és a IEEE 802.11 b/g/n szabványú Wifi is 2,4 GHz frekvencián mûködik. (Vannak 5 GHz frekvencián mûködõek is, IEEE 802.11 a/n/ac, de azok pont nem akadnak össze mikrókkal.)
Az átlagos háztartási mikrohullámú sütõ 1 kW teljesítményû, a Wifi adója a Magyarországon érvényes törvényi szabályozás szerint max. 100 mW. Így a kettõ közötti különbség 10 000 szeres.

Az élettani hatásokról nem vitatkozok, mert egymásnak ellentmondó kutatási eredmények vannak a témában és nem értek hozzá annyira, hogy megcáfolhatatlan érvekkel támasszam alá a véleményemet. Én nem a lakossági felhasználású mikrohullámú technológiától félteném az egészségemet, az ipari adatátvitel technika sokkal nagyobb teljesítménnyel dolgozik.

Amatorpe
05-22-2015, 06:04 AM
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1di%C3%B3vez%C3%A9relt_%C3%B3ra

Na akkor ennyit a sugárzás-mentességrõl...

törölt tag -gl
07-08-2015, 02:01 PM
Hasznos és nagyon részletes offline térkép GPS helyjelzéssel, (több országgal is)
HuMap
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.greenfish.humap&hl=hu
Ajánlom!
https://lh5.ggpht.com/q5mIf4Aw2tqbkuirMyeR9DmSidBxdIRWN2u9eGsvew6rzTUGSQ vGofUum0uQK82XJw=h900

WestBam
06-19-2016, 02:44 PM
Windows phone 10-re érdekes lehet: Emergency kit (https://www.microsoft.com/store/apps/9wzdncrdd4s6)

TMIB
10-18-2016, 09:32 PM
Én havonta 50 dollárt fizettem az asszony telefonja miatt. Most váltottunk. Az elõbb rendeltünk egy 69 dolláros mobilt, amiért nem havi 50-et kell majd ezentúl fizetni, hanem csak 16 dollárt. Ezen így évente megspórolok több mint 100ezer forintot. Nagyon nem mindegy. :-/ Egy kisebb mobilszolgáltatóra váltottunk, mert a nagyok azok teljesen lehúzzák az embert. Mondjuk az asszony telefonja lesz ez is, nekem nem kell. :) Így viszont most már elugorhatok a fegyverboltba és megkérdezhetem õket hogy összeraknák-e a régi AK-mat, hogy azzal se legyen majd többet gondom. :haha:

shadow177
10-19-2016, 07:33 AM
Milyen alkatrész kell az AK-ba? Mert összerakni csak nem viszed el....

TMIB
10-19-2016, 02:39 PM
Van hozzá minden, csak szegecsek nincsenek, de azt majd szerez bele a boltos. Az filléres ügy. Minden más van hozzá. Amúgy de, AK-t összerakni marha bonyolult és gépek kellenek hozzá. Csõ is "szûz", lyukat kell rá fúrjanak. Én amúgy se kókányolnék vele, még ha lenne is hozzá gépem.

A lényeg hogy a telefonnal most spórolok, úgyhogy lesz rá 200-300 dollárom. :)

TMIB
10-25-2016, 11:14 PM
:duhos: Nem megy és nem tudják megoldani. Azt mondják hogy "nincs elég térerõ". Aha, 5-bõl 4 csík. Szerintem az elég térerõ. Az torony is itt van 5 kilométerre a sarkon. Sehol egy hegy vagy domb, csak erdõ, aminek nem kellene problémát jelentenie. Úgyhogy ennyit errõl. Az 1 havi díjat visszafizetik, de a telefon marad. Viszont független, szóval majd a T-mobillal meglátjuk hogy mit tudunk összehozni. Elvileg van 3 dolláros szolgáltatásuk, 30 perc telefon, 30 SMS utána fizetõs. Ha nem válik be, van 25 dolláros korlátlan. Az is jobb mint a múltkori 50 dolláros havidíjas. Akárhogy is, ha a 3 dolláros mûködik, akkor 156 ezer forintot spórolok majd évente. Az úgy nem lenne rossz. Ha a drágább kell, akkor is lesz évi $300 spórolás. Mindenképpen oké.

De gõzöm sincs hogy mi volt ennek a szolgáltatónak a baja. Ha 4 vonalas az erõsség akkor mûködnie kellene a rendszernek. Nem megy át a csörgés a tölgyfaleveleken vagy mi?

LSVF
10-26-2016, 09:44 AM
Hasznos és nagyon részletes offline térkép GPS helyjelzéssel, (több országgal is)
HuMap
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.greenfish.humap&hl=hu
Ajánlom!
https://lh5.ggpht.com/q5mIf4Aw2tqbkuirMyeR9DmSidBxdIRWN2u9eGsvew6rzTUGSQ vGofUum0uQK82XJw=h900

Tiszta mázli hogy lumia 730-am van:duhos:
Pedig jónak tûnik.

TMIB
11-07-2016, 09:17 PM
Mûködik az új telefonkártyánk. Havi 48 dollár helyett, havi 3-at fizetünk. Ez éves szinten 151 ezer forintos megtakarítást fog jelenteni. Köszönet a szolgáltatónak, meg hogy egyáltalán mûködik a rendszer. 4 vonal az 5-bõl! :admire: :tapsol:

raktaros
01-17-2017, 07:52 PM
Kezdõ androidos vagyok.
Lenne máris egy kérdésem: ha a play áruházban vásárolok egy programot, az eszközhöz vagy a google-s emailhez van rendelve?
Vagyis tudom másik androidos eszközön is használni a fizetõs verziót? Pl. telefont cserélek vagy táblagépen is akarom használni a telefon mellett.

Dream_walker
01-18-2017, 12:41 PM
Elméletileg gugli-fiókhoz van kötve a dolog, de nem 100%-ban vagyok biztos benne, mert még sosem próbáltam. A fizetõs dolgokat (már ha nincs belõle ingyenes alternatíva), torrentovics bácsitól szoktam kikölcsönözni.

raktaros
01-18-2017, 03:32 PM
Nem irreálisan drágák ezek a programok, inkább megveszem támogatva a fejlesztõt és esetleg vírusos tört verzióval sem kell szórakozni.
Csak nem szeretném többször megvenni ugyanazt.

raktaros
01-19-2017, 06:07 PM
Átmásoltam egy másik telefonra egyik pénzes programot, rögtön licensz hibát írt.
(A google fiókot nem akartam átállítani, majd egy olyan eszközön amit nem hazsnálnak)

Más:
Szeretnék anyukámnak valami táblagépet csak frászbúkra, a rokonok miatt.
Mit tudnátok ajánlani ami olcsó és elbír a feladattal?
Van egy, de tetû lassú, sokszor fél perc mire reagál egy érintésre, az kuka lesz.

Dream_walker
01-23-2017, 10:14 AM
Nekünk egy overmax basictab volt, igaz, az kicsi, 7 colos csak. Húgom a mai napig használja. A nagyobb kijelzõsökrõl is jókat hallottam. Az ipad meg a galaxytab viszont felejtõs, eddig senkivel nem találkoztam, aki nem bánta meg a megvételét.

doki
01-23-2017, 01:40 PM
http://www.emag.hu/lenovo-ideapad-a7-10-adam-tablet-quad-core-mtk8127-1-30ghz-es-processzorral-7-ips-1gb-ddr2-8gb-wi-fi-bluetooth-android-4-4-kit-kat-fekete-59-434734/pd/D4WV3MBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=a2943016576726fb07f977d11b3ace42

5 éves gyermekem fél éve majdnem minden nap nyúzza és megy. Hetente egyszer újraindítom, amúgy ki sincs kapcsolva...

raktaros
01-24-2017, 05:58 PM
Köszönöm.

raktaros
03-12-2017, 03:31 PM
http://www.emag.hu/lenovo-ideapad-a7-10-adam-tablet-quad-core-mtk8127-1-30ghz-es-processzorral-7-ips-1gb-ddr2-8gb-wi-fi-bluetooth-android-4-4-kit-kat-fekete-59-434734/pd/D4WV3MBBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=a2943016576726fb07f977d11b3ace42

5 éves gyermekem fél éve majdnem minden nap nyúzza és megy. Hetente egyszer újraindítom, amúgy ki sincs kapcsolva...

Végül ilyent vettem, jónak tûnik a feladatra, köszönöm.

raktaros
03-12-2017, 03:32 PM
Újabb kérdés:
Autóba fedélzeti kamerának tudok használni telefont? Van hozzá egyszerûen és jól mûködõ alkalmazás?

shadow177
04-14-2017, 05:46 PM
Gondoltam haladok a korral és beruházok egy okostelefonra. Vettem is egy Amazon fire phone-t. Remekül mûködik, a 3D kijelzõ meg nagyon tuti. Egy a baj. Az hogy a forgalmazó(k) valahogy elmulasztották megemlíteni, hogy nincs magyar menüje. Betûkészlet pedig van....
Tudtok esetleg valami megoldást?

Dream_walker
05-31-2018, 11:17 AM
Strapatelefon téma

Csak akkor vennék érintõképernyõset, ha nem lenne gombos változat.

Szívesen olvasnám a tapasztalataidat arról a telefonról a megfelelõ topicban.

Szóval régen használtam nyomógombos cat25-öt.
Dupla kártya, ütésálló, stb. Teljesen jó melóstelefon, csak kb. havi egyszer be kellett raknom a csap alá, és kefével kimosni a mikrofonját, mert a por miatt nem hallott, akit hívtam.

Aztán ilyen-olyan okok miatt lecseréltem okosra.
Mivel a feltételek adottak voltak (ne kelljen zsebben hordanom a töltõt, bírja a strapát, és legyen kétkártyás, a keret erejéig (50k huf) kerestem telefont, és ezt találtam:

https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/doogee/titans2-dg700-p254849045/

Most látom, már nem forgalmazzák, én 3 éve használom amúgy.
Kibírja a port, mocskot, párát, vizet (medencében fürdést biztosan, tengerben nem búvárkodtam vele :D ), kézbõl leesést (kb. 1 m). Az aksija 2-3 napot bír, ha nagyon használom, ha csak úgy elvan, akkor 5 nap simán.

Mivel nem gondoltam rá, hogy lecserélem, nem is ismerem az alternatívákat, de ezt a modellt igen jól összerakták anno :)
Ha valahonnan zsebbe ugrik 50k a közeljövõben, akkor cserélek majd valamire, és írok arról is tapasztalatokat. Remélhetõleg nem három év múlva :D

Alpha
10-23-2018, 05:22 AM
Valakinek van tapasztalata a CAT s60 mobillal?
Olyanok érdekelnének, hogy:
- milyen gyors
- ér-e valamit a hõkamera
- tényldg strapabíró
- pontos az érintõképernyõ
Segítséget elõre is köszönök.

WestBam
10-23-2018, 06:17 AM
Mobilarénán keress rá. Sok jót edig a cat mobilokról egyébként nem olvastam sehol, kollégák akik vettek is cserélték már õket, valami ilyesmit mormoltak közben: “ilyen sz@rt többet nem veszek”. Pont ez a hõkamerás nem volt közte mondjuk.

Dream_walker
10-24-2018, 06:34 AM
Valakinek van tapasztalata a CAT s60 mobillal?
Olyanok érdekelnének, hogy:
- milyen gyors
- ér-e valamit a hõkamera
- tényldg strapabíró
- pontos az érintõképernyõ
Segítséget elõre is köszönök.

Több is van a cégnél, mûködnek, de semmi extra, fõleg nem annyi pénzért, amennyiért árulják.
Akksija kicsi, fényképezõje gagyi, a hõkamerát szerintem soha senki nem használta még, amit biztosan tud, az az ütésállóság (vízállóságot már nem). Nem túl gyors, nem is túl lassú.
De annyi pénzért nem éri meg szerintem.

Ha normális strapatelefont keresel, én a doogee márkát ajánlom (vagy motorola defy, ha még gyártják), én olyant használok négy éve, ami nekem van, azt már nem gyártják, de az s60 és az s90 teljesen jó választásnak tûnik. Szerintem én s90-re váltok majd, csak még gyûjtenem kell rá :D

WestBam
10-24-2018, 05:29 PM
Nálunk az Ulefone Armor szériái a menõk emlékeim szerint.

shadow177
10-02-2020, 12:36 PM
Lehet, hogy nem teljesen ide tartozik, de tudtok olyan vérnyomásmérõs okos órát ~25.000,-Ft-ig aminek magyar nyelvû alkalmazása van androidos telefonhoz?

st.jimmy
10-02-2020, 02:56 PM
Én úgy tudom, hogy karórákban a vényomásmérés az egy nem igazán megoldott dolog, az omronnak van valamije:
https://omronhealthcare.com/products/heartguide-wearable-blood-pressure-monitor-bp8000m/
nagy, drága és nem túl jó

Az ilyen fitnessz karkötõ-okos óra vonalon nevenincs márkák bevállalják, hogy azt mondják mérnek vérnoymást... Az apró betûs részben valószínûleg el van rejtve, hogy az egy semmirevaló becsült érték.

Az optikai pulzusmérés csuklóról nyugalomban az egy megoldott dolog jó eséllyel 13 000 huf-tól fefelé vannak ajánlható termékek (xiaomi mi band 3-4). Sittlapátolás közben ezek se fogják jól mérni a pulzust, de nyugiban, meg sétálás közben, ha jó helyen jól van az óra meghúzva, akkor jó.

WestBam
10-04-2020, 10:24 PM
Szerintem sem tudnak ezek vérnyomást mérni. A pulzust úgy-ahogy ha jól van fent megméri, de ahhoz is teljesülnie kell pár dolognak. Mostanában terjed a véroxigénszint (VO2max) mérés, valamint magasabb árkategóriában már megy az EKG is. Ez utóbbinak lehetne értelme. Erre egyébként kiváló eszköz a wiwe, ami egy magyar találmány, cserébe az is 80e körül mozog, ami nem kevés.

st.jimmy
10-06-2020, 02:47 PM
"véroxigénszint (VO2max)"

SPO2 a kapilláris vér oxigén szaturációja, a VO2max becsléshez szerintem nem sok köze van, azt (VO2max-ot nekilátnak simán pulzusból megbecsülgetni már vagy 30 éve (Polar Fitness test), rendesen mérni laborban lehet kb 10 misinél kezdõdõ felszereléssel.

SPO2 mérésnek a legtöbb esetben nincs értelme, csak ha valami miatt lehet masszív hipoxiát feltételezni (súlyos tüdõbetegség, repülõ kabinnyomásvesztés szimulátor...). Sima kifulladásig sportolás nem játszik

shadow177
11-09-2020, 02:01 PM
https://www.speedshop.hu/mobiltelefon-keszulek/cubot-p40-dual-sim-4-128gb-fekete-48865.html

Errõl a mobilról mi a véleményetek?
Sokkal többet nyújt mint a hasonló árkategóriájú "neves" készülékek.
A cég szinte ki is fizeti az árát, és két évet szerintem ez is kibír mint bármelyik másik....

bel
06-08-2021, 05:28 PM
Sziasztok,

Ugyes. :-)

"Az FBI az Ausztrál Szövetségi Rendõrséggel együttmûködve fejlesztette ki és mûködtette titokban az AN0M nevû, „titkosított” üzenetek küldésére szolgáló eszközt, amelybõl több mint 12 ezer darabot juttattak el több száz ország bûnszervezeteihez. A" (https://telex.hu/kulfold/2021/06/08/ausztralia-uj-zeland-razzia-letartoztatas-bunozes-kabitoszer-kereskedelem)

Bel

raktaros
01-10-2022, 05:56 PM
Nagyot nyeltem és végre vettem új telefont, már egy éve érett.
(Sajnálom ilyesmire a pénzt, de egyre több általam használt alkalmazás megszűnt az én 5-ös androidomra. Utolsó lökés az otp-s alkalmazás kivezetése volt.
Amúgy is kicsit volt a hely, nem fértek fel az alkalmazásaim, mindig azt kellett feltennem ami éppen kellett, majd törölni. Ráadásul minden program folyamatosan nől és lassul)

A kérdésem:
Most milyen túraprogramot érdemes használni ami elég részletes és frissítik is rendszeresen?
Milyen hasznos alkalmazásokat érdemes még feltenni?

shadow177
01-10-2022, 08:06 PM
A google maps offline változata mindenképpen hasznos.

varég
01-11-2022, 07:26 PM
Nagyot nyeltem és végre vettem új telefont, már egy éve érett.
...
Most milyen túraprogramot érdemes használni ami elég részletes és frissítik is rendszeresen?
Milyen hasznos alkalmazásokat érdemes még feltenni?

Amit használunk néha:
Természetjáró app (eddig a legjobban tetszik)
locus map
terramap
humap
osmand maps

raktaros
01-11-2022, 08:09 PM
Köszönöm. A természetjárót kipróbálom.
Közben eszembe jutott hogy van egy Knots 3D, az is egy hasznos program.

Arroyo2077
12-29-2022, 12:50 PM
Nekem egy Umidigi Bison van a legelső szériából. Vannak ugyan gondok vele, de az ütés és vízálló képessége nagyon megfelelt, számtalanszor beváltotta a maga 40 e forintos árát anno. (ma már nem ennyi :( ) Ha a mobilszolgáltatás megszűnik akkor is jó verekedni, mert eszméletlen súlya van. :D Az appokból érdekesség lehet a Nuke map itt persze lehet sokan ismerik. Megnézheted bármelyik ismert töltet hatósugarát a városodon, térképen nukleáris kihullással és széliránnyal együtt.