PDA

View Full Version : Aldi

knife1
05-15-2013, 01:02 PM
Jövõ heti akcióban: BBQ paraffinos grillbegyújtó (2x32db/doboz) 599 Ft 10 percig ég/db, gyorsfõzõbe tökéletes és piszok olcsó!
Önfelfújó matrac: (188x66x5cm!): 5499Ft/db
plusz akinek szimpatikus a mini gázfõzõ: Workzone multifõzõ: 2999Ft/db

Daniui
05-15-2013, 09:10 PM
Kíváncsi lennék az "önfelfújós" technikailag mit jelent. Kompresszor? Elemmel? Az súly, szóval gondolom nem.

Az önfelfújóst álltalában arra értik aminek alap mérete a "felfújt" méret, összetekeréssel tudod belõle a levegõt kinyomni így egy kisebb tárgyat kapsz. Úgy képzeld el mintha a szivacsot összenyomnád akkor kisebb lesz, ha elengeded vissza megy eredeti méretére. Használtam már ilyen polifoamot, egész kényelmes tud lenni, de súlya még így is jóval több mint az egyszerû polifoamnak.

Ha van is kompresszoros megoldás nem tartom túl jónak, elektromosság igénye miatt.

Autósoknak szerintem jó dolog ez az önfelfújós matrac, de hátizsákra plusz súlynak nem ajánlom.

knife1
05-21-2013, 10:23 AM
Megvettem a matracot. 1,7 kg,de össze sem lehet hasonlítani a sima polifoam-al, 5 cm vastag és egyáltalán nem érezni a talaj egyenetlenségeit! (Nekem ez fontos, mivel nem szeretem a kavicsokat a derekam alatt!).

Traveller
05-26-2013, 07:47 AM
Volt néhány drága önfelfújósom, de néhány év alatt mindegyikben elvesztette a rugalmasságát a szivacs, úgy kellett felfújni szájjal, attól meg a pára elkezdett benne rohasztani. Valahogy az anyaguk is ereszteni kezdte a levegõt, ezért nem veszek többet, áttértem a kicsi és könnyû függõágyra, azt mindenhol tudom használni Maon.
Ahol meg nem, ott összekotrok annyi füvet, bokrot, ami puhán tart.

Don't Panic
05-28-2013, 01:06 PM
Az önfelfújós derékaljakra mindegyik esetében érdemes szájjal ráfújni a kirugási fázis után. Egyébként olyan puhák lesznek, akár egy szottyadt paradicsom.
Ezenfelül sérülékenyek. Ha kiszúródik a huzat és elszáll a levegõ, akkor egy nyitott cellás szivacson fogsz feküdni. Ami kb. annyit ér, mint szarnak a pofon.
Tapasztalatból tudom, mert az enyém egy négynapos túra elsõ éjszakáján adta meg magát és hajnalban arra keltem, hogy a mûveletlen erdõtalaj, gyökerek és sziklák beleálltak minden porcikámba. Pedig az egy normális Nordisk volt anno. Nem is kilukadt, hanem a szelep környékén adta meg magát. Szóval a maradék éjszakákra én is azt csináltam, mint Traveller: fû, gaz, avar alá, aztán lehetett aludni. Városi túléléskor a betontörmeléken ezt nem fogod tudni megcsinálni!
Én azóta vettem holland katonai zártcellás (http://militaria-nagyaruhaz.hu/hu/termek/polifomok-gumimatracok/holland-katonai-polifoam-18mm--es)at. Majd 2 centi vastag. Tönkretehetetlen és mindössze 670g, 20€-ért. A hátizsák alján, kívülrõl marhára lényegtelen a méret. Plusz védi a csilliárdos zsák alját!
Én nem tudok függõágyban aludni, mert hason és oldalt fekszek többnyire. A függõágyban pedig ez miatt úgy ébredek reggel, mint egy kettétört rongyos kifli.
Szóval az nem mindenkinek megoldás. Ezt csak azoknak mondom, akik szintén hasonalvósok és eddig gondolkodtak függõágyon. Aki háton alszik annak viszont tuti megoldás, mert legalább nem kell a hideg földön aludnod, ami túlélés szempontjából mindig Hypothermia rizikófaktor.

környész
07-15-2013, 08:41 AM
Én ma ilyet vettem: http://www.aldi.hu/hu/html/offers/2867_37659.htm

Yosihiro Sato
07-15-2013, 04:59 PM
Volt egy eü-s táska náluk amiben egy légzõ maszk is helyet kapott valakinek nem sikerült lecsapni rá?

knife1
10-11-2013, 09:45 AM
Jelenleg kapható vákuumos csomagoló gép 9 000 Ft-ért (eddig a neten 25 000 Ft volt a legolcsóbb, amit találtam). Vettem, kipróbáltam, príma!

raktaros
10-11-2013, 10:22 AM
Jelenleg kapható vákuumos csomagoló gép 9 000 Ft-ért (eddig a neten 25 000 Ft volt a legolcsóbb, amit találtam). Vettem, kipróbáltam, príma!

Én is gondolkodtam már rajta.
Miket tudok tárolni így?
Aldis szórólapon nem látom, van róla valahol infó?

Laci
10-11-2013, 12:57 PM

Milyet vettél ? Én 1 hónapja vadászok megfelelõre .

knife1
10-19-2013, 02:16 PM
708Kitchenware , jó vákuum és 3 év garancia. Gyakorlatilag mindent lehet vele tárolni hosszabban, nyers hús hûtõben 3-4 nap helyett 30 nap, fagyasztóban 3 év, de jó szemes terményre és sok egyébre (csak a fantázia szab határt, meg a beszerezhetõ fólia mérete).

knife1
11-18-2013, 09:24 AM
Téli munkáskesztyû 1500-ért!

sally
06-28-2014, 03:03 PM
Akció holnaptól: kemping multitool készlet (evõeszközök, kés, fûrész, stb.)

Holnap, ha lesz belõle akkor veszek egyet és leírom a véleményemet ezzel kapcsolatban.

https://www.aldi.hu/hu/ajanlatok/ajanlatok-vasarnaptol-20140629/

fater.lajos
06-28-2014, 07:48 PM
Én ezt az evõeszköz mizériát sohasem értettem. Katonaként egy kanállal meg a késemmel mindig jól el voltam. Öreg sorkatonaként meg egy megélezett szélû spicckanállal még a kocsmában is elõre köszöntek. A vénemberkonzervet a hegyével lehetett nyitni, a szélével vágni, a nyelével sört nyitni a kanalával meg lapátolni. Kell ennél több?

astonferi
06-28-2014, 07:57 PM
de akinek nincs még katonai kanálgépe haljon éhen :D
nekem van három hogy legyen mindenkinek

sally
06-29-2014, 08:32 AM
Most jöttem az Aldiból és végül a kanálgépet vettem meg egy ezresért. Bár ne tettem volna...

Ahogy kinyitottam a kanalat, konkrétan szétesett a kezemben. Még gondolkodom hogy majd a pénzt kérjem vissza vagy cseréljem ki másikra. Gyenge minõségnek tûnik, több helyen is sorjázatlan élek, a villának a fogai összevissza állnak. Kiváncsi vagyok hogy más is vett-e ilyet és hogy neki mi a véleménye errõl. Sokat nem vártam egy ezresért de minimális használhatóságot igen.

Röviden, nem ajánlott termék:(

elanslx
06-29-2014, 09:49 AM
Most jöttem az Aldiból és végül a kanálgépet vettem meg egy ezresért. Bár ne tettem volna...

Ahogy kinyitottam a kanalat, konkrétan szétesett a kezemben. Még gondolkodom hogy majd a pénzt kérjem vissza vagy cseréljem ki másikra. Gyenge minõségnek tûnik, több helyen is sorjázatlan élek, a villának a fogai összevissza állnak. Kiváncsi vagyok hogy más is vett-e ilyet és hogy neki mi a véleménye errõl. Sokat nem vártam egy ezresért de minimális használhatóságot igen.

Röviden, nem ajánlott termék:(

6-7 éve használok egy ilyen ALDIsat és teljesen meg vagyok vele elégedve. Persze nem egy "kanálgép", csak egy minimalizált szükségmegoldás, de ez a méretébõl egyértelmû is, hiszen nem állsz neki levest enni egy kiskanállal. Nem kotyog, nem lötyög és teljesen jól szét illetve össze lehet rakni a két felét ( a villa az egyik a kés a másik felében van). Szerintem jól használható darab.

elanslx
06-29-2014, 10:08 AM
Osztom a véleményt. Nekem pont az volt a bajom a villával, hogy túl egyenesek voltak a fogai (kellett bele egy kis ívet hajlítanom). Ráadásul, gépsoron készülnek, ami meg kizárja, hogy „összevissza” álljanak. Valami idióta, jól megnyomorgatt, vajon mit „bír” az anyag. Gondolom otthon is azzal kezdi a vasárnapi ebédet, hogy a villa fogait tesztelgeti. :)

sally
06-29-2014, 10:22 AM
elanslx: Szerintem amit te vettél 6-7 éve az nem ebbõl a szériából van. Ez biztos hogy gyengébb minõségû.
Wannabe: Senki sem tudta megnyomorgatni mert original csomagolásban volt, olyanban mint a pendrive pl.

Mindenesetre holnap kicseréltetem mert szerintem is csak én fogtam ki egy ilyet. Eddig én is jó véleménnyel voltam az Aldis cuccokról többnyire, ezért is csodálkozom.

TMIB
06-29-2014, 04:11 PM
Szerintem is vidd vissza nekik.

sally
06-30-2014, 11:06 AM
Visszavittem és kicseréltettem, ez már kifogástalan a tegnapihoz képest. Én fogtam ki egy selejtes példányt.

shadow177
06-30-2014, 11:31 AM
Nekem egy 1968 as MH példány van. :) Teljesen elégedett vagyok vele.

Grafitos
06-30-2014, 11:35 AM
az enyém 65 ös:thumbup mûködik, mint egy svájcióra

shadow177
06-30-2014, 11:45 AM
És ráadásul 990/db
:D

kovu78
06-30-2014, 11:51 AM
én kanálgép párti vagyok:thumbup de hát izlések és pofonok

Pityubá
07-06-2014, 12:03 AM
Nekem egy 1968 as MH példány van. :) Teljesen elégedett vagyok vele.
Hoppá nálam a kanál 1968, villa 1981, tokja 1972-es beütésû. Kést nem tudom mert a nyélrészre zsugorcsövet raktam.
Így kicsit nehezebben lehet a tokba berakni, viszont nem zörög a nadrágom oldalzsebében.
Sokan MH kanálgépre esküsznek. 1000 Ft volt anno a bolhapiacon. :)

Grafitos
07-11-2014, 10:55 AM
https://www.aldi.hu/hu/ajanlatok/ajanlatok-vasarnaptol-20140713/reszletes-oldal/ps/p/my-living-style-kemping-pikniktakaro-xxl/

Ilyet vegyetek..nekem néhány évvel ezelõtt külföldrõl hoztak egyet..ezóta csak ezt használjuk Városligetben hentergéshez..A hûtükör az alján annyira jó, hogy nedves fûbe is bátran le lehet tenni és könnyebb a végén kirázni:thumbup
Jó cucc
Ja hátránya, ha nedvesen teszed el berohad és büdös lesz mint a bûn :)

A. L. Ias
07-11-2014, 05:51 PM
"Prepperkaja" :) Gondolom nem valami jó íze lehet, ne engem szidjatok. :)
https://www.aldi.hu/hu/ajanlatok/ajanlatok-csuetoertoektol-20140710/reszletes-oldal/ps/p/primana-tsztatel/

Én vettem 1-1 darabot próbaképpen. A tyúkhúsost már kibontottam, az nem jött be igazán. Szerintem nem tésztaétel, hanem tésztában gazdag leves. Sajnos kiérzõdik rajta a zacskós levesekre jellemzõ "mûíz". De ez a leginkább a levére jellemzõ, a tésztának, zöldségnek és a húsnak jó íze van. És van benne hús, ha nem is túl sok, de nem csak mutatóba került bele.
Remélem a paradicsomos jobb lesz, ebbõl nem veszek többet.

környész
07-14-2014, 12:24 PM
Én vettem mindkettõbõl, igazán nem jöttek be, jó is, hogy többet nem hoztam el. Egyszer meg lehet enni, meg ha épp nem akad más..

A. L. Ias
07-14-2014, 08:16 PM
Én is túl vagyok a paradicsomoson. Szerintem az egy kategóriával jobb volt. Az már inkább tésztaétel jellegûbb. Az ízén nem éreztem ki a jellegzetes konzervízt, de ez a paradicsom sajátossága lehet és ránézésre nem is olyan híg, mint a másik. Persze ezt is lehetne még egy kis tésztával laktatóbbá tenni, de így is megfelelõ. Növeli a változatosságot az étrendben, egy tálcányit a készletbe raktam belõle.

Pityubá
07-14-2014, 09:36 PM
Én is túl vagyok a paradicsomoson. Szerintem az egy kategóriával jobb volt. Az már inkább tésztaétel jellegûbb. Az ízén nem éreztem ki a jellegzetes konzervízt, de ez a paradicsom sajátossága lehet és ránézésre nem is olyan híg, mint a másik. Persze ezt is lehetne még egy kis tésztával laktatóbbá tenni, de így is megfelelõ. Növeli a változatosságot az étrendben, egy tálcányit a készletbe raktam belõle.
Vennék paradicsomosat elfogadható az ára, nézd meg légyszi meddig tárolható, 3 év elfogadható lenne betárolásra szerintem.

A. L. Ias
07-14-2014, 09:47 PM
Továbbpasszolnám a dátum ellenõrzését a többieknek. Én jelenleg ~190 km-re vagyok a konzervektõl. Szombaton este tudom leghamarabb megnézni ha addig nem jön mástól információ.

Pityubá
07-14-2014, 09:53 PM
Továbbpasszolnám a dátum ellenõrzését a többieknek. Én jelenleg ~190 km-re vagyok a konzervektõl. Szombaton este tudom leghamarabb megnézni ha addig nem jön mástól információ.
OK akkor megyek az Aldiba és megnézem mi van rá írva, ha tudja a 3 évet akkor veszek 1 kartonnal. (nálam 3 év szavatosság a minimum)

Pityubá
07-28-2014, 05:32 PM
Ha már szóba került a kiszúrható patronos gázfõzõ íme kedvezõ áron az utolsó darabok az Aldiban (https://www.aldi.hu/hu/ajanlatok/forro-nyari-arolvasztas/reszletes-oldal/ps/p/workzoneegazkszuelk/) 2 499 Ft/darab.

3450

Kereskedelmi forgalomban kapható gázpalackokkal mûködtethetõ.
• kempingfõzõ vagy
• forrasztólámpa vagy
• Bunsen-égõ vagy
• kempinglámpa piezo-gyújtással, 3 izzóharisnyával

Pityubá
07-28-2014, 08:03 PM
Most látom ezt. Pont 3 év.
Bizomány 3 év szavatosság, vettem is belõle.

astonferi
08-19-2014, 11:16 AM
Aldi 08-21-27 ig vákumos csomagoló 8000.- és hozzá tasakok külön is. engem csak a tasakok érdekelnek már de a csomagoló is jó áron van.

Laci
08-24-2014, 10:26 AM
Aldi 08-21-27 ig vákumos csomagoló 8000.- és hozzá tasakok külön is. engem csak a tasakok érdekelnek már de a csomagoló is jó áron van.

A fóliázókkal mi a tapasztalat ? Csak a speckó zacskó jó hozzá ? Az Aldis zacskó most jó áron van ?
Mit szoktatok lefóliázni ?

astonferi
08-24-2014, 12:57 PM
A fóliázókkal mi a tapasztalat ? Csak a speckó zacskó jó hozzá ? Az Aldis zacskó most jó áron van ?
Mit szoktatok lefóliázni ?
igen specko zacsi kell hozzá de én a kerepesi végén ( veres péter u eleje ) lévõ boltban veszem úgy hogy megmondom a gép típusát. aldis zacsi jó áron van szerintem.

Vasember
08-24-2014, 02:19 PM
Én is vettem fóliázót.
Zacsit meg a kevésbé popularis aldikban ha lefut az akció féláron szokták adni. ( asszem 1500.-)
Abból már elõrelátóan bespájzoltam! :)