View Full Version : Zombik? (komolyabb topic)
Természetesen nem a filmbeli zombikra kell gondolni.
Néhány éve olvastam egy olyan vírusról, amitõl afrikai falvakban -többnyire gyerekek és fiatalok- "elzombisodtak". Nem tudtak többet gondolkodni, nem tudták mozogni, csak billegtek és néztek elõre. Ebben az esetben a zombit nem mint valami humoros dolgot emlegetem, ez inkább szomorú.
De azt is lehet zombinak hívni, akinek már teljesen elvette az eszét az alkohol és alig maradt ép agysejtje. Azoknak általában még van erejük és erõszakosak is.
A topic viszont egy mai hírrõl jutott eszembe.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20130517-gorogorszagban-egy-uj-es-veszelyes-kabitoszer-terjed-a-sisa.html (http://www.origo.hu/nagyvilag/20130517-gorogorszagban-egy-uj-es-veszelyes-kabitoszer-terjed-a-sisa.html#)
Olcsó. Eszét veszti tõle és erõszakossá válik a használója.
Persze gondolom hogy még ez is eltörpül a krokodil mellett.
(18+ -os képek)
http://kuruc.info/r/2/82670/
Ha valakiket élõhalottnak lehet nevezni, akkor ezeket biztosan.
Nem régen pedig volt több eset is a hírekben olyanokról, akik fürdõsót és szintetikus marihuánát használtak, meztelenre vetkõztek és megtámadtak embereket, de nem is akárhogy, hanem harapással és rágással. Az egyik még egy kutyát is agyonharapott. (Google-n keressetek rá erre: bath salt zombie )
Lehet egy olyan társadalmi zuhanás, aminek ez lesz a következménye? Bizonyos drogoktól agresszívvá válnak a használói, ha ez addiktív is és tömegesen használják, akkor abból nem sok jó történhet. És az agresszív és támadó viselkedés mellett az is hátránya egy megtámadottnak, hogy a drogos nem érez fájdalmat, tehát az önvédelem ilyen esetben sokkal nehezebb lehet.
Vagy ha nem drog, akkor lehet egy vírusnak olyan hatása, hogy az agresszivitást az egekbe löki a fájdalomküszöböt szintén és a gondolkodást tompítja?
Hogy valaki meghal és újraéled az kizárt, de hogy a viselkedése egy agyi probléma -fertõzés, megbetegedés, vírus, baktérium, drog- miatt teljesen felboruljon az lehetséges, hiszen vannak esetek amik bizonyítják hogy van ilyen.
Mi a véleményetek? :confused:
Zöld Október
05-18-2013, 10:11 AM
Nagyon brutális lehet ez a szer. Hihetetlen, hogy az emberek képesek magukba tömni ilyen szarokat. A drog problémákra soha nem lesz megoldás demokratikus keretek között, mert olyan határozott és drasztikus fellépést igényelne, amit egy demokratikus rendszer sose fog megtenni.
Egyébként nem zárható ki, hogy a gazdasági mélyrepüléssel az ilyen mocskok is terjedni fognak. Nézzétek a brazil favelákat vagy egyéb latin-amerikai és afrikai nyomornegyedeket. A drog elveszi az emberek lelkét, eszét, mindent amitõl csak ember lesz az ember. Néztem egyszer egy mûsort a favelák drogosairól. 13 éves gyerek napi 20 alkalommal szívja a kracket, pontosabban annak valami olcsóbb és károsabb változatát. A srác semmi más nem csinált egész nap, csak szívott és bûnözött, hogy tudjon szívni.
Külön probléma, hogy ezek a szarok (drog, ital) szétverik a családokat is, mivel az antiszociális elemek nem különíthetõek el, nem zárhatóak be zárt osztályra, nem lehet õket kényszergyógykezelni, mert vannak személyiségi jogai. De esetleg a nyomorult családjának nincs?
Amúgy ha már példaként felhoztam a brazil favelákat, akkor ajánlom az Elit halálosztók c. filmet, mely valós események alapján mutatja be a BOPE (brazil rendõrségi kommandó) kíméletlen (de jogos) harcát a maffia ellen. Igazán jó film, nem valami hálivúdi szar.
Egy részlet:
http://www.youtube.com/watch?v=yztTchvxszw
Egyébként a film tökéletesen bemutatja, hogy hogyan is lehet két hét alatt rendet tenni. :)
Néhány éve már láttam a filmet, érdemes megnézni.
Igazából nem tudom mi a megoldás a drogosok ügyében. Csak az biztos, hogy a jelenlegi rendszer nem állatja meg a drogot, hanem inkább erõsíti a drogkereskedõket. A fogyasztók megléte pedig alapvetõen szociális eredetû probléma.
M-torolt_forumozo
05-18-2013, 07:51 PM
Rory Miller:Konfliktus és erõszak c. könyvében leír több droggal kapcsolatos esetet,részletesen elemzi is a szituációkat és rettentõ hasznos tanácsokat ad (önvédelemmel foglalkozóknak ajánlott elolvasni). Leírja,hogy mire képes ilyen állapotban az emberi test.Például szilánkosra tört kézfejjel is tovább üt,nem áll le,nem érzi a fájdalmat és egy szakadt csövesbõl is vadállatot csinálhat a drog.
Itt az afrikai járványról egy cikk.
Valódi zombijárvány Afrikában
http://galaktika.postr.hu/a-nap-elborzaszto-mi-van-hire-valodi-zombijarvany-afrikaban
aksurv
05-19-2013, 12:16 PM
Nagyon brutális lehet ez a szer. Hihetetlen, hogy az emberek képesek magukba tömni ilyen szarokat. A drog problémákra soha nem lesz megoldás demokratikus keretek között, mert olyan határozott és drasztikus fellépést igényelne, amit egy demokratikus rendszer sose fog megtenni.
Egyébként nem zárható ki, hogy a gazdasági mélyrepüléssel az ilyen mocskok is terjedni fognak. Nézzétek a brazil favelákat vagy egyéb latin-amerikai és afrikai nyomornegyedeket. A drog elveszi az emberek lelkét, eszét, mindent amitõl csak ember lesz az ember. Néztem egyszer egy mûsort a favelák drogosairól. 13 éves gyerek napi 20 alkalommal szívja a kracket, pontosabban annak valami olcsóbb és károsabb változatát. A srác semmi más nem csinált egész nap, csak szívott és bûnözött, hogy tudjon szívni.
Külön probléma, hogy ezek a szarok (drog, ital) szétverik a családokat is, mivel az antiszociális elemek nem különíthetõek el, nem zárhatóak be zárt osztályra, nem lehet õket kényszergyógykezelni, mert vannak személyiségi jogai. De esetleg a nyomorult családjának nincs?
Amúgy ha már példaként felhoztam a brazil favelákat, akkor ajánlom az Elit halálosztók c. filmet, mely valós események alapján mutatja be a BOPE (brazil rendõrségi kommandó) kíméletlen (de jogos) harcát a maffia ellen. Igazán jó film, nem valami hálivúdi szar.
Egy részlet:
http://www.youtube.com/watch?v=yztTchvxszw
Egyébként a film tökéletesen bemutatja, hogy hogyan is lehet két hét alatt rendet tenni. :)
Akkor nem láttad a második részét. Mintha Magyarországon készült volna...
Zöld Október
05-19-2013, 02:11 PM
Akkor nem láttad a második részét. Mintha Magyarországon készült volna...
Láttam a második részt, s valóban úgy érzi a magyar nézõ, hogy a hazai viszonyok filmadoptációja is lehetne.
HolyShock
05-19-2013, 03:40 PM
Néhány éve már láttam a filmet, érdemes megnézni.
Igazából nem tudom mi a megoldás a drogosok ügyében. Csak az biztos, hogy a jelenlegi rendszer nem állatja meg a drogot, hanem inkább erõsíti a drogkereskedõket. A fogyasztók megléte pedig alapvetõen szociális eredetû probléma.
Dealereknek halálbüntetés fogyasztóknak kényszermunka ... Tuti vissza esne a drog fogyasztás.
Ne hidd, gondolj arra a hogy némelyik Távol-keleti országban rögtön halálbüntetést adnak érte, attól függetlenül minden tele van drogosokkal és dealerekkel.
Ahogy itt is költik a több tízmilliárd dollárt minden évben a "drogháborúra", de eredménye semmi. Egy felmérés szerint arányaiban pont annyi a drogos mint 50 éve, pedig akkoriban egy fillért se költöttek az ilyesmire. Amíg nem volt tilos a füvezés addig nem is érdekelt senkit. Mikor betiltották akkor meg jöttek a drogbárók és elkezdték szórni az országot. Mostanra pont emiatt a drogkartelek óriási hatalomra tettek szert és õk uralják egész Mexikót, onnan importálják ide a kábítószert. Pont az lett belõle, mint az 1930-as alkoholtilalomból, csak akkor akkor még maffiának hívták az akkori bûnszervezetet.
Most meg bevágnak egy csomó hülyegyereket a rács mögé mert találtak náluk egy-két füves cigit saját használatra, aztán ezzel csak annyit érnek el ezzel, hogy a gyerek mikor kijön akkor priusszal munkát nem fog találni és vagy segélyen fog élni, vagy bûnözni fog. Nem tudom hogy mi a megoldás, csak azt mondom hogy ez így nem mûködik.
Hiába a komoly büntetés, semmit nem ér.
Ellene vagyok, de a mostani rendszer nem ér semmit a drogok ellen. Valahogy máshogy kellene hozzáállnia a törvényhozóknak.
Zöld Október
05-20-2013, 10:55 AM
Valahogy a drog probléma felszámolását úgy kellene elkezdeni, hogy a drog ne legyen propagálva, ne legyen a drogos téma sokszor olyan filmekhez kötve, mely a kérdést humorosan mutatja be, vagy mely egy vicces, felszabadult életérzéssel párosítja a drogfogyasztást. Hány amcsi vígjáték van, ahol a drogosok vicces, jópofa szereplõk, s hány ahol a drogosok fasza, kemény gyerekek? Hány rap szöveg szól errõl? Pl az elõbbi kategóriában lévõ filmek: Nagyi szeme fénye, Ne légy barom..., Utolsó belövés stb. S hány film van, amelyik a drog pusztító hatását mutatja be, amelyik tényleg elrettentõ hatással bír? Talán az Egy kosaras naplója vagy a Trainspotting. A probléma ott kezdõdik, hogy a drogot a filmek, zenék úgy mutatják be, mint egy olyan dolgot, ami jó, humoros, amit nyugodtan ki lehet próbálni. Vajon hazánkban Sub Bass Monster 4 ütem klipjének hatására hány fiatal próbálta ki a füvet? A tinik mindenben követik az általuk bálványozott sztárokat, s pont ebben ne követnék?
A drog elleni háború elsõ lépése az kellene, hogy legyen, hogy a drogot és a bûnözést pozitív színben feltüntetõ filmek, zenék készítését, kiadását be kellene tiltani, a már meglévõket pedig lehetõség szerint megsemmisíteni. Ne mondja senki, hogy Dopem - Lopni c. száma nem befolyásolja károsan a fiatalokat, fõleg az erre hajlamos rétegekben felnövõket. Minek dolgozzon, hiszen ott van Dopeman a tv-ben, õ se dolgozik, bevallottan füvezik stb. és milyen jól él. Hülye aki szerint ennek nincs hatása a fiatalokra.
Második lépésben HolyShock-al érte egyet: az elkapott dealer-t igenis végezzék ki, mondjuk úgy, mint Iránban: nyilvános akasztás. Ha a bûnhõdés nem az emberek elõl eldugott dologgá válik, hanem õk is testközelbõl látják, hogy milyen az elítélt arca, amint a bitó alá vezetik, milyen a reakciója, akkor talán felmérik ésszel, hogy mit is kockáztatnak. Nézzétek meg a Visszatérés a Paradicsomba c. filmet. Ha az emberek élõben látnák, hogy egy dealer-t így végeznek ki, mint a film végén, akkor igenis sokszor meggondolnák magukat mielõtt a droghoz nyúlnának.
Nem tartozok azok közé, akik mindenért és mindig kötelet osztanának, de hiszem, hogy kemény idõkben, amikor a társadalom már annyira a mocsokba süllyedt, mint most, akkor igenis kemény válaszok kellenek az ilyen kérdésre, mint a drog.
Igazad van, elég sok filmben mutatják be a drogot pozitívumként.
"amelyik tényleg elrettentõ hatással bír? Talán az Egy kosaras naplója vagy a Trainspotting."
A spun amit most vettem, az is a crack kokainról szól. A szereplõi teljesen elborult, gusztustalan roncs emberek, szóval ez nem propagál semmit, hanem pont ellenkezõleg.
"HolyShock-al érte egyet: az elkapott dealer-t igenis végezzék ki"
Ez sajnos nem megoldott, fõleg hogy az EU-ban tilos a kivégzés. Az ENSZ se engedné. Tudod, Magyarország "független jogállam", ami annyit tesz, hogy nem független és mindig azt teszi amit az EU, ENSZ, más országok, csoportok, akárkik parancsolnak neki. Ezért még a legveszélyesebb és legbrutálisabb gyilkosokat se lehet kivégezni, nem hogy egy drogkereskedõt.
Gondolj arra, hogy most van ez az ügy, hogy 3-an megölték azt a gyereket. Mit kaphatnak érte? 15 évet? Talán 20-at? Majd eltartja õket az állam, napi 10ezer forintért. Eteti, itatja õket. Pedig ha valakik akkor õk megérdemelnék az akasztást.
Zöld Október
05-20-2013, 07:07 PM
Ez sajnos nem megoldott, fõleg hogy az EU-ban tilos a kivégzés. Az ENSZ se engedné. Tudod, Magyarország "független jogállam", ami annyit tesz, hogy nem független és mindig azt teszi amit az EU, ENSZ, más országok, csoportok, akárkik parancsolnak neki. Ezért még a legveszélyesebb és legbrutálisabb gyilkosokat se lehet kivégezni, nem hogy egy drogkereskedõt.[/COLOR]
"Természetes", hogy nem megoldható, mert jelen keretek között nincs rá megoldás, ugyanis mondjuk meg õszintén: demokratikus keretek között erre nem adható megfelelõ válasz, vagy ahogy az ismert sci-fi szlogenje is mondja: "Az igazság odaát van". Itt felvetõdhetne egyébként a kérdés, hogy a demokrácia nem tud megoldást adni a legjelentõsebb problémákra (drog, bûnözés, munkanélküliség, erkölcsi züllés stb.), akkor miért is kell olyan eszetlen módon ragaszkodni hozzá? Persze nem mi, a nép egyszerû fiai ragaszkodunk hozzá, hanem a haszonélvezõi, tehát csak szerintük ez az egyetlen járható út, nem a többség szerint...
Tehát ez a megoldás csak akkor lenne elképzelhetõ, ha Magyarországot valóban magyarok vezetnék (itt magyar alatt olyan személyt értek, aki azonosul a magyarsággal, sorsközösséget vállal velünk), mert akkor a magyar érdek érvényesülne (ami most a legutolsó a sorban). Lásd Iránban a perzsák vezetik az országot, így ott meg lehet tenni, de Kínában is lehet, hogy vörös színben pompázik a rezsim, de ott is kõkeményen a kínai érdekek dominálnak.
A jelenlegi keretek között semmi értelme választ keresni a kérdésekre, mert nem léteznek válaszok!
Gondolj arra, hogy most van ez az ügy, hogy 3-an megölték azt a gyereket. Mit kaphatnak érte? 15 évet? Talán 20-at? Majd eltartja õket az állam, napi 10ezer forintért. Eteti, itatja õket. Pedig ha valakik akkor õk megérdemelnék az akasztást.
De említhetjük a 2 napja történt esetet is: a fickó kaszált a háza elõtt, jött a haragosa motorral, odalépett a motoroshoz és a kaszával gyomron szúrta, aki a helyszínen meghalt. A fickónak ráadásul nem ez volt az elsõ gyilkossága, korábban valakit vasvillával szúrt le, nem rég engedték ki. Na az ilyen is muszáj etetni? Egy gyilkosság volt a számláján, nem tanult belõle, nem javult meg, kijött és megint ölt. A közösségnek hasznos az õ léte? De ezekre a kérdésekre sem nyújt alternatívát a jelenlegi berendezkedés, hisz sem halálbüntetés, sem kényszermunka nem lehetséges. Egyébként ennek a demokratikus diktatúrának van valami elõnye valaki szerint?
Itt felvetõdhetne egyébként a kérdés, hogy a demokrácia nem tud megoldást adni a legjelentõsebb problémákra (drog, bûnözés, munkanélküliség, erkölcsi züllés stb.), akkor miért is kell olyan eszetlen módon ragaszkodni hozzá?
Elég fontos kérdés. Ha valami teljesen mûködésképtelen, akkor minek beleölni a pénzt évtizedekig vagy még tovább, ha látszik hogy rossz és eredménytelen?
Az lenne az ésszerû, hogy ha 4-5 éven át nem volt eredménye, akkor változtatni kell rajta. De nem változtat senki semmin, az egyik kormány elkezdik a másik folytatja, a harmadik folytatja, a negyedik folytatja. 10-20-30-50-100 év eltelik és nem változtatnak rajta. Közben csodálkoznak hogy nincs felmutatható eredmény.
Zombivá vált egy brit férfi
Egy brit férfinél a ritka Cotard-szindróma betegségét diagnosztizálták. Ekkor az ember agymûködése vegetatív, alvó módban van, és a beteg úgy érezheti, hogy nem él.
http://www.origo.hu/tudomany/20130527-zombinak-hiszi-magat-egy-brit-ferfi.html
Traveller
05-28-2013, 05:55 PM
Nem tudom hogy mi a megoldás, csak azt mondom hogy ez így nem mûködik.
Egyszerû: legalize...
Az ember pszichikailag úgy van berendezve, hogy szenvedélybetegségre hajlamos (alkohol, kávé, dohány, nyugtató, fû, játék, internetfüggõség, akármi). Ezt pedig ki fogja elégíteni, még ha belehal is, s ennek törvény nem szab gátat, még halálbüntetéssel sem.
A mûanyagipar kitalálta a harmincas években, hogy a kendert el kell tüntetni, mert konkurrencia - be is tiltották az emberiség évezredekig egyik leghasznosabb növényét. Igaz, hogy máig nem halt bele egyetlen ember sem a mellékhatásaiba, szemben az alkohollal, de kiválóan megerõsítették a szervezett bûnözést vele és minden rekordot megdönt a használók és a miatta lesittelt szerencsétlenek száma.
Ha nincs a maffiának bevételi forrása másból kell pénzt szereznie vagy eltûnik források hiányában.
Ha legális és elérhetõ árú minden élvezeti szer, lesz egy szép tisztítókúra, amiben eltûnik az addiktok egy része, a maradék pedig megtanul együtt élni velük.
Ez mindenhol így mûködik.
Thaiföldön mióta betiltották a füvet, illegálisan fõzik a rizspálinkát, s mivel nincs hagyománya, vakulnak meg halnak is szépen a metiltõl. Okos ötlet volt ott is nyugati nyomásra halállal fenyegetni az embereket olyasvalamiért, ami addig az élet szerves része volt évezredekig. Így most van egy csomó halott és tartós sérült, plusz akik rajtavesztenek, mert azért továbbra is lehet találni füvet, csak kockázatosabb lett a játék.
Most Maon épp a dohány árát próbálja felsófolni az állam, így a környékbeli haveroknál nagy keletje van a németektõl importált minõségi dohánymagnak :-) Szóval megint szaporodnak a bûnözõk, akik nem csinálnak mást, csak felnevelnek egy növényt és elszívják, mert szenvedélybetegek.
Don't Panic
05-28-2013, 07:47 PM
A kenderrõl jutott eszembe. Ezt a dokumentumfilmet tehetném az összeesküvéselméletek közé. Bár, ez nem összeesküvés. Ez tény, ami ebben a filmben elhangzik. El fogsz rajta gondolkodni!
http://www.youtube.com/watch?v=MESZh-_uyUQ
Don't Panic
06-01-2013, 07:52 AM
Nekem ezt a videót az ír lakótársam mutatta meg, amikor a dzsangáról vitatkoztunk. Én addig nem is tudtam, hogy totál legális volt. Sõt! Elengedhetetlen haszonnövény a kötélgyártáshoz. Ráadásul a vicces cigiben nincs nikotin, mint a dohányban, ezért nem okoz tüdõrákot. A majmokkal történt kísérlet pedig enyhén szólva sem volt objektív az agysejtek elhalását vizsgálandó. Jól látszik a filmbõl, hogy mostmár miért érdeke mind az államnak, mind az "ültetvényeseknek" fenntartani a jelenlegi állapotot. Nem azt mondom, hogy holnaptól mindenki szívjon marihuánát. Csak arra akartam rávilágítani, hogyha az ember nyitott szemmel jár és benéz a hivatalos felszín mögé, akkor érdekes dolgokra döbbenhet rá. Aki nem tud angolul, az próbáljon meg keresni feliratot hozzá vagy magyar nyelvû változatot, mert érdemes megnézni a filmet.
A második világháború alatt az Amerikai Kormány kender propagandafilmeket készített, mert annyi mindent lehet a növénybõl készíteni. (Megtaláljátok Youtubeon.) Beszéltem egy öreggel, õ azt mondta hogy az '50-es években a kender a parkokban, házak mellett is ott volt. Senki nem szedte le, senki nem szívta, a rendõrség se törõdött vele. Késõbb is csak kimentek a helyszínre, kitépték és ezzel be is fejezõdött az eljárás. Aztán nagy ügy lett belõle, lett óriási hálózat, bûnszervezetek, Mexikóról nem is beszélve.
A kenderrel kapcsolatban nem beszélnék "zombulásról", aki használja az tompább, de nem lesz belõle teljesen magatehetetlen zombi. Persze az se jó ha valaki tompa, úgyhogy jobb kerülni a füvet is, ahogy a túlzott alkoholfogyasztás sem célravezetõ.
Daniui
06-01-2013, 01:05 PM
Tanultam drogprevenciót...
Sok féle drogról tanultam, és nem is a rövid távú hatása ami a baj, mert adott esetben elõny is lehet. Hanem a hosszú távú hatás, meg könynen függõség alakul ki és ez könynen depresszióhoz, kedvtelenséghez vezethet.
Meg ugye a fû a kapudrog... minnél többet szívtál annál inkább elenálló lesz a szervezeted a hatásának és ezután a függõség(tök midnegy lelki vagy fizikai) miatt szoknak rá sokan a keményebb drogokra, és az egyik legveszélyesebb ilyen drog a heroin ami már 1-2 használat után is testi-lelki függésghez vezethet(embertõl függõen). És a drogoknál sokszor nem is a testi/fizikai mellékhatások amik veszélyesek, hanem a lelki hatások, ilyen a depresszió, pánik, gondolkodási zavarok, szociális kapcsolatok megromlanak, stb.
Úgyhogy igen is veszélyesek a drogok, ha nem is halsz bele mert nagyon sok olyan példa is van hogy a droghasználó 10 év függõség után is testileg életképes, de lelkileg egy romhalmaz az életét képtelen irányítani.
És ehhez a kapudrog a fû, ja és minden késõbb függõvé váló ember szentûl TUDTA, hogy le tudja tenni és tud határt szabni, DE a határt a kapudrog elõtt kell meghúzni, és NEM-et kell mondani.
Ha meg problémája van az embernek próbálja meg szer nélkül megoldani mert a szer CSAK RONT a helyzeten, nem oldódik meg semmi.
Aki ezen a fórumon van fent az valószínûéleg azért jött ide mert gondolkodik, használja az eszét, na ez a pont is az ahol használnod kell az eszed.
Mondj nemet a fûre de még a cigi re is.
Akinek nem inge ne vegye magára, és ebben a témában ne írjatok nekem ellenérveket mert nincs értelme.
Kösz a figyelmet!
Traveller
06-01-2013, 01:20 PM
Nem írok én egy ellenérvet sem :D , csak érdekes, használod az eszed, de valahogy mégis elhitették veled ezt a sok furcsa dolgot, hogy gondolkodás nélkül hiszel benne...
Ellenérv nincs. A NEM-el kell kezdeni, ahogy írtad is. :)
Amit viszont itt észrevettem, hogy a gyógyszergyárak hatalma valami kegyetlenül erõs. Ha a gyerek egy pillanatra kikapcsol, azonnal felírják neki a diligyógyszert, valami pörgetõt. Ha a gyerek egy kicsit rosszalkodik, vagy kapkod, akkor rögtön felírnak neki egy csomó tompítót, lassítót. Ha valaki szomorú, belenyomnak egy rakás antidepresszánst. Ezektõl a gyógyszerektõl pedig ön- és közveszélyessé válnak, és teljesen zavartak lesznek.
Ha egy kicsit fáj valakinek a feje, akkor felírathat magának bivalyerõs fájdalomcsillapítókat.
A rák és egyéb fájdalmakra, amikre valóban kell is fájdalomcsillapító, arra is felírják. Viszont kérdem én, miért a méregdrága májgyilkos méreg, ha a fû természetes fájdalomcsillapító. Szerintem a fû tiltása elsõsorban a gyógyszerlobbi érte el. Úgy tudom hogy maga a betiltás is egy befolyásos ember üzleti érdeke miatt történt, de a mostani tiltva tartás biztosan a gyógyszeripar érdeke.
A kormány vajon miért támogatja azt, hogy olyan gyógyszerekkel tömjenek tele minden gyereket és felnõttet, ami tönkre teszi az egészségüket és agyilag is teljesen leépíti õket, agresszívvá teszi a felhasználóikat?
És ezeket úgy mondom, hogy a füvezés ellen vagyok. Ha hülyegyerekek szívják azt teljesen helytelennek tartom, viszont például azoktól nem tiltanám el, akiknek pl. erõs fájdalomcsillapítóra lenne szükségük.
aksurv
06-01-2013, 01:58 PM
Nekem ezt a videót az ír lakótársam mutatta meg, amikor a dzsangáról vitatkoztunk. Én addig nem is tudtam, hogy totál legális volt. Sõt! Elengedhetetlen haszonnövény a kötélgyártáshoz. Ráadásul a vicces cigiben nincs nikotin, mint a dohányban, ezért nem okoz tüdõrákot. A majmokkal történt kísérlet pedig enyhén szólva sem volt objektív az agysejtek elhalását vizsgálandó. Jól látszik a filmbõl, hogy mostmár miért érdeke mind az államnak, mind az "ültetvényeseknek" fenntartani a jelenlegi állapotot. Nem azt mondom, hogy holnaptól mindenki szívjon marihuánát. Csak arra akartam rávilágítani, hogyha az ember nyitott szemmel jár és benéz a hivatalos felszín mögé, akkor érdekes dolgokra döbbenhet rá. Aki nem tud angolul, az próbáljon meg keresni feliratot hozzá vagy magyar nyelvû változatot, mert érdemes megnézni a filmet.
Kötelet a cannabis sativa-ból drogot Cannabis indica csinálnak, két faj. De még indicán belül se mindegy, hogy milyen fajta.
Hasonló mint étkezési mák és gyógyszergyári mák.
Egyébként Mo a világ egyik legnagyobb gyógyszertári mák termelõje.
Csak, hogy ott minden négyzetmétert õrizni kell.
Egyébként drog kérdésben daniui-val értek egyet.
Don't Panic
06-01-2013, 02:59 PM
Tárgyilagosan fogalmazva a következõket mondhatom azok alapján, amit láttam és tapasztaltam. Aki akar kövezzen meg! nem érdekel.
Amikor kimentem Írországba én is ugyanezeket a "hivatalos" tanításokat és propagandákat tudtam és vallottam magaménak, mint amit ti emlegettek.
Tehát marihuána-ellenes voltam. Ezért is vitatkoztunk az ír komámmal. Egyébként ott jóval lazábban veszik a dolgot, mint itthon. Nem hivatalos adatok alapján, de azt mondhatom, hogy fél Dublin szív dzsangát - ha nem is rendszeresen. Még a 40-50 éves korosztály is!!!
Egy magyar barátom nem ihatott alkoholt egészségügyi problémák miatt, de a magyar bulikon (30-40 fõ lazán egy lakásban) szerette volna jól érezni magát, így szerzett füvet. Mindenki elröhögcsélt kb. hajnal 5-ig, amíg el nem dõltünk, mint a rohadt nád. Másnap felkeltünk és õ mindenre emlékezett. Míg, aki csúnyán berúgott: semmire. A marihuánától lehet, hogy ellazulsz vagy egy ideig lelassulsz, de végig tudatában vagy a történéseknek! Nem úgy a piával. Ez az egyik a hatásáról.
A másik, hogy én is beleszippantottam, csak azért, hogy tárgyilagos lehessek vele kapcsolatban és azon kívül, hogy az eredeti, francia Rózsaszín Párducon szénné röhögtem magam utána meg aludtunk egy jót semmi nem történt. Nem váltam függõvé sem és nem bûnöztem be. Azóta sem szívtam! Nem is hiányolja a szervezetem.
Azután a függõségrõl: fent említett haver elszívott egy ilyet és a következõ buliig vagy akár hetekig is nem gyújtott rá. Nem hiányolta. Próbáld meg ezt egy bagóssal!
Kapudrog: akiket megismertem kint és fogyasztottak marcsit, SENKI nem nyúlt keményebb drogokhoz, SOHA nem követtek el bûncselekményt! Ez faszság. Elnézést a nyelvezetemért, de ez így van. Mindegyikük dolgozott, építkezéseken, irodákban, stb. Sõt, három srác is vállalkozó volt!
Egészségügyi szempontból: vannak országok, ahol antidepresszánsként vagy szorongáscsökkentõként orvos felírhatja. Egy ír srác is használta így alkalomszerûen. Nélküle kicsit hyper volt és agresszív. Dzsanga után a legnagyobb arc és az utolsó falatját is neked adta. Mindemellett közgazdász. Tehát nem hülye!
Magáról a növényrõl és a termesztésérõl halvány lila fingom sincs. Ezt aksurv hozzászólása akaratlanul is bizonyította. Ezt ezúton is köszönöm.
A videót nem maga a dzsanga miatt tettem fel, hanem a hatalmi érdekek és agymosás szemléltetésére. Amivel csak az volt a célom, hogy megmutassam: nem kell mindent feltétel nélkül elhinni és ha valami érdekel, akkor annak jobb saját magad utána járni. Ahogy a magyar mondás tartja: aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni.
Nem célom a fû propagálása vagy védelmezése sem. De tiltással semmit nem lehet elérni (a tiltott gyümölcs mindig finomabb). Aki akarja úgyis kipróbálja. Azután pedig csak a saját személyiségétõl függ hogyan fog a sztori folytatódni. Ennek ellenére azoknak a véleményét is tiszteletben tartom, akik ellenzik a drogokat.
Én a fenti tapasztalataim alapján teszek rá, hogy valaki szívja otthon a négy fal között vagy nem. Õ dolga, õ élete. Amíg ezzel nem bánt senkit én teszek rá.
Túlélõ által elmondott mesterséges, legális gyógyszereket sokkal veszélyesebbnek tartom. Miért? A füvet látod, amikor megsodrod, hogy az csak fû. A gyárilag becsomagolt, kis pirulákról ki mondja meg, hogy mi van benne? Óóóóh, igen! Mert a gyár ráírta, hogy mi van benne! Hahaaa-haaa! Mert átcsomagolt, átcímkézett, hamisítvány sonkát még nem látott ez az ország, ugye? És akkor azoknak a vackoknak a mellékhatásairól még nem is beszéltem! Pl. amiket Túlélõ is említett.
Mégegyszer mondom: mindenki abban hisz, amiben akar. Hollandiában sem csak zombik laknak és nem 200x-os a bûnözés, csak azért, mert ott még az öltönyös üzletember is beszívva biciklizik. Johannesburgban meg nem legális a fû és tízpercenként ölnek meg egy embert. Lehet, hogy oda kéne exportálni szorongáscsökkentõnek?
Daniui
06-01-2013, 03:17 PM
Nem írok én egy ellenérvet sem :D , csak érdekes, használod az eszed, de valahogy mégis elhitették veled ezt a sok furcsa dolgot, hogy gondolkodás nélkül hiszel benne...
Õ bocs de ezt honnan veszed? Ez a saját véleményem... vagy belelátsz a fejembe?
Attól még hogy tanultál valamit nem azt jelenti hogy pontosan azt mondod vissza, fõleg én nem, nem az a fajta vagyok.
De ahogy gondolod felõlem drogozhatsz... engem nagyon nem érdekel.
Don't Panic
06-01-2013, 03:30 PM
Szerintem Traveller arra célzott, hogy hozzászólásod kísértetiesen hasonlított a hivatalos propaganda maszlagra.
Gyerekek! Én azt mondom: "Ez a dzsanga-dolog ugyanaz, mint a fegyver: Fegyver nem öl embert. Az ember öl embert."
Daniui
06-01-2013, 03:31 PM
Kapudrog: akiket megismertem kint és fogyasztottak marcsit, SENKI nem nyúlt keményebb drogokhoz, SOHA nem követtek el bûncselekményt! Ez faszság. Elnézést a nyelvezetemért, de ez így van. Mindegyikük dolgozott, építkezéseken, irodákban, stb. Sõt, három srác is vállalkozó volt!
Jó érv csak nem az én hozzászolásomhoz, mert az hogy kapudrog ez még egyáltalán nem azt jelenti hogy minden esetben, függõ leszel tõle, ezek mind embertõl mind a helyzettõl és sok mindentõl függnek, amúgy meg akkor kapudrog ha rendszeresen használják egy-kettõ el szívása csak egy nagy vicc, attól nem lesz semmi bajod. Félreértettél sztem. Ne nézz a szavaim mögé, azt értsd ami le van írva ha meg nem egyértelmû kérdezz nyugodtan.
Mellékesen a fût is szokták átitatni szintetikus anyaggal hogy fokozzák a hatását, úgyhogy itt sem minden esetben áll fenn az hogy tudod mit szívsz. Na de ez már más kérdés.
Daniui
06-01-2013, 03:32 PM
Szerintem Traveller arra célzott, hogy hozzászólásod kísértetiesen hasonlított a hivatalos propaganda maszlagra.
Gyerekek! Én azt mondom: "Ez a dzsanga-dolog ugyanaz, mint a fegyver: Fegyver nem öl embert. Az ember öl embert."
Nem ismerem a hivatalos progaganda maszlagot így ha hasonlít rá annak csak örülni tudok:)
Don't Panic
06-01-2013, 03:46 PM
Jó érv csak nem az én hozzászolásomhoz, mert az hogy kapudrog ez még egyáltalán nem azt jelenti hogy minden esetben, függõ leszel tõle, ezek mind embertõl mind a helyzettõl és sok mindentõl függnek, amúgy meg akkor kapudrog ha rendszeresen használják egy-kettõ el szívása csak egy nagy vicc, attól nem lesz semmi bajod. Félreértettél sztem. Ne nézz a szavaim mögé, azt értsd ami le van írva ha meg nem egyértelmû kérdezz nyugodtan.
Mellékesen a fût is szokták átitatni szintetikus anyaggal hogy fokozzák a hatását, úgyhogy itt sem minden esetben áll fenn az hogy tudod mit szívsz. Na de ez már más kérdés.
Nem konkrétan a te hozzászólásodra írtam. Olyankor idézek minden esetben. Általánosan mondtam el hat év tapasztalatát. A rendszeres fogyasztás sem okoz olyan mértékû függõséget, mint mondjuk a cigaretta. Mára már hála Istennek klinikai kutatások kimutatták, hogy a Nikotin egyetlen szál cigarettával is képes kialakítani a függõséget. Ezért is mennek csõdbe az olyan leszokási kísérletek, hogy majd kevesebbet szívok napról-napra, meg a nikotintartalmú tapaszok, stb-k. Ott vagy lerakod máról-holnapra vagy soha. Hosszútávú fûhasználóval is találkoztam odakint. Nem egyszeri alkalommal. Semmi negatívumot nem tudok felhozni ellene. Rendszeresen dolgozott, nem bûnözött, nem nyúlt keménydrogokhoz.
Az igaz! De, az igazi holland anyagot nagyon ritkán akarják elrontani valamivel, mert az már egy olyan etalon füvesek körében. Aki meg szart szív, annak lelke rajta. Akkor viszont majd a statisztikába is tegyék már bele a nagyokosok, hogy: "Hja, egyébként nem a fûtõl lett tömeggyilkos, hanem a káliumszaharát-hidroxi-kokszi-makszi-herémtõl!"
A füvet meg ne vegyük egy kalap alá más drogokkal! Mert a fû nem ugyanaz, mint a diszkókban árult szintetikus szarok, meg a kokó, meg a hernyó. Aki azon él, az szerintem is dögöljön meg minél hamarabb! Meg aki árulja is! Remélhetõleg egy drogosztagos shotgunjától! A marihuánát már az amerikai indián lakosság is használta gyógyfõzetekhez vagy éppen a sámán egy kis révüléshez. Nem ugyanaz a kategória, mint pl. a krokodil! Mégha a hivatalosok szeretik is egybe mosni!
Don't Panic
06-01-2013, 03:51 PM
...az hogy kapudrog ez még egyáltalán nem azt jelenti hogy minden esetben, függõ leszel tõle, ezek mind embertõl mind a helyzettõl és sok mindentõl függnek...
Ha ennyi mindentõl függ, akkor hogyan tudják kimutatni, hogy ez a kapudrog?
Mindig azt fújják, ami nekik éppen jó. Errõl Winston Churchill mondása jut eszembe: "Csak abban a statisztikában hiszek, amit saját kezûleg hamisítottam."
A cigaretta is kész zombit csinálhat bárkibõl. Ismerek olyanokat akik úgy mutatják, hogy van tartásuk, de láncdohányosok. Ha nincs meg a cigaretta akkor szó szerint belebetegednek. Nem is gazdagok, de havi 30-35 ezer forint megy a cigarettára úgy, hogy a számlafizetésekkel meg elmaradnak. :hogymi: Ha valaki iszik, azt még meg is értem, barátok közt, szórakozóhelyen, de a cigizés mire jó egészen pontosan? Nem jobb vele a bulizás, az alkohollal szemben a dohányzás még kis mértékben sem egészséges. Miért szokik rá valaki? Talán azért, mert "menõ"? Mert felnõttebb tõle valaki? Ha meg már rászokott akkor a nikotinhiány ütközik ki rajta és ingerült lesz ha nem kapja meg az adagját?
Saját tapasztalatom nincs, mert sose akartam cigizni, mindig is értelmetlen dolognak tartottam.
Amit most találtam az elõbb az az, hogy a PTSD is kezelhetõ marihuánával.
Rákerestem a témára és a Google 980.000 találatot dobott ki rá, nem csak kis blogokat, hanem nagy média/sajtó orgánumok írásait is. Például a CBS oldalán.
PTSD = Post-Traumatic Stress Disorder
Ez valami olyan mentális probléma ami azoknál jelentkezik akik például megjártak egy háborút és sok szörnyûséget láttak, vagy egy szörnyû balesetük volt és emiatt félelemben élnek, stb.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Poszttraumatikus_stressz_szindr%C3%B3ma
Végül is logikus, hogy a nyugtalanságot nyugtató dologgal kezeljék.
Jelenleg persze inkább mesterséges veszélyes (és drága) gyógyszerekkel tömik ezeket az embereket.
Talán nem gyógyítja a fû, de hatásosabban enyhíti a tüneteit mint a gyógyszergyárak pirulái.
Én csak messzirõl, tárgyilagosan vizsgálom ezeket a dolgokat, de szeretném tisztán látni az egészet. Úgy nem szeretnék ítéletet mondani, hogy nem egyértelmûek a negatívumok és a pozitívumok. Hideg fejjel érdemes errõl beszélgetni. :)
Don't Panic
06-01-2013, 05:02 PM
Azt, hogy ki miért szokik rá a cigarettára nehéz lenne megmondani, mert szerintem ez mindenkinél más. Az viszont egyértelmû, hogy az elvonási tünetek miatt valaki idegessé, feszültté, agresszívvá válhat, hiszen mint mondtam a nikotin az egyik legalattomosabb drog.
A fûvel kapcsolatban visszakanyarodnék ahhoz a kijelentéshez, hogy kapudrog. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy beetetõ szer. Mert amikor kiscsóka lemegy a dealerhez az elõbb-utóbb be fogja kóstolni keményebb dolgokkal. És mint tudjuk az emberi kíváncsiság...Viszont ez megint csak nem a drog tulajdonsága. Ezek emberi tényezõk: a dealer mohó és több pénzt akar akasztani, a vevõ meg kíváncsi vagy éppen hülye és belemegy.
Egyébként jó megnézni, hogy miért is lett a fû ennyire felfújva, túllihegve, betiltva és keresztre feszítve. Nixon és Reagen elnök volt az, aki nekiugrott. Miért?
Nixon azért, mert többnyire a vietnámi háború ellen tüntetõ hippik használták és kritizálták a politikáját. Reagen elnök ennél is tovább ment és már-már NWO-féle logikával csapott le rá: "Ezek a fiatalok összeülnek és olvasnak, és beszélgetnek és közben füvet szívnak, aztán meg kérdeznek és kritizálnak." Nem ismerõs? Azért nem lehetett senkit meghurcolni, mert kérdezett. Az még nem bûncslekmény a nagykönyv szerint. Viszont a fûre rá lehetett húzni, hogy kábszer. Hoppá! Mindjárt volt indok kivonni a tagot a rendszerbõl...és a zombik meneteltek tovább szépen csendben amerre a politika és annak irányítói akarták. Most már remélem világos miért hoztam fel ezt a témát: át kell látni a szitán!
Meg biztosan más gyógynövényekkel is.
Úgy tudom antidepresszánsokkal kezelik. Azoknál súlyos mellékhatások léphetnek fel. Nem csak testi, hanem mentális problémákat okozhatnak, illetve súlyosbíthatnak. Ön- és közveszélyességhez vezethet a szedésük.
Don't Panic
06-05-2013, 12:02 PM
Wannabe! Örülök, hogy ennyi szabadidõd van és ráérsz mondatonként boncolgatni a hozzászólásaimat, amik így ízeikre szedve már nem ugyanazt jelentik, mint az eredeti szövegkörnyezet egészében! Mindeközben elsiklasz az egyik legfontosabb kijelentésem felett és drogpártolóként általánosítasz! Olvasd el légyszíves ismét a témában tett megjegyzéseimet figyelmesen mielõtt megint hozzászólsz! Valamint ha kérhetlek, akkor nézd meg az egész filmet elejétõl a végéig! Feltéve, hogyha az angolod minõségileg minden szó és szószerkezet értését lehetõvé teszi. Anélkül nincs mirõl beszélni.
Nekem nincs idõm mondatonként válaszolgatni. Van jobb dolgom is az életben. Mindenesetre szeretném ha a többi topikban is ilyen aktív lennél...és nem a konspirációs meg politikai részre gondoltam!
Üdv!
Azért túlzottan ne merüljetek bele, nehogy veszekedés legyen belõle. Fórumozásnál, Internetes beszélgetésnél van egy fontos tudnivaló. Teljesen mindegy ki mit mond, mert a politikai és egyéb kérdésekben a döntések nem netes fórumokon dõlnek el. :) Mindegy kinek van igaza, vagy ki mit mond és mivel érvel, mert úgyis odafent döntik el hogy mivel mi legyen, õk meg nem fórumoznak.
Don't Panic
06-05-2013, 12:44 PM
Túlélõ: :) Nyugi, nem szeretnék én senkivel veszekedni és úgy érzem ez még inkább csak egy erõsebb csörte volt. Ha Wannabe másként gondolja, akkor megkövetem magam. Másrészt nem azon van a hangsúly, hogy kinek van igaza. Szerintem egy fórumos beszélgetés (általánosságban értve) nem arra irányul, hogy kinek van igaza, hanem nézeteket ütköztetünk vagy éppen egyeztetünk és mindenki (a felváltva hozzászólók és késõbbi olvasók is) maguk eldönthetik, hogy õk mit gondolnak. Ezt nevezik építõ jellegõ vitának. Az viszont már ferdítés és csúsztatás, hogyha mondatokat ragadunk ki egy-egy hosszabb megjegyzésbõl, mert elvesznek a teljes hozzászólás szövegösszefüggései, így a késõbbi olvasó is hamis képet kaphat. Ezért van az, hogyha én hozzászólok egy terjedelmesebb megjegyzéshez, akkor azt egészében teszem és amennyiben valamit félre is értenék, a hozzászólónak még van ideje korrigálni.
Wannabe: Ne haragudj, de egy általam leírt mondatra reagáltál, amiben általános névmásokhoz tartozó ragokat használtál. Ebben az összefüggésben ez úgy értõdött, hogy engem is bele vettél abba a csoportba. Holott azzal kezdtem a hozzászólásomat, hogy objektíven leírom, hogy mit tapasztaltam a hat év alatt. Majd egy másik hozzászólásomban ki is rohantam a keménydrogot használók ellen. Nem letámadni akartalak, csak arra céloztam, hogy egy ilyen stílusú elemzés szétszedi a szövegösszefüggést és máshogy értõdik a mondandóm. Amit én nagyon nem szeretnék egy ilyen kényes témában! Személyeskedni meg nem személyeskedtem. Tényeket mondtam el, amik hozzászólásaid gyakorisága és azok topikonkénti szórása alapján került megállapításra. Ha az angolt vetted annak, akkor arra azt kell, hogy mondjam: azt elõvigyázatosságnak szántam, mert egy több, mint egy órás filmben hangzanak el olyan összefüggések, amiket átlagos magyar angol nyelvtudással odaülve nem lehet érteni. Ezért is mondtam, hogy csak akkor nézd meg újra, hogyha megfelelõ szinten van az angolod. Ezt nem rosszindulatból mondtam. Csak a téma megköveteli és mivel még személyesen nem találkoztunk, de más forrásból sincs infom angol nyelvtudásodról, nem tudtam jobbat írni.
Don't Panic
06-05-2013, 12:56 PM
Ez pont nem igaz: a nikotin egy konkrét vitamin, és még véletlenül sem okot tüdõrákot. A tüdõrákot a papírból és a filterbõl származó sz*rok okozzák. Viszont a legtöbb vitamin túladagolása erõsen káros, így a nikotin is.
Ebben a hozzászólásban (az enyém a rendszer beállítása miatt maradt le, nem én hagytam ki) például mindketten részigazságokat mondunk.
Hozzászólásom óta utánanéztem és a papír égését teszik javarészt felelõssé a tüdõrák kialakulásáért. De, mivel a cigaretta és a fû szívásakor is mindkettõ papírban van és a laborban csak a beszívni kívánt füstöt tudják kielemezni, ezért nehéz megmondani pontosan, hogy melyik is a fõmufti a tüdõrákban. Pláne úgy, hogy a tüdõrák viszonylag lassan alakul ki. Tehát részben én is tévedtem. Te pedig ott tévedsz, hogy a nikotin vitamin lenne. Nekem annak idején be kellett bifláznom az öszes vitamint, hatásukat, hiánytüneteiket, túladagolási tüneteiket. De, nem volt közötte a nikotin. Talán azért, mert még a wiki sovány bejegyzése is méregként hivatkozik rá. Erre talán bizonyíték a dohány kiáztatásából nyert méreganyag, amit intravénásan beadva halált okoz (sejtelmes csoportok kivégzési módszere volt). Ellenben ha ezt egy vitaminnal csinálod meg nem fogsz exitálni.
A dohányt rágják is, ami száj és torokrákot okoz.
Traveller
06-05-2013, 01:21 PM
Ebben a csevegésben látni legjobban a hivatalos agymosás eredményét. Ha két generációval korábban azt mondod, hogy a kenderfogyasztók bûnözõk és káros az egészségre, kiröhögnek, élen Viktória királynõvel, aki maga is fogyasztó volt.
Néhány száz éve emberek százezreit égettek el élve, mert az agymosottak boszorkánynak, eretneknek vagy bárminek is tartották õket, s az uralkodó osztály nemes tettével megvédte a társadalmat a bûntõl.
Most évekre börtönbe vágnak szerencsétleneket, akiknek egyetlen bûnük, hogy termesztenek vagy elszívnak egy természetesen elõforduló növényt.
A társadalom java pedig örvend és egyetért a mocskos drogosok büntetésével, miközben elégedetten koccint alkohollal és felhörpinti a koffeint, a legerõsebb függõséget okozó drogokat :mad:
Az emberi gondolkodás nem változik...
astonferi
06-05-2013, 01:36 PM
Travellernek igaza van 100% ban. az alkohol és a cigi ugyan ilyen függõséget okoz. nekem volt a családban alkoholista ebbe is halt bele. nem kívánom senkinek látni mi lesz és milyen lesz valaki az alkoholtól.
mi a megoldás ? nem tudom...talán a neveléssel kell kezdeni. gyerekem nem látja hogy iszom ( mert nem iszunk ) és nem dohányzunk talán kezdetnek jó felé indul. de foglalkozni kell vele és nem csak legyinteni mindenre.
Don't Panic
06-05-2013, 02:06 PM
Valahol te látod jól a fonákját a dolognak Traveller. Én nem pártolom a drogokat. A fûvel kapcsolatban viszont engedékenyebb lettem az utóbbi években, mert rájöttem az átverésre. Errõl szól a film is. A nikotint a wiki szócikkeje még a heroinnál és a kokainnál is súlyosabb függõséget kialakító alkaloidaként írja le. Az alkohol is családokat dönt romba, nyomorít meg életeket. A kávé mértéktelen fogyasztása (10-12 csésze egy nap) szintén súlyos betegségek elõidézõje. Töri tanárom is így lett rosszul és került kórházba! A szénhidrátokról is végre sikerült bebizonyítani, hogy felborult étrendünkben, mértéktelenül fogyasztva milyen súlyos egészségkárosodáshoz vezet. De, elemezhetnénk a gyógyszereket is, amik a fû természetes hatását hivatottak legálisan megoldani. Mégis ezekrõl a termékekrõl nem ordítja senki, hogy: csukjuk le a rohadt kávéivókat, kössük fel õket! Miért? Miért csak a fû lett ilyen ellenszenvesnek kikiáltva, amikor a cigaretáról és az alkoholról sokkal durvább kutatási eredmények vannak? Én csak TÁRGYILAGOS szemléletmódot kérek mindenkitõl! És ha már tárgyilagosság. Amikor összehasonlító vizsgálatot tartunk, akkor egyenlõ dózisokról beszéljünk! Én Wannabe szavaiból úgy érzem, hogy õ a tartós fûfogyasztókról beszél. Olyanokról, akik naponta több szálat is elpöffentenek. Igazam van? Akkor vetítsük ezt az adagot a többi elfogadott drogra:
Napi 10 csésze kávé: koffeinsokk, szívritmuszavarok, magas vérnyomás, keringési zavarok, stb.
Napi 10 feles: alkesz vagy! Nem vitás. Májkárosodás, hasnyálmirigy-gyulladás, keringési problémák, agresszió, családi tragédiák, stb.
Napi 10 szál cigi: szájrák, gégerák, tüdõrák, büdös lehelet, besárgult köröm és bõr, leszokási szakaszban agresszivitás, szorongás (egyértelmû drogmegvonási tünetek)
Napi 10 szem Paracetamol, Rivotril, Xanax, Zantac, stb.: a függõség kialakulása csak egy dolog, ekkora mennyiségben öngyilkosságra is bõven elegendõek!
Szénhidrátnál nem egyértelmû az egység, amivel hasonlítani kéne, de: diabétesz, rejtett inzulinérzékenység, érelváltozások, peripheriás neuropathia, ezekbõl diabéteszes láb, veseproblémák, immunrendszeri problémák, elhízás, ez további milliomegy betegséget hoz magával, hagy ne soroljam, akár még szívelégtelenség is lehet a vége.
Akkor ha ezek alapján igazságosak akrunk lenni, akkor tiltsuk be a kávét, tiltsuk be az alkohol minden formáját, tiltsuk be a cigarettát, tiltsuk be a szénhidrátot és tiltsuk be a gyógyszerek javarészét!
Holnaptól nincs croissant meg kenyér a boltok polcain! Aki meg meri árulni az egy elvetemült, rohadt dealer és azt is akasszuk fel, mert meg akar mérgezni!
Ugye érzitek az iróniát?!
Az pedig, hogy valaki nem képes megállni napi 2-3 kávénál, 1-2 étvágygerjesztõ felesnél egy zsírosabb magyar étel elfogyasztása elõtt, vagy vesebetegség esetén 1-2 üveg sörnél, vagy tömi magába a szénhidrát minden formáját vagy ha már annyira kell neki antidepresszáns és túl megy 1-2 füves cigin, az NEM a szer hibája. Ezt kár is így beállítani. Az emberi gyengeség.
A füvet és a szintetikus szarokat pedig válasszuk szét, amikor errõl a témáról beszélünk, mert míg az elsõ megterem vadon is és része volt az emberi kultúrának kultúrált keretek között, addig az utóbbiak tudatosan arra lettek létrehozva, hogy óriási profit érdekében tönkretegyenek emberi életeket! Jó példa erre az LSD, ami harcidrognak lett kifejlesztve. Vagyis arra, hogy a bedrogozott katona hatékonyabban (fáradtság és fájdalom nélkül) tudjon tönkretenni más emberi erõforrásokat és épített környezetet. Ez gusztustalan!!!
Don't Panic
06-05-2013, 02:15 PM
Sõt, a legújabb kutatások (azok is már sok évesek) szerint a szûrõ még károsabb lehet (ha jól emlékszem, nem csak a tüdõre), mint a papírból származó korom. Az meg nincs is a mariskán. De számomra ez tökmindegy :)
Amikor én tanultam, akkor még vitamin volt. Talán utána nézek az aktuális álláspontnak, bár nekem nem fontos, nem érint.
Ha pl. a B vitaminokat adagolod túl, azzal is ez a helyzet. Akkor a B vitaminok is mérgek? Nagy mennyiségben minden az.
Csak egy példát mondok, hogy ez mennyire nem így van. D vitamin. Zsírban oldodó vitaminként tanítják. Tehát felhalmozódásra képes. Ezért fõmuftik óva intenek túladagolásától. 19-50 éves korosztálynak az RDA 600IU. Ez fölött fordított hatást, vagyis hipervitaminózist prognosztizálnak. Mégis állapotos anyáknak kontrollált laboratóriumi vizsgálatok során adagoltak 4-5.000IU-nyit és nem hogy szarul, de kimondottan jobban érezték magukat. Nem volt jellemzõ az általános fáradtság. Ezenfelül kemoterápia során is a napi javasolt mennyiség többszörösével kezelik a pácienseket mégsem hal bele senki. De érdekes!
Don't Panic
06-05-2013, 02:31 PM
Wannabe: elbeszélünk egymás mellett. Senki nem állítja, hogy a fû fasza és innentõl kezdve mindenki szívja orrvérzésig. Mindössze arra akartunk rávilágítani ezekkel az utóbbi kommentekkel (én és Traveller), hogy a dohány és az alkohol sokkal rosszabb és az mégis legálisan vásárolható világszerte!!!!
Tehát kezeljük a helyén a problémát: ha a fûrõl azt mondjuk, hogy rossz és legyen a tiltott szerek listáján, akkor a dohánynak és az alkoholnak is ott a helye!
Ezenfelül a mértékletesség is nagyon fontos. De az minden másban is! Az pedig nem az adott szer tényezõje. Az emberi tényezõ. Ha ilyen alapon tiltjuk be a füvet, akkor sok minden mást is be kéne!
Érted már? Tehát nem az mellett kardoskodunk, hogy legyen legális a fû, hanem hogy az a gondolkodásmód mentén, amivel kényszerpályára küldték a füvet, tiltsanak be sok más szart is, ami most legális!!! Így lenne fair a játék!
Don't Panic
06-05-2013, 03:57 PM
Kicsit megkavarodtak a kommentek, mert megint volt egy kis fennakadásom a rendszerben. No, Wannabe! A válaszom a 61 számú kommentem így zárás képpen. Tehát a dohány és az alkohol bizonyítottan sokkal rosszabb hatással van és az még sincs olyan szigor alatt, mint a fû. Ennek ellenére mégis az emberek nagy többsége inkább a füvet ítéli el gondolkodásmódjában, mert ez jön át a propagandában. Feltételezem, hogy Traveller erre értette, amikor arra célzott, hogy agymosás a fû körül szajkózott visszautasításos hisztéria. Majd ezt õ megerõsít avagy cáfolja.
Én pont ez alapján változtattam meg a szemléletemet és az alapján, amit hat év alatt láttam (mondhatni, hogy egy hosszútávú, követéses vizsgálat eredményeképpen), miszerint a fû szándékosan van mumusnak beállítva, miközben sokkal rosszabb vegyszerek is legálisak a világban.
Ezért kell, hogy kételkedjek abban a mainstream gondolkodásmódban, hogy ez a lejtõ eleje sokaknak és pont ezért nem szabad megengedni a füvet.
Még egyszer mondom én hat évig éltem egy olyan társadalomban, ahol jóval elnézõbbek és nem feltétlenül mindenki végzi úgy ahogyan azt szeretnék beállítani a szervek. Viszont ha így nézzük, akkor az alkohol és a bagó is a lejtõ kezdete. Hány alkoholista teszi tönkre a saját és környezete életét? Hány alkoholista bûnözik be? Hány bagós okoz problémát a passzív dohányosoknak? Hány bagós anyuka szül nyomorék vagy visszamaradott gyereket? Akkor azok a szerek hogy-hogy legálisak? Még mindig nem érzed, hogy ez egy átbaszás?
Na, én nem akarom ezt tovább folytatni! Vannak fontosabb dolgok is ennél. Csak gondolkodjon el rajta mindenki, hogy mennyire nem kéne egy csomó szarnak is odakint lenni az utcákon és mégis ott van. Mégis csak a fûre van így beizgulva mindenki. Miért? Mert valakik így akarják.
Ennyi! Köszönöm a figyelmet! Most már ideje produktívabb topikokban is hozzászólni!
Dream_walker
06-05-2013, 06:01 PM
Természetesen nem a filmbeli zombikra kell gondolni.
Vagy ha nem drog, akkor lehet egy vírusnak olyan hatása, hogy az agresszivitást az egekbe löki a fájdalomküszöböt szintén és a gondolkodást tompítja?
Hogy valaki meghal és újraéled az kizárt, de hogy a viselkedése egy agyi probléma -fertõzés, megbetegedés, vírus, baktérium, drog- miatt teljesen felboruljon az lehetséges, hiszen vannak esetek amik bizonyítják hogy van ilyen.
Mi a véleményetek? :confused:
A meghal_és_újraéled sem kizárható sajnos, bár a tudomány sokat megismert a biológiából, még mindig csak nagyjából a felszínt kapargatjuk. Szóval nincs lehetetlen.
Biológiailag nem kizárt az olyan vírus létrejötte, amely kvázi-zombivá (nem halott, csak úgy viselkedik, mint a filmbeliek) változtathatja az embert, totálisan kikapcsolva a tudatos gondolkodást.
Minden vírus elsõdleges programja a szaporodás, bármi áron, akár a gazdatest pusztulásáig. Márpedig a fertõzések leggyorsabb átadási módja az, ha az immunrendszert megkerülve egyenesen a véráramba jut a kórokozó. Ehhez lehet rohangálni injekciós tûvel, meg lehet harapni...
Sajnos azt kell mondjam, bár igen kicsi rá az esély, de tudományos szempontból egyáltalán nem lehetetlen a filmbeli zombik létrejötte, és a viselkedésük is nagyjából hasonló lenne.
Ennek már külön topicot is lehetne indítani, mert az eredeti zombi-témától nagyon elrugaszkodott a beszélgetés. :)
Chehomero
06-06-2013, 07:11 AM
National Geographic
http://www.youtube.com/watch?v=EfzXHuRdaaM
Don't Panic
06-06-2013, 09:47 AM
Chehomero: ez egy jó összefoglaló dokumentumfilm. Jól látszik, hogy az államnak ugyanúgy érdeke fenntartani a tiltást, mint a termelõknek. Miért? Munkát lehet adni embereknek a "vadászat iparágban" (DEA), milliárdokat lehet elkölteni ahelyett, hogy milliárdokat bevételezne az állam a legalizálásból. Ez most lehet sokaknak furcsán hangzik. Megrágom: az állam meg van vezetve. Az állam képviselõinek elhintették, hogy ez rossz, üldözni kell. Erre az állam dollármilliárdokat költ el egy végetnemérõ háborúra. Csakúgy, mint a terrorizmus esetében. Mindeközben akik elhintették, hogy ez rossz óriásit profitálhatnak a zavarosban való halászással. Ez a tipikus oszd meg és uralkodj elve. Ahogyan azt Zaharoff is csinálta: egyik országnak eladta a rakétákat, a másiknak a rakétaelhárító-rendszert. De, mind a két végén a dolognak õ állt és tette el a lóvét. A kábítószer-üzlet is valószínûleg ezeknek az embreknek a kezében fut össze. Helyesebben úgy mondanám, hogy az abból származó bevétel több szinten keresztül, de õ náluk landol. Míg a másik oldalon az államot kényszerítik bele ebbe a szélmalomharcba. Ami még nagyobb haszonnal kecsegtet számukra hosszútávon. Egyrészt lekötik az állam erejét ilyen hülyeségekkel, így az addig sem a valós problémákra figyel. Valamint erõforrásokat vesznek el attól, amire sokkal jobban kéne. A másik, hogy ezzel gyöngítik az államot és eladósítják. Mert a már ígyis töménytelen kiadások mellé még egy olyat benyomnak a rendszerbe, ami sehova sem fog vezetni, csak emészti fel a GDP-t. Aztán az államháztartási mérleg felborulása után kihez fordul az állam kölcsönért: Federal Reserve, IMF, stb. Így már érthetõ vagyok?
aksurv: A Cannabis Sativa is tartalmaz THC-t, csak kevesebbet, mint az C. Indica. A sativa egyébként latinul annyit jelent, hogy megmûvelt, termesztett. Tehát jól mondtad, hogy ebbõl állították elõ a kötelet, a zsákokat, a papírt. De, ez mellett gyógyászati célokra is hasznosították. Az indica egyszerûen annyit tesz, hogy indiai. A szélsõségesebb idõjárás elviselésébõl fakadóan és az, hogy ez a fajta sokkal nagyobb mennyiségben termel THC-t, ez lett a termesztõk kedvence. Nemesítéssel elérték, hogy többszörösen felülmúlja a C. Sativa hatóanyagát. Ettõl függetlenül azt is lehetne termeszteni mariska elõállítására. Valószínûleg abból kapnád a hippikorszak 3%-os THC-jú füvét. Szemben a mai 18-20%-ossal.
Wannabe: azt hiszem jót tett ez a kis eszmecsere. :) Értettem én elsõre is, hogy az összes többi legális drogot is elítéled és nem vagy a fû ellen sem. Csak te az emberekben kiváltott hatása felõl közelítetted meg a témát (drogos fasza gyereknek képzeli magát, kell a még erõsebb anyag, stb., megcsinálja a hülyeséget, aztán a sok kis hülye meg követi, mert azt hiszi, hogy ez király, aztán elindulnak a lejtõn) Illetve abból a szempontból, hogy az emberek nem tudnak megállni egy bizonyos szintnél. Tehát ebbõl kifolyólag nem jó. Ezzel egyetértek.
Én viszont inkább arra céloztam, hogyha az ember kordában tartja magát és helyén kezeli a dolgot - mert igenis vannak olyanok akik tudják kezelni a füvet -, akkor semmi gond nem lenne ezzel a kis huncuttal. Na, de az emberi gyarlóságot ráhárítani a fûre az nem korrekt! Ez olyan, mintha a felelõtlen autóvezetõk miatt betiltanánk az autókat. És ne mondd, hogy ez nem jó hasonlat! A fegyveres példámmal is erre céloztam: van egy tárgy (fû, autó, fegyver), pár hülye nem tudja a helyén kezelni (kábszerfüggõk, közúti balesetet okozók, bûnelkövetõk), így betiltjuk inkább mindenkinek (alkalmi fogyasztók, akik tudják kontrollálni, balesetmentesen közlekedõk, önvédelemre fegyvert tartók vagy aki csak szeretne).
Értem, hogy te nem vagy a tiltás ellen. Ezt nem kell leírnod megint! Szavaidból mégis azt vettem ki eddig, hogy fenti példám alapján az emberi felelõtlenség és gyarlóság, kontrollálatlanság miatt nézel gyanakvóan a fûre. Jól látom?
Túlélõ: szerintem még határon belül vagyunk, hiszen a legális és nem legális kábszerek is csinálnak zombit az emberbõl, nem csak a vírusok. Tehát jó ez a topik arra, hogy beszéljünk egy olyan dologról, amiben rengeteg a fehér folt és a állami megvezetés. De, felõlem visszakanyarodhatunk a vírusokhoz is. Részemrõl elmondtam mindent. :thumbup
Don't Panic
06-06-2013, 10:26 AM
Wannabe! A Növénytermesztés, állattenyésztés topikban kezdtem egy altopikot a parlagfûnek. Ott megtalálod véleményemet.
Traveller
06-06-2013, 11:50 AM
A gondolkodásmódról: az állam sokféle módon kontrollálja az egyént és közösségeket. Ennek egyik rendkívül hatékony módja, hogy egyéneket, csoportokat negatív fényben állít be, így automatikusan ellenségként kezelik õket a könnyen befolyásolható egyének. Minél többféle ellenségképet generál, annál jobban szét tudja forgácsolni a közösségeket és az összetartást, mert minden apró dologban lehet ellenségképet találni (mekkora az orrod? miilyen színû a bõröd? mi a vallásod? mit nem eszel? van e másolt CD otthon? mit szívsz? és a többi, a sor tetszõlegesen folytatható). Ezzel megtörik a bizalom, minden kapcsolat alapja, besúgó és gyanakodó társadalmat hoz létre.
Emellett kiszolgálja a legprimitívebb ösztönös emberi vágyakat (csillogó holmik - iPhone, digitális kacatok, ízre kondicionálás - minden cukrozott, még a sonka is, majomkíváncsiság minden újra - tévésorozatok, valóságsók, legális szenvedélybetegségek - alkohol, koffein, nikotin, stb.), amelyek mindennapi igénylésével sakkban lehet tartani a birkákat, akik félnek ezeknek az elvesztésétõl.
Ennek eredménye a totális társadalmi szétesés, atomizált társadalom, ahol nulla a család, a közösség véleményformáló szerepe, s mindenki bárgyú robotként ül be a tévé elé, ahelyett, hogy elmenne a haverokkal célbalõni politikusok céltáblájára.
A haranggörbén sajnos nagy sávot lefed ez a réteg és abban ne is reménykedjen senki, hogy megváltozik bárki is, mert ez az emberi természet.
Az a néhány szerencsés vagy szerencsétlen egyén, aki felismeri az állami manipulációt szétszórva él és nem tud összefogni, hogy valami pozitívabb világot hozzon létre ezekkel a programozható robotokkal, mert nekik mindegy, ki vezeti õket és hova, csak utasítások kellenek nekik.
Ez van.
"Láttam az apját, parancsra nevetett, parancsra aludt és parancsra várt."
Dream_walker
06-06-2013, 05:14 PM
Na szóval :) Ha már lehet itt offolni legálisan (bár tény, hogy a kábszertõl be lehet zombulni rendesen), akkor pár szó, nem vitaindítónak/folytatónak, hanem csak a saját meglátásom. Kérlek ne akarjatok cáfolni vagy ilyesmi, mert attól még nem fogom máshogy gondolni :)
A fû az európai kultúrkörben drognak minõsül, mert nem épült bele szervesen a társadalomba. Van jó pár populáció, ahol a fû és társai a kultúra részét képezik, ahogy nálunk a saját bor, meg a házi pálinka.
Afrikában és a Közel-Keleten rendkívül elterjedt a kvat, amit kávé, tea, alkohol helyett fogyasztanak, ez egy természetes amfetamin-féleséget tartalmaz. Apropó, az amfetamint "fejlesztették" ki harci drognak, nem az lsd-t, ez utóbbi véletlen felfedezés volt, és fõleg ezoterikus, spirituális valamint mûvészi hajlamú egyének kezdték el használni.
Amfetamintartalmú növény hazánkban is él, csikófark a neve, nem mérgezõ, bárki kipróbálhatja, persze csak ésszel, és utánajárva az adagolásnak. A hatóanyaga egy efedrin-izomer, ez a szervezetben az endorfint, a boldogsághormont tudja helyettesíteni, bár a kifejtett hatás némiképp eltér. A csikófark egy változata Indiában is ismert, ott valódi harci drogként fogyasztották, és az árják (pre-hindu népcsoport a korai ókorból) ennek segítségével állítólag pár hónap alatt verték bucira a kontinensnyi félsziget népét, majd megalapították a saját országukat.
A drogfogyasztás filozófiai szempontból nem bûn, hiszen nincsen sértettje, márpedig sértett nélkül nincsen bûncselekményt. Törvényszegés a helyes szó rá :)
Én a teljes legalizációt pártolom, állami monopóliummal, önköltséges teherviseléssel (drogosként a tb mehet a lecsóba) kiegészítve a súlyosbító körülményekkel. Azaz a droghoz köthetõ bûncselekmények komolyabb elbírálás alá esnének. Emellé kellene a korrekt tájékoztatás, valamint a megfelelõ alternatíva, hogy ne nyúljanak hozzá az emberek olyan nagy számban. Ez utóbbi kettõ gyakorlatilag gyerekcipõben jár, és jelen formájában eleve kudarcra van ítélve minden prevenciós program.
A drog olyan, mint a prostitúció, a fegyverkereskedelem, meg az orgazdaság. Meg lehet rajta botránkozni, meg lehet közömbösnek lenni, egy dolgot nem lehet csinálni, megváltoztatni. Csupán mederbe lehet terelni, és erre kéne rágyúrni szerintem.
Azért ez utóbbiakat nem venném egy kalap alá. A fegyverkereskedelem teljesen legális lehet sõt mi több itt kint teljesen mindennapi dolog és tisztességes munka. A prostitúció is lehet legális, de morálisan kérdéses, ami a drogokra is vonatkozhat/vonatkozik. Viszont az orgazdaság az bûncselekmény, aminek mindig van károsultja.
Traveller
06-07-2013, 09:34 AM
Noam Chomsky írása a zombikontrollról örökérvényû. Ha bármelyik tünetet észreveszed magadon, gondolkodj el, hogyan lehet tõle megszabadulni.
1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentõsége kicsi ugyan, de érzelmileg erõsen megérintik õket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hû szolgánk lesz.
2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetõire, mint a nemzet megmentõire. Ennek érdekében (elsõsorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétezõ fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, késõbb szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétezõ, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a „fehér” propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a „szürkét” (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a „feketét” (amelyekrõl senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövõ egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felõl. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sõt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.
4.) A nemzetet meg kell gyõzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövõt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet („majd a következõ generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk”) évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.
5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetõk egyszerûen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
7.) Az embereket a lehetõ legnagyobb tudatlanságban és mûveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a mûködésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezõjét próbálják elérni.
9.) A nyájszellem erõsítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülözõ nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenõrizni és befolyásolni.
10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendõ belsõ (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy õ ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetû, nagy és közös célokat kell kitûzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erõszakosan) tagadni és cáfolni kell.
Dream_walker
06-07-2013, 10:50 AM
Azért ez utóbbiakat nem venném egy kalap alá. A fegyverkereskedelem teljesen legális lehet sõt mi több itt kint teljesen mindennapi dolog és tisztességes munka. A prostitúció is lehet legális, de morálisan kérdéses, ami a drogokra is vonatkozhat/vonatkozik. Viszont az orgazdaság az bûncselekmény, aminek mindig van károsultja.
Persze, értem én, csakhogy az illegálisra gondoltam ezek kapcsán, bocsánat, hogy lemaradt a jelzõ.
Én a bûncselekmény/törvényszegés elkülönítést kizárólag a drogra értettem, de ahogy írtad is, a prostitúció is lehet az végülis (mármint törvényszegés, nem pedig bûn), ha morális szempontból nézzük.
A felsorolás csupán néhány kiragadott motívum volt a nagyban ûzött bûnözés eszköztárából, mint kínálati oldal. Márpedig azt tudjuk, hogy a kínálatnak csak a kereslet szab határt.
Ebbõl kiindulva, ha jelentkezik az igény a zombikra, elõbb vagy utóbb meglesz a kínálat is, akár droggal, vagy biológiai fegyverrel. A mentális zombiapokalipszis meg már régóta folyó program, ehhez csak nyitott szemmel körbe kell nézni :(
Meg persze igyekezni kell elkerülni a harapást ;) A mentális kór esetében ez legalább nem olyan nehéz :)
Fürdősós drogos.
https://www.youtube.com/watch?v=eOAvXuXtPow
Láttok hasonlóságot?
http://www.youtube.com/watch?v=jrIxsdY8iy4
Alkoholszívás
Néhány hónapos, tehát eléggé új dolog az alkohol "füst" felszívás. A párává alakított alkoholt tüdőzik le.
Tüdő és agykárosodást okoz(hat). Az alkoholszonda ugyanúgy kimutatja, mert ugyanúgy a vérbe kerül, tehát az ittas vezetés vádja ugyanúgy megállja a helyét.
Mivel az alkohol émelygést, fejfájást, hányást eredményez, így ez jel arra, hogy az illető ne igyon többet. Ezzel szemben az "alkoholszívás" nem produkál ilyen mellékhatásokat, így a test nem "küld figyelmeztetést".
Van aki szárazjeget használ az elkészítéséhez, ami az orvosok szerint még sokkal veszélyesebbé teszi az "alkoholszívást", mert a szárazjég is káros az egészségre.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2415148/Dangerous-new-trend-associated-teens-smoke-alcohol.html
http://www.youtube.com/watch?v=0V3zk8jA4n0
Nem baj , hagy hulljon a birkája ........
Nem hullanak, csak jól lebetegszenek, aztán majd a társadalom fizeti az ellátásukat. Gondjukat viseli a kórház, aztán a biztosítók tovább emelik a biztosítási díjakat azoknak, akik fizetik. Olyan ez, mint ahogy az áramtolvajok miatt emelik a rendesen fizetők villanyszámláit.
mossberg-operator
09-26-2013, 07:18 PM
Alkoholszívás
Néhány hónapos, tehát eléggé új dolog az alkohol "füst" felszívás. A párává alakított alkoholt tüdõzik le.
Tüdõ és agykárosodást okoz(hat). Az alkoholszonda ugyanúgy kimutatja, mert ugyanúgy a vérbe kerül, tehát az ittas vezetés vádja ugyanúgy megállja a helyét.
Mivel az alkohol émelygést, fejfájást, hányást eredményez, így ez jel arra, hogy az illetõ ne igyon többet. Ezzel szemben az "alkoholszívás" nem produkál ilyen mellékhatásokat, így a test nem "küld figyelmeztetést".
Van aki szárazjeget használ az elkészítéséhez, ami az orvosok szerint még sokkal veszélyesebbé teszi az "alkoholszívást", mert a szárazjég is káros az egészségre.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2415148/Dangerous-new-trend-associated-teens-smoke-alcohol.html
http://www.youtube.com/watch?v=0V3zk8jA4n0
Ez kemeny dolog am, kaphato spray is amit nyalkahartyara spriccelve azonnali a hatas. Alkohol temaban utazok munkaugyleg.
fater.lajos
09-27-2013, 09:30 AM
A sambuca szerintem Máltai, az olaszok szerint Olasz eredetû ánizsos pia. Amit nem ír a Wikipedia, az az hogy ott hogyan isszák, szívják.
Pohárba be a pálinka. A pohár vagy két decis, a pia meg fél deci. Kézben elõmelegítik, majd öngyújtóval meggyújtják az alkohol gõzét. Addig hagyják égni, amíg a kezük bírja a poharat fogni. A forró pohárra papírszalvétát fognak rá, és a tûz kialszik. Két szívószál elõ, beleszúrják a szalvétába és csak a gõzt szívják. Meg bent tartják mint egy jobb jointnál. Ha kihült és a gõz már nem alkohol ízû, a maradékot megisszák. A berúgáshoz elég két sambuca. És ez Máltán mindennapos piálási mód elsõsorban a helyieknél fõleg a téli idõszakban, meg a csóró meg ottragadt turistáknál. Aztán a máltai kölyök beül a lepukkant kocsijába, száguldozik és beesik valamilyen szakadékba.
Itt is lemaradt az újságíró a valóságtól.
raktaros
09-27-2013, 09:51 AM
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/s720x720/544585_749991941693633_1092317149_n.jpg
És te felkészültél...?
Oroszország után Amerikában is feltört a Krokodil drog.
Chicago is elesett a krokodillal szemben
2013. október 11
Nem hiába féltek az amerikaiak, már Chicagóban is megjelent a fogyasztót rohadó húsú zombivá alakító krokodil. A vegyi kotyvalék három fiatal lányt juttatott az iszonyat küszöbére a metropolisz szélén. Az orvosok a végtagjaik megmentéséért küzdenek.
Beigazolódott az amerikai addiktológusok legsötétebb félelme, tényleg terjedni kezdett a krokodil becenevű drog az USA-ban – írja a Gawker. Az első arizonai esetek (ld. a lenti videót) után már a chicagói elővárosokból is jelentettek szerhasználókat, akik a heroin alternatívájaként belőtt anyagot használják. Az anyag eredetileg Oroszországból indult (a lenti képeken is orosz használók láthatók), aztán elkezdett terjedni világszerte.
Mint korábban megírtuk, nagy előnye, hogy egyszerű kodeintartalmú nyugtatókból is előállítható, de a házilag kotyvasztott anyag sokszor savas, szennyezett, és ezért hajlamos a húst szinte lemarni az ember testéről. Amerikában sem hátrány a fogyasztóknak, ha egy szer olcsó, a krokodilt pedig már 8 dollárért (1750 forintért) meg lehet szerezni, szemben a heroin 25-30 dolláros (5470-6570 forintos) egységárával.
Érdekes módon az ügyben nyilatkozó orvos, Abhin Singla szerint a három bomló húsú fogyasztó egytől egyig középosztálybeli fiatal. Mindhárman 18-25 év közötti lányok voltak, és Joliet városa környékéről kerültek be a Presence St. Joseph Medical Cente nevű klinikára. Furcsa módon azt állította kettejük, hogy nem is tudták, drogot használnak (pedig a szert nagyrészt intravénásan adagolják).
Az orvosok most azért küzdenek Singla szerint, hogy megmaradjon a három lány keze, lába, ujjai és hogy ne rohadjon le a bőrük. Joliet környéke, Will megye amúgy egyre súlyosabb heroinproblémákkal küzdő térség, és várhatóan emelkedni fog a krokodilhasználók száma is.
Durva képek és videó az eredeti linken: 18+
http://velvet.hu/sztori/2013/10/11/chicago_is_elesett_a_zombidroggal_szemben/
imi79
10-12-2013, 12:59 PM
Kövezzetek meg, de nem tudom sajnálni azokat, akik szándékosan ilyenekkel mérgezik magukat, aztán meg jól ráfaragnak.
A terjesztõknek pedig mehetne az insant headsh0t.
raktaros
10-12-2013, 09:27 PM
Valamelyik nap volt a tévében, csak nem tudtam megnézni, mert dolgom volt:
Sötét anyag - A halál rádiósugarai/Zombik/Jekyll és Hyde (http://www.port.hu/sotet_anyag_dark_matters/pls/w/films.film_page?i_film_id=131382)
Ismerjük meg a valaha végzett legszokatlanabb tudományos kísérleteket, például a zombik vizsgálatát és a fájdalomcsillapítás õrülettel végzõdõ kutatását.
Amire felfigyeltem: "Hogyan csináljunk zombit" mondat. :)
"a fogyasztót rohadó húsú zombivá"
Nocsak, talán csak nem tervezett dolog ez is? És pont a gyengeelméjûek fogyasztják, akik nem képesek pár napra elõre gondolkodni...
Biztosan nem, mert ez szinte ingyen van, 8 dollár az egész. És nem csak a nagyon szegények veszik, hanem az átlagpolgárok is, akik ha nem ölnék meg magukat vele, akkor fogyasztói társadalom tagjai lennének, tehát pénzt költenének vackokra. Gondolom arról szól a dolog, hogy egyszer kipróbálják, vagy kipróbáltatják velük, aztán onnan már nincs visszaút.
De otthon főzik, valami szappanmaradékokból, csipetnyi gázolajból meg hasonlók dolgokból. Nem hinném hogy a Baba szappangyár és a Mol összeesküvése lenne a dolog mögött. :haha:
Drogosok mindig voltak és mindig lesznek. Épp csak azzal a különbséggel, hogy itt az Államokban például teletömködik a gyerekeket drága tudat módosító és viselkedés módosító veszélyes szerekkel, ebben a gyógyszeriparnak óriási haszna van, addig más drogok meg tiltólistán vannak. Az előbbi valóban összeesküvés szagú, de a szinte ingyen elkészíthető otthon gyártott mérgekben semmi üzlet nincs a gyógyszeripar számára. Arról nem is beszélve hogy a krokodil a veszélyessége miatt nagyon ritka is.
Amiből nagy pénz van, azt engedélyezik, például az alkoholt, vagy a cigarettát. Jó sokáig használják, fizetnek érte, rá is szoknak, nem tudnak vele leállni, tehát üzlet. Hogy valaki szinte ingyenes méreggel néhány hónap alatt tönkretegye magát, aztán ne tudjon fizetni az egészségügyi ellátásért az nem üzlet senkinek.
Más fajta zombik.
Ezeknek a a neve: "Fogyasztói társadalom".
http://www.youtube.com/watch?v=hCde_YnJURA
Képesek egymást agyontaposni egy béna fejhallgatóért.
Nem "walkers", hanem "stompers". :rolleyes:
raktaros
11-29-2013, 02:51 PM
Tényleg, ilyenkor szokott lenni valamikor karácsony elõtt. Vagy ez már az idei?
Néhány év óta ez megszokott dolog. Az emberek széttapossák egymást egy-egy leárazott elektronikai szemétért. Lökdösődnek, harapnak, beverik egymás arcát és a leárazott dolgokért kinyújtott kézzel hörögnek.
http://www.usnews.com/photos/10-violent-black-friday-shopping-injuries-deaths
Parkolóhelyért késeltek meg valakit. Egy másikat egy TV miatt lelőttek. Verekedések mindenütt.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2515024/Black-Friday-One-man-STABBED-row-parking-space-shoplifter-SHOT-police.html
Tömegek árasztják el az üzleteket. Erőszak, letartóztatások.
http://foxnewsinsider.com/2013/11/29/black-friday-mayhem-violence-arrests-shoppers-rush-stores
Vasember
11-29-2013, 03:09 PM
Szerintem ez teljesen normális. Aki nem akar monoklit az ne menjen oda.
Ez olyan mint a kocsmai bunyó.
Daniui
11-29-2013, 03:11 PM
A nagy cégek vezetõi elmondhatják, hogy sikerült teljesíteniük azt hogy az emberek egy részét úgy irányítják ahogy akarják. Azért vicc ez, volt az a videó is ahol már 2 nappal vagy mennyivel az új iphone vagy mi a szar érkezése elõtt a bolt elõtt vártak és amikor bementek megvették a cuccot, utána megkérdezték a tv-sek az embereket hogy miért is van erre szükségük, konkrétan értelmes választ egyik se tudott adni, volt aki azt mondta hogy nem tudja minek neki de kell.
Olyan Magyarországon is volt. Azt hiszem az Index készített róla riportot. Napokig kint sátoroztak a bolt előtt az emberek. :hogymi:
Daniui
11-29-2013, 03:19 PM
Azaz szerintem egyre gondolunk.
Még ha éheznének és ételosztás lenne még megérteném de egy kurva telefonért ami fél éve múlva felébe fog kerülni azért minek????
http://www.youtube.com/watch?v=oiFJ2b-ZkuI#t=21
Daniui
11-29-2013, 03:41 PM
Itt már nem sokban különböznek a Csenyétei cigányoktól...
Alex csapata nagyon ért a videókészítéshez. :cool:
imi79
11-30-2013, 08:17 AM
Szánalmasak. Mást nem tudok rájuk mondani.
Fekete péntek + bevásárlás karácsonyra + közelgő szeretet ünnepe + bunyó + sokkoló
http://www.youtube.com/watch?v=zdSOylJQkIo
Ezen már tényleg elröhögtem magam! :haha:
Egy szakállas vicc,elnézést aki ismeri....megy egy ember az autópályán a forgalommal szemben,hallgatja a rádiói,bemondják:vigyázat egy autó szembe megy a forgalommal...felnéz emberünk,így bosszankodik :--egy?mind szembe megy!
Mostanában egyre inkább szöget ütött a fejembe egy gondolat.hogy a prepperek,világvége várók,felkészülõk mennek szembe vagy a nagy tömeg(zombik),akik cél,akarat,vágy nélkül üres tekintettel,poshadt szájjal buszoznak a munkahelyre és ha fõzni akarnak le kell menni minden nap háromszor a boltba.Míg a felkészülõ tervez,nyitott,tesz valamit önmagáért.
Az angol zombis vígjáték eleje is úgy kezdődött, hogy nem vették észre az inváziót, mert előtte is pont ugyanúgy járt a tömeg az utcákon.
Grafitos
12-05-2013, 08:42 PM
csak jó az a sokkoló ha van....többen itt azzal jöttek más topikokban, hogy csak közelharcnál jó, akkor is macerás használni..
hát ha egy kiscsaj elõ tudja kapni és rendet vág vele..nekem is menne
Talán, de MO-n talán nem is legális. Azt se tudom hogy ahol én élek itt legális-e jelenleg.
A magyar határon kopogtat a zombidrog
Világszerte egyre jobban kongatja a média a vészharangot a krokodil nevű drog miatt. A pancsolt szert a heroinfüggők használják, mert olcsóbb és nagyjából ugyanazt tudja, csak rövidebb ideig. Oroszországban és Ukrajnában még a kodeintartalmú gyógyszerek vénykötelessé tétele sem tudta teljesen megállítani, több országban azonban még csak most terjed el. Ami riasztó, hogy a húst lerohasztó cuccot már a szomszédban, Ungváron is sok drogos használja. Azonban több okunk van nem félni, mint megijedni.
http://velvet.hu/sztori/2013/12/20/a_magyar_hataron_kopogtat_a_zombidrog/
Hagy hulljon a férgese . Senkit sem kényszerítenek a drogokra .
Kíváncsi lennék, hogy a krokodilosoknál mennyire jön elő az erőszakosság, mikor nem kapják meg a napi adagjukat.
Romániában is egymást tapossák.
http://manna.ro/szines/egymast-tapossak-az-emberek-a-lidlben-2014-01-03.html
Törölt_fórumtag1
01-04-2014, 08:41 PM
Annyira "nevetséges" tud lenni, amikor mutatják a tv-ben is vagy olvasom valami hírportálon, hogy itt és itt, ilyen és ilyen akciók miatt, mennyit állnak az üzlet elõtt az emberek, hogy megvárják, míg kinyit és utána, hogyan rohamozzák meg a polcokat... És pont az jutott eszembe, mikor olvastam a cikket, hogy, ha lenne Magyarországon kimondottan prepper bolt... ha lenne valami hatalmas akció náluk... :) Na, az lenne az egyetlen bolt, ahol szerintem én is várnám, hogy kinyisson ;)... Bár oda meg kulturált emberek mennének vásárolni és nem taposnák agyon egymást... :)
Érdemesebb mindent megrendelni. Az a legtisztább ügy. Az utazás megspórolva, Interneten jobb ajánlatokat lehet találni, aki sokat vesz annak ingyen kipostázzák. Ezért nem járok én üzletekbe. :)
Törölt_fórumtag1
01-04-2014, 09:01 PM
Én is rendelem amúgy a legtöbb felszerelésem, csak úgy eszembe jutott... :) Külföldrõl mondjuk még nem rendeltem, pedig az ebay-en nagyon jó kis cuccok vannak, csak nem tudom, hogyan kell onnan rendelni. :( De majd lassan nekiülök és áttanulmányozom :)... Imádom az 5.11 márkát, a 12 órás hátizsákom két évvel ezelõtt vettem itthon az egyik üzletben és ha jól emlékszem több, mint 30 ezer ft volt :(... Külföldön sokkal olcsóbbak, ahogy láttam...
mossberg-operator
01-04-2014, 10:42 PM
Érdemesebb mindent megrendelni. Az a legtisztább ügy. Az utazás megspórolva, Interneten jobb ajánlatokat lehet találni, aki sokat vesz annak ingyen kipostázzák. Ezért nem járok én üzletekbe. :)
Ugyanez a helyzet nalam, egy uzletben dolgozom, napi kapcsolat vevok tucatjaival, imadom amit csinalok, de UTALOK vasarolni, magamtol be nem tennem a labam egy bevasarlocsarnokba. Utalom oket, s a vasarlast gyogyo idotoltesnek tartom. A neten oldok meg mindent amit lehet. Masra szanom az idot. Persze a sok hasonlo ember miatt haldoklik a high street, s viragzanak az adoelkerulo oriasok, mint mondjuk az amazon...
Persze van olyan bolt ahol szívesen nézelõdöm, ha nincsenek sokan. (Vadászbolt.) Viszont 4 órán át tartott az a vásárlás, amit máskor 30 perc alatt megoldok Interneten. Szóval nem igazán akarok visszamenni a boltba. (Errõl írtam is egy szép hosszú cikket a blogomon, valamikor tavaly karácsony táján.) :)
Végre, egy korszerû zombivadász eszköz:
http://m.index.hu/kultur/cinematrix/2014/01/24/vegre_egy_korszeru_zombivadasz_eszkoz/?rnd=139
Unicornis
01-24-2014, 07:30 PM
Igen ez olyan mint a World War Z könyvben az "AGYALÁSÓ" vagy csak egyszerûen " AGYÁSÓ" :D
Nem szoktam jatszani de ezt kiprobalnam:
http://index.hu/bloghu/jateknaplo/2014/01/27/how_to_survive
raktaros
02-01-2014, 09:05 PM
ZOMBI VILÁGVÉGE (http://natgeotv.blog.hu/2014/02/01/zombi_vilagvege)
február 3-án, hétfõn 22:00-kor National Geographic Channel mûsorán
Egy újabb sulykolás, egy újabb világvégeváró film, egy napjainkban oly divatos csavarral az emberi civilizációs vég kialakulásáról. Ezúttal zombivá fogunk válni, és vagy tudtunkon kívül megfertõzzük embertársainkat a bennünk tomboló gyilkos kórral, vagy dühöngve elpusztítjuk azokat. Ez lesz! Más alternatíva nincs!
Remélem majd feltölti valaki. :)
Törölt_fórumtag1
02-22-2014, 11:02 AM
Állítólag a pestis vissza fog térni... :(
Persze!
Erre véletlenül pont kapható lesz majd 500 millió vakcina ...jó pénzért..
Pont mint az infulenzánál... de mivel az nem jött be nekik mert rájuk rohadt pár millió, így valami "ütõsebbel" kell mostmár kirukkolni!
Egyetek normális kajákat, igyatok tiszta vizet és erõs lesz az immun rendszeretek!
kovu78
02-22-2014, 01:04 PM
meg c-vitamin gyõmbér :thumbup
vankujpecás
02-23-2014, 01:43 PM
+ házi pálinka :D
Vietnamiveteran
02-23-2014, 03:09 PM
szalonnában van a legtöbb vitamin :)
Fallout11
03-15-2014, 07:36 PM
https://www.youtube.com/watch?v=d4KPWOUkbw8
:huuu:
Ez egy olyan dolog amit nem csinálnék nézettségért. :hanyas:
Sipi1989
03-15-2014, 08:39 PM
A hullaházban majd biztos jót röhögnek, amikor meglátják hogy mitõl volt belsõ vérzéseXD
M-torolt_forumozo
03-15-2014, 09:03 PM
Újabb Darwin-díj várományos.
raktaros
03-17-2014, 06:51 PM
A sör is be van tárazva :D
http://i13.photobucket.com/albums/a291/elliot308/ZOMG.jpg
(http://zombiehunters.org/forum/viewtopic.php?f=34&t=63124)
Tomboló õrültté teszi használóját az új kábítószer
"Õrjöngést, elképesztõ agressziót okoz az új drog, amellyel mostanában találkoztak a szakemberek a magyar piacon.
– Az alfa-PVT az amfetaminokhoz hasonló hatású anyag, amelyet tablettában árulnak. Mivel nagyon olcsó, a dílerek 1000-1500 forintért adják adagját, egyre jobban terjed a fiatalok körében. A hatása azonban kiszámíthatatlan – mondta Csákó Ibolya alezredes, az ORFK bûnügyi fõosztályának kiemelt fõreferense.
Az esetek többségében akkor derül ki, hogy valaki ilyen szert használt, amikor már mentõt vagy rendõrt hívtak hozzá, mivel a droghasználó önkívületi állapotba került.
– Nagyon durva szer – így jellemezte Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgõsségi centrumának vezetõje az alfa-PVT-t. – Brutális üldözési mániát okoz. Tipikus eset, amikor a használó minden ok nélkül bántalmaz egy embert, aki csak szembejön vele. Mostanában egyre többet találkozunk ezzel. Vizeletmintákból látjuk, hogy egy több összetevõjû anyag. A terjesztõ sem tudja, mit ad el, és a fogyasztó sem tudja, mit vesz be – tette hozzá a toxikológus." (Blikk)
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/tombolo-orultte-teszi-hasznalojat-az-uj-kabitoszer-2247925
shadow177
06-25-2014, 01:20 PM
Remélem csak pénz kell nekik valamire, amire egyébként nem kapnának. Bár... a zombik köztünk élnek. Liberálisok, fidesznyikek euszimpatikusok mind azt bizonyítják hogy van élet az agyhalál után.
Õrjöngõ tömegre így lehet felkészülni. A zombik mik a filmekben? Gondolkodásra képtelen, megvadult, veszélyes, gyilkos embertömeg. Az USA nem Japán. Ha Japán-t lerombolja egy cunami, ha végigsöpör az árhullám a szigeten, akkor csendben újraépítik. Ha az USÁ-ban történik ilyesmi, akkor valószínûleg kitörne az erõszak, ahogy Haitin is megtörtént.
A zombi pedig népszerû dolog, a hadseregnél adnak ilyen neveket, mert az ilyesmi a katonáknak is tetszik. Morálépítõ hatása van.
És persze a katona fejében könnyebb elképzelt zombira lõni, mint egy éhes polgártársra.
Dream_walker
06-25-2014, 04:58 PM
Hoppá. A legfelsõbb hivatalos szinten is komolyan készülnek a zombikra. Ezek tudnak valamirõl? Elszabadult valami biológiai cucc? Vagy csak el fog? Most fejlesztik?
http://radicalpuzzle.blogspot.hu/2014/06/felkeszules-zombik-tamadasara.html
Nos, az általad is favorizált könyvben írják, hogy az utolsó idõkben a föld visszaadja a halottait. Remélhetõleg ezt nem szó szerint kell érteni, különben a felkészülés nagy része elég hamar létjogosultságot nyer majd.
bögre
06-25-2014, 05:56 PM
Most nemazért de még ha igaz is ez a zombis cuc akkor komolyan tartani kell gondolkodni nemtudo beteg emberektöl? Szerintem az lessz amit tulélö igen következetesen vázolt fel.
Szoval zombi koncepcio = lassan (gyorsan néhány esetben) mozgo sérült fertözöt gondolkodni nemtudo emberekkel. Szoval egy felfegyverezett embernek ez nehogy már gondot jelentsen?! A gondolkodás az megint érdekes dolog. Nem igazán értek a témához de ha csak egy elemi gondolkodás marad meg hogy enni inni helytváltoztatni akkor max 2-3 hétig maradhatna életben az emberünk (zombink). Tehát ha nem tud se élelmet se vizet találni beláthato idön belül elpusztul. Vagy a sérülése miatt. A másik a harapás téma. Egy ember nemhiszem hogy fizikailag képes széttépni valakit esetleg kiharapni belölle egy darabot. A mai igénybevétel hiány miatt elpuhult álkapocs izmok nehiszem h képesek lennének erre.
A legnagyobb baj az lenne ha nem a harapással terjedne a kor vagy virus vagy tudja rosseb mi.
De az már egy teljesen más történet és egy reálisabb eshetöséget vázol fel.
Nem feltétlenül sérült, fertõzött, vírusos, mert lehet hogy csak éhes, vagy dühös. A gondolkodni nem tudó alatt inkább tisztán gondolkodni nem tudót értek. Vagy akik annyira nem látnak a dühtõl, hogy nem is akarnak semmire gondolni. Aki nem evett napokon át, az biztosan nem gondolkodik tisztán. Nem a harapás a lényeg, hanem maga a koncepció, hogy eszét vesztett, megvadult tömeg ellen gyakorlatoznak.
BragBOL
06-25-2014, 06:23 PM
A zombi nálam ezt jelenti: beszûkült tudatú, egó által vezérelt ember.
Meg van amikor egy embert zombivá tesz egy varázsló (voodoo), és az õ parancsait teljesíti.
Egy zombinak nincs semmi kontrollja a gondolatai felett, az addig beletáplálódott gondolatok irányítják.
astonferi
06-25-2014, 08:00 PM
nos a Natgeon volt egy mûsor a jómultkor hogy ez a zombi dolog valós alapú mert a veszettség egyik ellenszere produkált ilyen tüneteket amikor csak alap funkciói mûködtek a betegnek. kisérletek pont az eredmények miatt maradtak abba.
törölt tag -gl
07-01-2014, 04:29 PM
Van egy film:
28 nappal késõbb. rendkívül realista egyébként
Viszont amiért idézek: ott is "dühkórnak" nevezik a zombivírust :)
Még több a krokodilról. 18+
http://drogger.hu/krokodil-drog-hatasa-vigyazat-sokkolo/
...az elmebeteg ku.va anyjukat...ez egy vicc..vagy trükkfelvétel?....vagy nem nõtt meg az agyuk?...mi a frászkarikának csinálják ezt magukkal....mi a f.szom jó ebben?...bocsi a vulgáris stílusért!
Daniui
10-04-2014, 11:27 AM
Ezt a drogot a legszegényebbek használják, mert olyan olcsó, konkrétan egy ezresbõl megvan egy félévnyi adag amit ha el is használnak jó eséllyel bele is halnak, szerintem a hosszú távú hatásával nincsenek tisztában, utána meg már késõ lesz.
...már megbocsájtsatok,hogy ilyet leírok és igazán nem akarok pálcát törni...de ez tényleg sokkoló...ha csak itt a fórumon ,amiket eddig láttam,....devianciát,bûnözést,emberi aljasságot,elmebetegségeket és fölösleges önpusztítást összeadom...lassan kijön az ötszázmillió maradék aki... hmm...hmm...hogyan is fogalmazzam ...mondjuk normális?!
Az oroszoknál megy ez a drog. Átállnak rá heroinról, mert az egyik drága, ez a méreg viszont olcsó. De mivel nem csak az oroszoknál vannak szegények, így lassan de biztosan terjed át más országokba is.
Daniui
10-04-2014, 12:39 PM
Magyarországon is használják, volt hogy a rendõrök egy általános iskolában találtak egy kiürült flakonnal.
Yrkon
10-06-2014, 11:58 AM
Megnéztem a videót, naggyon durva! Kész szerencse, hogy jó gyomrom van az ilyesmihez. Azon csodálkozom, hogy a szövetpusztulás ellenére még élnek! Egyébként nem úgy tûnik, hogy fájna nekik, szvsz a drog kinyírja az érzõidegeket is, mint a lepra.
Krokodil Magyarországon
http://hvg.hu/itthon/20141017_Husevo_drog_miatt_amputaltak_egy_lany_kar
Dream_walker
10-28-2014, 03:46 PM
Szerszámkészlet
http://furdancs.postr.hu/-a-kaosz-szerszamai?utm_source=origo-nyito&utm_medium=cimlapi_box&utm_campaign=sec
Döbbenet, de a Pentagonnak van vészterve zombiapokalipszis esetére
http://trollforgatok.blog.hu/2014/11/04/dobbenet_de_a_pentagonnak_van_veszterve_zombiapoka lipszis_esetere
Dream_walker
11-05-2014, 08:19 PM
Ez nem döbbenet.
Igazából ez egy jelzés, hogy komoly iskolákat végzett, nagyon-nagyon jól fizetett szakembergárda is arra voksol, hogy a lehetséges biológiai veszélyek sorába ez bizony beleillik...
pappito
11-05-2014, 09:25 PM
Én addig nem is tudtam, hogy totál legális volt. Sõt! Elengedhetetlen haszonnövény a kötélgyártáshoz. Ráadásul a vicces cigiben nincs nikotin, mint a dohányban, ezért nem okoz tüdõrákot.
Tudtommal a Mo-i hagyományos kötélgyártásra használt kenderben alig van THC, nem érdemes szivogatni. A cigarettában pedig nem a nikotin okoz tüdõrákot, a nikotin egy erõsen addiktív idegméreg, de a tüdõrákot a belélegzett füstben található kátrány és millió más vegyület okozza, ami részben a papír elégésekor szabadul fel, részben az elégett dohányból. Plusz a cigarettákban levõ dohányt általában kezelik mindenféle vegyszerekkel is, amik szintén nem tudni mit okoznak vagy okozhatnak. A vicces cigi is káros, mert füst megy a tüdõbe, plusz a kátrány ott is megtalálható, bár olyan erõs fizikai addikciót nem okoz, mint a hagyományos cigi.
pappito
11-05-2014, 09:33 PM
Tanultam drogprevenciót...
Meg ugye a fû a kapudrog...
hát nem tudommikor tanultál drogprevenciót és kitõl, de a hetvenes években felbukkant kapudrog-elmélet már vagy tizenéve nem játszik, nincs semmiféle tudományos alapja, kb. úgy igaz, mint az, hogy a csecsemõkori anyatejfogyasztás nagy arányban okoz felnõttkori alkoholfogyasztást. Szóval bullshit.
pappito
11-05-2014, 10:01 PM
A kormány vajon miért támogatja azt, hogy olyan gyógyszerekkel tömjenek tele minden gyereket és felnõttet, ami tönkre teszi az egészségüket és agyilag is teljesen leépíti õket, agresszívvá teszi a felhasználóikat?
És ezeket úgy mondom, hogy a füvezés ellen vagyok. Ha hülyegyerekek szívják azt teljesen helytelennek tartom, viszont például azoktól nem tiltanám el, akiknek pl. erõs fájdalomcsillapítóra lenne szükségük.
Azt én is erõsen aggasztónak tartom, hogy mindenre a gyógyszer a felelet, hajlamos vagyok azt gondolni, hogy az antidepresszánsok és hasonlók széleskörû alkalmazása egyrészt a gyógyszergyáraknak kedvez, másrészt az orvosoknak, akik sokkal gyorsabban megszabadulnak a betegtõl, csak adnak neki egy marék tablettát. Az eü lobbereje pedig elképesztõen erõs, az USÁban pláne.
Erkölcsileg sem tartom indokolhatónak azt, hogy a hivatalos probaganda az, hogy "ne drogozz mer rászoksz, meghalsz" miközben az állam szoktatja antidepresszánsokra a népet.
Amúgy sem gondolom, hogy a szimpla tiltás erdményes lenne, most hirtelen nem tudok felidézni egy esetet sem, amikor a tiltás értelmes eredményt hozott volna, nem pedig elkeseredett, méregdrága közdelmet valami amúgy is megállíthatatlan ellen.
pappito
11-05-2014, 10:19 PM
Ez pont nem igaz: a nikotin egy konkrét vitamin,
ez butaság, nem kéne ilyesmit terjesztened
a nikotin egy alkaloida, a XVI. sz óta ismert európában és a XIX.sz. elejétõl kezdjük ismerni az alkaloida mûködésmechanizmusát az emberi szervezetben, mára meg nagyjából mindent tudni róla, farmakológiáját, toxikusságát, felhasználási területeit, stb. olyan jól ismerjük, hogy pl. az usában már kártevõirtásra sem szabad használni (de emberek cigizhetnek, hehe)
A vitaminok olyan anyagok, amelyekre a(z emberi) szervezetnek kisebb-nagyobb mértékben szüksége van az optimális mûködéshez. A nikotin határozottan ennek az ellenkezõje.
Pityubá
11-05-2014, 10:48 PM
.......
A vitaminok olyan anyagok, amelyekre a(z emberi) szervezetnek kisebb-nagyobb mértékben szüksége van az optimális mûködéshez. A nikotin határozottan ennek az ellenkezõje.
Hoppá, mit találtam.
B3-vitamin-hiány (nikotinsavamid-hiány) akkor most, hogy is van ez, vitamin a nikotin vagy mégse ?
http://vitamin.dynanix.com/vitaminok-nyomelemek/b3-vitamin.php
pappito
11-05-2014, 11:07 PM
Hoppá, mit találtam.
B3-vitamin-hiány (nikotinsavamid-hiány) akkor most, hogy is van ez, vitamin a nikotin vagy mégse ?
Mégsem. A niacin (Piridinkarbonsav, B3 vitamin) nem nikotin, nem alkaloida, hanem egy vízben oldódó vitamin.
A nikotinhoz annyiban van köze, hogy nikotinból állították elõ elõször (nikotinsav).
Ez már túl off topic. (De nyithattok egy új topicot a dohányzásnak, ha gondoljátok.) :)
Pityubá
11-09-2014, 08:51 AM
Mégsem. A niacin (Piridinkarbonsav, B3 vitamin) nem nikotin, nem alkaloida, hanem egy vízben oldódó vitamin.
A nikotinhoz annyiban van köze, hogy nikotinból állították elõ elõször (nikotinsav).
Értem. 4248
pappito
11-09-2014, 09:55 PM
És hogy, hogy nem, az alkaloidák közt van sok gyógyító anyag, pl. gyulladásgátlók.
Igen, és ezek sem vitaminok.
Mit is írtam? Minden káros túlzásba víve, a vitaminok is.
Ne maszatolj. Ezt írtad: "a nikotin egy konkrét vitamin"
Ez az állítás pedig tényszerûen nem igaz.
Nem mellékesen még azt tanították a mi idõnkben is a suliban, hogy vitamin a nikotin, mint nikotinamid.
ezen meg túlvagyunk már, a nikotin már a suliban sem volt vitamin (vegyipariba is jártam) de ezt már feljebb leírtam
Amúgy nincs semmi baj azzal, ha valaki kiejti a száján a "rosszul tudtam, tévedtem" szavakat. Persze ha nem megy, az sem baj.
pappito
11-10-2014, 09:59 PM
Akkor hajrá ejtsd ki. Vagy láttad a tankönyveimet? Idõutazó vagy?
te állítottál valótlant. de értem, az egód nem hagyja, nekem mindegy, tényeken nincs mit vitázni.
mossberg-operator
11-28-2014, 10:12 AM
Ez egy nem TEOTWAWKI szituacio, csak szaros tv-kert nyomjak. Mi lenne ha? http://www.dailymail.co.uk/news/article-2852585/Mayhem-Black-Friday-begins-Shoppers-clash-supermarkets-trying-grab-bargains-Boots-Game-Curry-s-PC-world-websites-crash-thousands-start-hunt-Christmas-deals.html
Grafitos
11-28-2014, 10:24 AM
nevetséges..de tényleg jól mutatja, hogy mi lenne ha ételért, vízért, gyógyszerért menne a tili-toli..a fekák helyett meg képzeljünk oda egy galerit
Áttettem a 2 hozzászólást ebbe a zombis topicba. Tavaly is itt beszélgettünk róla. :)
Az okosabb emberek már régen Interneten vásárolnak Fekete Péntek-en. A többi meg megy, vár 2 hetet egy bolt elõtt, letapos másokat, verekedik, üvöltözik, csíp, karmol, fojtogat, harap. :nemnem:
mossberg-operator
11-28-2014, 08:27 PM
Na ja. Mondjuk majd az osszes nagy netes aruhaz osszeomlott errefele ma. En csak benzint vettem. Mert az kell. Ja, meg egy csokigyot, de azt a fecabookon keresztul. Belolem nem huzzak ki a zset.. Egyebkent - mivel egy uzletben dolgozom - en utalok vasarolni, tehat soha nem mennek oda ilyenkor. Ezek hulyek.
Én Neten vásároltam, de csak a munkámhoz dolgokat.
Nõ még akkor is markolja a tévét, mikor letartóztatják.
https://www.youtube.com/watch?v=zVmmDkWchTI
Harc a tévéért
https://www.youtube.com/watch?v=dQ-z8xmADQA
A felirat szerint memóriakártyákért lökdösõdnek, de szerintem fényképezõgépek lehetnek a dobozokban.
https://www.youtube.com/watch?v=Xz7Er6vGLRA
Azt nem nagyon értem hogy olyan dolgokért miért megy a harc, ami egyre olcsóbb. A technológia fejlõdik, aki fényképezõgépet, memóriakártyát, tévét, monitort, tabletet vagy akármi hasonló dolgot akar venni, annak nem kell sietnie. Hogy valami drágul, az nagyon ritka dolog. (Úgy emlékszem hogy csak egyszer történt meg itt nálunk, mikor valamiért hiánycikk lett a merevlemez.) De egyáltalán nem jellemzõ. Nagyon ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki egyre olcsóbb dolgokért verekedjen össze a boltban más emberekkel. :rolleyes:
Még egy.
Bugyikért verekedõ nõk
https://www.youtube.com/watch?v=pIisOX7BwFk
gyûjtögetõ
11-29-2014, 09:52 PM
Az ilyen emberek SHTF-kor a torkodat fogják elvágni egy kiló kenyérért. Én magam is nehezen hiszem el hogy így fog történni de akárhányszor meglátok egy ilyen videót mindig rá kell döbbennem hogy az emberek nagyobb patkányok mint valaha is eltudnám képzelni. Jó ha szoktatom magam a gondolathoz hogy így fognak mûködni a dolgok és nem úgy mint a filmekben hogy jön egy idegen és kiment a bajból vagy ha az utolsó falat kenyered eszed akkor ad még egy szeletet, a francokat még azt is elfogják venni tõled.
Ma kaptam egy üzenetet, szerintem ide illik.
"
Heló, nem vagyok nagy író, de gondolom ide tartozik ez a videó is ahol a Magyar Tolnai Tesco-t rohamozzák meg pedig csak kiárusítás van nem is világvége:
http://lajk.hu/2015/02/05/videora-vettek-hogy-rohantak-meg-az-emberek-tolnai-tescot/
Itt a videót megelõzõ cikk:
http://lajk.hu/2015/02/05/elszabadult-pokol-vasarlok-kozott-tescoban/
A vásárlás pár képben:
http://lajk.hu/2015/02/05/igy-zar-vegleg-egy-tesco/
Itt ugyan az de megjelölt forrás oldalán több képben:
http://vs.hu/gazdasag/osszes/igy-zart-be-vegleg-a-matyas-teri-tesco-kepriport1-0205
Itt pedig egy hosszú cikk hogy tépték ki egymás kezébõl a termékeket a vásárlók a Tesco-ban:
http://www.teol.hu/tolna/kozelet/egymas-kezebol-teptek-ki-a-teveket-a-vevok-a-bezaro-tescoban-594113
Végül pedig egy érdekesség ami a Tesco videót megelõzõ cikkben is megemlítenek egy hivatkozás ahol a bezáró Baumax üzlet utolsó napján áll a sor még nyitás elõtt:
http://lajk.hu/2015/02/03/megrohantak-az-emberek-baumaxot/
Itt ugyan az a Baumaxos kép, csak a forrás oldalról hosszabb leírással:
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/kivonul-a-baumax-megrohantak-a-vasarlok-az-aruhazakat-2326295
"
mmilan21
02-08-2015, 12:59 PM
Körvonalazódik, hogy mi a legvalószínûbb viselkedés akkor amikor valamilyen okból kifolyólag áruhiány van.
Ami azt illeti vettem volna szívesen egy leárazott diesel generátort.
Ha már a kajáért verekednének, akkor már kezdene eldurvulni az egész. Pár plazma és led TV + okostelefon az csak a kezdet.
Igen, ha valaki odamegy és megvesz valamit olcsóbban, az nem rossz, de ha lökdösõdés van, meg harc, üvöltözés, verekedés, onnantól az már zombis. :hogymi:
Zombi nõ rátámad egy férfire a vonaton.
https://www.youtube.com/watch?v=5Wjo2Zp2QqA
Azért figyelitek hogy mikor a nõ rátámadt a férfire, akkor senki nem csinált semmit, de mikor a férfi kiütötte a nõt, azonnal lett 3 rendõr és leteperték a férfit. És nem szólalt meg senki hogy nem õ volt a hibás, pedig látták hogy a nõ támadt rá, volt több szemtanú is. A hír vége pedig hogy a nõt is és a férfit is $500-$500 dollárra büntették és nem indult nyomozás az ügyben. Hol az igazság?
ZOMBIVÁ VÁLNAK A FIATALOK AZ ÚJ DROGTÓL
http://borsonline.hu/20150820_zombiva_valnak_a_fiatalok_az_uj_drogtol
Fiatalok? Az a nõ vagy 40 éves az elsõ videóban.
törölt tag -gl
08-21-2015, 09:55 AM
A zombit vehetjük úgy is, hogy mondjuk van valamim, ami másnak nincs. Ha mondjuk van egy komoly ellátmányom, jármûvem, vagy biztonságosan zárható menedékem, odakint, vagy körülöttem pedig kiéhezett, legyengült emberek vannak, elképzelhetõ, hogy "zombiként" (szinte állatokként) támadnak rám az ellátmányért, vagy a jármûért. Így is fel lehet fogni a zombiveszélyt.
Gyakran fordul elõ az is, hogy élelem hiányában például hajótöröttek, vagy vadonban lezuhantak kannibalizmusra kényszerülnek. Tehát szintén a "zombi" dolog, amikor az éhségtõl eszét vesztett embertársad a saját húsodra éhezik. (és ez egy valós, reális, dokumentált jelenség)
Szóval véleményem szerint a zombi jelenség nem áll annyira messze a valóságtól, ha úgy vesszük, hogy mi felkészültek vagyunk, és felszereltek, akkor a körülöttünk levõ tépett, ellátmány nélküli kódorgó emberek mind potenciális zombik. Sajnos.
Sõt, hadd mondjam azt, hogy magyarországon még így összeomlás elõtt is elég sok van belõlük... néha a fagylaltot, hamburgert kinézik az emberek a számból :D Borsod környéke meg maga a kaptár...
Szóval leegyszerûsítve én úgy fogom fel a zombit, hogy a testi, anyagi kielégítetlenség miatt rám, az ellátmányomra veszélyt jelentõ embertárs. (ugyanis legtöbbször a filmekben egymásra úgy tudom nem támadnak, csak a még talpon levõ túlélõkre) Másrészt azt gondolom oka lehet annak, hogy ennyi zombis filmet készítenek, lehetséges, hogy tényleg léteznek már olyan vírusok, amik hasonló hatást keltenek, vegyük csak példának a veszettséget. Vagy a 28 nappal késõbben a düh-kórt.
törölt tag -gl
08-21-2015, 10:04 AM
Ma kaptam egy üzenetet, szerintem ide illik.
"
Heló, nem vagyok nagy író, de gondolom ide tartozik ez a videó is ahol a Magyar Tolnai Tesco-t rohamozzák meg pedig csak kiárusítás van nem is világvége:
http://lajk.hu/2015/02/05/videora-vettek-hogy-rohantak-meg-az-emberek-tolnai-tescot/
Itt a videót megelõzõ cikk:
http://lajk.hu/2015/02/05/elszabadult-pokol-vasarlok-kozott-tescoban/
A vásárlás pár képben:
http://lajk.hu/2015/02/05/igy-zar-vegleg-egy-tesco/
Itt ugyan az de megjelölt forrás oldalán több képben:
http://vs.hu/gazdasag/osszes/igy-zart-be-vegleg-a-matyas-teri-tesco-kepriport1-0205
Itt pedig egy hosszú cikk hogy tépték ki egymás kezébõl a termékeket a vásárlók a Tesco-ban:
http://www.teol.hu/tolna/kozelet/egymas-kezebol-teptek-ki-a-teveket-a-vevok-a-bezaro-tescoban-594113
Végül pedig egy érdekesség ami a Tesco videót megelõzõ cikkben is megemlítenek egy hivatkozás ahol a bezáró Baumax üzlet utolsó napján áll a sor még nyitás elõtt:
http://lajk.hu/2015/02/03/megrohantak-az-emberek-baumaxot/
Itt ugyan az a Baumaxos kép, csak a forrás oldalról hosszabb leírással:
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/kivonul-a-baumax-megrohantak-a-vasarlok-az-aruhazakat-2326295
"
A baumaxos kipakoláson én is ott voltam a párommal. Bár nem az elsõ napon. Teljesen kultúrált vadászat volt. (de nem az elsõ napon voltam) szinte szarérhugyér hoztam el egy kiváló minõségû porcelán wc tartályt az épülõ lakásomba. kettõt kellett volna, egyet a szürke vízhez. de nem bírtam el. nem volt semmi gáz azon kívül, hogy elõször láttam jókedvûen embereket vásárolni!
Zombuli. Egymás ledarálása a Tesco-ban.
"A 150 ezerrõl 90 ezer forintra leértékelt tévére cuppantak rá a népek. Annyira, hogy már 8 óra elõtt hatalmas sor állt az üzlet elsõ részében. Aztán elkezdték betolni a raklapokat és elszabadult a pokol."
http://kaposvarmost.hu/hirek/bulvar/2015/11/27/black-friday-egymast-tapostak-az-emberek-a-tescoban.html
Bunyó Kentucky-ban.
https://www.youtube.com/watch?v=OVb5_LimeG8
Zombuli. Egymás ledarálása a Tesco-ban.
"A 150 ezerrõl 90 ezer forintra leértékelt tévére cuppantak rá a népek. Annyira, hogy már 8 óra elõtt hatalmas sor állt az üzlet elsõ részében. Aztán elkezdték betolni a raklapokat és elszabadult a pokol."
http://kaposvarmost.hu/hirek/bulvar/...-tescoban.html
Tegnap én is voltam nagy bevásárláson.Nem tudtam,hogy itt az apokalipszis.Gyanútlanul belépve,azt tapasztaltam,hogy végeláthatatlan sor áll az infónál és mindenki kosarába egy ilyen lapos tv??!! Mi történhetett?Tovább menve üvöltözés,visongás és tömeg.Mi a fene van itt?Bejött,itt a vh és az utolsó babkonzervvért ölik egymást az emberek.
Nem,a babkonzervek a kutyának sem kellenek,az lényegtelen.
Árengedmény vazze!Nem drágán,hanem ócsón lehet hozzájutni a semmihez!Azé ez valami!
Kicsit messzebbrõl,nehogy megharapjanak (tudtam,hogy kellett volna a bozótvágó,francba nincs nálam) figyelgettem,ahogy cibálják egymás kezébõl a maradékot majd lefagyva és az újabb ingerre várva ácsorog a tömeg az üres raklapok körül.6698
Mire várnak?Meg merjek mozdulni?
Na mindegy ellopakodtam a húspultig és vettem 10 kiló csirkecombot,csontot,ilyesmit.Szokás szerint a maradék jegyekbõl konzervek is kerültek a kosárba.
Kiérve a zónából,a kocsi biztonságában azé elmeditáltam,hogy mire is lehet használni a lapos tv-t?Esõ ellen nem jó,vágódeszkának gagyi,ráállni jobb egy létra.Nem értem.
Ja hogy HD,meg életszerû,meg hordozható,meg okos.
"Testközelbõl élvezheti a meccset és a természet szépségeit"
6699
Hát én is!! csak nekem maradt pénzem a zsebembe!
6700
Én vásárolok, de ésszel. Elõször is, minek bemenni ezek közé, ha megvehetsz mindent online és még házhoz is hozzák, sokszor teljesen ingyen? Akinek van esze az kihagyja a káromkodást, lökdösõdést, verekedést és kattint néhányat, aztán pár nap múlva megkapja amit akar. :)
Tegnap én is végignéztem a harcot . Vicces , hogy egy szaros tv , kávéfõzõ miatt képesek balhézni . Viszont elgondolkodtató volt , hogy mi várható , ha beüt a szar hirtelen . Látható volt , hogy fognak viselkedni az emberek ......
mmilan21
11-28-2015, 11:02 AM
Tegnap én is végignéztem a harcot . Vicces , hogy egy szaros tv , kávéfõzõ miatt képesek balhézni . Viszont elgondolkodtató volt , hogy mi várható , ha beüt a szar hirtelen . Látható volt , hogy fognak viselkedni az emberek ......
Én meg már raknám ki a TV-t, mert már ránézni se igazán szeretek. Annak minimum dobozban a helye.
Nekem kávéfõzõ sem kell, max egy teáskanna(van egy régi teáskannám, de az kukorica pattogtatásra kell :gonoszrohog:), de van helyette zománcos lábas...
Ebbõl az egészbõl black friday akcióból csak annyit vettem észre, hogy tele az email fiókom a leárazásokkal.
Vatera is csak okostelefont, kávéfõzõt, TV-t meg hasonló nyavalyákat reklámoznak, hol a keretes fafûrész? (úgyis reneszánsz most a fatüzelés), hogy legalább a hasznos dolgoknál maradjunk.
Bezzeg egy jobb bakancsot nem tudnak leárazni..., pedig szezonja lenne. :rolleyes:
Az határtalan birtoklásvágy miatti zombulás valami hihetetlen mértéket öltött már Magyarországon is.
Vesznek ájfónt 250 ropiért, de abból már egy jó alap prepper felszerelés, ne adjisten tûzifa és mellé sparhelt is kijönne füst csövekkel...
El sem tudom képzelni hogy mi vár ránk amikor egy tényleges válság lesz és az utolsó raklap lisztér és konzervért verekednek majd...
Én akkor nem megyek majd boltba, mert itthon meg lesz minden a túléléshez. Vagyis menni fogok, a gyógyszertárba... Azt úgyis csak késõbb adja ki a többség logikája(?).
Mindenesetre itt faluhelyen nem fognak olyan gyorsan reagálni, lesz akár pár óra csúszás is ha durvul a helyzet.
Egyet értek Doom, a legjobb "képminõséget" a természetben tudjuk "fogni". :)
Ezért szeretem a kertem, az erdõket, a legelõt, az ültetett fákat, a füves udvart mert az az életrõl szól.
Én ilyen helyen melózok , nem tv-ért mentem :) . Viszont rátettem a kezem egy usankához hasonló sapkára bár az drága volt 2000 , de 2 sínadrágot vettem 6000-ért , aléöltözetnek jó lessz , mert nem túl vastag , 1 pár bélelt kesztyû 500 . :D
A Nomádban egész hétvégén 27 százalékos leértékelés van , ott találhatsz bakancsot . Én is vennék , de lábbelit , ruhát nem rendelek neten esetleges mérethiba miatt .
mmilan21
11-28-2015, 12:58 PM
A Nomádban egész hétvégén 27 százalékos leértékelés van , ott találhatsz bakancsot .Én is vennék , de lábbelit , ruhát nem rendelek neten esetleges mérethiba miatt .
Én csak ott vásárolok ahol fel van tüntetve a ruha konkrét mérete cm-ben (tehát kínai áru kizárva). Itthon meg van körméret mérõszalagom, így megvannak az aktuális méreteim.
Nem találtam olyan közeli boltot ahol van 48-as bakancs. Nem Budapesten lakok. :)
Nomádban is "csak" 47-es méretig vannak bakancsok, így már nem annyira érdekes számomra.
48-as cipõim és surranóm van(ez utóbbi túrára nem alkalmas, bele izzadok, fázik télen a lábam benne), biztos hogy EU 48-as kell, mert a kisebbek szorítják a lábujjaimat.
Bocs az off-ért.
Nem tudom kinek a megrázóbb élmény az hogy beindul a zombihorda, elkapkodja a TV-ket, verekedik, tör-zúz és ordibál.
Az üzlet dolgozóinak vagy a laikusnak aki csak kenyeret megy ilyenkor vásárolni?
Egyik helyébe sem lennék ott amikor borul a bili.
Még egy mínusz az túlzott urbanizációnak a valós magyar zombiveszély miatt. A fõáramú média ezt is lerendezte szépen az elmúlt 15 év alatt - zombikat gyártott akik csak az ingerre várnak.
Morpheus
11-28-2015, 03:34 PM
Megvárom a januári leárazást. Hátha nem dobnak atomot Merkelékre...
:huuu:
https://www.facebook.com/complex/videos/10153848815794367/
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/s720x720/12304354_10153887056820039_6032614109982362386_o.j pg
Floridában egyre durvább a szintetikus drogok fogyasztása és azoknak a mellékhatásai.
Egyik se tud beszélni, a nõ meg csak rángatózik.
Videó:
http://up.anv.bz/latest/anvload.html?key=eyJtIjoiTElOIiwicCI6ImRlZmF1bHQiL CJ2IjoiODU2ODg2IiwicGx1Z2lucyI6eyJkZnAiOnsiY2xpZW5 0U2lkZSI6eyJhZFRhZ1VybCI6Imh0dHA6Ly9wdWJhZHMuZy5kb 3VibGVjbGljay5uZXQvZ2FtcGFkL2Fkcz9zej0xeDEwMDAmaXU 9LzU2NzgvbWcuV0ZMQS9uZXdzL3BpbmVsbGFzLWNvdW50eS9vb mx5LW9uLTgtY2xlYXJ3YXRlci1wb2xpY2Utc2VlLXNwaWNlLXp vbWJpZXMvZGV0YWlsJmNpdV9zenM9MzAweDI1MCZnZGZwX3Jlc T0xJmVudj12cCZvdXRwdXQ9eG1sX3Zhc3QyJmFkX3J1bGU9MSJ 9fSwiYW5hbHl0aWNzIjp7InBkYiI6IjM1NTk1MzY2Iiwic2Vyd mVyVVJMIjoiaHR0cDovL2FuYWx5dGljcy12Mi5hbnZhdG8uY29 tL1ZpZGVvQW5hbHl0aWNzL3NyYy92aWRlb19sb2cucGhwIn0sI m9tbml0dXJlIjp7InByb2ZpbGUiOiJMSU4iLCJhY2NvdW50Ijo ibGludHZ3ZmxhLGRwc2dsb2JhbCIsInRyYWNraW5nU2VydmVyI joibGludHYuMTIyLjJvNy5uZXQiLCJwbGF5ZXJOYW1lIjoiQW5 2YXRvVW5pdmVyc2FsUGxheWVyIn0sInJlYWxUaW1lQW5hbHl0a WNzIjp0cnVlfSwiYW52YWNrIjoiYW52YXRvX21jcF9saW5fd2V iX3Byb2RfNGMzNmZiZmQ0ZDhkOGVjYWU2NDg4NjU2ZTIxYWM2Z DFhYzk3Mjc0OSIsImh0bWw1Ijp0cnVlfQ==
Nem olyan mint a Holtak Hajnalában a rángatózó zombi?
https://www.youtube.com/watch?v=jrIxsdY8iy4
GaborV
07-11-2016, 12:10 PM
Szerintem teljesen illik erre a Zombi szó.
http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/07/11/a_pokemonok_szetvertek_a_kozbiztonsagot/
Az Egyesült Államokban egy hivatalosan még meg sem jelent játék, a Pokémon Go okoz közbiztonsági problémákat. Egyrészrõl a pokémon-vadászok egyre többször okoznak közlekedési problémákat, amikor anélkül lépnek le a járdáról, hogy körülnéznének, másrészrõl a rablók új jelmondatot találtak maguknak a bezsongott felhasználóknak hála.
Ugyanis az okostelefonos app a GPS-koordinátákat használja, hogy az emberek köré pokémonokat rakjon. De az is látszik, hogy a többi játékos merre van, sõt, ki is lehet hívni egymást. A St. Louis közeli O'Fallon rablói ezt használták ki: megnézték, hogy a kiesõ helyeken (parkokban, ipartelepek közelében stb.) hol vannak magányos gyûjtögetõk, vagy éppen egy ilyen helyre csalták õket. Itt pedig aztán elvették az értékeiket.
http://fox2now.com/2016/07/10/st-louis-area-robbers-targeting-pokemon-go-players/#ooid=10YXluNDE6NwXOj3-VU2ZvD0UZvylaZx
WestBam
07-13-2016, 02:19 PM
K2 szintetikus drog:
http://www.youtube.com/watch?v=1OjMPLUC4kI
Horrorfilmbe illõ jelenet Brooklyn drogos negyedében
"Egy zombis filmbe illõ jelenthez hasonlított Brooklyn egyik legveszélyesebb drogos utcája kedd reggel, ahol pontosan fél 10-kor ütött be a legtöbb embernél az elõzõ nap beszerzett, szintetikus marihuánának is nevezett K2 mellékhatása. Az esetrõl egy járókelõ készített megdöbbentõ videót."
http://www.hirado.hu/2016/07/13/horrorfilmbe-illo-jelenet-brooklyn-drogos-negyedeben/
raktaros
07-21-2016, 12:06 PM
Nem tudom mi ez a pokemon go õrület, de még a megyei napilap is szenzációként hozta le hogy már nálunk is lehet tolni.
https://www.facebook.com/LADbible/videos/2780483525332153/
Ilyen app. Megjelenik a térképen, te meg odasétálsz és kapsz érte pontokat. Mindenki azt mondja hogy gyerekes, de én azt mondom hogy zseniális abból a szempontból hogy rendkívül sokan elkezdtek kimozdulni a házból és gyalogolni. Otthon punnyadás helyett nem rossz egy kis séta elhízás ellen.
A hátránya az, hogy sok bûncselekmény történik, bár nem a pokemonozók hibája. Megjelenik egy pokemon, õk odamennek. Mivel okostelefon kell hozzá, azzal mennek oda. Na már most rablók odamennek a helyre és csak várják hogy mikor jár arra valaki egy okostelefonnal és kirabolják. Itt a gond. Viszont olyan helyekre is eljutnak emberek ami segíti a rendõrséget. Például csak most indult ez az õrület, de már 3 hullát találtak a pokemonosok. Hármat! :D "Gotta catch them all!"
https://www.youtube.com/watch?v=SVp-zIONsrs
Újabb zombitámadás Floridában
19 éves srác meggyilkolt két embert, és miközben morgó hangot adott ki magából, megette az egyikük arcát.
Megölt egy nõt és egy férfit és a férfinek elkezdte lerágni az arcát. Sokkolót használtak ellene, egy rendõrkutya és 3 rendõr kellett ahhoz hogy lefogják, de alig bírtak vele. Az átlagos drogok tesztje negatív lett, úgyhogy úgy gondolják a hatóságok hogy valószínûleg megint egy fürdõsós drog ügyrõl lehet szó.
https://www.youtube.com/watch?v=KKSz2h5MdUI
http://controversialtimes.com/law-enforcement/designer-drugs-lead-college-kid-to-murder-couple-and-eat-victims-face-again/
Flakka drog zombik
http://m.klipland.com/video/flakka-drug-outbreak-is-happening-right-now-in-usa---this-is-what-it-does-to-people/15052
..kicsit nézzetek körül amerre jártok és csendesen ücsörögjetek el egy padon ,az embereket figyelgetve.
Zombik?
Aki mindenféle hosszú vagy rövid távú terv nélkül él...annyi az élete,hogy megissza a magáét minden nap...hogy melózik,eszik,alszik....aki csak ül a padon és várja a szoc.munkást az ételhordóval,a tûzifával...aki kidobja maga alá a szemetet,a sörös dobozt,a csikket,oda dobja a szemetjét az árokpartra,a fasorba....aki nem készül semmire,nem épít,alkot semmit....aki nem agyal folyamatosan az élete jobbá tételén....stb.
Nos Õket hogyan nevezzük?...pedig vannak bõven! :cry:
Azért az átlagosan élõ dolgos ember és a drogoktól szétment agyú, õrjöngõ, esetleg egyenesen bekattant vadállatként viselkedõ, sõt gyilkoló, más emberek arcát lerágó idióta azért nem ugyanaz a kategória. Nagyon nem.
Persze amelyik nagyon alkoholista és esetleg majdhogynem a nap 24 órájában bódult állapotban van, annál már felmerül a kérdés hogy lehetne-e annak hívni.
Az az ismerõsöm aki tavaly halt meg, õt se értettem soha. Kávé-láncdohányzás-kávé-láncdohányzás, tudta hogy a vérnyomása az egekben van, de kávé-láncdohányzás, gyógyszert írtak fel neki, de nem szedte, nem hagyott fel a kávéval és a cigivel, többször is kórházba került, de csak azért is kávé-láncdohányzás-gyógyszer be nem vevés. Aztán bekerült utoljára, megmondták neki hogy villámgyorsan kellene neki egy szervdonor. Fel is tették egy várakozólistára. Õ meg még botorkált a városban, de apám mondta hogy borzalmasan nézett ki. Mint egy "zombi". Aztán 2 napra rá meg is halt. Pedig csak kb 40 éves volt.
Erre se tudnék mit mondani. Ennyire kellett neki a sok kávé és cigi? És több gyereket hagyott maga mögött, kicsiket, akik hónapokon át sírtak utána. :(
Sose fogom megérteni az ilyesmit. Ha leteszi a kávét-cigit és szedi a gyógyszerét, akkor még ma is élne.
Sose fogom megérteni az ilyesmit. Ha leteszi a kávét-cigit és szedi a gyógyszerét, akkor még ma is élne.
Hát nem tudom,de az élethez kell némi motiváció is...különben a test követi a lelket az elmúlásba!
Érdekes,de sokan tényleg olyanok mint a zombik(nem üvöltöznek,gyilkolásznak:) )
Kiviszi az összecsukható széket az utcára..megvárja az ebédet..megeszi lejön és kész.De nem csak az öregek..ugyan úgy a fiatalok is..iszik,mobilozik,...
...csendes zombik?! :rolleyes:
Addig jó amíg táncol és nem rohan feléd hogy megegye az agyad.
https://www.facebook.com/kobiblastoyz/videos/10154739375479771/
:eek:
sukran4fish
11-21-2016, 12:39 PM
Pontos leírása a veszettségnek. Szerintem a veszettség mint olyan, biztosan inspirálta is ezeket a zombis fantáziákat (hiszen lássuk be, a halott test mozgatása valóban lehetetlen, keringési rendszer nélkül nem mûködnek az izmok például, stb). A Lyssavírusok bármikor visszatérhetnek, hiszen semelyik sem stagnál, a mikrobiológiai veszélyek nagyon is valósak. Érdekes belegondolni, hogy az orvostudomány állandó fegyverkezési versenyben van ezekkel a "dolgokkal". Hiszen a vírus nem élõlény, hanem valamiféle biológiai állapotban lévõ anyag ami szaporítja önmagát.
WestBam
11-21-2016, 02:36 PM
Rabid (veszett) (https://www.youtube.com/watch?v=aUNQmTiiLs8) címû film :)
Ihasz Laci
12-01-2016, 11:05 AM
varosi tuleles nelkulozhetetlen eszkozei:
tv, video, telefon, laptop. legalabbis ezek az idiotak szerint mert ugy verekszenek egy ket ilyen baromsagert mintha tenyleg az eletuk fuggene tole.
https://www.youtube.com/watch?v=emew67J8OzY
mi lesz majd ha nem lesz kaja, olni fogjak egymast!
palizerhuszár
12-20-2016, 08:46 PM
a legegyszerûbben, filmes zabálós, harapdálós zombik ellen egy jó kis sisak, láncing, kellõ védelmet adna, mert nem tud megharapni. Már a mûanyag flakonok szétvágva és felrögzítve is jó védelmet adna a harapással szemben.
de alapvetõen totális butaság halottakban gondolkozni, ahogy ezt a filmvilág teszi. Olyan lehet, hogy ilyen viselkedést produkál valaki, vagy lassú a szívverése, rövid idõre a klinikai halál állapotába kerülés és után aktívvá váljon. Még egy ilyen hatású vírus sem lehetetlen, hisz hasonlóan hajmeresztõ viselkedéseket képes produkál az élõvilág.
a zombis filmeben csak azt nem értem honnan kerül elõ mindig a puszta közepén 100, amikor elõtte meg egy sem volt. Vagy a kedvenc fordulatom, a szereplünk átlag 4-5 / perces sebességek írtja õket, majd egyet gondol és aztán percekig vergõdik egyetlen szinte mozgás képtelennel. Ezen akadtam meg a waling dead-nél is. A településük közelében felfedezett horda tényleg veszélyes volt, de amikor körbevették a települést simán csak fejbe kelet volna szurkálniuk lándzsákkal azokat azt pár nap alatt béke lett volna. De azért meg volta dramaturgia "az Isten meg hallgatta imáink és adott erõt"... aztán szépen közelharcban majdnem mindet lenyomta a fél szereplõgárda.
Mert az csak film, játék, szórakozás.
Ha meg valódi zombikat néznél, akkor jöhet egy dokumentumfilm a krokodilról, heroinról, crack kokainról és egyéb durva drogokról, vagy mentális betegségekrõl, elmebetegek ön- és közveszélyességérõl. Esetleg dokumentumfilm olyanokról, akik az alacsony IQ szintjüket erõszakkal pótolják. :(
Zombik a Walmart bevásárlóközpontban. Boldog karácsonyt!
https://www.facebook.com/marlene.jaggers.31/videos/1689116348047039/
Még 3 állam karácsonyi zombunyózással.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4064330/Massive-brawls-break-New-Jersey-Alabama-Georgia-malls-minute-holiday-shoppers.html
https://www.youtube.com/watch?v=BMJMujPoa4Y
http://rcnews.hu/a-legujabb-drog-ami-emberfeletti-erot-ad/
Drogos egy brazil kórházban.
https://www.youtube.com/watch?v=aNdTuvMsdfU
Al Bundy
03-01-2017, 11:00 PM
Nekem azt irja a videora, hogy privat, a youtubeon sem erheto el
Már nekem is. Biztosan letiltották.
Volt meth-amfetaminos vall a tapasztalatairól (angolul)
https://www.youtube.com/watch?v=dQVb6Cd-w8s
Néhány dolog amit mondott. A szex a dopamin szintet 200-ra emeli, a meth 1500-ra.
Volt hogy nem aludt 20 napon keresztül. Többnyire tetszett neki az hogy egy kicsit paranoid érzései voltak, de egy idõ után teljesen elszállt az agya, azt hitte idegenek szállták meg a Földet és sorra hívta az embereket a telefonkönyvben. Szelíd ember, de a drog kihozta belõle az agresszivitást. A meth afrodiziákum, de nem csak 4 órán át tartott nála (mint a viagra és hasonló szerek), hanem folyamatos használat mellett 7 napon át, megállás nélkül. Éhes sose volt, nem evett semmit. Próbáld mindenféle más drogokat is, heroint is, de azt mondja hogy a többi meg se közelítette a meth-et. Ráadásul a heroinra nem szokott rá, azt kipróbálta és kész, de a meth-re viszont rögtön ráállt. Mikor elfogyott a pénze, eladta a dolgait. Soha ki se mozdult a lakásából, mert rögtön látta rajta mindenki hogy drogos, hullafehér volt, sötét szemekkel, csont soványan. A végén azt mondja hogy a legrosszabb az volt hogy a morális iránytûjét zúzta szét a meth, a végén már nem tudta eldönteni mi a jó, mi a rossz, mi a helyes, mi az elfogadhatatlan, mindent ösztönbõl tett.
2017 Black Friday Fekete Péntek zombik
https://www.youtube.com/watch?v=Isyvv7LskTI
Háromszéki drogos kannibál: szétverte társa fejét, ivott a vérébõl, evett a húsából; nevetve mesélte el (18+)
"Sokkoló részleteket sikerült megtudnia a Székely Hírmondónak egy pár napja történt gyilkosságról: kiderült, hogy a 16 éves elkövetõ, miután szétverte a 21 éves hetei cimborája fejét egy kõvel, ivott a vérébõl, mi több, áldozata nyakát is elmetszette, álkapocs-csontját nyelvestõl, arcbõröstõl levágta, hazavitte, és evett belõle.
A gyilkossággal vádolt személy is elmondta, hogy 7 éves kora óta napi rendszerességgel drogozik ragasztóval.
– Ivás közben ragasztógõzt is szívtak, illetve a vallomás szerint elkezdtek vitatkozni. A 16 éves fiú ráült áldozatára, és egy kõvel szétverte ennek fejét. Ezután egy üvegdarabbal elvágta az áldozat torkát, és nyelvestõl, arcával együtt kivágta az álkapocs-csontját. Ezt õ maga mesélte el, rengeteg részletet szolgáltatva, nevetve közben. Kérdéseinkre elmondta, hogy nem bánja tettét, mi több, arról is beszámolt, hogy a markából 5–6 tenyérnyi vért is megivott áldozatából – tájékoztatott az ügyész.
A szörnyûségek itt nem értek véget, a halott álkapcsát arcbõrrel, nyelvvel együtt hazavitte, és megmutatta a testvérének, majd ezután elkezdett enni belõle.
A Székelyhon beszámolója szerint a drogos gyilkos arra biztatta a vádhatóság képviselõit, hogy kóstolják meg õk is áldozata húsát, mert "olyan, mint a csirkehús"."
http://www.origo.hu/itthon/20171128-csak-eros-idegzetueknek-ivott-aldozata-verebol-es-evett-a-husabol-a-haromszeki-fiu.html
Alpha
12-03-2017, 06:30 PM
Nem pont black friday, de ez jutott eszembe róla.
Régebben egy nagy gyárban dolgoztam. Amikor szünet volt, mindenki a telefonját nyomkodta. Néztem az embereket és azt láttam, hogy a "kis bérû fizikai" munkások olyan telefonokat használnak, aminek az árát nem fedezte egy havi fizetésük. Szerintem voltak akik hitelt vettek fel, azért, hogy meglegyen a reklámokban látható okostelefonjuk.
Volt egy beosztottam, aki hó végén szinte csak kenyeret evett magában, de sorra vette fel a hiteleket, hogy legyen lapos tv és okostelefon.
Furák az emberek...
Ez a többségnél úgy szokott lenni. Nálam nincs méregdrága okostelefon, se a legújabb számítógép, se menõ kocsi, se semmi ilyesmi, lehet hogy alig keresek, de egy kicsit mindig félrerakok, úgyhogy ha nagy baj jönne, másfél évig elélnénk a tartalékból. Ugyanakkor van a rendszernek egy szemét húzása. Nem csak azt veszi figyelembe hogy ki mennyit keres, hanem azt is hogy kinek mennyi megtakarítása van bankszámlákon. Akinek van egy kevés, az nem kérheti az adója lecsökkentését. (Múltkori formanyomtatványt látva ezen akadtam ki.)
Tehát maga a rendszer akarja hogy elköltsd minden pénzed és úgy legyél szegény, mert csak akkor remélheted hogy kevésbé szívat meg az város és az ország adóügyben.
Ez annyira bezombult a drogoktól, hogy már a sokkoló is alig volt rá hatással.
Videó:
https://www.facebook.com/1702036240017977/videos/1965399520348313/
Unicornis
01-16-2018, 07:26 PM
De még hogy harapott volna miközben sokkolták!
Ezt is úgy kellett volna elintézni mint a Walking Dead-ben.
Belenyomni a fejébe valami kemény fémtárgyat!
Van másik harapós is, méghozzá Magyarországon.
"Három év és 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte nem jogerõs döntésében a bíróság azt a nõt, aki megharapott és kirabolt egy 14 éves fiút a fõvárosban tavaly decemberben. A nõ a Kálvin téri metróaluljáróban szóba elegyedett a kiskorúval, pénzt kért tõle, majd együtt sétáltak el a Ráday utcáig, ahol a nõ elkérte a fiú telefonját, de többszöri felszólításra sem adta vissza. A sértett megpróbálta visszavenni a telefont, ekkor azonban a vádlott megharapta az egyik ujját, majd a készüléket a válltáskájába tette, és elhagyta a helyszínt, miközben a fiút veréssel fenyegette." (MTI)
A 14 éves fiúval mi lett? Ha megharapták akkor megfertõzõdött és belõle is zombi lett?
Ezek meg csak nem is drogosok, szimplán csak hülyék.
https://24.hu/belfold/2018/01/24/bolcsodeben-harapott-meg-egy-gyereket-egy-pecsi-anyuka/
Ez erõsen zombigyanús (és brutális) hír. :(
Szóval egy 19 éves fiatal nõ, valószínûleg drogok hatása alatt fogta és kézzel kitépte a saját szemét. Az üvöltésre mások kifutottak egy közeli templomból és próbálták megakadályozni, de kitépte a másik szemét is. Majd a kezében fogta mindkét szemét. Tiszta vér volt minden, úgy hívták rá a mentõket, de azok meg alig akarták elhinni a segélyhívónak hogy mi történt.
A rendõrség is csak annyit nyilatkozott hogy ilyet még õk se igazán láttak.
Vagy kemény drogok lehetnek az ügyben, vagy a nõ teljesen õrült volt.
https://www.huffingtonpost.com/entry/woman-gouges-out-eyeball_us_5a7b6987e4b044b38218d95a
http://www.wltx.com/news/local/woman-rips-out-own-eye-shows-up-at-south-carolina-church/515682159
WestBam
02-08-2018, 08:24 AM
:eek:
Hihetetlen!
Ibiza, drogos vs. taxi
https://www.youtube.com/watch?v=DmKdzIhWHaU
Egy falkavaró hír.
Babára támadtak szomáliai gyerekek egy bölcsödében. 15-ször harapták meg, de úgy hogy a húst is kiharapták a gyerekbõl, az arcán is több helyen sérült meg a kislány. Mikor lárángatták róla a (szomáliai) támadókat, akkor azok véres arccal vigyorogtak.
A sajtó mindent leírt, kivéve hogy kik voltak a támadók. A kislány anyja leírta, mire nekimentek hogy hogy képzeli hogy nyilvánosságra hozza.
A kórházban mindenféle teszteket csináltak, hepatitis és egyéb vizsgálatokat, hogy nem-e fertõzött meg a harapásokkal. Bõr-mûtéteket is végre kell hajtaniuk. Az orvosok szerint esélyes hogy a kislány sérülései örökre megmaradnak.
https://metro.co.uk/2018/11/08/toddler-left-scarred-for-life-after-two-children-bit-her-15-times-at-soft-play-centre-8118161/
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6366557/Toddler-bitten-15-times-children-soft-play-centre-Seacroft-Leeds.html
https://www.youtube.com/watch?v=HcABek5iTU0
P. Dude
04-06-2020, 07:08 PM
Vona egy gyökér megélhetési politikus, de ez a videója talán illik ide:
https://youtu.be/DUb4ycv29ms
P. Dude
04-06-2020, 07:16 PM
Ez pedig egy rövid videó a flakkáról és a krokodilról, a "zombi drogokról":
https://www.youtube.com/watch?v=yYQgInGMrCo
Itt is egy...
Videó:
https://www.facebook.com/taraus.thompson/videos/3133021733397262/
https://www.youtube.com/watch?v=4-4Zx-xK0YU
P. Dude
12-21-2020, 07:24 PM
Azta... Jó, hogy megálltak a benzinkútnál, mert ha ez vezetés közben üt be, az nem lett volna mókás. Utána ezt a videót ajánlotta a YouTube, hát ez se egyszerû, fõleg 02.35-tõl 03.05-ig:
https://www.youtube.com/watch?v=bIYel55ipwQ
Ami bámulatos hogy még így is elvégzi a munkát. Igaz, 20 másodperc helyett kb. 3 percig tartott neki.
Ez se a reggeli kávé miatt ennyire pörgõs.
https://www.youtube.com/watch?v=tr8Nw0Lfi4o
P. Dude
04-14-2021, 04:30 PM
Fú basszus... És lehet vagy 45 kiló, nem?
Los Angeles tengerpartja.
Szép hely és mindenki jól szórakozhat az egymást rugdosó hajléktalanokon és a drogos nõ és az õt molesztáló férfi harcán... Igazi helyi látványosságok.
Videó:
https://twitter.com/SH56051226/status/1382347335397642240
:hanyas:
De a városiaknak ez biztosan tetszik, ha visszaszavazzák ugyanazt a városvezetést újra és újra. :rolleyes:
P. Dude
04-14-2021, 09:37 PM
Kenyeret és cirkuszt a népnek! Tiszta gladiátorok.
Philadelphia városkép...
Tekerjetek bele itt-ott, végülis végig ugyanazt lehet látni. Drogosok fetrengenek és kóvájognak a városban.
https://www.youtube.com/watch?v=5oK-xl84JTA
P. Dude
07-22-2022, 05:38 AM
Vannak a youtube-on megrendezett zombi támadások, hogy hogyan reagálnak az emberek. De mi lenne ha valaki előkapná a fegyverét és elkezdené sorozni az álzombikat?
https://youtu.be/RgdYZmAzjF8
varég
07-22-2022, 08:05 AM
Vannak a youtube-on megrendezett zombi támadások, hogy hogyan reagálnak az emberek. De mi lenne ha valaki előkapná a fegyverét és elkezdené sorozni az álzombikat?
https://youtu.be/RgdYZmAzjF8
Nem érdemes ilyennel szórakozni.
Pár videót láttam, ahol ez általad említett eset történt meg:
- Ázsiában(?) egy gengszter kivégzéssel ijesztgették a népet, de egy faszi előkapta a fegyvert, és 3 jókedvű mókamestert hasba lőtt, egyik meghalt. A videó miatt felmentették, mert teljesen jogszerűnek tűnt a fegyverhasználat.
-parkolóházban véres bohóc riogatta a népet, de két pasi rommá lőtte őket. Szintén felmentés.
-Lift "elakad", sötét lesz, kislány kifestve bemászik, riogatja a népet.
egyik faszi addig rúgta, amíg mozgott....A kislány nem tudom, túlélte-e, de a faszit szintén felmentették, mert ez abszolút nem életszerű, így a reakciója 10000% önvédelem...
P. Dude
07-22-2022, 09:01 AM
Nem érdemes ilyennel szórakozni.
Pár videót láttam, ahol ez általad említett eset történt meg:
Uhh... Pedig jó sok ilyen videó van, hogy mindenfélével riogatják az embereket.
Volt egy olyan hogy rossz környéken autóból fegyverlövés hangokat játszottak le hangszóróból, sötétedés után, sétáló embereknek. Az egyik előkapott egy pisztolyt és lőni kezdett a kocsira.
DerWolf
07-23-2022, 09:50 PM
Zombik? (komolyabb topic)
Maga azt, hogy ezt a témát komolyan vegyük már az is nevetséges
Az USA-ban valamiért úgy gondolják, hogy egy oszlásnak indult hulla valamiért fel tud támadni és lát is és éhes is
Na most ha valakinél beáll a halál akkor az még ugye magától nem támad fel főleg ha oszlásnak van indulva akkor meg pláne nem
Látni biztos nem lát mert ugye a szemnyomás drasztikusan esik a halál beállta után egyből és ha valami beazonosíthatatlan lesz egy hullánál az pont a szeme lesz mert már egy két-három napos hullánál még a valamikori szemszínt se tudják már megmondani a kórboncnokok olyan szintű átalakuláson megy végbe a szemgolyó
És egyébként is agyhalott ami szintén kizárja azt, hogy lásson és, hogy egyáltalán mozogjon
Éhesnek meg biztos nem éhes egy élőhalott mivel a halál beállta után elsőként az agy majd ezzel egyidőben pontosan a gyomor kezd el oszlásnak indulni, tehát kizárható vérre szomjazás vagy az emberi húsra való éhség fogalma is
Jó nagy marhaság ez az egész téma de valamiért Amerikában ezt a marhaság még ráadásul igen közkedvelt is
Nem olvastad el az indító hozzászólást, ebben a topicban, az eszüket elvesztő kemény-drogosokról van szó, a tömegről ami bizonyos helyzetekben nem törődik semmivel, hanem erőszakos, fosztogat ha épp úgy tartja kedve, megőrül ha egy kicsit felidegesítik (mondjuk a sajtó és média agymossa őket) és képesek másokra vadászni az utcán gyűlöletből (pl. BLM legszélsőségesebbjei). A topic ilyenekről szól, nem a filmes zombikról.
Az első hozzászólásban kifejtettem ezt:
https://magyarprepperforum.us/showthread.php?272-Zombik-(komolyabb-topic)&p=3578&viewfull=1#post3578
:)
DerWolf
07-24-2022, 08:02 AM
Nem olvastad el az indító hozzászólást, ebben a topicban, az eszüket elvesztő kemény-drogosokról van szó, a tömegről ami bizonyos helyzetekben nem törődik semmivel, hanem erőszakos, fosztogat ha épp úgy tartja kedve, megőrül ha egy kicsit felidegesítik (mondjuk a sajtó és média agymossa őket) és képesek másokra vadászni az utcán gyűlöletből (pl. BLM legszélsőségesebbjei). A topic ilyenekről szól, nem a filmes zombikról.
Az első hozzászólásban kifejtettem ezt:
https://magyarprepperforum.us/showthread.php?272-Zombik-(komolyabb-topic)&p=3578&viewfull=1#post3578
:)
Értem ez így már más a leányzó fekvése, csak ugye nekem mindig a legutolsó kommentet dobja ki a fórum nem pedig a legelsőt aztán azt hittem, hogy már megint valami amerikai zombis hülyeség van terítéken
De mondjuk a kifejezett zombis filmek Amerikából jönnek mint például a Walking Dead széria is aminek nemtudom miért akkora sikere mindenhol amikor már alapban a zombi téma egy gyerekes marhaság (bár mondjuk ha nyomod egy-két évig a kristálymethet akkor tényleg kinézhetsz úgy mint egy zombi :))
Így van. Pl. azok a videók ahol úgy járkálnak a szétrogozottak mint a zombik, rángatóznak a földön. Az említett crystal meth meg ráadásul azzal is járhat hogy valaki kivájja a saját szemét, vagy lerágja egy másik ember arcát, stb. Az úgy a filmes klisékhez is közel áll...
De zombinak akár még azokat a nyugdíjasokat is mondhatnánk akik bele vannak bolondulva a politikába. Vonulnak az utcán, ismételgetik a kedvenc pártjuk, vagy a vezetőjük nevét, és képesek erőszakkal egymás torkának ugrani ha a két tábor összefut az egyik rendezvényen. Ijesztő tud lenni a látvány...
DerWolf
07-24-2022, 06:51 PM
De zombinak akár még azokat a nyugdíjasokat is mondhatnánk akik bele vannak bolondulva a politikába. Vonulnak az utcán, ismételgetik a kedvenc pártjuk, vagy a vezetőjük nevét, és képesek erőszakkal egymás torkának ugrani ha a két tábor összefut az egyik rendezvényen. Ijesztő tud lenni a látvány...
Addig jó amíg a nyugdíjasok a politikába vannak belebolondulva mert a fene se gondolná, hogy ezek még 65 körül is 40 éves palikat zaklatnak szexuálisan :pisztoly:
Én a Fideszre szavaztam de csak azért, hogy ne legyen kormányváltás mert az egyik országnak se jó ha állandóan 4 évente mindig kormányváltás van
Dumált itt a választások előtt Orbán rezsicsökkentésről meg ÁrStopról meg "kimaradunk a háborúból, hogy ne mi fizessük meg az árát" és a többi
Választások után
- Erre most már most be van jelentve, hogy a gáz ára növekedni fog noha előzőleg biztosított mindenkit Orbán, hogy Magyarország gázelláttása továbbra is biztosított lesz orosz részről
- érdekes, hogy ÁrStop van jelenleg, miközben szépen csendben 200-300 forinttal minden drágább lett a boltokban (sőt cukrot és lisztet is csak meghatározott mennyiségben lehet vásárolni)
- és az oroszok is lehetnének korrektebbek azért velünk mert ha már nem avatkozunk egyáltalán bele ebbe az egész Ukrán - Orosz háborúba semmilyen szinten sem, akkor nekünk most miért kell orosz rubelban fizetni a gáz árát?
Itt vagyunk most... A sajtó már ezt is lebegteti.
Kannibalizmus népszerűsítése miatt kritizálják a The New York Times-t
2022. július 25.
„A kannibalizmusnak megvan a maga ideje és helye” – írta az amerikai lap felvezetőjében.
https://neokohn.hu/2022/07/25/kannibalizmus-nepszerusitese-miatt-kritizaljak-a-the-new-york-times-t/
P. Dude
07-25-2022, 08:16 PM
Itt vagyunk most... A sajtó már ezt is lebegteti.
Kannibalizmus népszerűsítése miatt kritizálják a The New York Times-t
2022. július 25.
„A kannibalizmusnak megvan a maga ideje és helye” – írta az amerikai lap felvezetőjében.
https://neokohn.hu/2022/07/25/kannibalizmus-nepszerusitese-miatt-kritizaljak-a-the-new-york-times-t/
Médium: The New York Times.
Szerző:
9248
Fekete-Báró
07-26-2022, 07:20 PM
A zombi témához még annyit tennék hozzá, hogy amerikai prepperek (pl. Modern Survival Blog) zombinak nevezik még a szűk látókörű, felkészületlen embereket is. Akik pl. szolgalelkűen, gondolkodás nélkül követik a divathullámokat, akik mindig azt csinálják, amit a többiek, akik Fekete Pénteken egymást tapossák az üzletek bejáratánál, akik - ha ledobnának a közelben egy atombombát - megállnának szelfizni a gombafelhő előtt. Mivel ezek az emberek nem gondoskodnak előre a szükségleteikről, egy válság idején veszélyesek lehetnek, mert a felkészültebbektől próbálnák meg elvenni, ami kell nekik.
Médium: The New York Times.
Szerző:
9248
Nem lennék munkatárs a New York Times-nál. Jönne egy 20 perces áramszünet, aztán annyi idő alatt kisütnének a zsíromban és meg is ennének.
Csak rá kell nézni a nőre, egyértelmű hogy azon gondolkozik hogy milyen fűszerrel enné a fényképész fülcimpáját. :haha:
Al Bundy
07-27-2022, 02:03 AM
A zombi témához még annyit tennék hozzá, hogy amerikai prepperek (pl. Modern Survival Blog) zombinak nevezik még a szűk látókörű, felkészületlen embereket is. Akik pl. szolgalelkűen, gondolkodás nélkül követik a divathullámokat, akik mindig azt csinálják, amit a többiek, akik Fekete Pénteken egymást tapossák az üzletek bejáratánál, akik - ha ledobnának a közelben egy atombombát - megállnának szelfizni a gombafelhő előtt. Mivel ezek az emberek nem gondoskodnak előre a szükségleteikről, egy válság idején veszélyesek lehetnek, mert a felkészültebbektől próbálnák meg elvenni, ami kell nekik.
Sajnos nagyon egyetertek veled, ezert kell felkeszulni, hogy meg tudd vedeni a keszleteidet, a helyet ahol boldogulni akarsz es a csaladodat. Es mindig kell lennie A, B, C tervenek is
P. Dude
07-27-2022, 07:52 PM
NPC-nek is hívják őket. Non-player character.
P. Dude
08-17-2022, 07:45 AM
Zombi apokalipsztistől rettegnek a TikTokon és Twitteren (https://index.hu/mindekozben/poszt/2022/08/16/zombi-apokalipsztistol-rettegnek-a-tiktokon-es-twitteren/)
" 'Zombik Kínában' címmel kezdett el futótűzként terjedni az új trend a TikTokon, ami már olyan méreteket öltött, hogy az emberek elkezdtek mindenféle túlélő tervekkel előállni, ha esetleg az ablakon kopogtatnának a csoszogó hullák. A "Zombik Kínában" hastagre 4 milliónál is többen kattintották rá, illetve osztották meg gondolataikat, ötleteiket, vagy épp aggodalmukat"
BragBOL
08-17-2022, 08:10 AM
Miért terjed futótűzként a közösségi médiában, hogy Kínában hullaházban feltámadó zombikat filmeztek le? (https://raketa.hu/miert-terjed-futotuzkent-a-kozossegi-mediaban-hogy-kinaban-hullahazban-feltamado-zombikat-filmeztek-le)
Benzinkúti alkalmazott csúnyán elszállt...
https://www.youtube.com/watch?v=srV4XjS9I3I
Most olvasom, azt írják hogy 1 évvel ezelőtt meghalt. Az alapján ahogy a videóban kinéz én ezt el is hiszem. :(
Ez drogos zombi, vagy simán bolond zombi? Egy biztos, jól leamortizálta a benzinkutat.
https://www.youtube.com/watch?v=YonkPpbcJRk
Az oroszoknál Krokodil, az Államokban meg Trank.
De mindkettő eszi a használója húsát.
https://www.youtube.com/watch?v=mRICAFzPDHs
darxide21
09-23-2024, 06:51 AM
https://www.facebook.com/reel/384063678089658
P. Dude
09-23-2024, 03:03 PM
https://www.facebook.com/reel/384063678089658
A minap két kliens élvezte hasonló állapotban az OMSZ vendégszeretetét, a harmadikuk rutinosabb fogyasztóként még el tudott szédölögni a mentősök elől.