PDA

View Full Version : World War Z

Don't Panic
03-20-2013, 05:18 PM
Júniusig kell várni erre a mozifilmre. A trailer jó. Kérdés, hogy a film milyen lesz. Tetszik, hogy ebben a sztoriban a zombik nem olyan lassúak, mint a Walking Deadben. Ebbõl még biztosan lesz jó sok parás szitu. :) Egyébként Max Brooks novellájára (http://www.goodreads.com/book/show/8908.World_War_Z) épül, aminek igen jó volt a nemzetközi visszhangja. Érdekes, mostanában hogy megszaporodtak az efféle post-apokaliptikus mozik, nem? Idén jön az After Earth és az Oblivion is.

http://www.youtube.com/watch?v=HcwTxRuq-uk

TMIB
03-20-2013, 08:00 PM
Én ránézésre nem vagyok a trailerrel megelégedve. A történet biztosan jó, de ezannyira computergrafikával töltött film lesz, hogy nálam nem hiszem hogy túl nyerõ lesz. Én leginkább a practical effekteket szeretem, piros festék vérnek, piros gyurma, vaktölténnyel puffogtatás, valódi repülõ töltényhüvelyek, igazi robbanás, zombiknak maszkírozás, igazi emberek. Szerintem a számítógépekkel elkészített animációk nem akció és nem horrorfilmekbe valók. Lehet néhány kivétel, mint például a csillagközi invázió, ahol a bogarakat, rovarokat muszáj volt úgy megoldani, de zombis filmnél ez szerintem nem jó. A remake-eket is pont emiatt nem szeretem és 10-bõl 9 meg is bukik.

Ettõl függetlenül gondolom hogy ezt a filmet megnézem, mert zombis film, tehát ha a történet elég jó és nem a computer grafikára helyezik a hangsúlyt, akkor talán nekem is tetszeni fog. :)

Hiuzvagta
03-25-2013, 08:16 PM
Kíváncsi vagyok a filmre, mert könyvben olvastam. Mondjuk interjúkönyv, de letehetetlen.

Durbints sógor
04-03-2013, 11:20 AM
Én is könyvben olvastam. Elég jó. De nem tudom abból hogy lett ez a film, mert teljesen független interjúnak álcázott novellákból áll, itt meg gondolom Pitt úr öli majd a z-ket elejétõl a végéig.

cereal killer
04-03-2013, 02:45 PM
Max Brook elsõ könyvét kevesebben ismerik, mint a World War Z-t, de tudom ajánlani minden preppernek, mert szórakoztató, mégha túl sok komoly dolog nincs benne.

http://www.amazon.com/Zombie-Survival-Guide-Complete-Protection/dp/1400049628

borsodi
07-12-2013, 12:52 PM
Tegnap 2. nekifutásra végig néztem, mondjuk azt, hogy az elsõ ~20p tényleg leköti az embert mert ott a család menekül, utána hát inkább akció film mint igazi zombis film. Ha olvastad a könyvet akkor úgy ülj le, hogy ennek a filmnek csak ugyan az a címe mert a legkevésbé sem hasonlít rá.

Amatorpe
10-18-2013, 12:54 PM
Na megnéztem, az eleje kb olyan, mint a 28 nappal késõbb meg a zombiland keveréke. Nem rossz, de ha fanatikus emberellenes valaki ilyen filmekben (én mindig szeretem, ha az ember a kihaló faj, segít ráébredni, mennyire nem uralunk senkit és semmit ((természet, ufonauták, stb...))) akkor lát(hat) benne hibákat.

Spoiler:
A végén meg amikor random belövi magát, hát az egyenesen katasztrófa... Mibõl tartott volna elmutogatni, hogy csörgessék meg a telefont a falon, zombi el, ajtó kinyit, fegyver felvesz és üt, aztán meg beszélhetett volna a többiekkel... Eh... És ez egy sok háborút megjárt veterán...

hunprep
10-19-2013, 07:03 PM
De akkor hol marad a dráma? :)

Daniui
10-19-2013, 07:39 PM
Igazat megvallva én többet vártam a filmtõl. Beharangozták elõre milyen jó kis film lesz, aztán kaptunk egy ész nélküli akciófilmet zombi témában.
A realitástól eléggé elrugaszkodott a rendezõ olyan tekintetben hogy elég meggondolatlanok voltak a szereplõk benne, profi katonák megérkezik Brad Pitt azonnal több is meghal, pedig ezek ellen m4-essel több mint 8 ember szerintem lazán elbánik, kivétel amikor sok zombi van, de a koreai bázison nem volt olyan sok.
Nagyon arra mentek rá hogy akció jeleneteket mutogassanak amikor egy ilyen költségvetésû filmbõl egy komoly átgondolt zombis filmet össze lehetett volna hozni.