View Full Version : Ruházat
Don't Panic
05-26-2013, 12:28 PM
Lábbelikrõl már van topic. Úgy látom a ruházat mellett azonban sokan elsiklanak. Pedig anno írtam a blogomon is, hogy milyen fontos szempontok vannak, amiket egy átlag ember nem is gondolna. Ugye egyrészt akkor írtam, hogy a logókat - fõleg a nagy kanyi darabokat - kerüljük. A márkás holmi manapság már nem garancia a tartósságra. A kínai meg szétesik rövid idõn belül. A hitech túracumó meg nagy eséllyel javíthatatlan otthoni körülmények között. Vagy csak szakbarbári szinten. Ehhez még hozzá kell venni azt, hogy a ruha - de a lábbeli is - nagyobb igénybeételnek lesz kitéve. Lásd Travellerrel való beszélgetésünket, amikor a jugó háború körülményeit említette meg. Ehhez még hozzávenném azt, hogy ha egy viszonylag biztonságos, konfliktusmentes helyet sikerül találni vagy kialakítani, akkor is a megváltozott körülmények között a ruha többet fog kapni. Pl. nincs több automata mosógép és finom program, kézi mûködtetésû szerszámoknál a divattervezõk fölösleges bazárjai beleakadhatnak a szerszámba, munkadarabba, tüzifát kell cipelni, aminek a kérge dörzsöli rendesen a cuccot, kézi megmunkálás során a mellkas és combrész is többet fog kapni, csúszni-mászni kell rejtõzés során, városban törmelék, vadonban susnyós részek, stb. Ez mellé még hozzávehetjük a színt is! Máris látszik, hogy a probléma nem is olyan egyszerû, hogy csak kikapok valamit a szekrénybõl.
Ha valakinek a raver színek voltak eddig a kedvencei, az már most gondolkodjon el, hogy úgy fog kimeredni a környezetbõl, mint egy élõ lõlap. Terepszínben meg mégsem mászkál mindenki szívesen. Nem is kell! Sõt! Egyes esetekben lehet, hogy pont az lehet feltûnõ. Mégis a katonai és bushcraft motyók azok, amik talán a legtovább bírják az ilyen durva helyzeteket. Jó ötlet lehet még a munkaruházat. Abbõl is vannak mostmár ilyen földszínû változatok, térderõsítéssel, stb. De, lehet érdemes volna tapasztalatokat cserélni. Kinek mi vált be? Több szem tübbet lát alapon. Télire pl. sok bozótmíves a volt német meg svéd katonai, gyapjúnadrágokat használja némi gyöngyvászon koptató felvarrása után. Ez is jó ötlet, mert viszonylag olcsón lehet hozzájutni ezekhez a világháború környéki darabokhoz és ezekben még olyan minõség van az akkori nyersanyag hiány miatt, amit ma már nem nagyon találni!
Traveller
05-26-2013, 12:44 PM
Hasznos kérdés.
Én csak gyapjút használok, aláöltözetnek merinót (Quechua is van olyan jó, mint a 3-4x drágább Icebreaker), zokninak Smartwool, Icebreaker.
Volt hogy hónapokig nem tudtam mosni, de a merinó aláöltözet és zokni nem lett büdös, csak rohadt mocskos. Még egy elõnye a gyapjúnak, hogy nem ég bele a bõrödbe, mint a polárok...
Felsõ rétegnek windstoppert szoktam hordani, de legtöbb holmim a munkaruházati boltokból jön, olcsó védõszemüvegek és kesztyûk nagyon hasznosak, elég sokat elraktam belõlük, de van a pakkban kevlár kesztyû is, tüzeskedés esetén nagyon hasznos. Gyapjúnak megveszem a vaterán is az olcsó, csúnya mintájú, használt cuccokat, mert munkára is sokszor jobbak, mint a szintetikusok.
Nem költök "taktikai" holmikra már, a jobb munkaruházati bakancsok is tartósak, kényelmesek és erõsek, meg kell felelniük ipari szabványoknak, nem úgy, mint a marketingkacatoknak.
Esõkabátból a viaszos vászonkabátot kedvelem, abban tényleg szárazon és meleg marad az ember tartós nyirkos idõben is.
Másrészt katonai vagy arra emlékeztetõ ruházat ritkán jó ómen konfliktushelyzetben, sosem tudod, kinek vagy az ellensége.
Én csak cimke nélküli, egyszerû, egyszínû holmikat hordok, amivel el lehet vegyülni városban és vidéken is.
Don't Panic
05-26-2013, 01:12 PM
Én is a gyapjút részesítem elõnyben. A mûszál valóban rád ég. Meg még egy pár napos túrán is úgy büdösödik, mint atom. Vannak gyapjú sapkáim utcai viseletre is. És például a Kangol micisapkámba még huszon fokokban sem rohadok bele, mert a gyapjú természetes anyag és jól szellõzik. Zoknikból is gyapjúkat hordok, de ott a tartósság miatt 5-10% mûszálat megengedek választáskor. A bõr bakancson keresztül csak nem ég már rám. Az is egy logo nélküli Karrimor. Egyszín barna. Semmi kunszt. Tavaly vettem pl. katonai gyapjú inget, még a koreai háború idejébõl valót. Brutális minõség és mindössze 20$ volt. Szemben a mai vékony gyapjúingekkel 200-ért. A viaszos vászonkabátot még nem volt szerencsém kipróbálni, de olvastam róla, hogy otthon is újra lehet minden gond nélkül viaszolni, ha szükség van rá. Ez lesz a következõ ruhadarab, ami beszerzésre kerül.
Munkaruházatról annyit, hogy kaptam a volt lengyel lakótársamtól egy kantáros gatyát. Egyszín khaki fekete térderõsítésekkel. Elnyûhetetlen egy darab és ez mellet kényelmes. Ráadásul balhé esetén jobb az ha szakinak néznek, mint a terepszín miatt gerillának.
A katonai ruházatról írtakkal csak egyet érteni tudok.
Városi prepperkedés esetén szerintem már kicsit bonyolítja a helyzetet a környezeted. Én pl. anno Írországban elkezdtem hordani a Nike cipõ+melegítõ alsó+kapucnis pulcsi összeállítást, mert suhancok körében ez volt a népviselet. Nem is basztattak soha. Ellenben sok lengyelt megkéseltek vagy épp az általad mondott csavarhúzóval gyomroztak meg egy "csöppet". Ezzel csak azt akartam mondani, hogy figyelembe kell venni a helyi adottságokat is, hogy ott mi "rejt" a legjobban.
Traveller
05-26-2013, 01:23 PM
Pontosan, a beolvadás a legfontosabb, a melósruha általában sikeres, arra senki nem figyel.
Persze ha gettókörnyéken él az ember, jobb azt imitálni, kerülve minden feltûnést.
Volt idõszak, amikor mindegy, milyen ruha volt rajtad, csak egy színes karszalag adott biztonságot és fontos volt, hogy milyen színû...
Szerintem én kirívóan öltözködöm. Itt nem divat se a tiszta feketében járás, se a terep színû ruha. De ez van. Lehet hogy feltûnõ egy kicsit, mert szokatlan, viszont általában aki így jár, attól tartanak, mert "biztosan van rejtett viselésije, azért öltözik így és azért ilyen magabiztos". :D Ez eltántoríthat bárkit és mivel az önvédelemnél jobb ha nincs is önvédelmi helyzet, így elég célravezetõ lehet a ruházatom. Eddig bevált, csak 2 erõsen retardált idióta szokott beszólogatni, de õk is csak kocsiból, úgy hogy el is hajtanak gyorsan. Azt meg kibírom. Igaz õket se láttam lassan már vagy fél éve.
Daniui
05-26-2013, 01:43 PM
A ruházat nagyon lényeges dolog.
Én pár éve jöttem ki abból a korszakból amikor a terep cuccokat tartottam elõnyben, mindig eredeti katonai cuccokat vettem, minõségben nagyon jók és árban se túl drágák ha tudod hol vegyed és mit...
Mára már rájöttem hogy a katonai nagyon feltûnõ, még ha terepen vagy akkor is az lehet bizonyos helyzetekben, ha véletlen szem meglát. Ezért most alakítom át a ruhatáramat, bár az eredeti svájci katonai nadrág a kedvencem iszonyat kényelmes, nagyon jól kitalált és olcsó darab. Régebbrõl maradt több honvédségi cuccom amit már nem nagyon használok, bár túlélõ táborokba tökéletes, de egy esetleges konfliktus helyzetben nagyon feltûnõ lenne, gyorsan célpontá válhatunk így.
Most úgy vagyok vele nem az a lényeg hol vásárolsz hanem mit. Mert egy turkálóban is akadhatsz nagyon jó cuccokra és még olcsó is, azaz azt veszem amit jónak találok ilyen szempontokat szem elõtt tartva mint az anyag minõség, szellõzés, varrások típusa, kényelem, és a külleme legyen sötét színû azért ha lopakodni kell, de ne legyen militáns kinézete.
A túra boltokban sok jó cucc megtalálható csak elég magas az áruk és itt meg megjelenhet az idézõjeles proffesszionális kinézet ami megint csak feltûnõ lehet.
Utóbbi idõben én is a munkaruházati boltok termékeit nézegetem, sok tapasztalatom nincs velük így nem akarok véleményt mondani róluk, de mivel munkára vannak tervezve ezért jónak kell lenniük bár nem tudom mennyire szempont a munkavédelemben a kényelem és most nem a fullos drága cuccokra gondolok hanem az elérhetõ árúakra.
Katonai boltokból is van többféle, legjobbanak azokat tartom ahol sok az eredeti cucc az se baj ha már használtak, csak ugye itt a militáns kinézet nem túl nagy elõny, de békeidõben túrázáshoz jó lehet--> viszont mivel a "vészhelyzeti felszerelésed" érdemes tesztelni használat elõtt ezért nem érdemes két külön szekrényt tartani, egyet a békeidõre és egyet a krachra.
Mint elõttem már mondták ne a márkát nézd hanem a minõséget ellenõrizd le minden egyes ruhadarabon amit megveszel és nézd meg hogy ár érték arányban megfelel e neked. Ha így a józan paraszti ész szerint cselekszel nem valószínû hogy csalódni fogsz.
Mi a helyzet az egy színû drapp BDU stílusú nadrágokkal? Arról elsõ ránézésre nem lehet megmondani hogy mi, csak ha valaki jártas az ilyen ruházatban.
Traveller
05-26-2013, 01:51 PM
Ha ésszel vásárolsz a munkaruházatiban, olcsóbban kapsz jobb minõséget, mint a túraboltokban. Kényelmes és jó anyagú holmik is vannak ott, spandexes nadrágok, windstopper kabátok, miegyéb. A túraboltokban évente eldobható holmik vannak nagyrészt - amíg sportoltam, pont annyit is tartottak a legjobb membrános kabátok is.
Daniui
05-26-2013, 01:53 PM
Amúgy igen ez így van terep ruhában rám is máshogy néznek, tartanak az embertõl. Gondolják hogy tudhat valamit, fõleg ha van hozzá egy kicsit komolyabb feje az embernek és nem csak azért van rajta a ruha mert rocker.
Daniui
05-26-2013, 01:57 PM
Ha ésszel vásárolsz a munkaruházatiban, olcsóbban kapsz jobb minõséget, mint a túraboltokban. Kényelmes és jó anyagú holmik is vannak ott, spandexes nadrágok, windstopper kabátok, miegyéb. A túraboltokban évente eldobható holmik vannak nagyrészt - amíg sportoltam, pont annyit is tartottak a legjobb membrános kabátok is.
Értem akkor legközlebb beújítok egy két munkavédelmis cuccot is. Fõleg kesztyûket nézem mert olcsóbbak mint a nem tudom miylen taktikai kesztyûk, ha errõl is van tapasztalatod azt meghallgatnám. Olyan kesztyûre gondolok amit mindenesként lehet használni azaz ha kell abban fogom a kést abban hordom a fát azzal mászok fel a törmelékkel teli falra stb...
Tõlem kétszer is megkérdezték az elmúlt pár évben, hogy katona vagyok-e. :haha: Ez inkább elõny, úgyhogy nem zavar ha annak néznek.
Traveller
05-26-2013, 02:42 PM
A Lumaxproba szoktam járni, Timberland Pro és a Guide kesztyûk között azt hiszem találsz taktikai jellegût, de nagyjából olyan áron is vannak, mint azok.
Én csak a nitrilmártott vékony kesztyûket használom a legtöbb tevékenységhez, a bozótirtáshoz van csak egy duplavastag bõrös láncfûrészes kesztyûm.
Mondjuk a kökénytövis azon is átszúr nagy lendülettel, szóval egykutya.
Daniui
05-26-2013, 03:47 PM
Kösz az infót.
Daniui
05-26-2013, 03:49 PM
Tõlem kétszer is megkérdezték az elmúlt pár évben, hogy katona vagyok-e. :haha: Ez inkább elõny, úgyhogy nem zavar ha annak néznek.
Amúgy igen itt is vannak környékek ahol ez nagyon is elõnynek számít, de belvárosban vagy az iskolában annyira nem.
Don't Panic
05-26-2013, 03:56 PM
A túracuccok valóban jó minõségek. DE! Egyrészt baromi drágák. Másrészt nagyon ki vannak hegyezve, grammozva. A pár grammos motyó nem fogja bírni azt a durva terhelést, amit fog kapni gebasz esetén. Harmadsorban mind 100% mûszál: kabát, pulcsi, nadrág. Úgy rád ég, hogy tüsszenteni nem lesz idõd. Negyedrészt pedig még a hülye is tudja, hogy egy TNF dzseki csilliárdokba van. Tehát ha dzsimbóék kiszúrták a logót - márpedig ezek a sportszergyártók szeretnek nadzolni -, akkor kiszúrták a következõ áldozatot is.
A drapp BDU még szerintem valahol a jó úton van. Nem egy feltûnõ darab és a címke nélkül - ami ezekben rendszerint belül van - még nézhetik az eredetit is kínai utánzatnak azok, akik ebben nem jártasak.
Munkaruházati cuccok között most már vannak olyan bakancsok is, amik Vibram talpasak, stb. Tehát nem mind szar. Sõt, az antisztatikus töltés elleni védelem, a vágás elleni kevlár és a Nomex a lángok között ezeknek a cuccoknak már sokkal hamarabb volt sajátja, mint azt mi gondolnánk. Csak nem itt kis hazánkban. De, most már legalább itt is van.
A kesztyûvel kapcsolatban van egy paradoxon. Ami mindentõl véd, abban szinte lehetetlen dolgozni. Nekem MechanixWear kesztyûim vannak. Belsõ rész az ujjaknál finom anyag, hogy a fogást, tapintást, apró munkát ne zavarja. Tenyérrészen már párnázott. Felsõ részén meg protektorok vannak. Nem azt mondom a láncfûrészt és töviseket ez sem fogja meg, mert nem arra van. De, jó eséllyel tudja csökkenteni a sérülés mértékét. Márpedig SHTF-ben vagy túlélõhelyzetben a kezed épsége létfontosságú. Különben nem lesz tûzélesztés és menedéképítés, stb. Anno eBay-en rendeltem õket. 17$ volt darabja. Ez az akciós ár. Amúgy 30-50$. Szóval keresgélés és szemfülesség a jelszó!
Traveller
05-26-2013, 04:25 PM
Online kesztyûvásárlással csak egy a bajom, a méretezés. A boltban is végig kell próbálnom a méreteket, mert gyártóként eltérõen ugyanaz a méret vagy szûk, vagy lötyög, márpedig a kesztyûnek simulnia kell.
De ennek a MXWearnak valóban igényes darabjai vannak a bõség zavarával és az ebayen elég sok van fent jó áron.
Online kesztyûvásárlással csak egy a bajom, a méretezés.
Ne is mondd. Megvettem a 65 dolláros kesztyûmet és szûk. Pedig 2 napon át mértem, gondolkoztam, kérdeztem a boltot is, de az csak ugyanazt a méretezõ táblázatot küldte el ami már nekem is megvolt. Persze egy kis idõre elviselem és lõni is tûrhetõ vele, de nem tartanám a kezemen túl sokáig mert nagyon szorít. :(
Don't Panic
05-28-2013, 09:19 PM
Én ezt úgy küszöbölöm ki, hogy elõször elolvasom az adott termék általános áttekintõit (review), tesztjeit (field test) és vásárlói visszajelzéseket (feedback, comment). Ha még mindig nem egyértelmû, akkor írok a cikk szerzõjének (blogján, itt-ott-amott) és megkérdezem.
A kesztyûket eBayen ugyanígy vettem egy amerikai munkás latino sráctól. Mindent faszán lemért, elmondott. Passzolnak is, mint állat.
A boltokat le kell tojni! Azok "nem érnek rá" neked ilyennel játszani. Oda már csak akkor szabad elküldeni a megrendelést, ha ezeket az elõzõ köröket lezongoráztad.
Targitosz
05-29-2013, 01:42 PM
Amúgy a gyapjúval kapcsolatban én is csak jókat tudok mondani, azt leszámítva, hogy elõször szokatlan a bõrnek, olyan szúrós érzés, de meg lehet szokni, fõleg kevert (50-60% gyapjú) ruháknál. Régen egyébként sok egyenruha gyapjúból/posztóból készült, emiatt gondoltam arra, hogy érdemes lenne valamilyen repro "hagyományörzõ" jellegû ruhára beruházni, mivel hogyha korhû anyagokból készül, akkor jobb minõségû és talán a bõrnek is jobbak mint a mai szupermodern gyakorlók,
Másrészt, különösen szeretem a 40'-es évek terepruháit, az akkoriaknak sikerült olyan mintákat kitalálniuk, amelyek a mai napig jók, sõt azóta is a legjobbak között vannak rejtõképességüket tekintve. Leginkább egy Eichentarn színû álcainggel szemezek, az kifordítható, a külseje tavaszi-nyári, a belseje õszi, de ami fontosabb alá lehet öltözni, és mellényt lehet fel rá venni, és ráadásul még rejtett üzenete is van. ;)
Igaz nem olyan praktikus és kifinomult darabok, mint a mai gyakorlók, de éppen ezért sallang sincs rajta :)
verita
07-02-2013, 08:53 PM
Nagyon hideg idõre milyen ruházatot javasoltok ? A könyvem az írja, hogy bokáig érõ kabát beszerzése javasolt.... magyarországi boltok, beszerzési lehetõségek viszonylatában milyen jöhet szóba ?
Én hideg időre a BDU / melegítőalsó kombót ajánlom. Az úgy elég réteges, a hideg széltől véd a BDU, a másik meg melegít. Réteges öltözködés. :) Felülre se árt néhány pulóver. Kapucnis mindig jó, mert ha azzal akár "két sapkád" is lehet, ha a rendes sapkára ráhúzod. A normális bőrdzseki jó hó, dér, szél, eső ellen is.
A Portwest munkaruházatot gyártó cég termékeivel kapcsolatban esetleg van valakinek gyakorlati tapasztalata? Elsõdlegesen is az általuk használt Kingsmill anyaggal kapcsolatos benyomásokra lennék kíváncsi, mint kopásállóság, nyúlás, kényelem, színtartósság, funkcionalitás. Válaszokat elõre is köszönöm :)
astonferi
08-09-2013, 07:14 AM
azt nem ismerem de ilyet használtunk és brutál jó az ára ellenére.
http://www.blaklader.com/worldwide.html
azt nem ismerem de ilyet használtunk és brutál jó az ára ellenére.
http://www.blaklader.com/worldwide.html
Köszönöm astonferi a linket felkeltette az érdeklõdésem :) Nem ismertem ezt a márkát, de valóban a száraz technikai adatokat nézegetve és a képek alapján is nagyon masszív termékeknek tûnnek :) Még egyszer köszönöm :)
Egyetértek. A rosszabb minõségû BDU féle nadrágokból kikophat a szín, a feketébõl szürke lesz, de olyan még nem történt velem hogy bármelyik elszakadt volna. A jó minõségûekben meg a szín is megmarad.
MaRee
08-12-2013, 08:17 AM
Érdekes, hogy a farmert eddig senki nem említette. Ugye ha jól tudom anno munkaruhának készült, én most is egy pár éves farmernadrágban járok dolgozni, gyakran derékig érõ tüskés gazban, és semmi baja.
Régebben én is a katonai ruhákat preferáltam, de mikor már a másodikat szúrta át valami és szakadt ki, akkor lemondtam róla.
Ezzel szemben a farmer elég strapabíró, és ugye mint tudjuk, az igazi farmer nem is nagyon gyullad meg.
Persze nem a kínai farmerokra gondolok, hanem valami normális minõségûre. Bár elég nehéz ilyet találni, mert ahhoz képest hogy a Levi's ha jól tudom a legrégebbi farmer márka, sok rosszat hallottam már róla. Replay meg egyéb ismertebbek pedig horribilis összegekért mennek. Ugye ma már nem az a szempont, hogy 10 évig kitartson egy nadrág. Szóval mindenképp érdemes valami "munkás" farmert kinézni, egyes cégek gyártanak is ilyen célra ruhákat.
imi79
08-12-2013, 08:54 AM
Én évek óta használom a BDU nadrágokat napi szinten.
Nem kopik, nem szakad, egyedül a zsebénél, de ott is azért, mert kikoptatja a kulcs, multitool, bicska pánt.
Valamint a zsebei sokszor jól jönnek motorozás közben is.
Farmert is használok, de közel sem olyan kényelmes mint a BDU.
Viszont gondolkodom valamilyen vízálló, erõsített vadász nadrág beszerzésén, csak horror áron vannak.
Valaki tud ajánlani?
Helikon Commander:
http://6mm.hu/posts/helikon-commander-shark-skin-jacket
Vasember
09-10-2013, 08:22 PM
Nekem egy Gunfighterem van. Nagyon szeretem. Azon van kapucni.
Vasember
09-11-2013, 05:01 AM
A vízállósága kitûnõ. Nem vagyok fázós, így egy aláöltözettel télen is hordtam, és csak nagy minuszokban kezdtem gondolkodni, hogy holnap már mást veszek fel.
Azt szeretem benne, hogy könnyû, és a legfontosabb, hogy lehet benne mozogni, nem vagy michelinbaba benne.
Negatívuma, hogy ha hidegben csak egy pólóra veszed akkor a hónod alatti szellõzõ zippzárja hozzáér a karodhoz és hideg, valamint ez egy rövid dzseki, tehát oda kell figyelni, hogy ne lógjon ki a derekad.
Nekem az egyik kedvencem.
mossberg-operator
09-27-2013, 11:44 PM
M65-os dzsekije van-e valakinek? Tapasztalatok?
mossberg-operator
09-28-2013, 05:12 PM
Illetve a nemet Flecktarnrol is keresek tapasztalatokat.
Ma megállítottak, hogy "thank you for your service". Mondtam neki, hogy "nem vagyok katona, nem szolgáltam", erre mondja a férfi, hogy "ja, pedig úgy nézel ki. Én mindig megköszönöm a szolgálatot azoknak akik veteránoknak néznek ki. Miattuk van szabadságunk." Erre csak azt válaszoltam, hogy "hm... hát igen".
A politikai dolgokat félretéve nem értem miért nézett veteránnak. a szakállam miatt? Vagy a kopott BDU nadrág miatt? Biztos nem a sportcipőm, vagy a szürke pulóverem miatt. :haha:
Tehát az utcán veterán katonának néznek, a barátnőm szerint meg úgy nézek ki "mint egy "bankrabló". Ezek szerint a veteránok úgy néznek ki mint a bankrablók? :confused: :D
Érdekes hogy egy kopott woodland terepnadrágba mit bele nem látnak az emberek. Vennék multicam nadrágot is, de már előre tartok hogy miféle ezredes úrnak fognak majd szólítani miatta. Tán még szalutálnak is. lol Vicces, mert Magyarországon a malteros talicskát tolják BDU nadrágban és munkaruházat boltokban lehet kapni ezeket a nadrágokat.
Ahogy nézem a Google streets-en a magyar kocsmákat, van hogy a kocsmák előtti csoportosulások minden második tagján malteres terepnadrág van. Itt szerintem már milíciának néznék a sok részeg segédmunkást. :haha:
Az jutott még eszembe, hogy a mormonok meg úgy öltöznek mint a pincérek, mégsem megy oda hozzájuk senki, hogy "tessék, itt egy kis borravaló".
fater.lajos
10-02-2013, 09:58 AM
Van nekem egy komám. Sok idõt töltöttünk együtt, az életemet is többször rá bíztam. Õ többet, hosszabban és zûrösebb helyeken szolgált mint az utcán köszöntöttek nagy része. Most új élettársa van és úgy néz ki, mint egy kisportolt, egészséges sokat teniszezõ és úszó cégvezetõ...
astonferi
10-12-2013, 05:24 PM
http://www.army.mil/article/104229/ ebbõl lett ez a magyar hír
http://index.hu/bloghu/novosapiens/2013/10/11/katonai_testpancel_golyoallo_szuperembert_faragnak _az_amerikai_gi_joe-bol
azért kiváncsi lennék rá
mossberg-operator
10-20-2013, 08:55 PM
Ma bujocskaztam a gyerekkel a bokrokban a parkban. O full rozsaszinben, en meg szurkeszold gatya, meg camo kabat. Genya vagyok?
Zacskóbicska
10-22-2013, 05:24 AM
Ma bujocskaztam a gyerekkel a bokrokban a parkban. O full rozsaszinben, en meg szurkeszold gatya, meg camo kabat. Genya vagyok?
Nem. A gyerekeknek sok mozgásra van szükségük.:)
Chupakabra
11-03-2013, 09:02 PM
vannak:) nem rossz, kivehetõ béléssel, és gallérba cippzározható kapucnival, mittudomén mínusz 10 fokig aláöltözve jó, az esõ-hó nem ivódik bele, de beszereztem kifejezetten arktikus körülmények közé CWU dzsekit is, mert utálok fázni.
Chupakabra
11-03-2013, 09:06 PM
Illetve a nemet Flecktarnrol is keresek tapasztalatokat.
M65 kabátom van, nagy hidegig jó, kivehetõ bélése van, és gallérba zippezhetõ kapucnija. Esõben egy darabig vízlepergetõ.
tulelokatona
12-28-2013, 09:56 PM
Üdv én most vetem m65-st az alphatol nagyon erös az anyaga
Fallout11
12-28-2013, 10:15 PM
De ha alpha gondolom az ára is elég erõs, nem? :-(
Sziasztok tetszik ez a nadrág, ismeri valalaki, tapasztalat vélemény?
http://www.aliexpress.com/item/Emerson-Pants-Weather-Outdoor-Tactical-Pants-Tactical-Pants-Emerson-BDU-Military-Army-Pants/1441792284.html
törölt tag -gl
03-03-2014, 09:18 PM
Mosózsák:
http://www.planetdry.com/media/catalog/product/cache/1/image/800x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/o/c/ocean-pack-dry-bag-10ltrs-blue_1.jpg
10-15 literes vízhatlan zsákba teszel 4-5 liter vízet, ruhát, valamennyi mosószert, lezárod és elkezded gyúrni 1 perctõl (gyorsmosás) 20 percig (mosógép színvonalú mosás). Majd öblítesz.
Akár túrázásoknál, stoppolásnál is jól jöhet. Egyszerû, könnyû.
Szinte bárhol lehet venni ilyen zsákokat, több fajtát is. Célszerû feketét venni! Az napos idõben még meg is tudja melegíteni a vízet. (kinnhagyod a napon)
Strandon mostam a balatonon (sajnos kénytelen voltam) rossmanos szatyorban. Nem lehet normálisan lezárni a száját, könnyen kiszakad.... de a mosási technika mûködik.
törölt tag -gl
03-05-2014, 09:03 PM
http://www.youtube.com/watch?v=bL10v-eCKn0
Találtam videot :)
+
http://www.youtube.com/watch?v=sKK4ZRFceQw
Errõl tudtok valamit?
http://www.opticsplanet.com/condor-condor-summit-zero-lightweight-soft-shell-jacket.html
:) Gondolkodom rajta, csak az ára magas. (Tudom az egy színûek olcsóbbak, de én Multicam-ban szeretnék.)
Vasember
03-11-2014, 08:57 PM
Errõl tudtok valamit?
http://www.opticsplanet.com/condor-condor-summit-zero-lightweight-soft-shell-jacket.html
:) Gondolkodom rajta, csak az ára magas. (Tudom az egy színûek olcsóbbak, de én Multicam-ban szeretnék.)
Ez ugyanaz mint az én HelikonTex Gunfighterem. Ha minden igaz azt is a Helikon gyártja Condor néven az usának.
Én nagyon szeretem (ma is abban voltam).
Köszönöm, akkor egyel több érv amellett hogy majd vegyek egyet.
Szerintem majd nyárra idõzítem, akkor talán olcsóbbak a téli holmik.
Ehhez a kabáthoz azt írták egy helyen, hogy mindenki vegyen eggyel nagyobb méretût. Ez mennyire igaz rá? Én nem kockáztatnék a nagyobb mérettel, mert a végén úgy néznék ki, mint aki egy sátrat húzott magára. :hogymi:
Vasember
03-11-2014, 09:15 PM
Én Helikonból xl-est hordok. 186cm 100kg
Itt a beígért videó a dzsekimrõl:
Condor Summit Soft Shell dzseki
http://www.youtube.com/watch?v=mfUgFoJDed8
...egy észre vétel...a vízhatlan horgász kabátban mindig leizzadok ha mozgok...bár nagyon jó,szél és vízálló és meleg....de a bw párka kényelmesebb..annak ellenére,hogy át ázik és nehezen szárad jobban szellõzik...úgyhogy azt preferálom..és veszek egy poncsót vagy esõruhát.....
Ez széldzseki féle. Esõben még nem próbáltam, de azt írják róla hogy bírja, csak ha nagyon esik akkor egy idõ után megadja magát. Szélben nagyon jó! Ha szélcsend van és süt a nap, akkor jön az izzadás. A múltkor 15-16 fok lehetett, sütött a nap és leizzadtam benne. Igaz, volt alatta egy pulóver is. Jó kis dzseki, tetszik. (A cipzárjával nem vagyok kibékülve, az elég gyengének tûnik.)
Vasember
04-06-2014, 05:23 AM
A helikonom nagy záporban is jól teljesített, nem ázott át. Viszont érdemes technikai aláöltözettel használni, mert a pamutpóló átázik alatta. Egy rendes aláöltözettel viszont kívül izzad a kabát (hegyi túrán szabályosan folyt rajta a víz). Kocsiba ülve pedig érdemes levenni mert ott is kinyomja a nedvességet és ha meleged van benne akkor az izzadtság mind az ablakon jelenik meg melletted.
Vasember
04-06-2014, 08:12 PM
Olyan, csak errõl legurulnak a vízcseppek.
mossberg-operator
04-11-2014, 05:11 PM
MTP camoval van valakinek tapasztalata?
Az a multicam angol verziója? Ránézésre majdnem ugyanúgy néz ki.
A. L. Ias
04-11-2014, 05:31 PM
Szép is, jó is, divatos is.... És nagyon kedvelt az Airsoftosok körében. Ezért jóval drágábbak itthon, mint a DPM, desert DPM. Gondolom odakint kicsit jobb a helyzet. Árnyas, sûrû, zöld erdõben talán kevésbé praktikus, mint a DPM, de világosabb, ritkás, erdõben, vagy erdõ szélen, cserjésben jobb lehet.
Gondolom vadászathoz vennéd fel, azért kérdezted. De utcára is elfogadottabb, mert kevésbé harsány a színvilága, mint a DPM-nek.
mossberg-operator
04-11-2014, 06:29 PM
Az a multicam angol verziója? Ránézésre majdnem ugyanúgy néz ki.
Az.
mossberg-operator
04-11-2014, 06:30 PM
Szép is, jó is, divatos is.... És nagyon kedvelt az Airsoftosok körében. Ezért jóval drágábbak itthon, mint a DPM, desert DPM. Gondolom odakint kicsit jobb a helyzet. Árnyas, sûrû, zöld erdõben talán kevésbé praktikus, mint a DPM, de világosabb, ritkás, erdõben, vagy erdõ szélen, cserjésben jobb lehet.
Gondolom vadászathoz vennéd fel, azért kérdezted. De utcára is elfogadottabb, mert kevésbé harsány a színvilága, mint a DPM-nek.
Pontosan. Gondolatolvaso vagy.
mossberg-operator
04-12-2014, 09:08 AM
Vettem egy ilyet, jatszoruhanak. Mill-tec copy of US Ranger BDU. 17 penz volt. 2340
mossberg-operator
04-16-2014, 06:26 AM
Na, akkor vettem egy MTP-s kabatot, jovo heten jon. Egyik munkatarsamnak is van. Uj, 27.39 font volt, ibej.
mossberg-operator
04-16-2014, 09:14 PM
Na, akkor vettem egy MTP-s kabatot, jovo heten jon. Egyik munkatarsamnak is van. Uj, 27.39 font volt, ibej.
Vettem egy polot is. Meg az UBACS-on is agyalok. Nem mintha hordanek body armourt...
Propper multicam zubbonyom
http://www.youtube.com/watch?v=S6WsOJOWGA4
:thumbup
Másodszorra csak sikerült. Elõször azt írta ki hogy már egyszer feltöltöttem ugyanezt a videót, pedig nem. Mindegy.
Propper ACU Multicam nadrágok amiket nem rég vettem
http://www.youtube.com/watch?v=cQrDMdaN21E
Újabb pozitív tapasztalat. 5.11-es cipõ, multicam nadrág, terepmintás sapka, Batman póló.
Az autókölcsönzõs alkalmazott meg megszólal, hogy "Tetszik a pólód!". :D Ezek szerint õ se rémült halálra a sok terepmintától.
A. L. Ias
08-09-2014, 05:58 PM
Gondolkodtam hova is tegyem, de talán itt a legautentikusabb. Erre (http://sheabouteverything.blog.hu/2014/08/04/katonai_leltar) az érdekes blogbejegyzésre bukkantam.
Végignézve a fotókat, igen sokáig csak a fegyverek változtak, a ruházat és a kiegészítõ tárgyak évszázadokon át változatlanok voltak és igen minimális volt belõle. Még a 2. VH-s felszerelés is igen puritán volt a falklandi és a modern felszereléshez képest.
Ha sok pénzem lesz:
http://www.lesen.hu/stealth-gear-ruhazat/extr-felsoruhazat/extreme-nadrag-modell-2n-erdozold/
Na meg ez:
http://lessator.hu/Extreme-Kabat2-termeszetfotosok-vadaszok-horgaszok
GAZDA
09-30-2014, 06:52 PM
Ilyen ruházathoz mit szóltok? http://www.sovietarmystuff.com/Product_662_Genuine_Soviet_Army_Sheepskin_Winter_P ointsman_Uniform_Jacket_Coat_White.html
Daniui
09-30-2014, 07:17 PM
Ilyen ruházathoz mit szóltok? http://www.sovietarmystuff.com/Product_662_Genuine_Soviet_Army_Sheepskin_Winter_P ointsman_Uniform_Jacket_Coat_White.html
Nekem nem tetszik, plusz nehéz és nehéz benne a mozgás, van egy hasonló kabátom, nem hordom....
Most Ukrajnába biztos sikert aratnék benne, olyan orosz ezredeses:)
Amúgy fasza melegnek tûnik.
GAZDA
10-01-2014, 03:42 PM
Nekem nem tetszik, plusz nehéz és nehéz benne a mozgás, van egy hasonló kabátom, nem hordom....
Téli idõszakban Te mit hordanál?
Most lehet kinéztek innen, de a lidlis Crivites ruhák nem rosszak.
Tegnap vettem egy fekete mellényt, utolsó darabok címen 2100ért 3000 helyett.
A korábbi felsõm 3777volt vízállónak titulálva. És az. Szakadó esõben voltam kint benne tesztelés céljából és OK! Olyan sportos kinézete van de ez csak egy dolog. Funkcióját full betölti!
Lehet nem illeszkedik teljesen a katonai terepes cuccok közé, de nekem nem ez a fontos elsõsorban, hanem, hogy azt tudja amit ígér.
Poláros mûszálas cumók de én maximálisan elégedett vagyok velük.
A gatyáim amúgy is zöld és terepszínûek és az olcsóbb kajak bírja a szederindát anyagból vannak. 5-6 év után sem indult meg a varrás egyiken sem,
míg az egyik volt kolléga flancos columbia gatyája jó ha 1évet bírt.
Daniui
10-18-2014, 12:01 PM
Sose azt nézd hol veszed hanem azt, hogy mit veszel és ugye, hogy milyen áron. Turkálóból is pl. lehet jó cuccokat beszerezni, ha idõt szánsz rá. Egyik legjobb nadrágom például onnan volt, olyan erõs volt, hogy hihetetlen, ilyen elit cucc volt, csak már kinõttem...
Zacskóbicska
10-18-2014, 03:54 PM
Most lehet kinéztek innen, de a lidlis Crivites ruhák nem rosszak.
Tegnap vettem egy fekete mellényt, utolsó darabok címen 2100ért 3000 helyett.
A korábbi felsõm 3777volt vízállónak titulálva. És az. Szakadó esõben voltam kint benne tesztelés céljából és OK! Olyan sportos kinézete van de ez csak egy dolog. Funkcióját full betölti!
Lehet nem illeszkedik teljesen a katonai terepes cuccok közé, de nekem nem ez a fontos elsõsorban, hanem, hogy azt tudja amit ígér.
Poláros mûszálas cumók de én maximálisan elégedett vagyok velük.
A gatyáim amúgy is zöld és terepszínûek és az olcsóbb kajak bírja a szederindát anyagból vannak. 5-6 év után sem indult meg a varrás egyiken sem,
míg az egyik volt kolléga flancos columbia gatyája jó ha 1évet bírt.
A LIDL-ben kapható természetes anyagú, (military stile) nadrágok tényleg verik minõségben a legtöbb modern katonai termékként kikiáltott cuccokat. Árban jók, viseletre kényelmesek és alátámasztom, tényleg strapabírók. Az utóbbi idõkben én is veszek belõlük és sosem csalódtam.
Dream_walker
10-18-2014, 07:07 PM
A LIDL-ben kapható természetes anyagú, (military stile) nadrágok tényleg verik minõségben a legtöbb modern katonai termékként kikiáltott cuccokat. Árban jók, viseletre kényelmesek és alátámasztom, tényleg strapabírók. Az utóbbi idõkben én is veszek belõlük és sosem csalódtam.
Na, akkor a következõ fizunál felkerekedek, egy-két holmi beszerzése amúgy is aktuális.
Riana
11-07-2014, 09:16 AM
Hali!
Leült a topic és továbbra is nehezményezem, hogy a nõi vonalat nem vesézi ki senki. Akiknek van barátnõjük/ feleségük õk mit hordanak melyiket érdemes hol? . A nõk nehezebben rendelnek maguknak katonai bakancsot a netrõl, már csak azért is mert klasszisokkal kisebb lábuk van, mint egy férfinak. Úgyhogy aki öltözteti otthon az asszonyt szívesen vennék tõle pár tippet kabát ruha és cipõ fronton :)
Grafitos
11-07-2014, 09:22 AM
Nem vagyunk militánsok..nálam az asszony csinosban jár, nem katonaiban..Ha mozgat a téma kezd el te kivesézni, vagy tegyél fel konkrét kérdést.
A párom általában fekete farmernadrágot hord. Van hogy kéket. A múltkor vett egy bakancsot, ami érdekes, mert nem tudtam hogy akart magának olyat. Szereti a rózsaszín dolgokat, de vannak terepszínû ruhái is. Általában Interneten rendel mindenfélét, ritkán megy ruhaüzletbe. Néha meg használt ruhás helyen veszünk ezt-azt. De újnak kinézõ pólókat, nadrágokat, kabátokat árulnak, a bolt bevétele meg jótékonysági célra megy, úgyhogy nincs semmi gond velük. :)
varég
11-07-2014, 10:11 AM
Hali!
Leült a topic és továbbra is nehezményezem, hogy a nõi vonalat nem vesézi ki senki. Akiknek van barátnõjük/ feleségük õk mit hordanak melyiket érdemes hol? . A nõk nehezebben rendelnek maguknak katonai bakancsot a netrõl, már csak azért is mert klasszisokkal kisebb lábuk van, mint egy férfinak. Úgyhogy aki öltözteti otthon az asszonyt szívesen vennék tõle pár tippet kabát ruha és cipõ fronton :)
Múltkor elnézegettem a használtruhásnál a katonai(angol, norvég, usa, stb.) cuccokat, egy átlagos testalkatú hölgyet kb. 5-6000Ft-ból fel lehet ruházni, bakancs nélkül.
Elég sok, kis méretû ruha van, amit a hazai férfinép 80%-a nem tud felvenni, a méret szûke miatt.
Asszonynak holnap nézünk majd valamit, ha találunk. :)
Sok terepszín már nem is feltûnõ, a divatos ruhák között. ;)
astonferi
11-07-2014, 10:14 AM
Hali!
combfix, tûsarok mint egyetlen elfogadható nõi viselet. :haha:
na komolyan . farmer nagy hidegben farmer alatt vastag harisnya ami nem nylon, polár, cuccok lehetõleg nem rikító színekben de nem is feketében. írták már a LIDL-t vettük ott polár cuccokat és jó minõség jó áron. legutóbb pont esõkabátot vett béléses és nagyon elégedett vele. cipõ kényes kérdés de az én nejem bõr cipõt - csizmát ( jellemzõen ECCO - Rieker - Geox ) hord lapos sarokkal mert az stabil járást ad neki.
Zacskóbicska
11-07-2014, 06:09 PM
Hali!
A nõk nem szeretik, ha részükre ilyen holmit ajánlanak fel. Ennek ellenére rendkívül szívesen hordják a következõket, az én készletembõl mindig "elkobozzák":
- angol DPM ing és nadrág,
-horvát terepszinû katonai ing (Reintexnél olcsó),
-Bundesweher gyakszi nadrágja.
Én felajánlottam a nálam rendszeresített, ill. idõszakosan megjelenõ XX-es kromoszómájú egyedeknek, hogy ellátom õket a méretükre való holmival, de mind visszautasította. Helyette az enyémet einstandolják rendszeresen, úgyhogy én nézelõdök mostanában abba az irányba, hogy valyh mi lehet az, amit ezek nem fognak elkobozni tõlem.
Riana
11-07-2014, 07:45 PM
:)
Köszönöm a tippeket .)
Télikabát és pulcsi fronton mit használtok? Vagy a férfiember fakír és nem fázik? :)
Pityubá
11-07-2014, 08:13 PM
:)
Köszönöm a tippeket .)
Télikabát és pulcsi fronton mit használtok? Vagy a férfiember fakír és nem fázik? :)
Már hogyne fázna a férfiember, én például garbósítható cipzáras vadászpulóvert, és kapucnis vízlepergetõs mellényt, valamint kámzsaként is használható kötött sapkát hordok kint a terepen.
4234
Ha nagyon hideg van, meleg helyre bújok, ahogy a cserkész köszönés is mondja.... ;)
Riana
11-08-2014, 05:24 PM
Pityubá köszönöm a hozzászólást.Ez õsszel még csak csak de télen ? Amikor fél méteres hó van?Tudom ne menjen ki olyankor az ember, de ha muszáj akkor muszáj :)
Már gondoltam rá hogy kötök gyapjúpulcsit mert az tuti meleg de nem strapabíró :( szóval kintre és vészhelyzetre nem lenne hordható
Télikabáttal ugyanez a gondom. A túrakabátok melegek de kezelhetetlenek és horror áruk van és természetben nem a legszerencsésebb mozgásügyileg (sem)
Pityubá
11-08-2014, 06:30 PM
Pityubá köszönöm a hozzászólást.Ez õsszel még csak csak de télen ? Amikor fél méteres hó van?Tudom ne menjen ki olyankor az ember, de ha muszáj akkor muszáj :)
Már gondoltam rá hogy kötök gyapjúpulcsit mert az tuti meleg de nem strapabíró :( szóval kintre és vészhelyzetre nem lenne hordható
Télikabáttal ugyanez a gondom. A túrakabátok melegek de kezelhetetlenek és horror áruk van és természetben nem a legszerencsésebb mozgásügyileg (sem)
Szeretem a gyapjú ruházatot, hozzátenném a Kõlyuki Cserkészforrásnál készült képen is látszik zubbony is volt rajtam, ugyan ujjatlan a mellény de a zubbony ujja és a vadász pulcsi már kielégíti a réteges öltözködést akár télen is.
Mellény nagy mozgásszabadságot enged fontosabb testrészeket melegen tartja. (a legfontosabb szervet pedig a molinó alsó védi a kihûléstõl) ;)
Mivel a terepen nagyrészt folyamatos mozgásban vagyunk, ezért figyelembe kell venni az így keletkezett hõt, ha túl vagyunk öltözve akkor jön a kimelegedés izzadás, ami kerülendõ (katonai tapasztalat).
OFF
Ha ez mégsem elég akkor marad a meleg helyre bújás, tudod a cserkész lány, hogy köszön vissza ?
ON
Riana
11-08-2014, 06:45 PM
hát sajna anno én csak kisdobos voltam és akkoriban még nem azt tanították hogy kell másokhoz bebújni XD De lehet praktikusabb lett volna .^^
De örömmel venném ha elárulnád hogy tudjam ha valaki bújni akar és tudja a jelszót nem kell megrugdosni .)
Henrietta1
11-08-2014, 07:15 PM
Riana! Pár katonai boltban lehet kapni nõi szabású katonai gyakorlókat. Túra boltokban szintén rengeteg jó cuccot találsz, valamint érdemes megnézni a Munkavédelmi boltok ruha ajánlatait, rengeteg jó minõségû, kimondottan meleg kabátot és pulcsit árulnak egész olcsón.
Pityubá
11-08-2014, 07:38 PM
Riana! Pár katonai boltban lehet kapni nõi szabású katonai gyakorlókat. Túra boltokban szintén rengeteg jó cuccot találsz, valamint érdemes megnézni a Munkavédelmi boltok ruha ajánlatait, rengeteg jó minõségû, kimondottan meleg kabátot és pulcsit árulnak egész olcsón.
Bizomány, pólót, kámzsasapkát, hátizsákot, munkaruházati boltban vettem. ;)
Riana
11-08-2014, 07:53 PM
Igen ezeket már nézegettem de ruhát nem rendelnék próba, anyagtaperolás és ellenõrzés nélkül :)
Munkaruházatiban farmert néztem ami jobb minõségû de csak férfiaknak van :)
Pityubá
11-08-2014, 07:58 PM
Hmm, akkor nem jó munkaruházatiban jártál.
Olyanba menj ahol tartanak katonai cuccot. :rolleyes:
Riana
11-08-2014, 08:15 PM
valószínûleg :) de akkor majd keresek ilyet is. Esetleg aki tud pesten tippelõdhetne címet :) köszönöm
Pityubá
11-08-2014, 08:17 PM
Privi ment. ;)
Riana
11-08-2014, 08:18 PM
köszönöm szépen!
Dream_walker
11-08-2014, 08:32 PM
Ez õsszel még csak csak de télen ? Amikor fél méteres hó van?Tudom ne menjen ki olyankor az ember, de ha muszáj akkor muszáj :)
A gyapjúpulcsi alsó rétegbe kell, akkor elég jól bírja a strapát. Kívülre durvább anyag, pl. zubbony (legtöbbször én is azt hordok külsõ rétegnek).
Fél méteres hónál a beázást kell még elkerülni, úgyhogy érdemes mûanyag kamáslit használni, valamint lassan kell mozogni (nem mint egy csiga, de ahogy Pityubá írta, ha kimelegszel, izzadsz is, és az rossz). Vészhelyzetben az életmentés az elsõ, akkor izzadhatsz :)
Télikabátnál kérdés, hogy pontosan mihez is kell a természetben. Mert ha túlélõs-retkelõs-bokorugrós szituban gondolkodsz, akkor egy hagyományos télikabát/túrakabát nem az igazi.
Amit én használok (bár próbálom nagyon kímélni, szóval a retkelés meg a bozótugrás az nagyon módjával történt még csak meg), az egy decatlonos vitorlázókabát.
Nevetségesen olcsó volt, olyan 6-7k huf, kívülrõl sima széldzsekinek tûnik, de jóval erõsebb az anyaga, jobban lepergeti a vizet, belül pedig egy kivehetõ polár bélés van, ami gyakorlatilag inkább egy pulcsira hasonlít. Szoktam is annak használni néha, teljesen vállalható.
Ami többször is tesztelve volt benne, az a balatoni jégen korizás nagy fagyban, szélben, parton üldögéléssel és forraltborral ácsorgással összekötve. Nagyon kell mozogni benne, hogy izzadni kezdj, és ha állsz, akkor sem hûlsz ki, legfeljebb nagyon hosszú idõ alatt. Ráadásul a kapucnija az arc (áll, száj vonaláig) elõtt összezárható, sálat, sapkát nem pótol, de a szelet nagyon jól kizárja.
A többi használati mód csak alkalomszerûen volt meg, szóval nincs rá garancia, hogy a bozótot is bírja az anyaga hosszútávon.
A jány már elkezdett szerelkezni, mert szeret velem kijárni fotózni.
Van már fasza Sorel bakancsa, pár polárbéléses cucca még, meg sí gatya, de azokat utálom,
mert susog mint a p..csa. De ha nem fázik bennük (annyira), nekem ez számít.
Van egyforma terepszínû 2 részes esõ ruhánk is, eggyütt pülledünk benne a úgy van, ez ritka de korábban sos kellett.
Riana
11-11-2014, 08:57 PM
nekem is is kéne télikabát városban és kintre vagy ez túl extrém hogy ami jó a természetbe abban a városban megfagy az ember és viszont? Vannak ezek a sokrészes túrakabátok ami városba is jó meg természetbe is de nem vagyok elájulva tõle és gyémántáron van. Plusz kezelhetetlen mert csak addig vízlepergetõ meg lélegzõ meg izémizé amíg nagyon spéci kencével nagyon spécin nagyon vigyázol rá szóval nem a legjobb
a zubbony meg nem városba való mindennapos életvitelre.Férfiaknál még csakcsak de nõként azért eléggé megbámulnának és nem szeretnék feltûnést kelteni.fõleg nem este amikor bandákba verõdve rosszarcú egyének gyepálják egymást a buszmegállóban késekkel...
A. L. Ias
11-11-2014, 09:21 PM
Én külön kezelem a két terepet. Városban vékonyabb rétegeket használok. Póló, vékony polár pulóver, softshell mellény, softshell dzseki. Így könnyen tudom szabályozni a rétegeket a cipzárokkal. Nem fülledek be a metrón, héven vagy a zárt tereken, viszont kellõen melegen tart ha huzamosabb ideig az utcán sétálok.
Természetben vastagabbak a rétegek. Póló, vékony garbó, flanel ing, MH mikádó, gyakorló béléssel (csak az volt a méretemben). Kellõen masszív anyag és nem sajnálom ha akad a bozótban. Ezeket a rétegeket variálom attól függ milyen a hõérzetem.
Zacskóbicska
11-12-2014, 07:03 AM
nekem is is kéne télikabát városban és kintre vagy ez túl extrém hogy ami jó a természetbe abban a városban megfagy az ember és viszont? Vannak ezek a sokrészes túrakabátok ami városba is jó meg természetbe is de nem vagyok elájulva tõle és gyémántáron van. Plusz kezelhetetlen mert csak addig vízlepergetõ meg lélegzõ meg izémizé amíg nagyon spéci kencével nagyon spécin nagyon vigyázol rá szóval nem a legjobb
a zubbony meg nem városba való mindennapos életvitelre.Férfiaknál még csakcsak de nõként azért eléggé megbámulnának és nem szeretnék feltûnést kelteni.fõleg nem este amikor bandákba verõdve rosszarcú egyének gyepálják egymást a buszmegállóban késekkel...
Vegyél vászon, vagy gyapjú anyagú kabátot, amit kényelmesnek találsz. Ezek az anyagok átengedik a test páráját, emellett masszívak és mindkét "terepen" jól viselkednek.
kovu78
11-12-2014, 11:56 AM
http://www.youtube.com/watch?v=6mOS9yvTfik
Bushcraft anorák -ez is nagyon jó szerintem :)
Pityubá
11-12-2014, 11:46 PM
Bushcraft anorák -ez is nagyon jó szerintem :)
Hmmm elgondolkodtató, kevés varrással szükség ruházatnak is megfelelõ.
Poncsószerûen is lehet használni a pokrócot.
Fej kibúvásához kb 30 cm hossz. egyenes vágást kell készíteni az összehajtott pokróc közepén, deréknál szíjjal, vagy kötözõanyaggal összekötni.
Riana
11-15-2014, 11:26 AM
Olyanom van de télen abban fázom
Riana
11-15-2014, 11:26 AM
Városban tuti nem néznének meg ha prepper apácának öltöznék XDDD
Dream_walker
11-16-2014, 10:43 AM
A városban kevésbé fagy meg az ember, mert ha nem bírja a kabát, bele lehet menni egy kávézóba vagy kocsmába :)
Amúgy meg városban az a lényeg, hogy ne legyen feltûnõ, terepen meg az, hogy védjen, és ne akadályozzon. A sokrészes túrakabátok annak jók, aki tele van lével, és havonta-kéthavonta egyszer tesz egy néhány kilométeres túrát.
Ha mégis van ilyened, a speckó kencét cseréld le méhviaszos nyeregzsírra, lovasboltban kapni, 1000 huf/1-200g, több éves adag.
Nõként hihetetlen, hogy a zubbony nem ragadta meg a fantáziád :) Nagyjából 1000 forintból és pár óra szabadidõbõl át lehet szabni egy sima katonai zubbonyt is úgy, hogy már azért néznek meg az utcán. Gombokat lecseréled, mandzsetta, gallér rávarrás valamilyen színes, divatos anyaggal (csipkés hatású is lehet), a vállrészre, vagy a mellkas fölé egyéb felvarrót vagy hímzésmintát keresel, ráteszed, örülsz :) Zsinóros díszítést meg sem említem :)
varég
11-16-2014, 06:53 PM
Nõként hihetetlen, hogy a zubbony nem ragadta meg a fantáziád :) Nagyjából 1000 forintból és pár óra szabadidõbõl át lehet szabni egy sima katonai zubbonyt is úgy, hogy már azért néznek meg az utcán. Gombokat lecseréled, mandzsetta, gallér rávarrás valamilyen színes, divatos anyaggal (csipkés hatású is lehet), a vállrészre, vagy a mellkas fölé egyéb felvarrót vagy hímzésmintát keresel, ráteszed, örülsz :) Zsinóros díszítést meg sem említem :)
Az asszonykám egy használt ruhásnál választott magának egy DPM alsót-felsõt...
Megtetszett neki, lehet kissé át is alakítja majd. :
varég
11-16-2014, 06:55 PM
Városban tuti nem néznének meg ha prepper apácának öltöznék XDDD
Hidd el, amilyen ruhákban bóklásznak manapság, szerintem nem tûnnél ki a tömegbõl...
Amúgy Tankinak jó ötletei vannak, amiket meg is valósított :)
Scabiosa
11-19-2014, 03:40 PM
Én annak vagyok a híve, hogy legyen bõven tartalék, minden hónapban veszünk 5-10 ruhát fejenként.
Használtruhaboltban 100 Ft-ért olyan darabokat veszek, amelyek ritka jó minõségûek, vastag, erõs, minõségi anyagból készültek, aztán varrónõvel még pár 100 Ft-ért átszabatok többet egyszerre olyanra, ami nekem ízléses és nõies. Sehol nem találtam még olyan jó meleg ruhaanyagokat, mint használtruhásoknál, gazdag sznobok által levetett darabok között. :) Igaz ez pulcsira, nadrágra, kabátra. És így összeegyeztethetõ a meleg, strapabíró öltözék a városi megjelenés kívánalmaival. :)
https://www.facebook.com/video.php?v=10153423215163084
:tapsol: Jó sok féle módon lehet hordani.
Kisss
12-10-2014, 01:03 PM
http://www.decathlon.co.hu/sibir-kabat-100-barna-id_8222570.html
A decathlon vadasz reszlegen vettem! Majdnem olyan eros a kulseje mint a motoros cordurae, igy nem kell felteni a gallyaktol, tovisektol! :)
GAZDA
12-11-2014, 07:20 AM
Extrém hidegre kinek mi az ajánlata pl. ha több órán át kell egy helyben álldogálni -15-20 C fokban?
Grafitos
12-11-2014, 08:20 AM
Vastag talpbetét és teljes aláöltözet használatával talán kibírható és ott már jöhet egy zsebmelegítõ is:)
Én a bringás cuccokban bízok, pl
http://www.decathlon.co.hu/nagyon-meleg-felnott-nadrag-id_8217010.html
egy ilyennel
http://www.decathlon.co.hu/s300-hosszu-ujju-alaoltozek-id_8217439.html
Extrém hidegre kinek mi az ajánlata pl. ha több órán át kell egy helyben álldogálni -15-20 C fokban?
Például:
http://www.z-shops.eu/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=kamik&gclid=CLreg7nFvcICFWXHtAodDi0AXQ
http://www.xxllashes.hu/hu/pp-xmas/heatees/Futheto-cipo-betet
Bélelt gatya, sí vagy zöld plüssbéléses(nekem ilyen van)
Testhez simuló aláöltözet és arra többi - polár/gyapjú pulcsi
Semmi extrém dolog nélkül ezeket javasolnám.
Sapka, arcvédõ maszk már részlet kérdés, kesztyûbõl is van ezer féle. Lábfázás kritikus szerintetem.
Mondjuk a hegymászók is megfagynak úgyhogy nincs tuti recept.
Ha sokat lennék ilyen szituban kint ezeket venném fel/szerezném be.
videós "segítség" : https://www.youtube.com/watch?v=HW3gPhusODU&feature=youtu.be
:rolleyes:
GAZDA
12-12-2014, 07:19 PM
Vastag talpbetét és teljes aláöltözet használatával talán kibírható és ott már jöhet egy zsebmelegítõ is:)
Én a bringás cuccokban bízok, pl
http://www.decathlon.co.hu/nagyon-meleg-felnott-nadrag-id_8217010.html
egy ilyennel
http://www.decathlon.co.hu/s300-hosszu-ujju-alaoltozek-id_8217439.html
Alsó rétegnek jó de e fölé még mit veszel?
GAZDA
12-12-2014, 07:22 PM
Például:
http://www.z-shops.eu/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=kamik&gclid=CLreg7nFvcICFWXHtAodDi0AXQ
Sapka, arcvédõ maszk már részlet kérdés, kesztyûbõl is van ezer féle. Lábfázás kritikus szerintetem.
Hasonló bakancsom van lesre jó de ha mozogni kell benne.....nem a legdinamikusabb.
GAZDA
12-12-2014, 07:26 PM
Például:
A síruha, gortex és egyéb anyagok nagyon susogósak ami bizonyos helyzetekben nem szerencsés.
Nekem aláöltözõ és max 1-2 pulcsi ami jó attól több már nehézkes és gátolja a vérkeringést. E fölé valami külsõ réteg?
gyûjtögetõ
12-12-2014, 08:34 PM
Extrém hidegre kinek mi az ajánlata pl. ha több órán át kell egy helyben álldogálni -15-20 C fokban? Valami jó erõs tömény :D
Dream_walker
12-13-2014, 09:29 PM
A napokban találtam ezt a boltot:
http://www.hanzamunkaruha.hu
Még nem rendeltem tõlük, de fõleg a kifutó termékek között vannak pofátlanul olcsó cuccaik...
GAZDA
12-14-2014, 07:50 AM
videós "segítség" : https://www.youtube.com/watch?v=HW3gPhusODU&feature=youtu.be
:rolleyes:
Jól elmondja az öreg de a tûzállóság hiánya az "némileg" zavar. Azért nem szerencsés ha ráég a ruha az emberre.
Cordura anyag átfestéséhez van tippetek ? Ddpm-et szeretnék átfesteni kicsit itteni terepszínûbbre .
Cordura anyag átfestéséhez van tippetek ? Ddpm-et szeretnék átfesteni kicsit itteni terepszínûbbre .
WestBam
01-02-2015, 12:18 AM
Segítséget szeretnék kérni olyanoktól akik tudnak tippeket adni Budapesten hol lehet jó áron jó minõségû akár munkába is hordható (irodai) gatyát esetleg felsõket beszerezni. Végigolvastam én a topicot de a sokat emlegetett bdu névvel sokra nem mentem. Nem tudom, most itt eredeti katonai forrásból származó darabokról vagy amiket én találtam kópiákról beszéltek.
Sajnos gatya fronton vagyok a legnagyobb szívásban. Vettem már olcsó kínai farmert most kínomban több darabot és ezeket hordom míg szét nem hullanak mert elõtte beruháztam baromi drága levis és energy farmerekbe de igazából silány ezeknek is a minõsége (1 évet bírtak sok jóindulattal) ezért döntöttem most a legolcsóbb kínai mellett, mivel ezekbõl kijön egy normális árából 5-6db simán.
Pulcsiban sem vagyok sokkal elõrébb, szívesen vennék én fel kötött pulcsit de mostanság valahogy olyanok ezek mint a szeletelt felvágott, valami ûrtechnológiával el tudják olyan szinten vékonyítani õket, hogy egy csúnyább ránézésre azonnal szétszakadnak, esetleg ha nem óvatosan veszem le akkor is megszakad az anyaguk. Régen még a Józsefvárosin sikerült vennem két rendes kötött pulcsit amik ki is bírtak olyan 4-5 telet de sajnos már azok feladták, decathlonos quechua polárokat vettem még anno mikor bejött az országba és az akkor vásárolt polárjaim még valemennyire mûködnek de amiket az elmúlt 2-3 évben vettem már a leggagyibb kategóriát képviselik. Én el sem akartam hinni, hogy a 2. (!!!) mosás után már bolyhosodni kezdett, a harmadik után már nem vagyok hajlandó felvenni max itthonra mert teljesen gázul néz ki. Azon kívül amit elsõre vettem minõségi zippzárral rendelkezett, az ujjak végén a mai napig feszes gumírozással voltak ellátva, most már ez is a múlté, max a magas árkategóriában vannak benne ezek az apró de funkcionális dolgok :cry:
Ha valakinek vannak tapasztalatai normál utcai tartós ruhákkal kérem ossza meg velem akár priviben is mert már lassan tényleg csak a kínaiban fogok megvenni mindent mert a márkásak is ugyanannyit, max 2x annyit bírnak ki.
Még egy rövid sztori:
Anno olyan 14-15 éve vettem pult alatt olcsón nike melegítõ gatyát. Konkrétan 10évet kibírt különösebb probléma nélkül, azért már a végén észrevettem, hogy kezdi feladni de ugye megszolgálta az anno magas árát (még pult alól is elég drága volt). A következõ ugyanilyen melegítõgatya vásárlás ugyanez a márka és 2 azaz kettõ év után nézett ki úgy, mint az addigra 12 éves elõzõ (addigra már az is feladta a harcot teljesen). A régi nem elszakadt vagy megnyúlt hanem elkopott a combomon az anyaga a sok benne megtett km-tõl. Az új megnyúlt és rolytosodott a cipõnél ami hozzáér szára. Botrány...
Én farmert sose hordok, utoljára talán 12 éve lehetett rajtam farmer. BDU-ból a Propper-t veszem, nem tökéletes, de nem is ócska. A vastagabb kiszerelésû Propper ruházatok pedig kifejezetten erõsek. (A vékonyabb nyáriak kevésbé.)
Most vettem Gildan kapucnis pulóvereket (rögtön 9 darabot). Szerintem életem egyik legjobb befektetése volt, mert eBay-en olcsó volt, ledumáltam az árussal, hogy sokkal olcsóbb szállítási díjjal küldje el. A minõsége ezeknek a pulóvereknek pedig kiváló. Nem az a vékony béna pulóveranyag, hanem a beül bolyhos fajta. :cool:
Ha jó minõséget akarsz, akkor ott az 5.11-es márka is. Õk is gyártanak ruházatot.
Én fekete és terep színû nadrágokat szoktam venni. Ha nem akarsz kilógni a sorból, akkor jó ötlet lehet drapp színben megvenni, az nem annyira feltûnõ. :beer:
Picsogi
01-02-2015, 10:12 AM
Én 4-5 éve vettem üzlet felszámolásból féláron Timberland nadrágokat (2 db). az egyik zsebes terepes a másik sima nadrág. Hát így is drágák voltak 12500/db de kegyetlenül jók.
A terepes zsebes konkréten azóta munkásnadrág (favágás, autószerelés, esztergálás, hegesztés) és semmi baja, minden zseb a helyén, nem rojtos a szára stb...
Találni olx-en vaterán is (újan) prbáld ki ha találsz neked elfogadható áron.
WestBam
01-02-2015, 11:32 AM
Köszönöm az eddigi tippeket, egyedül a timberland márka ismerõs ezek közül de arról is csak az ára miatt vannak emlékeim hiszen 30-40e Ft-ot egy nadrágért szerintem csak a kiemelten jó anyagi helyzetûek tudnak adni. Sajnos én nem de ezentúl figyelem majd hátha valahol megfizethetõ áron is találok belõlük, a 10-15e környéke még belefér ha valóban tartós :admire:
Persze várom továbbra is a tippeket, esetleg ha budapesti valami militária boltban tudtok jó minõségû eredeti katonai cuccokról szólhatnátok mert nézegetem õket de sok ötletem nincs, hogy melyik az ami valóban katonai felhasználásra készült és melyik amelyek csak utángyártott vackok.
Gildan kapucnis pulóverem van , árához képest vastag , jó anyag , venni fogok még párat . 3500 /db kb .
astonferi
01-02-2015, 12:10 PM
Köszönöm az eddigi tippeket, egyedül a timberland márka ismerõs ezek közül de arról is csak az ára miatt vannak emlékeim hiszen 30-40e Ft-ot egy nadrágért szerintem csak a kiemelten jó anyagi helyzetûek tudnak adni. Sajnos én nem de ezentúl figyelem majd hátha valahol megfizethetõ áron is találok belõlük, a 10-15e környéke még belefér ha valóban tartós :admire:
Persze várom továbbra is a tippeket, esetleg ha budapesti valami militária boltban tudtok jó minõségû eredeti katonai cuccokról szólhatnátok mert nézegetem õket de sok ötletem nincs, hogy melyik az ami valóban katonai felhasználásra készült és melyik amelyek csak utángyártott vackok.
szia
legiosmilitary-ban kapsz eredeti cuccokat jó áron. ha van pénz akkor plázában camel activ és a timberland cuccok is jók. a vatera-ban nem bíznék egyre több a hamisítvány amit eredetinek árulnak. legios military nagyon korrekt ha nem jó vagy gondod van visszaviszed kicseréli.
mzperiksz
01-02-2015, 12:18 PM
Túlélõ jól mondja, az 5.11 nadrágok nekem nagyon beválltak. Nem a legolcsóbb kategória, de minõségben és kényelemben az elsõk közt van LE felszerelés terén.
http://shop.milipol.hu/hu/bolt/nadragok
Henrietta1
01-02-2015, 02:52 PM
Az 5.11 nadrágok szerintem is nagyon jók! Ráadásul van belõle nõi változat is! :)
astonferi
01-02-2015, 02:57 PM
Az 5.11 nadrágok szerintem is nagyon jók! Ráadásul van belõle nõi változat is! :)
csajokat jobbszeretem nadrág nélkül :D
Henrietta1
01-02-2015, 03:36 PM
Na jó, de néha fel kell öltöznünk, különben megfázunk! :D
MacIver
01-02-2015, 05:51 PM
Fiatalabb, illetve jól karbantartott hölgyeknek kötelezõ kellene legyen a miniszoknya. Esetleg a passzos szabadidõnadrág, passzos felsõvel. ;)
Látva az 5.11-es dolgok árait, az Államokban jóval olcsóbbak. Itt nálunk fele annyiba kerülnek mint otthon. :hogymi:
Dream_walker
01-03-2015, 07:47 AM
Na jó, ezzel nem szûkítetted nagyon le a keretet, ott szinte minden olcsóbb, mint nálunk :D
WestBam
01-03-2015, 10:49 AM
Látva az 5.11-es dolgok árait, az Államokban jóval olcsóbbak. Itt nálunk fele annyiba kerülnek mint otthon. :hogymi:
Ennek mi itt hungarisztánban annyira nem örülhetünk, hiszen itt minden drágább.
Az a gáz, hogy ezeket jobb felpróbálni, hogy mennyire kényelmes és melyik méret ami tuti passzol. Aztán ha usa-ból megrendelem webshopból rájön a posta ami nem kevés, a vámon tuti megfogják így áfa és vámkezelés is rájön. Szóval nyerek vagy 1-2e Ft-ot ha onnan hozatnám rizikózva a fenti sarcokat és azt, hogy esetleg nem jó a mérete és eladni meg örülhetek ha árában sikerülne :(
Na ezért érdekel engem megbízható forrásból szállító budapesti bolt mert akkor azt veszem ami kényelmes és jó méretben, igaz az árának duplájáért sajnos :(
Én vettem egyet, aztán utána tudtam hogy mi a jó méret. Azóta mindig azt veszem. Mindig online vásárolom a BDU nadrágjaimat és felsõket. Egyedül a Blackhawk kesztyûmmel fürödtem be, az egy mérettel kisebb lett mint kellett volna.
A vámot vagy nézik, vagy nem, de a postaköltség az mindig gond, ha tengeren túlról rendelsz. De érdemes megnézni a nyugat-európai boltokat is, úgy nincs vám.
astonferi
01-03-2015, 04:02 PM
Na jó, de néha fel kell öltöznünk, különben megfázunk! :D
de csak néha vagy inkább melegítelek :D
..keresgélek,de nem találok...olyan kabát,aminek a külseje és belseje egyenértékû,vagyis ..így is meg úgy is lehet hordani...az egyik fele civil a másik valamilyen rejtõ-terep szín...találkoztatok ilyennel?
Bowman
01-03-2015, 05:43 PM
Nem egészen az amire Te gondolsz, de terepszínûben létezik kifordítós:
http://combatgear.blog.hu/2013/08/05/partizan-m_felso
Egy civiles változat engem is érdekelne!
DavidK
01-04-2015, 01:09 PM
..keresgélek,de nem találok...olyan kabát,aminek a külseje és belseje egyenértékû,vagyis ..így is meg úgy is lehet hordani...az egyik fele civil a másik valamilyen rejtõ-terep szín...találkoztatok ilyennel?
Úgy tudom, az igazi bomber dzsekik belseje azért narancssárga, hogy a lezuhant pilóta mentésnél kifordítva vegye fel amolyan láthatósági mellényként. Lehet hogy csak szükségmegoldás, nem tudom mennyire megfelelõ tartós használatra.
fater.lajos
01-04-2015, 01:44 PM
Az igazi bomber dzseki nem a kifordíthatóságtól meg a narancs béléstõl az ami. Attól igazi, hogy A-2 márkájú. :D
http://www.acmedepot.com/a2jacket/index.shtml
http://en.wikipedia.org/wiki/A-2_jacket
mzperiksz
01-04-2015, 02:14 PM
Nagyon kevés kifordítható kabátnak teljes értékû mindkét fele.
Ez sem az igazi:
http://www.grube.hu/221020-kabat/56479-kifordithato-cserkelo-kabat-xxl
haven
04-20-2015, 05:48 PM
Tavaly került hozzám egy 5.11 es nadrág, már nem emlékszem melyik típus, de jó drága volt. Nagyon szerettem, jó színe, szabása, anyaga volt. A Feleségem szerint munkásgatya :haha:
Fél év hordás után lett egy Sony Z2 telefonom, szép nagy. Csak a bal zsebben hordtam. Pár hónap után a zseb külsején megjelent egy kopási folt, majd szét is vékonyodott teljesen. Ott ahol a telefon sarka volt. Kérdem én, ha egy taktikai nadrágba, a zsebben hordok egy klipszes taktikai kést vagy bicskát, akkor az is csak pár hónapig bírja??? Annak talán még jobban kiálló részei vannak, mint egy Sony Z2 nek.
Vasember
04-20-2015, 06:50 PM
Igen, kilyukad. :)
Attól függ. Van a BDU - nyári és a BDU téli. A nyári vékony, a téli sokkal vastagabb és strapabíróbb. Az egyik nyárit felvettem, beleakadtam egy kis szögbe és végigszakította az egészet. Elõször volt rajtam. A téli ha beleakad egy szögbe, akkor pofára esek, de kevés az esély arra hogy elszakad. :) Szerintem a télinél a zseb is vastagabb anyagból készül (bár nem vagyok benne biztos).
mossberg-operator
06-04-2015, 11:26 AM
Vettem egy vizallo pulcsit: 5606
mossberg-operator
09-11-2015, 06:32 AM
https://www.facebook.com/viralstarter/videos/1649603375283277/
D - törölt tag
09-11-2015, 07:02 AM
https://www.facebook.com/viralstarter/videos/1649603375283277/
ne nyissátok meg,trójai jön vele.nyakon csíptem a rohadékot!
Pityubá
09-11-2015, 08:05 AM
ne nyissátok meg,trójai jön vele.nyakon csíptem a rohadékot!
Megnézettem a linket Dr.Web Anti-Virus Link Checkerrel (https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/drweb-anti-virus-link-checker/) de nem ítélte fertõzöttnek. De a biztonság kedvéért, nyitottam meg.
Melyik antivírus jelezte a rosszindulatú kódot ?
Ja és Londoner mirõl szól a linkelt oldal ?
Nálam se jelzet. Ez egy hivatalos FB lap oda töltött videóval. Szerintem ami bejelezhetett, az egy ellenõrizetlen reklám lehetett? Vagy oldalt fent az egyik FB app?
D - törölt tag
09-11-2015, 08:44 AM
megnézettem a linket dr.web anti-virus link checkerrel (https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/drweb-anti-virus-link-checker/) de nem ítélte fertõzöttnek. De a biztonság kedvéért, nyitottam meg.
Melyik antivírus jelezte a rosszindulatú kódot ?
Ja és londoner mirõl szól a linkelt oldal ?
avg
Erdõlelke-íjszelleme
09-11-2015, 11:06 AM
Megnyitottam reklámblokkolóval, úgy semmi különös, semmi vírus.
Ihasz Laci
10-04-2015, 04:18 PM
Angol katonai smock (british army windproof smock)
az egyik legjobb kabat amivel eddig talalkoztam. kialakitasaban es minosegben is minosegi cucc. raadasul miota az angol hadsereg elkezdte rendszeresiteni a mtp mintaju ruhakat a regebbi woodland es desert terepmintaju kabatokat potom penzert lehet kapni. en egy sivatagi mintajut vettem amit barna ruhafestekkel befestettem. teljesen nem lett barna mert a terepminta atut egy kicsit es hol olyan barnas terepszinu lett. nekem igy tetszik mert nem az katonai mintaju amitol az emberek neha furan neznek es megis rejt valamennyire es passzol az erdei kornyezetbe. ez akabat bemutato videoja:
https://www.youtube.com/watch?v=qfa9Qdz-x2g&list=PLRMS9rkv8u3sePy7W4kO32BZXfRKid3D9&index=2
varég
10-04-2015, 05:58 PM
Angol katonai smock (british army windproof smock)
az egyik legjobb kabat amivel eddig talalkoztam.
Nekünk is van pár darab, de sajna a kapucni nélküli változat.
Nagyon jó a szabása, strapabíró, a DPM elég jó rejtõszín.
Ha sikerül, beszerzek kapucnisat is :)
A. L. Ias
10-04-2015, 06:36 PM
Jó videó, csak kicsit hosszú az a rész ami sötétben játszódik. ;) :)
Mi a kabát NSN száma és gyártási éve? Mitõl függ a kapucnis verzió? Már én is nézegettem, de idegenkedek minden terepszíntõl. Ez a festék szépen megfogta, így már tényleg viselhetõ, akár városban is.
Kaphatunk pontos információt a festék márkájáról és színérõl?
Elõre is köszönöm!
Ihasz Laci
10-04-2015, 07:01 PM
Mi a kabát NSN száma és gyártási éve? Mitõl függ a kapucnis verzió? Már én is nézegettem, de idegenkedek minden terepszíntõl. Ez a festék szépen megfogta, így már tényleg viselhetõ, akár városban is.
Elõre is köszönöm!
Hali, milyen resz az ami sotetben jatszodik? delutan vettem fel az egesz videot.
ezt a festeket hasznaltam: http://www.ebay.co.uk/itm/400g-DYLON-MACHINE-WASH-DYE-FABRIC-CLOTHES-UK-/170690614527?var=&hash=item27bdf414ff
a kabat lent van a kocsiban, most nincs mar kedvem lemenni erte, holnapra megomdom az NSN szamot is.
Ihasz Laci
10-04-2015, 07:26 PM
[QUOTE=A. L. Ias;64619]Jó videó, csak kicsit hosszú az a rész ami sötétben játszódik. ;) :)
megneztem a videot, a youtube hozza adott a videohoz meg extra 15 perc sotetseget, arra gondoltal?
mar elkezdtem rovidebbre vagni, kosz, hogy szoltal, magamtol nem vettem volna eszre.
varég
10-04-2015, 07:26 PM
Elõre is köszönöm!
NSN szám csak az amerikai(és amerikai piacra szállított) termékeknek van.
CG szám van benne, az a gyártói azonosító lehet, a nato-szám viszont a nato rendszer méretezését takarja...
(a tévedés jogát fenntartom :) )
A. L. Ias
10-04-2015, 07:41 PM
Nekem eddig minden Brit katonai (16db) cuccomban volt/van NSN szám.Mind itthon lett beszerezve, különbözõ forrásokból. Az eladók állítása szerint angol beszerzések.
Ui: Forestwalker, igen arra a 15 perce céloztam.
Ihasz Laci
10-04-2015, 08:03 PM
Nekem eddig minden Brit katonai (16db) cuccomban volt/van NSN szám.Mind itthon lett beszerezve, különbözõ forrásokból. Az eladók állítása szerint angol beszerzések.
Ui: Forestwalker, igen arra a 15 perce céloztam.
megegyszer kosz, hogy szoltal, levagtam a folosleget:)!
Ihasz Laci
10-06-2015, 01:34 PM
Elõre is köszönöm!
szevasz,
megneztem a dzsekit
NSN jelolest nem talatam rajta, csak ez van beleirva a cimkebe:
Smock,Combat,Windproof
Desert DP
8415-99-665-6283
NATO Size: 6070/9505
Size: Height/Chest
170/104
Contract No: DC2CESL/3129
meg a mosasi utasitas van meg a cimken, NSN jeloles nincs rajta
A. L. Ias
10-06-2015, 07:11 PM
szevasz,
megneztem a dzsekit
NSN jelolest nem talatam rajta, csak ez van beleirva a cimkebe:
Smock,Combat,Windproof
Desert DP
8415-99-665-6283
NATO Size: 6070/9505
Size: Height/Chest
170/104
Contract No: DC2CESL/3129
meg a mosasi utasitas van meg a cimken, NSN jeloles nincs rajta
A 8415-99-665-6283 szám az NSN. http://www.nsn-now.com/Indexing/ViewDetail.aspx?QString=8415996656283
Ihasz Laci
02-23-2016, 06:31 PM
megtalaltam az uj dzsekimet:)
6988
szabasra majdnem ugyanaz mint az angol smock dzsekim viszont a szine jobban tetszik.
aki star wars fan az szerintem tudja mire hasonlit:)
GAZDA
02-23-2016, 07:22 PM
A kabátválasztásnál csak a szín számít vagy közösséget is vállalsz a "lázadó söpredékkel"?
varég
02-23-2016, 07:29 PM
megtalaltam az uj dzsekimet:)
6988
szabasra majdnem ugyanaz mint az angol smock dzsekim viszont a szine jobban tetszik.
aki star wars fan az szerintem tudja mire hasonlit:)
Ez az A-Tacs szín angol változata lenne? :)
Tetszik ez az elmosódott megoldás..
Ihasz Laci
02-23-2016, 09:33 PM
A kabátválasztásnál csak a szín számít vagy közösséget is vállalsz a "lázadó söpredékkel"?
hat persze, hogy a lazadokkal es az erovel vallalok kozosseget a birodalom ellen:)
Ihasz Laci
02-23-2016, 09:36 PM
ez nem az angol valtozat, ilyen mintat nem hasznalnak az angolok.
ezt a dzsekit ugy talaltam mint a nemet ksk kommando dzsekijere, de a nemet hadsereg se hasznalja ezt a mintat. lehet, hogy a kulonleges alakulatnak van beleole.
A. L. Ias
02-23-2016, 09:53 PM
<OFF>
ez nem az angol valtozat, ilyen mintat nem hasznalnak az angolok.
ezt a dzsekit ugy talaltam mint a nemet ksk kommando dzsekijere, de a nemet hadsereg se hasznalja ezt a mintat. lehet, hogy a kulonleges alakulatnak van beleole.
Ja, pontosan! Ilyet csak az ewokcsõszök kapnak! :D
</OFF>
Ihasz Laci
02-23-2016, 10:20 PM
<OFF>
Ja, pontosan! Ilyet csak az ewokcsõszök kapnak! :D
</OFF>
mit meg nem adnek egy olyan eredeti ewokcsosz poncsoert!
Ihasz Laci
02-23-2016, 10:27 PM
6990
egy ilyen poncsonak nagyon orulnek
6991
de azt se bannam ha valaki hozzamvagna az egesz felszerelesuket, sisakostol lezerveteostol mindent:)
Nem. Ez "szabványos" A-Tacs FG.
Zacskóbicska
02-25-2016, 12:20 PM
Van egy hasonló kínai terepszín is. A minap olvastam egy nagy amerikai összemérés-értékelést. megdöbbentõ volt, hogy a prímet a kínai terepminta vitte el a vizsgált összes paraméterben. A Crye Multicam csak középmezõnyben volt, de azt minden körülmények között tartotta. A francia terep pl. Európában több szempontból jobbnak tûnt.
Tanki
06-09-2016, 09:42 AM
Végig olvastam ezt a topikot is. Városban tényleg kerülendõ a feltûnõ- tömegbõl kirívó military/taktikai cucc, mert egy "olyan" szituban célpont lesz az ember. Nem lehet pontosan beazonosítani melyik "csapathoz" is tartozik, így mindenki ellenséget lát(hat) benne. És ugye az egyik legjobb védelmi taktika az elkerülés.
Dolgozni kényelmes, de nyúzható cuccokban járok: farmer vagy farmer szerû vastag pamutvászon nadrágban (volt gurkha tactical nadrágom is, azok is nagyon jól bírták), egyszerû pólóban. A lábbeli az fontos, õsztõl tavaszig bakancs (jelenleg egy LOWA Elite illetve Meidl Borneo Pro váltakozik az idõjárás függvényében). Nyáron kényelmes cipõ. A lényeg, ha gyalogolnom kell sokat, akkor se legyen gond. Télen softshell kabát (Decathlonban vettem valami kiárusításkor, vastag bolyhos polár béléssel), sötétzöld. Átmeneti idõben véknyabb Gurkha softshell, illetve Decathlonos vízlepergetõs kabát (sötétzöld). Van nálam tartalékban mindig egy technikai póló, technikai túrazokni is. Hozzá tartozik, hogy nem Pesten dolgozom. :)
Ha erdõre megyek, akkor arra megvan a speckó felszerelés. BW pamut nadrág (a moleskin-es fajta), technikai vagy pamut póló (tevékenység függõ), vékony polár pulcsi és/vagy gyapjú pulcsi (olcsó military shopos használt darabok), felülre pedig évszaktól függõen saját gyártmányú vászon vagy gyapjú anorák kerül. Sapka! Nagyon fontos! Télire gyapjú "dokkmunkás" sapkát hordok, tavasztól õszig pedig Gurkha "gyakorló" sapkát.
Jópár vaddisznó hajtást végig taposva alakult ki bennem, hogy az egyszerû, tiszta bõr munkáskesztyû a legjobb megoldás (a normális szabású, finomabb bõr fajta, olcsó, olyan 1200-1500 Ft/pár), strapabíró, a tüskéket is viszonylag jól állja és még lõni is lehet benne (nem kényelmesen ugyan, de lehet). 2 szezont kibírt mostoha körülmények közt. kicsit ápolgattam méhviaszos bõrbalzsammal, ez növeli az élettartamát is! Mindig van a hátizsákomban egy pár belõle.
Szerintem fontod kiegészítõ a napszemüveg is! Vezetéshez is, gyalogláshoz is! Télen, ha gyönyörû havas-napsütéses idõ van, akkor is nélkülözhetetlen. Nem túl sötét lencsével szükség esetén akár védõszemüvegként is használható, ha a helyzet úgy hozza.
GAZDA
06-09-2016, 04:45 PM
Tanki
Farmer hogy lehet kényelmes? Mondjuk egy BW gyakorlóhoz képest?
Tanki
06-10-2016, 09:29 AM
Ha jó szabásút találsz, akkor nem kényelmetlen. Egy idõben még vadásztattam is zöld farmerben. Az tény, hogy nem annyira "laza" mint egy gyakorló ruha. De nem is annyira "tactical-look", tehát a civilizációban jól rejt. (ha ez szempont)
Szerintem
Salmo
06-10-2016, 08:46 PM
bakancs (jelenleg egy LOWA Elite .
Eddigi legjobb bakancsom!
GAZDA
06-12-2016, 09:39 AM
Ha jó szabásút találsz, akkor nem kényelmetlen. Egy idõben még vadásztattam is zöld farmerben. Az tény, hogy nem annyira "laza" mint egy gyakorló ruha. De nem is annyira "tactical-look", tehát a civilizációban jól rejt. (ha ez szempont)
Szerintem
Guggoltál már farmerben? Az minden csak nem kényelmes. :-) Saját tapasztalatot tudok én is mondani: jobb a minél lazább ruha mert az erõs vászon ruhák hosszú távon (több hét, hónap) bírhatatlan. Talán még ha 1-2 mérettel nagyobb a gyakorló akkor tûrhetõ. A "taktikai nindzsa" dolgok tényleg elég nevetségesek tudnak lenni de egy nem terepszínû oldalzsebes nadrág szerintem nem feltûnõ elég sok túra és divat nadrágnak vannak oldalzsebei.
MFH Rip Stop Commando Smock Olive
7312
A következõ videóban amit felteszek egy ilyen kabátban,párkában vagyok...
Na ..hát ez az amit még véletlenül se vegyetek meg!
Még jó,hogy a bálásban vettem annó kilóra (úgy látszik másnak sem jött be),így nem nagy veszteség,hogy bedobtam a vöröskeresztes konténerbe.
Gyerekek ennél csak az itatós papír ázik át jobban :cry:
Bowman
07-20-2016, 03:33 PM
. . . . de egy nem terepszínû oldalzsebes nadrág szerintem nem feltûnõ elég sok túra és divat nadrágnak vannak oldalzsebei.
Csak a példa kevéért:
http://www.decathlon.hu/arpenaz-500-ferfi-turanadrag-id_8329521.html
Ihasz Laci
08-04-2016, 04:08 PM
A combatgear.blog.hu blogon lathato egy cikk az uj magyar egyenruharol.
Kicsit a mtp mintara hasonlit. Szerintem nem nez ki roszul.
A hadsereg topicban már kicsit megbeszéltük. :)
http://magyarprepperforum.net/showthread.php?427-Honv%E9ds%E9g-hadsereg-katonas%E1g/page20&highlight=hadsereg
yeahno
09-08-2016, 10:34 AM
Somnambula
http://somnambula.life/wp-content/uploads/2016/03/Kuyalnik-Foto-M_17-600x600.jpg
Hálózsák, ami cipzárak és patentek segítségével viselhetõvé tehetõ, szóval ruha, nadrág, és táska is egyben.
https://www.youtube.com/watch?v=j9srE7uPtXY
http://somnambula.life/wp-content/uploads/2016/03/Kuyalnik-Foto-M_07-600x600.jpg
http://somnambula.life/wp-content/uploads/2016/03/Kuyalnik-Foto-M_08-600x600.jpg
http://somnambula.life/wp-content/uploads/2016/03/Kuyalnik-Foto-M_09-600x600.jpg
http://somnambula.life/wp-content/uploads/2016/04/Kuyalnik-Foto-W_06-600x600.jpg
http://somnambula.life/wp-content/uploads/2016/04/Kuyalnik-Foto-W_10-600x600.jpg
Most indult a kickstarteren!
https://www.kickstarter.com/projects/476520092/somnambula-is-30-things-in-only-1
shadow177
09-08-2016, 11:19 AM
Érdekes találmány. Persze ami elég vékony ruhának, az tuti nem elég vastag hálózsáknak......
yeahno
09-08-2016, 11:38 PM
Nekem azért tetszik mert sokféleképp hordható, nem szokványos látvány, de nem is kirívó. Háromféle vastagságban lehet venni, de önmagában szerintem sem lenne elég legfeljebb nyáron melegebb éjszakákon. De aludni biztos jobb ebben mint egy sima pulcsiban.
Nekem nagyon bejönnek a videói, a legtöbbön sajna nincs felirat de így is megéri megnézni (orosz)
https://www.youtube.com/channel/UCKp2HOZiFpokZhcLploXDkQ
törölt tag -gl
09-16-2016, 12:23 PM
Nem tudom esett-e már szó a merinó gyapjúról, nekem volt szerencsém beszerezni pár merinó pólót és melegítõt hollandiában, és egyenesen kiválóak.
http://regevelya.com/travel-gear/
http://www.gearmag.hu/a-merinoi-gyapjurol
https://www.mountex.hu/technologia/merino
Nem olcsó dolog, de megéri. Vettem két transtex darabot is ami 70%-ban merino 30% akril, de a 100% merino a legjobb.
Ihasz Laci
09-16-2016, 05:19 PM
Nem tudom esett-e már szó a merinó gyapjúról, nekem volt szerencsém beszerezni pár merinó pólót és melegítõt hollandiában, és egyenesen kiválóak.
http://regevelya.com/travel-gear/
http://www.gearmag.hu/a-merinoi-gyapjurol
https://www.mountex.hu/technologia/merino
Nem olcsó dolog, de megéri. Vettem két transtex darabot is ami 70%-ban merino 30% akril, de a 100% merino a legjobb.
sokan szeretik a gyapjut es megvannak a maga elonyei. en egyedul a gyapju zoknikat szeretem, mas gyapjut nem hordok. a zoknik azok nagyon jok gyapjubol, telen mast nem is hordok.
GAZDA
09-17-2016, 09:29 AM
Gyapjú tényleg jó dolog. Bakancsba én csak gyapjú zoknit hordok még nyáron is. Póló nem szúr vagy veszel aláöltözõt?
törölt tag -gl
09-17-2016, 03:25 PM
Maga a póló a baselayer. Icebrakert használok, de a transtex anyagok sem rosszak, igen minimálisan szúr, de a merinó nem annyira szúrós mint a hagyományos gyapjú.
Svédországból Gávle városából jelentem, hogy a legjobb téli cuccokat itt tudjátok megvenni, ugyanis itt elég komolyan veszik a telet....
gavleban az intersportban egy eladó fickó féláron kínált nekem szinte mindent jófejségbõl, a tavalyi cuccokból, kaptam egy polartec középréteget a merinó baselayerem mellé, vettem kecskebõr kesztyût és a pehelykabátomhoz egy vízálló külsõ réteget, az eladó szerint is ez a legjobb kombináció.
Ha lenne idõm (remélem lesz) meglátogatom az abisco nemzeti parkot, de nem érzem teljesen felkészültnek magam.
Szóval ha téli cucc kell jó minõségû és pofátlanul olcsón, gyertek svédországba, legalább 30 féle csúcsminõségû pehelykabátból lehet választani és az olcsóbb holmik sem rosszak.
Fjall ráven cuccok féláron.
Az icebrakert hollandiában vettem a pehelykabátot meg a decathlonban.
törölt tag -gl
09-17-2016, 03:41 PM
Kis extra:
az intersportos svéd eladó ajánlotta:
https://www.youtube.com/watch?v=aH66dngiW0Y
Rendkívül segítõkész a téli cuccokkal kapcsolatban és fõleg a saját tapasztalataiból segít. Úgy vágta hozzám a legjobb cuccokat, hogy "ja 500 korona, megoldjuk féláron" (nem az üzlet miatt mert multiról van szó) csak ugye eladóként van jogosultsága leértékelni bizonyos dolgokat.
törölt tag -gl
09-17-2016, 04:07 PM
Ezeket a cuccokat erõsen ajánlom:
https://www.stadium.se/varumarke/everest-p9-ps24?SearchParameter=%26%40QueryTerm%3D*%26Context CategoryUUID%3D44cKRMHDefUAAAFSE05wW8DB%26OnlineFl ag%3D1
Stadium.
Olyasmi mint nálunk a decathlon, de jobb minõségû hiteles téli cuccokkal.
Ilyet vettem:
https://www.stadium.se/herr/herrklader/jackor/219037101/everest.m-mfn-allround-jacket.black
Illetve egy polartec középréteget. A kettõ közé egy pehelykabát kerül majd.
Törölt_reg
01-08-2017, 11:14 AM
Nem tudom mire szolgálhat a szõrme a kapucnin....sem ha fenn van,sem ha leszedem nem veszek észre semmi különbséget...ugyanúgy fúj a szél..
GAZDA
01-08-2017, 11:52 AM
Leginkább arra szolgál hogy a pára amit kilehelsz ne fagyjon az arcodra de olyankor is hasznos ha apró szemû jég esik.
mossberg-operator
01-13-2017, 04:38 PM
http://combatgear.blog.hu/2017/01/13/leo_kohler_kommando_feldbluse
GAZDA
01-13-2017, 05:56 PM
Ez mire jó?
Ihasz Laci
01-20-2017, 11:59 AM
Ez mire jó?
ha bele akarsz olvadni a kornyezetbe ilyet kell felvenned :)
GAZDA
01-20-2017, 06:08 PM
ha bele akarsz olvadni a kornyezetbe ilyet kell felvenned :)
Kösz de ez arra elég gyenguc. Egy normális bõ álcaruha az igen de ezek a modern harcigyakorló cuccok csak a gyártóknak jók. Miért van az hogy az izraeli haderõ vagy az orosz spetsnaz általában egyszínû bõ szabású gyakorlót használ?
mzperiksz
01-20-2017, 06:19 PM
Az idf valóban zõd, de a ruszkik tarkák...
Kösz de ez arra elég gyenguc. Egy normális bõ álcaruha az igen de ezek a modern harcigyakorló cuccok csak a gyártóknak jók. Miért van az hogy az izraeli haderõ vagy az orosz spetsnaz általában egyszínû bõ szabású gyakorlót használ?
GAZDA
01-20-2017, 06:46 PM
Ruszkik általában ilyesmiben tolják: http://thesovietrussia.com/gorka-4-russian-spetsnaz-mountain-suit-anorak-gorka
mzperiksz
01-20-2017, 08:09 PM
Melyik ruszkik tolják abban?
Mert ha jól tudom a szpecnaz a különleges rendeltetésû erõk rövidítése.
Ruszkik általában ilyesmiben tolják: http://thesovietrussia.com/gorka-4-russian-spetsnaz-mountain-suit-anorak-gorka
Törölt_reg
01-21-2017, 05:37 AM
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szpecnaz
Szpecnaz GRU - A szárazföldi hadsereg különleges alakulatait foglalja magába.
Tengerészeti Szpecnaz alakulatok - informális nevükön "kommandós békaemberek", az Orosz Haditengerészet alárendeltségébe tartozó különleges alakulatok.
45. Szpecnaz hadosztály - A légideszant csapatok különleges alakulata.
Az Orosz Belbiztonsági Szolgálat (FSB) különleges alakulatai.
GAZDA
01-21-2017, 06:46 AM
Azt írtam nem?
GAZDA
01-21-2017, 06:47 AM
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szpecnaz
Ezt miért írtad?
mzperiksz
01-21-2017, 02:25 PM
Tarka ruszkik
http://img07.deviantart.net/1498/i/2014/265/f/0/grad___fsb_2_by_sakat2-d805edl.jpg
http://files.harrispublications.com/wp-content/uploads/sites/8/2014/04/Sochi-2014-Winter-Olympics-Russias-FSB-Alpha-Vympel-Conduct-Anti-Terror-Ops-3.jpg
http://i.imgur.com/ghVL5L8.jpg
GAZDA
01-21-2017, 06:16 PM
Nem mondtam hogy nem ismerik a terepmintát de ÁLTALÁBAN gorkában vannak ami egyszínû. Egyébként épületezésnél tényleg sok értelme van a terepszínnek, 5 méterrõl biztos nem látnak meg.
fater.lajos
01-22-2017, 10:48 AM
A II. vh idején a német tankokat havonta festették át az éghajlatnak/évszaknak/tájnak megfelelõ színre a keleti hadszíntéren...
GAZDA
01-22-2017, 11:18 AM
A II. vh idején a német tankokat havonta festették át az éghajlatnak/évszaknak/tájnak megfelelõ színre a keleti hadszíntéren...
Jól tették de azok harcjármûvek amelyeket jellemzõen nem épületen belül használtak.
fater.lajos
01-22-2017, 11:26 AM
Jól tették de azok harcjármûvek amelyeket jellemzõen nem épületen belül használtak.
De folyamatosan alkalmazkodtak a környezethez. Ez az álcázás lényege...
Ihasz Laci
09-19-2019, 10:53 AM
Kedvenc jatszos kabatom, most, hogy kezd huvosodni az ido ujra elovettem. Legjobb a kategoriaban, szerintem.
https://youtu.be/X9MaHcY5UH8
P. Dude
10-10-2021, 10:00 AM
Nem tudom már, hogy melyik topicban olvastam - szerintem TMIB-tõl - a készletezés kapcsán, hogy azt a ruhát ami van otthon, x hónapig biztos el tudja hordani az ember, tehát az akkor pipa. Na, nekem pont ez kerülte el a figyelmemet. Mindenfélét vettem, de közben ruhát annyira nem vettem, és a meglévõk olyan szinten elkezdtek tönkremenni, hogy most kellett észbe kapnom az állásinterjúk (és remélhetõleg majd új munkahely) elõtt, hogy szinte nincs is ruhám. :D Ugye a járvány másfél évében pláne nem mászkáltam, és egyszerûen nem gondoltam erre, elég volt az a pár darab ruha - amíg nem kezdtek tönkremenni.
Úgyhogy most csináltam egy nagyobb bevásárlást, szerencsére rábukkantam egy boltra, ahol a legtöbb dolgot egyszerre meg is tudtam venni. Mondtam nekik, hogy október elején tudom majd fizetni, és mindent félretettek nekem kb. egy hónapig. Meg még 10 % kedvezményt is adtak az egészre, nagyon jó fejek.
Nagyon jó ruhák, 100 % pamut. Hátizsákot meg ilyesmiket is vettem (a hátizsák konkrétan ingyen volt a 10 % kedvezmény miatt), azok meg kenderbõl vannak, állítólag fantasztikusan strapabíró. Kolléganõm meséli, hogy régen is sok mindent csináltak kenderbõl, és nem egy szezonra.
shadow177
10-10-2021, 05:29 PM
Az reklám, megmondod milyen bolt és milyen ruha?
P. Dude
10-11-2021, 11:03 AM
Az reklám, megmondod milyen bolt és milyen ruha?
Ez egy kis helyi bolt, a ruhákat hetente hozzák Pestrõl, de azt nem tudom, hogy honnan. Konkrétabbat azért nem írtam, mert itt "vidéken" azért könnyebben beazonosítható lesz az ember (bár nem hiszem, hogy az ismerõseim ismernék ezt a fórumot, de ki tudja).
A boltnak nincs honlapja, tehát online nem értékesítenek. A pesti beszerzõhelyet nem tudom, arról csak annyit beszéltünk, hogy annak sincs honlapja, tehát nem tudom megnézni a ruhákat, méreteket, nem lehet konkrét dolgot rendelni. Viszont látom, Te Csongrádban élsz, onnan azért amúgy is messze van a bolt. :)
Ha a ruhákra vonatkozó kérdést a márkákra értetted, azokat nem néztem, de többféle feliratot láttam a címkéken, szóval vegyes. Most megnéztem, a kender hátizsák például Himalayan nevû, Nepálban készítették. Ha a stílusra értetted, nem terepszínû vagy ilyesmi, nem katonai jellegû. Mivel nem teljesen idegen tõlem az underground ízlés, ezek kicsit pszájosabb/bohémebb holmik (amiket pár darab klasszikus elegánssal kombinálva felvehetek akár jogászként is). Tetszenek, kényelmesek, strapabíróak, és természetes anyagból vannak. Szóval minden megvan bennük, ami kell.
Most például kipróbáltam ezt a pulóvert. A kinti hõmérõ 11-12 fokot mutatott, a pulóver alá egy szál pólót vettem föl, és biciklivel elmentem valahova. Hát olyan meleg, hogy kényelmesen eltekergettem benne. Van régrõl egy kimondottan vékony tavaszi pulóverem, ha azt felveszem alá, szerintem nyugodtan lapátolhatok majd havat is benne. Ha lesz mit lapátolni. :)
9053
Arroyo2077
01-19-2023, 03:07 PM
Nem tudom nyilatkozzak e egyáltalán, de megpróbálom, hátha tudok valakinek segíteni vele. Nekem egy 6 éves Decathlonos Forclaz oldalzsebes bézs színű nadrágom van. Mindennapos használatban van, most jutott el abba a fázisba, hogy fény felé tartva az ülepénél már vékonyodik az anyag. Sajna ez kifutott darab azóta, pedig vennék szívesen még belőle. Nekem nagyon bejött. Kényelmes, nem szorít, nyáron is ezt hordom, télen is extra hidegben kényelmesen aláfér egy dzsogging is. Később ha megtudom mondani, akkor leírom a típusszámát is vagy a nevét, hátha alapon lehet megtalálja valaki használtan valahol.
Arroyo2077
01-30-2023, 02:25 PM
Update: a nadrág neve Travel 100 M
WestBam
01-31-2023, 07:29 AM
Nekem az a tapasztalatom, hogy ami régen jó volt és minőségi a dekában, az ma már koránt sem biztos, hogy megüti a minőségi mércét. Nekem polárok voltak olyanok, hogy 5-6 évig tökéletesen bírták, jó anyaguk volt, aztán vettem megint olyan polárt és 1 év után kezdet szétmenni. Ha valami beválik, vagy úgy néz ki, hogy jó abból amilyen hamar lehet venni kell még pluszban, mert ha beszállítót váltanak akkor lehetnek minőségi problémák is.
Nekem az a tapasztalatom, hogy ami régen jó volt és minőségi a dekában, az ma már koránt sem biztos, hogy megüti a minőségi mércét. Nekem polárok voltak olyanok, hogy 5-6 évig tökéletesen bírták, jó anyaguk volt, aztán vettem megint olyan polárt és 1 év után kezdet szétmenni. Ha valami beválik, vagy úgy néz ki, hogy jó abból amilyen hamar lehet venni kell még pluszban, mert ha beszállítót váltanak akkor lehetnek minőségi problémák is.
Ezt vettem észre!
Nadrágnál nem, mondjuk azt 1-2 éven belül vettem.
Arroyo2077
02-02-2023, 02:15 PM
Itt most a dolog azzal a hülye helyzettel gazdagodik, hogy itt van egy gazdasági válság. Kíváncsi leszek, hogy alapvetően a dolgok mennyivel fognak romlani a minőség tekintetében? Egyébként is tendencia mindenben az idő előtti elavulás, de azt gyanítom ez most romlani fog.
Csak tipp, de lehet még most kéne levadászni a hadi feleslegeket. Most ugyan megy a spájzolás rendesen az EU hadseregiben érthető okokból viszont lehet itt is győz a szavidő. Nem tudom mennyi gyárilag vagy hadrendileg a meghatározott élettartam. Meglepődéssel láttam, hogy az ebay-en még régi ACU mintázatú cuccokat árulnak gyári vákuum csomagolva. Utóbbiban mondjuk nem vagyok biztos, lehet JSLIST cucc volt.
Kértem ilyet tavaly munkaruhának:
https://beta-szerszam.hu/07900V_Beta_7900V_munkanadrag_zold
Baszott jó cucc, lehet szerzek még 1et de felsővel együtt. Mert van hozzá az is, de külön árulják. Erős anyag. Nem olcsó. De nem is tervezek fizetni se érte a jövőben... :-))
Arroyo2077
02-03-2023, 08:54 PM
Ez itt Dunlop egy kicsivel olcsóbb és ugyanaz az anyagösszetétel.
https://munkaruhaaruhaz.hu/spd/63400404/Dunlop-ON-SITE-munkanadrag-munkaruha
Ez itt Dunlop egy kicsivel olcsóbb és ugyanaz az anyagösszetétel.
https://munkaruhaaruhaz.hu/spd/63400404/Dunlop-ON-SITE-munkanadrag-munkaruha
Igen, jó cucc ez is, de én csak a beta-t tudom elírni cégen belül mint munkaruha. Cipőre ugyan ez vonatkozik.
Arroyo2077
02-13-2023, 11:06 AM
Aliról rendelt már valaki GORKA 3-t? Megéri?