View Full Version : Bug-Out-Location
Ihasz Laci
06-21-2016, 12:36 PM
Lehet, de ha kapálásra kerül sor, a földet kapálni még mindig könnyebb mint a betont. :) És ez pont elég érv a falu mellett.
Persze nem mindegy hogy milyen fajta falu. Hogy csendes falu, vagy gettófalu. Mert ha gettófalu, akkor inkább lennék helyette városban. Azokban a falvakban ahol SHTF nélkül is agyonverik a kisnyugdíjasokat, ott mi lesz akkor ha beüt a káosz?
azokrol a helyekrol el kell menni, nincs mas valasztas szerintem. ha mar most is alig birjak a torvenyt betartatni bizonyos helyeken egy osszeomlas utan ott elhetetlenne valik a varos-falu-tanya minden:(
Kis dícséret,nem mindig csak a fika+a nega hozzászólás!
Nekem az tetszik GaborV fórumtárs hozzászólásiban,hogy látja a valódi világot.(míg sokan csupán egy idealizált álomvilágot ápolnak).
Egyébként látszik,hogy nem vetítés/elmélet/"láttam a videón"/"olvastam az indexen"...,hanem valóban kint jár a "terepen" és látja...jól látja a dolgokat!
Csak így tovább!:thumbup
A mai magyar falu pont úgy életképtelen mint a városok SHTF ugyan úgy fog viselkedni mint a városok. Az emberek individualisták, szinte mindenki boltból zabál. Az emberek alig 5%-a végez mezõgazdit (kisebb falvakban 10%), gázzal fûtenek vagy lopott fával. Az árvizek és hóhelyzetek is megmutatják, hogy az átlag magyar falu még kenyérrel se tudja magát ellátni.
"jégvihar pusztított Szabolcs-megyében!"
Tessék!Itt van!:cry:
...tetõ nincsen,cserép elfogyott,pénz nincsen a helyre állításra,biztosítás nincsen,a gyümölcs-zöldség oda van.....Ennyi!
Ihasz Laci
06-21-2016, 10:57 PM
GaborV:
,, "Nem fegyveres csapatokra kell készülni, hanem karddal-baltával felszerelt bandák lesznek"
Ostobaság. Emberek, van fogalmatok arról hogy a jugó háború után mennyi fegyvert hoztak át ide? És ennek mekkora nagy %-a van most cigányoknál meg önjelölt rambóknál? Emberek, én rám 4x fogtak fegyvert a kérdõívezés során, és nem csak maroklõfegyvert, pusztán azért mert azt hitték, hogy a NAV-tól jöttem xD''
loszer meg talan egy ket darab ha van naluk.
bar egy shtf alatt elkepzelheto, hogy laktanyakbol nagy mennyisegben kerul ki loszer meg fegyver de az szerintem mind katonaknal fog maradni.
a becsempeszett kalasnyikovok meg talan nehany tarnyi loszerrel jottek at az annyi.
ez nem amerika, hogy tobb ezer loszert lehet felhalmozni. meg a kalasnyikov tulajdonosok is a 90-es evek ota rejtegetik a fegyvereiket, nemelyik csak ugy elasta a kertben egy fa dobozban. a fele mar reg elrohadt.
meg az engedelyel rendelkezoknel sincsen felhalmozve loszer. egy ket vadasz ismerosom van. nehany tucat loszernel sosem tartanak tobbet otthon.
nem azt mondom, hogy nincsenek meg nem veszelytelenek ezeke a dolgok de szerintem erosen tul vannak ertekelve. ha egy hosszan elhuzodo shtf tortenne magyarorszagon akkor ezek a fegyverek nagyon hamar elhalgatnanak es bunkosbotkent uzemelnenek tovabb:)
Az csak egy lépés hogy meg van-e a BOL és hogy milyen. A kérdés az, hogy megvetted-e és a tiéd-e. Ha nem, akkor mindegy, mert másét nem foglalhatod el, mert nem fog a tulajnak tetszeni. Mit csinálsz ha megjelenik a tulaj a nagy anarchia közepén? Bántani fogod? Bent maradsz és harcolsz vele? (Az már nagyjából rablás, hiszen erõszakkal veszed el a tulajdonát.) Szóval amíg nem fizeted ki, addig lehet hogy BOL, épp csak nem a te BOL-od, hanem valaki másé.
GaborV
06-26-2016, 03:13 PM
Forrestwalker:
Venezuelában most a fegyveres testületek tagjai PONT OLYAN VESZÉLYESEK, mint a bûnbandák. Az éhezõ katona pont olyan lesz tartós SHTF esezén mint a rablóbanda, sõt képzettsége miatt rosszabb... és az MH táján valjuk be vannak gondok.
A magyar királyi autósbírságolóságból sem feltétlen nézek ki túl sok jót. Sajnos ilyen téren elég rosszak a tapasztalatok. Tisztelet a kevés kivételnek, aki igazi rendõr.
A pár golyós mondatod is nettó naivitás. Gyõrben volt már c. cdalád akiket mikor lecsuktak elég komoly ládányi ammo került elõ csak ezt épp már nem mondta be a tévé.
Tulelo
A jó BOL szerintem:
Olcsó zártkert-széli telek, erdõ mellett.
Kicsi ingatlannal ami nem feltûnõ, lehetõleg ki se látszik forgalmas utakra, és fák takarják ezért még 1km-röl se látszik.
Pincéje és kútja van.
Kertje legalább némi élelem termelése jó.
Ilyen telek ára helytõl függõen 500ezer és 3 millió között ingadozik.
Tudom és egyetértek, csak mondom hogy a jó BOL fõ feltétele hogy a tiéd legyen, ne másé. :)
Ihasz Laci
06-26-2016, 04:31 PM
GaborV:
,,A pár golyós mondatod is nettó naivitás. Gyõrben volt már c. cdalád akiket mikor lecsuktak elég komoly ládányi ammo került elõ csak ezt épp már nem mondta be a tévé.''
inkabb realitas mint naivitas.
kivetelek vannak mindig, ezek erositik a szabalyt.
amit irtam magyarorszag nem amerika, a civil lakossagnak nincsenek fegyverei meg nagy mennyisegu loszere felhalmozva, meg a vadaszoknak se.
amit viszont elkepzelhetonek latok, es le is irtam, hogy a laktanyakbol fog kikerulni sok fegyver meg loszer.
GaborV
07-06-2016, 09:25 AM
Szerintem alulbecsülöd a fekete piacon lévõ fegyverzet mértékét. A laktanyák kipucolódása is reális ahogy írtad is. A lényeg, hogy komoly rablóbandákkal számolni kell. Ez nem meglepõ.. NewOrleans, Venezuela, Ukrajna, Szlovák lázadás, stb.. mind ezt mutatja.
Összességében szerintem a jó BOL emiatt nem egy jól védhetõ erõd, inkább olyan ingatlan ami nem feltûnõ, félreesõ, takarja a növényzet, esetleg messze van a közlekedési útvonalaktól, vagy elveszik a környezetében és átsiklik rajta a figyelem, az a jó ha a "kit érdekkel" gondolatot váltja ki a potenciális fosztogatóból.
Lehet urbánus környezetbrn is, tudok olyan városi lakást, hogy szerintem az utcabeliek 99%a se tudja, hogy az az ingatlan létezik. Városperemi zártkert is ideális, egy tanya, erdei lak vagy szõlõhegyi ház erre ideális.
DE egy látványosan körbekeritett ranch, egy erõdített falusi ház, vagy egy kiépített jól védhetõ nyaraló mágnesként vonzza a kíváncsi szemeket és ezzel a gondokat SHTF során.
Ihasz Laci
07-06-2016, 10:33 AM
GaborV:
,,Összességében szerintem a jó BOL emiatt nem egy jól védhetõ erõd, inkább olyan ingatlan ami nem feltûnõ, félreesõ, takarja a növényzet, esetleg messze van a közlekedési útvonalaktól, vagy elveszik a környezetében és átsiklik rajta a figyelem, az a jó ha a "kit érdekkel" gondolatot váltja ki a potenciális fosztogatóból.''
ezzel a reszevel teljesen egyet ertek, jobb az ha nem is tudjak, hogy van ott egy haz a soveny mogott vagy csak tunjon egy ertektelen romnak.
,,Szerintem alulbecsülöd a fekete piacon lévõ fegyverzet mértékét.''
nem a fegyverek jelenletet becsulom ala, hanem a loszereket. egy hosszan elhuzodo shtf eseten nagyon keves emberke lesz akinek lesz loszere, sokaig.
hacsak nem egy laktanyabol kihozott egy teherautonyit, de ez megint olyan, hogy vagy-vagy. lehet, hogy a katonak majd jol ossze bandaznak aztan vedik a laktanyat maguknak, ki tudja.
szerintem akinek van fegyvere es valamennyi loszere hozza az nagyon fog ra vigyazni es nem fogja csak ugy elpuffogtatni mert nem lesz honnan ujat venni.
aksurv
07-06-2016, 11:46 AM
Azt hiszem kutatásom révén én láttam a legtöbb BOL-t életemben.
Ostobaság. Emberek, van fogalmatok arról hogy a jugó háború után mennyi fegyvert hoztak át ide? És ennek mekkora nagy %-a van most cigányoknál meg önjelölt rambóknál? Emberek, én rám 4x fogtak fegyvert a kérdõívezés során, és nem csak maroklõfegyvert, pusztán azért mert azt hitték, hogy a NAV-tól jöttem xD
Ennek mi ertelme volt? Ha fegyvert fog egy NAV-osra semmit se nyerhet, de mindent veszthet. Cimre mennek, tudjak hol vannak csak egy rakas duhos financot eredmenyezne. Ha megnyeri melle MERKURT is akkor harangoztak neki. Egyetlen TEK szintû brigad jobb cuccokkal, mint a TEK.
...ne hülyéskedjetek már....miféle fegyveres bandák?..ja... pár szerencsétlen+némi kisebb... akik nem egymást ölik éppen...oszt ennyi!
Tessék már kimenni az utcára,végig kocsikázni a telkek elõtt,mindenfelé csavarogni....
Amit fogtok látni..pár gyümi fa..szõlõ,kerítés nélkül ezerszám....a gyárakból összecsencselt kajibák ..és épületnek látszó nyaralók...ez a 90 %!!!
++++ pár frekventált rész ill. nyaraló övezet ,ahol csilliárdos házak/paloták vannak..riasztóval,kivonuló szolgálattal(SHTF esetén õrséggel..mert fussa rá!)
Szóval akik nem a "zónába" vesznek nyaralót..azoknak nincsen sok félni valójuk..fõleg ha kiköltöznek és üvöltenek a kutyák
(menjetek már végig gyalog egy vidéki utcán..egy kutya elkezdi..aztán egy perc múlva zeng az egész utca...már mindenki kint is van).
A másik dolog ami nyilvánvaló!
Nem csak a bûnözni vágyó elemek fognak bevadulni..hanem a kétségbeesett,családjukat féltõ emberek is!
(gondoljatok bele,hogy elment mindenetek..csak az kis hikomat nyaraló maradt!...hagyjátok????..nem?..mások sem fogják!))
Atyesz
10-11-2016, 08:48 PM
A BOB csomag részét kellene, hogy képezze egy kulcscsomó, benne a tesód, az anyukád, nagyi, a haverod, a telek, a munkahely nyaralója, és egyéb általad gyakran látogatott, (vagy pofátlanabbaknak minden fellelhetõ) lakás kulcsainak másolatával.
yeahno
10-12-2016, 12:26 PM
A BOB csomag részét kellene, hogy képezze egy kulcscsomó, benne a tesód, az anyukád, nagyi, a haverod, a telek, a munkahely nyaralója, és egyéb általad gyakran látogatott, (vagy pofátlanabbaknak minden fellelhetõ) lakás kulcsainak másolatával.
Szerintem is ez az egyik legfontosabb dolog, legalábbis nekem többször szükségem lett volna rá, nem szeretek sok kulcsot hordani magamnál, és sosincs nálam pont az ami kéne, vagy eltört, vagy elhagytam, vagy bezártam, vagy otthon maradt....
Én a kulcsokat lecsomagolom (fóliahegesztõvel mylar tasakba, majd szigszallag, néha egy kis lapos Neodymium mágnest is a csomagba rakok) és elrejtem a zártól nem messze. Mindig kéznél van mikor kell.
Van ahol kerítésen belülre rejtem mert a közelben nincs alkalmas hely az utcában, így a kerítésen át kell másznom de utána a kulccsal már bejutok a házba és kifelé már a kerítés kaput is nyithatom.
törölt tag -gl
03-18-2019, 08:59 PM
Mennyire esélyes egy eleve bozótos területre szúrós gazt telepíteni + körbeönteni alaposan mûtrágyával hogy kapjunk egy áthatolhatatlan kört a BOL számára?
Mondjuk egy 50 négyzetmétert tolnék így körbe. Behatolni valami különleges elven lehetne.
fater.lajos
03-19-2019, 09:13 AM
Ha mûtrágyázol, az harsogó zöld lesz. Kirí a környezetbõl, vége az álcának...
törölt tag -gl
03-19-2019, 01:56 PM
Igaz, de bozóton belül talán nem fog látszani, az meg, hogy tavasszal zöldellnek a növények, mondhatni természetes.
Aztán igazából az én szempontomból annyi, hogy erõsebbre nõ a vadrózsa meg a gaz, aztán gondolom amikor nyár fele elkezd száradozni az egész, akkor lesz igazán rejtve. Nem? Vagy ennyire gáz lenne a mûtrágya?