View Full Version : Mennyi idõnk van?
mmilan21
01-31-2016, 02:35 PM
De abszolút tétlennek se kellene lennünk, különben nem marad semmi...
Vagy tévedek? A tavasz jön s a fû kizöldül?
Mmilan szerinted?
Elég ha az ember csak a belsõn dolgozik? Csak a saját háza táján sepreget?
Elõször otthon kell rendet rakni fizikailag, lelkileg - legyünk tudatosabbak.
Majd amikor már át látjuk már valamelyest a magunk és környezetünk helyzetét akkor jöhetnek a kistérségre vonatkozó cselekedetek.
Példát kell mutatni másoknak. Beszélni velük, bizonyos a helyzettõl-személytõl függõ magvakat kell elvetni ötletek, jó tanácsok és vélemények formájában.
Azután késõbb emellett jön a fizikai tettek mezeje is.
2 példa:
2 évvel ezelõtt az egyik barátommal körbejártuk kis térségünket és feltérképezzük az illegális szemétlerakásokat.
Ezután bementünk a polgármesterhez - szemétszedés ügyben - aki ügyet sem vetett ránk. Azt mondta hogy õk össze szokták szedni a szemetet. Hát persze, esetleg az országút mellett évente egyszer. :rolleyes:
Fogtuk magunkat és be regisztráltuk magunkat a Teszeddre. 3 nap alatt 70 zsák szemetet gyûjtöttünk össze ketten. (Azért csak ketten mentünk, mert mások nem tartották ezt fontosnak.)
A lényeg amit ki akarok belõle hozni, az az hogy most már többször szedik a szemetet, mióta elújságoltuk a Teszedd-nek hogy milyen hanyagul viselkedett a polgármester.
Ugyanez történt a település zöldítési programmal is. Azt mondta a polgármester 2 évvel ezelõtt, hogy nem lehet csak úgy bokrokat meg fákat telepíteni, meg hogy menjünk el xy-hoz(terelgetett ahelyett hogy választ adott volna).
Aztán mostanában megszaporodtak az ültetett fák is valahogy. (Emellett nálunk 16 gyümölcsfa került elültetésre az utcán és további 50 van tervben máshol.)
Elõtte évekig nem volt jellemzõ a csoportos faültetés, kivéve a TSZ idõkben a 90'-es évek közepéig kb.
A lényeg, hogy valamilyen formában hatást tudtunk gyakorolni a környezetünkre.
Pár hozzánk hasonlóan gondolkodó ember is segített ebben.
GAZDA
01-31-2016, 02:55 PM
"Van ennél egy kegyetlenebb,alattomosabb,félelmetesebb dolog is.
A lassú elbutulás,szellemi,fizikai restség,az irigység,a törvénytelenség,besúgás.
A társadalom morális elpusztulása!"
Pedig erre kell készülni.
"De ez a lassú rothadás,amit tapasztalok az emberben,az nagyon félelmetes!"
Ez engem is zavar némileg.
GAZDA
01-31-2016, 02:57 PM
Elõször otthon kell rendet rakni fizikailag, lelkileg - legyünk tudatosabbak.
Majd amikor már át látjuk már valamelyest a magunk és környezetünk helyzetét akkor jöhetnek a kistérségre vonatkozó cselekedetek.
Példát kell mutatni másoknak. Beszélni velük, bizonyos a helyzettõl-személytõl függõ magvakat kell elvetni ötletek, jó tanácsok és vélemények formájában.
Azután késõbb emellett jön a fizikai tettek mezeje is.
2 példa:
2 évvel ezelõtt az egyik barátommal körbejártuk kis térségünket és feltérképezzük az illegális szemétlerakásokat.
Ezután bementünk a polgármesterhez - szemétszedés ügyben - aki ügyet sem vetett ránk. Azt mondta hogy õk össze szokták szedni a szemetet. Hát persze, esetleg az országút mellett évente egyszer. :rolleyes:
Fogtuk magunkat és be regisztráltuk magunkat a Teszeddre. 3 nap alatt 70 zsák szemetet gyûjtöttünk össze ketten. (Azért csak ketten mentünk, mert mások nem tartották ezt fontosnak.)
A lényeg amit ki akarok belõle hozni, az az hogy most már többször szedik a szemetet, mióta elújságoltuk a Teszedd-nek hogy milyen hanyagul viselkedett a polgármester.
Ugyanez történt a település zöldítési programmal is. Azt mondta a polgármester 2 évvel ezelõtt, hogy nem lehet csak úgy bokrokat meg fákat telepíteni, meg hogy menjünk el xy-hoz(terelgetett ahelyett hogy választ adott volna).
Aztán mostanában megszaporodtak az ültetett fák is valahogy. (Emellett nálunk 16 gyümölcsfa került elültetésre az utcán és további 50 van tervben máshol.)
Elõtte évekig nem volt jellemzõ a csoportos faültetés, kivéve a TSZ idõkben a 90'-es évek közepéig kb.
A lényeg, hogy valamilyen formában hatást tudtunk gyakorolni a környezetünkre.
Pár hozzánk hasonlóan gondolkodó ember is segített ebben.
Ez a hatás csak kis dolgokban mûködik az érdemi dolgoknál aminek már tétje van és anyagi vonzata ott már nem.
haven
01-31-2016, 02:59 PM
Van valami mondás,talán keletrõl. Ha azt akarod,hogy a világ változzon, magadat változtasd meg. Lehet,hogy nem pontosan idéztem
"Van ennél egy kegyetlenebb,alattomosabb,félelmetesebb dolog is.
A lassú elbutulás,szellemi,fizikai restség,az irigység,a törvénytelenség,besúgás.
A társadalom morális elpusztulása!"
Pedig erre kell készülni.
"De ez a lassú rothadás,amit tapasztalok az emberben,az nagyon félelmetes!"
Ez engem is zavar némileg.
az ici-pici probléma az egészben,hogy mindannyian egy "almában élünk". Ha lepottyan az alma,mert a fele elrohad,a jó fele is esik vele!:cry:
GAZDA
01-31-2016, 03:50 PM
Doom
Az alma már 90%-ban rohadt, ezzel érdemes számolni és elõbb utóbb úgyis leesik.
Tehát érdemes készülni a zuhanásra. :)
Doom
Az alma már 90%-ban rohadt, ezzel érdemes számolni és elõbb utóbb úgyis leesik.
Tehát érdemes készülni a zuhanásra. :)
Igen,mostanában ezen gondolkodom és azon,hogy mennyi mindent nem tudunk még(ami el van titkolva)?!
.....nagy esélyt látok mostanában egy termonukleáris háborúra!meg van hozzá minden,a játékosok a pályán vannak!
.....nem fejtem ki bõvebben,de ....
Közvetlen csapásra nem számítok,de egy a perifériára(30 km-en kívül) becsapódó rakétára igen....
A vegyvédelmi cucc megvan(igaz 60-as évekbeli katonai felszerelés és gázmaszkok,de ha a hidegháborúba jó volt,talán ,most is jó lesz!sajnos a kutyának úgy kell csinálni,de már kigondoltam hogyan!Nem ruhát és álarcot kap,hanem egy kis hordozót beburkolva és szûrõt..a gond az hogyan fog bejutni a levegõ,ha nem nem közvetlenül szívja(erre várnék javaslatokat!!!)
A világ soha nem fog megváltozni, ha Te magad nem változol. Az ember a teljes elbutulás felé halad. Az országok vezetõit bábok irányítják. A rejtõzködõ irányító háttérhatalom ellensége nem más, mint az emberiség. A cél a háború, egy reset gomb, aztán kezdõdik minden elõröl. Úgy tûnik Európa égése elkerülhetetlen, de lehet-e még tenni valamit a világégés ellen? Ha már magunkért nem is mozdultunk meg idáig, legalább gyermekeink jövõjéért kötelességünk mindent megtenni.
DURVA!
https://www.youtube.com/watch?v=qfORQdmuT28
GAZDA
05-17-2016, 09:03 AM
Szinte kizárt hogy ez megtörténjen csak redukálni kell a fölös termelõ kapacitásokat.
GAZDA
05-17-2016, 09:05 AM
Butaság a határok lezárása, nem tarthatóak a határok. A lakosságot különösen a fiatalokat kellene képezni, közösségeket építeni.
Venezuela
http://magyaridok.hu/kulfold/egyre-melyebb-valsagba-merul-venezuela-gazdasaga-692716/
Szíria
http://444.hu/2016/02/11/az-orosz-miniszterelnok-szerint-akar-vilaghaborut-is-okozhat-a-sziriai-valsag
Egyiptom
http://www.blikk.hu/galeria/kihalt-udulok-maganyos-piramisok-osszeomlott-egyiptom-turizmusa-fotok/4w3edk8
Líbia
http://24.hu/kulfold/2015/03/05/kaosz-es-pusztitas-libia-a-totalis-kaosz-fele-repul/
Ukrajna
http://lovasistvan.hu/2016/02/18/korrupcio-miatt-osszeomlas-elott-az-ukran-kormany-dwn-stb/
Olaszország
http://www.costadelsolmagazin.com/content/lepeskenyszer-az-osszeomlas-elott-allo-olasz-ban
Görögország
http://meteon.org/2016/05/25/egyre-kozelebb-a-gorog-osszeomlas/
Franciaország
http://www.civilkontroll.com/mar-lathato-hol-kezdodik-az-ujabb-osszeomlas/
Németország
http://meteon.org/2016/02/09/inog-a-kartyavar-nemetorszag-az-osszeomlas-szelen-elso-jelek/
Kína
http://hirekhirek.network.hu/blog/hirek_hirek_hirek_klub_hirei/a-kinai-osszeomlas-a-tervek-szerint-halad
Usa
http://www.civilkontroll.com/totalis-penzugyi-osszeomlas-a-bennfentesek-es-a-kormanyok-mar-keszulnek/
Brazilia
http://nol.hu/kulfold/olimpia-a-politikai-osszeomlas-arnyekaban-1607265
.................................................. ................
Itt az idõ.....megyek vidékre! :mad:
Nem rossz az. Nálunk autók is alig járnak. A leghangosabb eddig egy békakuruttyolás volt 20 méterre a ház elõtt. Amúgy csend van és nyugalom.
Migránsok sincsenek (rajtam kívül :haha:).
Az ingatlantól függetlenül....azért elég riasztó ami folyik a nagyvilágban nem? Mi a véleményetek?
Nem egy válság van,hanem az élet szinte minden területén inog minden!
Mindenki elégedetlen,frusztrált!
Franciaországban és mindenhol szinte kezd kiborulni a bili!
Migráció,menekülés,vízbe fulladások,veszélyes sport rendezvények,terrorizmus...
Sok ország vastüdõre van kötve...a pénzeket nyomják ész nélkül...az idõjárás megbolondult...országnyi területek válnak élhetetlenné..kiapadnak a folyók....
Nem tudom Ti hogyan látjátok a helyzetet...de én aggódom!..ez nagyot fog szólni...
Most komolyan!Mennyi idõnk lehet?
mmilan21
05-29-2016, 07:48 AM
Az ingatlantól függetlenül....azért elég riasztó ami folyik a nagyvilágban nem? Mi a véleményetek?
Nem egy válság van,hanem az élet szinte minden területén inog minden!
Mindenki elégedetlen,frusztrált!
Franciaországban és mindenhol szinte kezd kiborulni a bili!
Migráció,menekülés,vízbe fulladások,veszélyes sport rendezvények,terrorizmus...
Sok ország vastüdõre van kötve...a pénzeket nyomják ész nélkül...az idõjárás megbolondult...országnyi területek válnak élhetetlenné..kiapadnak a folyók....
Nem tudom Ti hogyan látjátok a helyzetet...de én aggódom!..ez nagyot fog szólni...
Kb. a fél világ válságban van, de ez a korszak velejárója.
Inkább készülj fel a legrosszabb esetben minden téren várható zuhanásra és addig is éld a mindennapjaidat - még van idõ.
Most komolyan!Mennyi idõnk lehet?
Úgy 15 hónap legalább, ha engem kérdezel. Addig még jól megszedik magukat a bankszterek és utána jöhet a globális reset.
(A nagy pénzügyi manõvereket õsszel szokták végrehajtani.)
Addig viszont folytatódik az egész világ destabilizációja, hogy a fenevadkormány könnyebben tudjon káoszból (újvilág)rendet építeni.
Figyeld meg, hogy a fejesek többsége még csak most építi a bunkerét, tölti fel vagy vásárol helyet egy ilyen létesítményben.
USA, Oroszország, Kína, Svájc - még mindig építenek a bunkereket, sõt gyakorlatokat és teszteket végeznek a már meglévõ (óriási) létesítményeken.
Az arany betárazása sem ért még véget a bankszektorban és állami szinten, ahogy a hadianyag és az élelem betárolása sem.
Treff király
05-30-2016, 07:47 AM
Szerény véleményem szerint 2017 tavasza. És tényleg nagyot fog szólni!
Addig még: lemond ez a pápa, jön utána Péter pápa, "a nemzetközi helyzet fokozódik", polgárháborús vagy akközeli helyzetek Európában. Sok függ a BREXIT-tõl, hogy lesz-e.
Szóval 10-11 hónap.
A tizenöt hónap az szimpibb...tíz hónap alatt nem leszek kész!
Ma volt egy jó riport a rádióban..egy újabb válság várható!
Nem tudom,hogy a megroppant országok,társadalmak,emberek kibírnak e még egyet ilyen rövid idõ alatt.
+ ki sem keveredtek az emberek a deviza sokkból..csak jóváírták a lopott pénzt...nyögik még évtizedekig....
Gyakorlatilag betét kamat nincsen....
Hihetetlen sok az eladó ingatlan és ahogy látom a kutya sem vásárol..nem tudom más országban hogyan van ez!
Minden ,mindenki ki van feszítve....a cégeknek egy bukott megrendelés,a magánszemélyeknek egy pár hetes betegállomány ...és összeomlanak!
No meg hergelik is a népeket..mintha direkt az lenne a cél,hogy legyen már valami...botrányok,kiszivárogtatások,rakéta kísérletek,klímacsúcsok,migráns válság,terrorista fenyegetés,....
Mint gazdaságilag,mint mentálisan nyomás alatt vannak az emberek......
Nem tudom, szerintem nem lesz semmi ilyesmi. Nézzünk Franciaországra, õk hány éve vannak ilyen helyzetben? 20? 30? 40? Mégse csinálnak semmi az õslakos franciák. Eltûrik a helyzetet és kész. Magyarországon se lesz ez másképp.
mmilan21
05-31-2016, 07:18 AM
Nem tudom, szerintem nem lesz semmi ilyesmi. Nézzünk Franciaországra, õk hány éve vannak ilyen helyzetben? 20? 30? 40? Mégse csinálnak semmi az õslakos franciák. Eltûrik a helyzetet és kész. Magyarországon se lesz ez másképp.
Remélem neked lesz igazad.
Ami a Franciaország ellen szól, az a frissen érkezett bevándorlók - egyenlõre - százezres tömege.
A muzulmánok akik ott laknak már 10+ éve, azok nem lázonganak úgy, nem olyan agresszívek mint az újonnan beérkezettek.
Az új migránsok kb. 50-70%-a nem akar dolgozni, hanem a segélyt követeli.
Nincsen szaktudásuk és képzettségük.
A saját nevét nem tudja leírni a többség és olvasni sem tud, nem hogy legalább angolul beszélni pár alap mondatot.
Tanulni sem akarnak többségében - pl.: Németországban az egyik ingyen oktatásra 0 migráns ment el - szép kis arány.
Nem az a kérdés, hogy lesz-e újabb gazdasági világválság, hanem hogy mikor - a vezetõ gazdasági elemzõk egyre nagyobb számban ezen a véleményen vannak.
A kapitalizmus maga alá gyûr sok mindent, ami kicsapódik, majd eléri a robbanáspontot és az átlagpolgár, a kisvállalkozások (+ néhány bank ) látja ennek kárát a tapasztalatok alapján.
Az embereknek van egy tûréshatára. Ahogy szaporodni fognak a bevándorlók túlkapásai, a helyiek úgy fognak egyre jobban radikalizálódni - ha más nem hát tele lesz az utca magyar barantaharcosokkal és karatekölykökkel(ami szerintem nem lenne rossz dolog).
Minden esetre remélem a legjobbakat!
Nem azt mondom hogy nem történik semmi rossz, hanem azt hogy az õslakosok semmit se fognak tenni ellene. Franciáknál nem olyan rózsás a helyzet, gondolj arra hogy amikor megválasztották Sárközy-t, akkor egyetlen éjszaka alatt 2000 autót gyújtottak fel. És nem Jean François Croissant, a francia pincér, hanem Ali a régi (vagy új) bevándorló.
Nem mintha túl sokat tehetne az ilyen rongálás, vandálkodás és erõszak ellen egy francia. Otthon marad, magára zárja az ajtót és nézi a tévét. Nem veheti fel a szuperhõs ruháját hogy megmentse Franciaországot. Meg ha kimenne akárhány francia hogy megállítsák az õrjöngést, 2 perc alatt letartóztatnák õket érte.
Magyarországot is így képzelem el, erõszak, vandalizmus, de a hatóságok nem tesznek ellene bármilyen okból, hanem majd a lakosságot piszkálják ha az elégedetlenkedik.
De nem mondom hogy idén, vagy jövõre. Valószínûleg sok-sok év múlva lesz ilyen, ha megérjük azt a dátumot egyáltalán.
Treff király
05-31-2016, 12:06 PM
3 millió menekült indulna Törökországból. 30 millió menekült Afrikából. Irány: Európa. Mi kb. 550-600 millióan vagyunk. nem bírjuk el, csak ha rájuk dolgozunk, mert õk nem dolgozni jönnek, hanem "segíly"-ért.
Ha arányosan nézzük, a 130 ezres Gyõrnek 6500 menekültet kellene befogadnia, az 1,7 milliós Bpestnek 85ezret.
Õrült volt, aki ezt megengedte. Willkommen!
De ezek többségükben katonaszökevények, sorozás elõl menekültek.
Treff király
05-31-2016, 12:09 PM
még egy arány: egy 1500 fõs falunak 70-75 bevándorló "dukálna".
Otthon marad, magára zárja az ajtót és nézi a tévét....voltaképpen EZ a prepperkedés nem?! :confused:
EZT tárgyaljuk hónapok óta!Készülj élelemmel,vízzel,meg önvédelmi eszközökkel..húzd meg magad és ne konfrontálódj!
Tûnj el,simulj be,foglalkozz magaddal!
Magyarországot is így képzelem el
Igen ...így is lesz!
....este nem megyünk sehová,kis adagokban hordjuk haza az ételt...szörnyülködünk a tévé elõtt és nagyon sajnáljuk magunkat és aki nem volt olyan szerencsés,hogy belássa azt,hogy nem golyó álló és nem mindenható!
GAZDA
05-31-2016, 03:44 PM
...voltaképpen EZ a prepperkedés nem?! :confused:
EZT tárgyaljuk hónapok óta!Készülj élelemmel,vízzel,meg önvédelmi eszközökkel..húzd meg magad és ne konfrontálódj!
Tûnj el,simulj be,foglalkozz magaddal!
Igen ...így is lesz!
....este nem megyünk sehová,kis adagokban hordjuk haza az ételt...szörnyülködünk a tévé elõtt és nagyon sajnáljuk magunkat és aki nem volt olyan szerencsés,hogy belássa azt,hogy nem golyó álló és nem mindenható!
Azért érdemes tanulni egy kis "konfliktuskezelést".
GaborV
06-18-2016, 02:35 PM
3 millió menekült indulna Törökországból. 30 millió menekült Afrikából. Irány: Európa. Mi kb. 550-600 millióan vagyunk. nem bírjuk el, csak ha rájuk dolgozunk, mert õk nem dolgozni jönnek, hanem "segíly"-ért.
Ha arányosan nézzük, a 130 ezres Gyõrnek 6500 menekültet kellene befogadnia, az 1,7 milliós Bpestnek 85ezret.
Õrült volt, aki ezt megengedte. Willkommen!
De ezek többségükben katonaszökevények, sorozás elõl menekültek.
Azért ebben van pár nettó baromság. Egyrészt csináltunk 1 jó kutatás errõl + itt élek a szegedi vasútállomás mellett. Szóval a téma EPICENTRUMÁBAN élek. Én hidd el LÁTTAM a határnál, meg itt szegeden is a gondokat, sõt. Konkrétan dumáltam menekültekkel is, meg menekültek ellen tüntetõkkel és a menekültek ellen tüntetõk ellen tüntetõkkel is és a határon szolgálókkal is.
DE Ez amit irtál csak propaganda, terelés.
0- Ezek totál hasraütéses számok, ne olvass kurucinfót meg blikket :D ;)
1- nem ide jönnek, hanem a németekhez és franciákhoz.
Ezen a KVÓTA se fog változtatni, mert hétfõ áthozzák ide, kedden már újra berlinben lesz. PONT. Ezen lehet habozni, de ez az igazság és kész. Konkrétan keletnémet részekrõl visszaszöknek nyugatra.
2- Ez a nem dolgozni szöveg baromság szintén, a migránsok között 20 nemzet különbözõ társadalmi osztályai vannak. Etióp tanár épp úgy akad mint Szír kõmûves meg Afgán kecskepásztor. Ha dolgoznia kellene DOLGOZNA. De basszus, ha kapsz minimálbért vagy választhatod a minimálbérrel azonos ellátást, akkor hülye lenne elmenni dolgozni. Képzeld el pl az örmény menekültek foglalkoztatottsága teljes, az afgánoké meg a legkissebb, a kettõ között minden átmenettel.
3- Magyrországra a KÓVÓTA ÖSSZESEN 8000 fõ. Itt izgulsz 8 ezer emberke miatt, miközben van 1 millió cigány, 2 millió munkanélküli, meg kb 1 milló alkoholista? ... Na ne. Te ez még borravalónak is kevés :D
4- Ez a migrációkérdés kurvára fel van fújva, ma az elsõ 10 fõ problémában nincs benne. Arra jó, hogy a nép addig sem azzal foglalkozik, ami a valódi gond. Pl: hogy annyi pénzt lenyúltak, hogy a 4es utat nem lehetett befejezni itthon, nem a korrupcióval foglalkoznak. A németek nem azzal foglalkoznak hogy Merkelék úgy szétlopták a légierõt, hogy a gépek nem tudnak felszállni, meg az olaszok se a kormány közpénz-eltüntetéses offshore dolgaival foglalkozik. PARASZTVAKÍTÁS.
Én nem akarok meggyõzni senkit, de a mutyi, a korrupció, az elöregedés, az EÜ krízis, oktatási krízis, fiatalkorú munkanélküliség, a TTIP és az energetikai krízis külön-kölön is többe fáj nekünk, mint ha európában 33 millió menekültet kéne zabáltatni. Pont. Menekült kérdében az emberek nem ésszel hanem indulattal gondolkoznak és ezt a politika szépen kihasználja.
És ezt úgy mondom, hogy hozzánk már törtek be menekültek, tehát "áldozat" vagyok. De átlátom a valós méreteket.
Fõleg az ilyen logikai agyhalálok, hogy a "migrácsok nem akarnak dógozni!" "de a migrácsok elveszik a munkát!" ... oszt fel se tûnik, hogy a kettõ üti egymást.
Az senkit nem érdekel, hogy hány % dolgozik (pont ugyan akkora % mint a többségben) és hogy itt 2008 óta folyamatosan nagy a munkanélküliség.
Az a baj, hogy az emberek NEM LÁTJÁK ÁT A NAGYSÁGRENDEKET. Hallod abból a pénzbõl amit a tanyafejlesztsi pályázati rendszerbõl kilapátoltak abból komplett falvakat építhetnénk a menekülteknek. Tudod mi kapta a tanyafejlesztésre a legtöbb pénzt? BUDAPEST 5. KERÜLET. NA ott aztán rohadt sok a tanya meg a szántóföld.
És itt jegyzem meg: sok város a menekültekre épít nyugaton. Az ilyen Ózd szerû romhalmazokat pont tudja segíteni a menekültek betelepítése, mert a puszta lélekszámnövekedés (üres lakás van dögivel) megpörgeti a helyi gazdaságot még akkor is ha az összes menekült munkanélküli elsõ körben. Errõl konkrét gyakorlati példákat mutattak be itt egy elõadáson. PL USA - Detroit.
NEm véletlen tolja a politika ezt úgy az emberek pofájába ideológiai bunkósbotként az összes oldal szépen felosztva a szerepeket, mint hízós májkacsába a korpát. A sok ember meg nem látja a fától az õserdõt.
http://www.davidduke.com/images/kosher-approved-media-r1.jpg
Én nem mondom hogy be kell fogadni boldog-boldogtalant, szerintem is maradjanak otthon.
DE az legalább akkora EPIC FAIL ha most mindent rákenünk és alárendelünk ennek a kérdésnek.
AZÉRT MOST ÕSZINTÉN: hány-százszor nagyobb az esélye annak, hogy Pesten egy 8 kerületi díszpolgár fog megkéselni, mint annak hogy beléd köt egy szír? 600-700x?
GaborV
06-18-2016, 03:09 PM
KIEG: Azt már el is felejtettem, amúgy hogy európa szétbombázott 10 országot, aztán most meglepõdik hogy onnan el akarnak jönni az emberek. Fucking Logic. :D
Másik: a migráció múgy sem idõleges dolog. 2005-2010 között a közelkeleten olyan aszály volt, hogy a termény 80-90%-a tûnt el. Konkrétan Szíriában a vidéki lakosság majd fele, 3 millió ember lett földönfutó. Õk bementek a városokba = Arab Tavasz (jó könnyebb a cion-cia-moszad-gyíkember-soros témára fogni :) ). Na most ilyen aszály sújtja most egész Száhel övezetet. Vígsztaljon minket a tudat, hogy legalább a Közép-Ázsiaiak nem felénk, hanem kína és oroszország felé mennek :D
Am ez igaz h az EU elcseszett mindent amit emberileg el lehetett rontani. De Igazság szerint, szerintem ezzel a kérdéssel nehéz mit tenni, ha a Ruszik és a Törökök átengednek mindenkit felénk. (Oroszok is leszavazták az BT-ben az ebercsempészet elleni katonai akció ötletét)
Nálunk valami 30*-as muki tört be, ki se derült honnan jött. Amúgy megzabált 1 tál cseresznyét oszt elterült aludni az épület mellett egy padon. Konkrétan inkább röhögtem, mint hogy ideges legyek.
Egyébként szegeden ahol tényleg pörtög a téma az emberek máshogy látják, mint a Királyi 1 által szépen beidomított nép. Most nem akarok senkit megbántani. NEm az a célom hogy megmondjam a frankót, csak tényleg azt érzem, hogy ez a téma mesterségesen túl van tolva, hogy a másik tucatnyi és ennél több kárt okozó folyamatot nem vegye észre a tömeg.
Érdemes elolvasni: http://hvg.hu/itthon/20160616_szeged_menekultek
venosz
06-18-2016, 04:40 PM
GaborV Érdekes. És a terrorizmus esélye nem nõ? Az azért durva dolog ha csak évi pár száz ember hal is meg a fenyegetettség érzése ott van.
GaborV
06-19-2016, 08:09 AM
GaborV Érdekes. És a terrorizmus esélye nem nõ? Az azért durva dolog ha csak évi pár száz ember hal is meg a fenyegetettség érzése ott van.
Nézd, a terroristák eddig is be tudtak jönni. Most egy képzett Nusra Frontos az max megy kerülõvel Ukrajnán át a zöld határon Szlotákia felé.
Hozzáteszem MÉG MINDIG kb 2 EREZSZER NAGYOBB AZ ESÉLYED, HOGY 1000 FORINTÉRT HALÁLRA KÉSELNEK EGY 'Dikkmán!' kíséretében, min hogy terror akció áldozata legyél
Meg a terror azért is érdekes dolog. A franciáknak sír a szája, de az nem zavarta õket mikor Maliban és Líbiában komplett városokat -iskolákkal és kórházakkal egyetemben - visszabombáztak a középkorba. Ráadásul Pakisztánban vagy Etiópiában, vagy Szudánban külön-külön kb naponta hal meg merényletekben annyi ember, mint az EU-ban az elmúlt 2001 óta összesen.
ÉS a sikerpropaganda ellenére Putyin sem tud mit kezdeni a kérdéssel, pedig õk a hadsereget elég komolyan bevetették a déli végeiket. Nálunk ez nem hír, de az Arab Tavasz dagesztánban is kitört és évi 50000 menekült érkezik russiába.
Azért nem lehet kezelni, mert a MENEKÜLTKÉRDÉS TÜNET ÉS NEM GOND/OK. Az OK a rossz közelekelet-politika (az orosz és a kinai pont úgy életképtelen mint a NATO-é!) és az immár 10 éve tartó aszály (de "nincsklimaváltozás" szinten tart még fél európa). ÉS az okokat kell megszüntetni a kérdés megoldásához.
haven
06-19-2016, 08:19 AM
Hozzáteszem MÉG MINDIG kb 2 EREZSZER NAGYOBB AZ ESÉLYED, HOGY 1000 FORINTÉRT HALÁLRA KÉSELNEK EGY 'Dikkmán!' kíséretében, min hogy terror akció áldozata legyél
Így igaz sajnos, épp ezért ezt a fenyegetettséget kellene minél inkább a nullához közelíteni....
Treff király
06-20-2016, 08:52 AM
GaborV-nek
1. Attól, hogy vannak más gondok, ez még gond.
2. a 8000 egy KEZDÕSZÁM, senki nem garantálja, hogy késõbb nem emelik - tetszõlegesen.
3. Te Szegeden élsz, én meg Gyõrben. Én is látok itt dolgokat, a Vámosszabadiban lévõ táborból naponta járnak be ide.
4. Én személy szerint egyetlenegy menekültet sem hívtam, ne jöjjenek.
5. Ez csak a jéghegy csúcsa. Mint írtam, nagyságrendekkel nagyobb tömeg érkezése várható. Persze, lehet a homokba dugni a fejedet.
6. Átszöknek Németországba? Most még igen, de nyilván UJJLENYOMAT-VÉTEL lesz a 8000-nek, meg igazolvány. Hát ugyebár úgy már nehezebb flangálni országról országra.
7. Te fizeted a 8000 ember ellátását? Lécci, az énrám esõt is fizesd ki!
8. Képzetlenek, nem tanulnak. Német felmérések szerint még németül is csak kb. 1% akar tanulni, a többi nem! Fõ a "segíly"! Nem gond, te majd fizeted.
9. Mihez is értenek?
GaborV , várom a válaszaidat, lehetõleg pontonként.
GaborV
06-20-2016, 07:13 PM
1, Ez egy 2. rangú gond amivel sikeresen elfedik a FÕ PROBLÉMÁKAT. Sajnos ezt mindenki bekajolja, most épp mi is a politika érdekeit szogáljuk azzal, hogy errõl dumálunk és nem mondjuk a regnáló gazdasági válságról ait részben az "adóterror" okoz.
2. A kezdõ szám 4000. A 8000 az a 2 éves terv amibe a jövõ évi "etap" is bele van kalkulálva.
3. Nézz utánna, szegeden 1 nagyságrenddel (nem kétszerese, hanem 10x) a menekültek száma átlagos napon :D Csak 1x ülj le beszélgetni nyelvet tudó menekülttel.
4, Miért jönnek? Nézd, Szíriában 2005 óta nem esett esõ, mindenki éhezik, + a fele lakosságra vadászik (alavitákra és sitákra) az ISIS és az FSA. Bug Out Location nekik németország, ha már prepper blogon vagyunk :D Amúgy elég korrekt BOB-jaik vannak, LEHETNE BELÕLE TANULNI :)
+ 56ban se hívta a magyrokat senki (nem, a magyarok munkavállaási rátája nem volt jobb 1 év után, mint most a múlt évi menekülteknek a tévhitekkel ellentétben)
5, A tömeg átjön, érted, akkor majd 3 millió alkesz, munkanélküli és cigány mellett, nem 8000 hanem 16000 mnekült lesz. Érted, 0,533% kiadásnövekedés. Ma most megsúgom, hogy a felcsúti vasút és stadion éves vesztesége többe fáj nekünk mint annyi migráncs kerülne. Számold ki ha nem hiszed el :) Szerintem az a fej homokba dugása hogy a valódi nagy gondok helyett csak ezen pörögsz.
6, Schengenen bellül csak 1 debil nem tud átszökni, ezeknek meg ebben már rutinja van. Veterán határátlépõk :D
7, Az EU fizeti. Bezony. A királyi 1 baromságaival ellentétben a magyar állam NULLA Ft + áfa pénzt költ a menekültekre. A táborokat és a tranzitzónákat is ojróban perkálják.
8, Ne vegyél be baromságokat. Az az 1% az kérlek hogy 2015-ben érkezettek 14%-a már befejezett valamilyen iskolát (még jó h van eurostat hozzáférésem :) ) 20% rendelkezik "hozott" magasabb fokú végzettséggel, további 30% betanított munkási képzettséggel (pölö meglepõdnél milyen sok a volt olajipari munkás - értsd: "csõszerelõ" :D )
Hozzáteszem az EU-n bellül nekünk a magyaroknak a legszarabbak a végzettségbeli mutatóink, szóval mi sem büszkélkedhetünk. Amúgy ne értsd félre:
Szerintem se tesz jót európánek a migránskérdés, de azért ne hidd már el a nettó propaganda-kamukat.
Ja és 31% kapott munkát az összes felnõtt menekült közül. (ez 01-06-2016 -os totál friss adat), csak viszonyításként mondom, hogy nálunk a foglalkoztatottság kb 50 és 55% között ingadozik (nyáron több, télen kevesebb).
9, mint már mondtam MINDEN társadalmi réteg megvan, a kecskepásztor, a pincér, a postás, a csõszerelõ, villanyszerelõ, még kevés diplomás is (pl agrármérnök).
Szóval ha aggódni akarsz a jövõdért akkor a migráncsok helyett a TTIP-re koncentrálj :) Na az télleg szét fogja bacni európát.
haven
06-20-2016, 09:20 PM
miaz a TTIP?
WestBam
06-20-2016, 10:03 PM
TTIP (http://www.magyardiplo.hu/1481-a-szerzodes-amely-a-kormany-helyere-az-oriascegeket-ulteti)
haven
06-20-2016, 10:15 PM
jujj
GaborV
06-21-2016, 06:16 AM
A TTIP röviden:
Gazdasági neutronbomba. WestBam linkjén kívül a magyar természetvédõk szövetségének cikkjeit is érdemes megnézni.
Treff király
06-21-2016, 07:15 AM
GaborV-nek - köszi, valamelyest közeledtünk, meg tisztábban is látunk.
Akkor nézzük újra:
1. Nem látok regnáló gazdasági válságot, sem adóterrort. Sírni persze, lehet. Én nem kevernék bele politikát, de lehet, hogy IGAZAD VAN. Persze, tegyük hozzá, hogy fordított helyzetben egy másik politikai oldal is lecsapná a magas labdá(ka)t.
2. Ha itt lesz 8000, az csak KEZDÕ szám lesz. S ha újabbak nem jönnek (pedig jönnek), bátran számold hozzá a CSALÁDEGYESÍTÉSEKET, amik majd kíméletlenül következnek. S az nem duplázódást jelent, hanem sokkal nagyobb szorzót.
3. Itt nem látok vitát.
4. Itt sem. S azt is elismerem, hogy emberként VALAHOL meg kell tudni élniük, természetesen.
5. Még ha csak 16 ezren jönnének is (ami persze nem igaz), - ki hívta õket? Kinek hiányoznak? Miért csakis ide akarnak jönni? Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Szaúd Arábia, Izrael? USA? Megmondom: mi vagyunk a puhányok, akik beengedik õket. S tudod mit kapunk "cserébe"? Egy vallási fanatikus lakosságot, aki családegyesítéssel is terjeszkedik, ÉS NEM ASSZIMILÁLÓDIK. Itt a lényeg! Nem asszimilálódnak! Sem vallás, sem nyelv, sem társadalmi szokások tekintetében! Egy idõ múlva lehet, hogy õk oldják meg az egységes EU-nyelv kérdését: az ARAB lesz az!
6. Hiába szökik át, ha Németországban pillanatok alatt kiderítik az ujjlenyomata alapján, hogy itt kellene élnie, mert ide "szól a jegye". Nyilván a németek is megkapják az ujjlenyomat adatbázist.
7. Ja, értem, az EU fizeti. Aztán az EU mibõl fizet? Szerintem A TAGORSZÁGOK BEFIZETÉSEIBÕL.
Ráadás: én eddig a terrorfenyegetettségrõl nem is írtam, de látom, hogy mások már megtették. Ráadásul az több generáción át lappanghat, mint a külföldi példák mutatják.
shadow177
06-21-2016, 07:41 AM
7, Az EU fizeti. Bezony. A királyi 1 baromságaival ellentétben a magyar állam NULLA Ft + áfa pénzt költ a menekültekre. A táborokat és a tranzitzónákat is ojróban perkálják.
Ne haragudj, de nem állom ki szó nélkül.
Ez nettó baromság. Mert mibõl is ad az eu? A befizetésekbõl bezony! Mindent fizet? Kifizeti a rendõröket, a katonákat, az eü ellátást, a "vadkárt", a nemi erõszakok áldozatait, az összefosott vasúti kocsikat? :hanyas:
8000? Aha számoljunk csak! 1fõ azután családegyesítés 3 feleség 2-2 kölyök. tehát 1 fõ=1+3+6 azaz 10 fõ! Tehát a 8000=80000! :eek:
Diplomás migrács? Minden bizonnyal létezik..... Ahogyan becsületes politikus, szavahihetõ ügyvéd és dolgos cigány is. :haha:
GaborV
06-21-2016, 09:15 AM
shadow177
Befizetésekbõl igen, azért mi még mindig többet kapunk, mint amit befizetünk, bármit is mond Drábik :D Hozzáteszem van elképzelésed arról, hogy a helyi gazdaságot egy migránstábor hogy meg tudja pörgetni? USA-ban Detroit egy része kb a migránsok fogadásából él, Nálunk is simán lehetne mit kezdeni a kihaló félben lévõ bányászfalvakkal és Ózddal. Jó persze munkát is kellene nekik adni. Mit? Mivel jelentõs részük eleve bányászati alkalmazott volt a kérdésre nem nehéz választ adni. :)
Jelenleg a 8,7 milliós Magyarországon él kb 7,5 millió Magyar és üresen áll kb 1 millió fõnek elég lakás (kb 1 misi magyar van migránsként külföldön). Nem fogunk "megtelni" (hozzáteszem Nyugat-Európa sem, minden kurucinfól rémhírrel ellentétben európa nem "telt meg". 3% az összes migráns aránya az EU-ban és ebbe meg már a 20 éve itt élõ török is bele van számolva.
Erõszakok kapcsán. Na most, kérlek, még mindig ott tartunk hogy évente mondjuk megerõszakolnak a helyi "underclass" tajgai évi 3-400 nõt... te meg a 2-3 eseten pörögsz amit a migránsok csináltak.
Nem látja a fától az erdõt tipikus esete :D Vazze, az égõ borkor körül kiabálsz, miközben a hátad mögött az egész város lángol vagy 26 éve.
Ezt nem beszólásnak szántam, csak érezd át az arányokat is :) Persze, tragédia minden eset amit a migránsok csinálnak európában. Igen. DE annak a 3-4 SZÁZ szorosát csinálják csak magyarországon évente a helyi "elemek". Hozzáteszem az nem szokott hír lenni, hogy a migráns nõket ugyan úgy erõszeretettel erõszakolják a helyi "elitek". Félholtra dugtak nem túl rég egy fekete csajt (eszem a gusztusukat mert a csaj kb azóta nem fürödhetett amióta átkelt a tengeren).
Összefosott vasúti kocsik: hallod, legutóbb tudod ki fosta össze a menekültekkel teli Szeged-BP vonatot amin szerény személyem is rajta volt? Egy hullarészeg magyar szöszi szaratta az ölebét a 1. osztályra.
Láttál te már miránst 3 feleséggel? :D Am családújraegyesítés NEM LESZ. Ezek 80% egyedülálló fiatal pasik, akiknek soha nem is volt nõje (saria) tehát nincs család amit utánna lehetne hozni...Mondjuk ez azért jó hír a 30000 magyar prostinak :D
A migránsok iskolázottási adatai: Ne a kurucinfó harsaütésszerûen, este a kakaó mellett kitalált számaiban gondolkozz, hanem nézz utánna magad a valóságnak.
https://fee.org/media/12622/syrian-education.png?width=433&height=525
Én ma kérlek konkrétan egy SZÕKE kékszemû migránst találtam reggel a padon ülve. Németországból elszármatott egykori munkás kölke, úton németországba. Iskolázott és tud németül, kicsit angolul (ezért tudtam kommunikálni vele).
Én elhiszem hogy jól esik szidni az európai lakosság 2%-át kitevõ migránsokat és õket hibáztatni mindenért, de valójában a migránskérdés nincs az elsõ 10 legnagyobb gebasz között. Túltolt hiszti amivel a kúrmányok a saját szemetükrõl terelik el az emberek figyelmét. Szóval én be is fejeztem a témát, nem ér annyit az egész mint amit mi itt írtunk róla.
http://www.ucsusa.org/sites/default/files/styles/herospace/public/images/2014/08/gw-disinformation-half-truth-chalkboard.jpg?itok=ELWB59_X
venosz
06-21-2016, 09:40 AM
Valahogy az, hogy idénre vártam valami robbanásfélét a migránsok számában, de nem jött, téged igazol, de...
Olyan ember akinek anyád, húgod feleséged élete nem számít, akinek a te életed nem számít, kivéve ha nekik adózol, konkrétan megölhet büntetlenül a saját törvényei, hite szerint, abból egy, azaz egy darab is sok Európában.
Nem írsz rossz dolgokat, de ha idejönne pár millió kannibál, háát, nem sok csak 1-2 % de külön vigyázni kellene ne egyenek meg.
A legtöbb bevándorló azt állítja hogy szír, de Szíriát még térképen se találná meg. A fenti statisztika honnan van az iskolázottságról? Mert a német hatóságok teljesen más adatokat adtak meg a múltkor a médiának.
GaborV
06-21-2016, 10:06 AM
Pedig ezek a németek által az eurostatba feltöltött adatok alapján készült, csak ki lett belõle pucolva az a párezer bosnyák "szír" aki konkrétan mind analfabéta. A szír és Jordán iskolai rendszer egyébként egész jó volt 2011-ig, szóval a migránsok képzettsége koránt sem olyan tragikus, mint ahogy sokat hiszik. Amúgy a fõ baj pont nem az arab migránsokkal vannak. a legtöbb bûncselekményt elkövetõk valójában az Albánok és Bosnyákok, majd utánnuk jönnek az áldott Azeri barátaink és a Maliból-Csádból érkezõl. A legkevesebb gond pedig az örményekkel és az etiópokkal van.
Hozzáteszem, ha 3% bevándorló tönkre tud tenni egy kontinenst, akkor el kellene gondolkozni hogy a gond valójában nem-e a 97%-al van. És akkor menj el egy pláza tájékára és megérted mire gondolok.
A mennyi idõnk van kérdésre visszatérve, ha már ebben a topikban leledzünk:
Nos, a modellek alapján eléggé kevés idõnk van a TEOTWAWKI-ig.
A Forrester-Meadows modell szerint 2030-és 2050 között lesz a globális reccs.
A Mesarovic-Pestel modell optimistább, szerintûk elkerülhetõ a "világvége" ha összefogott, környezet-közeli, globális és hosszú távú intézkedéseket teszünk
A Bariloche modell kontinensenként eltérõ idõpontot jósol. A legkisebb gebasz Dél-Amerikában lesz, a legnagyobb meg Ázsiában.
A SARU modell igazából nem jósol globális összeomlást "csak" a lakosság egy jobban élelmezhetõ 2-3 milliárdra fog visszaesni.
stb
Összességében a TEOTWAWKI jó esetben 44, legrosszabb esetben 14 év múlva lesz aktuális. Tehát mi meg fogjuk élni. És ez nem ha és talán, hanem biztos, csak az idõpont kérdéses.
http://web.axelero.hu/eszucs7/modell/Vilagmodell.htm
shadow177
06-21-2016, 10:17 AM
A többet kapunk kijelentésedre inkább nem is reagálnék.....
Az iskolázottsági statisztikára sem nagyon alapoznék.....
A százalékos arányról meg, ha benn ülsz egy szobában aminek a légterébe csak 0,5% vx, tabun, vagy soman kerül nem hiszem hogy a százalék izgat.
Adjunk nekik munkát? :haha: Dolgozni jönnek? :haha: És nem inkább az elüldözött magyarokat kellene hazacsábítani? Esetleg az itthoni munkanélküliekrõl gondoskodni? Pont annyira dolgosak mint az oláh cigányok!
Az üresen álló lakások pedig azért állnak üresen mert MAGYAROKAT üldöztek/tettek ki belõlük.
carinae
06-21-2016, 10:57 AM
A nyugat-európai társadalmak nagy része nem szeretne több migránst, a közép-európai államok pedig eddig sem voltak toleránsak ebben a kérdésben. Nem igazán látom azt, hogy tolongana bármely európai ország azért, hogy (még több vagy, hogy egyáltalán) menekülteket fogadhasson be. Ez tény és ez teljesen független a magyar politikától...
2005 – 2010: aszály és százezresével 2015- ben indulnak el?
2011 „arab tavaszâ€.. annak öt éve..
Miért mindenkinek éppen tavaly jutott eszébe, hogy tömegesen Európába kellene jönni?
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Asylum_applications_(non-EU)_in_the_EU-28_Member_States,_2005-15_(%C2%B9)_(thousands)_YB16.png
A menekültek legnagyobb része férfi.. aki menekül valami elõl...a nõk hol, és mibõl élnek, amíg a férfiak idemenekülnek és itt maradnak Európában?
Pl Szíriában, egy szétbombázott, háború sújtotta országban, úgy 3-4 évvel a háború kitörése után mit és kinek lehet eladni olyan mennyiségben amibõl ennyi embernek szinte „közel egyidõben†futja embercsempészre, mobilra?
8000 fõs kvótát amennyire én tudom, még akkor találták ki, mikor még 120 vagy 160 ezer embert akartak szétosztani a tagállamok között.. mennyien jöttek ezen felül még tavaly? kb egymillióan? Eléggé feszült lett õszre a helyzet az európai országok között. Senki sem akarta, hogy náluk ragadjon az a sok ember. A kezdeti nagy nyugati eufóriát nem egész két hónap alatt felváltotta a kétségbeesés. Eredmény? Legtöbb nyugat-európai országban hónapok alatt jelentõsen megerõsödtek azok a pártok, akik nem támogatják a bevándorlást. Az elosztási mechanizmus pedig nem mûködik. (kvóták elosztása)
Mindent fizet ez EU? A héten szavaznak pl a Brexitrõl. Egy nettó befizetõ ha esetleg kilép, marad öt (FR,DE,SE,AT,NL). Ki fogja eltartani ezt a rengeteg embert itt Európában? Mert minden állam elõtt két út áll (a németek elõtt is) növeli az adókat és (vagy) csökkenti a kiadásait ( nyugdíj, egészségügy, oktatás stb) és (vagy) állampapírt bocsát ki, és (vagy) hitelt vesz fel vagy a nemzetközi hitelpiacról és (vagy) nemzetközi pénzügyi intézményektõl. Végül mindent az állampolgárok fizetnek. (Vagy tõlük vonnak el.) A rendszer a menekültek növekvõ száma - és az adófizetõk bizonyos korlátok között stagnáló száma - miatt még közeptávon sem tartható fenn.
A világon most is több tízmilló menekült van, és még több lesz, de a világ összes problémáját Európa nem tudja megoldani. Lehet hogy most 2 % a migránsok aránya. De a trendek szerint a legtöbb gyerek olyan országokban születik, és fog születni ahol a létfeltételek szûkösek (Afrika és Közel –Kelet, India és a környezõ országok) és egyre szûkösebbé válnak. (túlnépesedés, víz és élelmiszerhiány, ingatag gazdasági –politikai rendszerek.) Egy interaktív diagram a múltbeli és jövõbeli népesedési trendekrõl:
http://www.viewsoftheworld.net/wp-content/uploads/2011/10/WorldPopulationAnimation.gif
Felesleges kvótákról beszélni akkor, mikor a fél közel-kelet és Afrika Európába szeretne költözni. Egyelõre „csak†a háborúk és a kilátástalanság miatt. Késõbb majd egyéb okok pl a klímaváltozás miatt. Afrika a maga jelenlegi 1,1 milliárd emberének elég ha csak néhány százaléka indul el ide + közel-keletrõl néhány százalék. Nincs az a gazdaság ami ezt a népvándorlást elbírja. Nem gondolom, hogy ez kis probléma lenne, mert alapjaiban rengeti majd meg az európai gazdaságot és társadalmakat.
WestBam
06-21-2016, 11:25 AM
Ha már a %-ok a menõk akkor egy aprócska gondolat.
Itthon legyen a nemi erõszakok száma alapból évi x eset. Akkor a migráns ha jön az belefér, hogy ez az adott szám már x+y legyen, ahol az y a migránsok által megerõszakolt nõk száma? Mert szerintem nem, inkább azzal kellene foglalkozni, hogy az x mennyiséget hogyan lehetne csökkenteni x/2 vagy még alacsonyabb értékre.
Mindennel egyetértek, bár ezt a mondatot kiegészíteném:
A nyugat-európai társadalmak nagy része nem szeretne több migránst, a közép-európai államok pedig eddig sem voltak toleránsak ebben a kérdésben.
Nem csak a nyuget és közép-európai országok nem akarnak se bevándorlókat, se menekülteket, hanem a közel-keleti országok sem. Az arab országok sorra elutasították õket és elküldték õket Európába azzal a szöveggel, hogy "az õ és a mi kulturális értékeink túlságosan különbözõek". Persze, mert egy afgán és egy szaúdi ember kultúrája sokkal különbözõbb, mint az afgán és a norvég ember kultúrája? Vagy ha nyugatias országról van szó, akkor még ott van Izrael is, vagy Görögország. A Görögök tovább rugdalják õket nyugat felé. De a törökök is fél lábbal Európában vannak, ott miért nem áll meg a tömeg hogy "na, itt már nincs háború, itt akkor várakozhatunk amíg nem lesz vége a harcoknak". Az egyetlen különbség hogy Törökország valószínûleg nem ad 2000 Eurós havi menekültellátást.
Treff király
06-21-2016, 12:42 PM
"Összességében a TEOTWAWKI jó esetben 44, legrosszabb esetben 14 év múlva lesz aktuális. Tehát mi meg fogjuk élni. És ez nem ha és talán, hanem biztos, csak az idõpont kérdéses."
De jó! Én a 63. évemben vagyok, biztató, hogy 77 - 107 éves koromig élek! Köszönöm!:haha::):haha:
Hogy mi mikor lesz aktuális az mind csak tipp. Idõrõl-idõre elõjönnek dátumok, hónapok, napok, de mind megbukik. Az is aki azt mondja hogy "szerintem", meg az is aki azt mondja hogy "egy magas rangú katonai rendõr politikus ismerõsöm mondta". Pont ugyanúgy lehet évszámokat és napra pontos dátumokat olvasni a külföldi fórumokon is, de mindegyik teória megbukik. Úgyhogy én évtizedre pontos jóslatokat sem hiszek el. Amúgy is mindegy. Jobb sokat tanulni és készülõdni amíg lehet. Aki akkor kezdi el amikor már baj van, annak meg úgyis mindegy.
Nem nagyon van értelme dobálózni a számokkal!
Egy ragacsos petecsomó,amit felszed egy vízimadár a lábára, képes tönkretenni egy hatalmas,egészséges tavat!
Egyszerûen azzal,hogy a területre bejut egy az õsfajoknál agresszívebb és szaporább fajta...ami nem válogatós,nem tétovázik,nem köti a populáció szabályzás természetes törvénye.
Nevezhetjük vírusnak...vagy a példában ..törpe harcsának vagy ezüst kárásznak!
A kényelmes,biztonságos tavacskában élõ nagy pontyok,csukák,harcsák eleinte észre sem veszik mi történik...
Ó...pár apró bikfing...nem tétel....hol vannak ezek egy méltóságteljes 10-es pontyhoz...megesznek 5 kagylót,kukacot..még jó is mert nem romlik a vízminõség.....
...eltelik egy év....pontyunk menne a kedvenc hüssölõ helyére...de kellemetlen,agresszív csapat elzavarja....Na jó ez +++++++++ csak egy kis csapat..nem tétel..van más belógó fa is...
....eltelik még pár év....büszke pontyunk már alig talál élelmet,suttyomban csendben úszik az árnyékban,ha nem elég óvatos megcsipkedik az uszonyát....
Ráadásul májusban a kedvenc nõstényeire ráívnak a kis gyors,szemtelen genyók....
...lehet baj van???
"Összességében a TEOTWAWKI jó esetben 44, legrosszabb esetben 14 év múlva lesz aktuális. Tehát mi meg fogjuk élni. És ez nem ha és talán, hanem biztos, csak az idõpont kérdéses."
Csak egy két észrevétel!
Az megvan,hogy az országot,a természetet,a környezetet..nem átadjuk a gyerekeinek,unokáinknak...hanem kölcsön adták nekünk!
Nagyon nem mindegy miként kerül vissza hozzájuk!
...már hogy nagyon szereted a gyermekeidet,unokáidat???....éééés MINDENT megteszel/tennél értük????
..és ez miben merül ki?...pár semmire sem való csilli-villi mûanyag darab karácsonyra???
Ok..ez megvan?
Akkor ott a másik dolog....az elõre látó prepper!...de jó,hát ez igazán elismerésre méltó!
Pár konzerv,sok ásványvíz,kút...esetleg pár tekercs szögesdrót....
..ennyi?...ennyire futja?..ez a gondoskodás a családról,a gyerekekrõl,az unokákról?
Gondolkodjatok el a dolgokon!
A többet kapunk kijelentésedre inkább nem is reagálnék.....
Igen, amiben mindenki egyetert, arra felesleges reagalni.
Bel
venosz
06-21-2016, 07:06 PM
Hogy mi mikor lesz aktuális az mind csak tipp. Idõrõl-idõre elõjönnek dátumok, hónapok, napok, de mind megbukik. Az is aki azt mondja hogy "szerintem", meg az is aki azt mondja hogy "egy magas rangú katonai rendõr politikus ismerõsöm mondta". Pont ugyanúgy lehet évszámokat és napra pontos dátumokat olvasni a külföldi fórumokon is, de mindegyik teória megbukik. Úgyhogy én évtizedre pontos jóslatokat sem hiszek el. Amúgy is mindegy. Jobb sokat tanulni és készülõdni amíg lehet. Aki akkor kezdi el amikor már baj van, annak meg úgyis mindegy.
Igazad van mert:
Azért az olaj fogy, a gdp, egy olyan szám ami önmagát 0 nak tekinti évkezdetkor, elõbb utóbb robban. Azért a földlakókat felosztják nemzetekre és egymásra uszítják, hogy tehetetlenek legyenek a tömegek. Lehet odázni, de elõbb utóbb valami történik, vagy természetes úton, a "földanya" megelégeli, és megtizedel egy járvánnyal, vagy háború lesz millió halnak meg.
Hogy mi mikor lesz aktuális az mind csak tipp. Idõrõl-idõre elõjönnek dátumok, hónapok, napok, de mind megbukik.
Valóban senki nem tud pontos dátumot....
De azért nem árt figyelni a jeleket!
http://www.newsjs.com/hu/700-h%C3%A1zat-rong%C3%A1lt-meg-a-j%C3%A9gvihar-szabolcsban/d75EtyNBSUw5BhM-X8WVI0nYUwDwM/
A környezõ települések hivatásos és önkéntes tûzoltói nagy erõkkel vannak a helyszínen, elsõsorban megrongálódott tetõk fóliázásában nyújtanak segítséget.
persze a holtidõkben nem rossz a gyerekes csipkelõdés,de ha történik valami beszéljük már át.....
Persze jégesõ,vihar mindig volt és mindig lesz...és ki segít...már megint az állam(közösség!)
Ezek mind jelek,amire nem árt figyelni.
Elmentek a tetõk(a fólia nem sokáig fog kitartani,elment a termés..a kukorica,repce 100%-ban..a kiskertekben felmérhetetlen...oda a kocsik,oda minden..
Na ez az SHTF-helyzet!!!!..és ki segít?....a szomszéd?..nem!....saját maguk?..se pénz,se biztosítás,sem tartalék tetõ a hátsó udvarban....már megint az állam!
..És ha az nincsen,nincs rá pénze,nem tud segíteni? akkor ez most kapásból 700 hajléktalan és még több éhezõ ember...és ez "csak" egy jégesõ.
Hozzáteszem, ha 3% bevándorló tönkre tud tenni egy kontinenst, akkor el kellene gondolkozni hogy a gond valójában nem-e a 97%-al van.
Ez pontosan így van. De ennek mi az oka? A gyengeség, az õslakosság kiherélése, az új betelepülõk ülepének nyelvvel való tisztítása a kormányok és a média által. :hogymi: Jól oda lehetne vágni, megmondani hogy vagy beilleszkedsz vagy kivágunk, vagy dolgozol vagy éhen döglesz mert ingyen házat, több ezer Eurós segélyeket nem adunk. De ez kinek a hibája? Az õslakosság nem támogatja ezt, a jelenlegi politikusi csapat pedig leválthatatlan.
GaborV
07-04-2016, 10:44 AM
Kezden azt gondolni kevés idõnk van.
Mai hírek:
Középkoru nõci egy vödör savat öntött az utcán beszélgetõ diákokra és osztályfõnökükre.
Pasi balesetet szenvedett, megégett. Megégve ellopott egy autót és azt is összetörve meghalt.
Késelésbe fajult a falusi kocsmában egy átlagos vita.
Az emberek az általánosan igensz@r közhangulattol annyira fel vannak paprikázva, hogy a kis kellemetlenségek is eszetlen erõszakotváltanak ki belölük...
Szerintem ez elég aggasztó folyamat. Lassan a mindennapokban könnyebben meghalsz, mint egy átlagos természeti katasztrófában.
WestBam
07-04-2016, 10:57 AM
Ez a fene nagy szabadság és szabad gondolkodás/cselekvési jog rettentõen felszabadította az embereket, azt gondolják mindent szabad és mindent büntetlenül megúszhatnak.
Szomorú dolog ez. Régen a faluban sötétedésig volt kimenõnk. A szülõk nem aggódtak, mert tudták, hogy nem eshet bajunk, ha mégis akkor meg segítünk egymásnak. Ma már a boltba sem szívesen küldöm le a gyereket egyedül, a kisebbeket meg nem is engedném, ha szeretnék sem, mert rettentõen romlott a közbiztonság, bármi megtörténhet azon a 300m-es távon velük. Botrány, hogy ez van de sajnos jelenleg ebben élünk.
mmilan21
07-04-2016, 11:09 AM
Kezden azt gondolni kevés idõnk van.
Mai hírek:
Középkoru nõci egy vödör savat öntött az utcán beszélgetõ diákokra és osztályfõnökükre.
Pasi balesetet szenvedett, megégett. Megégve ellopott egy autót és azt is összetörve meghalt.
Késelésbe fajult a falusi kocsmában egy átlagos vita.
Az emberek az általánosan igensz@r közhangulattol annyira fel vannak paprikázva, hogy a kis kellemetlenségek is eszetlen erõszakotváltanak ki belölük...
Szerintem ez elég aggasztó folyamat. Lassan a mindennapokban könnyebben meghalsz, mint egy átlagos természeti katasztrófában.
Évek óta megy ez a lecsúszási folyamat.
Amíg a TV-bõl, rádióból, az internetrõl és olykor a szomszédból is a sz*r(negatív kisugárzású hangulat, megnyilvánulások, és hírek tömege) folyik, addig nem fog számottevõen javulni ez a tendencia.
Lassú elrothadás - ez tökéletesen leírja a folyamatot.
Ez a kapitalizmus (tolvajlás utáni) leszálló ága. Magyarországon különösen. Amire a vacak média, az oktatás, az idióta törvények, a tolvajok(Pintré maffia és társaik), a bankszterek, a (i)gazságszolgáltatás, a szûklátókörûség és a propagandák rátesznek még 20 lapáttal.
Süllyed a Kárpátia a Titanic után, csak sokan nem veszik észre.
A Kárpátia mentette ki a Titanic katasztrófájának túlélõit.
Ádám Csaba
07-04-2016, 08:11 PM
Süllyed a Kárpátia a Titanic után, csak sokan nem veszik észre.
A Kárpátia mentette ki a Titanic katasztrófájának túlélõit.
A Titanic mentésénél használt hajót Carpathia-nak nevezték és 1918-ban elsüllyesztette egy német tengeralattjáró.
Még hasonlatnak sem az igazi, mert a hajó nem magyar volt. De még a tervezõje és a tulajdonosa sem.
mmilan21
07-05-2016, 04:31 AM
A Titanic mentésénél használt hajót Carpathia-nak nevezték és 1918-ban elsüllyesztette egy német tengeralattjáró.
Még hasonlatnak sem az igazi, mert a hajó nem magyar volt. De még a tervezõje és a tulajdonosa sem.
Az már évekkel az 1912-es katasztrófa után volt. Hasonlatnak szerintem megteszi. Átszálltunk az EU hajójába, de itt is süllyedünk.
Nem kell mindent ám szó szerint venni. :)
Kamionos
07-05-2016, 07:36 PM
Én is azt gondolom, hogy nincs sok idõnk, de furcsa mód én éppen az miatt gondolom, hogy elindult egy változás mindenfelé. Egy kemény mag egyre inkább a maga tiszta józanságával értékrendet tart és követel maga körül. Ez egyre terjed, mert jobb alternatívának tûnik egyre több ember számára, mint egy erkölcsi megnyomorodás, egy üres pénz és örömhajhász élet, amit a legtöbben nem fognak soha elérni és erre egyre inkább rájönnek. Szélesedik ez a réteg lassan, de egyre biztosabban. Stabil életet, stabil fogódzókkal (értékrenddel), valódi közösségi, családi élettel boldogan élni. Erre vágynak mind többen és már vannak példaképek, akiket lehet követni. A többség sodródik, a dolgok a végeken dõlnek el. És ott elkezdõdött eltolódás minden szinten.
Na....ez nem tetszik a másik végen lévõ liberális mocsokban vergõdõ hatalommániás rétegnek és hamarosan tenni fognak az ellen, hogy ez tovább terjedjen, különben a hatalmuk azokon, akik még úgy gondolják, hogy szükség van rájuk, szertefoszlik igen gyorsan.
Kamionos
09-18-2016, 08:58 AM
Ez a fene nagy szabadság és szabad gondolkodás/cselekvési jog rettentõen felszabadította az embereket, azt gondolják mindent szabad és mindent büntetlenül megúszhatnak.
Szomorú dolog ez. Régen a faluban sötétedésig volt kimenõnk. A szülõk nem aggódtak, mert tudták, hogy nem eshet bajunk, ha mégis akkor meg segítünk egymásnak. Ma már a boltba sem szívesen küldöm le a gyereket egyedül, a kisebbeket meg nem is engedném, ha szeretnék sem, mert rettentõen romlott a közbiztonság, bármi megtörténhet azon a 300m-es távon velük. Botrány, hogy ez van de sajnos jelenleg ebben élünk.
Elmentünk reggel és este 7-re otthon kellett lenni. A szülõk semmit nem tudtak rólunk, hogy mit csináltunk, hol voltunk, hiszen még telefon sem volt. Ha 7-re nem voltunk otthon, akkor tudták, hogy nagy a baj. Ha napközben történt valami rossz, akkor pedig egy-két srác közülünk elszaladt segítségért, a többi pedig ott maradt. De persze sokkal életrevalóbbak is voltunk.
A mostani szülõi fejjel csak ámulok, hogyan tudták ezt az õsök épp ésszel elviselni és ekkora bizalmat szavazni nekünk!:) Pedig nekik is jobb volt, mert nem volt gondjuk ránk és közben szocializálódtunk, fizikailag erõsödtünk, felfedeztünk dolgokat. Mi pedig szabadok voltunk és baromira élveztük. A mai srácoknak csak azért nem hiányzik ez, mert nem is tudják, hogy milyen lehet így felnõni.:(
Boccs az offért.
Rozsomák
09-18-2016, 09:08 AM
Most jut eszembe! Van itthon vagy 2-3 vödör savam hova öntsem?
Milyen beteg ember lehet akinek van otthon a sarokban egy vödör sava. Szerintem kacsa a hír. Maximum a vc hez használt sósav az is max 1-2 flakon esetleg vízbe öntve oszt mehet. Szóval talán egy vödör víz lehetett beletolva egy flakon sósav. Az kb egy limonádé erõsségü lehetett. Én megkóstoltoltam a sósavat, finom savanyú. semmi bajom nem lett belõle. De biztosan nem lehet tudni, ha készült rá...
Amit te kóstoltál az nem citromsav volt? :) Nem mindegy. A citromsav nagyjából minden kólában, szörpben és üdítõben benne van.
Rozsomák
09-18-2016, 05:15 PM
Hangyasavat is kostoltam a kénsavat nem mert büdös volt.
Nauda
09-18-2016, 06:13 PM
Én a 9 voltos elemet kóstoltam, az is savanyú :haha: (fõleg ha még nincs lemerülve)
Törölt_reg
12-25-2016, 02:03 PM
http://www.worldometers.info/hu/
megpróbálom értelmezni az adatokat....
-Napok az olaj végéig 16972 nap 46 év.
ha a mai ütemben folyik a kitermelés 46 év múlva elfogy az olaj.A jó hír viszont,hogy a teljes energia felhasználásból globális szinten majd 20 % megújítható energia.
Persze ha a népesség növekedését nézzük (7 473 628 767Jelenlegi világnépesség ) nyilván való,hogy a fogyás üteme gyorsul és ez a negyvenhat év csökkenni fog.Már csak azért is mivel a megújuló források kiaknázásához egyenlõre nagyrészt olaj,gáz és szén kell.
Persze az olaj elfogyása után még pár évig lesz gáz 114 évig és szén 364 évig.Ez akkor igaz,ha az olaj elfogyása esetén teljes egészében sikerül megújulókra váltani és teljes egészében kiváltani az olajat.Ha nem,hát a gáz és szén készlet is exponenciális fogyásnak indul.
Tehát úgy tûnhet nagyon ráérünk!
Csakhogy van itt pár szomorú adat...37 171 759 010 Idei CO2 kibocsátás (tonna) ,5 123 544 Idei erdõveszteség (hektár)
Durva!Lehet elõbb megfulladunk minthogy kifogyna az olaj vagy olyan környezeti változások lesznek,ami lehetetlenné teszi az ásványkincsek kitermelését.
Aztán pár riasztó adat 6 897 708 Idei talajerózió általi földveszteség (ha) ,11 822 443 Idei sivatagosodás (hektár) .Tehát fogy a bolygó élelemtermelõ képessége,de a következõ adatok érdekesek.
753 498 315 Alultáplált emberek a világban és folyamatosan csökken....1 635 698 338 Túlsúlyos emberek a világban
Úgy tûnhet ebbõl,hogy hiába fogy a nyersanyag ,termõföld,a technikánknak köszönhetõen az egyre kevesebbõl is mind jobban él a népesség.Persze ez elgondolkodtat,az adatok valódiságán!(a végén olyan jók leszünk,hogy egy hektáron ,pusztán megújulóval,tízmilliárd embert etetünk???)
A következõ adat viszont riasztó 19 003 A ma éhen haltak száma..és növekszik!!!!
Viszont ez az irány jó,a népesség növekedés ellenére 626 542 745 Megbízható ivóvízhez nem jutó emberek...és csökken!
Tehát még nincsen veszve semmi!Még lenne idõ fenntarthatóvá tenni az életet ezen a bolygón!
A túlsúlyos rétegtõl át kellene csoportosítani a forrásokat az alultápláltakhoz és elkezdeni a maradék olajat megújuló technikákra fordítani!
Ilyen egyszerû lenne?!
7 473 632 964 Jelenlegi világnépesség....amíg ezt firkáltam,majd ötezerrel vagyunk többen.
Véges, de nem tudnám megmondani hogy meddig tart még az olajkészlet. Lehet hogy sokkal tovább. Megjósolták már azt hogy elfogy, meg már nincs is több, aztán valahogy így évtizedek telnek el és még sincs hiány még mindig.
Lehet elõbb megfulladunk minthogy kifogyna az olaj
Ez viszont igaz, mert õrült módjára irtják az esõerdõt és nem divat a faültetés.
A túlsúlyos rétegtõl át kellene csoportosítani a forrásokat az alultápláltakhoz
Az már a kommunizmusban se vált be. Inkább az alultáplált réteg ne csináljon 6-8-12 gyereket és akkor a probléma lassan, de biztosan megszûnik. 1 gyerek is fel lehet nevelni, és akkor nincs akkora szegénység. Nem kell 10 gyerek ha a szülõk vagy nem dolgoznak és segélybõl élnek, vagy dolgoznak, de csak kevés pénzért. Az vállaljon gyereket, aki el is tudja tartani. :(
Törölt_reg
12-25-2016, 04:58 PM
Az már a kommunizmusban se vált be. Inkább az alultáplált réteg ne csináljon 6-8-12 gyereket és akkor a probléma lassan, de biztosan megszûnik. 1 gyerek is fel lehet nevelni, és akkor nincs akkora szegénység. Nem kell 10 gyerek ha a szülõk vagy nem dolgoznak és segélybõl élnek, vagy dolgoznak, de csak kevés pénzért. Az vállaljon gyereket, aki el is tudja tartani. ..hát ja!Némi népesség szabályozás nem ártana az erõforrás hiányos területeken(ami napról-napra egyre nõ),de ez túl eretnek gondolat.
De az Ember makacs egy fajta..nem nagyon szeret éhezni és kipusztulni,csökkenni a területen...inkább tûr...aztán megy.("illegális bevándorlás....." topic)
De hát így mûködik a bolygó,az állatok is mennek a jobb élet reményében,az emberek is megindultak.
Nem tudom ez a jelenség minek a hírnöke?Nem tudom ez a jelenség mennyire hozza elõbbre a "mennyi idõnk van?" fogalmát?
Szerintem egy alapvetõ és a megszokott globális rendet felborító jelenség tanúi vagyunk,ami mindenkit érint gazdaságilag,pénzügyileg,egészségileg,társad almilag ezen a bolygón.
Túl sokáig volt béke és ez a generáció nem élte meg,nem tudja értelmezni azt ami az elõdöknek az ókortól fogva természetes volt.
Az emberi történelem mindig csatazajtól volt hangos,éhínségek,járványok,háborúk tizedelték a népességet,birodalmak tûntek el és jöttek létre.Mindig is folyt a küzdelem a földért az erõforrásokért az életért.
...nem tudom meddig tart ez a kegyelmi idõszak?!
Al Bundy
12-25-2016, 05:30 PM
igen egy keves idonk meg van ezen adatok szerint, de szerintem, egy gazdasagi valsag, vagy haboru elobb megteremti a kaoszt, ami majd redukalja a nepesseget, valogatas nelkul. En inkabb ettol tartok es erre keszulok.
"Kisebb zökkenõktöl eltekintve Napóleontól a világháborúig Európában béke volt, viszont – a
gyanútlanokat kivéve, akik egyébként sohasem számítottak – azt a békét senki sem tudta (és
nem is volt hajlandó) komolyan venni. Nem mintha háború fenyegetett volna. Sokkal inkább,
mert a béke korrupt volta kívánatossá tette – nem éppen a háborút, de biztosan azt – hogy
ennek a gálád és idióta korszaknak vége legyen. A háború kitörését 1914-ben, és az orosz
forradalmat 1917-ben azért kísérte olyan örömujjongás, mert azt hitték, e korrupciótól
sikerül megszabadulni. A romlott békében még az ördög is szabadítónak látszott. Persze a
húsztól negyvenig tartó béke még korruptabb lett. Ma, a harmadik békében a helyzet
lényegesen más: az ember vagy a béke, vagy a háború egyértelmûségére sóvárog, mert ez itt
egyik sem, mint Heidegger mondja, és nyomában Camus a gondolatot oly meggyõzõen
kifejti. A béke ugyanis nem az, hogy az ágyúk nem szólnak, és csendbe burkolózva
elaljasodásában az embert a lövöldözés nem zavarja. A békének egyetlen alapja van, és ha a
békét nem az igazságra építik, az feltétlenül és holtbiztosan minden esetben újra meg újra
felbomlik. Éppen ezért megegyezéses vagy kompromisszumos vagy rendõrség által
fenntartott béke nincs; és ahhoz, hogy ne legyen béke, nem kell okvetlenül háborúnak lenni.
Amíg egyetlen csepp igazságtalanság él, béke nem valósítható meg. Hénoch az emberiség
korrupciójának legsúlyosabb következményét abban látja, hogy uk esztin eiréné, nincsen
számára béke. A legközelebbi jövõre vonatkozólag értelmes emberek azt jósolják, hogy
háború nem lesz, de a háborútlanság és békétlenség hajmeresztõ együttmûködésében
fenntartott igazságtalanság végül elviselhetetlenné válik. Szolovjev a háborús bõszültségnek
ezt a békés viszonyokra való alkalmazását a háborúk jegyében lefolyt huszadik század után a
huszonegyedik századra várja. A lehetõség azonban ennek megvalósulására már megvan, ha a
teljes realizálódást még néhány ember akadályozza is. A poshadt ájultság, amely a múlt
század polgárságának békéjét jellemezte, kellemesebb lehetett, mint a jelenkori, amikor a
terrort világoskék érzelgésbe csomagolják. Fõként kellemesebb lehetett a hatalmasok részére,
mert akkor büncselekményeik elfedésére a leplezõ eljárások technikáját alkalmazni tudták.
Ma ez már csaknem teljesen ki van zárva, mert a gazságokba beletanult ember, ha az
igazságtalanságot letargiával fogadja is, a hatalom blöffjein keresztüllát. Ezért ma minden
béketörekvés gyanússá lett, mert más béke, mint Szolovjevé, az édeskés terrorba és a züllött
jólétbe burkolt hitványság, teljesen lehetetlen, és az ember itt áll, szívében a bosszú
háborújának titkolt kívánságával, amely inkább óhajtja a világ földig való lerombolását, mint
ennek a békének tartós voltát. Igazságos háború nincs, de van béke, amely igazságtalansága a
háborúénál nagyobb, s ilyenkor az ember esztelenül a háborúra vágyakozik. Ma a háború
végzetes pusztítást jelentene; a béke valószínûleg kínosabb, de fõként radikálisabb romlást
helyez kilátásba."
Hamvas Béla
GaborV
01-09-2017, 01:00 PM
Kis elméleti tudáskészlet a felkészüléshez, mert a tudás a fõ eszköz, nem a bicska-gyûjtemény
https://youtu.be/LCcn95mVehM
Tegnap elõtt tv-be mondta a koma a Pusztuló jelen, vészes jövõ mûsorban,
hogy az amcsi kormányzat, különösen a hadsereg mindent lehúzott a listáról ami a
megújuló energia források használatára tett célzást. De miért? Mert sokan részesülnek jattbaól az olajtársaságoktól azért (is).
Pedig el kellene mostáraztántényleg gondolkodni.
Unicornis
01-10-2017, 09:13 AM
Itt egy aktuális blogbejegyzés Tibor Bá' tollából:
http://www.antalffy-tibor.hu/?p=20657#comments
Elég sötétem látja a jövõt, és alapvetõen igaza van.
De én (mi) azért megpróbáljuk túlélni. Mert soha nem szabad feladni!
Kamionos
01-22-2017, 11:22 AM
Eszerint már kevesebb, mint egy év.
http://gnlszinfolt.blog.hu/2016/09/16/kitoresre_keszek_a_szupervulkanok
Az olasz különösen mozgolódik mostanában.
Kamionos
01-22-2017, 12:30 PM
Itt egy aktuális blogbejegyzés Tibor Bá' tollából:
http://www.antalffy-tibor.hu/?p=20657#comments
Elég sötétem látja a jövõt, és alapvetõen igaza van.
De én (mi) azért megpróbáljuk túlélni. Mert soha nem szabad feladni!
A lehetõ legsötétebb forgatókönyv nem az egyetlen és fõleg nem a biztos. Annyiféleképpen köszönthet ránk a káosz és közben annyi minden történhet, hogy így kijelenteni, hogy senki sem fogja túlélni a végén, nekem nagyon erõs. Kénytelen voltam hozzászólni, mert kezdték nagyon lehúzni a hangulatot:D
Eszerint már kevesebb, mint egy év.
Nem, azt írja, hogy egy évvel a kitörés elõtt jöhet a figyelmeztetés a bajra, tehát 1 évünk van a felkészülésre. Azért van némi különbség ;) Az eredeti cikk, ahonnan a blog nem túl korrekt szerzõi átvették, a Vanderbilt Egyetem honlapján (https://news.vanderbilt.edu/2016/07/20/super-eruptions-may-give-only-a-years-warning-before-they-blow/) olvasható.
Kamionos
01-25-2017, 04:21 PM
Hoppsz, ezt benéztem. Igazad van:)
Törölt_reg
01-25-2017, 05:35 PM
mert kezdték nagyon lehúzni a hangulatot
Mondjuk nekem elég rossz a hangulatom...azért egy felvilágosult,elõre látó,intelligens emberek fórumán ennyire elutasítani a változásokat,ami megmenthetné a seggünket....Nagy a baj!
Törölt_reg
05-13-2017, 06:32 PM
http://www.maszol.ro/index.php/tech-tudomany/80712-megallhat-a-fel-vilagot-elaraszto-zsarolovirus-terjedese
Ha fõpróba volt ...elég jól sikerült...:cry:
... egy ilyen visszaküld minket a középkorba...
GAZDA
05-14-2017, 02:46 PM
http://www.maszol.ro/index.php/tech-tudomany/80712-megallhat-a-fel-vilagot-elaraszto-zsarolovirus-terjedese
Ha fõpróba volt ...elég jól sikerült...:cry:
... egy ilyen visszaküld minket a középkorba...
Azzal mi a baj? Így is jobbágyi vagyunk a mindenkori "elit"-nek.
Rozsomák
05-15-2017, 02:12 PM
Azzal mi a baj? Így is jobbágyi vagyunk a mindenkori "elit"-nek.
Voltunk, vagyunk, leszünk.
Törölt_reg
06-17-2017, 07:32 AM
https://www.youtube.com/watch?v=491X55UK4ck
..és innentõl senki nem mondhatja,hogy "NEM SZÓLTUNK ELÕRE!"
De szóltak..és a "fõvonalas médiában" ;)
...persze a magas tudományos fokozattal rendelkezõ(három elemi :haha:)szkeptikusok továbbra is legyintenek és visszadugják a buksit a homokba...:confused:
Húsz év...oszt annyi!
Ha igaz lenne a 20 év, már rég halottak lennénk. Már a 70-es években is a 20 év volt amirõl beszéltek, 80-asban, 90-esben is. Kicsit olyan ez mint a világ vége jóslatok, hogy minden évtizedre jut néhány, de sosem történik meg.
Nem tudom, mi nem fogyasztunk sokat, nagyon kevés szemetet csinálunk. Egyelõre még kocsink sincs, nem utazunk sehová, csendben éldegélünk egy erdõben. Ha egyszer történik is valami a Földdel, az nem miattunk lesz. :)
Törölt_reg
07-07-2017, 01:42 AM
Volt szerencsém beszélgetni egy illetõvel,aki fogalmazzunk úgy ..."képben van"
Kérdések és válaszok...
Mennyi idõnk van a drasztikus változásig?
-Ha minden "jól"megy 20 év.
Lesz e háború?
-Igen ,5 éven belül.
Milyen világot kell elképzelni az összeomlás után?
-Nagyjából,mint Sztálingrád ostroma után.
Van e tuti hely ahol át lehet vészelni viszonylag komfortosan?
-Igen van!Az állami intézményeknél (politikusok,önkormányzati vezetõk,a fegyveres testületek,katasztrófa védelem irányítói). Akik közel lesznek a tûzhöz tudnak intézni maguknak,környezetüknek a javakból.
Hol több az esély?
-A városok vidékies agglomerációja.Legyen meló,de kerüld a dzsumbujt és vidéki kis falvakat,nyaralókat .Ne legyél egyedül,ne menj ki tanyára.
Lehet e kényszermunka?
-Igen,az alap infrastruktúra fenntartása,az orvosi ellátás,a rendvédelem alap feladat.Az azokban dolgozókat akár erõszakkal is kényszeríthetik munkára.De lehetséges a kényszer sorozás és a kényszer polgári munka elrendelése is.
Lefoglalás,államosítás?
-Abban a helyzetben bármi lehetséges.
Hogyan készüljünk?
-Leginkább türelemmel.Hosszú lesz és keserves,a türelem és tolerancia lényeges.
...de mégis mit raktározzunk?Mennyit?
-Nehéz kérdés!Ha elrendelik az elzárkózást,három hétre nem árt elõkészülni.Ha elrendelik az evakuálást egy sporttáskányi és egy kisebb táskányi holmit lehet vinni.Iratok legyenek,veszélyes holmi ne nagyon,mert kikapnak a sorból.
Sokan azon görcsölnek,hogy az állam nem segít?
-(fejvakarás)Az állam mint a mai formájában ismert nem nagyon fog létezni.Inkább egy operatív,statáriális irányítás lehetséges.Tapasztalataim szerint(ahol eddig voltam)nem is nagyon tudni,kik,vagy mi az állam illetve az irányítók.Egy zavaros helyzetet képzelj el.A karitatív szervezetek,a tisztességes rendvédelmisek és az emberek segítik egymást.
Közbiztonság?
-Ha nincsen kitelepítés zárkózz el!Ha feltétlenül mozogni kell,akkor nappal és kis csoportban.A lényeg kerüld a tüntetéseket,nagyobb csoportokat,a rossz helyeket.De ha megtudod,hogy valahová segélyszállítmány érkezik,ételosztás van kis rizikót vállaljatok.
Önvédelmi eszközök?
-(újabb fejvakarás)Otthon nem árt,bár azt tudnod kell,ha valakibe kárt teszel az ismerõsei,rokonai bosszút fognak állni.Az utcán evakuációs pontokon,ideiglenes segélyhelyeken felejtõs.A katonák,rendõrök,önkéntes rendfenntartók idegesek és fáradtak lesznek,pillák alatt letartóztatnak vagy még rosszabb.
Mi a jó taktika?
-Simulj be,legyél láthatatlan,egy a sorban!Legyél szürke,tedd amit mondanak.Ha besoroznak vállalj logisztikai feladatokat(gépkocsi vezetõ,konyhás,hadtápos,postás)Nem kell hõsködni.
Meddig tart a káosz?
.Években gondolkodjatok.
Al Bundy
07-07-2017, 03:31 AM
És ezt vilag szintre értette, vagy csak Magyarországra, esetleg Europára?
Salmo
07-07-2017, 05:50 AM
Mindegy mire értette mert szakértõ, így kurvára mindenhová igaz amit mond.....
Rozsomák
07-07-2017, 08:34 PM
Izé...megmagyaráznád kérlek a "lehet e kényszermunka" kérdés honnan jött? Lehet tévedek, de nekem hiteltelenné teszi a szöveget. Amúgy jó és reális bárhonnan jött, akár saját kútfõbõl is. A migránsok kérdés meg kimaradt ami sokkal aktuálisabb mint a malenkij robot. A változás 20 év ...ja közben 5 év mulva kis háború, de az nem nagy ügy?
Fogalmazd át még egyszer :D De ismétlem jó a cucc kis hibákkal. :D
Morpheus
07-08-2017, 02:00 PM
Szeretem amit Doom ír, mert ELKÖTELEZETT...
Ugyanakkor teljesen baráti alapon szeretném felhívni figyelmed arra, amivel nem értek egyet. :-)
"Hol több az esély?
-A városok vidékies agglomerációja.Legyen meló,de kerüld a dzsumbujt és vidéki kis falvakat,nyaralókat .Ne legyél egyedül,ne menj ki tanyára."
A mai vidék, városi életet él. Ezt az látja aki így él.
A vidékben nincs semmi összetartás, hacsak nem genetikai, azaz, ha jöttment vagy és nem tartozol semelyik családhoz, akkor mégy a levesbe.
A tanya ugyan elszeparál, de...
... a többi sajnos nem publikus. :-) :D
Törölt_reg
07-08-2017, 03:46 PM
Szeretem amit Doom ír, mert ELKÖTELEZETT...
Ugyanakkor teljesen baráti alapon szeretném felhívni figyelmed arra, amivel nem értek egyet. :-)
"Hol több az esély?
-A városok vidékies agglomerációja.Legyen meló,de kerüld a dzsumbujt és vidéki kis falvakat,nyaralókat .Ne legyél egyedül,ne menj ki tanyára."
A mai vidék, városi életet él. Ezt az látja aki így él.
A vidékben nincs semmi összetartás, hacsak nem genetikai, azaz, ha jöttment vagy és nem tartozol semelyik családhoz, akkor mégy a levesbe.
A tanya ugyan elszeparál, de...
... a többi sajnos nem publikus. :-) :D
Kösz!
Ez egy jó félórás beszélgetés volt,amibõl kiemeltem az általam fontosnak vélt(és publikus)dolgokat és a saját szavaimmal írtam le a lényeget.Az irányvonal nagyjából ilyesmi.
Azért írtam fel,hogy beszéljük át.:rolleyes:
Nagyon érdekes beszélgetés volt egy olyan emberrel.aki megjárta az elmúlt idõszak "problémás helyeit". Nyilván Õ(mivel nem kaptam felhatalmazást a forrás megjelölésére,úgy illik,hogy semmi Rá utaló ne legyen benne) sem tud mindent és a saját szempontjából látja a dolgokat.
Igyekeztem jó hallgatóság lenni.Remélem még találkozom vele és a "környezetével".
Sajnos ezt az "örök"témát,város-vidék csak súrolni tudtam...kíváncsi lettem volna elsõ vonalból,a saját szemmel látva/átélve mik voltak a tapasztalatok...
További érdekesség volt,mikor kérdeztem ...
Mennyi idõ alatt eszkalálódik egy ilyen helyzet?
- órák alatt!Gyakorlatilag amikor kitör a "helyzet",pillanatok alatt zárolnak mindent(internet,telefon,kommunikáció,bankrendsz er,ellátás,bezárnak a boltok,bezár a benzinkút,minden)Az emberek csak kapkodják a fejüket....Szinte azonnal a "kormányzati"médiában elhangzik a "mindenki menjen haza!" Azonnal életbe lép egyfajta statáriális riadó helyzet. Riadóztatják a hadsereget,rendõrséget.Ilyenkor már nincsen idõ/lehetõség a bevásárlásra.
Persze gondolom nem egy egész országot érint..biztos marad nyugis hely.Személy szerint jó ötletnek tartom,hogy amíg az ember nincsen képben,jobb ha haza megy a családjához és meghúzza magát.
" Gyakorlatilag amikor kitör a "helyzet",pillanatok alatt zárolnak mindent(internet,telefon,kommunikáció,bankrendsz er ,ellátás,bezárnak a boltok,bezár a benzinkút,minden) "
Magyarországon ? Esélytelen a szervek gyors reakciója ..... Egy nagyobb városra jut 100 rendõr , ha mindenki ott van ( az egész országban van kb 50.000 rendõr , de abban bennne van az aktatologató nagyseggû Piroska néni is .. ) ?
Az lóf@sz , bármiféle intézkedéshez , fõleg amilyen tutyimutyi beszari rendõrök vannak , legalábbis mifelénk . Milyen hadsereget riadózatanak ? Kb 30.000 fõ az állomány . Ha csak a megyeszékhelyû városokat akarnák lezárni , kevés lenne a létszám . Csak a fõvárosban laknak 1,5 millióan .... És akkor a 80 ezres állomány ellátásáról , utaztatásától még nem beszéltünk .
Ha mindent zárolnak hirtelen , azzal meg nem jutnak semmire , mert 1/2-2 óra alatt káosz és anarchia alakulna ki a ott , ahol nagyobb embertömeg tartózkodik .
És természetesen minden hivatásos dalolva menne .... másfelé .....
Törölt_reg
07-08-2017, 07:50 PM
" Gyakorlatilag amikor kitör a "helyzet",pillanatok alatt zárolnak mindent(internet,telefon,kommunikáció,bankrendsz er ,ellátás,bezárnak a boltok,bezár a benzinkút,minden) "
Magyarországon ? Esélytelen a szervek gyors reakciója ..... Egy nagyobb városra jut 100 rendõr , ha mindenki ott van ( az egész országban van kb 50.000 rendõr , de abban bennne van az aktatologató nagyseggû Piroska néni is .. ) ?
Az lóf@sz , bármiféle intézkedéshez , fõleg amilyen tutyimutyi beszari rendõrök vannak , legalábbis mifelénk . Milyen hadsereget riadózatanak ? Kb 30.000 fõ az állomány . Ha csak a megyeszékhelyû városokat akarnák lezárni , kevés lenne a létszám . Csak a fõvárosban laknak 1,5 millióan .... És akkor a 80 ezres állomány ellátásáról , utaztatásától még nem beszéltünk .
Ha mindent zárolnak hirtelen , azzal meg nem jutnak semmire , mert 1/2-2 óra alatt káosz és anarchia alakulna ki a ott , ahol nagyobb embertömeg tartózkodik .
És természetesen minden hivatásos dalolva menne .... másfelé .....A másik topicban talán már írtam,hogy sokan hajlamosak túlértékelni önmaguk fontosságát...és az országunkét is.Nem Mo.nem tétel a világpolitikában/gazdaságban..sem katonailag,sem ,semmi viszonylatban...
A nagy dolgok nem nálunk fognak elkezdõdni,hanem például itt...http://www.origo.hu/nagyvilag/20170707-langokban-all-hamburg.html
Se perc átmehet a dolog világméretû káoszba...különösen ha bejutott volna egy osztag a g20-ra...aztán annyi is a világnak..Káosz!
Magyarországot..mivel egy világszinten városnyi emberke,a járulékos második hullám éri el!
Mivel a gazdaságunk nyitott,a pénzünk sérülékeny,a függés a külföldtõl 100%-os...nem nehéz megjósolni mit okozna egy tõzsdei összeomlás például.
Csõdök,finanszírozás nuku,Eu-s pénzek nuku,munkanélküliek hadserege,nyugdíj nuku,számlák zárolva,import semmi...
Magyarországon ? Esélytelen a szervek gyors reakciója .....
Szia,
Talan a "zarolnak" szo nem a legmegfelelobb, de egy aramszunet onmagaban megoldja a fentieket.
Bel
Kamionos
07-12-2017, 02:23 PM
"Otthon nem árt,bár azt tudnod kell,ha valakibe kárt teszel az ismerõsei,rokonai bosszút fognak állni"
Hát...ha valakiben kárt teszek, az nem nagyon fog már panaszkodni.
Errõl a Ronin (alapmû!) jut eszembe:
Spence: Öltél már embert?
Sam: Egyszer megbántottam valakit.
:haha:
-(újabb fejvakarás)Otthon nem árt,bár azt tudnod kell,ha valakibe kárt teszel az ismerõsei,rokonai bosszút fognak állni.
Ez igaz lehet a székelyekre, igaz lehet a romákra, de olyat hogy az anyaországban átlagos magyar embert bántottak volna, aztán õ 25 családtaggal bosszút állt volna, olyanról sose hallottam. Romáknál persze, akármilyen okból összeszednek pár tucat családtagot. De õket meg senki nem is meri bántani, SHTF helyzetben meg fõleg nem lenne okos ötlet. :)
Törölt_reg
07-13-2017, 07:33 AM
A fenti posztokból azt szûröm le,hogy a ma ismert biztonságos,törvényes,bõséges világot húzzátok rá ,egy kifordult világra....kicsit több történelem,kicsit több fantázia...;)
Forró õsz – polgárháborús pszichózissal:
"S ha nem lesz valódi ok, biztosan akad majd ürügy. Ha máshogy nem, hát õk maguk kiprovokálhatják – vannak hozzá radikális szabadcsapataik." (http://gepnarancs.hu/2017/07/forro-osz-polgarhaborus-pszichozissal/)
Sergeant
07-13-2017, 06:01 PM
Forró õsz – polgárháborús pszichózissal:
"S ha nem lesz valódi ok, biztosan akad majd ürügy. Ha máshogy nem, hát õk maguk kiprovokálhatják – vannak hozzá radikális szabadcsapataik." (http://gepnarancs.hu/2017/07/forro-osz-polgarhaborus-pszichozissal/)
Ja, ideje, hogy itthon is Ukrajnásat játszanak. Röhejes forradalom keretében, esetleg külföldi vezénylettel.
Rozsomák
07-14-2017, 01:15 PM
Itthon minek? Az erõforrások jó kézben a hozam maximális, (fizetések minimumon,szar fogyasztás maximális) Emberi erõforrások kussolnak, az elterelés hatásosan megosztó, a szélsõséges csoportok minimálisak, hangadókat kiröhögik az emberek. A rokonok kezében a törvényhozás szórakoztató ipar, felsõvezetés, meg az alsó is. Munkások dolgoznak 2 ember helyett is, a munkanélküliek kussolnak. MINEK kellene ide polgárháború? Minden megy az elõre eltervezett maga útján szépen csendesen.
Szerintem sincs olyan helyzet. 2006-ban volt tömeg, meg mozgolódás, de most? 500 nyugdíjas énekel a DK-s rendezvényeken, közben itt-ott orbánoznak egy kicsit. Vagy mikor fiatalabbak jönnek össze, azok mondanak néhány beszédet, aztán félrészegen egy kis hõbörgés és hazamennek szépen. Ez nem forradalmi helyzet, ez csak egy elégedetlen helyzet, de nem úgy néz ki hogy ebbõl akár komoly tüntetés lenne aminek bármi eredménye lehetne. Nagyon úgy néz ki hogy a következõ választásokon is Orbán kormány lesz, hacsak nem történik valami olyan ami csodával határos.
Rozsomák
07-15-2017, 08:40 AM
Azér azt soha ne felejtsük el, hogy, a forradalmakat felülrõl irányították mindig. A valódi vezetõket ellehetetlenítették, és beépítettek árulókat akik vitték a népet. A konfrontáció soha nem az elitt és a nép közt folyt, hanem a nép és a nép árulói közt(rendõrség, katonaság). A nagy francia is irányított volt, a grófok bárók a pénzügyi elitt útjában állt, nem engedte õket kibontakozni, a buta nyomorgatott nép meg kinyírta õket.
fater.lajos
07-17-2017, 01:17 PM
Azér azt soha ne felejtsük el, hogy, a forradalmakat felülrõl irányították mindig. A valódi vezetõket ellehetetlenítették, és beépítettek árulókat akik vitték a népet. A konfrontáció soha nem az elitt és a nép közt folyt, hanem a nép és a nép árulói közt(rendõrség, katonaság). A nagy francia is irányított volt, a grófok bárók a pénzügyi elitt útjában állt, nem engedte õket kibontakozni, a buta nyomorgatott nép meg kinyírta õket.
A szovjet forradalomról meg: Stefan Zweig Csillagórák A lepecsételt vagon (ford.: Gergely Erzsébet)
Ajánlom mindenkinek elolvasásra!
Sergeant
07-29-2017, 10:02 AM
Ott a pont. Nem azért törhet ki egy "forradalom", hogy a nép érdekét képviselje, hanem, hogy egy másik politikai nagytõkét segítsen hatalomra. Most az Orbán gang, holnap a Soros banda. Ennyi.
Nekünk nem lesz jobb akkor sem. Sõt. A káosz gazdasági összeomlást is szûlhet. Lásd a Pengõ szuperinflációját száz éve.
Sergeant
07-29-2017, 10:15 AM
https://kuruc.info/r/50/171470/
Sergeant
07-29-2017, 10:21 AM
Korea:https://kuruc.info/r/4/175552/
Készülõdnek Brüsszelben is: EU explores account freezes to prevent runs at failing banks (https://www.reuters.com/article/us-eu-banks-deposits-idUSKBN1AD1RS)
Itt felmerül a kérdés hogy akkor most jött el a vég amire azt lehet mondani hogy eddig tartott amíg volt idõnk? (mármint az emberiségnek)
Néhányan elég jól megsaccolták, 2013-ban volt 5-8-10 éves tipp. Azért én reméltem hogy a mostani helyzet nem most fog bekövetkezni hanem vagy 30-50 év múlva...
Valószínûleg nincs sok idõnk, de nem a vírus miatt, hanem a klíma miatt, szvsz.
2013-as kommentem...
Én nem jósolnék semmit. Világ-végét, összeomlást, világméretû gazdasági csõdöt már sokszor megjósoltak, de a dátumokat folyamatosan tolják késõbbi idõpontokra. Nem merném azt mondani, hogy 10 év, 15 év vagy akármennyi. De bármi történhet, az is elõfordulhatna hogy egy világméretû katasztrófa történjen és akkor nem 15 év lenne, hanem 15 perc a SHTF-ig.
Lehet hogy mondhattam volna 10-et. Mert most úgy néz ki...
Valószínûleg nincs sok idõnk, de nem a vírus miatt, hanem a klíma miatt, szvsz.
Nem a vírus miatt, hanem a kormányintézkedések miatt amik a vírus megjelenése óta történtek, beleértve a háborút.
P. Dude
09-28-2022, 06:27 AM
Nem a vírus miatt, hanem a kormányintézkedések miatt amik a vírus megjelenése óta történtek, beleértve a háborút.
Még csak nem is a kormányok intézkedései miatt. Hanem a great reset terv miatt, ami miatt "szóltak" a kormányoknak hogy "intézkedjenek".