PDA

View Full Version : Mennyi idõnk van?

Oldalak : [1] 2 3

Batka
07-07-2013, 02:32 AM
Kapcsolódva a Ki mire készül?
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?328-Ki-mire-k%E9sz%FCl
topik témájához.

Szerintetek mennyi idõ még, mire elõ kell venni a BoB-ot?
Nyilván mindenkinek a válasza a preferenciáin múlik és jósolni ugyebár a legnehezebb, de szerintem érdekes lehet és talán megint tanulhatunk valamit.

imi79
07-07-2013, 06:52 AM
Szerintem minimum 15-20 év.

TMIB
07-07-2013, 09:13 AM
Az biztos hogy az emberiség távlatából nézve már nem sok. Megjósolni nem tudnám még óvatosan sem.

bögre
07-07-2013, 09:51 AM
Nagyon maximum szerintem 80 év körül van még vissza. XXII. Századra nagyon kevés ember fog maradni. De ha nagyon pesszimista akarok lenni akkor 10 év. Sose tudni mi lessz holnap.

Laci
07-07-2013, 10:02 AM
Még jó , hogy itt magyarországon 50 évvel le vagyunk maradva .. :D

3-5 év szerintem .

carinae
07-07-2013, 11:29 AM
szerintem maximum 30-35 év, minimumot nem mernék saccolni..

Unicornis
07-07-2013, 01:34 PM
Itt magyar országon szerintem kb.5 év. De maximum is csak 10!
Egyiptomban pedig pár nap és másfél év közötti idõ van még a népirtásig!
A folyamat már tart! De a komoly problémák kezdetéig itt ennyi az idõ van még a tippem szerint.
De saccolni nagyon nehéz, szinte lehetetlen.

Dream_walker
07-07-2013, 02:17 PM
Szerintetek mennyi idõ még, mire elõ kell venni a BoB-ot?
Nyilván mindenkinek a válasza a preferenciáin múlik és jósolni ugyebár a legnehezebb, de szerintem érdekes lehet és talán megint tanulhatunk valamit.

Szerintem ez nézõpont kérdése. Mégpedig elég fura módon az objektív és a szubjektív nézõpontok itt egyszerre számítanak :) Bár én kicsit lazán kezelem most az indító kérdést, azaz nem a "mikor kell elõvenni a bob-ot" a lényeg, hanem, hogy mikor jön a változás.

Objektív szempontból a gebasz már itt van. Hogy egy mátrixos hasonlattal éljek, a gebasz már itt van, amikor este kilépsz az utcára, és eközben figyelsz a hátad mögé. Mikor elmész a boltba, és tartós élelmiszert veszel nagyobb mennyiségben. Mikor fizeted az adód, és azt érzed, hogy nem kapsz érte semmit, és neked sem marad szinte semmi.

Máshol már említettem, hogy nem vagyok nagy rajongója az összeesküvéselméleteknek. Nem hinném, hogy minden dolog, ami rosszul mûködik, tudatos és célzott cselekedetek eredménye. Viszont azt el kell ismerni, hogy a dolgok nagyon-nagyon rosszul mûködnek. Nem tegnap óta, nem tavaly óta, mégcsak nem is az elmúlthúszév miatt.
Sajnos nekünk szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy a gebasz már itt van, és csak egy milliméter választ el minket a "robbanástól". Egy mm vastagságú lepel, amit a fogyasztói társadalom, a modern demokratikus civilizáció egyelõre a helyén tud tartani, foltozgatja a lyukakat, de ahol felfeslik a szövet, ott látni lehet, hogy az anyaghiba bizony már kurva régi (bocs a kifejezésért).

Az igazi kérdés talán nem is az, hogy mikor kell elõvenni a bob-ot, vagy, hogy mire készüljünk, mi várható, mennyi idõnk van még. Az igazi kérdés az, hogy lesz-e erõnk az újrakezdéshez. Mert hát a fõnix meséje is azzal ér véget, hogy a hamuból újjászületik a lényeg. De ehhez az kell, hogy az egy fõnix legyen, ne pedig egy csökött baromfi.
Amíg ebben az allegóriában az átlagembernek a csökött baromfi felel meg, addig bajban vagyunk. Hiába a bob, hiába a felkészülés, hiába a megjósolt idõpont (ami ugye nincs megjósolva, de ha meg lenne, az sem érne sokat).

Váratlan helyzetek, katasztrófák? Mire lehet készülni?
Egy napkitörés lenullázhatja a teljes elektromos infrasruktúrát, és elér a bolygóra egy-két nap alatt. Ha tegnapelõtt indult, estére itt lehet. Hónapokra megállíthatja a civilizációt, feltéve, ha annak alkotóit nem süti meg a mikrohullámú sugárzás.

Szupervulkánok, szuperviharok szintén gyakorlatilag bármelyik nap jöhetnek. Az eredmény ugyanaz, globális kataklizma.

Ökológiai katasztrófa. Ez az, amiben már évtizedek óta élünk. Nem jön el, mert már itt van, csak a civilizáció egyelõre tudja kezelni a tüneteit.

Háborús helyzet. Ennek lehetnek elõre látható jelei, de ha nincsenek, akkor az már olyan technológiai hadviselést jelent, ami szintén egyik-napról a másikra bekövetkezhet.

Gazdasági összeomlás. Ez szintén az, amiben már élünk. Ezt nehezebb tünetileg kezelni, de mivel az "orvosai" jó pénzt húznak belõle, akár még évtizedekig is elhúzódhat.

Vírus, baktériumfertõzés. Néhány hét/hónap alatt lenullázhatja a bolygót, persze attól függõen, hogy hogyan terjed. Ha figyelembe vesszük az ezzel foglalkozó kormányzati és gazdasági társaságokat, kutatóintézeteket, cégeket (illetve egyszerûen ezek létszámát), ez is megtörténhet már akár holnap.

A kérdés nem az, hogy mennyi idõnk van, mert lehet, hogy semennyi, mert a dolog éppen most történik. Bizonyos esetekben pedig pont most történik, a szemünk elõtt.

A kérdés az, hogy hogyan tudjuk újrakezdeni majd. Felkészülni pedig erre kell. De a jó hír, hogy erre pedig van egy napunk. Mert az ilyen az mindig holnap történik. Ha úgy fekszel le esténként, hogy mindent megtettél, ami ma módodban állt, akkor mindig lesz még egy napod. Mert úgysem tudsz mindent egyszerre megcsinálni :)

Batka
07-08-2013, 12:24 AM
Nézetem szerint több lépcsõn is túl vagyunk. Nagyjából 2006/7-óta figyelek erre jobban, azóta folyamatosan lépcsõket lépünk például a pénzügyi válság terén. Az akkori szabályrendszerrel ma már nem létezne a világ pénzügyi rendszere. Folyamatosan újraírják a szabályokat, hogy megpróbálják visszagyömöszölni a szellemet a palackba.

Nézetem szerint a lépcsõzetes leépülés egyszer hirtelen leszakadásban fog véget érni. Hány lépcsõ van addig? Mennyi idõ? Nem tudja senki. Ami biztos, hogy a hatalmasok nem adják olcsón a hatalmukat biztosító rendszer átalakítását. Minden menekülési kísérlettel egyre mélyebbre ássuk magunkat (ásnak minket).
Idõtáv?
max. 8-10 év, de akár hónapokon belül lehet bármi, ennyire nem látunk bele semmi fontos eseménybe. Csak megtörtént események utánkövetése marad.

borsodi
08-01-2013, 03:54 PM
Háborúval vagy pénzügyi összeomlással, de fájdalmas lesz, mondja Faber (http://idokjelei.hu/2013/07/haboruval-vagy-penzugyi-osszeomlassal-de-fajdalmas-lesz-mondja-faber/)

aksurv
08-01-2013, 08:38 PM
Háborúval vagy pénzügyi összeomlással, de fájdalmas lesz, mondja Faber (http://idokjelei.hu/2013/07/haboruval-vagy-penzugyi-osszeomlassal-de-fajdalmas-lesz-mondja-faber/)
A fenti cikkhez írt kommentekben volt egy idézet a bibliából ami akár a forum jelmondata is lehetne..

Péld 27,12
Ha az okos látja a veszedelmet, elrejtõzik, az együgyûek pedig belekeverednek, és megjárják.

eredetiben

Az eszes meglátja a bajt, elrejti magát; az esztelenek neki mennek, kárát vallják.

borsodi
08-09-2013, 09:44 AM
2030-ra az emberiség lehúzhatja a rolót (http://www.gyartastrend.hu/cikk/2030_ra_az_emberiseg_lehuzhatja_a_rolot)

Szerinte még 17 év...

asszony
08-09-2013, 10:00 AM
Nincs egy óra sem, mivel most éljük az összeomlást. Lassú folyamatként haladt, most gyorsul.

Batka
08-09-2013, 12:29 PM
Igen, parabolikus görbe mentén. Évtizedekkel (évszázadokkal?) ezelõtt indult, most már érezhetõ a meredekség növekedése, de még nem látszik az "X" tengely (az idõtényezõ) felosztása...

asszony
08-09-2013, 05:15 PM
Igen, parabolikus görbe mentén. Évtizedekkel (évszázadokkal?) ezelõtt indult, most már érezhetõ a meredekség növekedése, de még nem látszik az "X" tengely (az idõtényezõ) felosztása...

Van az a "gyomorszájbavágó" érzés, ami jelez.

Batka
08-09-2013, 06:15 PM
Van az a "gyomorszájbavágó" érzés, ami jelez.

Ja, mint amikor megindul a hullámvasút... :)
Én ezen túl voltam már olyan ~2009/10-ben, van errõl egy pszichológiai modell, a változás elfogadásának fázisai.

Batka
08-09-2013, 06:19 PM
2030-ra az emberiség lehúzhatja a rolót (http://www.gyartastrend.hu/cikk/2030_ra_az_emberiseg_lehuzhatja_a_rolot)

Szerinte még 17 év...

Ha minden jól meg, vagyis elindulunk a jó irányba... egyébként hét...
Egyébként ez a 2020. a mezõgazdaság helyzetébõl is adódik. Az ipari mezõgazdaság létalapjai kb. ekkorra rendülhetnek meg végzetesen.

TMIB
08-09-2013, 09:26 PM
Én nem jósolnék semmit. Világ-végét, összeomlást, világméretû gazdasági csõdöt már sokszor megjósoltak, de a dátumokat folyamatosan tolják késõbbi idõpontokra. Nem merném azt mondani, hogy 10 év, 15 év vagy akármennyi. De bármi történhet, az is elõfordulhatna hogy egy világméretû katasztrófa történjen és akkor nem 15 év lenne, hanem 15 perc a SHTF-ig.

TMIB
08-09-2013, 11:37 PM
A lényeg hogy még nem történt meg, mert amíg foltozni lehet, addig marad minden a régiben. Én ezért inkább nem tippelek.

asszony
08-10-2013, 09:26 AM
Ha minden jól meg, vagyis elindulunk a jó irányba... egyébként hét...
Egyébként ez a 2020. a mezõgazdaság helyzetébõl is adódik. Az ipari mezõgazdaság létalapjai kb. ekkorra rendülhetnek meg végzetesen.
Tervezett vizlezárással 1 nap. Proba megvolt.

Batka
08-10-2013, 09:06 PM
Több szálon futnak a dolgok: pillanatnyilag legesélyesebb, hogy a pénzügyi vonal borít be mindent sz...ral.
De miért? Mert megrendültek a pénzügyi manõverek reálgazdasági alapjai. A világ szeret évi 2%-kal növekedni, ez mostanában nem jön össze és ennek háttérben ható fõ oka: az energia. Évek óta platón van az olajkitermelés és nincs semmi, ami pótolni tudná. Így rendre a gazdasági válság miatt visszaesik a fogyasztás, majd ahogy nekilendülne, visszapattan a mennyiségi korlátokról.
Kétségtelenül van szándék NVO-ra és totális ellenõrzésre, világállamra, de ezek realitása elég alacsony, az események elsodorják ezeket a ködös elképzeléseket.

TMIB
08-10-2013, 10:33 PM
Ezt miért idézted ide?

Visszatérve a témához, én még csak azt se merném megtippelni hogy feltétlenül az energiaforrás lesz az elsõ számú probléma. Elég egy gyógyíthatatlan új vírus, egy fekete himlõ amire nincs ellenszer és akkor mindenki megy a levesbe. Ha a lakosságból hirtelen meghalna 500.000.000-800.000.000, az rendesen hazavágná az egész rendszert.

borsodi
08-15-2013, 08:08 PM
Dr. Doom szerint õsszel újabb piaci krach jön (http://idokjelei.hu/2013/08/dr-doom-szerint-osszel-ujabb-piaci-krach-jon/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+IdokJelei+%28Id%C5%91k+jelei% 29)

TMIB
08-15-2013, 11:41 PM
Nem örülök neki. Most tervezek egy mikro-vállalkozást, de ha -megint- senkinek nem lesz pénze akkor semmit nem tudok majd eladni. :(

raktaros
08-16-2013, 09:31 AM
Túlélõfelszerelés webshop? :D

TMIB
08-16-2013, 09:44 AM
Egyelõre csak felvarrókat gyártatok.

De nézem itt a kínai gyárak kínálatait egy speciális helyen. Nem mondom, ha lenne egy pár tízezer dolláros tõkém, akkor nagyban vágnék bele az üzletbe. Ezek a gyárak szállítanak a Blackhawk-nak, a 5.11-nek és a többinek. :thumbup

/ON :)

hunprep
08-19-2013, 09:08 AM
Érdekes cikk, eszerint évtizedek óta többet fogyasztunk,, mint amennyit a Föld kitermelni képes.

http://index.hu/gazdasag/2013/08/19/augusztus_20._a_globalis_tulfogyasztas_napja/

Fallout11
08-19-2013, 05:03 PM
"Japánnak több mint hétszeresen, Katarnak hatszorosan, Svájcnak több mint négyszeresen haladja meg fogyasztása a saját területén fellelhetõ erõforrásokat. Magyarország e rangsorban jobban teljesít, fogyasztásunk csak 1,3-szeresen haladja meg Magyarország biokapacitását."

Hát még ha rendesen mûködne az ország...

Traveller
08-31-2013, 04:15 AM
Érdekes, hogy ekkora esélye már rég volt a harmadik világháborúnak, mint most a szír konfliktus durvulásával, de még ez a prepper közönség sem húzta be a vészrelét.
A média Miley Cirus seggével foglalkozik, miközben a külhoni prepperek masszívan készülnek a közeli eseményekre.
Ha ez nem jel az azonnali cselekvésre, akkor semmi sem.

borsodi
08-31-2013, 07:47 AM
de még ez a prepper közönség sem húzta be a vészrelét....miközben a külhoni prepperek masszívan készülnek a közeli eseményekre.

Ezt alapvetõen nem tudom kire írod. Engem kb. szétbasz az ideg, hogy még mindig nem tartok ott ahol mostanra szeretnék. Pont reggel beszéltük az aszonnyal, hogy gáz lesz, olaj ár az egekben, arany ár az egekben és ráadásul É-D Koreáról mostanában nagyon nagy kuss van, ott is csinálhatnak valami katyvaszt mert a "szövetségeseknek" máshol lesznek lekötve az erõik. Még ha nem is lesz qva nagy gáz akkor ez csak a fõpróba, de a helyzet nagyon komoly. Minden este azon rettegek, hogy ha átkapcsolók a CNN-re akkor egy gombafelhõt fogok csak látni élõben és akkor elkezdõdött...

raktaros
08-31-2013, 09:56 AM
Engem kb. szétbasz az ideg, hogy még mindig nem tartok ott ahol mostanra szeretnék.

Én is így vagyok :(.

bögre
08-31-2013, 10:17 AM
Sokaszor mondták már hogy lessz 3. világháboru.... Szerintem nem most fog elkezdödni... Ha meg igen arra hogy lehet jobban felkészülni???? Van viz tartalék van kaja tartalék mást nem hiszem hogy tudnánk csinálni. Gázmaszkom még sajnon nincs... De ha valakinek van ötlete azt leirhatná!

MaRee
08-31-2013, 11:59 AM
Szerintem nem lesz semmi, legyen igazam. Mindenesetre élezem a pengéim.

Yrkon
08-31-2013, 12:17 PM
Vegyél tüzifát, az még viszonylag olcsó. Egy cserépkályhával sokáig ki lehet húzni. Szvsz meg az lenne most a legjobb, ha É-Korea csinálna megint egy nukleáris pukit, egybõl leszállnának Szíriáról... talán

borsodi
09-01-2013, 07:01 AM
Ha meg igen arra hogy lehet jobban felkészülni???? Van viz tartalék van kaja tartalék mást nem hiszem hogy tudnánk csinálni. Gázmaszkom még sajnon nincs... De ha valakinek van ötlete azt leirhatná!

Alapvetõen jól / teljesen felkészülni sosem lehet. Miért? Mert az élelmiszer és víz készletet folyamatosan forgatni kell a szav. idõ lejárata miatt (most tekintsünk el attól, hogy 1-5 évig elállnak a konzervek), folyamatosan lesznek új technikák, eszközök, felszerelések amivel jobb esélyed lesz a túlélésre egy adott szituációban. És bármikor szembekerülhetsz egy olyan fenyegetettséggel amire eddig nem készültél fel, a te esetedben ez jelen pillanatban a gázmaszk. A prepperkedéshez (kishazánkban) 3 dolog kell: idõ, pénz és pénz, amerikában gyakorlatilag csak pénz kell hozzá mert ott 1-2 napon belül mindent kivisz a futár, de mire itt beszerzel egy minõségi eszközt...

Fallout11
09-01-2013, 05:25 PM
Meg itt 2-3x annyiba kerül minden... :-(

borsodi
09-02-2013, 06:55 AM
Elkerülhetetlen az összeomlás (http://www.investor.hu/news/20130901-elkerulhetetlen-az-osszeomlas.html)

A Société Générale startégája szerint egy hatalmas válság közelít, melynek eredményeképp az arany 10 000 dollárig is elszállhat. Albert Edwards szerint a Fed hatalmas pénzpumpálása nem a megfelelõ gyógyír a világgazdaság problémáira.

Batka
09-03-2013, 03:29 AM
Meg ez az aranyár is szemfényvesztés, mire 10000 dollár lenne az arany, hol lesz már a dollár...
Blikkfangnak persze elmegy.

Ordinis.Esse
09-03-2013, 04:29 AM
Egy aprócska, halk kérdésem lenne:
Ti hogy szeretitek fogyasztani az aranyat? Pirítós kenyéren, vagy kicsit átsütve?

Ez egy mesterségesen fenntartott hatalmi eszköz. A készletembe inkább sót rakok mint aranyat.

TMIB
09-03-2013, 04:40 AM
Ez egy mesterségesen fenntartott hatalmi eszköz. A készletembe inkább sót rakok mint aranyat.

Errõl mindenki másképp gondolkodik. http://magyarprepperforum.org/showthread.php?220-Arany-ez%FCst-egy%E9b-fizet%F5eszk%F6z-%E9s-csereeszk%F6z&highlight=arany

Én inkább rezet gyûjtök. Hüvely alakút, amiben ólom van. Mostanában az aranynál is jobb befektetés. Karácsony óta megduplázódott, sõt néhol megháromszorozódott az ára.

Ordinis.Esse
09-03-2013, 05:00 AM
Errõl mindenki másképp gondolkodik.
Ez természetes! A vélemények különbözõek és álltalában a tapasztalat mennyiségével formálódnak :)
Egyébként nem tetõled olvastam itt pár topikban az eszkimó és a karburátor kérdését? ;) No nekem is az eszkimó adja inkább az iránymutatást mint a banki emberkék!

Én inkább rezet gyûjtök. Hüvely alakút, amiben ólom van. Mostanában az aranynál is jobb befektetés. Karácsony óta megduplázódott, sõt néhol megháromszorozódott az ára.
Hopp! ezt nem értem! Valami új dolog? Adnál rá linket, vagy leírást, mi is ez?

MaRee
09-03-2013, 05:14 AM
"Hopp! ezt nem értem! Valami új dolog? Adnál rá linket, vagy leírást, mi is ez?"

Töltény? :D

Ordinis.Esse
09-03-2013, 07:33 AM
Töltény? :D
:thumbup Ááááá!:duhos::duhos: Persze! Magam is ebben látom az értéket, jobban mint bármely csicsabicsa nemesfémben. Pl. egy .22-s akár adott helyzetben a családot mentheti meg az éhhaláltól. Ez aminek szempontnak kellene lenni. De erre a preppereknek maguktól kell rájönnie, mert erõltetni semmit sem szabad! :nanem:

Yrkon
09-03-2013, 09:35 AM
Már lehet, hogy nincs is idõnk:

http://rt.com/news/ballistic-launch-eastern-mediterranean-343/

Ordinis.Esse
09-03-2013, 10:34 AM
Már lehet, hogy nincs is idõnk:
http://rt.com/news/ballistic-launch-eastern-mediterranean-343/
Röviden, pár szóban elmondaná valaki mit hámozott ki ebbõl?

Yrkon
09-03-2013, 11:46 AM
A frissítésnél kiderült, hogy - ha igaz - Izraeli-USA rakétateszt volt, Izrael megerõsítette - azután, hogy elõször élbõl tagadták.

Salmo
09-04-2013, 10:13 AM
Nagyon sarkos az a vélemény szerintem, hogy az aranynak nincs (nem lesz) értéke egy esetleges összeomlás után

Miután a pontos forgatókönyvet nem ismerjük, ( sõt még azok sem, akik egyébként több ligával feljebb fociznak világvége témában) így nem kijelenthetõ, hogy nem lesz olyan helyezet ( nyilván nem egy teljes körû atomkatasztrófa után) amikor értéktelen lesz az arany. Ha egy "látható végû", tehát csupán gazdasági, és nem környezeti összeomlást feltételezünk, akkor lehet, hogy pont az egyébként papír alapú fizetõ eszközt kiváltó érték álló arany csere alapot jelenthet.

TMIB
09-04-2013, 03:37 PM
Igaz, a helyzettõl függ. Egy közepes gazdasági összeomlásban lesz értéke az aranynak, csak a pénznek nem.

Ordinis.Esse
09-04-2013, 05:25 PM
Ahogy túlélõ is mondta, ha összeomlás lesz de látható a vége (vagyis nem MedMex-s) akkor a kézzelfogható , de mindenki számára valamilyen szinten elérhetõ dolog lesz a fizetõeszköz.
Mivel évszázadok alatt az arany ilyen volt, így az emberiségbe már rögzült is a megoldás!

Ha az összeomlás végleges, akkor nem lesz értéke az aranynak semmi! Miért? Mert egy totális katyvaszban a civilizált emberiség úgy fog hullani az éhhaláltól, a kitört járványoktól, a fosztogató bandáktól és a fûtetlen téltõl, hogy 2 év alatt csak pár 10?..100? millióan maradnak!

A maradék meg nem fog akarni mást, csak mindig a holnapot megérni. Azt meg csak vízzel, élelemtermeléssel, cserekereskedelemmel, vadászattal, meleg-biztos otthonnal lehet.
Ezek között lát valaki szerepet az aranynak, vagy egyéb haszontalan csecsebecsének?

Tehát a krízis típusától függ, hogy lesz-e értéke, vagy kiakasztjuk a kerítésre.

Számunkra viszont egy kínos dolog ez a tény!
1) Vegyek-e, gyûjtsek-e aranyat, mert ha eljön az "aranykorszak" megélek belõle?
2) Arany helyet vegyek-e prepper felszerelést, amivel túlélheti a családom a világvégét, amikor az aranynak nem lesz értéke, csak az élelemnek, jó felszerelésnek?

Batka
09-04-2013, 11:42 PM
A régi parasztnak mindig volt eldugva néhány aranypénz. Lehet, hogy soha nem használták föl, apáról fiúra öröklõdött.
Arra kellett, hogy ha elõáll olyan élet-halál helyzet, amit csak ezzel lehet megoldani, akkor mégis elõ lehessen venni.
(Nyilván nem plazmatévére kellett...)
Aki megengedheti magának, néhány arany(ezüst)pénznek van helye a felszerelésben. Az ezüst nem olyan drága és a pillanatnyi arany/ezüst árfolyam a történelmi 1:16-hoz képest nagyon alacsonyan van. Az egyetlen bökkenõ, hogy felénk nehéz széles körben elismert forgalmi ezüstérmét találni, ami elég gyakori ahhoz, hogy olcsó legyen (egyetlen tippem van).
Túlélõnek Ámerikában még ezüstdollár "bag"-et is lehet venni, ha ott élnék, biztos eltennék egy marék ezüstdollárt...
Amit semmi szín alatt nem vennék: tömbarany és numizmatikai aranyak. Forgalmi arany/ezüst érme a nyerõ (amit eredetileg is pénznek szántak)!

fater.lajos
09-05-2013, 01:18 PM
A Horthy-s ezüst 5 pengõ jó választásnak tûnik. Közismert, ára meg a cserékhez ideálisnak hat. Most olyan 3000 ft körül van.

Traveller
09-05-2013, 03:05 PM
Diverzifikálás a szó, amit keresnek uraim. Nemesfém a vagyon továbbmentésére és élethalál esetekre kell, azon kívül minden más a megélhetéshez (kaja, pia, eszközök, gyógyszerek, stb.).
Javarészt törtarany a kis tranzakciókhoz, asszony jeggyûrûje címszó alatt és egy két nagyobb érme a stabilizálódás idejére.

Amatorpe
09-05-2013, 03:30 PM
Akkor ez is olyan, mint bármi más... Egy feszítõvas pluszteher, amíg zárt ajtót nem találsz, egy aranygyûrû felesleges pénzkidobás, amíg nem cseréled el vízre/kajára/gyógyszerre. Ha lehet, legyen ebbõl is - abból is, ha meg nem, hát szerintem a kaja fontosabb.

jorp
09-24-2013, 06:14 AM
Szerintem 10, legfeljebb 12 évünk van hátra. Hogy aztán mi lesz, azt csak az Isten tudja.

raktaros
09-24-2013, 09:47 AM
*törölve*

kovu78
01-05-2014, 02:31 PM
hm.. remélem azért 2-3 évünk van még...:eek:

Doom
01-05-2014, 03:35 PM
Ahogy én látom az SHTF-nek politikai és gazdasági okai lesznek.A helyzet itthon,Európában és a világban, pattanásig feszült..az emberek a indulataikat alig tudják visszafogni,a társadalmi különbségek elképesztõek...senki nincs biztonságban,a pénz folyamatos mozgásban van,senki nem akar befektetni,tõzsdézik,stb....a politika minden országban kétségbeesett látszat intézkedésekkel próbálja fenntartani az irányítás látszatát...senkinek sincs hosszú távú jövõképe se gazdagnak ,se szegénynek...bármikor,bármikor robbanhat és az végig fut a világon 24 óra alatt,mert pénzügyileg,gazdaságilag már egy a világ.A nemzetállam már illúzió,ha egy nagyobb állam bukik vele megy az egész.Több góc pont is van és a nagyhatalmak csak egyensúlyoznak.Soha ilyen instabilitás nem volt,értékteremtés alig van...csak értéktelen pénzek vannak már...azt se felejtsük ,hogy már a Föld lakossága az életéhez másfél bolygót igényel,....megoldás pedig a fenti problémákra nincs..... úgyhogy én idõpontot nem mondok,de bármelyik reggel "Arra" ébredhetünk.

kovu78
01-05-2014, 04:06 PM
Doom: õszinte leszek , nem nyugtattál meg (nekem is van családom)...

Doom
01-05-2014, 04:17 PM
Doom: õszinte leszek , nem nyugtattál meg (nekem is van családom)...

Akkor hajrá,tanuljatok,készüljetek....jelmondat...SOH A NEM ADOM FEL!

kovu78
01-05-2014, 04:20 PM
:thumbup

jorp
01-25-2014, 06:11 PM
Elképesztõ, hogy mi megy Ukrajnában is. Lehet lesz egy kis polgárháború itt a közvetlen szomszédban.

vankujpecás
02-21-2014, 08:38 AM
És azóta egyre csak durvul a szitu itt a szomszédban! Ha így folytatódik, menekültáradatra is számíthatunk...

Amatorpe
02-22-2014, 08:37 AM
Nem árt figyelni, hogy mivel jár, ha nálunk is bekövetkezne, legyen valami elképzelés róla.

kovu78
02-22-2014, 09:35 AM
én is attol tartok, hogy dominószerûen fog elindulni.

P
04-12-2014, 03:22 PM
Van egy elmélet, miszerint helyi balhé 2017-ig lezajlik. Hogy mekkora, milyen következményekkel, azt nem tudom. Majd 2030 körül (talán elõbb, talán késõbb) az olaj miatt alakul ki válság. Világdiktatúra. Ebbõl hiányzik az ivóvíz-készlet válsága. Nemrég az volt az általános vélekedés, hogy elõbb hoz még egy világháborút, mint az olaj.

Hogy mennyire lehet bízni benne, nem tudom. Én sem hiszek összeesküvés-elméletekben, bár párom jóslatai az elmúlt tíz évben beváltak (újságja volt, le tudtam ellenõrizni :( ), és õ egyrészt a legrosszabbra számít, másrészt tanácstalan. Mindenesetre több, mint aggasztó, ami most körülöttünk folyik. Mintha szorulna a hurok...
Én mindent megteszek, amire lehetõségem van. Nem pazarolom, amim van, és gyûjtöm a tudást. Bármilyen szintû felkészülés ad valami elõnyt ahhoz, hogy túléljünk. Innentõl már a sorsra kell bíznunk magunkat. Hogy precízebb választ adjak, arra készülök, hogy bármikor, bármely percben eljön az ideje a teljes öngondoskodásnak, ennek szellemében élek most. Mellette pedig boldog vagyok - örülök a kertnek, a kutyáimnak, a könyveimnek, az erdõnek... az életnek. Ha anya lennék, más lenne a helyzet. Akkor az egész életem feláldoznám annak, hogy kulcsot adjak a kezükbe a jövõ megéléséhez. Most viszont ez a legtöbb, amit tenni tudok.

Doom
04-12-2014, 05:26 PM
Tiszteletre méltó Bogár László szerint 20 év stabilitás és rend jön http://www.youtube.com/watch?v=WM7GbeBPUUI...

szfenikus
12-02-2014, 08:29 PM
Egy másik fórumon több évvel ezelõtt azt találtam mondani, hogy még legalább 3-4 választási ciklus múlva, jön el az a világ, amikor az aktív lakosság mintegy felének nem lesz semmilyen munkája. Sem a saját tanyáján, kertjén, mûhelyében, földjén, nemhogy munkahelyén nem fog tudni dolgozni, mert nem lesz rá lehetõsége. Kaptam is érte rendesen, ebbõl az idõszakból pont ebben az évben múlt el egy ciklus.

A "végigmegy a fûnyíró" folyamat soha nem fog eljönni, talán azokban az országokban minden bizonnyal, amelyek gyéren lakottak és szeretik a lõfegyvereket.

Hiszem és látom, hogy a lassú és fájdalommentes elmúlás folyójában evezünk.

Hogy mi is lesz 3-4 választási ciklus múlva ? Egyéni közlekedés motoros jármûvekkel elvétve, tömegközlekedés meghatározott napokon, a tudományra, a kutatásra, gyógyszergyártásba, a decentralizált egészségügybe fogják nyomni a nemzeti erõforrásokat.

Központi alapélelmiszer ellátás dízelvonatokkal, kerékpár, lovaskocsi, kézikocsi, lakótelepek oldalán kidugott kályhacsövek, játszóterek beszántva-beültetve, haszonállatok százezrei szabadtartásban, kétkezi munka, falusi tudásközpontok, városi napszámosok a földeken, gépkocsiktól járhatatlan városi utak, sok kisgyerek, foglakoztatott cigány lakosság, zöldellõ kertek, valódi és õszinte társkapcsolatok.

Cserepiacok.
Önfenntartó börtönök.
Tájfajták felszaporítása.
Egymással szóba elegyedõ idegen emberek.
Elektronikus kommunikációs hálózat.
Vízellátás tartályokból és közkutakból.
Szarbegyûjtés.
Városi komposzt -és metángáztornyok.
Tiszai vizíerõmûvek és kisteljesítményû szénerõmûvek.
Szénbányászat folytatása.
Lakosság részére meghatározott idejû elektromos energia ellátás.
Multik elmentek már rég.
Hazai kis-és nagyipar.
Táj-és talajregenerálás.
Cigányság kubikmunkára visszaszoktatása.
Erdõsítés, azokon a területeken, ahol a jelenben, erõnek erejével erõltetik, támogatásokkal és mûtrágyázással a nagyipari mezõgazdálkodást.
Termelõszövetkezetek részben gépi, részben állati erõvel.
Tavaszi árvizek egy részének a Kárpátok-karéján belüli megtartása (több ország összefogásával).
Vallási és ezoterikus baromságok ritkulása.
Kihalófélben lévõ falvakban, ismét gyerekzsivaly !
Felsõfokú oktatás kis létszámban és rendkívûl magas minõségben, rengeteg gyakorlati oktatással.
Külkereskedelem és külpolitika.
Laktanyák.
Csendõrség.
Kevesebb harácsoló és moslék polgár.
Jóval kevesebb mentálhigiénés szempontból sérült ember.

Rövidtávon:
a jelenlegi alacsony olajár, majd a szakadozott ellátási hiány elõsegíti az össznépi gondolkodás elfordulását a "tv-mûsoroktól és a mókuskeréktõl" ... és felhívja a figyelmét a folyamatokat értõ személyeknek, hogy igenis kezdjék el a mában - a mostban, felépíteni a tiszta gondolatokat egy gyönyörû jelen és jövõ érdekében !

Minden fejben dõl el, ott kezdõdik...

mmilan21
12-02-2014, 10:46 PM
Ha már aktivizálódni látszik ez az alfórum, kirakom a véleményemet.

Ha tippelnem kéne úgy 5 éven belül lesz mindenki számára látható egy mélyebb változás.
Lesz néhány nagyobb esemény ami után lavinaszerûen fog megindulni az ébredezés és az emberek egyre nagyobb százaléka kezd majd el magától gondolkodni. (elküldik a Tré kettõt, a Retekklubot és a hasonszõrûeket egy melegebb éghajlatra)
Úgy néz ki lesz egy-két polgárháborús kísérlet is.
Amint az emberek tömegesen nemet mondanak a multiknak, jobb/bal oldalnak, Amerikának és Oroszországnak, az egyházaknak(nem Jézusnak és a Bibliának) és persze a birkaságnak, akkor elszáll Magyarországról a sötétség leple (A legenda szerint 1. István megkoronázása után küldték a táltosok az átkot az országunkra, amit csak a fent említett függetlenedés tud megszüntetni).
Szóval a globális felvirágzás itt Pannóniában kezdõdik a legendák szerint és erre látok is reális esélyt.
A(z) (illu)materialisták nem gyõzhetnek, mert nem tudják felírni az emberiség tényezõjét képletként (csak szeretnének korlátok közé szorítani) - ez mindenkinél más és van rengeteg ismeretlen is benne (A lélek tényezõje többek között). Ezért sem tudnak 100%-os mértékben irányítani mindenkit, mert egyszerûen nem használ, mert elfajzottak egyesek a rendszertõl, kinõttek értelmileg belõle.
Pl. a felkészülõk is magasabb értelmi szintet képviselnek, mert példának jeléül jobban átlátják az egész rendszert min az átlag "zombi" és ésszerûbb döntéseket szoktak hozni.
Nincs hatalmuk mindenki felett, ez a gyenge pontjuk - ezért a sok drónfejlesztés és a gerjesztett kamerakultusz..
Õk pedig aztán tudnak szoftvereket írni azokra az eszközökre - minden sorban két bogár(bug)... :D
Ha nem elõbb, akkor utóbb eljön a nagy változás ideje.
Aki konkrétumot akar: 2017 - 2025 között nagy valószínûséggel meg fog történni a nagy változás.
Az átmeneti idõszak 7-12 év, mire teljesen átalakul a társadalom - az alapoktól kezdve kell újragondolni, kibogozni az élet sok-sok csomóját és gyakorlatba átültetni.

Unicornis
12-03-2014, 01:58 AM
Szép kívánságlista, Szfenikus!
Sajnos az is marad szerintem. Az ember alaptermészete nem változott az utóbbi 10000 évben!
Amikor egyre jobban "szorítani kezd a cipõ" az emberek nem lesznek megértõek és együttmûködõek.
Milyen anyagot szívsz? :haha: Mert tuti cucc az biztos!
Egyébként irígylésreméltó az idealizmusod. Nézz hát körül, szerinted ezzel a társadalommal és politikai elittel mindez megvalósítható?

Morpheus
12-03-2014, 05:56 AM
1. Már bedõlt, csak lassan dõl, mint a kivágott fa. Aztán gyorsul.
2. Jövõ szeptemberig nagy gebasz lesz. 2015-09 hó! Ahogy mi parasztok használjuk a holdállást a vetéshez, pároztatáshoz, az Illuminátik is mindig használják a hold és csillag állásokat. Eddig MINDEN eseményt ehhez idõzítettek. Mágia. Szóval szeptemberben lesz a nagy gebasz a csillagok.állása szerint. :-)

Így hát nincs idõ, mindenki tegye meg amit meg tud.

Ha meg nem, akkor örülünk, biztonságban vagyunk. De mi nem tervezünk csak egy évre. Ezért most feltörünk annyi földet amennyit tudunk, szaporítjuk az állatokat, befejezzük a rendszereket és igen, nyár végén megyek lõszert venni.

Morpheus
12-03-2014, 05:57 AM
Errõl már írtam:
nabukodonozor.webnode.hu/news/het-evvel-az-osszeomlas-utan-/

TMIB
12-03-2014, 06:00 AM
Morhpeus, ha gondolod itt nyithatsz neki egy helyet (blogot). (Akkor, ha folyamatosan írnál oda róla információt, kiegészítenéd hozzászólásokkal.) http://magyarprepperforum.org/forumdisplay.php?40-Blogod-weboldalad-c%EDme

Doom
12-03-2014, 04:03 PM
2. Jövõ szeptemberig nagy gebasz lesz. 2015-09 hó! Ahogy mi parasztok használjuk a holdállást a vetéshez, pároztatáshoz, az Illuminátik is mindig használják a hold és csillag állásokat. Eddig MINDEN eseményt ehhez idõzítettek. Mágia. Szóval szeptemberben lesz a nagy gebasz a csillagok.állása szerint. :-)
Konkrétabban?...tüske megy az ujjunkba?nem sikerül a busz vizsga?...mi az a nagy gebasz?..már csak azért kérdem mert soha nem történik semmi különleges...járvány?..volt is ,lesz is...háborúk?...volt is ,lesz is..gazdasági összeomlás..hol?..melyik ország vagy kontinens?.....ááááá..

ezt utólag írom hozzá"...igaza van Daniui-nak,hogy nem akar rettegni tovább...lesz ami lesz...lesz amikor lesz...majd Isten eldönti...gyakorlatilag minden megvan ami pár hetes túlélésünket biztosítja...ha nagyobb gebasz lesz..hát akkor úgyis sok ingyen cucc,telek gyümölcs lesz...azt hiszem most már inkább élem a rendes életem..évente meg kicserélem a lejáró konzerveket,vizet...és ennyi...

astonferi
12-03-2014, 06:06 PM
na akkor megint ignoráltam egy elmebeteget ...:haha:

mmilan21
12-03-2014, 09:49 PM
...azt hiszem most már inkább élem a rendes életem..évente meg kicserélem a lejáró konzerveket,vizet...és ennyi...

Valahogy hasonlóan látom magam is. Most még készülök dögivel, de a szükséges cuccok nagyobb része kb. nyár végére meglesznek - aztán már másra fogok koncentrálni (kert, barkácsolás, befõzés és hasonlók).
Konkrétan nem attól tartok, hogy nem lesz eszközöm túlélni, hanem attól hogy a tudásom és tapasztalatom nem lesz elég a túléléshez, illetve ami még fontosabb az önfegyelmem - ez a sarkalatos pont.

Az elõzõ oldalon le is írtam a lényeget, hogy jön a változás, egy-két nagyobb áramszünet is lehetséges. Tüntetések a városokban, elzárt gázcsapok, összeomlott tõzsdék és hasonlók sincsenek kizárva.
Hogy mi lesz azután: Háború? Teljes megsemmisülés? Apokalipszis? Béke? Orosz uralom? Aranykor? Csatlakozás az Intergalaktikus Föderációhoz? Antikrisztus? Marad minden úgy ahogy eddig volt? Új világrend? --- Isten tudja, de nem leszek teljesen felkészületlen, annyit már tudok. Mert én megpróbáltam felkészülni és ami azt illeti a mindennapok során még élvezem is a dolgot - Állami iskolába járni - legtöbbször az a dögunalom... Számomra.

Morpheus
12-04-2014, 04:56 AM
Azt nem tudjuk mi lesz, de azt sejthetjük mi nem lesz.

Valahol olvastam errõl egy jó cikket, talán Hetesi vagy Molnár tollából.
Nem lesz, (akadozni fog, vagy hiány fog fellépni, nem fog mûködni):
Közbiztonság, egészségügyi ellátás, tömegközlekedés, élelmiszer ellátás, oktatás, energia szolgáltatás, tömegkommunikáció. Azt hiszem elég is ennyi mára.

Egyébként jóreggelt!
(6 óra minálunk)

Doom
12-04-2014, 03:38 PM
Azt nem tudjuk mi lesz, de azt sejthetjük mi nem lesz.

Valahol olvastam errõl egy jó cikket, talán Hetesi vagy Molnár tollából.
Közbiztonság, egészségügyi ellátás, tömegközlekedés, élelmiszer ellátás, oktatás, energia szolgáltatás, tömegkommunikáció. Azt hiszem elég is ennyi mára.

Egyébként jóreggelt!
(6 óra minálunk)

ok..de ezekben a dolgokban nincs semmi extrém...mióta van villamos energia szolgáltatás?..no meg mi az ami nélkülözhetetlen villany nélkül? ..és a többi kényelmi dolog...mióta van?...ezek nélkül is lehet élni!!!..ja hogy nem ennyien és nem ilyen minõségben?...a kerék forog és mindig oda ér a szelep az aljára ha akarjuk ha nem...egyszer hopp-másszor kopp!..de ez nem gebasz..ez természetes önszabályzó folyamat ...és ez mindenkit és mindent érint a Föld bolygón..állatokat,növényeket,embereket......s okszor elnézegetem a kutyámat...jó fogberendezés és tömött bunda...oszt ennyi..mindent megold vele...még gyertya se kell neki...elgondolkodtató nem?

Morpheus
12-04-2014, 04:28 PM
Lehet, hogy keverlek valakivel, de úgy emlékszem pont te voltál aki azt mondta, hogy bevásároltál, felszerelkeztél, aztán éled tovább városi életed. De lehet, rosszúl emlékszem.

Nekem semmi bajom azzal, ha összeomlik a jelenlegi szar rendszer. Pár éve környezettel harmonizáló gazdálkodást viszek, a szenyvizem, a szemetem magam kezelem ós igyekszek nem használni olyan dolgokat amit a rendszer ad. Beleértve a kemikáliát és az egészségügyet, oktatást, tömegközlekedést.
Két bûnöm van még: 3 fázis és kávé, de nem sokáig. :-)

Doom
12-04-2014, 04:37 PM
Lehet, hogy keverlek valakivel, de úgy emlékszem pont te voltál aki azt mondta, hogy bevásároltál, felszerelkeztél, aztán éled tovább városi életed. De lehet, rosszúl emlékszem...ezt most nem értem ,hogy ebbõl mit akartál kihozni???? :confused:
Nekem semmi bajom azzal, ha összeomlik a jelenlegi szar rendszer. Pár éve környezettel harmonizáló gazdálkodást viszek, a szenyvizem, a szemetem magam kezelem ós igyekszek nem használni olyan dolgokat amit a rendszer ad. Beleértve a kemikáliát és az egészségügyet, oktatást, tömegközlekedést.
Két bûnöm van még: 3 fázis és kávé, de nem sokáig. :-)..ok de még mindig nem jött válasz ,hogy mibõl gondolod,hogy 2015-09 hónapban
Közbiztonság, egészségügyi ellátás, tömegközlekedés, élelmiszer ellátás, oktatás, energia szolgáltatás, tömegkommunikáció. Azt hiszem elég is ennyi mára.?????????????????????????????????

Törölt_fórumtag2
12-05-2014, 07:12 AM
"Orosz katonai szakértõk szerint a NATO-nak mindössze két évre van szüksége ahhoz, hogy elvégezze az Oroszország elleni offenzíva megkezdéséhez szükséges átcsoportosításokat. Vona ennek kapcsán említette azokat az aggasztó jeleket, melyekben hazánk is érintett. Jövõ évtõl magyar vadászgépek részt vesznek a Baltikum légterének védelmében, emiatt egy esetleges Oroszországgal kialakuló konfrontáció esetén hazánk kényszerûségbõl részt venne a katonai konfliktusban, a nyugati tömb oldalán. Említette emellett, hogy Hende Csaba honvédelmi miniszter honvédelmi törvény módosítására tett javaslata alapján feltételezhetõ, hogy a háttérben elõkészületek zajlanak a háború esetén szükségessé váló törvények beiktatására."

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/04/vona-magyarorszagot-haboruba-sodorhatja-nato-tagsag

LSVF
12-05-2014, 07:40 AM
"Orosz katonai szakértõk szerint a NATO-nak mindössze két évre van szüksége ahhoz, hogy elvégezze az Oroszország elleni offenzíva megkezdéséhez szükséges átcsoportosításokat."

Hát kurvamód remélem ebbõl nem lesz semmi.
Valahányszor az oroszokkal ment a baszakodás sosem volt jó vége, ránk nézve meg pláne.

astonferi
12-05-2014, 09:13 AM
az oroszokat nem fogja senki megtámadni vagy katonai lépéseket tenni.
cserébe hazavágják õket gazdaságilag ami már el is kezdõdött lásd olaj ár zuhanás amire semmi indok nincs. már zuhant a rubel ára és drágultak az élelmiszerek kint . csinálnak egy gazdasági káoszt majd egy belsõ forradalmat.

Doom
12-05-2014, 03:08 PM
--és persze mindezt Oroszország ölbe tett kézzel végig fogja nézni...no és Lengyelország is,és Szlovákia is...és az Ukránok is ...senki nem fog két évég semmit tenni..csak szánt és vet.....egyik országban sem fog senkinek az eszébe jutni,hogy az Õ földjén lesz a háború és nem Franciaországban vagy Portugáliába...bár hajózgatni lehet....no meg Kína és Észak-Korea is csak úgy nézegti,hogy egy vesztes háború után az Õ határaira települnek a rakéta bázisok.....de persze a háború alatt is maradjon nyitva a gáz,kõolaj csap...vagy jön a tengeren a palagáz...a 21,-században hány tanker érné el(rakéták,tengeralattjárók) az európai partokat?...nyugi nem lesz semmi..ez mindenkinek öngyilok lenne...

Törölt_fórumtag2
12-06-2014, 05:43 PM
cserébe hazavágják õket gazdaságilag ami már el is kezdõdött lásd olaj ár zuhanás amire semmi indok nincs. már zuhant a rubel ára és drágultak az élelmiszerek kint . csinálnak egy gazdasági káoszt majd egy belsõ forradalmat.

Az oroszokat a XX.szd.-ban már kétszer is megtámadták. Akkor sem volt ésszerû lépés, de megtették. Okulhattak volna Napóleon esetébõl. Azonban a hihetetlen mennyiségû ásványi kincs mohóvá tette a nagytõkét. Az, hogy tízmilliók halnak meg? Úgyis túlnépesedés van, a véleményük szerint.
A másik dolog: ha megpróbálják (épen folyik) tönkretenni Oroszország gazdaságát, akkor mi a garancia rá, hogy pont nem az oroszok kezdenek egy háborút önvédelembõl? Lásd. ukrán konfliktus.
Az oroszoknál hõsnek tekintik Putyint, eszük ágában sincs forradalmat csinálni. Jobban élnek, mint valaha. Addig bökdösik bottal azt a medvét, amíg tényleg felbosszantják...

Mizu
12-06-2014, 07:26 PM
Addig bökdösik bottal azt a medvét, amíg tényleg felbosszantják...
Orosz-Kína egyre jobban puszilkóznak...
Továbbá a Kínaiak egyre jobban függenek a Ruszkiktól, mert egyre jobban és egyre több energia kell onnan.

Ketten 10 perc alatt tönkretehetik Amerikát, ezzel elindítva egy világszintû gazdasági káoszt!
Amerika már így is fetreng saját fedezet-nélküli dodójának foszlott tollai között. Talán még egy kicsinyke hidegháború elodázhatja a véget, de nem sokáig.

Európa lassan kezd elszakadozni tõle, ami idegessé teszi Amerikát természetesen, hiszen csökken a befolyása így.
Izrael is veszít befolyásából, így akkor Amerika is még jobban és oda-vissza.

Ahogy próbálom globálisan szemlélni a dolgokat egyre jobban az a valószínû szerintem, hogy gazdasági erõlködésbe fog átmenni a dolog.
Ha valakinél pattan a húr, akkor az nem a fegyveres megoldás lesz, hanem a gazdasági káosz beindítása.

Hihetetlen, de ez is legalább annyira pusztító, mint egy háború, és a kiszolgáltatott (felkészületlen) tömeg ugyan úgy fog hullani, mint egy harc során.
Annyi lesz az elõnye a háborúval szemben, hogy a gyõztes fél nem lebombázott országokat fog kapni, így könnyebb lesz azokat újra elindítani és a maga hasznára termeltetni, mûködtetni majd.

Ha ez következik be, akkor az a prepper közösségeknek a legátvészelhetõbb szituáció lesz.
(Természetesen az sem jó, de az összes lehetõség közül a legjobb)

bel
12-08-2014, 11:05 AM
--és persze mindezt Oroszország ölbe tett kézzel végig fogja nézni...no és Lengyelország is,és Szlovákia is...és az Ukránok is

Szia,

Azt nem ertem. Hogyne keszulnenek a lengyelek egy ilyen esetben?

A lengyelek mar most gozerovel keszulnek, nemreg volt hir, hogy a mar most is sokszazezer fos onszervezodo csoportokat (airsoftosoktol kezdve volt sorkatonai barati korokig) bele integraljak a hivatalos hadmuveleti tervekbe, hogy az oroszok mindehol gerillakat talaljanak.

A balti allamok mar evek ota erre keszulnek. Szandekosan nem koltottek pl. legierore, e helyett minden katonasagra koltheto penzt az orosz megszallok elleni gerillahaborus felkeszulesre koltik (ebbe persze nem csak az tartozik bele, hogy hatalmas raktarkeszleteik vannak, hanem az is, hogy pl. afganisztani missziokban harcedzett profi katonaik vannak, akik kepesek lesznek vezetni az ellenallast).
Amugy igazabol a balti allamokban lett vege a masodik vilaghaborunak: 53-ban tettek le a fegyvert az utolso partizancsoportok (sztalin halala utan).

Az ukranok nem keszulnek az oroszok ellen. Ok most is harcolnak a megszallok ellen.

De -csak latszolag ellentmondva a fentieknek- senki nem fogja megtamadni az oroszokat. Egyszeruen azert, mert annyi atomfegyveruk van, hogy barmelyik orszagot eltorolhetik a terkeprol. Es ezen semmilyen raketavedelmi program sem segit (a hivatalos tervek szerint olyan vedelmet probalnak csinalni az amerikaiak, ami 1-2%-t megfogja az orosz raketaknak, mikozben ha a 90%-t fognak meg, azzal se ernenek semmit se, hiszen siman bevethenek az oroszok annyi fegyvert, aminek az egytizede eleg USA elpusztitasahoz).

Bel

Kisss
01-23-2015, 12:40 PM
Ha ejfelkor lesz vilagvege, akkor mar csak 3 percunk maradt a tudosok szerint...!
http://alfahir.hu/nobel_dijas_tudosok_varjak_a_vilagveget

Kamionos
01-23-2015, 03:03 PM

Van oka az olajár zuhanásának. Az amcsi cégek elkezdték õrült módon kitermelni hatalmas palaolaj készleteiket. A hátsó szándék persze tetten érhetõ, ha figyelembe vesszük a kitermelési költségeket. Mindez kombinálva a szankciókkal és a hitelminõsítõk lépéseivel elég a rubel betámadásához.
Igen. Szerintem is Putyin eltávolítása a cél. De Putyin ravasz volt és meghozta legfontosabb stabilizáló intézkedését. Rögzítette a vodka árát! (most nevettek, de aki ismeri az oroszokat, az tudja, hogy ez így van)

Kamionos
01-23-2015, 03:08 PM
Mizu: a gyõztes országoknak semmi bajuk nincs a lebombázott országokkal. Sõt, éppen ellenkezõleg. A háborúk után az újjáépítések adják az egyik legfõbb gazdasági fellendülést.

Laci
02-08-2015, 07:08 PM
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2015/02/ha-haboru-lesz-marciusi-sokk-haditerv.html?m=1

Lekvár
02-08-2015, 08:34 PM

"Mivel a spekulánsokat a nyugati sajtó sikeresen meggyõzte arról, hogy Oroszország ma-holnap összeomlik, lehetõvé vált, hogy Moszkva néhány nap alatt felvásárolja a külföldi tulajdonban lévõ orosz vállalatok részvényeit, és ezt úgy tette, hogy a valós érték töredékéért vette meg az idegen kézben lévõ vállalatokat."

Forrás:http://www.hidfo.net.ru/2014/12/31/putyin-csak-mosolygott-es-fillerekert-visszavasarolta-az-orosz-gazdasagot

mmilan21
02-08-2015, 08:57 PM
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2015/02/ha-haboru-lesz-marciusi-sokk-haditerv.html?m=1

Magyarország elvileg kimaradna az EMP buliból, ez az egy elõnye van a leszerelt honvédségnek.

Fura, hogy éppen Oroszország "fenyegetõzik" ilyesmivel.
Arra nem gondoltak, hogy a katonai eszközök EMP védettek? A hagyományos elektronika nélküli diesel motorok meg akkor is mûködnének (TZ4K, MIA, MIB és társaik + a Stirlingek).
A lakossági pánik egy másik téma.
A bunkerek EMP biztosak. Mindkét "oldalnak" vannak tiszta (free)energiás gépei. Pl. a belsõégésû motorokat az oroszok át tudják alakítani free energy üzemûre.
Egy belsõs infó szerint. Tesla nyomában természetesen...

Lekvár
02-08-2015, 09:05 PM
Szia,

Azt nem ertem. Hogyne keszulnenek a lengyelek egy ilyen esetben?

A lengyelek mar most gozerovel keszulnek, nemreg volt hir, hogy a mar most is sokszazezer fos onszervezodo csoportokat (airsoftosoktol kezdve volt sorkatonai barati korokig) bele integraljak a hivatalos hadmuveleti tervekbe, hogy az oroszok mindehol gerillakat talaljanak.

A balti allamok mar evek ota erre keszulnek. Szandekosan nem koltottek pl. legierore, e helyett minden katonasagra koltheto penzt az orosz megszallok elleni gerillahaborus felkeszulesre koltik (ebbe persze nem csak az tartozik bele, hogy hatalmas raktarkeszleteik vannak, hanem az is, hogy pl. afganisztani missziokban harcedzett profi katonaik vannak, akik kepesek lesznek vezetni az ellenallast).
Amugy igazabol a balti allamokban lett vege a masodik vilaghaborunak: 53-ban tettek le a fegyvert az utolso partizancsoportok (sztalin halala utan).

Az ukranok nem keszulnek az oroszok ellen. Ok most is harcolnak a megszallok ellen.

De -csak latszolag ellentmondva a fentieknek- senki nem fogja megtamadni az oroszokat. Egyszeruen azert, mert annyi atomfegyveruk van, hogy barmelyik orszagot eltorolhetik a terkeprol. Es ezen semmilyen raketavedelmi program sem segit (a hivatalos tervek szerint olyan vedelmet probalnak csinalni az amerikaiak, ami 1-2%-t megfogja az orosz raketaknak, mikozben ha a 90%-t fognak meg, azzal se ernenek semmit se, hiszen siman bevethenek az oroszok annyi fegyvert, aminek az egytizede eleg USA elpusztitasahoz).

Bel

Orosz megszállókat említesz következetesen... nem tudod mirõl beszélsz!
Mondok neked valamit: Én nem piszkálnám az Oroszokat...! Már csak azért sem mert piszkosul igazuk van.
Amerika és a teljes talpnyaló bandája (értsd, NATO) évek óta egyre szorosabb gyûrûbe próbálja fogni Oroszországot. Rakétapajzs, színes forradalmak, embargó...
Folyamatosan provokálják. Politikailag és gazdaságilag is próbálják elszigetelni, lehetetlenné tenni.
Ukrajnában ölik az oroszokat, és nacionalistáknak, szeparatistáknak nevezik õket...de vigyázzunk ezzel, mert a nacionalizmus azt jelenti, hogy valaki felvállalja a nemzetiségét, a szeparatista meg azt, hogy népszavazáson döntöttek az önrendelkezésrõl! (ENSZ alapokmánya!) Akkor mirõl is beszélünk?
Mibõl is indult ez el? A nyugati kormányok puccsal megbuktatták az Ukrán elnököt, aztán hajtóvadászat indult utána, majd a saját bábjaikat tették vezetõ posztokra.
Sok vezetõ kettõs állampolgár, sok pénzember aki csak a saját hasznát lesi.
Elsõ provokációként eltörölték az Orosz nyelvhasználatot, az oroszok másodrendû állampolgárok lettek saját hazájukban.

Lássuk már a párhuzamokat a Charlie Hepdo féle provokációval. Aki akarja írja magára hogy "ukrán vagyok", de a nagy kérdés mindig a MIÉRT?
Mert a háború már elkezdõdött Oroszország ellen, csak nem jelentették be a tévében... hogy a gyengébbek is megértsék!

Daniui
02-09-2015, 12:01 PM
Én azt hogy kinek van igaza nem jelenteném ki, mind a kettõ érdekcsoport, a nyugati érdekcsoport, EU, USA és a keleti érdekcsoport amit Oroszország testesít meg jelen esetben a saját érdekeiket nézik. Ne menjünk bele az erkölcsi és igazságossági dolgokba.
De az biztos hogy érdekek vannak és az érdekek küzdenek, most hogy miért az részletkérdés, de tény, hogy Oroszország és a nyugat között feszültség van, érdekfeszültség. Az Ukrán helyzet csak azért egyedi, mert úgy alakították a helyzetet az oroszok, hogy jelen esetben õk jönnek ki a "jófiú" szerepben, persze csak a közvélemény elõtt, bármennyire is próbálja a nyugati média manipulálni ezt, sok esetben sikerül is sok esetben meg nem. De ettõl függetlenül az oroszokat sem nevezném "jó fiúnak", mert õk is mint az EU az érdekeiket szeretnék érvényesíteni. EU vagy Oroszország majdnem egy lapon van. Igazságosságot ebben a szituációban nem biztos, hogy érdemes keresni, persze kell az indok a beavatkozásra, stb. de ez nem feltétlen az igazságot takarja.
Mindenki döntse el melyik érdekcsoporthoz tartozik, aztán ha akarja propagálja õket. Egy ilyen háborúban nincs igazság, az igazság az már mélyen a mocsok alatt van. Elõbb szerepe a népírtás ennek, mint valamiféle erkölcsileg megbízható cél elérése, például az orosz ajkú lakosság demokratikus leszakadása... ez már csak egy indok a háborúra. Annyi biztos nem vennék részt ebben a szarban amíg békén hagynak.
Ukrán ismerõsöm aki jelenleg is kint él, ezt a helyzetet egy népírtáshoz hasonlította a szeparatisták oldaláról, legalábbis õk azt látják, hogy nagyon sok ukrán civilt is megölnek, az más kérdés, hogy minden bizonnyal az orosz ajkú civilek is hullanak.

venosz
02-09-2015, 07:30 PM
Talán el kéne gondolkozni azon, hogy mit szeretnénk:

Zsidó (pénz)maffiát?
Orosz (pénz)maffiát?

Hát vessetek rám követ, de a zsidót választanám :D

Más: Gyõzködött egy vega, hogy a húsevés nem jó dolog el lehet hagyni. Oszt eszembe jutott a megoldás.
Az elsõ vegetáriánus eszkimót vagy inoutot biz isten követni fogom, persze ha nem hal bele egy hét után. :D

Lekvár
02-09-2015, 08:10 PM

Zsidó (pénz)maffiát?
Orosz (pénz)maffiát?

Én speciel, egyiket se szeretném...! :)

Doom
02-09-2015, 09:34 PM
5035

astonferi
02-10-2015, 06:44 AM

Zsidó (pénz)maffiát?
Orosz (pénz)maffiát?

Hát vessetek rám követ, de a zsidót választanám :D

Más: Gyõzködött egy vega, hogy a húsevés nem jó dolog el lehet hagyni. Oszt eszembe jutott a megoldás.
Az elsõ vegetáriánus eszkimót vagy inoutot biz isten követni fogom, persze ha nem hal bele egy hét után. :D
miért kéne választani miért nem lehet véget vetni ennek és függetlennek lenni ?

Kamionos
02-10-2015, 06:10 PM
miért kéne választani miért nem lehet véget vetni ennek és függetlennek lenni ?

Mert ahhoz nincs elég nemzeti öntudatunk, nem vagyunk egységesek és nem használjuk ki az országunk komparatív elõnyeit, így ki vagyunk szolgáltatva mások pénzének, iparának.

Daniui
02-10-2015, 07:59 PM
Mert ahhoz nincs elég nemzeti öntudatunk, nem vagyunk egységesek és nem használjuk ki az országunk komparatív elõnyeit, így ki vagyunk szolgáltatva mások pénzének, iparának.

Így van. A magyar nemzet megbukott kapitalizmusból, a lehetséges szerepek közül megtaláltuk a legrosszabbat a gyarmati létet... gyarmat ország vagyunk, nincs ezen mit szépíteni. Olcsó munkaerõ és a budgetes cuccok felvevõpiaca lettünk, kiszolgáltatva az EU-nak. Függetlenedni erõs nacionalista gondolkodással tudnánk csak, de akkor hamar ránk ragasztanák a fasiszta jelzõt is, szép kis csapdába kerültünk amikor beléptünk az EU-ba, megnyíltak a határok az utolsó gazdasági védõvonalunk is megszûnt a vám fizetés az import áruknak. És mivel a nagytõke nem nálunk összpontosul így õk olcsón hoznak be, az autóipar amiben viszonylag sokat exportálunk az meg német cégektõl német cégekbe megy, a valódi haszon Németországba megy. És kevés kivétellel sok mindennel így van. Tehát a gazdaságunk ki lett téve a nagytõkések "diktatúrájának", amit szabad piacnak neveznek... Sajnos a demokráciánkban ezt meg lehet tenni, persze biztosan megfizettek pár embert, de a szabad verseny ezt lehetõvé teszi.

MAFELSZ
03-01-2015, 12:24 PM
Mi is volt az eredeti téma itt?:)
Mennyi idõ van még?
Mondjuk ez pont egy olyan kérdés, amihez valószínûleg egyikünk sem tud érdemben hozzászólni:)
Mikor omlik össze az eu-zóna?
Vagy az USD?
Vagy mikor szabadul el véletlenül, vagy direkt egy klassz kis gádvány?
Mi a célja a Bilderbergéknek?
Mikor az a céljuk, ami?
Mi lesz a következménye annak, hogy Európát megszállja a keleti kultúra?
Beszélgetni lehet róla, de elképzelésem sincs, mi alapján lehetne ezeket megjósolni?

Doom
03-01-2015, 01:24 PM
per pillanat szerintem az elindult menekült áradat az ami a legnagyobb veszély...néztétek a híradóban milyen nyugdíjak és bérek vannak?...és emelik a gázt villanyt,élelmet...Koszovó csak másfél milliós ország...De Ukrajna asszem hatvan millió ember..és még jönnek a közel -keletrõl is..és ki tudja honnan...véleményem szerint elkezdõdött az összeomlás (ezért nem hagyom abba a felkészülést...nem hagyják :cry: )..úgy fogunk járni mint a padon ülõk...az utolsó letolja az elsõt...elvész a munkánk és minden..mert negyed annyiért megcsinálják feketén a bevándorlók....szóval szerintem elindult...

ZeroPont
03-01-2015, 03:58 PM
véleményem szerint elkezdõdött az összeomlás (ezért nem hagyom abba a felkészülést...nem hagyják :cry: )..úgy fogunk járni mint a padon ülõk...az utolsó letolja az elsõt...elvész a munkánk és minden..mert negyed annyiért megcsinálják feketén a bevándorlók....szóval szerintem elindult...

Úgy látom Doom, aki egyszer prepperé lett, az már örökre az marad. ;) Hiába próbál hátat fordítani a világnak, a maga harca mindig megtalálja. És az ilyen ember inkább felkészül és szembeszáll, semmint elfut. :thumbup

Morpheus
03-01-2015, 09:34 PM
2015-09-15, 12:00 h
Akkor, ha jól számolom 195-200 nap.
Ez pont elég! :-)

Törölt_fórumtag2
03-02-2015, 11:29 AM
Nem lehetne elcsúsztatni? Pont akkor megyek nyaralni és a szállást is már lefoglaltam...:D

Lekvár
03-02-2015, 11:55 AM
Nem lehetne elcsúsztatni? Pont akkor megyek nyaralni és a szállást is már lefoglaltam...:D

De lehet! :)
Én decembert mondok... bár ott is sûrû, az ünnepek miatt. :)

WestBam
03-02-2015, 11:56 AM
Ez aztán a bõbeszédû hozzászólás :confused:

astonferi
03-02-2015, 12:11 PM
kezdõdik :haha:

mmilan21
03-02-2015, 12:24 PM
kezdõdik :haha:

Az már régen volt... folytatódik, zajlanak az események.

Lekvár
03-02-2015, 12:34 PM
Na emberek, lehet tenni, tétre és befutóra.
Ki nem tett még? Ott hallottam az úrtól a szeptember 15-öt. Ki tud többet? :haha:

mmilan21
03-02-2015, 12:46 PM
Na emberek, lehet tenni, tétre és befutóra.
Ki nem tett még? Ott hallottam az úrtól a szeptember 15-öt. Ki tud többet? :haha:

Szeptember 15. vagy szeptember 6., a lényeg a hatos számon és a Hold ciklus utolsó negyedén van.

Ó igen, ha jól tudom(21.; 22. vagy 2.3) szeptember 21-én van a nap-éj egyenlõség.
Tehát a sötétség "felül kerekedik" a fényen - legalább is a nap-éj arány terén.
Ez utóbbi egy feltételezés és összefügghet az estleges NAGY VÁLTOZÁSSAL(hogy ez mit takar, azt majd az idõ megmutatja).

WestBam
03-02-2015, 01:30 PM
Szeptember 15. vagy szeptember 6., a lényeg a hatos számon és a Hold ciklus utolsó negyedén van.

Ó igen, ha jól tudom(21.; 22. vagy 2.3) szeptember 21-én van a nap-éj egyenlõség.
Tehát a sötétség "felül kerekedik" a fényen - legalább is a nap-éj arány terén.
Ez utóbbi egy feltételezés és összefügghet az estleges NAGY VÁLTOZÁSSAL(hogy ez mit takar, azt majd az idõ megmutatja).
Tudod egy ideig úgy voltam ezzel, hogy lehet van benne valami. Aztán miután már a maja naptár sem jött be (aminek leginkább hittem aztán lehet csak megunta a készítõ gondolván majd folytatja egy leszármazottja valamikor) így úgy vagyok vele, hogy nem lesz megint semmi. A háttérhatalom ha akar akkor csinál és azt amikor és amit akar.
Volt 1999-ben egy teljes napfogyatkozás amit itthonról is lehetett látni. Akkor is eljött a vég, felmentem haverommal az ország legmagasabb pontjára, hogy onnan nézzem végig mi lesz, azt akkor sem lett semmi. Sõt, pont bementünk egy boltba mikor elsötétedett így a 100%-os napfogyit pont nem láttuk egy zacsi csipsz miatt. Azt megettük, bevertünk egy-egy pofa sört és indultunk haza. Idén valszeg a sulikezdéssel leszek elfoglalva az adott idõpontban. 2000-ben az y2k volt a menõ ami miatt minden meg fog állni ami számítógéppel megy. Mai napig mennek az akkor veszélyesnek ítélt gépek...
És tudjátok mit, nekem legyen igazam ezt a jóslatot bukja be Morpheus! :thumbup

Doom
03-02-2015, 02:55 PM
Ez pont elég! :-)...a múltkor 73 napot jósoltam...azért meg kell vallanom elég gonosz voltam...a 200 nap azért jóval kedvezõbb...hiába az a jó szíved...:thumbup..mondjuk 09.15.-ére szabaddá teszem magam...és kiveszem az összes szabit...nem tudom..ki kell mosni+ porszívózni elõtte?...hát koszosan azért csak nem lehet egy apokalipszist várni...
Azért szívesen meghallgatnám,amikor ezt valaki levezette...kicsit szkeptikus vagyok...de meg lehet gyõzni...valós bizonyítékokkal.

mmilan21
03-02-2015, 04:17 PM
...a múltkor 73 napot jósoltam...azért meg kell vallanom elég gonosz voltam...a 200 nap azért jóval kedvezõbb...hiába az a jó szíved...:thumbup..mondjuk 09.15.-ére szabaddá teszem magam...és kiveszem az összes szabit...nem tudom..ki kell mosni+ porszívózni elõtte?...hát koszosan azért csak nem lehet egy apokalipszist várni...

Nincs szó apokalipszisrõl - legalábbis szerintem.
Ha bevezetnék az ÚVR-t az sem lenne apokalipszis. A polgárháború és lokális egy földrengés sem egyenlõ az apokalipszissel.
Az apokalipszis minden területet és mindenkit érintene a Földön.

Ez egy FELTÉTELEZETT esemény vagy egy eseménysorozat kezdete amely a világ egyik szegletében fog várhatóan bekövetkezni, olyan mint pl. a 9/11 és az azt követõ mesterségesen létrehozott "terrorellenes" intézkedések.

Azért szívesen meghallgatnám,amikor ezt valaki levezette...kicsit szkeptikus vagyok...de meg lehet gyõzni...valós bizonyítékokkal.

Úgy hogy nem vagy benne az ill. és a szab.vakolók témájában, úgy elég körülményes ezt elmagyarázni.

Röviden: (nem konyhanyelven) -->9/11 -> 9+1+1=11 - ez a szám része a háttércsoportok szentháromságának(11-22-33); ekkor 2001 09 10-én volt a holdciklusnak az utolsó negyed fázisa http://kalender-365.de/holdnaptar.php?yy=2001, idén 2015 09 06-án lesz egy ugyanilyen dátum, mert 2015 09 05-én lesz utolsó negyed http://kalender-365.de/holdnaptar.php?yy=2015; szeptember 6.-a, tehát hatos szám, ami része a szimbólumjaiknak mint a hat-hat-hat --> Benne van a Bibliában is, hogy "az õ száma a hatszázhatvanhat"(furamód ez a 3db "h" betû épp 777-et formál a számmisztikában) tehát a pokolkirályé, tudjátok --> de ez csak kis bizonygatás, hogy az (háttérben levõ)érdekcsoportok átvették ezt az õsi misztikumot és felhasználják a céljaik eléréséhez.

Ezt biztos nehéz lesz megemészteni kedves Doom kolega. Azt gondolod majd, hogy hol van itt a bizonyíték? - tele van vele a net, csak szelektálni kell egy jó nagyot.
Habár ezt a dátumot jó eséllyel csak egy-két helyen fogod megtalálni - mert ilyesmivel nem sokat érdemes foglalkozni(vár az élet és a munka), legyen ott a dátum a fejedben, legyen meg a tudásod és az általad szükségesnek ítélt felszerelés és többi majd elválik.

Az úgymond "valós" bizonyítékoknak meg neked kell utánajárni, mert ez egy igen sokrétû és összefüggõ történet, ami visszanyúlik az igen távoli múltba.
Nekünk viszont elsõsorban a jelennel kell foglalkozni, a múltból tanulva és a jövõre is valamelyest gondolva.

Nem szükséges feltétlenül "lepontozni" az itt leírtakat, mert a ill. és a szab.vakolók léteznek - még ha csak egy világméretû (legjobb esetben)szektákról is beszélünk.
A Wikipédián is lehet találni ezt-azt a vakolókról és az ill.-ról (amiben persze kihagyták a jelenkor nagy alakjainak nevét)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Illumin%C3%A1tus_rend
https://hu.wikipedia.org/wiki/Szabadk%C5%91m%C5%B1vess%C3%A9g
Ott vannak még az õket tömörítõ "klubok" mint a Külkapcsolatok Társasága, Római Klub, Bildenberg és még sok tucatnyi hasonló.
Illetve vannak még más titk. társaságok amelyek tagjai ennek az elit körnek.

Most pedig vissza az idõhöz: a mait nem számolva még 189 nap az egyik nagy változás (feltételezett) induló napjáig.
Nem világvége, nem apokalipszis, hanem kõkemény VÁLTOZÁS amit elõbb-utóbb megtapasztal a civilizált világ.

Doom
03-02-2015, 05:30 PM
Nem világvége, nem apokalipszis, hanem kõkemény VÁLTOZÁS amit elõbb-utóbb megtapasztal a civilizált világ.

..nagyon érdekes amiket írsz...mondjuk én egyszerûbben fogom fel....menni kell, ha kell...ennyi..és meg kell szerezni a kaját,az innivalót és kész...nem nagyon akarok vacillálni a dolgokon...felkészültem,hogy megoldjam a dolgokat...nagyjából ennyi..az okok annyiban érdekelnek csak,hogy idõben mozduljunk...addig meg jó így ahogy van...

astonferi
03-02-2015, 06:23 PM
számolgatok ? osztok - szorzok ? háttérhatalom ? számmisztika ? hallgatni is rossz
akkor nézzük a valóságot felkészü lünk (lök) eldobom a telom ( felrakom az elsõ autóra ) és használom a tudást amit összeszedtem és megszerzem ami kell és megvédem a gyerekem mindenáron nem válogatva az eszközökben és lehet illuminátus vagy szabad kõmûves ( leírom a nevüket mert megtehetem ) rábaszik ha az utamba kerül.
kb eddig kell gondolni a dolgokat és nem számolgatni. számolgatni a konzervet és a lõszert kell.

Dream_walker
03-02-2015, 09:22 PM
Tudod egy ideig úgy voltam ezzel, hogy lehet van benne valami. Aztán miután már a maja naptár sem jött be

A maja naptár bejött, tényleg volt csillagállás változás :D

MacIver
03-02-2015, 11:46 PM
Mmilan nem arról ír, hogy õ miben hisz, hanem arról, hogy miben hisznek - és mihez szokásuk igazítani - azok a gyökerek, akik a balhékat (pl. hamis zászló típusúak) csinálják. :)
De az biztos, hogy rettegni nem érdemes.

Laci
03-03-2015, 09:25 AM
Nincs szó apokalipszisrõl - legalábbis szerintem.

Röviden: (nem konyhanyelven) -->9/11 -> 9+1+1=11 - ez a szám része a háttércsoportok szentháromságának(11-22-33); ekkor 2001 09 10-én volt a holdciklusnak az utolsó negyed fázisa http://kalender-365.de/holdnaptar.php?yy=2001, idén 2015 09 06-án lesz egy ugyanilyen dátum, mert 2015 09 05-én lesz utolsó negyed http://kalender-365.de/holdnaptar.php?yy=2015; szeptember 6.-a, tehát hatos szám, ami része a szimbólumjaiknak mint a hat-hat-hat --> Benne van a Bibliában is, hogy "az õ száma a hatszázhatvanhat"(furamód ez a 3db "h" betû épp 777-et formál a számmisztikában) tehát a pokolkirályé, tudjátok --> de ez csak kis bizonygatás, hogy az (háttérben levõ)érdekcsoportok átvették ezt az õsi misztikumot és felhasználják a céljaik eléréséhez.

2011 szept 11 és 2015 szept 6 között nem volt ilyen holdegyüttállás ami a számisztikában is hasonlóan jött ki ?

Laci
03-03-2015, 10:27 AM
"Röviden: (nem konyhanyelven) -->9/11 -> 9+1+1=11 - ez a szám része a háttércsoportok szentháromságának(11-22-33); ekkor 2001 09 10-én volt a holdciklusnak az utolsó negyed fázisa http://kalender-365.de/holdnaptar.php?yy=2001, idén 2015 09 06-án lesz egy ugyanilyen dátum "

A két dátum között volt olyan holdciklus amikor a számisztika hasonló eredményeket mutatott? szept 6-ra két hatos jön ki , nem három , bár én nem értek a számisztikához .

mmilan21
03-03-2015, 11:10 AM
2011 szept 11 és 2015 szept 6 között nem volt ilyen holdegyüttállás ami a számisztikában is hasonlóan jött ki ?

Ezen szempontok alapján a 6-os vagy a 11-es érdekes a számok közül. Ezek a számok amelyeket elõszeretettel használnak fel.
pl: Hirosima 1945. 08. 06, 2001. 09. 11.

A hónapok 25. napján pedig a nekik nemtetszõ hírességeket és közéleti személyeket likvidálják, akik kimondanak bizonyos leleplezõ erejû tényeket.
2+5=7 a 7-es pedig a tökéletességet szimbolizálja. Ott van példaként a híres Boeing 777-es, 7up, windows 7, RPG7, AK47 csak hogy példákat mondjak a mindennapokból.
pl.: Michael Jackson akit 2009. 06. 25-én ölt meg a szabadvakoló orvosa.
Nem minden hónapban, de szinte éves szinten van egy-kettõ ilyen gyilkosság.
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090626111002AAvrJRD - itt van egy "hivatalos" fórum ahol ezt boncolgatják.
http://mediaexposed.tumblr.com/post/2864213007/25 - itt egy blogbejegyzés például.
A hivatalos média is lehozza helyenként ezeket, de az ezek közti összefüggéseket már nem tárgyalják a hírekben.

Nem törvényszerû, hogy ezen a napon gyilkolnak hírességeket és fontos embereket, de több alkalommal esik meg ilyesmi mint holmi véletlenek sorozata.

mmilan21
03-03-2015, 11:42 AM
"Röviden: (nem konyhanyelven) -->9/11 -> 9+1+1=11 - ez a szám része a háttércsoportok szentháromságának(11-22-33); ekkor 2001 09 10-én volt a holdciklusnak az utolsó negyed fázisa http://kalender-365.de/holdnaptar.php?yy=2001, idén 2015 09 06-án lesz egy ugyanilyen dátum "

A két dátum között volt olyan holdciklus amikor a számisztika hasonló eredményeket mutatott? szept 6-ra két hatos jön ki , nem három , bár én nem értek a számisztikához .

Ha mondjuk 2015. (1+5=6) szeptember 6-án GMT 6 óra x perckor kezdik a terv megvalósítását, akkor már megvan a három hatos is.
Vagy 2015. (1+5=6) szeptember 15-én (1+5=6) GMT 15 óra x perckor kezdõdik, akkor is megvan a három hatos.
Ha csak ez alapján gondolkodnak, akkor van sok dátum ami szóba jöhet.
Itt van viszont a döntõ tényezõ, hogy õsz idején nem lehet már nagy mennyiségben növényt termeszteni - várni kell még kb. 6 hónapot rá.
Ott van még a fél napos sötétség szeptember 20. után és közeleg a tél(aka. GoT). Optimális idõ elzárni a gázcsapokat, vagy azzal fenyegetõzni.
Az éhínség ilyenkor még nagyobb gondot szokott jelenteni.

2020 szeptember 11-én lesz legközelebb egy "optimális" dátum egy második 9/11-hez hasonló kaliberû eseményhez: http://kalender-365.de/holdnaptar.php?yy=2020

Hogy lesz-e valami akkor az egy jó kérdés. Attól függ, hogy mik a tervek a nagytestrész (szem) házban, hogy egy hasonlattal éljek.

Személy szerint nem tudom, hogy melyik dátum tartogat nagyobb horderejû eseményeket, de érdemes kicsit odafigyelni.
Leginkább pedig: minden nap készen kell álljon az ember arra, hogy esetleg gyökeresen meg fog változni az élete - itt elsõsorban az ember lelki és mentális oldalára gondolok.

raktaros
03-14-2015, 05:56 PM
Újabb világvége? :)

Vérhold hozza a világvégét (http://www.noiportal.hu/main/npnews-21166.html)

Néhány keresztény úgy véli, hogy ez a jelenség jelképezi a világvégét és Jézus második eljövetelét. A Jakab Király Bibliája így ír errõl: „A Nap elsötétül és a Hold vérbe borul, mielõtt az Úr hatalmas és borzalmas napja eljõ. ” [Joel 2:31].
John Hagee, san antonioi (Texas állam) lelkész és szerzõ írt egy könyvet a jelenségrõl. A lelkész szentül hiszi, hogy ez a jelenség egy jelentõs esemény hajnalát jelzi.

astonferi
03-14-2015, 06:10 PM
nõi portál ? miket olvasol Te ? :D

raktaros
03-14-2015, 06:58 PM
nõi portál ? miket olvasol Te ? :D

Rákerestem a vörös holdra és pont erre kattintottam :)

De itt is van valami:
A Kreml szerint nagy bejelentés várható ezen a hétvégén, miközben jelöletlen fehér kamionok özönlenek a vörös térre, és a világot bejárta a Putyin haláláról szóló pletyka (http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/03/a-kreml-szerint-nagy-bejelentes-varhato.html)

Sajnos a webkamerán a sötét miatt nem látszik semmi, talán holnap látszik igaz-e: EarthCam - Moscow Cam (http://www.earthcam.com/world/russia/moscow/?cam=moscow_hd)

Dream_walker
03-15-2015, 09:16 AM
számolgatok ? osztok - szorzok ? háttérhatalom ? számmisztika ? hallgatni is rossz
akkor nézzük a valóságot

Én azért tartom életképtelennek a számmisztikát, mert az általunk ismert természetben semmi sem mûködik az alapján. Mert ha mondjuk fel lehetne sorolni egy fél tucatnyi természeti- vagy életjelenséget, amely ezeket a "tanokat" igazolja, akkor van értelme elgondolkodni rajta, addig sima emberi ötletelés, olyan, mint a jedi vallás a csillagok háborújából.
A különbözõ, agyilag elmaradt csoportok nem azért csinálnak bizonyos dolgokat bizonyos napokon, mert a sziklaszilárd és szuperhatékony számmisztika azt mondja nekik. Hanem bizonyos dolgokkal bizonyos napokra várnak, hogy saját maguknak igazolják a gyengécske elméleteiket, és az amúgy ezoterikus baromság számmisztika legalább általuk egy kicsit komolyabb dolognak tûnjön. Csak hát az van, hogy a forró teát hiába kevered meg 7szer, óramutató járásával megegyezõen, bizony nem fog elõbb ihatóra hûlni...

raktaros
03-15-2015, 09:59 AM
Történelmi, nehezen megjósolható esemény áll küszöbön (https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/03/11/tortenelmi-nehezen-megjosolhato-esemeny-all-kuszobon/)

mmilan21
03-15-2015, 12:49 PM
Én azért tartom életképtelennek a számmisztikát, mert az általunk ismert természetben semmi sem mûködik az alapján.

Ez így igaz is, csak hogy én nem a természetrõl beszéltem. Amirõl én beszéltem az egy mesterségesen létrehozott rendszer.

A természeti jelenségeket is képesek hellyel-közzel manipulálni, elég hozzá az egyik 1 MW-os teljesítményû HAARP és/vagy jönnek geoengineering-es repülõk a "GlobálisfelmelegedésGátolása" címén, majd esõt hoz az aeroszolozásuk 3 napon belül. Ezt persze nem kell elhinni, mert az Index is csak "véletlenül" foglalkozott ezen a héten március 9-én a hatalmas "kondenz" csíkokkal, amik az azt megelõzõ éjszakai mûholdképeken voltak láthatóak.

Dream_walker
03-15-2015, 02:17 PM
Vágom, mirõl beszéltél :) Ezért is írtam, hogy mivel úgy találták ki gyakorlatilag hasraütésszerûen, annyit ér, mint egy huszadrangó scifi vallás.

A természeti jelenségekbe meg belenyúlnak, és akkor mi van. Azok sem igaziak. Ha fogom a locsolókannám, és végigöntözõm a virágágyást, akkor én manipuláltam a természeti jelenségeket, mert esõt vittem oda, ahol nem volt, és akkor, amikor nem volt? F.szság az egész. A másolat, a mesterségesen létrehozott sosem ér fel az eredetivel, és ebben a dologban ez különösen igaz. Be lehet sz.rni a repcsiktõl meg a harptól, csak minek. Annyit érnek, mint a kitalálóik. Ha bárki elfogadja a hatalmukat, az csupán rá vonatkoztathatóan kellemetlen hír.

mmilan21
03-15-2015, 05:26 PM
Vágom, mirõl beszéltél :) Ezért is írtam, hogy mivel úgy találták ki gyakorlatilag hasraütésszerûen, annyit ér, mint egy huszadrangó scifi vallás.

A természeti jelenségekbe meg belenyúlnak, és akkor mi van. Azok sem igaziak. Ha fogom a locsolókannám, és végigöntözõm a virágágyást, akkor én manipuláltam a természeti jelenségeket, mert esõt vittem oda, ahol nem volt, és akkor, amikor nem volt? F.szság az egész. A másolat, a mesterségesen létrehozott sosem ér fel az eredetivel, és ebben a dologban ez különösen igaz. Be lehet sz.rni a repcsiktõl meg a harptól, csak minek. Annyit érnek, mint a kitalálóik. Ha bárki elfogadja a hatalmukat, az csupán rá vonatkoztathatóan kellemetlen hír.

Egyet értek. A hatalmuk ránk épül(hatalmi piramis), ezért aki nem támogatja az nem is fogadja el annak a hatalmát.
Különösebben én sem foglalkozok ezekkel a témákkal, csak ismereti szinten.

Lekvár
03-15-2015, 06:53 PM
Történelmi, nehezen megjósolható esemény áll küszöbön (https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/03/11/tortenelmi-nehezen-megjosolhato-esemeny-all-kuszobon/)

Lehet hogy így van, de ebbe a cikkbe még jó hogy a jetit nem keverték bele! :haha:

Yrkon
03-17-2015, 10:22 AM
Rákerestem a vörös holdra és pont erre kattintottam :)

De itt is van valami:
A Kreml szerint nagy bejelentés várható ezen a hétvégén, miközben jelöletlen fehér kamionok özönlenek a vörös térre, és a világot bejárta a Putyin haláláról szóló pletyka (http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/03/a-kreml-szerint-nagy-bejelentes-varhato.html)

Sajnos a webkamerán a sötét miatt nem látszik semmi, talán holnap látszik igaz-e: EarthCam - Moscow Cam (http://www.earthcam.com/world/russia/moscow/?cam=moscow_hd)

A kamionok nagy valószínûséggel a katonai parádéra épülõ tribünöket, egyéb cuccokat hozták. Ugyan a felvonulás kicsit még odébb van, de lesz fõpróba is. Viszont a sok-sok hadgyakorlat, ami most megy sokkal aggasztóbb. Addig-addig gyakorolnak, amíg mindenhol gombafelhõk nõnek ki a földbõl... Én mindenesetre nekiesek a kertnek, cserélem a vízkészletemet, meg veszek némi konzervet, jódtablettát.

Doom
03-30-2015, 06:18 PM
..eddig ezzel foglalkozott a " teljes apparátus"....semmi olyat nem találtunk ami reális fenyegetést jelentene!....ettõl függetlenül véletlenek lehetnek...de nincs sehol semmi készülõdés vagy ilyesmi...

Morpheus
03-30-2015, 06:56 PM
..eddig ezzel foglalkozott a " teljes apparátus"....semmi olyat nem találtunk ami reális fenyegetést jelentene!....ettõl függetlenül véletlenek lehetnek...de nincs sehol semmi készülõdés vagy ilyesmi...

Küldjek meghívót? :-) :-) :-)

mmilan21
03-30-2015, 09:09 PM
ettõl függetlenül véletlenek lehetnek...de nincs sehol semmi készülõdés vagy ilyesmi...

Nincs készülõdés?? Nem fogják kiplakátolni az utcára abban biztos lehetsz.

Amerika:
A DHS bevásárolt kb. 3,5 milliárd(!) lõszert az elmúlt 5 év alatt.
A pénzügyi szektor kb. 3000 vezetõ egyénisége túlélõ csomagot kapott és kiképzésen vesz rész alapvetõ túlélési ismeretek címén.
Épülnek tovább a FEMA táborok. A Haliburton nem tétlenkedik. Meg lesz hamarosan az az 50 milliós összbefogadó kapacitás!
Az NSA új adatparkja, ha jól tudom már el is készült 100 év tárolókapacitással.

Kína:
Növelték az aranytartalékukat, mert a jüant akarják az új világvalutának. Errõl egy hatalmas reklámposzter is tanúskodott.
Megy a hadi és informatikai fejlesztés rohamléptékben, gigavállalatok kormánykézen. Megelõzték Amerikát a nemzeti össztermék szintjén.
Kb. 1 millió 24 órán belül bevethetõ katona. Plusz 72 órán belül még 2 millió.

Oroszország:
Õk is vásárolják az aranyat az utóbbi években.
2000 db azonnal bevethetõ T90-es, plusz 12500 darab használaton kívüli, de még bevethetõ tank.
Iskander típusú rakéták EMP fegyverekkel.

Európa:
Németország és más országok visszakérik az aranytartalékukat az USA-tól.
Hadgyakorlatok Európa szerte(ez eddig megszokott) és az Orosz határtól nem messze(ez már szokatlan).

Magyarország:
Viszonylagos csend van hivatalosan.
Omladozik a pénzügyi rendszer, A Takarékszövetkezetek, Budacash, Quaestor, meg egy pár bank. A Nemzeti Bank továbbra is külföldi kézen van.
A Magyar gazdaság kevesebb mint 10%-a van állami kézben. Ez azt jelenti, hogy nincs meg az a krízishelyzetekben szükséges 30%-os minimum. A magánszféra nem az állam érdekét nézi szükséghelyzetben sem.
Az idióta elit szféra tömi a saját zsebét és svájci számláját a pénzkötegekkel. A butítás megy ezerrel, a tré kettõ, retek klub és társaival. Nincsen felkészülve az ország kb. 95%-a.
Az általános társadalmi elégedetlenség növekszik, ahogy a szegénység is. Nem a gyilkosságok száma mutatja fõként az elszegényedést, az inkább a butított/elrontott emberek sara.

Világ:
A "Fény éve" az idei - állítja valamelyik elitista csoportosulás(vagy a fényhozóé?).
Néhány tekintélyes pénzügyi szakember válságot, nagy fordulatot és változásokat prognosztizál.

Hogy az események milyen gyorsan és mikor indulnak be, az egy jó kérdés, de viszont addig is érlelõdik az "anyag". Nem egyik napról a másikra, hanem 1, maximum 4 hét, amire beindulnak az események - legalábbis ez az én scenario-m szerint.
Mi fog történni? Nem tudom. Nem ismerem a szükséges változók kb. 90%-át, így biztosat nem tudok mondani.

Doom: egyébként nyugodtan rákereshetsz Googléban a dolgokra(ha van rá idõd). Olvass el pár tucat cikket és alattuk az összes hozzászólás(ezek is fontosak) - ezután remélhetõleg lesz már valamilyen -jelenlegitõl különbözõ- véleményed/információd a témáról.

Jómagam az idõk során olvastam sokfélét, de biztosat még mindig nem tudok mondani. Csak annyit hogy -szerintem- közeleg a változás lajstroma. Valamire készülnek a kormányok és az a valami már körvonalazódik(ÚVR?).

Doom
03-31-2015, 02:41 PM
Küldjek meghívót? :-) :-) :-)..leköteleznél.....

Doom
03-31-2015, 02:50 PM
egyébként nyugodtan rákereshetsz Googléban a dolgokra(ha van rá idõd). Olvass el pár tucat cikket és alattuk az összes hozzászólás(ezek is fontosak) - ezután remélhetõleg lesz már valamilyen -jelenlegitõl különbözõ- véleményed/információd a témáról....errõl már leszoktam...ugyan olyan irányított információ,mint a televízió....na mindegy,de azért jó szórakozást...

mmilan21
04-02-2015, 07:19 AM
...errõl már leszoktam...ugyan olyan irányított információ,mint a televízió....na mindegy,de azért jó szórakozást...

Egy részrõl igen. Irányított információ.
Viszont én nem feltétlenül a Google-t használom, vagy amikor igen akkor nem vagyok bekategorizálva a böngészõ sütik alapján.

Természetesen ezen felül is cenzúráz alapból a Google, évente több millió bejegyzést vesznek le a találati listájukról.

Mizu
04-15-2015, 04:21 PM
Akkor szept. 15..
Ez legalább valamiféle konkrétum.

Ha bejön akkor az baj, mert közel van, tél elõtt (nagy lesz a téli emberveszteség)...stb.

Ha nem lesz galiba, akkor az jó, lehet tovább készülni.

Morpheus
05-16-2015, 12:09 PM
"A hadgyakorlat 2015-09-15-ig tart!"
https://www.facebook.com/Enigmatv/posts/916493895038776

Morpheus
05-16-2015, 12:11 PM
Már csak 122 nap! :D

Dream_walker
05-16-2015, 01:45 PM
Az nem fog menni, még nem lesz rendesen beérve a kukorica a szedéshez, szóval én passzolom, majd legközelebb :D

D - törölt tag
05-17-2015, 07:10 AM
Már csak 122 nap! :D
Átfogalmaznám,ha szabad?!
Még 122 nap!
De pontosan mire is?
Csodálnám,ha még lenne annyi.
Az Exodus folyamatban van.
Görögország nagy bajban van.
Ukrajna az államcsõd kapujában.
Anglia népszavazást szervez az Eu. tagságról,a felbomlás elindult.
Itthon.A devizánk (forint)romokban,egyre több a fizetésképtelen,elkeseredett ember (emiatt szép lassan megbolondul mindenki),az egészségügy mûködésképtelen.
Az egész világ egy lyukas benzines hordó,aminek a tetejére oda készítettek egy doboz gyufát.Valaki meg fogja gyújtani és akkor megállíthatatlanul végig fog söpörni .Kontinensrõl-kontinensre,országról-országra,családról-családra.
Valójában az ok,az indok, az esemény ami elindítja,teljesen mindegy,hogy micsoda lesz(illetve már ott is van a gyufa)

geddonvaro
05-17-2015, 09:09 AM
Majd 122 nap múlva számon kérem rajtatok!:)

Nem lesz itt összeomlás (egyenlõre).
Szállodák,plázák tömve gond egy szál se....:haha:

mmilan21
05-17-2015, 12:19 PM
Végül is a tehetetlen tömeg %-ban megvan a nagy durranáshoz, vagyis vészhelyzet esetén bekövetkezõ (majdnem teljes), a civilizációt érintõ anarchiához.
Ezután pár hónapra visszavonulnak az elit tõzsdecápái és bábjai a hadsereggel együtt, majd amikor legnagyobb a káosz Voilá - a Káoszból Rendet címû fejezet kezdõdik el. Ez a globálisan alkalmazható emberi önpusztító "fegyver" - az emberek(kevesektõl eltekintve) egymást nyírják halomra ebben az állapotban, mert éheznek, szomjaznak + betegségek, járványok és az elemek is tizedelik õket.
Ezután szabadabb a terep a NWO bevezetésére.
Amerikában és Svájcban -a fegyvertartás miatt- nehezebb dolguk van a kõmûves pajtásoknak - erre fel a gyakori hadi (belbiztonsági) gyakorlatok.

Nem azt mondom, hogy szeptember 15-én ez veszi kezdetét, hanem hogy fennáll ennek is a lehetõsége (40-50%).

Ez az elmélet sem állja meg egészen a helyét, mert nem látok bele 7 milliárd ember fejébe - a saját sorsunk formálói vagyunk.

Mizu
05-17-2015, 12:20 PM
Tehát 121 nap..
Most már beírom a kalendáriumba.

Annyit kezdtem el pluszba tenni-venni, hogy a tartalékokat még intenzívebben fejlesztem. Bankból ki ami maradék, élelmiszerbe fõleg, de gázpalackokat tervezek szintén még, 23kg-11 kg 2-3 darabokat. Vízkészlettel nem lesz baj, tavaszig tudok ivóvizet, fürdõvizet betárolni (ez elég megnyugtató nekem)

Cuccok közül van minden, a télre kell nagyon akkor még jobban felkészülni. (Ha nem lesz semmi, akkor sem megy kárba, ha meg lesz, utána lesz ingyen bõven a köv. télre az elhagyatott boltokból..)

Lassan nálam olyan ez mint egy fájó fog... halogatja az ember, de tudja, hogy jobb lesz utána.

Csak azt a sok gyereket sajnálom... a legrosszabb korba szüledtek :(

Sipi1989
05-17-2015, 12:24 PM
Honnan van ez a 122(121) nap?:O

mmilan21
05-17-2015, 12:29 PM
Csak azt a sok gyereket sajnálom... :(

Nekem is sokszor ez jut eszembe.
De,
ami megnyugtató, az hogy a gyerekek nyitottabbak és ezáltal könnyebben elfogadják a gyökeres a változásokat. (Már ha szükség lesz rá és megtörténik.)

Én rágyúrtam a felkészülésre(de leginkább az életmódra): aszalóépítés, kertbõvítés, magtermesztés, befõttes üveg vásárlás és persze a szükséges eszközök beszerzése.

Szóval 121 nap múlva is megy tovább az élet - így vagy úgy.

mmilan21
05-17-2015, 12:38 PM
Honnan van ez a 122(121) nap?:O

Ezt sokan megkérdezik.
Azt hiszem itt is ki lett fejtve és egyre több esemény dátuma utal rá.
A dátum 2015.09.15. A Változás Napja(ez utóbbi saját elnevezés)
Legelõször Morpheus fórumtárs hozta fel ezt a dátumot, én akkoriban 2015.09.06. dátumot tartottam lehetséges legközelebbi dátumnak.
De végül is a 15-ös szám kiadja ugyanúgy a 6-ost, tehát a 15. nap is lehetséges. Újhold utáni második nap. A 6. nap pedig az Utolsó Negyed utáni nap, pontosan úgy mint 9/11 esetében.

Egy pár oldalt visszalapozol, akkor olvashatod az elméleti okfejtésemet.

Kamionos
05-17-2015, 04:46 PM
Orosz elemzõk maximum 2 évet adnak. Teljesen készíti fel az orosz propaganda mentálisan a lakosságot az újabb "honvédõ" háborúra. Szerintem is reális ez a 2 év. Jövõre amcsi választás. Sanszos, hogy republikánus gyõzelemmel. Ez lesz a kegyelemdöfés a kényes egyensúlyban. Obama már kellõen elõkészítette a terepet a nagyvilágban.

venosz
05-17-2015, 04:53 PM
Pénteket kivonod a 234-bõl akkor az=121

Dream_walker
05-17-2015, 04:57 PM
Csak azt a sok gyereket sajnálom... a legrosszabb korba szüledtek :(

LOL, a legjobb korba születtek. A legnagyobb változások résztvevõi, tanúi, alakítói lehetnek, ráadásul élõben nézhetik végig, ahogy a zsarnokság szellemének csicskái, élükön az nwo meg a vakolók, valami orbitális nagyot esnek pofára, és széthullik minden, amit építgettek.
Tulajdonképpen lehet, hogy pont ezért élünk most ilyen sokan a bolygón. Ennyien vagyunk kíváncsiak a legérdekesebb idõkre, sokan le akartak születni ide :)

Mizu
05-17-2015, 05:16 PM
LOL, a legjobb korba születtek. A legnagyobb változások résztvevõi, tanúi, alakítói lehetnek, ráadásul élõben nézhetik végig, ahogy a zsarnokság szellemének csicskái, élükön az nwo meg a vakolók, valami orbitális nagyot esnek pofára, és széthullik minden, amit építgettek.
Tulajdonképpen lehet, hogy pont ezért élünk most ilyen sokan a bolygón. Ennyien vagyunk kíváncsiak a legérdekesebb idõkre, sokan le akartak születni ide :)

Egy összeomlásban milliók, milliárdok fognak elhullani, fõleg ha tél elõtt indul.
Nem "LOL" lesz az a tömegeknek, hanem kétségbeesve/szenvedéssel való elmúlás.

A sajnálat kijár nekik, mert még esélyük sem lesz a túlélésre.

D - törölt tag
05-17-2015, 05:38 PM
Ez érdekes.Mi akik tudjuk,hogy a mi körünkön milyen a tél,a túlélés szempontjából,leginkább ettõl tartunk.
A sok menekült pedig pont onnan menekül Ide,ahol nincs is tél és erre nem kell készülni,ezt nem kell figyelembe venni.
Nem tudom mi lesz velük,amikor azt sem tudják mi a hideg.

Medve
05-17-2015, 06:09 PM
Most az a rendkívül humanitárius gondolat futott át az agyamon, hogy amikor megtörténik az elkerülhetetlen, akik elhullanak az összeomlásban, minél gyorsabban és minél fájdalommentesebben essenek el.

Dream_walker
05-17-2015, 08:02 PM
Egy összeomlásban milliók, milliárdok fognak elhullani, fõleg ha tél elõtt indul.
Nem "LOL" lesz az a tömegeknek, hanem kétségbeesve/szenvedéssel való elmúlás.

A sajnálat kijár nekik, mert még esélyük sem lesz a túlélésre.

Azok fognak elhullani, akiknek már nem kell élniük. Talán én is köztük leszek, talán nem. De sajnáltatni, azt egyáltalán nem akarom magam. Majd jövök újra, ha úgy alakul.
Asszem máshogy tekintünk erre a dologra, persze vita emiatt nem lesz köztünk :)

Lekvár
05-17-2015, 08:17 PM
Hadd mondjak valamit:
Mivel hiszem, hogy az Összeomlást "elõ fogják idézni", és nem "be fog következni". (Nagy különbség!)
Ahhoz hogy jelentõs népirtást tudjanak végrehajtani, mert ez a lényeg, az életfeltételeket kell radikálisan csökkenteni.
Mik ezek az életfeltételek? Hõmérséklet, élelmiszer, vitaminok, nyomelemek, víz, tiszta levegõ, gravitáció, fény, páratartalom, megszokott baktérium és vírus flóra, stabil mentális állapot, sugárzásmentesség... kihagytam valamit?
Mi lenne az a behatás ami sokmindent visz, mi lenne a legpusztítóbb, de csak olyan ami nem teszi végleg lakhatatlanná a földet, és mikor?
Próbáljunk meg az õ fejükkel gondolkodni. Tudom nem egyszerû, mert nem tudunk olyan mocskos dolgokat elképzelni, és megvalósítani, de próbáljuk meg... (most a kabbalizmust tegyük félre. :)

Az elsõ a MIKOR. Mikor érhetnénk el a legnagyobb arányú pusztulást a populációban. Egyértelmûen a tél beálltával.
A hõmérséklet mint életfeltétel, ekkor a legsérülékenyebb.
Ugyancsak problémás az élelmiszer ellátás is (hiába vannak valahol raktárakban gabonahegyek, nehezen lehet szállítani, ha lesz egyáltalán szállítás)
A víz fagyott állapotban ugyancsak nem fogyasztható.
A természetes vitaminforrások nem elérhetõk, maradnak a tabletták, már amíg van.
A fény egyre kevesebb ahogy megyünk bele a télbe, a depressziós hangulat fokozódik.
A dehidratáció a hõmérséklet csökkenésével fokozódik, a pára kifagy az emberbõl.
...

A következõ kérdés a HOGYAN. Erre sajnos csak többkomponenses válsz adható.
Az elõzménye: civilizációt MINDEN ponton sérülékennyé kell tenni. Az embereknek ne legyen közük a saját életükhöz, a munkájuk csak részfeladat legyen, és ne végezzenek valóban értékes munkát. Szokjanak hozzá a civilizációs vívmányokhoz és ne ismerjék meg a valós nélkülözést. etc.
(Itt megjegyezném, hogy úgy élünk mintha 6-10 rabszolgánk lenne, ugyanis az általunk megtermelt ENERGIA-nál ennyiszer többet használunk el.)
Hogy honnan ez a "jólét"? A kõolajból, földgázból, kõszénbõl és a maghasadásból származik az energia. A legdöntõbb felhasználás szempontjából a kõolaj, hiszen ebbõl származik szinte minden. Civilizációnk a kõolajra épült. A föld lélekszáma mesterségesen van felduzzasztva, a kõolaj kitermelésével arányosan nõtt.
Életfeltételeink egy része a kõolaj meglétén alapul! Akkor vigyük be a knock out-ot!
-Az elsõ csapás, csökken vagy nincs kõolaj kitermelés. Mivel nincs mivel helyettesíteni, jön a következõ.
-A második csapás, gazdasági válság... hatásait nem magyarázom.
-Harmadik csapás a háború, látszólag a még meglévõ lelõhelyekért. (BÁRMILYEN fegyver bevetése megengedett, ami nem teszi végleg lakhatatlanná a földet, a cél szentesíti az eszközt.) Voltaképp itt értünk el a HOGYAN-hoz. Sokféle fegyver van...

Amit én mondok:
A tél beálltával, mesterséges vagy valós kõolajhiányt hoznak létre, és ez reményeik szerint generálni fogja a kontrollált ÖSSZEOMLÁST.
Hogy miért szeretnék azt, hogy kontrollált legyen? Találjuk ki, nem nehéz...!

Dream_walker
05-17-2015, 08:33 PM
Na jó, de aratás elõtt nem szokás beszántani a tábla felét...

mmilan21
05-17-2015, 09:04 PM
"Közeleg a tél!" - Trónok Harca
"A Föld megérett az Aratásra." - Jupiter Felemelkedése
"Az emberiség a Föld pestise." - Mátrix
Csak pár emlékezetes momentum a filmekbõl - egy kis kondicionálás(propaganda/elmekontroll) a NAGY volumenû dolgok elõtt.

Ott van mintegy bizonyítékként a Georgia Guide Stones emlékmû és az Új Denveri Repülõtér is, ami végül is a hosszútávú háttérhatalmi célokat részletezi.

A tél a legkíméletlenebb gyilkos, ha nincs rá felkészülve az ember.
Tehát a fontossági sorrend tél esetére:
1. Ne hûlj ki/legyen fedél a fejed fölött
2. Ne szomjazz és ne legyél éhes
3. Biztosítsd a védelmed (habár ez olykor elsõdleges szempont télvíz idején, de ez helyzet függvénye)

A legfontosabb: Várd felkészülten a telet!

Morpheus
05-18-2015, 08:58 PM
Egyébként a multkor olvastam egy nagyon jó cikket. Nem elmélet volt, hanem egy nagynevû egyetemi kutató tanulmánya. A cikk úgy kezdõdött, hogy már a címben hazudtak: 2025-re öszeomolhat az élelmiszerlánc! A cikk pedig arról szólt, hogy 2020-ra összeomlik... Mert fenntarthatatlan. Nagyon jó elemzés volt. Tehát öt év, de ez elõtt be kell dönteni a rendszert, mert akkor 2020-ra a kegyenceknek sem marad semmi.

Morpheus
05-18-2015, 09:01 PM
2015-09-15 ? Nem magyarázom el...:D
Minek?

És nem vagyok, megyek készülõdni, rengeteg a tennivaló. Mindent be kell fejezni, raktárakat feltölteni, még a termést megóvni, majd betakarítani, konzerválni. Ezen az égövön pont erre jut idõ. Na meg a tüzelõ és takarmány. A gabona már kijön majd a szárítókból, évekig eláll.

És Doom! Nem küldenek meghívót, a híradásokkal meg nem érdemes törõdni, mert akkor rájönnél, régen bedõlt.

Al Bundy
05-18-2015, 11:46 PM
Egyébként a multkor olvastam egy nagyon jó cikket. Nem elmélet volt, hanem egy nagynevû egyetemi kutató tanulmánya. A cikk úgy kezdõdött, hogy már a címben hazudtak: 2025-re öszeomolhat az élelmiszerlánc! A cikk pedig arról szólt, hogy 2020-ra összeomlik... Mert fenntarthatatlan. Nagyon jó elemzés volt. Tehát öt év, de ez elõtt be kell dönteni a rendszert, mert akkor 2020-ra a kegyenceknek sem marad semmi.

Hol olvastad ezt a cikket, tudnád ide linkelni? Köszi

Dream_walker
05-19-2015, 09:44 AM
Hadd mondjak valamit:
Mivel hiszem, hogy az Összeomlást "elõ fogják idézni", és nem "be fog következni". (Nagy különbség!)

Ott van mintegy bizonyítékként a Georgia Guide Stones emlékmû és az Új Denveri Repülõtér is, ami végül is a hosszútávú háttérhatalmi célokat részletezi.

Lehet, hogy félreérthetõen fogalmaztam.
Nem gondolom, hogy elkerülhetõ a valamilyen mértékû összeomlás. Minden jel erre mutat.
Viszont a folytatásról merõben más az elképzelésem. Ott ugyanis nem fognak beválni az úgynevezett háttérhatalmi tervek, mégpedig azért nem, mert már rég elb.szták, ugyanis kiengedték a szellemet a palackból.
Világszerte, de még akár a saját környezetemben is elképesztõ mértékben növekszik azok száma, akik kezdenek átlátni a függönyön. 20-30-40 éves videókkal vannak tele az összeesküvéses oldalak, azóta beszélnek nyíltan pl. az új világrendrõl. Felmerül a kérdés, hogy ha a mozgósítható források nagyjából 100%-ával rendelkeznek, hogyhogy majd két generációnyi idõ alatt sem tudták összehozni? Úgy, hogy nem megy. Minél jobban erõltetik, annál nagyobb az ellenállás a civil oldalról. Egy nyugateurópai, pláne svájci ember nem fog csak úgy lemondani a szabadságáról, mert már megszokta. Azok az emberek, és mi sem fogjuk elfelejteni, hogy a politikai vezetõk rombolják az életet, ezt nem fogjuk elfelejteni az összeomlás után sem. Majd jön egy jólöltözött öltönyös, és azt mondja, hogy ezután õ a fõnök? Körbe fogják röhögni. Körbe fogjuk röhögni. A vezetõknek megvolt az esélye, és eljátszották.
Ezt ma már mindenki látja. Ezt ma már senki nem fogja elfelejteni, legalábbis nem a döntõ többség.

A háttérhatalom abban a pillanatban megbukott, mikor a háború után engedte elterjedni a szabad nyugati civilizációt. A szellemet kiengedték a palackból.
És nem lehet visszatuszkolni.

mmilan21
05-19-2015, 09:54 AM
A háttérhatalom abban a pillanatban megbukott, mikor a háború után engedte elterjedni a szabad nyugati civilizációt. A szellemet kiengedték a palackból.

Egyet értek. Erre az optimista végkifejletre egyre nagyobb az esély, mert egyre többen egyre többet tudnak háttérhatalomról.

A másik véglethez a hadsereg és a rendvédelmi szervek feltétel nélküli engedelmessége kellene. Akkor tudnák valamelyest kontrollálni a hihetetlenül nagy tömeget.

Itt van még az a fekete folt, hogy nem tudom milyen fejlett technológiákat használnának fel a végjátékban.
Pl.: 2 tucat HAARP(van is ennyi már) azért odapirítana az idõjárásnak, nekünk és a használatával járó mellékhatások(ellenhatások) sem elhanyagolhatóak.

Az tény, hogy ott is csak emberek ülnek a gépek elõtt(még nincsen Skynet Cortanával), tehát bármikor fellázadhatnak az alkalmazottak - ez az érv is mellettünk szól.

Morpheus
05-19-2015, 11:24 AM
Nem gondolom, hogy elkerülhetõ a valamilyen mértékû összeomlás. Minden jel erre mutat.
Viszont a folytatásról merõben más az elképzelésem. Ott ugyanis nem fognak beválni az úgynevezett háttérhatalmi tervek, mégpedig azért nem, mert már rég elb.szták, ugyanis kiengedték a szellemet a palackból.
Világszerte, de még akár a saját környezetemben is elképesztõ mértékben növekszik azok száma, akik kezdenek átlátni a függönyön. 20-30-40 éves videókkal vannak tele az összeesküvéses oldalak, azóta beszélnek nyíltan pl. az új világrendrõl. Felmerül a kérdés, hogy ha a mozgósítható források nagyjából 100%-ával rendelkeznek, hogyhogy majd két generációnyi idõ alatt sem tudták összehozni? Úgy, hogy nem megy. Minél jobban erõltetik, annál nagyobb az ellenállás a civil oldalról. Egy nyugateurópai, pláne svájci ember nem fog csak úgy lemondani a szabadságáról, mert már megszokta. Azok az emberek, és mi sem fogjuk elfelejteni, hogy a politikai vezetõk rombolják az életet, ezt nem fogjuk elfelejteni az összeomlás után sem. Majd jön egy jólöltözött öltönyös, és azt mondja, hogy ezután õ a fõnök? Körbe fogják röhögni. Körbe fogjuk röhögni. A vezetõknek megvolt az esélye, és eljátszották.
Ezt ma már mindenki látja. Ezt ma már senki nem fogja elfelejteni, legalábbis nem a döntõ többség.

:haha:
:duhos:

Persze.
Abba is sok beleszólásunk volt, hogy hadat üzentünk az iszlám államnak...
Meg az Oroszország elleni szankciókat is mindenki helyeselte, a földtörvényt is.... Stb, stb.

LÓFASZT! Majd az internetadó ellen tüntetni megy a csõcselék, egyébként meg a vágóhídra.

Egyébként mit keresell akkor itt? :D

Morpheus
05-19-2015, 11:25 AM
És az lesz a fõnök, akinek erõforrásai és hadserege lesz.

Kamionos
05-19-2015, 02:02 PM
Morpheussal értek egyet. Alulbecsülitek a törvények erejét. Az emberek, ha megkapják majd a behívót, akkor zúgolódnak majd és persze egyáltalán nem fognak egyetérteni a háborúval...aztán másnap megjelennek a megadott helyszínen. És ez minden mással is így van.

venosz
05-19-2015, 09:22 PM
kellene egy vallás ahol nem kel hinni, csak azt csinálni ami helyes. Nem félrenézni, hanem csinálni. Huu erõssen terrorista szaga van a dolognak. :D Érdekes azt csinálod ami helyes akkor terrorista, zavarkeltõ, közbotrányokozó vagy. Pfff, szemét szar világ tele szemét szar emberekkel.
Az építõtáborban lenyúlták a gyerekek pénzét a tanárok, nem keveset, gyerekenként átlag két felnõtt teljes fizetését. (kb2-300%ot teljesítettek a srácok) 300x2 fizetés kb 8-10 tanár/hó iszonyat sok pénz. Szóltam, kibasztak, majdnem a suliból is. Ez a vallás sem élne sokáig :D

törölt tag -gl
05-19-2015, 10:55 PM
Mindenhol ez megy..

törölt tag -gl
05-19-2015, 11:07 PM
Amúgy majdnem az összes vallás itt bukik el.
Néhány ember tesz valamit, majd legenda születik, esetleg gondolatok terjednek tovább és rögtön megvalósul a bálványimádás.
Így lesz egy hajadon asszonyból a (Szûz-mária) (boldogasszony kelta eredetû nõi principium) És egy jóérzésû emberbõl, akit kegyetlenül megöltek, félisten.
Pedig ugyanez történik körülöttünk folyamatosan és szakadatlanul.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szansz%C3%A1ra

Tenni csak úgy lehetne valamit, (talán) ha létrejönne egy világkormány, és nem volna értelme több háborúnak. Vagy ha a pénz eltûnne a társadalomból. Nagy változások jönnek. Elképzelhetõ, hogy még 20 éven belül végigsöpör(tetnek) egy vírus(t), ami az emberek háromnegyedét elviszi.
Utána talán valami más lesz. Talán nem.
De nincs sok értelme ezen gondolkodni. Tenni pedig a legkisebb dolgokkal is lehet. Például megmondani Egy Nõnek végre, hogy hol a helye a férfiak között.
De van akinek, ez nem megy.

törölt tag -gl
05-19-2015, 11:27 PM
Ha a kis embereken múlnak dolgok, talán a nagyokon is. Ha Isten keze a kis emberek döntéseiben is benne van, a nagyokéban is.
Elég szar ez a világ, de annyira azért nem. Dolgoztatják az embert, de ûrkorszaki kényelem adott. Mit akarnak még az emberek? Repülõ autót? Saját palotát? Nem juthat mindenkinek. Egyszerûen ez az érzékeny rendszer nem bírja el. Kíváncsi lennék mi történne, ha mindenkinek átutalnának egy hatalmas összeget, ki mit csinálna? Már a repülõterek összeomlanának, mert mindenki a trópusokra akarna utazni. Mindenkinek nagy autó kellene, meg palota. Mit gondolsz, mi történne?

A világ nem gonosz, ne rossz. Stabilnak érzem. Vannak szemétségek, rossz szabályszerûségek, de szerintem jó irányba halad. Szerintem. Sokféle hozzáállással találkozom. Mindegyik más.
De itt semmi másról nincs szó, csak (már te is említetted) egy láthatatlan kasztrendszerrõl.
A hinduk, buddhisták, csomó keleti vallás szerint okkal születünk egy adott pozícióba, a lehetõségek sora az életben pedig végtelen.
Gondolj csak bele. Ha azon a napon, valami másképp történik, vagy te másképp döntesz, vagy nem költöztök oda, most talán még ott dolgoznál, vagy saját üzleted lenne. És nem ilyen dolgokon gondolkodnál. Gondolom. Érted. Most szükségem lenne a támogatásra, irány mutatásra, és itt lebegek a semmiben, és néha elgondolkodom, hogy most ez mi. Ez az egész. Ez mi volt? És akkor ilyen nagyratörõ dolgokat hallok, hogy majd elfogy az olaj, meg a gonosz zsidók, meg minden. Mindenki hibás. Közben. Én nem tudom. Nem értem...
Én is felismerem a saját hibáimat, pont ez a szép benne, a legszebb az amikor úgy követsz el hibát, vagy hozol áldozatot, hogy tudod, hogy az hiba, vagy áldozat, de bevállalod, megpróbálod. De azzal is tisztában vagyok, hogy az instabil helyzetem fõ oka azon kívül, hogy azt a képzeletbeli kasztot amit nekem osztottak volna, nem fogadtam el fõként mások hibáiban kereshetõ.
De amíg más nem ismeri el, hogy jelenleg is szenvednek miatta mások. Meg tök szar, meg baromira nem itt tartanék. Hát az elkeserítõ. És akkor én vagyok a szemét geci, hogy átverem a kínaiakat, hogy ne dögöljek éhen. Mert az mennyire unfair :( Hát az.
Tudod lehet, hogy azzal a sok geci politikussal ugyanilyen szemét volt az élet. Õk meg csak visszaadják. Nem szándékosan, kényszerbõl.
Mert vissza akarják kapni azt az érzést, ami gyerekkorukban körülvette õket.

Menekülnek. Látják, hogy mennyi rosszindulatú szar alak van, hogy az apjuk egy picsáért beléjük rúg, hogy a hajléktalan egy kifliért megkéselné és bedurvul.
Elkezd menekülni.
Szedi a pénzt két marokra, minden lehetséges törvényt átalakítva, átvágva mint egy megvadult versenyló és repül.
Trópusi szigetekre, palotákba, jobbnál jobb kurvákkal, szállodákba, mittudomén. Elzárja magát a nyomortól, a földi pokoltól. Mert nem lehet mindenkit megmenteni, nem lehet minden egyes rovart, állatot, madarat, baktériumot megvédeni a szenvedésétõl, ami jut neki.
A zsidó is, mindig is ilyenek voltak. Kitalálták hogyan tudják megnyerni a második világháborút. Kihasználják a sok szenvedést, a sok szemét alak által okozott fájdalmat és gyengeséget, és lecsapnak. Beleszólnak a politikába, stb. Ne kelljen magyarázni.

De a kiindulási pont az az, hogy az a középszerû, egyszerû ember, talán az apja, vagy az anyja, vagy a nagyapja, vagy akárki, nagyon geci volt vele és cserben hagyta, és õt már nem érdekli.

Vagy bármi más is lehet a háttérben. És mit gondolhat azokról, akik lámpavasra akarják tûzni? Hogy na a kurva anyjukat, akkor még többet lopok, kurvázok, hazudok, csalok. Még többet költök.
A maffiózók életébe nem látok bele..... De gondolom ott is van egy rend. Egy rendszer, és nekem nagyjából az jön le a sztorikból amiket olvasok, látok, hallok róluk, hogy õk is korrektek. Meg vannak a saját szabályaik. Szóval nehéz ügy.

Ha kicsit kimozdulnál magyarországról, talán megértenéd, hogy nem csak ez a mérgezõ légkör van mindenütt.
Lehet hülyeségeket írok. Végtére is, csak egy hülyegyerek vagyok. :D

Dream_walker
05-20-2015, 07:27 AM
:haha:
:duhos:

Persze.
Abba is sok beleszólásunk volt, hogy hadat üzentünk az iszlám államnak...
Meg az Oroszország elleni szankciókat is mindenki helyeselte, a földtörvényt is.... Stb, stb.

LÓFASZT! Majd az internetadó ellen tüntetni megy a csõcselék, egyébként meg a vágóhídra.

Egyébként mit keresell akkor itt? :D

Nem üzentÜNK hadat az iszlámállamnak. A politikusok keverik a sz.rt, ahogy eddig is tették. Az egy idõben sokat emlegetett baltás gyilkost sem te vagy én engedtük szabadon, hanem a politikusok, rövidtávú pozíciószerzésért cserébe.
Mi nem a politikusok vagyunk. Akinek van agya, az ezt tudja. Te is magyar állampolgár vagy, mégsem azonosítanálak sosem a bársonyszékben ülõ gondatlan gazdákkal. Nem gondolom nagy kérésnek, hogy te se tedd ezt velem :)

Viszont a folytatásról merõben más az elképzelésem.

Egyébként ezt keresem itt :) Nyilván te is olvastad :)

Mizu
05-20-2015, 08:18 AM
A tél a legkíméletlenebb gyilkos, ha nincs rá felkészülve az ember.
Tehát a fontossági sorrend tél esetére:
1. Ne hûlj ki/legyen fedél a fejed fölött
2. Ne szomjazz és ne legyél éhes
3. Biztosítsd a védelmed (habár ez olykor elsõdleges szempont télvíz idején, de ez helyzet függvénye)

A legfontosabb: Várd felkészülten a telet!

:thumbup Ez így igaz!
Viszont nem csak a télre vonatkoztathatjuk le ezt a 3-s szabályt, hanem az egész felkészülõsdinkre!

Mizu
05-20-2015, 08:23 AM
Ez fontos dolog!
Nagyon nem mindegy, hogy tervezett, vagy egy lekerülhetetlen után kell majd tovább éldegélnünk!
Mindkettõnek megvannak az elõnyei (??), hátrányai..
Egy jó téma lenne megint...
Különben szerintem is irányíthatatlan lett már ez az egész bármilyen hatalom számára..

Dream_walker
05-20-2015, 08:40 AM
A hinduk, buddhisták, csomó keleti vallás szerint okkal születünk egy adott pozícióba, a lehetõségek sora az életben pedig végtelen.

Ez a karma törvényének a része. Ezt sokan hajlamosak ezoterikus blablának gondolni, holott a keresztény jézusi tanokban is benne van (ahogy akarjátok, hogy veletek cselekedjenek...), valamint newtoni törvényeken "alapul" (minden erõhöz ugyanakkora ellenerõ tartozik).

Dream_walker
05-20-2015, 08:55 AM
Különben szerintem is irányíthatatlan lett már ez az egész bármilyen hatalom számára..

Pontosan errõl van szó. Irányíthatatlan lett a történet.
Az egységes eu most kezd igazán recsegni-ropogni, a britek a kilépésen gondolkodnak, a görögök a valutaúnióból kacsingatnak kifelé, a németek nem sokáig fogják szivatni magukat az orosz embargók miatt. A vatikán elismerte a palesztin államot, a cionisták ezzel nem tudnak mit kezdeni. A nagy multikulti gyakorlatilag az összes nyugati államban fokozott társadalmi feszültségekhez vezetett, a nemzetek eltörlésének/egységesítésének ötlete hamvában holt dolog a mai napon is. A gazdasági világban a brics, a nemzetközi diplomáciában a nem elkötelezettek ligája mind-mind alaposan keresztülhúzta a terveket, a 20-40 éves forgatókönyvek már most látszik, hogy a kukában landolnak. Ember tervez, ez nagyban is igaz...
A legtöbb összeesküvéses félelemhonlapon olyan dolgokon megy a szörcs, amelyek egy-két generációval ezelõtt még talán, talán reálisnak tûntek, de ahogy egy sor más dolog, ezek a tervek is egyszerûen elavultak, túllépett rajtuk az idõ. Mivel pedig az úgynevezett háttérhatalom nem az esze, hanem a forrásai miatt került a pozíciójában, értelemszerûen nem képesek reagálni az események ilyen alakulására. Nem is tudnának, az õ rendszerük egyfajta lineáris terv, nem pedig eseményhálózat alapján mûködik. Márpedig ha megváltoznak a hálózat elemei, ugyanazok a folyamatok már csak alig, vagy egyáltalán nem futnak végig a hálón.

Amatorpe
05-20-2015, 09:39 AM
Részben egyetértek a fent leírtakkal, de hogy nem az eszük miatt lennének ott... Tuti nem egy repedsarkú volt plázacica irányít, még ha sok testõre meg pénze is van. Mindössze újratervezés van, ezért lesz chip, meg kp eltörlés...Mert akkor egy szobából bárkibõl bármit csinálhatnak (lásd changing lines /hû, ez is jó film/), és elég egy hetes áramszünet (lásd amerika elsötétül) lesz nemulass... Okos emberek vannak ott, és agyalnak is rendesen a továbbiakon. Szóval nem marad el, csak késõbb lesz. Szerintem.

mmilan21
05-20-2015, 10:45 AM
Lesz valamilyen minõségû összeomlás - ezt én is látom.
A chippelés és a kp eltörlése a kontrollt hivatott növelni - meg mellékesen az adóbevételeket.
A felébredés folyamata egyre több szálon mozog. Új mozgalmak, csoportok és társulások alakulnak/alakultak.
Vannak olyanok is akik saját kezükbe veszik az irányítást és ki mennek tanyára, falura. Õk a bátrabbak, nagyobb mértékben önellátóak és függetlenek
Sok felé van szétszóródva az ébredés folyamata, nem koncentrált jellegû - ezért a háttérbõl nehezebb irányítani õket.
Ezért kell a milliós létszámú hadsereg és rendvédelmi szervek, hogy amikor eljön az ideje akkor közbe tudjanak lépni és irányítani(megfélemlíteni) a tömeget.

Idén szeptemberben adottak lesznek a feltételek egy nagymértékû beavatkozásra.
Ez lehet tõzsdemanipuláció(vagy épp annak megszûnése), olajáremelkedés, bedõl pár ország gazdasága, menekült kérdés kritikussá válik, súlyosbodik a polgárháborús térségek helyzete, újabb államokban szítanak polgárháborút, Szíria lerohanása az ÍZISZ terrorszervezet elleni hadjárat címében, Izraelt megtámadják és kihekkelik a Vaskupola védelmi rendszert, egyik/több nyugati országban társadalmi instabilitás/polgárháború alakul ki, az orosz kormány(mert õk is megtehetik) EMP bombát robbantanak a sakkjátszma másik játékosának egyik kulcsfontosságú térsége felett.... még sok lehetõség van és elsõsorban ezek kombinációja a valószínû.

Valószínûleg a társadalom reakciója fogja alapvetõen romba dönteni a még létezõ infrastruktúrát. Hogy ez után mi lesz a nagy kérdés.
Káosz lesz egy darabig - nyilván.
"Akik pánikolnak azok halnak meg elõször" - olvasható a Gray State c. film trailerében. Ez így is lesz jó eséllyel.
Azután mi lesz az a társadalom maradékán és a háttérhatalom berendezkedésén múlik.
Ki lehet õket füstölni a bunkereikbõl - mert van az az Isten. :D
Na de nem is ez a lényeg, hanem hogy mennyi katona maradt hû a rendszerhez és hogy a technológiájuk meddig bírja.
Addig amíg az emberi tényezõ benne van az egyenletben, addig van remény a háttérhatalom elsorvasztására.
A szoftvereiket is emberek írták amelyek a gépeket irányítják, tehát van gyenge pontja épp elég. A hardvereknek is van gyenge pontja, legalábbis az idõ vasfoga vagy a tervezett elavulás.

Vagy jönnek az igazi hosszabb távú kemény idõk és anarchia a 3. hatványon. Vagy minden elõbbinek a kombinációja, kb. mint a Revolution c. filmben. Vagyis nanotech - No power. Never.

Vagyis ideje kicsit szorosabbra húzni azt a biztonsági övet és készülni a legrosszabbra is.

D - törölt tag
05-31-2015, 03:03 PM
Jelenleg az USA 18 ezer milliárd dollár adóssággal is még életben van, mert folyamatosan tud háborúkat folytatni, fenntartani és pénzt bele áramoltatva gyártani...., de hamarosan ez is kevés lesz és be fog dõlni a rendszer..... Vagyis konkrétan nem is fog úgy fog bedõlni, ahogy egy átlagembere képzeli, hanem több szintû káosz elindításával már nem az lesz a kérdés, hogy kinek mennyi a kifizethetetlen adóssága, hanem hogy életben maradjon az illetõ... Világ Helyzete.com

Márk Evangyélioma 13. rész
7.
Mikor pedig hallani fogtok háborúkról és háborúk híreirõl, meg ne rémüljetek, mert meg kell lenniök; de ez még nem a vég.
8.
Mert nemzet nemzet ellen, és ország ország ellen támad; és lesznek földindulások mindenfelé, és lesznek éhségek és háborúságok.
19.
Mert azok a napok olyan nyomorúságosak lesznek, a milyenek a világ kezdete óta, a melyet Isten teremtett, mind ez ideig nem voltak, és nem is lesznek.
20.
És ha az Úr meg nem rövidítette volna azokat a napokat, egyetlen test sem menekülne meg; de a választottakért, a kiket kiválasztott, megrövidítette azokat a napokat.

D - törölt tag
06-10-2015, 02:25 PM
:huuu: Mennyi idõnk volt!
5668

D - törölt tag
06-29-2015, 07:54 AM
Úgyhogy ébresztõ prepperek(már ha van itt) és kapcsoljátok be a televíziót!
Jönnek a hírek és elkezdõdött amire készültetek! Vagy foglalkozzatok a hülyeségekkel tovább,mit bánom én!
Személy szerint elindítottam a rutint,nincs több idõ vacillálni!
Itt folytatom a gondolat menetet,bár tehetném a "mit prepperkedtél "topicba is.
Nos Hölgyek/Urak!
Nincs több idõ,elfogyott!
Az amirõl beszélgettünk itt van!Rakjátok össze,ha nem megy segítek.
Igen elindítottam a rutint,a húzódó dolgokat lezárom.
Mai feladatok.
-egy órára fogorvos,mindent átnézetek vele és ha van probléma megcsináltatom.
-utána házi orvos,a leletekkel,ha van probléma tudni akarom,ja és némi ellátmányt is íratok fel ;)
-Este bolt,elköltök minden pénzt,csak egy havi kp.-t hagyok.
illatszereket,konzerveket,fûszereket,kávét,vág ott dohányt,papírt,sodrót,gyertyát,kis üveges alkoholt cserének mindent ami hiánycikk lesz,amit csak lehet...
Holnap
-megy az elsõ ellátmány a nyaralóba,hordóba elásva (ruházat,konzervek,plédek),estig gyûjtök az ártéren tûzifát
Kilátások!
-A görög állam be fog dõlni,ez magával rántja Európát pénzügyileg.
-Folytatódnak a terror cselekmények,a déli államok a turisztika kiesése miatt nehéz helyzetbe kerülnek,folytatódnak az államcsõdök
-A népvándorlás kezelhetetlenné vált(Már most,ez itt van már) és folytatódik ami leülteti az Eu-t.
-Idõzített bomba a kelet-ukrajnai helyzet,ebbõl nagy baj van(most!)
Nem várok tovább,nincs mire!

raktaros
06-29-2015, 10:38 AM
A menekült hisztéria leple alatt Amerika megszállja Európát (http://civilhetes.net/belfold/a-menekult-hiszteria-leple-alatt-amerika-megszallja-europat)

Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelõs helyettes államtitkára kedden kijelentette, szerinte “logikus lépés lenne”, ha az amerikai harckocsikat Magyarországon tárolnák, hogy “ne kelljen azokat ide-oda szállítgatni”. Így továbbra is fennáll annak lehetõsége, hogy Magyarországra is bevonulnak az amerikaiak, és ehhez – külsõ ellenségképre hivatkozva – az ország vezetõinek egy része beleegyezését adja.

(Igaz a forrás a hídfõ, de a hvg (http://hvg.hu/itthon/20150623_Magyarorszagra_nem_hoz_tankokat_az_USA) is írja ezt a Siklósit)

törölt tag -gl
06-29-2015, 11:28 AM
Doom, persze ha van nyaralód az jó, de nem jó ötlet valami békés pontot keresni még most európában ahol talán több az ellátmány? Svájc, osztrák hegyek (tiszta források, stb) más nem jut eszembe.
(off) Az baromi jó, hogy az ártérrõl tudsz tüzifát gyûjteni, mindig irígykedve nézem a folyópartokat, én nagy árat fizetek a fáért itt a mezõvárosban.
Meséltem az elhagyott tanyáról, szerinted érdemes lenne felvinnem oda ellátmányt? Nyilván sokan fogják magukat ott meghúzni a környéken, ennyi erõvel a városban is maradhatnék.
Vízzel mi a helyzet? Sózott esõvíz elsõ körben?
+ Hozzátenném, hogy megtehetném talán (bár most nem, de 1-2 hónap múlva talán) azt is, hogy repülõvel elszelelek valami távoli helyre, és szépen ott is maradok. Ha gebasz lenne európában meg is kapnám késõbb a menekült státuszt. (ausztrália?)

D - törölt tag
06-29-2015, 03:25 PM
Gyerekek,aki most kezdi a gyûjtögetést az már bele is bukott.Hihetetlen drága minden.És iszonyat sok minden kell!

Pityke11
06-29-2015, 05:54 PM
Gyerekek,aki most kezdi a gyûjtögetést az már bele is bukott.Hihetetlen drága minden.És iszonyat sok minden kell!

De még mindig jobb mintha nem tenne semmit

mzperiksz
06-29-2015, 06:34 PM
Nem értem ezt a mû hisztit...
Reggel melóba menet beugrottam a lidlibe kifliért meg felvágottért.
Ebédelni kimentünk egy étterembe, délután elugrottam cigiért, hazafelé meg tankoltam 65 liter gázolajat a kocsiba.
Midenhol tudtam kártyával fizetni, kp nem is volt nálam.
Most azon gondolkodok hogy a netpincéren rendeljek-e valami vacsit, vagy inkább süssek valamit.
Nem értem miért kellene raktárat csinálni a lakásból, és feladni a jelenlegi kényelmes életemet holmi hóbort miatt...

D - törölt tag
06-29-2015, 07:00 PM
Ebédelni kimentünk egy étterembe, délután elugrottam cigiért, hazafelé meg tankoltam 65 liter gázolajat a kocsiba.
Most azon gondolkodok hogy a netpincéren rendeljek-e valami vacsit, vagy inkább süssek valamit.
Nem értem miért kellene raktárat csinálni a lakásból, és feladni a jelenlegi kényelmes életemet holmi hóbort miatt...
:)
Reggeli a mekibe,fogorvos,körzeti orvos,gyógyszertár ,teszko,
vacsora befõtt,fõ az egészség.
Én is mindenhol kártyával fizettem és élem a kényelmes életem.
Ja közben lábujjhegyen, raktárt csinálok a lakásból+garázsból+a kertembõl+a kedvenc horgászhelyembõl.
De ne készülj,légy szíves ne készülj,ne vásárolj !Semmi baj nem lesz,éld a kényelmes életedet tovább.Nem kell raktár!
Valahol nagyon örülök minden szkeptikusnak,mert a kevésbõl több jut majd.:gonoszrohog:

venosz
06-29-2015, 09:05 PM

Mit nem értesz ezen? :D Doom pár havonta beharangozza a "véget", eccer csak igaza lészen és akkor mondhatja: Látjátok én szótam! :D

törölt tag -gl
06-29-2015, 10:19 PM

Akkor áruld már el mi dolgod itt....

D - törölt tag
06-30-2015, 04:06 AM
Mit nem értesz ezen? :D Doom pár havonta beharangozza a "véget", eccer csak igaza lészen és akkor mondhatja: Látjátok én szótam! :D

Igán,van néhány troll itt is.Még jó,hogy az ilyen hozzászólásokat nem kell figyelembe venni!:)

D - törölt tag
06-30-2015, 05:10 AM
Azért erre az értelmes hozzászólásra hosszabban reagálok.Én megtisztelem a fórum társakat ezzel,annak ellenére,hogy ezen a fórumon(aminek van egy alap témája) rendkívül tahó ez a hozzáállás.
Aki nem hisz abban,hogy a világunk negatív irányban változni fog,hogy lesznek ellátási problémák,csõdök és káosz,erõszak,az ne higgyen benne.
Megmondom õszintén nem érdekel a nyomora.Haljon éhen,kapja el a járványt,rabolják ki,éhezzen,fagyjon meg.
Nem tud érdekelni!
Személy szerint nekem az a legjobb,ha minél kevesebben készülnek és fejvesztve rohangálnak,több jut a megmaradt dolgokból.
Nem terhellek többet titeket a kutatások,információk összerakásával és a végköveztetések levonásával.
Nem akarok többet senkit megmenteni,sem felvilágosítani,sem felhívni a figyelmét a dolgokra,meggyõzni sem.
Foglalkozom a magam dolgával!
Egy értelmes fórumtárs szavait idézem - "mindenki úgy hülye,ahogy akar!"

venosz
06-30-2015, 06:27 AM
:D Hát trollkodtam! :D Nem nem kell figyelembe venni, hanem nem kell komolyan venni. Feldobódott a labda, én lecsaptam. Mindkettõnek igaza van, és nekem is, a történelem megmutatja ki a hadvezér. :D

mzperiksz
06-30-2015, 06:35 AM
Van néhány értelmes hozzászólás, a többin meg jól szórakozok :D

Kamionos
07-01-2015, 04:00 PM
Egyetértek Doom-mal, hogy nincs több idõ és az összeomlás már folyamatban van. De ez egy elhúzódó folyamat. Még nem érte el a kritikus pontot, amikor egy vagy több területen összeomlás lesz. Ráadásul ezek területig is megoszlanak majd valószínûleg a világban. Lesznek helyek, ahol az éhinség, máshol a vízhiány okoz majd gondot. Lesznek/vannak térségek, ahol háborúk pusztítanak, míg megint máshol a menekültek radikalizálódása és polgárháborús helyzet lesz a gond.
Bízom benne, hogy nem fog dominószerûen bedõlni a világ, esetleg a mi térségünk és ránk zúdulni a fenti problémák együtt. De a nyugodtan vásárolgatok és élem az életem idõszaka hamarosan véget ér. Mindenki érintett lesz valamilyen szinten.

mmilan21
07-01-2015, 08:53 PM
Szerintem még van pár hónap itt, Magyarországon mire érezhetõen romlik az életszínvonal.
Terítéken van a bevándorlók(nem ám menekültek, az csak kb. 4-5%) kérdése és az azzal járó konfliktusok.
A háborúsdi is láthatáron lebeg, valószínûleg nem itt lesz a fõ ütközõ zóna, ha lesz errefelé egyáltalán. Inkább csak elfoglalják az országot.

Van még alkalom (a scenario szerint) október környékéig bevásárolni és gyûjtögetni azt ami jól fog jönni szükség esetén.
Aki otthon akar maradni gebasz esetén, az még kidolgozhat és kipróbálhat védelmi stratégiákat, ha még nem tette meg.
A gebasz alatt egy görögországi államcsõdhöz vagy ukrajnai polgárháborúhoz hasonlatos kaliberû eseményt értek.
Én például csökkentettem a szomszédok belátási lehetõségeit a kert felõl + fedezékként használhatom a tûzifa rakást és a téglarakatokat is. Vannak mobil barikádjaim is. :)
Arra is készülök, hogy az udvar egy részét bevessem szükség esetén következõ tavasszal. Kvázi dupla terület a mostanihoz képest + a saját termelésû magvakat mostanában szedem hozzá.
Készítettem egy faintos féltestes plexi(9 mm-es gyárilag ívelt) pajzsot direkt (nem csak) a niggákal szembeni védelemként. :)

Ha nem történik meg idén a gebasz, akkor a következõ év(ek)ben még felkészültebben fogom várni. :)

D - törölt tag
07-05-2015, 03:46 PM

Úgy hír*lik, szep*tem*ber 22-én egy ha*tal*mas mé*retû asz*te*ro*ida vet véget az em*be*ri*ség*nek.

"Néhány hónapja röppent fel a hír, hogy egy hatalmas aszteroida közelít a Föld felé, melynek becsapódása hihetetlen pusztítást okozhat."

Sokan egybõl katasztrófa biztos bunker építésébe kezdtek, arra számítva, hogy ott átvészelik az apokalipszist. De akadtak olyanok is, akik bakancslistát gyártva fergeteges bulizásba kezdtek, mondván az utolsó heteket érdemes kellemesen eltölteni. "A rossz hír az, hogy a mostani végveszély ismét csak egy nagy átverés. Kár a pénzt a nagy búcsúra költeni."

A NASA tudósai ugyanis nem tudtak elmenni a világméretû pánikkeltés mellett és utánajártak a pusztító becsapódásnak. Néhány napja pedig tudósaik a Daily Mail információi szerint hivatalosan is megerõsítették, hogy a következõ néhány száz évben semmilyen nagyobb méretû aszteroida nem fog a bolygónk felé tartani véget vetve ezzel az emberiségnek.

Azt nem tudni az apokalipszis kirobbantásának híre honnan és kitõl származik. Lehet valaki csak egy kis népszerûségre vágyott, vagy beszédtémát akart adni az embereknek.
http://www.hir24.hu/tech-tud/2015/06/08/az-idei-vilagvege-szeptemberre-varhato/
????????????????

Mizu
07-05-2015, 06:39 PM
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Lekvár
07-06-2015, 06:50 PM
Hadd mondjak valamit:
Mostanában nem érek rá fórumozni, Morpheus kollégához hasonlóan "más dolgom van".
A világunkat telerakták felhúzott medvecsapdákkal, egyre csak nõ a feszültség, egyre nehezebb lépni. Tegyük hozzá, hogy ebben fõleg a média a ludas.
Azt hallod, amit Õk akarnak hogy hallj!!! Gyakorlatilag a hisztériába lehet embereket hajszolni, csupán néhány jól megválasztott hírrel.
Mit karnak a britek, a németek, a görögök... megmondjam? Otthon ülni a seggükön, és jót beszélgetni egy sör mellett a napi meló után, este meg az asszony mellé bújni az ágyba.
Ez nemzetiségtõl függetlenül igaz. Akik most menekültek, azok is ezt akarták, csak Valakik úgy gondolták, ne az olajtartalékok felett meresszék a seggüket, húzzanak a náthába.
Valahogy így megy ez. Igazából mindenki nyugodtan szeretne élni, csak ez böki egyesek orrát.
Az összeomlás úgy jön el, mint éjszakai tolvaj, mire reggel felébredsz már semmid sincs, ha nem készültél fel rá.

Látni kellene hogy a feszültségek nem keletkeznek, hanem keltik õket valamilyen cél érdekében. Hogy mi ez a cél, erre mindenkinek magának kell válaszolnia, már ha tud és mer.
Alapból mindenki megvan a másikkal, nem akarja a vérét. Keresztények, muszlimok, zsidók, oroszok, magyarok... mind nyugalomban akar élni, de nem hagyják.
Érezni az idõzítõ ketyegését... ahogy Doom kolléga írja: "Ha nem történik meg idén a gebasz, akkor a következõ év(ek)ben még felkészültebben fogom várni. "
Tudjátok ez a nehéz, a VÁRAKOZÁS a leg-leg idegölõbb a felkészülésben. De abban biztos vagyok, hogy még a mi életünkben eljön, ide a rozsdás bökõt! ;)

Írtátok hogy egyre többen felébrednek és sejteni kezdik az igazságot, de hadd kérdezzek: mit tesznek érte?
Mert ha az igazság megmarad a gondolkodás és beszélgetés szintjén, valójában nem ér többet a hazugságnál.
Az igazság annak ér valamit, aki tud és akar tenni a maga és családja biztonságáért.
Ha készletezel, tanulsz, készülsz az elkerülhetetlenre, felkészíted a családod, a bázisod, keresed az alternatívákat, akkor teszel valamit.
De mit ér az igazság a sarki hamburgeresnek, aki megnézte a Zeitgeist részeit, vagy a 9/11 felvilágosító filmjeit etc. és semmin nem változtat?
Megmondom: az ég világon semmit! Ha megkapja a behívóját, morogva vagy vidáman, de menni fog a vágóhídra.
Az ÉBREDÉS ott kezdõdik amikor teszel valamit, ha két konzerved van, már több mintha egy lenne!

Egyetértek azokkal akik úgy érzik, az összeomlás már elkezdõdött. DE senki ne számítson hosszan elhúzódó leépülésre.
Mindig van egy töréspont, amikor a rendszer instabillá válik és hirtelen összeomlik. Mindenki a saját szakmájában tud példát mondani erre.
És most jön az érdekes konklúzió, ami kapcsolódik a tervezett elavulás topichoz:
Ezt a rendszert direkt tervezték ilyenre! A beépített hibák, kigyengített rendszerelemek, túlfeszített kapcsolatok, gyenge kenés... mind gondosan megtervezett hosszúságú élettartamot takar.
Aki nem tudná: lassan lejár a garanciaidõ! Onnantól minden perc ajándék!

Rozsomák
07-07-2015, 06:00 PM
És ha most jön az összeomlás, nyakunkon egymilla muzulmánnal, reszeltek a felkészülèsnek. Mégsemmisülünk. Ki van ez találva. GondoljTok bele, szabadon a köztörvényesek, a cigók, a menekültek, esély nem sok.

mzperiksz
07-07-2015, 06:37 PM
Miért, megesznek a muzulmánok?

LSVF
07-08-2015, 10:05 AM
Már az is megfordult a fejemben, hogy ez a sok menekült csak arra vár,hogy a következõ
szállítmánnyal megérkezzen a fegyver. Értem ez alatt, hogy civilnek álcázott katonák ezek,
a gyerekek családok pedig feláldozható álca. Azért csak van ott harcképes bantu meg
egyéb arabus bak. Lehet sok cipõtalpban ott a glicerin, meg a kábelek.
Máris kész a merénylõ. Így akarnak Országot foglalni a népek.
Remélem ez csak az én fantáziám.

Amúgy remélhetõleg én eszem meg õket.....

bel
07-08-2015, 10:16 AM
Gyakorlatilag a hisztériába lehet embereket hajszolni, csupán néhány jól megválasztott hírrel.
Mit karnak a britek, a németek, a görögök... megmondjam? Otthon ülni a seggükön, és jót beszélgetni egy sör mellett a napi meló után, este meg az asszony mellé bújni az ágyba.
Ez nemzetiségtõl függetlenül igaz. Akik most menekültek, azok is ezt akarták
...
Látni kellene hogy a feszültségek nem keletkeznek, hanem keltik õket
...
Ha készletezel, tanulsz, készülsz az elkerülhetetlenre, felkészíted a családod, a bázisod, keresed az alternatívákat, akkor teszel valamit.

Szia,

Nagyon egyetertek veled!

doki
07-08-2015, 02:03 PM
"Így hát, amikor krízisrõl beszélnek, és válságzsivaj van, tulajdonképpen valami végtelenül egyszerû és természetes dolog történik: az, ami mindig történik. Valaki túlzott érzékenységgel reagált arra, ami nem éppen kedvezõ. A kifejezések, amikkel az egyébként nem túlságosan jelentékeny tényt kifejtették, súlyosodtak; a dolog maradt, ami volt, egyszerû valóság. Ha egy üstökös közeledik, rögtön a világ végétõl kezdenek félni; mindenki tudja, hogy 1000 körül Európán milyen tömeghisztéria vett erõt. Sajátságos õrület! ma is van talán ilyen ok, de nem érdemes meg sem keresni. Nincs itt vége semminek, nem alkonyodik a nyugati kultúra, semmi sem megy tönkre. A világ változik, de ez a természete. Fölösleges olyan eszeveszetten félni attól, ami jön: lényegesen nem fog különbözni attól, ami ma van, s ami mindig volt."

http://www.hamvasbela.org/2015/05/hamvas-bela-vilagvalsag.html

mmilan21
07-09-2015, 07:17 AM
Érezni az idõzítõ ketyegését... ahogy Doom kolléga írja: "Ha nem történik meg idén a gebasz, akkor a következõ év(ek)ben még felkészültebben fogom várni. "

Az a Doom kolléga én voltam, de végül is a tartalom számít, nem a nevek. :)
Doom mostanában inkább a szeptember 15-20. dátumokra készül. Az írásai alapján.

Egyet értek az írásoddal.
Az összeomlás kódolva van ebben a rendszerben és ez az embereket azért érinti életveszélyes jelleggel, mert túlságosan is függnek a rendszertõl.

D - törölt tag
07-09-2015, 07:38 AM
Doom mostanában inkább a szeptember 15-20. dátumokra készül. Az írásai alapján.

....IS! Arra is!
De már feladtam! Leírtam párszor,hogy mi fog történni,hogy mire számítsatok!
Igazából senki nem hajlandó kihúzni a fejét a homokból.Olyan szintû a butaság a fórumon,hogy igazából nincs értelme írni semmit!
Feladtam,hogy bárkit felvilágosítsak,elmondjam,hogy mire számítson! ENNYI! Mindenki mentse magát ahogy akarja vagy ne mentse magát ahogy akarja! LEXAROM!

törölt tag -gl
07-09-2015, 09:41 AM
Nem lenne egyszerûbb a felkészülés helyett repülõjegyet venni valahova? (új zéland?) 3 hónapig kint lehetsz, ha nem lesz összeomlás max nyaralsz egy jót. Bár nekem már nem jönne ki a pénzembõl. Egyébként meg ha az ulllenyomataidat leégeted, és kiköltözöl az erdõbe, minden iratod megsemmisíted, vajon nem fogadna be a zélandi állam õrültként?

Morpheus
07-21-2015, 08:10 PM
55!
Meglehet, hogy csak 37.

gyûjtögetõ
07-21-2015, 08:36 PM
55!
Meglehet, hogy csak 37.
Ez mi? Lemaradta valamirõl?:D

D - törölt tag
07-21-2015, 09:16 PM
55!
Meglehet, hogy csak 37.

:)

astonferi
07-22-2015, 02:05 PM
Már az is megfordult a fejemben, hogy ez a sok menekült csak arra vár,hogy a következõ
szállítmánnyal megérkezzen a fegyver. Értem ez alatt, hogy civilnek álcázott katonák ezek,
a gyerekek családok pedig feláldozható álca. Azért csak van ott harcképes bantu meg
egyéb arabus bak. Lehet sok cipõtalpban ott a glicerin, meg a kábelek.
Máris kész a merénylõ. Így akarnak Országot foglalni a népek.
Remélem ez csak az én fantáziám.

Amúgy remélhetõleg én eszem meg õket.....

úgyan ezt gondolom....gyerek , nõ csak járulékos veszteség és nem tudjuk mennyi fegyver van már náluk

WestBam
07-22-2015, 02:46 PM
Ezek közt még a gyerek is fegyver, nem egy cikk íródott arról, hogy az iá gyerekkatonákat képez és használ. Szóval ott vannak a nõk mint járulékos veszteség a gyerekek pedig ugyan olyan veszélyesek lehetnek mint a felnõtt emberek, nem kell lebecsülni õket.

Morpheus
07-22-2015, 05:11 PM
Ismeritek a Nyírkai jóslatot?
15 éve ismerem. Azóta megéltem pár dolgot, amit 15 éve leírt:
Orbánt, busht, putyint, az alaptörvényt, az unióba lépést, a földtörvényt...
Ezért hiszek benne.

A jóslat 1948-ban készült.
Az utolsó idõszak amit leír: 60-70 azaz 2008-2018.

Ha elolvasod most itt tartunk: bevezetik a hét tevét, hogy innen köpködhessen lángot a bikát nyergelõ asszonyra.
Ami utánna következik az nagy gáz.
Mindössze három év alatt teljes káosz és végül a béke.

Olvassátok el.
Nem kell hinni benne.

Idén õsszel elkezdõdik. A csillagok, próféciák és a biblia szerint ez augusztus 28 vagy szept. 15.

Ennyi.

Erre vártunk. Nem kell félni. :-)

D - törölt tag
07-23-2015, 04:47 AM
Ami utánna következik az nagy gáz.
Nos én személy szerint megnyugodtam!A legnagyobb ellenség,zavaró tényezõ káosz idején az Emberek,nem pedig maga a katasztrófa.
Nos szétnézve a világban,az országban,a vizionált zombi hordák nem léteznek.
A megvilágosodás valójában ezen hír okán jött,ami n elgondolkoztatott és meg is nyugtatott.
http://mno.hu/belfold/csoportosan-lettek-rosszul-a-sopronkovesdi-uzemben-1296545
Meg nyugodtam,mert azt kell,hogy mondjam genetikai selejt,fogyatékos,a saját védelmére képtelen és úgy egyáltalán életképtelen emberek mutálódtak ki az elmúlt idõkben.
Képes halálra dolgozni magát mindenki,hogy a szánalmas pénzét odaadja ipari hulladékért,jogtalan törlesztésért,üveggyöngyökért.
Nem félek tovább a zombi hordáktól,mert nem léteznek,nem fognak létezni akármi is történik.
Bármi történik az életképtelen emberek(immáron mindenki),simán csendesen éhen halnak és fel is teszik a fércbukra .
Hát ez van emberek,Ez a veszélyforrás is pipa!

mmilan21
07-23-2015, 04:52 AM
Idén õsszel elkezdõdik. A csillagok, próféciák és a biblia szerint ez augusztus 28 vagy szept. 15.

Gondolom ehhez még kapcsolódik a 2015 szeptember 28.-i vérhold is.

mmilan21
07-23-2015, 05:07 AM
Nos én személy szerint megnyugodtam!A legnagyobb ellenség,zavaró tényezõ káosz idején az Emberek,nem pedig maga a katasztrófa.
Nos szétnézve a világban,az országban,a vizionált zombi hordák nem léteznek.
A megvilágosodás valójában ezen hír okán jött,ami n elgondolkoztatott és meg is nyugtatott.
http://mno.hu/belfold/csoportosan-lettek-rosszul-a-sopronkovesdi-uzemben-1296545
Meg nyugodtam,mert azt kell,hogy mondjam genetikai selejt,fogyatékos,a saját védelmére képtelen és úgy egyáltalán életképtelen emberek mutálódtak ki az elmúlt idõkben.
Képes halálra dolgozni magát mindenki,hogy a szánalmas pénzét odaadja ipari hulladékért,jogtalan törlesztésért,üveggyöngyökért.
Nem félek tovább a zombi hordáktól,mert nem léteznek,nem fognak létezni akármi is történik.
Bármi történik az életképtelen emberek(immáron mindenki),simán csendesen éhen halnak és fel is teszik a fércbukra .
Hát ez van emberek,Ez a veszélyforrás is pipa!

Nem lennék a helyedben olyan biztos abban, hogy üresek lesznek az utcák, mert az emberek a fércbukra töltik fel az apokaliptikus hangvételû üzeneteiket.
Mi lesz akkor, ha elmegy az internetkapcsolat vagy hasonlók?
Az odáig rendben van, hogy az országlakók 95%-a várja majd csendben a segélycsomagot(ami talán késõn ér majd oda).
Mi lesz azonban a mondjuk maradék 2% kemény maggal, akik ilyenkor fognak fosztogatni, mert lehetõséget látnak abban a helyzetben az anyagi gyarapodásra?
A c kategóriások mellé most jönnek az a(rab) és n(igger) kategóriások, akik között lehetnek már 1000 számra Íziszsejtek is.

Vagy az lesz amit te vázoltál fel és mindenki a TV-táblagép-okostelefon-számítógép elõtt fogja várni a sült galambot a szájába katasztrófaidõben, miközben ludast olvas. :eek:

Mindenesetre én készülök a legrosszabbra is. A többit majd az idõ megmutatja.

Kamionos
07-24-2015, 02:30 AM
Doom, szerintem eléggé leegyszerûsítetted. Soha nem csak ilyen vagy olyan emberek voltak, lesznek. Új helyzetek "új" embereket teremtenek.

Kamionos
07-24-2015, 02:39 AM
Én 10 éve ismerem. Azért kételyeim vannak vele (mint mindennel:) ), fõleg a mostani hozzáköltésekkel. Sokat gondolkodtam, hogy mi lehet, a fenti sor. Talán lepaktálunk az arabokkal? A kitekintõn van egy cikk, hogy Iránban járt az egyik fõfideszes (bocs, hogy nem fárasztom magam azzal, hogy megjegyezzem a nevüket)
A bikán nyergelõ asszonyról valahogy mindig beugrik a bibliából a vadállat hátán ülõ asszony, de lehet, hogy teljesen téves az asszociációm.

mmilan21
07-24-2015, 04:34 AM
Bemásolom ide, hogy mit hámoztam ki a Nyírkai jóslatból néhány óra alatt:
A szürke betûkkel szedett részek azok amit én hozzáírtam.

Bevezetik a hét tevét, hogy az innen köpködhessen lángot a bikát nyergelõ asszonyra.
(Európa - bikát nyergelõ asszony)
(Hét teve, mint pl. hét ország: Líbia, Egyiptom, Szíria, Irak, Afganisztán, Jemen)
(A hét teve a Közel keleti és arab országok népére utalhat)
(Ezekbõl az országokból érkeznek ide a bevándorlók, hogy feszültségek szítására használják fel õket, miképpen azt a háttérerõk akarják)

Ebbõl belviszály is támad, meg külsõ viszály is.
(Kiterjedt lázongások jönnek létre)

A Kost Áldozó(zsidó) két fia tovább marakodik.
(Ez lehet két hatalommal bíró zsidó személy vagy a kettészakadt zsidóság is)

A tevék magyar hajcsárai Manó bõrét húzzák Krisztus képére,
hogy megtévesszék a népet és aranyra válthassák a félhold csillogását.
Õk (liberálisok/bevándorlás pártiak) a Kost Áldozó (zsidók), tevét nyergelõ (arabok, iszlamisták) fiát segítik, más magyarok meg a másikat (konzervatívak/igazi magyarok).
(Krisztust tagadják az új jövevények, az iszlámot akarják elterjeszteni Magyarországon.)
(A magyar népesség egyik része a bevándorlás pártiakat támogatja, a másik része a Magyarországot megvédeni akarókat.)

Kettészakad a nemzet, lángra lobban az Ország.
(A magyar népesség egyik része a bevándorlókat, a másik hazánkat akarja megvédeni, ezért lázongások, tüntetések tör ki)

A lángot vér oltja.
(A tömegbe lõnek, fegyveres harcokra kerül sor)

Oltalmazó rejtekhelyrõl gondoskodik aki hallgat az Egekbõl sugallt igékre.
A Holdfényes Asszony köreveteket épített, alattuk rejtekekkel.
(Kör alakú v. kõ építmények, amelyek óvóhellyel ellátva lesznek a magyarság menedékei)

Kertekben sarjad az új élet.
(2017?, tavasz)

A vándor nép keserüli meg ocsuja garázdaságát.
(A tavaszi nagy éhezés)

Ezeken nagyra nõ a rájuk rakott szarv.
(A bevándorlók magukénak akarnak mindent, mert "joguk van hozzá" azt mondták nekik, kezdenek sajátjukként tekinteni Magyarországra)

Szítják, tüzelik õket távoli idegenek, akik vizeinket szomjazzák földjeinket éhezik.
(Dámonizálják, uszítják a bevándorlókat bizonyos háttérerõk.)

Ezek egy része sivatag elöl fut, más részük tenger elöl menekül.
(Szárazföldi és tengeri útvonalakon közelítik meg a Kárpát medencét)

Magyar magyart gyilkol, de a bika hátáról is ide lõnek a hét teve miatt.
(Eu országok is beavatkoznak katonailag a bevándorlási - katasztrófa - helyzetbe)

A nép fele elpusztul.
(5 millió magyar ember hal meg a háború végéig)

Lekvár
07-24-2015, 09:11 AM
Hadd mondjak valamit:
Ha igazán reális (megvalósítás alatt álló! :)) "próféciát" akartok olvasni, javaslom a Cion bölcseinek jegyzõkönyvét.
Nem szimbólumokat kell visszafejteni, hanem fehéren feketén leírja mi a cél, miért ketyeg így a világ.
Többször olvastam az elmúlt években, és egyre több dologra csodálkozom rá azóta is... ezt is, azt is megcsinálták, és észre sem vettük.
Javaslom mindenkinek, némi tudatbõvítésre.

Morpheus
07-24-2015, 10:40 AM
Másként látom.

bemásolom ide, hogy mit hámoztam ki a nyírkai jóslatból néhány óra alatt:
A szürke betûkkel szedett részek azok amit én hozzáírtam.

Bevezetik a hét tevét, hogy az innen köpködhessen lángot a bikát nyergelõ asszonyra.
(európa - bikát nyergelõ asszony)
igen.

(hét teve, mint pl. Hét ország: Líbia, egyiptom, szíria, irak, afganisztán, jemen)
(a hét teve a közel keleti és arab országok népére utalhat)
igen.

(ezekbõl az országokból érkeznek ide a bevándorlók, hogy feszültségek szítására használják fel õket, miképpen azt a háttérerõk akarják)

ebbõl belviszály is támad, meg külsõ viszály is.
(kiterjedt lázongások jönnek létre)
igen és nemzetközi vita, feszültség.

A kost áldozó(zsidó) két fia tovább marakodik.
(ez lehet két hatalommal bíró zsidó személy vagy a kettészakadt zsidóság is)
zsidók - keresztények.

A tevék magyar hajcsárai manó bõrét húzzák krisztus képére,
hogy megtévesszék a népet és aranyra válthassák a félhold csillogását.
õk (liberálisok/bevándorlás pártiak) a kost áldozó (zsidók), tevét nyergelõ (arabok, iszlamisták) fiát segítik, más magyarok meg a másikat (konzervatívak/igazi magyarok).
(krisztust tagadják az új jövevények, az iszlámot akarják elterjeszteni magyarországon.)
(a magyar népesség egyik része a bevándorlás pártiakat támogatja, a másik része a magyarországot megvédeni akarókat.)

kettészakad a nemzet, lángra lobban az ország.
(a magyar népesség egyik része a bevándorlókat, a másik hazánkat akarja megvédeni, ezért lázongások, tüntetések tör ki)

a lángot vér oltja.
(a tömegbe lõnek, fegyveres harcokra kerül sor)
igen, igen, igen,

oltalmazó rejtekhelyrõl gondoskodik aki hallgat az egekbõl sugallt igékre.
A holdfényes asszony köreveteket épített, alattuk rejtekekkel.
(kör alakú v. Kõ építmények, amelyek óvóhellyel ellátva lesznek a magyarság menedékei)

kertekben sarjad az új élet.
(2017?, tavasz)
önellátó gazdaságok.

A vándor nép keserüli meg ocsuja garázdaságát.
(a tavaszi nagy éhezés)
szerintem a cigányság, vagy a bevándorlók beszopják!

Ezeken nagyra nõ a rájuk rakott szarv.
(a bevándorlók magukénak akarnak mindent, mert "joguk van hozzá" azt mondták nekik, kezdenek sajátjukként tekinteni magyarországra)

szítják, tüzelik õket távoli idegenek, akik vizeinket szomjazzák földjeinket éhezik.
(dámonizálják, uszítják a bevándorlókat bizonyos háttérerõk.)

ezek egy része sivatag elöl fut, más részük tenger elöl menekül.
(szárazföldi és tengeri útvonalakon közelítik meg a kárpát medencét)
tenger elöl: Olasz, holland, spanyol, sivatag elõl a zsidóság és afrikaiak.

Magyar magyart gyilkol, de a bika hátáról is ide lõnek a hét teve miatt.
(eu országok is beavatkoznak katonailag a bevándorlási - katasztrófa - helyzetbe)

a nép fele elpusztul.
(5 millió magyar ember hal meg a háború végéig)

igen, igen, igen.

mmilan21
07-24-2015, 01:23 PM
Másként látom.
igen, igen, igen.

Én csak leültem és pár órát gondolkodtam rajta. Látom azért eltaláltam nyilvánvaló pár részletet. :)

verita
07-24-2015, 02:01 PM
A hozzáköltésekbõl is látszik, hogy a "nyirkai jóslat" nem jóslat.
A Cion bölcsein kívül vannak még forgatókönyvek, pl. ez:
"Eszerint miután sikerül felállítani a Kalifátust, az „iszlám hadsereg” 2016-ban kirobbantja a nagy háborút a hívõk és hitetlenek között, amit Oszama bin Laden elõre jelzett. Ebben a csatában a Nyugat elleni támadások csak eszközök, a cél a Kalifátus gyõzelme és Jeruzsálem meghódítása."
http://www.atv.hu/kulfold/20150125-mi-all-az-al-kaida-mesterterveben
Angol eredetiben:
" The Sixth Phase Hussein believes that from 2016 onwards there will a period of "total confrontation." As soon as the caliphate has been declared the "Islamic army" it will instigate the "fight between the believers and the non-believers" which has so often been predicted by Osama bin Laden.
The Seventh Phase This final stage is described as "definitive victory." Hussein writes that in the terrorists' eyes, because the rest of the world will be so beaten down by the "one-and-a-half billion Muslims," the caliphate will undoubtedly succeed. This phase should be completed by 2020, although the war shouldn't last longer than two years."
https://web.archive.org/web/20120917233757/http://www.spiegel.de/international/the-future-of-terrorism-what-al-qaida-really-wants-a-369448.html
A Terv 1983-as megfogalmazása (Wim Malgo:Totális kontroll 666 c. könyvébõl):
"A harmadik világháború valószínûleg egy közel-keleti eszkaláció által fog kitörni,ez az a válsággóc amelyet mûvileg is lángralobbanthatnak az illuminált körök.
Idõben a III.világháború viszonylag rövid lesz.A háború során a Szovjetúniót nyilván térdre kényszerítik és a nyugati tömb által demokratizálják. A valóságban ez azt jelentené, hogy az USA teljhatalmú lenne, de kimerülve a gyõzelemtõl, hatalmi jogát Jeruzsálem javára elveszítené".
"Nyugat és kelet felmorzsolt népei együtt ünnepelnék a Megszabadítót és a Jótevõt.Ennek hatására mindkét blokk megszûnik és kikiáltják az világkormányt. Azután hatásosan megkötik a végleges világbékét, a haderõket feloszlatják - egy nemzetközi rendõr hatalom kivételével - amelyet raffinált sugárfegyverekkel és teljesen elektronizált világfelügyeleti fegyverekkel szerelnek fel. Így a régóta jósolt aranykor mint jól álcázott világdiktatúra eljön majd. A világfõváros és a nemzetközi bíróság Jeruzsálemben lesz, mivel kelet és nyugat, észak és dél középpontjában fekszik. A minden ízlésnek megfelelõ,kenyérrel és játékkal való tökéletes elkábítás aranykorának az lesz az ára,hogy a világ lakosságának többsége szívesen feláldozza szabadságát és önként a homlokára sütteti a Fenevad jegyét."

D - törölt tag
07-24-2015, 02:10 PM
Na,végigolvastam ezt a jóslatot.
Aztán még egyszer!
Amit leszûrtem belõle,hogy kiszöktek az egerek a laborba és a klaviatúrán kergetõztek.
Összefüggéstelen,akárhogyan értelmezhetõ,mindenki azt lát benne amit akar.
Semmi konkrétum,csak homály.
Nem egy komoly dolog.Aki hisz benne az higgyen.Én inkább a saját szememnek hiszek,meg a valódi hírekben.
Inkább nézzetek szét a saját szemetekkel és hallgassatok rádiót,televíziót.Mostanában valóságosabb a felhozatal ,mint a konteos blogokon.
A valóság borzalmasabb mint a jóslatok.Gyertek ki a világba a fotelból,meg a falu széli birtokról.
Aki a földet nézi az nem látja az eget és azt sem mi van elõtte!

mmilan21
07-24-2015, 03:17 PM
"Oltalmazó rejtekhelyrõl gondoskodik aki hallgat az Egekbõl sugallt igékre.
A Holdfényes Asszony köreveteket épített, alattuk rejtekekkel."

Erre meg van az egyik válasz: Morpheusék Bárka Projektje
Van még számos hasonló kezdeményezés a Föld országaiban, nem csak Magyarországon. Prepperek és önellátásra törekvõk.

mmilan21
07-24-2015, 03:36 PM
Na,végigolvastam ezt a jóslatot.
...
A valóság borzalmasabb mint a jóslatok.Gyertek ki a világba a fotelból,meg a falu széli birtokról.

Szóval akkor 5 millió magyar lakos lemészárlása nem elég borzalmas számodra. (Tényleg végig olvastad?)

Nem tudom kire céloztál, mert aki önellátásra próbál berendezkedni és a technológiát is használja ameddig lehet, na õ az aki igen is körbe néz.
Körbe néz és látja miféle sors várhat rá, ha nem készül fel lehetõségeihez mérten.
Ugyanezt elmondhatom a városban élõ felkészülõkrõl is jó néhány esetben.

Az hogy a prepperek szûk látókörûek, az azért elég morbid kifejezés.

D - törölt tag
07-25-2015, 12:12 AM
Nem tudom kire céloztál, mert aki önellátásra próbál berendezkedni és a technológiát is használja ameddig lehet, na õ az aki igen is körbe néz.
Kedves Milán!
A "földet nézi" egy metafora,nem mindig konkrétan azt jelenti,hogy valaki kapál vagy gyomlál.
Pl. "néézzé már fel" felszólítás,nem az önellátókra vonatkozik,hanem pl futballistákra! :haha:

Az hogy a prepperek szûk látókörûek, az azért elég morbid kifejezés. ?????? Ezt Te írod?vagy mi van?

Szóval akkor 5 millió magyar lakos lemészárlása nem elég borzalmas számodra. (Tényleg végig olvastad?)
Nem egyértelmû,hogy magyar állampolgár,magyar nemzetiségû,Magyarországon tartózkodó és melyik Mo.-on,a kicsin vagy a nagyon.Szóval amit akarsz azt magyarázod bele.

D - törölt tag
07-25-2015, 01:37 AM
Na ettõl függetlenül,lehet csak én nem értem!
Na mindegy,Mivel már hetekben mérünk,így szerintem már ostobaság kategória a további sejtelmes titkolódzás,hogy a fórumtársak szerint mi fog történni.
No meg elég hiteltelenné kezd valaki válni aki azt mondja,30 napunk van,de nem mondom meg mi lesz! BI_BI_BÍ
Ezt én szoktam csinálni,kikérem magamnak,ez plágium! :haha:
Na ne ilyennel traktáljatok már,hogy" tüzes bikaasszony keresi,a tûzoltókészüléket vagy ássál gödröt,meg építsél bárkát, meee jön anagy káosz meg a mindenki aki nemhisz"
Ne má gyerekek,ez olyan szánalmas.
Van információ vagy nincs?

mmilan21
07-25-2015, 05:19 AM
Kedves Milán!
A "földet nézi" egy metafora,nem mindig konkrétan azt jelenti,hogy valaki kapál vagy gyomlál.
/QUOTE]
Mondtam hogy kapál vagy gyomlál valaki? :) A metaforát értettem.

"Aki a földet nézi az nem látja az eget és azt sem mi van elõtte!"(#223-as hozzászólás)
Akkor mi ez, ha nem a szûklátókörûségre tett utalás?

[QUOTE=DooM;60937]Pl. "néézzé már fel" felszólítás,nem az önellátókra vonatkozik,hanem pl futballistákra! :haha:

Akkor ez csak valamilyen félreértés lehet.
Mert:"A valóság borzalmasabb mint a jóslatok.Gyertek ki a világba a fotelból,meg a falu széli birtokról.
Aki a földet nézi az nem látja az eget és azt sem mi van elõtte!" - Ebbõl azt szûrtem le, hogy az önellátókra/prepperekre is utaltál(nekik van birtokuk).

vagy ássál gödröt,meg építsél bárkát, meee jön anagy káosz meg a mindenki aki nemhisz"
Ne má gyerekek,ez olyan szánalmas.
Van információ vagy nincs?

Nem értem mi a szánalmas azon, hogy valaki komolyan gondolja az önellátásra való törekvést.
Komolyan nem értem, hogy mi a baj azzal, hogy valakik nem egy belvárosi lakásban várják a fosztogatókat, hanem vidéken felfegyverkezve.
(Itt jönne az hogy a városi felkészülõk lenézik a vidékieket és a vidékiek a városiakat...stb.. Látatlanban ez nem célszerû. :))

Az információ ott van az elõzõ oldalakon, csak nem voltál elég figyelmes.

Mostanában azt szoktad írni, hogy baj lesz a közel jövõben, jönnek a bevándorlók és hasonlók.
Akkor miért hihetetlen egy viszonylag reális forgatókönyv?

D - törölt tag
07-25-2015, 06:48 AM
Nem értem mi a szánalmas azon, hogy valaki komolyan gondolja az önellátásra való törekvést.
Hagyjuk már ezt az önellátást + a város-vidék konfliktust!!!!!!Komolyan mondom,már egyeseknek komplexusuk van ezekkel a témákkal kapcsolatban,mindig erre lyukadnak ki,már dühítõ,hogy másról nincs is szó a végén!
Igaza volt Astonferinek,hogy mindig ez a vidéki önellátó az Istenkirály a városi meg éhen döglik,címû önámítás!
Na ez a szánalmas,hogy egy ilyen szerteágazó témában mint a prepperkedés,túlélés csak ez a téma :duhos:

Az információ ott van az elõzõ oldalakon, csak nem voltál elég figyelmes.
Ne már Milán,Te olyan értelmes vagy!Ne add már be nekem ,hogy az elõzõ oldalakon van valami használható,konkrét információ!Ne csesszél már át!

Mostanában azt szoktad írni, hogy baj lesz a közel jövõben, jönnek a bevándorlók és hasonlók.
Akkor miért hihetetlen egy viszonylag reális forgatókönyv?
Igen,én az emberek között élek,emberekkel foglalkozom!Látom a veszélyeket,mert abban élek,nem az álomvilágban,a homályban!Én konkrét kézzelfogható veszélyekrõl beszélek,nem illúziókról.
Úgyhogy nehogy már valaki azzal befogja a pofámat,hogy olvasni kell a sorok között +ha figyelmesen olvasod és értelmezed akkor,majd akkor + a hit ereje + és a többi baromság!
Tehát konkrétan megkérdem a Tisztelt Fórumtársaktól!
Van -e bárkinek konkrét információja bármirõl?

TMIB
07-25-2015, 07:17 AM
Mire ez a nagy idegeskedés megint. :hogymi:

D - törölt tag
07-25-2015, 07:26 AM
Elolvastam + kétszer!!!!Nehogy az a vád érjen,hogy arról beszélek amit nem ismerek!
Egy biztos,nagy buli lehetett és kiváló cuccot szereztek!:haha:
Továbbra is érthetetlen"Illetve nem is az,hanem azt magyarázok bele amit akarok.
Például egy idézet az egyik értelmezésbõl,
Azt már értjük, mit jelent, hogy a "nemzet talpa alatt röpülõ szõnyeggé válik a föld". Értjük, mert régóta zajlik az ország kiárusítása és már tényleg ott tartunk, hogy lábunk alól elkótyavetyélik a földet, tartalmával együtt. ok rendben! viszont én úgy értelmezem,hogy a klíma változás miatt,a termõföld elsivatagosodik és csak a port viszi a talpunk alól a szél.
De akár azt is jelentheti,hogy olyan mértékû gazdasági növekedés lesz,hogy repül,szárnyal a nemzet.
Tehát hangulattól,beállítottságtól,aktuális egyéni helyzettõl függõen a jóslat sorait mindenki másként értelmezheti,Nem egy komoly dolog!
aztán
A jövõt illetõen legtöbben a hét tevét nem értik és a zenélõ sivatagot. A tevék az arabok felé sejtetnek, a zenélõ sivatag pedig a Takla-Makán. Megkövült fák ágai zenélnek a homok mélyén, ha erõs szél mozgatja a buckát.

Viccesen azt mondanám,hogy nem teve,hanem tévé,ami akár zenélõ sivatag is lehet,mer xszar a mûsor.Ja azért hét tévé,hogy legyen minden szobában,ahogy mostanában szokás az agymosoda miatt.
De a tevék akár hegyeket is ábrázolhatnak,nem feltétlenül arabokat!Róma hét hegye,mond valamit? Szóval minden sort meg lehet magyarázni,aki ahogyan akarja.
Ezért nem szaladok konzervet venni ,az biztos!
Nem volt szándékomban senki hitét pocskondiázni,ez az én véleményem.Akinek más ,azt maximálisan tiszteletben tartom!

mmilan21
07-25-2015, 07:45 AM
(Nem értem miért hozod fel a vidék-város lenézzük egymást témát. Az elõbbiekben zárójelben elmondtam, hogy ez nem célszerû. Nekem sem célszerû, így nem is teszem azt.)(Azért írok inkább az önellátás-vidék vonalról, mert itt lakok, ebben van tapasztalatom. A városi emberekrõl nem nyilatkoztam, ezért érthetetlen számomra a felháborodásod)

Ne már Milán,Te olyan értelmes vagy!Ne add már be nekem ,hogy az elõzõ oldalakon van valami használható,konkrét információ!Ne csesszél már át!

Van benne azért konkrét (jóslat) információ is, csak dátumok nincsenek hozzárendelve. Hogy el-e hiszed a jóslatot, reálisnak tartod-e az már más kérdés.

Tehát konkrétan megkérdem a Tisztelt Fórumtársaktól!
Van -e bárkinek konkrét információja bármirõl?

A konkrét információ alatt egy dátumot értesz, vagy annyi is elég hogy éppen destabilizálódik az ország?
A dátumokat nehéz kikövetkeztetni, ha valaki nem idõutazó.

Az egészségügy pénzhiánnyal küzd, a nyugdíjrendszer a jelenlegi szinten nem tartható sokáig és a magyarországi emberek kb. fele tv/számítógép/okoskészülék vagy internet függõ.
Az elsõ kettõ állítást az Index hírportál megerõsíti. A harmadik pedig kikövetkeztethetõ az utcán sétálva nappal és éjszaka körültekintve.
Illetve olvastam egy-két tanulmányt is ezzel kapcsolatban, de ez mellékes. A csendes elrothadás tapintható.

Plusz a bevándorlókra költenek elég rendesen. Ez gyorsítja a rendszer rothadását. Nekik INGYEN egészségügyi ellátás jár, amit a mi tb. pénzünkbõl finanszíroznak.

Egy válasz a topic címére: Minél több a Magyarországon tartózkodó bevándorló, annál kevesebb idõnk van a kritikus pontig.

Még plusz 200 000 fõ itt tartózkodó bevándorló már az államcsõdöt is kockáztatná. Nem mindegyik bevándorló békés természetû.

D - törölt tag
07-25-2015, 08:45 AM
IIIIgen,amiket leírtál azok köztudott dolgok,az országunk,meg 2000 éve folyamatosan destabilizálódik.:cry: Mint minden ország.
A jóslat vége 2018. valaminek történnie kell,mert lassan hiteltelenné válik a bácsika.
Mondjuk,ha minden kötél szakad és mégsem jön be a dolog,azért a végére odabiggyesztette, hogy :

A SZELLEM erre ezt felelé: „Minden jövendölés ókumálás, a múltat meg jelent összekötõ vonás folytatásán, a jövõ felé. Megírva semmi sincsen, mert minden megváltozatható – ha nem fordultok el ISTENETEK-tõl és megszívelitek az õsök intelmeit.
Tehát "nincs végzet,csak ha bevégzed!" :)

Más téma,de ehhez.Igen veszélyes és felelõtlen dolog ilyen és ehhez hasonló (pl 2012 világvége) közzétenni.
Nem vagyunk egyformák és vannak emberek akik fogékonyak ezekre a dolgokra és elveszítik a józan ítélõ képességüket
Egy a saját elméjük által kreált világban kezdenek el élni,azt a valóságnak felfogva.A szakemberek is hosszas kezelések által tudják visszahozni õket a valóságba,veszélyes dolog ez nagyon.
Prepper szempontból is veszélyes,mert mint kérted a magyarázatot,a "földre nézésre",ezek az emberkék nem érzékelik a valódi veszélyeket,mivel az elméjük megcsúfolja õket.Persze talán jön egyfajta kijózanodás az utolsó pillanatban,de félõ késõ lesz.
Bár úgy tûnik kiválóan haladnak a felkészüléssel és még teljesen logikus magyarázattal is szolgálnak és a viselkedésük is megszokott,de vannak jelek.
Jelek amiket csak a jó megfigyelõ lát meg.
Ezek a jelek: összefüggéstelen,sokszor logikai ellentmondásba kerülõ magyarázatok,túlzott agresszivitás,a saját világának másokra való ráerõszakolása minden áron,a más vélemények,tettek teljes tagadása,bezárkózás a saját elmébe,nagy adag paranoia,a vele való foglakozásért szinte könyörög,a kritika dühíti,mindenkinek tapsolnia kell a dolgaiért,különben dührohamot kap.
A való élet leépítése és lassú vagy gyors átcsúszás az álomvilágába.

mmilan21
07-25-2015, 11:44 AM
IIIIgen,amiket leírtál azok köztudott dolgok,az országunk,meg 2000 éve folyamatosan destabilizálódik.:cry: Mint minden ország.
A jóslat vége 2018. valaminek történnie kell,mert lassan hiteltelenné válik a bácsika.
Mondjuk,ha minden kötél szakad és mégsem jön be a dolog,azért a végére odabiggyesztette, hogy :
"A SZELLEM erre ezt felelé: „Minden jövendölés ókumálás, a múltat meg jelent összekötõ vonás folytatásán, a jövõ felé. Megírva semmi sincsen, mert minden megváltozatható – ha nem fordultok el ISTENETEK-tõl és megszívelitek az õsök intelmeit."
Tehát "nincs végzet,csak ha bevégzed!" :)

Más téma,de ehhez.Igen veszélyes és felelõtlen dolog ilyen és ehhez hasonló (pl 2012 világvége) közzétenni.
Nem vagyunk egyformák és vannak emberek akik fogékonyak ezekre a dolgokra és elveszítik a józan ítélõ képességüket
Egy a saját elméjük által kreált világban kezdenek el élni,azt a valóságnak felfogva.A szakemberek is hosszas kezelések által tudják visszahozni õket a valóságba,veszélyes dolog ez nagyon.
Prepper szempontból is veszélyes,mert mint kérted a magyarázatot,a "földre nézésre",ezek az emberkék nem érzékelik a valódi veszélyeket,mivel az elméjük megcsúfolja õket.Persze talán jön egyfajta kijózanodás az utolsó pillanatban,de félõ késõ lesz.
Bár úgy tûnik kiválóan haladnak a felkészüléssel és még teljesen logikus magyarázattal is szolgálnak és a viselkedésük is megszokott,de vannak jelek.
Jelek amiket csak a jó megfigyelõ lát meg.
Ezek a jelek: összefüggéstelen,sokszor logikai ellentmondásba kerülõ magyarázatok,túlzott agresszivitás,a saját világának másokra való ráerõszakolása minden áron,a más vélemények,tettek teljes tagadása,bezárkózás a saját elmébe,nagy adag paranoia,a vele való foglakozásért szinte könyörög,a kritika dühíti,mindenkinek tapsolnia kell a dolgaiért,különben dührohamot kap.
A való élet leépítése és lassú vagy gyors átcsúszás az álomvilágába.

Így van. :thumbup

Nem úgy tekintek a jóslatokra mint már elõre elrendelt írásokra, hanem egy lehetséges jövõképre.
Nem baj ha az embert néha ilyen téma is foglalkoztatja, csak ne fajuljon el paranoid viselkedéssé.

Valaki felhozta a témát, foglalkoztam én vele, leszûrtem a tapasztalatokat és tovább állok.

Morpheus
07-25-2015, 01:31 PM
Doommal nem lehet vitatkozni, mert átmegy gyerekesbe és behisztizik!
Õ megmondja a tutit és mindenki más szar. Fizikailag, erkölcsilag, gondolatilag.

Lófaszt sem tudsz kiskomám!
Máté Imrét személyesen ismertem és elmondhatom, hogy ritka nagy ember volt.

Ami meg a "kapásokat" illeti: megint te hoztad fel!
És bocsánat, de én mindíg a túlélésre törekedtem. Úgy gondolom, hogy az önellátó, csoportosuló ember magasabb szinten tud túlélni, mint aki ki tudja nyitni a sört és felkötni egy horgot.

Idén példáúl nem kapálunk. Nincs rá idõ. Gazdálkodni se nagyon. A készletek egy részét pénzért töltjük fel, a takarmány nagyrészét is vásároljuk és bérmunkásokat is fogadunk. Hogy haladjunk.
Hogy hol tartunk nem írom le, de jelenleg öten lakunk életvitelszerûen csak a házamban és mégpáran a völgyben. A többség pedig kijár. Napi kétszer egy óra a munka a gazdaságban, a többi képzés, edzés, valami építése, vagy éppen borozgatás ás láblógatás a "medencében".
Szóval komolyabban vesszük mint hinnéd és jelen pillanatban úgy gondolom, hogy nagyon jó szinten állunk.

Morpheus
07-25-2015, 01:33 PM
Ja és amíg az elmúlt hónapokban itt csak veszekedtetek, mi elég jól összehoztuk a dolgainkat.
Azt hiszem megyek is vissza, van még harminc valahány nap. :-)

TMIB
07-25-2015, 02:03 PM
A 750-bõl csak 3-4 fórumtag vitatkozik. Én például nem igazán. Én csak hajtok a munkámmal aztán nézem az eladó tanyákat, hátha találok egy másikat ami jó is, meg pénzben se túl sok. Csak sajnos nincs rá túl sok esély. :hogymi:

astonferi
07-25-2015, 02:27 PM
Doom hagyd az egészet elmegyünk megint pecázni azt dumálunk.
köszönjük Morpheus hogy felvilágosítottál minket tudatlanokat de nem hiányoztál egy percet sem menj építgesd a bárkádat nehogy léket kapjon a viharban mi majd megleszünk valahogy lekezelõ, kioktató hozzászólásaid nélkül is.
mindenki más higgyen amit akar csak ne gyõzködjön már hogy mekkora jövendõ mondó tehetségek vannak. sarlatánokra látokra meg betépett elmeroggyantak szavára nem sokat adok.

D - törölt tag
07-25-2015, 03:22 PM
Doom hagyd az egészetIgazad van!

mzperiksz
07-25-2015, 06:29 PM
Szerintem még úgy egy óra. Aztán megyek aludni...

mzperiksz
07-25-2015, 06:46 PM
Kiváncsiságból utánanéztem mirõl is szól a vita.
Tehát ha jól értem 2005-ben írtak egy könyvet amiben egy "jóslat" szerepelt a negyvenes végétõl, és egyesek szerint minden valóra vált.
Holnap én is írok egy jóslatot az elmúlt 10 év lottószámairól, kiváncsi leszek mennyit találok el...

Kamionos
07-25-2015, 09:52 PM

Tudod én már láttam elég sok mindent a világból és nem vagyok rá kíváncsi. A valóság pedig teljesen szubjektív. Az én valóságom per pillanat békés, meghitt. Ha pedig egy nap felemelem a fejem kapálás közben és rossz dolgokat látok közeledni a távolban, akkor mindent meg fogok tenni, hogy védjem az én békés kis valóságom. De addig nem látom értelmét, hogy feleslegesen sokkoljam magam és félelemben éljem a mindennapjaimat, vagy adott esetben olyan dolgokkal foglalkozzak, ami nem érint különösebben a megszokott életvitelemben. Így van esélyem még arra is, hogy észrevegyem, hogy azért szép dolgok is történnek körülettünk/velünk.

Morpheust pedig bár nem ismerem, de nem becsülném le egy percig sem, ahogy a dolgaihoz hozzááll. Elszánt, elkötelezett és igen jó esélyei vannak a túlélésre, ha valóban történik valami. Ha pedig mégsem, akkor is jobb életminõségben él, mint sokan mások. Hogy mindezt meg tudja valósítani, agresszívnak és önfejûnek kell lennie, különben egy pillanat alatt eltérítené a többi ember, a média, az általános társadalmi elvárások, törvények. Ez nem egy olyan dolog, amit ki tud kapcsolni az ember, mondjuk fórumozás közben.

Kamionos
07-25-2015, 10:03 PM
Kiváncsiságból utánanéztem mirõl is szól a vita.
Tehát ha jól értem 2005-ben írtak egy könyvet amiben egy "jóslat" szerepelt a negyvenes végétõl, és egyesek szerint minden valóra vált.
Holnap én is írok egy jóslatot az elmúlt 10 év lottószámairól, kiváncsi leszek mennyit találok el...

Nekem is ez az egyik gondom vele. A másik, hogy vannak "eltitkolt" részek, amik csak most kerülnek elõ. Ráadásul ez olyan aránytalanságokat is szül, hogy idõben tõlük legtávolabb esõ idõszakra (mostanra) van a legtöbb jóslatuk, ami egyébként õket a legkevésbé érintette, ezért kevésbé kellett, hogy foglalkoztassa õket. Szóval nem annyira hiteles a történet számomra.

TMIB
07-25-2015, 10:38 PM
Én jóslatokkal nem szoktam foglalkozni. Vannak észérvek, logikus következtetések, amiket igazol(hat)nak a régebbi és a jelenlegi hírek.

D - törölt tag
07-26-2015, 05:24 AM
Morpheust pedig bár nem ismerem, de nem becsülném le egy percig sem, ahogy a dolgaihoz hozzááll. Elszánt, elkötelezett és igen jó esélyei vannak a túlélésre, ha valóban történik valami.
Ha figyelmesebben olvassa Tisztelt fórumozó,a fenti bejegyzéseket,láthatja,hogy személy szerint,senki nincs bántva,ócsárolva vagy bármiképp negatívan feltüntetve.
Csak én vagy tízszer gratuláltam és ismertem el Morpheusz tevékenységét!De például Õ egyszer sem az enyémet!
Hmmm,no comment!
Pedig volt tennivaló és lemondás,türelem,öröm és kudarc bõven mire idáig eljutottam,ahol most vagyok a felkészülésben.

Ha pedig egy nap felemelem a fejem kapálás közben és rossz dolgokat látok közeledni a távolban, akkor mindent meg fogok tenni, hogy védjem az én békés kis valóságom.
Neked is leírom,mint Milánnak,hogy a "földet nézi" kifejezés nem a kapálásra,nem a földmûvelésre,sem az önellátásra,sem a vidéki élet lehúzására vonatkozik.Félreértés!
Azt jelenti,hogy valaki annyira belefelejtkezik egy adott vélt vagy valós problémába,hogy teljesen elvonja a figyelmét a más közeledõ veszélyektõl és azt sem látja,hogy bár az elején jó úton járt,de most már nem!
A jövendölés szerzõjét nem ismerem,sajnos,mert kedvelem azokat az embereket akiknek van bátorsága a hitüket közzétenni és megméretni.(én sem azt írom amit hallani akartok,hanem amit gondolok,bár kevés "tetsziket" kapok érte,de nem érdekel)
.De mint közszereplõ,aki kiáll a világot jelentõ deszkákra,néha paradicsom lesz a fizetség.
Más téma,de ide csatlakozik.
Aki foglalkozik hagyomány õrzéssel,táltosokkal,sámánokkal,aki a bibliában is jártas az tudja,hogy a megjövendölt káosz után mi teszi széppé a világot.
A szeretet és a szabad akarat!
Kérem gondolkodjatok el azon,ha már itt a fórumon nem tudjátok tolerálni,ha valakiknek más a vélemény,tehát van szabad akarata,hogyan fogjátok az új valódi világban tolerálni ezt?!
Ha felebarátodat,akit nem is ismersz,csak egy a Tiedtõl eltérõ beállítottságú,véleményû emberkét képtelen vagy elfogadni,miért akarod túlélni?????
Hogyan fogja megtalálni a helyét az Új világban az aki nem tud szeretni és nem tudja elfogadni,hogy másoknak is van szabad akarata?

JohnConnor
07-26-2015, 07:11 AM
Hát, ha nem is történik semmi különös szeptemberben, az mindenképp aggasztó, hogy az USA republikánus elnökjelöltje Donald Trump. A világ egyik legundorítóbb, legsvindlisebb, manipulátor embere, aki megtoszná a saját anyját egy negyeddollálosért. Ha õ lesz az elnök, akkor csúnya dolgok várhatók az elnöksége alatt, természetesen minden burkoltan, nekik (USA) ugye semmi közük semmihez...

TMIB
07-26-2015, 07:31 AM
Hát, ha nem is történik semmi különös szeptemberben, az mindenképp aggasztó, hogy az USA republikánus elnökjelöltje Donald Trump.

Annál már csak az aggasztóbb hogy a Demokratáknál meg Hillary Clinton akar elnök lenni. :haha:

Egyikkel se járna jól az ország. :(

Törölt_fórumtag2
07-26-2015, 08:04 AM
Igaza van Morpheusnak.
Amíg a szájtépéssel fényezik néhányan az egójukat, addig van a csendes kisebbség, akik közben építenek, földet mûvelnek, állatot tartanak és valóban felkészülnek...
A felkészülés nem a századik kés megvételét, a tizedik vízszûrõ szekrénybe dugását vagy a sokadik terepszínû ruha lefényképezését jelenti. Legalábbis néhányunk számára...
A fórumnak köszönhetõen megtaláltam itt-ott az országban, azokat az embereket, akikkel hosszútávra tervezek és segítjük egymást. Ezer köszönet érte Túlélõnek, hogy mindezt lehetõvé tette.
Nagyon sokáig nem szóltam bele a felesleges vitatkozásokba, helyette inkább dolgoztam. Végül is nekem oly mindegy, hogy közületek túléli-e hosszútávon az eljövendõ dolgokat bárki is. Nem tartozom értetek felelõsséggel.
Akinek nyitva van a füle, az már meghallotta, amikor szóltunk. Aki lát a szemével, az már tudja, hogy mi készül.
Különben a nagy többség eleve nem lenne itt.
Viszont ez a kinek hosszabb a farka verseny, nagyon nem jön be. Általában azoknak a legnagyobb a szája, akik semmit sem tudnak felmutatni, nincs semmijük és senkijük. Csak rohadtul unatkoznak.
Ismerem személyesen is Morpheus tagtársat. Az a megtiszteltetés ért, hogy vendégül látott az otthonában és megmutatta a birodalmát. Ha valakik túl fogják élni a káoszt, biztosak lehettek benne, hogy köztük lesz.
Ismerem Lekvár tagtársat. Õ az, akibe Doom-DooM mindig beleköt. Állíthatom, hogy már rég éhezni fogtok, amikor Lekvár még hozzá sem nyúlt a készleteihez.:)
Sorolhatnám azokat, akiket megkedveltem és szinte napi kapcsolatban állunk.
Próbáljatok meg, inkább építeni, mint rombolni!

Mizu
07-26-2015, 09:41 AM
Skacok!
Régebben többet voltam fent, többet szóltam hozzá...
Mostanra kicsit (nagyon) visszavetem ebbõl, sokat olvasok tõletek, sokat csóválom a fejem és nagyon értékelem, ha idõnként felbukkan egy-egy értékes, használható hozzászólás..

Nagyon szeretem ezt a topikot pl. mert ezt a témát tartom a legfontosabbnak, kiindulópontnak és végeredménynek egyben.

Heteket olvasok vissza és látom a változásokat élesen..
Morpheusz és Doom nemrég még jóban voltak, most (sajnos) nem ez jött le..
Sokak személyeskednek, astonferi sem tudja megállni, hogy ne támadja Morpheust, Doom lekvárt, Morpheus még mindig nem találja sokunkat elég értelmesnek vagy nincs ideje tanítgatni a társaságot... stb..stb..és így szépen lehet sarazni mindenkinek mindenkit...

Bocs, hogy elkalandoztam..

Úgy látom egyre inkább, hogy (sajnos) igaz lesz, igaz lehet az az augusztusi, szeptemberi dátum.
Ha nem történik meg, akkor az csak azért nem fog, mert még erõteljesen küzdenek nagyobb hatalmak a koncért és kicsit még odázzák az elkerülhetetlent.

Szóval a világ, erurópai és a hazai történések mind egy összeomlásra utalnak. a Felkészülés idõszerûbb mint valaha.

Nem volna jobb erre koncentrálnia mindenkinek, segítve magán és mellékesen preppertársain is ???

D - törölt tag
07-26-2015, 10:56 AM
Ismerem Lekvár tagtársat. Õ az, akibe Doom-DooM mindig beleköt
.Csak a pontosság kedvéért,mert hazudtok!Régóta semmit sem szóltam Lekvárhoz!!!!!!Annak ellenére ÕÕÕÕ az aki baszakszik velem!Tessék visszaolvasni,nem hazudozni.

Hadd mondjak valamit:
Már többször megfogadtam, hogy nem szólok hozzá a dolgaidhoz, DE...
Mi a nátha bajod van a csirkékkel, és csüngõhasú malacokkal? MEG LEHET ÕKET ENNI, felfogtad ?! Mindig kelted a feszültséget néhány odavetett mondattal.
A fára mászás is szerintem indításnak jó, aztán majd a hozzászólók eldöntik, mire.
Azért figyelmeztettem Guccsi fórumtársam, hogy a téma már a fórumon hever, mert minek újat indítani, a régit lehet folytatni.
Guccsi ezt megértette és megköszönte, és ez így van rendjén. Vagy más a véleményed?

Már írtad azt is, hogy szerinted csak az alantas, gerinctelen férgek fognak túlélni mindent. (Ha gondolod beollózom a hozzászólásod ezügyben!) Vagyis az alkalom neked fog kedvezni, ahogy ebben a hozzászólásban is írod.
Farkas akarsz lenni egy piszkosul harapós birkanyájban? Seftelni akarsz kamatra? Ha nem tudnád, a seftelés nem egyszemélyes vállalkozás, ha nem védik a hátad, nincsenek barátaid, nagyon gyorsan letolt gatyával állhatsz. Magadhoz akarod ragadni a kezdeményezést? Ezt mennyi gondolkodás után találtad ki?
Nem akarok jóslásokba bocsátkozni (Nyirkai jóslat ), de pár nap alatt a véredet veszik. És tudod, meg is fogod érdemelni...
Nem ismered a többieket! Hogy itt a fórumon kik a kislányok, ezt ne a te tiszted legyen eldönteni.

Még valami: ne hergeld állandóan a többieket! Ha nem tetszik a fórum, nyugodtan töröltesd magad, mint ahogy ezt már egyszer sikeresen meg is tetted.

Szóltam egy szót Lekvárhoz?,nem szóltam!

Hadd mondjak valamit:
Ha Doom is írna valami üdvözletfélét, fontos hogy ne vedd magadra!
Egyébként mindenki újoncként kezdte valamikor, ha mást mond...hazudik.
Jó fórumozást! és már bocsánat EZ mi ha nem baszakodás?
Nem szólok én egy rossz szót senkihez sem! Csak olyan hülyék vagytok már mint a segg,nagy jódolgotokba!