View Full Version : Saját háziállataid
Kutya? Macska? Patkány? Pók? Kígyó? Krokodil? Ki mit tart otthon? Ossz meg róluk képeket, videókat, történeteket. :)
Tegnap jött hozzánk két új lakó.
http://imageshack.us/a/img163/1102/izq9.jpg
A másik macskánkat még sose láttam ennyire dühösnek. Ha látja őket fúj, morog, menekül. Látni se bírja a kicsiket. Pedig mikor volt itt kutya vendégségben, még azzal se volt túl nagy baja. Szerintem azért utálja a kismacskákat, mert azt hiszi hogy őt már nem szeretjük és hogy azért hoztunk újakat a házhoz.
fisligery
07-07-2013, 01:50 PM
Nekünk három macskánk van ,a morgás nálunk is jelen van az egyik macskánál (de már akkor is morog ha akkor érsz hozzá amikor nem akarja,néha akkor is ha ciccegünk neki , csak akkor kedves ha kell neki valami de akkor tényleg az:haha: ) kint elviseli a másikat ,a legöregebb viszont még meg is szokta õket mosdatni:)
Ez a két macska állandóan dorombol. Rohangálás közben is, ha leesnek valahonnan magasról, akkor is. Lassan szobatiszták is lesznek, gyorsan tanulnak. A másik macska még mindig nagyon bizalmatlan velük szemben és még mindig fúj rájuk, de már bemerészkedik a szobába és meg is szagolgatta őket. :)
Grafitos
07-15-2013, 11:06 AM
280
Grafit a véreb
A két kismacskánk mindenhová felmászik. Most az egyik lelökte a fürdõszobaablakból a sampont és belehempergett. Tiszta sampon volt az egész macska. Nedves törülközõvel lemostuk, szárazzal áttöröltük, amit elég jól viselt, de aztán nyalta a szõrét és habzott a szája. Nem volt baja, csak a sampon íze nagyon nem tetszett neki. Megetettem egy kis száraz macskatáppal, attól jobban lett.
Lassan meg is tudjuk õket különböztetni, mert az egyik mindig rohangál, a másik meg mindig eszik, úgyhogy az utóbbi kezd kövéredni.
Kiszökött az egyik kismacskánk. Az izgágább nem bírta tovább és kiment fiúk után kajtatni. 2 napja el van tűnve, lehet már vissza se jön. Még csak 7 hónapos volt és elég hideg van odakint. :( A cica testvére elég magányos lett.
Ödön másnaposan, munkában, pofátlanul a pokrócon!
Megkerült a kiscicánk. 3-4 napig volt távol. Azóta üvölt állandóan. Most egész éjjel kiabált, nem akar egyedül maradni. Jól befoltoztam a lyukat a pinceablakon, remélem hogy így már nem tud kiszökni, bár most nem is úgy néz ki, mint aki ki akarna menni. Úgy tűnik hogy örül hogy végre hazajött és bent lehet a házban.
Dream_walker
11-19-2013, 02:29 PM
Lassan meg is tudjuk õket különböztetni, mert az egyik mindig rohangál, a másik meg mindig eszik, úgyhogy az utóbbi kezd kövéredni.
Én erre szóróflakonos ételfestéket használok, és egyszerû geometriai ábrákat, négyzet, kör, pluszjel, stb. :D:D Mondjuk nálunk sok macska van, 7-8 azt hiszem, meg kutyából is egy tucatnyi (háromnegyede friss alom), meg a nagyjószágok, marha, ló, ilyenek. Videó és történet nem lesz, annyira nem jó fejek :D
8 macska? 12 kutya? Állatmenhelyt üzemeltettek? :haha:
Ordinis.Esse
11-19-2013, 05:19 PM
8 macska? 12 kutya? Állatmenhelyt üzemeltettek? :haha:
Esetleg Kínai vendéglõ ?!? :D
Dream_walker
11-20-2013, 07:47 AM
Tanyasi gazdaságot üzemeltetünk :) A macskák az egerek, pockok miatt kellenek, meg elég jól megakadályozzák a verébsz.r megjelenését is, mert ahova leülnének a madarak, ott el tudja kapni õket a macska :) Mivel van fejõstehén, ezért a kaja nem tétel nekik (már ha éppen kapnak, mert amúgy spárta van, amelyik nem vadászik, az éhes marad, kivéve, ha még fiatal, akkor azért megvan a napi betevõ). Amúgy lehet, hogy most nincs is 8, mert én pl. nem tartom számon õket, elég nagy a fluktuáció ilyen helyen, és van nõstény is meg kandúr is.
A kutyák fõleg õrizni kellenek, azokból van 4 nagy, a terület három részlére elosztva, és hát a kutyák olyanok, hogy kölyeznek is, ha hagyjuk. Amúgy most komondor-kaukázusi keverékek vannak, elég szigorúan néznek ki, aztán még csak két hónaposak :)
Ekkora méretû gazdaságban ennyi állat tejesen normális, megvan a helyük, a dolguk, és mivel a szomszédban foglalkoznak pl. vágással is, a hús meg a csontmaradék sem veszik kárba, mindenki jól jár. Mondjuk drága kutya/macskatáppal már nem biztos, hogy ilyen szívesen etetném õket.
http://imageshack.us/a/img28/5590/5cro.jpg
Úgy beleolvadt a környezetbe, hogy először észre se vettem. :D
Hyster
02-14-2014, 11:03 PM
Kutya -puli kan- Söndör /2 éves/
Macska: 1 fekete nõstény Bagira és 1 fehér kandúr Hópihe
Teknõs: 19 éves, Tódi
Ezt az ostoba macskát. Az buta fogta magát és valahol leszült, de nem tudjuk hová. Hiába fogattuk fel az egész házat. Jön vissza a -20 fok és nem tudjuk hogy mi van, csak hogy a tegnap még hatalmas hasú macska hirtelen csont sovány lett.
A másiknak még nagy hasa van, de annak is nagyon hullámzott, úgyhogy annak sincs sok hátra.
Hogy lehet ilyen buta? Megnéztük az összes szekrényt, mindegyik szobát, lementem a pincébe, de semmit nem hallok, nem találjuk õket. Az idétlen még a macskavécére se volt hajlandó rászokni, úgyhogy annyira nem meglepõ hogy ezt is így intézte. A másiknak több esze van.
Van a nagyon apró macskáknak hangjuk? Nem cincognak egy kicsit? Ha igen, akkor valamit csak kellene hogy halljunk, de teljes a csend. :(
Megtaláltuk õket, egészségesnek tûnnek. Most kezdett szülni a másik macska is.
M-torolt_forumozo
02-23-2014, 08:08 AM
Nem lenne jobb ivartalanítani õket?
Én mondtam, de nem csinálták meg. Mondták hogy "nem kell, az, még ráér". Aztán most itt vagyunk 3 nagy macskával, meg 8-9 apróval. :mad:
Érdekes hogy a két macska pont egymás után szülte meg a cicákat, és amikor az egyik végzett, akkor biztatta a másikat. Utána masszírozta a hasát, meg mosdatta. Jó testvérek.
Sok fekete cica, meg szürke cirmosból is van néhány. Van egy fekete-fehér macska az utca végén, szerintem õ lehet az apjuk.
Aranyosak, de hogy hová megy majd ez a 8-9 (még nem számoltuk meg õket) cica, azt nem tudom. Remélem lesz majd aki befogadja õket.
Tegnap mikor lekapcsoltuk a villanyt, megkezdõdött a tatárjárás. A két macska felváltva vitte a kicsiket a szoba másik sarkába. Ki a jó dobozból, a hideg padlóra. Elõször hármat, aztán visszamentek a többihez. Visszatettük õket, de újrakezdték. Hajnali 4-tõl reggel 8-ig rohangáltak. Érdekes volt, mert ezek beszélgettek is. Egymásnak nyávogtak, olyan volt mintha utasítgatták volna egymást, hogy mikor hozhatja a másik a következõ kiscicát.
A butábbik a nõvérét is vinni akarta. Persze a nõvére nagyobb és csak annyi lett, hogy összenyálazta a nyakát aztán felborította. Teljesen meg volt zavarodva mind a kettõ. :rolleyes:
A harmadik macska meg nem érti hogy mirõl van szó. Rá fúj a két anyamacska, õ meg fúj a kiscicákra. Kíváncsi, mindig figyeli a többit a távolból.
Most új helyen vannak, ott a sarokban, csak nem a padlón, hanem az egész sarok ki lett bélelve nekik rongyokkal. Kicsit még ügyetlen a két tini-anyuka, néha ráfekszenek az újszülöttekre. Nem tudom hogy minek vállaltak gyereket ilyen fiatalon. Felelõtlenek ezek a mai gyerekek. :haha:
Egész nap nyugalom volt, felváltva és együtt is vigyáznak a kicsikre. Folyamatosan etetik õket. Többnyire együtt fekszenek és közöttük van a sok cica. Remélem hogy most már az éjszaka is nyugodt lesz és tudunk majd aludni is. :)
Csendben voltak egész éjjel. Csak a picik sírtak fel néha, de attól még lehetett aludni. :tapsol:
Újabb gond. Reggelre az összes kismacska eltûnt. A két anyamacska meg nem csinál semmit, csak nézelõdnek, mintha tõlünk kérdeznék hogy hol vannak a kicsik. :rolleyes: A két idétlen.
Körbejártam a házat, a pincét is átkutattam, ágy alá benéztem, de nincsenek sehol. Remélem hogy nem vitték õket ki a házból. Holnap hajnalra -22 fokot írnak. Nem kiscicáknak való idõjárás. :hogymi: Majd figyelnem kell a két nagyot, de elég furcsa hogy ennyire csendben csak úgy el tudták intézni ezt a dolgot. Mikor elõször hurcolászták õket, akkor üvöltöztek közben egymásnak, most meg egész éjjel síri csend volt.
Nincsenek meg. Arra tippelek, hogy a butábbik eldugta õket, a másik meg nem tudja hogy hová lettek. A butább csak fekszik az ágyon a szobában és vigyorog, a másik meg néz kifelé az ablakon, lement a pincébe, szaglászott, keresgélt, nyávogott, aztán visszajött. Kimentem, nem láttam nyomokat a hóban, tehát gondolom hogy bent vannak a kicsik és nem vitték ki õket. Az se segít túl sokat, hogy a kicsit annyira meg se mukkannak, eddig se nyávogtak, meg most se. Pedig úgy meg lehetne õket találni.
Pont tegnap éjjek készítettem nekik egy dobozt, kivágtam, feldíszítettem, gondoltam hogy majd késõbb beleteszem õket, erre eltûntek. :(
Nem tudom miért de egy vicc jutott az eszembe errõl:
- Anyuci! Én nem szeretem a nagyapát!
- Jól van kisfiam, akkor tedd ki a tányér szélére!
Nem, biztosan nem bántották õket. A butábbik folyamatosan aggódott és védte õket és többnyire a másik volt velük az anyáskodóbb. Remélem hogy hamar meglesznek, csak zavar hogy a két macska sétálgat és kész, de nem igazán látszik rajtuk az aggodalom. Fõleg a vigyorgón nem. :mad:
Megvannak. A beépített szekrényben tartjuk a tiszta törölközõket. Azok mögé tették be a kicsiket. De azok olyan csendesek, hogy hiába nyúlkáltam be oda, én nem vettem õket észre. :hogymi: Egy árva nyávogás se jön ki belõlük. A törölközõket sikeresen összepisilték, de legalább jól vannak.
Gyanús volt az egyik anyamacska, hogy nagyon figyelte mit csinálok, mikor ott matattam a szekrényben.
fisligery
03-12-2014, 09:03 PM
Hideg ellen:
http://negrosheep.com/hu/wp-content/uploads/2012/11/cicus_negrosheep.jpg
:)
A tegnapi nap is fárasztó volt.
Tegnap hajnalban fogtam az elkészült macskaóvodát (jó nagy kartondoboz, óvoda felirattal :haha:), és betettem a konyhaasztal alá. Kibéleltem rongyokkal, panasz nem lehetett rá, kész kis palota lett. Egyenként fogtam a 9 cicát és beletettem õket. A két nagy is odaült. El is fáradtam, úgyhogy bejöttem a szobába. 1 óra múlva kimentem, az óvoda üres, a kismacskák meg megint a szekrényben. :duhos:
Szerintem az idétlenebbik hurcolta õket vissza, a másiknak szerintem nem tetszik hogy a kicsik a szekrényben vannak. Meg nem is akar oda felugrani hozzájuk. Elég rossz hely, mert fentre tették õket és onnan még ki és le is eshetnek. Már tudnak elõre menni, kapaszkodni, mászni, nem rég a szemük is kinyílt.
Majd ideteszek néhány fényképet, csak mindig sok a dolgom és még nem másoltam õket át gépre.
Itt van amit készítettem nekik, de ehelyett elõször visszavitték az anyamacskák a cicákat a szekrénybe, azóta meg újra költöztették õket, most épp egy ágy alá. :hogymi:
Pedig nem csodálatos ez az óvodaépület? :D
http://i.imgur.com/6k6ec4V.jpg
Dream_walker
03-15-2014, 12:42 PM
Amíg úgy mond forgalmas helyen lesznek, addig el fogja pakolni õket a nagy.
Olyan hely kell nekik, ahol jó esetben nem látszódnak, és nincsen mozgás. Nem véletlenül kerültek a szekrény mélyére :)
Ha a dobozt beteszed egy félreesõ sarokba, esetleg húzol is elé valamit takarásnak, hogy úgymond kiessen a mozgásból, akkor nagy valószínûség szerint ott fognak maradni. Az ágy alatt is jó nekik a hely, vágj le annyit a doboz tetejébõl, hogy beférjen :)
A konyhában nem szoktunk járkálni, odatettem, be az asztal alá, az a ház egyik legnyugodtabb helye lehetett volna, de valamiért mégse tetszett nekik. A szekrény a folyosón van, ahol elég sûrûn rohangálunk, úgyhogy azért se értettem, hogy miért oda tették õket. Az ágy alá pakolás viszont elég logikus ebbõl a szempontból.
Ha abbahagyják az anyáskodást, akkor ivartalanítani kell õket, nincs mese. A kismacskák apja már itt ólálkodott tegnap a ház körül.
A kicsik kinõtték az óvodát. 2 napja rohangálnak a házban, aminek nem örülök. Az egyik anyamacskának se tetszik. Sötét a szõnyeg, nem is lehet õket látni, nem lenne jó a rájuk lépnénk. Az egyik ma le volt sérülve, a nyakával volt baj. Nem is csodálom, mert nem normálisak, felmásznak a székre, aztán onnan meg leugrálnak. Van amelyik fejest ugrik és koppan a padlón. Megtanultak dorombolni. Amellett mától elkedtek fújni és köpködni. Nem is kicsit, elég hozzájuk közelíteni és sorozatot köpnek.
Grafitos
04-01-2014, 07:17 AM
2205
Van 2 afrikai csigám..(nem õk azok) a mi éghajlatunkat nem kedvelik annyira és nem nõnek gyorsan. Idejük nagy részét a föld alá ásva töltik, vagy csócsálják a salátát meg a szépiát.
Imádom bámulni õket..iszonyat lassúak, mégis mindig történik velük valami..
Jobb mint 1 meditáció:haha:
...kullancs,kullancs,kullancs...ha a vasút mellé megyünk kullancs,ha az erdõbe kullancs,még a zöldséges elõtt is kullancs...be van csöppentve a kiscsaj,de csak azért is rámásznak....:duhos:
..lehet,hogy ez megérdemelne egy topicot,,,,..vagy van már?..."kullancsok,pókok,vérszívók"....többen halnak bele,mint zombitámadásba..praktikák,tapasztalatok...
raktaros
04-01-2014, 04:26 PM
Nekünk is tegnap mindkét kutyában volt, pedig a falu közepén vagyunk, szemben lévõ kertbe jöttek át míg kertészkedtünk.
Az egyikbe valami fura, kicsi, piros seggû kullancs volt, olyan erõsen kapaszkodott, hogy ki sem tudtam szedni teljesen, a feje benne maradt :(.
Már sok kullancsot szedtem ki, azok könnyen kijönnek mindig, de ez mintha odanõtt volna, pedig talán csak pár órája volt benne.
Remélem hamar kilökõdik.
Nekünk is tegnap mindkét kutyában volt, pedig a falu közepén vagyunk, szemben lévõ kertbe jöttek át míg kertészkedtünk.
Az egyikbe valami fura, kicsi, piros seggû kullancs volt, olyan erõsen kapaszkodott, hogy ki sem tudtam szedni teljesen, a feje benne maradt :(.
Már sok kullancsot szedtem ki, azok könnyen kijönnek mindig, de ez mintha odanõtt volna, pedig talán csak pár órája volt benne.
Remélem hamar kilökõdik....ilyenek a Bükkbe voltak bennünk tavaly,csodálkoztam is .hogy ilyen pici,kölykök lehetnek,vagy egy új faj? a cseppek jók a kutyára,nem fúrja bele magát csak kapaszkodik,mászik a szõrén,de persze ha haza jön velünk nekem álmomba letépheti a fejem :D
Azóta sincs jól a cica, nem tudja rendesen tartani a fejét. Én biztosra veszem hogy leugrott valahonnan és fejre esett. Állatorvos is szóba került. Nem úgy néz ki mintha fájna neki, nézelõdik, próbál menni is, csak nagyon oldalra van a feje és nem tud felegyenesedni. :(
Grafitos
04-02-2014, 06:56 AM
A hétvégi kilátó túra után 3 volt Grafitban..ebbõl 2, a friss kullancsnyakörv alatt közvetlenül..:(
A hétvégi kilátó túra után 3 volt Grafitban..ebbõl 2, a friss kullancsnyakörv alatt közvetlenül..:(
..próbáld meg az EXSPOT..cseppentõt...6db van a dobozba,4800,- a tarkójára kell a bõrre csepegtetni,ahol nem tudja lenyalni,3 napig ott ne simogasd,mert ránk mérgezõ,szépen beszívja a bõre és nem fúrja bele magát a kullancs,kb 1-2 hónapig véd,súlytól függõen..biztos rossz illata lesz a kutyának tõle és nem szeretik....
https://www.petissimo.hu/kutyaknak/eloskodok-ellen/spotok/exspot-racseppento-oldat.html?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=Arukeresok&referer=argep.hu
Tegnapelõtt kiment a macskánk az udvarra és megölt egy madarat. Ma kiment a macska, megölt egy nyulat. Szórakozásból, mert annyit kapnak enni hogy nem gyõzik felfalni a sok macskaeledelt. Még jó hogy csak karommal vadásznak és nem viszik ki az egyik puskámat is. :rolleyes:
Fallout11
04-06-2014, 04:09 PM
Nektek akkora kertetek van hogy még nyúl is él benne? :D
Nincs olyan nagy, de itt a nyúl és a mókus szabadon él, rohangálnak az utcákon, a kertekben, minden háznál van vagy fekete, vagy vörös mókus. Néha olyan sok hogy tömegverekedést is rendeznek, fõleg ha mogyoróról van szó. Nyúl meg minden bokorban van. Tüsszentek egyet és egy nyúl átrohan elõttem ijedtében a hátsó udvarban. Biztosan lakik egy-két darab a garázs mögött. :)
Dream_walker
04-08-2014, 06:30 PM
..próbáld meg az EXSPOT..cseppentõt...6db van a dobozba,4800,- a tarkójára kell a bõrre csepegtetni,ahol nem tudja lenyalni,3 napig ott ne simogasd,mert ránk mérgezõ,szépen beszívja a bõre és nem fúrja bele magát a kullancs,kb 1-2 hónapig véd,súlytól függõen..biztos rossz illata lesz a kutyának tõle és nem szeretik....
https://www.petissimo.hu/kutyaknak/eloskodok-ellen/spotok/exspot-racseppento-oldat.html?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=Arukeresok&referer=argep.hu
Ezt nem ismerem, de mi a nagyobb állatokhoz a Butox nevût használjuk, nem kifejezetten kullancsriasztó, hanem egy csomó rovar ellen jó. Elsõsorban a szúnyogok meg a legyek ellen kell a szarvasmarháknál, de kullancsot sem szoktam látni bennük, pedig legelõn vannak tartva.
Vietnamiveteran
04-08-2014, 06:47 PM
Ezt nem ismerem, de mi a nagyobb állatokhoz a Butox nevût használjuk, nem kifejezetten kullancsriasztó, hanem egy csomó rovar ellen jó. Elsõsorban a szúnyogok meg a legyek ellen kell a szarvasmarháknál, de kullancsot sem szoktam látni bennük, pedig legelõn vannak tartva.
Szerinted a bárányaimra is használhatom ? Sok a légy zavaróan sok és kullancsot is sokat találtam bennük .
Fallout11
04-08-2014, 06:58 PM
Nincs olyan nagy, de itt a nyúl és a mókus szabadon él, rohangálnak az utcákon, a kertekben, minden háznál van vagy fekete, vagy vörös mókus. Néha olyan sok hogy tömegverekedést is rendeznek, fõleg ha mogyoróról van szó. Nyúl meg minden bokorban van. Tüsszentek egyet és egy nyúl átrohan elõttem ijedtében a hátsó udvarban. Biztosan lakik egy-két darab a garázs mögött. :)
Igen a mókusokra emlékezem a videóidból, de a nyúl újdonság :-)
Dream_walker
04-08-2014, 07:03 PM
Szerinted a bárányaimra is használhatom ? Sok a légy zavaróan sok és kullancsot is sokat találtam bennük .
Elméletileg minden gazdasági állatra jó, szóval szerintem igen. Gondolom kevesebb kell rájuk, de ezt nem tudom, mert nekünk bográcséretten elválnak útjaink a bárányokkal (illetve más téren folytatódik az együttmûködés :D ), és addig meg nem szükséges nekik. Meg amúgy is ritkán van birka itt.
Yrkon
05-19-2014, 08:11 AM
Kutya: (befekszik mögém, aztán kitúr:)2825
Egyik szomszéd macskája:2826 Van saját erõdje :)
Nálunk meg tüzel az egyik macska. Éjjel-nappal üvölt, de olyan hangosan hogy nem lehet tõle se aludni, se dolgozni. Szerencsére a többi csendben van. :)
Grafitos
05-19-2014, 08:51 AM
ÁÁ..azt a hangot egyszerûen nem bírom elviselni.. Kicsit olyan mint a gyereksírás, csak még idegesítõbb és vészjóslóbb.
Nálunk meg tüzel az egyik macska. Éjjel-nappal üvölt, de olyan hangosan hogy nem lehet tõle se aludni, se dolgozni. Szerencsére a többi csendben van. :)
A két nagyobb macska veri a két kicsit. Az egyik azért mert ideges a terhessége miatt, a másik meg azért mert tüzel. Úgyhogy szegény kislány és kisfiú folyamatosan sorozva van pofonokkal.
Most meg a fiú fogta magát és beleugrott a mosogatóvízbe. Értem én hogy meleg van, de nem a mosogatószeres vízben kéne lábat mosni az edények között. :haha:
Az anyja is csinált ilyet, mikor kismacska korában magára öntötte a sampont. Aztán nyalta lefelé a hátáról és habzott a szája. :rolleyes: Alig tudtuk lemosni róla.
Elfojt a cica magzatvize, betettük a fürdõszobába. Van doboza, kibélelve rongyokkal. A fia meg aggódik a fürdõszobaajtó elõtt, mert nem érti hogy mi történik az anyukájával.
Téves riasztás, lehet hogy mégse szül. Viszont nagyon furcsán viselkedett, pofozás helyett mosdatta a fiát és megpróbálta a nyakánál fogva elvinni. (Ami elég vicces, mert a fia már majdnem akkora mint õ.) :D
Mégis megtörtént, 6 cica lett, 5 megmaradt. Mindegyik úgy néz ki mint az anyukája.
...focizzunk!.... 3117
...ez az én kajám!.....3118
Az anyamacskánk szoptatta a nagy fiát. :haha:
3250..az nem árt ha többen tudnak vezetni a családban
Térképet tud olvasni, vagy szimat után vezet? :haha:
Monitor a padlón, minden a padlón, egy törött pohár is a padlón. Ez már megint a lánycica volt. :mad: Nem tudom miért nem viselkedik rendesen. Kellene neki egy állatorvos, meg egy ivartalanítás.
4 macskánk ivartalanítva lett. 2 anyacica, a viselkedésük nem változott. Kivéve azt, hogy nem akarnak kimenni és nem ülnek az ablakban, nem várják a kandúrokat. Talán kicsit nyugodtabbak, viszont az egyikük egész nap el van bújva és mindig nagyon szomorú a hangja. Eddig is az volt, de most is az, talán még jobban. Nem tudom mi baja van szegénynek.
A nagyra nõtt fiú cica jól van, a kislánycica is boldog. Nem fájt semmijük, pedig azt hittem hogy rosszul lesznek a mûtét után. Szerencsére semmi bajuk nem lett.
A monitorlelökdösõ cicalány mûtétje elmaradt, mert elbújt és nem találtuk meg mikor a többit vittük az orvoshoz. :hogymi:
szfenikus
10-30-2014, 05:44 PM
saját háziállataim: liba, kacsa, tyúk (magyar, brahma, red master), csirke, kutya, macska, paripa, háziegér. Az utóbbi három az egér kivételével inkább játszópajtás...
Grafitos
10-31-2014, 08:31 AM
A paripáról dobsz egy képet...imádom a lovakat
..bár ez nem saját kisállat sírja,de igazán megható és szívbemarkoló,hogy valaki ennyire szerette a kedvencét...a kirándulás közben találtuk ezt a sírt ....remek ember lehet aki halottak napján kiment és megemlékezett...4210
Van egy új háziállatunk. Bejött a házba egy fekete mókus. Ugrált, aztán valahová eltûnt. Nem tudjuk merre lehet, de bent van a házban. :hogymi:
Grafitos
11-06-2014, 09:35 AM
http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f1/7f/58/f17f5808f6a8f3abb990432b3aea1276.jpg
Hasonlót szeretnék venni a kutyámnak..Természetesen nem találok hasonlót sem itthon, szóval ha kell varrathatom meg 10+ezer ft-ért
Kiment a mókus. Nem láttam hogy pontosan mi történt, talán a macskákkal is kergetõzött, de egy csomó dolog leesett a konyhában (semmi nem tört össze) aztán kifutott.
gyûjtögetõ
11-06-2014, 10:28 PM
Grafitos esetleg?
http://www.aliexpress.com/item/Army-Tactical-Dog-Vests-Outdoor-Military-Dog-Clothes-Load-Bearing-Harness-SWAT-Tactical-Dog-Training-Molle/32222041093.html
Grafitos
11-07-2014, 09:03 AM
Esetleg ok lehet..köszönöm a linket.de táskák nélkül is 13-14 ezer lenne..úgy látszik ez az ára
Bagaméri
11-17-2014, 09:02 PM
Fiúk, fiúk.
Ez itt egy túlélõ fórum. Nem kedvenceseké. Mit tartanátok, ha beüt a krach?
Neeem, ez prepperfórum. ;) Igaz, a két fogalom között néha nem is olyan nagy a távolság.
Bagaméri
11-17-2014, 10:23 PM
De azért kitárgyalhatnánk egy minimális álattartást.:haha:
Pl 5-7 Tyúk. 10-15 csirke, 3 váltásban. 1 bak és 2 anyanyúl. Ha gyerek van akkor kecske.
Másnak ötlete?
Van már kutyás, macskás, csirkés, lovas, méhes, de még gilisztás topic is. :haha: Meg vitatopik arról, hogy kutya vagy macska a jobb.
Ez a topic csak arról szól, hogy mindenki a saját állatairól írjon pár szót, vagy osszon meg képeket. :beer:
A kandúrunk, Jake ismerkedik a Sig P320-al.
https://www.youtube.com/watch?v=fBJGiqJQGF8
:cool:
Dream_walker
11-23-2014, 09:05 PM
Lett egy macskánk, kondor névre hallgat (legalábbis fog).
szfenikus
11-24-2014, 10:03 PM
Fiúk, fiúk.
Ez itt egy túlélõ fórum. Nem kedvenceseké. Mit tartanátok, ha beüt a krach?
150-200 db. tyúk több tucat kakassal, pár tucat juh, egy pár fogatos ló, szürkemarha, kacsa-liba, gyöngyös...jelenleg is vannak ilyen állataim, kivéve a juhot és a marhát...ahhoz terület kellene...
Szegény cicánk kezdi elérni a nyugdíjas kort. Felugrana a fotelra, leesik. Felmászna a fotelra, leesik. Leugrana a székrõl, rosszul ugrik, megüti magát. Nyáron az allergiája miatt tüsszög, télen a hideg miatt. Le is fogyott, tiszta csont lett a macska. :(
mossberg-operator
01-21-2015, 01:03 PM
4944
mmilan21
01-21-2015, 09:41 PM
Mik azok? Kis görények?
Nem inkább borzok? :)
A macskánk hátán van valami sebesedés és a farkáról lehullt a szõr. A Wikipédián megnéztük, úgy tûnik hogy bolhaallergia. Egy eltévedt bolha megcsípte, aztán tovább állt. Legalább tudjuk hogy nem súlyos a probléma.
Nem tudom hogy mi van, de az összes macskánknak baja lett. Valamiféle fertõzés lehet, vagy nem tudom, de a nyakuk és a hátuk is sebes és dudorok vannak rajtuk. Az összes macska vakarózik mint az õrült. Rákerestem de rengeteg dologtól lehet ez. Ha csak allergia lenne, az csak az egyiknél jelentkezne, nem az összesnél. Inkább olyan mintha egymástól kapták volna el.
Zacskóbicska
05-21-2015, 04:41 AM
Bolha és rüh elleni szerrel kezeld le õket. Ettõl bajuk nem lesz, de gyorsan csökkented a variációs lehetõségeket.
Az lesz, mert valamit kezdeni kell velük. Egyre rosszabbul néznek ki.
Megvizsgáltam az egyiküket. Elég emberes méretû bolhát találtam a szõrében.
Zacskóbicska
05-22-2015, 05:04 AM
Az okozhatja a vázolt problémát.
fater.lajos
05-24-2015, 05:52 PM
Amikor Afrikában voltam, akkor a földi bolhák (meg a tetû...) ellen háziállatnak való bolhaellenes nyakörvet hordtunk a bokáinkon. Anti-allergén is van köztük. Ha nekem jó volt, jó lesz a macskának is.
Jake fürdés után. :)
http://i.imgur.com/lef5wHL.jpg
Az elõbb elájult a macskánk. Kitisztítottuk a sebét, semmi elõjel, látszólag semmi baja, egyszer csak eldõlt és hiába ébresztgettem, nem tért magához. A szeme hátrafordulva, nem reagált semmire. Eltelt vagy fél perc mire felébredt. :hogymi: Elég csúnya a seb a hátán, alkoholos sebtiszítítóval mostuk le neki, meg kapott egy sebtapaszt, gézt.
Gondolom nem éri el a sebet, nem tudja kinyalogatni. Ha nem tudod állatorvoshoz vinni, akkor ezt a mosást alkalmazd még pár napig és ha van otthon, akkor kend be valamilyen sebgyógyulást elõsegítõ kenõccsel (Bepanthen Plus, Tetran). De, ha elájult szegény, akkor valószínû, hogy nagyobb gond van. Metamizole (Algopyrin)hatóanyagú humán lázcsillapító adható macskának, kb. egy nyolcad tabletta.
Köszönöm a tanácsokat! Most már nem tudja nyalogatni a sebet, mert lazán körbekötöttem gézzel. Pár naponta kitisztítom neki, aztán remélem rendbe jön. Nem lázas, ránézésre teljesen jól van, csak a háta néz ki rosszul.
Kiment az egyik anyuka macska és evett valami mérgezõ növényt vagy nem tudom. Tegnap csak hányogatott, de ma már rettenetesen beteg. Erõs fájdalmai vannak, alig kap levegõt. Inna, de nem tud. Próbáltam szívószállal itatni, de nem bírja lenyelni a teát. :( Nem tudom mi lesz vele.
Kicsit kezd jobban lenni, de az a baj hogy nem iszik. De nem sír és nem ad ki ijesztõ hangokat. Csak pihen. Néha kicsit próbál dorombolni, azzal akarja nyugtatni magát. Remélem rendbe jön a következõ néhány napban.
Ádám Csaba
04-06-2016, 06:49 PM
Lehet teljesen hülyén hangzik amit kérdezek, de még sose volt macskám, ezért tanácstalan vagyok.
Ha szerzek valahonnan egy kismacskát, akkor azt hogy lehet a tanyához hozzászoktatni, hogy ne menjen el? Elég ha rakok ki neki enni és inni?
Nyár folyamán akarok beszerezni valami jóvágású macskát, de abszolút laikus vagyok a témában!
WestBam
04-06-2016, 09:07 PM
A macska egy bonyolult állat. Kinti macska lenne vagy kinti-benti?
Oltásokat adasd be neki kis korában, fõleg tanyán. Ha lány lesz akkor várhatóan lesz szaporulat bõségesen, illetve majd párzásidõben lesz szerenád a kertben :D
Ha fiút szerzel akkor meg sokszor szintén fõként párzási idõben napokig-hetekig nem is fogod látni. Én a helyedben amint felnõ kellõen ivartalaníttatnám. Utána sokkal kezesebbek lesznek, fõleg a fiúk, akkor már nem annyira jellemzõ rájuk az elcsatangolás sem.
Mivel egy kismacska aranyos így foglalkozni fogtok és kell is vele, hogy ne vaduljon el, fõleg mivel gyerek is van.Imádni fogja ha nagyobb lesz és már nem a farkánál fogva vonszolja akkor a macska is viszonozza a szeretetét. Enni kell neki adni, kell neki valami kis hely ami az övé bár jellemzõen maguknak válassztják ki úgy is a kedvenc helyüket. Ha be mehet akkor az valószínûleg az ágyatok lesz :haha: Lehet valamennyire tanítani de egy macskában soha ne bízz meg. Tudod, a macskák küldetése az emberiség leigázása :D
Én kicsit mást javasolnék.
Ne hagyd hogy legyenek kismacskák, menhelyrõl szerezz be macskákat. Ott is vannak kicsik, de ha öreget viszel, azok is tudnak vadászni. Ráadásul a menhelyes macskák már mind ivartalanítva vannak, úgyhogy nem veszed magad azon észre, hogy 20 macskád van és nem bírod õket ellátni. Menhelyrõl vigyél kettõt, akkor nem fognak unatkozni. Legyen mondjuk 7 nap, hogy bezárva tartod õket valahová, adj nekik enni, próbálj velük barátkozni, legyen meg a gazda-macska kapcsolat. Utána úgy már tudni fogják hogy nálad vannak otthon. :)
WestBam
04-06-2016, 10:23 PM
Ezért írtam, hogy amint kellõen felnõ ivartalaníttatni kellene máskülönben nem lesz otthon a fiú macska vagy lesz egy teherautónyi kismacska. Elvadult macskából is kezesbárány tud lenni ivartalanítás után.
Nálunk az egyik cica akkor lett barátságosabb, mikor kiszökött, kint mérget evett, aztán ápoltam mikor haldoklott. Valahogy mégis meggyógyult, azóta engedi hogy ölbe vegyem meg barátkozik. :)
Bella már megint alkotott.
Bagolyhuhogást utánoztam, erre tisztára megbolondult a macska, elkezdett morogni mint egy oroszlán és kirontott a szobából. :haha:
De a múltkor is volt egy hasonló, van ilyen farsangi cicafül, attól nagyon fél. Nem mer bejönni a szobába ha látja.
Ádám Csaba
04-13-2016, 03:45 AM
Köszi a tanácsokat! A tanyára akarok macskát, de nem a lakásba! Fõ cél, hogy ne legyenek rágcsálók. 20 km-re van egy menhely, megnézem ott a választékot! Nincs nagy igényem, így biztosan találok alkalmas egyedet! Ha ivartalanítottak, akkor is érdemes kettõt beszerezni? Úgy értem, hogy ne unatkozzon...
Igen, gondolom 2 macska elbarátkozik egymással. Ha kinti macskák akkor meg úgyse esznek túl sokat, fõleg nyáron, ha tudnak odakint bogarászni.
Zacskóbicska
04-15-2016, 06:06 AM
Köszi a tanácsokat! A tanyára akarok macskát, de nem a lakásba! Fõ cél, hogy ne legyenek rágcsálók. 20 km-re van egy menhely, megnézem ott a választékot! Nincs nagy igényem, így biztosan találok alkalmas egyedet! Ha ivartalanítottak, akkor is érdemes kettõt beszerezni? Úgy értem, hogy ne unatkozzon...
A macska a rágcsáló gondot nem fogja megoldani. Evolúcióból adódóan a macska nem irtja ki a rágcsálókat, hanem tenyészti õket. Csak a satnya példányokat vadássza le. "Gondol" a túlélésére és a táplálékforrás mindenkori fennmaradására. Összességében meg fogja neked oldani, hogy a rágcsálóid gén-és egészségi állománya mindenkor a legjobb legyen.
Ádám Csaba
04-15-2016, 11:29 AM
Akkor marad a hagyományos egérfogó!
Ihasz Laci
04-15-2016, 12:09 PM
Akkor marad a hagyományos egérfogó!
a kis rohadekok hamar felismerik am az egerfogot meg a csapdakat. ahogy elkezdez csapdazni az elejen sikeres lesz aztan egy ido utan szinte semmi nem lesz a csapdakban. kulonbozo csapdakat kell hasznalni es valtogatni oket idonkent.
de arra is vigyazz, hogy a kutyaid ne dugjak az orrukat (szo szerint) a csapdakba! olyan helyre kell tenni oket ahol nem tudnak hozzaferni.
ez egy eleg jo csapda, teljesen onmukodo es tobb patkanyt is lehet vele fogni
https://www.youtube.com/watch?v=Vdlg48c78HQ
hasonlo elven mukodik ez is
https://www.youtube.com/watch?v=lFHS9XAIBfI
Ádám Csaba
04-17-2016, 06:45 AM
Nekem mûködött az egérfogó...
mmilan21
04-17-2016, 07:37 AM
Nálunk is beválik. Elõbb-utóbb megfogja a csapda õket.
Szerintem a városi környezetben az egerek jobban szocializálódhatnak a csapdákra, ezért kikerülhetik azokat.
Nálunk volt már egy-két ilyen delikvens.
A patkányok okosabbak ilyen téren. (Ahogy az elsõ videón is látható.)
Ihasz Laci
04-17-2016, 08:17 AM
persze, hogy megfogja. mindig van egy ket eger amelyik belemegy a csapdaba.
az szamit, hogy hosszu tavon mennyit fog meg a csapda.
ha komoly problema van a ragcsalokkal akkor a csapdazas magaban nem sokat tesz. foleg miutan felismerik a csapdat. ezert kell tobb felet hasznalni es valtogatni oket.
ha csak a szokasos egy ket eger meg patkany garazdalkodik akkor azokat viszonylag hamar el lehet intezni.
Ihasz Laci
04-17-2016, 08:34 AM
de egy jo legpuskaval egy jo este alatt is sokat el lehet intezni
https://www.youtube.com/watch?v=Q_6PoUSTSTM
mmilan21
04-17-2016, 10:58 AM
de egy jo legpuskaval egy jo este alatt is sokat el lehet intezni
https://www.youtube.com/watch?v=Q_6PoUSTSTM
A légpuska lövedékre nem immunisak. :D
Ádám Csaba
04-25-2016, 02:49 PM
Napokig dolgoztam fel az információt, de arra jutottam, hogy nem veszek más csapdákat!
Indok: Csapdát nem ismeri ki az egér, mert csak egyszer találkozik vele. Szerintem váltogatom a kajákat a csapdában és majd csak összeszedi a rágcsálókat. (Nem volt eddig még nagy invázió, de tartok tõle, hogy elszaporodnak, ha több állat lesz a tanyán.) Miket szoktatok az egérfogóba rakni? Én a kutyatápot és áztatott kukoricát találtam eddig a legjobbnak!
WestBam
04-25-2016, 07:53 PM
Dió és mandula. Nálunk ezek jöttek be leginkább.
mmilan21
04-25-2016, 08:07 PM
A kolbász végébõl szoktam lecsípni egy darabot, arra mindig harapnak az egerek.
Üres csapdával is olykor összejön az egérfogás.
Patkányok miatt már nem aggódok. Néhány napja eljátszottak a kutyák eggyel.
Ugyanúgy otthagyták utána mintha gyíkot vagy siklót fogtak volna. Ment is a komposztdombba a teteme.
A vakond populációt is így tartják egészséges szinten.
Én egyébként nem piszkálom a vakondokat, mert a lótetûkkel elbánnak szépen a veteményesben. Néhány kitúrt növény jobb, mint egy tucatnyi elrágott növény.
Ádám Csaba
04-25-2016, 08:59 PM
A vakond a veteményesben is bosszantó, de a parkosított udvarban az igazi....
Még azt is szoktam szidni, aki kedveli a vakondokat. Azóta útálom a Csehszlovák kisvakondot is!
A kolbászt nálam nem kedvelték az egerek.
Diót és mandulát meg kipróbálom majd!
Olyan öröm ért, hogy az egyik garázsunk teteje és a plafon közé szült egy környékbeli cica 3 gyönyörû kiscicát.
Ilyen kicsit azelõtt még nem láttunk. Nájlon a plafon, így átláccik és követhetõ mi a szitu.
Már 2 hetesek kb, szemük már nyitva, már másztak kicsit ide oda.
A lényeg, hogy szeretnék 1et megtartani. Az anyamacsek félõs, nem simogatható féle.
Nem tom ez hogy megy macskáéknál, ha már jönnek mennek, talán nem viszi el az anyjuk õket,
hogyan édesgetek egyet magamhoz?
Még nem tudjuk melyiket szeretnénk, mert mind szép. 1 fekete kis fehér foltal, 1 világos szürke csíkos és 1 sötét szürke csíkos.
Hogy megy ez?
Nem voltam cica párti de ez 1 különleges eset.:)
Köszi.
Az lesz ha még jobban megnõnek.
shadow177
06-24-2016, 09:52 AM
Napokig dolgoztam fel az információt, de arra jutottam, hogy nem veszek más csapdákat!
Indok: Csapdát nem ismeri ki az egér, mert csak egyszer találkozik vele. Szerintem váltogatom a kajákat a csapdában és majd csak összeszedi a rágcsálókat. (Nem volt eddig még nagy invázió, de tartok tõle, hogy elszaporodnak, ha több állat lesz a tanyán.) Miket szoktatok az egérfogóba rakni? Én a kutyatápot és áztatott kukoricát találtam eddig a legjobbnak!
Egyértelmûen a csokoládé és a dióbél volt a legfogósabb.
Saját háziállatok. A háromból kettõ ideért.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1180900608636293&set=a.734306666629025.1073741826.100001490964446&type=3&theater
Fürdetõs történet. :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1182719468454407&set=a.734306666629025.1073741826.100001490964446&type=3&theater
Kiszökött a macskánk, befutott az erdõbe, és ezen össze is vesztem az asszonnyal. Mondta hogy minek nyitottam ki az ajtót, meg hogy most örökre elveszett, sose jön vissza, eltéved, eltûnik, kész vége, nem lesz már meg soha.
Hiába szövegeltem, hogy dehogynem, kicsit kint lesz aztán majd 1-2 nap múlva hazajön és kész. De nem, meg hogy én nem értek a macskákhoz.
Persze másfél nap után itt nyávogott az ajtóban hogy be akar jönni. Épp csak túrázott egyet, az esõben menedéket épített, meg bushcraftozott. Nem kell félteni a macskákat. Ha kimennek az még nem jelenti automatikusan azt hogy nem jönnek ha megunják a szabadságot. :)
(Amit nem tudok az az, hogy annyira brutális esõ volt egész nap, akkor hogy jelent meg kicsit késõbb, teljesen száraz bundával. Milyen messzire ment el? A legközelebbi szomszéd ház vagy fél kilométerre van.)
Zacskóbicska
09-01-2016, 06:18 AM
A macska nem hûséges állat. Oda költözik, ahol jobban érzi magát.
Hozzánk is átjár egy kandúr. Látszik rajta, hogy gondozott, nyakörve is van, valami bolhaûzõ lehet. Rendszeresen nyomulna befelé a házba. Nem tudom errõl hathatósan lebeszélni. Szétrúgni nem akarom, nem az én mûfajom. A múltkor olyan elszámtsággal volt, hogy elspricceltem gázsprayval a feje fölött. Kicsit kaphatott belõle, mert mindjárt elbukfencezett a francba. Két napig nem jött, de utána mintha mi sem történt volna. Most a csúzli és kenyérgalacsin van mûsoron. Ha bejön az ajtón, lövök.
Állatorvos sztori.
http://amerikaimagyarok.blogspot.com/2016/09/allatorvos-amerikaban.html
A macskáink ma hajnalban kinyírták a 4.-ik egeret is. A rágcsálók ostromolják a házat, de a védelem kitart! :D
Õ volt a kisbarátom, amíg élt. Miután eljöttünk Magyarországról, pár hónapra rá elpusztult. Nyaktól lefelé lebénult és el kellett altatni.
https://i.imgur.com/KZ4slC4.jpg
Családdal nagyon barátságosan viselkedett, meg a volt barátnõmet is bírta, de csak kevés más embert tûrt meg a kapun belül. Egyszer még engem is megijesztett. Hazaértem, beléptem a kapun, õ meg elõször nem ismert meg és morogva vicsorogva nekem ugrott. Aztán közelrõl észrevette hogy én voltam az, erre teljesen rájött hogy mit csinált és nagyon szégyellte magát, de annyira, hogy vonyítva elfutott. Nem is tudtam rá haragudni.
https://i.imgur.com/EfDUC4r.jpg
Sokszor volt elengedve, néha meg volt kötve, fõleg éjszakára. Volt pár bolond kutyánk, de benne meg lehetett bízni, nem szökdösött el. Egészen addig nem volt gond, amíg idegenek nem jöttek be a portára.
Signore
10-16-2018, 09:25 AM
Üdv!
Ne csak családtagjainkra, otthonunkra, értékeinkre vigyázzunk, hanem állatainkra is!
Legyen megfelelõen nevelve az állat, legyen biztonságos a kerítés!
"Gugl" keresõbe beírva: Így lopnak kiskutyát - Darwin. Tanulságos. Több nagytestû kutya is van a háznál, mégis könnyen ellopják a kicsit.