View Full Version : Ezt venném (van már vele tapasztalata valakinek?)
Grafitos
09-02-2014, 01:37 PM
Már megvette az a gáz..én sem lelombozni akartalak ezzel a kínaiszagú dumámmal, csak szerintem 1az egyben az, ami ugyebár ebben az esetben nem azt jelenti, hogy szXrt vettél, mert a kínai szûrõkrõl a visszacsapószelep hibája, meg a gyakori tisztítási igénye mellett még nem nagyon hallottam rosszat, hanem azt, hogy kb dupla az ára.
Remélem legalább a szállítás 1-2 napon belül megtörténik...így az 1 hónap várakozást megspóroltad:thumbup
Legközelebb ebben a topikban elõre kérdezni javallott:)
Már megvette az a gáz..én sem lelombozni akartalak ezzel a kínaiszagú dumámmal, csak szerintem 1az egyben az, ami ugyebár ebben az esetben nem azt jelenti, hogy szXrt vettél, mert a kínai szûrõkrõl a visszacsapószelep hibája, meg a gyakori tisztítási igénye mellett még nem nagyon hallottam rosszat, hanem azt, hogy kb dupla az ára.
Remélem legalább a szállítás 1-2 napon belül megtörténik...így az 1 hónap várakozást megspóroltad:thumbup
Legközelebb ebben a topikban elõre kérdezni javallott:)
Igen a szállítás megtörténik.
Már korábban feldobtam a témát hogy hol érdemes ,választ is kaptam, de a rám jellemzõ "most, mert van és kapkodjunk" szitu bejátszott.
Ez van, már mindegy, ha már duplaáron vettem.....
A visszacsapó szelep hibáról valamit írjál légyszi, vagy aki találkozott már vele.
Köszönöm.
Grafitos
09-03-2014, 07:28 AM
Csak homályos emlékeim vannak, de valami olyasmi volt, hogy ez a szelepecske egy kis mûanyag golyó amit rugó tart a helyén, ami a folyadék visszaáramlását hivatott megakadályozni. Ha ez bekrepál, akkor vagy a mocskos vizet nem szívja be, vagy a tisztát nem tolja ki a rendszer..
Csak homályos emlékeim vannak, de valami olyasmi volt, hogy ez a szelepecske egy kis mûanyag golyó amit rugó tart a helyén, ami a folyadék visszaáramlását hivatott megakadályozni. Ha ez bekrepál, akkor vagy a mocskos vizet nem szívja be, vagy a tisztát nem tolja ki a rendszer..
Remélem ez orvosolható, mert ha nem:mad: ,akkor páran rosszuljártak akiknek ilyen van.
Köszi.
Carpath Skiver (Blade Shop). Ilyen van itt valakinek?
Már nem rendelhetõ, de ez álmaim egyik netovábbja. 10cm-es pengével jobb lenne nekem de így is elfogadnám.... 1cm ide vagy oda...
Lehet egyszer csináltatok valakivel egyet ha nem lesz késõbb se. Gyûjtenem kell addig...sok volt a kiadás mostanság....
Viszont van itt a kis városunkban egy kovács. Kovácsoltatnék vele egy kis baltát.
Van egy Husqvarna élvédõ bõr tokom szíjjal, gondoltam lesz majd belevaló is. Egyenlõre csak árat kérdezek.
Kíváncsi leszek mennyi lesz az annyi....nyelet majd faragok bele én magam.
Grafitos
09-09-2014, 11:37 AM
Ha kovácsoltatsz javaslom ezt alapul venni
http://gox.hu/images/szabo_balta/szabo_03.jpg
Ha kovácsoltatsz javaslom ezt alapul venni
http://gox.hu/images/szabo_balta/szabo_03.jpg
Köszi, már néztem. Jó ez az oldal! Hasonlóban gondolkodok én is, de a bõr élvédõm jó ha 8-10 cm, tehát nem egy nagy jatagány lenne.
Könnyû, kicsi és remélhetõleg használható. Vehetnék boltba is pár ezerért mert azok is jók,
de tudod hogy van ez......ezt inkább érezném magaménak, ilyen nincs még egy. Ezek csak tervek.
Azért köszi mégegyszer.
.....Ennyi erõvel tomahókot is vehetnék......
Grafitos
09-09-2014, 01:00 PM
vagy elõször vehetnél egy fejszét és utána csinálhatnál hozzá egy tokot:D http://magyarprepperforum.org/showthread.php?765-Fejsze-tok-készítés&highlight=fejsze
vagy elõször vehetnél egy fejszét és utána csinálhatnál hozzá egy tokot:D http://magyarprepperforum.org/showthread.php?765-Fejsze-tok-készítés&highlight=fejsze
Egyszerûbb lenne az igaz, ha veszek az is az olcsóbb 1500-2000 ft-s lenne.
Az otthonit nem spájzolom be mert ha nincs a helyén és kell akkor az a baj.
Gondoltam kis dizájnt vinnék bele. Majd meglátjuk.
Megláttam az izsákot ami pont jó lenne nekem:
A Bushcraft.co.hu-n. Tanki készítette ha jól emlékszem.
Remete hátizsák a böcsületes neve.
Na ez az egyik vétel amit nem kapkodok el az biztos. Nem szeretnék otthon izsák gyûjteményt.
Ölég jól!!
Ilyet Rendeltem Lovász Gyula késesmestertõl, csak némi változtatásokkal:
pl 10cm-es penge, sima pengehát, markolat vége....meg ilyenek....
Talán októberben kézhez veszem, most sok a dolga.Alig várom!
http://www.bladeshop.hu/www-bladeshop-hu/eshop/1-1-Kes-bicska/74-2-Carpath/5/1076-Carpath-Skiver
Régóta keresgélek és most megleltem a nekem valót. Ahogy valahol olvastam: "Kést csak akkor ha szerelem elsõ látásra."
Ez az volt.:D
Grafitos
09-17-2014, 12:06 PM
Gyula elég gyorsan dolgozik a többiekhez képest..Kihozza neked 22-nél olcsóbban? Az jó! Gyula minõségben is rendben ahogy hallom.(vagy ha nem, javítja szó nélkül)
A készítési idõre visszatérve..én 2.5 hónapja várom a késemet és még mindig nincs nálam(bár már kész van állítólag..a héten valamikor érkezhet)
De egy Hegyespengénél lehet akár 7 hónap is..Múltkor Hegyes Sanyi nekem 6 hónapot mondott egy vaddisznóra:thumbup
Annyit mondott, hogy lemegy a késkiállítás és utána tud nekiállni. Október végére számítok rá igazán, de majd kiderül menet közben és
sajna nem hozza ki 22-nél olcsóbban, inkább drágább lesz.
Számítottam rá, elfogadtam az ajánlatát ez van és remélem lesz is.
Ha kész lesz egy ideig csönd lesz kés ügyben, mert "szinte mindenre" meglesz a penge.
Stuka
09-18-2014, 02:12 PM
Innen rendelt már valaki valamit?
http://www.euro-kes.hu/
mer találtam 36 ezer ft ért Zero Tolerance bicskát ,csak fura,hogy majdnem az összes ilyen magyar oldalon 50 ezer ft körül van...
igaz itt azt irják 46 ezer ft van leárazva,de mégis,nem szeretnék hamisitványt venni.
cookac
09-19-2014, 07:49 AM
Arra nem gondoltál, h esetleg a többi nem eredeti? Mert minden hamis ami nem kínai.:haha:
mmilan21
09-22-2014, 06:20 PM
Akarok venni egy kézi rádió scannert hordozhatóság végett. Átnéztem a kínálatot, de nem igazán tudok dönteni, hogy milyet vegyek.
Gondolom vannak ebben a kategóriában is jól bejáratott márkák/szériák.
Ami elõnyös számomra:
AAA vagy AA akkuval/elemmel történõ üzemeltethetõség..
Minél nagyobb frekvenciatartomány lehessen vele befogni. (AM, FM, CB, PMR, HAM, légiközlekedés, 25 - 960 MHz hellyel-közzel)
Szeretnék a legalitás határain belül maradni, így a hallgatózás elég lesz egyenlõre.
Strapabírósága legyen minél jobb.
Ha tudtok írjatok valami eszköznevet, linket, kiindulópontot stb...
Köszönöm elõre is!
pappito
09-22-2014, 09:26 PM
Akarok venni egy kézi rádió scannert hordozhatóság végett.
Minél nagyobb frekvenciatartomány lehessen vele befogni. (AM, FM, CB, PMR, HAM, légiközlekedés, 25 - 960 MHz hellyel-közzel)
Szeretnék a legalitás határain belül maradni, így a hallgatózás elég lesz egyenlõre.
http://www.wikihow.com/Choose-a-Scanner-Radio
http://www.ebay.com/gds/Handheld-Radio-Scanner-Buying-Guide-/10000000177628795/g.html
Vasember
09-22-2014, 10:15 PM
Nekem egy Maycom fr-100 van.
mmilan21
09-23-2014, 06:17 AM
Akkor ezek szerint megfelelõ amit néztem:
Uniden UBC 92 XLT: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=931092
Az Ebay-hez képest sem drágább sokkal, van utánvét ami nekem fontos és csak 1100Ft-ba kerül a szállítás.
Egy vélemény is van a terméknél és egész jókat ír róla.
Nem olcsó a többi szkennerhez képest, de széles frekvencia sáv vételére képes, tárolhatóak a csatornák benne, adnak hozzá két ceruza aksit és töltõt is.
Aprólékos frekvencia váltási lehetõség, így megtalálható a legmegfelelõbb vételi frekvencia, na ilyen még nincs itthon.
Persze ahogy elvárható, hallgathatom az AM/FM rádió adókat is.
Mindennapos, hosszútávú használatra megfelelõ.
A. L. Ias
09-23-2014, 02:06 PM
Ha fontos a CB sáv, akkor mindenképpen olyat keress ami tudja az SSB üzemmódot. A "nagy CB-sek" ugyanis ezt az üzemmódot használják. Az AM szinte kihalt, az FM a CEPT szabvány miatt (max. 4W teljesítmény) csak rövidtávra jó. CB-n életet leginkább az SSB-n találsz.
mmilan21
09-23-2014, 08:02 PM
Ha fontos a CB sáv, akkor mindenképpen olyat keress ami tudja az SSB üzemmódot. A "nagy CB-sek" ugyanis ezt az üzemmódot használják. Az AM szinte kihalt, az FM a CEPT szabvány miatt (max. 4W teljesítmény) csak rövidtávra jó. CB-n életet leginkább az SSB-n találsz.
Kösz a tippet, a CB is fontos nekem.
Egyébként néhány hónapon belül fogok venni egy szkenner, így legalább körbejárhatom a témát.
UI.: Okosabban belegondolva jobb lenne egy sok frekvenciát vevõ kézi rádió és PMR/CB adó készülék SSB üzemmód támogatással.
Na majd meglátom mit találok.
UI.2: Ilyet nem találni a interneten. Marad a szkenner. Egyenlõre.
nem egy UCO gyufa, de most okt 9-10-11-én akcióban 99 ft/dobozért szerintem rápróbálok:
vaude vihargyufa (http://www.overlandbudapest.hu/vaude-vihargyufa-doboz.html)
(ha valakinek megtetszik és elõttem ér oda pls ne vásárolja fel az összeset, de ha mégis legalább egy tesztet dobjon róla :D)
illetve ha már rádió még ha nem is CB;
a baofeng uv-b5-höz szemezek egy ilyennel: Nagoya antenna (http://www.aliexpress.com/item/SMA-F-Female-Dual-Band-Car-Mobile-Antenna-for-BAOFENG-UV5R-Plus-UV5RE-Plus-Wouxun-KG/1206240105.html)
megdobja a hatótávot? van értelme?
A. L. Ias
10-08-2014, 08:49 PM
Szerintem van.
Elméletileg több, mint másfélszer olyan erõs lesz a kimenõ adás. Ez nyomot hagy a hatótávon is. Viszont ennél többet jelent, hogy az antenna 3 méterre (mondjuk magasabbra) kerülhet a rádiótól.
Viszont ez az antenna mágnestalpas, azaz számítanak az antenna alatti fémlemez földsík hatására. Csak akkor lesz hatásos, ha valami fémlemezre teszed (pontos adatot nem tudok, de 400x400 már elég lehet).
raktaros
10-09-2014, 09:39 AM
Nekem javasolt egy rádióamatõr olyant, hogy csavarozzak az esõcsatornára keresztben egy laposvasat, arra cuppantsam rá.
Meg is csináltam, de tapasztalatot nem tudok mondani, mert elbontásra került a tetõ csatornástól hamarosan.
A. L. Ias
10-09-2014, 06:49 PM
Mûködik úgy is, de a nem ideális telepítési körülmények elvihetik a nyereség nagy részét. A magasabb helyzet attól még javít a hatótávon. A végfok megszenvedheti a visszaverõdõ teljesítményt, de nem hinném, hogy tönkremenne bele a rádió. De csak saját felelõsségre próbálgasd. :)
mzperiksz
10-12-2014, 06:01 PM
Ismeri valaki ezt a zsákot?
Az érdekelne hogy mennyire strapabíró az anyaga, és milyen hosszú puska fér el benne.
4048
raktaros
10-12-2014, 08:18 PM
Mûködik úgy is, de a nem ideális telepítési körülmények elvihetik a nyereség nagy részét. A magasabb helyzet attól még javít a hatótávon. A végfok megszenvedheti a visszaverõdõ teljesítményt, de nem hinném, hogy tönkremenne bele a rádió. De csak saját felelõsségre próbálgasd. :)
Mobiltorony adóvevõ egységét javítom, abban van egy cirkulátornak nevezett alkatrész ami megakadályozza hogy a rosszul illesztett antennáról visszaverõdõ hullám a végfokra jusson. Nem értem miért nem szerelnek a sima rádiókba is ilyent...
Bw para bakancsot próbálta már valaki ?
http://www.militaryplaza.hu/bakancs_cipo_surrano_87/katonai_bakancsok_92/bundeswehr_para_acelbetetes_bakancs_343
Törölt_fórumtag2
10-13-2014, 05:10 PM
Bw para bakancsot próbálta már valaki ?
http://www.militaryplaza.hu/bakancs_cipo_surrano_87/katonai_bakancsok_92/bundeswehr_para_acelbetetes_bakancs_343
Igen. A második télen a sózástól levált a talpa. Nagyon nem vennék még egyszer ilyet. Én még 26 rugóért vettem, anno.
A. L. Ias
10-13-2014, 08:52 PM
Mobiltorony adóvevõ egységét javítom, abban van egy cirkulátornak nevezett alkatrész ami megakadályozza hogy a rosszul illesztett antennáról visszaverõdõ hullám a végfokra jusson. Nem értem miért nem szerelnek a sima rádiókba is ilyent...
Nem tudom, talán mert túlságosan megdrágítaná a rádiót vagy nem férne el egy kézi rádió méretében.
Viszont ma hallottam, hogy a kínai kézi rádiókban van olyan védelem, ami az SWR értékének megfelelõen visszaveszi a kimenõ teljesítményt, hogy védje a végfokot.
Bagaméri
10-21-2014, 12:08 PM
Sziasztok. Segítsetek.
Keresek huzalfûrészt, víztisztítót táborit és komolyabbat, hõvédõ takarót, vízálló gyufát.
Daniui
10-21-2014, 01:29 PM
Sziasztok. Segítsetek.
Keresek huzalfûrészt, víztisztítót táborit és komolyabbat, hõvédõ takarót, vízálló gyufát.
Huzalfûrészt, ha nem vészhelyzeti pakkba szeretnéd nem ajánlom, helyette inkább "bicska fûrészt" vegyél vagy abba a kategóriába tartozó fûrészt, pl a fiskars jót gyárt de drága is, de baumaxban tökéletes darabot lehet venni, legalábbis nekem eddig bevállt.
Ha hõvédõ takaró alatt az izofóliát érted azt sztem sok helyen kapni katonai boltoktól a túra boltokon keresztül, nekem a Mountexbõl van 1000 alatt volt, de sztem ennél olcsóbabn is lehet szerezni.
A vízálló gyufát pedig sztem katonai boltokban érdemes megnézni, militaria nagyáruházat, jászai mari téren lévõ katonai boltot és a légiós militarit ajánlom elsõ körben ha ezekben nincs az oktogonon van egy katponai bolt, plusz végsõ esetben ott az obsit. De újpesten is tudok egy viszonylag drága katonai boltot. Ezek közül a legtöbbet kidobja a google, de az elsõ 3-om boltot ajánlom.
Zacskóbicska
10-21-2014, 06:20 PM
Sziasztok. Segítsetek.
A huzalfûrészt felejtsd el, nem jó semmire. Szerintem a vízálló gyufával se bajlódj. Vegyél helyette egy bármilyen ferrocérium szikravetõt és egy tubus Technocol rapid ragasztót. Et utóbbi sokkal olcsóbb lesz a rakható tüzek és siker arányát tekintve és nem is fog számottevõen több helyet elfoglalni.
Bowman
10-22-2014, 10:17 AM
Sziasztok. Segítsetek.
Huzalfûrész helyett van egy kb 60cm hosszú motorfûrész láncom, a két végén zsinór fogantyúval, vastag kartonpapírba csomagolva.
Egyszerû és BRUTÁLISAN hatékony!
fisligery
10-22-2014, 10:38 AM
Vagy próbálj ki egy olcsó noname-t, sparban van 600-ért.
Grafitos
10-22-2014, 10:42 AM
Bár nekem nincs, egy túlélõdobozban lazán elfér egy fuzalfûrész..Ha vészhelyzet van, el lehet vele szerencsétlenkedni és enni nem kér..
Pityubá
10-22-2014, 09:39 PM
Huzalfûrész helyett van egy kb 60cm hosszú motorfûrész láncom, a két végén zsinór fogantyúval, vastag kartonpapírba csomagolva.
Egyszerû és BRUTÁLISAN hatékony!
Íme az általam összeforgatott fogazatú mindkét oldalra mûködõ láncfûrész, lemásolhatjátok. Iszonyúan visz.
4072 A kép kinagyítható.
(szükségesek hozzávaló patentszemek motorfûrészes boltban kapható, láncszerelõ célszerszám na ez drága, és türelmes munka)
4073
A kész láncról flexel le kell vágni a csillagkerék hajtotta részeket.
A. L. Ias
10-23-2014, 06:52 AM
(szükségesek hozzávaló patentszemek motorfûrészes boltban kapható, láncszerelõ célszerszám na ez drága, és türelmes munka)
Megfelel hozzá a kerékpárlánchoz való szerszám, vagy más típusú, erõsségûre van szükség?
Íme az általam összeforgatott fogazatú mindkét oldalra mûködõ láncfûrész, lemásolhatjátok. Iszonyúan visz.
4072 A kép kinagyítható.
4073
A kész láncról flexel le kell vágni a csillagkerék hajtotta részeket.
..ezt gyorsan védesd le :thumbup,mert karácsonyra az összes túra bolt tele lesz vele...noname kivitelben....
Zacskóbicska
10-23-2014, 09:10 AM
..ezt gyorsan védesd le :thumbup,mert karácsonyra az összes túra bolt tele lesz vele...noname kivitelben....
Levédetni nekünk bármit is? Kínát érdekli ez? Majd azt fogják válaszolni, hogy legyél büszke rá, amiért a Kínai Népköztársaság alkalmasnak ítélte meg a találmányodat a széleskörû társadalmi hasznosításra, amit ezúton Kína biztosít.:D
Bagaméri
10-29-2014, 07:13 PM
Köszönöm. Látjátok ezért jó ez a topik. Ezt a láncot megcsinálom. Sõt a tükröt is. Sárgarézlemezbõl és krómoztatom. Mekkora lukat fúrjak bele?
Tûzgyújtó rudam van, de nem vagyok vele megelégedve. Már reszelõvel is próbáltam. Hááát nem igazán lehet vele tüzet gyújtani. A Mountexben vettem.
Pityubá
10-29-2014, 11:44 PM
Köszönöm. Látjátok ezért jó ez a topik. Ezt a láncot megcsinálom. Sõt a tükröt is. Sárgarézlemezbõl és krómoztatom. Mekkora lukat fúrjak bele?
Tûzgyújtó rudam van, de nem vagyok vele megelégedve. Már reszelõvel is próbáltam. Hááát nem igazán lehet vele tüzet gyújtani. A Mountexben vettem.
Pedig ha ezt vetted: Light My Fire FireSteel2.0 Army tûzgyújtó (http://www.mountex.hu/termek/10504-068-0/light_my_fire_firesteel2.0_army_tuzgyujto) akkor a világon a legjobbat vetted.
Ha nem sikerül véle tüzet gyújtanod akkor a hiba nem a Svéd gyártónál van. :D
Nos a láncfûrészt, ingyen adtam közre és nem érdekel az sem ha más ebbõl milliókat kaszál. ;) Készítsétek használjátok.
Sok kísérlet után ez volt a legjobb összeállítás, elektromos fûrész legkeskenyebb láncát kell választani, én 5/8-adosból készítettem, természetesen olcsó Kínaiból. :D
Hoppá miféle tükörrõl beszélsz ?
Pityubá
10-30-2014, 12:00 AM
Megfelel hozzá a kerékpárlánchoz való szerszám, vagy más típusú, erõsségûre van szükség?
Nékem spec. láncfûrész szerelõ szerszámom van. Külön karos excenteres szétnyomó és kurblis összemángorló.
Drága eszközök ezek, ha lenne szabadidõm készítenék néhányat, visszajöhetne a kütyük ára.
Sajna nincs szabadidõm, mert a Pityuná szabadidejére pályázik a környezetemben mindenki !
(úgy gondolják Pityubá mindent meg tud javítani, fenét tud)
Szedd szét flexel megfelelõ tagokra, és kisgépes szervizben rakasd össze. :thumbup
Bagaméri
10-30-2014, 04:56 AM
Az egyik túlélésrõl írott könyvemben olvastam azt hiszem. A tükör lukján keresztül célozzák meg a jelezni kívánt objektumot. Pl a mozgó repülõt is lehet követni vele. Könnyebb leadni az SOS jelzést, mert kicsit kell csak mozgatni és közben folyamatosan követed a céltárgyat vele.
SL3 refill rudat vettem 1790 Ft-ért. Biztos, hogy van valami trükkje a tûzgyújtásnak vele. Kis szikrákat csihol.
Zacskóbicska
10-30-2014, 06:17 AM
Az egyik túlélésrõl írott könyvemben olvastam azt hiszem. A tükör lukján keresztül célozzák meg a jelezni kívánt objektumot. Pl a mozgó repülõt is lehet követni vele. Könnyebb leadni az SOS jelzést, mert kicsit kell csak mozgatni és közben folyamatosan követed a céltárgyat vele.
SL3 refill rudat vettem 1790 Ft-ért. Biztos, hogy van valami trükkje a tûzgyújtásnak vele. Kis szikrákat csihol.
Szerintem a hiba a kaparódban van. Próbálkozz egy 6-8 cm-es vasfûrész lap darabbal. Ha arra is kicsi a szikra, akkor vagy nem nyomod rá a kaparót eléggé, vagy tényleg túl kemény a ferrocérium rúd.
Pandion
10-30-2014, 08:38 AM
Sziasztok! Szeretnék beújítani egy vákuumos fóliázó gépet. A neten találtam 6-140 ezerig minden félét. Van valakinek tapasztalata mit érdemes vagy mit nem? Elég fontos, hogy erõs vákuumot tudjon. Ezt nézegettem, de nem vagyok teljesen meggyõzve:
http://www.mall.hu/vakuumozo/laica-vt-3111?v=553382
Grafitos
10-30-2014, 10:40 AM
Vagy ami az én kínai firesteel-emmel volt...amikor megérkezett, a nyelébõl ki volt esve a rúd..fogtam, visszaragasztottam..aztán próbálkoztam én mindennel, de alig adott 1-2 kisebb szikrát. Aztán egyszer leszedtem a nyelet és a másik irányban is indítottam egyet a rúdon. 2-3 szor több szikra jött belõle így..szóval valamiért nem mindegy, hogy merrefelé áll az a rúd..
Én is azt javaslom vegyél LMF nagyot a Mountexben asszem 4ért vettem legutóbb..klasszisokkal jobb eddig mindegyiknél amit próbáltam.
Grafitos
10-30-2014, 10:44 AM
Késõ
https://www.google.hu/search?q=survivor+show+chain&biw=1688&bih=1128&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=5hVSVODHEYvhaqaugpgG&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=survival+saw+chain&spell=1
Pityubá
10-30-2014, 12:13 PM
Végignéztem a képeket, ezek még nem az általam kifejlesztett fûrészek.
És a fog tagokkal is spóroltak bõven, így olcsóbb elõállítani, és könnyebb húzni, de fele annyira visz. :D
Grafitos
10-30-2014, 12:15 PM
Gondolom, hogy direkt a könnyebb húzhatóság érdekében ritkítottak a fogakon. A te verziód tényleg királyabb és hogy saját fejlesztés és gyártmány, az mindent überel:thumbup
Grafitos
10-31-2014, 09:03 AM
Szeretnék vásárolni egy közép maskara bicskát otthoni falatozáshoz! Csak használt jöhet szóba max 5-6 ezerig..Ha tudtok nekem valót, vagy láttok egy hirdetést szóljatok légyszi:beer:
fisligery
10-31-2014, 09:46 AM
Itt van kisközép 7000-ért
(http://www.bicska.hu/shop/kiskozep-maskara-fa-nyellel-2-paklival/) nem tudom hogy az is jó-e neked
Grafitos
10-31-2014, 09:59 AM
Hát igen..Révésznél már én is körülnéztem..szép és jó bicskái vannak..
Nagy istván Érdi mester talán kicsit kevésbé ismert és kidolgozottságban, valószínûleg minõségben sincs azon a szinten de azért árban
http://www.kesekollok.hu/14.4052.zsebkes-maskara-kozepes-fa-nyellel.html
meg innen is kértem már árajánlatot..nála van szénacél penge is..az nagyon király lenne:thumbup
http://www.nagy-keses.hu/bicskak.html
Hát igen..Révésznél már én is körülnéztem..szép és jó bicskái vannak..
Nagy istván Érdi mester talán kicsit kevésbé ismert és kidolgozottságban, valószínûleg minõségben sincs azon a szinten de azért árban
http://www.kesekollok.hu/14.4052.zsebkes-maskara-kozepes-fa-nyellel.html
meg innen is kértem már árajánlatot..nála van szénacél penge is..az nagyon király lenne:thumbup
http://www.nagy-keses.hu/bicskak.html
Van 1 Révész féle középmaskarám agancs nyéllel, nem csiszolt, 1 baknival, karikával és díszített rugóval.
Az összerakás itt ott nem pontos, DE k....va jó masszív darab. Mindig nálam van. Az egyik darab amiben bízok.
Nagy késestõl én is kértem 1x ajánlatot, szép dolgai vannak neki is.
Grafitos
10-31-2014, 12:34 PM
Arról írhatnál egyí pü-t, hogy a díszített rugó mennyivel fejelte meg az alapárat? ez a hullámos fajta díszítésed van?
Thx
Van 1 Révész féle középmaskarám agancs nyéllel, nem csiszolt, 1 baknival, karikával és díszített rugóval.
Az összerakás itt ott nem pontos, DE k....va jó masszív darab. Mindig nálam van. Az egyik darab amiben bízok.
Nagy késestõl én is kértem 1x ajánlatot, szép dolgai vannak neki is.
Arról írhatnál egyí pü-t, hogy a díszített rugó mennyivel fejelte meg az alapárat? ez a hullámos fajta díszítésed van?
Thx
Ha jól emléxem akkor, mert nem most volt, 9db ezres+posta így durván 11be fájt.
Igen hullámos fajta végül is, egyszerû minta. Sokat dob a késen. Nekem is azért lett csak, mert épp csak olyan volt. Telefonon ügyeztük a témát.
Nem bántam meg.
Üdv .
Ezzel van valakinek tapasztalata ?
MH. esõvédõ öltöny, M93
http://www.militaryplaza.hu/magyar_honvedsegi_aruk_109/mh_esovedo_oltony_1211
mossberg-operator
11-01-2014, 10:14 PM
Harkila cucca van valakinek? Tapasztalat?
GAZDA
11-02-2014, 05:43 PM
Üdv .
Ezzel van valakinek tapasztalata ?
MH. esõvédõ öltöny, M93
http://www.militaryplaza.hu/magyar_honvedsegi_aruk_109/mh_esovedo_oltony_1211
Hulladék meg ne vedd. Az esõt beengedi de a testpárát bent tartja. A HM-nél egy vízálló felszerelés van: acélsisak.
Vélemény? Az M-trampokról félig lemondtam.
http://www.outdoorvilag.hu/t%C3%BAra%20%C3%A9skemping%20felszerel%C3%A9s/H%C3%A1tizs%C3%A1k/Max-Fuchs%20Mountain,%20nagy%20m%C3%A9ret%C5%B1,%20t%C 3%BAra%20h%C3%A1tizs%C3%A1k,%20ol%C3%ADv%20sz%C3%A Dnben%2030283B
http://www.outdoorvilag.hu/t%C3%BAra%20%C3%A9skemping%20felszerel%C3%A9s/H%C3%A1tizs%C3%A1k/regatta_survivor_45l_kozepes_meretu_tura_hatizsak_ eu093_1074
Nincs kapacitás 50-60 ezrekért más izsákra. Ezek nem tûnnek rossznak. Mondjuk az elsõ elég nagy.
Köszi elõre is.
astonferi
11-07-2014, 10:55 AM
én csak molle rendszerût vennék. iszonyúan tudom bõvíteni és variálni attól függ hova megyek és mit vigyek. több molle packom van így csak azt aggatok rá ami épp kell vagy akár mindet.
http://kalandorbazar.hu/MIL-TEC-20L-hatizsak
van belõle nagyobb is. három méretet láttam eddig.
én csak molle rendszerût vennék. iszonyúan tudom bõvíteni és variálni attól függ hova megyek és mit vigyek. több molle packom van így csak azt aggatok rá ami épp kell vagy akár mindet.
http://kalandorbazar.hu/MIL-TEC-20L-hatizsak
van belõle nagyobb is. három méretet láttam eddig.
Köszi.
Ezzel szemezek 1 ideje. Árban ok. Kérdés a tartósság.Vettem 1x egy tök jó hátizsákot, napi használatban nem volt meg az egy év. Mondjuk kicsit "túl tömtem".
Grafitos
11-07-2014, 12:56 PM
ezzel a fejlámpával, egyáltalán a FOX márkával valakinek tapasztalása?
http://bolthely.hu/ferfiakjatekboltja/id/02328_Fox_fejlampa__/%22Molle/%22__26441
90 lumen fényerõ 3500 Ft-ért nem valószínû .
mzperiksz
11-15-2014, 07:04 PM
Próbálta már valaki?
Egy kis konzervvel napokig el lehetne lenni.
http://cache.backpackinglight.com/backpackinglight/user_uploads/1209091427_05524.gif
fater.lajos
11-16-2014, 03:28 PM
Instant víz. Csak vizet kell hozzá adni, és már iható...
varég
11-16-2014, 06:50 PM
Instant víz. Csak vizet kell hozzá adni, és már iható...
Elvileg ez egy por alakú valami, ami a levegõ páratartalmát leköti, és kb. kivonja a levegõbõl a vizet.(nem mint Szalacsi bácsi a zoxigént)
Vagy a levegõ alkotórészeivel reakcióba lépve vízzé változik a vegyszer...
Eladó légtelenített friss levegõ konzerv. Felbontod, megkevered és kész is. Csak nálam, csak most, csak nektek. Nem fórum tagoknak drágábban mérem. ;)
Néha jól esik elszívni egy dobozos friss levegõt.
https://www.youtube.com/watch?v=SiabeNR_q0U
:haha:
Azon agyalok, hogy mi lenne ha vennék x forint értékben dollárt.
Ha nálunk vagy az euba vmi történne, 1 csomó országban a világon a dolcsi használatos és
lehet hogy idehaza is könnyebb lenne ezzel vásárolni mint bármivel ha gebasz van( nem világméretû mégegyszer, csak eus vagy hazai)
Azon agyalok, hogy mi lenne ha vennék x forint értékben dollárt.
Ha most vennél akkor nem járnál jól. 250-260 az árfolyama. (Volt már 144 forint is!) Úgyhogy azt javaslom hogy várj és reménykedjünk hogy lejjebb kúszik 220 alá. Akkor már érdemes lehet valutát venni.
venosz
11-17-2014, 07:17 PM
Hehe..én úgy látom, hogy inkább rúbelt kell venni amíg olcsó. Valahogy úgy érzem kezdik összeszedni magukat az oroszok.
mzperiksz
12-14-2014, 04:17 PM
Kellene valami töltõalkalmatosság amivel nem vagyok helyhezkötve, és amivel világvége után fel tudom tölteni e telefonomat.
Nem tudom melyik legyen:confused:
Brunton hydrogen reactor
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0217/7948/products/F-REACTOR-BK-Y_large.jpg?v=1416614942
Biolite campstove
http://biolitestove.com/Media/BioLite/CampStove/BioLite-CampStove-Web-IMG-02.jpg
Sipi1989
12-14-2014, 04:25 PM
Nem néztem meg ezeknek az árát, de szerintem ezek olcsóbbak, egyszerûbbek, és több funkciósabbak. Powerplus Shark nagyteljesítményû dinamós LED zseblámpa
l (http://www.aqua.hu/powerplus-shark-nagyteljesitmenyu-dinamos-led-zseblampa-308201.html)
Powerplus Panther 5 az 1-ben dinamós/napelemes rádió (http://www.aqua.hu/powerplus-panther-5-az-1-ben-dinamosnapelemes-radio-307999.html)
mzperiksz
12-14-2014, 04:31 PM
Köszi, de ha nem muszáj nem tekernék orákon át egy dinamót :rolleyes:
Nem néztem meg ezeknek az árát, de szerintem ezek olcsóbbak, egyszerûbbek, és több funkciósabbak. Powerplus Shark nagyteljesítményû dinamós LED zseblámpa
l (http://www.aqua.hu/powerplus-shark-nagyteljesitmenyu-dinamos-led-zseblampa-308201.html)
Powerplus Panther 5 az 1-ben dinamós/napelemes rádió (http://www.aqua.hu/powerplus-panther-5-az-1-ben-dinamosnapelemes-radio-307999.html)
Pityubá
12-14-2014, 06:47 PM
Kellene valami töltõalkalmatosság amivel nem vagyok helyhezkötve, és amivel világvége után fel tudom tölteni e telefonomat.
Nem tudom melyik legyen:confused:
Brunton hydrogen reactor
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0217/7948/products/F-REACTOR-BK-Y_large.jpg?v=1416614942
Biolite campstove
http://biolitestove.com/Media/BioLite/CampStove/BioLite-CampStove-Web-IMG-02.jpg
Ha jelenleg anyagilag megteheted akkor a Brunton hydrogen reactort javaslom sok tartalék patronnal. Gyorsan üzemkész nagy energiaforrás.
Másikkal xarakodni kell, kis teljesítményû, meg össze is füstölnéd magad, az inkább cserkészeknek való. :D
mzperiksz
12-14-2014, 07:04 PM
Nekem is szimpatikusabb. A füst miatt meg ne aggódj, idén már háromszor bográcsoztunk fa tüzeléssel:D
Ha jelenleg anyagilag megteheted akkor a Brunton hydrogen reactort javaslom sok tartalék patronnal. Gyorsan üzemkész nagy energiaforrás.
Másikkal xarakodni kell, kis teljesítményû, meg össze is füstölnéd magad, az inkább cserkészeknek való. :D
Morpheus
12-14-2014, 07:47 PM
Na engem ez a cserkészes érdekel. Vajon hogy mûxik? Peltier elem?
Morpheus
12-14-2014, 07:59 PM
130 dollár. "Termoelektromos generátor". Valószínûleg peltier elem. De ennyiért megéri, mert nem veszed meg a jó minõségû elemet, ami ezt tudná.
Lefordítottam végre. :-)
Jómagam kétezer forintos elemekkel próbálkoztam, ott négybõl nyertem öt voltot.
http://m.youtube.com/watch?v=CNliluly5-4
Pityubá
12-14-2014, 08:02 PM
Na engem ez a cserkészes érdekel. Vajon hogy mûxik? Peltier elem?
Igen és minii akksi, ventilátor van benne, így valamivel jobb az égése. 100 miliamper körül ad 5 voltot fûtéstõl függõen.
Mégegyszer aláhúzva nagyon kicsi a teljesítménye és nagyon magas az ára. (olv utánna a neten)
Nekem 2 elem ad 3.6 Voltot üresjáratban (70 Wattosak)
Morpheus
12-14-2014, 08:05 PM
http://m.youtube.com/watch?v=bVTfn0UEraE
Ilyen valakinek van?
Ha igen tapasztalat?
http://www.special-military.hu/termek/4335/szinskala.php
http://www.bladeshop.hu/www-bladeshop-hu/eshop/14-1-Hatizsak-taska-tok/0/5/844-M-Tramp-hatizsak-B07-Army-Green
Köszi a választ!
Pityke11
01-12-2015, 03:16 PM
Ilyen valakinek van?
Ha igen tapasztalat?
http://www.special-military.hu/termek/4335/szinskala.php
http://www.bladeshop.hu/www-bladeshop-hu/eshop/14-1-Hatizsak-taska-tok/0/5/844-M-Tramp-hatizsak-B07-Army-Green
Köszi a választ!
Üdv!
Épp ma néztem én is a boltban,megfogdostam,belenéztem.JOnak tûnik , bár én hiányolom rola a kisebb zsebeket de attol még nekem is tetszett.Az ott dolgozó barátom azt mondta h jo táskák,Valószinû h én befizetek egy ilyenre a késõbbiek folyamán.
Üdv!
Épp ma néztem én is a boltban,megfogdostam,belenéztem.JOnak tûnik , bár én hiányolom rola a kisebb zsebeket de attol még nekem is tetszett.Az ott dolgozó barátom azt mondta h jo táskák,Valószinû h én befizetek egy ilyenre a késõbbiek folyamán.
Köszi a választ.
Melyikre?
Mert nekem a special militarysahoz(56l) húz a szívem.Ez nem elég akkor semmi.A másik "hobbijaimhoz"(természetfotó,bushcraft) is jó lenne.Van rajta némi molle hely, de nem az a
cél hogy sok minden lógjon kívül, mert ha szaladásra kerül a sor akkor félek leesik/beakad.Ha erre (is)mondod hogy fasza akkor talán döntöttem.
De találtam aaz airsoftcentrum oldalán is ami táskákkal együtt 11500 asszem.Az is megérné 36l-es elvileg.
DavidK
01-17-2015, 02:58 PM
Ívózsák téliesítésére vannak ötleteitek? A gyári kupak és neoprén csõhuzat nem sokat ér, minusz 5 fokban már belefagy a víz
Pityke11
01-17-2015, 03:26 PM
Köszi a választ.
Melyikre?
Mert nekem a special militarysahoz(56l) húz a szívem.Ez nem elég akkor semmi.A másik "hobbijaimhoz"(természetfotó,bushcraft) is jó lenne.Van rajta némi molle hely, de nem az a
cél hogy sok minden lógjon kívül, mert ha szaladásra kerül a sor akkor félek leesik/beakad.Ha erre (is)mondod hogy fasza akkor talán döntöttem.
De találtam aaz airsoftcentrum oldalán is ami táskákkal együtt 11500 asszem.Az is megérné 36l-es elvileg.
Üdv!
A special militarys sztem nagyon jo.Van benne tartalék(56L) bõven ha a szükség ugy kivánja.Ha viszont nem pakolod tele ,az oldalán lévõ pántokkal tudsz a méretén "csökkenteni).Én a gurkha-mnál sokszor használom ha nincs tele.De mindenképp probálj sztem testözelbe kerülni a kiválasztott darabbal.
4905
Egyedi kézzel készült túra és kiránduló kés
Az extrém kések kedvelõinek ! Nagyon erõs robosztus kivitel,
a kés teljes hosszában végigfutó 6 ,5 mm vastag penge ,wenge fa markolattal.
Penge anyaga : 440C
Keménység: 59 HRC
Penge hossza: 12,3 cm
Penge vastagsága: 6,5 mm !!
Markolat. Wenge fa l
Tok. Kézzel készített valódi bõr
4906
Egyedi kézzel készült túra és kiránduló kés
Az extrém kések kedvelõinek ! Nagyon erõs robosztus kivitel,
a kés teljes hosszában végigfutó 6 ,5 mm vastag penge ,wenge fa és szarvas agancs markolattal.
Penge anyaga : 440C
Keménység: 59 HRC
Penge hossza: 12,3 cm
Penge vastagsága: 6,5 mm !!
Markolat. Wenge fa ,integrált polírizott szarvas agancs betéttel
Tok. Kézzel készített valódi bõr
4907
Egyedi kézzel készült modell. Rendkívül masszív és robosztus felépítés , a markolat szélességében végigfutó 4 mm vastagságú penge. A markolat polírozott szarvas agancs egyedi scrimshaw mintával.( Szürke farkas )
Penge anyaga: 440C rozsdamentes acél
Keménység 58 - 59 HRC
Nyél anyaga: szarvas agancs
Teljes méret: 24,5 cm
Penge hossza: 12 cm
Pengevastagság: 4 mm
Tartozék rusztikus , valódi bõr tok élbetéttel
Vélemények????
Formára az elsõ és a harmadik jó , de a 440C miatt hanyagolnám .
mzperiksz
01-18-2015, 09:06 AM
Miért, mire nem jó a 440C?
Formára az elsõ és a harmadik jó , de a 440C miatt hanyagolnám .
KO13 ( 420 ): Alap acél a rozsdamentes acélok között, fõleg háztartási késekhez és bicskákhoz használják, mivel könnyen fenhetõ. A pengéket átkovácsolom, így vadászkésnek is megfelel. 55-56 HRC keménységû, rugalmas acél..
Böhler N695 (440C): egy manapság általánosan használt, megfelelõ acél vadászkésekhez is. 58-59 HRC-re edzve éltartóssága jó, de könnyen fenhetõ. Aki tud zsigerelni, tudja hová kell vágni, annál 2-3-4 vadat fenés nélkül jól bír. Ez persze függ az élszögtõl is. Ha kimegy az éle, még tábori körülmények között is jól fenhetõ. (fenõacél, polírpapír stb.)
Böhler K110 ( D2 ): Króm-molibdén-vanádium ötvözésû acél. 12% krómtartalma miatt 80%-ban rozsdamentes, minél szebben fel van polírozva annál kevésbé hajlamos a rozsdásodásra. Köracélból kovácsoltatom le, ez még fokozza az egyébként is kiváló szerszámacél jó tulajdonságait, a kovácsolás szemcsefinomító hatása miatt. Keménysége mellett – 59-60 HRC – nagyon szívós anyag, így aki strapabíróbb kést akar az nyugodtan vegyen ilyen acélból kést! Kitöredezésre kevéssé hajlamos, éltartó, de nehezebben fenhetõ.
VANADIS-10: Porkohászati eljárással készült, nagyon kemény, – 62-63-HRC – és nagyon kopásálló anyag, már az edzetlen anyaggal sokkal nehezebb dolgozni, mint az elõzõekkel. Nem rozsdamentes, de polírozva nehezen támadja meg a rozsda.
Nagyon jó az éltartása, az oldalirányú feszítést azonban rosszul viseli, az ebbõl készült késsel végképp nem szabad feszíteni!!! Használója tudásától függõen 10-15 vadat is rendbe tesz fenés-élezés nélkül! Fenni szinte lehetetlen, faragni vele a fenõacélt, azt lehet. Ha egyszer kimegy az éle újra kell élezni! Erre vagy rászánja az idõt a tulajdonosa, vagy elviszi szakemberhez. Drága acél, magas értékû kések készülnek belõle.
ATS-34: Az egyik legjobb, sokak szerint mindenre alkalmas rozsdamentes acél. Porkohászati megfelelõje az RWL-34. Mindkettõ jobban tartja az élét a 440C-nél, fenni és élezni ennek ellenére könnyû. Hátrányuk az áruk, ami a belõlük készült késekben is jelentkezik. Alig készítettem még kést belõlük, nincsenek felhasználói tapasztalatok.
Rugóacél ( 51CrV4 ): Ez az acél NEM ROZSDAMENTES! Elõnye egyrészt az árában, másrészt a belõle készült kések egyszerûségében rejlik. Egyszerû fa markolattal egy könnyû cserkelõkést kapunk. Készül melegbarnított változatban, ekkor a fegyvercsõhöz hasonlóan kék vagy barna felületet kap, így nagyobb védelmet élvez a korrózióval szemben. A csak fényesre csiszolt pengefelület elõbb utóbb egy patinát kap a használat során, de épp ez az oxidált felület védi kissé az erõsebb rozsdásodástól. Aki vadászat után kitakarítja, és leolajozza a fegyverét, az egy ilyen késsel is boldogulni fog. Minden kés pengéjét átkovácsolom, ezzel növelve az acél minõségét. Egészen jó éltartó, könnyen, és nagyon élesre fenhetõ.
...tényleg,mire nem jó a 440 C ?
Ezt választottam...vélemény?
Szalontai vadászkés amboina burl markolattal (2010/850AB) Leírása
:Minõségi anyagokból kézzel készült vadászkés. A penge 12 cm hosszú 4 mm vastag RWL34 rozsdamentes acél. Markolata ambiona burl fából készül. A kés teljes hossza 23,5 cm. A kés árába beletartozik a bõr tok is.4911
mzperiksz
01-18-2015, 11:52 AM
Ez azért nem 440c :)
A pengeanyag nagyon jó ha a hõkezelést nem szúrják el. Nekem egy kicsit csillivilli, sajnálnám ütnivágni :)
4911
GAZDA
01-18-2015, 05:29 PM
4911
Biztos szükséged van porkohászati acél késre? Tényleg nem akarok beleszólni a döntésedbe de rozsdamentes acélok közül az ATS-34 tökéletes késacél (több készítõ szerint jobb mint az RWL34 csak nem mondják ki nyíltan) és a Böhler N695-is nagyon jó anyag és jóval könnyebb az él karbantartása.
ui.: Én személy szerint a KO-13-at is nagyon jó anyagnak tartom ha SZAKSZERÛEN van legyártva és hõkezelve.
Biztos szükséged van porkohászati acél késre? Tényleg nem akarok beleszólni a döntésedbe de rozsdamentes acélok közül az ATS-34 tökéletes késacél (több készítõ szerint jobb mint az RWL34 csak nem mondják ki nyíltan) és a Böhler N695-is nagyon jó anyag és jóval könnyebb az él karbantartása.
ui.: Én személy szerint a KO-13-at is nagyon jó anyagnak tartom ha SZAKSZERÛEN van legyártva és hõkezelve.
..már van ütni-vágni való késem...most valami széppel szeretném meglepni magam,nemsokára szülinapom van...
GAZDA
01-18-2015, 05:43 PM
..már van ütni-vágni való késem...most valami széppel szeretném meglepni magam,nemsokára szülinapom van...
Akkor elõre is Boldog Szülinapot!:-)
Ahogy gondolod ha van rá pénzed vegyél porkohászati acél kést egy próbát megér de tudnod kell hogy ezek az anyagok nem késkészítés céljára lettek gyártva, ATS-34, 440C és legfõképpen a KO13 pedig igen.
Kisss
01-19-2015, 07:23 PM
ÖÖÖ mi az, hogy porkohászati acél?
mzperiksz
01-19-2015, 07:30 PM
Porkohászat (http://hu.wikipedia.org/wiki/Porkoh%C3%A1szat)
:)
ÖÖÖ mi az, hogy porkohászati acél?
Kisss
01-19-2015, 08:26 PM
Porkohászat (http://hu.wikipedia.org/wiki/Porkoh%C3%A1szat)
:)
Thx.
Grafitos
01-22-2015, 08:13 AM
Szerintetek ez a gázmaszk még megállja a helyét?
http://p1.vatera.hu/photos/b2/80/ce87_6_big.jpg
http://legiosmilitary.hu/index.php/webshop/airsoft-paintball-kiegeszitok/vedoszerelesek/cseh%20m10%20gazmaszk%20hordtaskaval-detail
kovu78
01-22-2015, 08:48 AM
http://legiosmilitary.hu/index.php/webshop/airsoft-paintball-kiegeszitok/vedoszerelesek/cseh%20m10%20gazmaszk%20hordtaskaval-detail
nekem van ilyen cseh gázmaszkom, szerintem jó
kovu78
01-22-2015, 09:05 AM
Grafitos: itt egy video a könnyebb választásban :D
https://www.youtube.com/watch?v=U-XiIy5tJkg
Daniui
01-22-2015, 09:24 AM
Ilyen szettet tudok 5000 ft-ért. Budán egy katonai boltban. Itt: http://militaria-nagyaruhaz.hu/hu/szoveg/kezdolap/1 Nekem is megtetszett, csak lehet jobb lenne egy teljes arcos plexis, mert az ilyenekbõl mindig nehezebb a kilátás. Meg felpróbáltam súlya is van rendesen, a régi magyar könnyebb nála, bár ott meg a nagy szûrõ volt a nehéz. De ár érték arányban minden bizonnyal jónak tûnik.
..ezek nem csak dekor célra valók már csak?
Medve
01-28-2015, 06:53 PM
Ha nem voltak használva valószínû valamit azért még érnek, ha meg az ember tud barkácsolni akkor házi készítésû aktívszenes szûrõt tud készíteni hozzá.
Másik kérdés: Peltier elemet itthon hol tudnék olcsón szerezni? Vagy csak kintrõl van rá lehetõség?
kovu78
01-28-2015, 06:55 PM
Medve: itt tudsz válogatni ( nem néztem jobban utána)
http://www.argep.hu/trend/PELT/Peltier-elem.html
Medve
01-28-2015, 07:06 PM
Köszönöm kovu, de ahogy nézem és ahogy látom 6ezer forintot nem fogok tudni kiadni darabjáért, ha kínából töredékéért kapni. De az árfolyam meg a vám miatt gondolkodok itthon megvenni, már ha lenne olcsóbban.
kovu78
01-28-2015, 07:13 PM
szívesen .remélem mielõbb találsz . ár érték arányban jót:thumbup
majd irj a fejleményekrõl
raktaros
01-28-2015, 09:57 PM
Köszönöm kovu, de ahogy nézem és ahogy látom 6ezer forintot nem fogok tudni kiadni darabjáért, ha kínából töredékéért kapni. De az árfolyam meg a vám miatt gondolkodok itthon megvenni, már ha lenne olcsóbban.
Vám (áfa) ilyen kis értéknél nem gond, ha jól emlékszem 25dollárig nincs semmi. Ha annyit rendelsz ami elérné ezt, akkor több csomagba rendeld.
Milyen összegig vámmentes az a küldemény, amit külföldrõl küldenek részemre? (https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/gyakori_kerdesek/maganszemelyeknek/csomag/milyen_osszegig_vammentes)
Pityubá
01-28-2015, 10:26 PM
Ha nem voltak használva valószínû valamit azért még érnek, ha meg az ember tud barkácsolni akkor házi készítésû aktívszenes szûrõt tud készíteni hozzá.
Másik kérdés: Peltier elemet itthon hol tudnék olcsón szerezni? Vagy csak kintrõl van rá lehetõség?
http://www.ebay.com/itm/TEC1-12706-12V-60W-Heatsink-Thermoelectric-Cooler-Cooling-Peltier-Plate-Module-/121349774916?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c41029e44
Thermogenerátorhoz 4 db kell sorbakötve. Mi is innen rendeltük.
http://i.ebayimg.com/00/s/MTAwMFgxMDAw/z/cCcAAOSw2s1Urc29/$_57.JPG
Medve
01-29-2015, 07:30 AM
Raktáros köszönöm az infót!
Pityubá neked pedig az ajánlást! Még egy kérdés: Körülbelül meddig tartott míg kézhez kaptad a csomagot?
Pityubá
01-29-2015, 09:10 AM
Raktáros köszönöm az infót!
Pityubá neked pedig az ajánlást! Még egy kérdés: Körülbelül meddig tartott míg kézhez kaptad a csomagot?
Nos az elsõ menetet Magyar cégtõl rendeltem horror áron ne tegyétek !, néhány nap alatt megjött.
A második menet ebay 2 hete lett rendelve, még nem jött meg.
Addig is elkészítettem a hûtõbordákat és a hõközvetítõ lemezt, néhány apróság még nincs kész.
Bocs az Offért át teszem a témát a szükség áramforrásokhoz, akit érdekel ott megtalálja.
Swiss Arms táskával tapasztalat valakinek?
Köszi.
kovu78
01-30-2015, 12:03 PM
szervusztok!
az osztrák poncsóról van valakinek tapasztalata ?(Az osztrák hadsereg álltal használt esõvédõ)
Azt nem ismerem annyira, de amit hallottam róla azok nem említettek kifogást.
Nekem német van 2 db, tökéletes és a párból lehet 1 indián szerû sátrat összegombolni.
kovu78
01-30-2015, 06:42 PM
köszönöm MIZU
mmilan21
02-02-2015, 11:59 AM
Sokat kerestem a vízszûrõ témában és végül ez tûnik a legalkalmasabbnak:
http://www.nomadsport.eu/termek-9180/katadyn-filter-siphon-vizszuro/ (Katadyn filter siphon)
Választási szempontjaim:
Mobilitás (elsõsorban itthoni használatra).
Ne kerüljön fél százezer Forintba.
Viszonylag sok vizet legyen képes megtisztítani, jó Ft/l aránnyal. Ennél kb. 1,12 Ft/l az arány, ami azért egész jó.
Gravitációs vagy pumpás elven mûködjön. (Hol lesz hálózati nyomású víz áramszünet esetén, egy nap után? Kút viszont akkor is lesz.)
Ahogy írták a fórumon többen is a Katadyn típusú szûrõk igen megbízhatóak (svájci minõség).
Nekem maga a szûrõ része a lényeg, a többit megoldom.
Egy kavics-faszén-homok elõszûrõt is tervezek használni (idõnként cserélgetve), hogy kíméljem a fõszûrõt.
Az 5 l/h teljesítmény nem a leggyorsabb, de nem egy népesebb kolóniát akarok vele ellátni úgyhogy...
Vélemények, tapasztalatok?
MacIver
02-02-2015, 12:12 PM
A Katadyn 0,2 mikronos.
A PureEasy 0,1 mikronos, jobban szûr (bár kevesebb litert) és sokkal olcsóbb.
mzperiksz
02-02-2015, 02:13 PM
A Lifesaver meg 0.015 mikronos, jobbat ebben az árkategóriában nem igazan találsz nála.
Sokat kerestem a vízszûrõ témában és végül ez tûnik a legalkalmasabbnak:
http://www.nomadsport.eu/termek-9180/katadyn-filter-siphon-vizszuro/ (Katadyn filter siphon)
Választási szempontjaim:
Mobilitás (elsõsorban itthoni használatra).
Ne kerüljön fél százezer Forintba.
Viszonylag sok vizet legyen képes megtisztítani, jó Ft/l aránnyal. Ennél kb. 1,12 Ft/l az arány, ami azért egész jó.
Gravitációs vagy pumpás elven mûködjön. (Hol lesz hálózati nyomású víz áramszünet esetén, egy nap után? Kút viszont akkor is lesz.)
Ahogy írták a fórumon többen is a Katadyn típusú szûrõk igen megbízhatóak (svájci minõség).
Nekem maga a szûrõ része a lényeg, a többit megoldom.
Egy kavics-faszén-homok elõszûrõt is tervezek használni (idõnként cserélgetve), hogy kíméljem a fõszûrõt.
Az 5 l/h teljesítmény nem a leggyorsabb, de nem egy népesebb kolóniát akarok vele ellátni úgyhogy...
Vélemények, tapasztalatok?
http://tuleloviz.hu/LifeStraw_Family
ebben gondolkodjál..persze ez csak tanács és saját tapasztalat...mûködik..a tó vizát simán isszuk,amiben horgászunk...a kutya más városban lévõ csapvizet nem issza meg..úgy viszek itthonról egy üveggel csak neki.
.de ami ezzel van tisztítva, azt megissza..és én is ..itt vagyunk..egészségesen...
Pityubá
02-02-2015, 08:53 PM
Kérnék segítséget, szeretnék 2 egymásra rakott vödrös vízszûrõt készíteni.
Nos ebbe való 0,01 mikronos kerámiaszûrõ kellene legalább 2 db.
Ha tud valaki kedvezõ áron hasonló kerámia szûrõt linkelje be.
Találtam videót hasonló berendezést mutat be, mint amit én is szeretnék készíteni.
https://www.youtube.com/watch?v=NRPRX_4g99E
A. L. Ias
02-02-2015, 10:53 PM
A Lifesaver meg 0.015 mikronos, jobbat ebben az árkategóriában nem igazan találsz nála.
Az ár/érték arányba beleszámoltad a 250 literenként cserélendõ ~1600 Ft-os szénszûrõt is?
Van egy másik bajom is ezekkel a vízszûrökkel (és ezt már nem csak neked szánom, de nem akarok még egy hozzászólást írni). Szép dolog a maximálisan megtisztítható vízmennyiség, de mi van az idõfaktorral? A LifeSaver is leírja a kezelési utasítás 16. oldalának alján, hogy a beavatott szén szûrõ 2 hónap után cserélendõ a tisztított víz mennyiségétõl függetlenül. A többinél nem találtam pontos adatot, de szerintem csak én nem kerestem elég alaposan.
A szûrõk megállítják a kórokozókat, de nem ölik meg. Azok szépen lerakódnak a felületükön és a többi szerves szennyezõdés között jól érzik magukat, szaporodnak. Én meg megveszem verítékkel megszerzett pénzemen, jól kipróbálom, esetleg 1-2 hetet még használom is itt-ott. Utána meg cserélhetem ki a félig, negyedig kihasznált szûrõt, ha 2-3-6 hónap után újra használni szeretném.
Ha ez más termékeknél is így van, akkor inkább több, kisebb kapacitású (és olcsóbb) szûrõt vennék, mint egy nagyot. Úgy sem használnám ki.
mmilan21
02-02-2015, 11:10 PM
A LifeSaver is leírja a kezelési utasítás 16. oldalának alján, hogy a beavatott szén szûrõ 2 hónap után cserélendõ a tisztított víz mennyiségétõl függetlenül. A többinél nem találtam pontos adatot, de szerintem csak én nem kerestem elég alaposan.
Ha ez más termékeknél is így van, akkor inkább több, kisebb kapacitású (és olcsóbb) szûrõt vennék, mint egy nagyot. Úgy sem használnám ki.
Az általam belinkelt Katadyn esetében nem poshad bele az üledék, mert idõnként tisztítani kell (és lehet, mert kerámiabetét).
A másik legfõbb érv pedig a leírásban szintén szerepel: "Technológia: 0,2 mikronos ezüst-impregnált kerámiaszûrõ (tisztítható)"
Az ezüst pedig aktívan elpusztítja a mikroszkopikus kórokozók minden variánsát tudtommal.
(A vámpírokra és farkasemberekre is hatásos elvileg az ezüstkard. Õk vajon kórokozónak számítanak?? :) )
A LifeStraw esetében is tisztítható a feltételezhetõen kerámia(?) szûrõbetét ugyanúgy visszamosásos elven. Habár a gyártó oldala a technikai részletek terén igencsak szûkszavú, márpedig engem érdekelne a szûrõ technikai mibenléte is, rögtön a forgalmazó oldalán olvashatóan.
A LifeStraw-ot pont hosszú használatra tervezték a harmadik világ fejlõdõ országainak, a LifeSaver-t pedig a Katrina hurrikán inspirálta ahol is ideig-óráig tiszta vízre van szüksége a bajbajutottaknak és ráadásul egy kulacsról van szó - azaz hogy is engedem én abból a vizet a lábasba mondjuk leveskészítéshez?
A. L. Ias
02-02-2015, 11:31 PM
...A másik legfõbb érv pedig a leírásban szintén szerepel: "Technológia: 0,2 mikronos ezüst-impregnált kerámiaszûrõ (tisztítható)"
Az ezüst pedig aktívan elpusztítja a mikroszkopikus kórokozók minden variánsát tudtommal.
Ez már egy fokkal szimpatikusabb. Mi módon tisztítható? A leírásban és a képeken olyan, mintha le kellene dörzsölni a szennyezett réteget a szûrõrõl. De azzal nem károsíthatom az ezüst impregnálást? Hülyén hangozhat a kérdés, de mivel nem láttam még közelrõl ilyen szûrõt és nem is tisztítottam, ezért fogalmam sincs a mibenlétérõl.
A LifeStraw esetében is tisztítható a feltételezhetõen kerámia(?) szûrõbetét ugyanúgy visszamosásos elven. Habár a gyártó oldala a technikai részletek terén igencsak szûkszavú, márpedig engem érdekelne a szûrõ technikai mibenléte is, rögtön a forgalmazó oldalán olvashatóan. A LifeStraw nem kerámia szûrõt használ, hanem valami saját fejlesztésû spéci (mû)anyagot. Visszamosásos elv van, ivás után (szipka esetén) vedd ki a vízbõl és fújd ki belõle a maradék vizet. Ezt azért nem nevezném tisztításnak. A LifeStraw family brosúrájában pedig azt emelték ki, hogy vezessék a használati naptárat. Tehát a napokat számolják, ne a tisztított vízmennyiséget. Ebbõl gondolom, hogy ott is van valami használati idõkorlát.
A LifeStraw-ot pont hosszú használatra tervezték a harmadik világ fejlõdõ országainak, a LifeSaver-t pedig a Katrina hurrikán inspirálta ahol is ideig-óráig tiszta vízre van szüksége a bajbajutottaknak és ráadásul egy kulacsról van szó - azaz hogy is engedem én abból a vizet a lábasba mondjuk leveskészítéshez? De a kulacs túlnyomásos elven mûködik. Beletöltöd a vizet és pumpálsz az alján párat. Ez a nyomás nyomja keresztül a szûrõkön a vizet. Kvázi kispriccel a kulacsból, akár bele egy lábasba. Vagy a szipkájára ráhúzol egy csövet és szépen belevezeted a lábasba.
Ha ki akarjátok küszöbölni azt a jelenséget,hogy beszárad a szénszûrõ,akkor ezt javaslom...Aquamira Frontier Pro...ez gravitációs elven is mûködik egy pet palackkal...magától eltömõdik ha már nem szûr...
annyit zárójelben,hogy ezek vészhelyzeti szûrõk,soha nem lesz kihasználva a teljes kapacitásuk...ha csak 5 liter vizet tisztít meg ---amikor tényleg kell---már be töltötte a funkcióját...
..meg lehet hosszabbítani az élettartalmat...ha szét vannak szedve(amelyiket lehet),még nedves állapotban és jól kimosva tiszta vízzel...amelyiket nem lehet szétszedni azt pedig a használatkor tiszta vízzel a végén átmosva kell elcsomagolni...tehát tisztítsatok+ egy liter vizet,bele kell dobni 2-3 db tablettát ,várni,és úgy átmosni,elcsomagolni,...jó eséllyel nem sok szaporodni való marad a szûrõben....elég macerás a használatuk,de hát ez van....ha a szénszûrõ nincs sokáig használva nem kell megijedni..attól még jól szûr az a szûrõ....
Én személy szerint nem pocsékolnám el a szûrõt kútvízre---félre tenném csúnyább idõkre---átszûrném és forralnám---egy bográcsban se perc kész a család napi vízszükséglete...
A túrázás,kitelepülés az más tészta..nyilván egy 3-4 napos pecázás megoldható kannákkal...de ha van rá pénz érdemes egy alkalmasnak vélt szûrõt feláldozni és végig tolni vele egy idényt..ha beválik mehet az M-zárolt készletbe a testvére..ne akkor derüljön ki,hogy kevés lesz a wc-papír mikor nagyon mást szeretnénk csinálni.....én megtanultam,hogy a reklámok meg a népszerûségi videók az egy dolog...de inkább hiszem ha látom...
+1 gondolat..a házilag eszkábált szûrõk...a sódert ,a kavicsot érdemes kiforralni...mert ha eddig nem volt baci a vízbe,akkor a sódertól majd lesz benne...
A szénrõl...
Az aktív szén elõállításához szükséges fát elõször oxigénmentes közegben hevítve faszenet állítanak elõ. A fa tömegének mintegy felét alkotja víz, ezenkívül nagy mennyiségben tartalmaz különbözõ szerves illékony anyagokat – melyek az izzítás hatására eltávoznak -, valamint szenet és nem éghetõ anyagokat, melyek a hamut alkotják: ilyenek a kálcium, a magnézium és a nátrium. Amikor a fa égni kezd, az illékony szerves anyagok, mint például a kátrány a füsttel együtt a levegõbe távoznak. Egy bizonyos hõmérsékleten felül ezek az anyagok teljesen légnemûvé alakulva hagyják el a fát, vagyis a tûz már nem füstöl, ezért van az, hogy a zsarátnok és az égõ faszén már nem füstöl. Ahhoz, hogy faszenet lehessen elõállítani, a fát oxigénmentes közegben nagyon magas hõmérsékleten agyag- vagy fémtartályokban kell hevíteni. Ami megmarad, nem más mint tiszta szén, illetve azok az ásványi anyagok, amiket a fa valaha tartalmazott.
Az aktív szenet egy lépésben is elõ lehet állítani: az úgynevezett kémiai aktiválást alacsonyabb hõmérsékleten, 300-600 C fokon végzik, vízelvonó és oxidáló vegyületekkel kezelve a kiindulási anyagként használt fûrészport vagy tõzeget. (forrás)
Az így elõkészített faszenet ezután 800-1000 C fok hõmérsékleten vízzel reagáltatva a széntartalom egy része szén-monoxiddá és hidrogéngázzá alakulva távozik: így keletkeznek a lyukacsos szerkezetet adó pórusok.
Az aktívszenet az eljárás hatására kialakult igen hatalmas porózussága miatt hívják aktív szénnek. A hatalmas kialakult felület valóban döbbenetesen nagy lehet. A szakirodalom szerint 1 gramm aktívszén felülete akár 300-2000 négyzetméter is lehet. A jó minõségû aktívszenet három paramétere alapján határozhatjuk meg. A jódszám, a melasz szám és a hamutartalom alapján.
A jódszám határozza meg az anyag mikro-porózusságát, ezáltal a felület nagyságát. Az érték 600 és 1200 között változik. Akváriumi felhasználásra az 1000 körüliek már megfelelõek.
A melasz szám az anyag makro-porozitására utal. Ez a nagyobb molekulasúlyú anyagokat képes megkötni. Értéke 225-250 között jónak mondható akváriumi felhasználásra.
A hamu, az aktívszén elõállítási folyamat mellékterméke. Ezek szerevetlen maradékok. Elsõsorban vas- és kálciumoxid. Eltávolíthatók, ha az aktívszenet desztillált, vagy ioncserélt vízben áztatjuk. A hamu idõvel rontja a szén “aktivitását” és növeli a víz pH-ját. Tehát az áztatás erõsen javallott. Már csak azért is, mert az aktívszén erõsen növelheti az akvárium foszfáttartalmát. Sajnos ezt pedig a tudtunkon kívüli mennyiségben teszi általában. Néhány nap áztatás szükséges, persze ha nem elsõ osztályú akvarisztikai célra elõkészített termékrõl beszélünk.
..szóval ez nem egy egyszerû folyamat és víztisztításnál nem a tábortûznél összekapart hamuról van szó...
ui
Az a nézet, hogy az aktívszén visszaengedi a magához adszorbeált anyagokat miután megtelik, téves, legalábbis annyira minimális, hogy ennek veszélyével nem kell foglalkoznunk...ezt a gyári víztisztítókhoz idéztem...szóval ha beszárad az aktív szénszûrõ része ,nem kell eldobni,attól a pár mikronos mechanikus része tökéletesen ellátja a feladatát..
mzperiksz
02-03-2015, 06:25 AM
Nem számoltam bele, ugyanis tökéletesen funkcionál a szénszûrõ nélkül is.
Nélküle van egy kis íze a víznek, de a kórokozókat ugyanúgy kiszûri.
Az ár/érték arányba beleszámoltad a 250 literenként cserélendõ ~1600 Ft-os szénszûrõt is?
Van egy másik bajom is ezekkel a vízszûrökkel (és ezt már nem csak neked szánom, de nem akarok még egy hozzászólást írni). Szép dolog a maximálisan megtisztítható vízmennyiség, de mi van az idõfaktorral? A LifeSaver is leírja a kezelési utasítás 16. oldalának alján, hogy a beavatott szén szûrõ 2 hónap után cserélendõ a tisztított víz mennyiségétõl függetlenül. A többinél nem találtam pontos adatot, de szerintem csak én nem kerestem elég alaposan.
A szûrõk megállítják a kórokozókat, de nem ölik meg. Azok szépen lerakódnak a felületükön és a többi szerves szennyezõdés között jól érzik magukat, szaporodnak. Én meg megveszem verítékkel megszerzett pénzemen, jól kipróbálom, esetleg 1-2 hetet még használom is itt-ott. Utána meg cserélhetem ki a félig, negyedig kihasznált szûrõt, ha 2-3-6 hónap után újra használni szeretném.
Zacskóbicska
02-03-2015, 06:31 AM
Kérnék segítséget, szeretnék 2 egymásra rakott vödrös vízszûrõt készíteni.
Nos ebbe való 0,01 mikronos kerámiaszûrõ kellene legalább 2 db.
Ha tud valaki kedvezõ áron hasonló kerámia szûrõt linkelje be.
Találtam videót hasonló berendezést mutat be, mint amit én is szeretnék készíteni.
https://www.youtube.com/watch?v=NRPRX_4g99E
Az elgondolásod ragyogó, de a kerámia szûrõvel szívni fogsz, azt most borítékolom, de inkább lebeszéllek róla. Anno a különbözõ laborgyakorlatok során alaposan megismerkedtem a kerámia szûrõkkel, azoknak saját lelkiviláguk van. Az általad említett szûrõhöz valószínûleg már nyomás, vagyis delta p is kell, mert nagyon nagy a szûrési ellenállás, ami a használat során intenzíven nõni fog. Hamar be fog következni az eltömõdés és azt te nem fogod tudni kitisztítani. Ha sikerülne, az is csak részleges lesz és 1-2 alkalom után meg fogsz szabadulni a drága kerámia szûrõtõl. Ha ilyen nagy finomságú szûrést akarsz, használj inkább a borászatban elterjedt keretes szûrõprést (sterilezõ szûrõ). 0,01 mikron szerintem felesleges, elegendõ a 0,1. A kerámia szûrõ pórusaiba a vízbõl származó szennyezõk úgy beleülnek, hogy azokat onnan csak speciális kémiai maratással és izzítással tudod kiszedni, de mint írtam, korlátozottan.
Pandion
03-05-2015, 09:27 AM
Még régen vettem egyszer ún. fogpor-t. Akkor csak a kíváncsiság miatt, de most eszembe jutott, és gondoltam elteszek belõle pár dobozzal. Most rákerestem, és csak a Dentomin nevû fogport találtam. Ismeritek? Van tapasztalat? Ahogy elolvastam ez ásványi anyagokból van összeállítva (fõleg zeolit), ami jól hangzik, és ha jól értem lejárati ideje sincs (gondolom mivel a zeolit nem romlik meg :) ). Ajánlott? Ha volt már szó róla korábban, elnézést, én nem találtam.
Lekvár
03-05-2015, 10:07 AM
Még régen vettem egyszer ún. fogpor-t. Akkor csak a kíváncsiság miatt, de most eszembe jutott, és gondoltam elteszek belõle pár dobozzal. Most rákerestem, és csak a Dentomin nevû fogport találtam. Ismeritek? Van tapasztalat? Ahogy elolvastam ez ásványi anyagokból van összeállítva (fõleg zeolit), ami jól hangzik, és ha jól értem lejárati ideje sincs (gondolom mivel a zeolit nem romlik meg :) ). Ajánlott? Ha volt már szó róla korábban, elnézést, én nem találtam.
Feleségem használta jó ideig, mert nem szereti a pasztákat...
Azt mondja, hogy jól tisztít, de a fogzománcot erõsen igénybe veszi, ha nem érzékenyek a fogaid, akkor használd csak.
Most õ is leállt vele, az említett probléma miatt.
Zacskóbicska
03-05-2015, 04:53 PM
Jobb a szódabikarbóna.
Pandion
03-06-2015, 08:02 AM
Feleségem használta jó ideig, mert nem szereti a pasztákat...
Azt mondja, hogy jól tisztít, de a fogzománcot erõsen igénybe veszi, ha nem érzékenyek a fogaid, akkor használd csak.
Most õ is leállt vele, az említett probléma miatt.
Köszi, valami nekem is rémlik, hogy fájt tõle az ínyem :S Teszek egy próbát és letesztelem.
Pandion
03-06-2015, 08:03 AM
Jobb a szódabikarbóna.
??? Komolyan? Errõl még nem hallottam, de kipróbálom :) Köszi a tippet!
WestBam
03-06-2015, 10:01 AM
Nagymamám csak szódabikarbónát (pici vízzel masszát csinált belõle és azt tette a fogkefére) és a gabi ilyen zöld alu tubusost használta (ha jól emlékszem rá) mindig. Szerintem csak pár foga hiányzik, bár ehhez nagyon kell a genetika is. Apámnak összesen van talán 2 húzott foga meg 1-2 tömött. A többinek semmi baja és nem szeret (szokott soha) fogat mosni :D Én nem tõlük örököltem sajnos :(
Zacskóbicska
03-06-2015, 11:17 AM
??? Komolyan? Errõl még nem hallottam, de kipróbálom :) Köszi a tippet!
Nincs erõs súrolú hatása, viszont elég lúgos ahhoz, hogy a lepedéket, baktériumokat eltávolítsa. A legdrágább fehérítõ fogkrémekben is ez van:) Este ha nincs kedved fogat mosni, elég egy szódabikarbónás szájöblítés. Annyi lúgos anyag marad vissza, hogy a savasodás nem okoz gondot reggelig.
http://militaria-nagyaruhaz.hu/hu/termek/satrak-satorlapok-es-alcahalok/bw-ksk-loveszponyva-eredeti-uj
van ilyen valakinek vagy ismeri?...írna róla?
Pityubá
03-28-2015, 09:50 PM
http://militaria-nagyaruhaz.hu/hu/termek/satrak-satorlapok-es-alcahalok/bw-ksk-loveszponyva-eredeti-uj
van ilyen valakinek vagy ismeri?...írna róla?
BW-KSK lövészponyva eredeti új Eladási ár: 9.800 Forint
Doom, szerintem sok érte ennyi pénz. :(
BW-KSK lövészponyva eredeti új Eladási ár: 9.800 Forint
Doom, szerintem sok érte ennyi pénz. :(
...hát ezért toporgok..nem merem megrendelni....fõleg ,hogy nem tudom milyen.....valaki tudja?....gumírozott szövet,vagy ilyen mûanyag fólia szerûség,vagy ponyva?...nem lakik valaki a környéken,hogy rápillantana....mert jó 6-7000 lenne csak az útiköltség felmenni Pestre...lécci nézze már meg valaki vagy írjon róla
Ez tényleg jónak tûnik, engem is érdekelne.
Zacskóbicska
03-31-2015, 05:18 AM
Ez tényleg jónak tûnik, engem is érdekelne.
Bármibõl is van, nem ér annyit szerintem. Jó minõségû álcaponyvát vehetsz hasonló méretben és tömegben ennek az árnak a töredékéért. A használhatósága is erõsen korlátozott, az árához képest legalábbis.
kubikus
04-05-2015, 06:20 PM
Üdv!
Valakinek van már tapasztalata ezzel az órával kapcsolatban?
http://www.aliexpress.com/store/product/2015-New-Brand-Men-Sports-Watches-Waterproof-Quartz-LED-Digital-Watch-Military-Jelly-Dress-Wristwatches-5/535501_32274002505.html
astonferi
04-06-2015, 07:05 AM
én is nézegettem. szerintem ennyi pénzért nincs mit veszteni .
astonferi
04-06-2015, 07:06 AM
...hát ezért toporgok..nem merem megrendelni....fõleg ,hogy nem tudom milyen.....valaki tudja?....gumírozott szövet,vagy ilyen mûanyag fólia szerûség,vagy ponyva?...nem lakik valaki a környéken,hogy rápillantana....mert jó 6-7000 lenne csak az útiköltség felmenni Pestre...lécci nézze már meg valaki vagy írjon róla
miért nem szólsz ? hol van pesten ? elmegyek megnézem lefotozom ha kell meg meg is veszem az pecára elviszem vagy elküldöm valahogy.
miért nem szólsz ? hol van pesten ? elmegyek megnézem lefotozom ha kell meg meg is veszem az pecára elviszem vagy elküldöm valahogy.
...köszi..de már rendeltem máshonnan..
kubikus
04-06-2015, 10:31 AM
Hát, azért óra és óra között is nagy külömbség van. Fõleg ezek a szépen fényképezett kinai csodák. Nem lehet látni a lényeget, mármint az óra szerkezetét. Lehet, hogy elmegy 5 évet is, de lehet, hogy csak pár hónapot. A Q and Q egy megbízható márka,(japán szerkezettel) de olyanban nem találtam hasonlót.
Valakinek egyébb tapasztalata van már ezzel a márkával? Valaki közülünk rendelt már innen órát, és még megy?
http://www.aliexpress.com/store/product/2015-New-Brand-Men-Sports-Watches-Waterproof-Quartz-LED-Digital-Watch-Military-Jelly-Dress-Wristwatches-5/535501_32274002505.html
Tehát szerintem, csak megfontoltan.
A. L. Ias
04-06-2015, 10:49 AM
Én már rendeltem órát az Aliról. Egy ilyet (http://www.aliexpress.com/item/Orkina-Military-Fashion-Green-Dial-Silver-Case-Fashion-Quartz-Fabric-Strap-Mens-Wrist-Watch-ORK0081/1889937027.html). Kicsit csalódtam benne, nem a szerkezete miatt, az megegyezik a hasonló árfekvésû, itthon is kapható divatórákkal. A számlap nem fluoreszkál elég hosszú ideig, hiába volt egész nap a csuklómon. 1-2 óra alatt elhalványul, majd sötétbe borul a kijelzõ. Az óraszerkezetre nincs panaszom, teszi a dolgát immár 4 hónapja. Tudom nem nagy idõ, de reménykeltõ, hogy nem adta meg magát 2 hét alatt. A pontossága is elfogadható, óraátállításkor 2-3 mp eltérést produkált.
kubikus
04-06-2015, 01:33 PM
Kedves A. L. last!
Köszi, hogy megosztottad a tapaszatlataidat. Gondoltam, hogy ennyi pénzért nem egy Doxat kapok!
Igazából, ha csak pontosan járna én elégedett lennék. Néztem a Kínai Órák fórumán az ORKINA márkát, hát nem dicsérik nagyon. Lehet, hogy a vége egy egyszerû Q and Q lesz, az legalább bevált. Legalább is nálam.
Én a dechatlonban vettem egyszerû kvarcórát , talán 3000 Ft-ért , fél éve mûködik, ilyen : http://www.jofogas.hu/pest/Geonaute_sport_ora_24181094.htm , idõ , stopper , ébresztés van rajta . Elõtte kínai volt ebajról , az 3 hét alatt meghalt .
kovu78
04-08-2015, 08:30 AM
timsót vett már valaki ?:confused:
Pityubá
04-08-2015, 10:30 AM
timsót vett már valaki ?:confused:
Ha emberi használatra akarod, csak néked mondom de azt is halkan, nehogy mások belekössenek, mert nem vagyok e téren szakember.
Felejtsd el, és ne is érintkezzen a te bõröddel alumínium tartalmú szer. Nem akarok errõl vitát azért nem írom le mennyire veszélyes anyagok az alumínium sói.
Természetesen vannak köztünk képzett szaktekintélyek akik nálamnál sokkal jobban le tudják írni a hosszú távon használt alumínium káros hatásait.
kovu78
04-08-2015, 11:20 AM
köszönöm Pityubá :thumbup
Pedig én szivesen olvasnák róla bõvebben , pü-ben írnál pár dolgot ?
Ha emberi használatra akarod, csak néked mondom de azt is halkan, nehogy mások belekössenek, mert nem vagyok e téren szakember.
Felejtsd el, és ne is érintkezzen a te bõröddel alumínium tartalmú szer. Nem akarok errõl vitát azért nem írom le mennyire veszélyes anyagok az alumínium sói.
Természetesen vannak köztünk képzett szaktekintélyek akik nálamnál sokkal jobban le tudják írni a hosszú távon használt alumínium káros hatásait.
mmilan21
04-08-2015, 05:59 PM
Pedig én szivesen olvasnák róla bõvebben , pü-ben írnál pár dolgot ?
http://kockazatos.hu/anyag/alum%C3%ADnium
http://www.tenyek-tevhitek.hu/paraben-es-mellrak.htm
Ez utóbbiban szó van az alumínium kozmetikumokkal kapcsolatos mellékhatásairól is.
Egészséges az alumínium, de csak nyomelemként.
Ugyanúgy a stroncium is egészséges, de csak nyomelemi mennyiségben.
Persze ott a másik oldal, akik azt mondják, hogy nem lesz tõle bajod - na persze... én akkor sem fogok gyári dezodort használni.
Amatorpe
04-21-2015, 01:37 PM
Na betört ide is a litiumos elem/akku...
Ezekrõl van valami tapasztalat/vélemény? Vagy ha boltból garival van, akkor nem lehet nagyot bukni?
http://most.edigital.hu/hu_search_page_1_xtar.html?v=&utm_source=apr_crazyw&utm_medium=onlineflyer&utm_campaign=
Egyáltalán ha tervezem, hogy veszek, melyiket javasoljátok?
AA és AAA akku illetve töltõ érdekelne. Köszi!
WestBam
04-21-2015, 03:02 PM
Sajnos ezek neked nem lesznek jók, mivel csak hasonlóan néznek ki mint az AA és AAA elemek.
Az AA méretében is létezik li-ion de míg az alkáli (pl. LR6) 1,5V, az NiMh akku 1,2V addig a 14500 Li-ion akku 3.7V.
Szóval ha AA és AAA akku kell akkor csak NiMh akkukban gondolkozhatsz, azokhoz pedig dukál egy NORMÁLIS töltõ mivel ezeket mielõtt feltöltöd csutkára le kell meríteni, mert különben memória effektusos lesz a cella.
Nem részletezem tovább, google sok mindenben segítségedre lesz, lehetõség szerint ha hosszú életet szánsz a megvásárolt akkuidnak akkor mindenképp csak mikroprocesszoros töltõt vegyél hozzájuk, olyan 6e-tõl ki lehet fogni, a normálisabbak 10e felett vannak valamivel, a legjobbak meg sokkal felette de az már fölösleges normál háztartásba.
Amatorpe
04-21-2015, 04:03 PM
A manóba... Rossz hír, ezen a téren még hiányos volt a tudásom... Mindenesetre köszi szépen!
WestBam
04-21-2015, 04:42 PM
Igazán nincs mit, többek közt errõl is szól egy fórum, hogy egymás kérdéseire ha van tapasztalatunk válaszolunk.
Amúgy az nimh akkuk ára már kellõen lent van ahhoz, hogy megérje beszerezni párat (természetesen kis sárga barátainktól) és töltögetni 1-2 havonta õket (mondjuk én inkább veszek eldobható elemet) ezek a li-ion akkuk kifejezetten nagy terhelésre vannak kitalálva, leginkább jellemzõ a mai erõs ledes elemlámpákban a használatuk (3+A), illetve a 18650 sokszor van powerbankokban is.
Annyi, hogy ezekbõl nagyon nem mindegy milyet veszel, mert itt igaz a mondás: olcsó húsnak híg a leve. Illetve ha védelem nélküliek a cellák akár túl is tudod meríteni így akár elsõ használatnél is ki lehet nyírni ezeket ha nem figyel rájuk az ember.
Amatorpe
04-23-2015, 11:18 AM
Köszönöm. Igazából sanyo eneloopokat használok, szerintem a legjobbak, amikkel eddig találkoztam. Csak a nagyobb teljesítményük miatt gondoltam hátha tovább bírná, nem kellene olyan gyakran tölteni. Meg vannak olyan lámpák amik eleve olyat használnak, csak nem bontottam szét a dolgot... Akkor nem ruházok bele, mert még több minden használ kis hazánkban AA vagy AAA elemet, majd ha elszaporodnak ezek a kütyük.
Kisss
05-13-2015, 08:02 PM
Vetten én is sanyo eneloopot, mert annyira dicsértétek, de a tapasztalatom szerint még rosszabb, mint egy középkategóriás akku! Hogy elkerüljem a sárga barátainkat, németbõl rendeltem!
raktaros
05-14-2015, 08:04 AM
Eneloopot én is Angliából rendeltem, 1 hét alatt megjött és olcsóbb volt mint a magyar boltokban.
Amatorpe
06-08-2015, 01:39 PM
http://www.lidl.hu/hu/ajanlatok.htm?action=showDetail&id=18149
Ez lehet jó? elvileg 3 év gari, nem nagy az akku, de AA elemeket lehetne vele tölteni usb-s töltõn?
Okostelefonok, kamerák, MP3-lejátszók stb. mobil feltöltéséhez
Beépített Li-ion akku: 3,7 V; 2200 mAh
Az akku újratölthetõ USB-n keresztül vagy a napenergia segítségével
Töltõ kimeneti áramerõssége: 1 A
http://www.lidl.hu/catalogmedia/hu/article/107036/107036_01_f.jpg
mmilan21
06-08-2015, 03:50 PM
Ez lehet jó? elvileg 3 év gari, nem nagy az akku, de AA elemeket lehetne vele tölteni usb-s töltõn?
Nem tudom milyen minõségû lehet, de egy próbát megér. Eddig még nem jutottam el odáig, hogy valami hasonlót is vegyek.
Én nem akarom egy akkumulátorra bízni a mûködõképességet, ezért egy ilyet rendeltem:
http://zoldmegoldas.hu/napelemes-termekek/napelem-panelek/napelemes-panel-telefon-tolteshez.html
Fém keret, hosszú kábel, átalakítók, nincs benne akku és ezért az nem is fog tönkre menni.
Elsõsorban az aszaló ventilátorainak meghajtására kell. Másodsorban meg mûködtetni ezt-azt.
Már 4,5 volton is szépen pörögnek(kipróbáltam) a PC ventilátorok és ez a töltõ 5,4 voltot tud leadni.
Nem akarlak lebeszélni a megvásárlásáról, mert én csak egy tartósabb/masszívabb áramtermelõ eszközt kerestem. Nem sokára megérkezik. :)
Megírom majd a tapasztalatokat róla.
Pityubá
06-08-2015, 08:05 PM
http://www.lidl.hu/hu/ajanlatok.htm?action=showDetail&id=18149
Okostelefonok, kamerák, MP3-lejátszók stb. mobil feltöltéséhez
Beépített Li-ion akku: 3,7 V; 2200 mAh
Az akku újratölthetõ USB-n keresztül vagy a napenergia segítségével
Töltõ kimeneti áramerõssége: 1 A
Tavaj vettem a Lidlben. A napelemet megmértem 10mA áramot ad teljes napfényben, ami gyakorlatilag naponta 150mA tölt. Tehát az akku 2200mA órás akkor te számítsd ki hány hét alatt tölti fel az akkut. Mert nékem nem hinnéd el. Powerbanknak meg kicsi, tehát elbuktam az árát sajna. :(
Ja és nem adja le az 1 A áramot. Hallgass reám ne vedd meg.
mmilan21
06-08-2015, 08:23 PM
Olyat töltõt javasolok venni amelyiknek monokristályos vagy polikristályos napelem része van - azok egész jó teljesítményt adnak le. 14-18% hatásfokkal.
Amatorpe
06-10-2015, 10:43 AM
Köszi a válaszokat! Akkor felejtõs...
D - törölt tag
07-12-2015, 06:23 PM
Van valakinek ilyesmi lámpája?Tapasztalatok?
http://solarbunny.eu/hu/eton-scorpion-dynamo-solar-radio-and-led-flashlight.html/
törölt tag -gl
07-13-2015, 12:37 PM
Én egy ilyet vettem, végzi a dolgát. (5 volton 10 wattot ad le, de még nem mértem ki)
Szórt fényben is mûködik. Jövõ héten jön az éles teszt. (túra)
5825
Az zavar, hogy USB-s, ezért kell építenem egy transzformátort, hogy a lámpákat is tudjam majd vele tölteni. Ez majd késõbb. (http://www.elektrobot.hu/termek.php?filename=dc_dc_konverter_mini_step_down _3A.html&i=1343)
Két akkut nem hurcibálok, ez csak tölt. Nem powerbank.
Buckalako
08-25-2015, 07:47 PM
Ezzel a lámpával van valakinek tapasztalata?
http://www.holar.hu/olajlampak-petroleum-lampak/251-candle-olajlampa-petroleum-lampa.html
Fémrészek elég vékonynak tûnnek. Ami érdekelne, hogy mennyire használható és tartós?
(Nem dísznek lesz)
Zacskóbicska
08-26-2015, 05:22 AM
[QUOTE=Buckalako;62309]Ezzel a lámpával van valakinek tapasztalata?
[url]http://www.holar.hu/olajlampak
Tökéletesen használható lakáson belül. Ezek tartósak, a fém résszel sincs gond. Egyedüli gondot az okozza a használatánál (és a tartósságánál egyaránt), hogy a lámpa mozgatásakor az üvegbúra könnyen leeshet a lámpáról és olyankor össze szokott törni. Ez úgyszintén elõfordulhat a búra tisztításánál is. Ha ezekre ügyelsz, túlél a lámpa téged, de még az utódaidat is.
Ugyanilyen lámpát örököltem nagyszülõktõl, még mûködik. :D
Buckalako
08-26-2015, 07:45 PM
Köszönöm. 2-3 darabot szeretnék venni belõle, falon lennének szükségvilágításra. Hordozásra van viharlámpa (olajos és ledes).
http://www.gudebolt.hu/40626___gude_gse_950_aggregator_aramfejleszto_370? utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
Használta valamelyikõtök már ezt a típust? Ha igen, kíváncsi lennék a véleményekre. Egy garanciális, még nem használt darabot 30 ezresért el tudnék hozni. (Szivattyúhoz, darálóhoz kell, mindegyik viszonylag kis teljesítményû.)
varég
09-03-2015, 01:05 PM
http://www.gudebolt.hu/40626___gude_gse_950_aggregator_aramfejleszto_370? utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
Használta valamelyikõtök már ezt a típust? Ha igen, kíváncsi lennék a véleményekre. Egy garanciális, még nem használt darabot 30 ezresért el tudnék hozni. (Szivattyúhoz, darálóhoz kell, mindegyik viszonylag kis teljesítményû.)
A max. teljesítmény folyamatosan(!) 650W.
Tehát az egyidõben üzemeltetni kívánt eszközök összes teljesítményfelvétele nem lehet 600W-nál több(az 50W kellhet az ingadozó teljesítményigény miatt tartaléknak)
Egy idõben egyszerre vagy egy 700 wattos szivattyú, vagy egy 500 wattos daráló lenne vele meghajtva... (alkalmanként 15-20 percig)
mzperiksz
09-03-2015, 02:04 PM
Ilyen van nekem is csak piros és Möller márkájú.
600W-os zagyszivattyú bekapcsoláskor megfogja. A szivattyú bekapcsolása elõtt rá kell húzni a szivatót, utánna már anélkül is elpöfög.
Egy idõben egyszerre vagy egy 700 wattos szivattyú, vagy egy 500 wattos daráló lenne vele meghajtva... (alkalmanként 15-20 percig)
tehleader
09-25-2015, 04:19 PM
Gyalásót vennék, és tapasztalatokra lennék kiváncsi. Eddig EZT (http://military-shop.hu/termek/1684magyar-gyalaso-hasznalt-71131621.html) néztem. Olyan 3-4 ezer JMF-et (Jó Magyar Forint) tudnék rászánni.
Törölt_fórumtag2
09-25-2015, 04:21 PM
Gyalásót vennék, és tapasztalatokra lennék kiváncsi. Eddig EZT (http://military-shop.hu/termek/1684magyar-gyalaso-hasznalt-71131621.html) néztem. Olyan 3-4 ezer JMF-et (Jó Magyar Forint) tudnék rászánni.
Én inkább 50M párti vagyok.
GAZDA
09-25-2015, 06:19 PM
Na ezt ne vedd meg!!!!! Ha mindenképpen 3 állásút szeretnél venni akkor kelet vagy nyugat német gyártmányt vegyél de jobban jársz egy fanyelûvel orosz vagy magyar gyártmánnyal.
Ha ez megvan, élezd ki miután életlenül kiirtottál vele egy nagyobb szakasz bozótot és tudod már annyira forgatni, hogy nem vágsz magadba és nem dobod el. Nem vicc!
A kínai seregben pl. élet-halál kérdése egy gyalásó..
Ha ezzel megvagy vegyél kézbe egy Oakland által javasoltat, majd azzal is kezdj csapkodni. Mondjuk a fentit hamarabb veszel és/vagy jutsz hozzá, mint egy 50M-hez.. :)
Jó ha van egy ilyen nálad ... nem tilos a tartása (tüntetésre azért ne menj vele, mert kikapnak hamarjában :D )
.. erdõbe beviheted (nem tiltott) és nagyon hasznos is egy pár napos kíránduláskor.
Nekem a több katonai típusú gyalásón kívül van még kínai csodagyalásó, fûrésszel és szuronnyal :D lehet rendelni ingyenes házhozszállítással . Ha a gyerek kicsit nagyobb odaadhatod neki, mert jobb másod gyalásónak, mint pl. a semmi...
Szóval a fenti pénzért megéri (szerintem) !
Salmo
09-25-2015, 07:44 PM
Az a baj, hogy ami minõségi ugrás a három állású összecsukhatóakban az ez
https://i.cdn.nrholding.net/15774912/450/450/
Fiskars gyalásó ( meglepõ, de ez is rendszeresítve van egy-két nemzet katonáinál)
Elnyûhetetlen ( nekem legalábbis nem sikerült) viszont drága ( volt egy MOL akció annak keretében vettem, 30-40%-al olcsóbban adták, mint az árgépen)
Az 50M nagyon jó, de nem könnyû hozzájutni
tehleader
09-25-2015, 07:54 PM
Köszönöm a válaszok!
Körbenéztem a neten itt-ott 50M-et nem találtam, ilyen fiskarst meg csak messze a büdzsé felett. Szóval majd keresek valami nem hajtogatósat bár így a szállítás nehezebben megoldható.
Nem tudom merre laksz, de a pécsi vásás zsibi részén általában találsz. (3000 Ft körül, de ebbõl még alkudni kell).
mzperiksz
09-26-2015, 07:05 AM
Aztán micsinász ha eltörik a vacak mûanyag? Terepen újra tudod nyelezni?
Az a baj, hogy ami minõségi ugrás a három állású összecsukhatóakban az ez
https://i.cdn.nrholding.net/15774912/450/450/
Fiskars gyalásó ( meglepõ, de ez is rendszeresítve van egy-két nemzet katonáinál)
Elnyûhetetlen ( nekem legalábbis nem sikerült) viszont drága ( volt egy MOL akció annak keretében vettem, 30-40%-al olcsóbban adták, mint az árgépen)
Az 50M nagyon jó, de nem könnyû hozzájutni
Ez a Fiskars kiváló lehet ásni és húzni kifelé a földet a gödörbõl, kocsit kisegíteni a kátyúból, vagy kerék alá dolgozni.. több mint a semmi..
Viszont csapkodni, bozótirtásra, kis-baltának, pont a nyele miatt alkalmatlan...
Salmo
09-26-2015, 08:35 AM
MZ/X: a glockban sem törik el a mûanyag he :eek: Egyébként általában hiszek az üzemszerû felhasználás mellett tervezett hosszú élettartamban.
Mizu: kétségtelen, kevésbé a macheta üzemmód a leghatékonyabb felhasználása, de jómagam inkább az általad leírtak miatt rendszeresítettem.
Baltának ott a baltám, minden másra ott a mastercard :D :thumbup
GAZDA
09-26-2015, 09:18 AM
Ez a Fiskars kiváló lehet ásni és húzni kifelé a földet a gödörbõl, kocsit kisegíteni a kátyúból, vagy kerék alá dolgozni.. több mint a semmi..
Viszont csapkodni, bozótirtásra, kis-baltának, pont a nyele miatt alkalmatlan...
Gyalásó legfeljebb a bozótvágót váltja ki a fejszét nem.
Mindenki maga dönti el kevesebbet cipel és munkánál kókányol vagy több eszközt cipel és hatékonyan dolgozik.
Van olyan gyalásóm amivel vágtam ki (kis) fát és hasogattam gyújtóst
.. igen, fanyelû.. igen, nem e században gyártották.. :D
Gyalásó legfeljebb a bozótvágót váltja ki a fejszét nem.
Mindenki maga dönti el kevesebbet cipel és munkánál kókányol vagy több eszközt cipel és hatékonyan dolgozik.
https://www.youtube.com/watch?v=36trs7qAFn0
Hát igen!Ha nagyon kell azért megcsinálja,de elég szánalmasan néz ki a munka!
varég
09-26-2015, 10:19 AM
Igazat megvallva, én nem cipelnék gyalásót.
Egy kis munkával lehet készíteni fából ásóbotot, igaz a hatékonysága lehet elmarad a kis ásóétól.
A kocsiban van ilyen Fiskars-klón ásóm, a mûanyag részek eltörtek, nem nagyon bírja már a képzést...
(amire ott kellhet/hó-homok kocsi alól kiásása/ tökéletes.)
mzperiksz
09-26-2015, 10:31 AM
Aztán a kaboom-ról hallottál -e? :)
MZ/X: a glockban sem törik el a mûanyag he :eek:
Gondolatolvasó vagy vazze :D
Baltának ott a baltám, minden másra ott a mastercard :D :thumbup
GAZDA
09-26-2015, 11:07 AM
https://www.youtube.com/watch?v=36trs7qAFn0
Hát igen!Ha nagyon kell azért megcsinálja,de elég szánalmasan néz ki a munka!
Ez pont olyan méretû faanyag amit sokkal hatékonyabb lenne ezzel: http://www.bahco.com/en/professional_hand_tools/laplander_1.html kivágni. Egyébként mennyibe kerül a vidin látható CS gyalásó? Szerintem annyiért már komoly baltát lehet venni. :-))
Más történet ha valaki "alternatív módon" is tudja használni: https://www.youtube.com/watch?v=gkJoUGmzUfU
Salmo
09-26-2015, 01:09 PM
Aztán a kaboom-ról hallottál -e? :)
D
Mondom üzemszerû használat mellett ( ebbe nem tartozik bele a házilag/gyárilag alul, vagy felül töltött szar lõszer, mert az mindent haza vág
nem csak a mûanyag tokot. És ugye a gyártó nem erre méretez.......
Treff király
10-06-2015, 07:21 AM
Ütésálló óra? Fordítsd az órát a csuklód belsõ felületére! Máris védett, ráadásul az életfontoságú csuklóereket is jobban védi.
mossberg-operator
10-16-2015, 05:01 AM
Van egy utalvanyom ebbe a boltba: http://www.timberlandonline.co.uk/en/mens-heritage-euro-leather-hiker-95100.html?catID=men_footwear_walking_boots&dwvar_color=214&dwvar_footwearSize=5075#srule=price-high-to-low&sz=48&start=5&cgid=men_footwear_walking_boots
Coleman Silverton 350 hálózsákkal van valakinek tapasztalata ?
Ihasz Laci
11-26-2015, 08:31 PM
Ez pont olyan méretû faanyag amit sokkal hatékonyabb lenne ezzel: http://www.bahco.com/en/professional_hand_tools/laplander_1.html kivágni. Egyébként mennyibe kerül a vidin látható CS gyalásó? Szerintem annyiért már komoly baltát lehet venni. :-))
Más történet ha valaki "alternatív módon" is tudja használni: https://www.youtube.com/watch?v=gkJoUGmzUfU
hat az a bacho lapplander egy eleg tulertekelt dolog, nagyon jonak tartjak de fele annyit se tud mint amennyit allitanak rola, raadasul marha draga is ahhoz kepest, hogy milyen gyengen teljesit.
GAZDA
11-27-2015, 03:57 PM
Akkor mit javasolsz helyette?
Ihasz Laci
11-27-2015, 06:11 PM
Akkor mit javasolsz helyette?
a dragabb kategoriabol a silky saw ami abszolult bajnok, arban kicsivel dragabb a bachonal de sokkal jobban lehet vele vagni. http://www.ebay.co.uk/itm/SILKY-Gomboy-270-Folding-Pruning-Saw-CAMPING-ARBORIST-BUSHCRAFT-/161857872322?hash=item25af7b21c2:g:J-EAAOSwaNBUjDjd
olcsobbakbol a husqvarna fureszek amik nagyon jok. http://www.ebay.co.uk/itm/HUSQVARNA-PRUNING-SAW-180mm-BRAND-NEW-/281601924266?hash=item4190c85caa:m:mpn1K2pQGkyJAsK XtR93PDQ
a legutobbi fureszt amit vettem ebayrol az olcso kategoriabol valo de meg az is jobban vag mint a bacho. http://www.ebay.co.uk/itm/Tri-Cut-Folding-Saw-Gardening-Building-180mm-Carpentry-Cutting-Pruning-260331-/111433064488?hash=item19f1eda028:g:oG4AAOSwd4tT6Jq S
ha megnezed a fureszeket amiket linkeltem mindegyiknek hasonlo a fogazasa. a bachonak mas milyen a fogazasa. a bachoe valamiert nem olyan jo.
itt van video a silky saw-rol ez tetszeni fog neked is https://www.youtube.com/watch?v=NU4IcT2K-1Y
https://www.youtube.com/watch?v=CGwDGNR36C8
GAZDA
11-27-2015, 07:10 PM
Husqvarna mennyire rideg? Azelõtt fiskars fûrészem volt és tört mint a ropi, a banchoval nincs ilyen gond. A másik elõnye a banchonak a markolat, teljesen csúszásbiztos és nincs benne nagy fém rész ami hidegben gond lenne.
A silky-t már én is néztem de egyenlõre nem érzek túl nagy kényszert, hogy megvegyem. Viszont ha vennék akkor a kis méretet, a vidin szereplõk túl nagyok. Nincs szükségem ekkora kézi fûrészekre mert ilyen munkára már láncost használnék. Ja és nem utolsó szempont hogy ekkora fûrészért márt biztos szól az erdész. Én ezt venném: http://www.silky-shop.hu/osszecsukhato/osszecsukhato_egyenes/furesz_pocketboy_34017.html
Ihasz Laci
11-27-2015, 07:57 PM
Husqvarna mennyire rideg? Azelõtt fiskars fûrészem volt és tört mint a ropi, a banchoval nincs ilyen gond. A másik elõnye a banchonak a markolat, teljesen csúszásbiztos és nincs benne nagy fém rész ami hidegben gond lenne.
A silky-t már én is néztem de egyenlõre nem érzek túl nagy kényszert, hogy megvegyem. Viszont ha vennék akkor a kis méretet, a vidin szereplõk túl nagyok. Nincs szükségem ekkora kézi fûrészekre mert ilyen munkára már láncost használnék. Ja és nem utolsó szempont hogy ekkora fûrészért márt biztos szól az erdész. Én ezt venném: http://www.silky-shop.hu/osszecsukhato/osszecsukhato_egyenes/furesz_pocketboy_34017.html
nekem meg egy fureszem se tort el, a husqvarna eleg rugalmas ha megszorul vagas kozben szepen behajlik aztan ujra kiegyenesedik, nem torik.
a silky es a husqvarna sem csuszik, egyedul az utolso amit linkeltem az az olcso. de kesztyuvel orvosolhato. viszont jobban vag mint a bacho, meretben egyformak es ez csak a negyedebe kerul a bachonak.
Ihasz Laci
06-03-2016, 05:06 PM
ezt a kest neztem ki magamnak (nemsokara jon a szuletsnapom) valakinek van ilyen kese esetleg vagy a gyartotol valami masik termeke amirol tudna velemenyt mondani?
https://www.youtube.com/watch?v=IRarKwUyhBU
GAZDA
06-03-2016, 06:20 PM
Jó lenne tudni pontosan mennyibe kerül! Nem értem miért olyan nagy titok ez????
Én a hagyományos formákat jobbnak tartom mert azok már beváltak de igazából az élszerkezet ami gond lehet, ilyen munkára konvex él kellene élszalaggal az jobban bírja a durvulást. Ja és nem szerencsés az a durva felület, fõleg egy nem rozsdamentes pengénél!
Ihasz Laci
06-03-2016, 06:41 PM
irtam nekik egy emailt, ha valaszolnak ra majd megtudom, hogy mennyibe kerul.
a videoban azt mondta a pali, hogy olcso kategorias kes kicsivel a mora utan. nekem ez egy olyan 10 max 15 ezer forintos kategoriat jelent.
nem durvulasra kell ez a kes csak farigcsalasra, semmi eroszak:) arra ott a schrade nagy kesem azt lehet gyepalni.
Nem az az árkategória.
http://www.bladeshop.hu/www-bladeshop-hu/eshop/0/0/5/2700-Angelero-Nimrod
Ihasz Laci
06-03-2016, 07:20 PM
Nem az az árkategória.
http://www.bladeshop.hu/www-bladeshop-hu/eshop/0/0/5/2700-Angelero-Nimrod
hat ez joval a mora folott van! igaz a moranak is van egy ket dragabb kese de azert megis a morarol mindenki az 5 ezer forint alatti arkategoriara gondol. a videoban meg azt mondja, hogy egy lepessel a mora utan. azert az a 25 ezer forintos arcedula jo par lepessel a mora utan van.
legalabb ne ugy harangozta volna be a kest, hogy a szukebb penztarcaju vasarloknak keszult. menjenek a ...csaba! 26 ezer forintba kerul a spoon erdesz kese ami teljesen kezzel keszitett kes.
..már megint,egy pár száz forintos termék...25 ezerért..:mad:
Ihasz Laci
06-04-2016, 08:10 AM
nekem mondod! mar teljesen bele eltem magam, hogy veszek egy ilyen kest es nem kell utana a csaladnak hetekig eheznie:(
erre kiderul, hogy megiscsak ehezes lesz vagy nem veszem meg. ennyiert inkabb hagyom.
nekem mondod! mar teljesen bele eltem magam, hogy veszek egy ilyen kest es nem kell utana a csaladnak hetekig eheznie:(
erre kiderul, hogy megiscsak ehezes lesz vagy nem veszem meg. ennyiert inkabb hagyom.
...hát nem tudom..de ha igazán kompromisszumok nélküli valóban jó kést akarsz..akkor csinálj magadnak vagy egy haverral álljatok neki...
A bóti/kisipari késekkel az a baj..
-hogy egyrészt olyanra csinálják..hogy tönkre menjen(kell a biznisz holnap is)
-fizetni kell a mûhelyt,a közterheket,az alapanyagot,rezsit,szerszámokat,árrés,forgalmaz ó..ja és némi haszon(ami teljesen rendben van egyébként)
-nem Neked készül(ha mégis,hát inkább aranyból,mint vasból)
-garancia nuku(papíron van)
-méreg drága ezért jól tudják,hogy úgysem fogod letesztelni rendesen(nehogy baja legyen)...miért is nincsen eredeti F1 vs.kínai F1 teszt?????...mert senki nem akar 30000 ezret kidobni az ablakon.
720372047205
Hát tedd az általad linkelt kést e mellé!
Szinte ugyan az a használhatóságát illetõen.A különbség
-800 forintba került,de csak azért ,mert nekem nincsen olyan korongom amivel fel lehet polírozni,ezért mesterhez vittem a befejezéshez
-magamnak csináltam trabant rugóból(szemétbõl),a nyele hulladék zsugorcsõ
-garantált minõség(egy két méteres vascsõvel tudtam kiegyenesíteni a rugót..úgy hogy derékszögben hajlítottam közben gázzal melegedett )
-pont nekem készült,az én kezemre,az él,a forma,a hossz
-szép..nem..de ez szerszám,nem dísz,mint a csilliárdos társai
-ez le van tesztelve...nem sajnáltam/sajnálom...ha eltörik káromkodok egyet és csinálok még egyet......
-de nem törik,nem megy ki az éle....pedig egy ideje mindig ez van a zsebembe és nem kímélem,....bár a tankot nem ezzel hámozom,arra ott az Ifa rugóból készült nagytesó
-ja és az alkotás öröme..
A boltban nem fogsz kapni olyan kést ,ami igazán jó...valami kehélye mindenek lesz!
"25000,-" egy késért,szerszámért,használati eszközért,ami nem is igazán jó?....nevetséges
Attól függ mire kell. Lehet hogy ha veszel egy Mora-t 8 Euróért, akkor boldog leszel vele. :)
Ihasz Laci
06-04-2016, 10:16 AM
doom:
nekem ez a nimrod kes nem arra kell, hogy tulelo kes legyen meg mindent kibirjon. egy szep kest akartam amivel lehet kicsit farigcsalni. erre a celra ezt a nimrod kest megfelelonek tartottam. nekem kimondottan tetszik a formaja, ezert is akartam.
merges vagyok mert a videoban elhuztak elottem a mezes madzagot azzal a dumaval, hogy ez egy olcso kes, aztan meg megse mert nem olcso egyaltalan!
tulelo:
ezt a kest pont ugyanarra a celra akartam venni mint amire a mora kesemet hasznalom, farigcsalasra. jo kes a mora, csak mar kicsit meguntam es valljuk be oszinten nem egy szep kes. (nekem szamit a kes szepsege, valakinek nem) ezert orultem nagyon ennek a kesnek mikor meglattam. szep is es a celra megfelel es meg az ara is jo lett volna ha nem kamuznak rola a videoban. ,,a szukebb penztarcaju vasarloknak keszult'' 25 ezerert mi? akkor mennyibe kerul egy dragabb kes? csilliardokba:)
GAZDA
06-04-2016, 11:13 AM
irtam nekik egy emailt, ha valaszolnak ra majd megtudom, hogy mennyibe kerul.
a videoban azt mondta a pali, hogy olcso kategorias kes kicsivel a mora utan. nekem ez egy olyan 10 max 15 ezer forintos kategoriat jelent.
nem durvulasra kell ez a kes csak farigcsalasra, semmi eroszak:) arra ott a schrade nagy kesem azt lehet gyepalni.
10 körül megérné. 35-ért már Lovász S16-ot tudsz venni az biztos jó vas.
GAZDA
06-04-2016, 11:15 AM
..már megint,egy pár száz forintos termék...25 ezerért..:mad:
Azért vedd számításba hogy nem gyári termék.
GAZDA
06-04-2016, 11:28 AM
Doom
Nem akarlak lelombozni de nem fogsz tudni olyan kést csinálni mint aki 20-30 éve ebbõl él. A Mora kategóriás késeket ki tudod váltani ami jó dolog de sem minõségben sem ergonómiában nem tudsz olyan vasat mókolni.
De nem akarlak lehangolni jó hogy ilyen készségeket fejlesztesz! :-)
Nekem 25.000 az mennyi dollárban? Majdnem 100, az nekem túl drága. Akkor inkább vennék 20 darab 5 dollárost és az kitartana bármeddig. Eltörne az egyik, jöhet a másik. Vagy vennék a Kínai oldalról minõségi 12 dollárosból vagy 7-et. (Amilyet a múltkor is akartam, csak végül nem ért ide.) 1 késre 100 dollár túl sok. Talán a bajonettemért adtam 70-et, de az visszahozta az árát. Meg ott volt a Ka-Bar, az $63 volt ha jól emlékszem. Meg ez a legutóbbi, Cold Steel, ez $41 volt talán. Mind nagyon jó, bõven 100 dollár alatt. Igaz, ezek nem aprólékosan faragós kések. Viszont szükség esetén ujjnyi vastagságú ágakat simán lehet velük csapatni. :) (Vastagabbakat is Youtube tesztvideók szerint, de nekem nem lenne szívem õket tönkretenni, úgyhogy bükkerdõ kivágására nem vállalkoznék velük.)
Doom
Nem akarlak lelombozni de nem fogsz tudni olyan kést csinálni mint aki 20-30 éve ebbõl él. A Mora kategóriás késeket ki tudod váltani ami jó dolog de sem minõségben sem ergonómiában nem tudsz olyan vasat mókolni.
De nem akarlak lehangolni jó hogy ilyen készségeket fejlesztesz! :-)
ez nem errõl szól!..nem verseny!Nem is akarok jobbat csinálni.Amikor hosszas keresgélés vásárlás,tesztelés..és csalódósás..után rá jöttem....EZ ÍGY NEM JÓ!
A kés szerszám egyéni dolog..senki nem tud olyat csinálni ami nekem jó,csak ha ott állok mellette és akkor is ott a méreg(már a mestertõl)ha azt mondom...bocsy nem lett jó..kezdjük újra.
Ez a kés a harmadik..az elõzõ kettõ nem lett jó...kuka egy laza mozdulattal.Köszörülés közben ott volt egy bot és egy paradicsom.....nem jó...+mindig nem jó..túl hosszú..nem jó tartani vágás közben....stb.stb...
Nem akarok semmit kiváltani...mert ez a kés maga egy kategória !..az enyém..én csináltam..magamnak!
Azért vedd számításba hogy nem gyári termék.
Hogy jobban megérts!
-a bóti kés....az útszéli csaj
-a csilli-villi kisipari kés....a luxus csaj
-az én késem .....a barátnõm...
Ihasz Laci
06-04-2016, 11:55 AM
Nekem 25.000 az mennyi dollárban? Majdnem 100, az nekem túl drága. Akkor inkább vennék 20 darab 5 dollárost és az kitartana bármeddig. Eltörne az egyik, jöhet a másik. Vagy vennék a Kínai oldalról minõségi 12 dollárosból vagy 7-et. (Amilyet a múltkor is akartam, csak végül nem ért ide.) 1 késre 100 dollár túl sok. Talán a bajonettemért adtam 70-et, de az visszahozta az árát. Meg ott volt a Ka-Bar, az $63 volt ha jól emlékszem. Meg ez a legutóbbi, Cold Steel, ez $41 volt talán. Mind nagyon jó, bõven 100 dollár alatt. Igaz, ezek nem aprólékosan faragós kések. Viszont szükség esetén ujjnyi vastagságú ágakat simán lehet velük csapatni. :) (Vastagabbakat is Youtube tesztvideók szerint, de nekem nem lenne szívem õket tönkretenni, úgyhogy bükkerdõ kivágására nem vállalkoznék velük.)
nekem is a durvulasra ott a schrade 38 kesem, azzal lehet vadulni. 35 fontba / 14 ezer forintba kerult (postazassal egyutt) es az egy eleg nagy kes 1095hc acelbol, es ezen a kesen meg rajta van a vam is mert amerikabol lett behozva. es eletre szolo valos garanciat adnak hozza. a tokon elgyengult a pattent gomb, visszakuldtem, szo nelkul kuldtek helyette ujat.
a papica fele videokbol meg tudjuk, hogy milyen garanciat varhatok a magyar mester kes keszitoktol:)
25 ezer azert eleg sok penz egy kesert es akkor meg a postakoltseg is rajon 70 font folott vagyok. soknak tartom, foleg mivel olcso kategorias kesnek lett bereklamozva.
GAZDA
06-04-2016, 11:57 AM
Nem ezt írtam. Szerintem is szerszám a kés de a szerszámokat jobb olyantól venni aki szerszám készítésbõl él. Keresni kell egy normális készítõt személyesen megbeszélni hogy mire van szükséged és végigkövetni a készítés folyamatát, abból lehet minõségi egyénre szabott szerszám.
Csizmát se fogsz magadnak varrni? :-)
Ihasz Laci
06-04-2016, 12:04 PM
Hogy jobban megérts!
ennek a nimrod kesnek az a baja, hogy boti kesnek van reklamozva viszont kisipari keskent lett bearazva, a ketto egyutt nem megy.
amugy tok jo lett az osszehasonlitas:)
GAZDA
06-04-2016, 12:04 PM
nekem is a durvulasra ott a schrade 38 kesem, azzal lehet vadulni. 35 fontba / 14 ezer forintba kerult (postazassal egyutt) es az egy eleg nagy kes 1095hc acelbol, es ezen a kesen meg rajta van a vam is mert amerikabol lett behozva. es eletre szolo valos garanciat adnak hozza. a tokon elgyengult a pattent gomb, visszakuldtem, szo nelkul kuldtek helyette ujat.
a papica fele videokbol meg tudjuk, hogy milyen garanciat varhatok a magyar mester kes keszitoktol:)
25 ezer azert eleg sok penz egy kesert es akkor meg a postakoltseg is rajon 70 font folott vagyok. soknak tartom, foleg mivel olcso kategorias kesnek lett bereklamozva.
Ne ülj fel papica hülyeségeinek! Simán hitelrontás amit csinál, kifogott 2-3 db selejt kést és ezt kivetíti egy TELJES SZAKMÁRA! Azért az elég inkorrekt mivel nem minden készítõ késében talált hibát de azokat is sározza. Nekem még nem volt gondom magyar készítõkkel, ha valamirõl úgy gondolom hogy nem jó leviszem és átalakítja vagy csere.
GAZDA
06-04-2016, 12:05 PM
Hogy jobban megérts!
Értelek én de néha jó egy-két luxus csaj!:-D
Ihasz Laci
06-04-2016, 12:19 PM
Ne ülj fel papica hülyeségeinek! Simán hitelrontás amit csinál, kifogott 2-3 db selejt kést és ezt kivetíti egy TELJES SZAKMÁRA! Azért az elég inkorrekt mivel nem minden készítõ késében talált hibát de azokat is sározza. Nekem még nem volt gondom magyar készítõkkel, ha valamirõl úgy gondolom hogy nem jó leviszem és átalakítja vagy csere.
az nem igazan erdekelt, hogy eltordelt nehany kest es leszolt mindenkit utana, az szerintem is hulyeseg amit csinalt.
en nem is a magyar keseket szoltam le, hanem a kesekhez jaro garanciat, vagyis a garancia hianyat.
ami zavart es ez a videokbol kiderult, hogy a magyar keskeszitok nemigazan akartak a garanciat vallani. ami azert egy 20+ ezer forintos kes eseten szerintem mar illene!
Biztos hogy jó? :-)
Ezt én máshogy látom! Fõleg ha lötyögös markolatos kést küldenek postán, s.t.b. Nem minden arany itt sem!
Viszont Kocsis Ferenctõl úgy kaptam meg, ahogyan elképzeltem, és minõségben!
GAZDA
06-04-2016, 07:32 PM
az nem igazan erdekelt, hogy eltordelt nehany kest es leszolt mindenkit utana, az szerintem is hulyeseg amit csinalt.
en nem is a magyar keseket szoltam le, hanem a kesekhez jaro garanciat, vagyis a garancia hianyat.
ami zavart es ez a videokbol kiderult, hogy a magyar keskeszitok nemigazan akartak a garanciat vallani. ami azert egy 20+ ezer forintos kes eseten szerintem mar illene!
Pont ezt írtam hogy 1 készítõ nem tett eleget a garanciás kötelezettségének de itt is vissza lett fizetve a kés ára.
Annyit tudok tanácsolni, hogy adószámmal rendelkezõ készítõtõl vegyél kést, én is így teszek és bevált.
GAZDA
06-04-2016, 07:34 PM
Biztos hogy jó? :-)
Nekem volt és bevált. Az ismerõsei körömben mindenkinek bevált. Ha van más infód csupa fül vagyok?
GAZDA
06-04-2016, 07:37 PM
Ezt én máshogy látom! Fõleg ha lötyögös markolatos kést küldenek postán, s.t.b. Nem minden arany itt sem!
Viszont Kocsis Ferenctõl úgy kaptam meg, ahogyan elképzeltem, és minõségben!
Persze hogy nem de ez minden szakmánál így van! Bele kell tanulni mindenbe és van aki mindig kontár marad. Ezért írtam hogy adószámos készítõ az sokat elárul.
Nekem volt és bevált. Az ismerõsei körömben mindenkinek bevált. Ha van más infód csupa fül vagyok?
Nekem róla nincs, más után meg nem beszélek. Viszont lenne akirõl tudnák írni, de azt meg nem teszem! :-)
Persze hogy nem de ez minden szakmánál így van! Bele kell tanulni mindenbe és van aki mindig kontár marad. Ezért írtam hogy adószámos készítõ az sokat elárul.
Csak a kontárságot ne én fizessem meg! :-)
GAZDA
06-07-2016, 08:38 AM
Nekem róla nincs, más után meg nem beszélek. Viszont lenne akirõl tudnák írni, de azt meg nem teszem! :-)
Pedig nem ártana! Ha tárgyszerûen írod le addig nincs gond. :-)
mzperiksz
07-12-2016, 07:50 AM
A hómdipó vajon elküldi?
http://www.homedepot.com/p/Ironclad-General-Utility-X-Large-Gloves-GUG-05-XL/202026110
Idehaza 12k :duhos:
Ihasz Laci
07-12-2016, 11:39 AM
A hómdipó vajon elküldi?
http://www.homedepot.com/p/Ironclad-General-Utility-X-Large-Gloves-GUG-05-XL/202026110
Idehaza 12k :duhos:
ebay usa: http://www.ebay.com/itm/Ironclad-General-Utility-Gloves-X-large-Size-Comfortable-Reinforced-/391488093083?hash=item5b26823b9b:g:N94AAOSwr7ZW6MF r#shpCntId
postazza magyarorszagra is
ebay uk: http://www.ebay.co.uk/itm/Ironclad-GUG-General-Utility-Work-Gloves-/181415647479?var=&hash=item2a3d3718f7:m:mISEBrKvP8v-BwtnpI7Nzuw
agusztusba megyek haza, ha nem laksz messze veszpremtol veszek neked egyet 6000ft ba kerul
mzperiksz
07-12-2016, 12:04 PM
Ebayen néztem de postával drágáb mint idehaza, a homedepot meg szokott free shippingelni :)
Köszi de megveszem idehaza mert két hét múlva kellene (addig meg talán kibírja a régi is)
ebay usa: http://www.ebay.com/itm/Ironclad-General-Utility-Gloves-X-large-Size-Comfortable-Reinforced-/391488093083?hash=item5b26823b9b:g:N94AAOSwr7ZW6MF r#shpCntId
postazza magyarorszagra is
ebay uk: http://www.ebay.co.uk/itm/Ironclad-GUG-General-Utility-Work-Gloves-/181415647479?var=&hash=item2a3d3718f7:m:mISEBrKvP8v-BwtnpI7Nzuw
agusztusba megyek haza, ha nem laksz messze veszpremtol veszek neked egyet 6000ft ba kerul
A fa nedvességmérõt milyen néven találom meg angol nyelvû oldalakon ?
Szerintem:
wood hygrometer / wood moisture meter
http://kutyubazar.hu/napelemes-toltk/1299-vizallo-karabineres-napelemes-tolt.html
van valakinek gyakorlati tapasztalata ezekrõl a napelemes töltõkrõl?
WestBam
10-02-2016, 09:39 AM
Van tapasztalat (https://logout.hu/bejegyzes/imy/solar_power_bank.html) és a fizika nem hazudik. Amit linkeltél a kidobott pénz kategóriába esik. A napelem része nem tudja feltölteni a powerbankot aminek pedig a kapacitása még alulról sem súrolja a ráírt értéket. Tipikus legolcsóbb kínai kategória, ebay-en (http://www.ebay.com/itm/CAB-External-Battery-Charger-Solar-Power-Bank-for-Mobile-iPhone-Samsung-TBCA-/201587859918?var=&hash=item2eef92a1ce:m:m0vxYUDotJdQ1nMq0sJ_Hkw) ezt megkapod 2300Ft-ért, pontosan annyit is ér. Vagyis annyit sem.
A mûködõ napelemes töltési lehetõségek:
Legolcsóbb (http://www.gearbest.com/mobile-power-bank/pp_138508.html?wid=21) és leglassabb megoldás. Az optimális amit többen is használnak az a nagy méretû hajtogatós (http://www.gearbest.com/power-banks/pp_426438.html?wid=21). Ezzel bármit fel tudsz tölteni akár borús idõben is képes tölteni, nem csak verõfényes napsütésben. Ha vennél belõle tedd mellé ezt a kupont: GB9% és kis kedvezményt is kapsz.
fater.lajos
10-03-2016, 07:15 AM
Egy Adria-i vitorlásra legalább 1 négyzetmétert tesznek. És ott sokkal erõsebben és többet süt a nap.
Törölt_reg
01-22-2017, 11:41 AM
http://gladius.hu/t%C5%91r%C3%B6k-fix-peng%C3%A9sek-/4932-frost-tactical-assault-bowie-k%C3%A9s-fta045bgr.html
..vélemény?..esetleg van valakinek?Tapasztalatok?
GAZDA
01-22-2017, 11:52 AM
http://gladius.hu/t%C5%91r%C3%B6k-fix-peng%C3%A9sek-/4932-frost-tactical-assault-bowie-k%C3%A9s-fta045bgr.html
Elég ismeretlen márka. Nem látom hogy kiírnák a penge anyagát ami nem jelent jót. Milyen célra kell vas? Ha mindenképpen innen akarsz rendelni akkor inkább ezek közül válasz: http://gladius.hu/8-ontario
Igen ezek is túl vannak és nem rozsdamentesek árazva de ezekrõl van (hadi) tapasztalat.
Törölt_reg
01-22-2017, 01:56 PM
Elég ismeretlen márka. Nem látom hogy kiírnák a penge anyagát ami nem jelent jót. Milyen célra kell vas? Ha mindenképpen innen akarsz rendelni akkor inkább ezek közül válasz: http://gladius.hu/8-ontario
Igen ezek is túl vannak és nem rozsdamentesek árazva de ezekrõl van (hadi) tapasztalat.
nem az ontario volt a kérdés,hanem a linkelet cucc...nem vok katona..
GAZDA
01-22-2017, 01:58 PM
Doom
Ne vegyél kínai xart mert nem lesz jobb mint amit magadnak készítesz.
Ihasz Laci
01-22-2017, 02:41 PM
Jol nez ki.
Volt egy elk ridge vadaszkesem (frost cutlery leanyvallalat) 440 a rozsdamentes acelbol keszult. Nagyon jol lehetett elezni es viszonylag jol tartotta az elt is. Viszont tul rideg volt. Egyszer csapkodtam le vele egy faagat es az elebol kis darabok 2 letortek.
Mondjuk holkeres elezese volt ami serulekenyebb.
Törölt_reg
01-22-2017, 04:44 PM
Jol nez ki.
Volt egy elk ridge vadaszkesem (frost cutlery leanyvallalat) 440 a rozsdamentes acelbol keszult. Nagyon jol lehetett elezni es viszonylag jol tartotta az elt is. Viszont tul rideg volt. Egyszer csapkodtam le vele egy faagat es az elebol kis darabok 2 letortek.
Mondjuk holkeres elezese volt ami serulekenyebb.
Ha emlékeztek az eretnek extol tesztre...:D..ami 1500.-..akkor nyócé ez mit bírhat.....
Arra lennék leginkább kíváncsi,hogy puha vagy kemény mûanyag lehet a nyele..volt már valakinek ilyen a kezében?..a formája kifogástalan szerintem is..
Valószínû annyit bír, mint az Extol, legjobb esetben 420 v. 440 A acél. Egy olyat én is vettem, teljesen jó. :)
Törölt_reg
01-22-2017, 07:54 PM
Milyen célra kell vas?
..hát szülinapra!:D
http://www.kardker.hu/becker_magnum_camp/
http://www.kardker.hu/heavy_bowie/
nézegetem ezeket....de igazából a heavy bowie penge forma,vastagság lenne a jó a magnum camp formájú nyéllel :cry:..csinos bõr tokkal,névre gravírozva és nem matt hanem csodás polírozott csilli-villi pengével és szép fa nyéllel..törõ véggel...
lehet csináltatni kéne..de hát ennyiért nem hiszem,hogy szóba állana velem valaki..max 30...na mindegy ha ismertek valakit aki bevállalná,írjatok...
GAZDA
01-22-2017, 08:05 PM
Doom
Mindenképpen ilyen nagy penge kell? Ez http://www.euro-kes.hu/tura-kesek/buck-119-special/ egy régóta bevált típus, gravírozható és könnyen karbantartható.
GAZDA
01-22-2017, 08:21 PM
Ha nagy dög kés kell ez elég jó anyag és kb. az a forma: http://www.euro-kes.hu/tura-kesek/cold-steel-marauder/