View Full Version : Airsoft
Airsoftozik itt valaki? Igazából engem csak a felszerelések érdekelnek, mert néha veszek olyan márkájú dolgokat amik airsoftozók részére gyártanak. (UTG, NCstar) Mag az airsoftozás mint sport/játék nem igazán érdekel, talán csak egy kicsit.
Ma benéztem egy magyar airsoft fórumra és eléggé meglepõdtem. Komoly vita alakult ott ki arról, hogy lehet-e a falon tartani az airsoft játékpuskákat. Voltak akik a BTK-ra hivatkoztak, hogy nem lehet.
39. § (1) A kizárólag 7,5 joule vagy ennél kisebb csõtorkolati energiájú tûzfegyvert, a légfegyvert, a festéklövõ fegyvert, gáz- és riasztófegyvert a hozzá tartozó lövedékektõl, tölténytõl elkülönítve, jól zárható helyen úgy kell tárolni, hogy ahhoz illetéktelen személyek ne férjenek hozzá.
Ez tényleg így van? Mármint hogy játékra is vonatkozik ez? A rózsapatronos játékpisztoly azon az alapon mûködik mint a riasztópisztoly. Akkor arra is vonatkozik a törvény? Tényleg? Külön tárolni az airsoft játéktól a "lõszereket" (így írták a fórumon). A "lõszer" az egyszerû mûanyagbogyó! :duhos: Tényleg törvény írná elõ, hogy a mûanyaggolyókat el kell zárni?
Ez a törvény változott a múltkor? Ugye eltörölték ezt az ökörséget?
imi79
07-22-2013, 05:39 AM
Airsoft fegyverek 7,5 joule alatt vannak, szóval nem vonatkozik rájuk.
Szerintem itt elírás lehet és a 7,5 joule felettieket kell elzárni.
Pár éve airsoftoztam egy ideig.
Jó móka, bár nekem az épületen belüli harc annyira nem jött be, ellenben az erdõben nagyon élveztem a csatákat.
A törvény így van leírva a jogtárban és a kaliber (.) hu -n is, úgyhogy szó szerinti a törvény idézése. Igaz a jogtárba 2004-ben jegyezték be, azért kérdem hogy megváltozott-e ez, vagy maradt a törvény a régiben?
Sose volt airsoftom, nem is mondanám hogy értek hozzá, csak meglepett ez a törvény.
Azt látom hogy némelyik airsoft puska elég erõs lehet, akár vérezhet az akit például arcon lõnek, nyakon vagy szabad bõrfelületen éri a találat a mûanyagbogyóval. :)
fixy007
07-22-2013, 06:06 AM
Pár éve én is airsoftoztam de errõl vagy ilyen törvényrõl nem hallottam!(de lehet volt, csak mi nem tudtuk)
Fedezem a többieket:
320
Jó volt a Steyr Aug(4-6 méterrõl sörösdoboz):haha:
321
Airsoftost nem ismertem otthon, de nekem rengeteg barátom volt, sokuknak volt légpuskája, de hogy egyik se tartotta elzárva az biztos.
raktaros
07-22-2013, 08:32 AM
Airsoftost nem ismertem otthon, de nekem rengeteg barátom volt, sokuknak volt légpuskája, de hogy egyik se tartotta elzárva az biztos.
Szerintem talán 1% lehet akinek el van zárva, fõleg hogy egy fegyverszekrény nem olcsó dolog.
Én csak lövészklubban láttam légpuskát fegyverszekrényben.
Ugye eltörölték ezt az ökörséget?
Rengeteg ökörséget nem törölnek el :(.
Nem tudom, a magyar airsoft fórumon van néhány történet, fogalmam sincs mennyire színezték ki a hozzászólók.
raktaros
07-22-2013, 10:08 AM
Én még egyiket sem használtam, de több fantáziát látok a festékgolyós játékban mint ebben a mûanyaggolyósban...
A festékes szerintem biztosan jóval drágább. A 4 -vagy hány- mm-es egyszerû mûanyaggolyó olcsóbb lehet a nagy festékkel töltöttel szemben.
Nem tudom, az airsoft fórumon leüvöltötték azt aki meg merte kérdezni, hogy tarthatja-e a falon a játékpuskáit.
raktaros
07-22-2013, 10:54 AM
Én már jártam olyan házba is ahol elöltöltös puska volt felakasztva az ajto fölé... Mégse megy a TEK rájuk! :)
Mert eddig nem tudtak róla, de már keresik :)
raktaros
07-22-2013, 10:56 AM
Mért ne tarthatná valaki a falon az airsoft puskáját ha ugy akarja? Senki nem fog érte szolni. Nekem a légpuskák a falon lognak a nyílpuskával együtt! :) Én már jártam olyan házba is ahol elöltöltös puska volt felakasztva az ajto fölé... Mégse megy a TEK rájuk! :) És az elöltöltös puska is szabadon tartható.
Nekem is a falon szokott lógni a csákány. Egyszerûen ott praktikus, nem foglal helyet.
Ilyen volt: Battlefield Vs Call of Duty verseny
http://www.youtube.com/watch?v=wK5RqzdmfIo
Szerintem a november talán egy kicsit már túl hideg egy ilyen rendezvénynek. De attól függetlenül láthatóan sokan ott voltak.
TASK FORCE - BORDER WAR 5 | Airsoft | Tactical moving
http://www.youtube.com/watch?v=NU4_675e6Cs
Daniui
12-17-2013, 01:30 PM
Én is airsoftoztam/airsoftozok manapság már ritkábban, mert a kis csapatunk széthullott.
Jó játék szeretem, fõleg épületharc szimulációhoz jó, az arcvédõ sem árt igaz én csak az utóbbi években kezdtem el használni, de airsoftosok között vannak páran akiknek letört a foguk. Engem pl egyszer épületben lõttek meg 450 fps fegyverrel alkaron pont a csontot, kilyukadt a bõröm szó szerint. Ennek ellénere szerintem nagyon jó játék csak a szabályokat be kell tartani, azért járok már nagyon ritkán mert ahova tudnék menni ott barbárok vannak, amikor megmondom a gyereknek hogy lefutunk 3-an fentrõl fedezz minket, és õ nem hogy fedezne hanem amikor kibukkanunk a fedezék mögül tüzet nyit ránk, és leszedte mind a 3-om csapattársát, iylenek miatt elmegy az ember kedve, meg amikor nincs játék és egymásra fogják a fegyvert lövik egymást meg össze vissza tartják, mindig elsütõbillentyûn van az újjuk, ezek a dolgok zavarnak, mert az airsoftot is úgy kell kezelni mint egy igazit, ezzel is lehet komoly sérülést okozni pl a szemet kilõni.
Amúgy ha viszed a fegyvert A-ból B-be akkor nem szabad hogy a tár benne legyen, mert azért szólhat a rendõr, meg persze úgy kell hordani hogy mások ne lássák.
kezdõknek és laikusoknak--> www.airsoftujonc.hu
itt mindent megtalálsz, ki, mi, mit, miért, hogyan, hol, mivel, kinek...
A. L. Ias
12-21-2013, 01:48 PM
TASK FORCE - BORDER WAR 5 | Airsoft | Tactical moving
http://www.youtube.com/watch?v=NU4_675e6Cs
Átrágtam magam a videón, és a folytatásán is, mert az elõzetesében meglebbent egy magyar zászló. De ez inkább tûnt egy szedett-vedett zsoldoscsapat portyázásának, mint taktikai mozgásnak. Igaz én csak fotelramboként, a pálya mellõl szemlélõdök. Valaki bennfentes véleményezné a videót?
astonferi
02-25-2014, 06:05 PM
engem régóta foglakoztat de csak az épület illetve városi harcmodor miatt csak nem tudtam hogy kezdjek neki vagy hova menjek.
Daniui ötlet tetszik ilyenben benne lennék bár gondolom ez más mint amit összeszedtem a Call of Duty-ban 8 év alatt :)
Medve
02-25-2014, 06:24 PM
bár gondolom ez más mint amit összeszedtem a Call of Duty-ban 8 év alatt :)
Annyira nem... Bekempelsz, Beraksz valami AIM-et, és önelégülten neveted ki, a többi játékost :D
Daniui ötlete nekem is tetszik, sõt ha csak real cap tárakat használhatnánk az még jobban tetszene
Vietnamiveteran
02-25-2014, 09:37 PM
Én régebben paintball-oztam , elég komolyan nyomtuk lepukkant hör laktanyákban , rendõrökkel , BV-sekkel komoly csatározások mentek és ott mindenki úgy játszott ,hogy szakmai továbbképzésnek tudta be , szóval baromi komolyan vették , volt túszmentés ,füstgránátokkal ,taktikai eligazítással , erdei fedezék kiépítéses védekezés-támadás ,én nagyon élveztem, kicsit játék is volt és egy kicsit tanulságos is , meg azért a paintball elég fájdalmas tud lenni a közeli találatoknál, néha tényleg kékek zöldek voltunk a nap végére . Én azért is szerettem ,mert jó magas adrenalin mellett élethû szituációk, tudtak kialakulni / pl , nagy izgalomba semmit sem találsz a felszereléseid közt , mellényzsebbõl kiesik a rádió és összetörik mert nem volt rögzítve ,kellene gyors az elemlámpa de nem találod , nem láb elé nézés hatalmas esések stb../ ezek mind olyan helyzetek amik nyugodt körülmények közt nem jönnek elõ és így kicsit játszva tudod fejleszteni az egyéni készségeket . . szóval aki teheti próbálja ki . És ahogy az elõttem szólók is írták feltétel a normális társaság és ,hogy meg legyen a kellõ komolyság ,átélés .
Ilyen felszereléssel toltam , de jó is volt ....
1837
ez meg én vagyok amikor túszejtõ voltam :)
1838
A. L. Ias
02-27-2014, 07:35 PM
Csatlakoznék a csapathoz, mint külsõ megfigyelõ vagy fegyvertelen túsz. :) Nem tehetek róla, pacifista vagyok... ;) És aki ezt vitatni meri, annak kitaposom a belét!!!!! :D
A. L. Ias
02-27-2014, 07:49 PM
Oké találunk olyan programot hogy te se csak nézõ lehessél, pl. az üldözõk vs túlélõk, az mondjuk erdõs nagyobb terepen megtartandó program és inkább stratégiai jellegû, de amúgy jó dolog. Voltam már ilyenen én is fegyvertelen voltam akkor, és jó volt megvolt az adrenalin.
Köszi! Részint csak poénból írtam. A csapat, a hangulat, a stratégiai tervezés, az új infó, a tapasztalás érdekel. De nem vagyok kommandós alkat... :beer:
fixy007
02-27-2014, 07:58 PM
Jó leszel medicnek fegyver nélkül. Igaz én ezt a posztot távcsöves, tuninngolt AUG-al nyomtam.
A. L. Ias
02-28-2014, 01:11 PM
Túlélési helyzetben nem az fog számítani kommandós alkat vagy, vagy nem, az ellenség ezt nem fogja figyelembe venni, lényeg hogy megtegyél mindent az ügy érdekében, kicsit komolyra fordítva a szót. De oké remélem összejön annyi ember hogy tudjunk szervezni valamit.
Rajtam nem múlik, ott leszek! :)
(Nem a testalkatomra gondoltam, bár az sem az. A mentalitásom, a hozzáállásom nem kommandós. Egy forró helyzetben nem az elsõ sorban verekednék, hanem hátulról, diszkréten dobálnám a Molotov koktélt) ;)
A medic szerep jó. Gondolom mindenki toroklövést kapna, amit alkohollal kellene kifertõtleníteni belülrõl is. ;)
http://www.quickmeme.com/img/72/725af27cc9e42f41621ffc1008b8113c51294501ccaeb40c1b 2e8839ab87e701.jpg
Szép-szép, csak ez nem Airsoft lövedékek nyomai, hanem (szerintem) rovarcsípés.
Grafitos
06-20-2014, 10:59 AM
vagy csenál
http://www.youtube.com/watch?v=cbvPkexCtq8
:hanyas:
Zacskóbicska
06-20-2014, 12:03 PM
Ezért szoktam én mondani, kár az airszofttal sz@rakodni. Ott a jó öreg csúzli. Az is okoz ilyen sérülést simán és sokkal olcsóbb, környezetbarátabb az "üzemeltetés".
Amatorpe
06-23-2014, 09:20 PM
Sokat gondolkoztam, hova való, de mivel még nem volt ilyen jellegû tapasztalatom, szerintem nyugodtan vehetem a felkészüléshez, sok tapasztalattal lettem gazdagabb.
Sajnos nem sok idõnk maradt élvezni a természet csodáit… A szektor túlsó felén fegyveresek tûntek fel, szándékuk felõl kétséget sem hagyva. Az erdõ fái nem nyújtottak megfelelõ védelmet, ezért a közeli romokhoz rohantunk. Reméltük, hogy még idõben fedezék mögé bújhatunk. Az ellenséges csapat a mozgása alapján nem olyan zöldfülû kezdõkbõl állt, mint a miénk. Öten, talán hatan lehettek, némán, gyakorlottan mozogtak. Létszámilag kiegyenlített, de profizmusukat tekintve elõre eldöntött csata lesz. Mire sikerült elhelyezkednünk, õk már le is adták az elsõ lövéseket. Magunkban elátkoztuk a kiképzõtisztet, aki szerint „nem kell aggódni, ezen a részen soha nem történik semmi, most sem lesz baj”… Hát persze, csakhogy Murphy törvénye erõsebbnek látszik, mint a kiképzõ szava. De most már mindegy, hiszen ez itt a kõkemény valóság, ahogyan azt minden, a fedezékünkbe fúródó lövedék is alátámasztani látszik. Most mi legyen? Tanácstalanul nézünk egymásra, ez már a vég? Ekkor a csapat egyetlen tapasztalt tagja kézjeleket int felénk. Hogy is volt a kiképzésen? Kettõ 11 óránál, egy 12 óránál, 2 valahol jobbra. Hiába, mindent õ se láthat. Talán csak öten vannak, talán a hatodiknak sikerült kijátszania a figyelmét… Nincs idõ megkérdezni, mert máris viszonozza a tüzet fedezéke mögül. Ez egy kis lelket önt belénk, talán mégis van némi esélyünk… De jó lett volna komolyan venni a kiképzést!
A következõ pillanatban ordítás odaátról, úgy látszik akárhányan is jöttek, most már eggyel kevesebben vannak. Mire észbe kapok, már féltérdre ereszkedve adom le a lövéseket, nem is annyira konkrét célra, inkább csak össze-vissza, hátha valamelyikük hibát vét, kibújik a fedezéke mögül. De nincs szerencsém, senkit sem látok, és egy sorozat majdnem lekaszál… Azonnal visszahúzódom a fedezékem mögé. Francba! Hiszen az én fegyveremen is van sorozatlövés-mód! És ekkor valami elkattan, valami beindul, mintha mélyen egy gépezet lett volna elrejtve, ami idáig várta, hogy életre kelhessen… Az adrenalin dolgozni – mit dolgozni, tombolni kezd bennem! Hirtelen lelassul a világ, a gondolatok tisztábbá, az érzékek élesebbé, az ösztönök kifinomultabbá válnak – és már rohanok is az elõttem lévõ sánchoz. Ez kisebb ugyan, de ad valamennyi védelmet. Ahhoz épp eleget, hogy fedezzem a társam, aki szintén elõrébb kíván törni. Lövések minden irányból, igazi káosz kezd kialakulni, vajon az ellenség tudja, hogy hol vagyok? Talán még nem, ezt muszáj kihasználni, az egyik kis résen keresztül kémlelek ki, és észreveszem az egyik támadót. Nem váratom sokat, ha már megmutatta magát, beleeresztek párat… Találat! Jó lenne tudni hányan maradtak. És mi hányan maradtunk? Csak most tudatosul bennem, hogy ketten közülünk a fûben fekszenek, nem mozdulnak… Hogy csak sebesültek vagy utolérte õket az elkerülhetetlen nem lehet megmondani. Fegyveremet a fejem fölé emelve vakon lövök ki a fedezék takarásából, ezzel meglepve a behatolókat, az ellenséges tûz abbamarad. Már nem én irányítom a testemet, belül a harci gépezet adja a parancsot: Ugrás! Futás! Mire észbe kapok már a következõ romnál vagyok, épp csak annyi idõt töltve mögötte, hogy lélegzetem valamennyire csillapodjon, majd kihajolva leadok pár sorozatot. Tudatosul bennem, hogy kevesebb lövést hallani, ezek szerint mindkét csapatban vannak veszteségek. Szerencsére nem vagyok egyedül, bár nem látom, de hallom, hogy valahol velem egy vonalból épp leadnak egy sorozatot. Mozdulj! – szól a belsõ hang, és én rohanok a következõ halomig. Kissé messzebb van, mint az eddigiek, de ha elérem, jobb rálátásom lesz a területre, és biztosabb fedezékem. Már csak két méter hiányzik, amikor egy fegyver csöve néz velem farkasszemet... Talán még van esély, talán nem vet észre, õ is csak vaktában lövöldöz! De amikor egymás után érnek a találatok, már rájövök, hogy hiba volt kimozdulni, hiba volt ekkora távolságot bevállalni, hiba volt hibázni…
Ahogy a földön fekszem, szemem az égre szegezõdik. Lassan elengedem a fegyvert, elengedem a múltat, elengedem a jelent… Mindent, már csak az a pár pillanat számít, amikor az ellenség fölém lép, és kezét nyújtja felém: Legközelebb gyorsabb leszek! -mondom, majd segítségével felállok, és térfelet cserélünk…
Hát ilyen volt életem elsõ airsoft-kalandja… :D
A pálya:
3179
Amikor az ellenség szorít sarokba minket (ez volt az elsõ menet):
3180
Félénken kimerészkedünk:
3181
Itt már kezdjük felvenni a ritmust:
3182
Itt pedig már támadunk is:
3183
Ilyenekkel is lõttünk:
3184
Védõfelszerelés - nagyon fontos!:
3185
És végül a két bátor önkéntes, akiket az ellenség küldött ránk, hogy beépülve csökkentsék harci kedvünket és célzásunkat, de pont ellentétes hatást értek el vele - jól elláttuk a bajukat :D :
3186
Ez még egy csúnya sérülés. A lépcsõfok mögé szorult -vagyis inkább ütõdött- a lába. Sokkal rosszabbul is járhatott volna. :hogymi:
http://www.youtube.com/watch?v=-tE_uXVTmc4
Jól viselte. Szerintem a többség nem lett volna ilyen nyugodt.
Fegyveremet a fejem fölé emelve vakon lövök ki a fedezék takarásából, ezzel meglepve a behatolókat,
Gratula az elmenyhez! :thumbup Valoban jol irtad le az erzest!
A fenti mondatod remelhetöleg nem irod többször. A nagy izgalomban mindegyikünk elkövetett ilyeneket.
En pl. a kezdes utan fel percel hatbalöttem 2 csapattarsamat sorozattal.. :D ... azota sem ertem hogy lehetett.
Merre volt ez a jatek es szoktak rendszeresen szervezni, vagy ha összejön 2 csapatnyi emberke?
BragBOL
06-27-2014, 10:43 AM
Naja, vakon nem lövöldözünk! :duhos::D
A MASZatot tanulmányoztam nemrég, mert gondolkoztam venni egy mocis pisztolyt taktiai lövészethez, de sajnos nem tudom hol használni szabályosan. (bár a törvény se tiszta, azis gumiból van)
Ez a resze nincs gumibol.
Airsoft es legfegyvert (7,5 J alattit) maganterületen, lekeritett reszen (illetektelenek elöl) szabadon, barmikor hasznalhatod. 18 ev alatti pedig felnött felügyelete alatt. Felallitasz kartonlapos figurakat es gyakorlog a fegyverelörantast tokbol es a tüzelest (kettöt mellre egyet fejre). ;)
Ennyi!
Daniui
06-27-2014, 01:08 PM
Naja, vakon nem lövöldözünk! :duhos::D
A MASZatot tanulmányoztam nemrég, mert gondolkoztam venni egy mocis pisztolyt taktiai lövészethez, de sajnos nem tudom hol használni szabályosan. (bár a törvény se tiszta, azis gumiból van)
Elmész túrázni magaddal viszed és az erdõben lövöldözöl kicsit senki nem veszi észre.
Daniui
06-27-2014, 01:15 PM
En pl. a kezdes utan fel percel hatbalöttem 2 csapattarsamat sorozattal.. :D ... azota sem ertem hogy lehetett.
Engem nem egyszer szedett le span, álltalában a kezdõk szoktak barátot lõni. De amikor a gyereknek megmondtuk hogy 3-an ellentámadást indítunk és kirohamozunk az épületbõl fentrõl fedezzen minket és minden jól megy, úgy megleptük az ellenséget hogy azt se tudták mi van és ledaráltuk konkrétan a fél csapatot(8-9 ember), aztán mennénk tovább hogy a jobb szárnyukat hátba támadjuk amint kiléptünk a fedezékbõl, az épületbõl leszed minket a saját csapattrásunk...
Meg volt hogy saját épületben, a játékból eltelt kemény fél perc ez alatt lehetetlen hogy bejutna valaki az épületünkbe, megyek be a szobába csapattársam arcon lõ... Azt hitte beteleportált egy ellenség vagy nem tom, de fizikailag képtelenség volt hogy ott ellen legyen.
BragBOL
06-27-2014, 01:15 PM
Igen, a zárójeles részt nem értettem, hogy csak az illetékteleneket kell kikeríteni, vagy a golyót is bent kell tartani zárt kerítéssel.
Nem csak álló célba lövést akarok, hanem mozgással egybevetve a ház körül kirakosgatott sörösdobozokra vadászni.
Csak az a bibi hogy az útra is kimehet meg a kertszomszédba is kitévedhet golyó, csak a garázs elõtt lövöldözhetek legfeljebb felállított tereptárgyakkal.
http://www.youtube.com/watch?v=XtRwu9nUyyg
http://www.youtube.com/watch?v=Gzety3TNjWk
Amatorpe
06-27-2014, 02:51 PM
Gratula az elmenyhez! :thumbup Valoban jol irtad le az erzest!
A fenti mondatod remelhetöleg nem irod többször. A nagy izgalomban mindegyikünk elkövetett ilyeneket.
Merre volt ez a jatek es szoktak rendszeresen szervezni, vagy ha összejön 2 csapatnyi emberke?
Köszönöm, igyekeztem! :)
Sajnos az a helyzet, hogy a többiek a csapatomból úgy be voltak rezelve, hogy mindig én és a házigazda voltunk elõl, két külön oldalon, szóval megtehettem anélkül, hogy legcsekélyebb esélye lett volna saját társ találatnak... Max ha a kiindulási pont felé fordítom a fegyvert...
(Amúgy kicsit meg is lepõdtem, mennyire nem voltak tisztában (számomra) alapvetõ fegyverkezeléssel... Pl nem fordítjuk ember felé, töltetlen nincs, ha nem játszom bebiztosítom, stb...)
És külföldön volt, céges rendezvényen, elõször, szóval nem hiszem hogy rendszeres (kivéve a vendéglátókat) vagy hogy egyhamar megismétlõdne.
Pedig nem lenne rossz...
.. szóval megtehettem anélkül, hogy legcsekélyebb esélye lett volna saját társ találatnak...
Félreértettél ez ügyben picit!
Idézet a MASZ-ból: (http://www.softair.hu/airsoft/szabalyzat.html)
7. Fegyverhasználat:
a) Csak célzott lövést szabad leadni! Fedezék mögül kitartott, ablakon-ajtónyíláson át bedugott, stb. fegyverrel, VAKTÁBAN TÜZELNI TILOS ÉS BALESETVESZÉLYES!
Viszont ha külföldön volt lehet nem tájékoztattak benneteket ezekrõl.
fater.lajos
06-28-2014, 08:04 PM
Félreértettél ez ügyben picit!
Idézet a MASZ-ból: (http://www.softair.hu/airsoft/szabalyzat.html)
7. Fegyverhasználat:
a) Csak célzott lövést szabad leadni! Fedezék mögül kitartott, ablakon-ajtónyíláson át bedugott, stb. fegyverrel, VAKTÁBAN TÜZELNI TILOS ÉS BALESETVESZÉLYES!
Viszont ha külföldön volt lehet nem tájékoztattak benneteket ezekrõl.
Amikor kézbe veszel egy tintapuskát, döntsd el mit akarsz. Ha játszani akkor MASZ. Ha a prepperségre felkészülni, akkor a MASZ csak maszat...
Amikor kézbe veszel egy tintapuskát, döntsd el mit akarsz. Ha játszani akkor MASZ. Ha a prepperségre felkészülni, akkor a MASZ csak maszat...
Mi az a tintapuska? Paintball-ra gondolsz? Most airsoft-ról beszélünk.
Nem értem miért írtad nekem!
Mit döntsek el?
Magyarországon az egyesületek MASZ szerint játszanak és helyes is a dolog! Több ismeretlen manyus mikor összejön ne legyen már egy horda és ne végzõdjenek a játékok akár súlyos sérülésekkel!
Ha prepperkedés felkészülésre akarom használni, akkor meg végképpen jó! Anélkül egymagamban rohangálhatnék az erdõben, romok között, mert nem játszhatnék / nem gyakorolhatnák a csapatokkal!
Vakon lövöldözést támogatni meg végkép nem értem, miért jó az a preppernek.. sõt bárkinek is?? Egy prepper ilyet/így gyakorol? :D
(Bocs, de teljesen érthetetlen az írásod ... )
Unicornis
06-29-2014, 03:31 PM
Tényleg, össze kéne már hozni egy kis prepper airsoftot! :)
Daniui
06-29-2014, 04:11 PM
Nekem sajnos az AK-m tönkre ment, motortartó bak eltört... Ha valaki ért a szereléséhez az segíthetne. De ha érdekel valakit alkatrészként eladom, GB teljesen jó, motor is pöpec, egyedül a motortartó bak ami rossz meg a testrõl le van törve egy darab ami igazából csak esztétikai hiba, amúgy spiáter testû. Gyári cyma a fegyó kivétel a tömítések meg a hop-up gumi cserélve volt.
fater.lajos
06-30-2014, 02:05 PM
Mizu!
Pontosítok!
Nem te vagy a célszemély, csak a Te hozzászólásodban volt az amire reagáltam.
A paintball meg az airsoft kiváló harcászati kiképzõ eszköz. A profik is használják. Helyiségharc kiképzésnél felülmúlhatatlan.
Ha játszani akarok akkor vannak számomra is szabályok.
Ha a dolog túlélésre megy, nincsenek... Ha túlélésre készülök fel, akkor meg az ottani körülményeket veszem figyelembe. Ilyen helyen elõbb lõnek aztán kérdeznek és az alattomos trükköket is használják. Ha kell akkor a sarkon kidugott fegyverrel lõnek... Ez nem vaktában tüzelés. Akár a megtévesztés eszköze is lehet. Ez alatt hatol be a másik csoport.
Ajánlott legális linkek:
http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/epuletharcaszat.pdf (ez painthoz és airsofthoz is felhasználható)
http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/a_terep_es_harcaszati_sajatossagai.pdf
http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/harcaszat.pdf
A linkek a http://www.kalasnyikov.hu/ oldalról is elérhetõek.
OK, jokat irsz! :thumbup
...de...
A MASZ nem taktikarol szol, hanem a biztonsagrol. Azt meg akar jaccos, akar gyakorlat, akar eles, mindig jo ha be van gyakorolva.
- szemüveghasznalat.. evidens! Senkisem olyan kemeny, hogy allja szemmel a BB-t
- celzott löves ... evidens az is (szamomra), mert vaktaban
1) nem pazarolnam a lövedeket, ha meg majd eles a szitu, akkor meg a löszerrel kell csinyan banni,
2) akar egy elöre mereszkedö tarsamat / csaladtagomat is lelöhetem igy,
3) ennyire ne legyen mar senki ..... ilyen. Az araboknal latok neha ilyen videokat... aztan meg megy az "ahbar", mikor lekaszalja sajatjait...
stb..
Daniui
07-01-2014, 05:49 PM
Azért néha hasznos tud lenni a fedezékbõl kidugott lövés is. Bevallom volt hogy használtam. És láttam videón éles szituban specznazos is használta, kilõtt párat "vaktában" azután futott át másik fedezékhez.
Akkor feladom! :)
Biztosan van haszna es ertelme, csak en nem ertem.
Amit az amcsik fejlesztettek (kanyarpuska) annak latom ertelmet, mert azzal celzott löveseket lehet leadni.
Mind 1 :thumbup
BragBOL
07-02-2014, 11:44 AM
Azért nem szabad vakon tüzelni, mert ha mondjuk valakinek por megy a szemébe, és leveszi a védõfelszerelést, még ha kiált is hogy "ne lõjjetek!" lehet aki nem fogja fel, mondjuk azt hiszi hogy a saját csapatának kiáltsa, õ meg lõ, akkor kilõheti valamijét, a szem pótolhatatlan!
Daniui
07-02-2014, 02:32 PM
Azért nem szabad vakon tüzelni, mert ha mondjuk valakinek por megy a szemébe, és leveszi a védõfelszerelést, még ha kiált is hogy "ne lõjjetek!" lehet aki nem fogja fel, mondjuk azt hiszi hogy a saját csapatának kiáltsa, õ meg lõ, akkor kilõheti valamijét, a szem pótolhatatlan!
Ebben a tekintetben tényleg nem hasznos a sarokból kidugott lövés. De vannak helyzetek ahol tényleg jól tud jönni. Igaz ez nem vaktában lövés de amikor olyan helyen vagy ahol potenciálisan lehet ellenre számítani én pl egy egy lövést le szoktam adni a sötét zugokra attól függetlenül hogy van e ott valaki mivel sötét van nem látok be lehetnek is ott a szerencsére bízni az életed meg hülyeség, igaz lámpát lehet használni, de ha már távolabb vagy nappal mondjuk egy pince ablakon bevilágítnai nem nagyon lehet.
Csak azt mondom háborúban persze van egy két hülyeség amit nem szabad tenni, de a cél érdekében szinte bármit meg kell tenni a körülményeknek megfelelõen, mert kifingatnak. Persze az erkölcsi határokat betartva.
Ha csak a kockán belül gondolkodsz, lesz egy ellenfeled aki a kockán kívül gondolkodik és csumi annyi volt. Airsoft pályán is azt bírom a legtöbben mennének a legkönnyebb utakon, én rögtön betalálom a magas falakat amiket át élehet mászni lõni róluk stb., meg lehet lepni az ellent. A vaktában tüzelés meg egy eszköze a fedezésnek, a cél egy lövésnél nem mindig az hogy eltaláld az ellenfeled, van hogy elég annyi hogy 5 másodpercre visszavonuljon a fedezékbe, közben valaki már be is kerülte...
el kell különíteni az airsoftot az éles helyzetektõl, más a távolság, más a lövedék...
gyakorlásra jó, de akár éles helyzetben végzetes is lehet
Airsoftben nem a lövést gyakorolod, hanem a taktikát, a csapatmozgást, futsz, vetõdsz, elbújsz, kúszol, rejtõzködsz a bokorban. Ez a része mind érvényes lehet éles helyzetre is.
Igy van! A csapatmozgas fontos, vagy az egyeni tapasztalatok is minden jatekkal nöttön-nönek.
Egy "gyorsreagalasutol" hallottam, hogy szeretnek eljarni es elvegyülni az airsoft jatekokon, mert igencsak "megizzadnak" ök is, vagyis nem lebecsülendö semelyik Airsoftos.
Egy külföldi Police videoban lattam, hogy a rendörök azonnal hivtak a különlegeseket, mikor az üldözendö 2 fegyveresröl kiderült, hogy painballos multjuk van.
Daniui
07-03-2014, 07:51 AM
el kell különíteni az airsoftot az éles helyzetektõl, más a távolság, más a lövedék...
gyakorlásra jó, de akár éles helyzetben végzetes is lehet
Airsoft elsõsorban épületharc szimulációra alkalmas, 30-50 méteres távokra, sivatagba vagy az alföldre senki se menjen airsoftozni, oda tényleg alkalmatlan gyakorlóeszköz... már látod az ellenfeled 100-200 de akár 600 méterrõl lelõni viszont esélyed sincs, már 100 méteren sem sok ott már integetni lehet. Volt amikor taktikai pajzsos gyerek sotival jött kb. voltam tõle 40 méterre konkrétan a lábam elõtt estek le a lövedékek, fedezéket sem kellett használnom mert a lövedéket is láttam hol repül. Ezért is fontos hogy a fegyvered egy minimális mondjuk 350 fps-sel rendelkezzen.
http://www.youtube.com/watch?v=2kZDao7_dH0
:tapsol:
raktaros
07-29-2014, 10:44 AM
Cikkajánló: airsoftról pozitívan (http://duol.hu/borosta/meglett-ferfiak-draga-jatekokkal-1636277)
Az airsoftos közösségrõl közölt megleõen korrekt és pozitív hangvételû cikket egy helyi napilap "Vasárnaponként hadi öltözetbe bújnak, magukhoz veszik fegyvereiket" címmel. (Ebben megtekinthetõ a Kaliber magazin késes cikkeinek szerzõje is teljes harci díszben!)
raktaros
08-26-2014, 08:49 AM
"M134 MINIGUN", 2:30-nál :)
https://www.youtube.com/watch?v=fiDlIe0VzJU#t=145
Háborús sportot tanítanak pécsi egyetemen
Az airsoft jelenlegi megítélésén kíván változtatni a PTE Általános Orvostudományi Karán egy pár éve indított kezdeményezés. Az airsoft ugyanis – az országban egyedülálló módon – itt választható tantárgy lett.
http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/haborus-sportot-tanitanak-pecsi-egyetemen/
Daniui
04-14-2015, 08:02 AM
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi airsoft játékot:
http://bombpatrol.hu/
Én ott leszek! ;)
Két nap telt el a regisztráció megnyitása óta és már 323-om játékos regisztrált fel.
A szocializmusba mi mindig játékfegyverekkel rohangáltunk az utcán. A demokráciában tilos az ilyesmi.
"Elfogtak két férfit péntek délelõtt egy VII. kerületi lakóházban, miután fegyveres férfiról érkezett bejelentés. Az elsõdleges adatok szerint airsoft-, vagyis szabadidõs célú, mûanyag golyót kilövõ fegyver volt náluk.
A Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett munkatársai az ingatlanban elfogtak két férfit, akiket átadtak a kerületi rendõrkapitányság beosztottjainak. Az ingatlan átvizsgálását követõen a két férfit a kerületi kapitányságra elõállították, "elszámoltatásuk folyamatban van".
A közleményben kiemelték: valótlan az a sajtóban megjelent információ, amely szerint bárki elbarikádozta magát a rendõri intézkedés elõtt vagy annak során." (MTI)
Értitek, nem az hogy elnézést kérnek a kellemetlenségért, hanem elõállítják õket és elszámoltatják! A sajtó meg még hazudik is mindenfélét, hogy hangulatot keltsen! :hanyas:
WestBam
10-28-2016, 07:22 PM
Jah, a mi korunkban még teljesen normális volt játékpisztolyozni, puskázni az utcán, a grundon (nem is a gép elõtt tespedtünk anno).
Mondjuk a gáz az, hogy sok airsoft 99% megegyezik ránézésre az eredetivel, sok esetben még súlyban is. Mondjuk nálatok ha ilyen lenne a kezében lelõné a yard simán, mert lehetne éles is. Itt meg csak a szimpla fegyverüldözés, semmi extra csak a szokásos :duhos:
Dehogy lõné. Nálunk simán igazival is lehet itt sétálni. Vállra dobni és kész. AK-val a hátamon bemehetnék a városba, teljesen legálisan tenném.
A múltkor volt 3 eset hogy lelõttek embereket. 1 felnõttet egy boltban, 1 fiatalt airsoft AK-val és 1 másik fiatalt airosft pisztollyal. Az elsõnél hazudott a telefonban a betelefonáló, a másik kettõnél a két idióta embereket fenyegetett az utcán a játékfegyverekkel.
De ha valaki legálisan visel akár valódit, abból nem szokott probléma lenni. Ha mégis, akkor rommá perlik érte a rendõrséget.
Atyesz
10-28-2016, 07:39 PM
A logika abban van, hogy ha én egy zöld átlátszó mûanyag viráglocsolóval megyek be a bankba, és azt mondom, ide a pénzt mert mindenkit lelocsolok, akkor engem felfegyverkezve elkövetett rablási kísérletért fognak elítélni. Mivel nem mondtam, hogy mi van a locsolóban, lehetett abban sósav is.
Ugyanígy, ha az airsoft fegyóval fenyegetek bárkit bármiért, joggal hiheti bárki, hogy éles a fegyver és éles a baj.
Így van, de a hírben senkit nem fenyegettek és ez a lényeg. Tehát akkor milyen alapon hallgatják ki õket? Hogy játszottak az udvaron vagy ilyesmi? Ha fenyegetõzés lett volna akkor jogosan állították volna õket elõ. De ez így nem látom a zaklatásuk jogi hátterét. :-(
Unicornis
10-28-2016, 09:42 PM
"De ez így nem látom a zaklatásuk jogi hátterét." A jogi háttér: A CSAK MERT MEGTEHETI!
Itt így mennek a dolgok.....
Pl.: Itt egy másik hír.: http://totalcar.hu/sajtokozlemeny/2016/10/28/az_autogumikat_ellenoriztek_a_rendorok/?cp=1#comments
"Ugyan az abroncsok profilmélysége minden jármû esetében elérte a kötelezõ minimumot..."
"A rendõrök ezúttal nem büntettek..."
Azért rendes tõlük, nem? Biztosan mosolygós kedvükben voltak.... Az hogy nincsen jogalapjuk a büntetésre, itt nem jelent semmit!
http://www.borderwar.cz/sites/ Még vannak jegyek!