View Full Version : NGC - Doomsday Castle
borsodi
08-06-2013, 04:11 PM
Castles were the ultimate homes for the original preppers – kings and noblemen, who were under constant threat from neighboring enemies. But for American prepper Brent, a castle is the perfect defense for the doomsday scenario he fears will set the world back to the Dark Ages – an electromagnetic burst that causes massive power grid failure. Brent, with the help of his children, is on a quest to finish his towering castle that is isolated deep in the Carolina mountains. But the apocalypse he fears might shy in comparison to the clash of characters of his five children as they try to live and work together to prepare for the worst. If doomsday comes, will this family survive to rule the mountains, or will it self-destruct before the castle is ever completed?
http://channel.nationalgeographic.com/channel/doomsday-castle/
borsodi
08-14-2013, 09:42 AM
Az elsõ rész:
http://www.youtube.com/watch?v=Ine77d5bgOE
A. L. Ias
10-23-2013, 12:38 PM
Magyar nyelvû premier: NatGeo 2013. 11. 02. 21:00. (http://port.hu/apokalipszis_kastely_doomsday_castle/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=36527381&i_topic_id=1)
M-torolt_forumozo
10-30-2013, 12:31 PM
Megnéztem az elsõ két részt, az elején még tetszett, mindaddig amíg kb. véget nem ér a bevezetõ. Szerintem az egész megrendezett, abból is a rosszabbik fajta. Az öreg épített egy "erõdítményt" nagy ablakokkal, gyenge pincével. Kívülrõl jól néz ki, gyakorlatilag használhatatlan. Hiába masszívak a falak ha minden oldalról be lehet menni az ablakon.
SPOILER
A második részben meg elküldi a fiait vadászni, míg õ a lányával katapultot épít :haha: Jó móka, de ha használni is akarnám ilyen helyzetben, inkább másba fektetném az energiámat (pl. lõszerkészítés, lövészet, stratégiák kidolgozása) . Egy katapulttal azért elég merész ötlet autókra lövöldözni... A két fia meg valamit bohóckodik vadászat címszó alatt, gyanítom hogy a vaddisznót sem saját erejükbõl ejtették el.
Szóval csalódás volt ez a sorozat, a második részt már csak a fiatal szõke miatt néztem végig...:D Az ötlet tetszik, de a megvalósítás elég gyatra, nem mondanám túlélésnek.
Szóval csalódás volt ez a sorozat, a második részt már csak a fiatal szõke miatt néztem végig...:D
http://i1.ytimg.com/vi/TNuj26CMwJE/maxresdefault.jpg
;)
Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=TNuj26CMwJE
Fallout11
10-30-2013, 04:06 PM
Nálunk nem elérhetõ a vidi... :-(
raktaros
10-30-2013, 04:29 PM
Nálunk nem elérhetõ a vidi... :-(
A videó nálam sem megy, még USA ip-rõl sem.
Pont délután ment a tévében a bemutató, de csak a végére figyeltem fel. Ha jól emlékszem nov.4-tõl lesz.
mossberg-operator
11-20-2013, 11:21 PM
Most neztem meg az elso 2 reszt. A szoke az jo! Amugy en megnezem majd, hatha latok benne valami hasznalhato dolgot. Pl: mit is csinaltak a tyuktojassal tartositani?
A szoke az jo!
az egész sorozat kb ennyi!
mossberg-operator
11-22-2013, 09:31 PM
Most neztem meg az elso 2 reszt. A szoke az jo! Amugy en megnezem majd, hatha latok benne valami hasznalhato dolgot. Pl: mit is csinaltak a tyuktojassal tartositani?
Ezt a tyuktojasos tartositast latta benne valaki? Pont lemaradtam rola.
Amatorpe
11-23-2013, 03:23 PM
Egyik vélemény a port.hu-n:
"Szégyen ez a mûsor a NatGoe-tól. Agyatlanpapa a hülyegyerekeivel. Építettek egy felvonóhidat, mire ezt mondja a papi: „Legalább egy tank kéne, hogy ledöntse.”
Ja, vagy egy villáskulcs, mert kívülrõl csavarozták fel a zsanért"
Láttam valami bemutató-félét. Értem én hogy masszív fal, meg minden, de valaki árulja el, hogy fogják védeni azt a kb 20-30 ablakot, ami rajta van? Ha beüt a menykû, bebetonozzák? Már csak hogy darabja kb 1,5*2 méter... :D
Yrkon
11-28-2013, 04:44 PM
No én is megnéztem egy részt, amiben a napelemes vízszivattyút építették. Egy ekkora f*s, agyatlan /sípolás/ mûsort még nemigen láttam! Igen, sokkal jobb a váron kívül ( inkább színpadi kelléknek tûnik az épület egyébként... k. nagy ablakok!!!???...lyukas téglák, amit egy puska is simán átvisz!!!???...látszik, hogy Amerikában a büdös életbe' nem építettek tisztességes várakat) bonyolult csõhálózattal, szûrõvel- szivattyúval felszerelt tákolmányt építeni, mint 1. ásni/fúrni egy kutat a várban, aminek vizét aztán tisztítani sem igen kell, és/vagy 2. építeni egy bazi nagy ciszternát. És szivattyú sem kell, mert a kerekes kutat is feltalálták már egy ideje. Ez a napelemes cucc csak ezer sebbõl vérzett: a legfontosabb, hogy a támadók semmi perc alatt gallyra vágják -elvágva a csövet, vagy ami még jobb, szépen valami mérget öntenek bele a forrásba... szemük nekik is van, hogy észrevegyék a víz jeleit, s ott már könnyen ráakadnak a szerkezetre, bárhogy is van álcázva. De akár megvárják,amíg a szûrõ bekrepál. A napelemet meg kézzel kellett forgatni, hogy egyáltalán valamicske víz jöjjön a csõbõl. (mi van, ha hetekig felhõs az ég, vagy nukleáris tél lesz?) A domb szélén védtelenül állva egyébként kiváló célpont. Elég neki néhány sorozat, s fújhatják a villanyt.
Ami meg a paintball-os bohóckodást illeti... Ahhoz képest, hogy amerikaiak, akik szinte fegyverrel a kezükben születnek, ráadásul valami exkatona is oktatja õket, csak rongyolnak elõre eszetlenül lövöldözve, fedezékhasználat nélkül, mint egy RPG játékos god módban... Az tény, hogy ez izgalmasabb, mint hogy a támadók szépen felmásznak a fákra, s egy távcsöves puskával szépen, egyenként lelõdözik a várlakókat, amint valamelyiknek feltûnik a buta feje.
Egyszóval elcsesztem egy óra idõt az életembõl erre a szemétre, ahelyett, hogy inkább az asszonyt "abajgattam" volna...
Ahhoz képest, hogy amerikaiak, akik szinte fegyverrel a kezükben születnek
Ez a lakosságnak csak egy kis részére igaz, azokra akiknél az apa tanítja a gyereket vadászni. De azt csak a magyar média mondja, hogy itt mindenki "fegyverrel a kézben születik". Nem kell elhinni. :)
mossberg-operator
12-11-2013, 10:35 PM
Most nezem az uj reszt, amikor dinamittal tuskot akar robbantani a srac, s a motorhazteto moge bujva nezi meg kozvetlen kozelrol, hogy befulladt-e? Arrrrrrgggghhhhhh! Komolyan ilyen hulyek?
Az biztosan nem dinamit, hacsak nincs különleges engedélye rá, de akkor meg tudná hogy milyen távolságban kell lennie tőle. Szerintem az tannerite lehetett, azt 21 éves kortól lehet venni a legtöbb államban. Közel sem annyira veszélyes mint a komoly, engedélyekhez kötöttek.
A. L. Ias
12-11-2013, 10:52 PM
A papa készlete, csak a srác stikában elvett 5 rudat, mert a papa már párszor megmutatta hogyan is kell, ezért ért hozzá.
Akkor a papa legalábbis szakértő lehet egy épületbontó cégnél. :)
A. L. Ias
12-11-2013, 11:05 PM
Akkor a papa legalábbis szakértõ lehet egy épületbontó cégnél. :)
Vagy csak "találta". :) Itt (http://www.youtube.com/watch?v=U7ykbis2hrY) látható 20:57-nél mondja és utána rakja össze.
mossberg-operator
12-11-2013, 11:14 PM
Az biztosan nem dinamit, hacsak nincs különleges engedélye rá, de akkor meg tudná hogy milyen távolságban kell lennie tõle. Szerintem az tannerite lehetett, azt 21 éves kortól lehet venni a legtöbb államban. Közel sem annyira veszélyes mint a komoly, engedélyekhez kötöttek.
Azt mondtak dinamit.
Hogy is mondjam, erős kétségeim vannak afelől hogy a műsorban elhangzott állítások fedik a valóságot. :haha:
Az egyik, hogy ez a jelenet egy hatalmas állatság, úgyhogy nem hinném hogy az operatőr kockáztatná az életét, a producerek és rendezők meg nem hagynák hogy felrobbantsák magukat a szereplők, mert akkor ugrana a műsor.
Amúgy nem is robbant túl nagyot. Nézz meg egy FPSrussia tannerite videót, szétszálnak az autók amiket felrobbant vele. Szóval nem tudom, de gyanús a dolog hogy az nem dinamit volt és emellett megrendezett az egész jelenet. :)
mossberg-operator
12-11-2013, 11:27 PM
Azt vagom, hogy van ott jelen kevesbe hulye is :) De nem gondoltam, hogy hazudnak. En naiv...
A Doomsday Prepperben is manipulálják a dolgokat, volt is belőle panasz. A producereknek nem tetszett az egyik szereplő készülődésének az indoka és a műsorban ezt megváltoztatták anélkül hogy szóltak volna neki. Meg viccelődött, hogy majd megeszi a macskáját, erre a műsorban úgy adták le, mintha teljesen komolyan mondta volna. (Ezért az Interneten mindenféle gonosz őrülnek bélyegezték a nőt.)
Akció meg kell, úgyhogy szerintem biztos hogy a "dinamitos" jelenet manipulált. Persze érdekes, meg nézhető, csak azt a részt nem venném komolyan.
Meg azt se hogy vékony acéllemezzel akarják megállítani a puskagolyót. Persze, a 22lr-t megállítja, de a nagyobb kalibert nem fogja.
http://www.youtube.com/watch?v=ynMCwRBvVYs
http://www.youtube.com/watch?v=5dGxRw8Jq70
imi79
01-01-2014, 11:33 AM
Most kezdtem el nézni a sorozatot, megláttam azokat a falakat, azt hittem leesek a székrõl.
Nagy, 3 szárnyas ablak helyek mindenhol...
Ez közelebb áll egy játszóházhoz, mint erõdhöz. :)
imi79
01-01-2014, 11:50 AM
Na, Én az elsõ 15 percig tudtam nézni, amikor megláttam a vár alatt a "bunkert" rejtett ajtókkal, ahol a küszöb alatt átlátni, büszkén mondja, hogy 30cm vastag falak vannak, de a falon 2m széles ablak van.
Köszönöm, de ez viccnek is rossz.
Ez inkább egy család regény... mint a Dallas...a legtöbb idõ a konfliktusokról,a család építésrõl szólt...
M-torolt_forumozo
01-01-2014, 12:43 PM
Egy tisztességes várban 4-5 méter vastag falak vannak... :D Látszik hogy az amerikaiak nem építettek sose várakat.
Amatorpe
01-01-2014, 12:45 PM
Ez inkább egy család regény... mint a Dallas...a legtöbb idõ a konfliktusokról,a család építésrõl szólt...
És tényleg... Jó meglátás.
Egyébként ha mást nem is, azt meg lehet belõle tanulni, hogy mit NE csináljon az ember, vagy legalábbis másképp.
mossberg-operator
01-01-2014, 12:55 PM
Egy tisztességes várban 4-5 méter vastag falak vannak... :D Látszik hogy az amerikaiak nem építettek sose várakat.
Walt Disney mesevar vs. kora kozepkori roman stilus... Vajon melyik?
Ahhoz képest hogy a házak fala itt olyan mintha préselt papírból lenne (valamilyen puha préselt falemez, rászögelve fa gerendákra), a külseje meg talán ultravékony tégla?), a 30 cm igen jónak számít. Belül meg itt a házakban minden fal préselt falemez, semmi tégla vagy beton.
M-torolt_forumozo
01-01-2014, 01:25 PM
De miért nem építenek rendes házat? Nem fújná el olyan könnyen a szél, meg nem lehetne berúgni a falat. :)
Mert olcsóbb a papír mint a tégla és gyorsabb az építkezés furnérral, mint malterral. Nem tudom a választ. Itt így is 150ezer dollár egy ház, hogy ilyen anyagból van. Nem is igazán álmodom arról hogy itt ilyen házam legyen. A mobilház reálisabb tervnek tûnik, bár azoknak is felment az ára. (Azokban egy tégla sincs.)
M-torolt_forumozo
01-01-2014, 01:37 PM
De a faház olcsóbb,nem? Az eléggé masszív (mondjuk egy rönkház). Meg nálatok elég sokféle dolog van. Pl. ez egész szimpatikus: http://www.smilingwoodsyurts.com/ .
A házak államonként, régiónként változnak. Amilyen házak nálunk vannak, úgy tudom hogy a környezõ 4-5 államban is ilyen házakat építenek. Arizonában nagy, téglaházakat láttam, elég sok helyen. Dél-keleten népszerûek a mobilházak, mert az idõjárás nem hideg, nem kell igazán fûteni, csak a légkondit járatni. A linkelt faházak szerintem inkább csak az erdõ közepén élõknél megszokott én nem igazán láttam ilyen rönkházakat.
Amatorpe
01-01-2014, 03:48 PM
Szerintem kitaláltam a tutit, ami nem feltûnõ, relatív olcsó, és megoldást jelenthet a viharzónákban (sajnos árvizes területeken nem, de még kitalálhatok oda is valamit...):
Vesznek olyan konténereket, amiket hajón használnak szállításra, meg szoktak berakni föld alá prepperek. Most csak egyszerûen lebetonozzák a talajszinten, köré építik a házat, ha jön a baj, bemennek, ha elmúlt, kijönnek. Na milyen?
Jó. Ha egy szer majd sok pénzem lesz... ;)
mossberg-operator
01-01-2014, 04:46 PM
Szerintem kitaláltam a tutit, ami nem feltûnõ, relatív olcsó, és megoldást jelenthet a viharzónákban (sajnos árvizes területeken nem, de még kitalálhatok oda is valamit...):
Vesznek olyan konténereket, amiket hajón használnak szállításra, meg szoktak berakni föld alá prepperek. Most csak egyszerûen lebetonozzák a talajszinten, köré építik a házat, ha jön a baj, bemennek, ha elmúlt, kijönnek. Na milyen?
Kijonnek, s ujbol koreepitik a hazat?
Amatorpe
01-01-2014, 04:48 PM
Kijonnek, s ujbol koreepitik a hazat?
Ööö.. izé, akkor még fejlesztem... :D
M-torolt_forumozo
01-01-2014, 05:27 PM
Jurtában kell lakni, az olcsó és könnyen újjáépíthetõ. :thumbup Ha jön az árvíz vagy a hurrikán, elautókáznak 100-200 mérföldre és megvárják míg vége. Esetleg lakókocsi.
szöged
01-05-2014, 10:00 AM
lemosod a friss tojásról a szart, aztán tömény vízüveg-oldatba helyezed.
kiveszed és hagyod megszáradni.
a tojás alapból azért megy tönkre, mert a pórusain keresztül belemennek a gonosz bacik és megzápítják.
ha a fentebb vázolt módszert alkalmazod, akkor a víz elpárolgása során vízüveg kristályosodik ki a pórusokban így lezárva azt, ezért nem tudnak bemenni a bacik.
a tojás eltarthatósága ezáltal megnõ kb 6-9 hónapra
megjegyzés: nem láttam a sorozatot, tehát ez az infó nem onnan van.
Vasember
01-05-2014, 10:36 AM
Talán jó lenne a viasz(sztearin) vagy ha zsírral kennénk be?
Vízüveg nem biztos, hogy akad a sufniban (70 évvel a világégés után) :)
fisligery
01-05-2014, 10:55 AM
Doomsday preppers-ben az egyik nõ úgy emlékszem hogy olajjal kente be a tojásokat.
15:38 nál (http://indavideo.hu/video/Tulelesi_praktikak_se01_ep_02)