View Full Version : Javaslatok
Ha valakinek ötlete van, azt itt lehet megosztani.
astonferi
08-09-2013, 07:12 AM
igen igen igen.
szûkíteni kéne a listás vagy rendszerezni mert sok a topic és nem találunk lassan semmit.
elég lenne egy rész az elméleteknek azt ott lehet mindenrõl okoskodni, egy rész a filmeknek sorozatoknak és ott megkeresi kinek mi kell. ugy is utalások vannak sokszor más mûsorokra is.
továbbra is ugy gondolom hogy egyedül vagyok egy városban és ha gebasz lenne nem tudsz senkivel összefogni aki hasonlóan gondolkodik mert mindenki bujkál és titkosban van bár az okát nem értem mert akkor kiben fog bízni ha a sorstársában sem.
jó lenne valami feltöltõs rész ahova dokukat, ( word, pdf ), könyveket lehet feltölteni könnyen. én nem vagyok számítógép zseni így ezek nekem néha bonyolultnak tûnnek.
talán kéne még moderátor
A rendrakásra már én is gondoltam.
A word és pdf azért gond, mert mindenki veszettül töltené a jogvédett könyveket, amibõl gond lehetne késõbb. Viszont arra vannak fáljmegosztó helyek, illetve ingyen tárhelyek is.
A moderátor dologgal egyetértek.
fisligery
08-09-2013, 07:31 AM
jó lenne valami feltöltõs rész ahova dokukat, ( word, pdf ), könyveket lehet feltölteni könnyen. én nem vagyok számítógép zseni így ezek nekem néha bonyolultnak tûnnek.
Lehetne helyette egy közös Scribd ,amire egy ember tölti fel a cuccokat és a többieknek csak át kell neki küldeni a fájlt.
astonferi
08-09-2013, 07:50 AM
ok megint jön a bizami dolog. egy ember gyüjtse össze neki küldi mindenki és csak egy lista szerepel itt és Õ elküldi annak aki kéri e-mail-ben. sajnos ehhez meg kell adni egy mail címét mindenkinek.
bemutatkozás rész lehetne zárt csak regizett tagoknak és ott szerepelhetne az életkor, lakhely megye ( város ) szinten és egy mail cím.
Email címet nem érdemes nyilvánosan megadni, mert ha bejut egy robot az gyűjti a címeket spammoláshoz.
Az ingyenes tárhelyet tartom a legjobbnak ha fájlmegosztásról van szó. Fájlmegosztó szervert még nem próbáltam feltöltő szempontból, csak letöltőből. (Nagy méretű családi albumot küldtek nekem egy olyanon keresztül.)
Egy olyan javaslat is jött, hogy jó lenne ha azok akik értenek a dolgokhoz és kedvet éreznek hozzá, írnának cikket vagy rövid információt arról amihez értenek. Késekről, óvóhelyépítésről, vagy ami prepper szempontból érdekes és hasznos lehet.
Azt tényleg beletehetnénk egy PDF fájlba is és meg is lehetne osztani.
fisligery
08-09-2013, 08:10 AM
Régebben mikor könyveket raktam föl letölteni 2shared-et használtam szvsz scribdel sokkal egyszerûbb lenne az ilyen dolgokat megoldani.
borsodi
08-09-2013, 10:28 AM
ok megint jön a bizami dolog. egy ember gyüjtse össze neki küldi mindenki és csak egy lista szerepel itt és Õ elküldi annak aki kéri e-mail-ben. sajnos ehhez meg kell adni egy mail címét mindenkinek.
bemutatkozás rész lehetne zárt csak regizett tagoknak és ott szerepelhetne az életkor, lakhely megye ( város ) szinten és egy mail cím.
Erre én is gondoltam, a múltkor találtam youtube-on egy figurát aki tõlem max. 10km-re prepperkedik. Javaslom, hogy a zárt részen legyen kialakítva egy "Prepper társ keresõ" rész ahol vagy megyékre, vagy nagyobb részekre legyen külön-külön forum rész. Aki aka oda beírja, hogy igen itt vagyok, ismerkednék, nézzünk szét együtt, stb. A késõbbiekben ez szintén jó lehetne akár régiós találkozók szerezésénél is. Igaz ezzel egy kicsit klikkesedni fogunk de legalább területileg.
Batka
08-09-2013, 11:58 AM
Olyan nincs, hogy zárt rész... ezt jó szem elõtt tartani, legfeljebb csak korlátozott hozzáférhetõségû rész.
A Scribd nekem nem jött be, mert doksik föltöltését követeli, hogy letölthessek. Máskor meg fizetni kellett volna 0 USD-t, hogy letölthessek...
Most vagy én vagyok béna...
borsodi
08-09-2013, 12:15 PM
Olyan nincs, hogy zárt rész... ezt jó szem elõtt tartani, legfeljebb csak korlátozott hozzáférhetõségû rész.
A részletek megbeszélése úgy is privát üzenetben majd pedig személyesen fog folyni, de igazad van, hogy az nem zárt rész, csak korlátozott.
fisligery
08-09-2013, 12:16 PM
Azt hogy kell-e fizetni azt a feltöltõ határozza meg;nálam még nem volt olyan hogy fel kellet töltenem hogy letölthessek.
fisligery
08-09-2013, 07:00 PM
Miért lenne balhé?
Erre én is gondoltam, a múltkor találtam youtube-on egy figurát aki tõlem max. 10km-re prepperkedik. Javaslom, hogy a zárt részen legyen kialakítva egy "Prepper társ keresõ" rész ahol vagy megyékre, vagy nagyobb részekre legyen külön-külön forum rész. Aki aka oda beírja, hogy igen itt vagyok, ismerkednék, nézzünk szét együtt, stb. A késõbbiekben ez szintén jó lehetne akár régiós találkozók szerezésénél is. Igaz ezzel egy kicsit klikkesedni fogunk de legalább területileg.
Nyiss neki egy topicot. Nem tudom hogy a nagy külföldi fórumon van-e ilyen, de pl. a sportlövõ fórumokon mindig van államonkénti találkozószervezés. Nyugodtan indítsatok neki egy témát, ha már van találkozó - topic, akkor talán a "preppertárs keresõ" is lehet hogy jó ötlet lenne. :)
Hogy balhé legyen belõle? Inkább nem.
Csak nem lenne. Mit lehetne nagy balhét csapni egy késélezés vagy egy bódéépítés miatt? Meg aki tapasztalt ilyesmiben, az biztosan csak hasznos dolgokat írna.
Nincs balhé. Aki írt hozzá ír, a többiek olvassák. Ezért van az, hogy pl. késtémában nem szoktam igazán véleményt írni, mert elismerem hogy nem az erõsségem. Ugyanez igaz más dolgokra is, valamennyit tudok mindenfélérõl, de annyit nem hogy cikkeket írjak róla. Amirõl én tudok sokat az pl. az Amerikai fegyvertartás, arról írok, de a többi témát meghagynám másnak, akiknek több a tapasztalatuk. Így kell hozzáállni a dolgokhoz. :beer:
borsodi
08-10-2013, 01:38 PM
Nyiss neki egy topicot. Nem tudom hogy a nagy külföldi fórumon van-e ilyen, de pl. a sportlövõ fórumokon mindig van államonkénti találkozószervezés. Nyugodtan indítsatok neki egy témát, ha már van találkozó - topic, akkor talán a "preppertárs keresõ" is lehet hogy jó ötlet lenne. :)
Létrehoznál neki egy alfórumot neki a "Csak regisztrált tagok fóruma"-ban, hogy ne keveredjen teljesen? Ott pedig vagy kitalálunk egyterületi szisztémát és aszerint létrehozzuk a fórumokat, vagy majd mindenki indít magának... Vélemény?
Ok, elkészült és ott van.
Frissítés: Valamiért a fõmenüben is mutatja az alkategóriát. Még nem jöttem rá hogy miért.
borsodi
08-24-2013, 10:48 AM
Ok, elkészült és ott van.
Frissítés: Valamiért a fõmenüben is mutatja az alkategóriát. Még nem jöttem rá hogy miért.
Sikerülni sikerült csak éppen a szakmai cikkeknek hoztál létre alfórumot :) Én spec. a prepper társkeresõre gondoltam.
Nem akartam alfórumot létrehozni, de valahogy csak így lehetett. A prepper-társkeresõs dolgot még nem próbáltam létrehozni. De ha igény van rá, készíthetek egyet annak is.
fisligery
09-14-2013, 09:26 AM
Kezd kicsit sok lenni a topik, hogy jobban átláthatóak legyenek lenne egy olyan javaslatom hogy, a Felkészülés katasztrófákra fórumot három fórumra kellene felosztani:
-Felszerelések
-Felkészülés katasztrófákra
-Mindennapok-EDC
Batka
09-14-2013, 08:13 PM
Ez jó ötlet.
Felkészülés katasztrófákra fórumot három fórumra kellene felosztani
Úgy érted, hogy alfórumok lennének, vagy 3 nagyobb fórum a főoldalon?
fisligery
09-15-2013, 07:38 AM
3 fórumra gondoltam ,mint pl.: a Túlélés a természetben.
Batka
09-15-2013, 07:55 AM
Én alfórumra értettem, mert olyan sok a topik, hogy lapozni kell az áttekintéshez, így viszont témakörök szerint lenne bontva.
raktaros
09-15-2013, 08:20 AM
Én alfórumra értettem, mert olyan sok a topik, hogy lapozni kell az áttekintéshez, így viszont témakörök szerint lenne bontva.
Épp ezen gondolkodtam, ha nem nézek ide minden nap, már nehéz követni.
A "Mai hozzászólások" jó, ki is emeli amit azok közül nem olvastam, de jó lenne egy olyan is ami listázza azokat amikhez hozzászólás volt utolsó látogatásom óta.
Van ilyen valahol, vagy ki-hogy csinálja?
Én csak az új hozzászólásokra klikkelek és úgy olvasom az újakat.
Az alfórumokkal az a baj, hogy tapasztalatom szerint -más fórumok adatait nézve- az alfórumokat nem nézik meg, csak a főfórumokat. Talán nehezebben találják meg, vagy nem tudom hogy miért.
Majd gondolkozom hogy hogy kéne, de nem lesz túl bonyolult szerintem.
A felszereléseknek tényleg jó lenne egy új topic, amikbe mehetnének a hátizsákoktól kezdve a kesztyűkön át a bakancsokig, minden. Viszont EDC topicból úgy emlékszem hogy talán ha kettő van. Kettőért egy külön fórumot nyitni nem tudom mennyire lenne jó ötlet.
Mondjátok a véleményeket, ötleteket, aztán ha meglesz a terv, akkor talán még ma meg tudom csinálni. :)
raktaros
09-15-2013, 10:54 AM
Én csak az új hozzászólásokra klikkelek és úgy olvasom az újakat.
Azt még nem használtam, kipróbálom úgy :).
Sok fórumozó nem használ kis képet a neve alatt. Készítsek néhányat és feltöltsem őket hogy lehessen válogatni?
Durbints sógor
01-21-2014, 11:04 AM
Még a fórum indulásakor szó volt róla, hogy nyugati hagyományokat követve az egy fórum egy topic rendszert vezetjük be, azaz sok-sok fórum, minden kisebb témakörnek külön-külön. Ez helyenként mûködik, helyenként nem. Pl a késes témák közt úgy látom van néhány ami túl általános (pl a túlélõkéses topic), és már most is túl sok bejegyzés van hozzá. Ezzel csak az a bajom, hogy ki kellene vennem egy hét szabadságot, hogy végigrágjam magam rajtuk, és már akkor sem tudnék nagyon hozzászólni fél évvel ezelõtti kommentekhez. Ezzel szemben ha ugyanennyi bejegyzés szét lenne osztva mondjuk 100 topicra, akkor már a cím alapján látnám azt a 10-et amit van idõm elolvasni és érdekel is, és azokhoz hozzá is tudnék szólni.
Milyen megoldást lehetne találni erre a kérdésre?
A többiek pont az ellenkezõje miatt panaszkodnak, hogy túl sok a topic és még jobban össze kéne vonni az egészet. :) Igazából a késes topicokban nincs is túl sok offolás, mindenki a témáról beszél bennük, mindenki kések képeit osztja meg. Csak azért lett már lassan 100 oldalas a beszélgetés, mert nagyon népszerû a téma. ;)
..alapból a prepper és az önvédelmi részt külön kellene kezelni
..az önvédelmi részhez kettõ topic elég szerintem..eszközös és pusztakezes
a prepper részhez...eszközök(bögre, sajtreszelõ stb),kések(minden ami kés),felszerelés(hátizsák,sátor, menedék stb),ruházat
(minden ami ruha),lakás,ház(menni maradni,élet a tanyán stb+reg tagok fóruma (oda mehet minden)
+egy fülecske vagy gombocska jó lenne,hogy a hozzászólás nyilvános vagy csak reg. tagok láthatják(ha nincs rá kattintva megy a helyére)
igazuk van a többieknek annyi a topic,hogy sok fontos infó el vész pedig jó lenne tudni róla......
a prepper és az önvédelmi részt külön kellene kezelni
Azok már most is külön vannak.
A prepper dolgok itt vannak (Felkészülés a túlélésre (http://magyarprepperforum.org/forumdisplay.php?1-Prepper-f%F5f%F3rum-Felk%E9sz%FCl%E9s-a-t%FAl%E9l%E9sre) )
Az önvédelmi témák meg itt (Önvédelem és vadászat (http://magyarprepperforum.org/forumdisplay.php?22-%D6nv%E9delem-%E9s-vad%E1szat) )
A késekrõl szóló rész tele van önvédelmi dolgokkal, azért van az önvédelmi rejtett részben. :)
Azok már most is külön vannak.
A prepper dolgok itt vannak (Felkészülés a túlélésre (http://magyarprepperforum.org/forumdisplay.php?1-Prepper-f%F5f%F3rum-Felk%E9sz%FCl%E9s-a-t%FAl%E9l%E9sre) )
Az önvédelmi témák meg itt (Önvédelem és vadászat (http://magyarprepperforum.org/forumdisplay.php?22-%D6nv%E9delem-%E9s-vad%E1szat) )
A késekrõl szóló rész tele van önvédelmi dolgokkal, azért van az önvédelmi rejtett részben. :)
ok látom,csak tényleg akár az egyik topicban a kitört harmadik vh. beszélgetik,míg mások fõzõcskéznek...jó ez elég eltúlzott...de nagy vonalakban össze lehetne szedni
Igaz, de ez nem a fórum hibája, hanem a fórumozók offolnak túl sokat. Sok hozzászólást áthelyezek, de naponta van hogy 200-nál is többet írtok, nekem meg dolgoznom is kell közben. :)
Ami nagyon eltér azt át szoktam helyezni, mikor ráérek.
Tegnap például valaki harmadik világháborúról írt hozzászólást az "Állatos hírek" topicban. Elõfordul az ilyen. :haha:
Tegnap például valaki harmadik világháborúról írt hozzászólást az "Állatos hírek" topicban
...Mikor?hol?tényleg? eddig sok az áldozat?...ez a fõvonalas média :duhos:...be se mondták!!!!
Egy közelgõ világháborúról. De a témája a 3. világháború volt. A lényeg hogy nem volt a hírben se cica, se kutya. :) Úgyhogy áthelyeztem a hozzászólást a megfelelõ topicba.
raktaros
03-06-2014, 10:25 PM
Chatbox-ba nem lehetne beállítani hogy több elõzményt lehessen visszapörgetni? Ha beszélgetés van, pár perc alatt kifut.
Ha oldalt megnyomod a fekete nyilat, akkor 30-at mutat. Mindjárt megváltoztatom.
BragBOL
05-17-2014, 05:36 PM
Off
Már többször be volt linkelve és még mindig nem olvasta mindenki :(.
De nem az elsõ ilyen téma ahol egy jó és fontos információ "rejtve" marad az újak elõtt, mert lehetetlen annyit visszaolvasni.
Valahogy kellene csinálni egy frissíthetõ összefoglalót különbözõ témákban, amivel kezdhetné az új fórumozó.
Nem tudom hogyan lehetne egyszerûen :(.
A fórum nem kompatibilis a wikipédia rendszerével?
Arra gondoltam, hogy egy wiki aloldalon összeszerkeszteni az infókat, kategorizálva, mint a permafórumon.
fisligery
01-09-2015, 04:58 PM
Egy fórumos MTI regisztráció?
Úgy onnan be lehetne másolni a híreket.
mzperiksz
02-23-2015, 03:24 PM
Ennek a mafelsz gyereknek szólni kellene hogy errefelé nem divat amit csinál.
Kell neki a google találat(prepper keresõszóra a fórumot dobja elsõnek), ezért minden topicba csak fossa a reklámját.
astonferi
02-23-2015, 03:30 PM
nem olvastad mit írtam a másik topicba ?
felkészülni vigyázz topic