View Full Version : Csupasz túlélõk
borsodi
08-13-2013, 11:34 AM
A Discovery Channel vadonatúj sorozata, a Csupasz túlélõk újabb ötletet vet be a túlélõpróbák nehezítése érdekében. Egy egymást nem ismerõ férfit és nõt kitesznek egy távoli, rendkívül szélsõséges idõjárású helyen. A párost élelem, víz és ruházat nélkül hagyják a sorsára. Maguknak kell mindenrõl gondoskodni 21 napon keresztül úgy, hogy egyetlen személyes tárgyat leszámítva semmijük se lehet, és az egyetlen jutalmuk az lesz, hogy majd büszkék lehetnek a teljesítményükre. A bevállalós párok hamar megismerik egymást és a környezetüket, és rákényszerülnek arra, hogy megvitassák és próbára tegyék mindazt, amit a túlélési technikákról tudni vélnek. Vajon mi történik egy férfival és nõvel, ha csupaszon magukra hagyják õket egy isten háta mögötti helyen?
http://www.discoverychannel.hu/kiemelt-musorok/csupasz-tulelok
imi79
08-13-2013, 12:22 PM
Pár hónapja volt egy naked survival nevû, 3 részes ilyen minisorozat.
Az elsõ részt láttam a neten, elég is volt.
Valami híres túlélõt raktak ki a szigeten egy szál semmiben, csak kamerákkal.
Nálam ott tett be az egész, hogy kb a 2. hét közepénél jutott el odáig a tag, hogy lassan tüzet kéne csinálni, addig nyers csigákon meg talán kókuszon próbált megélni.
Még halat/rákot fogni se volt esze...
Van egy hasonlóan elcseszett túljátszott "reality", Túlélni alaszkát címmel.
Ott 8 tag túrázgat alaszkában. Eléggé balf@szok azok is, de volt egy remek dolog benne:
Az egyikük kézi láncfûrész láncából készített "drótfûrészt". Nem foglal helyet, strapabíró, ötletes.
borsodi
08-13-2013, 02:13 PM
Pár hónapja volt egy naked survival nevû, 3 részes ilyen minisorozat.
Az elsõ részt láttam a neten, elég is volt.
Valami híres túlélõt raktak ki a szigeten egy szál semmiben, csak kamerákkal.
Nálam ott tett be az egész, hogy kb a 2. hét közepénél jutott el odáig a tag, hogy lassan tüzet kéne csinálni, addig nyers csigákon meg talán kókuszon próbált megélni.
Még halat/rákot fogni se volt esze...
Szerintem erre gondolsz: http://dsc.discovery.com/tv-shows/naked-castaway van egy olyan érzésem, hogy ez egy és ugyan az...
imi79
08-13-2013, 03:51 PM
Igen arra gondoltam.
Gondolom sikeres volt, csináltak neki még pár részt.
Batka
08-13-2013, 05:16 PM
Az egyikük kézi láncfûrész láncából készített "drótfûrészt". Nem foglal helyet, strapabíró, ötletes.
Meg fogsz lepõdni: boltban is árulnak ilyet, csak rendszerint aranyáron van...
MaRee
08-29-2013, 12:08 PM
Ma lesz a Discoveryn 22:00-tól két órás premier.
mossberg-operator
08-30-2013, 08:19 AM
Szerintem erre gondolsz: http://dsc.discovery.com/tv-shows/naked-castaway van egy olyan érzésem, hogy ez egy és ugyan az...
Vegul is kulso segitseg nelkul kellet volna tulelnie, de jott a doki, illetve az a "beakadt" kecske is gyanus nekem...
Traveller
08-30-2013, 09:21 AM
Ez az arc 100 éve egy szál elõbõrben besétált a kanadai erdõkbe és túl is élte, hogy leírhassa. Tanulságos, a szerencse fontos faktor volt.
Naked in the Woods - Joseph Knowles 1914 (http://archive.org/details/aloneinwilderne00knowgoog)
A mûsoros töketlenkedéshez nincs mit hozzászólnom.
bögre
08-30-2013, 10:19 AM
Tegnap ment a Discoveryn megnéztem... Egyáltalán mért nincs rajtuk egy alsogatya legalább??? Egy kövér emberkét és egy elég jó nöt válogattak össze. A nönek minden elismerésem remekül csinált mindent de a faszitol majdnem agybajt kaptam... Egy rohadt tüzet nem tudott rakni szegény csajt megették már a bogarak de az istenért nem segitett volna neki! Komolyan mondom anyira egy puhapöcs volt az emberke hogy hihetetlen mindenért nyafogott mindenen felkapta a vizet... A nö sokkal jobban viselkedett és legalább probálkozott.
Biztosan sok dolga volt annak aki a kitakarásért volt felelõs. :haha: Mert gondolom hogy nem mutatják a nõt éles egyenesben, hanem kitakarnak mindent. :D
bögre
08-30-2013, 01:48 PM
Biztosan sok dolga volt annak aki a kitakarásért volt felelõs. :haha: Mert gondolom hogy nem mutatják a nõt éles egyenesben, hanem kitakarnak mindent. :D
Hát sajnos kitakartak mindent! :( Pedig mikor vizben terpeszben átfordult nézöcsalogato jelenet lett volna... :) Kár érte tényleg jo nö volt...
Daniui
08-30-2013, 02:31 PM
Vicc ez a sorozat ma meg tegnap néztem meg 1-1 részt, hát... igazat megvallva fel is idegesítettem magam. Egy kiképzett felderítõ katona hogy lehet ilyen szerencsétlen, szégyen volt konkrétan amit ott lemûveltek. Leégett a napon az a szerencsétlen és már a halálán volt, arra nem gondolt hogy addig talán tevékenykedhetne az árnyékban amikor süt a nap vagy bekenje magát sárral, nem õ inkább megvárja amíg leég hogy utána 3-om napon át feküdjön és elvárja hogy egy nõ folyadékot hozzon neki.
Lényeg hogy az amikor az elején mondják hogy profi túlélõk az egy nagy hazugság a legalapvetõbb dolgokat nem tudják már ott le lehet írni amikor a választott felszerelésnek egy úszószemüveget hoz a kés helyett vagy a tûzgyújtó eszköz helyett.
Bár olyan szempontból lehet nézni hogy jókat lehet rajta röhögni és lehet kritizálni rendesen.
imi79
08-30-2013, 04:16 PM
Most néztem meg az elsõ részt.
Ezek nevezik magukat hivatásos túlélõknek? Ne már...
Rögtön az elsõ órákban ott hagyták azt a kis kígyót, minek is a fehérje.
20 napon keresztül csak fetrengtek, nyüszögtek, elégettek egy dzsungelnyi fát.
A víznél normális csapdát nem voltak képesek csinálni, a kígyó részeit is csak úgy beledobták, de véletlenül sem próbáltak meg vele halat fogni...
A legnagyobb poén a végén, hogy a faszi könyvet akar írni errõl a 3 hétrõl. LOL :D
Ha már ennyit beszéltek róla, akkor én is belenézek hogy mi ez. Biztos fenn van az elsõ epizód valahol. :)
Megnéztem az elsõ epizódot.
A legelsõ gondolatom az volt, hogy bármennyi ebbõl a valóság, ha valaki odamegy magától a kígyós, pókos helyre, az már megérdemli az elismerést, de még az operatõrök is, nemhogy a szereplõk.
A meztelenség az két dolog miatt fontos a mûsor szempontjából. Az egyik, hogy sokkal kiszolgáltatottabbnak érzik magukat a szereplõk, de az a helyzet hogy nem csak úgy érzik, hanem valóban kiszolgáltatottabbak miatta. A másik pedig a nézettség növelése. (Természetesen.)
Persze az elsõ találkozáskor megnézik egymást, de ahol mérges kígyó van minden lapulevél alatt, túl nagy a hõség vagy épp a hideg, ott kisebb gondjuk is nagyobb annál hogy egymást nézzék vagy bármi megforduljon a fejükben.
Tetszett hogy a nõ egyáltalán nem panaszkodott (kivéve mikor leszólta a kígyót, hogy nem elég nagy), nem tört össze, még akkor sem amikor a fickó többször is csúnyán beszólt neki. Kettejük közül a nõ volt az erõsebb, az õ esetükben a mentális erõ többet ért mint a fizikai erõnlét.
:)
Nézem a második epizódot. Megint a fickó nyavalyog nem a nõ.
Megint nem tudom mennyi a valóságalapja ennek. Odatesznek 2 embert az oroszlánok közé? Vajon a stáb mennyire van felfegyverkezve?
A volt katonának pont olyan 8 hüvelykes KaBar kése van mint nekem. :haha:
A nõ tud vadászni, de a férfi nem hallgat rá, nem csinálja azt amit a nõ mond. De azt nem értem hogy mit akarnak a bölényekkel vagy micsodákkal. Egy késsel akarják letámadni a csordát? Vagy futva akarják a zebrákat utolérni és leszúrni?
A nõ meg lazul, könnyen próbálja venni, a férfi meg idegeskedik hogy a nõ elhagyja magát. De ha már nincs mit enniük és kilátás sincs arra hogy valamit elkapjanak akkor a nõ miért ne pihenhetne egy kicsit? De a végén elismerte hogy a nõ megállta a helyét. Végül is a nõ fogott halakat, a fickó meg lesérülve ücsörgött vagy két hétig.
Csak azt tudom mondani mint az elsõ epizódnál, már az is nagy szám hogy odamentek.
Tegnap belinkeltem egy blogot, de aztán inkább töröltem a linket. Nem volt tisztességes a blogíró hozzáállása. És persze akik ezt a túlélõs dolgot, meg prepperséget leszólják, azok általában olyan életképtelenek hogy még a Tesco élelmiszerosztályán is éhen halnának. :rolleyes:
A harmadik epizódot is megnéztem.
Szép nõ, túlsúlyos férfi, egy panamai szigeten. Megint a férfi siránkozott, nem a nõ, pedig a nõt csípték ronggyá a rovarok. A nõ ötlete vált be a tûzcsinálásra, õ fogott homárokat. A fickó úszni se akart, mert hogy megeszik a cápák. Itt nem is értettem valamit. A nõ szárvágót vitt magával, a férfi meg úszószemüveget. De miért azt, mikor nem is akart úszni és tudta hogy utálja a tengervizet? :confused: Nem lett volna okosabb dolog egy magnéziumrudat vinni a szigetre? 8 napig nem tudtak tüzet gyújtani! A tûzhiányon az úszószemüveg nem segít! :hogymi:
Valahogy a szigethez képest az afrikai és a dzsungeles epizód elég gyengének tûnt. Már úgy értem hogy beléptek a szigetre, rögtön ehetõ gyümölcsöket találtak. Mentek tovább, ivóvizük lett. Gyalogoltak egy kicsit, ott volt egy kókuszpálma, sok kókuszdióval. Homokos tengerpart, míg az afrikai epizódban tûzforró tüskékkel borított talaj.
De nem mondom hogy könnyû lett volna a szigeteseknek, épp csak könnyebb mint a másik két párnak.
A nõnek weboldala van, meg sok képet találtok róla ha Google-n rákerestek a nevére: Laura Zerra
Traveller
09-01-2013, 04:32 AM
Nem értem, miért érdemes idõt pocsékolni ennyire manipulált filmekkel. A nõ profi túlélési szakértõ (http://zerraexpeditions.com/instructors/laura-zerra/) a faszi meg egy városi balfasz, mégis milyen más eredményt lehet várni ettõl a felállástól?
borsodi
09-01-2013, 07:10 AM
Nem értem, miért érdemes idõt pocsékolni ennyire manipulált filmekkel. A nõ profi túlélési szakértõ (http://zerraexpeditions.com/instructors/laura-zerra/) a faszi meg egy városi balfasz, mégis milyen más eredményt lehet várni ettõl a felállástól?
Hogy a f@szomba lehet valaki "profi túlélési szakértõ" meg "túlélés oktató"? Keresek már egy tanfolyamot ancsiba, elvégzem hazajövök és én leszek itthon az "instruktor", nektek meg eladom a tanfolyamot 50% kedvezménnyel. F@szomat... :duhos:
Sõt! Elsem megyek, fotoshoppolok egy diplomát és 75% kedvezményt kaptok! Így még jobban is jövök ki! :haha:
imi79
09-01-2013, 09:41 AM
Az elsõ részben volt vicces, amikor a 21-22 éves csajra írják, hogy profi túlélési szakértõ :D
MaRee
09-01-2013, 11:30 AM
A sorozat legértékesebb momentuma. (http://zerraexpeditions.com/wp-content/uploads/2013/07/laura-zerra-photos-3.jpg) -NSFW
:rolleyes:
Elvileg a férfi is oktató. A másikban a férfi mögött volt vagy 12-15 évnyi katonai szolgálat. Az elsõ epizódban se volt kezdõ a férfi. Szerintem szórakoztató, akkor is ha a fele megrendezett. :)
A nõ profi túlélési szakértõ (http://zerraexpeditions.com/instructors/laura-zerra/) a faszi meg egy városi balfasz
Itt a fickó weboldala: http://clintjivoin.com/ :)
raktaros
09-01-2013, 02:38 PM
Valahol megnézhetõ/tölthetõ magyarul?
Én eredeti angollal nézem. Keress rá Google-n, talán osztják valahol magyarul is.
raktaros
09-01-2013, 03:33 PM
Csak ncore-on láttam, oda nincs meghívóm :(.
Csak ncore-on láttam, oda nincs meghívóm :(.
Ha megtalálod , szólj légyszíves .
Traveller
09-01-2013, 06:44 PM
Itt a fickó weboldala: http://clintjivoin.com/ :)
Jézusom...
Traveller
09-01-2013, 06:56 PM
Hogy a f@szomba lehet valaki "profi túlélési szakértõ" meg "túlélés oktató"? Keresek már egy tanfolyamot ancsiba, elvégzem hazajövök és én leszek itthon az "instruktor", nektek meg eladom a tanfolyamot 50% kedvezménnyel. F@szomat... :duhos:
Sõt! Elsem megyek, fotoshoppolok egy diplomát és 75% kedvezményt kaptok! Így még jobban is jövök ki! :haha:
Hát lehet, hogy nem e a legjobb kifejezés, hogy szakértõ, de a csaj garantáltan több útmenti dögöt dolgozott fel, mint én :-) szóval elolvasva az életét, nincsenek kétségeim, hogy hamarabb is csapdázna le bármit, bármivel, mint akármelyikünk. Az amcsi erdõkben életben maradni keményebb figurák kellenek, mint a Pilisben sétálgatni két falu között, néha kétségeim is vannak, mennyit tudnék abban a közegben teljesíteni. Dzsungelben már maradtam bent, talán bírtam is volna sokáig, voltak felismerhetõ ennivalók, mint a piton, de ott nem fázott a seggem.
Vannak. Gondolj PatriotNurse-re, aki szakmáját tekintve tényleg nõvér, tényleg dolgozott kórházban, tényleg sokat tud az egészségügyrõl, elsõsegély-nyújtásról, gondolom a mentális dolgokról is, a higiéniáról, gyerekekrõl, szülésrõl és egyéb dolgokról. Havonta tart néhány egész napos tanfolyamot, és tényleg tudást ad az embereknek, akik jó pénzért mennek is és részt is vesznek az oktatáson. Persze azt nem mondanám hogy ettõl profik lesznek, de ártani nem árthat egy ilyen kurzus, mert biztosan lehet belõle tanulni. Tapasztaltaktól mindig lehet tanulni, meg nem is szégyen. Az már más kérdés, ha valaki olyan oktat valamit, amihez nem ért, vagy a tudása megvan valamennyire, de nincs tapasztalata.
Szakértõknek tényleg nem mondanám õket. (Persze ha összehasonlítom azokkal a hivatalos magyar fegyverszakértõkkel akik a tévében szoktak parádézni, hozzájuk képest mindenki szakértõ.) :haha:
Néhány dolgot azért nem vennék el tõlük. Odamentek a lepra helyekre, ronggyá csípték õket a bogarak és rovarok, tüskéken jártak, tényleg megsérültek, valóban túlmentek a dolgokon, mert nem véletlenül fogy mindegyik 10-25 kilót. Nem szakértõk, de ami igaz az igaz, tényleg odamentek és végigcsinálták.
Én nem akarnék tonnányi pók közé menni, se Afrikába a 60 fokos melegbe víz nélkül egy koszos pocsolya mellé. :)
Az is lehet hogy sose állítják magukról hogy szakértõk lennének, csak a tévés producer adja ki az ukázt, hogy ez legyen beolvasva. Ahogy a Doomsday Preppers mûsort is erõsen manipulálják a producerek, sokszor úgy, hogy a szereplõk nem is tudnak róla.
borsodi
09-02-2013, 07:50 AM
Vannak. Gondolj PatriotNurse-re, aki szakmáját tekintve tényleg nõvér, tényleg dolgozott kórházban, tényleg sokat tud az egészségügyrõl, elsõsegély-nyújtásról, gondolom a mentális dolgokról is, a higiéniáról, gyerekekrõl, szülésrõl és egyéb dolgokról. Havonta tart néhány egész napos tanfolyamot, és tényleg tudást ad az embereknek, akik jó pénzért mennek is és részt is vesznek az oktatáson. Persze azt nem mondanám hogy ettõl profik lesznek, de ártani nem árthat egy ilyen kurzus, mert biztosan lehet belõle tanulni. Tapasztaltaktól mindig lehet tanulni, meg nem is szégyen. Az már más kérdés, ha valaki olyan oktat valamit, amihez nem ért, vagy a tudása megvan valamennyire, de nincs tapasztalata.
Szerintem nem jó példa, õ PrepperMedical témában tart oktatásokat ami két külön kategória... Az az alapvetõ baj, hogy Bear Grylls után már mindenki szakértõnek és oktatónak mondja magát aki képes megenni egy állati tetem szemét. Idehaza szvsz kevés olyan ember van akire valóban azt mondaná bárki, hogy hitelesen tudna túlélést oktatni az USA-ban azért bõven komolyabb a katonai kiképzés ebbõl a szempontból, egy Green Berett, Ranger vagy SEAL azért bõven elmehet instructornak, de amikor full polgári személy akarja ezt elõadni az nem hiteles...
Van olyan barátom aki lehúzott közel 10 éve izraelben IED tûzszerészként, ha IED-rõl akarnék tanulni tõle tanulnék és nem egy tûzszerész tanfolyamot hirdetõ magánszemélytõl aki elvégzett / megvett egy certifikációt.
fater.lajos
09-02-2013, 11:05 AM
Most találtam.
http://dsc.discovery.com/tv-shows/naked-and-afraid
Megnéztem egy újabb részt.
Dzsungelben volt a pár, lett jó helyük, tüzet gyújtani nem sikerült nekik. A fickó ivott a mocskos vízből, a nő nem. Később a nőnek sikerült tüzet gyújtania, néhány napig jól el is voltak. Lett forralt víz, fogtak rákot. Aztán kialudt a tűz, a férfi meg komolyan lebetegedett, úgyhogy 12 nap után kórházba vitték és muszáj volt feladnia az egész kihívást. A nő még ott maradt 6 napig, de nem tudott a tűzre is figyelni, tűzifát vágni, meg élelmet is szerezni egyszerre, meg nagyon egyedül is volt, magába hullt és ő is feladta, 3 nappal a vége előtt.
A tanulság: az esőerdő retkes vizét forralás nélkül ne idd meg
Most nézem a következő részt.
Kigyúrt férfi és egy 39 éves nő. A helyszín egy mocsár, tele aligátorokkal, kígyókkal és szúnyogokkal. A felszerelésük egy tűzgyújtó rúd és egy kés. A stáb már az elején besegített nekik, mondhatjuk kicsit csaltak, mert odatettek nekik egy fazekat. Persze anélkül nem hiszem hogy bármit tudtak volna tenni, mert a tenyerükben nem tudtak volna vizet forralni az biztos.
A férfi folyamatosan irtotta a kígyókat, először egy veszélytelen kígyónak csapta le a fejét, aztán meg nekiállt méretes mérges kígyókra vadászni.
A nő megint nyugodtabb, a férfi káromkodik és ideges. Lassan haladnak az óvóhelyépítéssel, mert egész nap a veszélyes kígyókat kergetik körös-körül a kis szigetükön.
Az egyik éjjel megérkezik az eső is, a félkész óvóhelyük elázik, a tüzük kialszik és a szigeten mindenütt bokáig ér a víz. Mindemellett a hőmérséklet is vagy 8 fokra esik.
A tüzet újra tudták éleszteni, de a víz miatt eltűntek a kígyók, a rákokat meg nem fognak mert azok túl gyorsak voltak.
Megunták a várakozást és az egyik reggel útra keltek a combközépig -néhol derékig- érő mocskos vízben. Sok órányi gyaloglás után szárazföldet találnak, ennek rettenetesen megörülnek. Még egy hód szerű állatot is sikerült elejteniük. Így már ki is húzták a 21. napig és be tudták fejezni a kihívást.
A nő YT csatornáján megtaláltam az előzetest:
http://www.youtube.com/watch?v=Ws0WMc5Ebgs
A másikuk YT-on.
http://www.youtube.com/watch?v=82_loo1wgEM
http://www.youtube.com/user/primitivepathways/videos
mossberg-operator
09-19-2013, 09:26 PM
A tanzanias reszben milyen kese van az ex us army survival instructornak? Update: ja, kozben latom, hogy Tulelo irta, hogy egy Kabar.
8" Kabar Tanto -ra keress rá Google-n. :thumbup Én régen kb $65 -t fizettem érte. Sose bántam meg hogy megvettem.
Érdekes videókra bukkantam az elõbb.
Lehet régi. A lényeg, hogy elég életszerûek a jelenetek. Csípések, sebek, stb.
Reálisnak tûnõen látható a "modern ember" kínlódását a természetben.
Ha valaki tudja honnan lehetne letölteni, akkor kérem írja meg ide. Köszönöm!
https://www.youtube.com/watch?v=kenmrKMTzCg
https://www.youtube.com/watch?v=ltkbipZOYRk
https://www.youtube.com/watch?v=8eKm_vcgnCk
Érdekelne pl, hogy hogy lett késük és úszószemüvegük..pl. :D
shadow177
03-15-2014, 08:30 AM
Mindegyik résztvevõ kapott egy tarisznyát, és 1db tárgyat amit választott. Volt aki búvárszemüveget, volt aki kést, volt aki edényt, volt aki tûzgyújtót, stb.
http://www.port.hu/csupasz_tulelok_naked_and_afraid/pls/w/films.film_page?i_film_id=144826
Mindegyik résztvevõ kapott egy tarisznyát, és 1db tárgyat amit választott. Volt aki búvárszemüveget, volt aki kést, volt aki edényt, volt aki tûzgyújtót, stb.
Köszi!
Érdekes! Ki milyen tárgyat választana?
A magam részérõl egy kést. Szerintem az lenne nehezen pótolható és a kezdeti idõkben (menedéképítés, vadászat, élelem feldolgozás) a leghasznosabb lehet.
Ha a csajoknak van egy kis gógyijuk, akkor úgy gondolkoznának, hogy a hapsi úgyis a kést választja, akkor õk pedig a tûzgyújtót..
M-torolt_forumozo
03-15-2014, 11:01 AM
Köszi!
Érdekes! Ki milyen tárgyat választana?
A kukrimat. :gonoszrohog: Meg tanulmányoznám az adott vidék viszonyait, fõképp hogy hol tudok ivóvizet szerezni és mivel lehet tüzet gyújtani.