PDA

View Full Version : Fórum információ

Oldalak : [1] 2

TMIB
03-17-2013, 10:04 AM
A fórum elindult.

Mivel magyar nyelv nem volt hozzá, így én fordítottam le mindent. Talán 90%-ban kész van a fordítás, de még vannak lefordítatlan szavak és kifejezések.

A beállításokon még dolgozom, de a fórum már használható és mûködik.

TMIB
03-17-2013, 06:35 PM
Ha szeretnél hozzászólni, ahhoz be kell jelentkezned. Vendégként csak olvasni tudsz a fórumon.

TMIB
03-19-2013, 08:23 AM
25 smiley feltöltve.

TMIB
03-20-2013, 01:07 AM
A képfeltöltés 250 Kbyte-ig engedélyezve. Egy kicsit trükkös, meg még angolul van, de rá lehet jönni hogy hogy kell.

36

TMIB
03-21-2013, 11:57 PM
Sok kifejezést fordítottam át magyarra.

TMIB
03-22-2013, 09:28 PM
A fórumon megjelent egy angolul írt topic/hozzászólás, valamiféle "hajóutazásos ételekrõl". Ez nem spam volt, hanem a fórumban van valamiféle beállítás ami a nevemben nyitott egy topicot. Majd megpróbálom kikeresni hogy hogy lehet ez az automata cikk-linkelõ témaindítás dolgot kikapcsolni.

TMIB
03-23-2013, 09:58 PM
"Tetszikelõs" rendszeren dolgozom. Úgy tûnik hogy sikerült feltelepíteni, de egyelõre még nem tudom mennyire válik be. A lényege annyi, hogy a hozzászólások alatt lehetne egy tetsziket(köszönömöt) nyomni külön megköszönés helyett. Mit szóltok hozzá? Jól lesz? Vagy rosszul néz ki?

TMIB
03-23-2013, 10:49 PM
Nem jött be az elõzõ, feltettem egy másikat. Most magyarítom.

TMIB
03-23-2013, 11:31 PM
Mûködik, de nem tudom hogy kéne lefordítani. A "tetszikelés" az nem magyaros. A "like" túl angol. A "lájkolás" túl laza. A "megköszönés/köszönet" meg félreérthetõ.

Melyik legyen?

TMIB
03-23-2013, 11:48 PM
Nyitottam egy kis angol részleget. :)

Trendo
03-24-2013, 07:58 AM
"Hasznos" "Informatív" "hézagpótló"

Locomotiv
03-24-2013, 10:00 PM
Mûködik, de nem tudom hogy kéne lefordítani. A "tetszikelés" az nem magyaros. A "like" túl angol. A "lájkolás" túl laza. A "megköszönés/köszönet" meg félreérthetõ.

Melyik legyen?

Sima tetszik?

Don't Panic
03-25-2013, 08:32 AM
Nyitottam egy kis angol részleget. :)
Szóval ha bármely témában hozzászólok, de a link vagy videó angol nyelvû, akkor azt oda tegyem és abból mindenki tudja, hogy érti-e vagy sem? Vagy csak a full angol kommentek menjenek oda?

Don't Panic
03-25-2013, 08:37 AM
Sok kifejezést fordítottam át magyarra.
A "gyors hozzászólás írása" helyett a hozzászólás doboza alatt, amikor végeztél a komment írásával lehetne inkább azt, hogy "hozzászólás küldése"? Az magyarosabb, érthetõbb és jobban megfelel a submit-nek is (jelentése: elõterjeszt). A doboz tetején maradhat, csak alatta kicsit furán hangzik.

TMIB
03-25-2013, 08:40 AM
Ha egy videóban sok az angol szöveg, akkor szerintem oda való. Hacsak nem fordítod le hogy mi van a videóban. Vagy ha nem fontos a szöveg igazán, csak a látvány.

A Rocky-s videó az inkább az angol részbe való, mert angol a szöveg, nincs fordítás benne. :)

(Amúgy biztató, hogy még egy átlagos hétfõ reggel is tömegek vannak itt. Nem hittem volna hogy 16-an lesznek itt ma reggel.) :thumbup

Don't Panic
03-25-2013, 08:42 AM

Melyik legyen?
A tetszikelés mondjuk úgy, hogy nem létezik, a like totál angol, a lájkolás nem laza, hanem egyenesen gusztustalan, a megköszönés meg valóban félreérthetõ.
Maradjunk szerintem is a szimpla "tetszik" szónál.

Don't Panic
03-25-2013, 08:45 AM
Ha egy videóban sok az angol szöveg, akkor szerintem oda való. Hacsak nem fordítod le hogy mi van a videóban. Vagy ha nem fontos a szöveg igazán, csak a látvány.

A Rocky-s videó az inkább az angol részbe való, mert angol a szöveg, nincs fordítás benne. :)

(Amúgy biztató, hogy még egy átlagos hétfõ reggel is tömegek vannak itt. Nem hittem volna hogy 16-an lesznek itt ma reggel.) :thumbup

Okés, vettem!
Látod! No para.
Everything's gonna be alright! Ooops! Akkor ez most menjen az angol topicba? :haha:
Only messing. :thumbup

Don't Panic
03-25-2013, 08:47 AM
Ja, láttam egy olyat, hogy "A következõk fórumozóknak..." A "következõ" szót ne tedd többes számba! ;)

TMIB
03-25-2013, 09:03 AM
Szerintem is a "tetszik" a legjobb. Néhány angol kifejezés kemény fejtörést okoz a fordításnál, de majd megoldom valahogy.

Ja, láttam egy olyat, hogy "A következõk fórumozóknak..." A "következõ" szót ne tedd többes számba!

Ok, javítottam. Ha találsz még ilyen elírást, akkor szólj és javítom.

(Ilyen akkor szokott elõfordulni, mikor lefordítok valamit, aztán átfogalmazom, de elfelejtek visszatörölni egyik-másik szóból.) :haha:

TMIB
03-25-2013, 06:55 PM
3 spambot beregisztrált, töröltem õket.

TMIB
03-26-2013, 06:02 PM
Látom jött egy csomó spambot. Mindjárt letakarítom õket.

TMIB
03-26-2013, 07:02 PM
A képi ellenõrzõ kódot átállítottam ellenõrzõ kérdéssé.

Aki új, ne felejtse megadni számmal, vagy leírva, hogy mennyi háromszor három. Ennyire egyszerû. :thumbup

Remélem ez meggátolja a spambotokat, mert ma rengeteg jött belõlük.

TMIB
03-27-2013, 09:12 AM
A képfeltöltést átállítottam. Remélhetõleg most már jobban fog mûködni.

cereal killer
03-27-2013, 09:21 AM
Szpaszíba!

Esetleg lehetne még finomítani azon, hogyha csak sima választ ír az ember, akkor a hozzászólásában látszódjon hogy kinek melyik hsz-ra reagált? Vagy ez most is van csak én nem látom?

TMIB
03-27-2013, 09:30 AM
Jól látod, szerintem a fórum nem mutatja. Egyelõre jobb ha odaírjuk, hogy kinek szánjuk a választ, illetve idézzük a rövid szöveget amire válaszolunk. Majd még javítgatom a fórumot és fejlesztgetem. Esetleg majd erre is kereshetek megoldást. :)

cereal killer
03-29-2013, 09:15 AM
Mint ahogy jeleztem, kissé kezd elszabadulni a fórum. Nem biztos hogy hasznos ennyire sok topicot létrehozni, mert nagyon átláthatatlan lesz, és elaprózódik az információ, ami a késõbbiekben nem lesz szerencsés a visszaolvasás miatt. Nemtudom ismered-e a 9mm.hu fórumot, ott van egy állandó topicszám ami gyakorlatilag nem változik, abban folyik az összes társalgás.

Gondold át, de a feszes kinézet átlátható, informálóbb és kényelmesebb felhasználást tesz lehetõve az olvasók, és a te számodra is.

TMIB
03-29-2013, 09:29 AM
Ismerem, bár hiába regeltem be hozzájuk, soha nem tudtam belépni, aztán is feladtam, nem próbálkoztam tovább.

Én a survivalistboards.com -ot vettem alapul, az a fórum tetszett a legjobban, úgyhogy a fórummotor is ugyanaz és a felépítés is. Kivéve persze hogy itt magyarul beszélünk, ott meg minden angolul van. Õk már 275.000 topicnál tartanak. :haha: Itt még csak 109 van.

Volt olyan, hogy olvastam valamit a 9mm.hu-n. Késõbb gondoltam megkeresem, de hiába szántam rá órákat, nem lett meg. Nekem ez a vBulletin stílus jobban bejön. Több topic, kevesebb hozzászólással. Google keresõ is jobban szereti ezt a felépítést, úgyhogy onnan is könnyebben idetalálnak. :)

Ha rákeresel a magyarprepperforum kifejezésre Google-ban, akkor sorra dobja ki a topic címeket. Anélkül keresõn keresztül nem találna ide senki.

Sgtmaj.Prepper
03-29-2013, 09:44 AM
Azon esetleg lehet állítani, hogy a ne dobjon ki a rendszer olyan hamar? Ha hosszabb hozzászólást írok, akkor rendszeresen kitesz, mielõtt végeznék, és újra be kell jelentkeznem, hogy elküldje a hsz-t. Nem nagy gond, csak kényelmetlen.

TMIB
03-29-2013, 10:02 AM
Ennek utánanéztem, azt írják mindenütt, hogy cookie-probléma és a saját gépen kell átállítani. A fórum csak úgy nem dob ki én azóta vagyok bejelentkezve, hogy elkészült a fórum, még egyszer se léptetett ki.

Itt van hogy hogy kell beállítani, ha Google Chrome-od van. http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=hu&answer=95647

Sgtmaj.Prepper
03-29-2013, 10:10 AM
Köszi, átnézem! :thumbup

TMIB
03-31-2013, 07:43 AM
A fórumban elhelyeztem egy harmadik reklámot. (Ennél több nem lesz.) A másik kettõ nem hozott semmit, és így sose hozná vissza a befektetés felét sem. Talán ez a 3. segít majd egy kicsit, fõleg ha megjelennek majd olyasmik is, ami keresõszavakat megadtam neki. (kések, vadászat, túrázás, airsoft)

(Vagy nem igazán használ, de elfér ott ahol van, nem zavaró.)

TMIB
04-02-2013, 05:35 PM
Egy hozzászólást moderáltam, mert kissé a szabályzatba ütközött.

TMIB
04-04-2013, 06:57 PM
A kiléptetés idejét átállítottam. Eddig 15 perc volt, ha valaki csak be volt jelentkezve, de nem csinált semmit. Ezt átállítottam néhány órára. Így talán mûködni fog.

Ha bármi gond van, írjátok meg hogy pontosan mi a gond, hogy mi a hibaüzenet -ha van-, aztán megpróbálom orvosolni a problémát

Dream_walker
04-04-2013, 07:04 PM
Mint ahogy jeleztem, kissé kezd elszabadulni a fórum. Nem biztos hogy hasznos ennyire sok topicot létrehozni, mert nagyon átláthatatlan lesz, és elaprózódik az információ, ami a késõbbiekben nem lesz szerencsés a visszaolvasás miatt.

Én ugyan nem vagyok nagy fórumhasználó, de ebben a kérdésben csatlakozom az elõttem szólóhoz :) Esetleg annyit tennék még hozzá, hogy szerintem egyfajta 2in1, azaz köztes megoldás lenne a jó. Mindjárt ki is fejtem.

Szerintem a prepper fõfórumot és az önvédelem, vadászat témát össze lehetne vonni. Hiszen mindkettõ a konkrét preppingról szól, míg a többi (általános beszélgetés, piac, szabályok meg az angol részleg) maradhat úgy, ahogy van.

A fõfórumon belül lehetne két alfórum, az egyik az elmélettel (katasztrófatípusok, könyvek/filmek, felkészülés elméleti háttere, ilyenek), a másik a gyakorlati dolgokkal foglalkozna (túlélés a különbözõ körülmények között, felszerelés, gyakorlati útmutatók, stb.). Az egyes alfórumokban lehetne pár kiemelt téma, ami mindig a lap tetején jelenne meg, ebben lehetne általános ismertetõ az adott alfórumról, amolyan fórumtérkép, hogy mit hol talál az ember.
Az egyes topikokban pedig az indító hozzászólást mindig fixálni kellene, hogy az folyton a lap tetején jelenjen meg, függetlenül attól, hogy hány oldalon hány hozzászólás érkezett topikhoz. Ebben le lehet írni, hogy az adott topik elsõsorban mirõl szól, esetleg a felhasználók saját blogjainak, honlapjainak vonatkozó részét be lehetne linkelni.

Valamint az adott fõfórumokban lehetne egy úgynevezett felhasználói enciklopédia, ahová az összes témában egy rövid ismertetõ kerülhetne, címszavas linkekkel, ezt a tudásanyagot pedig folyton lehetne bõvíteni, így nem veszne el a sok bába között a gyerek :)

Szóval ennyi a személyes hozzáfûznivalóm. Természetesen csak ötletszinten. A fórum így is nagyon jó, és köszi, hogy ennyi energiát belefektetsz! De bennem mindig van egy kis jobbító szándék :)

cereal killer
04-04-2013, 07:36 PM
Néha azt jelzi a fórummotor hozzászólás írása után, hogy elõmoderálást igényel a megjelenés. Errõl tudsz? Vagy lehet lemaradtam valamirõl?

TMIB
04-04-2013, 07:39 PM
Néha azt jelzi a fórummotor hozzászólás írása után, hogy elõmoderálást igényel a megjelenés. Errõl tudsz? Vagy lehet lemaradtam valamirõl?

Nagyon ritkán elõfordul, hogy a fórum megjelöl 1-1 hozzászólást, automatikusan. Talán a tartalma miatt, talán mert van benne egy link amit reklámnak hisz. Nem tudom, de amint észreveszem, engedélyezem a hozzászólást. Nem fórumhiba, csak valami automatikus szûrés. Még az is lehet hogy véletlenszerû.

knife1
04-24-2013, 07:16 AM
Üdv!

Hogy lehet a csatolmányokat törölni, ha már nem szeretném használni? Nem törlõdik automatikusan!

TMIB
04-24-2013, 07:21 AM
Hm. Lehet hogy csak az admin törölheti. Nem tudom. Mondd melyiket, aztán megpróbálom törölni.

knife1
04-24-2013, 07:34 AM
Nem tudom megmondani, csatoltam a képeket! Új képet szeretnék feltölteni, de mivel fenn vannak a régiek, nem engedi e rendszer (mert elértem a limitet!)

TMIB
04-24-2013, 07:40 AM
Van limit? :confused: Mindjárt utánanézek.

knife1
04-24-2013, 07:44 AM
Van, méghozzá jó alacsony: 244,1kB

TMIB
04-24-2013, 07:44 AM
Azt hiszem sikerült a limitet eltörölni. Próbáld meg újra feltölteni.

(Szerintem a kép-tárhelyek használata elõnyösebb, én is inkább oda töltöm a képeimet és onnan linkelem õket át a fórumra. Úgy könnyebb õket kezelni. :) )

TMIB
04-24-2013, 07:47 AM
Ja, a képméretre gondolsz? Azt tényleg alacsonyra állítottam, mert a tárhelyet nem akartam 2-3 MB-os képekkel terhelni.

Ebbe a topicba nézz be:

http://magyarprepperforum.org/showthread.php?138-K%E9pmegoszt%F3-%E9s-vide%F3megoszt%F3-helyek

TMIB
04-24-2013, 07:50 AM
Vagy van egy olyan limit is, ami az összes feltöltött kép együttes méretét limitálja? Azt viszont megkeresem és megváltoztatom. Az úgy nem jó ha van.

TMIB
04-24-2013, 07:52 AM
Pontosan ide tudnád másolni, hogy mi a hibaüzenet?

Egyelõre nem találtam meg a helyet ahol át lehetne állítani.

knife1
04-24-2013, 08:01 AM
Küldöm a hibaüzenetet: Exceeds your quota by....kB, sajnos a többit nem tudom bemásolni, mert csak a felkiáltójelre vitt kurzornál jelenik meg és képként sem tudom elküldeni, mivel nem tudok több képet feltölteni.

TMIB
04-24-2013, 08:23 AM
Megtaláltam! :D

100x -os méretre állítottam, úgyhogy ennyivel jó sok mindent lehet majd feltölteni. :thumbup

knife1
04-24-2013, 09:29 AM
OK, köszi!

TMIB
05-08-2013, 02:02 PM
Lassan 80-an leszünk. :thumbup

TMIB
05-16-2013, 07:11 PM
Úgy tûnik hogy ma olyan kedvében van a fórum, hogy utólagos moderálásra ítéli minden 5. hozzászólást. Ha valamit írtok és nem jelenik meg azonnal, akkor ez emiatt van. :)

TMIB
05-31-2013, 05:27 AM
Néhány érdekes információ a fórumról

A fórum bekerült a világ 1.000.000 legnépszerûbb weboldala közé. Jelenleg a 813,317-ik helyen áll.

Magyarországon a magyar oldalak között pedig a 4,129-ik helyen.

A fórum látogatóinak a 93%-a olvas és ír Magyarországról.

TMIB
06-07-2013, 09:12 AM
Mérföldkõhöz értünk, a fórumon 100 tag van. :beer:

TMIB
06-15-2013, 01:36 PM
Kellene valami kis jelkép/logó a fórumnak. Én egy iránytûre gondoltam. Szimbolizálná a felkészülést és az iránymutatást is.

Milyen ötlet? :)

fisligery
06-15-2013, 04:55 PM
Jó ötlet ,hangya , svájci bicska , méh is jó lenne jelképnek szerintem.

aksurv
06-15-2013, 06:03 PM
Kellene valami kis jelkép/logó a fórumnak. Én egy iránytûre gondoltam. Szimbolizálná a felkészülést és az iránymutatást is.

Milyen ötlet? :)

stilizált multifogó.
Ennél jobban nem semmilyen eszköz nem jellemzi jobban preppereket..

TMIB
06-15-2013, 06:06 PM
25x25 pixel lehet. Ez olyan kicsi, hogy semmi komolyat nem lehet belõle kihozni. Azt hiszem egyelõre a svájci bicska jele lesz az.

astonferi
06-15-2013, 06:07 PM
iránytû , svájci bicska kombináció jó ötlet. csinálhatsz ilyen t-shirt-öt és a regizet tagok megvehetik. így keresel is valami pénzt még.
ilyesmikre gondoltam
214215

fisligery
06-15-2013, 06:12 PM
Vagy lehetne fórumkés (pl.: svájci bicska svájcibicska mintával:haha:) is.

TMIB
06-15-2013, 06:12 PM
Majd valami hasonlót készítek. Egyelõre csak favicon-on gondokoztam. :)

astonferi
06-15-2013, 07:22 PM
Gergõ azért a te logód is ki van találva :D te csináltad ?

fisligery
06-15-2013, 08:01 PM
Az enyém?

astonferi
06-16-2013, 05:03 AM
Az enyém?
igen a tied

fisligery
06-16-2013, 07:50 AM
Ja, azt csak összephotoshopoltam pár netes képbõl.:)

TMIB
06-20-2013, 04:28 PM
Nálatok is megjelent fent a kis Svájci bicska logó? :D

astonferi
06-20-2013, 05:56 PM
hol ? nem látok bicskát.

TMIB
06-20-2013, 06:15 PM
Fent, de nem bicskát, csak azt a jelet ami a svájci bicskákon van.Piros négyszög, fehér szélekkel, közepén fehér kereszttel.

TMIB
07-13-2013, 02:51 AM
125 tag a fórumon. :)

Úgy tűnik hogy spambotok is próbálkoznak, ma bejutott egy német, de töröltem. A rossz hír, hogy a valódi fórumozók hozzászólásait is kimoderálja néha, így ha nem jelenik meg azonnal amit írtok, akkor azt nekem személyesen kell majd engedélyeznem, egyenként. Nincs hátránya, mert meg fog jelenni minden hozzászólás, csak később. Ha valami gond van, esetleg kérdésetek van a fórummal kapcsolatban, írjatok privátot. :beer:

fisligery
07-13-2013, 09:21 AM
Unatkoztam, csináltam egy ilyet:
269

TMIB
07-13-2013, 04:08 PM
Nem mondta hogy azért készítette volna. Szerintem ha például levonót vagy felvarrót készíttetnék a fórumozóknak, akkor valószínűleg egy zöldes színű kör alak lenne, körbeírva hogy "Magyar Prepper Fórum", vagy feketével, vagy fehérrel lenne a felirat, és azon belül lenne egy iránytű. Szerintem biztosan jól nézne ki, talán össze is photoshoppolom. :)

TMIB
07-13-2013, 05:20 PM
De nem mondta hogy használjam fel. De gondolj arra, hogy pl. az ilyen anti-zombis felvarrókon mindig ez a jel szerepel, akkor a katasztrófa-ellenesen is szerepelhet. Én most tervezek venni ilyen zombis felvarrót, azon is ez a jel van. :D

TMIB
08-06-2013, 06:23 PM
A szabályzat kiegészítve.

http://magyarprepperforum.org/forumdisplay.php?38-F%F3rum-Szab%E1lyzat

TMIB
08-08-2013, 12:53 AM
A veszekedések topic törölve.

Az új szabályzat -a közösség védelmében- mostantól érvényben van és mindenkire vonatkozik.

Veszekedés, rosszindulatú csipkelõdés, drámázás (ok nélküli sértõdés és abból értelmetlen veszekedés generálása) tilos.

Bárki aki figyelmeztetést, vagy kitiltást kap, azt nem személyes ellenszenvbõl adom, hanem a fórumközösség védelmének érdekében.

Batka
08-08-2013, 01:33 AM
Egy füst alatt mindjárt javíthatnád a sorszámozást, mert két 3. pont szerepel.

TMIB
08-08-2013, 01:42 AM
Kösz, javítottam.

TMIB
08-09-2013, 07:51 AM
Mostantól fisligery (http://magyarprepperforum.org/member.php?37-fisligery) próbaidős moderátor. Hozzá is lehet fordulni segítségért, ha mondjuk egy hozzászólást automatikusan kimoderál a fórum rendszere és engedélyezni kellene, ha egy hozzászólást törölni kellene vagy hasonló segítségre lenne szüksége valakinek. :)

TMIB
08-09-2013, 10:11 PM
2 hozzászólást áthelyeztem a gazdasági topicba.

TMIB
08-21-2013, 05:37 AM
Találtam 3 automatikusan kimoderált hozzászólást, engedélyeztem õket.

TMIB
08-30-2013, 01:19 PM
Ma úgy tûnik hogy a fórumra beregisztrált a 150. regisztrált tag. :beer:

TMIB
09-03-2013, 05:21 PM
A hétvégén majd kiküldök néhány meghívót, meglátjuk hogy hányan jönnek a fórumra. Elég sokáig tart megtalálni a meghívásra érdemes embereket, úgyhogy nem sûrûn küldök ki ilyet. :)

TMIB
09-07-2013, 05:29 AM
Kiküldtem néhány meghívót, talán beregisztrál majd néhány új tag. :)

fisligery
09-09-2013, 05:22 PM
Töröltem a "Könyvek,cikkek beküldése-M.P.F. Scribd" címû topikot.

TMIB
09-11-2013, 09:10 AM
Nálatok is leállt a fórum néhány percre? Hozzáadtam 1 script-et a fórumhoz, követve az utasításokat, erre több percre leállt az egész, hibát adatbázishibát jelezve. Kerestem a megoldást, de most meg megint megy, pedig nem csináltam vele semmit. Unom ezt a szolgáltatót, hogy bármi kis dolgot csinálok, beadja a kulcsot az egész. Nálatok most megy rendesen a fórum?

TMIB
09-11-2013, 12:30 PM
Azóta nálam is jó. Úgy 7-8 percig hullt be az adatbázis, de mióta újraindult, azóta megy rendesen. :)

TMIB
09-20-2013, 09:50 PM
Azt hiszem nem kapcsoltam ki. A kép kóddal lehet beilleszteni URL-t.

TMIB
09-20-2013, 09:51 PM
Azt hiszem lehet. Próbáld meg így: aképlinkje

Ha nem sikerülne akkor szólj és utánanézek.

TMIB
09-20-2013, 11:14 PM
Ok, átállítottam, talán sikerült. Próbáld meg újra, szerintem most mûködni fog.

TMIB
10-05-2013, 05:44 PM
2 hozzászólást áthelyeztem egy új topicba. (Média és sajtó)

TMIB
10-13-2013, 10:10 PM
Érdekes hogy most kaptam 2 fegyveres fórumon figyelmeztetést, mert kiírtam hogy van fegyvertartást támogató felvarró meg ilyenek. Több helyen is figyelmeztettek hogy ez üzleti ügy és fizessek 75 dollárt ha reklámozni akarok. Tehát mások autót árulnak, meg több száz dolláros dolgokat, de én meg néhány 5 dolláros felvarrót nem adhatok el, mert az már "üzlet"? :confused:
Semmiféle üzletem vagy boltom nincs, én csak egy akárki vagyok, 15 fajta felvarróval, amit megfelelő helyeken gondoltam kitehetek.

Kicsit csalódtam a többi fórumban. És úgy kaptam figyelmeztetést, hogy a keres-kínál helyen nem is volt semmiféle szabályzat, tehát még ha egyértelmű is lenne valami, arról se tudhattam volna, hiszen kerestem, de nem volt róla írva semmi.

Annyit megígérhetek, hogy ezen a fórumon ha valakinek van 10 bicskája, vagy 15 pólója, vagy 50 paracord-ja, vagy 100 sapkája amit el akar adni, akkor megteheti, nem fogom letiltani senki reklámját és nem fogok senkitől se 20, se 25, se 50, se 75 dollárt követelni érte. :rolleyes: Ha 1000 "éljen az airsoft" felvarród van, azt is kiteheted. (Lőfegyvert nem, de annak más oka van, egészen pontosan a Google szabályzata.)

A fórumadományokért köszönetet mondok, ha valaki fizetne mondjuk banner reklámokért havi 5-10 dollárt azt is megy a fórum fenntartására, de ez mind opcionális, nem kötelező.
Remélem hogy egyszer visszahozza az árát és a fenntartási költséget, de a fórum baráti alapon működik néhány ingyenes reklámmal és adomány lehetőséggel, de nem fizetős. :beer:

TMIB
10-13-2013, 11:41 PM
Sok a fórumozójuk, viszont nagy cégek reklámoznak náluk kemény pénzekért, meg sok adományt szednek be.

Igazad van, mert árulnak a fórumokon autókat, sok százdolláros bőrkabátokat, gyémánt gyűrűt, fegyvereket több száz, néha akár 1000 dolláros haszonnal. Nem tudom hogy miért az én néhány felvarróm fáj nekik. De mindegy. Érdekes hogy azon a helyen sikerült eladnom néhányat, ahol nem szóltak be érte. De ez már off topic. :)

Mindegy, a lényeg hogy én biztosan nem fogok pénzt kérni, ha egy valódi fórumtag akarna eladni itt dolgokat. :beer:

TMIB
10-14-2013, 01:15 PM
Összevontam a "Miért jó felkészülni" és a "Felkészülés érvek-ellenérvek" topicokat.

TMIB
10-18-2013, 06:27 PM
1 oldalnyi hozzászólást áttettem a (Mit vettem) topicból az otthonvédelmisbe.

TMIB
10-20-2013, 05:42 PM
Áthelyeztem egy hozzászólást a romvárosos topicba.

TMIB
10-21-2013, 05:15 PM
Letiltottam a kínai keresőrobotokat, úgy tűnik hogy sikerült, mert fele annyira csökkent a robotlátogatók száma és a szerver terhelése.

TMIB
10-21-2013, 11:04 PM
Érvek-ellenérvekből töröltem egy hozzászólást, szerintem az nem odavaló volt. Érvek-ellenérvekben az átlagemberek felkészülés melletti, illetve elleni érveit beszéljük ki. A világhatalmi dolgok más topicban vannak.:beer:

TMIB
10-22-2013, 04:29 PM
. Mi? :)

TMIB
10-22-2013, 06:56 PM
Volt 2 automatikusan moderált hozzászólás, azokat most megtaláltam és engedélyeztem.

raktaros
10-24-2013, 10:22 AM
Érvek-ellenérvekbõl töröltem egy hozzászólást, szerintem az nem odavaló volt. Érvek-ellenérvekben az átlagemberek felkészülés melletti, illetve elleni érveit beszéljük ki. A világhatalmi dolgok más topicban vannak.:beer:

Ilyen esetre mindig alkalmaztad az áthelyezés funkciót, most mi történt?

TMIB
10-24-2013, 10:25 AM
A helyes topicban már benne volt ugyanaz a hozzászólás és link. Két helyre lett beírva, ahová való volt otthagytam, ahová nem passzolt onnan meg töröltem.

TMIB
10-24-2013, 06:53 PM
Odaírtál, ahogy linket is tettél oda, de ugyanazok (vagy majdnem ugyanazok?) ott vannak a Ú.V.R. topicban is.

Ez a hozzászólás volt a másik topicban is: http://magyarprepperforum.org/showthread.php?264-%DA-V-R&p=12600&viewfull=1#post12600
:)

TMIB
10-25-2013, 10:14 PM
Akkor valamit elrontottam, elnézést.

Írd oda újra a hozzászólást. :)

TMIB
10-27-2013, 08:17 PM
A vadászbalesetes hírt áttettem az önvédelmis topicból egy másikba.

TMIB
10-28-2013, 07:27 AM
Véletlenül letiltottam a Google keresőt, de tegnap visszaengedtem. Viszont letiltottam néhány országot, pl. Kínát, Taiwan-t, Koreát és még néhányat. Arrafelé úgysem él túl sok magyar prepper aki itt akarna fórumozni. :)

TMIB
11-02-2013, 10:14 AM
A fórum leállt 10-15 percre. Nálatok is adatbázis hibát jelzett?

imi79
11-02-2013, 12:01 PM
Aha, de már jó.

TMIB
11-03-2013, 07:05 AM
Áthelyeztem 3 hozzászólást az Amerikai általános hírek topicba.

TMIB
11-05-2013, 09:22 AM
El is felejtettem, hogy analytics-et üzemeltem be a fórum mellé, így tudok néhány érdekességet mondani.

Október hónap:

6.759 látogató
2.160 egyedi látogató
65.798 oldalletöltés
átlagosan 9.7 oldalletöltés
a látogatók átlagosan 15 perc 29 másodpercet töltenek el a fórumon látogatásonként

Látogatások száma országokra osztva, csökkenő sorrendben:

Magyarország
USA
Egyesült Királyság
Németország
Románia
Szlovákia
Norvégia
Ausztria
Szerbia

Budapestről jön a legtöbb látogató.

Néhány a keresőszavak közül, amikkel idetaláltak a fórumra:

magyar prepper
magyar prepper fórum
mh csajka
papírbrikett
hova ne blog
bunkerépítők
csupasz túlélok
datrex mre
doomsday preppers magyar
elektromos sokkoló
fegyverműszerész tanfolyam
red wing bakancs
sokáig elálló sütik
tűzrakási technikák
vipera használata
víztisztíto házilag
papírbrikett fórumokon
papír brikett
nyilpuska eladó
nyilpuska
martindale bozótvágó eladó
fegyverműszerész tanfolyam
elektromos sokkoló

mossberg-operator
11-06-2013, 08:15 PM
Véletlenül letiltottam a Google keresõt, de tegnap visszaengedtem. Viszont letiltottam néhány országot, pl. Kínát, Taiwan-t, Koreát és még néhányat. Arrafelé úgysem él túl sok magyar prepper aki itt akarna fórumozni. :)

Eszak-Korearol beszelsz? Ott nem nagyon van internet, asszem. S, ha proxit hasznalnak? (Remelem jol irtam!)

TMIB
11-06-2013, 08:24 PM
Ázsia nagy részét tiltólistára tettem, ÉK is a listán volt.

TMIB
11-07-2013, 03:46 PM
Készítettem 15 avatar képet. Mostantól ki tudjátok őket választani.

Itt: http://magyarprepperforum.org/profile.php?do=editavatar

TMIB
11-10-2013, 02:57 PM
Dolgozom a "beszélgetős szobán".

TMIB
11-10-2013, 03:58 PM
Működik a chat?

raktaros
11-10-2013, 04:21 PM
Hol kellene lennie? :)

raktaros
11-10-2013, 04:22 PM
Igaz a blogokat sem látni, csak az illetõ neve alatt lehet rákattintani ahol írja hogy hány blogbejegyzése van.

TMIB
11-10-2013, 04:35 PM
A főoldalon van, fent. A többiek látják és írnak is, tehát elvileg működik.

mossberg-operator
11-10-2013, 07:27 PM
A fõoldalon van, fent. A többiek látják és írnak is, tehát elvileg mûködik.

Mukodik.

TMIB
11-12-2013, 06:52 PM
Ma érte el a fórum a 200-as taglétszámot. :tapsol:

TMIB
11-19-2013, 12:36 AM
A fórumról lekerültek a Google AdSense reklámok és átvették a helyüket a támogatói reklámok. A kések, víztisztítók, órák és egyéb tárgyak jobban a fórum profiljába illenek, mint a Google reklámjai. :)

TMIB
11-30-2013, 06:28 PM
A fórum bemutatkozó része, önvédelmi részlege és politikai fórumai zárttá lettek téve. A címeket látják az ide látogató nem-regisztrált látogatók, de ha rákattintanak, akkor megjelenik egy ehhez hasonló szöveg: "regisztrálj be, mert anélkül nem olvashatsz".

raktaros
11-30-2013, 09:22 PM
Már megint moderációra várakozik egy hsz, pedig még link sincs benne.

TMIB
12-03-2013, 02:24 PM
A fórum ma elérte a 15.000 hozzászólást.

raktaros
12-03-2013, 11:24 PM
Abból majdnem 4000 a tied :D

TMIB
12-03-2013, 11:25 PM
Ez is igaz. :haha:

TMIB
12-05-2013, 03:31 PM
November hónap:

6,993 látogató
2,430 egyedi látogató
71,351 oldalletöltés
átlagosan 10.20 oldalletöltés
a látogatók átlagosan 15 perc 50 másodpercet töltenek el a fórumon látogatásonként

Látogatások száma országokra osztva, csökkenő sorrendben:

Magyarország
USA
Egyesült Királyság
Románia
Németország
Szlovákia
Ireland
Hollandia
Szerbia

Budapestről jön a legtöbb látogató.

TMIB
12-18-2013, 08:47 PM
A fórum átlépte a 250-es taglétszámot. :beer:

TMIB
12-20-2013, 11:12 PM
Kicsit mintha elszaporodtak volna a szarkasztikus megjegyzések. Az eldurvuló vitatkozást elég rossz látni, úgyhogy mindenkit megkérek hogy próbálja tartani a barátságos hangnemet. :beer:

TMIB
12-21-2013, 01:05 AM
Van másik moderátor, csak gondoltam hogy szólok hogy lehetőleg barátságosabb legyen a hozzászólások hangvétele. Amúgy nincs sok moderálni való, a hozzászólások száma általában 40 és 140 között szokott lenni, az nem sok. :) Főleg ha a harmada az én hozzászólásom. ;)

TMIB
12-25-2013, 01:49 PM
2 új ponttal bővült a fórum szabályzata.

TMIB
12-27-2013, 11:08 AM
Új al-fórum: "Családi és kisközösségi felkészülés"

TMIB
12-31-2013, 07:57 PM
A meredek témás offtopic 193 hozzászólással törölve.

raktaros
12-31-2013, 09:37 PM
A meredek témás offtopic 193 hozzászólással törölve.

Ahhoz képest hogy nem volt egy erõszakos fajta, nem harcolna, mégis gladiátor neve és avatarja volt...

TMIB
12-31-2013, 09:46 PM
Nem tiltottam ki, töröltem a saját kérésére.

A topicot meg azért töröltem hogy nehogy valaki rosszul értelmezze (véletlenül, vagy szándékosan). De persze semmi rosszat nem írtunk benne, csak gondoltam hogy felesleges, meg 2 másik fórumozó is így látta. Úgyse volt túl prepperes a beszélgetés témája. :)

raktaros
12-31-2013, 09:58 PM
Tudom, követtem a dolgot.
Nem is azért írtam, csak most utólag ugrott be :)

Vasember
12-31-2013, 10:24 PM
Jól tetted.

szöged
01-01-2014, 06:47 AM
én azért hiányolom azt a két hozzászólásomat!

nem tudnád elõbányászni a kukából és elküldeni nekem?
(mármint nem az egész fórumot, csak a saját 2 bejegyzésemet)

szeretném terjeszteni, mint egy vallást
:)

Laci
01-01-2014, 07:05 AM
Kár , hogy nem tudtam végigolvasni ... :(
Mi lett a végfejlemény ? ( A törlésen kívül )

szöged
01-01-2014, 07:12 AM
szerintem olyan volt, mint egy jó vers;
mindenki számára más jelentéstartalommal bír:D

Vasember
01-01-2014, 07:45 AM
Semmi.
Volt egy rohadt nagy mérlegünk aminek csak az egyik fele volt tele a másik tök üres volt.

raktaros
01-01-2014, 09:08 AM
Mizu jo osszefoglalojat en is sajnalom hogy nem mentettem le :-(

szöged
01-01-2014, 09:38 AM
remélem, hogy nem kell majd ezt a topicot is törölni...
...pedig, ha leírjuk ide azt, amit ott volt, akkor pont ugyanannyi ok lesz rá.

TMIB
01-01-2014, 12:48 PM
Én is sajnáltam azt a majdnem 200 hozzászólást, de valahogy furcsa volt az egész, mintha szándékosan lett volna provokálva a dolog. Persze nincs bizonyítva, csak úgy hatott az egész. Viszont senki nem írt szabályellenes dolgot benne, ami jó, hiába volt kényes a téma, mindenki megtartotta a hidegvérét. :)

TMIB
01-01-2014, 04:06 PM
Decemberben 64 új tag regisztrált be a fórumra. :thumbup

Doom
01-01-2014, 04:12 PM
Decemberben 64 új tag regisztrált be a fórumra. :thumbup

mit mutat a statisztika? Folyamatosan nõ a taglétszám? Érzik az emberek,hogy valami nem okés?

TMIB
01-01-2014, 04:13 PM
Igen. És azt is, hogy a fórum félzárt és az embereket érdeklik a csak tagoknak szóló témák is annyira hogy beregisztráljanak olvasni. :)

Vietnamiveteran
02-18-2014, 06:34 PM
Olyat lehet ,hogy ha megnyitok egy topicot akkor automatikusan az utolsó hozzászólások legyenek elõl ?

TMIB
02-18-2014, 06:45 PM
Arra találtam beállítást hogy a topicoknál mindig az újabban legyen felül, de olyat nem hogy a topicokban az új hozzászólások legyenek elõl. :hogymi:

BragBOL
02-18-2014, 06:49 PM
Felhasználói Beállítások - Beállításaim (menüdoboz) - Beállítások - Thread Display Options (doboz lentebb) - Thread Display Mode

Vietnamiveteran
02-18-2014, 07:01 PM
Köszönöm szépen sikerült , ezt az életben nem találtam volna meg segítség nélkül . Köszi még egyszer . :thumbup

TMIB
02-25-2014, 08:51 PM
350 regisztrált fórumozó! :beer:

TMIB
02-28-2014, 06:48 AM
Úgy tûnik hogy ma a szerver egy kicsit betegeskedik. Remélhetõleg hamarosan meggyógyul.

TMIB
03-06-2014, 10:32 PM
A chatnél a fekete nyílra klikkeljetek és megnyílik a chat-archívum. Ez eddig 30-at mutatott, de most megváltoztattam 150-re. :beer:

TMIB
03-09-2014, 10:44 AM
Az igazat megvallva egy kicsit büszke vagyok a fórumra. A nagy külföldi fórumokon mind rajta vagyok, a fegyvereseken és néhány prepper fórumon is szoktam olvasni, de soknak van baja.

Többek közt:

- Nem mûködik rajtuk a keresés
- Mûködik a keresés, de rosszul, így semmit nem lehet megtalálni velük
- A topicok egy idõ után archívumba kerülnek, ahol többé nem lehet hozzászólást írni
- A topicok egy idõ után lezáródnak
- Ahol a régi topicok mûködnek, ott szabály van hogy nem lehet hozzájuk szólni, mert azt nem szeretik
- Rendezetlen a kialakítás és a kategorizálás
- Sok az egyforma illetve hasonló topic, szétszórva
- Sok a felesleges topic, ami lenyomja a fontos és hasznos topicokat
- Egyáltalán nincsenek is olyan topicok, amik szükségesek lennének
- Sok a korlátozás

Itt nálunk a fórumon azért nincs ennyi gond. A keresés jól mûködik, a régi topicok megvannak és bármikor lehet hozzászólni, akár 1 éves topichoz is, a kategorizálás jó, rendszerezett, a topicokból nincs sok felesleges, ami van az úgyis az off topicokba kerül. Korlátozásból sincs sok. :) Örülök hogy minden jól megy itt és egyre több az aktív fórumozó.

Mizu
03-09-2014, 11:09 AM
:tapsol: :admire: Nem kis munkád van ezekben, amit ezúton is köszönünk!

TMIB
03-28-2014, 08:07 PM
Elkerülte a figyelmemet, úgyhogy elfelejtettem a múlt hét hétfõn bejelenteni.

1 éves születésnapja volt a fórumnak!

:beer:

astonferi
03-28-2014, 08:12 PM
gratula és köszönet érte.
szerintem szép közösség jött össze.

TMIB
04-05-2014, 05:03 AM
Néhány statisztika a fórum egy éves születésnapja alkalmából

10 legtöbbet hozzászóló fórumozók:

Tulelo 6,188
Wannabe 2,834
raktaros 1,986
londonercsecse 1,268
Grafitos 774
Doom 677
Matt 655
A. L. Ias 616
Amatorpe 574
Don't Panic 566

A legtöbb hozzászólással rendelkezõ topic
[Lõfegyverekrõl általánosságban]

A legnézettebb topic
[Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)]

A legnépszerûbb topic
[Felkészülés katasztrófákra]

Topicok száma 600
Hozzászólások száma 28,878
Tagok 400 (-2, mert van egy teszt és egy hátrahagyott regisztráció)

Az elmúlt 30 nap Google statisztikája a fórumról:

8.180 látogató
1.988 egyedi látogató
100.426 oldalletöltés
Átlagosan 12 oldalt néztek meg a látogatók, minden látogatás alkalmával
Átlagosan 19 perc 43 másodpercet töltenek a látogatók a fórumon

Látogatók országonként:

1.
Hungary

6,840
83.62%

2.
United Kingdom

309
3.78%

3.
United States

272
3.33%

4.
(not set)

237
2.90%

5.
https://www.google.com/analytics/web/s/cleardot.gifGermany

90
1.10%

6.
Slovakia

88
1.08%

7.
New Zealand

78
0.95%

8.
Romania

62
0.76%

9.
Canada

29
0.35%

10.
Estonia

29
0.35%

A legtöbb látogató Budapestrõl olvassa a fórumot. Az arányuk 32%.

Honnan érkeznek látogatók? (az elején csak nagyjából írom a számokat, 10-re kerekítve) (Csak az utóbbi 1 hónapban)

Index fórumról majdnem 800-an
tulelniatermészetben blogról 600-an
tuleloblogról 600-an
facebookról 550-en
startlapról 450-en
hovane blogról 210-en
peterivadi blogjáról 110-en
fisligery blogjáról 70-en
sportfogadas oldalról 30-an
talesfromtheblog-ról 16-an
vilaghelyzete blogról-13-an
késportál-ról 8-an
mtp-rõl 6-an

Ezeken kívül még van 90 másik oldal is ahonnan fórumozók érkeznek.

Népszerûbb és érdekesebb keresõszavak:

mh csakja 565 (ezt írja legkeresettebbnek)
magyar prepper
papírbrikett (ennek sok változatával idetalálnak)
taszáron mre
history hegyi emberek
medic zseb
nyílpuska
bunker építés
kispuska
szürkevíz hasznosítás
állattartás tanyán
amerika elsötétül
belleville bakancs
doomsday preppers magyar
edc kés
hava ne blog
jörg csúzli
kemence öntöttvas kádból
pvc légpuska mûködése
pvc íj
rakétakályha
a nagy baofeng téma
about aliexpress magyar fórum
acélgyapot eladó
aldi csatlakozás
aspartame eladó
az én házam az én váram
cserélhetõ pengés borotva
cserépkályha építés torrent
datrex mre
diófalevél tea permetezésre
egy piramis rendszer e kyani
fényágyu önvédelem
forgácsból lehet elõállítani
fukusimánál nagy a baj!
glock papica bushcraft
gyalásó
hogyan csináljunk légpuskát házilag
kínai krumpliláda
krisna völgy növénytermesztés
melyik kínai oldalról érdemes vásárolni
milyen a jó fejsze
shtf
taktikai bugyli
www. meretek egy hektar
出处 (kínaiul van, a fordító szerint azt jelenti, hogy "forrás")

És még úgy 250 másik keresõszó.

Dream_walker
04-05-2014, 01:46 PM
Hm, valaki hirdetett egy kínai krumplisládára való aszpartámot eladónak?

bögre
04-06-2014, 11:24 AM
pvc légpuska az hogy müködik??? :D

Köszönjük tulélö! :)

TMIB
04-08-2014, 02:07 PM
Beregisztrált a 400. fórumozó!

TMIB
05-08-2014, 07:35 PM
Egy kis közérdekû, hátha nem tudjátok. Ha jobb oldalon, fent, a banner alatt az "Új hozzászólások"-ra klikkeltek, akkor a legújabb hozzászólások jelennek meg és nem kell sokat kattintani hogy lássátok hogy mi az új.

http://magyarprepperforum.org/search.php?do=getnew&contenttype=vBForum_Post

TMIB
05-21-2014, 10:19 AM
Néhány percre nálam leállt a fórum. (adatbázis hiba)
De most már úgy tûnik hogy mûködik.

Grafitos
05-22-2014, 07:58 AM
Tényleg köszönjük az elmúlt idõszakot Túlélõ..én személy szerint rengeteget fejlõdtem a fórumnak köszönhetõen és nem csak prepper témában. Nem gondoltam, hogy egy fórumnak lehet személyiségépítõ, formáló hatása rám..az MPF rácáfolt erre..
meglepett, hogy az 5. legtöbb hozzászólás én voltam..ahoz képest hogy a bemutatkozásomban leszögeztem, hogy limitált hozzászólásra számíthattok tõlem:)
Jövõ hónapban mindenképpen támogatóvá avanzsálok:beer:

Néhány statisztika a fórum egy éves születésnapja alkalmából

10 legtöbbet hozzászóló fórumozók:

Tulelo 6,188
Wannabe 2,834
raktaros 1,986
londonercsecse 1,268
Grafitos 774
Doom 677
Matt 655
A. L. Ias 616
Amatorpe 574
Don't Panic 566

A legtöbb hozzászólással rendelkezõ topic
[Lõfegyverekrõl általánosságban]

A legnézettebb topic
[Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)]

A legnépszerûbb topic
[Felkészülés katasztrófákra]

Topicok száma 600
Hozzászólások száma 28,878
Tagok 400 (-2, mert van egy teszt és egy hátrahagyott regisztráció)

Az elmúlt 30 nap Google statisztikája a fórumról:

8.180 látogató
1.988 egyedi látogató
100.426 oldalletöltés
Átlagosan 12 oldalt néztek meg a látogatók, minden látogatás alkalmával
Átlagosan 19 perc 43 másodpercet töltenek a látogatók a fórumon

Látogatók országonként:

1.
Hungary

6,840
83.62%

2.
United Kingdom

309
3.78%

3.
United States

272
3.33%

4.
(not set)

237
2.90%

5.
https://www.google.com/analytics/web/s/cleardot.gifGermany

90
1.10%

6.
Slovakia

88
1.08%

7.
New Zealand

78
0.95%

8.
Romania

62
0.76%

9.
Canada

29
0.35%

10.
Estonia

29
0.35%

A legtöbb látogató Budapestrõl olvassa a fórumot. Az arányuk 32%.

Honnan érkeznek látogatók? (az elején csak nagyjából írom a számokat, 10-re kerekítve) (Csak az utóbbi 1 hónapban)

Index fórumról majdnem 800-an
tulelniatermészetben blogról 600-an
tuleloblogról 600-an
facebookról 550-en
startlapról 450-en
hovane blogról 210-en
peterivadi blogjáról 110-en
fisligery blogjáról 70-en
sportfogadas oldalról 30-an
talesfromtheblog-ról 16-an
vilaghelyzete blogról-13-an
késportál-ról 8-an
mtp-rõl 6-an

Ezeken kívül még van 90 másik oldal is ahonnan fórumozók érkeznek.

Népszerûbb és érdekesebb keresõszavak:

mh csakja 565 (ezt írja legkeresettebbnek)
magyar prepper
papírbrikett (ennek sok változatával idetalálnak)
taszáron mre
history hegyi emberek
medic zseb
nyílpuska
bunker építés
kispuska
szürkevíz hasznosítás
állattartás tanyán
amerika elsötétül
belleville bakancs
doomsday preppers magyar
edc kés
hava ne blog
jörg csúzli
kemence öntöttvas kádból
pvc légpuska mûködése
pvc íj
rakétakályha
a nagy baofeng téma
about aliexpress magyar fórum
acélgyapot eladó
aldi csatlakozás
aspartame eladó
az én házam az én váram
cserélhetõ pengés borotva
cserépkályha építés torrent
datrex mre
diófalevél tea permetezésre
egy piramis rendszer e kyani
fényágyu önvédelem
forgácsból lehet elõállítani
fukusimánál nagy a baj!
glock papica bushcraft
gyalásó
hogyan csináljunk légpuskát házilag
kínai krumpliláda
krisna völgy növénytermesztés
melyik kínai oldalról érdemes vásárolni
milyen a jó fejsze
shtf
taktikai bugyli
www. meretek egy hektar
出处 (kínaiul van, a fordító szerint azt jelenti, hogy "forrás")

És még úgy 250 másik keresõszó.

Amatorpe
05-22-2014, 02:08 PM
Köszi Túlélõ!
És mindenki másnak is!

Érdekes, hogy az elsõ 4 hozzászóló kb annyit produkált, mint többiek összesen... :D
Amúgy ha jól emlékszem, én is az EDC-re keresve bukkantam rá az oldalra. Amit természetesen azóta sem bántam meg, sõt!

TMIB
09-10-2014, 03:44 AM
Köszöntöm az 500. fórumtagot! :beer:

astonferi
09-10-2014, 07:50 AM
500 ? az már nem kevés :D

TMIB
09-10-2014, 03:49 PM
Kicsit lelassult a dolog, de ha az elsõ másfél évben lett 500, akkor a következõ másfél évben lehet még 250. :)

TMIB
09-19-2014, 01:34 PM
Az egyik topicból töröltem néhány hozzászólást, mert ketten is kérték a törlést.

TMIB
10-07-2014, 05:29 PM
Néhány fájlt frissítettem. 1 még hátra van, de azt majd akkor csinálom ha pangás lesz a fórumon. Most sokan vagytok itt. :)

TMIB
10-08-2014, 06:08 PM
A frissítést visszavontam. Próbáljátok újra a belépést. (Remélhetõleg most mûködni fog.)

Törölt_fórumtag2
10-08-2014, 06:39 PM
Jó ötlet volt. :-)

Ha le akarsz tiltani, nem kell ilyen körmönfont módszer.
Csak mond meg...:D

TMIB
10-08-2014, 06:44 PM
Á, sokaknak nem mûködött. Kaptam vagy 10 emailt és fórumüzenetet miatta.

Törölt_fórumtag2
10-08-2014, 06:47 PM
Jó, most még visszaváltottuk a repülõjegyet, ami Kaliforniába szólt.
Legközelebb megyünk.:haha:

mmilan21
10-08-2014, 08:02 PM
Á, sokaknak nem mûködött. Kaptam vagy 10 emailt és fórumüzenetet miatta.

Akkor elvileg nem a mi készülékünkben volt a hiba, hanem a fórummotor volt a hibás. Jól gondolom?

TMIB
10-08-2014, 08:06 PM
Igen, a frissített fájlok kavartak be.

Vietnamiveteran
10-18-2014, 07:05 PM
Bakker nektek is ez a gusztustalan viszeres lábas reklám jelenik meg a jobb oldalt ? A gyomrom kifordul tõle , pláne ,hogy reggel kaja közben szoktam a fórumot olvasgatni . Vagy ez a reklám csak engem boldogít ? :hanyas:

TMIB
10-18-2014, 07:08 PM
Ha van rajta bezárógomb akkor próbáld meg azzal bezárni. Akkor szerintem utána már ugyanaz nem jelenne meg. (Bár nem vagyok benne biztos.)

Vasember
10-18-2014, 07:23 PM
Eddig még nem volt itt, de most, hogy szóltál megjelent!
Köszi!

Vietnamiveteran
10-18-2014, 07:25 PM
:D

Nealden
10-19-2014, 05:47 PM
Adblock plus.

Vasember
10-19-2014, 05:59 PM
Ipad-en?

TMIB
10-19-2014, 06:52 PM
Adblock plus.

Ha elég sokan használják, akkor bezár a fórum...

Szerintem a fórumozók nagy része így is kiszûri, azért nincs 30 dolláros bevétel, csak általában 10-15 dollár. A fórumnak épphogy csak elég a "túléléshez". Ezért is megy kevés adomány az állatmenhelyeknek a közösség nevében. :(

Nealden
10-19-2014, 07:11 PM
Adó 1%-a mûködne valahogy? (csak reménykedve kérdezem) Mert részemrõl ok lenne.

Nealden
10-19-2014, 07:28 PM
Jó elég hülye ötlet volt az adó :)...részemrõl a blokkolás ezen az oldalon kiszedve, ha ezzel segítek. ÁÁÁezaz márérzemis jön kapom érkeznek a viszeres lábak jeeee.

TMIB
10-19-2014, 08:24 PM
Köszi. :thumbup

Az adó 1% szerintem csak bejegyzett magyar szervezeteknek és vallási közösségeknek Vagy 3 tag küldött adományt, de a reklám szabadon hagyása is nagy segítség a fórum költségeknél. :)

T72
11-24-2014, 08:19 PM
Nem találtam jobb topikot, ezért ide írom: :confused:

Hogyan tudok hozzászólások között keresni, úgy hogy a keresõ a hozzászólást dobja ki találatnak, ne az egész topikot.
pl: a polc szóra kerestem rá, mindenféle képpen, de csak a topik címeket/hivatkozásokat dobálja ki, a konkrét hozzászólásokat nem.
Elõre is köszi!

raktaros
11-24-2014, 08:38 PM
Elõbbre talán pont itt volt szó róla. Én sem találtam, mert a gyagya fórum ha az összetett keresésre kattintasz akkor a második (multiple content) fület adja be alapértelmezettnek.
Kattints az elsõre (single content), és a Show Results as: katt a hozzászólásokra.

TMIB
11-24-2014, 08:39 PM
Lent jelöld be hogy Hozzászólások, ne azt hogy Topicok. "Show Results as:"

http://magyarprepperforum.org/search.php?search_type=1

T72
11-28-2014, 12:03 PM
köszi!

TMIB
12-01-2014, 12:51 AM
Sok hozzászólás személyes probléma miatt törölve lett. Ez zavarta össze a fórumot teljesen. Úgy tippelem hogy a számlálókat kéne frissítenem, de mindjárt utánajárok.

TMIB
12-01-2014, 01:37 AM
Azt hiszem hogy sikerült. Frissítve lettek a számlálók, és eltûntek a szellemhozzászólások. :thumbup

TMIB
12-15-2014, 05:53 PM
A szolgáltatónak gondja van a szervereivel, de beszéltem velük és úgy tûnik hogy most megoldották a problémát. Azért elõfordulhat leállás, de most mûködik a fórum.

mmilan21
12-26-2014, 10:53 AM
(Nem találtam ennél jobb helyet ennek a kifejtésére)
Nem furcsa egy kicsit, hogy egy állandó kb. 30-as alap vendégszám van a fórumon? Úgy értem hogy több szokott lenni, de az a 30 viszont mindig jelen van.
Kár hogy nem írja ki, hogy hány "robot" van ezek közül.
Valószínû, hogy kül. ügynökségek is figyelik az oldalt mint potenciális szervezõdés amit nem õk irányítanak.
Az én tippeim: (szándékosan máshogy leírva)
Gúgli, Szíáéj, Efbíáj, Eneszéj, Enbéesz, Sündõrség, Tekék, Kágébé(vagy a hasonszõrû), Emájsziksz, Dzsíszíhéjdzskú, Dzsiájdzsíen, Titkosszolgák.
Röviden a három-négy betûs zárt szervezetek.

Valakik(valami/MI) nagyon ráérnek fórumot bújni egész nap, annyi biztos.

TMIB
12-26-2014, 04:36 PM
Nem furcsa, és majdnem mind robot. Hacsak nem osztja meg valaki valahol a fórum linkjét, olyankor abból a 30-ból 1-2 magyar látogató van. A többi mind robot. Én néha meg szoktam nézni, látom az IP-t, látom a szolgáltatót, látom hogy melyik .hu-s.

A robotok azért vannak itt, mert 1. reklámozni akarnak, csak nem sikerül nekik bejelentkezni, mert meg van oldva hogy ne tudjanak bejönni. Vannak a szokásos robotok, amik szintén nem jutnak információhoz. Van a Google, Yahoo és néhány másik, azok pedig fogják a néhány nyilvános topicot meg azokat amik még nyilvánosak és beteszi õket a keresõbe. Azzal semmi gond. Még több érdeklõdõ talál ide azokon keresztül.
Nem ír semmi illegálisat, semmi felháborítót, semmi megbotránkoztatót, úgyhogy én amiatt nem aggódnék túlzottan. :beer:

mmilan21
12-26-2014, 04:48 PM
Nem furcsa, és majdnem mind robot. Hacsak nem osztja meg valaki valahol a fórum linkjét, olyankor abból a 30-ból 1-2 magyar látogató van. A többi mind robot. Én néha meg szoktam nézni, látom az IP-t, látom a szolgáltatót, látom hogy melyik .hu-s.

A robotok azért vannak itt, mert 1. reklámozni akarnak, csak nem sikerül nekik bejelentkezni, mert meg van oldva hogy ne tudjanak bejönni. Vannak a szokásos robotok, amik szintén nem jutnak információhoz. Van a Google, Yahoo és néhány másik, azok pedig fogják a néhány nyilvános topicot meg azokat amik még nyilvánosak és beteszi õket a keresõbe. Azzal semmi gond. Még több érdeklõdõ talál ide azokon keresztül.
Nem ír semmi illegálisat, semmi felháborítót, semmi megbotránkoztatót, úgyhogy én amiatt nem aggódnék túlzottan. :beer:

Akkor így már érthetõ. Nem aggódok különösen, csak fura volt az állandó 30-40 vendég felhasználó.

TMIB
12-26-2014, 05:17 PM
Ha érdekel, összeírhatok néhányat hogy milyen robotok vannak. :)

mmilan21
12-26-2014, 09:07 PM
Ha érdekel, összeírhatok néhányat hogy milyen robotok vannak. :)

Csak nyugodtan, legalább meglátom, hogy melyik reklámcég szimatolgat errefelé. :)

TMIB
12-26-2014, 09:17 PM
Ok, itt egy pár:

retail.telecomitalia.it

techmedia.pl

cable-modem.hdsnet.hu

crawl-66-249-65-43.googlebot.com

fetcher2.mail.ru

ahrefs.com

poneytelecom.eu

grapeshot.co.uk

Ilyenek. A legtöbb reklámbot. Van néhány browserbot is. Az elsõ nem tud beregelni, a másik meg jó hogy itt van. :) Egyik se zavar sok vizet, csak akkor lenne gond, ha lenne belõlük vagy 300. De 30-50-80 az még rendben van.

TMIB
12-26-2014, 09:31 PM
Miért vannak a képek oldal, vagy fejjel lefelé a fórumon.

http://www.vbulletin.com/forum/forum/vbulletin-5-connect/vbulletin-5-connect-questions-problems-troubleshooting/vbulletin-5-support-issues-questions/425015-uploading-pictures-via-the-iphone

http://www.webdeveloper.com/forum/showthread.php?285057-Why-are-some-of-my-images-coming-out-upside-down-and-sideways

https://forums.furaffinity.net/threads/1255692-Submissions-upload-upside-down

Ez nem fórummotor hiba, ezért a telefont, vagy iPadot, vagy a fényképezõ eszközt lehet hibáztatni. :)

TMIB
12-27-2014, 01:48 AM
A fórum túl van a 600. tagon! :beer:

TMIB
02-28-2015, 11:40 PM
Mindenkit megkérnék, hogy egy kicsit vegyen vissza. Nekem úgy tûnik hogy megint lassan veszekedõs lesz a hangulat, pedig nem látom hogy ezt mi indokolná. A véleménykülönbségeket érvekkel és ellen-érvekkel intézzétek, ne személyeskedéssel és kötekedéssel. :nanem:

astonferi
03-01-2015, 06:19 AM
kéne még moderátor szerintem aki szétcsap néha a veszekedõk közt

BragBOL
03-01-2015, 12:05 PM
Lehet hogy én vagyok fából (születési rendellenesség?),
de néha nem értem / látom hogy egyesek mire reagálnak/borulnak ki...:confused:

Fõleg nemrég hangosan gondolkozott valaki, amire valaki más kiborult... pedig nem is jelentett ki, állított semmit.

Dream_walker
03-01-2015, 04:02 PM
Ha gondoljátok, csendben el tudok nézni a nyilvánvaló dezinformáció fölött is, akkor biztos alábbhagyna a hangulat. Csak nem szoktam, gyakorlom, hogy hogyan ne legyek megalkuvó, és hát nehéz, na.

WestBam
03-01-2015, 05:14 PM
Lassan pár témában törölgetni kellene mert több lesz az off mint a témába vágó hsz.

TMIB
03-01-2015, 08:49 PM
Lehet hogy én vagyok fából (születési rendellenesség?),
de néha nem értem / látom hogy egyesek mire reagálnak/borulnak ki...:confused:

Fõleg nemrég hangosan gondolkozott valaki, amire valaki más kiborult... pedig nem is jelentett ki, állított semmit.

Ezzel nem vagy egyedül, a legtöbbször én se értem az okokat. :haha:

TMIB
03-05-2015, 04:05 AM
Betévedt a fórumra egy smapbot. Nem tudom hogy jött át, de töröltem. :)

TMIB
03-19-2015, 09:08 AM
Születésnap!Ma pont 2 éves a fórum.

Dream_walker
03-19-2015, 11:44 AM
Ezesetben következzék a :sör: :D

fater.lajos
03-19-2015, 02:54 PM
Gratula és köszi!

:beer::beer::beer::beer::beer:

Pityke11
03-19-2015, 07:45 PM
Isten éltessen a fórumot és köszi Tulelo h ilyen becsületesen intézgeted "sorsát"!
Minden tiszteletem!:beer::beer:

TMIB
05-03-2015, 02:34 AM
Doom töröltette magát, de természetesen nem lett kitiltva. Bármikor visszajöhet, regisztrálhat új névvel.

Pityubá
05-03-2015, 07:18 AM
Doom töröltette magát, de természetesen nem lett kitiltva. Bármikor visszajöhet, regisztrálhat új névvel.
Szerintem elhamarkodott döntés volt Doom, nem kellett volna.

TMIB
05-03-2015, 07:29 AM
Pár kattintással visszaregelhet. :)

astonferi
05-03-2015, 08:02 AM
majd fel hívom azt beszélek bár 2 hét múlva úgy is együtt leszünk 3 napig majd beszélgetünk a dologról.

Amatorpe
05-05-2015, 11:23 AM
Egyetértek! Ugyan saját világnézete és stílusa van, de építõ jellegû hozzászólásokban is bõvelkedett.

Morpheus
05-05-2015, 02:45 PM
Én a hisztis fejét is szeretem! Felkészít! Ilyenek leszünk...:-)

D - törölt tag
05-05-2015, 05:56 PM
Köszönöm!

Grafitos
05-06-2015, 08:25 AM
csak dícsérni kellett és visszatért :) üdv a fórumon

TMIB
05-20-2015, 02:55 AM
Beregelt a 700. fórumozó.

WestBam
05-20-2015, 06:15 AM
Ez szép és jó, csak az aktív tag még mindig kevés.
A regisztráltak több mint fele még egy mondatot sem írt a fórumba. :duhos:

Laci
05-20-2015, 06:24 AM
Az inaktívakat törölni kellene bizonyos idõ után....

Pityubá
05-20-2015, 07:17 AM
Valóban sok az inaktív fórum tag, akár törölni is lehetne mondjuk 1/2 év után az olvasgatni idejárókat. De kérdezem volna-é értelme ? Újra beregel és továbbra is inaktív marad.
Kevés az aktív fórumtag, való igaz. De kérdem én miért ? és most minden aktív társam nézzen mélyen a saját lelkébe, mert a hiba ott rejtõzik.
Síppal-dobbal nem lehet galambot fogni, legfeljebb jól elijeszteni. :( Békesség legyen a lelketekben, minden ember erre vágyik, ahol ezt tapasztalja oda fog menni.

Amatorpe
05-20-2015, 09:47 AM
Szerintem se kell õket törölni, fõleg nem egy éven belül... Tanuljanak csak, nyíljon ki a szemük, ébredjenek. Kezdetnek (folytatásnak?) ez is megteszi, ha csak 10%-uk lát tisztábban, már megérte... Minden egyes ébredõ egy mínusz a zombik közül.

TMIB
05-20-2015, 03:34 PM
Az inaktívakat törölni kellene bizonyos idõ után....

Sokan olvasni járnak. A lényeg hogy spambotok, robotok, álregisztrációk nincsenek. Úgyhogy minden tag valódi, létezõ személy.

Így a tavaszi-nyári idõszakban 140-150 aktív tag van. Télen lesz vagy 180-200.

TMIB
07-15-2015, 09:25 PM
Kicsit betegeskedik ma a szerver. Láttam egy Error 500-as szerverhibás kijelzést, meg még egy másik hibaüzenetet is. Igaz, most ebben a pillanatban jól fut. :)

mmilan21
07-16-2015, 06:15 AM
Kicsit betegeskedik ma a szerver. Láttam egy Error 500-as szerverhibás kijelzést, meg még egy másik hibaüzenetet is.

Tegnap én is kaptam egy 500-as hibát, de aztán már zökkenõmentesen mûködött.
Megesik az ilyesmi.

BragBOL
07-26-2015, 03:02 PM
Nem lehetne valahogy megoldani hogy ne lehessen hirtelen "vak" felindulásból, posztolni? :confused:
Mondjuk lehetne berakni egy idõkorlátot, pl 5 perc múlva lehessen csak elküldeni a posztot? :D
Esetleg elsõ küldési kísérletre felmutatna a fórum egy ilyet:

https://i.imgflip.com/op7ii.jpg (https://imgflip.com/i/op7ii)via Imgflip Meme Maker (https://imgflip.com/memegenerator)

:haha:

TMIB
07-26-2015, 10:03 PM
Némelyik hirtelen felindulásból elküldött hozzászólás egész képernyõnyi, amit vagy 25-30 percen át írnak, úgyhogy szerintem az 5 perces korlát nem segítene. :haha:

TMIB
07-29-2015, 06:52 AM
Úgy nézem megvan a 750. fórumtag. :beer:

TMIB
10-11-2015, 06:01 AM
Úgy tûnik hogy ma beregisztrált a 800. tag. :beer:

Laci
12-25-2015, 03:54 PM
Hogyan tudok szavazást indítani a csak tagok részen belül ?

TMIB
12-25-2015, 04:11 PM
Belépsz arra a részbe, és indítasz egy új topicot. Lent ott van hogy "Post a Poll", azt pipáld ki a kis négyzetben. Alatta megadod hogy hány válasz lesz a kérdésre. Aztán hozzászólás küldése. És utána lehet megadni a kérdést és a válaszlehetõségeket odaírni. :)

TMIB
03-11-2016, 04:31 AM
Mûködik a fórum? Ha gond van, szóljatok! :)

Vasember
03-11-2016, 04:41 AM
Úgy tûnik. Tegnap este volt keresgélés! :)

TMIB
03-11-2016, 04:47 AM
Nem tudom hány óra alatt hoztam össze, de 1 egész hetet mondtam. Ahhoz képest talán 4 óra alatt megoldottam a költöztetést. :thumbup Igaz, $140 dollár helyett inkább 200 körül lett a vége. De még mindig jobb mint $350-et kifizetni. Volt egy kis bonyodalom, de belekontárkodtam egy kicsit az adatbázisba és sikerült vele megoldani a problémát.

WestBam
03-11-2016, 07:43 AM
Itt megy :)

mossberg-operator
03-11-2016, 08:19 AM
Nekem is megy!

BragBOL
03-11-2016, 08:28 AM
Grat!
Tegnap mire entert nyomtam a cseten, már nem sikerült elküldeni amit írni akartam! :D
Hogy meglesz az hamar, majd segítek! :D
De úgylátom nem is kellett nagyon, mert csak mentálisan segítettem pár szóval! :)

Most látom, a tetszik rendszer még nem mûködik
Jólenne egy nem tetszik gomb is :D

Treff király
03-11-2016, 09:01 AM
Köszönjük a munkádat! :)))

WestBam
03-11-2016, 09:48 AM
Mondjuk nem csak a tetszik rendszer hiányzik hanem a c6 is mondjuk ha gyorsabb lesz az elérés ezek nélkül akkor nekem nem gond :)

TMIB
03-11-2016, 10:00 AM
Tényleg, az sincs itt. Van itt néhány gond most nálunk, de majd kiküszöbölöm a kisebb problémákat is.

BragBOL
03-11-2016, 01:31 PM
Esetleg majd ha lehet berakni ikont, jó lenne egy jobban észrevehetõt betenni.
Csináltam is egyet

7011

BragBOL
03-11-2016, 01:43 PM
Ahh nemértem hogy kell kezelni a képkezelõt... mindegy...

7013

TMIB
03-11-2016, 06:21 PM
A böngészõben maximalizálva van az ikon, azt hiszem 32x32 pixel lehet.

Mizu
03-11-2016, 06:46 PM
Tényleg, az sincs itt. Van itt néhány gond most nálunk, de majd kiküszöbölöm a kisebb problémákat is.

Akkor látom itt, hogy nincs chat.. ok.. lassan képbe vagyok.. :D

TMIB
03-11-2016, 08:14 PM
A fórum megy, de a szerver eléggé akadozik. De majd megjavul. Ha nem, akkor valahogy majd beszólok a szervereseknek hogy csináljanak vele valamit.

TMIB
03-14-2016, 12:59 AM
Megy a chat és a Tetszik is. Épp csak valami collapse gomb van az új verzión.

TMIB
05-20-2016, 08:35 AM
Most veszem észre, hogy fent még a .org van a banneren. Majd kijavítom .net-re. :)

WestBam
05-20-2016, 09:38 AM
Azt a bannert is frissíthetnéd valami nagyobb méretû kicsit tartalmasabb grafikájúra ;)
Ha kell segítség szólj, csinálok pár mintát.

TMIB
05-20-2016, 07:04 PM
Á, azt nem akarom. Meg van szabva hogy mekkora lehet, meg amúgy se szeretem a nagy bannereket. Lenyomná a fórumot a nagy kép.

TMIB
10-21-2016, 04:30 AM
Panaszláda topic megnyitva. Bármi gond, lehet írni: http://magyarprepperforum.net/showthread.php?1233-Panaszl%E1da