View Full Version : Autóbaleset, gépjármű balesetek, tömegközlekedés
Ez egy elég félelmetes videó.
http://indavideo.hu/video/Autopalya_baleset_08_18_13
Igazából én tartanék attól hogy megnézzem azt a valakit aki elszállt. Ha fejre érkezett akkor biztosan nem volt szép látvány. Persze ha nyílt törései voltak vagy hasonló, az se nézhetett ki túl jól. :( De ha túlélt egy ilyen repülést akkor az is kész csoda.
Ti rohantatok volna hozzá segíteni? Vagy rögtön hívtátok volna a mentõket és nem mentetek volna oda hozzá? Valószínûleg úgyse lehetett volna tenni semmit érte, hacsak valaki nem orvos ott az autósoron.
Yrkon
08-21-2013, 11:11 AM
Így van, ahogy Wannabe mondja. Azonkívül, meg is tiltották, hogy pl. kigyulladt jármûhöz odamenjünk - ha felrobban, akkor egy hullával többet takaríthatnak el a mentõsök. Persze az is kérdés, hogy a beszorult, sikoltozó sérültet inkább hagyjuk-e szénné égni, mielõtt a tûzoltók odaérnek... (a videóban mondjuk a sofõr megoldotta a "kiszállást" )
Mivel ha jól átom oroszoknál történt a dolog, ne hidd, hogy nagyon siettek volna segíteni. Ott nem szokás, sõt inkább el is mennek, cserben hagynak. Rengeteg ilyen video van fönt.
Sajnos olyat is láttam ahol egy 2x1 sávos erdõsávos úton, tömegkarambol több autó, roncsok mindenfelé, hullák, ordítozó, vonagló sebesültek szanaszét, az autók füstölnek, stb...káosz. Az autósok pedig hihetetlen módon tovább mennek, kikerülik a roncsokat és az árokszélen a füvön szépen tovább mennek, persze azért közben kifordítja oldalra a kamerát, hogy minden részletet lehessen látni...szánalmas.
Soha az életben nem megyek oroszországba, fõleg nem kocsival...
fater.lajos
08-25-2013, 01:09 PM
Az oroszoknál nem a közlekedési kultúra miatt van kamera.
Az orosz bíróságok büntetõ és kártérítési ügyekben a videofelvételt elfogadják bizonyítéknak. A maszekot is. Nem úgy mint nálunk.
Ezt nézzétek.
http://www.vezess.hu/vezetunk/telefonos_baleset/46099/ :eek:
Kisiklott a New York-i Metro-North vasút egyik szerelvénye Bronx déli részén, sok a sérült, írja a BBC.
A legfrissebb információk szerint legalább négy ember halt meg. A CNN-nek a tűzoltóságtól azt mondták, 63-an sérültek meg, közülük 11-en súlyosan. Az egyik halottra a vonaton belül, három másikra azon kívül találtak rá.
http://index.hu/kulfold/2013/12/01/kisiklott_a_metro-north_vasut_new_yorkban/
Zacskóbicska
02-02-2014, 08:10 AM
Én éppen a fentiek miatt kötelezõvé tenném a gépjármûvek felszerelési tárgyaként az üvegtörõs, egykezes nyitású bicskát. Lehet ilyen kis késeket kapni, én is tartok a kocsimban egy 4 cm pengehosszút két okból. Az egyik ha balesetnél beszorulok, netán kigyullad az autó és van még bennem szufla, kitöröm az ablakot, vagy elvágom az övet, stb. és kimászok. A másik, ha mással történik baleset, segítek neki kijönni.
A kést olyan helyen kell tartani, ahol balesetet követõen is nagy valószínûséggel elérhetõ marad, ill. nem repül el. Ilyen hely lehet a kézifék mögötti box. Az elõnyös, mert a többi utas is elérheti. Ha egyedül utazol, akkor pedig célszerû a biztonsági övre rácsíptetni.
fisligery
02-02-2014, 09:20 AM
Két cikk:
Mentõkések és a valóság I. – Tévhitek, legendák, vágyak – avagy a kevesebb néha több (http://kesportal.hu/2009/04/12/mentokesek-es-a-valosag-i-%E2%80%93-tevhitek-legendak-vagyak-%E2%80%93-avagy-a-kevesebb-neha-tobb/)
BM 915 Triage – mentõkés találó névvel
(http://kesportal.hu/2012/03/06/bm-915-triage-mentokes-talalo-nevvel/)
Rondacrampus
05-03-2014, 03:44 PM
Kimondottan hajós témakört nem találtam.
A közelmúltban történt a koreai komphajó tragédiája. Az áldozatok nagy száma - legalábbis szerintem - annak (is) köszönhetõ, hogy a személyzet az utasoknak azt az utasítást adta, hogy mindenki maradjon a helyén. Szerintem, ha felmentek volna a felsõ fedélzetre, akkor akár mindenki túl is élhette volna, de az áldozatok száma a legrosszabb esetben is töredéke lett volna a mostaninak. Esetleg mentõcsónakba kellett volna terelni mindenkit...
Szerintem alapszabály, hogy egy süllyedõ hajón - bármit is mond a személyzet - mindenképp arra kell törekedni, hogy ne maradjunk zárt térben!
50 km/h helyett százhatvannal vezette Audiját. A balesetben három húszéves fiatal, két lány és egy fiú halt meg. A baleset okozójának életét a légzsákok mentették meg, könnyebb sérülésekkel megúszta a borzalmas karambolt.
http://index.hu/kulfold/2014/06/09/szazhatvannal_csapodott_aldozataiba_az_ujvideki_am okfuto/
BragBOL
06-10-2014, 07:22 PM
Természetesen a károkozó úszta meg és vétlenek haltak meg...
Kellenek ilyen esetek is, biztos megvannak az okok az ilyesmikre is, semmi sincs véletlenül.
Rondacrampus
06-24-2014, 06:58 PM
Azt viszont érdemes megnézni, hogy a "vétlen" autó vajon milyen jelzésnél indult el? Az a lámpa, amely látszik a felvételen, elkezdett villogni. a zöld villant háromszor, majd pontosan az ütközéskor váltott sárgára. Elvileg a másiknak még javában pirosnak kellett lennie, mikor a pórul járt autó kihajtott, hiszen mikor már behajtott a keresztezõdésbe, akkor a gyorshajtónak még a zöld villogott. Normális esetben aztán jönne még 3-4 másodperc sárga, majd mikor pirosra vált, akkor kaphatja a másik irány a piros-sárga jelzést. Itt sajnos - legalábbis szerintem, amennyire innen látszik - a "vétlen" autós is hibázott, hiszen nagy valószínûséggel még piros volt neki a lámpa, amikor elindult.
Elhagyta a levegõben és autókra hullatta egyik hajtómûvét egy Airbus
"Nem sokkal a felszállás után, a levegõben elveszítette egyik hajtómûvét a TAP portugál légitársaság egyik Airbus A330 típusú utasszállító gépe Lisszabon közelében. A földre zuhanó hajtómû egyes darabjai egy házra, mások autókra hullottak. A különös légi balesetnek a hírek szerint nincs halálos áldozata." (MTI)
Levegõben esik darabokra a hightech repülõgép.
Lezuhant a Germanwings járata a francia Alpokban - 142-150 halott
"A járat 11 órakor tûnt el a radarokról A repülõgép az Alpes-de-Haute-Provence régióban, a Trois-Évechés nevû középhegységben, Digne és Barcelonnette települések között zuhant le. A csendõrség két helikoptere már megtalálta a gépet. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter azonnal a helyszínre indult. A baleset oka egyelõre ismeretlen. Manuel Valls francia miniszterelnök nem sokkal azt nyilatkozta a sajtónak, hogy 142 és 150 között lehet a halálos áldozatok száma." (MTI)
raktaros
03-29-2015, 02:43 PM
Nem furcsa kicsit ez az eset is?
Amíg nem vizsgálták meg a fekete dobozt, addig jóravalónak, segítõkésznek, felkészültnek meg minden jónak elmondták a pilótát, utána mindjárt csak rosszat találtak róla, sõt nem is repülhetett volna. Boldog-boldogtalanra aggatják a terrorista jelzõt, most valaki 150 embert megölt, ez fel sem merült.
Elmondta, hogy eddig a 150 áldozat holttestének 400-500 darabját emelték ki
A repülõgép becsapódása olyan erõs volt, hogy eddig egyetlen ép holttestet sem találtak
Ukrajna felett 10km magasan lelõtt repülõ után a holttestek nagy része egyben volt (ha jól emlékszem), most hogy simán csak becsapódott, csak testrészek maradtak nagy területen szétszóródva?
Nem lehet hogy egy mûszaki hibát, terrorcselekményt vagy valami mást akarnak elfedni a köznyugalom érdekében, rákenve a pilótára?
Értékelhetõ adatokat sikerült kinyerni a légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA) nyomozóinak a francia Alpokban történt légikatasztrófa helyszínén megtalált elsõ fekete dobozból, de a tragédia okaira egyelõre nem tudnak magyarázattal szolgálni.
Újságírói kérdésre azt sem kívánta elmondani, hogy a pilóták vagy más emberek hangját lehet hallani a felvételeken. "Egyelõre egyetlen feltételezést sem zárunk ki" - hangsúlyozta Jouty. A BEA szerint néhány napon belül tudnak majd beszámolni arról, hogy milyen következtetéseket lehet levonni az adatrögzítõn tárolt kommunikációból.
Mintha elõször ki kellett volna találni a hivatalos verziót...
Rossz hír viszont, hogy szerdán meglett a másik fekete doboz is, amely a repülési adatokat tartalmazza, de állítólag pont a memóriacsip kiesett belõle, és még nem került meg.
WestBam
03-29-2015, 04:41 PM
És az is milyen komoly, hogy a média egy másik pilóta képét is bevágta az esemény utáni felvételekbe.
Az másik pilótával készült német nyelvû riport: RTL.de (http://www.rtl.de/cms/news/explosiv/er-ist-nicht-der-co-pilot-unglaublich-souveraen-klaert-andreas-die-verwechslung-auf-473c9-bb77-34-2259984.html)
Magyarul egy cikk: origo.hu (http://www.origo.hu/nagyvilag/20150329-dobbenetesen-hasonlit-a-tomeggyilkos-pilotara.html)
De valóban érdekes az eset, persze lehet ez is csak figyelemelterelés egyéb dolgokról :hogymi:
venosz
03-29-2015, 05:32 PM
Kimondottan hajós témakört nem találtam.
A közelmúltban történt a koreai komphajó tragédiája. Az áldozatok nagy száma - legalábbis szerintem - annak (is) köszönhetõ, hogy a személyzet az utasoknak azt az utasítást adta, hogy mindenki maradjon a helyén. Szerintem, ha felmentek volna a felsõ fedélzetre, akkor akár mindenki túl is élhette volna, de az áldozatok száma a legrosszabb esetben is töredéke lett volna a mostaninak. Esetleg mentõcsónakba kellett volna terelni mindenkit...
Szerintem alapszabály, hogy egy süllyedõ hajón - bármit is mond a személyzet - mindenképp arra kell törekedni, hogy ne maradjunk zárt térben!
Te is láttad a Titanic-ot? :D
Philadelphia-ban lefutott egy vonat a sínekrõl. 7 halott, 200 sebesült.
http://www.cnn.com/2015/05/14/us/philadelphia-amtrak-train-derailment/
Ezt értem, de most akkora ügy van belõle, csak a errõl beszél a tévé. Azon egyik se gondolkodik el, hogy ez nagyon rikán fordul elõ és amúgy meg naponta 80 ember hal meg az autóutakon? 30.000-32.000 ember élete nem számít, de 7 halálos áldozat egy vonatbalesetben meg nemzeti katasztrófa? Hogy van ez?
Az is érdekes hogy pont most van szó a telefon-lehallgatási ügyekrõl, hogy meg legyen-e hosszabbítva, vagy hogy ne, hogy mennyire Alkotmány-ellenes a törvény és mi lesz vele. De arról egy szó se esik, pedig 340millió embert érint. Nekem ez gyanús. Akkor is ha csak összeesküvés-elméletnek tûnik az egész ahogy így leírom. :hogymi:
Amatorpe
05-16-2015, 07:49 AM
Talán ideillik:
http://www.origo.hu/auto/20150402-igy-keletkeznek-az-autotuzek.html
Mûszaki hiba, ritkább esetben baleset vagy gyújtogatás – bármi is váltja ki a tüzet, rögtön el kell fojtani, különben megmenthetetlen az autó. De vajon csak a filmekben létezik a drámai robbanás, vagy a valóságban is pusztít a benzin vagy a gáz? Hogyan kell helyesen használni a pár ezer forintos porral oltót? És mitõl gyullad ki a Niva a tarlón?
És ezt tényleg napokon át elhallgatták?
Mert akkor az a helyzet, hogy ez nem baleset volt, meg nem a mozdonyvezetõ hibájából történt. De mélyen kussoltak róla napokon keresztül.
A vizsgálatok során kiderült: kõvel dobálták meg vandálok a vonatot, mielõtt kisiklott
http://www.hir24.hu/belfold/2015/05/16/ezert-tortenhetett-a-philadelphiai-vonatbaleset/
P. Dude
08-13-2020, 01:46 PM
Jobb nem tudni, hogy az ilyeneknek mi játszódik az agyában...
"A helyszíni szemle adatai alapján 2020. augusztus 6-án 20 óra körül egy mozdonyvezetõ közlekedett Budapest felõl Gyõr irányába. Gyõr-Gyárváros magasságában, az 1. számú vasúti fõvonalon történõ haladásakor, az 1390. méterszelvényben észlelte, hogy valamilyen idegen tárgy van a vasúti pályán a síneken kereszt irányban elhelyezve, ezért gyors fékezést hajtott végre. A megállás után kiderült, hogy valaki a sínekre egy páros alátétfát helyezett el, ami a mozdony homokoló berendezésének tartóeleme alá szorult. Az eset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett."
(police.hu (http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/szemtanuk-jelentkezeset-varjuk-67?fbclid=IwAR0h5kTAa1fPZ63Rf5N0I4aRTNc7f_gP_LZEsB pIK7Kn0buAxXfoJojWg-s))
Ihasz Laci
08-13-2020, 03:52 PM
Lehet csak gyerekek voltak.
Mi apropenzt tettunk a sinekre, a vonat szepen kilspitotta oket, aztan az volt az ,,aranyunk"
Persze ez egy nagyobb dolog, de nem kizart, hogy unatkozo gyerekek voltak.
Unatkozó gyerekek pár éve kõvel dobálták a vonatot, több utas életveszélyesen megsérült, volt aki belehalt.
Ha szándékosan tömegbalesetet okoz valaki, az már a terrorizmus határán van. Szóval ez nem olyan mókás, ezt egy gyereknek is fel kéne tudni érni ésszel. Gondolom hogy itt nem óvodásokról van szó, akik felügyelet lófrálnak a sínek mellett.
P. Dude
09-14-2020, 10:18 PM
Ez nem létezik!
https://youtu.be/-AImSyFPNSE
Budapesti Autósok oldalon naponta látni az autópályán a forgalommal szemben hajtó autósokat. Itt az a különbség hogy lett is belõle baleset... :-/
P. Dude
09-14-2020, 10:52 PM
De mit akarhatott? Vagy mi játszódott le a fejében...? Én nem értem ezeket a dolgokat. Anno az oktatóm nagyon komolyan és világosan elmagyarázta, hogy mi az az autópálya, és hogyan kell rajta közlekedni. Elmondta, hogy ez más, mint a város. Ha autópályán ütközés van, ott valószínûleg koporsóban visznek el valakit. Nem ragozta vagy dramatizálta, de egyszer elmondta, komolyan és érthetõen. Gondolom, hogy minimum ennyit azért mindenki tud, aki autót vezet, hogy ha valami nem játék, az az autópálya.
Ezeknek az embereknek nem számít az életük sem? Mások élete sem? Vagy azt sem tudja hol van és hova megy, csak valamiért beül az autóba és megy valamerre?
P. Dude
09-14-2020, 10:55 PM
Hatan ültek a vétlen autóban. Két felnõtt, négy gyerek!
st.jimmy
09-15-2020, 07:29 AM
Én sem értem, hogy hogyan jutott eszébe...
De érdemes lenne megtudni és megérteni, hogy elkerülhetõ legyen az ilyesmi. Bár ez talán nagyon ritka, lehet, hogy felesleges veele foglalkozni, mint esetfajtával. Inkább a szembe jövõ lehajtóra felmenés lehet a gyakoribb, oda lehet, hogy lehetne jobban vizualizálni, hogy "nemennyébe gyökér", úgy, hogy a lehajtó autókat ne zavarja a dolog.
Ezeknek jogosítványa van, komoly tanfolyamot végeztek, vezetési gyakorlással, gyakorlati oktatóval, írásbeli és vezetési vizsgával, KRESZ könyvet olvastak és tanultak, közben még az alapvetõ logika is hiányzik belõlük. Én ebben az évben lemotorozom az elsõ 1000 km-emet, de álmaimban se mennék szembe a forgalommal. Pedig nálam nem volt a fenti tanfolyam, vizsgázgatás meg hasonlók, csak 40 kérdés amibõl 20-nál csak tippeltem és 1 pont hibán múlt hogy nem buktam el. Pont ezért nem tartom sokra azt hogy kinek mirõl van papírja. :hogymi:
Pont ma gondolkodtam el, ki van írva a városhatárra hogy 25 mérföld / óra (mennyi az, 40 km?) és az a maximum amivel menni lehet. Úgyhogy mindig pont annyira lelassítok. Erre a kocsik úgy húznak el mellettem mintha állnék. Az az egyik ok amiért utálom ha jönnek mögöttem, mert tudom hogy pont annyival megyek amennyivel maximum lehet, de õk meg azért jönnek hozzám közel, mert gyorshajtani akarnak és elõzni.
Azt írtam hogy vagy 2 éve mentünk lassan a biciklivel, elhajtottunk egy ilyen kijáratnál, erre jön egy nõ, nem áll meg, nem lassít, nem néz körül és jön mint a birka, neki az asszony biciklijének. Az asszony kiabál neki hogy mi a francot csinál, erre a nõ forgatja a fejét mint egy strucc és továbbhajt.
:huuu:
De az egyik keresztezõdésben is volt egy hasonló, ott egy nõ engem csapott el majdnem. Stoptábla volt, de persze az nem biztosíték arra hogy valaki meg is áll...
Meg amikor még a másik városban sétáltam a járdán, erre pickup teherautós suhancok hajtottak és majdnem elütöttek. És még õk kiabáltak rám. Nem voltam túl boldog.
Örökre eltiltanám a vezetéstõl és lecsuknám egy idõre. Még ha el is tévedt és soha nem járt autópályán, akkor is ott volt a "elsõbbségadás kötelezõ" tábla, záróvonal, forgalom elöl elzárt terület. Ezeket mind figyelmen kívül hagyta.
Ez akkor hiba, hogy erre senki nem mondaná, hogy "veled is megtörténhet"
P. Dude
09-15-2020, 11:46 AM
Vagy azt sem tudja hol van és hova megy, csak valamiért beül az autóba és megy valamerre?
Úgy néz ki, hogy tényleg ez történt. Az eset után megkérdezték, hogy miért arra ment, és azt válaszolta, hogy nem tudja.
Egyébként ha megnézitek a videón, még indexelt is balra!
Utóbb figyeltem fel rá, hogy az ütközés után semmi mozgás nincs a sérült autókban, de csak 1 (azaz egy) autó állt meg segíteni, a többi csak azt nézte, hogy kerülje ki õket, hogy tovább mehessen.
Hozzáteszem, hogy én még nem volt tanúja komolyabb csattanásnak. Nem tudom hogyan reagálnék.
P. Dude
09-15-2020, 02:53 PM
Amúgy 67 éves a sofõr. Az orvosok között is vannak potenciális gyilkosok, akik boldog-boldogtalannak osztogatják a jogsi meghosszabbítást.
shadow177
09-15-2020, 05:31 PM
Utóbb figyeltem fel rá, hogy az ütközés után semmi mozgás nincs a sérült autókban, de csak 1 (azaz egy) autó állt meg segíteni, a többi csak azt nézte, hogy kerülje ki õket, hogy tovább mehessen.
Hozzáteszem, hogy én még nem volt tanúja komolyabb csattanásnak. Nem tudom hogyan reagálnék.
Az utóbbi évtizedekben a hatalom mindent megtett, hogy eltántorítsa az embereket a segítségnyújtástól, tanúskodástól, egyáltalán mindentõl.
A segítségnyújtókat/tanúkat addig vegzálják, idézik, rángatják, rendelik be, hallgatják ki, (persze mindezt saját költségre) még el nem átkozzák a pillanatot amikor megálltak.
Mindeközben lesik hogyan lehetne valahogy belekeverni az illetõt, ha már ott volt. És ezt elõre is igyekeznek tudatosítani.
NE LÁSS, NE HALLJ, FÕLEG NE BESZÉLJ mert megbánod!
Amúgy 67 éves a sofõr. Az orvosok között is vannak potenciális gyilkosok, akik boldog-boldogtalannak osztogatják a jogsi meghosszabbítást.
Inkább emberfüggõ mint korfüggõ. Van aki friss 10-20 évvel késõbb is, van akinél meg már 55 évesen jelentkeznek a problémák. Amikor majdnem kinyiffantam akkor öreg volt a sofõr. Milliónyi egészségügye volt, ezer éve nyugdíjba ment, szellemileg sem volt annyira nagyon friss, ehhez hozzátett hogy kávén élt és napi pár órákat aludt. Ehhez képen szépen elszundikált vezetés közben és épp lefutott a kocsi az útról amikor én felkeltem, aztán gyorsan felébresztettem. Õ meg felriadt, rántotta a kormányt 100 méteres féknyom össze-vissza, aztán majdnem átfordult a kocsi, de végül mégsem, majd hátmenetben pár méterrel elkerülve a betonoszlopot levágódtunk a gátoldalon vagy minek hívják azt. Na ott én már nem aludtam hanem folyamatosan figyeltem hogy neki nyitva van-e a szeme. Visszafelé meg mondtam neki hogy ha kell álljon meg bármikor, alszik egyet a kocsiban, semmi gond, a lényeg hogy én élve akarok hazajutni.
Neki pl. már tényleg nem kellett volna vezetnie.
:huuu:
Ihasz Laci
09-15-2020, 11:49 PM
Ez nem létezik!
https://youtu.be/-AImSyFPNSE
Lehet csak ment a sat nav utan ami csak az utat mutatta denem a kotelezo haladasi iranyt, volt mar ilyenre pelda.
P. Dude
09-16-2020, 03:46 AM
Nem is azt mondom, hogy nem fordul elõ ilyen. Sõt, éppen azon a véleményen vagyok, hogy túl gyakran fordul elõ. Írtam már itt a fórumon is, hogy szerintem az emberiség általánosságban nem érett meg az autóvezetésre. Lehet ezt radikális gondolatnak tekinteni, és azt is tudom, hogy mindig mindenki kivételnek érzi magát. Nyilván a videón látható bácsi is, meg a Bpiautosok napi szereplõi is mindannyian úgy érzik magukról, hogy õk érettek a vezetésre, és a többiek nem. Én tartom magam a véleményemhez: az embert mint fajt, jelenlegi állapotában nem tartom alkalmasnak a mai autókkal való biztonságos közlekedésre. Magamat is beleértve, hiszen én is ember vagyok. Ezért nem is vezetek.
Magyarázat mindig van. Hogy miért nem látta az orvos az alkalmatlanságot. Hogy biztos csak a navigáció után ment, stb. De a másik autóban 6 ember ült, köztük 4 gyerek. És amikor az ember vezetni tanul, ott az egyik legalapvetõbb dolog, hogy az autópályán fokozottan vigyázunk, körültekintõen megyünk, stb.Ez annyira alap, hogy mindenki nagyon jól tudja, akinek van jogsija. Erre a videóra, meg a többi ezer ilyenre nincs magyarázat. Csak az, hogy az emberiségnek még nem lehetett volna autót adni.
A segítségnyújtókat/tanúkat addig vegzálják, idézik, rángatják, rendelik be, hallgatják ki, (persze mindezt saját költségre) még el nem átkozzák a pillanatot amikor megálltak.
Saját tapasztalat, vagy a FB-n olvastad?
NE LÁSS, NE HALLJ, FÕLEG NE BESZÉLJ mert megbánod!
De ha kiderül, hogy ott voltam és elmentem, akkor nem tanúként, hanem elkövetõként fognak bevinni, segítségnyújtás elmulasztása miatt.
P. Dude
10-13-2020, 01:08 PM
Bmeg, ilyen nincs... Piroson hajtott át a teherautó, a robogós srác állítólag leugrott az utolsó pillanatban, és nem lett semmi baja. Ennyi az élet...
https://youtu.be/jab7Y0y15Yw
st.jimmy
10-14-2020, 09:14 AM
GYakorolnom kell fejben az ilyen típusú leugrást... Simán van, hogy annyira a fékezésre koncentrálok, hogy nem jutna eszembe az életemet menteni... lézer fókusz
Ez kemény...
https://www.youtube.com/watch?v=bd-lsrSlFOc
https://index.hu/belfold/2020/10/24/video_rendorauto_karambol_budapest/
P. Dude
10-26-2020, 12:30 PM
Jó, hogy nem lett nagyobb baj!
Ez a csatorna egyébként Rotten Trógeré?? Nagyon bírom a videóit (https://www.youtube.com/channel/UCAh8LFC-YH3LrKq_jmhuL2A), de kb. egy éve leállt a csatornája, nem tett fel több anyagot. De a hangja alapján õ az!
Nem tudom kié, valaki hozzászólt az Index FB oldalán, ott találtam.
Mindenesetre jó látni a videóban, hogy rögtön mennek a biciklisek és nézik hogy a baleset áldozatai hogy vannak.
P. Dude
11-19-2020, 01:51 PM
Ó, bazz! Jajj. Még libabõrös is lettem.
https://youtu.be/FYrDRCwU-Y0
P. Dude
12-25-2020, 02:45 AM
Baleset nem lett, de nem fér a fejembe, hogy mégis mi történik ezen a videón...
https://youtu.be/WSfSmFX_mdU
P. Dude
06-10-2021, 06:09 AM
Az e-roller tökéletesen ideális autópályára is.
https://youtu.be/iz4hnCpQXUU
Szerintem ez rendben lenne. Vagy rendben kéne hogy legyen. Lehajtósáv, saját felelõsségére hajtson rajta. Vagy akkor építsenek még egy nagyon vékony sávot, robogósoknak, kismotorosoknak, bicikliseknek és rollereseknek.
Engem külön irritál, mert a községháza ahová adópapírt kell vinni, hivatalos ügyeket intézni, de még az újrahasznosítható szeméttárolók is ott vannak, nem tudok odamenni, mert az autópályán van. Úgyhogy vagy bicikli, vagy gyaloglás. :hogymi:
Szia,
Abban igazad van, hogy nem lenne szabad csak autopalyan elerhetonek epiteni egy kozseghazat.
De autopalya rollersavval szerintem azt jelenti, hogy felszamoltak az autopalyat.
Bel
P. Dude
07-06-2021, 07:28 AM
Eltûnt egy orosz utasszállító, 22 utas és 6 alkalmazott. Tíz kilométerre volt a céljától, már ereszkedett, most keresik.
https://index.hu/kulfold/2021/07/06/oroszorszag-kamcsatka-repulogep-eltunt-an-26-legiforgalom-szemelyzet-utasok/
A 2014-ben eltûnt maláj gép nem lett meg.
https://konteo.blogrepublik.eu/2014/03/15/kommentposzt-az-mh370-es-jarat/
P. Dude
07-06-2021, 11:36 AM
Az orosz gép roncsait megtalálták a tengerben (https://index.hu/kulfold/2021/07/06/oroszorszag-kamcsatka-repulogep-eltunt-an-26-legiforgalom-szemelyzet-utasok/).
Mindig azzal nyugtatják a repüléstõl félõket, hogy sokkal nagyobb az esély autózás közben balesetet szenvedni. De egyrészt aki nem vagy keveset autózik, annak nem nagyobb az esélye. Másrészt egy darab autóbalesetben nem hal meg borítékolhatóan 30-40 ember.
https://www.youtube.com/watch?v=FXW4bXEBDmM
Videón az Esztergom-Nyerges Rallyn történt tömegszerencsétlenség
"A felvételen látszik, hogy egy jármű megcsúszott és a nézők közé csapódott.
A helyszínre 8 mentőautó és 4 mentőhelikopter érkezett. 4 ember életét sajnos nem lehetett megmenteni, 1 gyermeket súlyos-életveszélyes, 1 embert súlyos, 6 személyt, (köztük egy gyermeket) pedig könnyebb sérülések miatt szállítottunk helyszíni ellátás után kórházba."
https://rtl.hu/hirado/2024/03/24/baleset-dunantuli-rally-verseny-halalos-aldozatok-video