PDA

View Full Version : datrex 2400kcal és mre star kajacsomagok

JackKetch
08-24-2013, 03:06 PM
eladóak,rendelhetõek nálam,érdeklõdésre válaszolok!!:D

Salmo
08-28-2013, 07:21 AM
Az MRE kajacsomagok milyen változatban,(gondolok itt a fõételek tipusára) és árban vannak?

Laci
08-28-2013, 01:56 PM
Üdv .
Bõvebb magyar nyelvû leírás nem ártana ezekrõl . Vagy cikkre mutató link ......
Fõleg a datrexrõl .

T72
08-29-2013, 03:23 PM
Pl. itt:
http://foods.pecsairsoft.hu/
elég sok infó van fönt, próbákkal, stb...királyok a srácok! :thumbup

JackKetch
08-29-2013, 08:09 PM
Az MRE kajacsomagok milyen változatban,(gondolok itt a fõételek tipusára) és árban vannak?

15 féle fajta mre csomag lehet,saját melegítõvel is van tehát inkább igény kellene hogy mire lehet szükség,az mre kajacsomagok kb 2200ft-tól indulhatnak árfolyamtól függõen

JackKetch
08-29-2013, 08:11 PM
Üdv .
Bõvebb magyar nyelvû leírás nem ártana ezekrõl . Vagy cikkre mutató link ......
Fõleg a datrexrõl .

hali!!a datrexnak csak tartalma ismert de az angol nyelven is ua szinte(kcal meg vitamin ásv anyagok)

JackKetch
08-29-2013, 08:12 PM
Pl. itt:
http://foods.pecsairsoft.hu/
elég sok infó van fönt, próbákkal, stb...királyok a srácok! :thumbup

köszi:-)))

T72
08-30-2013, 11:39 AM
még egy átfogóbb, teljes körkép: http://mreinfo.com/

cakli-púder, minden amit tudni akarsz! US és nemzetközi MRE-k is! Civil változatok is, minden!!!:thumbup

Zacskóbicska
08-30-2013, 06:13 PM
A néhai Magyar Néphadsereg kiváló túlélõ kaját biztosított a katonák számára. MOGYORÓKRÉM. Ez török mogyoróból, ill a bokron termõ csonthájasból készült és hozzáadott cukorból. Ez egy igazi túlélõ kaja lehetne ma is. A mogyoró volt sokáig az egyetlen ismert olyan táplálék, amiben minden meg van, ami az emberi szervezet számára fontos és szükséges. Elvileg ezen a táplálékon akármeddig el lehetne élni. (Ne keverjük össze a földimogyoróval, az más!) Más kérdés, hogy ma már nem lehet kapni mogyorókrémet sehol, legfeljebb nutellát, vagy annak analógiájára készült "gazdaságos" termékeket, ezek azonban igen távoli leszármazottai az említettnek. Készíteni azonban lehet, nem nagy bûvészmutatvány.

Traveller
08-30-2013, 08:50 PM
Ha már szóba került a mogyoró, mint túlélõkaja, méltatlanul mellõzöttek a dió, mák és mogyoróval tuningolt, vegyes gabonaalapú házi termékek. Beigli, flapjack kb. 500 kCal /100 grammban és teljes tápértéket biztosít. A jól elkészített flapjack egy évig garantáltan eláll lezárt dobozban, de tesztelek majd oxigénmentes csomagolásban is, hogy hol a határideje az élvezhetõségnek.

fater.lajos
09-01-2013, 12:08 PM
Nálunk most érik a mogyoró. Lehet szedni. Napocskán érleled, majd fagyasztóba (- minél kevesebb fok, annál jobb) néhány napra. Aztán mehet a spájzba!

JackKetch
09-01-2013, 04:21 PM
A néhai Magyar Néphadsereg kiváló túlélõ kaját biztosított a katonák számára. MOGYORÓKRÉM. Ez török mogyoróból, ill a bokron termõ csonthájasból készült és hozzáadott cukorból. Ez egy igazi túlélõ kaja lehetne ma is. A mogyoró volt sokáig az egyetlen ismert olyan táplálék, amiben minden meg van, ami az emberi szervezet számára fontos és szükséges. Elvileg ezen a táplálékon akármeddig el lehetne élni. (Ne keverjük össze a földimogyoróval, az más!) Más kérdés, hogy ma már nem lehet kapni mogyorókrémet sehol, legfeljebb nutellát, vagy annak analógiájára készült "gazdaságos" termékeket, ezek azonban igen távoli leszármazottai az említettnek. Készíteni azonban lehet, nem nagy bûvészmutatvány.

van amerikai mogyorókrém amit a hadsereg használ,most rendeltem éppen hogy megnézzem milyen

MaRee
09-02-2013, 04:29 PM
Ha a sima mogyoróvajról beszéltek, amit az usánkák annyira szeretnek, azt a Lidl-ben szoktam látni, meg egyszer a Tescoban is.

Túlélõhalott
09-02-2013, 05:30 PM
eladóak,rendelhetõek nálam,érdeklõdésre válaszolok!!:D

Akkor érdeklõdök!
Milyenek vannak?
Francia csomag van-e? (nekem a tesztek alapján ez a legteccetõsebb)
Hogyé adod?
elõre is kösz

JackKetch
09-02-2013, 05:48 PM
Ha a sima mogyoróvajról beszéltek, amit az usánkák annyira szeretnek, azt a Lidl-ben szoktam látni, meg egyszer a Tescoban is.

ez sós mogyoróvaj,legalább is én úgy tudom

Túlélõhalott
09-02-2013, 05:50 PM
Sós, igen.
De nem rossz, és prepper kajának kiváló.
Nem romlandó, magas energiatartalmú, sokoldalú.
Én még mogyoró-krémlevest is szoktam fõzni belõle, gyerekek tolják az arcukba boldogan.

JackKetch
09-02-2013, 05:53 PM
Akkor érdeklõdök!
Milyenek vannak?
Francia csomag van-e? (nekem a tesztek alapján ez a legteccetõsebb)
Hogyé adod?
elõre is kösz

datrex,mayday,ezek egy ízûek,bár asszem a maydaybõl lehet 2 fajta,de ha az ebay-on beírod hogy mre(outdoor kategória) akkor kiad több félét,ha beírod hogy ready to eat arra is kiad és még a survival meal keresésre is,ne kérd hogy listázzam mindet mert nem tudnám idõvel megtenni de a 2400kcal datrexet adom 2000ft-ért és az mre star-t menüben 2600ft-ért ha egy db-ról van szó

Túlélõhalott
09-02-2013, 06:39 PM
datrex,mayday,ezek egy ízûek,bár asszem a maydaybõl lehet 2 fajta,de ha az ebay-on beírod hogy mre(outdoor kategória) akkor kiad több félét,ha beírod hogy ready to eat arra is kiad és még a survival meal keresésre is,ne kérd hogy listázzam mindet mert nem tudnám idõvel megtenni de a 2400kcal datrexet adom 2000ft-ért és az mre star-t menüben 2600ft-ért ha egy db-ról van szó

A guglit tudom használni, de attól még nem fogom tudni, hogy neked melyik mre star menüd van éppen készleten. :) Vagy rámutatok egyre és te szállítod?
Ja, és helyileg hol vagy, hová lehet menni értük?

JackKetch
09-03-2013, 11:22 AM
A guglit tudom használni, de attól még nem fogom tudni, hogy neked melyik mre star menüd van éppen készleten. :) Vagy rámutatok egyre és te szállítod?
Ja, és helyileg hol vagy, hová lehet menni értük?

jelenleg csak a datrex van mert elvitték az összes menüs mre start de úton van 60 menü 8 fajta kajával

Túlélõhalott
09-12-2013, 07:15 PM
jelenleg csak a datrex van mert elvitték az összes menüs mre start de úton van 60 menü 8 fajta kajával

Ok. Köszi.
Írd majd meg, hogy milyenek jöttek.

badboy
12-26-2013, 04:32 PM
Sziasztok !
Az MRE startnak engem is érdekelne az ára és beszerezhetõsége nagyobb mennyiségben !!

Vitek
01-18-2014, 06:58 PM
Esetleg francia mre is beszerezhetõ nálad ? Ha igen milyen árban ? vakerám elég brutál a 6400 huf..