PDA

View Full Version : Segítségnyújtás SHTF alatt

TMIB
09-09-2013, 05:54 AM
DAMCAD mai videójának ez a témája.

http://www.youtube.com/watch?v=r2sFHOSQ-oI (https://www.youtube.com/watch?v=r2sFHOSQ-oI)

Szóval 90 nappal a káosz kezdete után vagy, kis csapatod van és valaki segítséget kér. Szeretne hozzátok csatlakozni, éhes, azt mondja hogy ha befogadjátok, akkor segít majd, meg kiveszi a munkából a részét. Mit teszel?

SHTF helyzetben nem csak az étel és ivóvíz hiánycikk, hanem a bizalom is.

Lehet hogy a segítségkérõ tulajdonképpen egy másik csoport felderítõje? Vagy valami hazug, aljas alak aki mások életére tör az éjszaka leple alatt, míg mások alszanak? Míg az összeszokott csapatod tagjait ismered, addig az aki segítséget kér, bárki lehet.

Ha egyedül van akkor vajon hogy élte túl az elmúlt hónapokat? Ha van magyarázata, akkor honnan tudod hogy igazat mond?

Ha olyan kérdésekre nem tud válaszolni, hogy hogy kell ihatóvá tenni a vizet, akkor abból talán következtetni lehet hogy valaki más tisztította helyette, tehát nem volt egyedül? Vagy hogy hogy élte túl a heteket, hónapokat, esetleg abból rá lehet jönni, hogy hazudik-e? Fontos hogy mi van nála, milyen önvédelmi eszközei, szerszámai és egyéb dolgai vannak, ért-e valamihez.

Az hogy hány éves, nem sokat számít, már most is az van, hogy a szülõk a gyereket küldik lopni, mert a gyerek látszatra kevésbé gyanús. Egy gyerek szerintem még inkább gyanús lenne, mert hogy maradt életben ott, ahol a felnõttek tömegével hullottak el?

Én nem bízom senkiben, valószínûleg mondanám neki, hogy menjen a szomszédba, és ha gond van, szóljon át, de a mi helyünkre ne akarjon jönni. (Aztán késõbb meggondolnám, ha látnám hogy sokáig tényleg egyedül van.)

Ti mit tennétek?

Traveller
09-09-2013, 09:35 AM
SHTF? Elvenni tõle mindent, mozgásában korlátozott szolgaként tartani, de soha nem lehet felügyelet nélkül. Idõnként próbára tenni, hogy le akar-e lépni. Ha igen, terminálás. Ha jól szolgál, lehet tag, ha nem, akkor terminálás.

TMIB
09-09-2013, 10:11 AM
Jól leegyszerûsítetted. :D

hunprep
09-09-2013, 10:50 AM
Én is arra vezetném vissza, hogy mit tud adni a csoportnak és milyen veszélyeket hozhat.

Traveller hozzáállásával annyi a gond, hogy ha becsületes, és bizalommal kezeled, hálás lesz, és sokkal többet fog tenni a csoportért, míg ha bizalmatlanul kezeled, az feszültséget generál benne, éslehet, hogy valaki, aki eredetileg segített, idõvel ellened fordul a felgyûlt megaláztatás és keserûség miatt.

Nehéz dilemma mindenképp. Talán konkrét eseteken keresztül jobban meg lehetne fogni.

Yosihiro Sato
09-09-2013, 10:58 AM
Semmiképp sem csatlakozhatna.Kikérdezném hátha van olyan infója ami hasznos lehet.Ha valami dolog miatt szükség volna rá akkor figyeltetném.A csapatomból két emberrel is de úgy hogy mindegyik azt higgye hogy csak õ figyeli egyedül.Ha valóban éhes kaphatna egy gyíkhús konzervet(ha nekünk van elég) de ez abszolút helyzet és körülmény függõ. A bizalmat nem csak ilyen helyzetben ki kell érdemelni, és egy csapatot elég könnyû bomlasztani fõleg ha a körülmények is rosszak.

Traveller
09-09-2013, 12:16 PM
Én is arra vezetném vissza, hogy mit tud adni a csoportnak és milyen veszélyeket hozhat.
Traveller hozzáállásával annyi a gond, hogy ha becsületes, és bizalommal kezeled, hálás lesz, és sokkal többet fog tenni a csoportért, míg ha bizalmatlanul kezeled, az feszültséget generál benne, éslehet, hogy valaki, aki eredetileg segített, idõvel ellened fordul a felgyûlt megaláztatás és keserûség miatt. Nehéz dilemma mindenképp. Talán konkrét eseteken keresztül jobban meg lehetne fogni.

Senkit nem lehet bizalommal kezelni, aki nem tartozik a törzshöz, alapvetõ biztonsági kockázat egy idegen megjelenése, nem békeidõrõl beszélünk.
Aki egyedül képes megjelenni, az vagy végsõkig elkeseredett és kimerült ember, aki kajáért és védelemért cserébe bármit megtesz a csatlakozásért - ha megteszi, maradhat és fellélegezhet. Vagy rafkós túlélõ, aki csak prédát keres vagy információt gyûjt - ez bukik ki a próbák alatt.
A személyiségjegyek is kijönnek a fizikai-pszichikai megpróbáltatások során, így észre lehet majd venni azt is, ha lehet engedni a gyeplõn, mert hasznos tagja lehet a csoportnak - ehhez a becsületesség édeskevés, ha nincs értékelhetõ elõnye a csoportnak egy új ember csatlakozásával.
Ha pedig idegen a közelbe került, nem mehet el, mert információkat oszthat meg bárkivel.
Ha bebizonyította, hogy hasznos tagja lehet a közösségnek, akkor maradhat, de ez próbákkal jár, ingyen kaja sincs.
Ha az új fiúnak nincs haszna a közösségben, akkor kuka, potyautasoknak nincsen hely, de ha elengeded kószálni, saját fejedre hozol vele bajt.
Katonák voltatok nem? Ott is van beavatás, minél durvább a küldetés, annál durvább a beválogatás és a csicskáztatás, bár mostanában már vannak emberi jogok, vagy mi. Aki túléli, maradhat.
Olyan, hogy valaki becsületesként egyedül kószál kényelmesen a vérzivatarban, csak a filmekben van.

bögre
09-11-2013, 07:22 PM
Szerintem ha egy helyzet anyira kilátástalan hogy beláthato idön belül nem fog rendbejönni minden érdemes minnél elöbb csoportokba beálni mikor még van bizalom. Addig van csak esély összetarto csapat létrehozására. Utánna már mindenki gyanakodni fog mindenkire...
Amugy nagyon elgondolkodtato kérdés ami valoszinüleg meg fogja osztani az embereket egy lehetséges hepaj esetén és bomlaszto hatásal lessz a megosztotság a csapatra...
Walking Deadban is volt párszor fejtörés tárgya ez a téma. Pl a randal gyereknél. Látszott rajta hogy egy patkány. aztán ott voltak a sittesek. Annak is csodálatos vége lett lori meg a T dog meghalt.

Chehomero
09-11-2013, 08:00 PM
Bonyolítsuk picit. :) Mi van akkor ha nõ az illetõ s még véletlenül jól is néz ki.
Karanténra senki nem gondolt? Lehet valami fertõzést hozna be, mondjuk kankót :D

Daniui
09-11-2013, 08:41 PM
Ha jönne egy ember hogy csatlakozni szeretne a csapatomhoz, én attól függõen kezelném, egyszer milyen az én csapatom, itt arra gondolok mennyire erõs csapat alakult ki, másodszor mik a céljaink, milyen fajta túlélõ csapat vagyunk. Ha nõk és gyerek vannak a csapatunkban akkor az gyenge csapat, egy idegen csatlakozása veszélyes lehet, de attól függõen hogy milyen a csatlakozni kívánó személy adnék neki egy esélyt, én alapból is úgy vagyok vele mindenkinek adok legalább egy esélyt, ha nem 2-3-at. Ha erõs csapatom van kevésbé kell attól tartani hogy ártani próbál, mert tudja ha szarakszik mi fedezzük egymás seggét. Viszont minden esetben ha úgy döntök hogy csatlakozhat akkor alapvetõen szociális baráti hangnem, segítõkész hozzáállás az én részemrõl, mivel szerencsétlen õ is csak túlélni akar(jobb esetben), viszont felkészülve a rosszabb esetre is alapvetõen a baráti hangnem mellett a csapat összes tagja figyelné, fegyvert nem kapna, és a fontosabb információkat nem osztanánk meg vele. Kapna egy próbaidõd ezt nem mondanánk meg neki, addig pozitív megerõsítést kapna tõlünk, amit minden más tag is. Lényegében hagynám hogy kibontakozzon. A próbaidõ lejárta után összeülnénk a teammel és megvitatnánk a sorsát. Ebben benne lehet az is, hogy mehet amerre akar.

Mondjuk olyat még lehetne csinálni, hogy megmondjuk neki mi történt az elõzõ hozzá hasonló csatlakozóval aki elárulta a csapatot, és szépen elmeséljük neki, igaz hogy végzet a csapatunk egyik tagjával és magával vitte az élelmiszerünk egy részét, de követtük rátaláltunk és hát hosszú fájdalmas halála volt. Itt lehet még az elején meggondolja, ha rosszban sántikál és elmegy, ha nem akkor is olyan hatása lesz mint békeidõben a börtön nyújtotta fenyegetésnek a bûnözõk felé.

TMIB
09-11-2013, 08:55 PM
Bonyolítsuk picit. :) Mi van akkor ha nõ az illetõ s még véletlenül jól is néz ki.
Karanténra senki nem gondolt? Lehet valami fertõzést hozna be, mondjuk kankót :D

A karantén azért nem válna be, mert nem hinném hogy azt akarná valaki hogy mások bezárják egy szobába hosszú időre. Gondolj bele, te bevállalnád, hogy idegenek elvegyék a dolgaidat és bezárjanak? Mi van ha te vagy aki segítséget kérsz? Te sem tudhatod hogy akiktől segítséget kérsz azok kicsodák.

Én maradnék az első gondolatomnál, hogy táborozzon le a csapat helye mellett, aztán néhány nap, vagy hét után átjöhetne, ha látnánk hogy nem jelent veszélyt.

bögre
09-12-2013, 09:07 AM

Ez is nagyon érdekes dolog! Engem pl egy nö ha jol néz ki nagyon tud befolyásolni. És szerintem sokakkal igy van. És ezt másik csoportnál is tudhatják hogy jobban tud egy nö kiszedni infokat a másik csoportol mint pl egy férfi. Plussz egy nöbe sokkal joban megbizik az ember.

Traveller
09-12-2013, 12:25 PM
Ez is nagyon érdekes dolog! Engem pl egy nö ha jol néz ki nagyon tud befolyásolni. És szerintem sokakkal igy van. És ezt másik csoportnál is tudhatják hogy jobban tud egy nö kiszedni infokat a másik csoportol mint pl egy férfi. Plussz egy nöbe sokkal joban megbizik az ember.

Nem olyan rövid élettapasztalatom, hogy nõben bízni nem sikeres túlélési stratégia és garantált bomlasztó elem egy közösségben a biológiai programozás miatt.
Elkerülhetetlen, hogy ne startoljon rá rögtön a teljes férfibrigád egy friss húsra és attól kezdve felborul az egyensúlyi állapot, konfliktusok generálódnak, minden szempontból csökken a hatékonyság és összetartás, veszélybe kerül a harckészültség.
Nagyon erõs kézzel kell megfogni ezt a folyamatot már a gyökerénél, mert egy új nõ is szétbomlaszthat egy kisebb csoportot.

Traveller
09-12-2013, 12:26 PM
Én maradnék az elsõ gondolatomnál, hogy táborozzon le a csapat helye mellett, aztán néhány nap, vagy hét után átjöhetne, ha látnánk hogy nem jelent veszélyt.

Igazán kedvesen segítesz a kémeknek :-) Egy idegen a közösség mellett, akinek rálátása van a napi életritmusra, létszámra, mozgásokra, erõforrásokra hatalmas kockázat, az általa gyûjtött információ birtokában pofonegyszerû felszámolni a táborod.

Traveller
09-12-2013, 12:40 PM
A saját véleményem mellett meghallgatnám a csoport többi tagját is, hátha észrevesznek rajta olyat, amit én nem. Ha maradna, akkor is figyelném még egy darabig.
Én így tennék.

HRes interjúztatók és CIA kihallgatók elõnyben :) A jó emberismeret elengedhetetlen és szerencsés vagy, ha jól nagy számokban jól döntesz.
Kézikönyvek:
KUBARK Human Resource Exploitation Training Manual (http://www.whale.to/b/human_resource_exploitation.html)
KUBARK Counterintelligence Interrogation (http://www.whale.to/b/kubark.html)

TMIB
09-12-2013, 12:42 PM
Igazán kedvesen segítesz a kémeknek :-) Egy idegen a közösség mellett, akinek rálátása van a napi életritmusra, létszámra, mozgásokra, erõforrásokra hatalmas kockázat, az általa gyûjtött információ birtokában pofonegyszerû felszámolni a táborod.

Nincs rálátása, hiszen nem ott van, hanem távolabb, tehát nem lát, nem hall semmit, ráadásul a csapat is rajta tartja a szemét.

Elkerülhetetlen, hogy ne startoljon rá rögtön a teljes férfibrigád egy friss húsra

Mi van ha a csapatban csak te vagy és 6 nő? Akkor csak ő lesz a 7.-ik. Át is keresztelheted őket, mint Robinson Crusoe. Hétfő, Kedd, Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat és Vasárnap. :haha: ;)

Igazából szerintem nincs tökéletes válasz. Helyzettől is függ, emberismerettől is, hogy a "vendég" mihez ért. Mert ha tegyük fel egy nővér, vagy egy orvos, akkor biztosan nem adnád ki az útját, hiszen nagy segítség lehetne bármelyik csoport-tag lesérülése esetén.

Traveller
09-12-2013, 12:56 PM
A próbaidõ lejárta után összeülnénk a teammel és megvitatnánk a sorsát. Ebben benne lehet az is, hogy mehet amerre akar.

Tudsz olyan példát, amikor ilyen esetbõl nem katasztrófa és árulás lett?
Kiscsoportos háborúkban gyakorlott indiánok alapvetõ szabálya volt, idegen nem hagyhatja el a tábort élve, s ennek jó oka van.
Sosem tudod, hogy mikor fordul ellened vagy õ, vagy más, aki a tõle szerzett információt használja fel.

Traveller
09-12-2013, 01:02 PM
Nincs rálátása, hiszen nem ott van, hanem távolabb, tehát nem lát, nem hall semmit, ráadásul a csapat is rajta tartja a szemét.
SHTF esetén nincs arra szabad erõforrás, hogy egy környéken tartózkodó embert 24 órában figyeljen bárki is. Vagy a táborban van az idegen, állandó felügyelet alatt vagy....

Mi van ha a csapatban csak te vagy és 6 nõ? Akkor csak õ lesz a 7.-ik. Át is keresztelheted õket, mint Robinson Crusoe. Hétfõ, Kedd, Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat és Vasárnap. :haha: ;)
Pazar vicc volna, de hamarabb hagynám ott a feminista klubot és keresnék tisztességes csapatot, akár még csicskázva is a saját szabályaim szerint.

Igazából szerintem nincs tökéletes válasz. Helyzettõl is függ, emberismerettõl is, hogy a "vendég" mihez ért. Mert ha tegyük fel egy nõvér, vagy egy orvos, akkor biztosan nem adnád ki az útját, hiszen nagy segítség lehetne bármelyik csoport-tag lesérülése esetén.
Tökéletes válasz nincs, de örökérvényû, tapasztalaton alapuló alapszabályok igen. Az útját senkinek nem adnám ki, ezt tudod már :-)
Hasznos ember is a tesztek után csatlakozhat, de a szaktudása a tesztek közben is már hasznosítható.

TMIB
09-12-2013, 01:04 PM
Kiscsoportos háborúkban gyakorlott indiánok alapvetõ szabálya volt, idegen nem hagyhatja el a tábort élve, s ennek jó oka van.

Igen, de arra is kell gondolni, hogy mi van ha a SHTF helyzet később megoldódik? 1 hónap, 4 hónap, 1 év múlva? És/vagy ha esetleg kiderülhet az is, hogy a segítség kérő teljesen ártalmatlan volt.

Ha a Walking Dead-et vesszük alapul és hogy Rick otthagyta a stoppost, mikor visszafelé mentek akkor meg látták a hulláját amiből kiderült hogy ártalmatlan figura volt, akkor az elég elgondolkodtató. Engem bántana a lelkiismeret egy olyan helyzetben. Vagy kockáztatsz, vagy nem, de akkor esetleg lehetőséget is kihagysz arra hogy egy hasznos taggal bővüljön a csapat.

Traveller
09-12-2013, 01:12 PM
Igen, de arra is kell gondolni, hogy mi van ha a SHTF helyzet késõbb megoldódik? 1 hónap, 4 hónap, 1 év múlva? És/vagy ha esetleg kiderülhet az is, hogy a segítség kérõ teljesen ártalmatlan volt.

Pech. Ahol fát vágnak, hullik a forgács és egy idegen élete sosem lehet olyan értékes, mint a saját és csapatom élete.
Kicsit értetlenül állok a felvetések elõtt, mert jónéhány tapasztalt ember van itt is, de nagyon nehezen döntetek még elméletileg is olyan ügyekben, ami emberéletet érinthet.
Lehet, hogy nekem azért egyszerûbb, mert sok évet töltöttem olyan környezetben, ahol a saját és társaim döntései szó szerint életbevágóak voltak, nem számítógépes szimulációban latolgattuk az esélyeket.
Ott nem egyszer másodpercek alatt kellett eldönteni, mit tegyünk, a rossz döntés halált is hozhatott, de legalább sérülést.
A javarészünk él...

Másrészt emlékezz csak arra, az elmúlt emberöltõ alatt hány millió embert kínoztak meg és végeztek ki csak a szûk régióban állami felhatalmazással - a gyilkosok máig közöttünk élnek és semmi gondjuk. A lelkiismeret életveszélyes luxus SHTFben.

TMIB
09-12-2013, 01:16 PM
Jó, de hagy legyek egy kicsit az ördög ügyvédje. :D

Minden szempont fontos, időnk meg van hogy kitárgyaljuk hogy mi miért helyes vagy helytelen. :)

Daniui
09-12-2013, 02:45 PM
Tudsz olyan példát, amikor ilyen esetbõl nem katasztrófa és árulás lett?
Sosem tudod, hogy mikor fordul ellened vagy õ, vagy más, aki a tõle szerzett információt használja fel.

Értem mit mondasz, de a megvitatjukban az is benne van, hogy bumm headshot, ha veszélyes a csoportra nézve az elengedése, csak ezt nem akartam írni.

LSVF
06-24-2014, 12:48 PM
Hamár segítség nyújtás....elvontabb szinten:
Pont a napokban agyaltam azon, hogy ha véletlen épp felém jár egy/kettõ három már sok segítségre szoruló nõnemû egyede fajunknak, akkor bizony befognám "pénzt" keresni.
Persze nem tudni, mint ahogy fent tárgyaltátok, hogy kém-e avagy eltévedt, de ha nem kém....
A Dél-szlávos témába olvastam, hogy egy szelet húsért ment az action. Itt jövök én mint strici, aki erotikus kajahozzájárulássért cserébe ellátná fajunk nõnemû egyedét szûkebb terû élõhellyel és ezzel azzal.
Természetesen nem nyúlok hozzá, nem tudni mit hozott magával.
Ezt a ratyikra is fenntartom. Perverz b....ik is vannak, sõt, shtf esetén meg is szaporodnak.
Kap szállást, részt a kajából, cserébe él és kevésbé dalalol...de ha gyerek is van érte mindent alapon....
A hiba a rendszerembe az, hogy ezt egyedül hogy???? Kellene hímnemû egyed is (nem egy) mert hát mi van ha rám törnek....vagy egyebek...
Persze nem szép dolog így kihasználni a nõket, amit gyûlölök is, de ha nincs mit (t)enni? Természetesen nem verném õket, csak mint plusz opció lenne felkínálva szóban az "ehetõséget". Egymagukban lássuk be nem sokra mennének...vagy kitudja????
A lényeg, én nem vagyok megvezethetõ 1pár nagyobb cseccsel.....
Sõt 30 karton kotonnal jó bizniszt lehetne csinálni!!!!! Gondoljunk csak bele...nemi vágy azért csak nem hal ki...
Fertõzésekkel teli, gyógyszer hiányos idõkben...???
Persze csak gondolati szinten....!!!
Prepper csajok más tészta, azoknak már most megvan a magukhoz való eszük.

Csak mint lehetõség.

bögre
06-24-2014, 01:02 PM
Én nem akarok bunko lenni de ebböl a hozzászolásodbol itélve elég beteg gondolkodásu ember vagy... :S

LSVF
06-25-2014, 07:52 AM
Én nem akarok bunko lenni de ebböl a hozzászolásodbol itélve elég beteg gondolkodásu ember vagy... :S

Az lehet. Nem én lennék az elsõ.
De mint írtam csak gondolati szinten.
Nem mondtam, hogy így is tennék.

LSVF
06-25-2014, 09:24 AM
Mindent Összevetve, kérdés hogy meddig tart a gebasz. Rövid távon nem biztos hogy nagyon megerõltetném magam.
Hosszú távon, mert "rendes vagyok" vagy cserébe valamiért-segít nekem a tag, mi maradt amibõl tud adni és persze nekem mim maradt- de ez relatív, a pusztulás/pusztítás mértékétõl is függ.
Esetleg valamit gyorsan "újjáépíteni",,vmennyire helyrehozni ami fontos létesítmény-egészségügy- az ok.
Mert az az igazság, hogy nem szívesen pazarolnám a kötszereim családon kívüli emberekre akárki is legyen.
Hosszútávon lehet(több mint 1hét), hogy segítségemre lehet az illetõ, ha netán meg tudom menteni, vagy csak a sebe nem fertõzõdik el.
Csak ne köpjön arról amit nálam lát....már megint rizikó....koloncot meg nem vennék a nyakamba még ha gyerekrõl van szó akkor se hiszem.
Rövid távon talán(1 hét).
Azért nekem is van szivem, még ha kicsit beteges gondolataim vannak néha ugye bár.
De mint mondtam rövidebb/hosszab távú e a téma.

LSVF
06-26-2014, 05:28 AM
Ez úton kérek elnézést MINDEN Hölgytõl!
Bocsánat!

Ígérem az ilyen bunkó gondolataimat megtartom magamnak.

Mégegyszer Bocsánat!

Amatorpe
06-26-2014, 06:32 AM
Az egy dolog, hogy az itt lévõk többsége nem ilyen, és nem tenne hasonló dolgokat, e azért nem a valóságtól elrugaszkodott képzelgés, hiszen ha belegondoltok, sok helyen ez most is mûködik... Hány olyan esetrõl lehet (és nem lehet bizonyos okok miatt) hallani, hogy akár saját gyerekét fogja be valaki pluszpénzért munkára? Ehhez nem kell világvége, már most is mûködik a rendszer.
Viszont mindenki eldöntheti hogy melyik csoporthoz tartozik.

Grafitos
06-26-2014, 01:30 PM
Nem gondolnám, hogy minden nõt kényszerítenek a prostitúcióra. A legtöbb szexmunkás önként és dalolva nyomja az ipart, jó pénzért. Szakszervezetbe tömörülve védik a jogait ennek az õsi mesterségnek. Szóval nem kell mást tenni, csak jólfizetõ immáron legális munkát kínálni néhány álláskeresõnek.
Így LSVF hozzászólásában csak azt tartom betegesen undorítónak, hogy

"Itt jövök én mint strici, aki erotikus kajahozzájárulássért cserébe ellátná fajunk nõnemû egyedét szûkebb terû élõhellyel és ezzel azzal.
Természetesen nem verném õket, csak mint plusz opció lenne felkínálva szóban az "ehetõséget".
Kap szállást, részt a kajából, cserébe él és kevésbé dalalol...de ha gyerek is van érte mindent alapon...."

Inkább maradj a perverz buzis ötletednél:D

Grafitos
06-27-2014, 11:07 AM
Bizony..a férfiak többségébõl gyorsan kitörhet a vadállat, amit most csak a viszonylagos jólét és a társadalmi szabályozás tart béklyón...
Minél nagyobb a szükség és a káosz, annál erõsebbek az agressziv megnyilvánulások és az anarchizmus is általánossá válik. A férfiak állnak majd az élvonalban, de a nõk is hozzáedzõdnek majd idõvel..

bögre
06-27-2014, 11:22 AM
Azért nemhinném. A sok fiatalabb puhapöcs azaz mai "férfiakbol" nem törne ki semilyen "vadálat". Maximum a sarkobakuporodva sirnának....
Aki meg nem ilyen abban valoszinüen van annyi hogy a rossz helyzet ellenére is tiszteletben tartja a nöket.
Azokbol lenne mégszemetebb ember akik alapbol azok a jelenlegi idõkben is.

Mizu
06-27-2014, 11:37 AM
Nagyon nem gondoltok bele a szituba !

Szamtalan pelda mutatja manapsag is, hogy ha megszünik a törvenyesseg, felügyelet, akkor elszabadulnak az indulatok az eröszak.
Pl. börtönlazadasok elsö oraiban egymast ölik, lincselik a "jonepek". A vilag egy elszegenyedett negyedeben meg jol is jar az az anyuka, akinek olyan sorsa lenne, mint amit LSVF felvazolt! Es ez a mai idöben!

Hogy kap egy nö biztonsagot a gyerekevel? Ja igen! Meg is ölhetik öket, vagy ehen is halhat, mint majd az a 6 milliard emberrel fog törtenni.

Szerintem mielött lehordtok valakit, erösen gondoljatok bele magatokat a szituba! Igaz többszöri olvasasra, de en ertem mit akart mondani LSVF azzal az irasaval.
Nem azt mondom, hogy leanyiskolai neveltetesre vall, de amit leirt attol lesznek sokkal rosszabb sorsok is majd sok-sok ferfinak-nönek...

Ti mit tennetek?
A legtöbb ember elzavarna a halalba a gyerekevel (vagy kivegezne, nehogy hirt vigyen), mert (mar kibeszeltül ezt) befogadni veszelyes es felelötlenseg, meg a megelhetes szempontjabol is ertelmetlenseg.

Sajat magunk bevallasa szerint is csaladunkert "mindenre" kepesek lennenk egy szituban! Öles, rablas, fosztas.. .. ezek is "mindenre" dolgok...
Nem alszent dolog egy kicsit ez most?

Vagy akkor hogy is van ez?

P
06-27-2014, 11:53 AM
Nem véletlenül volt régen rettegett a szifilisz és még sok más. Szerintem nem járható út a nõk felkínálása segítségnyújtásként, mert azt leszámítva, hogy ez tulajdonképp nemi erõszak (kivételek persze vannak), ha ételbõl hiány lesz, óvszer még annyira sem lesz, és nem hiszem, hogy bárki abból spájzolna ehhez szükséges irdatlan mennyiségeket (arról ne beszéljünk, hogy finom bánásmód mellett is szakadt már el nálam kettõ, igen márkás darab, és arányaiban -tekintve, hogy nem élek feslett életet - ez cseppet aggasztó). Azaz ezzel igazából lassú halálra vannak ítélve az erre használt nõk, és elõbb-utóbb az ezzel élõ férfiak. Vakvágány.

Grafitos
06-27-2014, 12:00 PM
Nema kis picsogó csupaszpXcsû köjkökre, vagy a 10 kilós emó aljadékra céloztam, mikor férfit emlegettem. Egy férfiból, akinek van testalkata, és tesztoszteronszintje hidd el, bizonyos szituk könnyedén ki tudják hozni az állatot. (nem is kell SHTF elég néhány sör és feles is hozzá)
Ha pedig "élet- halál, enni-nem enni, életben marad e a gyerekem ha" a kérdés, nem tartják majd tiszteletben a nõket, gyerekeket, papokat, öregeket sem.
EZ a dzsungel törvénye

Azért nemhinném. A sok fiatalabb puhapöcs azaz mai "férfiakbol" nem törne ki semilyen "vadálat". Maximum a sarkobakuporodva sirnának....
Aki meg nem ilyen abban valoszinüen van annyi hogy a rossz helyzet ellenére is tiszteletben tartja a nöket.
Azokbol lenne mégszemetebb ember akik alapbol azok a jelenlegi idõkben is.

Doom
06-27-2014, 01:35 PM
..már megint azt látom,hogy hiányzik a KÉPZELÕERÕ....mindig csak a MAI társadalmi normákat próbáljátok ráhúzni, a mai szemmel nézve extrém körülményekre..ez kb. olyan szemlélet mintha Szibériai lápvidéken akarnátok,sivatagi felszereléssel élni....NEM FOG MENNI.....ABBAN a világban felejtsétek már el amit ma jónak és erkölcsösnek gondoltok,ami ma a legelképzelhetetlenebb az lesz a természetes,a mindennapi rutin...ha a hölgy nem tud vadászni,azzal keresi a kenyerét amihez ért...ennyi....jó-nem jó mindegy nem ez a lényeg....ha férfi is?,melyik férfi képzeli úgy az életét,hogy egy levesért fog egész nap ,napszámba dolgozni,melyik férfi akar koszosan ,éhezve ,fázva egy lyukban meghúzni magát?...a kényelmetlen,megalázó szitukat EL KELL VISELNI,hogy ÉLJ!.....ha nem fog menni már most tegyétek fel a cuccaitokat a netre és egyétek meg a konzerveket,mert nincs értelme készülni....nem a késed,az mre kajád fog életben tartani...hanem,hogy TÛRSZ és mindent ELVISELSZ!!!!!

bögre
06-27-2014, 01:53 PM
Namármost.
Kezdjük azzal hogy a bármit megtenni a életbenmaradásért egyenlö a kaja a viz és a biztonság biztositásával.

" Nem alszent dolog egy kicsit ez most?"

Ezeknek a szûkségleteknek a teljesitéséhez nem tudok elképzelni olyan szituáciot hogy nök futtatása vagy megeröszakolása legyen a feltétel. Lehet csak nincs fantáziám...

Amugy ez a bekkatanás dolog érdekes téma. Az emberek akár kis környezetváltozás hatására is sokat változhatnak. Kiváncsi vagyok én hogy viselném mentálisan ezt a világot.

Doom
06-27-2014, 02:11 PM
" Nem alszent dolog egy kicsit ez most?"

Ezeknek a szûkségleteknek a teljesitéséhez nem tudok elképzelni olyan szituáciot hogy nök futtatása vagy megeröszakolása legyen a feltétel. Lehet csak nincs fantáziám...

?????????????????????? :confused:

Amatorpe
06-27-2014, 03:58 PM
Szerintem a "hadifogságba" (itt most azt értem, hogy megszálltak egy területet, és mindenkit börtönbe zártak) esettek sem és a rabszolgák (afrikai négerek, Spartacusék) sem akartak olyan módon élni, ahogy azt nekik szánták. De nem adták fel - sok ember szerint az öngyilkosság a könnyebbik út, pár nagyon ritka és különleges esettõl eltekintve - és túlélték. Tûrtek, ha kellett, lázadtak, ha úgy látták, van esélyük, vagy már nagyon besokalltak... Van valami az emberek egy részében (remélem nagy többségében), ami nem nagyon engedi még elnyomás, fenyítés, kényszer hatására sem feladni az életet. Nem tudom megmagyarázni, hogy ez miért van, de jó hogy van.
Ajánlom egyébként a remény rabjai címû filmet, igaz nem klasszikus értelemben vett túlélõ-film, de sokminden van benne, amibõl tanulhatunk. Emberi tartás, méltóság, egó, uralkodási vágy, szadizmus, bürokrácia, korrupció, hamisítás, börtön, szabadság, halál,... és valami megfoghatatlan, feladhatatlan, eltiporhatatlan remény. Mert tényleg az hal meg utoljára.
(Tudjátok, amikor a sötét lesz az úr, és már csak egy gyertya ég majd, az az egy is képes lehet rá, hogy az összes többit újra lángra gyújtsa...)

M-torolt_forumozo
06-27-2014, 04:08 PM
Szamtalan pelda mutatja manapsag is, hogy ha megszünik a törvenyesseg, felügyelet, akkor elszabadulnak az indulatok az eröszak.
Pl. börtönlazadasok elsö oraiban egymast ölik, lincselik a "jonepek". A vilag egy elszegenyedett negyedeben meg jol is jar az az anyuka, akinek olyan sorsa lenne, mint amit LSVF felvazolt! Es ez a mai idöben!

Csakhogy mi nem ott vagyunk és nem ezt kell példaértékûnek venni. :rolleyes: Ennyi erõvel mindenféle gonoszságot meg lehet magyarázni, hiszen van egy csomó példa a történelemben és a hírekben. Attól még hogy mondjuk valami válság lesz, kitör a háború vagy valami forradalom, esetleg elmegy 2 hétre az áram, az még nem jogosít fel senkit az erkölcsi normák megszegésére. Persze ez az egyéni neveltetéstõl, értékrendtõl és a jellemtõl függ és szerintem élesben fog kiderülni hogy ki milyen családból származik. De ha mindenki nagyon begorombul és megpróbál kõkorszaki szintre visszakerülni egy ilyen helyzetben (enyém a nõ, én láttam meg elõször...), akkor abba érdemes belegondolni hogy mi lesz ennek a vége? Ha a többség ilyen romlott akkor vajon titeket nem nyomnak el, vagy esetleg megölnek/megesznek/eladnak? Mindenki döntse el maga hogy milyen környezetben szeretne élni, ha mindenki erkölcsösen gondolkozik (vagy a legtöbben) a közösségben, hosszú távon szerintem ez a járható út. Aki pedig nem, azt meg kell róla gyõzni. :puska:

Mizu
06-27-2014, 04:48 PM
Csakhogy mi nem ott vagyunk és nem ezt kell példaértékûnek venni. :rolleyes:
De, hiszen magyarország és europa is tele van börtönökkel, ahonnan egy hosszútávú vagy végleges összeomlás alkalmával ki fognak szabadulni mind !! Folytassam, vagy látod magad elõtt?

Attól még hogy mondjuk valami válság lesz, kitör a háború vagy valami forradalom, esetleg elmegy 2 hétre az áram, az még nem jogosít fel senkit az erkölcsi normák megszegésére. Nem is fogja érdekelni a többséget a jogosság!

Persze ez az egyéni neveltetéstõl, értékrendtõl és a jellemtõl függ és szerintem élesben fog kiderülni hogy ki milyen családból származik.
Na az ilyen gondolatokkal a fejben fognak legelõszõr meghalni.

De ha mindenki nagyon begorombul és megpróbál kõkorszaki szintre visszakerülni egy ilyen helyzetben (enyém a nõ, én láttam meg elõször...), akkor abba érdemes belegondolni hogy mi lesz ennek a vége?
Amit már évtizedek óta szajkóznak a prepperek. Világvége...

Mindenki döntse el maga hogy milyen környezetben szeretne élni, ha mindenki erkölcsösen gondolkozik (vagy a legtöbben) a közösségben, hosszú távon szerintem ez a járható út. Aki pedig nem, azt meg kell róla gyõzni. :puska:
Szép, szép gondolatok ... :) de a megmaradó embereknek nem lesz olyan, hogy "hogy szeretne élni".. ..

TMIB
06-27-2014, 04:57 PM
Szerintem csak egy kérdés van a hozzászólással kapcsolatban. A nõ (vagy férfi) akarja -e csinálni vagy nem. Mert ha akarja akkor az õ döntése. Láttam egy mûsort, ilyen félig politikai, félig társadalmi mûsor volt, szabadságjogokról. Abban a prostituáltak jól beolvastak az ellenzõiknek, és elmondták hogy szeretik csinálni amit csinálnak, és nagyon nem szeretik ha emiatt valakik sajnálják õket, vagy be akarják tiltani a "szakmát". Minden éremnek két oldala van, szóval akinek ez a vágya, az tehesse meg, ha másnak nem árt vele. Azért hívhatják a legõsibb szakmának, mert mindig létezett és akármennyire is tiltották, akkor se szûnt meg. Jelenleg ha egy nõ pénzt kap érte az illegális, ha viszont ajándékot akkor legális. Ha forintot kap illegális, ha ugyanolyan értékû gyûrût, akkor legális. Szerintem nem kellene tiltani, két felnõtt azt tegyen amit akar. HA önként teszi, mert tenni akarja. (Saját véleményem.) :)

P
06-27-2014, 05:12 PM
Az igaz, hogy összeomlás, mély válság, harcok alatt a kegyetlenségek mindennaposak. Élénken elõttem van a kép, ahogy itt Európában halott nõk levágott melleit ették nem olyan rég, mert nem volt más - és ez még csak nem is kegyetlenség.
Az irodalmi ritkaság kategória lesz az önzetlenség, és a nagyobb összefogás. A farkastörvényekbe beleillik a nõk (akaratuk ellenére történõ) futtatása (is), és nem ez lesz a legborzalmasabb dolog, mert ennél gyomorforgatóbb dolgok is elõfordulnak ma is, elég Afrikára nézni.
A biztosítékot nem is az veri ki többeknél, hogy akinek belefér a szexuális nyitottságába és értékrendjébe, az miért ne tegye védelemért, hanem az, hogy rákényszerül a nõ (ez már erõszak), és a "str.cik", akik ebben lelketlenként megjelennek. Arról volt inkább szó, hogy a nõ nem tehet mást, ha élni akar, mert nem tud mit felajánlani, csak a testét. Ezzel az erõvel fegyverrel is lehetne kényszeríteni, ugyanaz lenne - meghalsz, vagy sz.xrabszolga leszel.
Én már leírtam, miért nem lehet úgy használni, ahogy LSVF leírta. Azzal csak elnyújtják, pláne SHTF helyzetben a "megsegítettek" szenvedését (ok, biztos lesz, aki azelõtt ki tud szállni, hogy baja essen).
Ezen felül engem is megdöbbentett, hogy békehelyzetben valakiben ez tervezetten felmerül.

Doom
06-27-2014, 05:15 PM
...hát igen...ha jóban vannak bizarr huncutkodás,ha rosszban erõszak.....vagy ha kéne egy kis pénzecske az ex-tõl akkor erõszakos volt...amíg jól tejelt, egy kis bilincses játék......

...amúgy higgyétek el nekem sorban fognak állni a kupi elõtt a munkavállalók,a samponért,a meleg fürdõért,a kiadós étkezésért..a biztonságért...bevásárló kocsival bóklászni veszélyesebb vagy pár kétajtós szekrény oltalmában kedvesnek lenni?...és még egy kérdés MOST nem ez van?

M-torolt_forumozo
06-27-2014, 05:48 PM
De, hiszen magyarország és europa is tele van börtönökkel, ahonnan egy hosszútávú vagy végleges összeomlás alkalmával ki fognak szabadulni mind !! Folytassam, vagy látod magad elõtt?

1800-1900 fõ van átlagosan egy ilyen börtönben, a többségük piti bûnözõ nem pedig a legalja amirõl beszéltek. Szerinted ha a lakosság ennek 30-40x-ese vagy még több, akkor ki lesz a nyerõ?

Na az ilyen gondolatokkal a fejben fognak legelõszõr meghalni.
Helyesbítek: ilyen gondolatokkal maradunk emberek. Ilyen gondolatokkal lesz élhetõ az élet. De felhozhatnám példának Noé bárkája esetleg Szodoma és Gomora történetét. De honnan tudod egyáltalán hogy mi fog történni? Akármennyire is felkészült lehetsz, ha nincs szerencséd akkor semmit nem ér. Másrészt meg, én hiszek az emberek felett álló igazságszolgáltatásban, nevezzük ezt akárhogy (karma, pokol stb.) illetve fontosnak tartom a lelki épség megtartását, õrzését.

Amit már évtizedek óta szajkóznak a prepperek. Világvége...

Ezt a világvége márkanevet már le kéne védetni. :) Ha a világnak vége nekünk már úgyis mindegy, nem? Abba nem is gondoltok bele, hogy a világnak akkor is vége lesz ha ez az évezredek alatt kialakult, megszokott erkölcsi rend felborul?:rolleyes: Akkor ti is részesei, okozói lesztek a világvégének.

Szép, szép gondolatok ... :) de a megmaradó embereknek nem lesz olyan, hogy "hogy szeretne élni".. ..
Honnan tudod hogy ki marad meg? Jó, sokat számítanak az esélyek (egy preppernek sokkal több esélye lesz a túlélésre), éppen ezért kellene hozzá a megfelelõ mentalitás is. Így csak magatok alatt vágjátok a fát.

Nem akarok senki lelkivilágába belegázolni, de úgy látom hogy ez a felkészülés néhány embernél kezd átmenni túlzott materializmusba és önzõségbe. Talán érdemes lenne etikát, filozófiát ( pl. Platón, Arisztotelész) és a Bibliát is tanulmányozni. :thumbup

Doom
06-27-2014, 06:06 PM
Abba nem is gondoltok bele, hogy a világnak akkor is vége lesz ha ez az évezredek alatt kialakult, megszokott erkölcsi rend felborul?

...no,no ez a mai erkölcsi felfogás nem az évezredek mûve,hanem a 20. századé...az örömlányok nagy tiszteletben álló személyek voltak mindig a történelemben és nagy érdem volt ha egy gésa kitüntette a kiválasztottat a figyelmével..
a mai általad emlegetett erkölcsi rend azt jelenti ,hogy Te ne lopjál csokit,de a deviza hitelt a bank úgy számolja ahogy akarja...a modern vallás pedig pénz lenyúlás és a húzd meg magad ige.....régen volt hit és vallás,ma már nincs....úgyhogy én nagyon idõszerûnek látok egy világ végét..Ezét mindenképpen...

M-torolt_forumozo
06-27-2014, 06:19 PM
a mai általad emlegetett erkölcsi rend azt jelenti ,hogy Te ne lopjál csokit,de a deviza hitelt a bank úgy számolja ahogy akarja...a modern vallás pedig pénz lenyúlás és a húzd meg magad ige.....régen volt hit és vallás,ma már nincs....

Az általam emlegetett erkölcs azt jelenti, hogy egy hét nélkülözés után ne edd meg a szomszédgyereket, ha pedig egy nõ a gyerekével vizet/szállást kér, ne kezd el futtatni és ne erõszakold meg azért mert már 2 hete nincs áram. Így nem kell semmit mögéképzelni. :) A valláshoz pedig az alapelvek adottak (ott a Biblia), egy szóval nem mondtam hogy legyél valamilyen egyháznál tag/fizess nekik/járj misére.

Doom
06-27-2014, 06:37 PM
Az általam emlegetett erkölcs azt jelenti, hogy egy hét nélkülözés után ne edd meg a szomszédgyereket, ha pedig egy nõ a gyerekével vizet/szállást kér, ne kezd el futtatni és ne erõszakold meg azért mert már 2 hete nincs áram. Így nem kell semmit mögéképzelni. :) A valláshoz pedig az alapelvek adottak (ott a Biblia), egy szóval nem mondtam hogy legyél valamilyen egyháznál tag/fizess nekik/járj misére.
..melyik Biblia?
Ószövetség szertartásbeli és étkezésre vonatkozó törvényei eltörölhetõk, az etikai és erkölcsi törvények változtathatatlanok.

Újszövetség Júdás levele 3-4 Fellépés a tévtanítók ellen, akik "kicsapongásra használják az Isten kegyelmét. És Krisztust megtagadják. Õk azok akik "belopóztak a gyülekezetbe."17-23 Intések, csúfolódóknak nevezi azokat akik testi vágyaik kiélésére bátorítják a keresztényeket (gnoszticizmus) Az igazi keresztények azonban szentségben és hitben imádkozhatnak a szentlélek által.

---a többi rendben van..ugye senki nem gondolja,hogy egy felvilágosult Prepper nõket erõszakol ????..már a feltételezés is beteg elmére vall!

Mizu
06-27-2014, 07:16 PM
www.youtube.com/watch?v=bBT2M_B42wo

https://www.youtube.com/watch?v=9w35zx5noPQ

:D

M-torolt_forumozo
06-27-2014, 07:32 PM
..melyik Biblia?

---a többi rendben van..ugye senki nem gondolja,hogy egy felvilágosult Prepper nõket erõszakol ????..már a feltételezés is beteg elmére vall!

A Szent Biblia (Károli-féle fordítás). Pont ez robbantotta ki a vitát, egy fórumtárs felvetette ennek a lehetõségét.

Doom
06-27-2014, 07:51 PM
A Szent Biblia (Károli-féle fordítás). Pont ez robbantotta ki a vitát, egy fórumtárs felvetette ennek a lehetõségét.

szerintem az csak vicc volt..

más...most nézem A világok harcát,ott tartok amikor kocsival belefutnak a tömegbe...segítség nyújtás shtf esetén????????????????????...az egy agyatlan csorda,ösztönállatok menekülnek a halál elõl..taposnak ,pusztítanak mindent és mindenkit....kinek adjuk a kenyeret,kit vigyünk el......mirõl beszélünk egyáltalán?

M-torolt_forumozo
06-27-2014, 08:21 PM
más...most nézem A világok harcát,ott tartok amikor kocsival belefutnak a tömegbe...segítség nyújtás shtf esetén????????????????????...az egy agyatlan csorda,ösztönállatok menekülnek a halál elõl..taposnak ,pusztítanak mindent és mindenkit....kinek adjuk a kenyeret,kit vigyünk el......mirõl beszélünk egyáltalán?

Szóval filmekbõl alapozzátok meg azt hogyan fognak az emberek viselkedne probléma esetén? :confused: A filmbe sokmindent belerakhatnak, de az elsõdleges célja a szórakoztatás, hogy minél több ember megnézze. Még a tájékoztatásra kiélezett filmekben is lehetnek téves dolgok, esetleg feltételezések alapján legyártott teóriákon alapuló érdekességek. Ez kicsit olyan mintha valaki a Bruce Lee, Chuck Norris filmekbõl akarna megtanulni verekedni.

mrPickles
06-27-2014, 08:33 PM
Ez kicsit olyan mintha valaki a Bruce Lee, Chuck Norris filmekbõl akarna megtanulni verekedni.

Miért te honnan tanultad meg a pörgõ forgó rúgást?

M-torolt_forumozo
06-27-2014, 08:36 PM
Miért te honnan tanultad meg a pörgõ forgó rúgást?

Én nem tanultam meg. ;)

mrPickles
06-27-2014, 08:42 PM
Én nem tanultam meg. ;)

na ugye

Unicornis
06-27-2014, 08:52 PM
Nézd Matt, úgy látom te nem igazán vagy képben, hogy milyen sok ember alaptermészete!
Nem csak a mostani rablógyilkosok fognak szörnyû dolgokat tenni, egy összeomlás során.
Jó példa erre a háborús bûnösök. Szinte mindegyik normális ember volt a háborúk elõtt, csak a lehetõség, a hatalom, a büntetlenség vélelme hoztak ki belõlük a vadállatot! pl.: az olyanok akik most állatokat kínoznak, stb..
Egy törvénytelen helyzetben számítani kell spontán erõszakra, kínzásra, gyilkosságra is! Az ok egyszerû:"mert megtehetem". Ezt nagyon fontos észbe vésni mindenkinek! Akkor is bánthatnak, ha nincs okuk rá! Mert ilyen az EMBER!
A civilizációs máz nagyon hamar le tud kopni, erre sok példa van a mai világan is. Haiti földrengés, Thaiföldi cunami, Szíria, Irak....
Persze én is a jófiúk csapatában játszom, és meg sem fordul a fejemben hogy nõket erõszakoljak, akkor sem ha megtehetném! De nagyon sokan nem ilyenek, és nincs a homlokukra írva. Az emberek valódi énjük akkor fog elõjönni, ha nem kell tartani a törvénytõl és megtorlástól! Matt, szerintem te nagyot fogsz csalódni az emberekben. Majd nézel mint hal a szatyorban! Remélem ez nem fog az életedbe kerülni.

TMIB
06-27-2014, 09:03 PM
Szóval filmekbõl alapozzátok meg azt hogyan fognak az emberek viselkedne probléma esetén? :confused:

Én inkább a való élet példáit veszem alapul. Földrengések, árvizek, különbözõ országokban. Nagy, hosszabb ideig tartó áramszünetek, zavargások.

Unicornis
06-27-2014, 11:22 PM
Persze hogy nem ember az ilyen! De sajnos genetikailag az. Annak is két lába van, és sajnos nem tudod megkülönböztetni az EMBERtõl!

Doom
06-28-2014, 05:41 AM
Szóval filmekbõl alapozzátok meg azt hogyan fognak az emberek viselkedne probléma esetén? :confused: A filmbe sokmindent belerakhatnak, de az elsõdleges célja a szórakoztatás, hogy minél több ember megnézze. Még a tájékoztatásra kiélezett filmekben is lehetnek téves dolgok, esetleg feltételezések alapján legyártott teóriákon alapuló érdekességek. Ez kicsit olyan mintha valaki a Bruce Lee, Chuck Norris filmekbõl akarna megtanulni verekedni.

..bár ez már inkább kötekedés,de azért válaszolok...tegnap milyen dátum volt?
1914. június 28-án Szarajevóban meggyilkolják Ferenc Ferdinánd fõherceget, az osztrák trónörököst. Alig egy hónappal késõbb Ausztria-Magyarország ultimátumot intéz a belgrádi kormányhoz. Ezt Belgrád nem fogadja el. 1914. július 28-án Ausztria-Magyarország hadat üzen Szerbiának. ...a mi generációnk nem élt meg világégést,nincs kézzelfogható tapasztalatunk az ilyen dolgokról....igen mindenhonnan próbálok infokat szerezni,mi várható,milyen lesz,lehet ez az egész....filmekbõl,dokumentum filmekbõl,baráti eszmecserékbõl,internetes oldalakról,a tömegmédiából.....aztán valami összeáll,ami valószínû nem úgy lesz,de legalább foglalkoztat....persze ha kötekedni akarsz ,fogd rám,hogy a filmekbõl készülök,nem nagyon zavar...

M-torolt_forumozo
06-28-2014, 07:05 AM
Unicornis! Ha megnézed az önvédelemmel foglalkozó topikokat, láthatod hogy sokat szoktam szajkózni ezeket a dolgokat (a legrosszabbra kell készülni, milyen dolgok történnek a nagyvilágban stb.) szóval az egész kis írásomat félreértetted.

Doom! Nem kötekedésnek vagy bántásnak szántam. De felhoztál példának egy olyat, hogy abban a fantasy filmben hogy menekültek az emberek, mikor ûrhajók támadták meg a Földet. A filmeknek meg igen komoly befolyásoló hatása van, az egyik legjobb eszköz erre. Ezt többnyire ki is használják és nagy hatással van az emberekre. Azt meg egyáltalán nem állítottam hogy filmekbõl készülsz fel. De ha valakit komolyabban érdekel a téma, a történelembõl egy nagy rakás példát találhat és összehasonlíthatja ezeket, abból kaphat egy reálisabb képet hogy mi lehet "világvége" esetén.

Mizu
06-28-2014, 09:04 AM
Szóval filmekbõl alapozzátok meg azt hogyan fognak az emberek viselkedne probléma esetén? :confused:

Akár!

Úgy kérded ezt mintha nem ismernéd az a (prepper) intést, hogy:

"Számíts a legjobbra, készülj a legrosszabbra!

Doom
06-28-2014, 09:17 AM
Azt meg egyáltalán nem állítottam hogy filmekbõl készülsz fel.

Szóval filmekbõl alapozzátok meg azt hogyan fognak az emberek viselkedne probléma esetén?

???????????????

Doom
06-28-2014, 01:03 PM
Remélem nincs harag, írd a többihez
:-) ....nincs számlád...nyissak?

Doom
06-28-2014, 05:08 PM
Hmmm... Azt hittem már eddig is volt számlám, nem is kicsi...
Ha úgy gondolod, akkor nyithatsz...
:-)

...már megint nagyon OFF...na mindegy a többiek talán megbocsájtják...nincs számlád és nem is nyitok....olyan vagy amilyen és nekem semmi bajom senkivel, Veled sem ,még ha néha ütköznek is az álláspontok és a vita hevében talán elhangzanak kijelentések én mindenkit Fórumtársnak tekintek akinek van saját véleménye...amit tiszteletben tartok..és nem rágódok rajta sokat..szóval minden nap egy tiszta lap,hogy mi volt tegnap lényegtelen....

fater.lajos
06-28-2014, 07:56 PM
MREVOLUTION!!!

Az elsõ idézeted nem Gandhi! Antoine de Saint-Exupéry!

LSVF
10-03-2014, 09:54 AM
Nem gondolnám hogy ide tartozik de határeset:
Van lehetõség zsoldoskodni Donyeckeben Ukrán oldalon 5000 dolcsi/3hónap. Egy helyi katonaféle emberke mondta. Szóltak neki is.
Azt is mondta, hogy ott a zsoldosok csak a f...ukat vakarják. Akkor miért is fizet ha igaz az ukrán állam?

fater.lajos
10-04-2014, 07:03 PM
400.000 Ft nem sok havonta a háborúzásért...

astonferi
10-05-2014, 09:34 AM
fõleg ha ledurrantanak az elsõ hónapban

fater.lajos
10-09-2014, 01:26 PM
A délszlávban jobban fizettek.

Ihasz Laci
06-18-2015, 11:15 AM
DAMCAD mai videójának ez a témája.

http://www.youtube.com/watch?v=r2sFHOSQ-oI (https://www.youtube.com/watch?v=r2sFHOSQ-oI)

Szóval 90 nappal a káosz kezdete után vagy, kis csapatod van és valaki segítséget kér. Szeretne hozzátok csatlakozni, éhes, azt mondja hogy ha befogadjátok, akkor segít majd, meg kiveszi a munkából a részét. Mit teszel?

SHTF helyzetben nem csak az étel és ivóvíz hiánycikk, hanem a bizalom is.

Lehet hogy a segítségkérõ tulajdonképpen egy másik csoport felderítõje? Vagy valami hazug, aljas alak aki mások életére tör az éjszaka leple alatt, míg mások alszanak? Míg az összeszokott csapatod tagjait ismered, addig az aki segítséget kér, bárki lehet.

Ha egyedül van akkor vajon hogy élte túl az elmúlt hónapokat? Ha van magyarázata, akkor honnan tudod hogy igazat mond?

Ha olyan kérdésekre nem tud válaszolni, hogy hogy kell ihatóvá tenni a vizet, akkor abból talán következtetni lehet hogy valaki más tisztította helyette, tehát nem volt egyedül? Vagy hogy hogy élte túl a heteket, hónapokat, esetleg abból rá lehet jönni, hogy hazudik-e? Fontos hogy mi van nála, milyen önvédelmi eszközei, szerszámai és egyéb dolgai vannak, ért-e valamihez.

Az hogy hány éves, nem sokat számít, már most is az van, hogy a szülõk a gyereket küldik lopni, mert a gyerek látszatra kevésbé gyanús. Egy gyerek szerintem még inkább gyanús lenne, mert hogy maradt életben ott, ahol a felnõttek tömegével hullottak el?

Én nem bízom senkiben, valószínûleg mondanám neki, hogy menjen a szomszédba, és ha gond van, szóljon át, de a mi helyünkre ne akarjon jönni. (Aztán késõbb meggondolnám, ha látnám hogy sokáig tényleg egyedül van.)

Ti mit tennétek?

En azt mondom, hogy befogadnek embereket.
egy shtf szituban persze mindenfele emberek fognak szerte koborolni de azert ne felejtsuk el, hogy eleg sok minden ossze tart minket. mind magyarok vagyunk egy a nyelvunk kulturank stb. irtak mar elottem, hogy shtf eseten az emberekben felerosodnek az allati osztonok. nos szerintem a minden fele oszton igy az osszetartozas is.
en ugy gondolom, hogy a kozosseg epites igen fontos foleg egy hosszan elhuzodo shtf-ban amikor mar olyan dolgokon kell agyalni, hogy ujra kene epiteni az orszagot. jo pelda erre a belorusz zsido partizanok tortenete: https://en.wikipedia.org/wiki/Bielski_partisans minden zsidot befogadtak mert egy nepbol valoak!
rovid tavon pedig mikor egy rovid ideig intenziven tarto valtsaghelyzet van, fosztogatas utcai zavargasok, varhato, hogy hamar vissza all a rend. ilyen helyzetben is erdemes befogadni embereket. ha kicsi a csoportod jol fogjonni egy ket eros kez. ha meg nagy akkor pusztan csak a biztonsagert akarnak majd csatlakozni es a balhe utan meg hos lehetsz amiert embereken segitettel.
en valahogy igy latom ezt a temat.

TMIB
06-18-2015, 11:33 AM
Kaliforniában mikor a komoly zavargások voltak és elkezdõdtek a fosztogatások, akkor a koreai boltosok összefogtak és együtt védték a boltjaikat. Számított nekik hogy honnan származtak, mert ez alapján történt az összefogás és egymás segítése. És sikeres volt a dolog, mert a õ boltjaikat nem fosztotta ki senki, tehát mûködött a rendszerük.

Ihasz Laci
06-18-2015, 12:00 PM
Kaliforniában mikor a komoly zavargások voltak és elkezdõdtek a fosztogatások, akkor a koreai boltosok összefogtak és együtt védték a boltjaikat. Számított nekik hogy honnan származtak, mert ez alapján történt az összefogás és egymás segítése. És sikeres volt a dolog, mert a õ boltjaikat nem fosztotta ki senki, tehát mûködött a rendszerük.

ugyan ez volt a helyzet a londoni zavargasok idelyen az indiai meg paki boltosokkal, de ok meg arra is gyujtottek ossze eleg embert, hogy a templomaik kore elo gyurut alkossanak.

szerintem egy ilyen szintu osszefogas mukodne. az arvizek idelyen meg a marcius 15-i havazasnal (nem igazi shtf) az emberek inkabb segitettek egymason minthogy artsanak a masiknak.

Doom
10-20-2016, 03:08 PM
A topic leírásában egyszer sem szerepel az összeomlás szó, de még csak az sem, hogy elveszted az otthonod
Mi a helyzet, ha csupasz seggel kell menekülnöd?
Ha nálad van, de elfogy a BOB -ban tárolt cucc, és nincs lehetõséged hazamenni utánpótlásért?
Ha nem bírod magaddal cipelni az összes dolgot, ami kellhet?Ha nem veszíted el az otthonod...nem kell "csupasz seggel menekülnöd"...hanem otthon maradsz.:)

Gondolj bele, összeomlás van, nincs törvény, mindenki azt csinál amit akar, nincs büntetés. Erre te bemászol egy kerítésen egy olyan területre, ami sose volt a tiéd és az eredeti tulajdonos ott jogosan kerülne veled összetûzésbe.
Ne keverjük a fogalmakat.Tolvajok,fosztogatók ma is vannak!Akkor is lesznek szép számmal!
De azok az emberek akik egyébként normális életet éltek az eseményig,dolgoztak,adóztak,nem bûnöztek(vannak ám ilyenek is szép számmal :)) és kénytelenek elhagyni az otthonukat(mindenkinek áll a zászló..aki mást hisz az bolond),azok nem bûnözõk hanem menekültek.
Aki megtagadja a segítség nyújtást ...az válik bûnözõvé! Kapis?..a segítség nyújtás megtagadása bûncselekmény!
Csak a paranoid idióták állnak neki lövöldözni boldog boldogtalanra!Az irántuk való "eljárás "is hasonló!Ahogy egy bûnözõvel bánni kell!
A normális emberek..vannak szép számmal...lehetõségeik szerint segítik a bajba jutottakat(persze a saját testi épségét senki sem köteles veszélyeztetni).
Nem mindenki fosztogató..nem mindenki rossz ember..nem mindenki akar az életetekre törni aki 1 méterre oda megy hozzátok..lehet csak kérdezni akar valamit!
A másik dolog,hogy mindenkinek meg kell tennie önmaga életének a megmentésére is mindent!
Ha valaki (aki bajban van,valódi menekült(nem tolvaj),emiatt éhezik,szomjazik,ázik-fázik) bemászik a kerítésen(persze elõbb kiabál,csenget,mindent megtesz)és behúzódik a garázsba és megeszik két almát(kárt nem csinál)teljesen jogosan jár el és a tulajdonos köteles segítséget nyújtani,ha egyébként õt magát semmi veszély nem fenyegeti!..ha segítség nyújtás helyett nekiáll emberkedni az idiótája...hát úgy kell vele bánni mint egy bûnözõvel...mert az!

TMIB
10-20-2016, 04:32 PM
A tulajdonos semmire sem köteles, a tulajdonos nem fog a saját vagy a családja kárára idegeneket pesztrálni. Én se etetnék idegeneket hogy aztán mi pusztuljunk éhen. De nem is várnám el hogy mások etessenek minket, teljesen ingyen.

Amit írtál azt lefordítom: ha valaki nem adja át az értékeit önként, akkor azt meg lehet ölni, hiszen nem adta át, nem segített. Erre van a mai világban egy kifejezés, a "rablógyilkosság". :haha:

Teljesen nem értek egyet. Segíteni nem kötelessége, viszont megteheti hogy ad, ha úgy dönt. A kényszerítés viszont rablás. A garázsba húzódás is ugyanaz. Ha nem adja hozzá az áldását a tulajdonos, akkor az úgy magánlaksértés, vagy magánterület megsértése, vagy illegális ingatlanelfoglalás. Ha törvény nincs, akkor morális szempontból az.

bel
10-21-2016, 10:03 AM
Segíteni nem kötelessége

Kotelessege, de csak ezen kortlatok kozott:
"a minimum az, hogy a segítségnyújtásra kötelezett személy álljon meg a sérült mellett, gyõzõdjön meg arról, hogy segítségre szorul-e, ajánlja fel segítségét, vagy ha segíteni nem képes, a megfelelõ hatósági szerveket értesítse. A tõle elvárhatóság felsõ határa, hogy senki sem kötelezhetõ olyan segítségnyújtásra, amellyel saját vagy mások életét, testi épségét veszélyeztetné."

A rablogyilkossagos resszel egyetertek.

Ihasz Laci
10-22-2016, 07:15 AM
,,Csak a paranoid idióták állnak neki lövöldözni boldog boldogtalanra!''

errol az a resz jut eszembe a doomsday preppers sorozatbol amikor egy oreg pali epitett egy olyan lovesz bunker szeruseget a farmjara vezeto ut menten es azt meselte, hogy majd az osszeomlas utan amikor jonnek az emberek onnan fogja legeppuskazni oket. mert az o farmjara senki ne jojjon.
ez am a segitsegsegnyujtas:)

Ádám Csaba
10-22-2016, 07:52 AM
Ha olyan helyzet lenne, hogy összeomlik a ma ismert világ és bárki "ellenség lehet", akkor átértékelõdne a segítségnyújtás fogalma. Bizalmatlanok lennének egymással szemben az emberek, fõleg ha lenne negatív tapasztalat. Szerintem senki nem nyújtana segítséget senkinek önzetlenül. Ha valaki ma összeesik az utcán egy nagyvárosban, akkor elmennek mellette az emberek. Ha valakinek összedõl a háza, akkor sajnálják, de nem segítenek neki újjáépíteni, ha valaki árokba hajt az autóval, akkor maximum megkérdezik, hogy hívjanak-e segítséget. Egy "törvények nélküli" világban inkább elkerülnék a bajba került embert, minthogy segítsenek. Egy csövest most sem engedünk be a házunkba, lépcsõházunkba, kamránkba, stb. Egy veszélyesebb világban még inkább próbálnánk távol tartani magunkat tõlük.
Az én véleményem az, hogy a túlélési ösztönünk miatt nem segítenénk idegen, bajbajutott embereken.

Doom
10-22-2016, 10:10 AM
Hát ez elég negatív hozzállás!
Szerintem ez is szürke!
Lesznek önzetlen emberek,lesznek az említett bizalmatlanok,lesznek az elzárkózók..és a lövöldözõ idióták!:haha:
Ja és a kutyák!
..azt kapsz ,amit adsz...

GAZDA
10-22-2016, 10:51 AM
Doom

Az "önzetlen ember" hamar kiszelektálódik az ilyen világban.

Doom
10-22-2016, 12:11 PM
Doom

Az "önzetlen ember" hamar kiszelektálódik az ilyen világban.
Milyen tapasztalatod van ebben?
Volt már benne részed?
...ha igen jó öreg lehetsz..vagy Szíriából jöttél? :)

GAZDA
10-22-2016, 12:36 PM
Doom

Ezek szerint Te szerencsés helyen élsz.....

Ádám Csaba
10-22-2016, 12:36 PM
Szerintem a segítõkész és önzetlen embert a mai világban is lehúzzák, ahol csak lehet.
Bár vannak olyanok akiknek a fórumozás jelenti a legnagyobb gondot az életében, nekik biztosan mûködik a "segítõ és befogadó" világ.

Doom
10-22-2016, 03:03 PM
Doom

Ezek szerint Te szerencsés helyen élsz.....
Nem,csak kerülöm a bajt.

Doom
10-22-2016, 03:17 PM
Szerintem a segítõkész és önzetlen embert a mai világban is lehúzzák, ahol csak lehet.
Bár vannak olyanok akiknek a fórumozás jelenti a legnagyobb gondot az életében, nekik biztosan mûködik a "segítõ és befogadó" világ.Ebben igazad van!Nyugodtan és tisztességesen élni..azt is jelenti,hogy mindenki megtalál a tenyerével.Amíg másoknak minden jár addig a dolgozó ember csak fizet,mindenhová csak fizet.Egy ideig bosszantott,hogy sokan a környezetemben kitûnõen elvan a semmit tevéssel és minden jár neki!De nem tudok ellene tenni semmit..így lexarom és kész.
A politika ellen sem tudok tenni semmit,a bûnözés ellen sem tudok tenni semmit,a korrupció ellen sem...
Fölösleges vívásokba nem megyek bele.Elfogadtam,hogy ilyen a világ és elkerülöm a rosszat(engem nem fognak a diszkóba megszurkálni,mert nem járok...nem érdekel a dolog)
Korán fekszünk ,korán 3-4 körül kelünk..szabadnap meg uzsgyi az erdõ...hajnalban jó..még nyugis,nincsen senki...
A világot nem tudom ...és már nem is akarom megváltani...olyan amilyen..
Kiszemezgetem belõle ami nekem jó és örülõk neki!
Az erdõben,a vízparton nem akar senki kirabolni,megölni...minek tenné,nincsen nálam semmi értékes..(kormos edény,rozsdás kések,olcsó balta...+a kutya(aki már elég öreg)...
Nem régen történt egy eset...
Egy hajléktalan bácsi üldögélt a padon egy szutyok kutyával...a kutyák el kezdtek haverkodni és beszédbe elegyedtünk..végül akartam adni neki egy ezrest...nem fogadta el.
Rátette a kezét a kopott bõrszíjas vadászzsákjára és azt mondta"itt a kutyám meg ez..meg van mindenem".
Gyerekek abból az emberbõl földöntúli nyugalom áradt.Egy boldog ember,aki elfogadta önmagát és a világot olyannak amilyen.Békét kötött.

De azért Titeket kicsit csesztetlek....csak ,hogy érezzétek a törõdést! :haha:

GAZDA
10-22-2016, 05:45 PM
Jó stratégia de nem mindig mûxik! Jobb már most megismerni a hiénák gondolkodásmódját és a trükköket.

fater.lajos
10-24-2016, 08:00 AM
Mindig azt dumáltam, hogy a régi felszerelés a jó felszerelés. Még álcáz is. Semmi feltûnõt és semmi feltûnést. És még az a fontos fõleg átvitt értelemben amit a kiképzõm Cefi bácsi negyven éve belénk vert: Arra fogj fegyvert akit le is akarsz lõni. Ne keresd a balhét, és csak akkor lépj fel fenyegetõen, ha szükséges.

Atyesz
11-09-2016, 08:32 PM
Jobb már most megismerni a hiénák gondolkodásmódját és a trükköket.

Munkámból adódik, hogy minden nap, mindenki, át szeretne verni. 13 év után nem nagyon tudnak. Már azon a szinten vagyok, hogy egy általam nem ismert szituban is megmondom, ki kamuzik, és ki mond igazat. Hát még hazai pályán!

Viszont 90 nap bõven elég arra, hogy az ember új bázist alakítson ki, bejáratott dolgokkal, ami fent tudja tartani, és megvédeni a falkámat.
( Én, bár általában vezetõ, irányító vagyok, nem vagyok diktátor. Elismerem, ha valaki valamiben jobb, és abban rá tudom bízni a döntést. Sajnos ezzel néhányan, néha visszaélnek. De még így is sikeresebb a falka mûködése, mintha az erõ dominálna a hozzáértés helyett.)

Alapjában véve nincs szükségem senkire 90 nap után, de nem vagyok droid sem. Ha kér, lehet, hogy kap.

Alaposan végig gondolva a dolgot, annyi minden lehetséges. De aki azt mondja, tuti segítek, és aki azt mondja tuti nem, az még nincs készen.

GAZDA
11-10-2016, 07:25 PM
Alaposan végig gondolva a dolgot, annyi minden lehetséges. De aki azt mondja, tuti segítek, és aki azt mondja tuti nem, az még nincs készen.
Kb. így látom én is csak az "évek meg a rutin" segít megítélni a helyzetet.

Rozsomák
11-12-2016, 11:50 AM
A lényeg az, hogy Mindig megy a segítségnyújtás, csak...

Tegyük fel a gazember nem feltétlen egy pszichopata állat, (Negan :D )de fosztogat ha kell, és lelkiismeret furdalás nélkül kifoszt bárkit, ha kell valamije, kinyír bárkit, ha bántja, vagy fenyegetést jelent.

-A gazember segít a gazembernek, néha segít a baleknek, de kihasználja a balekot.
-A Balek segít a baleknek, nem segít a gazembernek.
-A balek segít a gazembernek, néha balek lesz a gazemberbõl, néha rábaszik a balek, kihasználja a balekot.

Akárki is, a segítségnyújtás erõsíti a csoportot, mert ha a gazember, nem segít a gazembernek a balekok legyõzik, és vice versa. (és fordítva)
A csoport lehet akár a környéken élõk is, a vásárban levõ csencselõk, nem feltétlen egy zárt közösség.

Itt a lényeg a felismerésen van. Ismerd fel ki az akinek segíts és kinek nem.

Tehát a fórum nevének az kellene legyen Felismered-e mikor segíts mikor nem.

Tehát a kérdés: Ki mi? Mi vagy?
Balek, vagy gazember?
Mirõl ismered fel, kinek segíts? Mikor kell segíts a baleknek, és mikor nem ha gazember vagy.
Ha balek vagy kinek segítesz és kinek nem? Mert ugye a balek sem teljesen hülye. Ha az élete veszélyben van öl, de nem veszi el a kislány maciját, mert kéne egy kispárna.

A

TMIB
11-12-2016, 10:32 PM
De én a kettõ közül egyiknek se tartom magam. Muszáj hogy balek vagy gazember legyek? :haha:

Túrista 57
11-13-2016, 06:17 AM
Balek, vagy gazember?
Minden ember a szituációtól függõen magán viseli mindkét jegyet.
Pl. balek,mert éhbérért melózik nap mint nap.Gazember,mert azért egy kis fekete jövedelem azért belefér ugyi?!
Egy esetleges összeomlás,rendkívüli helyzet esetén a szituáció fogja irányítani az embereket.

Rozsomák
11-19-2016, 10:50 AM
De én a kettõ közül egyiknek se tartom magam. Muszáj hogy balek vagy gazember legyek? :haha:

Persze sarkítottam a kifejezéseket, írhattam volna kevésbé empatikus, meg empatikust is, de igen muszáj, mert ha kevered, az nem középút, hanem kiszámíthatatlanság=megbízhatatlanság azaz egyikhez sem tartozás aminek a vége az egyedüllét, és ügyi itt a többiekhez való viszony segítség nyújtás, kapás a kérdés.

TMIB
11-19-2016, 07:52 PM
Segítség elsõ sorban a családnak, barátoknak, esetleg szomszédoknak. Ha idegenek kopognak hogy adj nekik enni az úgy már húzósabb. Ha egy kéregetõ vöröskeresztnek néz, akkor utána jönnek mások is.

GaborV
11-20-2016, 02:34 PM
Ti mit tennétek?

Példával válaszolok, 19 éves, csinos -kimondottancuki és bizalomgerjesztõ kinézete van-, hetente templomba járó (!) csajszi, akinek IQ-ja is van. E.Ü.-s képzésen volt.

Hasonló megjelenés: http://www.wall-pix.net/cache/people-girls/f3/f335a50be76a0f727637ef59993427898bebf306.jpg

Bevonnád a prepper csapatba? Simán, ne hazudjon senki :D

kb 100 faszival dugott már, nemibaj pipia, többször lopott már boltból és 20 forintért eladná a vesédet az elsõ szembejövõ kreténnek, mert zug-xanaxozik.

Ádám Csaba
11-20-2016, 03:42 PM
Példával válaszolok, 19 éves, csinos -kimondottancuki és bizalomgerjesztõ kinézete van-, hetente templomba járó (!) csajszi, akinek IQ-ja is van. E.Ü.-s képzésen volt.

Hasonló megjelenés: http://www.wall-pix.net/cache/people-girls/f3/f335a50be76a0f727637ef59993427898bebf306.jpg

Bevonnád a prepper csapatba? Simán, ne hazudjon senki :D

kb 100 faszival dugott már, nemibaj pipia, többször lopott már boltból és 20 forintért eladná a vesédet az elsõ szembejövõ kreténnek, mert zug-xanaxozik.

A negatív tulajdonságok mellett kiemelted a hölgy pozitív oldalát is. :) Azt azért tartsd szem elõtt, hogy valami csajt csak kell ékelni egy világvége után is.
Hát komolyra fordítva a szót, elsõ ránézésre nem könnyû megmondani egy emberrõl sem, hogy mit gondol.
Egy 19 éves, könnyûvérû tinilány szerintem nem nagy probléma. Ideig-óráig jöhetne, természetesen ha csapatban játszik és mindent megoszt velem.... :)

TMIB
11-20-2016, 07:42 PM
Esélyt adnék neki. Ha bajt keverne, akkor meg repülne. Volt már nõ akit a viselkedése miatt küldtem el, szóval nem õ lenne az elsõ. :)

Pozitív tulajdonság, hogy láthatsz minden nap egy szép nõt. Feldobja a napod, energiát ad, jó kedved lesz, könnyebben viseled el a gondokat. Ha beleesel akkor az visz elõre hogy törõdj vele, tehát nem fogod feladni az egész dolgot, akkor se ha a helyzet eléggé kilátástalanra fordul. Ez igaz akkor is, ha nem fekszik le veled.

Gondolj a Walking Dead-re. Kire kellemesebb ránézni? Rick-re, vagy Rosita-ra? :D

Atyesz
01-14-2017, 08:03 PM
Már-már úgy gondoltam, hogy beállok a "segítünk bárkin" emberek táborába, de a hóhelyzet alatt látott embertelen viselkedés újra meggyõzött, hogy saját magamra hozom a bajt, ha BÁRKINEK segítek. Ha mindenkinek egyformán beütött a SHTF, akkor az, aki bajban van, tulajdonképpen tehet róla. Hiszen nem prepper, mint Én. Tehát számomra haszontalan, sõt, a mai után egyértelmûen ellenség, vagy az áldozatom.

Törölt_reg
01-15-2017, 04:39 AM
Már-már úgy gondoltam, hogy beállok a "segítünk bárkin" emberek táborába, de a hóhelyzet alatt látott embertelen viselkedés újra meggyõzött, hogy saját magamra hozom a bajt, ha BÁRKINEK segítek. Ha mindenkinek egyformán beütött a SHTF, akkor az, aki bajban van, tulajdonképpen tehet róla. Hiszen nem prepper, mint Én. Tehát számomra haszontalan, sõt, a mai után egyértelmûen ellenség, vagy az áldozatom.
na?..mi történt?:confused:
Mondjuk most a sok üzemzavar alatt nekem csupa pozitív élményem van!
...a fõnökeim mind megértõek,operatívak és segítõ készek voltak...a t-gazdák hoztak egy csomó meleg teát és kávét....bent a melók után finom pörkölttel,gulyással várták a "harcosokat" a nap végén...a raktárba azonnal kaptam új bakancsot..kesztyûket is ,ha átázott ,sáros lett..
Megálltunk egy helyen leválasztani egy hibás elemet..azonnal jöttek a tsz-bõl és a lakosság,hogy "segíthetünk e valamit?"---
nem reménytelen..sõt!

GAZDA
01-15-2017, 08:10 AM
Ne felejtsd el hogy olyan dolgot csináltál ami másoknak létszükséglet. Egyébként szerinted melyik segítõkész emberke fagyoskodott volna veled a pusztában egész nap?

Törölt_reg
01-15-2017, 08:51 AM
Ne felejtsd el hogy olyan dolgot csináltál ami másoknak létszükséglet. Egyébként szerinted melyik segítõkész emberke fagyoskodott volna veled a pusztában egész nap?Nyilvánvaló!..de ha nincsen shtf helyzet mi sem megyünk oda...minek mennénk a hideg pusztába ha nincsen baj?...

Atyesz
01-15-2017, 10:40 AM
A garázssor kb 30 egymás melletti garázsból áll. A legutolsó (legszélesebb) a fõnöké. Az értelmes munkaerõ bejött a bobcat-el a sorra, végigtúrt egy utat úgy, hogy a havat a 29 garázs elé egy sáncba, a fõnök garázsa elõtt meg betonig, egy teniszpálya mértû területet túrt el.

A fõutat lekotorták a hókotrók. Aztán megjelent egy másik, ami a villamossínrõl kitúrta a havat az út közepére!

Egy mellékúton lakik anyósom. A háza elõtt már el volt takarítva a hó, mire odaállt a szomszéd! CSALÁDI HÁZ! Mert hogy a saját társas házunk elõtt rendszeresen megcsinálják, az egy dolog. (Prepper vagyok, csak nekem van hólapátom, és két helyet is ástam magamnak)
Megérkezem, de nem tudok hová állni, még félre húzódni sem. Hát ások magamnak egy helyet, ahová kiállhatok. Már majdnem kész vagyok, amikor jön egy srác, felfogja mit csinálok, és leáll segíteni, hiszen úgy sem fér el. Mögötte jön egy suzukis, aki persze ordít, hogy MI vagyunk a parasztok, és húzzunk már a vérbe, mert Õ levesnek valóért indult. ( pulcsiban, nyári gumival! )

A gyerekek építettek egy hó várat, amit ma reggelre valami droid szétvert.

Lenne még mit írnom, de már most fehúztam magam.

Az a lényeg, hogy ha a buta ember bajba kerül, rögtön agresszív lesz. Még ha elpörög a kerék, sem elveszi a gázt, hanem tökig nyomja, pedig tudja, hogy azzal saját magát ássa el.

Szóval ezek az én szememben Zombik. Veszélyt jelentenek rám, mert nekem van kiásott parkolóm, udvarom, garázsom, hólapátom, seprûm, és tudok közlekedni. Ezt Õk is akarják, és tudod! : Vagy õk, vagy ÉN.

Parasztcipo
03-24-2018, 04:08 PM
Nem értem azokat, akik hölgyek bájaival kereskednének. Mert elõtte meg szinte kivétel nélkül mindenki írja, hogy minden idegen gyanús, de a kuncsaftokat meg valaki halál nyugodtan beengedné sorba a területére (napi ki tudja mennyi idegent)? Mert megvédeni csak úgy tudod a nõket, hogyha te is ott vagy, ha területen kívülre küldöd õket, akkor már nem biztos h vissza is mennek (megölik/elrabolják õket).
Szóval ez szerintem nem csak erkölcsi hanem taktikai szempontból sem jó ötlet. Egy "prepper farm" szerintem termel elég más munkát nõknek is, ha dolgos kézre van szükség, mindegy hogy milyen nemû. Ha meg nincs és kajám sincs, akkor meg ez van, akkor senkit se fogadok be. Sokan írták, hogy nem bírnák nõ nélkül, de szerintem van az a stressz helyzet (3 hónapja nincs elég kajád és bármelyik percben megtámadhat a szomszéd banda és egy jó kiadós vihar összedöntötte két napja a fõ védelmi pontodat) amikor nem érdekel a téma. Arról nem is beszélve,hogy valószínûleg mindenki jól le lesz rongyolódva, egyformára lefogyva és szakadt koszos cuccokban, szóval egy darabig megszûnik a "jó csaj" fogalom.

TMIB
03-25-2018, 01:22 AM
Élethelyzet, hogy mikor hetek telnek el, a természet felülírja a gyanút. :)