PDA

View Full Version : Eldobható telefon

hunprep
09-09-2013, 10:15 PM
Nem vagyok túlzottan paranoid, de azért néha jó lenne egy olyan telefonszám, ami nem köthetõ a nevemhez. A gond csak az, hogy itthon minden SIM kártyához regisztrálni kell a személyes adatokat.

Van szerintetek valami módja ezt megkerülni?

TMIB
09-09-2013, 11:14 PM
A Google szerint van, 2008 májusában volt róla egy csomó hír és cikk.

http://mobilarena.hu/hir/ujabb_eldobhato_telefon_10_dollarert.html

Azt írják, hogy elsõsorban turistáknak tervezték, mert ha elveszik vagy ellopják, akkor semmi probléma nincs belõle.

Ordinis.Esse
09-10-2013, 04:28 AM
Azt nem írták a cikkben, hogy a chip kártya is benne van, vagyis ez csak egy olcsó telefon. Nekem is van ilyen egy tucat. :haha:
HA megunjuk, lõni szoktunk rá!:thumbup

TMIB
09-10-2013, 04:36 AM
Fogalmam sincs. Egyáltalán nem is értek hozzá, mert nekem se ilyen, se másmilyen mobiltelefonom nincs. :)

Traveller
09-10-2013, 09:42 AM
Nem vagyok túlzottan paranoid, de azért néha jó lenne egy olyan telefonszám, ami nem köthetõ a nevemhez. A gond csak az, hogy itthon minden SIM kártyához regisztrálni kell a személyes adatokat.
Van szerintetek valami módja ezt megkerülni?

Nem értem a problémád. Be szoktam menni kis telefonos üzletekbe és mindig van eladó bontatlan sim kártyájuk számmal. Semmiféle regisztráció nincs és kápéval fizetek.

hunprep
09-10-2013, 09:30 PM
A labancoknál? Mert itt Magyarországon hiába vetted meg boltban polcról, a SIM aktiváláshoz meg kell adnod az adataidat, még szig számot is.

Én is ezt tapasztaltam, azért is írtam. Boldogabb országokban lehet vehetsz anonim kártyát, de itthon addig nem tudod használni. A kérdés, hogy pl meg tudok-e adni hamis adatokat.

TMIB
09-10-2013, 09:33 PM
Jó kérdés. Ha nem hivatalos a dolog akkor becenevet is mondhatsz, nem? Viszont ha szerzõdés is van hozzá, amit alá kell írnod, akkor az úgy már nem lehetséges.

raktaros
09-10-2013, 09:41 PM
Én néhány évvel ezelõtt vettem egyet, már nem tudom pontosan hogy volt, ha jól emlékszem 1 hónapig lehetett használni regisztráció nélkül is.
Fel kellett hívni egy számot, megadni pár adatot, aztán postán kiküldtek egy kódot, amit sms-ben vissza kellett küldeni.

Ordinis.Esse
09-11-2013, 04:31 AM
Anonim SIM-eket lehet venni a nagyobb piacokon
Igy van, és az is igaz, hogy pl. németbe veszel a bolhapiacon. Viszont a használatához kell mindenképpen egy alap regisztráció, amit egy ingyenes számon el lehet végezni. Itt kérik a neved, lakcímed, de ez a minimum.
Erre és hasonló alap biztonsági szabályra kötelezik a mobil szolgáltatótak, pontosan 9/11 óta (ami valamijen szinten logikusnak mondható, de egyébként a teljes kontrol eszköze )

Laci
09-11-2013, 02:41 PM
És minek az anoním telefon ?
Ha akarnak , másodpercek alatt beazonosítják a telefon pozícióit , onnan meg csak adatgyûjtés kérdése .................
Bõvebben .
Amikor használod a kártyát , simán veszik a jelet , hgy hol vagy.
Ha elmész egy közterületi kamera alatt , beazonosítanak .
Autópálya kamera rendszám alapján beazonosít .
Ha a lakhejeden vagy a közelében bekapcsolva van , bemérik , és cím alapján beazonosítanak .
A hívott számok , és a hozzá tartozó nevek már közel visznek egy pl : facebook profilhoz ...... :eek:
Én a fórumba betett kép alapján megtaláltam egy embert a facebookon , totál véletlenül ..... :D
Szerinted aki még keres is , az mire jut ? :duhos:

TMIB
09-11-2013, 09:06 PM
Ha a mobil működik, akkor a nyilvános kártyás telefonok is. Az teljesen névtelen.

fater.lajos
09-13-2013, 08:07 AM
Ha a mobil mûködik, akkor a nyilvános kártyás telefonok is. Az teljesen névtelen.

Én egy 100.000 feletti városban élek. Nyilvános kártyás telefonról csak a postákon tudok. aA többit már leszerelték, mert azt mondták, mindenkinek van mobilja.

hunprep
09-14-2013, 08:38 PM
Ennek az anonim telefon dolognak nyilván csak úgy van értelme, ha akiket hívnék róla, azoknak is van és rendszeresen (pl havonta) cseréljük (készülékkel együtt vonatra fel, jöhet a következõ)

Valódi haszna persze akkor mutatkozik csak meg, ha az ember aktívkodni akar, nem csak csendben meghúzódni. Nem is rendszeres használatra érdekelni, inkább backupként. Így lenne egy számom, amit soha nem használok, de ha beüt valami, akkor egy nagyon szûk csoport ismeri, és az elsõ lépések koordinálására jó, utána meg megszabadulnék tõle.

astonferi
09-15-2013, 06:32 AM
Ennek az anonim telefon dolognak nyilván csak úgy van értelme, ha akiket hívnék róla, azoknak is van és rendszeresen (pl havonta) cseréljük (készülékkel együtt vonatra fel, jöhet a következõ)

Valódi haszna persze akkor mutatkozik csak meg, ha az ember aktívkodni akar, nem csak csendben meghúzódni. Nem is rendszeres használatra érdekelni, inkább backupként. Így lenne egy számom, amit soha nem használok, de ha beüt valami, akkor egy nagyon szûk csoport ismeri, és az elsõ lépések koordinálására jó, utána meg megszabadulnék tõle.
ebben tudok segíteni. én is gondolkodtam ilyen számon

mrPickles
09-15-2013, 01:08 PM
Azt ugye tudjátok, hogy ha x ideig (azt hiszem 1 év) nincsen feltöltve x összeggel (exPanonnál 3000 ft) évente akkor deaktiválják a számot és egy újabb év után teljes kikapcsolják (eladják újra).

Laci
09-17-2013, 02:24 PM
Ma láttam a tescoban telenoros sim kártyát 300 Ft-ért , 300 Ft lebeszélhetõséggel .............