PDA

View Full Version : Sms értesítés atom katasztrófa esetén

mrPickles
09-17-2013, 12:22 PM
Ezt és egyéb katasztrófákról való értesítést akar megvalósítani az Angol kormány. Ennek a fõpróbája lesz az elkövetkezõ hetekben.
Bõvebben itt (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2423046/Worried-nuclear-disaster-Get-warning-sent-mobile-Government-starts-trial-text-messaging-major-emergencies.html).
Természetesen a kommenteknél már megindult a paranoid találgatás ahogy ez lenni szokott. Lehet elítélhetõ de én nem hiszem hogy megakarna ölni a kormány.

TMIB
09-17-2013, 12:33 PM
Ezek szerint Anglia lemaradt Magyarországtól? :confused:

2013. március 15.

"Segítünk! Ne hagyja el a gépjármûvét! Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjármûbe!" – írta sms-ben a Belügyminisztérium.

mrPickles
09-17-2013, 12:37 PM
Nem itt terveznek és tesztelnek egy rendszert nem pedig véletlenszerûen megérnek szolgáltatókat, hogy küldjenek ki sms-t.

Wayet
09-24-2013, 06:39 PM
Most, hogy abbahagytam a röhögést megkérdezném, hogy az atom bakit nem veszi észre az akit érint? Minek szívatni még egy sms-sel is szegény atomfertõzött polgárokat? Én személy szerint viccnek vennék egy ilyen üzenetet. A katasztrófavédelem úgyis kiüríti az érintett térséget.
Az lenne a legjobb, ha E-mail-t küldenének :haha:

Daniui
09-24-2013, 06:42 PM
Én mondjuk örülnék ha kapnék sms-t, ki tudja lehet hogy túrázok vagy valami aztán lövésem sincs hogy mi történik a világban. Ilyen esetben szerintem minden lehetséges eszközt be kell vetni, maximalizálni kell az esélyeket még ha nem is sok van.

raktaros
09-24-2013, 09:47 PM
...
Az lenne a legjobb, ha E-mail-t küldenének :haha:

Viccelsz? Email már nem trendi, FB meg twitter :D

Wayet
09-29-2013, 11:33 AM
Én mondjuk örülnék ha kapnék sms-t, ki tudja lehet hogy túrázok vagy valami aztán lövésem sincs hogy mi történik a világban. Ilyen esetben szerintem minden lehetséges eszközt be kell vetni, maximalizálni kell az esélyeket még ha nem is sok van.

Azt aláírom, hogy jó tudni, hova nem szabad menni védõfelszerelés nélkül (vagy egyáltalán). De abban biztos vagyok, hogy ha beüt a ménykû, akkor le lesznek terhelve a mobilhálózatok (jártam úgy, hogy 2 nap után kaptam meg egy sms-t)

Wayet
09-29-2013, 11:35 AM
Viccelsz? Email már nem trendi, FB meg twitter :D

Az ziher, hogy a fiatalabb korosztály onnan fogja megtudni :D

raktaros
09-29-2013, 12:01 PM
Az ziher, hogy a fiatalabb korosztály onnan fogja megtudni :D

Talán ez lehet az? :)
https://blog.twitter.com/2013/introducing-twitter-alerts

Wayet
09-29-2013, 12:31 PM
Talán ez lehet az? :)
https://blog.twitter.com/2013/introducing-twitter-alerts

Ez nagyon komoly :duhos:

fater.lajos
09-29-2013, 12:50 PM
Vén szar vagyok. Gyerekkoromban még nem volt sms meg egyéb szarok. De vicc az volt!
Mit kell tenni ha látjuk az atomvillanást?
Lepedõt a fejre teríteni és kúszni a temetõ felé...

Zacskóbicska
09-29-2013, 12:58 PM

A gond ezzel az, hogy a használható, valamire való sms sokkal hosszabb lenne, mint pl. Szlovákia komplett történelme. Egyébként csak riogatna és lehet, hogy társadalom szerte több bajt okozna, mint hasznot. Hogy példaként említsem, 1986-ban sok terhes nõtõl vetették el az egyébiránt kívánatos gyereket azért, mert az orvosaik úgy gondolták, a megszületendõ gyerek nem lehet egészséges a csernobili katasztrófa miatt. Holott Magyarországon pontosan ugyanakkora egészségkárosító hatása volt az onnan jött sugárzásnak, ill. radioaktív anyagoknak, mint amennyit egy tüdõszûrés, vagy 2 fogászati röntgenkép elkészítése okoz.

Dark Nick
11-04-2013, 08:01 AM
Atom támadás után már ne várd az smst! EMI miatt úgysem mûködik a mobil.

Grafitos
11-26-2013, 06:06 AM
Hasznos? okostelefon aplikáció az OKFtõl..remélem igényes és tényleg mûködik..még nem töltöttem le..valaki?
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_veszelyhelyzeti_tajekoz tato_rendszer

Vasember
11-26-2013, 05:16 PM
"Meghaltál!
A # megnyomásával a játék újraindul."

Amatorpe
11-26-2013, 05:32 PM
"Meghaltál!
A # megnyomásával a játék újraindul."

De csak speciális vegyi fertõzés esetén, február 29-én, ha elõre befizetted a teljes magyar államadósságot, az aktuális vezérpárt frontembere voltál, és akkor is csak zombi módban. Hiába na, ilyen szûk költségvetésbõl csak a béta demó módra fussa... :D

LS74
12-25-2013, 10:40 AM
Belügyminisztérium: Segítünk! Ha eltömõdött atomporszûrõje, üljön át egy másik ólommal bélelt tankba.

Parasztcipo
03-27-2018, 07:03 AM
Szerintem nem hülyeség, csomó ember lehet akihez nem jut el az info, hiába járja a katasztrófavédelem az utcákat. Pl: elszigetelt tanyán/helyen élõk (pl. hétvégén a fórumozók egy része épp a BOL-jában van, ahol nincs net), külföldiek akik nem beszélnek magyarul, de van magyar számuk, legalább Google-ban le tudják fordítani nagyjából a szöveget (nem ártana ellenõrizni mielõtt kiküldik, hogy vajon mire fordítja a google:) esetleg angol verziót is mellé biggyeszteni) hallássérültek, akik lehet hogy hallják, hogy bemondanak valamit, de azt nem értik, hogy mit aztán ott vannak még olyanok, akik esetleg hangszigetelt helyen dolgoznak, pl. egy stúdióban. Több info is megosztható, ha elhalad melletted egy katasztrófavédelmi hangosbemondó, nem biztos, hogy érted a szöveg végét is, mert lehet addigra már 2 utcával arrébb jár. Meg persze mindenki aki épp az autópályán, esetleg a semmi közepén utazik. Amúgy Pakson van vmi szirénarendszer, néha szoktak gyakorlatozni.

Parasztcipo
03-27-2018, 07:33 AM
Még az lenne a kérdésem hogy mit csinál egy katasztrófavédõ prepper SHTF esetén? Vagy ez a kettõ kizárja egymást? Szóval elméletileg megesküdött, hogy segít az embereknek menekülni, és akkor õ nem léphet le egybõl. Ilyen esetben megszegi a szerzõdését és rohan menekíteni a családot, vagy esetleg az egész családnak van nélküle is menekülési terve és mikor megtett a katasztrófavédõ minden tõle telhetõt, lelép a már menthetetlen helyzetbõl és csatlakozik késõbb a megbeszélt helyen a családhoz? Ez a kérdés mindenféle egyéb segítõ munkára is vonatkozik, pl. kórházban az intenzíven ápoló aki nélkül max. 2-3 órája van a betegeknek hátra, tehát ha lelép az halálos ítélet? Óvónéni aki épp a gyerekekkel van otthagy magára egy kiscsoportot? Börtönõr otthagyja bezárva a rabokat, akik kínok között halnak meg pár napon belül, ha nem tudnak menekülni? Akinek kisgyereke vagy beteg családtagja van, és napközben másra bízza õket, az mit szól ha adott esetben az õket ellátó személy is prepper?
Mind azt tervezzük, hogy egybõl lelépünk/hazamegyünk stb..., de szerintem itt a legtöbb fórumozónak olyan munkája van, hogy nem veszélyeztetne ezzel másokat.