View Full Version : Mountain Men (Hegyi Emberek) - History Channel
MaRee
09-25-2013, 02:56 PM
http://www.youtube.com/watch?v=8n95YlR3-pY
Vannak amerikaiak, akik még mindig a természetbõl élnek; vadászattal, csapdaállítással tartják el családjukat. Õk a Hegyi emberek. Túlélésük titka a több száz év alatt tökéletesített tudásuk.
A sorozat az Appalache-hegységtõl a Sziklás-hegységen át Alaszkáig követi õket, ahogyan megküzdenek a téllel, hogy az év leghidegebb hónapjaiban megszerezzék a túléléshez szükséges élelmet és pénzt.
Akár az idealizmus, akár a generációkon átöröklött hagyomány hajtja õket, a hegylakók túlélési eszközei egyformák. Nézzék meg, hogyan küzdenek az elemekkel a hegylakók, pl. Eustace Conway és Tom Orr, hogy életben tartsák magukat és családjukat Amerika legbarátságtalanabb vidékein.
Tegnap figyeltem fel erre a sorozatra, most kezdõdött a History Channelen a második évad. Nem tudom, milyen idõközönként adják majd az epizódokat, azt tudom, hogy 29-én lesz a s2e2. Érdekes embereket mutat be az USA mindenféle hegyvidékérõl, remetéket családokat.
mossberg-operator
09-25-2013, 04:49 PM
Lattam az osszes reszt, jo, csak sokat ismetelnek a reszeken belul, szajbaragos stilusban, 1-1 resz cselekmenyet le lehetne nyomni fel oraban.. Kedvencem az oreg.
imi79
09-25-2013, 06:28 PM
piratebayen láttam angolul.
MaRee
09-26-2013, 06:59 AM
Igen, piraterõl le lehet mindet tölteni.
Öt részt néztem eddig meg, elég vegyesek az érzelmeim. Maga a téma jó lenne, csak mint londoner irta, rengeteget ismételnek, plusz hatalmas érthetetlen kamuk és megrendezett dolgok vannak a sorozatban. Pl mikor Eustace "beteg" és elmegyek yellow rootot keresni, folyamatosan megy a háttérben egy köhögés hang amikor õ van a képernyõn, mintha õ köhögne. De õt nem látjuk egyszer sem köhögni, mert nem mutatják olyankor egészben, vagy csak hátulról, de akkor sem õ köhög mivel rezzenéstelenül áll, meg sem mozdul. Gagyi. Aztán mikor farkasos téma van, mikor az alaszkai fickónak "elromlik" a motorosszánja,mondja, hogy farkasok követik meg hallja õket meg stb. Ilyenkor random videók vannak bevágva farkasokról, plusz ugyan azt az internetrõl letölthetõ farkas vonyítást játszák folyamatosan (felismerem, egy évig az volt a csengõhangom). Ugyan ez a helyzet a medvékkel és a pumákkal is (bár a második évadra remélhetõleg kinövik az ilyen baromságokat, mert ott mikor puma van rendesen mutatják, hogy ott is van, és az egyik ember mászik utána a fára).
Tehát kis dolgok, de nálam sokat vonnak le az egész sorozat hitelességébõl. Más lehet észre sem veszi.
M-torolt_forumozo
09-26-2013, 02:48 PM
Itt meg lehet nézni a 2. évadból 15 részt (http://www.history.com/shows/mountain-men/videos ), nekem egyébként szimpatikus sorozat (belenéztem, de még nem néztem végig egy részt sem).
/Most látom, hogy csak egy rész nézhetõ online :duhos: /
M-torolt_forumozo
11-08-2013, 08:47 AM
Végignéztem 2 évadot, nekem nagyon bejött ez a sorozat. :thumbup A sok nézõcsalogató rizsát ( minden milyen veszélyes, kamu farkasüvöltés, próbálják izgalmasabbá tenni a részeket) megértem, nekem nincs ezekkel semmi bajom. A túlélés törvényeiben is ez megy, egyszerûen ezt nézik az emberek, ha azt mutatnák ahogy Tom órákon keresztül dolgozik a bõrrel, vagy Eustace hogy farag gerendákat kézi szerszámokkal szintén órákig, akkor gyanítom hogy elég kevés nézõ lenne. A kedvencem Eustace, rengeteg sok hasznos dologhoz ért (kovácsolás, régi faházépítés, kézi szerszámok használata, hajóépítés stb.) és öröm nézni ahogy tevékenykednek mindig valamit a ház körül. Tom is érdekes fazon, kár hogy a 3. évadban már nem lesz benne. Marty meg Charlie sokszor unalmasak, de pl. a 2. évadban mikor Marty kabint épített, az érdekes volt. Szóval én továbbra is nézni fogom a sorozatot, remélem az új szereplõk is érdekesek lesznek. :)
nézem én is a sorozatot, amikor tudom és tetszik is. nekem is az tûnt fel, hogy ezeknek az embereknek az élete folyton nagyonizgalmasnak, nagyonveszélyesnek van beállítva. talán inkább kemény, ugyanakkor gyakran egyhangú, unalmas--emiatt nézhetetlen is. tán ezért is muszáj farkasüvölteni és szúrós szemmel, aggódva körülkémlelni. nem mondom, a medve, az éhség, a hideg pl. igazán valós veszély, de akkor is. azon gondolkodtam, hogy mennyi mindenre van szükségük a boldoguláshoz. mini civilizáció veszi õket körül (motorfûrész, motoros szán, repülõgép, villanypásztor, stb.)és még így is kemény az életük. ezek után felmerült bennem a kérdés, hogy egy akármilyen gondosan összerakott inch-bag-gel a hátamon mennyi esélyem lenne hosszú távú túlélésre. semennyi. sem alaszkában (asszem hamar elintézne egy medve), sem Mo-on. :(