PDA

View Full Version : Média és sajtó hazugságai, viselkedése

Oldalak : 1 [2]

TMIB
03-09-2020, 05:10 AM
Úgy tűnik hogy Trumpék nem csak a CNN-t, hanem a New York Times-t és a Washington Post-ot is beperelték. A CNN úgy adta le a hírt mint "vélemény-cikket", de teljesen olyan formában mintha tényeket közöltek volna vele. Trumpék telefonon felhívták őket és helyreigazítást követeltek tőlük, de a CNN ezt megtagadta. Tehát tudták hogy amit leírtak az nem igaz, és azt is tudták hogy ezzel a hazugsággal ártanak Trumpéknak, de akkor is fent hagyták a cikket változtatás nélkül.

Most persze aggódnak és azt állítják hogy "a Trump kabinet perekkel próbálja megfélemlíteni a sajtót és a médiát". A valóság viszont az hogy hazudoznak folyamatosan és nem tetszik nekik hogy az áldozataik most pereskedni kezdtek. (Ne felejtsük el hogy a múltkor a középiskolás srácokkal szemben is nagyon csúnyát buktak.)

https://www.youtube.com/watch?v=A3Hmxkdavck

Ged
03-26-2020, 09:25 PM
Pár napja olvastam ezt a cikket arról, hogy szinte egész Európában készenlétbe helyezték a katonaságot. Megjelentek az utcákon az egyenruhások, katonai jármûvek. A cikkben fel sem merül, hogy ez rossz, sõt a végén felteszik a kérést, hogy vajon mit lép a Honvédség. Ez a Portfolió cikke, ami egy enyhén baloldali, kormánykritikus portál.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200321/europa-mar-katonakkal-harcol-a-koronavirus-ellen-mit-lep-magyarorszag-420645

Erre ma olvasok egy cikket (blog bejegyzést) az Indexen, hogy közeleg az államcsín, katonai diktatúra: katonákat vezényeltek ki a civilek ellen. Alcím: még Ukrajnában sincs ilyen. Persze, mert Ukrajnában a keleti fronton vannak minden nélkülözhetõ katona. Egyébként más országot nem tudtak volna találni, mert minden nyugati demokratikus országban kint vannak a katonák. De az nem baj, csak az fáj neki hogy itt feltûnik egy pár katonai járõr. Egy ilyen barom hangulatkeltõ írások nagyon tudnak irritálni. :duhos:

https://cimlap.blog.hu/#bloghu/bekialtas/2020/03/25/bekialtas_lopakodo_allamcsiny

WestBam
03-27-2020, 08:10 PM
Mielõtt az indexet meglincseled: a blog.hu tök független felület, simán lehet, hogy a "Bekiáltás" blog tulaja az egyik irányba elkötelezett és ezért ír ilyen cikkeket. Van ott elég sok ilyen-olyan oldali pártnak szimpatizáns blogja, ahonnan naponta ömlik a szemét. Polgi választás idején volt ott bõven politikai blog amik hirtelen igen aktívakká váltak, azóta meg talán teljesen el is tûntek.

Ged
03-27-2020, 09:23 PM
Én nem akarom meglincselni az Index-et, többet olvasom mint az Origo-t. Be is írtam zárójelbe, hogy blog bejegyzésrõl van szó. A "barom" minõsítést is az írás kapta, nem a portál. De az Indexen jelent meg, ami több millióan olvasnak. Már csak az hiányozna, hogy pár ezer begõzölt agyú idióta az utcára menjen tüntetni a katonák jelenléte miatt.

WestBam
03-27-2020, 09:40 PM
Sajnos a címlapra a szenzációhajhász dolgok kerülnek ki, ezért mehetett ez is oda. Nekem eddig talán 4 cikkem jutott ki, egy nap alatt még az elemlámpa témára is kíváncsi volt 20-50e olvasó.
A másik verzió, hogy befizetsz egy címlap csomagot, és kiteszik. Pénzbõl (kattintásból, reklámból, fizetett cikkekbõl) élnek. Pénze meg annak van erre aki akarja/akinek érdeke ezt diktálja...

BragBOL
03-27-2020, 09:43 PM
Már csak az hiányozna, hogy pár ezer begõzölt agyú idióta az utcára menjen tüntetni a katonák jelenléte miatt.

Libabõrös leszek ettõl ám, ugyanis tegnap néztem ezt az elõrejelzést, ahol asszem szeptemberben vagy valamikor õsszel jelez polgárháborús hangulatot!
https://www.youtube.com/watch?v=TG5gs3tq70s

fater.lajos
03-30-2020, 03:16 PM
SGY adott Budapestnek 1 millió Eurót a koronavírus ügyekre.
Mészáros elõtte két nappal 1 milliárd Forintot Magyarországnak koronavírus ügyekre.
Melyik nagyvonalúbb?
Mindkettõ megtalálható a saját oldalának lapjaiban. A másik oldalról meg mindkettõ hallgat...

Ged
03-30-2020, 03:24 PM
Mészáros a magyar adófizetõk pénzén gazdagodott meg, Soros az világ kis- és nagy befektetõit húzta le.
Mészárosnak elemi érdeke, hogy itthon ne legyen államcsõd, éhséglázadás, rendszerösszeomlás. Soros talán még shortolja is az országot.
Mészáros csak egy stróman, nem lehet valami pengeagyú, de Soros okos és befolyásos.

fater.lajos
03-31-2020, 09:57 AM
Nem akarok veled vitatkozni, mert nagyjából igazad van.
SGY. Pénzügyi bûncselekményei miatt nem kívánatos személy Izraelben. A font bedöntési kísérlete simán belsõ információkkal való pénzügyi machináció. Az ukrán és macedón belpolitikába és a gazdaságba való beavatkozása sem tisztességes. A befektetési alapok, offshore cégek, a családi alapítvány, a hozzá hû vagy általa alpított "szabad" alapítványok finanszírozása és a spannoltjainak finanszírozása sem a tisztességrõl, hanem adóelkerülésrõl, haszon optimalizálásról szól. (A 2. vh. után azokat a cégeket, személyeket is megbüntették, akik nem fegyvereket gyártottak, de igen jól kerestek a háborúból. És igazuk volt, mert az sem volt tisztességes.)
Szóval az én szememben bárki aki elvesz a közösségtõl bármi módon az nem tisztességes. Hogy azt adónak, tõkepiaci nyereségnek, vagy "jó üzletnek" hívják.
---Mindegy hogyan csinálja és a saját neve alatt vagy mások mögé bújva.
MK. mögött pedig ott van egy agy. Nem tudom ki és lehet hogy nem egy. De ott van, az tuti. De legalább a vagyona többségében itthon van...

TMIB
04-07-2020, 04:14 AM
Szerintem kimaradt a magyar sajtóból de ilyen is volt...

A sztori, hogy Trump mondta hogy a chloroquine tartalmú gyógyszer esélyes hogy megfékezi majd a Covid-19 vírus miatti szenvedést és ígéretesek az eredmények. Erre egy nõ fogta az akvárium-tisztító szert aminek hasonló volt a neve a chloroquine-hez és megitatta a férjével, aki abba belehalt.

Az egész Demokrata párti amerikai sajtó és média rámozdult a sztorira és elõadták hogy a nõ azért itatott a férjével chloroquine tartalmú akvárium-tisztítót, mert a nõ Trump szavazó és bízott Trumpban.

Na ebbõl nagyjából semmi nem igaz, az egész csak álhír, propaganda.

Az említett nõ egyáltalán nem támogatta Trumpot, sõt, 2016-ban Hillary-nak fizetett ki kampányadományokat. A nõnek mindenféle mentális betegsége van és már 2012-ben el akart válni a férjétõl.

Tehát az hogy a nõ megitatta a férjét (tulajdonképpen) méreggel, az inkább csak egy egyszerû gyilkosság, aminek semmilyen politikai alapja nem volt.

A nõ is ivott belõle, aztán interjúkat adott amiben hazudozott arról hogy õ Trump támogató, holott bizonyított hogy nem az (sõt, az ellenkezõje, keményvonalas Demokrata) és olyanokat mondott hogy "senki ne higgyen Trump elnöknek".

Crowder fel is hívta az NBC TV csatornát hogy a hamis hírt amit leadtak, nem-e akarják kijavítani, hiszen az egész nem igaz és szívesen átküldi a bizonyítékokat is meg mindent. A (szerkesztõ?) nõ mellébeszélt, majd rácsapta a telefont. Ezzel így bizonyítva is van hogy az NBC-nek nem a valódi hírek a fontosak, hanem a propaganda.

https://www.foxnews.com/politics/arizona-woman-fish-tank-cleaner-trump-democrat

https://www.redstate.com/elizabeth-vaughn/2020/03/31/remember-the-woman-who-fed-her-husband-fish-tank-cleaner-and-he-died-turns-out-theres-more-to-it/

https://www.youtube.com/watch?v=-n4Ed9SD4Q0

TMIB
04-17-2020, 12:01 AM
A CNN lehozott egy hosszú cikket arról hogy Elon Musk egy szemét, mert azt ígérte hogy lélegeztetõgépeket fog gyártani és odaadja majd a kórházaknak, de Elon Musk ezt az ígéretét sosem teljesítette. Érdekes, hogy errõl Elon Muskot és a kórházakat nem kérdezték meg, csak a kaliforniai kormányzót, akinek semmi köze a témához. Elon Musk meg nézett egy nagyot hogy megint besározza a sajtó/média a nevét, és kórházak leveleivel bizonyította be hogy már egy csomó lélegeztetõgépet átadott.

https://www.cnn.com/2020/04/16/business/elon-musk-ventilators-coronavirus/index.html

A valóság az hogy több kórház még Twitteren is beszámolt arról hogy megkapták a Tesla lélegeztetõgépeit.

Musk 50 kórház nevét is kitette és hogy melyik hány gépet kapott. Ez csak néhány kórház, de ennél több is van aminek küldött: https://twitter.com/elonmusk/status/1250844985433272320

https://www.foxnews.com/media/elon-musk-cnn-ventilators

https://www.theblaze.com/news/elon-musk-blasts-cnn-after-it-reports-he-didnt-deliver-on-ventilators-cant-believe-cnn-still-exists

Persze ha valaki beírja a témát a Google-ba akkor az elsõ találat a CNN Tweetje arról hogy Musk nem adott lélegeztetõgépet senkinek, illetve a második találat a CNN cikke ugyanerrõl. Így kell álhíreket gyártani...

https://www.youtube.com/watch?v=Cg7yRFHwdbs

Dream_walker
04-17-2020, 05:49 AM
Musk beperelhetné pármilliárd dollárra õket, és akkor meglenne a SpaceX költségvetése két évre elõre.
Musk azért kicsit jobban érzékeny lehet a "hitelrontásra", mint egy random átlagember, és valószínûleg megfelelõ ügyvédeket is meg tud fizetni, így akár reális is lehet a milliárdos kártérítés.
Minden olvasó után egy dollár a cnn-tõl, meg a guglitól, innentõl már csak a netes forgalmat kell lecsekkolni :D Aztán majd elgondolkodnak, hogy érdemes-e a továbbiakban is ilyent csinálni.

Legalábbis én ezt tenném, ha én lennék Musk. Ha már híres és gazdag az ember, legyen valami elõnye is (mármint a krva sok pénzen kívül :D ).

TMIB
04-17-2020, 04:52 PM
Én is ezen gondolkodtam, hogy elkezdhetne õ is perelni. A múltkori per bizonyította hogy még egy 17 éves is nyerhet a CNN és a többi ellen. :)

https://i.imgur.com/meEejR3.jpg

TMIB
05-27-2020, 05:40 AM
MSNBC riportere kint a szabadban, magyaráz a stúdiónak hogy az emberek milyen felelõtlenek hogy nincs maszk mindenkin. Rámutat a kamerával egy fickóra, hogy "nézzék, rajta sincs maszk".

Ekkor a fickó visszaszólt neki hogy:

- A maga kamerásán sincs maszk. A stábja fele nem visel maszkot!

Erre a riporter hebeg-habog, a stúdióban a nõ meg gyorsan eltereli a szót a helyzetrõl.

https://www.facebook.com/watch/?v=849238185561967

:haha:

Ged
06-04-2020, 07:30 PM
https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/06/04/trump_ugyan_bibliaval_pozolt_de_a_vele_parhuzamba_ allitott_hitler_nem/

Trump ugyan Bibliával pózolt, de a vele párhuzamba állított Hitler nem, azon a képen ami több Facebook-, Instagram- és Twitter-posztban kezdett el terjedni. Ezt (is) meghamisították.

TMIB
06-08-2020, 03:48 PM
Gyönyörû példa a manipulálásra ahogy az EuroNews az "All Lives Matter" tábláról fehérrel kicenzúrázta/kitakarta a feliratot a riport végén.

https://www.youtube.com/watch?v=NU7PMp8ZkyA

Aki a táblával állt az Ecsenyi Áron, a Libertárius 75% párt elnöke. Facebookon azt írta hogy egy nõ is rátámadt a felirat miatt.

Dream_walker
07-25-2020, 07:08 AM
Ez egy vegyes téma, mivel alapvetõen a pénzrõl, vagyonról szól, illetve az egyik elterjedt tévhitrõl ezzel kapcsolatban. És azért média, mert a média az, amelyik ezt a tévhitet a végletekig kimaxolja és folyamatosan köztudatban tartja a feszültségkeltés miatt. Nem hosszú, érdemes elolvasni.

És igen, bitcoinos oldalon van, de szó sincs benne a bitcoinról :)

https://bitcoinegyetem.hu/2020/07/25/mi-okozza-a-szegenyseget/

Szóval, mikor valahol, bárhol azt olvassátok, hogy a gazdagok miatt van szegénység, és ezen például segíthetne az, ha a gazdagok több adót fizetnének, akkor nyugodtan gondolhattok arra, hogy nem, és nem :D

st.jimmy
07-25-2020, 03:12 PM
Érdekes olvasmány... Kedvem támadt tõle írni (nem értek egyet az általam a sorok közül kiolvasott dolgokkal), de inkább megyek és dolgozok egy kicsit.

TMIB
09-11-2020, 07:07 AM
Facebookon van valami magyar "LGBT hírportál". Megjelent, mert egy ismerõsöm kicsit kiosztotta õket, és ezért megjelent nálam is hogy oda kommentelt. Sok külföldi hírrõl írnak, de többnyire csak liberális szemszögbõl. Ahogy nézem hiába támadt a Black Lives Matter 3x LGBT tagokra az elmúlt 2-3 hétben, azokról nem írtak egy szót sem.

Most odakommenteltem nekik a híreket, persze elég esélytelen hogy valóban írjanak a támadásokról valamit.

st.jimmy
09-11-2020, 09:08 AM
Ilyenkor én kíváncsi lennék, ha bemutatnád, hogy mit írtál, mert most csak azt látjuk, hogy Te hogyan ítéled meg amit leírtál, de a primer forrás kikeresése nagyon macerás lenne.

Egy screenshot az ilyenekhez? A fentebbi postodból akár ezt a részt meg is spórolhatnád vele:
"Most odakommenteltem nekik a híreket,"

Hiszen látszana a screenshotból, hogy odakommenteltél.

TMIB
09-11-2020, 05:11 PM
Az "Amerikai hírek" topicban benne van a 3 támadásról a hír amit bemásoltam nekik.

A 3 transz nõ megtámadása, a "Walkaway" mozgalom vezetõjének megtámadása Washington DC-ben és ugyanõ megtámadása pár nappal ezelõtt.

TMIB
09-11-2020, 05:42 PM
Az egyik hozzászólásom megoldották annyival hogy törölték. Érdekes LGBT hírportál amelyik nem akar LGBT híreket.

Arról írnak hogy 300 meleg vonult fel énekelni és körutazást tesznek a homofób déli államokban... Arra írtam hogy az LGBT 18%-a konzervatív és hogy nem a "redneck"-ek verték az LGBT-t az elmúlt 3 héten, hanem 3 támadás történt amit a BLM követett el. Tények, de ez túl sok nekik és úgy tûnik hogy látni sem akarják. Beírtam nekik újra. Lássuk, mi lesz. :)

P. Dude
09-11-2020, 06:20 PM
Ott lehet a gond, hogy az emberek többsége nem akar beszélgetni. Furcsa, de úgy írnak beszélgetõs közegbe, hogy közben nem is ez a céljuk. Sok ilyen embert ismerek személyesen is, õk szóban is így kommunikálnak. Sokszor meg sem próbálják leplezni, hogy nem a reakciód érdekli õket, csak közölni akarnak valamit. Egyébként teljesen függetlenül attól, hogy téged érdekel-e a közlendõjük. Valószínûleg õk facebookon stb. sem várnak választ. Elég fura dolog, de nem nagyon lehet vele mit kezdeni, azt hiszem.

Még politikán, filozófián kívüli témákra is igaz ez. Volt olyan, hogy online közegben beszélgettem mondjuk egy tárgyról. Leírtam, hogy milyen paraméterekkel keresem, és miért olyanokkal. Erre voltak akik nem arra reagáltak, amit írtam, hanem elkezdtek gyõzködni, hogy az miért lesz "jó" nekem más paraméterekkel is. Akkor udvariasan beírtam, hogy köszönöm a segítséget, de én azokkal a paraméterekkel szeretném, és megint leírtam, hogy miért. És, hogy ebben szeretnék tanácsot kérni. Erre tovább írogatták, hogy "nem értik a problémát", mert amit õk javasolnak ... és így tovább. Pedig nem volt semmiféle "probléma". :haha: Az ilyeneket felhúzzák, mint a játékot, és mondja, mondja ugyanazt.

st.jimmy
09-11-2020, 07:40 PM
Az egyik hozzászólásom megoldották annyival hogy törölték. Érdekes LGBT hírportál amelyik nem akar LGBT híreket.

Arról írnak hogy 300 meleg vonult fel énekelni és körutazást tesznek a homofób déli államokban... Arra írtam hogy az LGBT 18%-a konzervatív és hogy nem a "redneck"-ek verték az LGBT-t az elmúlt 3 héten, hanem 3 támadás történt amit a BLM követett el. Tények, de ez túl sok nekik és úgy tûnik hogy látni sem akarják. Beírtam nekik újra. Lássuk, mi lesz. :)

Az a helyzet, hogy el tudom képzelni, hogy "nem aszertív módon" fogalmazod meg ezzel külön kihívás elé állítva õket. Mint a legutóbb, már nem is emlékszem milyen ügyben...

Nem mindegy egy tény tálalása, különösen, ha kívül van a szokásos buborékon. Természetesen jogodban áll úgy tálalni ahogy neked tetszik, ez a szabad véleménynyilvánítás, ugyanakkor ha itt tálalod nekünk, hogy mit tettél, de hallgatsz bizonyos részletekrõl, az visszatetszõ

Bár ez csak egy fórum, de ez egy baráti jellegû tanács részemrõl, mert szimpatikus a legtöbb megközelítésed és a szorgalmad (köszönöm a munkát ezúttal is amit a fórumba fektetsz), de a múltkor csalódtam.

Természetesen nem kell miattam máshogy csinálnod a dolgokat, hogy én ne csalódjak. Ez a saját integritásod miatt lehet érdekes, kvázi, ha teszel valamit merd megmutatni, ne bemutatni (másképp).

P. Dude
09-11-2020, 07:53 PM
Annyit tennék hozzá, hogy amikor a Kaliberrel volt ugyanilyen beszélgetése TMIB-nek, akkor én ugyanígy érdeklõdtem a konkrétumok iránt, és TMIB rögtön be is linkelte a facebook beszélgetést, ahol el tudtam olvasni az egészet eredetiben. Vagyis szerintem nem arról van szó, hogy "hallgat részletekrõl". Annak amúgy sem lenne sok értelme, hiszen meg lehet keresni mondjuk ezt az LMBT hírportált is.

TMIB
09-11-2020, 08:04 PM
A lényeg hogy ott a forrás és azt használva tökéletesen olyan cikket írhatnak a hírbõl amilyet akarnak, végül is a lényeg hogy az alapot ne hazudják el. Ha hírportál, akkor az a dolguk hogy hírt adjanak, ha LGBT hírportál, akkor miért ne számolnának be az LGBT érintõ komoly problémáról/eseményekrõl?

A lényeg annyi hogy:

3 esetben ért támadás LGBT embereket a BLM által, az elmúlt 3 hét alatt. Errõl van sok videó a helyszínrõl, úgyhogy megtörtént és bizonyított.

Hogy ezt hogy akarja tálalni az LGBT hírportál az rajtuk áll. Ha nem ír semmit ezekrõl a támadásokról és elhallgatja, akkor viszont nem LGBT hírportál portál, hanem teljes mértékben egyoldalú politikai portál, aki teljesen szubjektíven ad hírt dolgokról, míg sok mindent inkább elhallgat, ha az a hír nem fér bele a politikai nézeteikbe.

Hogy lendülettel írok az azért van, mert irritál a totális szubjektivitás. Ha Trump hülyeséget csinál az én ugyanúgy megírtam itt. (Iránnal összebalhézás, egy személyt lerakétázott a Pentagon amiben Trump benne volt.) Ezekkel nagyon nem értettem egyet és kritizáltam is érte, nem volt elhallgatás.

A sajtó és a média megérdemli a kemény kritikát, mert abszolút hulladék munkát végeznek. Az hogy az MTI-tõl kimásolják a híreket az nem híradás. Az hogy nem hajlandóak semminek utánanézni, nem fordítanak, nem néznek meg egy hírt több forrásból, az szintén nem híradás és nem munka. Én ha hallok valamit akkor megnézem a CNN és a Fox elõadásában is, hogy lássam hogy mi lehet a valóság, mire van bizonyíték, mi az forrás nélküli állítás bizonyítás nélkül, melyik része újságírós konteó és melyik valódi, stb.

A múltkor úgy emlékszem hogy vádlón írtam hogy "bezzeg errõl nem ír a sajtó" és az után idéztem be a hírt és a forrást. Mire törölték és továbbra sem adtak hírt róla. (Ha jól emlékszem akkor kaptam kritikát.) De a lényeg a lényeg, hír nem lett belõle akkor sem.

Persze ha valamit én nem tudok jól egy hírben én szívesen veszem az építõ kritikát és kiigazítást, illetve azt is szívesen veszem ha valaki forrással együtt itt oszt meg híreket (akár úgyis ha kormánypárti vagy ellenzéki stílusban teszi, még úgy is ha nagyon vehemensen). :)

TMIB
09-11-2020, 08:10 PM
Ok, beidézem:

"Látom ez ilyen LGBT híroldal. Arról írtatok hogy a "Walk Away" LGBT tagjaira támadt a BLM? Nem is egyszer, hanem 2 hónap alatt már kétszer. És amellett 3 transgendert is összevertek, miközben kiabálták hogy "BLM!".
Ha tényleg fontos az LGBT, meg a valós híradás, akkor ugye hírt adtatok ezekrõl? Elég nagy hangja volt mindhárom támadásnak."

Ez után kerestem rá és semmilyen hírt nem találtam egyik támadásról sem, nem hogy mindháromról.

Majd mikor nem találtam, ennyit írtam:

"Tessék, ha akartok komoly dolgokról hírt adni."

És bemásoltam szóról-szóra azt a 3 hírt amiket említettem, az "Amerikai Politika" topicból.

Nem volt vádló hangnem, persze nem is lepõdtem meg hogy ami akkora hatalmas port kavart itt nálunk, arról nem szóltak semmit, miközben teljesen érdektelen híreket posztolnak teljesen szubjektíven arról hogy Amerikában meleg kórus megy déli államokba mert hogy "Trump Trump Trump". Persze, Trump, aki sosem volt a melegek ellen és LGBT zászlóval állt a színpadon 2016-ban. Szubjektivitás. :)

- Még azt megkérném, hogy ha valamit én is túltolok, rosszul mondok, vagy simán "nem jó" amit vagy ahogy írok, akkor szóljatok. A pozitív kritikán nem megsértõdöm, hanem szívesen veszem. :thumbup Pl. elõfordul hogy utólag én is észreveszem hogy valamit máshogy kellett volna megfogalmaznom.

P. Dude
09-11-2020, 08:25 PM
Egyébként nem szabad összekeverni a homó/bi/leszbi szatellitkultúrát/közösséget, és a magát "LMBT-nek" hívó politikai szervezõdést. Utóbbitól ne várj semmiféle korrektséget. Szimpla neokomcsik, és semmi közük a melegek jogaihoz, érdekeihez, problémáihoz. Aki az õ aklukból irtja a homókat, az náluk tabu. Ezért nem sláger ott Jagoda (https://moszkvater.com/hogyan-leplezte-le-jagoda-a-melegek-osszeeskuveset/), ezért nem téma a mai csecsen helyzet (https://amelegedo.blog.hu/2017/05/13/emberi_jogi_krizis_helyzet_csecsenfoldon_oroszorsz agban), stb. (Hogy az érzékenyebb témákat, mint pl. judaizmus, ne részletezzem.)

P. Dude
09-11-2020, 08:30 PM
Ja és persze a valódi problémákról, témákról sem beszélnek soha. Amikrõl például az általuk ignorált Bereczky Tamás (https://24.hu/belfold/2017/07/18/hivhatjuk-hazassagnak-a-tarsadalom-szemeben-ket-ratyi-lesz-aki-egyutt-el/) szokott.

st.jimmy
09-12-2020, 11:47 AM
Ok, beidézem:

"Látom ez ilyen LGBT híroldal. Arról írtatok hogy a "Walk Away" LGBT tagjaira támadt a BLM? Nem is egyszer, hanem 2 hónap alatt már kétszer. És amellett 3 transgendert is összevertek, miközben kiabálták hogy "BLM!".
Ha tényleg fontos az LGBT, meg a valós híradás, akkor ugye hírt adtatok ezekrõl? Elég nagy hangja volt mindhárom támadásnak."

Ez után kerestem rá és semmilyen hírt nem találtam egyik támadásról sem, nem hogy mindháromról.

Majd mikor nem találtam, ennyit írtam:

"Tessék, ha akartok komoly dolgokról hírt adni."

És bemásoltam szóról-szóra azt a 3 hírt amiket említettem, az "Amerikai Politika" topicból.

Nem volt vádló hangnem, persze nem is lepõdtem meg hogy ami akkora hatalmas port kavart itt nálunk, arról nem szóltak semmit, miközben teljesen érdektelen híreket posztolnak teljesen szubjektíven arról hogy Amerikában meleg kórus megy déli államokba mert hogy "Trump Trump Trump". Persze, Trump, aki sosem volt a melegek ellen és LGBT zászlóval állt a színpadon 2016-ban. Szubjektivitás. :)

- Még azt megkérném, hogy ha valamit én is túltolok, rosszul mondok, vagy simán "nem jó" amit vagy ahogy írok, akkor szóljatok. A pozitív kritikán nem megsértõdöm, hanem szívesen veszem. :thumbup Pl. elõfordul hogy utólag én is észreveszem hogy valamit máshogy kellett volna megfogalmaznom.

Nem találom a hírportált, pedig rákerestem a facen

Ez most nem volt olyan agresszív, mint a múltkori, bár a nyitás még mindig kicsit érdekes...

Lehet, hogy ez Nekik olyan, mintha idejönne valaki és beírná a tartós élelmiszerek topicba, hogy "Látom ez ilyen raktározós, felkészülõs emberek gyülekezete. Tudtátok, hogy egy nagyobb meteorbecsapódást úgyse tudtok túlélni? Itt egy link errõl -link-".
Az egy dolog, hogy mi nem küldenénk el azonnal egy ilyen arcot a francba, de azért nehezen üdvözölnénk egy ilyen indítást és az elsõ perctõl kezdve lógna a levegõben a kitiltás, mert arra gondolnánk, hogy jó eséllyel olyan destruktív lesz, mint már volt 1-2 ember itt.

P. Dude
09-12-2020, 11:56 AM
Nem találom a hírportált, pedig rákerestem a facen

Ez lehet az:

https://m.facebook.com/groups/2039019166395946/

Azt írtam be a gugliba, hogy facebook lmbt hírek, úgy adta ki.

TMIB
09-12-2020, 05:30 PM
Nem ez volt, hanem valami "Humen" vagy mi volt a neve. Végül is mindegy, szerintem amit te linkeltél azon sem írtak róla. Nem keresgélek rajta, de meglepne ha akár egy szót is lehoztak volna bármelyik három támadásról.

P. Dude
09-12-2020, 05:38 PM
Akkor majdnem eltaláltam, mert amit belinkeltem, az a Humen csoportja.

st.jimmy
09-14-2020, 03:19 PM
Nekem úgy tûnik egy kis görgetés után, hogy ez egy lelkesítõ, támogató, csak pozitív dolgokat megosztó hely. Még annyi negativitás is kilógott, hogy ahol megosztották, hogy valamilyen kisebbségi kvótákat vezetnek be filmek gyártásánál, ott volt aki (meleg) azt fejezte ki, hogy nem örül neki. Nekem nem tûnt úgy, hogy hírportálként értelmeznék magukat, inkább ilyen lelkesítõ közeg. Annyira nem várnám, hogy errõl beszéljenek...

Ha van egy hely ahol tényleg az LMBTQ-val kapcsolatos híreket gyûjtik és közlik, ott szerintem ez jogos elvárás. A "hírek és érdekességek" az globálisan szerintem az ifjúsági/kikapcsoló/pozitív mûsorokat, portálokat szokta jelölni, nem a híradót, vagy valós hírportált. Aztán lehet, hogy rosszul látom

TMIB
09-14-2020, 05:48 PM
Nekem úgy tûnik egy kis görgetés után, hogy ez egy lelkesítõ, támogató, csak pozitív dolgokat megosztó hely.

Halott férfirõl osztottak meg híreket, majd az olvasók elkezdték ott szidni egymást. Ebbõl gondoltam hogy ha van ott elvétve komoly hír is, ráadásul rengeteg az Amerikáról szóló, és amellett még Trumpoznak is, akkor esetleg beszámolhatnának az említett 3-ról is.

Nem tudom, az biztos hogy volt hozzászólásom amiben rákérdeztem, és az úgy hipp-hopp eltûnt.

Abban igazad van hogy többnyire ilyen színházi és filmes dolgokról írnak, az elején azért gondolkodtam én is hogy rákérdezzek-e a cikkek alatt vagy sem.

Én úgy sejtem hogy a többi helyen sem írtak róla semmit, de azért nem fogom az összes magyar LGBT FB hír-helyet felkeresni, ez is csak véletlenül jelent meg a hírvonalamon, mert az egyik FB ismerõsöm kommentelt az Oscar-díjazásról szóló poszt alá. :)

st.jimmy
09-15-2020, 09:15 AM
Jó lenne olyan valós hírportál, ahol nem annyira üt át az ideológia, de ez úgy fest hiánycikk. Szerintem részben ezért is járok ide

TMIB
09-18-2020, 03:45 AM
A végén úgy tûnik mégis igazam volt. Ránéztem a FB oldalukra, most hoztak le egy hírt valami Távol-keleti esetrõl, ahol egy férfi rátámadt egy transznõre. Tehát az a helyzet hogy írnak õk támadásokról, írnak politikáról, csak azokról a támadásokról nem, amik ugyan az LGBT ellen történtek, csak politikailag olyan helyrõl amit kínos lenne megemlíteni. Na mindegy... Ahogy a mondás szól, nincs új a Nap alatt. Sebaj, én megírtam és a többit is lefordítom ha újra történik, mert más úgysem fog róla beszámolni.

st.jimmy
09-18-2020, 05:33 AM
Én szurkolok a TMIB hírportálnak :D

Ha gondolod megyek lektornak

TMIB
09-18-2020, 06:50 AM
Itt van, bár új dolgot nem látsz rajta, mert csak azt másolom bele amit a fórumra is beírok az Amerika topicba. :) https://fuggetlenhirek.blogspot.com

TMIB
09-22-2020, 01:19 AM
Na. Az egyik dologról csak írtak amit odaírtam hozzászólásban az egyik FB posztjuk alá. Igaz, a szokásos szubjektív hangvétellel, de végül hírt adtak róla.

https://humenonline.hu/meglepoen-sok-meleg-ferfi-tamogatja-trump-ujravalasztasat/

A 3 másik ügyrõl egy szó sincs, de legalább ezt az egyet megírták. Ezek szerint érdemes volt nekik odadobni az infót a linkkel.

P. Dude
09-22-2020, 05:23 AM
Na. Az egyik dologról csak írtak amit odaírtam hozzászólásban az egyik FB posztjuk alá. Igaz, a szokásos szubjektív hangvétellel, de végül hírt adtak róla.

https://humenonline.hu/meglepoen-sok-meleg-ferfi-tamogatja-trump-ujravalasztasat/

A 3 másik ügyrõl egy szó sincs, de legalább ezt az egyet megírták. Ezek szerint érdemes volt nekik odadobni az infót a linkkel.

Finoman fogalmaztál, hogy "szubjektív hangvétellel" írtak... A "cikkükbõl" ordít, hogy máglyára küldenék a Trumpot támogató queereket.

TMIB
01-11-2021, 07:53 PM
Új szintre lépett az aljasság és hazudozás.

A FoxNews egyik (nem kicsi, hanem 1,5 millió feliratkozós) csatornája közzétett egy videó-beharangozást, a címe az hogy Trump fog beszélni majd arról hogy kitiltották, jön élõ adásban a Fox közvetítésében. Tömegével nyomták rá a tetsziket az emberek, várták hogy jön Trump és beszél majd a helyzetrõl.

Mi történt, megindult az élõ videó, és Joe Biden néhány másik bohóccal beszélt a Covidról.

Hamis, click-vadász címet adni egy videónak teljesen szembemegy a Youtube felhasználási feltételeivel. Persze ha a szabályok megsértésével Biden és a demokraták talpát nyalják, akkor el van nekik nézve. :rolleyes:

TMIB
01-11-2021, 08:58 PM
Itt meg is lehet csodálni a dolgot, ugyanis amikor történt, készítettem róla két screenshotot: https://imgur.com/a/qpzdnUX

https://i.imgur.com/mcniyHc.jpg

https://i.imgur.com/fSRyRJS.jpg

TMIB
01-27-2021, 04:52 AM
A NewYorkTimes hazudozott a Project Veritas-ról, be lettek perelve, és most kapálóznak a bírónál hogy ejtse a bíró az ügyet. Egyelõre úgy néz ki hogy a Project Veritas jól meg fogja tépni a NYT-t. :thumbup

https://www.youtube.com/watch?v=UMGFRRMdhQw

TMIB
01-31-2021, 12:26 PM
A múltat végképp eltörölni (sajtós verzió)

Az amerikai sajtót egyre-másra kapják rajta hogy a régi cikkeiket szépen átírogatják. Az egyik a Washington Post volt, õk egy nem túl pozitív cikket írtak át Kamal Harrisrõl. A kritikus cikket 2019-ben írták, amiben Kamala Harris dolgait és múltját feszegették, de azt egészet átírták most január 11.-én. Lebuktak vele és igen komoly botrány kerekedett belõle. Azt is állították hogy a cikket nem átírták, hanem csak kiegészítették a végét, viszont a nyomtatott verizó is megvolt sokaknak, így a hazudozás csak még inkább kínos helyzetet teremtett.

A valóság az, hogy a cikkbõl Kamala Harris ritka undorító "viccét" törölték. A felvetett téma az volt hogy elítéltek vízért és ételért könyörögnek, mire Harris röhögött.

A végén a Washington Postnál muszájból visszaállították az eredeti cikket.

https://www.foxnews.com/media/wapo-scrubs-kamala-story-of-embarrassing-jail-joke

https://reason.com/2021/01/22/the-washington-post-memory-holed-kamala-harris-bad-joke-about-inmates-begging-for-food-and-water/

P. Dude
01-31-2021, 06:03 PM
Talán ide passzol. Nem tudom, hogy mi történt mostanában a reklámokkal, de ez már egészen durva...

Az egyik dolog: lemaradtam valamirõl, és valakik felvásárolták az összes csatornát? Ilyen nincs, hogy ha elkezdõdik valahol a reklám, akkor bárhova átkapcsolok, ott is pont ugyanakkor megy.

A másik: volt régen az a poén, hogy "reklámunkat mûsorral szakítjuk meg", de ez most már valóság. Kábé egy ebédet meg lehet fõzni a blokk alatt...

A legdurvább pedig a net. Nem tudom, hogy mi történt, de talán egy éve van ez, hogy bárhova kattintok, utána még kettõt-hármat kell kattintanom, amíg elkezdhetem olvasni a tartalmat. Az alap, hogy a cookie fasságot akkor is megkérdezi, ha aznap már nyolcadszorra vagyok az oldalon. De mindenféle más ablakokat is elõdobál. Vagy azt kérdezi, hogy küldhet-e nekem értesítéseket, vagy feldobálja, hogy lájkoljam FB-n, vagy egyszerûen betol valami reklámot. Sokszor nem látni rajta az x-et sem a bezáráshoz, és nem tudok vele mit csinálni.

A YouTube-on meg akármit szeretnék nézni, az egy reklámmal indul. De utána van, hogy még egy reklám jön, és csak harmadszorra indul el a videó. Van olyan hirdetés, ahol valami 4 másodperc után át tudom ugrani. De vannak rövidebbek, amiket nem tudok átugrani, hanem le kell mennie annak a 10-15 másodperc fosnak. Bizonyos oldalakon ennél is jóval hosszabb reklámmal indul a videó, és nem lehet átugrani. Van olyan, hogy ha belekattintok a videóba, mert egy késõbbi pontját szeretném megnézni, akkor rögtön bead egy hirdetést.

És a leggázabb, amikor nézek egy videót - mondjuk egy zenét, vagy legutóbb például egy illuzionista izgalmas mûsorát -, és teljesen váratlan helyeken megszakítja a produkciót vagy a zenét egy automatikus reklám. Miközben már lement a videó elõtt is a kötelezõ hirdetés.

Nemrég láttam egy South Park epizódot, amiben a reklámok önálló entitások lettek, mesterséges intelligenciával, és az emberek leigázására készültek. :) Lassan ott tartunk.

P. Dude
01-31-2021, 06:08 PM
Ja, meg az egyik legrosszabb: még megy a videó, de már a vége felé van, és a YouTube telerakja a képernyõt ablakokkal, amiket nem lehet bezárni vagy eltüntetni, és kitakarják a videó utolsó másodperceit.

TMIB
01-31-2021, 06:52 PM
A tévérõl nem tudok mit mondani, nekünk az nincs.

A videók már teljesen tele vannak reklámokkal. Van amelyiknél percenként van 2 reklám. Nagyon túl van tolva az egész.

Én az angol nyelvû csatornámon csak 1-et teszek az elejére, és 1-et a végére. A hosszabb videókra sem teszek a közepére, mert irritáló. A rövidnél meg a videót eltakaró reklámokat nem teszem be, mert nem akarom idegesíteni vele a nézõket.

A múltkor egy böngészõben rákerestem valamire, és a másik böngészõben adta rá a reklámokat. Azt úgy hogy? :confused:

Dream_walker
02-01-2021, 07:11 AM
https://www.youtube.com/watch?v=HInOg12jMiY

TMIB
02-01-2021, 09:02 AM
A tegnapi tüntetés utána a sajtó és a média egy emberként (vagy gépezetként) esett neki az LA75 pártnak és Áronnak, aki szervezte a dolgot. Kaptak hideget-meleget, a kormánysajtótól és az ellenzéki összefogás sajtójától is. Meg a médiából, természetesen. Hogy "liberálisok", "baloldaliak", "szélsõségesek", stb. A Vadhajtások egész egyszerûen már a cikkük címében "lef*szfejezte" a szervezõt. Érdekes hogy még a Gõdény nevû is hosszasan írt arról, hogy elhatárolódik, miközben Áron kinézetén gúnyolódott a cikkében (pont õ!), és leírta hogy Áron volt már minden, tehát nem ért semmihez. Na és pont õ írja, aki volt már gyógyszerész, színész, pártpolitikus, megmondóember és vírusszakértõ is... Igaz õ nem sajtó, de a cikke akár annak is beillene. Érdekes, hogy Gõdényt mikor elvitték, akkor pont Áron és az LA75 párt volt a leginkább felháborodva, mivel nem értettek egyet Gõdény letartóztatásával.

Azt is állították hogy 13ezer ember igazolta vissza hogy ott lesz. Ez sem igaz. 3600 ember igazolta vissza. 13ezer ember csak bejelölte hogy érdekli a tüntetés témája.

A Mi Hazánkból 3-4 ember odament egy molinóval, persze errõl is kitalált dolgokat kezdett terjeszteni a sajtó. Mi szerint az LA75 szövetkezett Dúró Dórával és a szélsõjobbal, meg mittudomén. Origo, Index, Népszava, TV2, Bors, meg a többi, mind undorító, lejárató propagandát tolt. Érdekes módon a Mérce jelentett a tüntetésrõl a legnormálisabban. Ami meglepõ. Gondolom a kivétel erõsíti a szabályt...

Mellesleg Ecsenyi Áron már meg is kapta a rendõrségtõl a büntetést az elsõ tüntetés megszervezéséért. Fél millió forintot kell befizetnie. :hogymi:

TMIB
02-04-2021, 12:28 PM
Gõdény visszakapcsolta a hozzászólásokat. Rájött hogy visszás ha pont õ cenzúráz? Viszont ahol rákérdeztem hogy hová lettek a a hozzászólások az a komment pl. eltûnt. :haha:

TMIB
02-11-2021, 02:16 PM
HE?

"Kirúgták a Mandalorian egyik szereplõjét a holokausztot relativizáló bejegyzése miatt"

https://telex.hu/kult/2021/02/11/gina-carano-mandalorian-kirugas-antiszemita-bejegyzes-disney-star-wars-lucasfilm

Az ellenkezõjéért rúgták ki. Azért mert az antiszemitizmus és a kirekesztés ELLEN beszélt. A Telex meg hazudik.

Itt meg ami véletlenül kimaradt a Telex cikkébõl. Amit valóságnak hívnak.

https://thepostmillennial.com/hypocrisy-mandalorian-star-pedro-pascal-compared-trumps-america-to-nazi-germany

TMIB
03-10-2021, 09:18 AM
Trump nélkül nincs ki ellen uszítani, a valóságról nem írhatnak, a hazudozás pedig unalmas. Tehát mi történik?

A demokrata/balliberális hír TV csatornák nézettsége megzuhant, a hírportáljaik olvasottsága szintén, és emiatt tömegével rúgják ki az újságírókat, hírszerkesztõket, ilyen-olyan munkatársakat.

CNN, Bloomberg, Buzzfeed, Huffington Post és sok másik is bajban van.

https://www.youtube.com/watch?v=5xAWQZIY53Y

TMIB
03-22-2021, 07:19 AM
Nagyot bukott a balliberális Washington Post - hamis idézeteket írtak és úgy tettek mintha Trumptól idézték volna

A hamis idézeteket a Georgia-i telefonhívás sztorinak gyártották, persze szokás szerint névtelen forrásra hivatkozva. Mindenféle gyanús szövegeket írtak, és azt állította a Washington Post hogy azokat Trump mondta, viszont kikerült a telefonhívás rögzített változata és azokban semmi olyan nem szerepel amikrõl a Washington Post írt.

A december 23.-ai telefonhívás nem tartalmazta azokat a szavakat és kifejezéseket amik megjelentek a hírportál cikkeiben.

2 hónappal a cikkek után Georgia államtitkára nyilvánosságra hozta a telefonhívás hanganyagát. Kiderült hogy Trump egyáltalán nem mondott olyat hogy "találjatok csalást", sem olyat hogy "ha találsz, nemzeti hõs leszel".

Ezek helyett Trump csak azt mondta hogy valószínûleg történt sötét dolog a választásokon, illetve azt hogy "most az országban ez a legfontosabb ügy".

A Washington Post most fû alatt az összes cikkét átírta és törölte a hamis idézeteket.

Érdekesség, hogy a Washington Post két hónapon át állította azt hogy Trump bûncselekmént követett el, de az állítás a hamis idézeteken alapult amit a Washington Post talált ki...

És nem csak a sajtóról van szó. Úgy néz ki hogy a Georgia államtitkárság további hamis dolgokat szivárogtatott a WPostnak, amit õk tudtak is hogy nem igaz, mégis lehozták.

https://www.foxnews.com/media/washington-post-correction-trump-georgia-votes-election

https://thefederalist.com/2021/03/16/washington-post-accuses-trump-of-a-crime-based-on-fabricated-quotes/

https://www.dailywire.com/news/washington-post-exposed-for-reporting-fake-trump-quotes-everything-you-need-to-know

https://townhall.com/tipsheet/katiepavlich/2021/03/15/the-washington-post-makes-a-major-correction-about-the-georgia-election-n2586279

https://www.theamericanconservative.com/articles/something-rotten-in-the-georgia-secretary-of-states-office/

Az ABC megvágta (meghamisította) a Bidennel készült riportot

Bident arról kérdezték hogy mi legyen a New York-i kormányzóval akit sok nõ megvádolt azzal hogy molesztálta õket. Biden azt mondta hogy el kell ítélni, de amikor azt mondta hogy "Sok nõ viszont...", akkor eszébe juthatott hogy õt is megvádolták, és ott abbahagyta a beszédet és mást mondott helyette.

Ez történt az eredeti interjúban.

Az ABC tévécsatorna már a módosított változatot adta le, amibõl kivágták a kínos jelenetet.

https://www.youtube.com/watch?v=qXBA12fTc-A
_

_

P. Dude
03-22-2021, 03:25 PM
A Washington Post most fû alatt az összes cikkét átírta és törölte a hamis idézeteket.

Ez lassan a nyílt diktatúra szintje... És az általad itt megosztott hírekrõl általában nem hallunk a magyar sajtóban. Néhány ismerõsömnek el szoktam mesélni. Az embereknek itthon fogalmuk sincs, hogy mi megy az USA-ban.

Ez nagyon jó, hogy a Washington Post utólag átírja a netes cikkeit, és kész. Ez a mai netes világ egyik veszélye, Kevin Kelly egyik jelzett változási tendenciája a digitális technológián alapuló társadalomban:

"Flowing - tartalmilag jelenti ez egyrészt az egyre fokozódó változásban feloldódást, folyékonnyá válást a dolgainkban és a környezetünkben, másrészt ezek digitalizálódásával online áramlásuk egyre fokozódó teljessé válását."

(Pokol Béla 76.)

A netes tartalmak állandó változása ennek az egyik része. Azt veszem észre én is, hogy mintha ez gyorsulna. Lehet, hogy egy-két hónapja olvastam egy cikket a neten, de mire újra megkeresném, már eltûnt, vagy az egész oldal nem létezik már. Ugyanez képeknél, videóknál, stb. Vagy - ahogy a Washington Postnál látjuk - esetleg két hónap múlva már gyökeresen eltérõ az eredeti cikk szövege. Ezért most már mindent rögtön elmentek a gépemre.

Ezt azért is látom veszélyesnek, mert a Kelly által jelzett változási tendenciák között az accessing is szerepel:

"Accessing - az elõbbiek révén egy új oldalt jelent a digitális társadalomban a dolgok tulajdonlásán túl egyre inkább a tartalmakhoz való folyamatos hozzáférés megszerzése. Nem fix dolgokat kell már megszerezni, hanem a szolgáltatást, a mindig változó tartalmak folyamatos elérését. A tulajdon helyett így a hozzáférés a digitális társadalomban a fõ forrás. A mindenoldalú okossá válás a dolgokban, és rákapcsolódás az internetre, illetve ezáltal az információs felhõk szerverfarmjaira, használati dolgaink tulajdonlása helyett megfelelõbbé teszi a puszta hozzáférés biztosítását. A tulajdonlás és a birtoklás csak azért volt mindeddig fontos, mert csak így tudtunk ezekhez bármikor biztosan hozzáférni."

(Pokol Béla 82.)

Lehet, hogy én régimódi vagyok, de én a tulajdonlástól nyugszom meg. :) Pontosan azért, mert "flowing" van, és amit nem mentek el a gépre, az legközelebb már vagy nem létezik, vagy nem találom meg a milliárdnyi, állandóan változó tartalom között. Plusz a hozzáférés középpontba állítása szerintem súlyos visszaélésekre adhat lehetõséget. Ha mindent a hozzáférésre építünk, akkor nagy hatalmat adunk annak, aki bármikor elvághatja a hozzáférésünket.

P. Dude
03-25-2021, 05:46 PM
Megérkezett a Telexhez a cseh milliárdos által megígért 200 ezer euró (https://media1.hu/2021/03/25/telex-200-ezer-euro-bakala-tamogatas-megerkezett/)

"A Telex az összeg megérkezése kapcsán most újra hangsúlyozza, hogy Bakala nem szerez tulajdonrészt, ez nem befektetés a részérõl, hanem szimpla támogatás, és ezért nem kér semmit cserébe, csak a korrekt, kritikus, kíváncsi újságírást akarja támogatni."

TMIB
03-25-2021, 07:17 PM
Ha valóban azt akarja támogatni, akkor inkább nekem kellett volna hogy küldje a pénzt, meg a béna kis "Amerika-hírblogomnak". Én legalább belefektetek egy kis idõt hogy megnézzem hogy igaz-e amit leírok.

Amúgy teljesen reális hogy valaki 200ezer Eurót odadob egy újságnak, mindenféle politikai hátsószándék nélkül. Persze ha a Telex állítja, akkor biztos igaz. :gonoszrohog:

P. Dude
03-25-2021, 07:31 PM
Nem tûnik túlzottan függetlennek:

A Central Médiacsoport tulajdonosával üzletelt a Telexet támogató cseh milliárdos (https://www.vg.hu/vallalatok/reklam-es-media/a-central-mediacsoport-tulajdonosaval-uzletelt-a-telexet-tamogato-cseh-milliardos-3094496/)

"Üzleti kapcsolatban állt Zdenìk Bakala cseh üzletemberrel Varga Zoltán, a Central Csoport tulajdonosa. Az utóbbi mûködteti a 24.hu hírportált, amelyik elsõként szivárogtatta ki az Index.hu-nál felmerült átalakítási terveket."

P. Dude
03-26-2021, 07:21 PM
Ez ide is jöhet, és az amerikai fegyvertartáshoz is, de talán inkább ide passzol:

Így “tájékoztat” (félre) az Index a fegyvertartásról! (http://www.kaliberinfo.hu/hirek/igy-tajekoztat-felre-az-index-a-fegyvertartasrol/)

TMIB
08-21-2021, 04:23 AM
Ez is szép.

A sajtó és a média teljesen megvágja és átírja Biden nyilatkozatait. Dolgokat kitörölnek, néhol csak szavakat, míg máshol egész mondatokat. Meg átírják az egészet, hogy értelme legyen, mert amiket Biden valójában mond, az egy nagy katyvasz, ha a saját életérõl vagy családjáról mond valamit, már annak sincs értelme, hát még amikor poliitkai dolgokról kérdezik...

Tim Pool it kielemezte az egyik szöveget amiben Biden és egy újságíró beszélt, a szöveg fele totál hiányzik/át van írva, hogy Biden ne látszódjon teljesen mentálisan sérültnek.

https://www.newsweek.com/tucker-carlson-joe-biden-interview-edited-less-incoherent-confused-1621325

https://www.youtube.com/watch?v=_9gr669aBFA

A sajtó hamisít, méghozzá eszméletlen mértékben.

TMIB
08-29-2021, 10:48 AM
Itt nem tudom mi történt, de az ABC híradás végére teljesen indokolatlanul bevágták egy sátánista szertartás 2 másodpercét.

https://twitter.com/ABCmediawatch/status/1428495793363636227

:confused: :haha:

Ged
09-11-2021, 02:43 PM
Igaz ugyan, hogy Afganisztánról van szó az alábbi cikkekben, de ide tettem, mert attól érdekes, hogy az Indexen megjelenõ (CNN-tõl átvett) cikket szintén az Indexen megjelenõ (vélemény) cikk cáfolja.

https://index.hu/kulfold/2021/08/25/afganisztan-a-litium-szaud-arabiaja/

cáfolat:

https://index.hu/velemeny/2021/09/11/az-afgan-ezermilliard-dollaros-banyaszati-kincs-sztorija-egyetlen-ujsagcikken-alapul/

TMIB
10-01-2021, 07:14 AM
Obama adott interjút az ABC TV csatornának. Obama Biden-t kritizálta, fõként azért ami most a határon történik.

Mit csinált az ABC news? Fogták és kivágták az interjúból azt a részt... Nem kicsit a nézõk manipulálása.

https://www.youtube.com/watch?v=WVR7ZZWssN8

TMIB
10-25-2021, 07:47 AM
Nézzétek meg hogy kik szponzorálják a híreket, aztán el lehet gondolkodnunk azon hogy vajon miért nem mond a sajtó és média semmi rosszat a vakcinára...

https://www.youtube.com/watch?v=DC1h6l-eXJw

TMIB
11-25-2021, 08:29 AM
Tökéletesen igazam volt (sajnos). A sajtó és a média a tömeggyilkosságot "balesetnek" írja. Igaz hogy az összes szemtanú nyilatkozata és vallomása ott van hogy az elkövetõ felgyorsított ahogy meglátta a tömeget, hogy a kormányt rájuk húzta, hogy cikk-cakkban ment hogy minél több embert elüssön, de a sajtó és a média, CNN, MSNBC, meg a többi hasonló mocsok mind azt írja hogy "baleset", meg "autóbaleset".

https://www.youtube.com/watch?v=5nY-jBoW-w8

BragBOL
11-25-2021, 05:11 PM
Méd(e)ia sárkányfogatán – Mi köze Médeának a médiához? (http://www.kagylokurt.hu/12090/kulturtortenet/medeia-sarkanyfogatan-mi-koze-medeanak-a-mediahoz.html)

TMIB
11-29-2021, 09:32 PM
A hírekből eltűnt az autós támadás. A CNN még írt olyat is hogy az autó "belevezetett a tömegbe". Nem ám hogy a BLM szélsőséges vezette az autóját a tömegbe, hanem csak az autó, úgy saját magától belevezetett oda az emberek közé. Hát nem... nem Tesla önvezetős autó volt az elkövető, hanem egy férfi akit le is tartóztattak. De ilyen címekkel és szövegekkel borzolják az emberek idegeit.

https://townhall.com/tipsheet/rebeccadowns/2021/11/28/so-it-looks-like-cnn-did-not-learn-the-same-lesson-wapo-had-to-with-waukesha-tragedy-n2599753

TMIB
12-06-2021, 12:02 PM
Demokraták holdudvar-sajtója:

FORBES: "Az inflációs ijedség teljesen indokolatlan"
CNBC: "Az infláció most rosszul néz ki, de valójában minden a terv szerint alakul"
WASHINGTON POST: "A Republikánusok az inflációs adatokkal keltenek félelmet a Demokraták tervei ellen"
WASHINGTON POST: "Ne mérgeskedj azon hogy nincs elég dolgozó a boltokban és üresek a polcok, hanem inkább csökkentsd az elvárásaidat"
MSNBC: "Ezért jó pontosan a most látható infláció"

https://i.imgur.com/s4wZT01.jpg

:huuu:

Mondja valaki hogy ez nem abszolút propaganda. Mi ebben a híradás? Mi ebben a valóság? Semmi.

TMIB
12-18-2021, 12:24 AM
Jajj...

https://www.youtube.com/watch?v=rw4MvOO3xsk

Beidézem ehhez azt amit a videó alá írtam:

Ennek a videónak abszolút semmi alapja sincs. A Boston-i rendezvény egy szólásszabadság melletti megmozdulás volt, ahol egy (ha jól emlékszem indiai származású) férfi jelentette be hogy indul valami helyi választásokon. De a sok idióta tízezrével nyomult oda, mert - valószínűleg a sajtó és a média - becsapta őket, hazudozott nekik rasszista rendezvényről. Azok meg birkák módjára odamentek, tüntetni egy indiai férfi és néhány más megjelent alkotmányos jogokat tüntető ember ellen. - A fenti videó is tudhatja hogy hazugságokat állít, mivel egy teljesen máshol lévő, és másról szóló zavargásról beszélt. A képeken látni hogy pár tucat ember volt ott, amerikai zászlókkal. Semmiféle szélsőséges vagy rasszista jelkép nem volt ott. - Régen néztem (15 évvel ezelőtt) én EchoTV-t, de úgy látom hogy színvonal azóta a béka s3gge alá esett.
A polgármester is mekkora mocsadék... Elmondta hogy pozitív volt a tüntetés, holott több tucat verekedőt fogtak el. és persze nem az amerikai zászlósokat, hanem az őrjöngő nagy tömegből emelték ki a verekedőket. Mi a pozitívum az erőszakban? Mi a pozitívum abban hogy a szólásszabadság és egy indiai férfi ellen tüntetett a tömeg? Mi a szélsőség a szólásszabadságban és az indiai származásban?
Nem volt déli zászló Bostonban. Az meg hogy "a szélsőségesek ellen tüntetők"... francokat. Nem az a szélsőségesség hogy szobrokat döntenek, erőszakosan támadnak másokra, verekednek, alkotmányos jogok gyakorlása ellen tüntetnek? 2016 volt a szélsőség, amikor egy BLM-es férfi 5 rendőrt lőtt agyon. Az miért nem szélsőség?
Ritka kínos és undorító ez az 'ál'-hírbejátsszás.

Az EchoTV mikor lett ennyire álhír-terjesztő?

Megtaláltam azt is amit annak idején írtam a fórumon a tüntetésről: https://magyarprepperforum.us/showthread.php?1243-Amerikai-politika&p=82539&viewfull=1#post82539

TMIB
01-10-2022, 10:55 PM
Jajj...

https://www.youtube.com/watch?v=fWdI_DH_m2M

Több mint 100 milliárd forintból gazdálkodhat 2021-ben a közmédia

https://hvg.hu/kkv/20200625_100_milliard_kozmedia

:huuu:

TMIB
01-11-2022, 09:04 PM
Ezt először a választásos topicba akartam tenni, de valójában nem arra szeretnék reagálni belőle.

Orbán elveszíti a választásokat, de Trumphoz hasonlóan nem fogadja el a végeredményt - jósolja az európai kutatóintézet

https://444.hu/2022/01/10/orban-elvesziti-a-valasztasokat-de-trumphoz-hasonloan-nem-fogadja-el-a-vegeredmenyt-josolja-az-europai-kutatointezet

Miért Trump? Az a 444-es újságíróknál el lett felejtve hogy a Demokrata Párt 4 éven át folyamatosan NEM fogadta el Trumpot elnöknek és újra és újra zavargásokat csináltak, gyújtogattak, és írták hogy #notmypresident ? Már a beavatási szertartáson is gyújtogattak a tömegek. Azt állították hogy Putyin manipulálta a szavazógépeket és hogy ő segítette hatalomba Trumpot, csalással, és hogy emiatt ő nem volt igazi elnök.

A FB-on sokan megosztották, sok poszt volt, de egyik alatt sem találtam egyetlen hozzászólást sem (a kb. 400-ból) ami szólt volna hogy a Demokraták 4 éven át nem fogadták el a 2016-os végeredményt. Tehát sikeres a sajtópropaganda, arra már nem is emlékszik senki hogy mi volt 2017 január és 2020 január között?

P. Dude
01-12-2022, 12:45 PM
Tehát sikeres a sajtópropaganda, arra már nem is emlékszik senki hogy mi volt 2017 január és 2020 január között?

Állítólag számos kutatás igazolta, hogy az átlagos emberi emlékezet 6 hónap. :rolleyes:

TMIB
01-13-2022, 09:29 PM
A CNN hazugságaiba belefáradtak az emberek, meg Trump híján csak Bident csókolgatják és mentegetik, mindemellett 2 ped0fil is lebukott a CNN vezetőségében, úgyhogy ez annyira megviselte a csatornát hogy a nézőik 90%-át !!! elveszítették.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10394997/CNN-loses-nearly-90-advertiser-coveted-demographics-overall-total-audience.html

P. Dude
03-20-2022, 01:21 PM
Cím: "Közeleg a rettegett dátum, eltűnhet a kávé a polcokról (https://index.hu/tudomany/2022/03/20/orokre-eltunhet-a-kave-a-boltok-polcairol/)"

Mondom ajnye, lemaradtam valamiről? Odakattintok, hogy miféle "dátum közeleg".

"Kutatások szerint ugyanis 2050-re felére csökken a kávétermesztésre alkalmas földek száma. A globális felmelegedés fokozatosan megváltoztatja a hőmérsékletet és a csapadékviszonyokat, és ha a tendenciák folytatódnak, 2080-ra végleg eltűnhet a kávé a polcokról."

Így működik a kattintásvadászat.

TMIB
03-20-2022, 02:02 PM
Közeleg a dátum, a Nap elnyeli a Földet. Már csak 4 milliárd évet kell rá várni.

P. Dude
03-20-2022, 05:40 PM
Közeleg a dátum, a Nap elnyeli a Földet. Már csak 4 milliárd évet kell rá várni.

Ged
03-24-2022, 07:19 AM
Jakab Péter kellemetlen perceket okozott Donald Tusknak
https://danubeinstitute.blog.hu/2022/03/22/mosdatnak_tuskot_lengyelorszagban_miutan_jakab_pet errel_talalkozott

"Az ügy nemcsak a Jobbik oroszpártisága miatt váltott ki nagy visszhangot Lengyelországban, hanem a lengyel Wikipédia Jobbikról szóló szócikkének rejtélyes változásai miatt is, amely hirtelenjében pozitívabban és kedvezőbben mutatja be a Jobbikot."

"Néhány órával Donald Tusk és Jakab Péter találkozója után ugyanis a lengyel Wikipédia szócikke megváltozott a Jobbikról. A pártot a portál nemrég még „neonáci” és „fasiszta” szavakkal jellemezte, mára ezeket a jelzőket jóval enyhébbre cserélték. A Wikipédia módosítása egyértelműen a párt megítélésének javítása, nemzetközi elismertségének növelése érdekében történt."

satöbbi

TMIB
03-26-2022, 08:58 AM
NewsMax csatornát szoktam nézni, régebben érdekes interjúkat csináltak és ők nem faroltak ki Trump mögül.

De amióta megindult az orosz támadás, az egész csatorna egy ukrán propaganda-csatornává züllött, szinte alig beszélnek másról.

Itt egy példa:

Elmondják hogy az USA becslése szerint 15.000 orosz katona halt meg és hogy a katonák szülei biztosan dühösek Putyinra és hogy ez Putyinnak hatalmas probléma.

Aha.

De azt nem mondta hogy nem pont 15.000, hanem 7.000-től 15.000-ig egy becslés, és hogy az USA katonai szárnya tippeli a számokat, amit az oroszok cáfolnak.

Emellett beszélnek videókban folyamatosan az orosz veszteségekről, de az ukránról soha egy szót sem. Ebben a videójukban sem említették.

És végül, azt mondták hogy az USA hadseregének 6800 fős vesztesége volt 20 év alatt Afganisztánban és Irakban összesen. Ja, olyan rongyos gatyás rozsdás AK-s kecskepásztorok ellen ahol leginkább a helyi hadsereget tolták maguk előtt, meg a magasból bombázak le mindent.

Ezt mégis hogy lehet összehasonlítani? Arról nem is beszélve hogy hogy végződött az afgán háború?

Szóval ezeket a béna szövegeket tényleg beveszik az emberek? :confused:

https://www.youtube.com/watch?v=y2C3nHXqxsw

Ged
03-26-2022, 01:27 PM
Szóval ezeket a béna szövegeket tényleg beveszik az emberek? :confused:

Sajnos beveszik. Legyen bármekkora baromság / hazugság, elhiszik, ha mindenhonnan ez folyik.

raktaros
04-03-2022, 04:34 PM
A most keringő hergelő videóról már került ki kiemelt részlet, hogy egyik "halott" felemeli a kezét, a másikat meg pillanatra látni a visszapillantóban hogy miután elhaladt a kamerás kocsi, kel fel.
Oroszok szerint már 30-án elhagyták a helyet.

Nem csak az orosz tudósító csatornákat nézem hanem ukránt is.
Az orosz normális, persze az is csak a saját sikereiket pakolja fel, de ami az ukránon van az borzalom, morbid. Viccet csinálnak a szétszakadt, összeégett, állatok által lerágott halottakból.
Olyan is volt, hogy halottnak levágták a fejét és vigyorogva kitették "hol a fejed, ork?"

TMIB
04-15-2022, 09:34 PM
Hopp, ez kicsúszott...

Mondja a nő hogy "nagyon veszélyes Trump, mert Trump a saját véleményét mondja és azzal irányítja az embereket gondolatait, PEDIG AZ A MI FELADATUNK."

https://www.youtube.com/watch?v=quU_Tbv96Wk

TMIB
06-18-2022, 12:11 AM
Az USA Today (Az Egyesült Államok egyik legnagyobb hírlapja) 23 cikket törölt az oldaláról, elismerve hogy mind a 23 cikk álhír volt. Az újságíróik olyan idézeteket (és forrásmegjelöléseket) tettek bele a cikkekbe amik nem léteztek, hanem csak ők találták ki az idézeteket, politikai propaganda-okokból.

https://www.cnn.com/2022/06/16/media/usa-today-removes-articles/index.html

https://www.nytimes.com/2022/06/16/business/media/usa-today-fabricated-sources.html

https://www.youtube.com/watch?v=ikh6lmLpZec

Mi a legviccesebb? Hogy az USA Today tény-ellenőrzői voltak akik az én hírposztolásom letiltották a választások előtt. Az álhírgyárosok tiltják le a valódi híreket.

TMIB
09-07-2022, 11:07 PM
Biden beszédekor a háttér túl vörös-fasisztás/kommunistás volt, úgyhogy a CNN a beszéde közben a vörös hátteret rózsaszínűre változtatta.

https://nypost.com/2022/09/03/cnn-questioned-after-altering-red-background-of-biden-speech/

TMIB
04-21-2023, 08:17 PM
A Reuters fotósa elment az NRA éves gyűlésére/fegyverbemutatójára, és ahol olyan gyerekeket látott akiknek a szülei nem voltak épp a közelben, azokat a gyerekeket rávette hogy markoljanak meg fegyvereket és fogják rá a kamerára hogy lefényképzezze őket.

Majd úgy mutatták be egy cikk keretében hogy a gyerekek ezt csinálták a fegyverbemutatón, hogy emberekre fogták a fegyvereket. Újabb példa arra hogy hogy hazudik a sajtó a tömegeknek.

https://www.foxnews.com/us/reuters-photos-young-kids-nra-event-slammed-set-up-parents-never-consent

sukran4fish
04-22-2023, 06:02 AM
Majd úgy mutatták be egy cikk keretében hogy a gyerekek ezt csinálták a fegyverbemutatón, hogy emberekre fogták a fegyvereket.

De persze ha kitiltanák adott rendezvényekről vagy megbélyegeznék őket twitteren mint pl. BBC, akkor ők vannak felháborodva. Mivel témába vág:
A BBC fő fiókja egy "államilag finanszírozott média (https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-65226481)" jelzőt kapott Musk-tól késő húsvéti ajándékként, ami persze nem tetszik nekik, főleg a legutóbbi interjú (https://www.youtube.com/watch?v=WC9JlG-ZXX0) után.

TMIB
05-20-2023, 06:22 PM
Egy balhé amiről a magyar sajtóban nem olvastam semmit.

NEW YORK: - Egy fehér nőről videó, ahogy "el akarta venni a fekete fiatalok biciklijét". Tele volt vele az összes külföldi hírportál, a Youtube, Twitter, rasszistázták és "Karenezték" a nőt a sajtóban, médiában, közösségi oldalakon, sőt fel is függesztették a kórházi munkahelyéről. Azóta meg kiderült hogy
1. - A nő kifizette a biciklit és a fekete fiatalok akarták tőle erőszakkal elvenni, amit ő csak próbált megakadályozni
2. - A nő semmi rosszat nem tett és semmi köze rasszizmusnak az egészhez
3. - Ok nélkül függesztették fel a munkahelyéről
4. - Ok nélkül járatták le ország-világ előtt
5. - Ráadásul 6 hónapos várandós is, tehát nem csak hogy ki akarták rabolni a fiatalok, de a világ gyűlöletét is el kell viselnie és jelenleg a munkahelye is ugrott

https://nypost.com/2023/05/18/nyc-hospital-karen-paid-for-citi-bike-at-center-of-fight-with-black-man/

https://www.msn.com/en-us/news/us/white-woman-accused-of-stealing-citibike-from-black-teen-was-actually-innocent-and-paid-for-the-bike-herself/ar-AA1bqg0f

És azért ideteszem, mert a sajtó és média hazudott, ránéztek egy videóra és összerittyentettek belőle egy történetet aminek semmi valóságalapja nem volt, majd a nőre uszítottak mindenkit. Közösségi oldalaknál ez előfordul, de ez a sajtótól médiától elfogadhatatlan. Egy nagy biciklis magazin is lehozta (ők törölték az egészet bocsánatkérés helyett), többek közt a Yahoo News is írt róla egy hazug cikket itt:

https://www.yahoo.com/entertainment/citi-bike-karen-placed-leave-162821107.html

Megpróbálnak kirabolni, nem adod át az új biciklidet egy csapat huligánnak, majd ezért a sajtó megbélyegez és rád uszítja a fél világot azzal a szöveggel hogy te rasszista vagy aki feketék bicaját akartad ellopni.

:hanyas:

Remélem a nő az összeset beperli és 36 évesen nyugdíjba vonulhat a zsák pénzzel amit a bíróság majd neki ítél... Jó esélye van rá, GoFundMe-n tegnap már közel 60ezer dollárt adakoztak neki össze az ügyvédi költségekre.

TMIB
01-12-2024, 05:02 PM
Ezt érdemes megnézni:

VALÓTLANUL: Fekete kampányok az Orbán-rendszerben (Magyar Jeti Film)

https://www.youtube.com/watch?v=ego4aQLZKlQ

Ide teszem a hozzászólásom, mert ki tudja hogy a Youtube törli-e majd.

"Jogos és nagyon rendben van a dokufilm. Csak ugye voltak hasonlók (igaz kevésbé durván) 2010 előtt, amikor a sajtó és média még fordítottan volt az MSZP/SZDSZ kezében. Illetve amikor meg lett említve Trump, 2016-ban pl. teljesen indokolatlanul a 24ponthu, a HVG, a 444, és a többiek írták tömegével a karaktergyilkos/lejárató cikkeket. A 24-en emlékszem, hogy napont 4-5 darab Trump-lejárató cikk is megjelent a választási hónap előtti pár hónap összes napján. (Mit is mondott Trump? "A sajtó/média az emberek ellensége." Ez a videó bizonyítja is a szavait. Végül is a 444 erről is készíthetne dokumentumfilmet, hogy Trumpot és a hozzá közelieket pontosan úgy akarja tönkretenni a sajtó és a média, mint hogy a magyar sajtó és média teszi tönkre az ellenzéki politikusokat és közéleti személyiségeket. Meg akár azt is meg lehetett volna említeni hogy 2006 és 2010 között az MSZP-SZDSZ kezében lévő sajtó és média miket mondott Vonáról és a hozzá közeli emberekről. Csak az objektivitás nevében. Persze mint mondtam, ez a dokumentumfilm teljesen korrekt."

TMIB
03-12-2024, 08:51 PM
Ez gyorsan ment...

"valótlanul állítottuk"

https://pestisracok.hu/helyreigazitas-10/?fbclid=IwAR0FRUowFBLqYklYESWFQbGEnDdCsmetoRlzLYBV 3JNrihI8SbPPoD1W85U

TMIB
07-19-2024, 05:58 PM
Túl epikus lett a Trump elleni merényletről készült fotó, ahol Trumpnak véres az arca és ökölbe szorítva a kezét kiabál hogy "harc, harc!". Úgyhogy most a sajtó és média próbálja a fotót eltüntetni. Nem csak úgy hogy nem használják, hanem aktívan tüntetik el. Pl. a Time magazin borítóján az a fotó volt. Online mutatták hogy az lesz az az augusztus 5.-ei magazinborító. Épp csak már nem az, mert lecserélték a képet egy unalmas fotóra, amin nem látszódik semmi, csak a már kiürült helyszín.

Az egyik nagy Demokrata párti hírszerkesztő felszólította a többi online hírportált, újságot, sajtóorgánumot, médiát, hogy "tüntessék el a fotót és soha ne használják többet, mert a kép Trump hasznára válik és ezért nem mutathatjuk".

https://www.youtube.com/watch?v=838Pz9gLowE

TMIB
08-26-2024, 03:52 PM
Amikor R F Kennedy mondta voltna a beszédét hogy kilép az választásokból és Trump mellé áll akkor mi történt? A CNN is és az MSNBC is elnémította, majd valami politikai elemzők dumcsiztak, miközben RFK elnémítottan némán tátogott a képernyőn. Aljasok. Nem elég hogy összesen 2 ! alkalommal engedték beszélni a TV-ben kb. 9 hónap alatt, de még az elköszönéstől is megfosztották.

Amúgy mikről beszélt? Pont arról hogy a CNN, MSNBC, ABC, NBC meg a többi demokrata média sosem hagyta beszélni és összesen két interjút csináltak vele. Nem egyenként, hanem összesen és hogy folyton cenzúrázzák és csak rossz dolgokat terjesztenek róla. Erre lekeverték és miközben beszédet monott volna, helyette a tévéstúdió embere szövegeltek róla szemétségeket.

Nehogy már hagyják lemenni amit mond, még a végén gondolkozni kezdenének a nézők, az meg veszélyes!

https://www.youtube.com/watch?v=Q5Cwqs0vLOk

A The Daily Beast az egyik legkomcsibb online sajtóorgánum, de még ők is írtak róla hogy mi történt:

https://www.thedailybeast.com/rfk-jrs-long-trump-endorsement-loses-cnn-and-msnbcs-attention