PDA

View Full Version : Don't Starve

MaRee
10-12-2013, 11:08 AM
Aranyos kis indie túlélõ játék, a lényeg hogy a karakterünkkel túl kell élni a szabadban. Kell kaját gyûjteni, eszközöket készíteni, fát vágni, csapdákat lerakni, stb. Ami fontos, hogy éjszaka szörnyek jönnek elõ, ezért ha sötétedik tüzet kell rakni, mert a fénykörön belülre nem jöhetnek. Ez persze nem mindig olyan egyszerû, pl mikor szakad az esõ, meg stb.

Itt egy hosszabb leírás a játékról (http://www.pcguru.hu/teszt/dont-starve-teszt-pc-guru-online/1318)

És egy gameplay videó

http://www.youtube.com/watch?v=tokgcacuXTk

keeper
06-12-2014, 08:46 AM
Imádom ezt a játékot!
Sok idõt szenteltem rá már az életembõl.
Igaz nem egy szupergrafikával megáldott nextgen game , és talán elsõ blikkre furcsa lehet ez a rajzolt , kicsit groteszk grafika , de a hangulat nagyon magába tudja szippantani az embert ha elkezd vele játszani.
Ja és ugye a nehézség . Nincs mentés. Vagyis inkább úgy mondom , ha meghalsz akkor vége , nincs reload és megyek tovább. Ha meghalsz vége a játéknak . Nincs apelláta. És ez a dolog olyan szinten nyomja rá a bélyegét a játékra, hogy valami eszméletlen elhagyatottság érzést és hangulatod ad . Minden egyes cselekedetedet 2x meg kell gondolnod , és folyamatosan elõre kell gondolkodnod ha nem akarod hogy a fõhõsöd rövid úton fûbe harapjon.
Nagyon ajánlom mindenkinek.

Mizu
06-12-2014, 09:34 AM
Akkor minden 1-s bekapcsolaskor kezdödik elölröl?

keeper
06-12-2014, 09:40 AM
Akkor minden 1-s bekapcsolaskor kezdödik elölröl?

Nem-nem . amikor kilépsz akkor mentõdik az aktuális állásod . Ha újra belépsz akkor folytatódik.
Annyi az egész , ha meghalsz nem tudsz visszatölteni . Ad egy ilyen súlyt ez a dolog az egésznek , hogy jobban figyelj és ne csak lazán vedd a dolgokat.

Mizu
06-12-2014, 09:53 AM
Jol latom, hogy nincs magyarul?

keeper
06-12-2014, 10:38 AM
Jol latom, hogy nincs magyarul?

Szia . Ha jól tudom nincs .
Talán ez az miatt van mivel a játék folyamatosan fejlõdik akár egy mmorpg , jönnek a patchek hozzá idõrõl idõre .
Így elképzelhetõ hogy minden verzió után újra kellene kreálni , vagy esetleg bõvíteni a magyarosítást .
De nem igazán kell nagy nyelvtudás a játékhoz .
Pont ez a fórum miatt kezdtem újra ma , és rövidesen teszek fel róla gameplayeket kommentárral , amibõl az alapokat gyorsan el tudod sajátítani ha esetleg érdekel a játék :)

keeper
06-12-2014, 11:21 AM
http://youtu.be/CXNl41Aa-R4

Közben felkerült az elsõ gameplayem. Sajnos amig a YT normálisan feldolgozza addig nincs HD felbontás . ez eltarthat pár percig .

imi79
06-12-2014, 12:32 PM
Minek mutattok nekem ilyen játékokat bakker?
11 óra óta ezt tolom :D

keeper
06-12-2014, 01:21 PM
Minek mutattok nekem ilyen játékokat bakker?
11 óra óta ezt tolom :D

Ugye hogy rá lehet függni.
Ékes példája annak hogy nem a csillivli grafika adja egy játék sava borsát, hanem a hangulat :)

imi79
06-12-2014, 02:23 PM
Van egy disznófejekkel körberakott kõ oltár.
Ha azt aktiváljátok, akkor egyszer feléleszt, de a karakter minden cuccát elveszti.

keeper
06-12-2014, 08:39 PM
Na akkor azt fogom használni .

imi79
06-13-2014, 07:47 AM
A jaték kapcsán elkezdtem keresgélni hasonló stílust.
Találtam is egyet: The forest. Torrent oldalon ott az alpha early access változat.
Megnéztem, elég jónak tûnik. Lezuhanunk egy szigeten, ahol nem csak erdõben kell túlélni, hanem bennszülöttekkel is lehetnek gondok.
Nagyon szép, él az egész erdõ és ami plusz poin, hogy a karakternél van egy túlélõkönyv is, az alapján lehet tüzet, menedéket építeni :)

https://www.youtube.com/watch?v=QLEFNPqr_a8

És, hogy ne legyen teljesen OFF a hozzászólásom, Don't starve trükkök:

-Ha meghalsz és gyorsan nyomsz alt+f4-et akkor kilép a játékból mielõtt mentene és mikor visszalépsz, folytathatod a legutóbbi mentéstõl.
-Automata séta: klikk valahova bal gombbal, nyomva tartod és egy jobb klikk majd elengeded mindkét gombot, akkor folyamatosan sétál magától.
-A köves tábortüzet bármikor újra lehet éleszteni fûvel vagy fával.

keeper
06-13-2014, 11:46 AM
Nem alt+F4?
Igen-igen. Köves tábortüz így müködik. Egyszer megépíted és csak valami éghetöt dobsz rá és ég is.
Mennyit toltad ? A kis inventory pet megvan már?
Követ mindenhova és pakolni lehet bele. Talán chester a neve , vagy valami hasonló.
Na és hogy én is mondjak egy trükköt.
Hogy küzdhetünk le komolyabb monstereket : a kutyák dobnak fogat , amiböl lehet csapdákat késziteni. Legyártunk párat. Építünk egy folyosót a bázisunk közelében , a folyosó végében egy kicsi szoba. A folyosót végigrakjuk csapdákkal.
2 dologra használhatjuk ezt az objektumot. Ha megtámadnak befutunk ide. A szörny mire beér jobb esetben meghal. Rosszabb esetben lesebzödik annyira hogy konnyen vegezhetunk vele.
Másik felhasználási mód ha mi csalunk ide olyan mobot amit akarunk . A végeredmény ugyan az :)

imi79
06-13-2014, 12:44 PM
Javítottam, köszi. Nem tudom miért tabot írtam.

Megvan, a szemgolyós :)
Még egy apróság: a space használata nagyban könnyíti a kezelést. Ha közel vagy valamihez akkor elég space-t nyomni és teszi a dolgát a karakter.
Kutyákkal még nem találkoztam. Meg havas résszel sem, pedig képen láttam, hogy van benne.

Most keveset tolom, mert a "The forest" alphára kattantam rá :)

shadow177
06-13-2014, 12:53 PM
Én csak emberi nyelven játszanék ilyet...
Még a dead island-ot is magyarítottam.....

keeper
06-13-2014, 01:28 PM
Meg havas résszel sem, pedig képen láttam, hogy van benne.

Nem havas rész az hanem tél . Változnak az évszakok .
Télre jó felkészülni . Sajnos a hideget nem bírja a karakterünk :)

keeper
06-13-2014, 06:44 PM
http://youtu.be/NoAquzStymA

Szintén egy survivor game , és szintén alfa stádiumban. :)
Ma délután tesztelgettem.

imi79
06-20-2014, 11:37 AM
Pár nap játék után olyat tettem amit már rég nem: megvettem eredetiben :)
Steamen most akciós a kiegészítõvel együtt csak 2300 ft volt.
Még 29 órán át tart az akció.

keeper
06-23-2014, 05:26 AM
Igazán dícséretes hogy támogatod a készítöket. Megérdemlik. :)
Én valahol itt tartok. Vagyis igazából már ki is tavaszodott a videó óta. Itt ugye még tél van a videóban.

https://www.youtube.com/watch?v=mxB3162ilxA&list=UUVndx7SP91pwyYSnKj3uyLQ