View Full Version : Extra bevétel
mrPickles
11-03-2013, 03:22 PM
Nem régen kitettem némi reklámot a blogomra, hátha hoz valami bevételt (eddig semmi). Meg van egy másik tervem is ami jövõ tavasszal hoz talán majd valamicske pénzt a konyhára.
Nektek milyen extra forrásaitok vannak, vagy miket tartotok lehetségesnek.
mossberg-operator
11-03-2013, 07:05 PM
E-bay.
Én mindenfélével próbálkozom. A munka mellett mostanában eladogatok dolgokat. eBay, Amazon. Néha személyesen is árulok ezt-azt, főleg bicskákat, felvarrókat, néha dísztárgyat.
Ezelőtt volt a reklám a videóimon, de azok április 1. óta már alig hoznak pénzt. Valamit variált a Google és a Youtube, úgyhogy ment a levesbe az egész. :hogymi:
Nagy pénz semmiből se jön, csak apró. Sajnos. De persze minden fillér számít.
imi79
11-03-2013, 08:02 PM
Szintén néha-néha ebay, de csak ha épp látok valamit áron alul, valamint tudom, hogy eladható.
Hobbi szinten foglalkozom akvarisztikával (3 akvárium), érdekes, hogy ezekbõl is jön be pénz ha eladom a szaporulatot.
Inkább csak zsebpénz, bár nem panaszkodom, a prepperkedést és az egyéb hobbikat bõven fedezik.
Dream_walker
11-04-2013, 06:25 PM
Nem régen kitettem némi reklámot a blogomra, hátha hoz valami bevételt (eddig semmi). Meg van egy másik tervem is ami jövõ tavasszal hoz talán majd valamicske pénzt a konyhára.
Nektek milyen extra forrásaitok vannak, vagy miket tartotok lehetségesnek.
Forex. Robotokkal is mehet, meg manuálisan is. Nem kell hozzá sok pénz, és hoz annyit, mint a reklámok a honlapon. Aztán ha kiderül, hogy valakinek tehetsége is van a dologhoz, hát ott a határ a csillagos ég :)
Persze csak okosan kell, nem beleugrani minden hülyeségbe.
Forex.
Ez online tőzsde? Van vele tapasztalatod? Mondanál róla pár szót?
imi79
11-04-2013, 07:01 PM
Néha én is forexezem, de csak hobbi szinten.
Kezdõknek plus500 amit javaslok. Van demó számla, ahol kedvedre garázdálkodhatsz.
Komolyabbak közül nekem a Dukascopy jött be.
Van mindkettõnél számlám, de csak plus500-nál "játszadozom" az utóbbi idõben.
Akár 5000ft-al is lehet náluk indítani.
imi79
11-05-2013, 08:27 AM
Bocsi, akkor változtak a feltételek. Én 2-3 éve regisztráltam.
Most 50.000-el szoktam néha kereskedni, bár már 1 hónapja minimum nem volt idõm foglalkozni vele.
Ezek a legutóbbi kötéseim:
753
Hogy fizetnek? PayPalon keresztül?
MaRee
11-05-2013, 08:54 AM
Én XTB-n forexeztem egy idõben, jó kis dolog, bár ha nem ért hozzá az ember, akkor jobban jár a rulettel, mert az biztosabb szerencsejáték. :) Én egy minimálbérnek megfelelõ összeget szedtem össze három hónap alatt, majd ennek kb a felét vissza is buktam, de ehhez éjjel nappal ott ültem elõtte, grafikonokat néztem, könyveket és gazdasági elemzéseket olvastam összefüggés után kutatva.
Dream_walker
11-05-2013, 09:09 AM
Ez online tõzsde? Van vele tapasztalatod? Mondanál róla pár szót?
Igen, gyakorlatilag az, viszont amennyire én tudom, csak valuta illetve nyersanyagkereskedelem megy rajta. Legalábbis még sosem találkoztam részvényes területtel, de nyilván van olyan is.
Több bróker is van (itt brókernek nem a személyt, mint tõzsdei alkalmazottat nevezik, hanem magát a szolgáltatást nyújtó céget és annak a platformját is, azaz a programot, amivel hozzá tudsz férni a tõzsdéhez), az említett plus500 ígéretes, bár én még nem használtam, nekem avafx van (van magyar support is).
A tapasztalatom még nem sok, mert nemrég kezdtem, de határozottan ígéretesnek mondható.
Pár szó a forexrõl általánosságban:
Ez is egy szakma, szóval ha nem vagy hajlandó megtanulni és fegyelmezetten alkalmazni, akkor olyan, mint a szerencsejáték. Bárki nyerhet, de igazán nagyon csak a jó matekosok szakítanak. Egy kaszinóban egyszer. Szerencsére a forex nem kaszinó, innen nem tiltanak ki :)
Az onlone kereskedés tõkeáttételt használ. a leggyakoribb a 100-200-as áttét. Ez azt jelenti, hogy 1 dollár téttel 100 dollárnyi üzletet nyithatsz. Ha nyersz 3 %-ot, akkor az a 100 dollár 3 %-a lesz, azaz 3 dollár. Tehát az áttétel miatt egy dollár befektetéssel csinálsz 200 % hasznot. Sajnos ugyenez visszafelé is igaz, a veszteség is ennyi lehet, itt van a legnagyobb buktató a dologban, és ez az, amit a reklámok nem említenek meg.
A forex egy zéró összegû játék. Ahogy minden más tõzsde is. Itt egymás pénzét "nyerik el" az emberek. Viszont itt vannak a sokszor felfoghatatlan összegeket mozgató spakulánsok, befektetési alapok, stb is.
Ha van egy jó stratégiád, és azt be tudod tartani, akkor jó hozamokat lehet elérni minimális induló tõkével is. Viszonylag sok/gyakori regisztrációs bónusz is van, most októberben pl. az egyiknél az egyenlegedhez hozzáírták akár a befizetésed összegét is pluszba. A kockázatot kell minimálisra szorítanod, ennyi a titok. Amit én használok, az egy napi pár perces módszer, csak mechanikusan be kell tartani, semmi extra nincs benne.
A robotok automatikus kereskedõprogramok, felteszed a gépre, beállítod a hozzáférést meg amit még kell, és 0-24-ben csinálják a kereskedést, anélkül, hogy foglalkoznod kéne vele. Itt is bereklámozzák a sokszor 100%-os hozamot, ez kamu, de ettõl függetlenül mûködnek, persze ésszerû keretek között.
A fizetés sokféleképpen lehet paypal, utalás, talán csekk is, sõt, van, ahol a cég kártyát is ad ki, és gyakorlatilag a banki rendszert megkerülve tudod a pénzedet használni. Ez utóbbi nem tudom, hogy megy-e még, mert ugye így az adózást és egy sor nyilvántartást ki lehet kerülni, szóval a hivatalok nyilván nem szeretik annyira.
Grafitos
11-12-2013, 09:40 AM
Nem mondhatnám rendszeres bevételnek, de eddig csak pénzt hozott a konyhára. Van 1-2 focifanatikus ismerõsöm, akik mintha tõzsdén lennének, úgy figyelik az eredményeket, játékosmozgásokat stb.
Õk leadják a "tuti tippjeiket" amiknek én is utánanézek a neten a saját szintemen. Max 1-, vagy 2 meccset játszok meg 1 szelvényen, és gyõztesre voksolok.
A szorzók változnak, de 1.5, 1.6 körüliekre már rámegyek. Fix pénzzel játszom, nálam ez 10.000 Ft.
De 1szer vállaltam nagyobb szorzóval nagyobb kockázatot, az is bejött:)
Mivel nem hiszek a szerencsejátékokban nem rakok minden héten, csak mondjuk fizukor 1szer..
De mondom, eddig 3 fogadásból 3 bejött és 17 ezret kaszáltam...:cool:
Amatorpe
11-12-2013, 11:23 PM
Én az oldalkocsimmal lottóztam egy évig, de kettesünk se volt, ráhagytuk. Azóta minden héten nyerünk egy lottószelvény árányi pénzt :D
fisligery
11-13-2013, 03:06 PM
http://duhosmokus.hu/75_penzszerzo_otlet.pdf
Ha ezt a pdf-et a nav meglátja... :D
19. Add el a spermádat!
A spermabankok egy egészségügyi vizsgálat után fizetnek a
spermádért, ha megfelelsz a feltételeknek.
Elképzelem ahogy a NAV ezt is lefoglalja bizonyítéknak.
Lefoglalási jegyzőkönyv: Adócsalás 1. számú bizonyítéka: 1 vödör sperma
:haha:
Al Bundy
02-17-2014, 04:35 AM
Én kocsikat javítgatok szabad idõmben az ismerösöknek, szinten tartja, még néha fejleszti is a szakmai tudásomat.
Én problémamegoldásból és vegyészkedésbõl szeretnék extra pénzt. Olyan dolgokon kísérletezek (egyelõre hobbinak kiváló :D), amikért az emberek drága pénzt fizetnek, én viszont olcsó alternatívával ki tudnám váltani (részleteket majd akkor, ha már megy a dolog, rosszul esne, ha megelõznének a kivitelezésben az én ötleteimmel :D).
A gondom csak az, hogy bármit talál ki az ember, hamarosan jönnek a "nagyok", és kiszorítják a piacról. Valami olyan kellene, amit nem tudnak egykönnyen másolni, különben mindig a multi arat, a kisember pedig kezdheti elölrõl az életet. :/
Grafitos
04-07-2014, 12:49 PM
A vegyészkedéssel vigyázni kell..ez nem a braking bad..hamar robbannak a dolgok...Na és az emberek meg...unokatesóm kémiaszakos volt középsuliban és a garázsban berendezett egy kis labort..2 hét alatt a falu egyik fele úgy tudta, hogy drogot fõz, a másik meg hogy bombát gyárt:)
Nem dolgozom robbanásveszélyes anyagokkal, hacsak az olykor hevítéshez használt pb gáz nem tartozik közéjük. :) A szülõhelyeme tele van a legártalmatlanabb dolgokat is árgus szemmel tartó emberekkel, úgyhogy tudom, mirõl beszélsz - talán ezért is szerencsés most ez a falucska. Itt akkora a szegénység, hogy nem kell hátbatámadástól tartani, mindenki bütykül, stb. valamit otthon, és él a cserekereskedelem.
A vegyészkedéssel vigyázni kell..ez nem a braking bad..hamar robbannak a dolgok...Na és az emberek meg...unokatesóm kémiaszakos volt középsuliban és a garázsban berendezett egy kis labort..2 hét alatt a falu egyik fele úgy tudta, hogy drogot fõz, a másik meg hogy bombát gyárt:)
Drogot és bombát egymás mellett ? :haha:
bögre
04-07-2014, 05:18 PM
Plafon most van alergiaszezon tehát a 20 raklap pszeudoefedrin még kimagyarázhato de a másik 20 raklap ecetsavanhidridet mivel magyarázod? :D
Amugy énis vegyészkedéssel jutok kisseb bevételhez. Régi telefonokbol meg gépalkatrészekböl vonom ki az aranyat. Mondjuk elég nehéz beszerezni nagy menyiségü hulladékot olcson de eddig megérte. A legnagyobb nehézség az arany eladása.
A gyakorlatilag tiszta aranyamat alig tudom valakinek eladni. Mivel semmivel nem tudom bizonyitani h nem wolframpatkolt vagy ötvözött arany alig lehet eladni. Most gyüjtöm egy darabig amig értelmes árat nem kapok érte. Szinte vicc miket mondanak. 3-4000 eket mondanak gramm árra a 24 karátos aranyamra.... Mondjuk egy 7500-8500 reálisabb lenne.
astonferi
04-07-2014, 05:59 PM
Plafon most van alergiaszezon tehát a 20 raklap pszeudoefedrin még kimagyarázhato de a másik 20 raklap ecetsavanhidridet mivel magyarázod? :D
Amugy énis vegyészkedéssel jutok kisseb bevételhez. Régi telefonokbol meg gépalkatrészekböl vonom ki az aranyat. Mondjuk elég nehéz beszerezni nagy menyiségü hulladékot olcson de eddig megérte. A legnagyobb nehézség az arany eladása.
A gyakorlatilag tiszta aranyamat alig tudom valakinek eladni. Mivel semmivel nem tudom bizonyitani h nem wolframpatkolt vagy ötvözött arany alig lehet eladni. Most gyüjtöm egy darabig amig értelmes árat nem kapok érte. Szinte vicc miket mondanak. 3-4000 eket mondanak gramm árra a 24 karátos aranyamra.... Mondjuk egy 7500-8500 reálisabb lenne.
olyan helyre menj ahol bevizsgálja hogy 18 as v. 24 es és nem érdekli milyen forma. 5300 a 14 és 6500 a 24 es
Dream_walker
04-07-2014, 06:11 PM
Nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy aztán vevõi, azok lettek-e? :D
A pszeudoefedrin nem illegális, raklapnyi mennyiségben sem :) A patakparton terem, nehéz lenne betiltani :)
bögre
04-07-2014, 06:18 PM
Nem véletlenûl receptköteles! :) Anyit mivel magyaráznál mi? :) Fölleg ha van mellete egy rakat üveg cucos. De mondjuk foszfort neccesebb beszerezni... Meg jo drága is. Asszem 15 ezer körül van a vörösfoszfor kiloja.
Dream_walker
04-07-2014, 06:53 PM
Oké, te a gyógyszertári efedrinre gondolsz :)
Én meg arra, ami kis halványpirosas virágú, és csikófarknak nevezik errefelé, és olyan, mint egy fura zsúrló :) állítólag kemény cucc, én ugyan ezt nem tudhatom, de egy ismerõsöm mesélte :)
Én nem írnék ilyen dolgokról Interneten, de ti tudjátok. :confused:
Dream_walker
04-07-2014, 07:25 PM
Ugyan már, ez csak beszélgetés.
Nincs ebben semmi illegális vagy problémás :)
De, hogy a témához is hozzászóljak, illetve hozzá-kérdezzek:
Felénk régen sokszor volt gyógynövény gyûjtés, jöttek felvásárlók, és egy csomó dologgal elég jó pénzt lehetett keresni, átvették a bodzavirágot, hársot, galagonyát, vadgesztenyét, meg még jó pár félét. Mostanában már csak a vadgesztenyét veszik át, de az sincs (mármint átvétel, nem gesztenye) minden évben. Pedig gyerekkoromban egy fullos vidámparkozós hétvégére való pénzt össze tudtunk szedni pár délután alatt...
A. L. Ias
04-07-2014, 07:45 PM
<OFF>
... Mostanában már csak a vadgesztenyét veszik át, de az sincs (mármint átvétel, nem gesztenye) minden évben. Pedig gyerekkoromban egy fullos vidámparkozós hétvégére való pénzt össze tudtunk szedni pár délután alatt...
Mé'? Vidámpark van? Na ugye! Akkor Vidámparkra való se kell! (Érezd belõle azt a keserû íróniát, mert olyan smile-t nem találtam)
</OFF>
Akkor jó, csak gondoltam hogy ha bármi olyanról van szó. :)
bögre
04-07-2014, 08:51 PM
Se az efedrin se az ecetsavanhidrid nem drog. Bár az efedrinek vannak lassito hatásai. És ahogy dream walker mondta full legális. (Bár az ecetsavanhidrid az nembiztos, ahoz valoszinüen engedély kell.)
Ezel csupán kiinduloanyagok.
Csak hülyeségböl irtam plafonnak a droglaboros témájához! :) Remélem nem baj.
Dream_walker
04-07-2014, 09:04 PM
Bár az efedrinek vannak lassito hatásai.
Fura egy lassító lenne, hiszen természetes amfetamin-prekurzorokkal van tele...
:D
Akkor jó, csak gondoltam hogy ha bármi olyanról van szó. :)
Nem beszélünk semmilyen illegális dologról. Már csak a fórum miatt sem, de persze magának sem akar rosszat az ember. Ezek meg, hát... Mikor arra felétek lassan a prepping is kriminalizálva van (legalábbis vannak, akik szeretnék), azt hiszem, az efféle hobbikertész csevej a legkisebb gondok közé tartozik :)
bögre
04-08-2014, 04:32 AM
Van neki lassito hatása meg köhögéscsillapito is. Sött még álmos is leszel tölle! :D
Ádám Csaba
12-01-2016, 03:08 AM
Én a munka mellett kezdtem el kisebb melókat (szállítás, szennyvíz bekötés, parkosítás, terasztetõ építés) elvállalni. Odáig jutottam, hogy a fõállásomat felmondtam. Ment egy ideig, de meguntam a sok szervezést és kaptam egy fasza ajánlatot. Jelenleg egy élelmiszeripari cégnél vagyok vezetõ beosztásban. De mellette elvállalok kis munkákat (most amit csinálunk: díszfa ültetés/parkosítás, kis bontás, kavics vödrözés olyan helyre ahová autó nem tud felmenni) hétvégékre. Arra találok embert mindig.
Ezek mellett:
- Mûszaki rajzokat készítek változó intenzitással. (Ha valaki ráfekszik egy programra és utána jár, akkor ebbõl is meg lehet élni)
- Egy autómosó napi karbantadtását vállaltam ki és alkalmazottnak továbbadtam. Egy kicsi marad ezen is.
- Kecskéket tartok és a tejet értékesítem. (Baromfitartással akarom kibõvíteni)
- Adok-veszek dolgokat kis haszonnal.
- Télen disznót veszek, levágatom és eladom lakótelepi arcoknak.
- Egy energetikai cégnek csinálok felméréseket munka után. (Nem igényel szaktudást)
Ezeken felül még sok dolgot lehetne csinálni, de nincs rá idõm.
Nem tadtom magam kivételesnek, ezek a lehetõségek mindenki számára nyitottak. A fõállásomon kívül egyik munkához sem az iskolában szereztem be a tudást. A kapcsolataimat magamnak építettem ki.
Ha valaki nyitott szemmel jár és nem lusta dolgozni, akkor halad elõre szerintem.
palizerhuszár
12-03-2016, 07:03 PM
Én a megtermelt árút értékesítem a városban kilós kiszerelésben, házhoz szállítva. A boltinál olcsóbb vagyok, de jobban tejel, mintha mázsaszámra adnám fillérekért egy kereskedõnek. Sajna, egy nagy vevõköröm most bedõlt, csak ez a kör megadta volna majdnem minden költségemet az aktív idõszakban. De legalább másnap egy kisebb kör felújult.
Kicsit gázos, de lomolásból is nagyon nagy hasznot húztam. Sajna nem tudtam jobban felpörgetni, de így is úgy számoltam, hogy a teljes havi fizetésem másfélszeresét jelentette.
Ádám Csaba
12-04-2016, 02:08 PM
Én a megtermelt árút értékesítem a városban kilós kiszerelésben, házhoz szállítva. A boltinál olcsóbb vagyok, de jobban tejel, mintha mázsaszámra adnám fillérekért egy kereskedõnek. Sajna, egy nagy vevõköröm most bedõlt, csak ez a kör megadta volna majdnem minden költségemet az aktív idõszakban. De legalább másnap egy kisebb kör felújult.
Kicsit gázos, de lomolásból is nagyon nagy hasznot húztam. Sajna nem tudtam jobban felpörgetni, de így is úgy számoltam, hogy a teljes havi fizetésem másfélszeresét jelentette.
Milyen árut értékesítesz?
Szerintsm nem gáz a lomizás. Gyakorlatilag használt áruk begyûjtése.
Ihasz Laci
12-04-2016, 03:41 PM
Milyen árut értékesítesz?
Szerintsm nem gáz a lomizás. Gyakorlatilag használt áruk begyûjtése.
lomizasbol otthon hobbi szinten marha jo dolgokat hoztam ossze!
fem hulladekokbol egesz jo kalyhakat csinaltam, csak nehany heggeszto palcat meg egy vago korongot kellet vennem.
akiben van egy kis csinald magad hajlam annak a lomizas egy vegtelen nyersanyag utanpotlast jelent. csak nehez vele tervezni mert sose tudod, hogy mi jon legkozelebb:)
mmilan21
12-04-2016, 03:51 PM
lomizasbol otthon hobbi szinten marha jo dolgokat hoztam ossze!
fem hulladekokbol egesz jo kalyhakat csinaltam, csak nehany heggeszto palcat meg egy vago korongot kellet vennem.
akiben van egy kis csinald magad hajlam annak a lomizas egy vegtelen nyersanyag utanpotlast jelent. csak nehez vele tervezni mert sose tudod, hogy mi jon legkozelebb:)
Én például a plexipajzsom ívelt plexijét találtam a Teszedd keretén belül.
palizerhuszár
12-04-2016, 04:17 PM
Paprika félék, burgonya (itt volt egy kis nagybani beszerzés is), most kezdtem a hónapos retket szállítani. A sütõtöknek most nincs jó évjárata, keveset adtam el. Bezzeg amikor alig volt, akkor mindenki azt szeretet volna. Gondolkozok, hogy adjak-e el a tartósított paprika keverékembõl, de a pálinkából tuti nem adok egy cseppet sem el.
Most ütött nyélbe faterom egy kis fa eladást, bár inkább magunknak kéne meghagyni száradni, nem vizesen eladni. De legalább nem kell összevágni és futja a szállítási költségeinket a favágáshoz.
Ádám Csaba
12-04-2016, 04:59 PM
Hasonló, mint a lomizás. Budapest és környékén rengeteg ingyen elvihetõ dolgot lehet találni. Én hoztam haza két fasza cserépkályhát, meg egy bõr ülõgarnitúrát. Az utóbbit 20.000-ért elpasszoltam. Gyakran vásárban is lehet jó dolgokat megnyerni.
Ihasz Laci
12-04-2016, 07:27 PM
Hasonló, mint a lomizás. Budapest és környékén rengeteg ingyen elvihetõ dolgot lehet találni. Én hoztam haza két fasza cserépkályhát, meg egy bõr ülõgarnitúrát. Az utóbbit 20.000-ért elpasszoltam. Gyakran vásárban is lehet jó dolgokat megnyerni.
sok bordiszmuves is igy szerzi be az olcso nyersanyagot ilyen kidobott bor fotelekbol meg hasonlokbol.
Ádám Csaba
12-04-2016, 07:55 PM
Ez szerintem jó dolog. Nem kidobják a régit, hanem új életet kezd más köntösben.