PDA

View Full Version : Fórum zárttá tétele?

TMIB
11-08-2013, 12:02 AM
Két-három ember már kérdezte, hogy nem-e lenne jobb a fórumot zárttá tenni, hogy csak az olvashasson aki beregisztrál.

Az előnyeit gondolom tudjátok, viszont lenne néhány hátránya is.

- Az érdeklődők így nem tudnának csak úgy olvasgatni
- Senki nem találna ideg a keresőkből (Google, Yahoo és társaik)
- Ezt azt is jelentené hogy új tagok sem jönnének keresőkről
- Mivel senki nem tudna vendégként olvasgatni, így a látogatók száma sok ezerről, visszazuhanna. Ez azt jelentené, hogy a reklám mint bevételi forrás sokkal kevesebb pénzt hozna vissza és az úgy már nem lenne elég a fórum fenntartásához

Szerintem ezek eléggé komoly hátránynak számítanak.

Adományt 1 valaki adott eddig összesen. Ha a fórumtagságból 12 ember lenne támogató (évi 15 dollárral), akkor a fórum onnantól kezdve biztonságosan tudna üzemelni. (Vagy 24 ember 8 dollárral, vagy 36 ember 6 dollárral.)

Én zárttá tehetem, de akkor a fenntartást egyáltalán nem fedeznék a kis reklám bannerek. Egy embernek sokba kerülne fenntartani, ha évente összedobnánk, akkor úgy ki lehetne bírni. Mennyi az 15 embernek? Havi 230 forint? Vagy ez így nem megoldható?

Mi a véleményetek? Mit javasoltok?

imi79
11-08-2013, 07:38 AM
Hagyni pár "demo" topicot amihez bárki hozzáférhet, a többit pedig regisztrációhoz kellene kötni.
Off topic, youtube, filmek-sorozatok, eü és hasonlók maradhatnának szerintem nyitottak, akit pedig érdekelne a dolog az regisztrál úgy is.

Engem leginkább a média érdeklõdése zavar. Nem szívesen olvasnám vissza egy szennylap oldalain az itt elhangzottakat, fõleg hogy szeretnek mindent kiforgatni és elõszeretettel emelnek ki tartalmat az eredeti szövegkörnyezetbõl, ezzel teljesen más értelmet adva neki.
Mondjuk ki lehetne írni valahova, hogy az itt leírtakat a szerzõ/hozzászóló engedélye nélkül nem lehet máshol megjeleníteni.

Esetleg megkeresni témával kapcsolatos boltokat, és azok bannerjét is ki lehetne tenni.

hunprep
11-08-2013, 10:38 AM
A célzott, "témába vágó" reklámok szerintem nagyon jó ötlet. Ha le tudunk szervezni egy-két céget, fel lehetne szabadítani egy bannert csak nekik, az meg stabilabb bevételt is hozna.

A támogatás is vállalható szerintem,a nagyobb probléma, hogy visszaesne az új fórumozók száma.

talán a Fórumtagok írásai lehetnének publikusak, vagy csinálni belõlük egy blogot, ez lehetne a "kirakata" a fórumnal, hogy behozza az új embereket.

imi79
11-08-2013, 11:13 AM
Esetleg blogot összevonni fórummal.
Maga a blog nyilvános lenne, a fórum része pedig regisztrációhoz kötött?

TMIB
11-08-2013, 11:54 AM
Rendben, szavazzatok róla, de azt hiszem már tudom hogy mi lesz a végeredménye a szavazásnak. :)

A blog már most is a fórum része, bármelyik tag írhat blogot. http://magyarprepperforum.org/blog_post.php?do=newblog

Hagyni pár "demo" topicot amihez bárki hozzáférhet, a többit pedig regisztrációhoz kellene kötni.

Én is valami ilyesmire gondoltam. Meg egy topic arról, hogy miről szól a fórum, miről lehet itt olvasni meg ilyesmi. Ahogy én látom elég sok a visszatérő vendég, ha már sokan olvasnak itt, akkor 3 perc alatt be tudnak regisztrálni, nem olyan bonyolult. Vagy írnak és csinálok nekik egy regisztrációt, ha nem sikerülne nekik valamiért.

Ha le tudunk szervezni egy-két céget

Gondoltam rá, csak sajnos nem ismerek egy céget se. De ha lenne érdeklődő és témába vágna az amit árul, akkor persze kitenném fentre a bannerukat.

Mondjuk ki lehetne írni valahova, hogy az itt leírtakat a szerzõ/hozzászóló engedélye nélkül nem lehet máshol megjeleníteni.

Ez jó ötlet! Nem tudom hogy miért nem jutott még eszembe. :hogymi: Megyek és beleírom a szabályzatba.

A támogatás is vállalható szerintem,a nagyobb probléma, hogy visszaesne az új fórumozók száma.

Ha a mostani reklámok hoznának néhány dollárt és lenne pár fórumozó akik bedobnának fejenként havi 1-2 dollárt, úgy talán meglenne a havi $15-18 körül. Annyival már fenntartható a domain, a domain védetté tétele, a tárhelybérlés és a fórummotor ára is visszajövögetne szép lassan.

Daniui
11-08-2013, 02:16 PM
Én szerintem nem jó ötlet zárttá tenni, mert belegondolva ha zárt lehet hogy én se találok ide. Én pl a google-n keresztül találtam rá, Túlélõ azt mondta ha zárt lenne nem találna rá a google meg hasonlók, szerintem ez iszonyat nagy hátrány.
Érdemes megnézni. hogy mik a célok a fórummal, bár túlélõ ezzel biztos tisztában van, csak a szavazóknak sem árt. Véleményem szerint most még a cél a terjesztés, hogy minél többen rátaláljanak a fórumra, ezért jobb ha nyitott. Ellenben így is vannak zárt topicok, maximum ezek bõvítése legyen, szélesebb körû témával. Internetre így is úgy is meggondoltan kell írni, ha zárt ha nyílt.
Igazán zárt úgyis csak a szervezõdéssel lehet a közösség, találkozókkal, programokkal ahova csak az adott személyek mennek el.

TMIB
11-08-2013, 02:31 PM
Igen, ez az egyik gond. Hiszen hogy akarunk úgy ismeretterjeszteni és tanítani, ha senki nem tudja elolvasni, csak az talál ide akit meghívunk?

Én a zártságra szavaztam, de csak azért hogy a sajtósok vagy más sunnyugó alakok ne forgassák ki a szavainkat.

Arra gondolok, hogy a Hír24-sek eléggé félrebeszéltek a cikkükben, aztán a Blikk cikke is csak félig-meddig volt korrekt. Mindkettő úgy mutatta be a preppereket, mintha a nagy részük (részünk) bolygóbecsapódásra készülne, holott szerintem 1000-ből ha egy prepper gondolja ezt nagy veszélynek, mások mind gazdasági összeomlásra, vagy mindennapi katasztrófára, esetleg munkaelvesztésre alapozzák a készülődést, nem kimondottan a Föld felrobbanására. (Mert annak ugye értelme se lenne.)

TMIB
11-08-2013, 06:32 PM
Tehát ellenzed? Szavazz róla odafent! :) A biztonsági intézkedéseket a gyanúsabb regeknél meg szoktam tenni, a spambotokat például nagyszerűen ki lehet velük szűrni.

astonferi
11-08-2013, 08:52 PM
szerintem ne legyen zárt de már szavaztam is.
szerintem havi 1-2 dollár simán belefér hiszen ez a saját forumunk. gondolom ha forintot utalok átváltodik dollárra. vagy ha lenne csoport akkor egy ember utalhatna egy "nagyobb" 10-15 dolláros tételt a többiek odaadják neki forintban. vagy kifizetem az éves tagdíjat ami 12 dollár kb 2500 ft szerintem ez is vállalható.
mindenki agyaljon kit lehetne megtalálni mint reklámozót.
adjunk el felvarrókat vagy egyéb dolgokat nyissunk egy gazdasági vonalat hiszen van tag több helyen országon kivûl így lehetne kereskedni üzletelni.

hunprep
11-08-2013, 09:10 PM
Bár igaz, hogy a legbiztonságosabbá csak IP trackeléssel vagy hasonló módszerrel tehetõ, de szerintem ez már annyira lekorlátozná a fórumos közösség bõvítését, amit nem érdemes meglépni. Mindenkinek megvan, hogy mi az a határ, amin túl nem oszt meg magáról, ami az után van, arra lehet privát üzeneteket írni, vagy más platformon kommunikálni.

A blog lenne szerintem a legjobb megoldás,így keresõkben ránk lehetne találni.

Túlélõ, ha meg tudod mondani, hogy kb milyen konstrukcióban lehetne reklámozni, én szívesen megkeresek pár témába vágó boltot és összekötöm õket veled.

Valamilyen üzleti megoldás sem rossz, biztos sokan tudnánk résztvenni például a Túlélõ féle felvarrók továbbértékesítésében, aztán a profit egy része mehetne a fórum költségeire.

TMIB
11-08-2013, 09:10 PM
Igen, PayPal-on tudok fogadni támogatói $-t. Automatikusan átváltja a forintot.

A támogatói felvarrók nem tudom hogy hogy és mikor lesznek, mert innen egyenként küldeni egyet-egyet az kész vagyon lenne a postaköltség miatt. Meg ha megrendelek 200-at aztán meg a nyakamon maradna 195 darab, az se lenne jó. Egyelőre azért nem foglalkoztam még vele.

mossberg-operator
11-08-2013, 09:15 PM
Legyen tobb topic zart, s a regisztralt tagok csak bizonyos szamu hozzaszolas utan ferjenek azokhoz hozza. Kotelezo legyen a bemutatkozo iras. Semmit ne lehessen idezni innen.

BragBOL
11-09-2013, 09:08 AM
Mi indította el a szavazást? A személyes dolgok védelme?
Én még a fegyveres és önvédelmi részeket is elrejteném (Pl a múltkori kiütéses videó)

Ezt a fórummotort nem ismerem, de ha lehet, valahogy úgy kellene, hogy létrehozni egy belépõ felhasználói kategóriát, amit az újottan regisztráló kap, és nem engedi látni a rejtett topicokat, de a többit lássa, és csak néhány hozzászólás után engedi be a rejtett topicokhoz.

Nem írt még senki Blogot, azért nem találom?

Egyébként Ha zártabbra akarjuk akkor bele kéne húzni a blogírásba, hogy legyen mindig frissülõ tartalom!
Ekkor viszont úgy kéne szentem, hogy ugyanúgy belépõ kategória, és egy hozzászólás a belépõ, amit egy bemutatkozással válthat ki. Ezzel ki lehetne szûrni talán a média ügynököket és az alvilági alakokat, Nyilványos blogba meg csak olyat írni amit a médiának is a kezébe adhatunk.

TMIB
11-09-2013, 12:29 PM
Eddig hárman írtunk blogot. http://magyarprepperforum.org/blog.php?do=list

Személy szerint én az önvédelmis és a hír topicokat rejteném el, főleg. Azokban nincs prepperkedésről semmi és ugye politika van bennük, ami mindig húzós téma.

Azt hiszem holnap vagy a jövő hét elején majd elkezdem kicsit átrendezni a dolgokat, írni kell a fórumnak egy jó bevezetőt, hogy miről szól a fórum, milyen témák vannak, hogy miért érdemes beregisztrálni.
Ha vannak ötleteitek, hogy mit írjak bele, írjátok ide!

1 rejtett részleg már van, úgyhogy nem lesz túl nehéz átváltani rá.

BragBOL
11-09-2013, 01:18 PM
Hiába ha nem találja meg senki! Én legalábbis nem találtam.:haha:
Be kell rakni a linkjét fentre a fórum mellé, csinálni pár kategóriát (prepper, vadász/horgász, önvédelem, egyéb.) és használni is azokat. A "Blog Categories" modult meg fentebb rakni az elsõ vagy a második sorba.

Ha jól sejtem cikkeket is lehet írni, csak nincs engedélyezve vagy telepítve, Lehetne közösen megírt, médiakompatibilis dolgokat kirakni.

TMIB
11-18-2013, 08:01 AM
Lezárhatom ha gondoljátok.

Szerintem majd lesz néhány személytelen topic, az belemegy a nyílt részlegbe, az összes többi rejtett lesz.

Bár ez majd munkával jár, meg időbe telik. Kicsit át kell majd rendezni a fórumot, de majd megoldom.

Úgy látom hogy a szavazás aránya úgyse fog már változni.

Grafitos
11-18-2013, 09:35 AM
Én a ne legyen zártra szavaztam és egyetértek azokkal aki úgy gondolják, hogy csak bizonyos topikokat kellene zártá tenni...a címeket halványan láthatóvá tenni és kiírni, hogy regisztrációhoz kötött tartalom.. ennyi

TMIB
11-19-2013, 08:46 AM
Ami biztosan zárva lesz, az az egész önvédelmis/vadászat témakör és a 3 politikai/hír fórumot is egy külön zárt témakörbe teszem.

Az általános beszélgetésből néhány topicot zárt helyre fogok tenni, a többi szerintem maradhat nyilvános, senki nem beszél ott magánügyekről.

A fórum szabályzata és a fóruminformáció rész is mind nyilvános maradhat.

A szórakozás topicok is, és szerintem áthelyezem valahová oda a prepper/túlélős filmes témát is. Ha úgy vesszük az is szórakozás és ott sincs semmilyen magánügyekről szó, csak filmekről, könyvekről és sorozatokról.

TMIB
11-30-2013, 06:28 PM
A fórum több része zárt lett.

TMIB
11-30-2013, 09:07 PM
Igen, lesz még néhány amit lezárok. Az "Ezt vettem" topicot tényleg jó lenne blokkolni.

A Felszerelések rész viszont inkább közérdekű, ott csak arról van szó, hogy mit érdemes venni, nincs benne semmi titok. :)
De mondjatok olyan helyet amit esetleg kifelejtettem, várom a javaslatokat. :beer:

WestBam
01-03-2015, 11:29 PM
Hello Túlélõ!
Én is guglival keveredtem ide de egy másik számomra hasznos oldalra a bushcraftosok oldalára is. Ott nem találtam semmiféle demo részét a fórumnak így beregisztráltam, mert érdekelnek az ottani dolgok is. Szerintem ha valakit tényleg érdekel a fórum akkor az úgy is beregisztrál ha nem lát semmit, esetleg egy topicot ha láthatóvá teszel egy rövid leírással, hogy mirõl szól a fórum és csak regisztrációval érhetõ el a tartalom akkor már elláttál minden feladatot amit kellett mert a többi már úgy is az érdeklõdõn múlik. Ha valakit tényleg érdekel az beregisztrál 2 perc alatt, ha valaki csak idetévedt elolvassa a kis mondókát és úgy is el tudja dönteni, hogy kell vagy nem neki a regisztráció a továbbiakban. Ellenben én sem szívesen tenném ki a dolgaim a világhálóra tök látható módon és szerintem sokan mások sem, mert nem mindenkinek hanem ennek a közösségnek mondok valamit vagy osztok meg egy képet.

Doom
01-04-2015, 07:33 AM
..jó és igen aktuális téma.....
...mikor ki tesz valaki valamit..képet,személyes élményeket,vásárolt felszerelést...szinte azonnal kikövetkeztethetõ a személye...pl rendelsz valamit és kiteszed..azonnal tudják a boltban,hogy te vagy az....vagy kiteszel egy képet egy kirándulásról...akikkel találkoztál vagy a szomszédaid,akik abban a ruhában láttak ,tudják ,hogy Te voltál...óriási biztonsági kockázat.....
..én személy szerint még a zárt fórumon belül is létrehoznék egy kulcsot,amit ha engedélyezek akkor tekintheti meg a dolgaimat, élményeimet valaki (lehetõleg arccal) és csak az akinek kifejezetten engedélyt adok rá...ami bármikor visszavonható....ez mûködhetne úgy,hogy pl. feltennék egy képet az otthonvédelmi topicba általános leírással...de a lényeg és a képek csak annak akiben feltétlenül megbízunk(ez lehetne több száz ember is akár)...
...természetesen az általános dolgok mehetnek tovább így..
..sajnos a fórum ebben a formájában komoly biztonsági kérdéseket vet fel.
..az utólagos szerkesztés meg vonásával, pedig el lett véve a jog,hogy amit jóindulatúan megosztottunk és hetek-hónapok múlva már kockázatokat rejt...eltüntessük. (ne kezdjük újra kérem)...ezért is lenne jó a fent említett biztonsági kulcs..ha úgy érzi valaki ,hogy ezt már nem akarja ,hogy valaki lássa,olvassa,letiltja,vagy zárja az egészet,míg elül a vihar....
...érdekes,hogy valakit ingorálhatunk..de magunkat nem..... egy idõre........vagy csak egy részét.

Doom
01-04-2015, 07:59 AM
..az utólagos szerkesztés meg vonásával, pedig el lett véve a jog,hogy amit jóindulatúan megosztottunk és hetek-hónapok múlva már kockázatokat rejt...eltüntessük.
...ismét letelt ..a tíz perc,pedig ezt még oda biggyesztettem volna...
..szóval innentõl nagyon át kell gondolni mi az amit megosztunk a többiekkel.....borítékolom,hogy ez a fórum színességét,érdekességét befolyásolni fogja..negatív irányba....

..és ez nem varró vagy fõzõcske szakkör..kemény témák és még keményebb emberek találnak itt egymásra...méregdrága felszereléssel és komoly készletekkel....ezt mindenki biztonságba szeretné tudni..de ugyanakkor jó megosztani a tapasztalatokat egymással...
...ha ezen múlik...igen..befizetem a Fórum tagságot....

Doom
01-04-2015, 08:35 AM
..a dolog technikai kivitelezése...a "barátok " menüt össze lehetne fésülni a saját "bloggal".(ami továbbra is szerkeszthetõ)...tehát csak azok nyithatnák meg a blogot,akik barátok..utalást tehet a hozzászóló,hogy a képek és a technikai leírás,vagy amit gondol ,"ott" található a "....." cím alatt...aki érdemtelen tovább a barátságra..egy kattintás és már nem az...a félreértések tisztázása után..újra nyitva a kapu....ja és onnan semmit se lehessen letölteni,kimásolni...ha privin megegyeznek egymással átküldik...

TMIB
01-04-2015, 08:39 AM
Nem értek egyet. Mi abban a kockázat, hogy valaki otthon húst füstöl? Vagy hogy ki-milyen kínai bicskát vásárol? Vagy hogy valaki vesz egy csúzlit Aliexpress-rõl? Az önvédelem topic teljesen rejtett, szóval az újból nem lehet gond. Bár ott se ír senki semmi rosszat. A fórum szabályait mindenki betartja. Mindenki álnéven ír, nicknéven, regisztrált fórumnickkel.

Például nekem fogalmam sincs hogy ki kicsoda. A névmemóriám se jó, de amúgy se kérdeztem soha senki nevét. Nem is számít, nem is érdekes. Ugyanakkor úgy tudom hogy a Bushcraft fórumon kérnek teljes nevet, telefonszámot, de (ha jól emlékszem) még lakáscímet is a regisztrációhoz. A Túléséstár FB csoportban meg a tagok 99%-a valódi névvel van jelen, sok személyes fényképpel és adattal és úgy írnak oda.

Itt a fórumon nincs kötelezettség, csak a szabályzat betartása. Nem kell se ujjlenyomatot, se vérmintát, se vizeletmintát leadni a regisztráláskor. Nem kötelezõ fényképeket kitenni, aki akar kitehet, takarhatja az arcát, mindegy.

Az Index teljesen nyitott. A kék fórum (9mm.hu ha jól emlékszem) teljesen nyitott. A fekete fórum teljesen nyitott. Nagyjából az összes bushcraft, prepper és önvédelmis fórum nyitott. A külföldiek is. Mind nyitottabb mint ez a fórum, mivel ennek a fórumnak a fele csak regisztráció után olvasható.

Attól tartani hogy valaki meglátja a fényképet arról hogy valaki hol kirándult?

A fórumra feltett képeket csak azok látják akik beregisztráltak! Ha valaki feltölt egy képet a fórumra akkor a nem regisztrált látogatók azt nem látják. Helyette ezt:

"Nem vagy bejelentkezve, vagy nincs jogosultságod az oldal megtekintéséhez."

De nagyjából 30 másodperc alatt be lehet regelni a fórumra. Még ha az egész rész rejtve is lenne, nagyjából 30 másodperc választ el valakit attól hogy lásson dolgokat.

Doom
01-04-2015, 09:06 AM
Itt a fórumon nincs kötelezettség, csak a szabályzat betartása.....:thumbup.....:beer:

Mizu
01-04-2015, 10:15 AM
..az utólagos szerkesztés meg vonásával, pedig el lett véve a jog,hogy amit jóindulatúan megosztottunk és hetek-hónapok múlva már kockázatokat rejt...eltüntessük.

Ez így nem teljesen igaz... sõõõõt egyáltalán nem igaz !
Túlélõ és a kijelölt moderátor mindent töröl, amit kért eddig a fórumozó és ez (gondolom) ezután sem lesz másképpen!

Ne essünk tehát túlzásokba (megint) a témát illetõleg!

Amire viszont megtanítja az eddig csapongó fórumozókat, hogy megfontoltan tegyék meg beírásaikat! ... a szó elszáll az írás megmarad (míg ki nem törlik)

Tehát ideje volt már (!!!), hogy felelõsségteljesen fórumozzon mindenki...végre!

raktaros
01-04-2015, 10:31 AM
Doom, szinte minden hozzászólásod alján ott van: "Last edited by Doom;" és az elõbb még ezt is szerkeszteni akartad.
Gondold át mit szeretnél írni.
Nekem is volt többször hogy erõs késztetést éreztem a reagálásra.
Aztán írtam hosszú hozzászólásokat vagy fél-egy órán át. Többször átszerkesztettem, mire végeztem lehiggadtam és nem küldtem el ezeket :).

TMIB
01-04-2015, 10:53 AM
Túlélõ és a kijelölt moderátor mindent töröl, amit kért eddig a fórumozó és ez (gondolom) ezután sem lesz másképpen!

Így van, ha valaki valami túl személyeset ír, vagy véletlenül túl személyes adatot ír be valahová, vagy bármi ilyen problémája lenne, az szóljon nekem, vagy a moderátornak és töröljük. Ha 1-2 hozzászólásról van szó akkor egyáltalán nem probléma, szívesen segítünk ha ilyen gond van.
:beer:

WestBam
01-04-2015, 02:22 PM
Azért érdekes a kérdés láthatóság ügyben mert ha rosszakarók kifigyelnek elõbb-utóbb megtudják hol laksz és innen meg tudhatják azt, hogy mid van. Nem kell sokat variálni mert megvesz tõled adásvételiban egy 20Ft-os vackot és rajta lesz a feladó címe, már is tudja a neved-készleted-címed.
Amúgy meg a nagy megfigyelõk elõtt amúgy sincs titok, többet tudnak egy-egy emberrõl mint saját maga. Persze ez ott lapul egy adatbázisban a többi milliárd hasonló felhasználó adatai között de ha kell vagy valami kockázatot látnak benned akkor pontosan tudják, hogy ki vagy, hogy nézel ki, mi a tb és a számlaszámod kb. mindent. A jó hír az, hogy erre a magyar titkosszolgák nagyjából képtelenek így nagy valószínûséggel hamarabb tud meg rólad valamit az amcsi vagy a nemzetközi megfigyelõszolgálat mint a hungarisztáni.
Amit én írtam azt a rosszarcú hobbitok miatt írtam nem a mindenféle hárombetûs hivatalok miatt. Azok látnak bármit ha akarnak. Magán a kiszolgálón nézelõdnek és szûrnek a robotjaik nem így az éterben ;)

TMIB
01-04-2015, 02:35 PM
Kizárólag legális és törvényes dolgok engedélyezettek a fórumon. Ez a fórum szabályzatában benne van.

Nézzetek fel a Survivalist boards -ra. Az egész nyitott. Én úgy vettem észre, hogy általában az a divat, hogy csak a vallásos és a politikai topicok korlátozottak. De azok sincsenek elrejtve, csak külön engedéllyel lehet beléjük írni. És azt is csak azért, mert azok olyan témák amiken könnyû összeveszni. :)

Dream_walker
01-04-2015, 02:56 PM
csak a vallásos és a politikai topicok korlátozottak. De azok sincsenek elrejtve, csak külön engedéllyel lehet beléjük írni. És azt is csak azért, mert azok olyan témák amiken könnyû összeveszni. :)

Na, mi meg itt alig vitatkozunk a valláson meg a politikán, nem is vagyunk mi rendes emberek, látom :D:D

mmilan21
01-04-2015, 03:50 PM
...
A jó hír az, hogy erre a magyar titkosszolgák nagyjából képtelenek így nagy valószínûséggel hamarabb tud meg rólad valamit az amcsi vagy a nemzetközi megfigyelõszolgálat mint a hungarisztáni.

Keress rá: Finfisher+'hungarisztán'
Hasonló gyártmányú szoftvercsomagja van az amcsi Eneszéjnek is. Akik mint tudvalevõ, mindent látnak a neten.

A témához:
A "Mit prepperkedtél a héten" címû topikot én lezárnám a nagy nyilvánosság elõl, mert ott van a legtöbb személyes infó(készletek pl.) a felhasználókról.
Ha nem lesz lezárva az sem gond, mert a lábam alatt nem ég a talaj. Az idõ a barátom.

kovu78
01-04-2015, 06:19 PM
"A "Mit prepperkedtél a héten" címû topikot én lezárnám a nagy nyilvánosság elõl, mert ott van a legtöbb személyes infó(készletek pl.) a felhasználókról. " egyetértek mmilan21:thumbup esetleg az EDC-t is zártá tenném :thumbup