View Full Version : YoungPrepper Blogja
YoungPrepper
11-09-2013, 08:58 PM
Üdv mindenkinek!
Ezt a topicot a célból nyitottam,hogy megmutassam Én hogy készülök fel...
A NatGeon láttam a Túléléi praktikák c. sorozat egyetlen részét(nem vagyok nagy tv nézõ)amiben az volt,hogy egy 19 éves srác a zombi apokalipszisre próbál felkészülni minden gagyisággal(miután megnéztem a rész nagyjából fél órát röhögtem a gyereken).Ekkor már 3 hónapja magas szintû gyakorlati tudásom volt a túrázással és a túlélési technikák terén.Ezután imerkedtem meg a Bushcrafttal és a Prepperkedéssel.Motanában egyre többet és egyre jobban lövök a saját készítésû íjammk(kb.30-35 fontos húzóerõvel rendelkezik).Amit tudok magam készítem el és így fejlesztem a barkácskézségeimet is...
Ez a blog hétvégente mindenképp hétköznap ritkábban fog frissülni.
Egyenlõre ennyi jutott eszembe várhatóak lesznek fényképek,beszámolók a B.O.B.-met alkotó cuccosokról,és természetesen lesz egy bejegyzés, hogy én mire kézükök.
bögre
11-10-2013, 10:46 AM
Amit tudok magam készítem el és így fejlesztem a barkácskézségeimet is...
Nagyon helyes hozzáálás!! :) Néztem pár videot azokrol a pvc ijakrol. Nem vagyok reflexpárti de a ráforditott anyagkölcségböl kiindulva nagyonfasza ijak! De olyan fehér pvc csövet lehet kapni mo-on? Mert én akárhányszor kerestem sose volt. Te szürkéböl csináltad? Képet tudsz feltenni?
fater.lajos
11-10-2013, 04:21 PM
A hazai alapanyagú íj engem is érdekel!
YoungPrepper
11-10-2013, 08:00 PM
hát nekem is a kövi projek a PVC íj lesz jelenleg fából van egy longbow-lovasíj hibrid(osztálytársam hívja így)ugyanis 140 cm hosszú és asszimetrikus alakja van :)
YoungPrepper
11-10-2013, 08:32 PM
2. bejegyzés 2013.11.10.
Felkészülés az elkerülhetõnek tûnõ elkerülhetetlenre.
Én nem komoly nagyszabású dologra E.M.P-re (elektromágneses impulzusra) vagy atomtámadásra készülök vagy vegyi támadásra mondjuk az USA szorná az Oroszokra(abból mi is kapnánk a földközi közelség miatt)hanem például nagymértékû infláció a válság miatt(a mostaninál kb 2x durvább)vagy 800fts benzinárak miatti élelmiszerhiány és az ezzel járó lázongásokra készülök.
Nos kezdjük az élelmiszerhiánnyal:átlagcsaládnak kb. 2 napi romlandó élelmiszere van és ha a fagyasztó mélyére néz az ember akkor kijön kb 1 hétnyi SZEGÉNY energiatartalmú elemózsia.Ha az embernek van normális paintball/légpuskája vagy számszeríja vagy kb 35-font fölötti erõs íja és tudománya az ha szántó közelében él egy-egy fácánt lõhet (már énis lõttem fácánt az íjammal);esetleg nyulat ha az odúkijáratokat eltömjük és az egyikbe füstöt vezetünk akkor nagy eséllyel a nyúl kiszalad és az íjjal vagy pedig a primitívebb husángos megoldással végezhetünk vele,ezzel pipálva a kiesõ húsmennyiség.
Önvédelem terén:pedig azt ajánlom mindenkinek aki olyan helyzetbe kerül hogy létszámfölény van az ellenfél terén az inkább fusson.Egy osztálytársam real wing-chun kungfuzik ami fõként a "legjobb támadás a védekezés" elvére megy rá de már Õ is járt úgy még ált.ba,hogy beszóltak neki õ meg fellökte az egyik kisebbségi osztálytársát aki hívta a haverokat;kivédett egy ütést visszaütött és akkor betalált egy gyomros a másik gyerektõl...ez velem is megesett már,de én egy ütés védése után felhúztam a nyúlcipõt és két utca sprint után lezáraztam az "üldözõimet".Én hosszú ideig úgy voltam a dologgal,hogy egyedül jobbak lennének az esélyeim,de mára rájöttem,hogy 2 ember jobb mint egy ember,ha olyan helyzet van(Most az osztálytársamra gondolok)hogy valakire íjat szegezek akkor addig õ elveszi tõle a kését és eldobja 3-4 méterre egy fába vagy a földbe.
Ha menekülni kell akkor a közelben lévõ erdõbe venném az irányt ahol van egy fûthetõ túristaszállás kúttal és jelentõs apróvadállománnyal.
mrPickles
11-10-2013, 08:57 PM
Minek eldobni egy jó kést? Plusz nem csak te (ti) gondoltok a turista szállóra. Családokkal mi lesz?
YoungPrepper
11-10-2013, 09:03 PM
Minek eldobni egy jó kést? Plusz nem csak te (ti) gondoltok a turista szállóra. Családokkal mi lesz?
természetesen a család az család õk is jönnének velünk a késeldobásos rész abszólút felvetés volt a túristaszálló kb 9-10 éve nincs használatban édesapám elmondása szeint. :) (A barátomnak 2 nagytestvére 17 és 19 évesek komoly fizikai és tudásbéli segítséget tudna nyújtani + nevelõapja pedig az esetleges vadászatban állatfeldolgozásban az én édesapám pedig fafeldolgozásban és az elõzökben mindenképpen segítene és az egyik rokonunk vadász szóval ha szükség van egy 8-10 fõs mikroközösség tudna összejönni.
mrPickles
11-10-2013, 09:19 PM
Ez ok, de 10 ember etetéséhez több kell mint pár fácán. Tehát te még nem voltál ott, nem tudod mennyire van szétlopva, lehet beomlott a kút vagy csak simán beledöglött valami és mérgezõ a vize. Még elég sok a lyuk a tervedben.
YoungPrepper
11-10-2013, 09:23 PM
Már jártam ott akkor elég jó volt a terep lehet azóta nekiestek a szétlopkodásának errõl nemtudok de mivel ott az a tény hogy a rokonom vadász így könnyûszerrel lõhetünk õzet is.De igen ez még igencsak gyerekcipõben járó terv. :D
YoungPrepper
11-11-2013, 06:27 PM
3.bejegyzés 2013.11.11.
Amik az én B.O.B.-ben és túracsomagomban van:
771772773774
A pengék: FISKARS X7 kempingfejsze. én készítettem a tokok melyet övre lehet fûzni
Gerber Bear Grills scout zsebkés (félig fogazott pengéjû)
egy "mezei" balta amelybe én faragtam bele a fejét.
775776777
Övre helyezhetõ bõrrekeszek melyeket én készítettem és a tartalmuk.
(svájci bicska nejlonzsinór varrókészlet egy kisebb elsõsegélycsomag tûzgyújtó készlet(öngyújtó,gyufa a fekete dobozban,vatta a sárga kisdobozban,nagyító,gyertya egy kis iránytû,toll és egy papírcsík,kendõ,egy gerber mini survival kézikönyve.
778779780781782
Egyéb liegészítõk sátorozáskor viszem magammal,egynapos túrára nem.A kis lámpát azért szeretem,mert a túrabotomra is lehet rögzíteni.
Végül az ijam és a kiegészítõi.
783784785786787782788
Az utolsó képen a táskám látható ez egy húszliteres táska melynek a hevedere és a háta is nagyon kényelmes.
Szép gyűjtemény! :thumbup
YoungPrepper
11-11-2013, 07:13 PM
Szép gyûjtemény! :thumbup
Köszönöm :)
Grafitos
11-12-2013, 12:40 PM
Ügyes vagy..nekem fele ennyi mütyûröm sincs:)
3.bejegyzés 2013.11.11.
Amik az én B.O.B.-ben és túracsomagomban van:
771772773774
A pengék: FISKARS X7 kempingfejsze. én készítettem a tokok melyet övre lehet fûzni
Gerber Bear Grills scout zsebkés (félig fogazott pengéjû)
egy "mezei" balta amelybe én faragtam bele a fejét.
775776777
Övre helyezhetõ bõrrekeszek melyeket én készítettem és a tartalmuk.
(svájci bicska nejlonzsinór varrókészlet egy kisebb elsõsegélycsomag tûzgyújtó készlet(öngyújtó,gyufa a fekete dobozban,vatta a sárga kisdobozban,nagyító,gyertya egy kis iránytû,toll és egy papírcsík,kendõ,egy gerber mini survival kézikönyve.
778779780781782
Egyéb liegészítõk sátorozáskor viszem magammal,egynapos túrára nem.A kis lámpát azért szeretem,mert a túrabotomra is lehet rögzíteni.
Végül az ijam és a kiegészítõi.
783784785786787782788
Az utolsó képen a táskám látható ez egy húszliteres táska melynek a hevedere és a háta is nagyon kényelmes.
YoungPrepper
11-12-2013, 05:04 PM
Ügyes vagy..nekem fele ennyi mütyûröm sincs:)
ó pedig még én voltam elkeseredve,hogy egy 72órás táskát nem tudtam összerakni :/
:D
Daniui
11-12-2013, 05:40 PM
Az a gyalásó jó cucc, 19 század végérõl való, nekem is van.
Látom ég benned a tûz. Kivel szoktál túrázni menni avagy túlélni?
YoungPrepper
11-12-2013, 06:23 PM
Az a gyalásó jó cucc, 19 század végérõl való, nekem is van.
Látom ég benned a tûz. Kivel szoktál túrázni menni avagy túlélni?
Egy régi osztálytársammal voltunk 3-4szer nagyobb túrán(20km)de az szederindás-vízmosásos terepen,és kint a határba 3-4 sátoroztunk tûzrakással sütögetéssel nomeg ijászkodással egybekötve.
:D
mrPickles
11-14-2013, 12:53 PM
Miért nem indítasz egy igazi blogot? Mert itt csak szétfolyik minden.
YoungPrepper
11-14-2013, 07:11 PM
Miért nem indítasz egy igazi blogot? Mert itt csak szétfolyik minden.
Majd ha lezárom a témát a fõbejegyzésbe bemásolok mindent.