View Full Version : Mi van külföldön? (Utazás, látogatás, kivándorlás)
Sok mindentől függ a dolog. Szerintem az átlagfizetés olyan 20 ezer dollár lehet. De van aki ennek a töredékét se keresi meg, van aki meg persze évi 60-80 ezer dollárból "éldegél". $9.000 alatt kezdődik a szegénységi küszöb. Sokan viszont hitelekkel a nyakukban élnek. Szóval sok mindentől függ hogy kinek mennyije van.
A "what"-hoz írd be angolul a szakmát és kidobja az éves átlagkeresetet: http://www.indeed.com/salary
Ha találsz munkát. Aztán a 35 az bruttó, nem nettó. Csak az egészségügyi biztosítás $3000. Sok mindentől függ hogy hol keres meg valaki ennyit és hogy mire elég.
astonferi
12-13-2013, 11:12 AM
:(
látod ott sincs kolbászból a kerítés....bár ennél a sz@rnál lassan minden jobb :D mert tényleg nem tudsz arra és annyit költeni amire kéne és szeretnél.
astonferi
12-13-2013, 12:11 PM
én németországot hagytam ki 2 X is konkrét ajánlattal mert a nejem nem akar menni én meg a gyereket nem hagyom itt - el - semmilyen módon.
mossberg-operator
12-13-2013, 02:04 PM
Ugye en is kulfoldon elek. Nem bantam meg, de az otthoniak szamara MEGHALSZ. Atlagfizu, ado utan, kb 900-1000 angol penz/ho. En ennel jobban keresek, de a koltsegeid is magasabbak! Ha nem beszelsz angolul, ne gyere! Most itt sm konnyu, recesszio van, melot talalni nehez. De jobb, mint M.o. Meg mas. Gyereknek meg jobb lesz. Viszont Kanadan en is gondolkodok egy ideje, mert utalom a tomeget, itt meg tul vagyunk nepesedve...
Áttettem ide a beszélgetést. Ki járt már külföldön? Ki él külföldön? Ki-mit tapasztalt? Ha valakit érdekel az Egyesült Államok és leírhatom hogy mi van itt. Jöhetnek a kérdések. :)
mossberg-operator
12-13-2013, 07:12 PM
Áttettem ide a beszélgetést. Ki járt már külföldön? Ki él külföldön? Ki-mit tapasztalt? Ha valakit érdekel az Egyesült Államok és leírhatom hogy mi van itt. Jöhetnek a kérdések. :)
Hasonlo dolgot vallalok Angliarol, kerdezzetek, ha akartok! 12 eve elek itt. Tulelohoz lennenek kerdeseim: Engem edekel barmi az US-rol. Vizumot, zoldkartyat hogyan szereztel, szerzel? Alaszkaval mi a szitu? Mert ott meg az allam is fizet evi kb 1000 dolcsi olajpenzt, minden ottlakonak, mert nincs eleg ember (ha jol tudom). Kanadaban pontrendszer van bevandorlas ugyileg, meg 1-2 ev burokracia.
A vízum az mindig húzós. A 90 napos turistáskodás az már úgy tudom hogy nem nagy ügy, de a bevándorlóvízum az bonyolult. A munkavállalóit csak úgy érdemes elindítani, ha olyan a munkád, mert aki utcaseprőnek akar idejönni, az úgyse kap rá vízumot. Van itt vagy 20-30 millió illegális bevándorló, söpörni ők is tudnak, kevesebb pénzért. Ha viszont mérnökként vagy hasonló diplomásként akarna valaki jelentkezni, szerintem az esélyes. Van a zöldkártya lottó, arról annyit tudok hogy ingyenes és évente sorsolják. Tehát mindenkinek érdemes próbálkoznia.
Azon felül van a családi vízum, de ha nincs családtag, akkor ugye az kiesik a lehetőségek közül.
mossberg-operator
12-13-2013, 07:30 PM
A vízum az mindig húzós. A 90 napos turistáskodás az már úgy tudom hogy nem nagy ügy, de a bevándorlóvízum az bonyolult. A munkavállalóit csak úgy érdemes elindítani, ha olyan a munkád, mert aki utcaseprõnek akar idejönni, az úgyse kap rá vízumot. Van itt vagy 20-30 millió illegális bevándorló, söpörni õk is tudnak, kevesebb pénzért. Ha viszont mérnökként vagy hasonló diplomásként akarna valaki jelentkezni, szerintem az esélyes. Van a zöldkártya lottó, arról annyit tudok hogy ingyenes és évente sorsolják. Tehát mindenkinek érdemes próbálkoznia.
Azon felül van a családi vízum, de ha nincs családtag, akkor ugye az kiesik a lehetõségek közül.
Te hogy csinaltad? (Ha nem titok).
Volt itt kint egy családtag.
Fallout11
12-19-2013, 08:01 PM
Nehéz Amerikába bevándorlói vízumot kapni?
Röviden: igen. :haha: Még a családi is időbe és sok pénzbe kerül. A munkavállalói szintén bonyolult. De szerintem ha valaki ki akar jönni, az kezdje egy pár hetes vagy hónapos látogatással, azt 90 napig lehet és az nem vízumköteles. :)
Fallout11
12-19-2013, 08:20 PM
Ahogy a repülõ jegy árakat néztem egy kisebb kiruccanás is pár százezres tétel lehet... meg gondolom nem árt valaki aki már ott él és "körbevezet"
A körbevezetés nem szükséges, túristáskodásnak kell venni. Mászkálni a városokban, tapasztalni a mindennapi dolgokat, vásárolni, figyelni hogy mi-hogy megy. Próbálni beszélgetni másokkal. Persze jó ha van segítség is. A repülőjegy tényleg nem olcsó, nem is tudom mennyi mostanában. 650-800 között? (Emlékszem hogy régen a Malév jegyek voltak a legdrágábbak.)
Fallout11
12-19-2013, 09:31 PM
Te mennyire beszéltél jól angolul mikor kimentél?
Csak sok filmet meg hasonló dolgokat néztem. Hangosan olvastam könyvből angol szöveget, meg ilyenek. De semmi más nem volt. Alapnak meg az iskolai oktatás, ami ugye nem sok, persze egy nagyon alapot azért adott.
Fallout11
12-19-2013, 10:33 PM
Értem. Neked akkor azért volt egy nagy elõnyöd az amerikai rokonnal.
Magyarországra a bevándorlóknak kell egyáltalán valami azonkívül, hogy ide jönnek?
Elvileg Magyarországon is csak 90 napig maradhat az aki az Egyesült Államokból turistaként utazik be. 90 napon túl külön szabályok vannak. Legalábbis sok évvel ezelőtt még így ment. Hogy azóta változtak-e a törvények, azt nem tudom.
...aki akar privátban megtalál....nem kívánok tovább a bokszzsákotok lenni...BUÉK!