PDA

View Full Version : ... go on!

Doom
12-16-2013, 04:58 PM
,

fater.lajos
12-16-2013, 06:14 PM
Meleg ruha, sapka, sál, bakancs, aszalt gyümölcs sok, csokoládé, cukros üdítõital, kenyér, kés.

Sarge
12-16-2013, 09:45 PM
Mi van nálam? Teljesen üres zsebekkel állok ott, vagy nálam van a szokásos EDC cuccom?

Vasember
12-16-2013, 10:19 PM
Van benn vadászbolt? Lõszerbõl sosem elég!

Unicornis
12-16-2013, 10:30 PM
Hát, részemrõl csak cigi, égetett szesz, Kv. Mást nem vinnék, mert mindenem van elég. Inkább vinnék két karton cigit, vagy piát mint ugyanannyi babkonzervet. Nemde? Ezek viszont rohadt jó cserealapok lehetnek a késõbbiekben!

Doom
12-17-2013, 05:38 AM
,

Doom
12-17-2013, 05:39 AM
,

Grafitos
12-17-2013, 07:11 AM
Gyógyszert mindenképp, fõleg kötszert és antibiotikumot..valamint minden olyat, amit békeidõben túl drágának találtam volna megvenni pl rádió ..
je és soksok elem

TMIB
12-17-2013, 07:14 AM
Ha Magyarország, akkor nincs benne vadászbolt. Az még itt kint sincs mindegyikben (persze jóval nagyobb esély van rá).

dínó
12-17-2013, 07:38 AM
milyen típusú bevásárlókp?

Doom
12-17-2013, 04:26 PM
,

Doom
12-17-2013, 04:45 PM
,

Vasember
12-17-2013, 05:10 PM
Szedd össze a gyerekeket és menj haza! Jövök én is ahogy tudok.
Ezután szereznék egy jármûvet (ha a kocsim nem megy, mondjuk biciklit) és indulás.

astonferi
12-17-2013, 06:28 PM
plazma tv-t.... a hiradokban is mindig azt viszik kiderülne mire jó :haha:
leülök megvárom mi lesz 5 perc múlva mert minden eset más és majd akkor eldöntöm mi kell.....jaaa és ha van kajálda akkor eszem egy hamburgert mert kell a kalória..:haha:

Sarge
12-18-2013, 04:44 PM
Egy teljesen átlagos nap,egy teljesen átlagos idõ pontban,,,az van Nálad ami mindig is szokott....

Nálam ez van állandóan:

1019

- tárca 1
- tárca 2
- slusszkulcs
- bicska 1 (üvegtörõ, hevedervágó)
- bicska 2
- USB-Micro USB kábel
- Hama 8 Gb, Kingston 1 Gb pendrive
- 2 doboz gyufa (normál + mindenütt gyulladó)
- Kulcsok (+ kulcstartóként szikravetõ, késélezõ, sörnyitó (mondjuk olyannincs hogy valami nem sörnyitó:) ))
- Alcatel OT-995

Hiányzik a képrõl a zseblámpa és a zárolajozó-jégoldó spray és a gázspray

Ha nálam a hátizsákom, akkor kiegészül ezekkel:

1020

- ESK (HuDF IFAK:))
- multifogó
- Muela Boot Tanto

Hiányzik a képrõl még egy doboz ragtapasz, esõvédõ és a tû+cérna, meg egy tekercs Duct-Tape

Ha öt percem van akkor belevágnék a zsákba egy karton ásványvizet (az rossz esetben hat napra elég egy fõnek) annyi 400 gr-os készételkonzervet amennyit bírok, végtelen mennyiségû energiaszeletet vagy müzlit, esetleg plusz elemeket és pár alsógatyát, zoknit pólót.
Nem biztos hogy ez a jó megoldás, de most hirtelen ez jut eszembe.

mossberg-operator
12-18-2013, 05:04 PM
Az 5 percet azzal toltenem, hogy eljussak a kocsimig, kivenni a BOB-om, akkor 3 napig okes vagyok. Sose vagyok szaz meternel messzebb tole. Sajna fegyverek nelkul allnek ott. Mondjuk munkahelyemtol pont 5 percre van a fegyverbolt... Engedely, love van nalam, talan meg puskat is tudnek venni nagy hirtelen, mert jol ismernek...

Doom
12-19-2013, 05:42 AM
,

Doom
12-19-2013, 05:45 AM
,

TMIB
12-19-2013, 05:59 AM
Én csak akkor nem vagyok a házunk 6 kilométeres sugarában, ha lőtéren vagyok. Akkor viszont nem aggódnék amiatt hogy hogy jutok haza. :haha:

mossberg-operator
12-19-2013, 09:04 AM
Te igazán komolyan veszed ezt a dolgot.......a Világvége után remélem összefutunk....szeretek ping-pong-ozni,de egyedül nem megy még ,lassú vagyok,még gyúrnom kell...:)

Te nem veszed komolyan? Elgondolkoztam a kerdeseden, komolyan. A ping-pongban nyernel! :)

Doom
12-19-2013, 03:05 PM
,

fall out
03-10-2014, 01:12 PM
tegyük fel ez 1 Tecsó,megkeresem a parkolóban levõ legkomolyabb terepjárót és be az üvegajtón :
-balta
-feszítõvas
-kötél
-konzerv
-2-3 karton víz
-gyufa
-fáklyaolaj(+3-4 póló)
- 4-5 elsösegélydoboz sztem ezeket vinném

Doom
03-11-2014, 04:28 AM
,

Grafitos
03-11-2014, 09:04 AM
Doom...remélem szabad új szituációt is felvázolni..
A kijevi helyzettel kapcsolatban tegnap volt egy elég komoly beszélgetésünk asszonnyal. Nagyon meglepett mert azt kérdezte, hogy mi a tervünk ha kirobbanna egy VH. Én visszakérdeztem, hogy képes lenne -e mindent hátrahagyva menekülni, ha én arra kérem..Igent mondott..
Elkezdtünk tehát menekülési tervet (terveket) gyártani. Több probléma is feljött, de a menekülés nem lehetetlen..
1. ha az unió háborúba lép, mindenképp mozgósítják a tagországok haderejét is. Én Ural sofõr vagyok, egy rádiós századnál..hadköteles korban, így fix hogy megkapom a behívót..akkor pedig nem tudok vigyázni a családomra. (tehát elkerülendõ a bevonulás)
2. Az ellenség keletre van arra nem lehet menni, az unió is körbevesz minket és ha kiadják a körözést mint katonaszökevény sem juthatok messzire.
3. Itt nem elég ha van 1 BOL-od valahol az országban, mert úgyis elér a háború...el kell hagyni Magyarhont!
4. Repülõ, vonat kilõve...szerintem már nem engednek sehová + figyelik
5. Egy irány vezet kifelé az övezetbõl..délre, autóval
6. Szerbia és vagy Románia-nem eu tagok+ könnyû eltüni.. esetleg lehet tovább utazni pl Boszniába, vagy mittudomén.
7. Kiskunmajsán van ismerõs..ez közel van a határhoz..néhány napig náluk ellennénk, amíg feltérképezzük a határátkelés lehetõségeit..zöldhatár..stb.
8. Onnan 2 célállomás lehetne 1, Arad-ahol szintén van egy ismerõs család, akik segítenének -hátrány, közelebb van Oroszország és egy viszonylag nagy városról van szó. 2. Szerbia közepén egy kis falu, aminek most nem ugrik be a neve de ott is lakik ismerõs, aki itt dolgozik és fuvarért cserébe szerintem ellakhatnánk ott is egy darabig..
9. nem elég a BoB és a 72 órás csomi..mindenképp tuningolni kell a kocsi csomagtartóját is konzervekkel, tartós kajával, több vízzel.

Eddig jutottunk...

Szerintetek milyen a terv? hol lehetne fejleszteni? ti mit csinálnátok egy vh kirobbanás esetén?

Mizu
03-11-2014, 10:57 AM
Szerintetek milyen a terv? hol lehetne fejleszteni? ti mit csinálnátok egy vh kirobbanás esetén?
Szemelyes velemeny:

Ha konkretan az Ukran-Orosz hataron lenne a problema, akkor semmit nem kell tennünk.
Tul kicsi es tul semmise orszagocska vagyunk semmicske haderövel es jelentöseggel, hogy legfeljebb utanpotlasi biztositasahoz raktaroznanak nalunk es a sebesült ellatasban kapnank meg szerepet.
Semmisem rajtunk mulna, tehat egyik felnek sem lennek celpont.

Maradni a seggünkön, seftelni, tulelni az ilyenkor feltamado belsö rablobandakat. Igazabol ezekkel lesz a gondunk.
Az ilyenek ellen, viszont jobb az ismert helyen vedekezni, mint hogy vandorlas közben kapjanak el, vagy az egesz csaladot.

De ez tenyleg csak szemelyes velemeny es konkretan az Ukran helyzettel kapcsolatban.

kovu78
03-11-2014, 02:07 PM
remek kérdés..pestrõl tuti menni kellene..szerintem

TMIB
03-11-2014, 02:13 PM
Amíg nálunk nem hullanak oroszok az égbõl, addig csak annyira éreznénk a háborút, mint az összes többit. Semennyire.

kovu78
03-11-2014, 02:15 PM
Amíg nálunk nem hullanak oroszok az égbõl, addig csak annyira éreznénk a háborút, mint az összes többit. Semennyire.
pesten "rosszabbak hullanak az égbõl" :haha:

Dream_walker
03-11-2014, 05:32 PM
Szemelyes velemeny:

Ha konkretan az Ukran-Orosz hataron lenne a problema, akkor semmit nem kell tennünk.
Tul kicsi es tul semmise orszagocska vagyunk semmicske haderövel es jelentöseggel, hogy legfeljebb utanpotlasi biztositasahoz raktaroznanak nalunk es a sebesült ellatasban kapnank meg szerepet.
Semmisem rajtunk mulna, tehat egyik felnek sem lennek celpont.

Maradni a seggünkön, seftelni, tulelni az ilyenkor feltamado belsö rablobandakat. Igazabol ezekkel lesz a gondunk.
Az ilyenek ellen, viszont jobb az ismert helyen vedekezni, mint hogy vandorlas közben kapjanak el, vagy az egesz csaladot.

De ez tenyleg csak szemelyes velemeny es konkretan az Ukran helyzettel kapcsolatban.

Ha konkrétan az orosz-ukrán határon van a gond, az nem világháború, hanem helyi konfliktus. Ha orosz érdekszféra vs nato szintre emelkedne a dolog, akkor lennénk igen nagy sz.rban, ugyanis az eu irányából mi vagyunk a legkeletibb nato-tagállam, így az amúgy sem elhanyagolható célpontjaink száma (radarállomás, nato-reptér, nemzetközi reptér, atomerõmû, tüzérségi hadosztály, légierõ-bázis) némileg meg is emelkedne, pontosan azért, mert logisztika szempontból zsíros zsákmány lenne a hirtelen megjelenõ nato-haderõ egy amúgy semmicske haderõvel bíró országban...

Ha ilyenkor svájcba nem lehet eljutni (nem lehet), akkor nem marad más, mint a földközi tenger és az azon elhelyezkedõ, viszonylag kis stratégiai jelentõségû szigetek
gyanítom, hogy pl. az ibizai diszkókat senki nem akarja majd lebombázni, és az amúgy erõsen franciaellenes korzikaiak között is meg lehetne húzódni, hiába eu
ha meg nem, akkor marad ciprus török oldala, esetleg kanári, azori, zöld foki szigek
ha meg még annál is nagyobb a baj, hogy semmiképpen nem lehet eu-s környéken maradni, akkor középamerika

Mizu
03-11-2014, 07:24 PM
Ha így lenne az "olyan nagy baj", akkor senkisem tud majd sehová elmenni.

Az oroszok nem hülyék, az eu, meg még annyira sem, minden azon függ, hogy a két normálisabb felet mennyire tudja összeugrasztani a harmadik..USA..
Nem lesz ebbõl semmi! Az USA kezdi egyre jobban elveszteni szövetségeseit, mert mindenkinek tele van a töke a világuralmi eszméikkel, a világ rendõr szerepbeli fellépéseikkel, vagyis hogy nekik minden megengedett.

Szerintem Putyin csak egy kis tiszteletet akar magának és az Orosz hatalomnak visszaállítani, mert elég rendesen megalázták több felõl.
Ezt ki is fogja vívni. Az EU nem hülye, kell nekik az orosz nehézipar és az energiahordozók. Az Oroszoknak kell a nyugati technológia, az € és a piaci terjeszkedés.
Merész húzás volt ez Putyintól, de ezzel nõtt népszerüsége a népénél, ami már magában is megérte az egészet.
Nem látszik még a sakk játszma vége, de borítékolnám, hogy nem lesz (nagyobb) vérontás.

TMIB
03-11-2014, 07:32 PM
Mindenki az USÁ-t okolja, de szerintem ma már akkor is Amerikára mutat mindenki, ha éppen nem Amerika miatt történik valami. Ukrajna nagyon erõs orosz befolyás alatt állt, az EU meg rá akarta tenni a mancsát, pedig láthatóak voltak a jelek. Az EU-s zászlókat lóbáló tömeg az oroszbarát kormánnyal szemben. Általában mindig látni dolgokat amik az USA befolyására utalnak, de ebben az esetben én még nem láttam semmi bizonyítékot. Obama dadogva elmond 2-3 mondatot, piros telefonon beszél Putyinnal, de hogy amerikaiak lettek volna a tüntetõk között arra nincs bizonyíték. Szíriában a harcosok amerikai fegyverekkel voltak ellátva, de az ukránoknál nem volt egy M16-os se, csak légpuskák, kis keleti kézifegyverek és néhány AK. Nem Galil, hanem Keleti AK.

Doom
03-12-2014, 04:06 AM
,

Prepperguy
03-22-2014, 02:13 PM
Visszatérve a topic fõ kérdésére:
-só,cukor,szódabikarbóna (ezerféle dologra jó),száraztészta,liszt,rizs
-aszalt gyümölcsök,sósmogyi,
-amennyi konzervet elbírok
-elemek fõként (AA, AAA)
-szappan,fogkrém,törlõkendõ,kézfertõtlenítõ ,nõi dolgok
-gyógyszerek minden mennyiségben
-cigi,tömény szesz (legalább 40%)

gyûjtögetõ
09-14-2014, 04:20 PM
Doom...remélem szabad új szituációt is felvázolni..
A kijevi helyzettel kapcsolatban tegnap volt egy elég komoly beszélgetésünk asszonnyal. Nagyon meglepett mert azt kérdezte, hogy mi a tervünk ha kirobbanna egy VH. Én visszakérdeztem, hogy képes lenne -e mindent hátrahagyva menekülni, ha én arra kérem..Igent mondott..
Elkezdtünk tehát menekülési tervet (terveket) gyártani. Több probléma is feljött, de a menekülés nem lehetetlen..
1. ha az unió háborúba lép, mindenképp mozgósítják a tagországok haderejét is. Én Ural sofõr vagyok, egy rádiós századnál..hadköteles korban, így fix hogy megkapom a behívót..akkor pedig nem tudok vigyázni a családomra. (tehát elkerülendõ a bevonulás)
2. Az ellenség keletre van arra nem lehet menni, az unió is körbevesz minket és ha kiadják a körözést mint katonaszökevény sem juthatok messzire.
3. Itt nem elég ha van 1 BOL-od valahol az országban, mert úgyis elér a háború...el kell hagyni Magyarhont!
4. Repülõ, vonat kilõve...szerintem már nem engednek sehová + figyelik
5. Egy irány vezet kifelé az övezetbõl..délre, autóval
6. Szerbia és vagy Románia-nem eu tagok+ könnyû eltüni.. esetleg lehet tovább utazni pl Boszniába, vagy mittudomén.
7. Kiskunmajsán van ismerõs..ez közel van a határhoz..néhány napig náluk ellennénk, amíg feltérképezzük a határátkelés lehetõségeit..zöldhatár..stb.
8. Onnan 2 célállomás lehetne 1, Arad-ahol szintén van egy ismerõs család, akik segítenének -hátrány, közelebb van Oroszország és egy viszonylag nagy városról van szó. 2. Szerbia közepén egy kis falu, aminek most nem ugrik be a neve de ott is lakik ismerõs, aki itt dolgozik és fuvarért cserébe szerintem ellakhatnánk ott is egy darabig..
9. nem elég a BoB és a 72 órás csomi..mindenképp tuningolni kell a kocsi csomagtartóját is konzervekkel, tartós kajával, több vízzel.

Eddig jutottunk...

Grafitos szerintem a legutolsó kérdésed megérdemelne egy külön topicot mert van rá lehetõség nem is kicsi de ha nem is vh szintû de Magyarországot érintõre még nagyobb az esély mert Ukrajna a szomszédunk és ott már kitört a fosgejzír. Megköszönném ha te vagy akár bárki más nyitna neki egy topicot mert szerintem valós fenyegetésrõl van szó.

Doom
01-01-2015, 08:15 AM
...aki akar privátban megtalál....nem kívánok tovább a bokszzsákotok lenni...BUÉK!