View Full Version : Karácsony-Újév, Ünnepek
fisligery
12-21-2013, 04:45 PM
Áldott,békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
http://farm4.staticflickr.com/3751/11481540583_8e72380847_o.png
Grafitos
12-21-2013, 05:09 PM
Köszönjük a szép karácsonyfát Gergõ!
Én is csatlakozom nagyrabecsült fórumtársamhoz és mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok:beer:
Remélem Nektek is jót hoz a Jézuska..
Jó a kép! :tapsol:
Én is mindenkinek áldott karácsonyt kívánok! :)
M-torolt_forumozo
12-21-2013, 08:59 PM
Áldott, békés Karácsonyt kívánok mindenkinek! :)
Vasember
12-21-2013, 09:29 PM
Békés, áldott Karácsonyt mindenkinek!
Egyétek magatokat halálra és pihenjetek. Vészeljétek át a kötelezõ családi köröket! :)
Törölt_fórumtag1
12-22-2013, 02:11 PM
Áldott, békés ünnepeket mindenkinek! :)
1045
...ennyit a "túlélésrõl"...megyek haza porszívózni......világvége mentes karácsonyt és új évet mindenkinek!
Boldog Karácsonyt mindenkinek és az évente egyszer összegyûlt nagy családi asztalhoz mindenkinek jó túlélést kívánok. :D
Hansy68
12-23-2013, 04:48 PM
Áldott, békés, boldog karácsonyt, és eredményekben gazdag újévet kívánok mindenkinek!
1065
Yrkon
12-24-2013, 11:59 AM
Mindenkinek boldog, békés (és SHTF mentes) Karácsonyt kívánok!
Vasember
12-24-2013, 12:11 PM
Jópofa westjet reklám:
http://www.youtube.com/watch?v=zIEIvi2MuEk&feature=youtube_gdata_player
Még a csóka aki zoknit meg alsóruhát kért az is boldog volt.( Mondjuk UnderArmour cuccok voltak)
Amatorpe
12-24-2013, 05:25 PM
Csatlakozom az elõttem szólókhoz:
Békés karácsonyt és boldog új esztendõt mindenkinek!
GAZDA
12-24-2013, 06:25 PM
Boldog karácsonyt!:-)
mossberg-operator
12-25-2013, 02:59 PM
Ki mit foz karacsonyra?
Nálunk főtt csirke volt sajtos krumplival.
Fallout11
12-25-2013, 06:32 PM
Boldog Karácsonyt mindenkinek! :thumbup
mossberg-operator
12-26-2013, 11:39 AM
Nálunk fõtt csirke volt sajtos krumplival.
Nalunk -3 napra szejjelhuzva- vadhus bonanza van/volt. Sult kacsa, szarvasporkolt (ez wellingtonnak indult), facanleves. Meg gesztenyes torta, csokis linzer. Kovetkeztetes: szeretem a hasam!
1120
Boldog új évet mindenkinek!
BragBOL
12-31-2013, 10:39 AM
Nalunk -3 napra szejjelhuzva- vadhus bonanza van/volt. Sult kacsa, szarvasporkolt (ez wellingtonnak indult), facanleves. Meg gesztenyes torta, csokis linzer. Kovetkeztetes: szeretem a hasam!
Tévedés! Nem a hasad szereted hanem a nyelved! :D
Lehet közbe a hasad valami könnyebb és egészségesebb ételért könyörög :D
BÚÉK
kovu78
12-31-2013, 11:17 AM
Boldog új évet kívánok mindenekinek!!
GAZDA
12-31-2013, 11:19 AM
B.u.é.k.!
Yrkon
12-31-2013, 11:46 AM
Sikerekben, szerencsében gazdag új évet kívánok minden kedves Fórumtársnak! És kívánom, hogy jövõ ilyenkor is itt írogassunk, hogy a SHTF-re még mindig csak készülni kelljen!
Én is mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok! :beer:
Törölt_fórumtag1
12-31-2013, 01:44 PM
Boldog Új Évet mindenkinek és eredményes felkészülést! :)
fisligery
12-31-2013, 02:24 PM
Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!
Vasember
12-31-2013, 02:25 PM
BUÉK!
Kívánom, hogy az itt felmerülõ kérdések maradjanak meg hobby szinten mindenkinek, és élesben ne kelljen kipróbálni se az önvédelmet, se a bujkálást se a szomszéd dagadt kisfiú megevését ... :)
környész
12-31-2013, 05:47 PM
Buék!
bögre
01-01-2014, 01:09 AM
SHTF mentes felkészûlésben és lõporfüstben gazdag boldog uj évet kivániok minden keves felkészûlö barátomnak! :D Reméljük 14' ben sem kell a BOB ot és a BOL t hasznàlni! :D
De minden elõjel szerint a XXI század csunyább lessz mint a XX dik.... És egyre beljebb vagyunk a századba! :D
Nem tudom hogy a fórummotor elküldte-e mindenkinek az emailt, de ha nem, akkor csak így ide írva kívánok mindenkinek Áldott Húsvéti Ünnepeket. :beer:
http://s1.tlap.hu/magazin/1855/mzn_cikk_kepek_12105/mga_kep_0_136549800928.jpg
Dream_walker
04-30-2014, 08:22 PM
Ez a hollókõi kép látom mindenkinek tetszik :)
Amatorpe
05-01-2014, 11:29 PM
Most vasárnap anyák napja!
Dream_walker
12-24-2014, 05:54 PM
Nem akarok szétoffolni az Offtopik témát ( :D ), ezért itt kívánok minden kedves fórumtársamnak, és természetesen a fórumgazdának is boldog karácsonyt, boldog új évet!
Kívánom mindenkinek, hogy ennek a fórumnak a témája a következõ évben is csak egy különc hobbi maradjon mindannyiunknak!
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTrY61Z1HNzJzGZ7gMfwnOjyOzt6YYVb 1R2ORyt2_MHxMRc1hcouQ
Most mennem kell, így is csak pár percre tudtam gép elé kerülni két adag süti között :D
Vasember
12-24-2014, 07:59 PM
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Próbáljuk meg túlélni az ünnepeket! :)
Pityke11
12-24-2014, 08:33 PM
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek!
Gyalogos
12-24-2014, 08:33 PM
Áldott, békés karácsonyt kívánok minden jóindulatú embernek!
Gyalogos
12-24-2014, 08:35 PM
Áldott, békés karácsonyt kívánok minden jóindulatú embernek!
Kisss
12-24-2014, 10:55 PM
Nem akarok szétoffolni az Offtopik témát ( :D ), ezért itt kívánok minden kedves fórumtársamnak, és természetesen a fórumgazdának is boldog karácsonyt, boldog új évet!
Kívánom mindenkinek, hogy ennek a fórumnak a témája a következõ évben is csak egy különc hobbi maradjon mindannyiunknak!
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTrY61Z1HNzJzGZ7gMfwnOjyOzt6YYVb 1R2ORyt2_MHxMRc1hcouQ
Most mennem kell, így is csak pár percre tudtam gép elé kerülni két adag süti között :D Köszi. Én is ez úton kívánok kellemes ünnepeket és boldog, shtf mentes újévet!
MacIver
12-31-2014, 06:53 PM
BÚÉK
Nealden
12-31-2014, 07:00 PM
S.H.T.F. mentes B.U.É.K. Mindenkinek!
Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek! :beer:
kovu78
12-31-2014, 08:25 PM
4692
békés, boldog egésszégben gazdag új évet kívánok mindenkinek :)
Pityubá
01-01-2015, 01:20 PM
BUÉK 2015. Ezt a Szilvesztert is túléltük. :D
Vietnamiveteran
01-01-2015, 02:05 PM
Jó reggelt :)
raktaros
01-01-2015, 02:24 PM
Jó reggelt :)
Ha most van reggel neked, akkor ütõs lehetett az éjszaka :D
Vietnamiveteran
01-01-2015, 02:52 PM
:)
Grafitos
01-01-2015, 08:44 PM
BUÉK mindenkinek..
Kutya ez a másnap. Pezsgõt pálinkára soha többé nem fogyasztok ezután, mert kegyetlen bosszút áll:huuu:
nomad
01-02-2015, 05:10 AM
BUÉK minden kedves tagtársnak!
:)
Morpheus
01-02-2015, 06:43 AM
4702
Dream_walker
01-02-2015, 06:14 PM
BUÉK mindenkinek..
Kutya ez a másnap. Pezsgõt pálinkára soha többé nem fogyasztok ezután, mert kegyetlen bosszút áll:huuu:
Buék!
Én rájöttem, hogy ha keverem, akkor viszont keverjem rendesen, gyakorlatilag elfogyasztottunk mindent, amit találtunk (nagy volt a pult), nem is volt különösebb baj tegnap, bár elseje hajnaltól már csak a fényképezõgép segített, hogy mi is történt, és hol voltunk :D
Morpheus
01-02-2015, 07:30 PM
Én csak simán jól éreztem magam!
4704
Boldog Karácsonyt és eredményekben gazdag Új Évet mindenkinek!!!
Áldott Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek! :beer:
Most,amikor kicsit otthon "kell",lehet lenni,pár dologra gondoljatok!
Mit jelent ez az ünnep,mit ünneplünk?
Milyen ember vagyok és milyen szeretnék lenni?
mit teszek,hogy jobb emberré legyek,mit teszek érte?
Mi a fontos az életemben?
67536754
67556756
67576758
67596760
67616762
Boldog karácsonyt MINDENKINEK!
mmilan21
12-24-2015, 10:15 AM
6753 - Karácsonyfát már nem állítunk pár éve, de a TESCO gazdaságos mûfenyõ ott van még mindig a szekrény tetején a dobozában. :)
Attól még összejön a család ugyanúgy, meg van szaloncukor is.
(Az egyik évben 2010 környékén Húsvétig kinn maradt a Karácsonyfa, ott döntöttem el hogy elég egy Adventi koszorú vagy egy asztali dísz is.)
6758 - Mi már vagy 6 éve vettük a két plazmatévét - azóta is mûködnek és én azóta sem nézem azokat.
Legutóbb gáztûzhelyet vettünk, mert a régi már szétrozsdásodott. Érik még a közel 30 éves Lehel hûtõ cseréje is(rozsdásodik és a kompresszora hangoskodik). :)
Az automata Zanussi mosógép meg bírja már 16 éve csapágycsere nélkül.
A 25 éves Szarvasi kávéfõzõ is bírja még, de én nem kávézok itthon, csak ha néha megkínálnak.
Nincs nálunk pocsékolás.
6759 - Nemrég kaptam pénzt nyomtatóra meg szkennerre(eddig nem is volt nyomtatónk, szkenner meg pláne).
Meg is rendeltem nagykerbõl és már meg is érkeztek pár normál foglalatba csavarható LED világítótesttel együtt.
Ki tudom legalább nyomtatni a már antikváriumban sem kapható prepper jellegû könyveket, meg legalább tudok fotókat is nyomtatni, hogy áramszünet esetén is legyen mit nézegetni, nem csak olvasgatni.
6761 - Nekem legutóbb akkor volt tele a kosár ennyire amikor vettünk pár 36 db-os akciós WC papír csomagot vagy amikor két összeszerelhetõ fém Konova polcot vettünk a TESCO-ban.
Szóval. Ésszerû döntések kellenek még Karácsony idején is.
Én nem veszek ajándékot senkinek. Inkább meglepem a rokonaimat és ismerõseimet egy kis háztájival, süteménnyel és/vagy pénzzel amit arra költenek amire szükségük van.
Én mindig pénzt szoktam kérni, mert a sok dísztárgyat már így sem tudom hova rakni(kell a könyveknek a hely. :) Így azt veszek belõle amire tényleg szükségem van.
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Nálam az elsõ sorral is gondok vannak. Nincs otthon, csak egy hely van ahol éppen lakok/unk, szóval az már alapból gáz. Viszont most karácsonykor is azzal töltöm az idõt, hogy ez a helyzet megváltozzon. Remélem dolgoznak az ingatlanosok ma. Meg a bankárok. (Mert tegnap nem hívtak vissza.)
Én nem tartom magam rossz embernek, úgyhogy túl sokat nem agyalok azon hogy hogy legyek jobb. Persze, törekszem arra hogy mindenkivel kedves legyek, de ez nem egy karácsonyi dolog. Ez minden napos. (Jól is néznék ki ha karácsonykor kedves lennék, az összes többi napon meg nem.) :D
Nem tudom hogy az én életemben mi fontos, de azt tudom hogy el kellene költöznünk és akkor jobb lenne nekem is, a társamnak is, a cicáinknak is, a családnak is, mindenkinek. Úgyhogy a karácsony ezzel telik el. Meg munkával, mert azt tervezem, mint mindig. :) De mivel az ünnepi vásárlások már befejezõdtek, így nincs hajtás annyira.
Boldog Karácsonyt és eredményekben gazdag Új Évet mindenkinek!!!
Dream_walker
12-24-2015, 04:19 PM
Szóval. Ésszerû döntések kellenek még Karácsony idején is.
Én nem veszek ajándékot senkinek. Inkább meglepem a rokonaimat és ismerõseimet egy kis háztájival, süteménnyel és/vagy pénzzel amit arra költenek amire szükségük van.
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
Mi kicsit máshogy csináljuk, tudjuk, hogy ki miket szeret inkább vásárolni, és nagyon sok üzletben lehet ajándékutalványt kapni. Talán kicsit kevésbé személytelen, mintha simán pénzt adnánk. De persze azért néha kerül hasznos és jó is :)
Boldog Karácsonyt minden kedves Fórumtársnak!
Vasember
12-24-2015, 08:06 PM
Békés Áldott Karácsonyt!
Kellemes ünnepet mindenkinek! :)
Boldog Új Évet az összes fórumozónak!
:beer:
Kinek van valami újévi fogadalma?
Nekem van egy pár. Folytatom a kemény munkát, mindent megteszek hogy végre megvehessek egy házat, és odaköltözhessek. Továbbá megtanulom az alapokat amit egy ház-tulajdonosnak tudnia kell.
Nagyjából ennyi. :)
mmilan21
12-31-2015, 11:03 PM
Nekem nincsenek konkrét újévi fogadalmaim, mert nem tudom hogy miként fognak alakulni a dolgok.
Hetente ismerek meg új dolgokat, így nehéz lenne bármire is konkrét fogadalmat tennem.
Az életszemléletem és a felkészülés az ami mindig meghatároz, de ez is fejlõdik, tehát nehéz fogadkozni.
Esetleg a lehetõség szerinti fejlõdést tudom megnevezni mint fogadalom.
Egyébként nem fogadkozni kell, hanem cselekedni. :)
Boldog 2016-os évet! (Mozgalmas lesz.)
Hát szépen eltelt ez az eredeti funkciójától elrugaszkodott nyálas ünnep,a fogyasztói társadalom ünnepe!:)
Hálsten az óévbúcsúztató is.Bár szeméthegyek maradtak és kiborogatott kukák,betört telefon fülkék.Gondolom a baromállatok nem fogják összeszedni a mocskukat és a károkat sem térítik meg.:mad: Végül is ünnep volt,lehet pusztítani,majd az adófizetõk állják.
De legyünk optimisták! 2016 xarabb év lesz mint 2015,de jobb mint 2017! :eek:
Nekem nem biztos hogy rosszabb lesz. Remélem hogy sokkal jobb lesz. Igazából ez köszönhetõ a fogyasztói társadalomnak is, mert novemberben és decemberben jó sok mindent el szoktam adni. :beer: Igaz, én nem szemetet árulok, úgyhogy pont ezért nincs is lelkiismeret furdalásom. Örülök hogy a vevõim örülnek. :) Meg hálás vagyok nekik, mert számomra az õ segítségükkel lehet jobb majd 2016. Legalábbis bízom benne hogy jobb lesz.
Pityke11
01-01-2016, 10:05 AM
Boldog Uj Évet KIvánok Mindenkinek!
Kívánom, hogy ebben az évben a fórumot a szakmaiság és a tudás szelleme lengje be inkább és hagyja el mindenki ami eddig rossz volt!
Kívánom, hogy az idei világvégéket is legalább annyira túléljük, mint az tavalyiakat! :)
Boldog Új Évet mindenkinek!
Boldog születésnapot kívánok minden kedves Jézus nevû ismerõsömnek!
Boldog Karácsonyt! :)
Kinél mi lesz az vacsora? Én most kínai levest eszek, mint minden nap. Talán majd hétfõn lesz valami rendesebb étel is.
Al Bundy
12-24-2016, 10:35 PM
Boldog karacsonyi unnepeket.
Nalunk sultek volt, sult krumpli, majonezes kukorica, husleves, es az elmaradhatatlan bejgli.
Ádám Csaba
12-25-2016, 08:31 AM
Boldog karacsonyi unnepeket.
Nalunk sultek volt, sult krumpli, majonezes kukorica, husleves, es az elmaradhatatlan bejgli.
A húsleves minden alkalomra tökéletes. :)
Boldog Karácsonyt!
Törölt_reg
12-25-2016, 08:40 AM
Boldog Ünnepeket!...bár személy szerint én nagyon sajnálom,hogy felél az emberiség ennyi erõforrást,teljesen feleslegesen.
Jó van némi közösség építõ és mentális haszna is,de az a rengeteg felesleges holmi/energia forrás,ami ilyenkor megvásárlásra/legyártásra/szállításra kerül talán késõbb nagyon fog hiányozni.
Na mind1, minket talán annyira nem fog érinteni..de azért érdemes elgondolkodni ,hogy az a 20-30 ezres játék aminek a gyártásához ,szállításához több gallon olaj kell...talán pár év múlva hiányzik a traktorból ami a búzát veti.
Al Bundy
12-25-2016, 09:17 PM
Foleg, hogy nalunk a halaszlevet csak en szeretem, legnagyobb sajnalatomra a halakat sem eszik nagyon a lanyok, pedig en nagyon szeretem
ez Adam Csaba postjara irtam, csak benaztam
Ádám Csaba
12-25-2016, 09:29 PM
Foleg, hogy nalunk a halaszlevet csak en szeretem, legnagyobb sajnalatomra a halakat sem eszik nagyon a lanyok, pedig en nagyon szeretem
ez Adam Csaba postjara irtam, csak benaztam
Akkor eheted egy pár napig, ha fõzöl... :thumbup
A hal nagyon egészséges, többet kellene nekem is fogyasztani.
Épp most néztem ozone network-on egy ismeretterjesztõ mûsort az alföldrõl és abban az volt, hogy Baján 66 kg az egy fõre jutó halfogyasztás egy évben.
A bajai hallének nincs is párja...
Rozsomák
12-26-2016, 05:42 AM
Szegedi? Valahogy jobban komálom, krumplikarikával, kockázott harcsahússal, nagyon kevés 1-2 karika egy tányérba répákkal.
Ádám Csaba
12-26-2016, 05:58 AM
Szegedi? Valahogy jobban komálom, krumplikarikával, kockázott harcsahússal, nagyon kevés 1-2 karika egy tányérba répákkal.
Én a tésztás kivitelt jobban szeretem, Tiszai halat meg rég nem ettem már.
Na de ízlések és pofonok...
Al Bundy
12-26-2016, 04:53 PM
Akkor eheted egy pár napig, ha fõzöl... :thumbup
A hal nagyon egészséges, többet kellene nekem is fogyasztani.
Épp most néztem ozone network-on egy ismeretterjesztõ mûsort az alföldrõl és abban az volt, hogy Baján 66 kg az egy fõre jutó halfogyasztás egy évben.
Az a baj hogy a fozesi tudomanyom nem igazan nagy, ez egy hianyossag amit potolnom kellene. Egyebkent en is jobban csipem a tiszai halaszlevet. Tegnap volt meg egy kis hazi kolbasz is sutve ebedre.
Törölt_reg
12-31-2016, 09:02 AM
Ja BUÉK!..miért ne..végül is ingyen van! :beer:
Mondjuk nem rossz az év vége..amíg kicsit nem voltam(lent voltam a kutyával)már kötöttem is egy üzletet.
Cseréltem egy papírdarabot egy zsír új Haix nyári bakancsra(kihagyhatatlan volt :tapsol::szeret:)
Most beteszem a malackát a sütõbe és mixelek egy jó adag forralt bort.Ha esetleg a továbbiakban fura dolgok jönnek az nem én vagyok.....befolyásoltság alatt fogok állni!;)
Boldog Új Évet Kívánok minden fórumozónak! :)
Nálunk nem hiszem hogy lesz valami. De ha megint csinálunk egy adag húsos tésztát, akkor én attól már pont eléggé ünnepi hangulatban leszek. :D Talán van itthon egy kis alkohol is, de azt meg kell néznem. Esetleg majd koccintunk egyet.
Áldott Karácsonyt mindenkinek!
Mi lesz a menü? :)
Sergeant
12-24-2017, 11:03 AM
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!
Nálunk a mai menü : halászlé, rántott ponty franciasalátával.
Még próbálok magamhoz térni a tegnapi borozás után. :D
Vasember
12-25-2017, 06:41 AM
Boldog Karácsonyt!
Kardhal steak. Végülis az olyasmi mint ponty.
Békés, boldog karácsonyt minden fórumozónak!
WestBam
12-25-2017, 07:18 PM
Boldog karácsonyt minden fórumozónak!
Gulyás, töltött fasírt krumplipürével, somlói torta, chips, süti, dagadás :haha:
Boldog Új Évet Kívánok minden fórumozónak! :beer:
Sergeant
12-31-2017, 12:05 PM
Boldog újévet mindenkinek!
Al Bundy
12-31-2017, 06:30 PM
Boldog uj evet
WestBam
12-31-2017, 10:54 PM
BÚÉK minden felkészülõnek!
Sergeant
01-01-2018, 01:28 PM
82758276
Nagyon jó, hogy engedélyezték a tüzijátékot. A kutya a kandalló elõtt, a jószág pánikban.
Még néhány baromságot be kéne vezetni, törvényileg.
Egy nappal elõtte és utána még mindig ropog a petárda. Tegnap, Pesten a buszokból hajigálták a nyikhajok.
Ma reggel meg egy halom narkós majmot láttam, azt se tudták, hogy hol vannak. Ez az igazi országimázs.
Alpha
01-01-2018, 02:56 PM
82758276
Nagyon jó, hogy engedélyezték a tüzijátékot. A kutya a kandalló elõtt, a jószág pánikban.
Még néhány baromságot be kéne vezetni, törvényileg.
Egy nappal elõtte és utána még mindig ropog a petárda. Tegnap, Pesten a buszokból hajigálták a nyikhajok.
Ma reggel meg egy halom narkós majmot láttam, azt se tudták, hogy hol vannak. Ez az igazi országimázs.
Nagyon sajnálom szegény
allatokat. Nekik ez rettegés. Én simán betiltanám a petárdázást. Hangos, büdös és senki sem takarítja el.
Én simán betiltanám a petárdázást.
Nem sokat ernel el vele.
Ugyanis most is be van tiltva (http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/pirotechnikai-szabalyok).
Bel
Zacskóbicska
01-02-2018, 11:02 AM
Buék!
Alpha
01-02-2018, 11:19 AM
Nem sokat ernel el vele.
Ugyanis most is be van tiltva (http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/pirotechnikai-szabalyok).
Bel
De szilveszterkor van 1-2 nap kivétel. Árusítani meg egész évben lehet ha jól tudom.
Szunyog
01-02-2018, 02:37 PM
Boldog Uj Evet Kivanok minden felkeszulönek!
Nem sokat ernel el vele.
Bel
Szia,
A "most is be van tiltva" resz azert mas szinu, mert ra lehet kattintani, es elolvasni a kevesebb mint egy A/4 oldal meretu leirast.
Amiben le van irva, hogy most is be van tiltva a petarda. Igen, szilveszterkor is, es igen, az arusitasa is tilos.
Bel
Alpha
01-02-2018, 04:51 PM
Szia,
A "most is be van tiltva" resz azert mas szinu, mert ra lehet kattintani, es elolvasni a kevesebb mint egy A/4 oldal meretu leirast.
Amiben le van irva, hogy most is be van tiltva a petarda. Igen, szilveszterkor is, es igen, az arusitasa is tilos.
Bel
Fejet hajtok a lexikális tudásod elõtt... :admire:
Köszi az infót. Az utóbbi 20 évben csak elszenvedõje voltam a petárdázásnak, ezért nem is foglalkoztam vele sokat.
fater.lajos
01-03-2018, 11:25 AM
Írtatok itt a petárdázás betiltásáról...
Nagyon nem szeretem, de elviselem. Magyarországon egy napot kaptak tüzijátékra. Sorrentóban szinte minden nap van, és a petárda is ropog.
A szilveszter a lányomnál töltöttem. Van egy félelmetes vérebe, egy törpe pinscher. A törpe pinscher egy kisebbdobermannra emlékeztetõ fajta. Bemártották a forró vízbe és összement. Nos a kutya békésen haverkodott, meg aludt a petárdázásra. Amikor éjfél után kivittem az utcára semmi sem változott a kutyánál, csak a környezete. Több durrogás, több rakéta...
Na itt gondolkoztam el azon, hol van a kutyatartók felelõssége?
Miért nem szoktatja kiképzéssel a kutyáját a zajokhoz?
Láttam már buszajtótól meg kipufogótól visítva menekülõ kutyákat... Akkor tessék betiltani az ajtócsapkodást, a lufit, a tapsolást!
A kutyakiképzõk egy része riasztópisztolyt, tiltott petárdát, szétdurrantott zacskót is használ a kiképzés során. A vadászokat kísérõ stráfkocsisok, meg a vadászkutyák gazdái is szoktatják az jószágot a zajokhoz.
Miért nem köti meg, vagy zárja a kennelbe a kutyát ha tudja hogy az fél? Miért kell ennyi kutyának elkóborolnia? Hány kutyatulajdonost vontak felelõsségre azért, mert a kutya megfelelõ õrzésérõl nem gondoskodott? Minek tart az olyan kutyát, aki nem képes rá vigyázni? Mindig a másik a hibás...
Tudom, most rúgtam fel a bilit. Fogok kapni hideget és meleget is. De akkor is lesz aki elgondolkozik azon amit leírtam.
Alpha
01-03-2018, 12:49 PM
Nagyon nem szeretem, de elviselem. Magyarországon egy napot kaptak tüzijátékra. Sorrentóban szinte minden nap van, és a petárda is ropog.
A szilveszter a lányomnál töltöttem. Van egy félelmetes vérebe, egy törpe pinscher. A törpe pinscher egy kisebbdobermannra emlékeztetõ fajta. Bemártották a forró vízbe és összement. Nos a kutya békésen haverkodott, meg aludt a petárdázásra. Amikor éjfél után kivittem az utcára semmi sem változott a kutyánál, csak a környezete. Több durrogás, több rakéta...
Láttam már buszajtótól meg kipufogótól visítva menekülõ kutyákat... Akkor tessék betiltani az ajtócsapkodást, a lufit, a tapsolást!
A kutyakiképzõk egy része riasztópisztolyt, tiltott petárdát, szétdurrantott zacskót is használ a kiképzés során. A vadászokat kísérõ stráfkocsisok, meg a vadászkutyák gazdái is szoktatják az jószágot a zajokhoz.
Miért nem köti meg, vagy zárja a kennelbe a kutyát ha tudja hogy az fél? Miért kell ennyi kutyának elkóborolnia? Hány kutyatulajdonost vontak felelõsségre azért, mert a kutya megfelelõ õrzésérõl nem gondoskodott? Minek tart az olyan kutyát, aki nem képes rá vigyázni? Mindig a másik a hibás...
Tudom, most rúgtam fel a bilit. Fogok kapni hideget és meleget is. De akkor is lesz aki elgondolkozik azon amit leírtam.
Van két labradorunk! Mind a kettõ kölyökkora óta velünk él. Egyiket se vittem lövészetre, vadászatra, kiképzésre, stb.
A kan mellett egy tüzérség is gyakorlatozhatna. A szuka meg elszalad, ha leesik egy mûanyagpohár az asztalról. Szilveszerkor a fiú a teraszon aludt, a lány a zárt ajtós pincében bebújt az asztal alá.
Szerintem nem csak neveléstõl/képzéstõl függ a dolog. Embereknél is van félénk és bátrabb típus.
Véleményem szerint csak leírtad a saját álláspontod, nem hiszem, hogy normális ember ezért savazna...
fater.lajos
01-03-2018, 03:18 PM
Van két labradorunk! Mind a kettõ kölyökkora óta velünk él. Egyiket se vittem lövészetre, vadászatra, kiképzésre, stb.
A kan mellett egy tüzérség is gyakorlatozhatna. A szuka meg elszalad, ha leesik egy mûanyagpohár az asztalról. Szilveszerkor a fiú a teraszon aludt, a lány a zárt ajtós pincében bebújt az asztal alá.
Szerintem nem csak neveléstõl/képzéstõl függ a dolog. Embereknél is van félénk és bátrabb típus.
Véleményem szerint csak leírtad a saját álláspontod, nem hiszem, hogy normális ember ezért savazna...
Látod Alpha, nem is kellett sokáig várnom: https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/01/03/szilveszter_petarda_komment_ervek/
Alpha
01-03-2018, 06:18 PM
Látod Alpha, nem is kellett sokáig várnom: https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/01/03/szilveszter_petarda_komment_ervek/
Ez egy cinikusnak íródott cikk, nem neked szól!
Biztos!!!
Sergeant
01-05-2018, 04:56 AM
Nem minden kutyát lehet megtanítani a lövés iránti közömbösségre. Nem véletlen, hogy a szolgálati kutyák kiválasztásánál ez az egyik teszt. Alapból bírja az idegrendszere vagy sem. Ha bírja, akkor tovább fejleszthetõ, a tûréshatár emelhetõ. Ha nem tudja elviselni, menekül, akkor alkalmatlan. ORFK-KVKI-t végeztem valaha, besorolásom kutyavezetõ-kiképzõ tts. volt. Minden szerdán volt kutyavásár Dunakeszin, ez volt az egyik teszt, hogy miként reagál a kutya az extrém hanghatásokra.
Nagyjából hatszor jobban hall egy kutya, száz méterrõl úgy hall egy petárdát, mintha a feje mellett robbanna fel.
Láttam kaukázusi juhász kutyát, ami félelmében széttépte a bikaláncot, amire meg volt kötve, utána a menekülési rohamában felakadt a kerítés tetején lévõ szögesdrótba.
A szilveszteri robbantgatás pedig nagyon nem egy napos dolog. A sok gyökér már karácsonykor elkezdi és másodikán hagyja abba. Ennyit arról, hogy mennyire jogkövetõek a hazám földjén élõk. Nem is szólva róla, hogy mit lehetne használni és mi az ami tiltott.
Azt az egyet nem (akarom) érteni, hogy miért kell másokat folyamatosan zavarni? A környéken több "motoszka szilveszter" van, aki egész nap zörög. Az emberek nagyívben sz@rnak másokra, a demokráciának nevezett viccnek köszönhetõen azt hiszik, hogy mindent lehet.
Amúgy gondoljatok bele, hogy mekkora üzlet a tûzijáték kereskedelem...
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok! :beer:
Alpha
04-01-2018, 09:56 AM
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok! :beer:
Viszont kívánom!
Kinél mi a kaja?
Tegnap anyumnál ebédeltünk, ma anyósékhoz megyek. Hétfõn meglátogatom mamát és nagynénémet. Végig potyázom a három napot. Mindenhol egy kis sonka, tojás, ez-az. Legalább nem kell fõzni. :D
Nálunk volt néhány probléma a héten, úgyhogy nem vásároltunk be semmit. Tortát akartam csinálni, de tojás sincs itthon, úgyhogy gondolom azt esszük amit szoktunk. Van konzerv, van lecsó, gondolom megint összezizzentem a szokásosat amit mostanában szoktam készíteni. (Mindjárt leírom a recept topicban.)
Annyira nem vagyunk ünneplõsek, anyósom fõzött régebben, de itt egyedül vagyunk, szóval nem jellemzõ az ünnepi lakoma.
Al Bundy
04-01-2018, 02:15 PM
Kellemes husvetot kivanok. En meg tegnap vettem ket csulkot a lengyeleknel, meg egy kis sult csaszar szalonnat, van melle meg szamolatlanul ujhagyma, meg torma, es friss kenyer. Azt hiszem ez igy eleg, kar hogy a lanyom nem hajlando megkostolni ezeket.
WestBam
04-02-2018, 10:31 PM
Kellemes Ünnepeket mindenkinek így utólag is!
Rokonlátogatás, hétfõre egy kiadós szezonnyitó túra, nálunk ez volta menü. Kaja dögivel, lassan el kell kezdenem fogyózni :eek:
Boldog/békés/áldott karácsonyt kívánok mindenkinek! :beer:
Békés, boldog karácsonyt mindenkinek!
WestBam
12-25-2018, 12:59 PM
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket minden fórumozónak!
Dream_walker
12-26-2018, 07:57 PM
Megkaptam a Fórumgazda jókívánságait ímélben, szóval mûködik a "hírlevél" rendesen ;)
Így utólag is Boldog Karácsonyt, illetve remélem mindenkinek jól telt!
Kinek mi a terve szilveszterre? :)
WestBam
12-31-2018, 11:44 AM
Gyerekkel szilveszterezünk, szóval sok terv nincs. Talán elmegyünk erre-arra, talán még rakétát is veszek ha út közben lesz nyitva bolt :)
B.Ú.É.K. minden fórumozónak és családjának!
https://i0.wp.com/elemlampablog.hu/wp-content/uploads/2018/12/2k18_005.jpg
Alpha
12-31-2018, 05:56 PM
Pihenéssel telik, vészesen közeledik január 2.
Mindenkinek sikeres, felkészülõs új évet kívánok!
BÚÉK!
Nálunk még van 6 óra újévig.
Én dolgoztam hajnalig, úgyhogy estig aludtam. Gondolom netezek mint minden nap, esetleg éjfélkor iszok egy fél deci rumot. Ettem rántott húst, csináltam mellé franciasalátát is. Nagyjából ennyi.
Még van 1 nap, de leszek az első.
Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt kívánok!
:beer:
Békés, boldog karácsonyt mindenkinek! :thumbup
WestBam
12-24-2019, 07:57 PM
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Al Bundy
12-25-2019, 12:43 PM
Boldog karacsonyt minden forumtarsnak es csaladjuknak.
st.jimmy
12-25-2019, 05:08 PM
Kellemes ünnepeket kívánok én is!
Alpha
12-31-2019, 05:18 PM
Kedves Társak!
Kívánok mindenkinek boldog, eredményes felkészülésben gazdag új évet!
Al Bundy
12-31-2019, 09:24 PM
Boldog uj evet mindenkinek.
Boldog, békés új esztendõt kívánok mindenkinek!
darxide21
01-01-2020, 01:20 PM
8618
st.jimmy
01-01-2020, 08:11 PM
BÚÉK!
WestBam
01-01-2020, 11:32 PM
Boldog új évet minden fórumozónak!
Idén elmaradt a húsvét... :hogymi:
WestBam
04-12-2020, 10:02 PM
Dehogy marad el, csak szûk családi körben telik. Még az is lehet, hogy így jobb is lesz mindenkinek, bár mi amúgy sem vagyunk locsolkodósak, általában egy húsvéti kirándulással szoktuk elütni az idõt.
Boldog húsvéti ünnepeket minden fórumozónak és családjának!
Csak azt vettem észre hogy egyetlen egy "kellemes húsvétot" személyes üzenetet kaptam, pedig minden évben kapok vagy 5-6 darabot. A családtól fõleg, de idén egyetlen egy családtag se írt rám. Meg itt a fórumon sem volt semmi.
Igaz, húsvét hétfõ is van, úgyhogy talán még nem késõ és én is Áldott Húsvétot kívánok mindenkinek. :beer:
Alpha
12-25-2020, 05:15 AM
Boldog Karácsonyt Kívánok Minden Fórumtársnak!
WestBam
12-25-2020, 11:12 PM
Boldog karácsonyi ünnepeket minden fórumozónak!
hidden
12-27-2020, 11:37 AM
Boldog karácsonyt !
Dream_walker
12-27-2020, 10:01 PM
Megkaptam a fórumtól a levelet én is, rendben végzi a dolgát a rendszer :) Utólag boldog karácsonyt, elõre meg boldog új évet mindenkinek :)
Ihasz Laci
12-28-2020, 06:05 AM
igy utolag is boldog karacsonyt mindenkinek!
remelem jol teltek az unnepek, es mindenki jol erezte magat.
boldog uj evet mindenkinek! a jovo ev legyen sikeres es szerencses!
WestBam
01-01-2021, 12:00 AM
Boldog új évet minden fórumozónak!
Békés, boldog új esztendõt minden fórumtársnak!
sukran4fish
01-03-2021, 04:47 PM
Kicsit késve ugyan de boldog új évet kÍvánnék a fórumtársaknak.
hidden
01-06-2021, 03:11 PM
Jól elkéstem ,de utólag boldog új évet!
Áldott karácsonyt mindenkinek! :)
https://www.youtube.com/watch?v=eE6d11ynHYQ
P. Dude
12-24-2021, 11:30 AM
Boldog karácsonyt mindenkinek!
9120
(Kretén Magazin - Boldog ünnepet Önöknek! rovat (https://www.facebook.com/kreten.magazin/photos/a.174722126544/10158615687581545))
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Al Bundy
12-24-2021, 06:45 PM
Boldog karacsonyt mindenkinek
Ihasz Laci
12-25-2021, 12:58 PM
Kellemes karacsonyi unnepeket mindenkinek!
st.jimmy
12-26-2021, 07:55 PM
Kellemes ünnepeket!
Boldog új évet mindenkinek! :)
https://www.youtube.com/watch?v=SmTSCc7CkR4
Al Bundy
01-01-2022, 02:37 AM
Na nezzuk mit hoz ez az ev. Boldog uj evet mindenkinek
Békés, boldog új évet kívánok mindenkinek!
P. Dude
01-01-2022, 11:43 AM
Boldog új évet! :thumbup
szöged
01-04-2022, 03:46 PM
több, mint egy évtizede történt:
egy kocsmában ültem a társaimmal január 31-én
nyílik az ajtó
belép egy hajléktalan kinézetű erősen részeg alak, és elkiáltja magát, hogy: "BOLDOGÚJÉVET!!!"
akkor ott irigy voltam rá, hiszen ő már egy hónapja konstans jól érezte magát
P. Dude
01-14-2022, 08:56 PM
több, mint egy évtizede történt:
egy kocsmában ültem a társaimmal január 31-én
nyílik az ajtó
belép egy hajléktalan kinézetű erősen részeg alak, és elkiáltja magát, hogy: "BOLDOGÚJÉVET!!!"
akkor ott irigy voltam rá, hiszen ő már egy hónapja konstans jól érezte magát
:haha:
Békés, boldog karácsonyt kívánok minden kedves fórumtársnak! :)
Boldog karácsonyt mindenkinek! :beer:
Al Bundy
12-26-2022, 04:02 AM
Boldog karacsonyt minden forumozonak
WestBam
12-27-2022, 07:39 AM
Kellemes ünnepeket minden fórumozónak!
Boldog új évet kívánok minden fórumtársnak! :beer:
BÚÉK 2023 - Újévi összefoglaló / szilveszteri köszöntő (December 31. 2022)
Csak néhány percben összefoglaltam ezt a csodálatosan fantasztikus 2022-es évet, hogy mik történtek benne. A végén meg egy újévi köszöntő. Meglátjuk mit hoz a jövő, de az biztos hogy van sok ötlet a listámon, úgyhogy jövőre is lesznek új videók. :)
https://www.youtube.com/watch?v=BLoVhdUBJhg
https://www.youtube.com/watch?v=BLoVhdUBJhg
Al Bundy
12-31-2022, 04:48 PM
Boldog uj evet mindenkinek. Mondjatok el mi volt a legnagyobb esemeny az eletetekben 2022-ben. Nekem az, hogy megkaptuk a letelepedest Canadaba
P. Dude
01-01-2023, 01:29 AM
BÚÉK!
https://youtu.be/URBKVkaOoY0
Boldog uj evet mindenkinek. Mondjatok el mi volt a legnagyobb esemeny az eletetekben 2022-ben. Nekem az, hogy megkaptuk a letelepedest Canadaba
Nekem sajnos csak a $8000 bukta jut eszembe, az volt a legnagyobb ami történt velem. Jó lenne jövőre pozitívan zárni a dolgokat, nem csak anyagilag hanem más módon is. Törjön ki a béke, felejtődjön el minden vírus dolog, esetleg jó lenne ha néhány politikust lecsuknának miatta, aztán gazdasági növekedés, csökkent infláció, stb. Hajrá 2023!
Arroyo2077
01-02-2023, 10:38 AM
BUÉK Minden kedves fórumozónak! Nekünk igen csak nem normálisra sikerült az óév. Februárban meghalt a középső fiam egy mérgezésben, novemberben megszületett a legkisebbik. Most a legnagyobbik meg a legkisebbik is beteg ezzel a fantasztikus Respiratory Syncytial Virus-al...pesszimista vagyok egy kicsit. Valószínűleg a mérgezéses baleset miatt a CBRN-re tudat alatt feküdtem a témára ,de kezdem realizálni, hogy sokkal inkább másra kell fókuszálnom a jövőben.
sukran4fish
01-11-2023, 07:04 PM
Boldog új évet, teljesen elfejtettem ide járni manapság.
Remélem mindenkinek jól telnek az ünnepek. :beer:
Békés, boldog karácsonyt minden kedves fórumtársnak! Kaja van, meleg van, nyugi van, mindenki jól van a családban, szóval jól telnek az ünnepek :D
WestBam
12-30-2023, 10:01 AM
Kellemes ünnepeket és boldog új évet mindenkinek!
Boldog, sikerekben gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek!
P. Dude
12-31-2023, 03:15 PM
9461
BÚÉK 2024 - Újévi gondolatok / szilveszteri köszöntő (2024 Január 1.)
https://www.youtube.com/watch?v=XUh_z28AhCU
https://www.youtube.com/watch?v=XUh_z28AhCU
Áldott Húsvéti Ünnepeket minden fórumtagnak! :)
Ki mit eszik? Én most dobtam össze pár húsvéti szendvicset vajas-pirosaranyas kenyér, tetején reszelt mozzarella, mellé főtt tojás és főtt-füstölt sonka.
Desszertnek meg "házi túrórudi". Túró+kis só+cukor+pici citromlé+étcsoki darabok összekeverve.
Kellemes húsvétot mindenkinek! Aztán csak óvatosan a locsolással és a fogyasztással! :D