PDA

View Full Version : A bûn éjszakája /The Purge/

raktaros
12-25-2013, 09:36 PM
Ha lenne egy éjszaka minden évben, amikor bármilyen bûnt elkövethetsz mindenféle következmény nélkül, mit tennél? Ez az új thriller egy család sorsát követi nyomon egy éjszaka folyamán, négy embert, akikrõl kiderül, meddig képesek elmenni, hogy megvédjék magukat, amikor a gonosz külvilág betör az otthonukba.
Egy olyan Amerikában, ahol tombol a bûnözés, és túlzsúfoltak a börtönök, a kormány kijelölt egy 12 órás idõszakot minden évben, amikor bármilyen bûncselekmény - a gyilkolást is beleértve - legális. Nem lehet rendõrt hívni. A kórházak szüneteltetik a segítségnyújtást. Ez egy olyan éjszaka, amikor a polgárok magukat szabályozzák, büntetés nélkül. Ezen az éjszakán, amikor elburjánzik az erõszak és a bûn, egy családnak el kell döntenie, kikké válnak, amikor bekopogtat hozzájuk egy idegen.
Amikor egy behatoló betör James Sandin zárt közösségébe, olyan események sorozatát indítja be, amely a család szétszakadásával fenyeget. Most Jamesen, a feleségén, Maryn, és a gyermekeiken a sor, hogy túléljék az éjszakát anélkül, hogy olyan szörnyekké változnának, mint akik elõl elrejtõztek.

http://www.youtube.com/watch?v=spm5p3kfhU8

Vagy a meddig mennél el témába tegyük inkább :)

környész
12-26-2013, 08:50 AM
Érdekes témát feszeget, maga a film is érdekes volt, tele meglepetéssel. Gondolom lesz még folytatása, mert a végén van ami nem derült ki.

bögre
12-26-2013, 10:37 AM
Nem láttam a filmet de meg szeretném nézni. Már hallotam rolla.
Fuuu ha egy ilyen fehetöség lenne itt! :) Az lenne az én éjszakám! :)

környész
12-26-2013, 12:08 PM
Én tegnap éjjel néztem meg, úgy is gondolkodtam mit kéne nézni, aztán látom itt ezt. :)
Bizony népcsoportoknál már most is játszik ez a fajta módszer, bár a fejesek még nem mondták rá az áment, de ki tudja mi lesz itt késõbb. Bár nem mondom, de lehet én is élnék egy ilyen lehetõséggel.

raktaros
12-26-2013, 05:16 PM
Én este letöltöttem, de még nem néztem meg, csak valahol az 5 legjobb SHTF filmben benne volt.
Talán majd ma :)

bögre
12-26-2013, 06:18 PM
Ti honnan szeditek le? Nekem sose sikerül semi filmet megtalálnom meg leszednem. EGy csomo jo film van de sose tudom öket leszedni se online megnézni mert annyi szar reklámos oldal van hogy hihetetlen....

környész
12-26-2013, 06:46 PM
Én nem szoktam leszedni õket, szinte mindig online nézem. Beírod a keresõbe a film címét és utána, hogy online, az elsõ kidobott linken már meg is tudod nézni. Általában felkínál több oldalt is, lehet hogy a legelsõ link pont nem él, akkor rámész a következõre. Linket ide nem akarok betenni, de ha úgy csinálod, ahogy írtam, egybõl meg kell találnod. :thumbup

Doom
12-26-2013, 08:35 PM
Ez egy kemény film,ahogy mondják..kötelezõ darab.....ma csak patkányt,holnap szarvast,aztán kutyust,cicust,fóka bébit,jeges medvét,,,aztán embert...mindenre van önámító,lelkiismeret megnyugtató magyarázat......mert hasznos,mert a köz érdeket szolgálja,mert meg szabad tenni !!!!!????

raktaros
12-26-2013, 08:35 PM
Én letöltöm mert 5 percnél többet nem bírok monitoron nézni, inkább tévére teszem.

Most néztem meg. Tudom könnyû így okosnak lenni, de ha ilyen világ lenne én biztosan csináltam volna lõréseket és pánikszobát.
Nem vártam volna meg míg betörnek. Az elején 7en voltak, fenyegetõzésre a nagyszájú fõnököt és amennyit lehet leszedtünk volna.
Hátha elment volna a kedvük.

El tudom képzelni, hogy elszaporodnak majd itt nálunk is ezek az elkerített, õrzött, gazdagoknak való lakóparkok.

SPOILER
Én meg kis naiv azt hittem a szomszédoknak megjött az esze és vigyáznak egymásra.

Doom
12-26-2013, 08:51 PM
..... személy szerint én lelépnék...ahogy tervezem is....két-három hónapot is elvagyok,csak a csomagtartóból...van pár jó hely ahol még magamat sem találom meg;)...a gyilkolászást meghagyom a ............

A. L. Ias
12-26-2013, 08:58 PM
..... személy szerint én lelépnék...ahogy tervezem is....két-három hónapot is elvagyok,csak a csomagtartóból...van pár jó hely ahol még magamat sem találom meg;)...a gyilkolászást meghagyom a ............

Még nem néztem meg a filmet, így az adott sztoriról nem tudok nyilatkozni, de én tartanék a bujkálással az a gondom, hogy hamar elõkerülnének a "szarvasvadászok" akik úri passzióból vadásznának a minél kitartóbb, ravaszabb, értékesebb vadra.

TMIB
12-26-2013, 09:00 PM
Kíváncsi lettem. Lehet megnézem majd, ha már ennyire dicséritek. :)

bögre
12-26-2013, 09:01 PM
Na sikerüt megnézem! Köszöntem raktárosnak és a többieknek a segitséget.

Elgondolkodtato film. Bár az alapötletböl sokkal tõbbet is ki lehetett volna hozni.
Azért elöjönnek rendesen a morális kérdések. És néha oriási taktikai hibákat követtek el de jo film volt. Egy SHTF szituácios lehet hasonlo.
Ha itt lenne ilyen lehetöség èn tuti élnék vele. Van egypár ember aki nagyon csunyán járna! :D De pl öregek nök gyerekek védelmét be kéne vezetni.

A. L. Ias
12-26-2013, 09:07 PM
De pl öregek nök gyerekek védelmét be kéne vezetni.

Miért? Nekik nem lehetnek ellenségeik? Vagy õket az elkövetõk közül is kizárnád? Õket nem illeti meg a jogos bosszú lehetõsége?

Doom
12-26-2013, 09:32 PM
Még nem néztem meg a filmet, így az adott sztoriról nem tudok nyilatkozni, de én tartanék a bujkálással az a gondom, hogy hamar elõkerülnének a "szarvasvadászok" akik úri passzióból vadásznának a minél kitartóbb, ravaszabb, értékesebb vadra.

..ha ez a "szarvasvadász" talál meg ..hát nem bánom....:D

1085

(ha túl szexi töröld nyugodtan)

raktaros
12-26-2013, 09:57 PM

Csak 12 óráról volt szó és családot nem lehet túl biztonságos kivinni ilyen helyzetben. Szerintem.

környész
12-26-2013, 11:09 PM
Egy pánikszoba tényleg mehetett volna, keret lett volna rá. :) Meg fegyverrel sem nagyon voltak ellátva, 4-en összefognak aztán a bejárati ajtónál lekaphatták volna a felét, vagy legalábbis a nagydumást. De hát ez egy film, a valóság lehet mást diktálna, bár ebben azért volt számomra pár hihetõ dolog, amik tényleg megtörténhetnek, de inkább ne kelljen megtudnunk.

Törölt_reg
12-31-2016, 09:27 AM
Na..hát nem tudom máshol hogyan telik a 12 óra(18-06),beszámolhatnátok róla!
itt a városban elég gáz..bár mintha a petárdázás kicsit kevesebb lenne ,mint szokott!
Ez az elrejtõzés ideje nálunk!Lemegyünk a jó idõbe,dél körül egy nagy sétára,utána már csak a ház elõtt egy pisire.
...aztán a sötétedéssel elõmásznak a zombik és jön a zúzás....
az éjféli idõszakot a fürdõben töltjük,ölembe a kutyával..azt egy óra körül már ki lehet jönni..aztán már csak a hörgést hallani és a felboruló kukákat,törött buszmegállók hangját hallani...a távolból felgyújtott szelektív hulladék gyûjtõ füstje száll..
..reggelre marad a szemét és a romok...