View Full Version : C vitamin vásárlás
Don't Panic
03-23-2013, 10:48 AM
A mai élelmiszerek beltartalma erõsen megkérdõjelezhetõ, ezért a legtöbb ember már most vitaminhiányosan táplálkozik. Katasztrófák, gazdasági összeomlást követõen pedig a helyzet csak még rosszabb lenne a tartós élelmiszereken élve, esetleg egyhangú diétán. Ezért a vitaminokra különös gondot kell fordítani! Kutatók régi csontvázakban megtalálták azt a gént, ami az ember szervezetében ugyanúgy elõ tudta állítani a C vitamint, mint a kutyáé. Azt még nem tudják, hogy ez miért tûnt el mára. De, azt képesek voltak kimutatni, hogy napi 4 gramot termelt az emberi szervezet! Jól olvastad! Nem elírás! A C vitamin amúgy is az egyik legalapvetõbb vitamin. Viszont el kell felejteni a gyógyszertári minikiszereléseket horror áron! Borászati boltokban is lehet kapni tiszta C vitamin port. A patikákban a 400g-os kerül ~3.000-be! Az alábbi linken nem egyértelmû, hogy 1kg vagy 25 ennyi. De, még az egy kilós is jobban megéri innen. Ilyen helyen keresgéljetek, ha van hely tárolni:
Vinartis Borászparadicsom (http://www.vinartis.hu/product/list/235)
raktaros
03-23-2013, 06:12 PM
Szerintem 1kg lesz annyi. 2-3 éve vettünk, úgy rémlik ilyen körül volt az ára.
Don't Panic
03-23-2013, 06:43 PM
Én is arra saccolok, csak a képen is a 25 kilós karton van és alul is azt írja, hogy csomagolás 25kg-os mûanyagbéléses papírkarton.
De, még az egy kiláért is jó ár a patikákkal összehasonlítva.
zukajev
03-23-2013, 10:07 PM
Én az állatpatikus cimborámtól szerezte tyukokna valót, 1 kg 3000 körül tehát stimmel a dolog :)
hjoco
06-04-2013, 12:11 PM
Én a Kert-trade Kft-nél vettem, postán kiküldték.
Don't Panic
06-04-2013, 01:12 PM
Mekkora mennyiséget és mennyiért sikerült szerezned, mert én már fogyok ki a napi 4g mellett. Lassan kéne megint. :)
Batka
06-05-2013, 01:37 PM
Csakhogy van egy kis különbség a gyógyszerkönyvi minõségû C vitamin és a kilós, meg 25 kilós kiszerelésû, elsõsorban élelmiszeripari adaléknak (antioxidáns) használt C vitamin között!
A gyógyszerkönyvi minõség bevizsgált, tiszta aszkorbinsav, az élelmiszeripari felhasználásra viszont erre nincs szükség, így megeszel egy csomó pufferanyagot is, mire hozzájut a szervezeted az adott mennyiségû aszkorbinsavhoz...
Ez a 4 grammos adat egyébként honnan van (hogy ennyit termelt a szervezet)?
Grammos mennyiségû C vitamin bevitel mellett sok folyadékot kell fogyasztani!
Én csak olyan egy grammot szoktam naponta, de gyógyszertári minõségbõl. 100 g kerül olyan 900 Ft-ba, de még mindig olcsóbb, mint az ilyen-olyan vitaminkészítmények.
A tároláshoz viszont követelmény a csiszolt dugós porüveg használata, mert egyébként levegõn oxidálódik és éppen ezért a tárolásnak is van határideje.
Én innen szoktam rendelni, mindössze 19c0 Ft-ért kilóját:
http://bbbbb.superwebaruhaz.hu/aszkorbinsav--c-vitamin--1-kg-t178063
A szállítás viszont nem ingyenes, súlytól függ. Szerintem elég tiszta lehet, pl. mert hasmenést kábé az az adag vált ki belõle, ami egyébként is, ráadásul ha valami agresszív vírust sikerül benyalnom, látványosan segített, még én is meglepõdtem. Rendszeresen kortyolgatom limonádéként mézzel.
Zacskóbicska
04-30-2014, 09:50 AM
A szállítás viszont nem ingyenes, súlytól függ. Szerintem elég tiszta lehet, pl. mert hasmenést kábé az az adag vált ki belõle, ami egyébként is, ráadásul ha valami agresszív vírust sikerül benyalnom, látványosan segített, még én is meglepõdtem. Rendszeresen kortyolgatom limonádéként mézzel.
Közben pedig gondolj arra és próbáld meg érezni, hogyan mossa ki a szervezetedbõl a kiürülõ "fölös" vitamin a vörös csontvelõdbõl az esszenciális nyomelemként jelenlévõ rezet. Amit bizony igen nehéz lesz pótolni. Annak hiánya viszont a vörös csontvelõ mûködésében, a vörös vérsejtek képzésében fog zavart okozni. Ez a jelenség napi 250 mg rendszeres fogyasztásánál már 2 hét után kimutatható.
A réz miatt egyáltalán nem aggódok! :D A pipadohány elszívása ugyanis bõségesen utánpótolja a raktárakat nap, mint nap. Inkább még ezt kompenzálom az aszkorbinsavval...
Zacskóbicska
04-30-2014, 10:29 AM
A réz miatt egyáltalán nem aggódok! :D A pipadohány elszívása ugyanis bõségesen utánpótolja a raktárakat nap, mint nap. Inkább még ezt kompenzálom az aszkorbinsavval...
Így mindjárt másabb a helyzet. Mindenfajta kompenzációhoz azonban sokkal jobb a whisky sok csokival, vagy még több sörrel :beer:
Grafitos
04-30-2014, 11:18 AM
Ez jónak tûnik és az átvevõhely csak néhány utca tõlem...sanszos, hogy betárazok..köszi az infót:thumbup
Amatorpe
05-01-2014, 11:03 PM
És meddig áll el a tasakban illetve felbontás után? Én eddig csak kapszula vagy gyümölcs formában találkoztam c-vitaminnal...
Biztosan van veszteség felbontás után, de ha levegõtõl zártan, sötét, száraz helyen tudod tárolni, akkor minimális. Kétfajta veszteség szokott elõfordulni: egy az oxidációtól, egy pedig attól, hogy nagyon-nagyon finom por. Nem tudod úgy használni, hogy ne kerüljön a levegõbe belõle jó pár mg.
Ha rendszeresen használod (mi ketten vagyunk rá), és helyesen tárolod, akkor nagy gond nincs szerintem a végefele sem.
raktaros
05-03-2014, 01:14 PM
Biztosan van veszteség felbontás után, de ha levegõtõl zártan, sötét, száraz helyen tudod tárolni, akkor minimális.
Én dunsztosüvegbe tettem, papírral betekertem, szekrény mélyén tárolom. Kis mûanyag vitaminos fiolába teszek ki kis adagokat, így nem a nagyot kell nyitogatni.
Amatorpe
05-03-2014, 10:55 PM
Köszi a válaszokat!