PDA

View Full Version : bóla

kovu78
01-07-2014, 02:00 PM
sziasztok!
készített már valaki ? van valakinek jó vagy rossz tapasztalata ?

Daniui
01-07-2014, 02:05 PM
Én készítettem. Nem rossz cucc elfogásra, használni sem túl nehéz, kis gyakorlás után megy már.
Viszont ez csakis támadó eszköz, vadászásra, elfogásra jó, de önvédelemre nem hiszem hogy túl jó lenne, max nyílt tereken ahol számítassz az ellenfélre. Dzsindzsában viszont használhatatlan, mert beleakad mindenbe.

kovu78
01-07-2014, 02:39 PM
köszönöm:thumbup

Törölt_fórumtag1
01-07-2014, 04:18 PM
Ez mi, amirõl beszéltek? :)

kovu78
01-07-2014, 04:25 PM
1235

Errõl :thumbup

Törölt_fórumtag1
01-07-2014, 04:52 PM
Aha! :) Ilyet már láttam, csak nem tudtam, hogy ez a neve! :) De hogyan kell használni? Mi/ki ellen? Hatásos?

knife1
01-07-2014, 05:15 PM
Én már csinálta, de sosem tudtam használni!
Hogy kell eldobni?

sziasztok!
készített már valaki ? van valakinek jó vagy rossz tapasztalata ?

kovu78
01-07-2014, 05:46 PM
Aha! :) Ilyet már láttam, csak nem tudtam, hogy ez a neve! :) De hogyan kell használni? Mi/ki ellen? Hatásos?
ez egy vadászeszköz esetleg repülõ állatokat is le lehet vele szedni, persze csak a profiknak

kovu78
01-07-2014, 05:46 PM
Én már csinálta, de sosem tudtam használni!
Hogy kell eldobni?

fejed felett megtekered és eldobod :D

knife1
01-07-2014, 06:12 PM
az ok, de hogy fog ez repülés közben kibomlani és rátekeredni az áldozat lábára? Nekem még sosem sikerült!

kovu78
01-07-2014, 06:20 PM
az ok, de hogy fog ez repülés közben kibomlani és rátekeredni az áldozat lábára? Nekem még sosem sikerült!
szerintem, nem, ha jól van elkészitve pl fúrva vannak a lyukak vagy rendes kis börszûtyõ belecsomagolva akkor nem esik ki.

http://www.youtube.com/watch?v=SkqE_dGgZjM

http://www.youtube.com/watch?v=RON9rWcALWc

itt van 2 -bóla video-igaz angol

pont az a lényege, hogy rátekeredjen a lábra :D

Laci
01-07-2014, 06:37 PM
Azonos hosszúak a szárak ? 60-70 cm ?

kovu78
01-07-2014, 06:48 PM
az egyik úgy látom hosszabb ,nem sokkal de hosszabb de a másik kettõ azonos méretû

dínó
01-08-2014, 08:41 AM
tapasztalatok a bolával:
egyszerû, igénytelen szükségeszköz, ami azzal a hiú ábránddal kecsegtet, hogy van egy valamilyen eszközöd, ami vadászatra és esetleg önvédelemre használható. a tapasztalat (az én kezemben) ezt nem támasztotta alá.
problémák:
elég nehéz volt elsajátítani a pontos dobást és a hasznos táv így is csak 10-15 méter körüli. (inkább 10, mint 15)
kell hozzá hely, nem lehet sûrû bozótosból dobni (apacs technika lehetséges, de az meg iszonyúan pontatlan.)
a vad észre veszi a dobás mozdulatát. ha megindul, már nem tudom ledobni.
a bola lassan repül, az áldozat simán elmegy elõle.
mindezek mellett lehet játszani vele és HA ÉS AMENNYIBEN SIKERÜL ELTALÁLNI AZ ÁLDOZATOT , (inkább nem, mint igen) akkor elég eredményes tud lenni, bár inkább csak rettenetesen megüti, esetleg töri a végtagot, de ennyi. érdemi vadászatra alkalmatlan, kivéve, ha csapatos madárra alkalmazzák.
a legjobban sikerült bola receptje: kb 2,5 m paracord, 2 db vasúti sín rögzítõ csavaranya. a zsineg végeire felkötözöd az anyákat, a zsineget a közepén megfogod, egy pördítés, aztán mehet. vigyázat, borzalmasat üt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

YoungPrepper
02-25-2014, 08:12 PM
én mostanság ilyet paracordból láttam a faszi 3 monkeyfistet font egybe egy ilyen bolába.

YoungPrepper
02-25-2014, 08:13 PM
http://www.youtube.com/watch?v=sV1pBmKUthE

http://www.youtube.com/watch?v=rIGRFb4kX80

Erdõjáró
02-26-2014, 08:56 AM
tapasztalatok a bolával:
egyszerû, igénytelen szükségeszköz, ami azzal a hiú ábránddal kecsegtet, hogy van egy valamilyen eszközöd, ami vadászatra és esetleg önvédelemre használható. a tapasztalat (az én kezemben) ezt nem támasztotta alá.
problémák:
elég nehéz volt elsajátítani a pontos dobást és a hasznos táv így is csak 10-15 méter körüli. (inkább 10, mint 15)
kell hozzá hely, nem lehet sûrû bozótosból dobni (apacs technika lehetséges, de az meg iszonyúan pontatlan.)
a vad észre veszi a dobás mozdulatát. ha megindul, már nem tudom ledobni.
a bola lassan repül, az áldozat simán elmegy elõle.
mindezek mellett lehet játszani vele és HA ÉS AMENNYIBEN SIKERÜL ELTALÁLNI AZ ÁLDOZATOT , (inkább nem, mint igen) akkor elég eredményes tud lenni, bár inkább csak rettenetesen megüti, esetleg töri a végtagot, de ennyi. érdemi vadászatra alkalmatlan, kivéve, ha csapatos madárra alkalmazzák.
a legjobban sikerült bola receptje: kb 2,5 m paracord, 2 db vasúti sín rögzítõ csavaranya. a zsineg végeire felkötözöd az anyákat, a zsineget a közepén megfogod, egy pördítés, aztán mehet. vigyázat, borzalmasat üt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:haha:

Targitosz
02-27-2014, 01:35 PM
Én is készítettem egy bólát, a rongyként egy régi ing szolgált, kötél gyanánt pedig paracordokat használtam. 15 méternél messzebre tényleg nem nagyon lehet elhajítani, (ezért érdemes kis súlyokat tenni a rongyokba) viszont elvileg több fajta verziója létezik, olyan is, amelyet a dél-amerikai gaucsók használtak a harcban. http://santafeselection.com/blog/wp-content/uploads/2013/08/gauchobolapostcards.jpg