PDA

View Full Version : Túlélési Praktikák (Doomsday Preppers)

TMIB
03-17-2013, 10:56 AM
A National Geographic sorozata.

TMIB
03-17-2013, 09:18 PM
Csak 1-2 részt láttam belõle, de nagyon nem gyõzött meg a sorozat. A szereplõk felével nem is lenne gond, de a tévécsatorna egyértelmûen próbálja az elborultabb embereket kiválasztani a mûsorhoz. (Gondolok itt például az ujját ellövõ szerencsétlenre.) A bevágott horrorisztikus zenék és hangok is röhejesek. De más gondok is vannak a sorozattal.

A mûsorban állandóan a "világ vége" fogalmat ismételgetik, pedig a szereplõk nem arra készülnek fel, hanem természeti katasztrófákra, gazdasági és/vagy rendszer összeomlásra, ahol a pénz értéktelenné válik és étel, az ivóvíz és egy biztonságos hely lesz az amire majd mindenki vágyik. Nem arról van szó, hogy jön egy óriásbolygó és összeütközik a Földdel. Mert a bunker az ellen nem véd.

A prepperekben általában benne van egy nagy fokú bizalmatlanság is a kormányokkal szemben. Hiszen ha bíznának bennük, akkor arra gondolnának hogy baj esetén majd a kormány segít nekik átvészelni a bajt, majd a kormány ellát mindenkit élelemmel és vízzel.

Ebben az epizódban elmondják, hogy teljes titokban ásták ki és építették meg bunkert. Attól tartottak hogy valaki az utcában rájön, hogy mit csinálnak. Ez érthetõ, viszont mi értelme volt titkolni, ha késõbb a tévében millióknak mondják el, hogy van egy bunkerük? Úgy tudja majd nem csak a szomszéd és mindenki az utcában, hanem a fél ország is. Még ha álnéven is szerepelnek a tévében, a szomszédok akkor is tudják hogy kik õk.

Az epizód elsõ felérõl:
Atomtámadás esetén nem valószínû hogy okos ötlet lenne kijönniük a bunkerból õrködni. A radioaktív sugarakat az ajtó és a fal lecsökkentheti, de nem álltja meg. A réseken a por is bejuthat a házba.

Mi a garancia arra, hogy 60 nap után a hajó még mindig a kikötõben lesz? Fõleg hogy a hajó tele van élelemmel és vízzel. Ha nincs törvény, akkor a 60 nap alatt biztosan lenne néhány ember aki elkötné a hajót és vízre szállna vele, míg a család a ház alatti bunkerben töltené az idejét.

De most nézem hogy ezeket a rész végén is megemlítették.

TMIB
03-18-2013, 02:57 AM
Elsõ évad, 4. rész

http://indavideo.hu/video/Tulelesi_praktikak_se01_ep_04

Az elsõ család teljesen szimpatikus. Szerintem is esélyes lehet egy gazdasági összeomlás, ami a közbiztonság teljes hiányát eredményezheti.
A helyükben a fasírt helyett én inkább konzervek vásárlására koncentrálnék.

A Fukusima-i erõmû Japánban nagy kárt okozott, de egyértelmû volt, hogy nem fog kihalni tõle egész Kalifornia. De emlékszem hogy tényleg felvásárolták az összes Potassium Iodide-t. 10-15-szörösébe kerül a katasztrófa utáni napokban.

A magok persze nem csak akkor jöhetnek jól, ha sugárfertõzés veszélye áll fenn. Ráadásul nagyon elterjedtek azok a magok amik kikelve magtalan termést hoznak. Ez csak arra lehet jó, hogy az óriáscégek termékeit folyamatosan vásárolják és ne történjen olyan hogy valaki elvet valamit és annak a termésének a magját újra elvesse. Hiszen akkor nem vásárolna vetõmagot. Gondolom hogy genetikailag módosították a magokat, hogy a termésük magtalan legyen. A görögdinnyék teljesen mag nélküliek. Ha a tiszta magok is genetikailag módosulnának annak igen komoly következményei lennének.

zukajev
03-18-2013, 05:07 PM
Szia!
Hát eddig nem sok hozzászóló van :(
Igy nekem jutott a kezdés kiváltsága :)
Ez a Sorozat szerintem olyan szintû mint az alapos gyanú vagy ilyesmi. adott a család aki elmeséli, hogy készül és színészekkel eljátszatják.
A kukás ötlet viszont nagyon jó faraday kalitkának.
Pár jó ötlet és idealizált közösség a jerico címû sorozatban is volt.

TMIB
03-18-2013, 05:27 PM
Szervusz!

Igen, rajtam kívül te vagy az elsõ hozzászóló. :)

A sorozatban nem színészek vannak, hanem "valódi emberek". Sokan évek óta futtatnak prepper Youtube csatornákat is, ahol milliós nézettségük van. Majd keresek rá példát.

Úgy döntöttem hogy megosztom itt a Netre töltött részeket és az összeshez írok egy pár soros véleményt.

raktaros
03-18-2013, 08:11 PM
Sziasztok,
pár részt megnéztem, de még nem találtam meg az összeset.
Én kicsit túlzásnak tartom amit mûvelnek, viszont vannak azért jó, használható ötletek is.
A Jerico nagy kedvencem volt :).
Tényleg, lehetne egy listát készíteni az idevágó filmekrõl.

Üdv,
Tamás

TMIB
03-18-2013, 11:53 PM
Elsõ évad 6. rész
(http://indavideo.hu/video/Tulelesi_praktikak_se01_ep_06)
http://indavideo.hu/video/Tulelesi_praktikak_se01_ep_06 (http://indavideo.hu/video/Tulelesi_praktikak_se01_ep_06)

Az elsõ történetrõl

Nem értem hogy miért esznek rovarokat és lárvákat, ha nem muszáj?

Ha van 30 fegyvere, de csak 1500 lõszere? Az fegyverenként csak 50 darab lõszer! Még gyakorlásra se elég, nem hogy egy összeomlás utáni helyzetre. Lõszer nélkül a puska nem más mint egy bot. Ütni lehet vele, mást nem.

A második bejátszásnál tetszett hogy a házban belülrõl nem is látszódott hogy mennyi étel van ott mindenfelé. :D

MaxWell
03-19-2013, 09:32 AM
Hurrá, akkor enyém a fórum elsõ off-topic hozzászólása is.

Mihez mennyi lõszert tartasz elégnek? Mindenre kíváncsi vagyok, egy 5-6 lövetû revolvertõl a 17 lövetû pisztolyig, az 5-10 lövetû söréteshez, 20-30-as karabélyhoz, stb.

raktaros
03-19-2013, 02:04 PM
Épp valamelyik nap láttam egy részletet egyikbõl.
Volt nekik vagy 20-25 fegyverük 2 emberre, persze ahány fegyver annyiféle.
Azt mondták, így ha bármilyen lõszert sikerül szerezni, tudják használni.

zukajev
03-19-2013, 05:00 PM
Hali!
Ha már fegyverek, mivel nálunk úgy is csak vadászfegyver szerezhetõ legálisan. én ezekre szavazok.
sörétes 12-es golyós 30-06 vagy 7x64 ehhez mindig találni lõszert :)
vissza térve a sorozatra, van a bácsi aki szemétbõl építkezik a sivatagban, az jó pofa volt (bár a bácsi elég mûkedvelõnek tûnik, de lelkes :))

TMIB
03-19-2013, 05:18 PM
Hurrá, akkor enyém a fórum elsõ off-topic hozzászólása is.

Mihez mennyi lõszert tartasz elégnek? Mindenre kíváncsi vagyok, egy 5-6 lövetû revolvertõl a 17 lövetû pisztolyig, az 5-10 lövetû söréteshez, 20-30-as karabélyhoz, stb.

"Elég"? Az mi? :D

Komolyra fordítva a szót, 1000 darab fegyverenként azért nem árt. Talán pisztolyhoz, revolverhez 500 minimum, mert az (sidearm), vagyis nem elsõdleges, hanem másodlagos a puskával/karabéllyal szemben. Attól függ, hogy ki tervezi azt hogy elhagyja a házat, ki tervezi hogy beássa magát otthon, vagy lemegy a pincébe. A sörétes lövedéke elég nehéz, abból 1000 darabbal nehéz lenne megmozdulni, de ha van egy pince, azt tele lehet rakni étel mellett lõszerrel is. De sose elég. :thumbup

TMIB
03-19-2013, 05:20 PM
Zukajev, a szemétbõl építkezõs részt még nem láttam, de úgy tervezem hogy naponta megnézek egy párat. Ha sok dolog fura is a sorozatban, az biztos hogy van benne néhány jó ötlet.

TMIB
03-20-2013, 05:59 AM
Elsõ évad 5. rész
(http://indavideo.hu/video/Tulelesi_praktikak_se01_ep_05)http://indavideo.hu/video/Tulelesi_praktikak_se01_ep_05

Az elsõben az öreg nem mondott semmit a védelemrõl. Említette, hogy a szülõknek majd megmondják, hogy a gyerekeiknek van hely, de õk nem mehetnek majd be az óvóhelyre. Vajon egy komoly helyzetben hány szülõ mondaná azt, hogy "rendben itt a gyerek, mi meg megyünk. viszontlátásra"? Egy szülõ se fogna puskát az öregre, hogy "már pedig mi is bemegyünk és inkább te maradsz kint"?

A harmadik családban van baj. Ha ennyire nagy az egyet nem értés, az elég nagy hátrány.

Az se szerencsés, ha valaki kizárólag egy valamire gondol. Például a madárinfluenza helyett mondhatna bármilyen más levegõben terjedõ megbetegedést. Talán egy már meglévõ "emberi vírus" mutálódásának nagyobb esélye van és az kevésbé hangzik elképzelhetetlennek.

raktaros
03-20-2013, 07:16 PM
Hali!
Ha már fegyverek, mivel nálunk úgy is csak vadászfegyver szerezhetõ legálisan. én ezekre szavazok.

Azért ez nem olyan egyszerû annak akit nem érdekel a vadászat.
Van friss infód hogy most most milyen feltételekkel adják ki a megszerzésit, tartásit?
Hátha valaki gondolkodik ilyenen...

TMIB
03-20-2013, 07:32 PM
A lõfegyvervásárlásnak és tartásnak nyitottam egy topicot itt.

http://magyarprepperforum.org/showthread.php?32-L%F5fegyverv%E1s%E1rl%E1s-%E9s-tart%E1s-Magyarorsz%E1gon

:)

zukajev
03-20-2013, 07:37 PM
most néztem meg a 4. részt. Hát én is bevállalnék egy ilyen lángszórós összkomfortos bunkert :)

zukajev
03-20-2013, 08:31 PM
Szijja, akkor a fegyvertartásos topikba írom.

TMIB
03-21-2013, 02:12 AM
Elsõ évad 8. rész

http://indavideo.hu/video/Tulelesi_praktikak_se01_ep_08

Elveszítették a házukat. Én mindenkinek azt javaslom, hogy banki kölcsönt soha ne vegyetek fel. Soha.

Nézve a sorozatot azon gondolkodom, hogy miért akarják ezek az emberek megmenteni az egész várost? "Ha baj van gyertek hozzánk, ha baj van lesz nálam étel és minden, ha baj van gyertek az én búvóhelyemre, 500 ember elfér benne".

Az egyik gond, hogy ha mindenkinek reklámozod, akkor olyanok is tudni fognak róla, akik erõszakkal el akarják majd venni. A másik, hogy miért vennéd magadra más gondját, ha egyszer a családod kell legyen az elsõ és nekik kellene biztosítanod mindent baj esetén? A város másik végén élõ család vegye el a te családodtól a dolgokat? Fontos másoknak segíteni, de csak addig, míg az nem megy a szeretteid esélyeinek a rovására.

A lehetõség mindenkinek adott, aki felelõsségteljes az már most gondol a jövõre. Aki most röhög a preppereken, az késõbb lássa majd el saját magát és legyen akkor is okos, ha most gúnnyal tekint a felkészülõkre.

Mit gondoltok errõl? Igazam van, vagy ez önzés?

Visszatérve az videóhoz: Álcaháló helyett zöldre festhetné az egész kamiont, vagy eleve terepszínûre. Akkor elég lenne a 3 álcaháló is. De mi lenne, ha álcaháló helyett erdõ mintás terepszínû ponyvát használna? Talán az olcsóbb lenne és hatásosabb.

Abban igaza van, hogy valóban a kamionosokon múlik a városok sorsa, mert tényleg csak 3 napnyi élelem van a boltokban. Ha a szállítás megbénul, akkor nincs több étel.

Abban szintén igaza van, hogy ha elszabadul a pokol, akkor a teherautók célpontokká válnak. Volt már néhány zavargás és olyankor a kamionsofõröket se kímélték.

A második történetben a nõ semmit nem gyûjt, csak gumikesztyûket, maszkokat és vírusvédelmi ruhákat. Egy vírus elõretörésénél szerintem ételhiány lépne fel és nagyon sok más probléma is felmerülne, nem az lenne az egyetlen gond, hogy valami van a levegõben ami fertõzõ.

TMIB
03-22-2013, 12:19 AM
Elsõ évad 9. rész

http://indavideo.hu/video/Tulelesi_praktikak_se01_ep_09

Az elsõ fickó jobban tenné ha nem készítene olyan dolgokat, ami törvénybe ütközõ. Meg még be is mutatja a mûsorban. :huuu:

Úgy tudom hogy feketelõporral nem legális.
Tannerite-el legális, azt külön boltban is lehet vásárolni, az engedélyezett. Azzal a Youtube is tele van.

A második történetben a pár elárulja, hogy rengeteg ezüstöt elástak a tanyájukon és hogy térképük van róla. Erre csak annyit mondanék, hogy "egy olcsó fémkeresõ". Azzal mindent meg lehet találni térkép nélkül is. Egy 80 dolláros fémkeresõvel meg lehetne találni a több mint 30ezer dollárnyi elásott ezüstöt és aranyat.

Az utolsó család ötlete elég érdekes. Én is gondolkozom egy olcsóbb fajta fémkeresõn. Régi helyeken elég sok földbe taposott ezüst érmét lehet találni. (Ezt több "kincskeresõ" Youtube csatorna is igazolja.) A pincéjüket egy kicsit otthonosabbá tehetnék és levihetnének néhány fotelt és matracot.

Chupakabra
03-24-2013, 12:28 PM
Az a legnagyobb baj hogy a bemutatott sztorik szereplõi egyféle eseményre dolgoznak ki túlélési technikát.
Pl volt egy family akik valamilyen társadalmi összeomlást vizionáltak, és az ellen kiválóan felkészültek, de egy terrorista támadás esetére ahol radioaktív sugárzás lép fel, teljesen védtelenek voltak azzal hogy esõvizet gyûjtöttek vízkészlet gyanánt, és a belsõ udvaron növényeket, állatokat tartottak. Ezek azonnal sugárfertõzötté válnak, ahogyan a nem légtömör házuk is.
Ugyanaz a helyzet egy meteor-becsapódás, vagy valamilyen fertõzõ ágens esetén .
És ez elõrevetíti annak a gondját is, hogy nem tudjuk, mire kell felkészülni?

raktaros
03-24-2013, 12:48 PM
Ilyen szintû katasztrófára nehéz felkészülni, nekem sem cél.
Nem akarok egy lyukban konzerveken tengõdni vagy egy hátizsákkal vándorolni.

cereal killer
03-27-2013, 07:55 PM
Én szinte majd minden epizódot láttam, de a kedvenceim azok a családok, akik élelmiszert halmoznak fel, több olyan is van, aki 10-20 évig 6-8 embert tudna etetni...:confused:
Ki a tököm szeretne egy akármilyen katasztrófa után évekig babkonzervet, tejport, TacBac-et meg ilyen szarokat fogyasztani?

Most nem vagyok biztos de a natgeon vagy a discoveryn volt régebben egy másik témába vágó mûsor, a The Colony. Nem volt rossz, ha leszámítjuk hogy az egész egy megrendezett statiszták által alakított reality-show volt.

TMIB
04-01-2013, 01:45 PM
Ki a tököm szeretne egy akármilyen katasztrófa után évekig babkonzervet, tejport, TacBac-et meg ilyen szarokat fogyasztani?

Én rákaptam a borsó/kukorica konzervre. A hideget meg lehet szokni, vagy felveszel még egy réteg ruhát. De ha éhes vagy, akkor muszáj enni, mert az éhezés az elég kényelmetlen helyzet tud lenni.

TMIB
04-01-2013, 02:10 PM
http://freethoughtblogs.com/rockbeyondbelief/2012/02/08/how-nat-geo-misrepresented-the-foxhole-atheist-doomsday-prepper-megan-hurwitt/

Az angol szöveg lényege:

Az egyik Doomsday Prepper részben ez a nõ is benne volt. A TV csatorna elõször megváltoztatta a preppingelése indokát, magyarul a nõ elmondta hogy mire készül fel, de a tévé teljesen mást mondott, mert a valódi indok szerintük "túl unalmas" volt. Amikre a nõ készült, az a "keleti parti hurrikánok". Ezt a tévé megváltoztatta "olajkrízisre". :hogymi:

Olyan dolgokat adtak le, amiket akkor mondott, mikor a kamera már elméletileg le lett állítva. De nem volt és azt vágták be a mûsorba, mikor trágár dolgokat mondott - mert azt hitte hogy már nem veszi a kamera.

A nõ azt mondja, hogy a TV-sek felajánlottak neki 1000 dollárt, hogy lõje le a macskáját. Ezt persze megtagadta, de úgy vágták meg a filmet, mintha õ beszélt volna arról, hogy õ akarná lelõni a macskát.
Tévé, média, mocskos egy dolog. :hanyas:

raktaros
04-01-2013, 06:58 PM
Most nem vagyok biztos de a natgeon vagy a discoveryn volt régebben egy másik témába vágó mûsor, a The Colony. Nem volt rossz, ha leszámítjuk hogy az egész egy megrendezett statiszták által alakított reality-show volt.

Én néhány részt, ill. részleteket láttam, nem is volt kedvem továbbnézni, elég átlátszóan megrendezett volt.
Mint egy kindertojás, minden szükséges cuccot és szerszámot megkaptak, csak össze kellett rakni :).

Grafitos
04-03-2013, 12:40 PM
És mi van akkor ha ez a sorozat nem véletlenül látott napvilágot? Talán összeesküvés elméletet gyártok, de folyamatosan egyre gazdagabb és gazdagabb felkészülõket mutatnak. Ez pedig az átlag Bélának azt mondja, hogy akkor ez biztos tud valamit. Múltkor volt egy fószer, aki az egész házát úgy építette meg, hogy a behatolók megszívják, és többszázezer dolcsit költött már az egészre.
És most jön az összeesküvés elmélet szagú gondolatsor. Mi van ha az USA tisztában vele, hogy elõbb utóbb, vagy hamarosan valahonnan bekapnak egy támadást, és ilyesmivel készítik fel a békében elpuhult népek seggét az esetleges veszélyekre, meg arra, hogy ha gebasz lesz ne csak a szájukat tátsák, hanem póbáljanak már meg tenni valamit a túlélésük érdekében. Tehát militarizálni próbálják a népet, de úgy, hogy ez ne keltsen pánikot.

lehet h hülyeség, de hová írjak ilyesmit, ha nem erre a fórumra?

TMIB
04-03-2013, 01:04 PM
Az '50-es években a hidegháború alatt is ez ment. Legyen pincéd, építsd atombiztosra a házad, volt egy csomó oktatófilm a nukleáris sugárzásról, hogy hol tartsd az ennivalót hogy ne érje sugárzás. A '70-es, '80-as években is ez ment, csak akkor már kevésbé nyomta a kormány és inkább a civilek készülõdtek, saját indíttatásból. A '90-es években egy kicsit alábbhagyott az egész, de most hogy lett egy csomó nagyobb földrengés, volt a pletyka a 2012-es világvégérõl, amit az egész média és sajtó beharangozott, rengetegen könyvet írtak, mûsorokat indítottak, de még mozgalmakat is, emiatt újra elõjött a felkészülõsdi.

Ez persze nem minden, mert emellett a kormányok is keltették a riadalmat, hogy majd jönnek az arabok és elfoglalják az Egyesült Államokat, mindenki veszélyben van, majd jól muszlimizálódik Amerika és borasztó lesz akkor. Továbbá sokan rájöttek hogy a kormány állandóan hazudik és a "demokrácia" is eléggé a halálán van. Ha pedig a katasztrófa alatt nem számíthatsz a kormányra, akkor csak magadra számíthatsz. Egy ideig nagy divat volt a globális felmelegedés és a sarki jég elolvadásának emlegetése. Az már nagyjából lecsengett, de lett helyette olajválságról szóló elmélet.

És mivel már milliókat érdekelnek ezek a dolgok, így ideje volt néhány mûsornak, elõször Bear Grylls és még 2-3 másik túlélõmûsor volt képernyõn és mivel sikeres mûsorok voltak, gondolták hogy legyen akkor egy prepper mûsor is. Bevált, mert ez is mindenkit érdekel. Van aki azért nézi hogy tanuljon belõle, ötleteket szerezzen, van aki meg azért, mert szórakoztató.

(A "több százezer" dollár ne tévesszen meg. Aki középosztálybeli, az megengedheti magának hogy annyit adjon ki egy házra. A 200-300 ezer dolláros házak még nem számítanak annyira drágának. Persze a szegényebb területeken lehet 30-50 ezerért is venni. Ráadásul a banki hitel elég népszerû itt. A házakra tûrhetõ kölcsönöket lehet felvenni. Fizeted amíg tudod, ha nem tudod tovább fizetni akkor kiköltözöl és otthagyod a házat a banknak.)

borsodi
07-19-2013, 10:48 AM
S1E1-ben nem vette észre senki rajtam kívül a magyar vonatkozást?

raktaros
07-19-2013, 10:56 AM

Ha lesz idõm megkeresem az összes részt, mert csak 1-1 láttam a tévéban, néha azt is csak részben.
Talán valahol fent van egy helyen az egész.
Lehet az elsõt még nem is láttam...

TMIB
07-19-2013, 11:02 AM
Én csak a Walking Dead-ben találtam az elején magyar vonatkozást. :)

borsodi
07-19-2013, 01:46 PM
Ha lesz idõm megkeresem az összes részt, mert csak 1-1 láttam a tévéban, néha azt is csak részben.
Talán valahol fent van egy helyen az egész.
Lehet az elsõt még nem is láttam...

Segítek! :)
313

raktaros
09-03-2013, 02:07 PM
Tegnap néztem a Brit túlélési praktikák (http://www.port.hu/brit_tulelesi_praktikak/pls/w/films.film_page?i_film_id=137887)-at (lehet volt már róla itt szó), szerintem messze elmarad az amerikai részektõl.
Készülnek vadászatra, gyakorolják a célba lövészetet, légpuskával :(. Van amelyik azt leszámítva hogy élelmiszert gyûjt itt talán átlagos vidéki embernek számítana, nem "preppernek".
Van egy londoni nõ, az õ túlélõkészletében még óvszer és síkosító is van :D.

Fallout11
09-03-2013, 02:45 PM
"Van egy londoni nõ, az õ túlélõkészletében még óvszer és síkosító is van . "

Ezek bizony fontos dolgok :D

mossberg-operator
09-03-2013, 03:13 PM
Tegnap néztem a Brit túlélési praktikák (http://www.port.hu/brit_tulelesi_praktikak/pls/w/films.film_page?i_film_id=137887)-at (lehet volt már róla itt szó), szerintem messze elmarad az amerikai részektõl.
Készülnek vadászatra, gyakorolják a célba lövészetet, légpuskával :(. Van amelyik azt leszámítva hogy élelmiszert gyûjt itt talán átlagos vidéki embernek számítana, nem "preppernek".
Van egy londoni nõ, az õ túlélõkészletében még óvszer és síkosító is van :D.
Nalunk nem lehet am AR-15-ot rakni a keszletbe. Marad a sikosito eroszak esetere. Nem tom, az elso megoldas valahogy szimpatikusabb...

T72
09-04-2013, 02:41 PM
Nem is olyan butácska a hölgy,
Mire is jó az óvszer? --->

532

weblink: http://willowhavenoutdoor.com/featured-wilderness-survival-blog-entries/1-ways-a-condom-can-save-your-life-multi-functional-survival-uses-for-a-condom/

TMIB
11-18-2013, 04:31 AM
Rég nem néztem Doomsday Preppers-t, de most van egy epizód amit majd meg akarok nézni. Fel van rajta háborodva mindenki, mert egy dagadt fickó az epizódban olyanokat mondott, hogy ő nem igazán készül étellel, hanem arra készül hogy majd elvegye másoktól. Golyóálló mellényt készít otthon, meg terveket szövöget, de olyan kövér hogy járni is alig tud. :haha:

"Episode: We are the Marauders"

raktaros
11-18-2013, 08:59 AM
Néha van olyan érzésem, hogy itt a fórumon is van ilyen...

Sajnos még nem találtam meg egy helyen a részeket, így össze-vissza egy-egy részt láttam.
Pedig ezt Párom is szokta nézni :)

mossberg-operator
11-27-2013, 09:15 PM
Most nezem az Alaszkas reszt, s a pacaknak valami specko, csekely merulesu csonakja van. Mi is ez pontosan? Tudja valaki?

Yrkon
11-28-2013, 04:51 PM
Tudnál esetleg egy képet fedobni a csónakról?

Dream_walker
11-28-2013, 07:42 PM
Most nezem az Alaszkas reszt, s a pacaknak valami specko, csekely merulesu csonakja van. Mi is ez pontosan? Tudja valaki?

Az egy eredeti SCsCs, azaz speckó csekélymerülésû csónak... :D

mossberg-operator
11-28-2013, 11:13 PM
Az egy eredeti SCsCs, azaz speckó csekélymerülésû csónak... :D

Legyszi megirnad a pontos, teljes angol nevet, vagy talan egy link...koszi.

Dream_walker
11-29-2013, 05:39 PM
Legyszi megirnad a pontos, teljes angol nevet, vagy talan egy link...koszi.

Fogalmam sincs mi az, de azért megpróbálkoztam egy gyenge szóviccel :) Ha kisebb lenne az önbizalmam, most azt hinném, hogy nem jók a vicceim. De természetesen tudom, hogy ez nem igaz, csak éppen fáradt vagy :)

mossberg-operator
11-29-2013, 07:39 PM
Fogalmam sincs mi az, de azért megpróbálkoztam egy gyenge szóviccel :) Ha kisebb lenne az önbizalmam, most azt hinném, hogy nem jók a vicceim. De természetesen tudom, hogy ez nem igaz, csak éppen fáradt vagy :)

Frankon gugliztam a roviditest ami irtal! :haha:

bögre
11-29-2013, 07:50 PM
Na ma is néztem egy pár csodálatos részt! Egyikben biciklit lopott az illetö! :D Olyan téveszmékbe élnek ezek az emberek akik ebben a müsorban vannak hogy hihetetlen. Azt hiszik minden ugy fog történni ahogy majd elgondolják... Sokaknál semmi alkalmazkodási lehetöséget nem vetnek fel csak arra készülnek ami szerintük lenni fog.
Volt olyan részt hogy ott meg valami házat hurcibáltak utánfuton hogy kényelmesen lehessenek! Most ezt minek? Szerencsétlenkedni annak a háznak a hurcibálásával egy apro kényelemért??? :D Na nemár! :D
Meg aztán volt olyan is aki löporos ágyuval akarta megvédeni a házát. Nos ezek elég lassu ujratöltéssel müködnek. De azért a fosztogatoknak majd szolunk hogy addig ne támadjanak amig nem töltöttük be az ágyut! :D
Valaki meg katapultot épit.... Abba meg mi a jo? Hogy még egy shtf alatt is hülyét csináljon magábol az ember. Azzal a katapultal mit fog éles helyzetbe eltalálni miben tud kárt tenni? Amig ott bohockodnak azalatt egy sima tolozáras puskával is sokkal töbre mennének. Mi az a helyzet ahol egy használhatatlan katapult többet ér mint egy löfegyver?
A másik észlény meg vizipisztojba töltött öröltpaprikával akarja visszatartani a fosztogatokat! :D És egy rendöröl beszélünk. Én nemtudom hogy komoly felnött emberek hogy hihetnek ilyenekben...

Most meg inditottak az erödépitös emberkének egy külön müsort. Azt majd meg szeretném nézni. Nem várok tölle sokat... Mi a rosebnek épitenek akkora erödöt? Nemigaz kisseb jol védehtö helyet nem tudtak volna csinálni?
Már a reklámja is nagyon silány! :D A csaj kiflexeli a rácst az ablakbol! :) Tele van olyan jelenetekkel ahol csak látszatért csinál valamit az illetö. Pl ijal levegöbe lövöldöz a szöke csaj láncfürésszel levágnak egy szeletet a fábol stb. Na ezeknek mi értelme volt? De az ablakrács flexelös rész a legjobb! :D

Na mindegy. Ezeke a felhalmozos verebek átestek a lo tuloldalára. A fogyasztoi társadalom gyöngyszemei lettek azzal hogy minden hülyeséget megvesznek ahelyet hogy probálnának természetben eleni pár napig minimális felszerelésel nem 20 kilos zsákokkal...
Ugy érzem egy hepaj esetén ezek lesznek az elsö emberek akiket kifosztanak... De ne legyen igazam.
De legalább gondolnak arra is készüljenek semminél több.

TMIB
11-29-2013, 08:59 PM
Na ma is néztem egy pár csodálatos részt! Egyikben biciklit lopott az illetö!

Csak nehogy megtalálja valaki!

http://i1.ytimg.com/vi/tauVZScXCYo/hqdefault.jpg

:haha:

bögre
11-30-2013, 12:03 PM
Na mostmeg valami szerencsétlen emberke rosszulett a puska hangjátol.... Pedig fülvédö is volt rajta. De nem igazán értettem mi volt a probléma. Egy vadászlesböl lövöldöztek és az volt a baja az emberkének hogy a másik lött egyet. Azt ott fetrengett a földön a másik...

Aki értette a lényeget elmagyarázná? :D

mossberg-operator
11-30-2013, 07:18 PM
Na mostmeg valami szerencsétlen emberke rosszulett a puska hangjátol.... Pedig fülvédö is volt rajta. De nem igazán értettem mi volt a probléma. Egy vadászlesböl lövöldöztek és az volt a baja az emberkének hogy a másik lött egyet. Azt ott fetrengett a földön a másik...

Aki értette a lényeget elmagyarázná? :D
Ez nem az amikor a fule serult, s azert agonizalt?

bögre
11-30-2013, 07:24 PM
Dede! :D Pár hallotam jopár hangos dolgot sokkal hangosabbakat mint egy puska de ettöl hányni! :D Jo mondjuk zárt térbe nem lehet kellemes.

Huu én vagyok a nagy kemény prepper azt elsirom magam egy puska hangjátol! :D (Na jo ez gonosz volt de kellet... :D )

TMIB
11-30-2013, 07:26 PM
Mikor az egyik videómat készítettem, akkor közelről sütöttem el az 1911-est úgy, hogy elfelejtettem a fülvédőt. Sípolt a fülem és csúnyát káromkodtam, de más nem történt. Esetleg közvetlen közel, fül mellett elsütött .308-as keményebb dió lehet. Milyen puskával lőttek?

Vasember
11-30-2013, 07:39 PM
Nekem sikerült ellõni egy konzervet dragunovval fülvédõ nélkül. Eszembe sem jutott agonizálni. Viszont azóta sípol a fülem.

TMIB
12-27-2013, 08:00 AM
Feltöltötték azt a részt amit meg akartam nézni! Azt hiszem ez az, mikor a fickó arra készül hogy preppereket fosszon ki.

http://www.youtube.com/watch?v=1y8B-J3CWzw

A videó alatti hozzászólásokból látszik hogy kinek mennyire tetszik az ötlete. :haha:

TMIB
12-27-2013, 09:45 AM
Csirkét NYÚZNI?! :eek: Ilyet se láttam még. A csirkét forró vízben kell kopasztani, nem nyúzni kell. Ha megnyúzza, akkor utána hogy eszi meg a csirkebőrt? Vagy az éhezés közepén kidobja a csirkebőrt a kukába? :confused:

A. L. Ias
12-27-2013, 09:51 AM
Csirkét NYÚZNI?! :eek: Ilyet se láttam még. A csirkét forró vízben kell kopasztani, nem nyúzni kell. Ha megnyúzza, akkor utána hogy eszi meg a csirkebõrt? Vagy az éhezés közepén kidobja a csirkebõrt a kukába? :confused:

A nyúzás gyors és víztakarékos. Kalóriát veszít, de takarékoskodik a vízzel. Igaz nem lehet megenni a csirkebõrt, de sokan most sem eszik meg.

Mizu
12-27-2013, 10:18 AM
A nyúzás gyors és víztakarékos. Kalóriát veszít, de takarékoskodik a vízzel. Igaz nem lehet megenni a csirkebõrt, de sokan most sem eszik meg.
Ha túlélés a téma, az idõ pont az amibõl van több. Olyankor mikor a vízzel kell takarékoskodni, nincs más dolgunk, hiszen ha a közmûvek nem mûködnek, a TV-zés és a netezés sincs, így a felszabaduló idõt hasznosan is eltölthetjük. Ilyen helyzetben pocséklás, ha az energiahordozót (csirkebõr) veszni hagyjuk!
Ha nem is eszik meg mostanság a "jónépbõl" többen, egy kényszer az nagy úr lesz, valamint a levesben kioldódó kevéske zsiradék hordozza a fõbb fûszerek izét is. A perkelt is a zsírok miatt olyan finom. Nem véletlen, hogy az igazi "íz szakácsok" nem olajjal alapoznak, hanem zsírral :)
Egyszóval..
Ha van idõnk, akkor álljunk neki fosztani a szárnyast nyugodtan, nem szükséges feltétlen hozzá víz! Igaz kicsit cafrangosabb lehet a "végeredmény", de megmarad az egyik értékes eleme a szárnyasnak!

Egyszer (régesrég egy messzi galaxisban) egy túlélési gyakorlaton kikötözve találtunk egy élõ tyúkot, mint jutalomként, hogy odataláltunk egy kijelölt ponthoz. 2 napja elfogyott már a kajánk... nem volt nyúzással pocséklás azt tuti :D

TMIB
12-27-2013, 10:38 AM
A páncélos feketelovag országos felháborodást keltett prepper körökben (fórumokon, Youtubeon, Facebookon is mindenütt láttam).

Az egyik, hogy a használt Level 4-es kerámiacucc mégis jobb mint az otthon kókányolt fürdőszobacsempés verzió. A használt katonai dolgok nem is olyan drágák. Hogy a mellé készítene mást is, az logikus lenne, de hogy ahelyett, annak nem sok értelme van. Nem is állította meg a nagy kalibert. A 12GA sörétesnél mit lőttek? Birdshot-ot, vagy buckshot-ot? Nagyon nem mindegy. A SHTF-ben nem fog senki kis söréttel lőni a behatolókra. Az már most se jellemző.

A világháborús sisak minek? Az mit állít meg? Csúzliból kilőtt kavicsot? Talán 22lr-t meg 9mm-es lövedéket? Miért nem vett egy rendes használtat, 80 dollár eBay-en. Azt hiszi hogy a világháborús fémsisak majd megállítja az acélmagvas 5.56-ost?

Arra készül, hogy jön a rendőrállam. És akkor majd ő hogy akar fosztogatni egy rendőrállam közepén, ahol kijárási tilalom van és mindenkit figyelnek és ellenőriznek? Kijárási tilalomban még szedret szedni se hagyhatja el a házat, nem hogy fosztogatni akarjon és fegyverarzenállal autózgasson.

Hányan vannak? 2-en? Tehát ketten akarnak prepper táborokon rajtaütni? 2 vs 5-10-15 ember? Nem látták ezek a híres videót a 90-es évek beli kaliforniai bankrablásról, ahol 3-an voltak, profi testpáncélban, komoly fegyverekkel, aztán mégis mind a hármat kilőtték.

Ránézésre meg ha szerepjátékosok lennének, akkor a harcértékük 0 lenne. Az egyik úgy tűnik hogy egész nap sörözik és focit néz, a másik meg olyan kövér hogy járni is alig tud.

bögre
12-27-2013, 11:46 AM
Ezt a részt már leadták szinkronnal?

TMIB
12-27-2013, 11:52 AM
Nem tudom, annyira nem régi, talán 2 hónapos. Nem tudom hogy a magyar verziót mennyi idővel később adják le.

bögre
12-27-2013, 06:28 PM
Magyarország 2-3 év késésel is lehet magyar szinkron terén! :D Na majd csak sietnek! :)

TMIB
01-16-2014, 03:58 PM
Nahát, nahát.

http://bearingarms.com/doomsday-prepper-arrested-on-weapons-charges/

A nem-prepper, aki preppereket akart kifosztani és errõl beszélt a Túlélési Praktikák mûsorban, most készülhet arra hogy a börtönt élje túl. Az a helyzet hogy vagy büntetett elõéletû, vagy majdnem, de az biztos hogy nem jelezte a hatóságok felé hogy máshová költözött, lõfegyverrel lõtt, amit nem tehetett volna meg, mert hatóságilag volt eltiltva tõle. Több törvényt is megszegett, úgyhogy most elõfordulhat hogy hamarosan be kell neki vonulnia a rács mögé. Lehetséges hogy a szomszédai egy darabig biztonságban lesznek tõle.

Hogy hogy lehetett annyira ostoba, hogy ilyen múlttal és ilyen tervvel tévéképernyõn szerepeljen, az szerintem sose fog kiderülni. Nem egy okos ember, de ez már a mûsorból is kiderült. :haha:

mossberg-operator
01-16-2014, 09:44 PM
A páncélos feketelovag országos felháborodást keltett prepper körökben (fórumokon, Youtubeon, Facebookon is mindenütt láttam).

Az egyik, hogy a használt Level 4-es kerámiacucc mégis jobb mint az otthon kókányolt fürdõszobacsempés verzió. A használt katonai dolgok nem is olyan drágák. Hogy a mellé készítene mást is, az logikus lenne, de hogy ahelyett, annak nem sok értelme van. Nem is állította meg a nagy kalibert. A 12GA sörétesnél mit lõttek? Birdshot-ot, vagy buckshot-ot? Nagyon nem mindegy. A SHTF-ben nem fog senki kis söréttel lõni a behatolókra. Az már most se jellemzõ.

A világháborús sisak minek? Az mit állít meg? Csúzliból kilõtt kavicsot? Talán 22lr-t meg 9mm-es lövedéket? Miért nem vett egy rendes használtat, 80 dollár eBay-en. Azt hiszi hogy a világháborús fémsisak majd megállítja az acélmagvas 5.56-ost?

Arra készül, hogy jön a rendõrállam. És akkor majd õ hogy akar fosztogatni egy rendõrállam közepén, ahol kijárási tilalom van és mindenkit figyelnek és ellenõriznek? Kijárási tilalomban még szedret szedni se hagyhatja el a házat, nem hogy fosztogatni akarjon és fegyverarzenállal autózgasson.

Hányan vannak? 2-en? Tehát ketten akarnak prepper táborokon rajtaütni? 2 vs 5-10-15 ember? Nem látták ezek a híres videót a 90-es évek beli kaliforniai bankrablásról, ahol 3-an voltak, profi testpáncélban, komoly fegyverekkel, aztán mégis mind a hármat kilõtték.

Ránézésre meg ha szerepjátékosok lennének, akkor a harcértékük 0 lenne. Az egyik úgy tûnik hogy egész nap sörözik és focit néz, a másik meg olyan kövér hogy járni is alig tud.

Waxslugot kell loni. Azt kivancsi lennek mi fogja meg...

Fallout11
01-16-2014, 09:57 PM
Két sor homokzsák :haha:

mossberg-operator
01-17-2014, 12:59 AM
Két sor homokzsák :haha:

Ugy ertettem testpancelban. Milyen kategorias/szamozasu?

TMIB
01-17-2014, 03:00 AM
Waxslug? Faggyú? Az inkább arról híres hogy nem túl veszélyes. Van aki direkt olyat készít gyakorlásnak, mert nincs annyira komoly átütõereje. :)

Ezen a videón a kocsi ajtaját se vitte át. (Csak az elsõ réteget.)

http://www.youtube.com/watch?v=BICS1utHvtY

Ugy ertettem testpancelban. Milyen kategorias/szamozasu?

Arra tippelnék hogy egy IIA megfogná. Az megállítja a .357-es Magnumot. A kocsiajtón az átmenne.

M-torolt_forumozo
01-17-2014, 12:53 PM
Megnéztem ezt a fosztogatós részt. Jónéhány részt láttam online, egyrészt érdekes és szórakoztató, másrészt van benne 1-2 idióta (mint pl. ez a dagadt fosztogató). Az a testpáncél amit összeeszkábált, egy vicc. Késsel meg karddal simán mögé lehet szúrni, nem beszélve a lõfegyverekrõl. Meg nem ártana, ha nem úgy nézne ki mint Mikrobi elhízva... Annyira hülyék meg hogy lehetnek, hogy azt tervezik hogy otthon császármetszést csinálnak ? :duhos: A másik fickó ötlete tetszett, hogy Costa Ricán csinál egy kis farmot. Viszont nincs fegyvere (akármennyire is békés hely, én azért vinnék).
Amit sokan elhanyagolnak még, a fizikai edzés. A katonák, rendõrök és tûzoltók nem viccbõl fordítanak annyi idõt az edzésre. A fegyveresek között pedig jó lenne látni olyat is, aki nem csak célba lõ X távolságról álló célpontra, hanem mozgás közben is lõ, különbözõ pozíciókból. Attól még hogy talpig 5.11-es ruhába öltözik, nem lesz profi. Egyik fickó ellõtte a saját kezét, elõtte meg ott tanítgatta a fiait lõni... :duhos: Ahogy nézem, van nekik bõven pénzük mindenféle vacakra. Egyetlen részben sem láttam volna, hogy fegyveres szituációs gyakorlatokat csinálnak (jelölõs gyakorló fegyverrel), ordibálnak és ha nem döntenek a másodperc töredéke alatt, valakinek komoly baja esik.

TMIB
01-17-2014, 01:11 PM
Costa Rica inkább veszélyes, mint békés. Rablás, gyilkosság, emberrablás. 20 hónap alatt 10 elrabolt turista, akik közül 8 holtan került elõ. A gyilkossági ráta magasabb mint az Egyesült Államokban.

5 és félszer magasabb a gyilkossági arány, mint Magyarországon.

http://voices.yahoo.com/is-costa-rica-safe-facts-living-paradise-8373687.html?cat=8

Tehát aki odamegy, az tényleg készüljön fel az önvédelemre, mert baj esetén nem sok jóra számíthat. Arról nem is beszélve hogy északon Nicaragua van, délen pedig Panama. A közbiztonság mindkettõben ismeretlen fogalom.

M-torolt_forumozo
01-17-2014, 01:28 PM
No, nekem az volt a fejemben hogy Costa Rica milyen szép meg milyen jó(biztonságos) hely. Viszont a legboldogabb ország a Földön. :) Node fegyvert én mindenhova vinnék, lehet akár az ország a legbékésebb is, ha a kevésbé békés lakója épp az én javaimat akarja. :nanem: :pisztoly:

Bowman
03-16-2014, 07:13 PM
Néhány napja láttam a Túlélési praktikák egy részét, ahol a manus méhészkedik, ha jól emlékszem 9 kaptárral. Ha beüt a vész, három kaptárral meg a famíliával akar 4-500 km-t utazni, és új helyen a méheibõl megélni. Nem tudom kinek az agyából pattant ki az ötlet? Szerintem csak a forgatókönyv író agyából.
Én 16 kaptárral méhészkedtem annak idején. Valamennyi rálátásom van a méhészetre. Három család hasznából csak éhen halni lehet.
Ahogy a három árva kaptárt akarta szállítani....azon kiment nálam a biztosíték. Egy átbarkácsolt utánfutó platóján ott árválkodott a három kaptár meg némi felszerelés. a többi hely üresen. Álcázásként a plató négy sarkén lévõ botra terítettek álcahálót.
Mifelénk ha valaki gyorsan akar mozogni a méheivel, a kaptárakat eleve teherautóra vagy utánfutóra telepíti. de nem három darabot!
20432044
Amerikában szokás beporzásra méheket-méhészeteket bérelni. Ott is van nagy tapasztalat a méhek nagy tömegû, nagy távolságú szállítására. A film készítõinek nem volt erre ötlete?
Magyarországon mikor egy nagyobb összefüggõ területen elvirágzik az akác, akkor a méhészek szinte egy idõben megindulnak az északabbra fekvõ, késõbb nyíló akácosok felé. No, ilyenkor lehet csodálatos gépsárkányokkal találkozni az éjszakai országúton!! Az átalakított ARO-tól a rendszám nélküli Csepel mûhelykocsin át a belemezelt ablakú, konténeres méhészetté átalakított Ikarusz buszig mindent amit az emberi agy el tud képzelni.
Ehhez képest egy félig rakott utánfutó mint prepper felszerelés?? Ez egyvicc!!

MAFELSZ
02-21-2015, 08:28 AM
A Túlélõk sorozat, bár végignéztem, szerintem a kezdeményezés népszerûtlenítésére van. Lehet, hogy ezt az összeesküvés blogban kéne írnom? Ugyanis legtöbb esetbe, ha nem az összesben, olyan embereket mutat be, akik egy bizonyos forgatókönyvre készülnek, és ráadásul sokszor átesnek a ló túlsó oldalára. Véleményem szerint ha egy átlagember, akiben nem fogalmazódott még meg a túlélés, felkészülés szükségességének gondolata, ettõl a sorozattól csak elriad a dologtól, és bogaras embernek tartja azt, akit a TV-ben lát. Nem hinném, hogy bármely médiumnak célja lenne, hogy komolyan felhívja az emberek figyelmét a felkészülés szükségességére, hisz a jó állampolgár az, aki minél teljesebben függ az államtól, a hatalomtól, a hatóságtól. Szóval én szerintem a dúmszdéjpreppersz ezt a célt szolgálja. Az persze megint más, hogy a magunkfajták megtalálják benne az okosságot, de mi már más szemmel nézzük, eleve pozitív elvárással.
www.mafelsz.hu
www.quixafe.com

TMIB
02-21-2015, 08:40 AM
"Véleményem szerint ha egy átlagember, akiben nem fogalmazódott még meg a túlélés, felkészülés szükségességének gondolata, ettõl a sorozattól csak elriad a dologtól"

Bár manipulálva van a sorozat és önkényesen átírják a fontos dolgokat benne, ami miatt a szereplõk is dühösek, mert van hogy a sorozat valamit állít róluk, ami nem igaz, attól függetlenül mikor elindult a sorozat, akkor olyan népszerû lett, hogy milliókat mozgatott meg. Akik kicsit belegondoltak és volt rá indíttatásuk, azoknál bevált a sorozat és kezdtek is a témával foglalkozni. Nem hiába beszélünk ma már sok több millió prepperrõl. Elõtte az emberek többsége nem is hallott róla. Akinek meg van egy kis esze, az tudja hogy az ilyen mûsorokba a producerek beleszólnak, a készítõk azt mondanak amit akarnak, a riportalanyok pedig ki vannak ennek szolgáltatva. Vagy azért is lehet nézni hogy mit NE csináljon senki. :)

Doom
02-21-2015, 10:39 AM
Azért az megvan,hogy ez a mûsor nem nekünk magyaroknak készült..hanem amerikaiaknak,...amerikaiakról....ez nekünk csak érdekesség..de itthon mások a játékszabályok és mások a törvények,jövedelmek..még a geológiai lehetõségek is mások és a népesség is...bár a Piac ide is betolakodik,kéri a szeletet a tortából...
..nekünk nem így kell készülni az biztos...tényleg van benne pár dolog..de inkább nevetséges...ha itthon valaki ezt megcsinálná..simán õrizetbe vennék...arról nem is beszélve,hogy a magyar csóró ehhez (én biztosan)
..tehát a magyar felkészülés nem lehet és nem is szabad,hogy olyan legyen mint Amerikába....
..pár dolog...náluk a sügér a tömeg hal,itthon a ponty...más a módszer.
.más az éghajlat....kicsit kedvezõbb..
..kisebbek a települések...más a népesség..
..itthon nincsenek is olyan boltok mint ott,bemész és mindent megveszel ami kellhet...
..ott a lõfegyver a státus szimbólum,a szabadság jelképe,alkotmányos jog...itthon bûncselekmény...
..más távolságokban kell gondolkodni...itthon két település..max 5-8 km..
..itthon nem kell akkora zavargásokra számítani...nem is szokás úgy mint Amerikában,Franciaországban....itthon nincsenek autó gyújtogatások,rendszeres zavargások,terrorcselekmények...mi kicsit nyugisabban élünk...inkább a bolhák csípnek...ritka a harapás...
...nem vagyunk stratégiai célpont,nincsenek rakéta indító bázisok,nincs számottevõ haderõ és stratégiai ipar se nagyon van...mi ilyen átjáróház vagyunk..igazából ha nem ugrálunk békén hagynak minket....
...ha a mi valutánk bedõl,nem lesz eget rengetõ polgárháború,..mi már megszoktuk,hogy bedõlt...
Tehát nekünk nem úgy kell készülnünk mint a nagy vízen túliaknak.

TMIB
02-21-2015, 07:57 PM
A lõfegyvereken kívül mindent legálisan meg lehet venni. Illetve azt is, sportlövõként, vadászként. Minden más beszerezhetõ. Föld terület, pince, óvóhely, gumikesztyû, gázálarc, akármi. A drága dolgokhoz valóban sok pénz kell, de ahhoz itt is. Különben már én is egy 50 hektáros helyen élnék egy szép, elzárt környezetben, a ház alatt egy bunkerral. :D

...ha itthon valaki ezt megcsinálná..simán õrizetbe vennék...

Ezt nem tudom mire írod. :)

Ha jól tudok egy szereplõ került bajba, aki bünetett elõélettel szerepelt a mûsorban, közben meg repeszállómellényeket gyártott (ami neki illegális), meg fegyverekkel lövöldözött (ami számára szintén illegális), és emellé még elõ is adott egy történetet, hogy ha beütne a SHTF, akkor õ majd másokat kirabol. :haha:

Nem tudom, de nálunk is sok a szegény ember. Rengetegen élnek létminimum alatt és azok között is van aki gondol a jövõre. Csak õk nem a drága dolgokat halmozzák fel, hanem az olcsó dolgokat. Nem a márkásat, hanem a kínai másolatot. Nem új dolgokat vesznek, hanem használtat. Amit meg beszerezhetnek, azt 100-as boltból (Itt Dollar Store) veszik meg, vagy a WalMartban.

..itthon nincsenek is olyan boltok mint ott,bemész és mindent megveszel ami kellhet...

Végleg megszûnt a teszkó? :D De szerintem itt se úgy veszik, hogy kijelenti egy ember hogy mától õ egy prepper és 50.000 dollárral a zsebében bemegy egy olyan üzletbe ahol minden van. Én 5-6 boltból szoktam vásárolni, és persze Amazon, eBay is játszik.

..ott a lõfegyver a státus szimbólum,a szabadság jelképe,alkotmányos jog...itthon bûncselekmény...

Csak annak aki illegálisan tartja.

De az helyettesíthetõ szükségmegoldásokkal is. Íj, számszeríj, gumis, gázos, szúró-vágó.

..itthon nem kell akkora zavargásokra számítani...nem is szokás úgy mint Amerikában,Franciaországban....itthon nincsenek autó gyújtogatások,rendszeres zavargások,terrorcselekmények...

Igazad van, bár arra gondolja, hogy ha a SHTF már létezne, akkor nem is lehetne rá készülni.
Persze nem erõszak, mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja. :beer:

Doom
02-22-2015, 03:26 AM
Igazad van, bár arra gondolja, hogy ha a SHTF már létezne, akkor nem is lehetne rá készülni.
Persze nem erõszak, mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja. ..nem azt mondom,hogy alapvetõ dolgokat nem kell megtenni...pl.ha hosszú útra indul valaki nézesse át a kocsit,tegyen be szendvicset,vizet,takarót,ha havazik legyen hólánc,lapát..azt sem,hogy legyen otthon némi plusz kaja..ha hirtelen betoppan a család vagy áramszünet miatt nincs bankkártyás vásárlás....normális ésszel,normális háztartást kell vezetni..de ettõl nem lesz valaki prepper.
..azért itthon egy vadász vagy sportlövõ sem halmozhat fel katonai támadófegyvereket tucatszám,nincs a párna alatt a glock....
..a középkori szúró,vágó,"távolsági"fegyverek...minek is?...egy a hatékonysága kritikán aluli,vadászni?...mire?..a szomszéd tehenére?...a vadállománynak évtizedek kellenek,hogy nélkülünk észhez térjenek,hogy lehessen sikerrel vadászni...
...ugye senki nem az embertársai ellen kívánná ezeket a primitív,de súlyos és hosszan gyógyuló és ritkán kegyesen halálos eszközöket felhasználni??....no meg gondolkodjunk már kik ellen?....a traktorosRobi ellen vagy a postás ellen...vagy az éhezõ zombihorda ellen akik milliószám :eek: özönlenek a városból?...nálunk nincsenek olyan városok mint New York,nincsenek felhõkarcolók,nálunk mégy Hajdúszoboszló belvárosa is vidék...nálunk nincsenek magas hegyek ahol 50-100 km-re nincs senki mint Kanadába...itt nem lehet úgy elbújni,nincs hely,nincs lehetõség,,,,
Nálatok valóban gond a bevándorlás és a nyomornegyedek..nálunk csak a faluvégén él pár család...nekünk nem kell úgy felkészülni...bár a nyugat mocska betette ide is a lábát és elhozta nekünk a fejlõdést...munkanélküliség,jelzálog,rabszol gaság,hajléktalanság,kirekesztés,antiszemitizm us,celebek,üzletemberek,tõzsde,piacgazdaság,mel egházasság....köszönjük,de ha rajtam múlna az egészet betenném egy borítékba ,nyalnék egy bélyeget és visszapostáznám oda ahonnan jött...nagyon jó volt nekünk a kmk,szot-üdülõ,mezõgazdaság,a trabant,a kiskert és az államilag támogatott lakás hitel vagy az állami bérlakás,ekég volt banknak az otp, ...volt minden kaja,sör,felvonulás,virsli,kommunista szombat sörözéssel,brigádbuli,cukorgyár,Ganz,Videoton ,Mecseki szénbánya....
Igen...Amerikában van a prepper mozgalomnak létjogosultsága..mivel homokra épült a rendszer..és ha elfogy a megfélemlíthetõ ,kiszipolyozható területek száma komoly összeomlás várható...igen,ott egymásnak esnek az emberek,ha vége lesz az amerikai álomnak...
Szóval elhozta nekünk a nyugat a fejlõdést és bezárta azokat a gyárakat,mezõgazdaságot,ipart,stb...amibõl mi magyarok évszázadokon át tisztes szegénységben jól elvoltunk....ide hozta a félelmet a jövõtõl és a bizonytalanságot..és hab a tortán... elhozta nekünk a prepperkedést mint fogalmat....,hogy éljünk túl...
Köszönöm Emese,de mi magyarok túléltük a törököket,a habsburgokat,az oroszokat,a tatárokat..mi jól elvagyunk,mi zsigerileg vagyunk túlélõk..nem pedig hamburgeren hizlalt V8-as malacok..
Nekünk nem prepperkedni kell és vásárolni a fölösleges kínai szemetet,hanem meg kell találni magunkban a nagymama,nagypapa életszemléletét...akik tisztességgel tették a dolgukat akár a földön,akár a gyárban.

TMIB
02-22-2015, 04:01 AM
..azért itthon egy vadász vagy sportlövõ sem halmozhat fel katonai támadófegyvereket tucatszám,nincs a párna alatt a glock....

A prepperek nagy részének itt sincs olyanja. 22lr az alap, meg a sörétes. Meg emlékszem egy részre, ahol volt egy prepper közösség és egyiküknek se volt fegyvere, mert azt mondták hogy "nem hisznek benne". Igaz, hogy mikor kinyitották a szájukat, akkor a lelövéstõl sokkal durvább dolgokat mondtak. :haha:

...ugye senki nem az embertársai ellen kívánná ezeket a primitív,de súlyos és hosszan gyógyuló és ritkán kegyesen halálos eszközöket felhasználni??....

Hatalmas baj esetén senki se a támadó testi épsége miatt aggódik, hanem a saját és a családtagjai életét védi. Ahogy ebben az országban ha valaki berúgja egy ház ajtaját és a lakókra támadnak, akkor a lakók fegyverrel a kézben nem gondolnak arra hogy inkább nem lõnek, nehogy szegény õrült rablógyilkos úr megsérüljön. :)

...itt nem lehet úgy elbújni,nincs hely,nincs lehetõség,,,,

Nem kell elbújni. Össze kell dolgozni.

Nálatok valóban gond a bevándorlás és a nyomornegyedek..nálunk csak a faluvégén él pár család...

Akik szépen rettegésben tartják emberek ezreit. Hacsak nem változott a helyzet, mióta eljöttem. De azt kétlem, mert szoktam nézni a magyar híreket. A közbiztonság semmivel se lett jobb mint volt.

..és ha elfogy a megfélemlíthetõ ,kiszipolyozható területek száma komoly összeomlás várható...igen,ott egymásnak esnek az emberek,ha vége lesz az amerikai álomnak...

Otthon ugyanúgy megtörténik. Gondolja arra hogy mikért szokták agyonverni a nyugdíjasokat? 600 forintért, egy nyakláncért, tejért meg liter kenyérért. Esetleg szórakozásból. És most még nincs is semmilyen vészhelyzet. Hidd el, nincs annyira túl sok különbség a két ország között. Ráadásul nálunk a jobb területeken nincs semmi balhé most. Éjjel mászkálhatok ha akarok, pedig még közvilágítás sincs. Magyarországon hol lehet éjjel sétálni úgy, hogy ne kellene attól tartani hogy valami féleszû magát keményeknek képzelõ banda bele ne kötne valakibe?

Nekünk nem prepperkedni kell és vásárolni a fölösleges kínai szemetet,hanem meg kell találni magunkban a nagymama,nagypapa életszemléletét...akik tisztességgel tették a dolgukat akár a földön,akár a gyárban.

A legtöbb gyár bezárva, föld méregdrága.

Amit még kifelejtettem az elõzõ hozzászólásomban. Az egyik helyzet amire nem árt készülni az a munkanélküliség. Én is attól tartok mostanában.

Doom
02-22-2015, 07:40 AM
Otthon ugyanúgy megtörténik. Gondolja arra hogy mikért szokták agyonverni a nyugdíjasokat? 600 forintért, egy nyakláncért, tejért meg liter kenyérért. Esetleg szórakozásból. És most még nincs is semmilyen vészhelyzet. Hidd el, nincs annyira túl sok különbség a két ország között. Ráadásul nálunk a jobb területeken nincs semmi balhé most. Éjjel mászkálhatok ha akarok, pedig még közvilágítás sincs. Magyarországon hol lehet éjjel sétálni úgy, hogy ne kellene attól tartani hogy valami féleszû magát keményeknek képzelõ banda bele ne kötne valakibe?...igen...akik nálatok készülnek,voltaképpen arra készülnek ...ami már nálunk most van....azért egy olyan embernek ,aki 1000 dollárokat költ fegyverre,benga terepjárója van,bunkere a csodálatos hegyek között....annak az én szánalmas,szegényes életem :cry: komoly shtf helyzet ..szerintem nálunk már nem lehet sokkal rosszabb...rettegünk a munkahelyért,bármikor vihetik a házakat,ahogy írtad nincs közbiztonság...és...élünk...nehezen,kényelme tlenül,bizonytalanságban...de élünk....lehet mi vagyunk 10 millió prepper országa...

A legtöbb gyár bezárva, föld méregdrága...nahát ez az amit magyarázok...nem biztos ,hogy az a jó felkészülés,ha csak követjük az eseményeket..az csak zsebkendó a kakira....úgy kell gondolkodni,cselekedni,hogy ez megváltozzon...ha nem fognak össze az emberek és tesznek valamit,tényleg csak a rettegés marad a végén a szögesdrót mögött..
Akik szépen rettegésben tartják emberek ezreit. Hacsak nem változott a helyzet, mióta eljöttem. De azt kétlem, mert szoktam nézni a magyar híreket. A közbiztonság semmivel se lett jobb mint volt...igen,igen,igen....írtam..nem az a megoldás,hogy bozótvágót és nyílpuskát tart az ember a gardrobba...hanem tenni kell ezek ellen..persze elõször szóban...voltaképpen nem nagyon kell készülgetni,ha az emberek megváltoztatnák azt amire készülniük kell....akiknek az utcájába van ilyen azok fogjanak össze..ha nem képesek rá hát meg is érdemlik a sorsukat..akkor lehet prepperkedni..de van értelme?

Hatalmas baj esetén senki se a támadó testi épsége miatt aggódik, hanem a saját és a családtagjai életét védi. Ahogy ebben az országban ha valaki berúgja egy ház ajtaját és a lakókra támadnak, akkor a lakók fegyverrel a kézben nem gondolnak arra hogy inkább nem lõnek, nehogy szegény õrült rablógyilkos úr megsérüljön. ..nem nem értetted...te a kardokról,íjakról ,arra reagáltam,hogy az nem igazán igazolható önvédelmi fegyver és nem is alkalmas..

De az helyettesíthetõ szükségmegoldásokkal is. Íj, számszeríj, gumis, gázos, szúró-vágó...a gázpisztoly,spray,darab csõ,bot,gumilövedékes,stb az rendben van...nyilván írtam ,hogy normális életet kell élni,ha megtámadnak védekezni kell.

Amit még kifelejtettem az elõzõ hozzászólásomban. Az egyik helyzet amire nem árt készülni az a munkanélküliség. Én is attól tartok mostanában. ..ettõl én is tartok..hogy egy élet ledolgozása után,ha már nem tudok felszaladni az oszlopra ..akkor megköszönik a 40 évet...oszt annyi..nem tudom erre hogyan lehet felkészülni...max lelkileg..

Dream_walker
02-22-2015, 08:25 AM
Igen...Amerikában van a prepper mozgalomnak létjogosultsága..mivel homokra épült a rendszer..és ha elfogy a megfélemlíthetõ ,kiszipolyozható területek száma komoly összeomlás várható...igen,ott egymásnak esnek az emberek,ha vége lesz az amerikai álomnak...

Ahogy idehaza is homokvárra épült. Ezt neoliberális versenykapitalizmusnak hívják, az a rendszer, ahol nem ez a homokvár van, az kuba meg északkorea.
Mert itt ugye nem esnek egymásnak az emberek, egy üres parkolóhelyért sem, vagy éppen, egy doboz facsavarért a baumaxban, ugyebár...

MAFELSZ
03-03-2015, 06:49 AM
Ahogy idehaza is homokvárra épült. Ezt neoliberális versenykapitalizmusnak hívják, az a rendszer, ahol nem ez a homokvár van, az kuba meg északkorea.
Mert itt ugye nem esnek egymásnak az emberek, egy üres parkolóhelyért sem, vagy éppen, egy doboz facsavarért a baumaxban, ugyebár...

Azért kíváncsi lenék, hogy tudod-e ezeknek a szavaknak az értelmét, vagy csak a tv-ben hallottad, és jól hangzik. Nem, nem kell itt válaszolni rá, ez nem az a fórum:)

MrYorick
08-12-2017, 02:16 PM
Sziasztok!
Lehet, hogy valaki tudna nekem segíteni, hol találhatom meg szinkronosan a sorozat 3. évadát? Tud valaki segíteni? 1-2 rész megvan a 3. évadból de teljes évadot szeretném látni! Én sok inspirációt és ötletet kaptam belõle amit aztán tudtam tovább vinni. Ha véletlen valakinek meglenne esetleg feliratosan is érdekelne!
Fontos lenne!!

TMIB
08-12-2017, 09:51 PM
A sorozatbaráton látok 3 epizódot belõle.

MrYorick
09-23-2017, 11:43 AM
Gondolom már nem igazán foglalkoztok a témával, a hozzászólások idejét nézve, de engem érdekel ez a sorozat, sok jó ötlet van benne a túlzásokon és a lejáratáson túl!
Tudja valaki esetleg hol tudom megnézni esetleg letölteni a 4.évadtól?

TMIB
09-23-2017, 04:07 PM
Jó kérdés, én a 3 évadból is csak 3 epizódot látok feltöltve (legalábbis magyarul). Le akartam szedni, de sehol nincs fenn a többi. :(