View Full Version : Sátrak, ponyvák, védõfóliák
Úgy látom ilyen sincs. Ha lenne mégis, kérném összevonni!
Sátrak, ponyvák, védõfóliák...
A menedék melytõl függhet akár az életünk is...
Tippek, linkek, tapasztalatok, ajánlások, hasznos tanácsok...
www.asmc.de rendelésként kaptam két orosz sátorponyvát.
http://www.asmc.de/de/Camping/Schlafen/Zelte/Tarps/Russische-Zeltbahn-oliv-neuwertig-Version-II-p.html
Russische Zeltbahn oliv neuwertig Version II
1756 1751
Ruszki bajtársakon már láttam ilyet, mikor mi szakadó esõbe sz@rrá áztunk, míg õk nemértették miért vagyunk mi vizesek..
Az egy régebbi típus volt, ez úgy látom már "Version II"
Az említett személyes esõvédelmen kívül, kettõt összeépítve már egy zárt sátrat kapunk, hálózsák alá, felé, stb. használati mindenes orosz elnyûhetetlenként..
2 db-t rendeltem, és kaptam egy teljesen újat, te tényleg tuti nem volt kint terepen és egy szépen mosott használtat, de kiváló állapotban lévõt.
A hajtásuk egyedi, így az egyiket (a használtat) szedtem szét, hogy a másikról nézve vissza tudjam majd hajtani...
Katonai gombok, 1 hiányzik, egy félig törött, de ezen kívül minden ép és jó állapotú!
Kellet kicsit forgatni a ponyvát mire a képen lévõt "utánzandóan" fel tudtam magamra ölteni.. noooo megfogja azért a parasztot a ruszki technika! :D
Sikerült! Bõven jó és praktikus! Látszik, hogy tudták mire, kiknek, milyen viszonyokra kell.
A fejhez került sarokban találtam két madzagot kétoldalt, amit mikor meghúztam, szépen a fejemre borult egy védõcsukja. Az angyalát! Kifeszítve szépen sátorponyvasarok lett megint.
A gombok sorban kétoldalt elég sûrûn helyezkednek el, így ha két sátrat összegombolunk szembe, valóban jól zárható felépítményt kaphatunk. A gombok természetesen egy hajtókával védettek, így a zuhogó esõ sem jöhet majd be rajta.
Az ASMC oldalán találhatóak még képek, melyek szemléletesen mutatják használhatóságukat.
Összegezve: Jó vétel, biztonságot adó cucc!
1 db:
Súly: 1,35 kg
Anyag: 1005-ban impregnált ponyva (pamutból)
Mérete: 320 x 185 cm
Ára nyersen: 10Eur ~ 3.000 Ft
Xandar
02-18-2014, 02:16 PM
Én egy BW flecktarn sátorlapot raktam a BOB-ba, melybõl egy félsátort lehet összerakni. Kis helyen elfér, elég strapabíró.
Továbbá nem csak menedéknek jó, használható esõponcsóként, hálózsák köré plusz rétegnek, a hátizsák köré is tekertem már. Ha jól emlékszem kb. 1500 ft volt :)
www.asmc.de rendelésként
http://www.asmc.de/de/Ausruestung/Erste-Hilfe/Erste-Hilfe/Erste-Hilfe/US-Rettungsdecke-Combat-p.html
US Mentõtakaró
1803
Grabber termék. www.grabberworld.com
All season. All reason. Outdoor blanket. Made in USA
152*213 cm
346 g
A csomagoláson sokszor is kihangsúlyozzák (még képekkel is), hogy minden idõjárásra kiváló. Összességében négy réteget rajzolnak le és bár vékonynak néz ki, valójában érezni, hogy erõs anyag.
A ponyva minden oldalról vízálló, a belsõ réteg fényvisszaverõ pl. napsütés ellen, vagy testhõ visszaverõ hûvösebb idõre.
Körbe a szegélyekre erõs anyagot vartak ezzel megakadályozva a szakadást, repedést. A sarkak sátorponyva karikákat kaptak, mely növeli a felhasználhatóságát.
Használható ideiglenes sátorként, hálózsák alá, jelzõ fóliaként, melegen tartó elsõsegély fóliaként, strandon a pokróc alá stb.
Ára nyersen 20 € volt ~6000 Ft.
http://www.militari.hu/index.php?item=cikk&cikk_id=613 az orosz ponxva
Természetesen néha jégre fut az ember.
Bár ha hozzárakják az 1205 Ft postaköltséget akkor ott vagyunk a 10 € -nál, ha van rokon, ismerõs kint aki haza tudja hozni...
3 városba lehet a boltba belépve megvenni + költség nélkül. Kecskemét, Szolnok, Hódmezõvásárhely.
Még annyit, hogy a képek nem kóserok, mert az 1, 2 -s képen a Verzió I.-s sátorlap látható, a 3-s képen pedig a fent ismertetett II.-s verziós.
:hipnozis:
BragBOL
02-25-2014, 10:04 AM
Nem tervezett még senki indián/tunguz sátorra ponyvát? Elõnye hogy helyben vágott karókkal felállítva belülre lehet a szabadtüzet gyújtani! Hátránya, hogy csak a természetben használható, ott is kemény keresgélés és munka után.
...azon töröm a fejemet,hogy van a T-gazdaságos,kétszemélyes sátor(szinte ingyen)...ha nem merevíti ki az ember(rudak nélkül kis helyet foglal),hanem csak úgy felköti a közepénél fogva,hogy be lehessen menni... beázik?...próbálta már valaki így esõbe a sátrat?
Nem rég jött egy esõvédõ. Csak azért írok róla, mert még errõl a típusról nem írt senki és hátha jó lesz valakinek, más nem elrettentõ példának.
1836
http://www.aliexpress.com/item/multifunction-raincoat-waterproof-motorcycle-rain-proof-bicycle-rain-gear-Moistureproof-for-outdoor-tent-sunshade-free-shipping/1255534356.html Képek lejjebb a lapon, érdemes végignézni.
Én még 23,90 $ -t kértem de most akciósan csak 21,03 $ , ingyenes házhoz szállítással. ~ 5000 Ft
Csomag méret: 21cm*10*6cm (Én kisebbre össze tudtam hajtani)
Kiterített nagyság: 2.3*1.4 méter
Anyag: 210Tpolyester, 4000 mm csapadékállóság.
Teljes tömeg: 315 g
Szin: Kék és narancs színbe lehet rendelni.
Kicsit tartottam a dologtól, mert még nem volt az eladónak ebbõl eladása, így jellemzés sem volt róla. (Most is még csak egyedül vagyok vásárló. :D)
Pár hét alatt megjött rendben!
Jó anyag, vízhatlan, szélálló, a varrások szépen eldolgozottak a sátorkarikák jól felrakottak (a képeken is jól látszik és valóban úgy is van megcsinálva). A csukja részen elõre még külön egy kis siltet is fabrikáltak bele, egészen csinos.
Kétoldalt tépõzár párok szolgálják, ha poncsónak vennénk fel, akkor összetartja az oldalát. Az oldal hajtások elég erõsen varrottak, hogy kifeszítve sátorként funkcionáljanak biztonsággal. Ha sátorként használod a csukja rész jól záródik a ponyvára, nem valószínû, hogy ott esõ bejönne.
A nagy inkvizítor (asszonypajtás) azonnal rendeltetett mindenkinek. Hozzáteszem, hogy az évek alatt tucatjára vettük minden gyereknek az ilyen-olyan esõvédõket, melyek pár hónapot, vagy akár csak egy kirándulást bírtak ki. Ezzel szerinte egy idõre elfeledhetjük az esõvédõ kérdést. A parancs az parancs... :D
(Megjegyzem, hogy ha valamit igazán akarunk tesztelni, azt csakis a gyerekekkel tudjuk igazán! Õk minden esetben megtalálják a gyenge pontokat...)
A BOB csomagomba azonnal lecserélésre került ezzel a régi esõvédõm, amivel a súly is csökkent.
Egyetlen negatívum nekem a NatureHike logó, mely ott díszeleg egy oldalon. Nem vészes, de jobb lett volna csak csupaszon.
(Egyébként érdemes odafigyelni erre a NH cégre, mert kezd nagyon jó termékekkel kirukkolni!)
Személyes: Tetszetõs, bizalmat sugárzó kivitelezés, az anyag bõven jó minõségû és ha csak a felét is tudja a 4000mm-nek már akkor is elegendõ egy vészhelyzeti, esõvédõnek, mely a tátizsákot is bõven elfedi, vagy esetleg rövid idejû alátétponyvának. A ponyva karikák révén pedig tényleg könnyû alkalmi sátrat eszkábálni belõle.
Minden tekintetben hasznos felszerelésnek ítélem meg.
...azon töröm a fejemet,hogy van a T-gazdaságos,kétszemélyes sátor(szinte ingyen)...ha nem merevíti ki az ember(rudak nélkül kis helyet foglal),hanem csak úgy felköti a közepénél fogva,hogy be lehessen menni... beázik?...próbálta már valaki így esõbe a sátrat?
Ha a 2000 forintosra gondolsz , akkor be... Én keltem arra , hogy minden cuccom úszott a sátorban lévõ vízben , egy nagy esõ után ... Kipakoltam belõle , aztán ott a helyszínen belehajtogattam a kukába .... Legalább nem kellet a motorra felkötni :D Az egyrétegû sátrak hátránya , hogy ahol hozzáérsz , ott átvezeti a ruházatra a vizet ...
finn kota-ról van valakinek alaprajza?
BragBOL
02-26-2014, 09:05 AM
Ha egyre gondolunk, szerintem egyszerû nyolcszög az alapja, hasonlóan a kelet ázsiai rönkházakhoz.
Néhány képen mintha a bejárati fal szélesebb lenne, de az szerintem diszharmonikus hatású.
Durbints sógor
02-26-2014, 11:30 AM
Múltkor az egyik militari boltban néztem egy orosz sátorlapot, de mintha az négyzet alakú lett volna, ez meg nem annak tûnik. (Vagy csak nem terítettem ki rendesen?) Mondjuk azt 4000-ért adták volna azt kicsit sajnáltam rá, de amúgy vennék én is, sokkal jobban szeretem a sátorlapokat mint a fonott nejlonponyvát.
GAZDA
02-26-2014, 12:37 PM
finn kota-ról van valakinek alaprajza?
http://www.finn-art.de/Grillkota/Sauna--Grillkota/Saunakota-de-luxe-9-5.html
Okos kis építmény, ilyenbe kell költözni és egybõl megvalósul a rezsicsökkentés!:-D
kovu78
02-26-2014, 12:55 PM
1839
errõl se feletkezzünk meg :rolleyes::beer:
BragBOL
02-26-2014, 05:24 PM
http://users.atw.hu/nyerscsaba/jurta/index.html
Lehet válogatni a jurták és kunyhók között :D
Grafitos
03-04-2014, 12:29 PM
Betört a bushcraft piacra a Praktiker:)
1895
http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/?id=257574
Betört a bushcraft piacra a Praktiker:)
1895
http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/?id=257574
Kíváncsi lennék rá, ha valaki jár arra tapizza meg please :)
Grafitos
03-04-2014, 01:29 PM
ma megyek tapizni és ha jó kicsengetni..holnap beszámoló:thumbup
fater.lajos
03-09-2014, 01:18 PM
Ezt most olvastam:
http://index.hu/video/2014/03/08/szuper_otlet_de_veszelyes/
Szerintem ez túlélõ helyzetben kiváló lenne. Nem csak hajléktalannak jó. Katasztrófa helyzetben kiváló és szerintem olcsó.
Amatorpe
03-09-2014, 08:15 PM
A cimke:
Rohadtul kényelmes, de mi lesz, ha megszurkálnak?
Szeretik a hajléktalanok Laczkó Juli mobilhajlékát, de félnek bezárkózni. Meddig terjed az alkotó felelõssége és hogyan lehet a terMINI megoldás a hajléktalanproblémára?
Tessék? Hogyhogy az alkotó felelõssége? Mit tehet õ bármirõl? Próbál segíteni másokon, ez olyan nagy bûn? Nem értem ezt a világot....
A végén még ráfogják hogy miatta léteznek hajléktalanok. :rolleyes:
Stuka
04-18-2014, 03:02 PM
Komoly,hoviharban tényleg jól jönne szerintem,csak a szine nem tetszik..
ára egész korrekt.
http://www.youtube.com/watch?v=zqAaHfdV7dY
http://geotrek.hu/webshop/trek_mates_storm_shelter_2_3_menedek/1278
Törölt_fórumtag2
04-18-2014, 06:22 PM
Hallgassatok rám, szerezzetek a valamikori Határõrségnél rendszeresített esõgallért. Teszteltem 9 hónapig, télen a kõszegi hegyekben. Erre esküszöm!
A. L. Ias
04-18-2014, 06:54 PM
A 65M esõgallérra (sátorlapra) célzol? Én jó pár hónapja kérdeztem rá, kinek mi a véleménye róla (bár inkább sátorlapként), de nem volt túl pozitív a megítélése. Hibájaként az merült fel, hogy nehéz és átnedvesedik/átázik egy idõ után.
Én csak alkalmanként használtam, így nincs vele releváns tapasztalatom. Neked mik vele a tapasztalataid 9 hónap használat alatt, nem nehéz, ha folyton cipelni kell és nem ázik át tartós esõben? Párban használva, sátorként hogyan teljesített?
Törölt_fórumtag2
04-18-2014, 07:00 PM
Nem. Ez teljesen gumiánozott szövet. Bár hivatásos HÕR voltam, de nem tudom, a honvédségi kódját. Mi esõgallérnak hívtuk és csak az õrsökön volt rendszerben. NEM ÁZIK ÁT. Sátornak soha nem raktuk össze, nem örültek volna neki...
Viszont mínusz 20 fokban belecsavarodva kinn a hóban aludtunk benne, persze avar aládolgozással. Rohadtul szigetelt.
Volt, hogy arra ébredtem, hogy öt centi hó fed....
A. L. Ias
04-18-2014, 07:11 PM
Akkor a kettõ nem egy és ugyanaz... Sajnos olyannal még nem futottam össze. Az elmondásod alapján jó anyag lehet...
Törölt_fórumtag2
04-18-2014, 07:30 PM
Akkor a kettõ nem egy és ugyanaz... Sajnos olyannal még nem futottam össze. Az elmondásod alapján jó anyag lehet...
Vadászok rá egy ideje.... Mintha eltûnt volna mindenhonnan...
Pityubá
03-26-2015, 09:33 PM
Hallgassatok rám, szerezzetek a valamikori Határõrségnél rendszeresített esõgallért. Teszteltem 9 hónapig, télen a kõszegi hegyekben. Erre esküszöm!
http://p1.vatera.hu/photos/73/e2/91a7_2_big.jpg
Parancsolj kérlek (kicsit megkésve) errõl van szó.
Zacskóbicska
03-27-2015, 07:29 AM
A 65M esõgallérra (sátorlapra) célzol? Én jó pár hónapja kérdeztem rá, kinek mi a véleménye róla (bár inkább sátorlapként), de nem volt túl pozitív a megítélése. Hibájaként az merült fel, hogy nehéz és átnedvesedik/átázik egy idõ után.
Én csak alkalmanként használtam, így nincs vele releváns tapasztalatom. Neked mik vele a tapasztalataid 9 hónap használat alatt, nem nehéz, ha folyton cipelni kell és nem ázik át tartós esõben? Párban használva, sátorként hogyan teljesített?
Nekem sok tapasztalatom van vele. Ezzel jártam végig a Börzsönyt, a Bükköt, a Zemplént, a Mátrát, a Cserhátot, a Vértest és a Vág völgyét. Rendszerint ketten, gyakrabban hárman voltunk a csapatban és egy-egy kiruccanás 4-10 napig tartott. (Volt, hogy 20.) Mindenki cipelte a saját sátorlapját. Mindig erdõben aludtunk, lakott területtõl távol. Sátrat akkor állítottunk fel belõle, ha esett az esõ, egyébként takaróként használtuk. kettõbõl összerakható egy sátor, amiben szorosan, de hárman el lehet férni. A harmadikat az aljába be lehet gombolni. Nem lesz szó kényelemrõl. Sokat számít, ha középen nem rúd tartja, hanem fel van kötve az összerakott sátor csúcsa egy faágra. Ha a ponyva aránylag feszes, nem ázik át, levezeti a vizet. Ha esõkabátként kell használni, egy idõ után átnedvesedik, de még mindig jobb a semminél. A rejtõ színe kiváló. Ezt sokszor ki is használtuk, könnyen eldugható a fedett, vagy félig fedett terepen. Én ezt a holmi kifejezetten ajánlani tudom a több éves tapasztalatok figyelembe vételével.
Bowman
03-27-2015, 09:59 AM
Van otthon két örökölt 65M sátorlapom. Tényleg a 60-as évekbõl származnak. Nem szakadtak, csak néhány gomb hiányzik itt-ott.
Tapintásra az anyagnak semmi vízlepergetõ hatása sincs már.
Szerintetek érdemes még valamivel impregnálni? Sportáruházakban árulnak impregnáló szereket sátorra meg ruházatra. Érdemes lehet +próbálni?
GAZDA
03-27-2015, 10:52 AM
Van otthon két örökölt 65M sátorlapom. Tényleg a 60-as évekbõl származnak. Nem szakadtak, csak néhány gomb hiányzik itt-ott.
Szerintetek érdemes még valamivel impregnálni? Sportáruházakban árulnak impregnáló szereket sátorra meg ruházatra. Érdemes lehet +próbálni?
Érdemes egy Nikwax vagy más jó minõségû impregnáló sokat dob a vízállóságon.
Zacskóbicska
03-27-2015, 07:21 PM
Jó úgy, ahogy van. Ez gyárilag sem volt impregnálva és annak még jó a terepszíne.
Ihasz Laci
07-07-2016, 08:35 PM
en ezekre a munkas-zoldseges ponyvakra eskuszom:
7307 7308 7309 7310
a 3x2 m a minumum ami kell ahhoz, hogy normalis esovedo menedeket tudj csinalni belole. viszont ebbol mar jopar format ki lehet hozni!
nem kell kenegetni meg kezelni oket, mindig vizhatlanok. eleg erosek, hogy akar meg fuggoagynak is hasznalad:
7311
sulyba es meretbe a kozepkategoriaba vannak. az emlitett 65m meg hasonlo satorlapoknal konnyeb viszont a modern pl.: dd ponyvanal nehezebb. arban a boven megfizetheto kategoriaban vannak. az en 3x2 m ponyvam kerult £5 / 2000Ft meretben valaszthatoak az egesz kicsitol az orias kamion ponyvakig, en a 3x2 m hasznalom de szerintem lecserelem egy 3x3 m-re.
az ilyen kismeretu ponyvak meg poncsok nekem nem jonnek be, szanaszet azik alattuk az ember egy komolyabb esoben.
Ihasz Laci
02-28-2017, 08:27 AM
akit erdekel egy jo ponyva jo aron. eredeti angol katonai basha ponyva, hasznalt.
http://www.ebay.co.uk/itm/British-Army-Issue-DPM-Basha-Groundsheet-/351991618752?hash=item51f455dcc0:g:rqcAAOSwSlBYsfo l
most talaltam ra az ebay-en me 2 van, ingyenes postazas vilagszerte, 6500Ft
Ihasz Laci
08-26-2017, 09:19 AM
na kerem itt a vilag legdragabb katonai satra, $2300 alap aron plusz $230 takaro ponyva hoza.
amiert ilyen draga, a video keszitolye szerint, mert gore-tex anyagbol van a sator. szerintem teljesen felesleges gore-tex anyagbol satrat kesziteni. a szellozes egy normal satorban ugyanugy megoldott dolog. nem kell ahhoz gore-tex, hogy a kondenzacio lecsapodasat elkeruljek egy satornal.
https://www.youtube.com/watch?v=kglnKJiEpNc
Törölt_reg
08-26-2017, 11:31 AM
szerintem teljesen felesleges gore-tex anyagbol satrat kesziteni. a szellozes egy normal satorban ugyanugy megoldott dolog. nem kell ahhoz gore-tex, hogy a kondenzacio lecsapodasat elkeruljek egy satornal......egyetértek Veled.....nekem kint aludni a parton sima egyrétegû tescos sátor van és hozzá egy 2*3 as ponyva(ha nagyon esik)..sátor anno..1990,- ,ponyva 890,-+egy lépésálló sátoralj 1*2 méteres 1000,-+ egy vásáros pléd,párnával 3500,-....és még a sátoron kívül a felszerelést is alá lehet pakolni...
GAZDA
08-26-2017, 11:51 AM
na kerem itt a vilag legdragabb katonai satra, $2300 alap aron plusz $230 takaro ponyva hoza.
amiert ilyen draga, a video keszitolye szerint, mert gore-tex anyagbol van a sator. szerintem teljesen felesleges gore-tex anyagbol satrat kesziteni. a szellozes egy normal satorban ugyanugy megoldott dolog. nem kell ahhoz gore-tex, hogy a kondenzacio lecsapodasat elkeruljek egy satornal.
https://www.youtube.com/watch?v=kglnKJiEpNc
Még szerencse hogy a nálunk megoldják a sátor problémát a 1960-as évek technikai szintjén! :-D
Ihasz Laci
08-26-2017, 02:53 PM
nekem semmi kifogasom az ujitasok meg az uj teknologia ellen. de van amibol a regebbi kiprobalt es bevalt dolgok amik jobban teljesitenek.
a katonai felszerelesek sokat meritettek a civil piacrol, satrak, halozsakok, bakancsok stb teren. a civil piacon nem elterjedt a gore-tex sator, alig egy ket modell letezik belole.
pont azert mert nagyon draga es a sator ventillacioja konnyen megoldhato hagyomanyos anyagok felhasznalasaval is. raadasul pont a gore-tex miatt lett a sator nehez is, kicsivel 4 kilo folott van (1 szemelyes sator) es a vedoponyva meg kulon suly.
jo a gore-tex mert mar bizonyitott, ruhaknal es bakancsoknal! ahol a ventillacio nem megoldhato ablakokkal mint egy satron. de ennel a satornal szerintem az anyagvalasztas rosz dontes volt.
GAZDA
08-26-2017, 03:53 PM
Nyilván túl van árazva ez nem kérdés de nem tudjuk pontosan kinek és milyen körülmények közé készült? Szóval nem lehet kijelenteni hogy nem jó arra a célra amire készült. Egyébként a katonai cuccok mindig nehezebbek de tartósabbak mint a civil változatok.
A gor-texet én inkább ruháknál tartom jónak, a rendes bõr bakancsokat bõr béléssel jobbnak tartom a gor-tex változatoknál.
Ihasz Laci
12-21-2017, 11:52 AM
a magyar m65 esogaller kulfoldon nagy nepszerusegnek orvend, szemely szerint nem kedvelem mert nem praktikus de sokan szeretik
https://www.youtube.com/watch?v=8t63RITuRz0
törölt tag -gl
03-27-2018, 09:12 PM
Sziasztok!
Két dolgot kérdeznék.
Az egyik amire szükségem lenne egy nagyméretû rovarháló ami alá egy komplett kényelmes tábort be lehet rendezni. Erre gondoltam, de elég drága megoldás. Inkább több olcsóbbat vennék amit ott is lehet hagyni (rejtve), mint kevés drágát.
Színben a feketét részesíteném elõnyben, mert a fehéret nagyon könnyû távolról kiszúrni.
https://www.aliexpress.com/item/2017-Black-White-Four-Corner-Post-Bed-Black-Canopy-BathRoom-Camping-Mosquito-Net-Full-Queen-King/32719045440.html?spm=2114.search0204.3.176.27654f0 fFnWyok&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10 151_10065_10068_10344_10342_10343_10340_10341_1069 6_10084_10083_10618_10304_10307_10302_5711211_1031 3_10059_10534_100031_10103_10624_10623_10622_10621 _10620-5711211,searchweb201603_1,ppcSwitch_2_ppcChannel&algo_expid=d8b093b2-4f18-48cc-bec2-f3ec0bfbd177-23&algo_pvid=d8b093b2-4f18-48cc-bec2-f3ec0bfbd177&priceBeautifyAB=0
A másik kérdésem az lenne, hogy kb 2x2 méteres, vagy annál még nagyobb esõvédõ ponyvát és ezt tartani képes köteleket hol lehet / érdemes venni?
Tud valaki jó termékeket Aliról, vagy magyarországról, amik a célnak megfelelnek?
https://www.aliexpress.com/item/The-two-Mongolia-open-package-wire-nets-free-installation-of-mosquito-nets-mosquito-nets-mosquito-net/32813724067.html?spm=2114.search0204.3.23.4d9165e2 wxryUo&s=p&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10 151_10065_10068_10344_10342_10343_10340_10341_1069 6_10084_10083_10618_10304_10307_10302_5711211_1031 3_10059_10534_100031_10103_10624_10623_10622_10621 _10620,searchweb201603_1,ppcSwitch_2_ppcChannel&priceBeautifyAB=0
https://www.aliexpress.com/item/2016-On-Sale-Single-Person-Anti-Mosquito-Net-Tent-Cheap-Price-Bed-Mosquito-Net-Mesh/32712346225.html?spm=2114.search0204.3.141.1b095b2 4uVGmMy&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10 151_10065_10068_10344_10342_10343_10340_10341_1069 6_10084_10083_10618_10304_10307_10302_5711211_1031 3_10059_10534_100031_10103_10624_10623_10622_10621 _10620,searchweb201603_1,ppcSwitch_2_ppcChannel&algo_expid=4552e526-d2c3-4b90-9a66-09304819849a-14&algo_pvid=4552e526-d2c3-4b90-9a66-09304819849a&priceBeautifyAB=0
Ezek a sátor jellegûek is nagyon tetszenek, de szintén drágák. Ez alvásra kiváló lenne esetleg egy ponyvával fölötte, komoly vihar esetén meg át kell persze alakítani.
Légyszi ha valaki tud bevált termékeket, szóljon. Nyáron szeretnék egy két bozóttábort kialakítani, és megnézni mennyire fedezik fel.
Unicornis
03-27-2018, 09:28 PM
Kötelet bármelyik barkácsboltban vehetsz méterre. Sok fajta kapható.
Ponyvából szerintem pedig a legmasszívabb a teherautó ponyva.
Ebbõl is több fajta vastagság, és szín létezik.
Pl.: itt is lehet venni :https://ponyvamester.hu/
Vagy itt... http://fortunaponyva.hu/rolunk/
törölt tag -gl
03-27-2018, 10:13 PM
Köszi.
varég
03-28-2018, 03:34 PM
Kötelet bármelyik barkácsboltban vehetsz méterre. Sok fajta kapható.
Ponyvából szerintem pedig a legmasszívabb a teherautó ponyva.
Ebbõl is több fajta vastagság, és szín létezik.
Pl.: itt is lehet venni :https://ponyvamester.hu/
Vagy itt... http://fortunaponyva.hu/rolunk/
Van itthon kamion ponyvám, nem nagyon ajánlanám, két okból:
Rettentõ nehéz(1000g/m2 átlagosan), illetve csak feltekerve szállítható, mivel nem könnyen hajtogatható az anyag.
Unicornis
03-28-2018, 04:41 PM
Ez attól függ, hogy milyen nehezet, vastagot veszel.
Az 1000g/m2 a legnehezebb. van 300-400 grammos is, az is elég strapabíró.
Parasztcipo
04-04-2018, 10:46 AM
Ilyennel van valakinek tapasztalata vagy inkább viccnek jó?
https://www.topimrane.com/products/magic-umbrella-raincoat
:haha::huuu:
csak meg kell nézni ki vette fel.....:haha:
Ihasz Laci
04-06-2018, 07:50 AM
Sziasztok!
Két dolgot kérdeznék.
Az egyik amire szükségem lenne egy nagyméretû rovarháló ami alá egy komplett kényelmes tábort be lehet rendezni. Erre gondoltam, de elég drága megoldás. Inkább több olcsóbbat vennék amit ott is lehet hagyni (rejtve), mint kevés drágát.
Színben a feketét részesíteném elõnyben, mert a fehéret nagyon könnyû távolról kiszúrni.
https://www.aliexpress.com/item/2017-Black-White-Four-Corner-Post-Bed-Black-Canopy-BathRoom-Camping-Mosquito-Net-Full-Queen-King/32719045440.html?spm=2114.search0204.3.176.27654f0 fFnWyok&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10 151_10065_10068_10344_10342_10343_10340_10341_1069 6_10084_10083_10618_10304_10307_10302_5711211_1031 3_10059_10534_100031_10103_10624_10623_10622_10621 _10620-5711211,searchweb201603_1,ppcSwitch_2_ppcChannel&algo_expid=d8b093b2-4f18-48cc-bec2-f3ec0bfbd177-23&algo_pvid=d8b093b2-4f18-48cc-bec2-f3ec0bfbd177&priceBeautifyAB=0
A másik kérdésem az lenne, hogy kb 2x2 méteres, vagy annál még nagyobb esõvédõ ponyvát és ezt tartani képes köteleket hol lehet / érdemes venni?
Tud valaki jó termékeket Aliról, vagy magyarországról, amik a célnak megfelelnek?
https://www.aliexpress.com/item/The-two-Mongolia-open-package-wire-nets-free-installation-of-mosquito-nets-mosquito-nets-mosquito-net/32813724067.html?spm=2114.search0204.3.23.4d9165e2 wxryUo&s=p&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10 151_10065_10068_10344_10342_10343_10340_10341_1069 6_10084_10083_10618_10304_10307_10302_5711211_1031 3_10059_10534_100031_10103_10624_10623_10622_10621 _10620,searchweb201603_1,ppcSwitch_2_ppcChannel&priceBeautifyAB=0
https://www.aliexpress.com/item/2016-On-Sale-Single-Person-Anti-Mosquito-Net-Tent-Cheap-Price-Bed-Mosquito-Net-Mesh/32712346225.html?spm=2114.search0204.3.141.1b095b2 4uVGmMy&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10152_10 151_10065_10068_10344_10342_10343_10340_10341_1069 6_10084_10083_10618_10304_10307_10302_5711211_1031 3_10059_10534_100031_10103_10624_10623_10622_10621 _10620,searchweb201603_1,ppcSwitch_2_ppcChannel&algo_expid=4552e526-d2c3-4b90-9a66-09304819849a-14&algo_pvid=4552e526-d2c3-4b90-9a66-09304819849a&priceBeautifyAB=0
Ezek a sátor jellegûek is nagyon tetszenek, de szintén drágák. Ez alvásra kiváló lenne esetleg egy ponyvával fölötte, komoly vihar esetén meg át kell persze alakítani.
Légyszi ha valaki tud bevált termékeket, szóljon. Nyáron szeretnék egy két bozóttábort kialakítani, és megnézni mennyire fedezik fel.
ponyvabol miert nem veszel olyan olcso zoldseges fajtat? abbol van minden fajta, meretben is es szinben es azt lehet egyszeruen szallitani, hatizsakban belehajtogatva.
Ihasz Laci
04-06-2018, 07:57 AM
ponyva
https://www.ebay.co.uk/itm/All-Sizes-Waterpoof-Tarpaulin-ground-Sheet-Lightweight-Camping-cover-tarp-yuzet/302519773069?epid=882621506&hash=item466f95678d:m:m8mEkelWiX78H8eoYPN0GRw
kotel
https://www.ebay.co.uk/itm/Army-Military-Paracord-Reel-3mm-Basha-Tent-Bivi-Camping-Guy-Rope-Para-Cord/381969852416?hash=item58ef2d6800:m:mvnsqmxc4tCLdOt md2K4Iqw
törölt tag -gl
05-24-2018, 06:24 PM
Sziasztok, a nyaralónkban találtam egy kb 2x3 méteres ponyvát aminek egy kapucni szerû lyuk van a közepén. összecsatolható. külföldiek (idõs finnek) laktak itt, csak hátra volt dobva, alaposan lepucoltam most szárad. Jó vastag!
Kérdés: Mi ez, mire használható? Mennyit ér?
8323 8324
GAZDA
05-25-2018, 05:56 AM
Svájci poncsó. Esõ ellen jól véd és menedéket is lehet belõle csinálni meg még 1-2 dolgot.
Ihasz Laci
07-19-2018, 09:18 AM
http://www.gooutdoors.co.uk/
tegnap beugrottam a helyi tura boltba korulnezni.
meglepodve tapasztaltam, hogy rengeteg, jo minosegu konnyu sulyu turafelszerelest lattam megfizetheto aron. eddig ezek a cuccok altalaban eleg dragak voltak de most lattam mindent halozsaktot, matracot, satrat mindent ami kell eleg jo aron.
otthon nem tudom mi a helyzet tura boltok teren es milyen arak vannak de itt most eleg jo.
sator, matrac, halozsak
http://www.gooutdoors.co.uk/oex-phoxx-1-man-backpacking-tent-p360400
http://www.gooutdoors.co.uk/oex-traverse-self-inflating-mat-p429746
http://www.gooutdoors.co.uk/vango-nitestar-375-sleeping-bag-p398682
az egesz £100-30.000Ft korul van ami szuper ar egy normalis tura felszereleshez ami raadasul meg kunnyu is es kismeretu.
GaborV
10-02-2019, 10:29 AM
Van-e valakinek GYAKORLATI tapasztalata izofóliákkal?
Én igen szkeptikus vagyok velük kapcsolatban. Az nyilván sokat ér, hogy elszigeteli a testet pl a széltõl és esõtõl némileg, de én nem hiszem, hogy annyira visszatartaná a testhõt (eleve hermetikusan be kéne magad tekerni vele még 50%-hoz is).
Szóval ha valaki került már olyan helyzetbe, hogy használnia kellett kérem írja le a tapasztalatait, mire volt jó / mire nem, mennyire védett?
Ihasz Laci
10-02-2019, 02:18 PM
Van-e valakinek GYAKORLATI tapasztalata izofóliákkal?
Én igen szkeptikus vagyok velük kapcsolatban. Az nyilván sokat ér, hogy elszigeteli a testet pl a széltõl és esõtõl némileg, de én nem hiszem, hogy annyira visszatartaná a testhõt (eleve hermetikusan be kéne magad tekerni vele még 50%-hoz is).
Szóval ha valaki került már olyan helyzetbe, hogy használnia kellett kérem írja le a tapasztalatait, mire volt jó / mire nem, mennyire védett?
Kiserleti szinten probalgattam csak eddig.
https://youtu.be/euu1mGGD96c
Ebben a videoban egy ponyva menedek szigetelesehez hasznaltam, igazabol bevalt.
Egyszer hasznaltam takarokent tabortuz melett, ott nemigazan ereztem, hogy barmi hatasa lett volna.
Szerintem az a trukk, hogy legyen tavolsag kozted es a folia kozt es ne mint takarot, magadra teritve hasznald.
Ihasz Laci
05-02-2021, 03:19 PM
vettunk egy nagy csaladi satrat, ugy dontottunk, hogy a jovobeni nyaralasokat ezentul satorozassal fogjuk megoldani, szalloda helyett kempinge megyunk, ehhez vettunk egy bagy satrat. ilyen meg nem volt sose ugyhogy most nagy az izgalom, mar nzem is az elso hetvegi kirandulas helyet:)
https://www.gooutdoors.co.uk/15903813/coleman-mosedale-5-family-5-person-tent-15903813
P. Dude
05-02-2021, 03:43 PM
Komoly, jól néz ki! Ez nagyon jó program, gyerekkoromban mi is sokat sátoroztunk. Még 40 sem vagyok, de mégis azt kell mondanom, hogy az egy másik világ volt. Sok mai gyerek azt se tudja, hogy mi az a sátor meg Természet... Szuper, hogy mentek családilag! :thumbup
Ihasz Laci
05-03-2021, 09:05 AM
Komoly, jól néz ki! Ez nagyon jó program, gyerekkoromban mi is sokat sátoroztunk. Még 40 sem vagyok, de mégis azt kell mondanom, hogy az egy másik világ volt. Sok mai gyerek azt se tudja, hogy mi az a sátor meg Természet... Szuper, hogy mentek családilag! :thumbup
szerencsere nalunk mindenki szeret satorozni, igy nem volt nehez dontes:)
tervezunk sok kicsi hetvegi kirandulast, ahhoz pedig ez igy sokkal olcsobb mint szallodakba menni. nekunk a sok kicsi hetvegi kirandulas ami nagyon bejon mint az evi 1 vagy ketto 2 hetes.
Ihasz Laci
06-23-2021, 06:32 AM
Kipribaltuk a nagy csaladi satrat, tok jo volt.
Az egyeduli hatranya a merete. Nem olyan konnyu egy ilyen nagy satrat elpakolni. Raadasul pont esett ugyhogy meg jol meg is aztam es a satrat otthon megegyszer fel kellet allitani, hogy kiszaradjon.
A logisztikai nehezseget leszamitva szuper volt.