View Full Version : Telltale: The Walking Dead
Medve
03-04-2014, 10:05 PM
http://cdn.dualshockers.com/wp-content/uploads/2013/10/The-Walking-Dead-farm1.jpg
A The Walking Dead (http://www.telltalegames.com/walkingdead/season1/) egy kiváló kalandjáték. A játék kötelezõ darab. Azoknak is merem ajánlani, akik nem rajonganak az agyatlan lövöldözésért. Inkább mondanám interaktív filmnek. 1 évad, 5 részbõl áll. 1 rész (játékostól függõen) másfél-két óra.
kPopp már végigjátszotta az elsõ évadot, aztán volt még néhány rövid történet és most jön majd a második évad.
http://www.youtube.com/watch?v=13kDFcKyLJc
Már nagyon várom! :tapsol:
Medve
03-04-2014, 10:54 PM
Már az S2E1-et már végigjátszottam és már ki jött a E2 de javallott megvárni míg az összes kijön így egyszerre végig játszani. :thumbup
Én nem vagyok egy nagy játékos, de szeretem ahogy kPopp játszik vele. Vicces a szöveg amit nyom mellé. :D
Medve
03-04-2014, 11:02 PM
Ehhez nem kell játékosnak sem lenned. Egyébként meg nyugiban jó ezt játszani. Nem elpoénkodni. Akkor olyan mély érzéseket mozgat meg az emberben, hogy az nem igaz. Mikor elõször végigjátszottam, egy-egy jelenetet nem szégyen bevallanom, hogy megkönnyeztem. :rolleyes:
Én is az egyik résznél, mondjuk kPopp (Kelly) is sírt közben. (A vonatos jelenetnél.)
Medve
03-04-2014, 11:23 PM
Jó magam, a Mélyhûtõ résznél, és Padláson. Mit mondhatnék... ezt eltalálta a Telltale :thumbup
Medve
08-26-2014, 07:01 PM
Ez a második évad, eléggé gyenge az elsõ évadhoz képest. Persze vannak benne szomorú jelenetek, de koránt sincs meg az az érzelmi kötõdés mint az elsõben. Remélem a harmadik évad jobb lesz.
A másodikban ráálltak a karakterfejlesztésre és a drámára. Az elsõ az érdekesebb. A harmadik tele van akcióval. :)
Medve
08-27-2014, 01:39 PM
A harmadik még ki se jött :D Nem lehet hogy a sorozattal kevered?
De. Ezt benéztem! :hogymi:
A játék végigjátszásokat is nézem. Nekem nem volt bajom se az elsõvel, se a másodikkal eddig. Persze az új részekbõl eléggé hiányszik a fekete karakter (mi is volt a neve?).
Medve
08-27-2014, 03:52 PM
Lee Everet. És nem fekete hanem "You know... Urban" :D
Tényleg, Lee. A többit ne is mondd, amennyi veszekedés megy a fórumokon azon hogy Clementine fekete-e vagy nem. :huuu:Mintha számítana. Én az elején azt hittem hogy Clementine ázsiai.
Jane-t bírom. :)
Kenny kezd idegesíteni. :hogymi: Ti mit gondoltok róla? Idegeskedik, kiabál, erõszakos. Persze csak azért mert rosszul érzi magát, le van sérülve, meg elveszített egy csomó mindenkit. De ez többnyire a többiekre is igaz.
Nem értem miért mennek északra. Ha létezett is az a biztonságos hely, már elég régen lehetett. És télen északra vonulni nem túl jó ötlet.
Medve
08-29-2014, 07:51 PM
Én már végigjátszottam, de nem akarok spoilerezni. Annyi van hogy õ nehezebben viseli ezeket az eseményeket.
Gondolj bele, városi gyerek falura téved bele esik valamije a sárba. A falusi végig trappol a sárban és gond nélkül felveszi, a városi meg fújolva undorodva a sártól 2 ujjal piszkálja. Ez a párhuzam vonatkozik Kenny-re is.
A fenti párhuzamot kéretik nem magára venni senki se.
Tudtam. Én mondtam hogy baj lesz Kenny-vel. (De nem spoilerezek.)
Medve
09-05-2014, 11:18 AM
Nézd meg milyen, ha mégis kitartasz Kenny mellett.
Azt néztem meg. :-(
Ezen vitatkoztam valakivel Youtubeon. Nekem azt mondták hogy Jane is tiszta õrült volt, meg ráadásul önzõ is, meg Jane sose ment volna vissza Clementine-ért.
Spoiler:
Hogy lett volna már önzõ? És hogyhogy nem ment volna vissza érte? Már visszament! A lövöldözésnél megjelent és õ szúrta le az egyik fegyverest, aki ki tudja hányat ölt volna még meg. Õ mentette meg a csapatot, de legalábbis bebizonyította hogy nem önzõ. Késõbb meg is mondta hogy Clementine miatt ment vissza. Ráadásul ki maradt a végén Clementine-al, a babával és Kenny-vel? Õ. A másik kettõ csapattag lelépett.
Azt nem is értem hogy miért mondták hogy õ is õrült, hiszen nem bántott senkit. Önfejû, igen. Az. Megmondta a véleményét, még akkor is amikor nem kellett volna. Kenny-t megbántotta. Mind igaz. De ettõl még nem õrült.
Kenny nagyon megbántotta Clementine-t is, mikor hibáztatta a barátnõje halála miatt. Megverte az orosz gyereket. Személy szerint azt gondolom, hogy pont azért ment külön a 2 másik csapattag az orosz gyerekkel, mert megsajnálták. Ha Kenny nem verte volna meg, akkor talán õk se kezdtek volna vele beszélgetni.
Úgyhogy Jane-nek igaza volt Kenny-vel kapcsolatban, hogy õ zúzza szét a csapatot. Nagyjából tényleg ez történt.
Ha arra gondolok hogy a valóságban és mit tettem volna, és muszáj lett volna lelõni valamelyikõjüket, akkor Kenny-t lõttem volna le. Nagyon szarul éreztem volna magam utána, gyötört volna a bûntudat, de Kenny teljesen elveszítette a kapcsolatát a külvilággal.
Jane csak meg akarta mutatni Clementine-nak, hogy Kenny milyen erõszakos. Ezt be is bizonyította. Ha Kenny nyugodtan viselkedett volna, akkor Jane biztosan elmondja neki hogy hol a baba. És még ha meg is halt volna a baba, az nem lett volna meglepõ egy zombiapokalipszis kellõs közepén. Miért lett volna az Jane hibája?
Ráadásul egy valós helyzetben biztosan nem akarnék egy õrjöngõ, vádaskodó, erõszakos csapattagot, aki valahol az öngyilkosság és a gyilkosság között egyensúlyozik. :hogymi:
Medve
09-05-2014, 08:58 PM
Spoiler:
Én lelõttem Kennyt (amit végül meg is köszönt Kenny), de nem is tartottam Janenel. (Mikor elõször játszottam végig) Számomra Kenny-t már túlságosan is az éltette hogy valamiért kórosan akarjon élni. Lásd Clem és a kicsi. Jane pedig... Hát igazából õt meg nem tudom hova tenni. Mert addig oké, hogy nem ölte meg/vesztette el a kicsit de most ha tudta hogy kenny nem stabil, minek idegesítette? A túravezetõ sem piszkálja a támadni készülõ medvét, hogy lássátok gyerekek hogy agresszív. :D Az orosz gyereket nem sajnálom... Én nem vettem el tõle a gyógyszereket és a kisujját sem mozdította, az elvtársak felé hogy ne bántsátok mert nem rosszak ezek..
Az hogy megbántotta Clemet, puff neki mutass nekem valakit aki kedvesen mosolygósan tud beszélni valakivel a kezében a haldokló vagy már meghalt barátnõjével.
Azért Jane hibája lett volna, mert nála volt a gyerek. Egyébként meg az vesse Kenny-re az elsõ követ, aki ha elveszíti a fiát, a feleségét, Lee-t akit definiálhatunk a körülmények között a legjobb barátjának, a barátnõjét és a útközben összeismerkedett barátjait úgy, hogy kicsit sem viseli meg. Ha Carlos bekötözi Clem kezét és azt mondja mehetsz isten hírével, akkor a Kennyben lévõ stabilitás hiánya megmaradt volna néhány a dobozcipeléshez hasonló megnyilvánulásban.
Valós helyzetben pedig eleve nem akarnám, hogy gyerek legyen a csapatban. És ha már csapatnál tartunk, a Kennyhez hasonló jelenségekkel pedig minden csapatban számolni kell. Még a valódi világban is.
Azt értem, de Kenny mellett mindenki elveszítette az összes rokonát és barátját. Jane is, Clem is, mindenki a csapatból. És így nézve minden egyes csapattag megtehetné hogy üvölt, õrjöng és szétveri a társai fejét.
Spoiler:
Megnéztem a többi befejezést is. Jane tényleg azt gondolta, hogy majd bebizonyítja hogy Kenny nem normális és túl erõszakos. Erre gondoltam én is, de elég ostoba terv volt. Azt mondja hogy nem gondolt arra hogy Kenny ennyire nekivadul. Pedig sejthette volna, hiszen pont Kenny erõszakossági rohamai miatt akart különmenni tõle. Most is úgy gondolom hogy Kenny eszét vesztette amiatt hogy elveszítette a családját és a barátnõjét. Nem hibáztatható érte. De ha nem tudta hogy mirõl volt szó, ha nem ült le, nem kérdezte meg, hanem azért akarta meggyilkolni Jane-t, mert Jane úgy csinált mintha a zombik elvitték volna a csecsemõt, az akkor sem helyes. Megölte Jane-t, azért mert úgy gondolta hogy Jane nem tudta megvédeni a babát. Ez gyilkosság. Jane ötlete rettenetes nagy hülyeség volt, de halált nem érdemelt érte.
De azt sem értem hogy mi volt az a nagy búcsúzkodás, mikor Kenny otthagyta Clem-et és a babát azon a bázison. Megmondta a nõ hogy majd nézzenek vissza hogy van-e üresedés. Ezek szerint csak annyit kellett volna Kenny-nek mondania, hogy majd hetente meglátogatja õket. Az örökre elbúcsúzásnak nem sok értelme van. Lehet hogy 4-5 hét múlva felszabadul egy hely és befogadhatják Kenny-t is.
Medve
09-12-2014, 01:16 PM
Szerintem mert Kenny tudja, hogy nem húzza már sokáig.
shadow177
10-01-2014, 01:09 PM
Az igazi walking dead:
Ophiocordyceps unilateralis gomba hatásmechanizmusa:
Egy “Zombi hangya” története
A hangya vígan szaladgál, s közben – észre sem véve – érintkezik a spórával, amely a külsõ felületén megtapad, majd behatol a szervezetébe. A hangya éppen felderítésen van, távolodva a fészektõl, majd egyszer csak megáll, megfordul és nyíl egyenesen visszaindul a fészekhez. (Mindezt már a gomba parancsára) teszi. Közben az izomzata rohadni kezd. (Szintén a gomba hatására). Amikor a hangya visszaér a fészekhez, a fészek bejáratához legközelebbi levélre mászik és alulról beleharapva “lehorgonyozza” magát (szintén nem saját elhatározásából). Kb. ekkora rohad el a rágóizom, azaz a hangya elengedni már fizikailag sem lenne képes. Majd a gombácska vígan éldegél, a hangya megdöglik, s a fejébõl egy szép hosszú szál növekszik, lefelé a fészekhez, majd “pukk” és a spórák szétszóródnak mint egy aknamezõ… s a sok kicsi hangya belelép és a fészeknek annyi. De a természet rafkós, mert közben gombácskák és egyéb kis virgonckák megeszik az egész szart és így az adott hangya fajt nem fenyegeti a kipusztulás.
Egy másik gombácska története
Az egér hirtelen nagyon izgatott lesz, “hol lehet a cica, nosza keressük meg”. (A gomba – többek között – a dopaminnal játszik, ettõl lesz kíváncsi és fõleg nem félõs az egér.) S aki keres, az talál. Cica meg megeszi egérke. A gomba az egeret csak hordozóként használta a végcél a macska. De a macskával nem tesz semmit (elég érdekes!). Ám ember szeret cica, tart cica, gomba meg, ha már adott a lehetõség, hát mér’ ne, átmegy emberre. Aztán csak a vakszerencsén múlik, az agyunk mely részében telepszik meg.
Azóta erõs a gyanu, hogy a skizofréniát ez a gombácska okozza, azoknál a szerencsétleneknél, ahol éppen ott telepedett meg ahol. A többi ember meg nem is tud róla, hogy fertõzött és nem is lesz baja. Amúgy a lakosság – német, brit és amerikai kutatások – kb. 30-50% fertõzött, tendencia növekedõ.
Forrás: http://www.antalffy-tibor.hu/