View Full Version : Liba / kacsa tollat vennék
Ami manapság nem könnyû. 20-30 kg-ra beruháznék, ha tud valaki jó áron - azért pedig különösen hálás lennék, ha pár kg eladó pihe nyomára vezetne valaki. :)
Vasember
03-23-2014, 09:09 PM
Õket kérdezted?
http://www.tolltex.hu/
Forrást szerintem nem osztanának meg, és egy kisebb csodával érne fel már az is, ha "csak" felvásárlói áron adnának el tollat. :/ (Egyébként szerintem nem kereskedhetnek vele, legalábbis manapság még raklapnyi mennyiségben sem hajlandóak a magyar gyártók, sõt, nagykereskedõk kiszolgálni magánembert, mert tiltják külföldrõl. :duhos: )
Vasember
03-24-2014, 06:52 PM
Azért egy telefont megér.
Régen tollfelvásárlós kocsik jártak az utcákban és hangszóróból kiabálták, hogy "megérkezett a tollfelvásárló, bárkinek akinek tolla, párnája, dunnája van, megvesszük". A kopasztó telepeken nem szokták a tollat megtartani?
Meg is lesz a telefon, ugyanis arra is kíváncsi vagyok, ha elutasítóak! :)
Valahogy nekem még ez a baromfi-feldolgozó telepes megoldás nem jutott eszembe... De az is megér néhány próbát. Ha lenne helyben, akkor ismeretségi alapon biztos menne a dolog.
Amíg Hajdú-Biharban tanyáztam, én is mindig halottam õket, de a felvásárló kiesik, mert barátibb áron tudnám kiperkálni az ellenértéket.
Köszönöm egyébként az ötleteket Nektek!
Medve
06-09-2014, 11:14 PM
Régen tollfelvásárlós kocsik jártak az utcákban és hangszóróból kiabálták, hogy "megérkezett a tollfelvásárló, bárkinek akinek tolla, párnája, dunnája van, megvesszük". A kopasztó telepeken nem szokták a tollat megtartani?
"Figyelem, figyelem asszonyok! Megérkezett a tollfelvásárló! Párnákat, dunnákat, kacsa tollat, liba tollat, régi használt tollakat, hagyaték tollakat, bárkinek bármilyen tolla van tessenek szólni. Mert mi megvesszük." A végében nem vagyok biztos. De gyakran erre ébredek, nagy örömömre. :D
Parasztcipo
03-19-2018, 01:27 PM
Szerintem termelõi piacon, ahol libás-kacsás kistermelõi dolgokat árulnak (pl. gyakran látni pástétomot) lehetne üzletelni.