Törölt_fórumtag2
04-11-2014, 07:03 PM
Úgy kezdeném, hogy nem én akartam, az élet hozta. 18 évesen, frissen érettségizve, apám két lehetõség elé állított: vagy bevonulok katonának vagy munkahelyet keresek. Akkor még létezett a sorállomány intézménye.
Bevonultam, jobb elõbb, mint utóbb.
BM Határõrséghez kerültem. Családlátogatás és alapos mérlegelés után. Sportoló voltam és rohadt megbízható az állam részérõl.
A kiképzésrõl nem beszélek, azt majd egy külön topic-ban.
Néhány hónap után kikerültem a Kõszegi hegyekbe. Az éjszakáimat a szabadban töltöttem, a gond csak az volt, hogy novemberben kezdõdött és májusban ért végett. Májustól sem szabadultam, csak áthelyeztek egy akció egységhez.
Az öregek tanítottak. Tüzet szolgálatban nem gyújthattunk, külön menedéket nem készíthettünk. A cigarettát is csak rejtve, tenyérrel eldugva szívhattuk. Azóta már leszoktam.
A megfelelõ ruházat tartott minket életben.
Mi is volt ez? Mindig röhögök, amikor valaki vagyonokat költ túlélõruházatra.
Egyszerû:
-alsógatya, atléta
-molino alsó, felsõ, olyan, mint a jéger
-beton alul, felül (pufajka), elõmelegítve radiátoron
-zsávoly alsó, felsõ
-mikádó béléssel
-nindzsa(síálarc)
-kötött kesztyû
-usanka
-esõgallér és koton. Az esõgallér gumi kabát, a koton átlátszó mûanyag kimenõ esõkabát.
-csizma dupla téli zoknival.
Ennyi ruházatban aludtunk -20 fokban a földön. Avarral alapoztunk és az esõgallérba takaróztunk. Egy aludt, egy figyelt. AMMSZ a lágyékhoz szorítva, kutya szorosan mellénk bújva.
Nem kell nagy összegeket felszerelésre költeni, márkás cuccokat megvenni, ennyivel túlélhetsz az erdõben. Nekem bevált, nem a levegõbe beszélek. Bármely katonai cuccokat árusító boltban megveheted.
Hidd el, jó.
Bevonultam, jobb elõbb, mint utóbb.
BM Határõrséghez kerültem. Családlátogatás és alapos mérlegelés után. Sportoló voltam és rohadt megbízható az állam részérõl.
A kiképzésrõl nem beszélek, azt majd egy külön topic-ban.
Néhány hónap után kikerültem a Kõszegi hegyekbe. Az éjszakáimat a szabadban töltöttem, a gond csak az volt, hogy novemberben kezdõdött és májusban ért végett. Májustól sem szabadultam, csak áthelyeztek egy akció egységhez.
Az öregek tanítottak. Tüzet szolgálatban nem gyújthattunk, külön menedéket nem készíthettünk. A cigarettát is csak rejtve, tenyérrel eldugva szívhattuk. Azóta már leszoktam.
A megfelelõ ruházat tartott minket életben.
Mi is volt ez? Mindig röhögök, amikor valaki vagyonokat költ túlélõruházatra.
Egyszerû:
-alsógatya, atléta
-molino alsó, felsõ, olyan, mint a jéger
-beton alul, felül (pufajka), elõmelegítve radiátoron
-zsávoly alsó, felsõ
-mikádó béléssel
-nindzsa(síálarc)
-kötött kesztyû
-usanka
-esõgallér és koton. Az esõgallér gumi kabát, a koton átlátszó mûanyag kimenõ esõkabát.
-csizma dupla téli zoknival.
Ennyi ruházatban aludtunk -20 fokban a földön. Avarral alapoztunk és az esõgallérba takaróztunk. Egy aludt, egy figyelt. AMMSZ a lágyékhoz szorítva, kutya szorosan mellénk bújva.
Nem kell nagy összegeket felszerelésre költeni, márkás cuccokat megvenni, ennyivel túlélhetsz az erdõben. Nekem bevált, nem a levegõbe beszélek. Bármely katonai cuccokat árusító boltban megveheted.
Hidd el, jó.