PDA

View Full Version : Könyv:Összeomlás

fixy007
04-17-2014, 10:01 AM
Letölthetõ Papica könyve (regénye) Összeomlás címmel:
http://bushcraft.co.hu/
A szerzõ mindenki számára elérhetõvé tette a könyv olvasását, kérésünk csak annyi, ha tetszett minél többen osszátok meg hogy mások is letölthessék.
http://deres.tv/20140416/osszeomlas-letoltheto-konyv
Üdv:Fixy

fixy007
04-17-2014, 10:04 AM
Ha elolvastátok, kíváncsi lennék a véleményetekre!
Köszönöm!:thumbup

Törölt_fórumtag2
04-17-2014, 11:16 AM
Papicára érdemes odafigyelni, mert nem mond hülyeségeket. Hihetetlen nagy gyakorlati tudással rendelkezik.
Most olvasom az új könyvét, ha befejeztem, minõsítem.
Már félig látatlanban is maximális pontszámot adnék rá.:D

Grafitos
04-17-2014, 11:52 AM
én is tegnap láttam a FB-on a reklámot..nekem a borítója kicsit hatásvadásznak tûnt, de a tartalom biztos rendben van..
A helyzet az, hogy Papica is prepper legbelül, csak erõsebb a bushcraft vénája:haha:

fixy007
04-17-2014, 12:09 PM
Most olvasom az új könyvét, ha befejeztem, minõsítem.:D

fixy007
04-17-2014, 12:20 PM
A helyzet az, hogy Papica is prepper legbelül, csak erõsebb a bushcraft vénája:haha:
Ha tudnád......, lenne mirõl beszélgetnetek!:thumbup:D

Grafitos
04-17-2014, 12:24 PM
Néha belenézek a CO.HU prepper topikjába..Papicának megvan a markáns véleménye és jól látja a dolgokat..Ha jól emlékszem egyszer megpróbált a falujában a helyi önkormányzattal karöltve létrehozni egy SHTF tartalékot az egész településnek:admire:
Asszem érdeklõdés hiányában az "elõadás" elmaradt:)

fixy007
04-17-2014, 12:38 PM
Néha belenézek a CO.HU prepper topikjába..Papicának megvan a markáns véleménye és jól látja a dolgokat..Ha jól emlékszem egyszer megpróbált a falujában a helyi önkormányzattal karöltve létrehozni egy SHTF tartalékot az egész településnek:admire:
Asszem érdeklõdés hiányában az "elõadás" elmaradt:)
Van amikor az ember sajnos falakba ütközik, a hozzáértés hiánya elterjedt Mo.-on!:eek:

Grafitos
04-17-2014, 12:49 PM
Majd megnézem este a bushcraft oktatásos videót is...amúgy milyen volt a hangulat? jó tapasztalás volt?

fixy007
04-17-2014, 01:06 PM
Én nagyon jól éreztem magam, a személyes ismeretség nem pótolható semmivel!:thumbup
Sok új arc volt jelen, lehetett tanulni, tapasztalni élõben-élesben.
Tankinak a túzfúrós videóját ajánlom mindenkinek(élõben-egyenesben-vágás nélkül, persze nem ez volt neki az elsõ):

https://www.youtube.com/watch?v=PuSGpoZ-MHQ

Grafitos
04-17-2014, 01:22 PM
megnézzük..

A. L. Ias
04-17-2014, 08:43 PM
Ha elolvastátok, kíváncsi lennék a véleményetekre!

Elsõ olvasásra, magával ragadó volt. :) Néha kicsit kapaszkodtam a fotel karfájába, mert meredek fordulatok, szálak és események voltak benne. De nagy logikai hibát nem találtam benne (bár nem is vagyok a téma szakértõje). Majd lassan, kielemezve is végigolvasom, ahol csak lehet, belekötve! :D ;)

Törölt_fórumtag2
04-18-2014, 06:07 PM
Én nagyon jól éreztem magam, a személyes ismeretség nem pótolható semmivel!:thumbup
Sok új arc volt jelen, lehetett tanulni, tapasztalni élõben-élesben.
Tankinak a túzfúrós videóját ajánlom mindenkinek(élõben-egyenesben-vágás nélkül, persze nem ez volt neki az elsõ):

https://www.youtube.com/watch?v=PuSGpoZ-MHQ
Gyufa!!!! Készleteim vannak belõle, ha kell szóljatok!!!!!:D

Unicornis
04-21-2014, 08:37 AM
Nekem nagyon tetszett! Akár még igaz is lehetne. A háttérhatalomból simán kinézek ilyesmit. És a hazai elittõl is.
De az külön jó volt ahogy a végén a háttérhatalom, a hazai kiszolgálóit is kinyírja.

bögre
04-21-2014, 06:57 PM
Hát én a 40. oldalig jutottam...
Nekem nagyon nem tetszett eddig. Az eleje jol indult.
De aztán mire rájöttem hogy most nem az összeomlott világrol van szo vagy most mit akartak belölle kihozni vagy hol és kiröl miröl van szo... Most valami filmet rendeznek azelött meg atombomba robbant...

Szerintem ujbol elkezdem mert az eleje elég összefüggéstelen. Aztán lehet jobb lessz.
Vagy ez most egy visszaemlékezés vagy mi akar lenni...

Aztán lehet csak a szar szövegértésem a rossz.

Medve
04-26-2014, 04:38 PM
Jó kis könyvnek igérkezik.

Törölt_fórumtag2
04-26-2014, 05:15 PM
Elkéstél vele, már elindították.:)
Sajnos, minden tekintetben...

Dream_walker
04-26-2014, 06:07 PM
Az elsõ harmadban említenek egy Matt Damon beszédet a háttérhatalomról, azt tudja valaki, hogy melyik, és hogyan lehet megtalálni?

TMIB
04-26-2014, 07:43 PM
Hogy ez magyar könyv? Akkor ránézek én is!

YoungPrepper
04-26-2014, 08:18 PM
Én a felénél járok,nagyon jó kis regény,a téma sajnos egy túlzottan reális jövõképet mutat be...

TMIB
04-27-2014, 10:38 AM
Az elõzõ hozzászólást töröltem mert félreérthetõ dolgokat írtam benne. Itt egy teljes kritika, amit a teljes regény elolvasására vonatkozni, nem csak néhány részletére.

Egyedülálló hogy egy ilyen regény Magyarországon játszódjon, de ahogyan az elején le van írva megjegyzésként, hogy a szereplõknek és a történetnek nincs köze a valósághoz, mégis sok olyan dolog van benne ami megtörténhetne. A gazdasági összeomlás, a bankcsõd, a tõzsde halála egyáltalán nem egy elképzelhetetlen gondolat, így ez a regénynek kiváló alapot biztosít. Igazából kissé félelmetes az, hogy némelyik magyar hatóság a valódi nevén van a történetben, de ez pozitívum. Jóval hatásosabb így, mintha csak általános hatóságokként lennének megemlítve a történetben.

Az elején arra gondolhat az olvasó hogy a hóban a fiaihoz igyekvõ férfi lesz a regény fõszereplõje, a nyitójelenet miatt, de késõbb kiderül hogy nem róla szól a történet. A valódi fõszereplõ döntés elõtt áll, rákényszerül hogy az egyik vagy a másik lehetõséget válassza. Az olvasónak itt eljátszhat a gondolattal hogy õ mit választana a szereplõ helyében, de az egész regényre jellemzõ a "gondolatébresztõ" kifejezés. A híressé vált elméletek -amirõl Alex Jones rádióadása jutott eszembe- keverednek egy jövõbeli elképzelt eshetõséggel, egy világ méretû szándékosan elõkészített katasztrófával. A regény elsõ fele, illetve talán a 2/3-a a történetben közelgõ események elõvezetése, míg az azt követõ folytatás bõvelkedik az aktívabb cselekményekben, mint az erõszakba torkolló tüntetések, a vért követelõ utcai harcok és az elkeseredett csata, aminek nem az egyik fél gyõzelme vet véget, hanem valami teljesen más esemény.

A regényt jellemzi a választékos szóhasználat és a mindenki számára érthetõ fogalmazás, ami a történetet még élvezhetõbbé teszi.

Dream_walker
04-27-2014, 10:45 AM
Ma délelõtt fejeztem be :) Mivel kérdezve lett a vélemény, én megosztom a sajátomat.

A könyvet két szempontból kell vizsgálni, az egyik az irodalmi szint, a másik a világunkkal való párhuzam szintje, az úgynevezett utolsó felhívás, ha szabad így fogalmaznom.
Irodalmilag nem rossz, de nem is jó. Nyilván ez nem is volt szempont a szerzõnek, szóval amit most leírok, még véletlenül sem fikázás.
Tele van elgépeléssel, központozási, stilisztikai hibákkal (bár nem annyira, mint egy random index cikk). A szereplõk motivációja érthetõ, de inkább kisebb felvillanásokkal van magyarázva, nem jobban kifejtett napi eseményekkel. Tudom, hogy a deus ex machina nem ezt jelenti, de nekem ez ugrott be róla. A különbözõ események viszonylag logikusan következnek egymásból, bár van néhány olyan eleme a történetvezetésnek, ami miatt az összeesküvéselmélet jelzõt is megkaphatná a könyv. Hogy ezek tényleg csak elméletek, vagy a valóság, azt persze nem itt fogjuk megfejteni :) A felkészülés jegyében azonban logikus, hogy valóságnak értelmezzük.
A könyv kicsit furán ér véget, bár tudom, hogy nem az esemény utáni világ bemutatása a lényeg, de nekem szokatlan, hogy ott ér véget a sztori, ahol az összes többi el szokott kezdõdni :)
Amikor mainstream lett a walking dead meg az egyéb posztapok mûvek tömege, nyilván kicsióccsómagyar megoldásként furán jönne ki, ha ezzel folytatódna a könyv, de talán jobban ütne, ha Atlanta kies autópályái helyett Biatorbágy-alsón zörögne a szél. Vagy valami.
Az írás egyértelmûen nem irodalmi célzattal készült, így ezek fölött hibák fölött könnyen átsiklunk. Ebben az is segít, hogy a téma miatt olvassa el a legtöbb ember, nem azért, mert ódákat zengenek róla a kritikusok. Ez az elõnye némiképp hátrány is, hiszen így elsõsorban azok fogják elolvasni, akiknek amúgy sem ördögtõl való a téma. Gondolom a cél inkább az új olvasóközönség bevonása lenne.

A másik szint az átadandó információ szintje. Az szerintem f.sza lett. Ez nem egy túlélõkönyv, az ezredik tûzgyújtási észosztás helyett kifejezetten szuggesztívebb, ahogy a tréningnacis politikusokat leírja a vízszûrõvel való bénázás közben. Ennyi. Nem kell jobb jele annak, hogy még az atyaúristen is sz.rban lesz, ha beüt a krach. Ezen a vonalon szerintem elég erõs a könyv, jól átadja azt a hangulatot, hogy mennyire pengeélen táncol a világ.
Ahogy a producer a csillagokat is lehozza az égrõl egy websorozat szintû dokumûsornak, hát... Producerrõl beszélünk, abból a médiából, ahol a legtöbbet emlegetett jelzõk között van a fillérb.szás, sz.rrágás. Szuggesztív képek, ahogy már mondtam. Talán kicsit több irl párhuzamot lehetne ábrázolni, itt gondolok pl. a fülöp-szigeteki geb.szra, vagy manhattanra a hurrikán után, ott a legostobább átlagembernek is nyilvánvalóvá vált, hogy a baj tényleg bárhol megtörténhet, és tényleg komoly károkat tud okozni. De lehet, hogy ez már kinõtte volna a regény kereteit, és inkább doku-jellege lett volna, amit nyilván nem akart a szerzõ.

Summa summarum, szerintem jó volt, én nem sajnálom az idõt, amit az elolvasására használtam. Most pedig megyek, és kiszedem a régi bojlerbõl a magnéziumrudat...

Papica
04-27-2014, 11:55 AM
Üdvözletem mindenkinek!

Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok író, soha életemben nem tanultam ezt a mesterséget. Amit olvashattok az nagyjából így folyik ki a velõbõl.
Stilisztikai hibák, elgépelések vannak ezt belátom és valóban nem volt célom a tökéletes irodalmi vonal.
Decemberben kezdtem el és januárban írtam a javát. Elég furcsa volt látnom, hogy a gondolataim megelevenednek a szomszédban méghozzá olyan konspirált közegben amirõl írtam.
Ennek a "gonosz szálnak" persze volt, van alapja és nem az arab tavasz. ;)

Köszönöm a véleményeket és várom a kérdéseket, ha vannak.
A bojleranód valóban mûködik, ahogy a denás gránát is.
A regénynek nincs vége, de csak akkor írom meg a folytatást, ha van rá érdeklõdés.

Mizu
04-27-2014, 01:10 PM
Elöljáróban annyit, hogy nem vagyok író, soha életemben nem tanultam ezt a mesterséget. Amit olvashattok az nagyjából így folyik ki a velõbõl.
Köszönöm a véleményeket és várom a kérdéseket, ha vannak.
A regénynek nincs vége, de csak akkor írom meg a folytatást, ha van rá érdeklõdés.
Üdv,
Csak annyit, hogy itt a szemedbe fogják majd mondani a "meleget-hideget", de gondolom ez lenne a lényeg. :)
További ihletet a folytatáshoz!:thumbup

Törölt_fórumtag2
04-27-2014, 02:57 PM
Elolvastam. A könyv célja egyértelmûen a figyelem felhívása. Funkcióját tökéletesen betölti, ha az olvasója már azon elgondolkodik, hogy élete egy pillanat alatt összeomolhat. Ajánlom elõdjét: A pokol kézikönyvét is olvasásra.
Papica jót akar, számomra meglepõ módon: ÖNZETLENÜL.

Doom
04-27-2014, 05:20 PM
Elolvastam. A könyv célja egyértelmûen a figyelem felhívása. Funkcióját tökéletesen betölti, ha az olvasója már azon elgondolkodik, hogy élete egy pillanat alatt összeomolhat. Ajánlom elõdjét: A pokol kézikönyvét is olvasásra.
Papica jót akar, számomra meglepõ módon: ÖNZETLENÜL.

....nem tudom nézem a könyvet,de Papicát.mint borító fotó készítõjét tüntetik fel....a szerzõ Duncan Shelly....na most lehet,hogy ez Papica írói neve...ezt nem tudom...de most már kíváncsi vagyok rá....mondjuk a stílus ugyanaz a dokumentum filmszerû stílus.........na szóval ki kicsoda???amúgy érdekes sci-fi mindegyik írás...akiket kifejezetten érdekel a téma az végigrágja magát rajta,de akit nem és csak a kezébe veszi annak unalmas,nem kelti fel az érdeklõdését....talán kicsit kisebb katasztrófákat kell a laikus olvasók elé tárni,ami kézzelfoghatóbb...ezt és a Pokol kézikönyvét sokaknak kölcsönadtam ill belinkeltem..nos a könyv az elsõ pár oldalig forgatva volt utána már nem.....sokan mondták vontatott.....valahogy az embereknek ezek túl nagy változások,hogy igaz legyen,hogy számításba vegyék az életük alakításába......egy buszbaleset ,kétnapos áramszünet az OK,azt be lehet adni..."Húúú tényleg veszek egy zseblámpát!!!!"....de atom a parlamentre...na ez még nekem is mosolyt csal az arcomra........bocsi,hogy nem bólogatok jó diák(birka) módjára,de hát vannak emberek akiknek van saját véleménye is és nem azt írják,mondják amit illik... de Leon Uris,John Saul , Philip K. Dick írásai sem jönnek be mindenkinek...

Papica
04-27-2014, 05:41 PM
Duncan Shelly= Végh Attila. Egy író akivel volt egy olyan terv, hogy elkészítünk egy sorozatot. A PK sok tekintetben hagy kívánni valót maga után és Doom-nak igaza van.
Számomra leginkább a történetben vannak ugrások, kihagyások. Duncan akkoriban kapott egy komoly munkát és ezt a projektet már mellék ágon kezelte. Talán ezért is nem lett folytatva. Az Összeomlás 100%-ban az én agyam és ujjaim terméke.

Doom
04-27-2014, 06:10 PM
Az Összeomlás 100%-ban az én agyam és ujjaim terméke. :thumbup

Dream_walker
04-27-2014, 07:36 PM
Érdekes, nekem is a pokol kézikönyve ugrott be :) Lehet, hogy csak az atom miatt. Mondjuk azt olvasva csodálkoztam is, hogy szcientológus létére meglepõen világos gondolkodást produkált az író. Mármint DS :)

Papica
04-28-2014, 06:22 AM
Érdekes, nekem is a pokol kézikönyve ugrott be :) Lehet, hogy csak az atom miatt. Mondjuk azt olvasva csodálkoztam is, hogy szcientológus létére meglepõen világos gondolkodást produkált az író. Mármint DS :)
A "szakmai" logika gerincét én adtam de nem azért, mert DS nem tud logikusan gondolkodni, hanem azért, mert nem járatos ezen a területen.

Törölt_fórumtag2
04-28-2014, 06:27 AM
....nem tudom nézem a könyvet,de Papicát.mint borító fotó készítõjét tüntetik fel....a szerzõ Duncan Shelly....na most lehet,hogy ez Papica írói neve...ezt nem tudom...de most már kíváncsi vagyok rá....mondjuk a stílus ugyanaz a dokumentum filmszerû stílus.........na szóval ki kicsoda???amúgy érdekes sci-fi mindegyik írás...akiket kifejezetten érdekel a téma az végigrágja magát rajta,de akit nem és csak a kezébe veszi annak unalmas,nem kelti fel az érdeklõdését....talán kicsit kisebb katasztrófákat kell a laikus olvasók elé tárni,ami kézzelfoghatóbb...ezt és a Pokol kézikönyvét sokaknak kölcsönadtam ill belinkeltem..nos a könyv az elsõ pár oldalig forgatva volt utána már nem.....sokan mondták vontatott.....valahogy az embereknek ezek túl nagy változások,hogy igaz legyen,hogy számításba vegyék az életük alakításába......egy buszbaleset ,kétnapos áramszünet az OK,azt be lehet adni..."Húúú tényleg veszek egy zseblámpát!!!!"....de atom a parlamentre...na ez még nekem is mosolyt csal az arcomra........bocsi,hogy nem bólogatok jó diák(birka) módjára,de hát vannak emberek akiknek van saját véleménye is és nem azt írják,mondják amit illik... de Leon Uris,John Saul , Philip K. Dick írásai sem jönnek be mindenkinek...

Itt elsõsorban a szándékot kell megbecsülni. Azt, hogy valaki nem megélhetési túlélõsdit akar játszani.
Papicának nagyon nagy a gyakorlati tudása, amit rendszeresen át is ad másoknak és nem pénzért.
Mi, itt a fórumon megnézzük, hogy ki mit vett, mit csinált, politizálgatunk, de nem akarjuk a világot figyelmeztetni, felrázni. A prepper alapból egoista.
Akkor jön ez az ember, ír egy könyvet és felteszi a netre, ahol mindenki láthatja. Na, ez amit becsülök! Attól függetlenül, hogy nagyon sokmindent én nem úgy gondolok vagy nem úgy csinálnék, mint ahogy õ. Viszont ha valaki tesz valamit, azt elismerem.

Medve
04-28-2014, 10:02 AM
Tegnapi napomat rá áldoztam (mivel tudatában vagyok annak, hogy lassan olvasok és mire végeztem a szemem be is durrant a monitor olvasása miatt), hogy végigolvassam és azt kell mondjam megérte az áldozatot.
Érdekes kezdés, kiváló folytatással. Az itt ott felbukkanó humor fenomenális volt. Kacagtam is egy sort, ami nálam ritka. Nekem tetszett, csak ajánlani tudom. :thumbup

Unicornis
04-28-2014, 11:46 PM
Mikorra lehet készen a folytatás?
Mert amikor igazán felpörögtek az események, már vége is volt a regénynek.
Van még a történetben bõven kiaknázatlan lehetõség. És ahogy látom, a többieknek is tetszett!
Én nagyon várom már a folytatást! :thumbup

Doom
04-28-2014, 11:58 PM
Itt elsõsorban a szándékot kell megbecsülni. Azt, hogy valaki nem megélhetési túlélõsdit akar játszani.
Papicának nagyon nagy a gyakorlati tudása, amit rendszeresen át is ad másoknak és nem pénzért.
Mi, itt a fórumon megnézzük, hogy ki mit vett, mit csinált, politizálgatunk, de nem akarjuk a világot figyelmeztetni, felrázni. A prepper alapból egoista.
Akkor jön ez az ember, ír egy könyvet és felteszi a netre, ahol mindenki láthatja. Na, ez amit becsülök! Attól függetlenül, hogy nagyon sokmindent én nem úgy gondolok vagy nem úgy csinálnék, mint ahogy õ. Viszont ha valaki tesz valamit, azt elismerem.

..szó nincs arról,hogy egy szellemi vagy fizikai teljesítményt ne becsülném meg...de a kritika az más,mint az elismerés..pl az Oszkár-díjas filmek is kapnak sok értelemben negatív kritikát is,ettõl függetlenül a szakma jónak találja....vagy a legkevésbé rossznak:)......egyébként itt mindenki ingyen ad tanácsot és osztja meg tapasztalatait.....az.hogy egoista lenne a felkészülõ ,azt nem osztom..inkább olyan ember aki érdeklõdéssel fordul a világ dolgai felé,tanul,felszerelést és tudást gyûjt...és próbálja szerettei,környezete fejét kihúzni a homokból....szándékosan írtam,hogy felkészülõ..,mert nem tartom magam egoistának és a szakmám,életem mások meg segítésével telik..nem hiszem,hogy egy shtf után másként lenne (a logikus határig,nyilván a saját életem az elsõ prioritás)...mint ahogy ennek a könyvnek a közzététele sem prepper cselekedet?..mert nem egoista?.....az hogy MI itt a fórumon mit csinálunk...azt jobb ha egyes szám elsõ személybe írod...mert pl én igenis fel szeretném rázni a világot,segíteni az embereket,akár nonprofit túlélõiskolát is alapítanék( a tudásom .tapasztalatom mag van,csak tõkém és kapcsolatom nincs)....tehát távol álljon tõlem,hogy nem ismerném el Papica teljesítményét,de mint írtam van véleményem ,amit a fórumon leírtam....

Törölt_fórumtag2
04-29-2014, 06:09 AM
Oké. Ha Te nem önmagadnak készülsz fel és nem vagy egoista, akkor légyszíves add meg a neved, a címed, az elrejtett készleteid helyét, a pontos menekülési útvonaladat.:D
Csak azért, hogy egy összeomlás esetén tudjam, hogy hová menjek bevásárolni...
Ja és számomra nem a saját életem a legfontosabb, hanem a családomé...Bármikor kész vagyok meghalni értük.
Azt, hogy egy fórumon megosztod a tapasztalataidat, terveidet, az egy dolog. Ide az jön, akit vonz a prepperkedés, de az a bizonyos plázacica, a rendszerben bízó lusta állampolgár nagyon nem fogja a gondolataidat elolvasni, alapból kiröhög.

Doom
04-29-2014, 02:26 PM
Oké. Ha Te nem önmagadnak készülsz fel és nem vagy egoista, akkor légyszíves add meg a neved, a címed, az elrejtett készleteid helyét, a pontos menekülési útvonaladat.:D
Csak azért, hogy egy összeomlás esetén tudjam, hogy hová menjek bevásárolni...
Ja és számomra nem a saját életem a legfontosabb, hanem a családomé...Bármikor kész vagyok meghalni értük.
Azt, hogy egy fórumon megosztod a tapasztalataidat, terveidet, az egy dolog. Ide az jön, akit vonz a prepperkedés, de az a bizonyos plázacica, a rendszerben bízó lusta állampolgár nagyon nem fogja a gondolataidat elolvasni, alapból kiröhög.

..ez így már közönséges,személyeskedõ és elég primitív...nem vitára érdemes....

Törölt_fórumtag2
04-29-2014, 03:16 PM
..ez így már közönséges,személyeskedõ és elég primitív...nem vitára érdemes....

Hát persze, ha nem ért veled egyet valaki, mert esetleg már végigfutotta azokat a köröket többször, amiken te még csak gondolkodsz és mer szólni, hogy az nem jó, akkor az közönséges, személyeskedõ, ki ne hagyjam: primitív. Ugyanezt játszottuk végig a "hogyan kezdjünk hozzá" topicban is, csak ott hamarabb untam meg, ugyanazt ismételgetni.
Nem is a vita kedvéért írtam le, hanem azért, hogy gondolkodj el rajta egy kicsit, de hát nem jött össze.
Kibontom a dolgot: évekig oktattam nonprofit módon, sõt néha még a zsebembe is nyúltam, ha kellett valami felszerelés. Akkor fejeztem be, amikor az egyik "tanítványom" néhány hónapnyi edzés után az általam tanított technikákkal keményen elvert valakit, csak úgy a játék kedvéért, utána még büszkélkedett is vele. Ott nagyon elgondolkodtam, hogy mekkora felelõsség tudást átadni valakinek, nem lehetsz mellette mindig, nem foghatod vissza. Azóta csak a gyerekeimet tanítom, mert ilyen szinten csak a közvetlen családban lehet megbízni. Hivatásos katona a képzettségem, nem tudom, hogy feltûnt-e, de kerülöm az éles fegyveres topic-okat, még véletlenül se szeretnék megosztani olyat, ami nem képzetlen civil fejébe való.
Ha bárki megtudja rólad, hogy prepper vagy és készleteket rejtesz el, nem is kell várni egy összeomlásra, hogy célponttá válj. Ebben az életmódban az egoizmus hosszú életet jelent és hozzáteszem, hogy csak a saját közösségedben bízhatsz meg. A nyilvános fellépés (ingyenes túlélõ iskola nyitása) nagyon nem jó. Olyan, mintha egy céltáblát akasztanál a nyakadba. Mellesleg az átlag polgár nyíltan kiröhög, hogy milyen üldözési mániás hülye vagy és ujjal mutogat rád.
Számtalanszor próbáltam kiemelni embereket a mocsokból, hajléktalanoknak munkát, szállást szereztem. Tízbõl kilenc az elsõ nap lelépett, a fennmaradó egy meg lopni próbált. Ennyit a háláról, amit elvárhatsz.
Visszatérve az alap témára, nagyra értékelem, ha valaki változtatni akar a világon, de ami nem megy, azt felesleges erõltetni. Fõleg úgy, ha homokot szórok a sivatagba...
Mindezt a megbántás szándéka nélkül próbáltam elkövetni az elõzõekben. Nem vagyunk egyformák, nem ugyanaz jön le néhány mondatból. Ez van.

Doom
04-29-2014, 03:54 PM
Hát persze, ha nem ért veled egyet valaki, mert esetleg már végigfutotta azokat a köröket többször, amiken te még csak gondolkodsz és mer szólni, hogy az nem jó, akkor az közönséges, személyeskedõ, ki ne hagyjam: primitív. Ugyanezt játszottuk végig a "hogyan kezdjünk hozzá" topicban is, csak ott hamarabb untam meg, ugyanazt ismételgetni.
Nem is a vita kedvéért írtam le, hanem azért, hogy gondolkodj el rajta egy kicsit, de hát nem jött össze.
Kibontom a dolgot: évekig oktattam nonprofit módon, sõt néha még a zsebembe is nyúltam, ha kellett valami felszerelés. Akkor fejeztem be, amikor az egyik "tanítványom" néhány hónapnyi edzés után az általam tanított technikákkal keményen elvert valakit, csak úgy a játék kedvéért, utána még büszkélkedett is vele. Ott nagyon elgondolkodtam, hogy mekkora felelõsség tudást átadni valakinek, nem lehetsz mellette mindig, nem foghatod vissza. Azóta csak a gyerekeimet tanítom, mert ilyen szinten csak a közvetlen családban lehet megbízni. Hivatásos katona a képzettségem, nem tudom, hogy feltûnt-e, de kerülöm az éles fegyveres topic-okat, még véletlenül se szeretnék megosztani olyat, ami nem képzetlen civil fejébe való.
Ha bárki megtudja rólad, hogy prepper vagy és készleteket rejtesz el, nem is kell várni egy összeomlásra, hogy célponttá válj. Ebben az életmódban az egoizmus hosszú életet jelent és hozzáteszem, hogy csak a saját közösségedben bízhatsz meg. A nyilvános fellépés (ingyenes túlélõ iskola nyitása) nagyon nem jó. Olyan, mintha egy céltáblát akasztanál a nyakadba. Mellesleg az átlag polgár nyíltan kiröhög, hogy milyen üldözési mániás hülye vagy és ujjal mutogat rád.
Számtalanszor próbáltam kiemelni embereket a mocsokból, hajléktalanoknak munkát, szállást szereztem. Tízbõl kilenc az elsõ nap lelépett, a fennmaradó egy meg lopni próbált. Ennyit a háláról, amit elvárhatsz.
Visszatérve az alap témára, nagyra értékelem, ha valaki változtatni akar a világon, de ami nem megy, azt felesleges erõltetni. Fõleg úgy, ha homokot szórok a sivatagba...
Mindezt a megbántás szándéka nélkül próbáltam elkövetni az elõzõekben. Nem vagyunk egyformák, nem ugyanaz jön le néhány mondatból. Ez van.

..ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásaimat,bár a Te hozzászólásaidra reagálok,de nem kimondottan neked hanem mindenkinek szól.......inkább csak érintem az általad felvetett gondolatokat..a másik topicban is...én nagyon sajnálom ,hogy így meggyötört az élet és kiábrándultál az emberekbõl...vannak nekem is rossz tapasztalataim,de az elsõ felindulás után,megpróbálom a jót keresni....sok jó ismerõs,barátság az elején szinte verekedéssel kezdõdött....egyébként kényelmes,de nem szeretem a bólogatójánosokat,jó ha van szabad vélemény...számítottam rá ,hogy amiket Papica könyvéhez írtam ,némi elégedetlenséget vált ki...

Oké. Ha Te nem önmagadnak készülsz fel és nem vagy egoista, akkor légyszíves add meg a neved, a címed, az elrejtett készleteid helyét, a pontos menekülési útvonaladat.

...ez gondolom vicc,..de ha valamire szükséged van és nekem felesleges...cserélhetünk,de akár oda is adom.....

ui. ...."a jó emberekkel,jó dolgok történnek"...

mossberg-operator
04-29-2014, 04:44 PM
Hello! Ezt a konyvet papir formatumban is meg lehet venni?

Doom
04-29-2014, 04:53 PM
...szerintem ezt nem kell megvenni,belinkelték és le lehet tölteni...mondjuk én kinyomtattam,mert én úgy szeretek olvasni,hogy bebújok a pléd alá,odaveszem a kutyát meg egy kis nasit és elalvás elõtt olvasgatok..meg aztán vannak alkotások amiknek papír alapon a polcon a helye...

Törölt_fórumtag2
04-29-2014, 05:05 PM
..ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásaimat,bár a Te hozzászólásaidra reagálok,de nem kimondottan neked hanem mindenkinek szól.......inkább csak érintem az általad felvetett gondolatokat..a másik topicban is...én nagyon sajnálom ,hogy így meggyötört az élet és kiábrándultál az emberekbõl...vannak nekem is rossz tapasztalataim,de az elsõ felindulás után,megpróbálom a jót keresni....sok jó ismerõs,barátság az elején szinte verekedéssel kezdõdött....egyébként kényelmes,de nem szeretem a bólogatójánosokat,jó ha van szabad vélemény...számítottam rá ,hogy amiket Papica könyvéhez írtam ,némi elégedetlenséget vált ki...

...ez gondolom vicc,..de ha valamire szükséged van és nekem felesleges...cserélhetünk,de akár oda is adom.....

ui. ...."a jó emberekkel,jó dolgok történnek"...

Igen, poénként írtam. Ha esetleg van színes, nyomtatott papírod a jelenlegi pénzverde szignójával, arra szükségem lenne.:D
Ez is csak poén, ne vedd komolyan.:gonoszrohog: Ha van felesleged, akkor viszont ne fogd vissza magad!

Remélem, nincs harag?

Doom
04-29-2014, 05:19 PM
Remélem, nincs harag? ...dehogy van,ne hülyéskedj már....nincs is miért..sõt kimondottan jó,ha van saját véleménye és akarata valakinek...:thumbup

mossberg-operator
04-29-2014, 05:42 PM
...szerintem ezt nem kell megvenni,belinkelték és le lehet tölteni...mondjuk én kinyomtattam,mert én úgy szeretek olvasni,hogy bebújok a pléd alá,odaveszem a kutyát meg egy kis nasit és elalvás elõtt olvasgatok..meg aztán vannak alkotások amiknek papír alapon a polcon a helye...

En megvennem. Tehat, lehet vagy nem?

Törölt_fórumtag2
04-29-2014, 05:49 PM

Nem. Csak a neten van fenn.

Grafitos
04-30-2014, 12:10 PM
Viszont üdv köreinkban Papicának:beer:..tudtam én, hogy titokban az MPF-et olvasgatja:)Remélem más topikoknak is aktív hozzászólója leszel.

Dream_walker
04-30-2014, 04:47 PM

90 A4-es oldal. Letöltöd, elviszed könyvkötõhöz (ha nem tudsz a környékeden, a legközelebbi fõiskola/egyetem közelében tuti van). Szerintem nyomtatással együtt két-háromezer forintnak megfelelõ összegért csinálnak egy keménytáblás, A5-ös méretû könyvecskét belõle. Ekkor persze csak egy oldalas lesz, mint egy akármilyen szakdolgozat, de gondolom a tördelést nincs kedved megcsinálni a kétoldali nyomtatáshoz :)
Ennyibe szerintem a nyomtatott verzió is kerülne szállítással együtt :)

mossberg-operator
04-30-2014, 06:46 PM
90 A4-es oldal. Letöltöd, elviszed könyvkötõhöz (ha nem tudsz a környékeden, a legközelebbi fõiskola/egyetem közelében tuti van). Szerintem nyomtatással együtt két-háromezer forintnak megfelelõ összegért csinálnak egy keménytáblás, A5-ös méretû könyvecskét belõle. Ekkor persze csak egy oldalas lesz, mint egy akármilyen szakdolgozat, de gondolom a tördelést nincs kedved megcsinálni a kétoldali nyomtatáshoz :)
Ennyibe szerintem a nyomtatott verzió is kerülne szállítással együtt :)
Koszi. Errefele mas arak vannak, de megoldom. Szeretem a szep, eredeti konyvet. 2000 konyvem van. Ezert akartam megvenni.

Dream_walker
04-30-2014, 07:48 PM
Ha profibb a könyvkötõ (azaz nem csak diploma meg szakdolgozatokat tud kötni), akkor simán megcsinálja igazi könyv formában. Az árat azért írtam ennyinek, mert itt nálunk van egy nagyon profi könyvkötõ, és már csináltattam vele salátaállapotú könyv restauráltatását, a munka minõségéhez képest igen olcsón dolgozott :)

mossberg-operator
04-30-2014, 08:07 PM
Ha profibb a könyvkötõ (azaz nem csak diploma meg szakdolgozatokat tud kötni), akkor simán megcsinálja igazi könyv formában. Az árat azért írtam ennyinek, mert itt nálunk van egy nagyon profi könyvkötõ, és már csináltattam vele salátaállapotú könyv restauráltatását, a munka minõségéhez képest igen olcsón dolgozott :)
Van egy konyvem, 1711-bol, borito leszakadva, nehany szuedte luk, valodi bor (asszem borju). Tudna vele mit kezdeni?

Dream_walker
04-30-2014, 08:18 PM
A valódi bõrt nem tudom, hogy tudná-e pótolni (úgy értem nem tudom, hogy készítenek-e manapság ilyen célból bõrárukat), de a lapokat azokat rendbe szedné, és kapna egy koorekt kötést, ragasztást, vagy amit kell. Én nem értek hozzá :) A fickó az az igazi öreg szaki-féleség, vöröscsillagos kitüntetésekkel, mesterlevelekkel a mûhely falán, és olyan nyomdászati gépekkel, amikhez szerintem átalakítást igényelt a kettõhuszas hálózati csatlakozók bevezetése az országban...
Ha gondolod, szerzek elérhetõséget.

Update: Van honlapja, nem is tudtam. Õ az a link mögött.
A honlapja szerint dolgozik valódi bõrrel is, és foglalkozik régi könyvekkel: http://konyvkoto.uw.hu/ossz.htm

Papica
05-01-2014, 06:13 AM
Viszont üdv köreinkban Papicának:beer:..tudtam én, hogy titokban az MPF-et olvasgatja:)Remélem más topikoknak is aktív hozzászólója leszel.

Köszönöm. Fixy és Salmo hívta föl a figyelmemet a fórumra néhány hónapja. Nem szeretnék beleokoskodni az itt elhangzottakba mert óhatatlan, hogy a személytelen kommentelések konfliktushoz vezethetnek. Akit esetleg érdekel a véleményem az nyugodtan keressen meg és idõm/ ismereteim függvényében megpróbálok válaszolni.

mossberg-operator
05-01-2014, 07:06 AM
Köszönöm. Fixy és Salmo hívta föl a figyelmemet a fórumra néhány hónapja. Nem szeretnék beleokoskodni az itt elhangzottakba mert óhatatlan, hogy a személytelen kommentelések konfliktushoz vezethetnek. Akit esetleg érdekel a véleményem az nyugodtan keressen meg és idõm/ ismereteim függvényében megpróbálok válaszolni.

En letoltottem a konyvedet. Most olvasom. Nem tokeletes, de osszesegeben tetszik! Ne add fel! Legyen folytatas, ha lehet!

fisligery
05-01-2014, 10:33 AM
) A fickó az az igazi öreg szaki-féleség, vöröscsillagos kitüntetésekkel, mesterlevelekkel a mûhely falán, és olyan nyomdászati gépekkel, amikhez szerintem átalakítást igényelt a kettõhuszas hálózati csatlakozók bevezetése az országban...
Ha gondolod, szerzek elérhetõséget.

A honlapja szerint dolgozik valódi bõrrel is, és foglalkozik régi könyvekkel: http://konyvkoto.uw.hu/ossz.htm
Most néztem a címét ,és én ott újíttattam fel a RM könyvemet, olcsó volt és nagyon jól sikerült.
off.: DW te környékbeli vagy?

mossberg-operator
05-01-2014, 02:02 PM
Na, elolvastam a konyvet. Tetszett. Talan meg kene nezetni legkozelebb a keziratot hozzaertovel, hogy kicsit osszefesultebb legyen. A tema, meg sztori bejott. Fogom ajanlani masoknak is, sot mar el is kuldtem valakinek a linket! Koszi.

Amatorpe
05-01-2014, 09:45 PM

Hehe, láttátok a "Bibliát"? Mókás...

Enemy
05-18-2014, 01:56 PM
Pár hete olvastam a könyvet, személy szerint nagyon tetszett.. mint ahogy Papica Felkészülés címû írásai is! Kíváncsian várom az esetleges folytatásokat! Személy szerint rám a Prepper és Bushcraft témájú "elemek" legyen az egy cikk, könyv, videó, film vagy bármi, olyan inspirációt és löketet ad, hogy az valami leírhatatlan. Ezekért Köszönet jár Mindenkinek, aki idõt, pénzt és energiát fektet olyan dolgokba, ami egy Kartársnak segítséget nyújt, ötletet ad vagy csalódástól óvja meg, legyen az egy rövid írás egy tapasztalatról, egy terméket bemutató videó vagy egy esetleges Összeomlásról szóló könyv. Respect és Tengermély Tisztelet!

ZeroPont
05-27-2014, 07:19 PM
A könyvet én is olvastam és utána volt egy kis eszmecserénk is róla a Facebookon Papicával. És a véleményem azóta sem változott. A témaválasztás naprakészségét és az átadni kívánt tudás közérthetõ stílusát kiválónak tartom. Akit kicsit is érdekel ez a téma annak kötelezõ darab. De egy biztos, hogy Kazinczy Díjat nem fog érte kapni a szerzõ úr. ;) Viszont tûkön ülve várom a folytatást! :thumbup

mmilan21
07-10-2014, 07:22 PM
Elolvastam. Ugyan vannak benne érdekes fordulatok, de irodalmi szempontból helytálló. Nekem tetszik, ajánlom mindenkinek.

SPOILER ON
Tetszik ez az atomot a parkolóba dolog a maga érthetetlen módján.
SPOILER OFF