View Full Version : Jármûvekbe, jármûvekhez extra felszerelések, kiegészítõk, csomagok
Enemy
05-01-2014, 01:57 PM
Kinek milyen állandó "felszerelése" van a jármûvében?!
Legyen ez motor -autó, céges vagy saját, személy, kisteher, kamion..
Valakinek munkaeszköz, valaki csak munkába jár vele 10-100 vagy akár még több km-re, valaki csak hétvégente használja van akinek több is akad.
Felszerelés alatt értek bármilyen extra tárgyat, eszközt, élelmet, szerszámot ami jól jöhet szorult vagy már Gebasz helyzetben.
Például: üveg víz, pléd, lámpa, horgászbot, szerszámosláda, 5l-es kanna, felfújható csepel kemping bicikli, 100as szög.. szóval bármi!
Mit?miért?Mire?Hogyan?....
Napokban majd felteszek pár képet és egy listát a sajátomról.:D
:)
Amennyiben már van ilyen, vagy ehhez hasonló Topik, kérném az Adminokat, helyezzék a megfelelõ helyre.
Amatorpe
05-01-2014, 09:33 PM
Az szép... Nekem ennek kb tizede van... Vagy annyi se... Azt hiszem elgondolkodom a bõvítésen...
Enemy
05-02-2014, 07:23 AM
Amatorpe, kívancsian várjuk a bõvített listát
Enemy
05-02-2014, 07:28 AM
Wannabe, újragondolás utánn miket hagytál a kocsiba?
Amatorpe
05-02-2014, 09:37 AM
Amatorpe, kívancsian várjuk a bõvített listát
A mostanit le se merem írni... Ma meg holnap melózom (mert hát mért ne, nekünk nincs 4 nap bezárás...), de ha nem mossa el az esõ, vasárnap vásár, majd nyitott szemmel járok. Agyalás már megy, sajnos kicsi a csomagtartó, és nekem gyakran van tele.
Amatorpe
05-02-2014, 09:37 AM
Wannabe, újragondolás utánn miket hagytál a kocsiba?
Na ez engem is érdekelne!
astonferi
05-02-2014, 12:39 PM
motor, váltó, klima, ez van a kocsiban . mi kéne még ? jaa kompresszor kerék fújáshoz, bikakábel, benzin lopó csõ, lámpa. :)
Enemy
05-02-2014, 02:34 PM
256925702571
-Poncsó
-Kulacs tartóban(övre is, vállra is helyezhetõ)
-Élelmiszerek: 2 babgulyás kolbásszal, 3 hal konzerv(paradicsomos,olajos), Fûszersó, kis zacskókban cukor, 2db marcipántömb
-Szigetelõszalagok, izomerõs ragasztószalagok
-Zsinór
-Nedves törlõkendõ 2 csomag
-BG kés (volt MOL pontgyûlytésbõl:)) praktikus sok az egyben, tartóval, ami övre szerelhetõ, tûzgyujtó, élezõ, síp
-Még kések, élvédõbel (a világoskék Téckós 209 Ft)
-Melós kesztyû
-Üléskre védõtakaró
-Dinamós ledes lámpa
-Ledes Fejlámpa
-Ledes Valvoline lámpa
-Összecsukható mini olló
-MH Kanálgép 87-es
-Hõvisszaverõs fólia+egy zacskó anyagú poncsó(a poncsó szerintem egyszer használatos)
-Kézfertõtlenítõ mutyi
-Egy iránytû +tükör+mini távcsõ(inkább közelebb hozónak mondanám mint távcsõnek:haha:)
-Zsebpeca tartalék kiegészítõkkel
-pillanatszorító (kicsi-nagy)
-SOS Telefontöltõ elemes
-Kábelkötegelõk
-Lezárható vízhatlanító zacskók vagy 5 féle méretben
-Egy bazivastag autóstakaró
-Gyalásó, ami kínai és többfunkciós (ásó,kapa,csákány) volt vagy 1300Ft a vaterán.
-Egy övtáska ami egy kis hátizsákká alakítható (volt OMW-s pontgyûjtés)
Ami nincs a képen:
-Neomagnol tabletta 10x
-2x3m-es takarófólia a pléddel egybecsomagolva
-Magyarország illetve BP. autós térkép
-Pipalámpa+ pótelemek
-Egyéb pótelemek
-Pár erõs szatyor,
-Gumipókok
-Csomagrögzítõ háló
-100 Papírzsepi és 1 tek. klozetpapír
-1,5l víz
Azt hiszem ennyi
...a konzerveken gondolkodok,nem romlik meg a meleg kocsiban?
Az nem.
http://magyarprepperforum.org/showthread.php?81-Sok%E1ig-el%E1ll%F3-%E9telek-tart%F3s-%E9lelmiszer&highlight=sok%E1ig+el%E1ll%F3+%E9telek (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?81-Sok%E1ig-el%E1ll%F3-%E9telek-tart%F3s-%E9lelmiszer/page22&highlight=sok%E1ig+el%E1ll%F3+%E9telek)
Nem tudom hol írtam pontosan, de volt aki 7 éven át tartott egy húskonzervet a csomagtartójában, Arizonában. (Ahol 55 fokra is felhevül a csomagtartó.) Aztán mikor megtalálta, megette és azt írta hogy jó volt. :) Persze én inkább tartanám hideg kiskamrában a házban.
Enemy
05-03-2014, 07:05 AM
Nagyon érdekes,hogy nem melegszik fel az autó csaomagtartója annyira mint az utastere.Pláne,hogy nekem a csomagtartó alatti rekeszekben vannak. A kombi illetve egyterû autókban vannak ezek az úgynevezett rolók,amelyeket elhúzva nem làtszódik mi van a csomagtartókba. Nekem kombim van és tapasztalatból mondhatom amíg a tûzõ napon a pohártartóban a víz, mondjuk úgy húgymeleg, addig a csomagtartóban lényegesenn hûvösebb. Persze egész nap a Hortobágyon egy forró nyári napon nyilván mocskos meleg lesz.
Amatorpe
05-03-2014, 08:38 AM
Az ablakok miatt gondolom. Könnyebben bejut a fény és a meleg, mint a viszonylag zárt csomagtérbe, ahol elõször a fémkasznit kell átmelegítenie.
Enemy
05-03-2014, 09:17 AM
Igazad lehet! Meg ugye mas a helyzet folyadékok és szilard motyók esetében, nem beszélve arról mibe van csomagolva.
Ajánlanám figyelmetekbe a bag in box csomagolás otthoni "újrahasznosítását". Amit boltokban lehet kapni az 3 vagy 5 literes. Ez üresen annyi helyet foglal mint mondjuk egy fejlámpa. Ha vízzel telitöltöd levegö nélkül vákumosan le tudod zárni.
Amatorpe
05-05-2014, 01:53 PM
Na a hétvégi esõzés elmosta a vásárt, nem igazán volt értékelhetõ, fõleg a szempontomból... 2 hét múlva lesz egy másik, amire még esetleg érdemes lehet kinézni, ha minden jól megy, megteszem. Addig marad a fejtörés meg az agyalás.
Egyébként nektek van riasztótok a kocsiban? Mert oké, hogy az ember belepakol, de mit ér az egész, ha elviszik, mielõtt kellene...
Enemy
05-05-2014, 09:09 PM
Nekem nincs riasztóm, habár gondolkoztam már rajta. Szerintem ha nem hagy szem elõtt az ember nagyobb értéket feltételezõ tárgyat nem gondolnám hogy feltörik az autót. Pláne nem a csomagtartóban fog kotorászni az én esetemben mondjuk a pótkerék fölötti rekeszben. Viszont szokták mondani:Az ördö sosem alszik!
Enemy
05-05-2014, 09:14 PM
Amatorpe, milyen jellegû vásár?már ha nem baj hogy megkérdem?!
Amatorpe
05-05-2014, 10:16 PM
Nem baj, de pontosan nem tudom behatárolni.... Vasárnaponként van, valahogy így:
http://amindenfeledolgok.blogspot.hu/2012/04/kirakodo-vasarok-2012-ben-morahalom.html
A dorozsmai nekünk nem jött be, talán mert rengeteg az ócskás, aki olyat árul, amit a III. világban se vennének át hulladékként...
http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/01/agyuhuvely-es-tuzoltokocsi-a-dorozsmai-piacon-fotok.html
Rúzsain nem voltam, majd egyszer talán kinézek.
Ami érdekesebb:
-mórahalmi - na itt már lehet találni jó dolgokat, pl 12literes masszív mûanyag vödröket (nem tescos, gagyi) 166ft/db áron vettem, igaz ehhez 6-ot kellett elhozni, de adtam anyámnak is. De láttam egyedi képet üvegre tevõ nénit, jó állapotú könyveket, vatsag pamut zoknit 200/párért
-illetve a kedvencem a kisteleki:
http://kistelekjaras.hu/index.php?module=cikk&id=1858&mid=7
A politikai vonatkozástól tekintsetek el, csak a választás miatt volt, egyébként semmi köze hozzá. És a képeken látott árusszámot legalább 3-al szorozzátok fel, ami üres placc van, az általában tele van.
Itt 3 fõ rész van: az ócskás, a közép, és az elit. Na jó, csak mi hívjuk így egymás közt, lehet nincs igazából külön neve, vagy más az.
Ócskáson sok a lim-lom, de ott vettem párszázért cigányfúrót, 200-600-ért könyveket, 100-ért prizmát cangára, stb. Itt szinte mindenki földrõl árul, 1000éves csillárt, törött kerekû játékautót, rozsdás szerszámokat.
Eliten mindenki asztalon kínálja a portékáját, ez a legdrágább rész, viszont minõségi cuccokat is ki lehet fogni. Sajnos néha annyiért, mint boltba akciósan, és nem nagyon lehet alkudni. A többi két részen igen.
Végül a kedvencem: a középrész. Ár/értékre a legjobb. Van aki földrõl, van aki asztalról, van aki kocsiból árul. Kerékpártól kezdve a mûszaki cuccokig (na jó, azt nem vennék itt szívesen), ruháktól a szerszámokig (új készletek, balták, autós dolgok), játékoktól a... hát majdnem mindenig. Itt ha többet veszel valamibõl, akkor szoktak engedni. Innen van sokminden, amiket írtam, hogy vásárban vettem: kétoldalas kaszakõ (nem is tudtam, hogy létezik, most meg kettõ is van)(kb 400), kanálgép (kb1500), csajka (kulacs nélkül 600), gázos öngyújtók (50ft), és még sorolhatnám...
Kis szerencsével igazi kincsekre lehet találni. Persze olyan is van, aki a használt cuccát annyiért akarja eladni, mint amennyiért boltból számlával, garival megveszi az ember, na azokat ott kell hagyni... Olyan is van, akinek a termékminõsége nem éri el az ebayrõl neten rendelt cuccokét. De a többség értelmes és rendes árut tart, és eladni akar, nem hazavinni a cuccát, szóval ésszerû keretek között alkudva a kereslet jó eséllyel megtalálja a kínálat azon pontját, amire szüksége van.
Na remélem ez így elég érthetõ volt, aki tud, és ideje, távolsága engedi, nézzen ki 1-2 alkalommal, de azért csak óvatosan, függõséget okoz! :D
shadow177
05-06-2014, 07:22 AM
Extra felszerelés? Hmm... Sok minden van a kocsiban, de hogy extra-e azt döntsétek el Ti.
-WC papír
-papír zsebkendõ
-1/2" Hg csõ
-Szivargyújtós pumpa/lámpa
-csúzli+lõszer
-takaró
-vödör
-fertõtlenítõ kendõ
-rongy
-törölközõ
-munkás kesztyû
-elemlámpa (4 góliát megy bele)
-olaj, desztvíz, szigszalag, kábelkötegelõ, zsinór, drót, segélydoboz, biztosítékok, izzókészlet, pár szerszám
-meg a fene tudja hogy még mi... :D
Én se vittem túlzásba:
Gyalogsági (magyar honvédségi)
Keretes fûrész kisebb fajta
Kesztyû tartóba pár kesztyû
Kéztõrlõ papír kb 100 darabos, mi zöld papírnak hívjuk, csokira is ok
Kis 10x25 ös távcsõ
1db gagyibb multitool
4t racsnis kézi csörlõ
Kézmosó víz
Tartalék nájlon szatyor
3-4m kötél
1db kis spanifer (csak vmit lefogatni)
Az autóhoz való bizosítékok,izzo klt, eü dob. az alap
Ami kell azt viszem külön.
6 és fél évet dolgoztam terepen, ezért a minimalizmus. Ennél több sose kellett.
Zseblámpát kint felejtettem télen és kinyúlt. Mit vártam.
Helyszûke van amúgy is.
Enemy
05-06-2014, 07:22 PM
, csokira is ok.
:haha::D:D
istenem de jót nevettem!
Enemy
05-06-2014, 07:35 PM
Wannabe és Doom, Miért pont szárítókötél?:) Csupán véletlen hogy ruhaszárító kötél mondjuk egy sima másmilyen kötél helyett vagy valami speciális oka van? lehet hülyén hangzik, de inkább megkérdem.. :rolleyes:
Mert lényegesen olcsóbb, mint a paracord vagy hajózós-alpinista kötelek és rögzítésre megfelel, mászni kevésbé kellhet.
Esetleg a vastagabb bála zsinór.
Erõs nagyon.
Egész ellenálló. De a vékonyabbak is erõsek.
Amatorpe
05-07-2014, 01:25 PM
És a berántózsinór? Ahhoz képest árban/terhelhetõségben?
Hmm... Lhet kéne egy teszt: paracord, berántó, szárítókötél terhelés, ár, használhatóság...
shadow177
05-07-2014, 01:39 PM
És a berántózsinór? Ahhoz képest árban/terhelhetõségben?
Hmm... Lhet kéne egy teszt: paracord, berántó, szárítókötél terhelés, ár, használhatóság...
A bálamadzag vízálló erõs és nagyon olcsó (1-3 Ft/m) , de nem bírja a kopó igénybevételt.
A paracord beveszi a vizet, erõs, kopásálló, érdes és nem olcsó (80-200 Ft/m).
A berántózsinór beveszi a vizet, erõs, kopásálló, sima, (akár idegnek is megteszi) és nem drága (60-160 Ft/m). Szerintem ez a nyerõ.
A szárítókötél vízálló, erõs, nem túl kopásálló, érdes, olcsó (40-100 Ft/m).
Amatorpe
05-07-2014, 01:41 PM
Uh, ez igen, köszi szépen!
Enemy
05-07-2014, 04:13 PM
Olvasgattam..
Berántózsinór 3mm Max terhelhetõség 180kg
Berántózsinor 4mm Max terhelhetõség 300kg
Mind a kettõ 80ft/fm :thumbup Számomra hihetetlen...
http://www.aknaituzep.hu/hu/webshop/groupcontent/1053
Shadow177, Szerintem is ez a nyerõ! ;)
Mondjuk nyilván nem neten rendelem meg, hanem beszerzem helyben.
Enemy
05-24-2014, 10:13 PM
Szikravetõ a középsõ visszapillantón? Mennyire árulkodik,hogy "prepper on board". Egyáltalàn egy Àtlagbéla tudja mi az?!
Autós vészhelyzeti pakk
http://www.youtube.com/watch?v=8-ansf_-KSU
- 3 nagy karabiner
- 1 hõmérõ
- 1 méteres mérõszalag
- síp
- 1 toll
- 1 fekete filctoll
- 1 kés
- 2 kendõ
- 2 vastag tû
- tûzgyújtó készlet (vízálló gyufa, öngyújtó, magnéziumrúd)
- jelzõtükör
- fém kanálvilla (a végén csavarkulcs lyukak, az oldalán sörnyitó)
- egy normál méretû multitool
- napszemüveg kemény tokban
- rovarriasztó krém
- 1 nagy szemetes zsák
- étel (marha jerky szárított hús)
- 1 Biblia
- fejlámpa
- betekerhetõ elemlámpa
- 1 kisebb elemlámpa
- védõkesztyû
- kézmelegítõk
- 1 tasak félkész étel
- mindenféle elemek egy kemény dobozban
- csavarhúzó
- minicsomag szárazfa tûzgyújtáshoz
- tollak
- 2 walkie talkie
- 1 kis üres füzet
- vízhatlan/vízhordó zacskó
- fémcsajka
- fémkulacs
- egy közepes méretû orvosi csomag sérülések esetére
- tartalék ruhacsomag
- fejsze (a végén kalapácsfejjel, feszítõvassal, szögkihúzóval)
- gyors kötözõk
- kis varrókészlet
- egy nagy adag paracord, feltekerve
- iránytû
- drótok feltekerve
- vastag gumik
- vékony gumik
- Svájci bicska
- víztisztító tabletták (2 kis üvegben)
- ajakvédõ (nap ellen)
- esõkabát
- hosszú ujjú póló
- boonie sapka
- egy vastagabb sapka hideg ellen
- 1 pár extra zokni
- 1 pár gyapjú kesztyû
- Condor kendõ (amit lehet sálként, símaszkként, sapkaként is használni)
- pulóver
- porellenes védõmaszk
- vécépapír
- vastag, extra erõs ragasztószalagok
- vészhelyzeti hõvisszaverõ takaró
- egy másik vészhelyzeti hõvisszaverõ takaró amibõl óvóhelyet is lehet készíteni és olyan erõs hogy cipelni is lehet benne dolgokat
- még 30 méternyi paracord
(A videó készítõje túrázik és hegyet is mászik.)
A mérõszalagra azt mondja, hogy vadászatnál az állat mancs illetve patanyomát méri meg vele. Gondolom hogy abból következteti ki, hogy hány éves lehet és mekkora az állat.
Tollal a füzetbe ír, az alkoholos filctollal lehet vasra, fára és mûanyagra is írni, de a papírhoz túl vastag.
A kendõre azt mondta hogy vizet szûrni lehet vele, vagy kart felkötni. Shemagh-ja nem volt, csak az a belebújós fajta ruhadarab. (Nem tudom hogy hogy hívják magyarul.)
A vastag tûre nem emlékszem mit mondott, de azzal lehet lyukasztani, illetve akár bõrt is varrni vagy hasonló kemény dolgot.
Az elemeket talán azért tehette dobozba, hogy hogy vízhatlanok legyenek? Vagy ha a sav kifolyik belõlük. Nem tudom, talán kisebb zárható tetejû dolog jobb lett volna rá.
A csavarhúzóra azt mondta hogy annak olyan a feje, ami általában elemcserénél jól jön.
"- minicsomag szárazfa tûzgyújtáshoz"
Autó elbírja, de a hátizsák nem tüzéptelep.
A videóban az a két minicsomag akkora volt mint 2 csomag rágó. :)
"- 1 kis üres füzet"
Náluk nincs kis méretû jegyzettömb?
Én írtam rosszul, jegyzettömb volt.
A szemeteszsákot szemétnek vitte, de a vízhordózacskóra azt mondta hogy több mindenre is jó.
"- drótok feltekerve"
Autóban elektromos dolgok közt dróttal kötözni? Ott a paracord.
Lehet hogy az autó elekronikai drótproblémái miatt tette bele. Nem tudom.
"- ajakvédõ (nap ellen)"
Ennél egy csomó fontosabb kence lenne.
Hegymászó, gondolom hogy néhányszor leégett a szája és úgy gondolta hogy ez neki fontos. Nem tudom, nekem még sose égett le a szám. Nem is tudom hogy milyen az. :)
"- egy vastagabb sapka hideg ellen
- 1 pár gyapjú kesztyû
- Condor kendõ (amit lehet sálként, símaszkként, sapkaként is használni)
- pulóver"
Télen.
Úgy emlékszem hogy azt mondta hogy Maine-ben lakik. Az eléggé északon van. Ráadásul amilyen az idõjárás, tavaly is nap közben 11 fok meg ilyenek. Pulóverben kabátban járkáltam ki az udvarra. Jól jön az a pulóver és sapka, sál, kendõ. Sose lehet tudni. Meg ha valami hegy tetejére is felmászik, ott hideg van.
"- még 30 méternyi paracord"
Már volt meghatározatlan mennyiségû fentebb. :)
:D Igaz. Szerintem az a focilabdányi összetekert az elején elég lehet bármire.
A lényeg hogy ez nem BOB és nem kell cipelnie. Beledobált egy csomó olyan dolgot ami szerinte hasznos. Más teljesen más pakkot állíthat magának össze. Majd még keresek ilyen videókat aztán összehasonlíthatjuk ezzel az elsõvel.
:beer:
Igaz, de ez csak valami amit a kocsijában tart, nem SHTF, nem BOB. Lehet hogy van BOB videója is, majd megnézem ha van neki és kiírom hogy mit tart benne. :)
Amatorpe
05-26-2014, 09:17 PM
Tök jó olvasni ezeket a hozzászólásokat, mennyire civilizált módon tudtok értekezni arról, mennyire jó avagy sem egy ilyen összeállított pakk. Ráadásul még tanulni is lehet belõle!
...hát szép csomag....de...egy egyszerû példa,gondolom Amerikában sincs olyan hely ahová autóval el lehet jutni és ha elromlik az autó és nincs térerõ vagy lemerült az aksi,ne lehessen igen extrém esetben két napon belül lakott települést,benzinkutat tanyát
Déli államokban sivatag is van, olyan helyek ahol van egy út és 100-120 kilométerre van a következõ hely ahol tankolni lehet.
http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/01/0e/8f/72/truly-in-the-middle-of.jpg
Gondolj bele, félúton lerobbanni, 50 kilométerre az egyik, 50-re a másik hely, nyár, 50 fok, más autók sehol. Kellemetlen helyzet lehet. :)
Fallout11
05-26-2014, 09:29 PM
Egy ilyen helyen milyen nyugi lehet :)
Leszámítva a skorpiókat, mérges kígyókat, mérges pókokat, prérifarkasokat és egyéb állatokat. ;)
Al Bundy
05-27-2014, 12:07 AM
Európa 10.180.000 négyzetkilométer/ 740 milló lakos
Usa 9.826.675 négyzetkilométer/ 314 millió lakos
Kanada 9.984.670 négyzetkilométer/ 35 millió lakos
Nem okoskodni akarok csak látható, hogy egész EU csak kicsivel nagyobb mint a másik két ország egyenként és pl az Usa lakosságának a fele a keleti parton lakik. A "vadnyugat" meg még mindig gyéren lakott. Kanada lakosságának meg a 80%-a az Usa határ 300 km-es körzetében lakik. Észak felé több száz ezer négyzetkilométeres lakatlan területek vannak. És ezeken a részeken már telefonok sem müködnek nincs térerõ. Csak a mûholdas cuccok de azok itt sem olcsóak.
Enemy
05-27-2014, 02:52 PM
- 2 walkie talkie
:confused:
walkie talkie, egyet se vinnék, de hogy mindjárt kettõt.. (gondolom ha elromlik az egyik akkor.. :haha:) :eek:
Nem, azt mondta hogy ha valakivel megy, vagy valakivel majd összedolgozik, akkor nem árthat. Ha hegymászóként beszorul valahová akkor szerintem jó az ha van nála, különben lehet hogy sose találják meg. :)
Enemy
05-27-2014, 03:42 PM
Nem, azt mondta hogy ha valakivel megy, vagy valakivel majd összedolgozik, akkor nem árthat. Ha hegymászóként beszorul valahová akkor szerintem jó az ha van nála, különben lehet hogy sose találják meg. :)
Kétségtelen, ha hegyet mászni megy az ember társsal akkor nem származik belõle hátrányuk ha visznek magukkal rádiót.:thumbup Autós túlélõcsomagba nem tennék walkie talkie-t. Kár, hogy tõle nem tudok kérdezni!:hogymi: Autós, hegymászós, túrázós vészhelyzeti csomag.. mindenhová ezzel jár?!Akkor én meg kiegészíteném ezzel-azzal. Minden esetre a cuccok jól össze vannak pakolva.. ;)
Amatorpe
05-27-2014, 06:41 PM
Lehet hogy tele van a csomagtartó mindenfélével, és aszerint szedi ki a zsákba a cuccokat, hogy éppen hol van, mit csinál.. Mert csomagtartóban elfér, ha meg menni kell, szelektál...
Lehet hogy tele van a csomagtartó mindenfélével, és aszerint szedi ki a zsákba a cuccokat, hogy éppen hol van, mit csinál.. Mert csomagtartóban elfér, ha meg menni kell, szelektál...
Ez egy járható út! Alkalmazkodik a mindenkori szituhoz, idõjáráshoz és helyszínhez...:thumbup
Talaltam egy felszerelesi targyat...
2952
shadow177
05-28-2014, 09:35 AM
Ha minden autóhoz gyári tartozék lenne, igencsak csökkenne a bûnözés :puska: :haha:
Ha minden autóhoz gyári tartozék lenne, igencsak csökkenne a bûnözés :puska: :haha:
meg a forgalom is... :haha:
Ihasz Laci
05-01-2016, 07:56 PM
vettem egy ket dolgot a kocsiba.
ketto osszecsukhato muanyag dobozt: 7115
ezeket a csomagtartoba teszem, ebbe pakolok egy ket dolgot amiket allandoan a kocsiba tartok, ne csak ugy szanaszet fetrengjenek a csomagtartoba.
meg egy ilyen biztonsagi ov vago ablaktoro menekulo eszkozt:7116
meg valami jo kis lampan gondolkodok.
igazandibol 2 lampa kozul vacilalok.
vagy vegyek egy ilyen kis dinamos lampat: 7117
amibol nem fogy ki az elem es egy kezzel is tudom mukodtetni.
vagy tegyem be a kocsiba a nagy maglite lampamat amivel lehet verekedni is? viszont a hideg ido miatt allandoan lemerul majd benne az elem.
GAZDA
05-01-2016, 08:37 PM
Az övvágót úgy helyezd el, hogy akkor is elérd ha behúz az öv és az ütközéskor ne tudjon elrepülni az eszköz.
Ihasz Laci
05-01-2016, 08:58 PM
olcso volt igy vettem belole 5 darabot:)
minden ajton van egy zseb amibe belepasszol olyan kicsit szorulosan, de nem annyira, hogy ne tudnam kivenni. az otodik meg kozepre a valto mogotti taroloba megy.
most egy porolton is gondolkodok a kocsiba. azon, hogy hova tudnam ugy elhelyezni elore, hogy a vezeto ulosbol elerjem de ne legyen utba.
mossberg-operator
05-01-2016, 10:04 PM
olcso volt igy vettem belole 5 darabot:)
minden ajton van egy zseb amibe belepasszol olyan kicsit szorulosan, de nem annyira, hogy ne tudnam kivenni. az otodik meg kozepre a valto mogotti taroloba megy.
most egy porolton is gondolkodok a kocsiba. azon, hogy hova tudnam ugy elhelyezni elore, hogy a vezeto ulosbol elerjem de ne legyen utba.
Ules alatt mennyi hely van?
Ihasz Laci
05-01-2016, 10:18 PM
holnap megmondom:)
meg nem neztem meg, de szerintem nem sok. az elektromos ules emelo bisz baszok szerintem sok helyet foglalnak el, de majd megszaktekintem.
Ihasz Laci
05-05-2016, 04:29 PM
hat egyenlore igy nez ki es ezeket a dolgokat pakoltam be a kocsiba.
a 3d-s maglite az ajton levo zsebbe ment, nem a legpasszentosabb de ennel jobb megoldast nem talatam, hogy keznel legyen.
7125
megjott a muanyag kosar is amit rendeltem. az ment a csomagtartoba, meg melle egy gumicsizma meg egy munkas bakkancs.
7126
a kosarba van egy angol katonai esokabat, pulcsi meg sapka es egy munkas kesztyu. mora kes, kalapacs, osszecsukhato aso, duck tape. 2 palack viz, wc papir es eu csomag.
7127 7128
ez meg nem vegleges csak a kezdet. egyenlore csak magamra gondolva pakoltam, ehhez jon meg ami a felesegemnek meg a lanyunknak kell.
csak egy ket aprosagot akarok a kocsiban tartani arra az esetre ha lerobbanok valahol vagy ha tortenik valami ami miatt a kocsiban kell toltenem tobb idod. olyan sokmindent nem akarok bepakolni, hogy elfoglalja az egesz csomagtatrot. maximum meg egy ilyen kosarnyi cuccot.
otleteket szivesen varok.
Ihasz Laci
10-02-2016, 08:55 AM
https://www.youtube.com/watch?v=wyehMcCuUPs
nyaralas utan kicsit atgondoltam ezt a kocsis dolgot.
sokat nem valtoztattam a dolgokon es ez meg mindig nem a vegleges de mar alakul.
ami nincs a videoban az a kaja, azt nem tartok a kocsiban de indulas elott mindig pakolok valami ragcsalni valot.
ami nincs benn de jon ha hosszu utra megyunk a szorakoztato dolgok, jatek konyv stb. hegyeshalomnal 3 orat, osztrak nemet hataron 5-ot franciaknal 2 orat dekkoltunk dugoban amig a helyi rendorok ellenoriztek:( ennyi idot meg en is nehez birok ki pedig en jol birom a varakozast. kell valami ami lekoti a csladot mielott megolik egymast az unalomtol!
Atyesz
10-03-2016, 05:58 PM
Rengeteg dolog van a kocsiban hátul, de gyorskötözõvel, gumipókkal, kötéllel, sniccerrel, szerszámmal, és plusz benzinnel mindig hazajöttem.
Amit Ti nem mondtatok, az tüzijáték.
Szilveszterkor a petárdástól , vagy ultrashopból vásárolható, fény, és füst jelzõ.
Iszonyat hasznos, ha rossz helyen állsz.
Ennek egyszerûbb változata a fényrúd.
A nagyobbik. Eltöröd, megrázod, világít, egész éjjel. Látnak, nem törnek össze.
A másik, a mécses. Egyszerû teamécses.
Lehet vele befagyott diffit, olajat olvasztani, vagy jeget, ajtót (ill kulcsot), a kocsiban fényt, és némi meleget ad 4 órára. És a konzervet is megmelegíti. ( Ez kellett, amikor tolatáskor leakadt a hátulja, és nem volt aki ráüljön az elejére, hogy kihúzza magát.
yeahno
10-06-2016, 11:42 PM
Nekem hiányzott:
- Kárbejelentõ lap
- Golyóstoll (a kárbejelentõhöz kell, mert indigós, volt a kocsiban de beszáradt)
- Papírok másolata (forgalmi, biztosítás, személyi, TAJ, jogsi ...) az eredetiktõl külön tartva, arra az esetre ha az eredeti papírok nem hozzáférhetõek az összetört kocsi miatt
- két ablaktörõ / övvágó is volt a kocsiban, de mindkettõ elszállt, fel kell kötni õket valahová, de annó nem tudtam eldönteni hogy hová.
- pohár, hogy ne üvegbõl kelljen kínálni. fémbögre volt a kocsiban de a csomagtartóban nem tudtam hozzáférni.
Ihasz Laci
10-07-2016, 06:07 AM
Nekem hiányzott:
- Kárbejelentõ lap
- Golyóstoll (a kárbejelentõhöz kell, mert indigós, volt a kocsiban de beszáradt)
- Papírok másolata (forgalmi, biztosítás, személyi, TAJ, jogsi ...) az eredetiktõl külön tartva, arra az esetre ha az eredeti papírok nem hozzáférhetõek az összetört kocsi miatt
- két ablaktörõ / övvágó is volt a kocsiban, de mindkettõ elszállt, fel kell kötni õket valahová, de annó nem tudtam eldönteni hogy hová.
- pohár, hogy ne üvegbõl kelljen kínálni. fémbögre volt a kocsiban de a csomagtartóban nem tudtam hozzáférni.
ebbol ugy hangzik, hogy baleseted volt? remelem semmi komoly es senki nem serult!
yeahno
10-07-2016, 06:35 AM
Semmi komoly, de ahhoz elég hogy újra gondoljam, kiegészítsem, komolyabban vegyem a kocsis készletet.
Mivel ritkán meg óvatosan vezetek eddig nem foglalkoztam ezzel, csak felesleges SHTF-re való dolgok voltak kiûzve a csomagtartóba.
Al Bundy
12-11-2016, 07:57 PM
Extra felszereles a teli menekuleshez :D
7675
murek
12-12-2016, 04:57 PM
7680
murek
12-12-2016, 07:02 PM
7681
Nem mondhatnám,hogy víz mellett lakom,bár egy szûk csatorna van a közelben,ám most mégis rákattantam erre a hajó építõ dologra...mondjuk ez pont nem hordóra épült,de mégse annyira puritán,mint az elõzõ,de mégis otthon fellelt anyagokból épült a nagy része...
Számolgattam,rajzolgattam,eddig mindössze a hordóknak van költsége.Én nem hiszem,hogy megépítem,mert vízre tenni nem tudom,udvaron meg ne álljon hajó,nem igaz?
Talán valaki más nekiugrik majd :)
A napokban üzemanyaghiánytól kezdett rettegni mindenki. Néhány éve vettem két marmonkannát, abban tárolok egy tanknyi benzint, legyen otthon. Pár hónapja gondoltam, hogy venni kéne még 1-2 kannát, akkor - ha jól emlékszem - öt-hat ezer körül volt egy 20 literes fém marmonkanna. Ma megnéztem a neten, hogy hol, mennyiért lehet kapni, de csomó helyen kifogyott, ahol meg van, ott bőven 10ezer feletti az ár. Van olyan kereskedő, aki 20ezret sem restell elkérni érte.
Venni kell egy hordót. Tankolni, átcsapolni, visszamenni, tankolni, átcsapolni, visszamenni, tankolni, átcsapolni...
A benzinre azt mondják hogy 3 hónap alatt tönkremegy, de nem megy tönkre. Akár éveket is kibír. Tehát néhány hónapot egy hordóban meg főleg átvészel.
raktaros
03-11-2022, 08:43 PM
A benzinre azt mondják hogy 3 hónap alatt tönkremegy, de nem megy tönkre. Akár éveket is kibír. Tehát néhány hónapot egy hordóban meg főleg átvészel.
Sajnos a tapasztalatom hogy bizony pár hónap után romlik a minősége :(
Egy télre leállított kisgép tavasszal gyakran karburátor tisztításra szorul mert belekocsonyásodik a benzin valami összetevője.
Persze függ attól is hogy milyen érzékeny gépbe akarod használni.
Találtam egy üvegben egyszer 1-2 éves benzint, két részre bomlott, szépen lehetett látni olyan 1/3-2/3 arányban. Szaga is teljesen megváltozott.
Én Fuel Fit adalékot teszek az áramfejlesztő készletébe, néha felrázom a kannákat meg beindítom 10 percre a gépet, régebben egy kisgép szerviz ajánlotta hogy ők is használják és tényleg bevélt. De lehet fizettek nekik a reklámért :)
Vettem kettős üzemű karburátort régebben az áramfejlesztőhöz hogy átállok gázra, de még nem foglalkoztam vele. Rákerestem gázpalackra, a környéken nem találok a régi 4-5.000ft-os áron :(.
Az asszony robogójában volt vagy 3 éven át, aztán amikor sikerült bepöccinteni, akkor azzal a régi üzemanyaggal ment mint a kis angyal. :)
Az asszony robogójában volt vagy 3 éven át, aztán amikor sikerült bepöccinteni, akkor azzal a régi üzemanyaggal ment mint a kis angyal. :)
Szia,
Par eve a Magyarorszagon kaphato uzemanyagnak (95-os benzin) minimum 10%-a etanol, egy resze valami mas, es csak a maradek benzin.
Szoval a benzin sokaig elall, amit ma itthon kapni benzin neven, az nem. :-(
Bel
a prémium üzemanyagok eltarthatósága jobb, etanolos- tartalmú benzint nem érdemes hosszabb időre benne hagyni a kis gépekben (pl. fűkasza, fűnyíró). A sima benzin és gázolaj eltarthatósági ideje (avagy javasolt tárolási ideje) 6 hónap. A prémiumok két évig eltarthatók, ez markáns különbség
forrás: https://alapjarat.hu/hasznos-infok/okozhatok-kart-motornak-ha-keverem-egymassal-95-os-es-100-oktanszamu-benzint
Ezt alátámasztja a saját tapasztalatom: OMV Maxxmotion 95-ös benzin, kannában tárolva több mint egy évig nem romlott meg.