PDA

View Full Version : Ház, otthon, lakás, ingatlan

Oldalak : 1 [2]

Ged
08-19-2021, 08:18 AM
Van esetleg tapasztalat Bács-Kiskun megye Pest megyével határos részérõl (Lajosmizse és környéke)?

Tapasztalatom nincs. De a Wiki szerint: "2001-ben a város lakosságának 99%-a magyar, 1%-a egyéb (fõleg német, svájci, holland, román) nemzetiségûnek vallotta magát. A roma/cigány lakosság száma – a 2010-es évektõl beköltözõ romániaiakkal együtt – eléri a 10%-ot. A 2011-es népszámlálás során a lakosok 91,6%-a magyarnak, 3,6% cigánynak, 0,8% németnek, 1,1% románnak mondta magát (7,9% nem nyilatkozott)"

Ez nem hangzik túl jól. Az a baj az olcsó ingatlanokkal, hogy az alja nép is meg tudja venni a szomszéd telket.

Alpha
08-19-2021, 11:55 AM
Van esetleg tapasztalat Bács-Kiskun megye Pest megyével határos részérõl (Lajosmizse és környéke)?

Nekem van tapasztalat! Mit szeretnél tudni?
Kecskemét közelsége miatt magasak az ingatlan árak. Lajosmizse mezõgazdasági város, ezért tavasztól-õszig sok a román cigány. Balhéról nem tudok, nyugis biztonságos település. Helyben a fóliaüzem a fõ munkáltató, de sokan ingáznak Kecskemétre dolgozni. (Mercedes gyár, stb.)

coco
08-19-2021, 01:57 PM
Nekem van tapasztalat! Mit szeretnél tudni?
Kecskemét közelsége miatt magasak az ingatlan árak. Lajosmizse mezõgazdasági város, ezért tavasztól-õszig sok a román cigány. Balhéról nem tudok, nyugis biztonságos település. Helyben a fóliaüzem a fõ munkáltató, de sokan ingáznak Kecskemétre dolgozni. (Mercedes gyár, stb.)

Köszi, ilyesmire gondoltam, továbbítom is az illetékeseknek :admire:

P. Dude
08-19-2021, 03:09 PM
Persze ahol létszámban sok a cgány, ott lehet, hogy most nincs gond, de az elsõ krízisnél már lenne. Ezt is érdemes lehet belekalkulálni.

Alpha
08-20-2021, 10:26 AM
Nem értek egyet veled, több okból sem.
1. Ha nem lesz kaja, akkor nem csak a cigók éheznek majd, hanem mindenki. Így mindenki kaját fog keresni.
2. A kiadott fegyvertartásik hány százaléka lehet magyaroknál és mennyi a cigányoknál?
3. A cigányok jobban tisztelik az életet, mint a magyarok.
4. Börtönben raboskodó elítéltek több, mint 2/3-a cigány, de az elõre megfontolt gyilkosságok 3/4 részét magyarok követik el. Ebbõl azt gondolom, hogy a Magyarok hamarabb ütnek agyon kajáért, mint a romák.
Ez csak az én véleményem.

P. Dude
08-20-2021, 11:11 AM
1. Ha nem lesz kaja, akkor nem csak a cigók éheznek majd, hanem mindenki. Így mindenki kaját fog keresni.
2. A kiadott fegyvertartásik hány százaléka lehet magyaroknál és mennyi a cigányoknál?
4. Börtönben raboskodó elítéltek több, mint 2/3-a cigány, de az elõre megfontolt gyilkosságok 3/4 részét magyarok követik el. Ebbõl azt gondolom, hogy a Magyarok hamarabb ütnek agyon kajáért, mint a romák.

A 3. pontot mibõl gondolod? Továbbá: a cgány életet "tisztelik jobban", vagy a magyar életet is? Az sem mindegy.

A 4. pontnak mi a forrása? Emellett a "kajáért való agyonütés" nem feltétlenül elõre kitervelten elkövetett emberölés. Tehát a 4. pont példája irreleváns lehet. A kajáért való agyonütés még privilegizált eset is lehet, vagyis akkor azt is meg kellene nézni, hogy hány magyar és hány cgány ül erõs felindulásban elkövetett emberölésért. De nem hiszem, hogy létezne errõl hivatalos statisztika, ezért is kérdeztem a forrást.

P. Dude
08-20-2021, 11:33 AM

Ja, meg még az 1. pontnál jutott eszembe, hogy ha viszont nagyobb számú cgány van, akkor õk össze tudnak fogni, és gondolom, hogy nem saját maguk ellen, hanem a magyarok ellen mennének.

A 2. pont pedig nem feltétlenül nyom sokat a latban. Egyrészt Magyarországon nem sok fegyvertartási engedély van, szóval nem egy nagy tényezõ. Másrészt mit bizonyítana az, ha általában magyaroknak adnak ki engedélyt? A törvény szerinti lõfegyvertartási célok: "az önvédelem, a munkavégzés, a filmgyártás, a színházi és hagyományõrzõ használat, a céllövészet, az oktatás, a sportlövészet, a személy- és vagyonvédelem, valamint a vadászat". Ha valakinek ezen célok valamelyikére engedélyt adnak ki, az a legkevésbé sem jelenti, hogy agresszívebb vagy bûnözésre hajlamosabb lenne annál, akinek nincs engedélye. Sõt: gondolom, hogy az engedélyhez kell erkölcsi bizonyítvány, pszichológiai alkalmassági vizsgálat, stb. Harmadrészt: a cgánynak azért nincs engedélye, mert sokan közülük értelemszerûen képtelenek arra, hogy megszerezzék.

Alpha
08-20-2021, 02:40 PM
Több mint 200.000 fegyver van Magyarországon civilek kezében. Ha a felnõtt lakosság azt a részét nézzük, aki fizikailag alkalmas arra, hogy erõszakkal vegyen el mástól, akkor 2-3 millió emberrõl beszélünk. Ott százalékosan szerintem igen komoly szám a 200.000 fegyver.
(Fegyvertartáshoz szükséges psichológiai alkalmassági vizsgálat amúgy vicc kategória.)
Ez csak fikció, részemrõl le is zártam az esélylatolgatást.

varég
08-20-2021, 03:04 PM

Az elsõ ponttal kissé másképp fogalmaznék.
Jelenleg, pl. Tolna, Somogy és Fejér megyékben(ahol rokonaim laknak) most is rendszeres, folyamatos a kisebbségek által elkövetett terménylopás.
Viszont, ezt azért nem látni a statisztikákban, mert a rendõr már ki sem megy, mert a 3 paprika, 4 paradicsom, fél kiló alma meg sem közelíti a kisebb érték kategóriát, ami 50 darab ezresnél indul... (köszönjük kormányunknak)

Ha beüt a gebasz, akkor nem ennyit fognak lopni, hanem sokkal többet, mert ha eddig, akkor ezután sem volt belõle bajuk...

P. Dude
08-20-2021, 04:04 PM
A kijelentés annyira meglepett, hogy most kíváncsiságból beírtam a gugliba, hogy "a cigányok tisztelik az életet", illetve "a romák tisztelik az életet". A találati listák elsõ két oldalán nem szerepel ez a mondat, tovább meg nem volt kedvem nézni.

coco
08-20-2021, 05:29 PM
Az elsõ ponttal kissé másképp fogalmaznék.
Jelenleg, pl. Tolna, Somogy és Fejér megyékben(ahol rokonaim laknak) most is rendszeres, folyamatos a kisebbségek által elkövetett terménylopás.
Viszont, ezt azért nem látni a statisztikákban, mert a rendõr már ki sem megy, mert a 3 paprika, 4 paradicsom, fél kiló alma meg sem közelíti a kisebb érték kategóriát, ami 50 darab ezresnél indul... (köszönjük kormányunknak)

Ha beüt a gebasz, akkor nem ennyit fognak lopni, hanem sokkal többet, mert ha eddig, akkor ezután sem volt belõle bajuk...

Ha körülnézel, nem csak itt van ilyen "bûntetlenségi" határ, hanem máshol is és ugyanígy visszaélnek vele.

A lopásról meg lenevelhetõk: a szülõhelyemen is megszaporodtak a dézsmálások a határban, aztán az érintett gazdák összefogtak. 3 40 alatti, jó fizikumú emberke símaszkban, kutyával, boxerrel, fatestápolóval felszerelkezve kiült éjszaka és várta a szarkákat. Amikor azok megjelentek kocsival, megvárták, míg nekiálltak a "melónak", akkor meglepték õket és jó alaposan helybenhagyták õket is és az autójukat is. Néhány alkalom után a probléma megoldódott.

Laktam már jó környéken is, ahol kulturált népek éltek. Az adott településrészbe vezetõ utcán egy idõben fényes nappal sorra törték fel a házakat, volt, ahol az ajtó felgyújtásával jutottak be. Senki nem látott semmit, nem hallott semmit, a tettesek sosem lettek meg. Ezek alapján a Szíriuszra kéne költözni, ott talán biztonságos lenne :D

Alpha
08-20-2021, 06:55 PM
A kijelentés annyira meglepett, hogy most kíváncsiságból beírtam a gugliba, hogy "a cigányok tisztelik az életet", illetve "a romák tisztelik az életet". A találati listák elsõ két oldalán nem szerepel ez a mondat, tovább meg nem volt kedvem nézni.

Valószínû, hogy más körülmények között nõttünk fel! Én nem csak a google-bõl ismerem a cigányokat!
A születést és a halált jobban tisztelik/megünneplik/virrasztják, mint Mi, Magyarok!
35 éves vagyok, sok cigányt ismerek, de még egyet se hallottam, hogy öngyilkos lett volna.

varég
08-20-2021, 08:06 PM
Valószínû, hogy más körülmények között nõttünk fel! Én nem csak a google-bõl ismerem a cigányokat!
A születést és a halált jobban tisztelik/megünneplik/virrasztják, mint Mi, Magyarok!
35 éves vagyok, sok cigányt ismerek, de még egyet se hallottam, hogy öngyilkos lett volna.

Ez lehet így van, viszont simán megölnek bárkit ha úgy adódik...

P. Dude
08-20-2021, 08:40 PM

Ha ez valami verseny, akkor megspórolom és rögtön átadom neked az érmet. :) Van elfoglaltságom elég, nem áll szándékomban elmélyedni a cgány gondolkodásban. Jogász vagyok, nem antropológus vagy szociológus. :)

És nem vagyok az a képmutató fajta sem, aki mindig fontosnak tartja megjegyezni, hogy "vannak cgány barátaim". (Ne érts félre, persze nem rád gondolok, biztos ismered te is azt a fajta embert, aki mindig ezt mondogatja.) Nekem nincsenek, de amúgy miért is lennének? Nem keresem a társaságukat, õk sem az enyémet. Nem hiszem, hogy egetverõ élményekrõl maradok le emiatt. Ja, egy félig cgány származású nõvel mondjuk jóban vagyok, napi szinten beszélgetünk. Anno nem is tudtam, hogy félig cgány származású, fehér a bõre, diplomás, és az egész család integrálódott.

Szóval csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy mit értesz az alatt, hogy "jobban tisztelik az életet, mint a magyarok"? Emellett az életellenes bûncselekményeik ezzel azért ellentmondásban vannak, ezért kérdeztem rögtön, hogy a cgány életet tisztelik ennyire, vagy a magyart? A válaszod alapján a cgány életet. Az meg prepper szempontból irreleváns.

Arra továbbra is kíváncsi lennék, hogy milyen kimutatásból vagy tapasztalatból írtad, hogy mennyivel több magyar ül elõre kitervelt emberölésért. Meg nyilván nem a létszámot kell nézni, hanem a létszámarányt. Cgány népesség hány százaléka ül és miért, magyar népesség hány százaléka ül és miért? Azt is nézd, hogy a szerényebb értelmi képességû emberek nyilván ritkábban követnek el elõre kitervelt emberölést.

A téma szakértõje, Póczik Szilveszter vizsgálta az elítélteket, 2003-ban közölt errõl tanulmányt a Magyar Tudományban. A cgányokra a "primitív és erõszakos" (szó szerinti idézet) vagyon elleni bûncselekmények voltak a jellemzõek, a "kifinomultabb" bûncselekmények alig. Szóval azzal nem vagyunk elõrébb, ha az elõre kitervelt emberölések arányát nézed. De egy SHTF-ben a primitív és erõszakos vagyon elleni bûncselekmények kategóriája szerintem magáért beszél. A többszörösen büntetettek aránya pedig több mint kétszeres volt közöttük, mint a magyarok között, szóval ezen sem ártana elgondolkodni.

Az összbûnözés létszámarányosan öt-hatszoros a körükben, szóval kár is ragoznunk a témát. Persze az nyilván jó, ha te éppen tisztességeseket ismersz. Viszont a számok ismeretében mindenkit óva intenék attól, hogy a tapasztalatodból általános következtetéseket vonjon le.

Alpha
08-21-2021, 04:30 AM
Ha ez valami verseny, akkor megspórolom és rögtön átadom neked az érmet. :) Van elfoglaltságom elég, nem áll szándékomban elmélyedni a cgány gondolkodásban. Jogász vagyok, nem antropológus vagy szociológus. :)

És nem vagyok az a képmutató fajta sem, aki mindig fontosnak tartja megjegyezni, hogy "vannak cgány barátaim". (Ne érts félre, persze nem rád gondolok, biztos ismered te is azt a fajta embert, aki mindig ezt mondogatja.) Nekem nincsenek, de amúgy miért is lennének? Nem keresem a társaságukat, õk sem az enyémet. Nem hiszem, hogy egetverõ élményekrõl maradok le emiatt. Ja, egy félig cgány származású nõvel mondjuk jóban vagyok, napi szinten beszélgetünk. Anno nem is tudtam, hogy félig cgány származású, fehér a bõre, diplomás, és az egész család integrálódott.

Szóval csak kíváncsiságból kérdeztem, hogy mit értesz az alatt, hogy "jobban tisztelik az életet, mint a magyarok"? Emellett az életellenes bûncselekményeik ezzel azért ellentmondásban vannak, ezért kérdeztem rögtön, hogy a cgány életet tisztelik ennyire, vagy a magyart? A válaszod alapján a cgány életet. Az meg prepper szempontból irreleváns.

Arra továbbra is kíváncsi lennék, hogy milyen kimutatásból vagy tapasztalatból írtad, hogy mennyivel több magyar ül elõre kitervelt emberölésért. Meg nyilván nem a létszámot kell nézni, hanem a létszámarányt. Cgány népesség hány százaléka ül és miért, magyar népesség hány százaléka ül és miért? Azt is nézd, hogy a szerényebb értelmi képességû emberek nyilván ritkábban követnek el elõre kitervelt emberölést.

A téma szakértõje, Póczik Szilveszter vizsgálta az elítélteket, 2003-ban közölt errõl tanulmányt a Magyar Tudományban. A cgányokra a "primitív és erõszakos" (szó szerinti idézet) vagyon elleni bûncselekmények voltak a jellemzõek, a "kifinomultabb" bûncselekmények alig. Szóval azzal nem vagyunk elõrébb, ha az elõre kitervelt emberölések arányát nézed. De egy SHTF-ben a primitív és erõszakos vagyon elleni bûncselekmények kategóriája szerintem magáért beszél. A többszörösen büntetettek aránya pedig több mint kétszeres volt közöttük, mint a magyarok között, szóval ezen sem ártana elgondolkodni.

Az összbûnözés létszámarányosan öt-hatszoros a körükben, szóval kár is ragoznunk a témát. Persze az nyilván jó, ha te éppen tisztességeseket ismersz. Viszont a számok ismeretében mindenkit óva intenék attól, hogy a tapasztalatodból általános következtetéseket vonjon le.

Ez természetesen nem verseny. Leírtam a véleményem és érveltem. De ennyivel én le is zárom, mert a hozzászólásaim gyakoriságából is látható, hogy nem igazán van igényem és energiám erre. Fõleg, hogy a hozzászólás köszönõ viszonyban sincs, sem a fórum, sem a topic témájával.
És nem vagyok az a okvetetlenkedõ fajta sem, aki mindig elméleti tudásra és google keresgélésekre hivatkozik. (Ne érts félre, persze nem rád gondolok, biztos ismered te is azt a fajta embert.)

P. Dude
08-21-2021, 07:44 AM
Ez természetesen nem verseny. Leírtam a véleményem és érveltem. De ennyivel én le is zárom, mert a hozzászólásaim gyakoriságából is látható, hogy nem igazán van igényem és energiám erre. Fõleg, hogy a hozzászólás köszönõ viszonyban sincs, sem a fórum, sem a topic témájával.
És nem vagyok az a okvetetlenkedõ fajta sem, aki mindig elméleti tudásra és google keresgélésekre hivatkozik. (Ne érts félre, persze nem rád gondolok, biztos ismered te is azt a fajta embert.)

Hiába személyeskedsz, nyitott kapukat döngetsz vele, mert én valóban nem rád gondoltam a képmutatásos dologgal, hanem egy bizonyos fajta, önmagát liberálisnak hirdetõ emberre.

Amirõl van gyakorlati tudásom, arról gyakorlati dolgokat is szoktam írni. Mint mondtam, nem érzem szükségét, hogy a cgány gondolkodást/közeget/szokásokat közelebbrõl megismerjem. Szóval ebben tényleg nyugodtan hivatkozhatsz a gyakorlati tudás hiányára, készséggel elismerem. :)

A téma annyiban passzol a topikhoz, hogy már a mostani elsõ, tanácskérõ hozzászólásban volt utalás a "háborús övezetekre". Lehet, hogy ebben nem értünk egyet, de én úgy gondolom, hogy 2021-ben már nagyon kezd nem mindegy lenni, hogy valaki az ország melyik részére költözik. És nem csak a közbiztonságra utalok ezzel, hanem sok más, a magyar-cgány demográfiai helyzettel összefüggõ tendenciára is. Magához a fórumhoz pedig teljesen passzol a téma, mert jelen állás szerint 100 év múlva rég nem lesz olyan, hogy Magyarország. Persze az ország már sokkal elõbb élhetetlenné válhat.

Te írtad, hogy "a cgányok jobban tisztelik az életet, mint a magyarok". Én csak megkérdeztem, hogy mibõl gondolod ezt, és a magyarok életét is jobban tisztelik-e. Mivel a válaszod szerint a saját életük, és általánosságban a cgány élet tiszteletérõl van szó, szerintem akkor ez a hozzáállásuk nekünk irreleváns prepper szempontból.

Azt is te írtad, hogy "Börtönben raboskodó elítéltek több, mint 2/3-a cigány, de az elõre megfontolt gyilkosságok 3/4 részét magyarok követik el." Ezek konkrét arányok, ezért kérdeztem a forrást. Én adtam forrást, Póczikot. Õ reprezentatív felmérést végzett az akkori kb. 15 ezer elítéltbõl egy 1500 fõs mintán. Még egyszer: Primitív és erõszakos vagyon elleni bûncselekményekért ülnek, és nagyon jellemzõ rájuk a bûnismétlés. A bûnözési arány pedig létszámarányosan 5-6-szoros a körükben. Ez van. Nem olyan bonyolult dolog belátni, hogy krízis esetén mi történne. Érdekes módon 2004-ben sem a szlovákok fosztogattak, hanem a szlovákiai cgányok (https://hu.wikipedia.org/wiki/Szlov%C3%A1kiai_%C3%A9hs%C3%A9gl%C3%A1zad%C3%A1s). De gondolom, hogy ez is csak véletlen egybeesés volt.

Eddig kétszer kérdeztem, hogy honnan származik a 3/4-edes dolog. Mivel nem kaptam választ, akkor én is lezárom a témát.

TMIB
10-27-2022, 01:11 AM
Ha felújítás, akkor ezt érdemes meghallgatni:

Felújítás vagy építkezés? Csalók és kóklerek

https://www.youtube.com/watch?v=0PQiXR0lwkM

TMIB
02-27-2023, 07:49 AM
Egy újabb srác aki rácáfol az öregek fiatalokat lenéző szövegeire.

Fogta magát és épített egy miniházat, majd a Youtube videóval nem hogy behozta a 15.000 dolláros költséget, de a videó folytatásával még keresett 6.000 dollár-t is mellé. :tapsol:

https://www.youtube.com/watch?v=BIZorMuD0vE

https://www.youtube.com/watch?v=9dsAT0KnSfk

+ a videója leírásában lévő amazonos linkeken is kereshetett egy jókora összeget. :)