View Full Version : Tulelo blogja
Oldalak :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
Alpha
09-26-2017, 11:00 PM
Ahelyett hogy kint lennék az udvaron, mivel videót terveztem, itt ülök bent és próbálom kitalálni hogy melyik két drót az, amelyiket a mosógép a tetõlezárásra használja. (Komolyan, honnan tudjam azt? Van benne vagy 30 drót.) Azt a kettõt el kell vágni, le kell hántani és össze kell kötni, meg rájuk rakni egy fémkupakot. A fémkupak megvan, de hogy melyik két drótról van szó, azt nem tudom. :-(
Nem csináltam még ilyet, de gondolom, hogy ott kell keresni, ahol a fedél zárja is van. A mosógép fedele egy biztonsági reteszként üzemel. Ha le van zárva, akkor indul csak el. A zárást valami érzékeli. A Mi mosógépünk esetében szerintem a zárszerkezetben van az érzékelõ. Én ott kezdeném el keresni.
Elvileg a miénkkel is az a gond, hogy nem zár a teteje. A régi típusoknál könnyû a javítás, van róla videó, 2 vastag drót, lecsupaszítani õket, összekötni és kész. Az új fajtához nem csak hogy nehéz hozzáférni, de sok helyen azt írják hogy az újaknál új csinálta meg a gyár hogy ne lehessen a dróttal megoldani a dolgot.
Találtam drótokat, de az 3 drót, piros, fehér, kék. De mivel újfajta a gép, így teljesen felesleges szórakozni a drótokkal, mert cserés lenne az egész zárszerkezet.
De persze az asszony 100%-ra mondott mindent, hogy tudja hogy hogy kell és hogy vegyek kupakokat a drótok végére, mert az kell. De persze csak 1 videót nézett meg, egy régi mosógépfajtáról. Megint kiderült hogy ha valamit én kutatok ki, akkor az nem lesz megcsinálva, meg elpocsékolódik a pénz. Jól felidegesített ez a helyzet.
:duhos:
Leszedtük a mosógép borítását, hogy megnézzük a drótokat. Láttuk hogy melyik vezetett a zárhoz, de nem nyúltunk hozzá. Csak visszacsavaroztunk mindent és kész. Találtunk egy videót, egy öregember megmutatta benne hogy hogy kell lefuttatni egy tesztprogramot rajta. (K-va bonyolult kombináció, ami persze nem volt benne a használati utasításban. De természetesen a kábelekrõl se volt benne semmi.) Szóval azt lefuttatta az asszony, a mosógép végigcsinálta. Úgy tûnt minden rendben volt. Aztán mosás, elkezdte rendesen, de aztán megállt, és fura hangokat adott ki, nem mosott, semmi nem világított. Az asszony bement a szobába, én is az enyémbe. Viszont mikor megint kimentem, akkor mosott a gép, igaz kicsit gyanús hanggal, de csinálta. A végén leengedte a vizet, de a centrifugázást kihagyta, valamiért azt már nem volt kedve megcsinálni. Ennek semmi értelme. Miért nem mosott a múltkor? Most miért mosott? Miért állt le közben? Eddig olyat se csinált? Aztán miért kezdett el újra mosni? És miért nem centrifugázott a végén? A tetején a zárat néha zárja, néha nem, de mintha az is véletlenszerû lenne. :confused:
Beköltözés után 1 hónappal vettük. 2 hónapja lett gondja. Tehát megvettük, aztán 1 év garancia, majd az után néhány héttel bemondta az unalmast. Olyan ez mint az elektromos fõzõ-rezsó amit vettünk, annál is letelt az 1 év, egyetlen nap, aztán a két fõzõlapból az egyik nem mûködött tovább.
Este elmentem járni egyet, mert az idegtõl kiszellõztettem volna a fejem. Hallottam kiabálást a hátam mögött, azt hittem az asszony, de nem õ volt az. Egy kocsiból kiabált nekem egy nõ, nagyon mérgesen, valószínûleg azért hogy ne gyalogoljak az út mellet? (Szerintem ezt kiabálta, mert más oka nem lett volna.) De miért ne sétálhatnék a saját házam elõtti földúton? Akár sötétedéskor is, vagy akár koromfekete sötétben. A múltkor is rámdudált valami félkegyelmû, holott mondhatni majdnem az árokban gyalogoltam, tehát csak akkor tudott volna elütni ha belehajt az árokba. :nemnem:
Zacskóbicska
09-27-2017, 10:22 AM
A mosógépbe beépített amortizációval sajnos nem igazán tudsz mit kezdeni. Dobd ki és vegyél egy újat, vagy pedig üzemeltesd így tovább és mindig húzd ki a konnektorból, ha ki akarod nyitni.
Én is próbálkoztam anno. eredetileg 2 év garancia volt rá. Két héttel járt le a garancia és ledobálta az ékszíjat. Vettem rá 8000 Ft-ért egy új ékszíj tárcsát, mert láttam, hogy a régi alumínium eldeformálódott. Sajnos olyan szerszám nincs a háztartásban, amivel le tudtam volna szerelni az ékszíjtárcsa anyáját (kúpos). Csináltattam rá egy célszerszámot 7000 Ft.-ért. Kicseréltem a tárcsát. Egy hét múlva bedöglött a programkapcsoló. Kerestem a neten egy újat. 35 000 Ft, garancia nincs rá. Elolvastam fórumokon a véleményeket, lehangolóak voltak ezzel. Kidobtam az egészet a fenébe és vettem egy új mosógépet (másik márkát). Ez már megvan vagy 3 éve, lassan várható, hogy ez is rákos lesz.
fater.lajos
09-28-2017, 12:14 PM
Azért vannak elrontott gépek is. A B..s mosógépünk 13 éves. Az idén szénkefét cserélt benne egy szerelõ 10.000Ft-ért. Na, ilyet kívánok nektek!
Kimentem volna szemetet égetni, de valahogy nem akart semmi meggyulladni. Közben a szomszédok lõttek mint az õrültek, úgyhogy megjött hozzá a kedvem és kihoztam én is a 870-est. :) Videó hamarosan.
Korhadt fát vágtam kint. Van egy amin gondolkodom, de nem tudom mit csináljak vele. Eldõlt, a gyökere kifordult a földbõl. Talán 30%-ban még a földben van, a fa még él, de szerintem már csak szenved és idõ kérdése hogy kiszáradjon. A mellette lévõ ami vele együtt borult az teljesen kiszáradt. Mintha egyre inkább közeledne a földhöz, tavaly még nem volt ennyire kidõlve. Szerintem kivágom, mert úgyse élne már sokáig. Csak mindig nagy dilemma, mert élõ fát nagyon nem akarnék kivágni, csak ebben az esetben talán mégis kellene.
Unicornis
10-02-2017, 10:19 PM
Furcsa nálatok azaz erdõ. Az olyan mocsaras, zsombékos homokos talaj,nem?
Igen, homok, agyag és trutyi-mocsár.
Unicornis
10-03-2017, 08:09 PM
Akkor nem csoda hogy olyan nyeszlettek azok a fák!
Eléggé tápanyaghiányos lehet ott a talaj. Nálunk is hasonló némileg. Homokos nedves, magasan van a talajvíz, de viszont minden tápanyag lefolyik róla.:hogymi:
Trágyáznom is kellett sokat. Simbivit viszont nagyon bevált nálam, szinte csodát tett.
Ha esetleg valami gyümölcsfát akarsz majd ültetni, biztos hogy komoly talaj elõkészítés kell neki.
De hát ez van ezt kell szeretni! Nemde?:)
A kiskertet az asszonyra bíztam, remélem jövõre intézni fogja. Jó sok zsáknyi virágföld lett véve, szóval azzal nem lehet gond.
BragBOL
10-04-2017, 05:24 AM
A szilva, dió bírja a vizet, a kajszit meg se próbáld szerintem :D
hacsak nem bánod a favágást, meg se próbálj alá veteményest :D
Akáccal lehetne a talajt szárítani? De azt se ajánlanám, csak annak aki szereti a favágást XD
Nemtudom ajánlottam-e már veteményesnek az emelt ágyást, bár az macerás, vagy ha van pénzed feltölteni virágfölddel vagy komposzttal.
fater.lajos
10-04-2017, 10:29 AM
Akáccal nem lehet talajt szárítani. De lehet mindenféle fûzzel.
Zacskóbicska
10-06-2017, 06:23 AM
Én azeket a kidõlni készülõ fákat beoltanám laska, vagy ördögszekér gombával.
Az asszony 2 hetes vakációra ment én meg itthon maradtam egyedül. Muszáj lesz kibírni valahogy. :hogymi:
Ma megérkezett a 2 hosszabbító amit rendeltem. Úgyhogy elõvettem a fûkaszát és levágtam a másfél méteres dzsumbujt hová a múltkori 15 méteres hosszabbító nem ért el. Mindjárt jobban néz ki a hátsó udvar.
Rozsomák
10-14-2017, 12:12 PM
https://www.youtube.com/watch?v=1RAWKl3y4to :D A hosszabbítóról jutott eszembe ez a videó.
Nem rossz. :cool: Bár az elsõ fárasztóbbnak tûnik, meg a kaszaélezés egy külön fogalom, kalapálni kell, fenni kell. A damil meg ha elszakad, akkor 1 perc alatt átállítható, vagy kicserélhetõ. Ha meg fák vannak, árkok, akkor megintcsak a fûkasza lehet a nyerõbb, mert könnyebb kezelni.
Ami miatt én mérges vagyok, hogy a fûkasza amikor vettem $39.99-volt, aztán most $29.99 a Walmartban. :hogymi: De ez így szokott lenni.
Az asszony mondta a múltkor hogy vegyek egy ágyhuzat garnitúrát. 2 párna, 2 lepedõ. Ok, most rendeltem egyet. Erre mit ír most az asszony? Hogy vett huzatgarnitúrát. MIÉRT? Mondta hogy én vegyek, akkor õ miért vett? Ráadásul nem olyat amilyet megbeszéltünk elõtte. Semmi értelme. Én meg itt vagyok azzal amit én vettem meg, mert mondta hogy én vegyek egyet.
https://i.imgur.com/ULcOwgg.gif
aksurv
10-15-2017, 06:26 PM
Az asszony mondta a múltkor hogy vegyek egy ágyhuzat garnitúrát. 2 párna, 2 lepedõ. Ok, most rendeltem egyet. Erre mit ír most az asszony? Hogy vett huzatgarnitúrát. MIÉRT? Mondta hogy én vegyek, akkor õ miért vett? Ráadásul nem olyat amilyet megbeszéltünk elõtte. Semmi értelme. Én meg itt vagyok azzal amit én vettem meg, mert mondta hogy én vegyek egyet.
https://i.imgur.com/ULcOwgg.gif
Nem mindegy hany van? Gyurjetek osze.
Gyûrnénk, de az asszony még 2 hétig nem lesz itthon. :(
Csomagot kaptam a családtól, most elõször. 8 nagy tubus Pirosarany, néhány könyv, Vadász csoki, meg ilyenek. :tapsol:
Unicornis
10-16-2017, 11:11 PM
A Mák nem hiányzik?
Abból lenne igazán botrány, ha küldenének neked pár zacskóval belõle! :D
st.jimmy
10-17-2017, 08:40 PM
Gyûrnénk, de az asszony még 2 hétig nem lesz itthon. :(
Csomagot kaptam a családtól, most elõször. 8 nagy tubus Pirosarany, néhány könyv, Vadász csoki, meg ilyenek. :tapsol:
Mi az hogy most elõször? 1000 éve ott vagy? hogyhogy most kaptál, ha eddig nem?
Nem tudom, eddig nem küldött a család. Baráttól kaptam egyszer egy kis pakkot, de a rokonság valahogy eddig nem küldött soha. Mivel anyám férje meghalt, gondolom most azért jutott eszébe hogy küld egy csomagot.
Itt a jó idõ én meg lebetegszem. Úgy megfájdult a nyakam hogy nem tudok ülni se. Meg volt egy üzleti izé, vitatkoznom kellett egy ismeretlennel, meg bemenni a városba a postára, az se segített, szétizzadtam a pulóverem, úgyhogy most már a hátam meg a gerincem is fáj. :huuu: Pedig új videók és fényképek készítését terveztem délutánra, de így nem lesz belõle semmi.
WestBam
10-18-2017, 07:22 PM
Jobbulást!
Köszönöm, egy fokkal jobban vagyok.
Jó sok probléma volt tegnap, dolgoztam egész éjjel, de voltak munka problémák. Elveszett borítékok, az egyik végül megkerült, a másik meg vissza lett hozzám küldve. Erre a címzett engem szidott végig, meg az asszonyt hívogatta telefonon a visszaküldött boríték miatt. Kiakasztott mindkettõnket. Ráadásul be kellett mennem a postára is, intézkedni. Fájós nyakkal és háttal, hidegben, de leizzadva, vagy 16 km-t. Közben jött a UPS, csomagot hozott. Még jó hogy nem lopta el senki. Aztán hazaértem, rögtön jött a postás is, hozott adóhatóságtól levelet. Már tisztára idegben voltam, mert biztosra vettem hogy megint valami szívatás, de kellemesen csalódtam. Jó hír volt benne. Aztán meg már úgy fájt a hátam hogy eltûntem aludni, ha már úgyse aludtam egész éjjel, meg még fél napig. Közben átutalásokkal probléma, a postafiókom zárja se mûködik, úgyhogy azzal is sokat kellett tökölnöm, de annyit hogy a végén a posta-alkalmazott se tudta kinyitni és a másik oldalról kellett kiszednie a beérkezett leveleket. Minden alkalommal ha odamegyek, akkor nekik kell szólnom. Visszasírom a másik helyet, ott kulcsos volt, nem kombináció-záras vagy hogy hívják azt.
És akkor ez csak 1 nap volt. :huuu:
Ezt a szopást. Hát nem kidurrantak a tojásaim? Betettem két fõtt tojást a mikróba, 1 percre. Letelt, sípolt, aztán nagy durranás. A tojások meg szétkenõdtek a mikróban. :duhos: Az fõleg jó, hogy ez volt az utolsó kettõ, mert tegnap nem vettem többet.
Megyek ki az elõbb elemlámpával, viszem ki a borítékokat a postaládába, vak sötétben, jön egy kocsi. Megyek elõre, egyre inkább lelassít. Mondom mi ez, tán rendõr? De teherautó, akkor nem rendõr, de akkor mit lassít? Aztán köszönget ki a szomszéd, meg kérdi hogy mit csinálok. Mondom csak kihozom a borítékokat. Mondja hogy "ilyen korán"? Mondom mindig ilyenkor szoktam. Mondja hogy jó, csak látta a fényt és gondolta megnézi hogy mi van.
A frászt hozta rám :haha:
Néhány napig elég jó idõ volt, meg holnap is az lesz még, úgyhogy belevetettem magam a videókészítésbe, 12 videó nyersanyaga készült el 3 nap alatt. :) Még jó lenne legalább ennyit összehozni, mielõtt beáll a tél, aztán lenne videó minden hétvégére, egészen áprilisig.
- Hány prepper kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- ?
- Csak egy, de közbejöhetnek technikai problémák.
https://i.imgur.com/bKr6NQB.jpg
Kicsavartam, de csak a körte jött, a többi a foglalatban maradt. Mázli hogy nem volt beleszorulva, így keskeny fogóval ki tudtam belõle operálni.
Elõtte persze az egész házban lekapcsoltam az áramot. :)
Most szólt az asszony, hogy lehet vesz ponyvát. Azt írta hogy 99 cent egy 120cm x 150. Szóval ha venne egy kicsit nagyobbat, akkor azt rá lehetne tenni arra a tákolmányra amit összehoztam a ház mögé a virágföldes zsákoknak.
Meg azt is írta hogy még vagy 2 hétig nem jön haza, mert addig nem lesz kocsi. Ez viszont elég szomorú, mert itt leszek egyedül és ez így majdnem 1 hónap lesz. :( Gondolom dolgozom, meg a ház körüli munkákat is csinálom, takarítgatok, pakolászok, dolgozom a videókon is, elfoglalom magam mert muszáj lesz.
WestBam
10-22-2017, 09:29 PM
Néha kell egy kis magány, mi több, igen jót is tud tenni az ilyen idõszak. Rendezd a soraid, akkor és azt csinálod amikor és amihez kedved van, nem szólnak bele. Hosszú távon nem jó, de pár hétig simán viselhetõ ez is. :thumbup
Az elsõ hét után nekem már minden bajom van. Persze nem tudok mit tenni, ha nincs kocsi, nem jön, úgyhogy várni kell amíg lesz.
Tényleg vannak így hasznos napok, ma olyat csináltam amit már rég akartam. (Videó és lett belõle, majd valamikor összerakom és megosztom.) :)
Néha kell egy kis magány, mi több, igen jót is tud tenni az ilyen idõszak.
Egy valamit tényleg bizonyít az ahogy most vagyok, hogy marhára hiányzik. :( Most is csak arra gondoltam mielõtt ment, hogy "majd elleszek én egyedül, nem nagy ügy", de az elsõ hét után már nem voltam jól, most hogy meg már több mint két hét letelt és tudom hogy még várnom kell majdnem egy hetet, nagyon nem vagyok jól. De Skype-on visszafogom magam és nem panaszkodok neki, mert szeretném ha jól érezné magát, mert ha hazajön akkor utána vagy 7-8 hónapig megint nem megy látogatóba. Ezt az 5 és fél napot még valahogy csak kibírom. Takarítok majd a házban, egyszer bemegyek a városba is, még készítek pár videót télire, aztán elõbb-utóbb csak hazaér õ is. :(
Tönkrement a régebbi székem, kaptam helyébe egy másikat. :)
Ma érkezett, pár perce raktam össze.
https://i.imgur.com/b5zBNhg.jpg
Új videó.
Nyílt viselés, út és árok takarítás, szemétszedés
https://www.youtube.com/watch?v=dAPFTXQFnyI
Valami idióta megint kidobta a szemetét. Zabált a Mekiben, aztán fogta a zacskót és kivágta a kocsiablakon. A papírzacskó persze tele volt szívószálakkal, mûanyagpoharakkal, azoknak a mûanyag fedelével, sok papírszalvéta is volt, azt is szétvitte a szél. Úgyhogy mehettem megint végig az úton hogy szemetet szedjek, persze most kamera nélkül. Ráadásul ahogy mentem, észrevettem hogy egy rakás mûanyagflakon van az árokban, de az árok tele van vízzel, úgyhogy azt majd máskor szedem össze.
Ja és köszi Youtube. Azt a pár fillért se engedi hogy összeszedjem amit 100 nézõ hoz.
https://i.imgur.com/gsrK7Xc.jpg
Nem igazán voltam Internet közelben, hazajött az asszony úgyhogy már nem vagyok egyedül, hozott mindenfélét, télire takarókat, 14 kiló capuccino-t, konyhai felszerelést, gyertyákat, zoknikat, sok üveg bort (ingyen adták, akié volt annak már nem kellett), aztán nagybevásárlást is csaptunk, vettünk sok konzervet és egyéb ételeket, télire készlethalmozás, macskáknak ezt azt, még takarót, bolyhosat, ha már fûtés nem igazán lesz idén se. A lényeg hogy nem igazán voltam Internet közelben. :)
Most viszont egy videón dolgozom.
Sergeant
11-01-2017, 03:39 PM
Miért nem lesz fûtésetek?
Nem szokott lenni. Tavaly se volt, meg elõtte vagy 4 évig nem volt. Meg volt még Magyarországon is 1 évünk amikor nem igazán volt fûtésünk. Egyszerûen csak nincs rá keret, de van 2 hõsugárzó, azzal majd kihúzzuk a telet ahogy szoktuk.
Sergeant
11-02-2017, 06:01 AM
Van erdõd is, nem? Akkor fa van. Egy kályhát beállítani nem nagy dolog. Többször építettem is téglából tûzhelyet régen.
Vagy annyira enyhék a telek arrafelé?
Nem okoskodni akarok, de a fûtés kérdése nálunk eléggé sarkalatos pont. Részint a családom egészsége miatt, részben a ház állagának megõrzése miatt.
Ismertem olyan embert, aki Budán a Várban egy mûemlék épületben élt 60 évet, ahol nem volt kémény. Soha nem fûtöttek, olyan izületes volt, hogy visított, ha a székbõl fel kellett állnia.
Másrészt ha nincs áram, akkor nincs fûtésetek. Valami alternatíva kellene.
Alapelvem, hogy mindig legyen B-terv.
Meg C és D is. :D
Fa van, csak vegyes tüzelésû kazán nincs. Terv volt arra hogy beszerzek egyet, de abban sem vagyok biztos hogy ebbe a papírfal alapú házba be lehet építtetni. Északon vagyunk, kemények a telek. (Igaz a tavalyi nem volt annyira durva.)
Egyelõre agyalok, de majd kitalálok valamit. Ha úgy keresnék mint régen, akkor nem lenne semmi ilyen probléma, de a minimálbér felébõl ketten, az úgy már keményebb dió. Ez a tél eltelik majd, aztán esetleg hátha eszembe jut majd valami.
WestBam
11-02-2017, 10:43 AM
Gipsy stove. Bárhol tudod használni, legalább nap közben fûthetnél errõl.
A papírfal alapú ház alatt mit kell érteni ? Hány fok van ott átlagban télen ? Hidegebb mint Magyarországon ? Milyen megoldásokat alkalmaztok a hideg ellen ? Az árammal fûtés a legdrágább és leg energiapocsékolób ... Siesta gázpalackos kájha ? Én a tavaji tél felét siesta kájhával húztam ki , de a páralecsapódásra ügyelni kell . Egy hozzád közeli várost megadhatnál , ránéznék az idõjárásjelentésre idõnként .
st.jimmy
11-02-2017, 04:48 PM
Ha ott a sok ingyen gally biztos kihasználnám, egy rakás egyszerû kályhamegoldás van közel nulla forintból, amiben el lehet fûteni. Amíg száraz addig kellene gyûjteni az erdõbõl egy nagy halmot a ház közelébe, nem akkor amikor leesik a hó.
Egy kicsit meglepõ, igaz a kérdések között nem igazán volt utalás illegális bevándorlásra és egy kérdése sem volt lõfegyvertartásról, önvédelemrõl. Ha lett volna, akkor valószínûleg 2-3 kockányit jobbra tolódott volna a pont. :)
https://i.imgur.com/C50f46Q.jpg
A papírfal alapú ház alatt mit kell érteni ? Hány fok van ott átlagban télen ? Hidegebb mint Magyarországon ? Milyen megoldásokat alkalmaztok a hideg ellen ? Az árammal fûtés a legdrágább és leg energiapocsékolób ... Siesta gázpalackos kájha ? Én a tavaji tél felét siesta kájhával húztam ki , de a páralecsapódásra ügyelni kell .
A fal belül ilyen préselt fa, de olyan mintha papírból lenne (kis túlzással). Farostlemez? Kívülrõl szintén préselt fa, csak vastagabb, az másfajta. A kettõ között pedig van ilyen bélés féle, szerintem üveggyapothoz hasonló dolog. Télen a házban a nappaliban 0 fok volt a leghidegebb idõkben. Hideg ellen van hõsugárzó (tervek vannak a kiváltására, de ezen a télen még nem hiszem hogy összejön). Az áramszámla alacsonyabb lesz mint tavaly, mert tavaly havi 40 dollárt (12ezer forintot) elvitt a rossz kút-szivattyú. Amióta kicseréltük, azóta annyival kevesebb a villanyszámlánk.
A vízrendszered nem fagyott szét ? :hogymi:
Hát , a 0 fok az durva , 8 fok alá nem mennék le .... 3 hálózsákban alszotok ? Durva , jól bírjátok .
Ha megy a hõsugárzó akkor nem 0, hanem 15 körüli. A kút nem fagy be. A tél nem volt most olyan durva, megy egyelõre most is nagyon laza a hõmérséklet. A 4-5 évvel ezelõtti telek voltak kemények, -28 fokok repkedtek, nappal -17 meg ilyenek. (Fûtésünk már akkor se volt.) A tavalyi télen csak röhögni lehetett a -8 fokos nappali hidegen. Bent meg ugye 0, ami hõsugárzóval feltornászható. :) Új adó is lesz, úgyhogy bukunk egy zsák pénzt. Annyit, amennyibõl több télen simán fûthettünk volna. De politikusok úgy döntöttek hogy inkább elveszik a pénzem, szóval ennyi. Marad a hõsugárzó, egyelõre.
Tényleg, ma kellemesen keltem. Állati hangos motorzúgásra ébredtem, mintha a ház elõtt a füvön hajtott volna valaki egy ATV-vel, aztán a ház háta mögül hallottam, kiugrottam az ágyból hogy mi a franc folyik, félálomban azt se tudtam mi van, azt hittem már valami õrült szórakozik.
Aztán kiderült hogy az asszony rákötötte a nagy hangfalat a számítógépére és jól feltekerte a Supernatural autós jelenetét.
Végül is csak egy fél szívrohamba került. :duhos:
De rossz napom van... Lehet hunyok egyet, addig se agyalok a felmerülõ problémákon. :hogymi:
Próbálom beállítani a Youtube-on az élõ adást. Használta már valaki? Valamilyen encoder-t emleget a beállításoknál.
Mindegy, megoldottam. Úgy tûnik hogy mûködik, legalábbis a teszt szerint sikerült.
120 MB-os programot kell hozzá letölteni, azon belül állítgatni mindenfélét, kód Youtuberól, belépés Google-ba, mindenféle beállítások, regisztrációk és egyéb dolgok. De végül is sikerült anélkül hogy nagyon beleástam volna magam, szóval nem lehetetlen még annak se aki még sose csinált ilyet. Legalább ma is tanultam valamit. :)
Van egy videó-sorozat ötletem, talán elkészítem. Komolyabb munka lesz mint a szokásos, viszont gondolom hogy több vélemény lesz róla mint a többi videómról. Meglátjuk. :)
A videó az önvédelmi történetes topicban van.
Tegnap megállt egy teherautó a ház elõtt, úgy tûnik hogy eltévedtek. Beálltak a házhoz, aztán tolatással kiálltak, úgy fordultak meg. Ami oké, de kifelé menet csak nagyon kicsivel nem taposták szét a biztonsági kamerámat. :huuu:
Még nem durva a nappali és a hálószoba, de azért már kezd hideg lenni. 6 fok.
Az szép . Hálózsákban alszotok ?
Nem, csak bolyhos takaró alatt. :)
Nem, csak bolyhos takaró alatt. :)
Jól bírjátok .
Nem az elsõ ilyen tél. 5.? 6.? Nem emlékszem melyik volt az elsõ év.
Rendeltem egy létrát 6 héttel ezelõtt a Walmart-ból. Az elsõt feladták 2 nappal késõbb kellett volna megkapnom. Eltelt 2 nap, 1 hét, 2 hét, aztán rájuk írtam hogy mi van már. Erre írták hogy csak késik, de a vételárból visszautalnak 10%-ot. Oké, én meg vártam tovább. Még 1 hét eltelt. Írtam nekik hogy még mindig sehol. Mondták hogy oké, akkor küldenek helyette egy másikat. A másikat feladták, megint 2 nap eltelik, meg 1 hét, meg 2 hét. Írhattam nekik megint hogy gáz van, mert ez sincs sehol. Megint tárgyalnom kellett velük napokon át leveleztünk, vissza akarták utalni a pénzt, de mondtam nekik hogy mit csináljak a pénzzel, azt nem rakhatom le a földre hogy azon másszak fel a tetõre. Aztán végül csak mondták hogy küldenek egy 3.-at. Na, ez végre ideért ma. És kiderült hogy miért veszett el a másik kettõ. Mert nem tették dobozba, nem csomagolták be, se semmi. Csak rádobtak egy öntapadós papírt a címmel és kész. Normálisak ezek? Persze hogy elveszik ha nincs dobozban és lejön róla a papír a címmel együtt.
:duhos:
Megjött a fél éves ingatlan-adó. Már majdnem 700 dollár. :(
Alpha
12-01-2017, 11:10 PM
Ingyen laksz a földeden. Nem?
Itthon az b..sz fel, hogy az oviba kötelezõ járni, de mi vesszük a wc papírt, karácsonyfát, játékokat, szalvétát, zsepit, stb-t
Havi pénzt fizetünk és ezmég csak az ovoda.
Mi lessz iskolába?
Sok dolgot tudnék mondani, amit külömbözõ nevekkel illetnek, de adó terhet rónak ránk...
Dehogy lakok ingyen. Fizetem az ingatlanadót, ami így már nagyjából 1300-1400 dollár / év. Ebbõl nagyjából 150-200 dollár lenne az amiért kapok is valami szolgáltatást, a többi csak lehúzás. Például a fele kb. az iskolapénz. A könyvtár is 3 napi munkabérembe kerül, holott azt se tudom hol a könyvtár. Aztán ott a mentõkocsi-fizetés. A múltkor mikor kellett volna, nem tudtuk õket kihívni, mert telefonunk se volt rendes. Akkor mire fel fizetek érte? :( Aztán ott van valami öregek otthona vagy micsoda. Oké, de bármelyik öregnek több nyugdíja van mint amennyit én keresek. Akkor miért velem fizettetik ki azt? És ez csak néhány a sok közül. :( És aki itt nem fizet, mert mondjuk nem tud, mert nincs elég pénze, attól az állam elrabolja a házát és elárverezi. Szemét egy rendszer. Mérhetnék az ingatlanadót ahhoz, hogy ki mennyit keres, akkor nem lenne akkora probléma. Így viszont minden fillér elköltését kétszer is meg kell gondolnunk.
Ma éjjel elmaradt a videó. Dolgoztam vagy 2 órát éjjel, és csak annyi idõm maradt hogy felidézzek két esetet és gyorsan leírjam. Holnap az lesz a videó alapja.
Beszélgettem anyámmal, megnézte a videókat erre azt mondja hogy "milyen jól folyékonyan beszélsz bennük". Erre mondtam neki nagyon nem, mert mindegyikben van 15-20 vágás. :haha:
Aztán azt mondta hogy aki megnézi annak nem tetszhet mert biztosan mindenki happy end-et vár. Erre meg az volt a válaszom hogy olyan nincs igazán, mert ez nem film hanem valóság. Esetleg talán az "happy end" hogy amik akkor történtek, olyanok ma már nem történnek velem. Az úgy nem rossz dolog.
Érdekes hogy ami Magyarországon heti dolog volt, beszólás, követés, erõszak, fenyegetés, az itt nem történt meg. Itt ami a legrosszabb volt az az hogy mozgó kocsiból pofáztak/kiabáltak rám. Az se kellemes, ugyanakkor az sehol sincs a többihez képest.
Tegnap az asszony bement a városba. 2 órás az út ilyen idõben, de õ egy órával sötétedés elõtt indult. Világítás és elemlámpa nélkül. Hó és hideg, ezért mondtam is neki hogy ne sok mindent vásároljon, de rengeteg dolgot vett. Ráadásul telefonnal küldött emailt, de észre se vettem, csak 40 perccel utána. Úgyhogy biciklire ültem és elkezdtem a vaksötétben a város felé tekerni, vagy 300 méterre volt már a háztól. Átvettem a szatyrokat és én hoztam hazafelé.
A sok szatyor miatt alig tudta tekerni a biciklit, meg szét is fagyott. Meg hát teljesen vaksötétben biciklizni, nem túl jó. Ha nem lett volna hó az úton, akkor nem lehetett volna látni semmit.
Mindig mondom neki hogy legyen nála lámpa és multitool. Az utóbbi szerintem már nála szokott lenni, de a lámpát mindig itthon hagyja.
st.jimmy
12-20-2017, 11:21 AM
Talán most megtanulta, de az eddigi sztorik alapján még nem teljesen :D
Múltkor is vaksötétben jött haza lámpa nélkül. Legközelebb majd rákérdezek elõtte hogy van-e nála. :)
aksurv
12-21-2017, 11:18 AM
Tegnap az asszony bement a városba. 2 órás az út ilyen idõben, de õ egy órával sötétedés elõtt indult. Világítás és elemlámpa nélkül. Hó és hideg, ezért mondtam is neki hogy ne sok mindent vásároljon, de rengeteg dolgot vett. Ráadásul telefonnal küldött emailt, de észre se vettem, csak 40 perccel utána. Úgyhogy biciklire ültem és elkezdtem a vaksötétben a város felé tekerni, vagy 300 méterre volt már a háztól. Átvettem a szatyrokat és én hoztam hazafelé.
A sok szatyor miatt alig tudta tekerni a biciklit, meg szét is fagyott. Meg hát teljesen vaksötétben biciklizni, nem túl jó. Ha nem lett volna hó az úton, akkor nem lehetett volna látni semmit.
Mindig mondom neki hogy legyen nála lámpa és multitool. Az utóbbi szerintem már nála szokott lenni, de a lámpát mindig itthon hagyja.
Ha van kulcstartoja arra vegyel. Az jo esellyel viszi.
En asszonynak egy olight i3s tettem a kulcstartojara. ez ad eleg fenyt meg bringara is. A bingara meg rendelj egy kinai lampaszettet.
Jön a hideg, jönnek az egerek megint. Tegnap kicsináltak egyet a macskák, reggel találtam meg a hálószobában. Az elõbb megint fogtak egyet a nappaliban.
3. nap, még egy egér. Kicsit sajnálom õket, ez is vérzik meg szenved, de a macska meg játszik vele, karmolja és pofozgatja, nem fojtja meg azonnal.
st.jimmy
12-25-2017, 05:25 PM
ne nézz oda :D
WestBam
12-25-2017, 07:20 PM
Gondolj bele, egy hullával játszana jobb lenne? :D Így legalább mozog, és még esélyt is ad neki elfutni.
Na, tegnap megint megtörtént. Alszok, kora hajnalban, erre az asszony lökdös, hogy "ébredj már fel! ébredj már fel! Valaki van a házban!
"Mi van? Honnan veszed?
"Nagy csörömpölés volt. Hallottam!"
"Én nem hallottam semmit."
Felkelek, kinézek az ablakon, hogy van-e kint kocsi, vagy lábnyomok a hóban.
"Ne kintre nézz! bent van a házban!"
Pisztoly ki az ágy alól, aztán körbejártam vele a házat. Nem találtam semmit.
Reggel mondta hogy az volt a hangos hogy a hangfalát lelökték a macskák az asztaláról. :hogymi:
Vasember
12-30-2017, 08:43 PM
Le ne lõdd a macskát a nagy ijedtségben!
Nem volt szándékomban. :haha: Nem én voltam megijedve, hanem az asszony. Ahogy tavaly meg a jégropogás miatt keltett fel az éjszaka közepén. :hogymi:
Persze hogy vannak hangok a házban, 4 macskánk van, állandóan rohangálnak, ráadásul az egyik több mint 5 kilós. Ahogy fut, dübörög az egész ház.
Amíg nem látok kocsit a ház elõtt, vagy nem hallok beszédet, suttogást, vagy egyértelmû lépteket, addig nem aggódom. :)
Zacskóbicska
01-02-2018, 11:22 AM
Rendelj az e-bayen elektromos egérriasztót Kínából. Én évekkel ezelõtt vettem (1000 Ft. alatt, free shipping), azóta nincs egér. Megbízható, jó holmi. A kutyát, macskát egyáltalán nem zavarja.
Engem nem zavarnak az egerek, a macskáknak meg jó szórakozás és tréning. Egércsapdát vettem, de az nem vált be. A macska ebbõl a szempontból jó befektetés. :)
Zacskóbicska
01-03-2018, 06:07 AM
Ne feledd, hogy a macska gyakorlatilag tenyészti az egereket. Elsõsorban a sérült, vagy satnya példányokat szelektálja, mert genetikailag benne van, hogy nem élheti fel a táptalaját. Az egerek fõleg Amerikában halálos betegséget is terjeszthetnek (Hanta vírus), így jobb, ha komolyabb eszközökkel tartod távol õket.
A vírusról nem tudtam, akkor majd legközelebb kesztyût veszek mielõtt kidobom õket.
A macskák nem válogatnak, amelyik egér bejön, azt kinyírják, legyen az gyenge, beteg, vagy erõs és egészséges. Valahol a gáztûzhely mögül jönnek be, talán a csöveken át, vagy nem tudom. De mivel az összeset likvidálják az õrök, így túlzottan nem aggódom miattuk. :)
Alpha
01-03-2018, 12:35 PM
A vírusról nem tudtam, akkor majd legközelebb kesztyût veszek mielõtt kidobom õket.
A macskák nem válogatnak, amelyik egér bejön, azt kinyírják, legyen az gyenge, beteg, vagy erõs és egészséges. Valahol a gáztûzhely mögül jönnek be, talán a csöveken át, vagy nem tudom. De mivel az összeset likvidálják az õrök, így túlzottan nem aggódom miattuk. :)
Annó még a szülõvárosomban volt egy házam külterületen. Késõ õsszel és kora télen mindig megleptek az egerek. Többnyire a tûzhely és a hûtõ mögött lettek meg vagy ott zörögtek. Én is kerestem a lyukat, ahol bejönnek a tûzhely mögött de nem találtam. Majd késõbb kikövetkeztettem, hogy nem ott jöttek be, hanem oda mentek az étel illata vagy a meleg miatt, esetleg a sütõ szigetelése tetszett nekik.
Nem törvényszerû, de lehet neked se feltétlen a sütõ mögött kell keresni a bejutási lehetõséget.
Csak tanács...
A meleget kizárhatjuk, az a sütõ már 3 éve nem volt begyújtva, de az ételszag az biztosan csalogatja õket, úgyhogy az egyik konyhaszekrényt be kellett zárnunk, mert felmászott oda az egyik és megrágta a capuccino-s dobozokat.
Alpha
01-03-2018, 06:32 PM
Csak ötletnek vagy tanácsnak vagy lehetõségnek vagy vagynak szántam...
Csak leírtam a tapasztalatom!
Szerinten a legjobb a hagyományos egérfogó!
Szerinten a legjobb a hagyományos egérfogó!
A macska? :D
Vettem fa-egérfogót, de valamiért nem jött be. Hiába állítottam be, vagy nem csattant el, vagy elcsattant de az egér elkerülte. Nem tudom hogy csinálták, de próbálkoztam vele egy ideig, a végén a macska vált be, ezekkel nincs kecmec, elõször hülyére pofozzák õket, aztán jön a csigolyaroppantás és annyi az egérnek. :)
Zacskóbicska
01-10-2018, 09:33 AM
Az egérfogóval az a gond, hogy az akkor fogja meg az egeret, amikor az már bent van. Jobb elkerülni a bejutását, ezért jó az ultrahangos riasztó. A bejutott egér természetébõl kifolyólag összeszar, összehugyozik mindent. Ezzel hozza létre a biológiai szennyezést. Rengeteg betegséget terjeszthet, ami a kiszáradt vizeletével és székletével szennyezett porral is bekerülhet a szervezetbe és akár halálos is lehet. Egyébként nekem egérfogós korszakomból legjobban az elektronikus vált be, ami nagyfeszültséggel agyonüti az egeret, aztán egy elegánsan villogó led jelzi a megfogott kapást. Ebbe csalinak legjobb a nutella.
BragBOL
01-10-2018, 10:20 AM
Az egérnek kell egy kis idõ míg megszokja az egérfogót, annyira hogy elég óvatlan legyen hogy elcsattanjon!
Ezért ajánlott körberajzolni a helyét, hogy mindig hajszálpontosan ugyanoda tegyük vissza, amikor lelopják a csalit.
A másik dolog ami óvatossá teszi az egeret, az emberszag, tehát ne fogdossuk agyon a csapdát, mert megint lelopja ha egyáltalán hozzányúl. :)
Lassan az összes videóm megosztom Facebookon, de úgy tûnik hogy nem sok értelme van. Valahogy hiába van 5 híján 200 követõm és ismerõsöm, a megosztások után 1 ember van aki nézi a megosztott videókat. Fura. (Shadowban?)
Ugyanakkor lehet hogy leálltam az új videók készítésével, viszont próbáltam visszaemlékezni olyan dolgokra amikrõl érdemes lenne beszélnem. Eddig 30 eszembe is jutott, szóval majd újrakezdem a vlogolást. Többek között pár újabb dolog erõszakról, iskoláról, autóbalesetrõl, rendõrökrõl, kalauzokról, egyenként magyar szöveggel bemutatom a lõfegyvereimet is, volt munkahelyeimen is történtek érdekes dolgok, stb.
Gondolkoztam rajta hogy hívjuk-e megint az adóhivatalt, mert - szokásukhoz híven - megint lógnak egy zsák pénzzel. De most néztem meg a postaládát, küldtek levelet. Mivel nem küldték a visszatérítésünket már egy éve, így 80 dollárral többet kapunk. Amerikai adóhivatal, szóval ha õk tartoznak sokáig, akkor 1 év után kamatostul küldik a pénzt. Jól jön a 80 dollár, de azért ideje lenne ha küldenék a többivel együtt. :hogymi:
Hála az égnek leesett vagy 25 centi hó is, mert már csak ez hiányzott. A szomszéd viszont megint átjött és eltúrta a havat a bejárónkról a hókotrós kisteherautójával. Talán megint vinni kéne nekik tortát.
WestBam
01-17-2018, 07:18 PM
Egészen jó fej a szomszéd, érdemes vele jóban lennetek :thumbup
Videóblog munkahelyrõl.
https://www.youtube.com/watch?v=YOULuuPT590
Videó Blog - #6 - Internetes munka átverés - Szórólapozás fail
https://www.youtube.com/watch?v=gnjHwOayKE0
Videó Blog - #7 - Gimnáziumi tapasztalatok
https://www.youtube.com/watch?v=xAsSl89yVI4
Munkahelyi történet, vagy leírás, vagy nem tudom. Csak egy videóblog, pár fényképpel közben és a videó végén.
Videó Blog - #8 - Munkasztorizás - Portásság, éjjeliõrség
https://www.youtube.com/watch?v=HXgxp2GQrek
Rókanyomok a ház elõtt, de egyszerûen nem látom a biztonsági kamerákon hogy mikor járt erre. Õz nyomokat is találtam, de azt se látom a felvételeken.
Az asszony meg bement a múltkor a városba, talált az úton egy hitelkártyát. Elõször úgy volt hogy leadja a rendõrségen, de mindenütt azt írják hogy ahelyett az a jó, ha felhívjuk a kártyán a számot és letiltatjuk, mivel a tulajdonos úgyis kap helyette másikat, a rendõrséget meg felesleges vele fárasztani. Végül is ésszerûen hangzik. Úgyhogy majd felhívjuk a számot, aztán meg elégetjük a kártyát. :)
Al Bundy
01-30-2018, 10:36 PM
Ha credit kartya Akkor azzal bevasarolhattatok volna :D
(csak vicc volt) en is mar talaltam, es en az egyik bank fiokban adtam le, ok majd ertesitik az ugyfelet
Az asszony még egy közeli házba is bekopogott és megkérdezte hogy õk veszítették-e el, de azt mondták neki hogy nem. Szóval marad a telefonálás.
Amúgy megoszlanak a tanácsok az Interneten. Van ahol kifejezetten azt írják hogy aki talál vegye fel, de volt ahol az ellenkezõjét tanácsolták. Hogy aki látja, hozzá se nyúljon. (Mert van olyan csalás, hogy kitesznek egy kártyát a csalók, aztán ha valaki felveszi a földrõl, akkor odaugranak mellé és megvádolják hogy lopta a kártyát, majd azt mondják neki hogy vagy fizet egy rakás pénzt, vagy ráhívják a rendõrséget.) Volt ahol azt írták hogy ilyen esetben a rendõrségen kell leadni, de sok helyen meg azt hogy a rendõrséget felesleges ilyen hülyeséggel zargatni.
Ki gondolná hogy még egy kártya-találás is ennyire bonyolult lehet. :hogymi:
A tegnapi napom eltelt. Kicsit visszafeküdtem aludni dél körül vagy mikor. Aztán felébredtem hajnali 3-kor. Kicsit elaludtam. :haha: Igaz, napok óta 6 órákat alszom, úgyhogy lehet ezzel bepótoltam az alvást 1 hétre elõre.
Videó Blog - #9 - Tolvajok a gyártelepen, fenyegetõzés
https://www.youtube.com/watch?v=QcbDEpr9FXI
Ó, hogy miért fagy bele a víz a csõbe -6 fokban, ha egyszer nem fagy bele -24 fokban. :huuu: Nincs is hideg, kint olvadt a jég, csöpögtek a jégcsapok. Pedig még az egyik csapot is úgy hagytuk, a biztonság kedvéért, hogy hadd folyjon belõle lassan. Holnap mehetek le a ház alá. Már benéztem oda, nem érzõdött túl hidegnek lent, szóval nem tudom hol fagyhat az a víz. :confused:
mmilan21
02-08-2018, 07:04 AM
Ó, hogy miért fagy bele a víz a csõbe -6 fokban, ha egyszer nem fagy bele -24 fokban. :huuu: Nincs is hideg, kint olvadt a jég, csöpögtek a jégcsapok. Pedig még az egyik csapot is úgy hagytuk, a biztonság kedvéért, hogy hadd folyjon belõle lassan. Holnap mehetek le a ház alá. Már benéztem oda, nem érzõdött túl hidegnek lent, szóval nem tudom hol fagyhat az a víz. :confused:
Valószínûleg mostanra hûlt át a talaj annyira hogy a vízvezetékekben is meg tudott fagyni a víz.
Még ha a talaj fölött van a vízvezeték(tipikus amerikai megoldás), akkor is a talaj sugárzó hidege miatt fagy meg a rendszer vagy azért mert utat talált befelé a kinti hideg levegõ.
A talaj pedig továbbra is tárolja a hideget, mert nagy a hõtehetetlensége. Idõvel úgyis kiolvad, mert alulról mindig kap meleget a talaj az alsóbb rétegeibõl, ezért ez csak a külsõ levegõ hõmérsékleten múlik, hogy mennyi meleget kap felülrõl.
Ha nincsen hõszigetelés a csöveken akkor kell rakni rá, ha van rajtuk, akkor meg kell vastagítani. Így jobban fogja bírni a hideget.
Ui:
Az is sokat számít ha (vannak) a csõtartó bilincsek miként tartják meg a csövet, mert a fém bilincsek szigetelés nélkül nagyon jó hõhídként mûködnek. A hõhíd pedig gyorsítja a víz megfagyását. Erre is érdemes odafigyelni amikor körbenézel odalenn.
Lementem a ház alá, megnézni a csöveket. Nem találtam fagyást. Hideg van lent, de annyira azért nincs... vittem a kamerám is, itt a teljes videó:
https://www.youtube.com/watch?v=tb71plSBzC0
:thumbup
Most érkezett. 196 tekercs. :) Ezt vettem, meg egy rakás konzervet. Találtam 2 online kupont, egy 5 és egy 15 dollárost, úgyhogy egy 20-ast spóroltam.
https://i.imgur.com/m6hUFNm.jpg
Ez vicc.... M.o-on tudomásom szerint nincs ilyen kuponos lehetõség mint odaát ... Legalább ingyen szállították ?
5 dollár-t írtak a kiszállításra, az egyik kupon volt az ingyen házhoz szállítás. A másik meg egy 15%-os engedmény minimum 100 dolláros rendelésnél.
Kimentem hogy feltöröm a jeget az árokban/patakban (valahol a kettõ közötti), de nem jött össze. Kalapáccsal ütöttem vágtam, vagy 10 centire lementem, de víznek semmi nyoma. Ebbõl így nem lesz budileöntéshez víz, úgyhogy marad a hóolvasztásos technika.
Amúgy reggel jött néhány csepp a csapból, szóval csak ki kell várni... De ha meg kivárom és megindul a csapból, akkor meg már nem kell az árokból. :hogymi:
mmilan21
02-10-2018, 08:07 AM
Ez vicc.... M.o-on tudomásom szerint nincs ilyen kuponos lehetõség mint odaát ... Legalább ingyen szállították ?
Ha fel vagy iratkozva a webáruházak hírleveleire, akkor olykor szokott emailben érkezni kuponkód, viszont csak ritkán. Általában ingyenes szállítást adnak x összeg felett vagy 500-1000 Ft kedvezményt y összeg felett. A százalékos engedmény is mûködik, például a könyves webáruházaknál.
Az elsõ vásárlásnál/oldallátogatásnál némelyik webáruház oldalon meg szokott jelenni egy 500-1000 Ft-os kupon, amit y összeg felett lehet érvényesíteni.
A megfelelõ online boltokban kell vásárolni a megfelelõ árut és akkor jól jön ki pénzügyileg a vásárlás.
Ehhez viszont kell kutakodni a keresõ találatai között miután rákerestünk a kívánt termékre. Az ár összehasonlító oldalakon csak az online üzletek egy nagyobb része található meg, nem az összes, ezért érdemes a (google) keresõt használni hozzá.
Számos jó vételt és boltot találtam már ilyen módon. Az esetek egy részében a házhoz szállítás költsége miatt már megéri egy konkurensnél vásárolni, akikrõl hasonlóan jó vélemények olvashatóak több helyen is és már tizen-huszon éve jelen vannak a piacon, tehát a garanciális ügyintézéssel sem lesz gond valószínûleg. Ez utóbbi is egy szempont ha mûszaki cikkeket vesz az ember például.
Szoktak lenni kiárusítások kb. minden harmadik webshopban, újév után, január közepétõl pláne. A szezonális árukat a szezon végével árun alul lehet megvenni, láttam már több helyen is ilyen lehetõséget.
Le szokták értékelni, akciózni egyes webshopok az árukat a saját gyakorlatuk alapján, amivel 10% körüli összegeket lehet átlagosan spórolni.
Láttam már példát sok ilyen áresésre, csak a legtöbb esetben nincsen szükségem az adott termékre, vagy éppen másra kell a pénz azért nem veszem meg.
Mondjuk vannak direkt kupongyûjtõ oldalak, de a választékuk a legtöbb esetben nem az én igényeimre vannak szabva(üdülés, wellness, különféle szolgáltatások, lapos tévé, okostelefon, teleshop jellegû túlárazott csodák és a többi populáris civilizációs csecsebecse). Azért érdemes ránézni ezekre is, mert kitudja mit lehet találni éppen. Olykor bekúsznak jó ajánlatok az ilyen helyekre is, használható cuccokkal.
Ha jól tudom még általános, % kedvezménykupont is szoktak kirakni olykor az ilyen oldalak. Ezekkel már többre megy az ember, mert egy drogériában, áruházban mégiscsak van nagyobb választék és könnyebb az igényeknek megfelelõ cuccokat találni.
Nekem mondjuk egyedi igényeim vannak, ezért vagyok úgymond ilyen válogatós. Inkább veszek a piacon egy használt ruszki fejszét, minthogy az üvegszálas nyéllel ellátott modern variánst venném meg - csak hogy egy szemléltetõ példát említsek.
Videó Blog - #10 - Kint töltött téli éjszaka, igazoltatással
https://www.youtube.com/watch?v=eHtsOC8Lu1w
Egy újabb saját videó.
Videó Blog - #11 - Biciklivandalizmus, zaklatott lány?
https://www.youtube.com/watch?v=rAkdTsG_ChY
Ma jó idõ volt egész nap, nem fagyott. Most az elõbb megindult a víz is egy kicsit. Kezd valami kiengedni, kiolvadni. Remélem hamarosan lesz megint rendes csapvizünk, mert a hó már nagyon olvad odakint.
Updét: Teljesen visszajött a víz, normálisan folyik.
Al Bundy
02-15-2018, 03:05 AM
Es hogy birtatok ki? Nalunk is okozott a hideg gondot. Viszont most az olvadassal rengeteg viz lesz most itt. Nalunk a septic tank lehet megrepedve vagy kilukadva, miert amikor olvad vagy szakad az eso 1 nap alatt megtelik. Mindig szivattyuzhatom.
Tavaly 6 hétig voltunk víz nélkül. Ez az 1 hetes kimaradás ez semmi.
Volt egy kis víz tartalékban, annak megittuk a felét, meg hólé-spagettit is csináltunk. Mosakodásra, WC leöntésre szintén olvasztottunk havat. 1-2 hetet röhögve kibírunk, nem nagy ügy. :)
Nem írják sehol a hírekben, de ma mintha lett volna nálunk egy földrengés. 1-2 másodpercre beremegett az egész ház, még a macska is felugrott mert megijedt. Nem volt teherautó a ház elõtt, a hó pedig cseppekben olvad, nem csúszott le egy nagy adag a tetõrõl. De úgyis az egész ház remegett, szóval nem hinném hogy a hó volt.
Videó Blog - #12 - Autóbaleset
https://www.youtube.com/watch?v=IsuKJue-QCs
Ma jött 14 kiló capuccino por. Ezzel elleszünk egy darabig. :)
st.jimmy
02-23-2018, 10:41 AM
Ma jött 14 kiló capuccino por. Ezzel elleszünk egy darabig. :)
Akkor ne most mondjam, hogy kóstold meg a rendes kávét? :D
Van rendes kávé is itthon, de nem szeretem. Próbáltam inni a múltkor, de nem jött be. :)
Videó Blog - #13 - Kalauzok
https://www.youtube.com/watch?v=1lRAy0vCMLk
Videó Blog - #14 - Rendõrsztori
https://www.youtube.com/watch?v=6y2wWlOK8j4
Videó Blog - #15 - Los Angeles másik arca
https://www.youtube.com/watch?v=bqoHIwnOh08
Várom már a tavaszt. A fagyos lépcsõ nem jött be.
https://www.youtube.com/watch?v=i37Iph2igyM
Visszajöttem, megvolt a tüntetés amit szervez-gettem. De úgy kidöglöttem a hazaút miatt, hogy muszáj volt egyet aludnom. -5 fokban biciklizni vagy 8 kilométert, nem túl kellemes. És kétszer kellett megtenni az utat. Visszafelé szembeszél is volt, jeges északi.
Kicsit mintha túl sok lenne a Facebookozás meg az aktív hírekrõl kommentelés. Vissza kéne vennem, kezd idegesíteni hogy próbálok értelmesen vitatkozni, beszélgetni, érveket hozok fel, aztán mi a válasz? Trágárkodás, szitkozódás, személyekedés. Néha válaszként, néha meg privát üzenetben. Inkább a fórumra kellene többet írnom. :)
Szia,
Milyen volt a tuntetes?
Bel
Szia,
Milyen volt a tuntetes?
Bel
Ide leírtam néhány sorban. :)
http://magyarprepperforum.net/showthread.php?121-Amerikai-fegyvertart%E1s-%E9s-fegyver-tart%E1s-ellenes-h%EDrek&p=86268&viewfull=1#post86268
Szóval mondtam hogy nem volt semmi étel itthon, és hogy a szokásos mindennapi tésztán húsvétoztunk volna. Mégsem az lett. A szomszédoknál dolgom volt, vittem nekik egy kis ajándékot amiért a múlt héten segítettek. Nagy húsvéti összejövetel volt náluk, vagy 40 ember biztos volt ott. Beszélgettünk egy kicsit, aztán mondták hogy majd hoznak át ételt, mert lesz sok maradék. Aztán tényleg átugrott az egyik fia. Ezt hozták.
2 szelet citromtorta, 2 szelet meggyes túrótorta, 2 adag gyümölcskeverék, 2 adag gyümölcsös jelly, 2 cupcake süti, 2 adag párolt zöldség, 1 adag zöldségkeverék, krumplipüré, húslével, valamilyen káposztás húsgombóc, adag fõtt sonka, egy bontatlan zacskó dió-mogyoró akármi, 2 szelet kalács, és még valami egy kis zacskóban, szerintem valamilyen szósz, azt még nem kóstoltam meg.
Úgyhogy lett ünnepi ebéd.
Jó lenne majd nekik meghálálni, van 1 nagy tubus pirosaranyam, meg még majd kitalálok valamit. Tegnap egy kiló capuccino port vittem nekik.
https://i.imgur.com/5mBqALe.jpg
Furán érzem magam, lehet elkaptam valamit. Hányingerem van, kavarog a gyomrom és szerintem hõemelkedésem is van.
:hanyas:
Ez nagyon durva volt. Egyre rosszabbul lettem, aztán berókáztam 3 adagot. Járni se tudtam, elvonszoltam magam a vödörrel az ágyig, aztán aludtam, de úgy égett a gyomrom, meg fájt a fejem, meg éreztem hogy lázam is volt, fájt mindenem. 13 órán át voltam ágyban, de nem lettem sokkal jobban. :(
WestBam
04-07-2018, 10:11 PM
Az a durva, hogy alig mész el otthonról, és mégis valami vírus benyaltál, pedig elvileg így vagy a leginkább védett ellenük.
Jobbulást!
Köszönöm.
Igen, november óta nem mentem sehová, aztán 5 hónap után elugrottam arra a tüntetésre meg a kisboltba, aztán az asszony is lebetegedett. Õ már nagyjából rendbe jött, de most meg én szenvedek.
st.jimmy
04-08-2018, 01:44 PM
Az a húsvéti lakoma...
Mindegy, edzeni kell az immunrendszert :D
:hogymi: Kicsit kezd sok lenni a "jóból".
Először hogy az ország megbolondul, felvonulnak jogok ellen meg ilyesmi. Aztán pár héten belül már másodszorra hülyül meg mindenki itt nálunk városban is. Egy nő is belém kötött online, mert nem tetszik neki hogy én jogpárti vagyok. Aztán volt egy rosszullét, vérvizsgálat, bele fog kerülni 600-800 dolláromba. Ez a pénzveszteség sok tervem be is dönti, például a gyorsabb Internetet. Aztán én is lebetegedtem napokra. Közben a választások miatt Magyarország is bekattant teljesen. Persze a fórum is most jelzett be és csinálhattam mindent újra. Visszajött a hó is, meg a hideg is, ami majd felviszi megint a villanyszámlánkat 200 dollár fölé. És adópapírokat kellett rendezni és a héten is kell majd majd egy rakás másikat, az évest, de közben már tisztára el vagyok fáradva a többi ökörség miatt. :huuu:
Van valakinek valami jó híre? Nem ártana.
mossberg-operator
04-11-2018, 08:33 AM
:hogymi: Kicsit kezd sok lenni a "jóból".
Elõször hogy az ország megbolondul, felvonulnak jogok ellen meg ilyesmi. Aztán pár héten belül már másodszorra hülyül meg mindenki itt nálunk városban is. Egy nõ is belém kötött online, mert nem tetszik neki hogy én jogpárti vagyok. Aztán volt egy rosszullét, vérvizsgálat, bele fog kerülni 600-800 dolláromba. Ez a pénzveszteség sok tervem be is dönti, például a gyorsabb Internetet. Aztán én is lebetegedtem napokra. Közben a választások miatt Magyarország is bekattant teljesen. Persze a fórum is most jelzett be és csinálhattam mindent újra. Visszajött a hó is, meg a hideg is, ami majd felviszi megint a villanyszámlánkat 200 dollár fölé. És adópapírokat kellett rendezni és a héten is kell majd majd egy rakás másikat, az évest, de közben már tisztára el vagyok fáradva a többi ökörség miatt. :huuu:
Van valakinek valami jó híre? Nem ártana.
Vettem egy uj puskat par napja....
Adnék tetsziket rá, csak most nincs olyan gomb. Marad a smiley. :thumbup
Nincs is jobb dolog adópapírokkal bajlódni. :rolleyes:
Csak az 5 órán át tartott, hogy a számokat és kiadásokat összeírjam. Aztán még vagy másfél óra hogy a papírokat kitöltsük, persze azt egyedül már nem is tudtam. De még mindig van itt néhány dolog amit ki kell nyomtatni, alá kell írni, meg csekket is ki kell tölteni. Emellett van a munka, amellett pedig egy másik munka amit kaptam hogy intézzem el. Kint fél méteres hó, azt kéne elhányni, különben a postás ide se jön. Aztán ha még nem lenne elég, holnap a városban is dolgom lenne. Hulla fáradt vagyok.
A bejárón térdig ér a hó, de a tornác közepén derékig. Hánytam a havat hajnalban, de nem értem vele sokat. Ennyi havat még nem láttam. Oké, hogy tavaly is esett április közepén is, de nem ennyi. :hogymi: A héten + fokokat mond az előrejelzés, irgalmatlan sok víz lesz ennyiből. Remélem hogy az árkok megbírják majd, el ne vigyen minket az áradás.
Tegnap dolgoztam a cikken/videón amiről vagy 2 napja beszéltem. Legalább 5 órán át tartott.
Közben megint lebetegedtem, gyomorégés, róka. Emiatt be se tudtam menni a városba, holott a városházán volt valami ami fontos lett volna. Ez van.
A postás azóta se akar házhoz jönni, azt mondják hogy túl sok a hó és a kocsi nem tud közlekedni. Ami érdekes, mert jönnek-mennek a kocsik, még a UPS futárszolgálat is idejött ma. Igaz, kapart a kis kerékkel a nagy furgon, de itt volt és kihozta a rendelt konzerveket. Az asszonynak biciklivel kellett bemennie a postára, amíg én hánytam itthon. :hanyas: Kiakaszt ez a sok hülyeség, de hátha most így adózás után lesz egy kis nyugalom.
Videó Blog - #16 - Rendőrsztori 2
https://www.youtube.com/watch?v=fOSaSiYFToc
Voltunk a szomszédban, vittünk nekik egy nagy tubus Piros Aranyat, meg beszélgettünk velük vagy 1 órát.
Megtudtuk hogy borzalmas körülmények voltak itt a házunknál, voltak valami csövesek akik be akartak ide törni, előtte meg az előző lakó bekattant és 20 macskája volt meg elhagyta magát a nő amikor meghalt a férje. A ház rettenet volt, a nő kiöltözött. Utána jöttek a hajléktalanok, meg szét akarták hordani a házat. Meg idejárt a volt lakó balhés fia is, sunnyogott a ház körül, úgyhogy a szomszédunk mondta neki hogy takarodjon innen. Azt mondta a szomszéd hogy a gyanús alak aki éjszakánként idejárt tavaly, az is ő lehetett, a fickó aki itt lakott előtte, mert az akarta a házat, de végül nem ő kapta meg mert a banknak adta az anyja, mert nem akarta fizetni utána részleteket.
Szóval úgy tűnik hogy igazam volt abban, hogy valakinek a házra fájt a foga, csak azt nem tudtam hogy az előző lakó fia lehet(ett) az a személy.
Bonyolult helyzet, de így egy kicsit tisztább a kép.
Ja, apropó tisztaság. Míg a banké volt a ház, valakik idehordták a szemetet, ide borították le ház elé, meg mindenfelé. A banknak úgy kellett felbérelnie valami csapatot akik elhordták a szemetet. :huuu: Elég szörnyen nézett ki, úgyhogy ahhoz képest hogy mi volt itt, szépen rendbe hozták az egészet, mert mikor idejöttünk elég tisztaság volt mindenfelé. Már azt leszámítva hogy az erdőben van szemét, van egy tévé, valami nagy gyerekjáték, egy ágy, meg az asszony azt mondja hogy egy hajómotor is van valahol kidobva.
A szomszéd azt is mondta hogy hozzájuk is bementek már egy csomóan, meg hogy loptak is tőlük benzint meg mindenfélét.
Szóval beszélgettünk a szomszédokkal, adtak egy adag tojást is, mert túl sok van nekik és nem győzik megenni. Megköszöntük és hazajöttünk. :)
st.jimmy
05-02-2018, 06:31 AM
Királyság, úgy néz ki érdemes barátkozni, be tudjátok védeni egymás farát :D
WestBam
05-02-2018, 07:01 PM
Szerintem ezek után õk is örülnek, hogy végre valami normális került oda melléjük :)
Jött egy boríték, visszahozta a posta. Ami előfordul, de ez egy kicsit más, mert én ezt a borítékot Október 11.-én küldtem el és most jött vissza. Tehát 7 hónapon át keringett valahol, mire végül visszajött és kézhez kaptam. Eddig 7 hét volt a csúcs, ez most nagyon meg lett döntve 5 teljes hónappal...
WestBam
05-03-2018, 08:02 PM
http://www.youtube.com/watch?v=Hj6TcM3Wqm0
st.jimmy
05-04-2018, 12:37 PM
azt a kurva, csoda, hogy meglett :O :D
És megint leborítottak hozzánk egy rakást. Szerencsére nem sok szemét van benne, és nagy részt csak rohadt és penészes fanyesedék, de azért van benne ez-az, papír, farostlemez, ilyenek. Értitek, beállnak köze a házhoz az út mellé, letúrják a platóról és elhajtanak. :(
Találtam egy zsák szemetet a hátsó udvarunkban is, ami elég frissnek néz ki. Tavaly nem volt ott. szóval ki és mikor hozta be ide?
Dream_walker
05-06-2018, 07:30 PM
Kriptobefektetésbõl hamar összejön ám a pénz kerítésre ;)
Á, nálunk az erdő a kerítés. :)
Amúgy a ház elé ledobott dolog akkor is ott lenne, ha lenne kerítésünk. Nekem kell vele valamit csinálnom, mert ahová befizetem az ingatlanadót, ők aztán nem fognak elvinni semmilyen szemetet. :hogymi:
Ennyi szemetet ami az erdőbe ki van dobálva... Találtam még 1 zsák szemetet, de bele van gyógyulva a földbe, fa és fű gyökere beszőtte, szóval még ásóval is nagy munka kiszedni. Az egyiket sikerült, a másikkal lehet jövő héten foglalkozom majd. Van kint porcelán, rengeteg flakon. Valami gyanús flakonok is, összesziggetelőszalagozva. Gőzöm sincs mire való, de lehet jobb is ha nem tudom, dobom a kukába aztán viszi holnap a szemeteskocsi.
Találtam egy ATV kereket, azzal nem tudom mit lehetne csinálni. Talán a szomszédnak kellhet? Neki van ATV-je. Spray flakonok, műanyag tejes flakonok. Némelyiket megfogni se lehet mert azonnal 1000 darabra törik. Egy farmernadrág, kávéscsésze, vaslábas. Vegyszeres flakonok, az egyik valami hipósnak nézett ki. Van egy kék flakon is beljebb, szerintem az olajos lehet. műanyag szatyrok, műanyag doboz, darabokra törve.
Közben amit leborítottak azt is eltakarítottam. Volt benne egy kis szemét, de többnyire csak nyesedék volt meg fű, meg valami rózsabokor vagy ilyesmi beletúrtam az árokba a többi fadarabhoz. Környezetbe való, csak nem tudom hogy az illető miért nem vágta bele a saját kukájába. Miért az én portámra kell beszórni az ilyesmit. :hogymi: De legalább nem szemét volt, már annak is örülni kell.
Meg persze csinálok néhány nyílt viselős szemétfelszedést is, kis közösségi munka. A szomszéd(ok) árkait is kitakarítom, mind tele van dobálva üvegekkel meg egyéb szeméttel.
Szerintem ezzel elleszek egész nyáron, takarítom az erdőt, kidöntöm a kiszáradt, halott fákat.
https://i.imgur.com/11ByI45.jpg
Update:
Na, az egyik zsákkal meglett. Beletettem egy dobozba és úgy rángattam ki az út szélére, remélem így is elviszi a kukás. Rohadt nehéz.
Mondjuk volt már rosszabb is, mikor másnál takarítottam a pincét. Az talán még durvább volt. A pincében állt a szennyvíz és lyukas zsákok voltak lenn, tele ruhával. Az egész felszívta magát a szennyvízzel, bűzlött mint a kénköves pokol, és fel se lehetett emelni rendesen a zsákokat a súly miatt. Úgyhogy le kellett vinnem a pincébe a kukát, ott lapáttal beletenni a zsákokat a kukába, majd felhúzni. Kettőt megtöltöttem, de lettek vagy 60 kilósak. A kukás be is panaszolt, hogy túl nehéz és majdnem nem vitték el. Persze hogy nehéz volt, alig bírtam lépcsőfokonként felhúzni a pincéből. Ahhoz képest az amit itt találok az erdőben ez sétagalopp, csak ez a két zsák a durva. De az egyiknek annyi, a jövő hét végén jöhet a másik. :beer:
st.jimmy
05-07-2018, 06:54 AM
Szép munka! Jó, hogy tudsz ilyennel foglalkozni, többeknek kellene...
Nem is értem azokat az embereket akik ezt csinálják a szeméttel, nem tudom mit lehetne tenni. Voltunk a minap Göd határában autókázni terepjáróval (bekerítetlen magánterület, aki vitt az elvileg fizet használati jogot) és ott is láttam lerakva szemetet. Felháborító és elkeserítõ!
mmilan21
05-08-2018, 06:11 PM
Szép munka! Jó, hogy tudsz ilyennel foglalkozni, többeknek kellene...
Nem is értem azokat az embereket akik ezt csinálják a szeméttel, nem tudom mit lehetne tenni. Voltunk a minap Göd határában autókázni terepjáróval (bekerítetlen magánterület, aki vitt az elvileg fizet használati jogot) és ott is láttam lerakva szemetet. Felháborító és elkeserítõ!
Jelentsd be azt a szemét lerakatot a Hulladékvadásznak. https://hulladekvadasz.hu/
Õk hivatalos úton intézkednek és a helyileg illetékes önkormányzatnak továbbítják a bejelentést. Az elmúlt 1 évben nagyon beindultak. Napi szinten kapnak bejelentéseket.
Általuk sikerült eltakaríttatni a közelben több tonnányi veszélyes hulladékot. Pár konténert megtöltöttek vele az biztos.
Az önkormányzatot egyébként nem érdekelte a dolog, holott tudtak róla már évek óta.
Aztán megtettük a bejelentést és 3 hónap alatt megtisztult a terület. Volt kifüggesztés is az önkormányzatnál, terepbejárás meg minden, aztán eltakaríttatta a szemetet a hely (magánterület) tulajdonosa.
Ekkor már eltakarítás alatt és ez csak egy része volt:
8320
Azt hiszem ma kimegyek lőni. Talán valami online versenyt csinálok, vagy nem tudom. Ha van valakinek légpisztolya, nyílpuskája, szuper csúzlija, gumisa, vagy akármi, akkor az is beszállhatna. Vélemény?
Lépésben haladt itt egy kocsi, aztán megállt a ház előtt. Gyorsan bejöttem a kameráért, kijöttem, hajtottak odébb. De még pont elkaptam őket a kamerával. Miért álltak meg? Azért hogy beledobjanak egy szatyor szemetet az árokba. Rohadjanak meg. Most meg a szomszéd eladóháznál vannak. Nehogy már megvegyék, a francnak se kell egy rakás ilyen bunkó új szomszédnak. Takarodjanak vissza városi putrijukba, szemetelő ótvar népség. :mad:
aksurv
05-09-2018, 07:46 PM
Lépésben haladt itt egy kocsi, aztán megállt a ház elÅ‘tt. Gyorsan bejöttem a kameráért, kijöttem, hajtottak odébb. De még pont elkaptam Å‘ket a kamerával. Miért álltak meg? Azért hogy beledobjanak egy szatyor szemetet az árokba. Rohadjanak meg. Most meg a szomszéd eladóháznál vannak. Nehogy már megvegyék, a francnak se kell egy rakás ilyen bunkó új szomszédnak. Takarodjanak vissza városi putrijukba, szemetelÅ‘ ótvar népség. :mad:
Szerintem ne kimenj kamerázni, hanem sörétessel lõj egyet..
A rendszámukat akartam elkapni, de szerintem olvashatatlan lett. Majd feltöltöm róla a videót. Lefényképeztem a szeméthalmot is amit hátrahagytak.
mmilan21
05-10-2018, 09:40 AM
Azt hiszem ma kimegyek lõni. Talán valami online versenyt csinálok, vagy nem tudom. Ha van valakinek légpisztolya, nyílpuskája, szuper csúzlija, gumisa, vagy akármi, akkor az is beszállhatna. Vélemény?
Jó ötlet.
Mondjuk nem tudom hogy mikor jutok el oda, hogy lõjek bármelyik fegyveremmel is.
Amúgy van légpuska, airsoft, nyílpuska és nyílpisztoly is kéznél.
st.jimmy
05-11-2018, 06:34 AM
Jelentsd be azt a szemét lerakatot a Hulladékvadásznak. https://hulladekvadasz.hu/
Õk hivatalos úton intézkednek és a helyileg illetékes önkormányzatnak továbbítják a bejelentést. Az elmúlt 1 évben nagyon beindultak. Napi szinten kapnak bejelentéseket.
Általuk sikerült eltakaríttatni a közelben több tonnányi veszélyes hulladékot. Pár konténert megtöltöttek vele az biztos.
Az önkormányzatot egyébként nem érdekelte a dolog, holott tudtak róla már évek óta.
Aztán megtettük a bejelentést és 3 hónap alatt megtisztult a terület. Volt kifüggesztés is az önkormányzatnál, terepbejárás meg minden, aztán eltakaríttatta a szemetet a hely (magánterület) tulajdonosa.
Ekkor már eltakarítás alatt és ez csak egy része volt:
8320
Hát ez a hajó már elment, nem találnék vissza oda, de legközelebb lövök fotót úgy, hogy mentse a GPS koordinátát is és itthon kényelmesen jelentem...
Kerepes határában jártam régebben többet ott is volt 1-1 jellemzõen kisebb lerakat
Jó ötlet.
Mondjuk nem tudom hogy mikor jutok el oda, hogy lõjek bármelyik fegyveremmel is.
Amúgy van légpuska, airsoft, nyílpuska és nyílpisztoly is kéznél.
Arra gondoltam hogy lenne egy 12 és egy 20 yardos. A 12 yard az kb. 11 méter, a 20 pedig 18 méter. Bár lehet hogy a 18 az túl sok... Majd meglátom, de a 11 méter az szerintem pont jó lenne elsőnek. (Azért yard, mert remélem hogy be tudok vonni majd 1-2 amerikait is, de majd átszámolom méterre is.)
Nyílt irányzékkal, légpisztoly, airsoft pisztoly, nyílpisztoly mind oké, talán a nyílpuska is. (A légpuska az talán túlzott előnyt jelentene, közeli célpontnál.)
Első próbálkozás számítana. Bizalmat kapna mindenki, mivel ellenőrizni úgyse lehet hogy valaki betartja-e. De ha nincs nyeremény, akkor egyértelmű hogy a részvétel a fontos. :)
Aztán a videókat meg lehetne osztani, itt a fórumon, egy ennek nyitott külön topicban.
Ez az alap terv, de majd még gondolkozom a részleteken.
Itt az új videó. Sunnyogó szemetelő, meg egy gyanús kisteherautó.
https://www.youtube.com/watch?v=KFg6kvre9qc
Szép idő van, azt hiszem ma tovább szedem kint a szemetet. Talán lőni is fogok majd, ha lesz rá idő. A szomszédok is folyamatosan lőnek, hallom mindenfelől. :)
Lőttem néhányat. 2 távolság lett, 10 és 14 yard. (9,15 és 12,8 méter)
Majd megosztom a videót, megosztom a célt amit ki lehet nyomtatni, meg lesz néhány szabály, aztán mindenki próbálkozhat. :)
Videó Blog - #18 - Régi munkahely rant
https://www.youtube.com/watch?v=onFQa5Y0Ml8
Tegnap megint kivágtam két halott fát. Még kb. 6 van. nehéz ügy, mert élő fákkal vannak körülvéve, szóval agyalnom kell majd hogy hogy hogy csináljam. A szomszéd nevetett mikor mondtam neki hogy van baltám, mondta hogy láncfűrész kell. Szerintem jó a balta is, amit vettem, azzal nagyon jól lehet csapatni. Meg végül is a többség csak olyan vastag mint a karom, szóval nem vészes. Az mondjuk biztos hogy könnyen ki lehet benne fáradni, főleg ha azt vesszük hogy 20 centis mocsárban, gumicsizmában kell csapkodni a fejszével. :D
st.jimmy
05-24-2018, 07:49 AM
Testedzéshez jobb a balta :D
Újabb sztorizós videó.
Videó Blog - #19 - Hazudtak a fegyverboltban
https://www.youtube.com/watch?v=UtWZzvYRdoE
Unicornis
05-26-2018, 08:51 AM
TMIB, a Tibor bá'-nál éppen az amerikai gazdasági helyzetrõl van szó:
http://www.antalffy-tibor.hu/?p=23923#comments
Kíváncsi lennék a te véleményedre is!, Mert te elsõ kézbõl, saját tapasztalatodról tudsz beszámolni!
Tegnapelőtt és tegnap is az út mellett szedtem a szemetet. Kétségbe ejtő hogy miket dobálnak bele az emberek az árokba. Sok olajos, vegyszeres flakont és üveget, lebeg a benzin és az olaj a víz tetején, a szerencsétlen békák meg abban úszkálnak. Ha egyszer elkapok egy szemetelőt és meglátom hogy dobálják bele az árokba ezeket ahhoz biztos odamegyek és nem teszi zsebre amit majd mondok neki. :duhos:
1 hétvége nem volt elég erre. A helyzet az hogy annyi a szemét, hogy szerintem kell még vagy 5-6 hétvége hogy összeszedjem, zsákonként. Most 2 nagy zsák lett 2 nap alatt.
TMIB, a Tibor bá'-nál éppen az amerikai gazdasági helyzetről van szó:
http://www.antalffy-tibor.hu/?p=23923#comments
Kíváncsi lennék a te véleményedre is!, Mert te elsõ kézbõl, saját tapasztalatodról tudsz beszámolni!
Azt olvastam valahol a múltkor, hogy a bankok ugyanazt csinálják mint a 2008-as gazdasági válság előtt, szóval ha megismétlik, akkor az is újra megtörténhet hogy megint jön majd egy világválság. A benzinár tényleg felkúszott. A melegjog-abortusz-fegyvertartás mind fontos téma, ugyanakkor 1-1 tollvonással megoldható lenne, egyszerűen csak az Alkotmányt kéne alapul venni, hogy kinek mihez van joga és kész. Hogy szórakoznak vele, az azért lehet hogy az emberek figyelmét tereljék, de erre a cikk is utalt. Ebben egyetértek a cikk írójával.
Én attól tartanék most hogy mi lesz az Internettel, mert úgy tűnik hogy a nagyvállalatok mindent elkövetnek hogy kicsinálják. Most van ez az új EU-s szabályozás, ahogy nézem megszűntek fórumok (például a Kék fegyveres fórum is eltűnt és azt mondják hogy az EU dolog miatt). A cenzúra, az elnyomás, az álhírek, az agymosás. Ez is katasztrófának kezd tűnni, ha nem is pénzügyinek, de emberjoginak.
Feltöltöttem pár napja azt a lövészvideót. Majdnem 5000 feliratkozóm van, abból 7 !!! ember nyitotta meg a videót. Vajon hány kapott róla értesítést, ha összesen 7 ember kattintott rá az YT oldalán? :hogymi:
Nem vicceltem a kígyóval kapcsolatban.
https://i.imgur.com/mNDJNBK.jpg
A mintája alapján ő az:
https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_water_snake
fater.lajos
05-31-2018, 11:31 AM
Ha ez vízisikló, és rokona az ittenieknek, akkor vigyázz! Az hogy megharap, az semmi. Nem mérges a harapása, csak fáj. De ha leszar, az nagyon büdös... És sokáig fogod érezni a szagát a bõrödön... Amikor velem tett ilyet a hazai tesó, a ruhámat is kidobtam a második mosás után. Igaz, a mosás elõtt 30 kilométert vonatoztam. Biztos nagyon szerettek az útitársak!
Azt írják rá hogy nem mérges de harapós, és tényleg bűzös izét fröcsköl. Valahol ott lehet a hűtő mögött, mert van ott egy papír és megint elmozdította, de amúgy nem látom sehol, hiába világítok.
Más:
Dolgozom a múltkori gyanús kocsis videón, amelyik éjjel volt itt majdnem egy órát. Hadd ne mondjam, elég egyértelmű hogy valami nem stimmel vele. De majd meglátjátok. :hogymi: Persze hallani nem lehet hogy miről beszéltek, de hogy valami nem túl legális dolog történt, az 100%.
Úgy tűnik hogy abból a videóból nem lesz semmi. Az asszonnyal összevitatkoztam, azt mondta hogy ne töltsem fel, mert hogy "ha bűnözők akkor megtalálják a videót és megtámadják a házat". Szerintem ez eléggé nonszensz, mert vaksötét volt az éjszaka közepén, se azt nem látni hogy kik voltak, de még a kocsik színét vagy fajtáját se lehet felismerni. De ez van, ha nem, hát nem. Nincs kedvem rajta tovább vitatkozni vele.
Viszont az utat folyamatosan takarítom, illetve az árkokat. Tegnap is hazahoztam egy zsák szemetet. Többnyire flakonok és üvegek voltak, az egyetlen érdekesebb dolog amit találtam az egy bazi nagy hangfal-membrán volt. (tekercseléssel meg mindennel együtt)
Közben a kígyó megint megpróbálkozott a kitöréssel, de oldalról és hátulról a fal, elől meg a macskák nem engedik ki, szóval esélytelen. Próbálnék neki valami alagutat csinálni, majd meglátom hogy lesz. Van itt néhány kartonpapírcső, talán azzal sikerülhetne, de nem tudom. Az biztos hogy az eddigi összes akció meghiúsult.
:hogymi:
Meddig van el egy kígyó élelem nélkül? Már hetek óta ott van, elég éhes lehet a szerencsétlen.
Dream_walker
06-04-2018, 09:06 AM
Vegyél egy mongúzt, és tedd be a hûtõ mögé :D
A legutóbb feltöltött videómat 1 hét alatt több mint 500-an nézték meg, viszont kaptam miatta néhány beszólást, meg néhány diszlájkot is. :haha:
st.jimmy
06-07-2018, 08:58 AM
Úgy tûnik hogy abból a videóból nem lesz semmi. Az asszonnyal összevitatkoztam, azt mondta hogy ne töltsem fel, mert hogy "ha bûnözõk akkor megtalálják a videót és megtámadják a házat". Szerintem ez eléggé nonszensz, mert vaksötét volt az éjszaka közepén, se azt nem látni hogy kik voltak, de még a kocsik színét vagy fajtáját se lehet felismerni. De ez van, ha nem, hát nem. Nincs kedvem rajta tovább vitatkozni vele.
Viszont az utat folyamatosan takarítom, illetve az árkokat. Tegnap is hazahoztam egy zsák szemetet. Többnyire flakonok és üvegek voltak, az egyetlen érdekesebb dolog amit találtam az egy bazi nagy hangfal-membrán volt. (tekercseléssel meg mindennel együtt)
Közben a kígyó megint megpróbálkozott a kitöréssel, de oldalról és hátulról a fal, elõl meg a macskák nem engedik ki, szóval esélytelen. Próbálnék neki valami alagutat csinálni, majd meglátom hogy lesz. Van itt néhány kartonpapírcsõ, talán azzal sikerülhetne, de nem tudom. Az biztos hogy az eddigi összes akció meghiúsult.
:hogymi:
Meddig van el egy kígyó élelem nélkül? Már hetek óta ott van, elég éhes lehet a szerencsétlen.
Nem tudod elzárni a macskákat egy kis idõre?
El voltak több órára, de nem jött elő. Most azt tervezem hogy ha kicsit előrébb mászik, akkor gyorsan bezárom a macskákat, kartondarabokkal elvágom az útját, aztán kihúzom a hűtőt. Behoztam egy 2 ágú botot is, azzal szerintem ki tudom majd tenni a hátsó ajtón. Persze ha a konyhaszekrény mögül nem csúszik át a hűtő mellé, akkor úgy esélytelen a dolog. Szóval csak abban reménykedem hogy megint átmegy majd oda.
Elszámítottam magam. Fogtam egy nagy zsákot, gondoltam végigmegyek az úton, meg vissza, felszedem a szemetet, "nem lehet már sok, mert már hetek óta szedem". De tévedtem. Az út végén már megtelt a zsák, és akkor fordultam vissza. És még sorra találtam szemetet, nagy narancslé-flakonokat, meg mindenfélét, úgyhogy bele se fért már a zsákba. Ráadásul az út végén volt egy nagy tömör-műanyag széf, jó pár kilós, szóval a zsák már marhára nehéz lett tőle. Meg megy le a nap, az árnyékból elkezdtek a szúnyogok is támadni, én meg 30 méterenként megálltam pihenni, lépésben jöttem vissza, szétizzadva. 2 kilométer gyaloglás. :huuu: Az asszony segített az utolsó 200 méteren.
Még legalább 1 nagy zsáknyi szemét lesz, holnap azt elintézem. Persze nem lesz benne egy rakás gumiabroncs, amik az árokban vannak. Se az építési törmelék. Esetleg azt majd a következő hétvégén próbálom, legalább az üvegtörmeléket, vagy nem tudom.
Alpha
06-10-2018, 04:16 AM
Elszámítottam magam. Fogtam egy nagy zsákot, gondoltam végigmegyek az úton, meg vissza, felszedem a szemetet, "nem lehet már sok, mert már hetek óta szedem". De tévedtem. Az út végén már megtelt a zsák, és akkor fordultam vissza. És még sorra találtam szemetet, nagy narancslé-flakonokat, meg mindenfélét, úgyhogy bele se fért már a zsákba. Ráadásul az út végén volt egy nagy tömör-mûanyag széf, jó pár kilós, szóval a zsák már marhára nehéz lett tõle. Meg megy le a nap, az árnyékból elkezdtek a szúnyogok is támadni, én meg 30 méterenként megálltam pihenni, lépésben jöttem vissza, szétizzadva. 2 kilométer gyaloglás. :huuu: Az asszony segített az utolsó 200 méteren.
Még legalább 1 nagy zsáknyi szemét lesz, holnap azt elintézem. Persze nem lesz benne egy rakás gumiabroncs, amik az árokban vannak. Se az építési törmelék. Esetleg azt majd a következõ hétvégén próbálom, legalább az üvegtörmeléket, vagy nem tudom.
Az Önkormányzat nem segít benne? Legalább elszállítani, ha Te már összeszeded....
Áh, itt van a természet, az egyetlen vonzereje a megyének, a vadászat, halászat, kirándulás, erre minden tele van szórva szeméttel. Utak mellett zsákok, üvegek, minden. És akkor csodálkoznak hogy fogy a megye lakossága. Persze, ha még a szemetet se szedik fel, csak a magas ingatlanadót szedik be a lakóktól. A szemetet is külön kell fizetni, viszont heti 4 zsák szemét amit elvisznek. Tehát amit én összeszedek, azt elviszik, azért nem kell külön fizetni. Mondjuk a gumiabroncsot és hasonlókat nem vinnék el, szóval lehet hogy amiatt tényleg szólhatnék az önkormányzatnak. Bár kétlem hogy érdekelné őket. Van egy kidobott rugós matrac is. Van egy olyan lehetőség, hogy egy dicsőségtáblát állít fel az önkormányzat azoknak, akik rendben tartják az utakat. Azon gondolkodtam még. Ha már mást nem kapok érte... :)
Alpha
06-10-2018, 05:28 AM
Tudom más ország, de idehaza mûködött. 3-4 levelet írtam az önkormányzatnak. Szerintem a végén megunták és elvitték a szemetet, a helyére meg hulladék lerakása tilos tábla került.
Videó Blog - #20 - Strand, sunshine, csillámszar
https://www.youtube.com/watch?v=YQwDg5rI2Aw
Videó Blog - #21 - Diszkó, balhé, vér, drog
https://www.youtube.com/watch?v=pCxNIpRZKMo
Hétvége... szemetet szedtem, csokitortát sütöttem, francia salátát csináltam, most fejeztem be a munkát is, adópapír ügyeket intéztem, Internet ügyben beszéltem cégekkel. Videókkal tököltem.
Mondjuk kellemes érzés, ahogy eltöltöttem a délután egy részét a feliratozással, aztán az asszony leellenőrizte az angol feliratot és kijavította, utána feltöltöttem a videót a csatornámra, és az eredmény ---> alig néhány néző, 1 diszlájk, 2 leiratkozó és persze mikor felment a videó, azonnal letiltotta rajta a Youtube a kereseti lehetőséget is, mert hát miért ne. Az új mellett 4 másikon is. Érdemes sokat dolgozni új videókon, ha ez van belőle... :hogymi:
Új videóblog még nem lesz, addig amíg a normális időjárás nem áll helyre. Ennyire melegben semmi kedvem kamerázgatni. Viszont azért 2 videó felment ma is, régebbi felvételekkel.
Majd rá kell jönnöm hogy a biztonsági kamera felvételeivel mi legyen, mert úgy tűnik hogy már nem csak az új szoftverek, hanem a régiek sem akarják betölteni az MP4-et. Más MP4-et igen, csak a biztonsági rendszer által elmentettet nem...
Azért tegnap és most is sikerült érdekes felvételeket összehoznom. Idejött egy fehér borz, a macskáink idegeit is felborzolta egy kicsit. Tegnap az egyik vagy 3 méterre megközelítette. Most meg hajnalban az üvegajtó mögül figyelték, egész közel jött. Aztán kopogtam neki és beszaladt az erdőbe. :)
st.jimmy
07-04-2018, 11:40 AM
albínó, vagy mi?
Nem hiszem, mert a feje fekete volt, de majd feltöltöm róla a felvételeket. :)
Ma ébresztett az asszony.
- Valaki van a ház előtt.
Felkelek, valami nő, biciklije a fűben, telefonál. Aztán odamegy a postaládánkhoz és vissza a biciklihez. Közben felöltöztem, kimegyek, erre mondja hogy:
- Bocs, azt hittem más lakik itt.
Aztán kinyomta a telefont és eltekert.
Ezzel van néhány probléma.
Megnéztem a kamerán hogy mit csinált.
Az egyik, hogy mikor befordult a házhoz, nem nézett rá a postaládára. Nem az lett volna az első, hogy megnézze hogy kinek a neve van rajta és hogy mi a házszám? A másik hogy mikor bejött, egész az ajtónkig tekert, de nem kopogtatott be, hanem a két biztonsági kamerát bámulta. Aztán hátrébb tolta a biciklit (mármint a háztól távolabb, az út felé és ledöntötte a fűben). De megint nem kopogott be hogy érdeklődjön. És mikor kimentem, akkor sem mondta meg hogy kit keres, és nem kérdezte meg hogy nem-e tudom hogy akit keres az hol lakik vagy akármi.
A kinézete is gyanús. Az egyik az ápolatlan haj, a másik a szemüveg ami az egész szemét eltakarta. A következő hogy nyári idő van, pólós, de rajta volt pulóver, kabát, és még egy külön szatyor ruha a biciklijén, nem beszélve a nagy batyuról ami a vállán volt. A szűk farmer sem éppen hosszú biciklizéshez való, de biztosan nem a szomszédból jött, mert 3 literes vizes palack volt nála.
Ehhez jön hozzá, hogy a járása és a mozgása is olyan volt, mint aki épp be van drogozva. Meg furán húzta a száját is és pofákat vágott.
https://i.imgur.com/Ofy1iWs.jpg
Szerintetek?
Aztán vagy 20 percre rá jött egy fehér kocsi is a ház elé, itt állt 4 percig, nyitott ajtóval. Kimentem, az meg szemetet dobott ki az árokba.
Dream_walker
07-14-2018, 08:54 AM
Esetleg érdekelhet ez a kezdeményezés:
https://steemit.com/cleanplanet/@cleanplanet/participate-in-the-cleanplanet-movement
st.jimmy
07-16-2018, 07:36 AM
Ma ébresztett az asszony.
- Valaki van a ház elõtt.
Felkelek, valami nõ, biciklije a fûben, telefonál. Aztán odamegy a postaládánkhoz és vissza a biciklihez. Közben felöltöztem, kimegyek, erre mondja hogy:
- Bocs, azt hittem más lakik itt.
Aztán kinyomta a telefont és eltekert.
Ezzel van néhány probléma.
Megnéztem a kamerán hogy mit csinált.
Az egyik, hogy mikor befordult a házhoz, nem nézett rá a postaládára. Nem az lett volna az elsõ, hogy megnézze hogy kinek a neve van rajta és hogy mi a házszám? A másik hogy mikor bejött, egész az ajtónkig tekert, de nem kopogtatott be, hanem a két biztonsági kamerát bámulta. Aztán hátrébb tolta a biciklit (mármint a háztól távolabb, az út felé és ledöntötte a fûben). De megint nem kopogott be hogy érdeklõdjön. És mikor kimentem, akkor sem mondta meg hogy kit keres, és nem kérdezte meg hogy nem-e tudom hogy akit keres az hol lakik vagy akármi.
A kinézete is gyanús. Az egyik az ápolatlan haj, a másik a szemüveg ami az egész szemét eltakarta. A következõ hogy nyári idõ van, pólós, de rajta volt pulóver, kabát, és még egy külön szatyor ruha a biciklijén, nem beszélve a nagy batyuról ami a vállán volt. A szûk farmer sem éppen hosszú biciklizéshez való, de biztosan nem a szomszédból jött, mert 3 literes vizes palack volt nála.
Ehhez jön hozzá, hogy a járása és a mozgása is olyan volt, mint aki épp be van drogozva. Meg furán húzta a száját is és pofákat vágott.
https://i.imgur.com/Ofy1iWs.jpg
Szerintetek?
Aztán vagy 20 percre rá jött egy fehér kocsi is a ház elé, itt állt 4 percig, nyitott ajtóval. Kimentem, az meg szemetet dobott ki az árokba.
Szerintem nem olyan furcsa, csak az elõzõ társaságot kereste, látta hogy bukta a dolog, továbbállt, ennyi.
Lehet lesz még ilyen, nem tudhatod, de többé kevésbé fel vagy készülve erre, 1-2 dolog eszembe jut amik nagyon minimálisak és segíthetnek a hasonló ügyekben, de nem hiszem, hogy bármi nagyon extra dologra szükséged lehet
Nem tudom, de nem ő volt az első sunnyugó a ház körül és valószínűleg nem is az utolsó. Annyira nem zavarnak, mikor kimentem, ez is rögtön elhúzott. Arra mondjuk kíváncsi lennék hogy kivel beszélt telefonon és miről. Mert az hogy a ház volt a téma, az biztos. Nem rossz a környék, de drogprobléma az van, és ugye ebben a házban egy rövid ideig laktak csövesek is, úgy lettek kitéve.
Azért is volt az a kínos első találkozás a szomszédunkkal, mert az hitte hogy mi is valami hajléktalanok voltunk akik csak beköltöztünk ide. Úgy kellett neki megmagyarázni hogy én fizettem a házért. :haha:
Unicornis
07-16-2018, 11:59 AM
Szerintem terepszemlét tartott, közben leadta a drótot....
Sajnos így csinálják a kicsit felkészültebb betörõk. Vagy tippre mennek, vagy, odaküldi pl. a barátnõjét, hogy szaglásszon körbe a környéken, hogy hol mi van.
Persze lehet hogy az elõzõ tulajt kereste tényleg. Akitõl régen vett valami "anyagot".
De az mindenesetre jó hogy megvan a képe! Mentsed le több helyre. Ha valami ne adj isten történik, akkor lesz egy támpont!
Így hogy kerítés sincs, én is örülnék, hogy van a kezem ügyében egy AK...:cool:
Milyen típusú kamerád és rendszered van , ha nem titok ?
LaView, 1080p. De nem ajánlom, mert a képre hiába van 1080p írva, mert sokszor úgy néz ki mintha 144p lenne (ha minden nyugodt és nincs mozgás a képen akkor néz ki talán 360p-nek), ráadásul hiába örültem hogy mp4-ben menti a videókat, mégsem tudja felismerni a formátumot a sok videószerkesztő. 1 felismerte, de valamiért most már az sem. Lejátszani lehet, szerkeszteni nem.
A múltkor kérdeztetek a fehér hátú borzról. Itt van, a macskánk épp barátkozni akr vele. (ami nem jó ötlet, de nem lett belőle probléma)
Ma jött a házhoz két másik is, azok fekete hátúak voltak.
https://i.imgur.com/MHvWti3.jpg
Kutunk szétfagyott, valami gondja lett a szivattyúnak. Hónapokon át pocsékolta az áramot, mindig le kellett kapcsolni. Most kihívtuk a kutas céget, mivel láttam hogy a múlt hónapban 70 dollárnyi áramot pocsékolt el a kút, mert mindig pumpálja vizet és van hogy elfelejtettük lekapcsolni. Szóval felhívtuk a kútszerelő céget.
Ma kijött a fickó, ránéz a kútra. Szétkapja, megjavítja 10 perc alatt. Aztán bejön hogy "ok, ennyi volt". Kérdezem tőle hogy mennyibe kerül, erre azt mondja hogy á, hagyjuk, mindegy, könnyű javítás volt. Erre gyorsan adtam neki egy felvarrót, de ha tudom hogy ezt mondja, akkor egy egész csomagnyi akármit adtam volna neki, elemlámpát, több felvarrót, vagy egy multitool-t. A múltkor is 45 dollárt kértek el, pedig akkor itt voltak sokáig, meg bemásztak a mocsokba a ház alá, alkatrészeket cseréltek meg minden. Akkor is számítottam vagy 300 dolláros számlára. De ma meg semennyi, csak idejött és nem kért pénzt. Milyen cég jár házhoz ingyen dolgokat megjavítani? :eek: Csak bámulok.
Legközelebb tuti kész pakkot csomagolok nekik össze borravalónak. :) Most meg adok nekik néhány jó értékelést Interneten.
st.jimmy
07-21-2018, 04:08 PM
ezigen
WestBam
07-22-2018, 10:39 AM
Milyen cég jár házhoz ingyen dolgokat megjavítani? :eek: Csak bámulok.
Szerintem az olyan aki sok elégedett és visszatérõ vevõt szeretne magának :thumbup
Jó olvasni, hogy nem csak a lehúzás megy!
Sergeant
07-23-2018, 11:26 AM
Túlélõnek:
sony hdr as50
Ezt használom.
8347
Professzionális használatra. Csak jó tapasztalataim vannak vele.
Az ára 320 USD körül van, de megéri.
Könnyen telepíthetõ bárhová.
Ez valóban tudja, amit ráírtak.
Máris jött a következő. Ezúttal egy szürke kocsis rohadó fogú alak.
Ülök a gép előtt, hallok valami kocsizúgást. Felállok, egy fickó épp a teraszon mászkál. Kimegyek, nyitom az ajtót, rögtön abbahagyja amit csinál és szabadkozik. Mondom neki mit akar, válaszolja hogy ó, hát ő csak azt hitte hogy eladó a ház. Kérdem hogy miből gondolta, ha egyszer nincs kiírva olyasmi, meg kamerák vannak, meg magánterület tilos a belépés feliratok? Erre nem tud válaszolni, csak mondta hogy megnézte az ajtót, de más megy is. Viszlát, viszlát.
Kamerán visszanéztem, marhára nem a házat nézte, meg nem akarta kideríteni hogy lakik-e itt valaki, egyszerűen feljött a lépcsőn és rögtön nekiesett a másik ajtónak (ahol a villanyóra van meg ilyesmi), benézett rajta hogy van-e valami amit el lehetne lopni, és már nyitotta is ki az ajtót. Akkor léptem ki én is.
Aki házat akar venni az megáll és nézi, jön és bekopog, ilyesmi. Nem próbálgatja az ajtókat és nem figyeli hogy mit lehetne lenyúlni.
Van felvétel, mondjuk talán 1% hogy tényleg csak nagyon hülye volt. Szóval lehet inkább nem osztom meg az arcát a Neten. Ha jól láttam a kocsijában ült egy nő is.
Amúgy elég gyenge magyarázat. Tehát ha épp nem áll kocsi egy háznál, az azt jelenti hogy be lehet állni a ház elé és lehet próbálgatni az ajtókat hogy hátha nyitva van valamelyik? Én is menjek be a városba és ahol épp nem parkol kocsi, ott próbáljak bemenni a házakba? Mégis miféle béna szöveg ez és miért mondja ezt az összes aki idetalál a házhoz? :rolleyes:
st.jimmy
07-26-2018, 07:16 AM
nabaszki...
Valahogy be kellene idomítani a macskákat házõrzésre :D
Azok általában csak zörögnek. Ha bejönne egy betörő, akkor is azt hinném hogy a macskák rohangálnak. :)
Amúgy az asszony mindig magyaráz hogy "Mit figyeled mindig az utat? Nem jön ide senki, nem jönnek ide kocsik". Aztán dehogynem. A múltkor is elmegyek sétálni, visszaérek, ajtó nincs bezárva, asszony meg vagy negyed órája lelépett biciklivel a városba. A ház meg nyitva és senki nem volt itthon. Meg hogy "ne paranoiáskodj, haha", persze, de mikor télen reccsen a jég akkor rögtön ébreszt hogy "kelj fel, valamit hallottam, nézd meg lehet hogy rabló".
De ez a fickó is lopni jött, elég egyértelmű volt a helyzet. Ahogy a múltkor a csöves nőnél is látszódott hogy minek jött ide. :hogymi:
aksurv
07-26-2018, 11:32 AM
Azok általában csak zörögnek. Ha bejönne egy betörő, akkor is azt hinném hogy a macskák rohangálnak. :)
Amúgy az asszony mindig magyaráz hogy "Mit figyeled mindig az utat? Nem jön ide senki, nem jönnek ide kocsik". Aztán dehogynem. A múltkor is elmegyek sétálni, visszaérek, ajtó nincs bezárva, asszony meg vagy negyed órája lelépett biciklivel a városba. A ház meg nyitva és senki nem volt itthon. Meg hogy "ne paranoiáskodj, haha", persze, de mikor télen reccsen a jég akkor rögtön ébreszt hogy "kelj fel, valamit hallottam, nézd meg lehet hogy rabló".
De ez a fickó is lopni jött, elég egyértelmű volt a helyzet. Ahogy a múltkor a csöves nőnél is látszódott hogy minek jött ide. :hogymi:
Szerintem, a hazatok valami ismert hobo es csovi tanya lehetett, csak az elozo tulaj illetve az ingatlanos kiglancolta, hogy el lehessen adni. Ezert jelennek meg az ilyen alakok.
Szerelj fel mozgaserzekelos lampat riasztot.
Es viseld, ha otthon vagy a fegyvert, termeszetesen csõ alatt. :D :cool:
Hát, laktak itt hajléktalanok, csak el lettek küldve. Szóval ki tudja. De 2 év elégnek kellene lenni ahhoz hogy ne jöjjenek ide többet. Főleg hogy kamerák vannak, meg feliratok a házon hogy magánterület, stb.
Amúgy annyira nem vészes a helyzet, csak figyelni kell, ha autózaj van, vagy matatás, azt rendszerint meghalljuk. Addig meg még nem fajult el a dolog hogy valaki be akart volna jönni. A tegnapi volt az első hogy egy "látogató", kinyitott egy ajtót.
st.jimmy
07-27-2018, 07:11 AM
Ma reggel a budin támadt egy ötletem...
Az útvonalon, ahogy jönnek be az útról, ha elszórsz néhány üres töltényhüvelyt az nem lehet, hogy kicsit jobban elgondolkodtatná õket, mint a táblák? :D
Elég is volt ebből a napból. Éjjel és hajnalban munka, aztán reggel rosszullét, rendőr jött, kórház (gondolom lesz belőle egy vagyonnyi számla), szomszéd, csak 2 órányi alvás ami miatt zúg is a fejem rendesen. Az előbb kimentem papírszemetet égetni, csak hogy így a nap végén megnyugodjak egy kicsit. :huuu:
Alpha
08-03-2018, 04:26 AM
Elég is volt ebbõl a napból. Éjjel és hajnalban munka, aztán reggel rosszullét, rendõr jött, kórház (gondolom lesz belõle egy vagyonnyi számla), szomszéd, csak 2 órányi alvás ami miatt zúg is a fejem rendesen. Az elõbb kimentem papírszemetet égetni, csak hogy így a nap végén megnyugodjak egy kicsit. :huuu:
Rendõr, kórház?
Valami gond van?
Csak a szokásos rosszullét. De ez megint 700 dolláromba fog fájni, de lehet hogy a duplájába is, ki tudja. A rendőr azért jött ki, mert kihívta volna a mentőt, de meggondolta magát. De egy rendőr mégis idejött hogy megnézze mi van. De csak jobban felidegesített minket mindenféle kérdésekkel, úgyhogy inkább ne is jött volna ide. Még olyan kérdése is volt hogy orosz vagyok-e. :huuu:
WestBam
08-03-2018, 02:09 PM
Szerintem mi az alap szitut nem vágjuk :hogymi:
Minden esetre jobbulást :thumbup
Nincs nagy történet, valami vérnyomás probléma, legalábbis most ezt mondták legutóbb.
Ha valaki hívja a mentőt, akkor van hogy jön a rendőr és a tűzoltó is. Például mikor legelőször hívtuk a 911-et, akkor egy tűzoltó érkezett legelőbb, vagy 10 perccel korábban mint a mentő.
Ezen akadtam ki.
Egy nő és egy férfi idejöttek hogy majd ledobálják a retkes szemetüket a házunknál. Én meg kimentem és leb.sztam őket érte, aztán ők visszapakolták a cuccot a kisteherautó platójára és elhúztak.
https://www.youtube.com/watch?v=j0GCBWWd5SQ
Al Bundy
08-04-2018, 06:43 PM
Az utolso kepkockan levo ket fekete pick up nem ugyan az. Csak azert szolok hogy nehogy agyon lodd idegessegedben ha a jobboldali jon megint valamiert. Amelyik a szemetet akarta lerakni az egy Ford F150-es a masik meg egy Chevy Silverado. A masik dolgot asszony vette eszre, es nem rosszbol mondom. De ha levagjatok a haz elott a fuvet akkor latszik, hogy ott laidback. Talan kevesebb hulye tevedne be.
Ja, valaki írta hogy nem ugyanaz. Én nem látok köztük különbséget, de nekem minden ilyen kocsi egyformának tűnik. :) (Most se pisztollyal mentem ki, az egyetlen dolog amivel támadtam az egy rakás b+ -ezés volt.) :haha:
Ha nem szeretném a magas füvet, akkor a városban laknék, pont azért költöztünk ki ide hogy megnőhessen a fű. :beer:
Amúgy ha üres is lenne a ház, akkor se jöhetne ide senki, ez a lényeg. Amikor a bank folyamatosan nyírta a füvet, akkor ugyanúgy idejöttek a csövesek, meg ugyanúgy idehordták a szemetet valakik, szóval gondolom nem sokat ért. De a fura hogy látják a zászlót, a több feliratot, meg a két biztonsági kamerát is, de mégse érdekli őket. Ezek olvasni se tudnak, vagy mi?
Al Bundy
08-04-2018, 09:17 PM
Ja. Vegul is igazad van. ha nem lakik ott senki akkor se rakhatjak le.
A teherautónál szerintem igazad van, a májusi videónál kifutottam és megpróbáltam a rendszámot lekapni, de homályos lett. Ugyanakkor a pickup hátuljáról sikerült jó képet készíteni. Nagyon kis eltérések vannak, de úgy néz ki hogy tényleg nem ugyanaz a kettő.
Tegnap egész nap ment a repkedés, délután repülők, később helikopterek. Az egyik repülőről készítettem egy rövid videót is, nekem Warthog-nak tűnik. :)
https://www.youtube.com/watch?v=dzj_BGSv1Qw
A helikopterek sötétedés után jöttek, de folyamatosan. Az egyik vagy 70 méterre a háztól repült el a fák felett, nem egy kicsi hanem a fényekből ítélve egy elég nagy. Arról nem lett videó, csak kifutottam mert nagyon hangos volt és gondoltam hogy hátha látok majd belőle valamit.
Néhány hete mondtam az asszonynak, hogy jó volna ha lenne a háznál néhány deszka.
Aztán a névnapomon sétáltam egyet és mit találtam az árokba leborítva? Haza is hoztam az összeset. Majd meglátom hogy mi lesz belőle.
https://i.imgur.com/bZi4rcB.jpg
Az egyik macskánk meg valami mérget ehetett, vagy nem tudom, de eltűnt, kerestük, azt hittük hogy kint volt és nem jött haza. De aztán megtaláltuk a hátsó szobában, a dobozok mögött. Elég beteg volt, nem akart se enni, se inni, mozdulni is alig bírt. Adtam neki ételt és szódabikarbónás vizet. Ma már jobban volt, az udvarra is kiment.
Meg az asszony ma mosott. Hátravitte a szennyest, erre sikított egyet. Mondom mi a fene ez, odamegyek, hát ez volt a mosógépen:
https://i.imgur.com/ZJsiYbh.jpg
Nem tudom hogy mászott fel oda. Felvettem a vastag kabátot és a bőrkesztyűt, megfogtam és kitettem a hátsó ajtónál.
st.jimmy
08-11-2018, 07:17 AM
úgy néz ki, mint valami gumitömítés :D
a macskáknak 9 élete van
a macskáknak 9 élete van
Már csak 7, mert 2 mérgezésen már túl van.
:haha:
Tegnap kiderült hogy az asszonynál eltört a fejhallgatóm amit kölcsönadtam neki. Így indult a napom.
Mikor felkeltem, akkor meg nem volt itthon kaja, de találtam húskrémet, rá volt írva hogy pulykahús. Oké, megkentem vele vastagon 2 kenyeret és megettem. Kicsit fura íze volt, de nem volt rossz egyáltalán. Aztán az asszony jött és mondta hogy az NYERS hús volt. De miért árulnak nyers húst tubusban? :huuu: Ha egyszer csak eltűnnék a következő 1 hétben, az azért lesz kinyírt a nyers-hús baktérium és meghaltam. (De azért remélem hogy nem lesz tőle bajom...)
Utána csinált az asszony valami speciális japán tésztát. Olyan undorító kaját még nem ettem, hozzá képest a nyers hús csodálatos volt... Az a tészta gondolom olyan lehet mint mondjuk medúzát vagy nyers polipot enni.
Ebből a napból elegem is lett.
Zacskóbicska
08-14-2018, 05:47 AM
Látom, nyûgös vagy. Szerintem innod kellene valami rendeset.
Most meg egy motoros jött be a portánkra, szépen megnézte a deszkákat, gondolom nem véletlenül. Ráadásul a motorján utazott a kislánya is. Ha már minden áron muszáj lopáshoz területet felderítenie, meg magánterületet megsértenie, akkor legalább a gyerekét hagyná addig otthon. :huuu:
Erről is van felvétel, talán majd valamikor megosztom.
Videó Blog - #24 - Iskolai baleset gyakorlaton, tanár anyázás
https://www.youtube.com/watch?v=38JxM6JwKPg
Egy újabb fantasztikus hét. Az egyik macskánk úgy tűnik hogy örökre elveszett. Nem 9 élete volt, csak 3. Gondolom megint mérget evett, vagy valami nagyobb állattal balhézott össze. Aztán a következő, hogy hiába fizettünk tavaly túl egy rosszullét miatti kórházi számlát, mert vártuk a 400 dollár visszatérítést, ma tegnap azt mondták hogy már pedig nem kapjuk vissza és kész. Szóval az a pénz elbukva. Aztán ma állatorvos az öreg cicánknak, tönkre van menve a veséje, meg egyéb bajai is vannak. Az orvos szerint túl sok már nincs neki hátra. 200 dolláros számla is lett, és még vissza kell mennie. Fogy a család, fogy a pénz, ki tudja mi lesz.
Szóval nem csoda hogy kevesebbet fórumozok.
Nem ártana néhány jó hír is, mert az nem nagyon van mostanában. :hogymi:
Újabb platós kisteherautó amit figyelhetek. Idejött, piros ford, befordult, lassan kihátrált és megfordult. 1 alkalom, gondoltam hogy nem nagy ügy. Viszont visszatekertem a felvételt és előtte is járt erre. Jött az úton, lelassított, meg is állt, nézte a házat, majd lassan megindult és továbbhajtott. Ha egyszer befordul valaki itt, az úgy nem gyanús, de ha ugyanaz a jármű kétszer jön erre és viselkedik gyanúsan, ráadásul ugyanazon a napon, az úgy már elgondolkodtató.
Újabb platós kisteherautó amit figyelhetek. Idejött, piros ford, befordult, lassan kihátrált és megfordult. 1 alkalom, gondoltam hogy nem nagy ügy. Viszont visszatekertem a felvételt és elõtte is járt erre. Jött az úton, lelassított, meg is állt, nézte a házat, majd lassan megindult és továbbhajtott. Ha egyszer befordul valaki itt, az úgy nem gyanús, de ha ugyanaz a jármû kétszer jön erre és viselkedik gyanúsan, ráadásul ugyanazon a napon, az úgy már elgondolkodtató.
Annyian járnak arra , hogy érdemes lenne utánanézni a ház elõéletének , elõzõ lakóinak , neten , hivatalban
.......
Már utánanéztem, le is írtam ide valahová. Hogy úgy mondjam az előző lakók enyhén szólva is problémásak voltak. Főleg a családfő.
Na, most én sem vagyok túl aktív a fórumon. Mostanában elég sok rossz dolog történt/történik velünk. :(
mmilan21
09-12-2018, 05:47 AM
Na, most én sem vagyok túl aktív a fórumon.
Nálam is így van ez nem csak itt, de például a videós csatornámmal kapcsolatban is.
Videókat készítek olykor, de amit feltöltésre szántam azzal el vagyok maradva.
Félre van téve, mert nem izgat aktuálisan. Még hogy van is szabadidõm, így sem foglalkozok vele sokat.
Aztán van egy másik csatornám, arra készítgetek szórakoztató jellegû videókat.
A kettõ egymás konkurenciájává vált bizonyos tekintetben, de ilyen gyorsan eddig még nem fejlõdtem videoszerkesztés terén, szóval van haszna azon túl is, hogy tényleg élvezem a dolgot.
A többség ezt felesleges idõtöltésnek és ellenszenvesnek tartja (pláne akkor ha keleti, hazánkban a többség által alaptalanul megbélyegzett mûvek vannak benne).
Szerintem meg többek között a bürokrácia az, ami kb sehova nem vezet, felesleges és alig van benne maradandó alkotói munka.
Mostanában elég sok rossz dolog történt/történik velünk. :(
Lehet hogy azért történnek veletek ilyen dolgok, mert valamire rá akar mutatni veletek kapcsolatban az életetek.
Nekem ilyen esetben bevált hosszú távon a lassú, de biztos változtatás a gondolkodásomban és ezáltal az életvitelemben.
Számos zavaró tényezõ megszûnt körülöttem/bennem ennek hála.
Lehet hogy azért történnek veletek ilyen dolgok, mert valamire rá akar mutatni veletek kapcsolatban az életetek.
Egyszerűen csak volt néhány rosszullét, vérnyomás dolog, sóhiány, ilyesmiket mondtak a kórházban. Az asszony most egészségesen él, sportol is, de mégis mehettünk a kórházba megint.
Aztán volt hogy az első kórház számlát túlfizettük. Elismerte a kórház és mondták hogy küldjünk nekik papírokat. Küldtünk, kétszer. És mit mondtak most? "Túlfizették, de mi pénzt vissza nem adunk."
Úgyhogy 400 dollár bukta.
Meg még vagy 700 dollár.
A második számláját elengedték, majd most itt a harmadik. De hogy ezzel mi lesz, még nem tudom, de már előre tartok tőle.
Aztán elveszett a cicánk.
Aztán itt a másik cicánk is, öreg volt, lebetegedett, 480 dollárt költöttünk az állatorvosi számlára. És mégis vége lett szegénynek, el kellett altatni. 17 éves volt. Tegnap reggel temettük el szegényt, teljesen kiakadtunk rajta, gondolom vagy hónapokig tart majd mire túltesszük magunkat a dolgon.
Mindeközben szívatás megy a boltommal kapcsolatban is, ezen a ponton már majdhogynem semmit se keresek. Mind saját hibámon kívül, egyszerűen kifizettetik velem a bolt-számlákat, de nem hajlandóak megjavítani a hibákat.
Meg még egy csomó mást probléma. Egyszerre jön az összes baj, baromira nehéz így. Kemény helyzet.
Al Bundy
09-12-2018, 11:32 PM
Erdekesek ezek az allatorvosok. Mi is mar tobb mint 500 dollart koltottunk a kutyara 2 betegseg miatt. De ha szereti az ember ezeket a kis joszagokat akkor kepes ra kolteni. Ezert mondom a gyereknek, hogy legyen allatorvos :)
Az biztos hogy egy jó állatorvos aranyat ér.
WestBam
09-14-2018, 07:09 PM
Ne azt nézd, hogy mennyire sok a baj, azt lásd, hogy innen már csak felfelé ívelhet :thumbup
Kevesebbet írogatok, mert itt a család és itt lesznek néhány napig, városba megyünk, meg ilyenek. :)
Videó Blog - #26 - Iskolai verekedések, fejsérülés
https://www.youtube.com/watch?v=YdR_rK8loXQ
Nem egy menő sztori, csak eszembe jutott és gondoltam csinálok belőle egy videót. Rámenős nőből nincs hiány, még ha a legbunkóbbak is szeretik is eljátszani a szende szüzet. Mondjuk tudom, hülyeség, de akkor is beidegesedtem rajta amikor történt. :)
Videó Blog - #27 - Diszkós sztori
https://www.youtube.com/watch?v=Ly78_g-Ssqo
Még nem volt elég gond, úgyhogy tegnap észrevettem hogy lenyúlták a hitelkártyaszámom és 1900 dollárt költöttek el a Costco weboldalon. Most szóltam be a bankomnak hogy gáz van. Elvileg elintézik meg küldenek másik kártyát új számmal. :hogymi:
st.jimmy
10-08-2018, 09:19 AM
:O
Hogy történhetett veled ilyen? :O
Azt hittem nagyon óvatos vagy? :O
Az asszony szerint a McDonald's ban történt, mert ott elveszik a kártyát, hátraviszik leolvasni és visszaadják. Épp csak mibe telik a dolgozónak lefotózni a kártya két oldalát. A meki híres erről.
De lehet hogy az egyik online boltot törték fel, Aliexpresszen vásároltam párszor az elmúlt 30 napban.
st.jimmy
10-09-2018, 12:02 PM
Ali durva lenne...
Remélem nem az.
Mekis dolog nagyon durván hangzik :O
Először vettem dolgot az Alibabáról (az Aliexpressz eladóknak készült részlege - félig-meddig). A kártyás fizetés ott külön van beállítva, szóval az is lehet hogy ott volt a probléma.
A bank úgy néz ki megoldotta, eltűnt 2 vásárlás, a 3.-nál pedig az van kiírva hogy küldik csekken a pénzvisszatérítést. Egy indiai banki alkalmazott fószerrel beszéltem (gondolom vasárnap reggel nem volt senki más telefonközelben, vagy 20 percet várattak minket mire találtak egy embert). Ő azt mondta hogy a régi kártyám vagdaljam szét, az újat meg küldik a héten.
Szóval úgy néz ki hogy megoldódott a probléma.
Ja, még azt is megkérdeztem hogy akkor a rendőrséggel mi lesz? Erre mondja hogy "a bank majd megvizsgálja az ügyet, de ha be akarja vonni a rendőrséget, akkor saját maga tegyen feljelentést".
Mondjuk ez elég fura, majdnem 2000 dolláros a csalás, az úgy már bőven bűncselekmény.
És a bank weboldalán, törölték az utolsó 2 vásárlási kísérletet, tehát mit vigyek a rendőrségnek, ha a bank weboldalán az már nincs ott? :confused: Nem csoda hogy annyi bankkártyás csalás történik, ha a bank még a rendőrséget is kihagyja belőle.
A kártyaügyből videó lesz.
Addig itt van valami más.
Emlékeztek hogy a múltkor írtam hogy az asszony talált egy mobilt az úton.
Utánanézett és egy újabb modell volt, 250 dollárt érő. Igaz, rommá volt törve a kijelzője, de a telefon működött. Feltöltötte, mondta hogy megtartaná. Én meg mondtam neki hogy az kizárt, mert az is lehet hogy valaki ellopta, kidobta a kocsiból, vagy valaki elveszítette, ki tudja...
Szóval elkezdte próbálgatni a jelszavakat, és mondhatni rögtön sikerült neki. A jelszó néhány darab 2-es volt. A telefonban benne volt egy rakás fotó, meg egy vőlegény teljes neve. A vőlegény meglett Facebookon, a nő pedig rajta keresztül. FB-on kint volt a nő munkahelye is (pincérnő egy pubban), úgyhogy a probléma megoldódott.
Az asszony odavitte a telefont és odaadta a nő főnökének. Az meg annyit mondott hogy a pincérnő "telefonja mindig össze van törve, szóval a teljesen összetört kijelző az nála normális állapot".
Ennyi a telefon-sztori. :)
Videó Blog - #28 - Iskolarádió, besz@rtak a tanárok
https://www.youtube.com/watch?v=K2h6Ktbx458
Itt a hideg, jönnek az egerek. A macskák már hadat üzentek nekik, hetek óta figyelik a hûtõszekrény alját, õrt állnak. Mikor alszunk akkor üldözés van, dübögve rohangálnak, feldöntenek mindent. Eddig csak sejtettem a dolgot, de ma láttam is. Bella macskánk nekifeszült az egyik mûanyag doboznak, mutatta hogy nyomon van. Kihúztam a dobozt, bevilágítottam elemlámpával, és ott volt az egér. Barna színû, a hasán meg fehér. És marha gyorsan fut, a macska meg utána, rohantak mint az õrültek, keresztül a konyhán. Nem aggódom, a macskák majd kezelik a helyzetet, ha elkapják akkor meg majd összeszedem az egér alkatrészeit. Így van ez nálunk minden õsszel és télen.
WestBam
10-23-2018, 01:56 PM
Az ilyen pocokféle egér lesz ilyen színnel nem?
Elvileg csak sima házi egér.
https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1zi_eg%C3%A9r (https://en.wikipedia.org/wiki/House_mouse)
De szerintem nem lesz túl sokáig probléma. :)
https://assets.imksb.net/content/uploads/sites/13/2018/08/%D7%90%D7%9D%D7%A6-640x400.jpg
Alpha
10-23-2018, 05:52 PM
A munkahelyem egy város szélén lévõ üzem. Körbe szántó és egy baromfi telep. Két-három naponta találkozok egy-egy haldokló egérrel vagy patkánnyal. Sok a rágcsálóírtó méreg az üzem körül. Sajnálom Õket, de kénytelenek vagyunk pisztítani.
Itthon is hallottam már a kaparászást a padláson. A pincében is van egy kis egérszag. Oda a hagyományos egérfogót rakom, az faszán mûködik.
Én ma engedtem el egyet. Elkapta az egérfogó, de nem múlt ki tõle. Próbált menekülni, hasztalan. Aztán kivittem a kerítéshez és közöltem vele, hogy ma új esélyt kapott az élettõl és remélem, van esze és többet nem találkozunk :haha:
Ez is megoldódott. Kimentem az elõbb a nappaliba és ott volt az egér, a macskák meggyilkolták. Kivittem és bedobtam az erdõbe. Sajnálom szegényt, de ez az egerek sorsa. :(
Zacskóbicska
10-25-2018, 01:01 PM
Javaslom az ultrahangos riasztót. Ebay-rõl pár száz Ft-ért be lehet szerezni és teljesen megbízható.
st.jimmy
10-25-2018, 01:42 PM
Kajakra mûködik?
A szúnyogok ellen való az nem bizonyult túl megbízhatónak...
Mondjuk az egér messze nem ugyanaz, mint a szúnyog :D
Nálunk is mûködik ilyen ketyere, de úgy látszik, hogy a helyi populációban sok a süket egyed :haha:
A másodikat is elkapták. A harmadik ellen meg kiadtam az elfogatóparancsot.
https://i.imgur.com/8TQOpei.jpg