PDA

View Full Version : Tulelo blogja

Oldalak : 1 2 3 4 5 6 [7]

st.jimmy
08-28-2020, 03:03 PM
Az mûködik mobil nélkül is? Mert nekem az nincs. :haha:

Amúgy biztosan jó lenne, mert a GPS-en nem lehet beállítani hogy a mellékutcákon jelölje ki az útvonalat. Mindig a nagy és gyors útvonal az amit kijelöl, amit kocsival lehet menni, de robogóval nem. Google maps-en az nem probléma.

Szerintem mûködik, wifin le lehhet tölteni a térképet és szerintem navigál is. Google maps legalábbis

Próbáld ki nagyon közel az otthondohoz

nem is gondoltam a fülesre

TMIB
09-01-2020, 09:33 PM
Tegnap rendeltem étel-féléket, felmentem a bank weboldalára, bejelentkeztem, erre látom hogy valaki vásárolt valamit, de nem mi. Viszont a mi kártyánkkal. Ok, a múltkori esetbõl már tanultunk, semmi pánik, hívtuk a bankot. Mondták hogy telefonáljunk majd reggel, megadtak egy számot. Felhívtuk, mondtuk mi a helyzet, letiltották a kártyát és küldenek másikat, a pénzt meg nem engedik át hanem a vásárlást megakadályozzák és a pénz nem lesz tõlünk levonva.

Nem tudjuk hogy hogy szerezték meg, mert ez még csak nem is a hitelkártya volt amit használunk, hanem a bankkártyánk amit nem szoktunk használni. Legutóbb 2 hónapja volt használva, de olyan helyen ahol már évek óta használtuk. Májusban meg korábban párszor a benzinkúton, de ott is ritkán. Meg pizza volt vele rendelve, egyszer, egy mobil appon keresztül.

Szóval gõzünk sincs hogy mikor és ki juthatott hozzá a kártya adataihoz. De bárki is volt, több mint 2 hónappal ezelõtt szerezte meg, ez biztos.

Mindegy, a bank megoldotta a problémát.

P. Dude
09-02-2020, 03:26 AM
Ez durva... Az jutott eszembe, hogy ha lenne mobilod, akkor van ilyen banki sms szolgáltatás, hogy rögtön jelez tranzakció esetén. (Igaz, én meg azért nem kértem a saját bankomtól, mert drága.)

A vásárlás viszont most volt? Akkor nagy mázli, hogy ha 2 hónapja szerezte meg az adatokat, és nem szoktátok nézni a kártyaforgalmat, hogy 2 hónap alatt nem nullázta le a számlát. De vajon miért csak most használta?

TMIB
09-02-2020, 03:36 AM
Én minden nap nézem, úgyhogy rögtön látom ha valami gáz van. Amikor a másik kártyával lett ilyen gond, akkor 3 napig nem néztem meg és egy 400 dolláros lopás már keresztül is ment rajta. (De szerencsére a bank azt is megtérítette.) Az mondjuk jóval keményebb is volt, mert 1600 vagy 2000 vagy hány dollár volt amit összevásároltak vele. Örülök hogy a bankom intézi az ilyen ügyeket és nem hagytak még cserben.

TMIB
09-05-2020, 09:27 PM
Motoros túrára mentem, majd összedobok róla egy rövid videót. :)

TMIB
09-13-2020, 07:16 AM
Megindulni látszik az invázió, de egyelõre csak egy felderítõt küldtek be. A macskák 2 nap alatt sikeresen elkapták. Elõször csak a hûtõnél álltak õrt, aztán az egér beszaladt az asszony szobájába, ott kergették. Akkor nem jött össze nekik, de két nap rohangálás után ma már ki volt terítve az egér a nappaliban. Rá kéne jönniük hogy nem érdemes minden évben letámadni a házat. A frontvonal átlépése után rögtön kiiktatja õket a 3 csodafegyver.

:haha:

TMIB
09-15-2020, 09:00 PM
Gondoltam kimegyek és kivágok egy kiszáradt fát. Láncfûrész megzsírozva, beindítva, kipróbálva, megy. Kikapcsoltam, megindultam az erdõbe. Teszek két lépést a mocsárban, ott egy farönk, nem veszem észre, félfordulatot még teszek zuhanás közben de seggel érkezek a jéghideg mocskos vízbe. Oda a pulóverem, a pólóm, a nadrágom fõleg és a kesztyûmnek is annyi. Ennyi természet elég is volt mára. A nap további részében bent maradok a szobámban és dolgozom egy kicsit.

https://memegenerator.net/img/instances/35416484/that-was-enough-fun-for-today-get-back-to-work.jpg

TMIB
09-19-2020, 05:50 AM
Videó hétvégére. :)

Rendõrsztori 3 - Videóblog #51

https://www.youtube.com/watch?v=b7qqm8EXh4Y

TMIB
09-24-2020, 09:16 PM
3 tetû 2 nap alatt. Az egyik kétszer jött vissza. Nem tudom mit akarnak, de nézik a házunkat. Az egyik tegnap is megállt itt egy pillanatra, ma meg 5 percre. Az egyik megfordult itt, de lehet hogy az is velük volt. Egy harmadik meg most beállt a lépcsõnkhöz, telefonált, nézte a kamerákat, aztán elhajtott. Mikor észrevettem elõvettem a puskám, de akkor állt ki és hajtott el.

A szemem a bejárón tartom.

DEFCON 1

P. Dude
09-24-2020, 09:58 PM
Ajnye... Mit képzelnek, hogy csak úgy odaállnak sasolni?

TMIB
09-24-2020, 11:42 PM
Azóta beállt egy kék Jeep is és megfordult. Nem kicsit gyanús. Általában 1 hónap is eltelik hogy valaki megforduljon a bejárónkon, most mi az esély arra hogy 2-en megfordulnak, 1 megáll, majd visszajön másnap és 5 percen át telefonál miközben a bejárónkon áll, majd ugyanaznap jön egy lepukkant drogosnak tûnõ alaki aki a kocsijával a lépcsõnkig hajt, majd telefonál és nézi a biztonsági kamerát... Ez így nem normális helyzet.

P. Dude
09-24-2020, 11:59 PM
Nem gondolják a hülyék, hogy feltûnõ...?

TMIB
09-28-2020, 07:43 PM
Kinyiffant a mikrohullámúnk, kicsit több mint 4 éves volt. A belseje eléggé nedvesedett és az oldala berozsdásodott az ajtajánál. Rozsdaporos belül, és ha bekapcsoljuk akkor ugyan mûködik, de szikrát szór. Kár, mert szerettem nagyon, de ez van... Vettem egy ugyanolyat, csak 1 mérettel nagyobbat. :)

TMIB
09-29-2020, 03:05 PM
Az egyik bankom küldött papírt, hogy bezárják a számlát ha 1 évig nincs rajta mozgás, mert az a szövetségi törvény. Fantasztikus, meg az is hogy 10 nappal bezárás elõtt jött a levél. Asszony mondta hogy elintézi, de nem tette, úgyhogy nekem kellett motorral bemenni, alvás helyett. Persze forgalom, tömeg, autók mindenütt. Szétvágott az ideg, úgyhogy inkább elõbb bementem a bevásárlóközpontba és vettem egy csomó kaját. Pizza volt a terv, de vettem 2 kenyeret, vajat, kiló sajtot és nagyon sok szalámit. Ez serpenyõben marhára közel áll a pizzához. 3 flakon kólát is vettem mellé. Meg egy nagy adag olcsó fajta rántott húst. Elleszünk vele egy darabig.

A boltban egy ott dolgozó nõ rám néz és beszél, hogy "látod a polcot? mi vele a gond? szerinted mi a gond vele?"
Nézek rá, nem értem mit szövegel. Mondom "nem tudom"
Tovább magyaráz "mi vele a gond?"
Erre jön egy másik dolgozó a hátam mögül elõlép. A nõ neki szövegelt.
De miért áll a hátam mögött? Két bolond...

Visszafelé a motor nem akart indulni. Jó sokat szenvedtem vele mire sikerült. Megálltam a bankban, betettem egy kis pénzt hogy ne legyen probléma egy újabb évig a számlával.

Megint nehéz motorindítás, de úgy már nagyjából hazavergõdtem. Bár egyszer még leállt. Azt hiszem ideje az olajcserének is, meg talán veszek egy 4 gyertyás pakkot is, az olcsó és jó ha van néhány a háznál.

P. Dude
09-29-2020, 03:36 PM
:haha: Miért nem adtál neki tanácsot, hogy hogyan lehetne praktikusabban elrendezni a polcot?

Ez melyik motor, amelyik vacakolt?

TMIB
09-29-2020, 10:31 PM
Az asszony arany színû motorja.

Ja, elég hülye helyzet volt, tök olyan volt mintha nekem beszélt volna a nõ. :huuu: Csak álltam ott, néztem a polcon lévõ tojásos dobozokat és próbáltam rájönni hogy mi a gond velük. :haha:

TMIB
10-15-2020, 05:08 PM
Újabb városi út. Az elején nem indult az asszony mopedja, öntöttem még hozzá benzint, akkor se. Kicseréltem benne a gyergyát az újra. És láss csodát, beröffent. A másik gyertya nem túl mocskos, de úgy tûnik hogy a kis kosz is kosz...

Postánál parkoltam, intézkedtem. Gyalog a boltba, ott bevásároltam. Három kenyér, 2 kiló csirkehús, keksz, és hotdog, majd hazajöttem. Mindjárt ebéd. :)

Lehet utána leszigetelem az ajtót, készülni kell a téli hidegre.

P. Dude
10-15-2020, 05:17 PM
Erre most meg eszembe jutott a hot dog. :jolnezki:

TMIB
10-15-2020, 07:35 PM
Ilyet szoktunk venni. https://www.walmart.com/grocery/ip/Bar-S-America-s-Favorite-Jumbo-Franks-16-Oz/10290742

Sosem felejtem el, még tizenéves koromban anyám bevásárolt, vett egy csomó leárazott virslit. Mondta hogy tök jó és hogy nagyon olcsón adták a boltban. Hát, ízre és állagra nem volt rossz, de olyan hullaszagút böfögtünk tõle hogy valami irgalmatlan volt. :haha:

Úgyhogy már tudtuk hogy oka volt annak hogy nagyon le volt árazva.

TMIB
10-23-2020, 08:55 PM
Néhány gyanús járgány a háznál, biztonsági kamerás felvétel (+ 2 mém a végén)

https://www.youtube.com/watch?v=rpfd7S4fjmg

TMIB
11-01-2020, 07:59 AM
Kis sztorizás...

https://www.youtube.com/watch?v=JYNIDQjsgAA

TMIB
11-21-2020, 12:38 AM
Az egyik:

Jön a szippantós, elviszi a mocskot. Ok. Mondta hogy eltört egy mûanyag izé, ki kell cserélni. Mondja hogy fél dolláros cucc, de vegyük meg mi, mert ha neki kell kicserélni akkor 100 dollárért csinálja meg. Ok. Megmondja mit vegyünk. Azt vettük meg. NEM IS OLYAN KELLETT. Végül is vagy 20 vagy hány kilométert kellett érte menni. Kétszer, met vissza is kellett vinni, ha már nem volt jó. Kerestük hogy mi kellett, az Interneten nem volt olyan. Kiakadtunk rajta már teljesen. Az asszony fogta a törött izét és visszament a boltba. Ott meg mondták neki hogy alapból rossz helyen keresgéltünk, ugyanis ez nem szennyvízcsõ akármi, hanem "kertészeti cucc". Na de hogy?! És miért? Ki a franc épít be kertészeti csövet a szennyvíz-tárolóba? Az asszony rögtön megtalálta a boltba ami kellett. :huuu: Most már majd meg tudjuk javítani.

Másik:

Jönnek a gázosok, feltöltik a gáztárolót. Fantasztikus. Aztán KÉRÉS NÉLKÜL csináltak valami gázszivárgás vizsgálátst, 85 dollárért. Ki a túró kérte azt? Semmi jele nem volt annak hogy szivárgott volna a gáz. Jó nagy lehúzás. Aztán a fickó csak kb. 1 percet töltött a kazánnal és nem próbálkozott többet begyújtani, helyette mondta hogy béreljünk fel valami szakembert. (130 dollár, minimum!) Aztán lelépett. Tavaly 10x ennyi ideig tartott nekik begyújtani, most meg inkább hagyták a francba. De azt sem mutatták meg hogy hogy kell próbálni begyújtani. Úgyhogy most itt vagyunk fûtõs nélkül, hatalmas számlával, meg +85 dolláros akármivel amit nem is kértünk. A legjobb ahogy 7 hete próbálom õket elérni, 4 emailt is küldtem és egyszerûen lehetetlen. Nem válaszolnak...

A harmadik:

Gõzöm sincs mi lesz a régi Internettel, jól bekavartak vele. 2 év hûségszerzõdés, aztán megtartjuk-e ha olcsóbb még 2 hónapig, igen, aztán mégis megszüntették, most írtak emailt hogy hívjuk õket újra, de közben fórumon szóltak hogy adjanak-e vissza 8 dollárt, vagy adják vissza az Internetet, de az még bonyolultabb helyzet lesz.

Negyedik:

De még a Starlink weboldal is kiakasztott, mert leadtam a rendelést, erre az egyik cucc amit rendeltem mellé (tetõre rakható akármi (mount)), azt például kétszer fizettették ki velem. Külön kellett nekik szóljak hogy csak 1 kell, hogy a másikat el ne küldjék, hogy a pénzt viszont adják vissza, stb.

Kezd kilenni a tököm az összes céggel. De az emberekkel is, vásárlóim egy része miatt szétvág az ideg, mert teljesen ésszerûtlenek, nyomkövetõs, gyors csomagküldést akarnak, de fizetni nem fizetnek érte. Az üzeneteket meg vagy nem olvassák, vagy elolvassák de nem reagálnak semmire.

Jó lenne már néhány jó hír mostanában. :duhos: Azért se írok túl sokat, mert inkább Youtube videókat nézek. Többnyire nem politikai dolgokat, csak szórakoztató videókat. Kiakaszt minden és mindenki, minden túl van bonyolítva, minden ésszerûtlen. :rolleyes:

st.jimmy
11-24-2020, 09:01 AM
kazánbegyújtásra keress rá a neten, nem létezik, hogy ne találj valamit

TMIB
11-24-2020, 10:49 AM
Találni találtam, de ha elzárt valami gázcsapot a gázos, akkor nincs mit meggyújtani. Próbálgattam, semmilyen sziszegés nincs. 8 napja írogatok is nekik emialt, már FB-on is rájuk íram, és arra végre válaszoltak annyit hogy majd megkeresik az emaileket.

Persze van ötödik gond is, elvileg a bankom küldött egy új hitelkártyát, de sosem érkezett meg, szóval rájuk kell szólni hogy ilyenkor mi van. Eleve milyen fantasztikus ötlet a bankoktól hogy a hitelkártyákat sima, nem követett borítékokban küldözgetik. :rolleyes:

Legalább a szennyvízcsöveg megjavítottuk. Ez is valami.

st.jimmy
11-24-2020, 01:03 PM
próbáltad már kinyitni a megfelelõ csapot? :confused:

TMIB
11-24-2020, 10:26 PM
Na ez az, hol van az a csap? Jó lenne tudni. Tegnap FB-on visszaírt a cég, hogy majd megnézik az emaileket és válaszolnak. Persze nem válaszoltak... :-/

st.jimmy
11-25-2020, 11:07 AM
hát van egy gáztározód amibõl elmegy egy csõ a kazánodig, ha azt a csövet követed és kinyitod rajta a csapokat, meg a kazánodon is, akkor jó kell legyen

annyi, hogyha olyat látsz, hogy van egy elágazás és egy csõvég nyílik a külvilágra, akkor azt a csapot ne nyisd ki

magán a kazánon, ha van egy csap amit nem látod, hogy mit csinál, ha óvatosan, rövid idõre nyitod nagy baj nem lesz szerintem, legfeljebb egy leeresztõcsap és kifolyik egy kis víz, vagy egy töltõcsap és befolyik egy kis víz a fûtõkörödbe

hallgatózz, hogy mi történik

el ne zárj olyat, ami nyitva van

szerintem kb ennyi, nem vagyok víz-gáz-fûtés szerelõ, de eddig még nem volt gond, ha közelébe mentem ilyesminek, egy kis alaplogika messze visz

TMIB
11-25-2020, 12:45 PM
Ez így stimmel és talán meg is tudnám találni, épp csak 800 dolláros számla után illene ha egy kis szolgáltatást is nyújtanának, válaszolnának az emailekre meg ilyesmi.

Az asszony akar mindig gázt, de ennyi pénzbõl ellennénk árammal is. Lehúzás ez a propán dolog, meg amit ezek csináltak itt, kérés nélküli izé, túlszámlázás, stb. :hogymi:

st.jimmy
11-25-2020, 07:01 PM
ha mást nem tarcsiba jó, hogy van gáz, ha kimarad az áramszolgáltatás, ebben úgy fest az asszony a nagyobb prepper nálatok :haha:

ha már minden ki van építve hozzá kár lenne offolni szerintem

TMIB
11-25-2020, 10:33 PM
Nem lehet tartalék, mert ha nincs újrarendelve minden évben a gáz, akkor külön fizetni kell a tárolóért. Meg erõs hõsugárzók helyett átlagosakat vettünk, ezek csak a gáz mellé jók, nem helyettük. Most néztem az emailjeim, még mindig nem válaszoltak. Meging rájuk kell szólnom Facebookon. :hogymi:

Dream_walker
11-27-2020, 09:54 AM
A privát üzenetre tudnál válaszolni? :) Semmi baj, ha nem téma a dolog, csak mondd :)

TMIB
11-29-2020, 07:07 AM
Persze van ötödik gond is, elvileg a bankom küldött egy új hitelkártyát, de sosem érkezett meg, szóval rájuk kell szólni hogy ilyenkor mi van. Eleve milyen fantasztikus ötlet a bankoktól hogy a hitelkártyákat sima, nem követett borítékokban küldözgetik. :rolleyes:

Ez is megoldódott. 5.-én kaptam az emailt hogy az új kártyát feladták és úton van. Sehol semmi. Felhívtuk a bankot hogy ilyenkor mi van és hogy nagyon aggódunk hogy elveszett, hogy elkeverték a postán, vagy másnak kézbesítették ki. Erre megszólalnak hogy jaa, azt a kártyát csak most hétfõn adtuk fel.

Tényleg? De akkor mi a francnak kaptam róla 18 nappal korábban emailt, hogy úton van? :huuu: Talán nem kéne emailt kiküldeni arról hogy úton van, ha csak közel 3 héttel késõbb adják fel. Eszméletlen. Tegnap végül megérkezett a kártya...

A harmadik:

Gõzöm sincs mi lesz a régi Internettel, jól bekavartak vele. 2 év hûségszerzõdés, aztán megtartjuk-e ha olcsóbb még 2 hónapig, igen, aztán mégis megszüntették, most írtak emailt hogy hívjuk õket újra, de közben fórumon szóltak hogy adjanak-e vissza 8 dollárt, vagy adják vissza az Internetet, de az még bonyolultabb helyzet lesz.

Visszajött a 8 dollár, úgyhogy ez nagyjából megvan, ha hülyén is lett megoldva a probléma. Még visszaküldöm nekik az elektromos kütyüiket, aztán elfelejthetnek örökre. :hogymi: Még mindig jobb mint az azt megelõzõ szolgáltató, de azért ezek is bekavartak a végén, pedig én bírtam õket. Na mindegy.

A szennyvízcsövet megjavítottuk, a gázosok meg azóta is töketlenkednek és még mindig nem kaptam választ az emailekre. Facebookon írtam rájuk, nem találnak semmit. Ha nem szólnak, megint privát üzenetet kell majd nekik küldenem. :-/

TMIB
12-02-2020, 03:50 PM
A gázosok végül felhívtak, azt állították hogy nem kapták meg az emailjeimet, de a telefonban mégis minden kérdést megválaszoltak arról ami az emailben volt. Ha nem olvasták az emailt, akkor honnan tudták hogy mit kérdeztem bennük? :confused: Mondhattak volna annyit hogy elkeveredett az email és aztán megtalálták. Mert eléggé az a helyzet, csak szerintem nem akarták elismerni valamiért. Na mindegy. A lényeg hogy elnézést kértek, kijött 2 gázos, rögtön beröffent a kazán. Holnap fizetünk és annyi.

Mondjuk durva hogy a semmiért ki kell csapnom 85 dollárt, ráadásul még kihívatták volna a kazánszerelõt is, ami legalább újabb 130 lett volna. (Az a minimum amit elkér, szóval lehet hogy lehúzott volna 200-al, vagy 300-al is.) A lényeg hogy semmi szükség nem volt rá, szerencsére.

Elég fárasztó hogy ennyi gond van. Jöhetne az ingatlanadó és azt is lerendezném, meg a másik adót amit fizetnem kell, aztán jó lenne nem foglalkozni dolgokkal január elejéig, csak dolgozni szeretnék és kész. :hogymi:

TMIB
12-09-2020, 03:53 PM
Az utóbbi 3 napot pulyka-feldolgozással és sütéssel töltöttük. A Kabar vitte a csontot is, a húsról nem is beszélve, úgyhogy nem volt gond a hentesmunka.

Elektromos tepsink van, a múltkor süteményt csináltam benne, de nagyszerûen bevált a pulykasütéshez is. Kisdarabokat rádobáltuk, jól megsült minden. Elugrottam boltba is reggel, vettem instant krumplipürét, el is készítettem. Életemben elõször, de ez is jól sikerült.

Egy ideje hangos olvasást csinálok, hátha egy kicsit javít majd a vlogjaimon, majd kiderül.

Rendeltem egy cuccot a vlogoláshoz is, még csütörtökön éjjel, de csak tegnap este adták fel. Még volt a boltnak képe arra hivatkozni hogy azért jön lassan, mert a posta... Ja persze, át sem adták a csomagot a postának, úgyhogy ezúttal nem a posta késik, hanem a bolt tökölt vele 5 napon át. Szombaton ér ide, elvileg...

TMIB
12-12-2020, 08:56 PM
VLOG - Mi van mostanában nálunk itthon + választásokról pár szó

https://www.youtube.com/watch?v=qBoxXo4bnHA

TMIB
12-16-2020, 07:18 PM
Napok óta dolgozom egy videón, magyar idõ szerint valószínûleg péntek este töltöm fel. 10 perc hosszú lesz. Kíváncsi leszek majd hogy tetszik-e majd valakinek. :haha: Holnapután kiderül.

P. Dude
12-16-2020, 07:48 PM
Napok óta dolgozom egy videón, magyar idõ szerint valószínûleg péntek este töltöm fel. 10 perc hosszú lesz. Kíváncsi leszek majd hogy tetszik-e majd valakinek. :haha: Holnapután kiderül.

Na, erre kíváncsi lettem, hogy mirõl szólhat. :) Micsoda ravasz marketingfogás! :D

TMIB
12-18-2020, 05:04 PM
Na, itt is van.

Fegyvervásárlásos horrortörténet - Videóblog #52

https://www.youtube.com/watch?v=hjtRqz0D0JE

P. Dude
12-18-2020, 07:58 PM
:haha: Bézbózütõ, perts :haha:

Ez a vásárlás olyan volt, mint Asterix és Obelix ügyintézése (https://www.youtube.com/watch?v=K2aPwlBKh0c&feature=youtu.be). :D De a lényeg, hogy meglett a kincs! :thumbup

TMIB
12-31-2020, 11:49 PM
Boldog Új Évet mindenkinek!

https://www.youtube.com/watch?v=ldUZSkve-z8

:thumbup

TMIB
01-08-2021, 10:15 AM
Ez van.

https://www.youtube.com/watch?v=o3xAsyBJDVc

TMIB
01-31-2021, 04:25 PM
Egy saját videó hétvégére.

Ígérgetõ emberek, ígérem, de nem megyek - Videóblog #53

https://www.youtube.com/watch?v=SdkQNDHQnvg

TMIB
02-20-2021, 05:15 AM
Kemény lesz a holnapi nap. Remélem lesz bennem annyi erõ hogy megjárjam. Be kell mennem a városba és -8 fok lesz. Motorral az úgy elég brutális... :(

TMIB
02-20-2021, 07:07 PM
Többnyire sütött a nap, és szél sem fújt odafelé, úgyhogy annyira nem lett volna brutális. Viszont a kezem az teljesen szétfagyott. :hogymi:

TMIB
02-21-2021, 04:03 AM
Megnéztem hogy hány százalékon van a gáz. Még benne van a tartályban 55%-nyi propán, azzal bõven kihúzzuk a következõ kb. 70 napot, aztán jön a tavasz. :)

https://www.youtube.com/watch?v=-XccUMOQ978

TMIB
02-26-2021, 10:11 PM
Saját sztori/videó: Õrjöngõ részeg a rock koncerten - Videóblog #54

https://www.youtube.com/watch?v=8JtI8lqUZ14

TMIB
03-08-2021, 12:56 AM
Készítek majd ha hétvégén egy kérdezz-felelek videót. Már kaptam egy csomó kérdést. Ha itt kíváncsi valaki, akkor itt is kérdezhettek. Vagy névtelenül is lehet kérdezni itt: https://www.youtube.com/post/UgzDIKWBCI8EwICoYUZ4AaABCQ

:)

varég
03-08-2021, 09:19 AM
Saját sztori/videó: Õrjöngõ részeg a rock koncerten - Videóblog #54

https://www.youtube.com/watch?v=8JtI8lqUZ14

Volt ilyen felénk is, de egy sörre történõ meghívás enyhítette a feszültséget...

Az ismeretség azóta is tart, több mint 20 éve... :D

TMIB
03-09-2021, 08:52 AM
Máris ideért a családtól a csomag Magyarországról. Felnyitva, szétszaggatva. Remélem nem esett ki belõle semmi és a vámosok se nyúltak le belõle semmit. Sok csoki volt benne, anyám nem is tudja mennyit küldött, úgyhogy nem fog kiderülni hogy ideért-e mind.

Bementem a városba is, a boltnál szólt egy fickó hogy tiszta lapos a hátsó kerék. Igaza volt, nem sok szusz volt a gumiban... Bent vettem mindenfélét, a következõ kb. 2 hétre. Még Hazajöttem, de most már a fejemben volt folyton hogy hogy nézhet ki a kerék és mennyire lehet lapos. Itthon gyorsan felpumpáltam. Volt egy régi biciklikerék, arról leszedtem a szelepsapkát, mert a motoron az nem volt. Lehet hogy elhagytam.

Közben gyûlnek a kérdések a következõ videóhoz. Én 5-10 kérdésre számítottam de már van vagy 25. :)

TMIB
03-12-2021, 01:49 AM
Ma egy konzervatív rendezvényen voltam. Majd egy videóban szólok róla pár szót. :)

P. Dude
03-12-2021, 04:00 AM
Remélem, hogy mindenkitõl másfél méterre tartózkodtál, vagy pedig online rendezvény volt! :D

TMIB
03-12-2021, 05:16 AM
Tömve volt a helység. Volt rajtam maszk, de aztán és is levettem mert senki máson nem volt és emiatt hülyén kezdtem érezni magam. :haha:

P. Dude
03-12-2021, 12:47 PM
Készítek majd ha hétvégén egy kérdezz-felelek videót. Már kaptam egy csomó kérdést. Ha itt kíváncsi valaki, akkor itt is kérdezhettek. Vagy névtelenül is lehet kérdezni itt: https://www.youtube.com/post/UgzDIKWBCI8EwICoYUZ4AaABCQ

Én azt szeretném kérdezni, hogy mikor, és milyen indíttatásra kezdtél el ilyen komoly szinten prepperkedni. Ha már kérdezte valaki a Youtube oldalon, akkor tárgytalan. :)

P. Dude
03-12-2021, 02:52 PM
Én azt szeretném kérdezni, hogy mikor, és milyen indíttatásra kezdtél el ilyen komoly szinten prepperkedni. Ha már kérdezte valaki a Youtube oldalon, akkor tárgytalan. :)

Ja, és ha a nyilvánosságra tartozik: hogy mi volt az elsõ lõfegyvered. Az biztos szép emlék. :)

TMIB
03-13-2021, 08:48 AM
Kérdezz-Felelek videó

https://www.youtube.com/watch?v=Rur4UyBLbe0

P. Dude
03-13-2021, 07:46 PM
Köszi a válaszokat! A gitárszóló pedig virtuóz volt! :haha: Jó, hogy beszéltél az angolról is, azt el is felejtettem megkérdezni, pedig nekem most lesz aktuális a tanulása.

TMIB
03-20-2021, 09:00 AM
Amerikai konzervativ rendezvényen jártam - Videoblog #55

https://www.youtube.com/watch?v=2bNUNn6Wphg

TMIB
03-26-2021, 06:42 PM
Videó hétvégére:

Mely államokban jártam? - Videóblog #56

https://www.youtube.com/watch?v=QYqeqTw9qTA

TMIB
04-08-2021, 01:25 AM
Megindultam a zöld motorommal a város felé, aztán eszembe jutott hogy a maszkom a másik nadrágomban maradt és anélkül nem engednek be a boltba, úgyhogy fordulhattam vissza. :huuu: Szerencsére még nem voltam túl messze a háztól, de azért nem voltam túl boldog tõle.

P. Dude
04-10-2021, 03:08 AM
Nekem legkésõbb a kapuban eszembe szokott jutni, ha nincs rajtam. :) Illetve a hátizsákban mindig eleve tartok egy bezacskózott maszkot.

TMIB
04-12-2021, 12:51 AM
Nem tudom hová tegyem, csak iderakom. Talán az emberi természetbe is mehetne, mert nagyon elb.szott egy dolog ez...

https://www.youtube.com/watch?v=snodjjN5SZk

TMIB
04-13-2021, 10:31 PM
Kiskutya volt benne (vagy egy kojot kölyök). A hivatalt felhívtuk, nem jöttek ki, nem hívtak vissza... Úgyhogy elástam szegényt egy gödörbe. Ennyi a történet.

P. Dude
04-14-2021, 04:26 PM
Elképesztõ... :hogymi:

TMIB
04-17-2021, 09:44 PM
Kevesebbet írok, meg videó se lesz szerintem a hétvégén. A derekam hetek óta szétmenve, aztán torokfájás, tüsszögés, taknyosság. Közben a betegeskedés mellett, itt volt az állat-elásós ügy is. Ma meg tankoltam, postára mentem, majd a Walmartba. Persze kerülõúton, mert a hidat javítják. Azt se tudom hogy legális-e nekem azon az úton menni ahol mentem. Értem én hogy autópálya féle, de akkor is az ha csak 3 sávja van? Meg rá van írva hogy 30-40 mérföld / óra a maximum, mivel városon belül van. Annyit bír a robogóm is. Az autósokat nem zavartam, csak egy dudált rám, de az is szembõl. De az is miért? Nem tudhatja hogy robogó-e, vagy 150-es motor. 150-essel autópályán is lehet menni. Szóval bonyolult...

Lemértem itthon, 34 kiló kaját/kólát vettem. Visszafelé sétáltam a motoromig, sõt a motort toltam is egy ideig, mert egy szakaszon kettõs-záróvonal volt, azon meg nem lehet átmenni. Véletlenül nem ott fordultam le ahol akartam, de végül is úgy is jó felé mentem, aztán amikor kiértem a megszokott útvonalra, onnan már sima volt az út hazáig.

Jól leizzadtam, cipekedés meg minden, de sok választásom nem nagyon van. Ha nem öltözök fel, megfázok a motoron, ha meg rendesen felöltözöm, akkor a boltban izzadok le.

P. Dude
04-17-2021, 10:05 PM
Derekadra esetleg Shakti balzsam (https://bolt.krisnavolgy.hu/termek/shakti-balzsam/)? Nem tudom, ott kapni-e.

TMIB
04-18-2021, 06:17 AM
A gond hogy azt se tudom mitõl lett. Nem emeltem nehezet, nem is fáztam meg. Kint voltam a konyhában, egyszer csak elkezdett nagyon fájni a derekam. Aztán eltelt 3 hét és még mindig fáj. :confused: Fene tudja.

Meg azt sem értem hogy miért most vagyok megfázva. Sok év óta ez az elsõ telünk ami nagyon enyhet, meg fûtésünk is van rendesen, több mint elég a propán gáz, 20 fok van bent. Ráadásul ez az elsõ alkalom hogy egy rakás vitamint is szedek. Erre pont most betegszem le és most kap el a nátha? :hogymi:

Majd rendbe jövök. Túl sok helyre nem fogok mászkálni szerintem. Boltba egy hétig nem akarok menni, esetleg megyek a szemétlerakó helyre. Gondoltam hogy videó kéne majd róla, mert miért ne...

Itt meg egy kép arról hogy hogy járok boltba mostanában. Nem csak a nagy hátizsák, hanem elõre megy a 24 órás 5.11-es. Elsõre a kicsit, aztán rá a nagyot hátra, és a nagy fogja a kisebbet, nem csúszik semerre. A 24 órásba a kóla, a 72-esbe az étel és a többi.

https://i.imgur.com/Bk0arCQ.jpg

65 dollárból mit vettem tegnap:

- 3 szeletelt olcsó kenyeret
- 1 szeletelt kicsit drágábbat
- 4 x 2 liter "óccsó" kólát
- 1 literes tubusos salátaszószt
- 4 és fél kiló csirke-burger húst
- 3 liter alkoholos kézfertõtlenítõt (le volt árazva)
- 1 fej salátát
- 1,5 kiló mozzarella sajtot
- 250 gram chipszet
- 4 liter joghurtot
- 1 kiló Roma paradicsomot (nem tudom miért hívják így)

Ebben az adó is benne van. Az étel után nem kell adózni, de a kézfertõtlenítõ után igen. Sok kenyér, sok csirkehús, úgyhogy el leszünk vele sokáig. :) A csirkébõl kijön 66 darab szendvics.

Al Bundy
04-18-2021, 06:53 PM
De miert nem viteted ki a Walmartal? Ok csinalnak hazhoz szallitast. Bar lehet, hogy ahol laktok oda nem.

TMIB
04-18-2021, 07:05 PM
Van romlandó áruval házhoz szállítás, de elég borsos áron. Hogy odamenjek motorral, az nekem fél dollár. Hogy kiszállítsák, az meg $10. Tíz dollárból 3-4 napon át ketten eszünk. És ha kihozzák akkor a kellemes motorozás is elmarad. Amit hozatok az az ami nem romlandó, tejpor, kakaópor, a nagyon nehéz vagy nagyobb méretû dolgok. :)

Al Bundy
04-18-2021, 07:13 PM
Ja ertem. Itt Canadaban 75 dollar felett ingyenes kiszallitas van.

TMIB
04-18-2021, 08:17 PM
Ja ertem. Itt Canadaban 75 dollar felett ingyenes kiszallitas van.

Itt a normál Walmart oldalon 35 dollár ha jól emlékszem, viszont két dolog vele a helyzet, az csak nem romlandó árura vonatkozik, tehát se zöldség, se fagyasztott hús, se gyümölcs. Illetve lehet hogy ingyenes kiszállítás van, viszont az online árak rend szerint drágábbak mint a bolti. Plusz észrevettem hogy rengeteg dolgot már nem küldenek ki. Pl. zabpehelybõl rendeltünk mindig 15 kilót. Hát, nem hozzák már ki azt sem. Pedig nálunk az az egyik alap amit eszünk. :hogymi:

Lehetne olyan is hogy 500 dollár, de akkor ingyenes kiszállítás és semmi emelt ár. Évente 1 rendelés és a tartós élelmiszerre nem lenne gondunk.

st.jimmy
04-20-2021, 06:20 PM
A gond hogy azt se tudom mitõl lett. Nem emeltem nehezet, nem is fáztam meg. Kint voltam a konyhában, egyszer csak elkezdett nagyon fájni a derekam. Aztán eltelt 3 hét és még mindig fáj. :confused: Fene tudja.

Meg azt sem értem hogy miért most vagyok megfázva. Sok év óta ez az elsõ telünk ami nagyon enyhet, meg fûtésünk is van rendesen, több mint elég a propán gáz, 20 fok van bent. Ráadásul ez az elsõ alkalom hogy egy rakás vitamint is szedek. Erre pont most betegszem le és most kap el a nátha? :hogymi:

Én többször megfigyeltem, hogy voltam valahogy, mondjuk nem 100%-on, gondoltam eszek sok c vitamint, hogy elkapjam az elején és sokkal erõsebben tört rám, mint számítottam volna rá c vitamin nélkül

Ez persze sima c vitamin kapszula volt nem zöldség-gyümölcs

TMIB
04-23-2021, 06:46 PM
De jó...

Gondoltam elviszek a kukásokhoz egy zsák szemetet, aztán onnan továbbmegyek a postára és a boltba. Elmotoroztam már a világ végére, erre eszembejutott hogy nem volt nálam maszk. :duhos: Úgyhogy a szemetet le tudtam adni, de a boltba nem mehettem, úgyhogy hazajöttem.

Nem tudom minek erõltetik a maszkot, ha egyszer nálunk mindig volt, mégis a mi államunk áll jelenleg a legrosszabbul.

P. Dude
04-23-2021, 07:51 PM
Lélektani hadviselés. A maszk tudat alatt szorongást generál. Emellett személytelenné tesz, még inkább elidegeníti egymástól az embereket.

TMIB
04-24-2021, 05:54 AM
Ma megláttam a felderítõt. Nagy, kigyúrt hangya volt. Már napokkal ezelõtt észrevettem a lyukakat az udvaron, ami annak a jele hogy az enyhe tél megint milliárdnyi hangyát eredményez. Persze inkább a hangyák mint a kemény tél, de akkor is. Azt hiszem hogy komolyan utánanézek majd hogy mivel kéne õket kicsinálni. Talán hígított hipóval? Az nagyszerûen mûködik a bogarak és rovarok ellen, mert a páncéljuk nem áll neki ellent és gyorsan elpusztulnak tõle. De valami olyan is kéne amit levinnének a hangyavár mélyére. 3-4 igen komoly vár van a ház körül, azokkal kéne valamit csinálni. Kémiai hadviselésre van szükség, csak még nem tudom hogy pontosan milyen anyaggal. Nem szeretném ha a házat is elkezdenék szétrágni, valamit lépni kell majd ellenük.

st.jimmy
04-24-2021, 08:04 AM
Kontakt hangyairtó, van belõle uv álló is kültérre. Lefújsz tárgyakat, körberakod vele a bolyt (a poros földre szerintem nem érdemes fújni), meg a háznak a megfelelõ részeit is lefújhatod, illetve az útvonalukon bármit.

Illyetve ilyen kis mûanyagbigyókában lehet kapni azt a cuccot, amit le tudnak hordani, azt is lehet, hogy a boly mellé érdemes, de lehet, hogy az útvonalukon valahova.

Persze vannak mindenféle általános szerek amik jók lehetnek, de én rámennék a speckóra, ez a kontakt spray ez jó cucc... A fehér por is hasznos lehet, amit lehet kapni.

Nem hiszem, hogy nagyon más lenne a felhozatal ezekben a termékekben itthon, meg kint, azt se, hogy egy vagyonba kerülnének

BragBOL
04-24-2021, 09:59 AM
Van az a barna mûanyagos lehordós cucc, ez nem kellett nekik.
Most fokhagyma granulátummal való bejárat torlaszolással kísérletezem, vegyes eredménnyel, ha vizet kap felválik és kibujnak.

P. Dude
04-24-2021, 11:16 AM
Kigyúrt hangya! :haha: Kinyomják fekve a testsúlyuk többszörösét. :)

TMIB
04-25-2021, 11:51 PM
Kis testmozgás kellett a levegõn, úgyhogy kivágtam egy kiszáradt fát és felaprítottam.

Aztán meg kitisztítottam az erdõbe vezetõ ösvényt, belógott oda is mindenféle fa, ág, meg minden. A múltkor már nem tudtam hátramenni és úgy jutottam be 15 méterre mintha a Mission Impossible-ben lettem volna Tom Cruise. Úgyhogy láncfûrésszel levagdostam mindent, most már tornamutatványok nélkül is hátra tudok menni. :)

TMIB
04-30-2021, 09:10 AM
A múltkor hallottam hogy megállt egy jármû egy kicsit, majd újra elindult, kinéztem, egy teherautó volt. Gondolkoztam rajta hogy vajon miért állhatott meg.

Aztán ma mentem a városba és nem volt ott a kidobott karosszék. Ahogy 1-2 másik nagyobb szemétcsomó sem, a szomszédok portája elõtt.

Akárki volt a kisteherautóval, összeszedte a szemetet. A fából készültet is (pl egy törött fa-ládát), meg a vas részeket is (a karosszék alját). Ennyivel kevesebb probléma. :thumbup

TMIB
05-02-2021, 01:02 AM
A múltkor 9 két literes kólát hoztam az egyik boltból, most a másikba mentem olcsó kenyérért és csirkehúsért. 5 kenyér, 8 kiló csirkehús. Ha már ott voltam hoztam egy nagy ketchupot és 2 nagy tubus ranch szószt is, meg egy fej salátát. És a szokásos 1 zacskó csipszet az asszonynak, hogy örüljön. Jól feltöltöttem a hûtõt.

Odafelé menet az egyik ház teraszán volt egy tetovált fekete fickó, röhögött, hadonászott és kiabált felém. Menõnek képzelte magát de szerintem elég kínos volt ahogy viselkedett. Azon röhögött hogy robogóm van? Miért, tán most látott olyat elõször? Meg egy apró putri ház teaszán volt, azért arra ne legyen túl büszke szerintem. Vagy csak be akart szólni valakinek, mert attól érezte magát kemény csávónak. A városban is volt néhány ilyen alak. Na mindegy.

A lényeg hogy elintéztem a bevásárlást. ennyivel elleszünk vagy 1 hónapig. :)

https://i.imgur.com/biniB6U.jpg

TMIB
05-11-2021, 03:24 PM
Egy rövid videó.

https://www.youtube.com/watch?v=oTYUdKeW-I0

TMIB
05-12-2021, 12:15 PM
Tegnap is kiakasztottak.

Tavaly tél beállta elõtt a gázosok a számlára írták hogy szivárgásvizsgálatot végeztek. Arcon csaptak érte 70 dollárral. Nagy lehúzás. Nehezen, de sikerült beszélni az illetékesekkel, azt mondták hogy ha kifogy a tartály és üres, akkor el kell végezniük, mert ez a törvény. (Amit NAGYON kétlek, de oké...)

Most ugye még van 23%-nyi gáz a tartályban, felhívtuk õket hogy elzárnánk, mert már elég csak radiátorral fûteni egy kicsit reggelente és éjjel, de nappal már jó idõ van. Erre megmondták hogy ne piszkáljuk, meg különben is, ha elzárjuk attól még úgyis meg fogják vizsgálni a szivárgást.

Aha. De akkor mi volt tavaly a szöveg arról hogy akkor vizsgálják ha üres? Ha nem üres, akkor is? Ez elég nagy önellentmondás. Nem lehetséges hogy csak rohadtul le akarnak húzni évente 70 dollárral? Ami mi a francnak akarnánk égetni a propánt egész nyáron, még 40 fokban is? Annak mi lenne az értelme?

Úgyhogy tegnap lekapcsoltuk a kazánt, mert 70 dollárt bukni fogunk, viszont 200 dollárnyi propán van a tartályban.

Teljesen mindegy mit csinálunk, így is-úgyis lehúzás az egész.

:duhos:

Mindegy, ez van, nem lehet mit csinálni.

Inkább itt van valami más.

12:30-nál gyõzelem, de sajnos mégsem.

15:17-nél meg vicces részlet. :haha:

https://www.youtube.com/watch?v=5d1MbZm2V3Q

TMIB
05-16-2021, 10:41 PM
A múltkor 9 két literes kólát hoztam az egyik boltból, most a másikba mentem olcsó kenyérért és csirkehúsért. 5 kenyér, 8 kiló csirkehús. Ha már ott voltam hoztam egy nagy ketchupot és 2 nagy tubus ranch szószt is, meg egy fej salátát. És a szokásos 1 zacskó csipszet az asszonynak, hogy örüljön. Jól feltöltöttem a hûtõt.

Odafelé menet az egyik ház teraszán volt egy tetovált fekete fickó, röhögött, hadonászott és kiabált felém. Menõnek képzelte magát de szerintem elég kínos volt ahogy viselkedett. Azon röhögött hogy robogóm van? Miért, tán most látott olyat elõször? Meg egy apró putri ház teaszán volt, azért arra ne legyen túl büszke szerintem. Vagy csak be akart szólni valakinek, mert attól érezte magát kemény csávónak. A városban is volt néhány ilyen alak. Na mindegy.

A lényeg hogy elintéztem a bevásárlást. ennyivel elleszünk vagy 1 hónapig. :)

Annál a háznál jártam most. Ki van téve az ablakába a nagy "BLACK LIVES MATTER" felirat és logó. Hát, ehhez nincs is több hozzáfûznivalóm... :hogymi:

TMIB
05-23-2021, 01:13 AM
Szemetet vittem a kukásokhoz, ahogy szoktam. 3 dollár egy fél nejlonzsák. A múltkor is váltottak pénzt ötösbõl, úgyhogy annyit vittem most is. Nem voltak egy dollárosaim. Odamentem, fickó ott volt, jön a zsákért. Rendben, odaadom neki, aztán veszem elõ a pénzt, mondom neki hogy most is csak 5 dollárosom van. Mondja hogy jó, átveszi a pénzt, majd elsétál és elköszön. Én meg nézek hogy ilyenkor mi van, hol a visszajáró. :confused: Nincs. Ennyi. Nem reklamáltam, lehet hogy csak félreértette, vagy nem tudom. 2 dolláromnak odalett, pedig õ biztos többet keres mint én. Ilyen esetekben arra szoktam gondolni hogy majd a Jóisten valahogy máshogy visszaadja ami elveszett.

P. Dude
05-23-2021, 11:37 AM
Lehet, hogy borravalónak gondolta? Vagy esetleg a szemétszállítás is drágult?

TMIB
05-23-2021, 01:52 PM
Azt hitte hogy borravaló...

Holott én Mr.Pink véleményét osztom a témában.

https://www.youtube.com/watch?v=XBi1ZSn8sMM

TMIB
05-25-2021, 04:37 PM
Tegnap a macskák egeret hajkurásztak a házban. Ma a döglött egér ott volt a hálószobaajtónk elõtt. Rátettem egy szemeteslapátra, de valami gyanús volt rajta. Megnyomtam párszor a seprûnyéllel a mellkasát, erre a mancsa megmozdult és elkezdett lélegezni. Látszólag nagy fájdalmai voltak. Sajnáltam, gondoltam hogy fogom a 22-est és hátraviszem, megadom neki a kegyelemlövést. hátravonultam vele az ösvényen, de akkor az egér felült, aztán felállt, majd a szemét is kinyitotta. Letettem és lassan, de kicsit mászkált. Nem lennék biztos benne hogy nem pusztul el, mert volt egy seb a hasán, de akaraterõ van benne, úgyhogy talán megússza. Úgyhogy nem végeztem vele, hanem ha már kellett neki a második esély akkor megkapta. Örülök hogy nem nekem kellett végeznem vele. Remélem nem jön be újra a házba.

A macskák nem tudom miért végeznek félmunkát. Ha már megkínozzák az egeret, a nyakát is törjék el, hogy ne szenvedjen többet. De nem, csak bántották, aztán megtízóraiztak és lefeküdtek aludni.

:rolleyes:

TMIB
05-29-2021, 11:00 PM
Benéztem a városba, csak úgy, megnéztem a postafiókom, hazahajtottam. Megálltam volna egy pillanatra, úgyhogy lassan fék behúz, erre az elsõ kerék ki oldalra, én meg elestem. Szuper jól le van megint szórva az út kerek kavicsokkal, ami az autóknak nem gond, de biciklivel, motorral, kész életveszély. Úgyhogy estem egyet, bal térddel kavicsokra, aztán jobb oldalammal bele a porba. A térdem lehorzsolódott egy kicsit, meg bedagadt, de annyira nem vészes. Két nadrág volt rajtam, a vastag BDU meg nem könnyen szakad. A motornak csak a kézvédõje karcolódott össze, úgyhogy nincs nagy kár, szerencsére.

De mindig ezt csinálják. 2-4 hetente jön egy nagy gép ami végigszórja kerek kavicsokkal és kis kövekkel az utat. Ha utána egy úthengerrel végigmennének rajta, akkor nem lenne gond, de ez így elég balesetveszélyes.

TMIB
05-31-2021, 03:39 PM

https://www.youtube.com/watch?v=MK5edCbXXKQ

P. Dude
05-31-2021, 07:30 PM
"Szorgalom: változó" :D

st.jimmy
06-03-2021, 01:27 PM
Benéztem a városba, csak úgy, megnéztem a postafiókom, hazahajtottam. Megálltam volna egy pillanatra, úgyhogy lassan fék behúz, erre az elsõ kerék ki oldalra, én meg elestem. Szuper jól le van megint szórva az út kerek kavicsokkal, ami az autóknak nem gond, de biciklivel, motorral, kész életveszély. Úgyhogy estem egyet, bal térddel kavicsokra, aztán jobb oldalammal bele a porba. A térdem lehorzsolódott egy kicsit, meg bedagadt, de annyira nem vészes. Két nadrág volt rajtam, a vastag BDU meg nem könnyen szakad. A motornak csak a kézvédõje karcolódott össze, úgyhogy nincs nagy kár, szerencsére.

De mindig ezt csinálják. 2-4 hetente jön egy nagy gép ami végigszórja kerek kavicsokkal és kis kövekkel az utat. Ha utána egy úthengerrel végigmennének rajta, akkor nem lenne gond, de ez így elég balesetveszélyes.

én hordok térdvédõt robogózáshoz

fékezni meg egyre ügyesebben fogsz tudni, így megy ez, aki nem esik el az nem is próbálkozik eléggé

TMIB
06-03-2021, 03:19 PM
Tegnap a biztonság kedvéért már én is felvettem. Amikor le van szórva az út, akkor mindig kéne...

TMIB
06-04-2021, 04:08 PM
Ketten is kérték hogy beszéljek errõl, úgyhogy gondolom hogy érdekes téma. :)

https://www.youtube.com/watch?v=DLMdQMAbVho

TMIB
06-25-2021, 05:16 PM
Biztonsági õrös történetek, mikrofon és sportbolt

https://www.youtube.com/watch?v=gs6JZolB0d0

TMIB
06-27-2021, 11:22 PM
Ha véletlenül játszotok egyszer a Jagged Flashback nevû játékkal, akkor ne lepõdjetek meg ha találkoztok egy Tulelo Thatmaninblack nevû NPC karakterrel. :haha: Annak idején amikor a játék készült, Kickstarteren adakoztam rá, és a nevem felkerült egy listára. Úgyhogy az egyik falusi ember az én nevemet kapta.

https://i.imgur.com/OlVEboT.jpg

TMIB
07-01-2021, 08:09 AM
Keményen dolgozom az új videómon. Ma befejezem, magyar idõ szerint péntek délután 2 körül megy fel. Húzós téma több mint 10 percben.

TMIB
07-02-2021, 05:10 PM
Széljobbról középre (komoly téma videóblog)

https://www.youtube.com/watch?v=ZLtuYBeo4bU

Videó leírása: - Érthetõ okokból nehezen szántam rá magam erre a videóra, rossz érzéseket kelt bennem a visszaemlékezés, de talán segít majd néhány embernek akik hasonló helyzetben vannak mint én voltam sok évvel ezelõtt. - Nem tudom hogy a Youtube mennyire fogja majd vissza a videót, hogy korhatárossá teszi-e, stb, ahogy azt sem tudom hogy a hozzászólásokat mennyire fogja automatikusan törölgetni és letiltogatni. A témát tekintve esélyes hogy megint beindul a cenzúragépezet, mint az LMBT témájú videónál. Mindenesetre mindenki fogalmazzon óvatosan, bármit is ír, talán akkor megmarad a komment.

TMIB
07-05-2021, 03:00 AM
Július 4., Függetlenség Napja

Az ünnepnap alkalmából lõttem néhányat .357-essel.

https://www.youtube.com/watch?v=6XttKNrY6RA

TMIB
07-09-2021, 01:51 PM
Saját videó hétvégére:

Fegyvertartás melletti ellentüntetés 2018-ban

https://www.youtube.com/watch?v=1MtSXNBKhyQ

TMIB
07-14-2021, 05:13 AM
De jó... néhány idióta hajtott a kocsival keményen, aztán itt a ház elõtt belehajtottak az árokba. Már vagy 1 órája zúgatják a kocsit, csapkodják az ajtaját és káromkodnak. Ezért nem kéne esõ után sáros földúton, ködben gyorshajtani. Most hallgathatom a szitkozódás meg autózúgást.

Frissítés: Szerintem ezek be vannak rúgva vagy nem tudom. Kiabálnak mint az õrültek és kint mászkálnak a vak sötétben. Na, ilyenkor is örülök hogy vannak fegyvereink itthon. Miféle idióták ezek?

TMIB
07-14-2021, 06:59 PM
Itt is van...

https://www.youtube.com/watch?v=x2mRJIekR5k

TMIB
07-16-2021, 11:02 AM
Vízum, angol, házvásárlás Amerikában

https://www.youtube.com/watch?v=IXomM9yEZeE

TMIB
08-06-2021, 10:17 AM
Videó hétvégére:

Támadás a fesztiválon - (ez sem volt egyszerû helyzet)

https://www.youtube.com/watch?v=xwQb2O15pXw

TMIB
08-22-2021, 06:22 AM
Videó hétvégére:

https://www.youtube.com/watch?v=v3DH39kat7Q

TMIB
09-19-2021, 07:38 PM
Az asszony nincs itthon a családi bajok miatt. Úgyhogy úgy gondoltam hogy kiviszem a régi hûtõt a teraszra és kitakarítom kívül-belül. Majdnem sikeresen el is törtem a kezem, ahogy a hûtõ és az ajtófélfa közé szorult. Szerencsére nem tört, de zúzódás lett a kézfejemen, meg egy kis vér is ahogy felrepedt a tenyerem. :duhos:

TMIB
09-23-2021, 09:48 PM
Amúgy amennyi idõt te a közösségi médiában szócséplésre fordítasz, az angoltudásod birtokában, már rég jól kereshetnél neten keresztül végezhetõ munkákkal, ha rendesen használnád az idõd.

Az én angolom a Fallout 2-n, a GTA San Andreason, a South Park és a Family Guy sorozaton alapszik. Arra tökéletes hogy az asszonnyal beszélgessek, feliratok nélkül nézzek filmeket, átlag cikkeket angolból magyarra átfordítsak, meg hogy végezzem a kiskereskedõi munkám, de hogy specifikusan ezzel az angoltudással pénzt keressek, fõleg "sok" pénzt, az elég esélytelen. :)

TMIB
10-09-2021, 07:00 AM
Amerikai nagykövetség sztori

https://www.youtube.com/watch?v=Mu8Zf1_8OaU

TMIB
10-19-2021, 10:13 PM
1 hónap után újra elmentem a Walmartba. Ami érdekes volt, hogy a kenyérrészleg le volt szalaggal "zárva". Rá volt írva hogy "no inventory" vagy mi. Szerintem azt jelenthette hogy ne töltsék fel ha elfogy. Lehet hogy jön a kenyérhiány? Azért két kenyeret levettem onnan, a 88 centes kenyeret nem fogom otthagyni... Általában 1.30 szokott lenni, vagy még több. Csak fura volt a leszalagozás, ilyet még nem láttam. Remélem hogy mégsem valami rossz elõjel.

Amúgy üres polcokat nem láttam.

A legolcsóbb benzin $3.10. Ami a tavaly márciusihoz képest a 2 és félszerese.

Frissítés: Utánanéztem, leltározáshoz van köze az étel elkerítésének, nem a hiánycikkekhez. :)

TMIB
10-22-2021, 01:50 AM
Égetem a papírszemetet, kiöntöm a konyhait a dobozból, rá a tûzre. Ahogy ég, én meg állok mellette, egyszer csak felrobbant valami. A szívbaj jött rám... Néztem hogy mi a franc lehetett az, aztán láttam a tûz mellett hogy volt ott egy fekete BIC öngyújtó. A konyhai fiókból beleeshetett a papírszemetes dobozba. :hogymi:

TMIB
10-29-2021, 09:32 AM
Halloween Amerikában - Személyes tapasztalatok

https://www.youtube.com/watch?v=QkcI8Geb3c4

TMIB
10-31-2021, 09:16 PM
Gondoltam kreatív leszek úgyhogy készítettem egy átlagostól eltérõ videót. :haha:

FUSS! - rövidfilm, horror (2021)

https://www.youtube.com/watch?v=A2qLzGAnqEw

TMIB
11-12-2021, 11:04 AM
Videó hétvégére:

Péter gyomros, fejes alma, sapka harc (3 iskolás sztori)

https://www.youtube.com/watch?v=vbNpx-8o9kI

Amennyi gond-baj van, néha jó egy kicsit lazítani és videón dolgozni...

TMIB
11-25-2021, 09:37 AM
Tegnap a városban jártam, odafelé szétfagytam, visszafelé már jó idõ volt. Tankoltam is, a benzin ára kicsit lejjebb ment, mert Bidenék most Kínával variáltak valamit 50millió hordó olajjal. Úgy tûnik hogy ez befolyásolta az árakat és 10%-os árcsökkenés lett belõle. Mondjuk hogy elõtte 300%-ot emelkedett az más kérdés...

A boltban találtam olcsó halat, úgyhogy karácsonykor mégis lesz halászlé. A múltkor nem vettem, mert csak drága halat találtam a másik boltban. 4,50-et nem fogok kiadni egy kis konzerv halért. A másik boltban 2,50-ért találtam, az nem rossz. :)

Aztán sikerült egy irányú utcához jutnom ott, ahol a másik irányba kellett volna mennem... Megálltam egy pillanatra hogy gondolkodjak hogy hogy kéne fordulni, de egy kisteherautó rögtön rám dudált. Össze-vissza kellett kacsáznom az utcák között mire végre rá tudtam térni a helyes útra ami a Walmart felé vezetett.

Vettem majdnem 90 csirkeburger-t. Azzal elleszünk vagy 2 hónapig. Attól függõen hogy mennyi fogy, talán karácsonykor teszek még egy látogatást a nagy üzletben. A fagyasztó mindenesetre dugig van. Sok kenyeret is vettem, meg zsemléket. Úgyhogy van most midnenünk. :) Ma van hálaadás, estére kis sült disznóhús lesz, krumplipürével. :)

TMIB
11-25-2021, 05:09 PM
Ja, amit elfelejtettem. Tegnap láttam egy kocsit ami felhajtott a járdára és a járdán vezetett. Valami kis, piros autó volt. Csak néztem nagyokat. :eek:

TMIB
11-30-2021, 03:07 PM
3 napos boltba menést tervezek. 1 fok az elég motorozáshoz? Nem lesz melegem az biztos... Ilyenkor a legkellemesebb amikor az ember keze szétfagy, hiába a kesztyű. Kéne valami nejlonzacskó, az segített a tavalyi téli motorozásokkor is.

Na mindegy, hétvégére viszont lenne jó kis forró bableves az majd kárpótol a megfagyásért.

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-4fc1ef309e6d95c47ae50276db3ba8e7-lq

P. Dude
11-30-2021, 04:13 PM
3 napos boltba menést tervezek. 1 fok az elég motorozáshoz? Nem lesz melegem az biztos... Ilyenkor a legkellemesebb amikor az ember keze szétfagy, hiába a kesztyű. Kéne valami nejlonzacskó, az segített a tavalyi téli motorozásokkor is.

Na mindegy, hétvégére viszont lenne jó kis forró bableves az majd kárpótol a megfagyásért.

https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-4fc1ef309e6d95c47ae50276db3ba8e7-lq

:D Gondolj a levesre! Most valamelyik nap én meg reggel 6-ra mentem dolgozni, hát már itt is érezni a telet a biciklin...

TMIB
11-30-2021, 04:53 PM
Muszáj lesz menni, mert a bableves hagyma és répa nélkül nem az igazi.

Meg az asszonynak is kell chips. Úgyhogy megküzdök érte a fagy-sárkánnyal és hozom neki a chips-et. :haha:

P. Dude
11-30-2021, 05:38 PM
Muszáj lesz menni, mert a bableves hagyma és répa nélkül nem az igazi.

Meg az asszonynak is kell chips. Úgyhogy megküzdök érte a fagy-sárkánnyal és hozom neki a chips-et. :haha:

:thumbup Én is elkezdem a koreai Kim Chi csípős tésztás leveseket dupla tasakonként enni, mert decemberben lejárnak. :) Jók is lesznek a hideg téli estéken.

TMIB
11-30-2021, 07:13 PM
34 liter kóla, 1 tubus fokhagymakrém, 1 hagyma a levesbe, egy csomag répa, 1 mogyoróscsoki, 1,1+ kiló leárazott tortabevonó csoki, 1 bazi nagy füstölt sonka, szintén a levesbe, meg majd karácsonyra és újévre. Feldarabolom, lefagyasztom. Asszony is megkapta a chipszét meg kekszet is.

Találtunk itthon gumikesztyűt, úgyhogy azt felvettem a motoros kesztyű alá. Odafelé úton nem is fázott a kezem. Mostantól mindig viszem majd magammal, nem fog ki rajtam a fagyos szembeszél. :admire:

Most majd majd kicsit pihenek a nagy bevásárlás után. :) Holnap megyek vissza, meg holnapután is. Pénteken levesfőzés.

TMIB
12-02-2021, 11:12 PM
Megvolt a harmadik nap is. Vettem 102 liter kólát. :haha: Annyit hogy a boltból el is fogyott ez a fajta. Kifosztottam a boltot. Még volt 24 literrel, és csak 1 pohárral szoktunk inni egy nap, úgyhogy ennyivel elleszünk tavaszig. Van rántott hús is bőven, meg szalámi, kenyér. Viszont a 3 napos nagybevásárlás eléggé lefárasztott. Itthon kimostam a két nagy hordót, fel kell töltenem őket. Kimosom a kis víztározókat is, azokat is feltöltöm. Ez a terv a következő néhány napra.

A nagyon hideg is érkezik, nappali minuszok. 18.-án lesz intézni valóm, de addig nem szándékozom menni sehová.

TMIB
12-06-2021, 03:26 PM
Hánytam... havat

https://www.youtube.com/watch?v=-IaJnaUMoh0

TMIB
12-15-2021, 11:48 PM
Jó sok mindent küldött nekünk a család. Kaptunk egy nagy doboz édességet. Sok Vadász csokit, Vadász szaloncukrot, kókusztekercset, sok féle gumicukrot, sok Sport szeletet, Balaton szeletet, táblás mogyorós csokit, bonbon-t, konyakmeggyet, meg egy csomó minden mást is. Még halászlékockát, meg vagy 10 *pirosarany féle* paprikakrém is érkezett a csomagban. :)

TMIB
12-16-2021, 10:43 PM
Erős szél volt ma, de 16 fok, úgyhogy a sártengerben bemotoroztam a postára, aztán a "100-as boltba", majd megcéloztam a Walmart-ot is.

Hazaértem, nem volt gond, kicsit meglökött a szél oldalról, néhányszor, de óvatosan hajtottam. Viszont az erős szél viharos szél lett, most is elég durva. Sőt, a tetőt is megszaggatta egy kicsit. Felmentem volna javítgatni, de lefújt volna a tetőről a vihar. 95-100 km-es széllökések... Rángatja a házat.

Ok, vettem a múltkor tetőjavító készletet, az rendben van, de holnap mínusz fokok lesznek. Ott fogok megfagyni a tetőn. De muszáj lesz majd intéznem. :hogymi:

Legalább a bevásárlás sikerült.

TMIB
12-22-2021, 07:11 PM
Vettem egy új dzsekit #shorts + (új videótervek a leírásban) :)

https://www.youtube.com/watch?v=tu8EZk_co0M

TMIB
01-03-2022, 08:23 PM
Az milyen hogy a 2020 karácsonyán meghalt nagymamámat fenyegeti perrel az állam? Méghozzá azért mert a halála óta nem fizette be a biztosítást arra a házra ami már rég el is lett adva, valamikor tavaly márciusban vagy mikor...

A magyar állam a halottakat is perbe akarja fogni, azért mert nem fizetnek adót olyan ingatlan után amit már közel egy éve megvettek idegenek?

Mégis miféle legalja rendszer ez?

Anyám már KÉTSZER küldött nekik levelet hogy a nagymamám nem él, a ház rég el lett adva, ne küldözgessenek a nagymamámnak leveleket hiszen ő már nincs, ahogy a nevén sincs semmilyen ingatlan. De csak azért is küldik tovább, folyamatosan. Ma is kapott egy felszólítást és egy perrel fenyegetést. Minden alkalommal amikor anyám megkapja a nagymamám levelét az államtól, feltépik a gyász sebeit. És nem lehet semmit csinálni ellene, mert hiába szól nekik anyám, most már többször is, csak azért is újra és újra küldik a felszólításokat és fenyegetéseket.

TMIB
01-05-2022, 08:26 AM
Megjavult a TV amit örököltünk. Napokon át kínlódtunk vele, kipróbáltunk mindent, de a logónál lefagyott az egész. Ma meg elsőre beindult és működik.

:confused: Ki érti ezt... De mindegy, a lényeg hogy megy. :) Jó nagy 50"-os lapostévé.

TMIB
01-07-2022, 08:31 AM
Szociális témában antirasszista videó a hétvégére:

https://www.youtube.com/watch?v=hZefdSkuaPQ

Aki Bújt
01-19-2022, 09:50 PM
Szociális témában antirasszista videó a hétvégére:

Megnéztem a videót, teljesen helytálló, amit mondasz. Én az Ideológiák Tárháza https://www.youtube.com/c/Ideol%C3%B3gi%C3%A1kT%C3%A1rh%C3%A1za nevű csatornáról ismertem a lány videóját, ott mintha többet mutattak volna belőle. Kiakasztó volt, és elkeserítő, hogy egy értelmes ember ugyanakkor ilyen... nem szép, de kimondom: hülye is.

TMIB
01-20-2022, 02:31 AM
Amikor elkészítette a sajátom, utána elküldték a tárházas videó linkjét. 5 napja néztem meg, néhányat kommenteltem is alá. Az ő videójuk sokkal jobb és összeszedettebb mint az enyém. :)

TMIB
03-05-2022, 10:23 AM
Nem akartam videót erről, de 3-an is kérték hogy legyen. Nem ástam bele magam a témába és nem is tértem ki részletekre, csak ahogy látom a helyzetet, úgy mondtam el.

https://www.youtube.com/watch?v=oZWHTJ16z_4

TMIB
03-08-2022, 09:32 PM
Ez de rohadtul fájdalmas volt.

Bemegyek a postára, mondom a nőnek hogy +1 unciás bélyeget kérek 2000 darabot. Néz a nő. Megismétlem neki. Mondja hogy 3 darab 100 darabost, de az már úgy majdnem 180 dollár lesz. Nézek rá, mondom az nem lehet. De, higyjem el, mert annyi. A +1 unciás, - kérdem. Az az... - mondja.

Ok, akkor mondtam neki hogy adja ide. Ideadja fizetek, de csak nem hagyott nyugodni. Kint megnéztem és marhára nem +1 unciásat adott aminek 20 cent darabja, hanem 58 centes sima bélyeget. Visszamentem, a nő már nem volt ott. Fickónak magyaráztam hogy mi van. Nem értette. Aztán dedós módszerrel elmondtam neki, hogy ha én feladok egy levelet, de túl nehéz, akkor rá kell tennem egy olyan bélyeget ami +1 unciás. Akkor kezdte felfogni. De én akkor már fogtam a fejem.

Jön vissza a nő, magyarázom neki hogy nem jót adott. Nehezen megértette hogy mi kéne.

Jött valami vezető asszonyság is, azt meg nekiállt kérdezősködni hogy minek nekem ennyi bélyeg. Mondtam neki hogy a munkámhoz.

Erre mondja hogy fel van bontva az amit előzőleg vettem. Mondom neki hogy persze, mert megnéztem hogy azt kaptam-e amit kértem, de nem azt kaptam...

Mondja hogy nem szoktak visszavenni bélyeget. Erre meg gondoltam hogy "jó, én meg nem szoktam bélyeget visszaváltani ha azt kapom amit kérek". De csak azt mondtam hogy nem ezt kértem, de rosszat kaptam.

Aztán a következő problémájuk az volt hogy nem tudták hogy mit kell csinálni a pénztárgéppel. Aztán meg az hogy nem tudták hogy van-e egyáltalán annyi bélyeg náluk amennyi kéne nekem.

Megint kérdezgetett hogy miből mennyi kell.

Nagy nehezen talált 20 darab 100-as gurigát, variáltak valamit az előző kifizetéssel (átcsoportosították a másik bélyegre a pénzt amit már levettek a kártyámról), fizettem a fennmaradó összeget.

Még elnézést kértünk egymástól, aztán eljöttem.

Hát ilyen bonyolult, még bélyegvásárlás nem volt...

Nem tudom mi volt olyan nehéz azon hogy 2000 darab +1 unciás bélyeg.

Hazafelé még megcsodáltam a már $4.19-re emelkedett benzinárat a kút mellett. Ilyet itt még nem láttam, talán 2009-ben volt ilyen a benzinár egy rövid időre.

st.jimmy
03-13-2022, 02:30 PM
Ilyen macerás lenne egy egyszerű vásárlás lehet én is a felyem fognám, de szerintem jobban jársz ha csak a fejed fogod ;)

TMIB
03-13-2022, 10:14 PM
Online szoktam bélyeget vásárolni, sosincs gondom. Most véletlenül személyesen intéztem, erre ez történt.

TMIB
03-23-2022, 03:42 AM
Felkelek, bekapcsolom a gépet, lássuk mi lesz a mai rossz hír. Minden napra jut valami rossz.

Email:

"Due to excessive levels of inflation, the price of the Starlink kit is increasing from $499 to $549 for deposit holders, and $599 for all new orders, effective today. In addition, the Starlink monthly service price will increase from $99 to $110. The new price will apply to your subscription on 5/1/2022.

The sole purpose of these adjustments is to keep pace with rising inflation."

:cry:

TMIB
04-12-2022, 04:07 AM
Walmartba ketten, az asszony is jött velem, mert a bankban számlát akart nyitni. Brutális volt mire kivergődtünk a földútról, ilyen sarat nem láttunk amióta ideköltöztünk. Nem a kis sáros út, vizes csúszós, hanem az amiben az orosz tank is elakad. Kátyúból is hatalmasak vannak, valamiért a megye az utóbbi időben magasról tesz a karbantartásra. Persze az adópénzt azért mindenkitől felmarkolják rá. Lépésben haladtunk, de úgy is veszélyes volt. Amikor kiértünk, már nem volt probléma.

Posta, oké. A bankban meg mondták hogy végül is nem érnek rá számlanyitásra és inkább miért nem megyünk vissza másnap. Hurrá... Végül is csak sártengeren kell átúsznunk...

Walmartban bevásároltunk, de igazából a szomszédot kérjük majd meg egy fuvarra. Ha pénzt kér még akkor is jobban kijövünk belőle mintha motorral járogatnék be. Egy nagy bevásárlás és megpakoljuk a kisteherautót.

Visszafelé millió autó, amit nagyon tudok utálni.

Amikor a sárúthoz érkeztünk, gondolkoztam rajta hogy valami kerülőút jobb lenne-e, talán a párhozamos út kevésbé van kitaposva. Hát, visszafelé sikerült buknunk a motorral. Annyira dagonya az egész, hogy a vastagabb kerekű motor se bírt vele. Szerencsére nem sérültünk meg, ez betudható annak hogy lépésben haladtam, mert gyorsabban nem is lehetett. Meg a puha sárba esés ugye...

Na ilyen volt a napünk.

:hogymi:

st.jimmy
04-14-2022, 11:13 AM
Aaaaz király :D

Gondolom jó volt utána lefürdeni legalább

TMIB
04-22-2022, 09:35 AM
Rendőrsztori 4 - Postaláda, Mentő helyett rendőr, Robogó a hídon, levélbontás

Még néhány rendőrséggel/rendőrökkel kapcsolatos történet amik eszembe jutottak. 3 itteni, meg +1 otthoni 20+ évvel ezelőttről.

https://www.youtube.com/watch?v=8sq5g8AWJZU

TMIB
04-30-2022, 05:52 AM
Őrangyalok - ha a hülyeség fájna... (Néhány szóban a Guardian Angels szervezetről)

https://www.youtube.com/watch?v=i3u1SlnBpH8

TMIB
05-08-2022, 06:31 AM
Motoros vízvezeték, szék, milyen videók jönnek (május, 2022)

https://www.youtube.com/watch?v=DuOfgJ341Vg

TMIB
05-21-2022, 01:43 PM
Videó hétvégére:

Kicsit önvédelmi téma, de inkább csak önvédelem-jogi.

Beszóltak, de... (Kiabálás, tüntetés - pár amerikás sztori)

https://www.youtube.com/watch?v=BOZdq0m3giU

Kis kiegészítés: Bár az utolsó az támadás, de csak az itteni törvények szerint. Én inkább csak provokálásnak mondanám. A másik sztorinál onnan tudom hogy indiaiak voltak, mert ott indiaiak laktak. Amúgy semmi gondom nem volt velük, egy idős, turbános öregúr a feleségével naponta arrafelé sétált amerre én is naponta mentem. Mindig köszöntünk egymásnak. :)

P. Dude
05-24-2022, 05:17 PM
Most mennyibe kerül a magánpostázás Amerikából? Ha egy ismerősöm New Yorkból postázna nekem egy kis csomagot, az nagyjából mennyibe kerülne?

TMIB
05-24-2022, 08:56 PM
Mennyire kis csomag és mi a súlya? 4 unciáig (113 gramm) kijön 20 dollárból. Talán kicsit kevesebből is.

A postahivatal oldalán van postaköltség kalkulátor: https://postcalc.usps.com

P. Dude
05-25-2022, 08:26 PM
Mennyire kis csomag és mi a súlya? 4 unciáig (113 gramm) kijön 20 dollárból. Talán kicsit kevesebből is.

A postahivatal oldalán van postaköltség kalkulátor: https://postcalc.usps.com

Köszi, végül ebay rendelés lett Ausztráliából.

P. Dude
05-28-2022, 07:54 PM
Köszi, végül ebay rendelés lett Ausztráliából.

És az eladótól kaptam egy üzenetet, hogy a postaköltség kiegyenlítésére küld ajándékba még egy dolgot, amit szintén szerettem volna venni csak most nem akartam arra is költeni. Hát ez nagyon rendes tőle! :thumbup

TMIB
05-28-2022, 08:40 PM
Olyat én is szoktam, néha küldök valamit a vevőknek ajándékba, főleg ha túl sok postaköltséget fizettek. :)

TMIB
06-12-2022, 02:11 PM
Voltam valahol, készítettem felvételeket, vagy 3 órán át vágtam, feliratot is készítettem hozzá, feltöltöttem és a Youtube nem volt hajlandó HD-be konvertálni. 2 órán át próbáltam, de nem csinálta meg. Úgyhogy a vasárnapi videó így elmarad. Jövő hét péntekre majd elintézem. :hogymi:

TMIB
06-17-2022, 02:10 PM
Fegyverjogi tüntetésen jártam - beszámoló, értékelő (2022 június)

Bocs a hangért, de csináltam neki feliratot, azt kapcsoljátok be rajta. :-)

Nézzétek meg a videó legvégét is! Lájkot dobjatok rá ha tetszett, köszi!

https://www.youtube.com/watch?v=fsViM5f2CEM

https://www.youtube.com/watch?v=fsViM5f2CEM

TMIB
06-19-2022, 12:22 AM
Hú, arra gondoltam hogy több ezren is megnézik majd az első nap, mert magyar közvetítést fegyvertémájú tüntetésről nem igazán szokás készíteni, úgyhogy eléggé egyedi a videó. A tüntetés, a felvételek készítése, a vágás, egyedi állókép neki, a tökölés a feltöltéssel ami nem is sikerült először, stb.

Erre mi van? 150-en nézték meg összesen. :huuu:

Vicces az is ahogy a helyi tévének nem tetszettek az arányok, és hiába volt ott két operatőrjük is, videót nem töltöttek fel se a weboldalukra, se a Youtube oldalukra. Kínos volt nekik hogy 2018-as helyzethez képest most alulmaradt a demokrata csapat. Úgyhogy inkább lehoztak egy kis cikket, fotókat csak az esemény végéről közöltek le, néhány emberről aki még ott lézengett, mert nem akartak a 80+ főről fotót mutatni. Szuper újságírás/médiamunka. :rolleyes:

TMIB
06-21-2022, 04:37 PM
Macska... állatorvosnál kértünk időpontot ivartalanításra, de több mint 10 napot kellett várni. Letelt a 10 nap, az asszony bevitte, gondoltuk hogy elvégzik a műtétet és jöhet majd haza. Aha... vagy nem. Beadtak neki 2 oltást. Minek? Az egyik veszettség ellen. Ez a macska soha az életben nem járt házon kívül, és nem is akar kimenni. Minek neki veszettség elleni oltás? Nem értem. Aztán vérvétel is. Minek? Ivartalanítás előtt azt sem szokás. Persze jó sok pénzért. Gondolom vagy 100 dollárt elkérnek ezért, vagy tán még többet. Meg se kérdeztem az asszonyt, szétvágna az ideg. És aztán a kegyelemdöfés. Hazaküldték az asszonyt és a macskát, hogy majd esetleg valamikor 3 héttel később, talán megtörténhet a műtét. Szuper, az egész nyarunk tönkre van téve, mert a macska persze üvölt állandóan és nem lehet vele mit csinálni. Egy nagy lehúzás az egész, de nem elég hogy a pénzünk elúszik, még csak el se végzik a műtétet, csak az időnket pocsékolják...

:mad:

TMIB
07-11-2022, 02:00 AM
Sétálok a Walmartban, nézegetem a polcon a kakaóport, erre jön egy fickó, kérdi hogy "a bázison dolgozol"? Nézek rá. Kérdi újra, erre rájöttem hogy mit akar. Mondom "nem". Erre elsétál...

A széldzsekim multicam, de nincs rangjelzés rajta, se más. A fejemen teljesen más színű sapka, ACU, jól ráírva hogy NRA. Poros fekete nadrág, koszos-kopott béna sportcipő. Ebből az jött le neki hogy tengerészgyalogos vagyok vagy ilyesmi? :confused:

P. Dude
07-11-2022, 09:48 AM
Macska... állatorvosnál kértünk időpontot ivartalanításra, de több mint 10 napot kellett várni. Letelt a 10 nap, az asszony bevitte, gondoltuk hogy elvégzik a műtétet és jöhet majd haza. Aha... vagy nem. Beadtak neki 2 oltást. Minek? Az egyik veszettség ellen. Ez a macska soha az életben nem járt házon kívül, és nem is akar kimenni. Minek neki veszettség elleni oltás? Nem értem. Aztán vérvétel is. Minek? Ivartalanítás előtt azt sem szokás. Persze jó sok pénzért. Gondolom vagy 100 dollárt elkérnek ezért, vagy tán még többet. Meg se kérdeztem az asszonyt, szétvágna az ideg. És aztán a kegyelemdöfés. Hazaküldték az asszonyt és a macskát, hogy majd esetleg valamikor 3 héttel később, talán megtörténhet a műtét. Szuper, az egész nyarunk tönkre van téve, mert a macska persze üvölt állandóan és nem lehet vele mit csinálni. Egy nagy lehúzás az egész, de nem elég hogy a pénzünk elúszik, még csak el se végzik a műtétet, csak az időnket pocsékolják...

Hiánypótló összefoglaló a macskák (túl)oltásáról:

https://catinfo.org/vaccines-for-cats-we-need-to-stop-overvaccinating/

Minden eset egyedi, és mindig a konkrét körülmények mérlegelésével kell dönteni az oltásokról - az összefoglalóban ismertetett szakirodalmi tények alapján. Mint az embereknél.

Elölt vírusos oltást NE engedjetek beadni, és veszettség elleniből legjobb a Purevax 3 éves rekombináns vakcinája. Bármilyen vakcinát végtagba adjanak, minél lejjebb.

Ha nem látjátok szükségét a veszettség elleni oltásnak, akkor a helyi veszettségi kockázatokra figyeljetek, például úgy legyen a ház kialakítva, hogy denevér ne tudjon bejutni.

Az írás hosszú, de tényleg érdemes odafigyelve átolvasni, információk tárháza.

TMIB
07-11-2022, 01:27 PM
Én biztos mondtam volna az orvosnak hogy ne adja be neki, de az asszony nem szól semmit, én meg nem voltam ott. Csütörtökön lesz a műtét, remélem nem húznak le minket ilyen-olyan okokra hivatkozva.

Ma is voltam boltban. A benzin $4.35 . Ez egy dollárral kevesebb mint kb. 3 hete vagy mikor. Nem tudom mitől ment le.

TMIB
07-21-2022, 12:07 AM
Holnap kicsit rendbe szedem a fórumot, átpakolom a vitát a másik topicba. Igazából hozzánk is beütött most a hőség, 35 fok van a házban, a ventilátorok ellenére is, reggeltől-estig. Csurog a karomon meg a tarkómon az izzadság. Kaptunk egy nagy esőt, de csak fél órás volt az egész. Utána jött a tűző nap... A macskáink is szanaszét fekszenek, enni sincs kedvük. És ilyen lesz az idő még legalább 1 hétig. Ezért is írok kevesebbet a fórumra, meg a videóm is késett, meg nem is ilyet terveztem, de a szétizzadt fejemmel nem akarok videó-blogolni. :haha:

TMIB
07-28-2022, 05:27 PM
Csörög a telefon, asszony felriad rá. Rendőrség magyaráz hogy találtak "egy pisztolyt" a szülei házában ami most el lett adva. Gőzünk sem volt hogy miről beszélt a rendőr. Aztán nagy nehezen kiderült hogy valami olyasmi miatt hívták oda őket a régi házhoz, ami nem lőfegyver, hanem valami játék, replika, 15 dolláros búcsús bóvli, amit az asszony 25 évvel ezelőtt vett meg aztán el is felejtette hogy létezik. Komolyan ilyen hülyeségekért telefonálgatni. Mondta a rendőrnek hogy csináljanak vele amit akarnak aztán annyi.

DerWolf
08-10-2022, 06:06 PM
Sétálok a Walmartban, nézegetem a polcon a kakaóport, erre jön egy fickó, kérdi hogy "a bázison dolgozol"? Nézek rá. Kérdi újra, erre rájöttem hogy mit akar. Mondom "nem". Erre elsétál...

A széldzsekim multicam, de nincs rangjelzés rajta, se más. A fejemen teljesen más színű sapka, ACU, jól ráírva hogy NRA. Poros fekete nadrág, koszos-kopott béna sportcipő. Ebből az jött le neki hogy tengerészgyalogos vagyok vagy ilyesmi? :confused:

Hát ebből se lesz egy Victoria's Secret kifutó válogatás annyi biztos :haha:

(törölve - admin)

Feketében nem jó járni gyorsan porosodik ha épp poros helyen járkálsz mint ahogy fehérben sem érdemes nekiállni fagyizni
De azért egy jó cipőt vegyél mert az fontos
Ez a kérdezgetés itthon is előfordul a phszihiátrián csak épp hajnal háromkor amikor egy komplett elmebeteg akiben már az Isten gyógyszerja is benne van ennek ellenére bejön a szobába (mivel ugye a phszihiátrián nincsenek se kilincsek se zárak az ajtókon) és felébreszt és kábé hasonlókat kérdez és az emberben már ilyenkor a testi sértés gondolata egyből megfordul

De vannak olyanok is akik az életben nem jártak phszihiátrián, viszont magukban motyogva dumál magában az utcán, megállít lányokat az utcán és azoknak is motyog valamit amit még a lányok se értenek sőt még meg is üt embereket az utcán minden ok nélkül és még alkalmazzák őket biztonsági őrnek is :thumbup
Bocsánat a macskámat nem bíznám rá a fickóra, nemhogy még biztonsági őrnek alkalmazzam, amikor egy megbuggyant agyú elmebeteg az ember

Én persze meg könyöröghettem éveken át szintén biztonsági őr állás ügyében abból nem lett semmi, ezért aztán megérte kifizetni annak idején a 150 ezret aminek ára azóta sem térült meg :thumbup
Érdekes mert azért én úgy 90 kg izom megvagyok, akik biztonsági őrökkel találkoztam azok meg vagy a vállamig érő 65 kilós öregemberek vagy 150 kilós hízók akik meg sem tudnak mozdulni a saját zsírtömegüktől és szerintem már 20 éve a péniszüket se látták a saját hasuktól vagy egyenesen 45 kilós nők akik nemtudom kit fognak megállíttani

P. Dude
10-02-2022, 01:13 PM
Nem akarlak zavarni vele, láttad ezt a hozzászólásomat (https://magyarprepperforum.us/showthread.php?352-Ezt-venn%C3%A9m-(van-m%C3%A1r-vele-tapasztalata-valakinek-)&p=108968#post108968)? Csak én is gondolkodom számítógépes széken és érdekel a tapasztalatod.

sukran4fish
10-02-2022, 02:29 PM
Érdekes mert azért én úgy 90 kg izom megvagyok, akik biztonsági őrökkel találkoztam azok meg vagy a vállamig érő 65 kilós öregemberek vagy 150 kilós hízók akik meg sem tudnak mozdulni a saját zsírtömegüktől és szerintem már 20 éve a péniszüket se látták a saját hasuktól vagy egyenesen 45 kilós nők akik nemtudom kit fognak megállíttani

Hát egyébként én is őrködöm de ez valami álomvilág lehet, hogy magyarországon a biztonsági őr bárkit is megállitana vagy bármit is csinálna... kb. disznek meg vitatkozni vannak/vagyunk, jogod úgy sincs kb. semmihez, csak papiron, na meg a cég sem fog kiállni érted ha van valami... Én inkább hivom a központot vagy a rendőröket, a franc sem fog biroságra járkálni valami hülye miatt. Nem fizetnek ahhoz eleget.

TMIB
11-10-2022, 07:25 PM
25 fok van, napsütés mellé. Nyári idő, de ez az utolsó ilyen az idén...

Ma tettem egy nagy kört, először egy zsák szemetet leadtam a szemétlerakóhelyen.

Aztán irány a bolt. A bejáratnál egy fiatal csinos nő nagyon mosolyog rám, szendén de határozottan. Bejöttem neki vagy mi? 20 kólásüveget visszaváltottam a bejáratnál, megyek befelé, nézem a zöldségeket. Erre egy fiatal férfi megszólít, és kérdi hogy honnan lehet tudni hogy jó-e a kígyóuborka? Nézek rá, mondom: akkor jó ha nem puha. Erre elkezd hálálkodni, meg megköszönte vagy 3x. Mondtam neki hogy szívesen. De még köszönte tovább. Mondom ez mi, tán ennek is bejöttem és flörtölni akart velem? Ez miféle nap? :haha:

Kifizetem a kólát, paradicsom szószt, meg a csirkefasírtot, megyek kifelé. Ott meg egy idősebb fazon szól hogy nem-e vagyok veterán. Mondom nem... Aztán vettem még bélyeget 1500 dollárért. Mondta a postai dolgozó nő, hogy ilyen sok bélyeget ő még sose adott el egy nap alatt és hogy ez mostantól a napi rekordja. Aztán hazaértem.

TMIB
11-17-2022, 09:23 PM
Ez borzalmas volt.

-2 fok, havazás, jéggé fagyott földút, de menni kell mert az asszonynak dolga van és mondja hogy vigyem be a városba.

15 km/h, mert annál többel nem tudtam menni. Az út végén lefutottunk. A kormány csúszott előre a kerékkel, pont nem estünk el, de nagyon közel voltunk hozzá. Aztán kiértünk a kövesútra, viszont ott jött az hogy szétfagyott a kezem. Közben az asszony is beszél hogy ne erre menjek, meg ne arra menjek. Mert miért nem a másik irányba megyünk a másik úton. Hát, azért mert az még jobban le van fagyva. A másik út ami meg nem jeges, az meg csak kicsivel hosszabb út. Egy részen jön utánunk egy bazi nagy iskolabusz, mondom oké, elengedem. Az asszony kiabál a fülembe hogy ne húzódjak le, nem kell bekanyarodni. Nem érti hogy miért álltam félre. Hát nem tudom de jobb az ha előttem van a busz, mintha én vagyok a busz alatt, nem? Aztán pöfögünk előre, a hátunk mögött kocsisor, mert ugye 35-el lehetne hajtani, de a motor 22-vel megy, meg kicsit jeges az út is. Nagy nehezen megérkeztünk, a kezem teljesen szétfagyva, tiszta takony vagyok, de az ujjaim se mozognak, ki se tudom fújni az orrom. Meg kellett melegednem és csak utána tudtam magam rendbe szedni...

A visszaút egy fokkal simábban ment, kevesebb volt a jármű. Igaz a házunk előtt megcsúszott az első kerék. Az asszony gyorsan leszállt és mondta hogy itt már gyalogolok.

Tanulság: Mínuszban, havas jégúton, hóesésben, utassal nem jó motorozni...

TMIB
11-19-2022, 05:42 PM
Átmentem a szomszédba tojásért, de fizetéskor felajánlottam egy sapkát, a szomszéd meg mondta hogy elfogadja a sapkát és ne adjak pénzt. Úgyhogy egy sapkáért kaptam 36 tojást. 2 és fél dolláros sapka, a tojást megért legalább 7,5-öt bolti áron, úgyhogy jól jártam. Mondjuk szerintem meg nekik most túl sok a tojás mert nem veszik így télen, a jeges út miatt, úgyhogy ők is jól jártak a vadi új téli sapkával. :) :thumbup

TMIB
12-01-2022, 05:19 AM
Tegnap reggel csörög az asszony telefonja felveszi. Mondja bele egy hang hogy "vinnénk a fagyasztóládát meg a tűzhelyet". Az asszony néz, nem érti. Mondja nekik hogy a múlt héten már kiszállították. A hang meg azt válaszolta hogy akkor jó, volt egy kis bonyodalom és összekeveredtek a rendelések meg kiszállítások.

Hm... ezek képesek lettek volna adni még egy fagyasztóládát meg egy elektromos tűzhelyet... :huuu: :haha:

Mondjuk a múltkori nem egyszerű. A tűzhelynek helye van, épp csak megfelelő konnektor nincs. Úgyhogy hívnunk kell egy villanyszerelőt. De előtte a gázosoknak ki kell kötnie a régi gáztűzhelyet, mert a múltkor nem kötötték le a csőről. Aztán meg újra ki kell hívni a másik boltot hogy vigyék el a régi tűzhelyet, mert kifizettük az elszállítását.

Mindennek muszáj bonyolultnak lennie. :hogymi:

TMIB
12-02-2022, 12:01 AM
Nem is tudtam hogy az RTL klub cikkjében szerepelt a videóm:

https://rtl.hu/tudomany-tech/2022/05/11/elon-musk-starlink-muholdas-internet-magyarorszagon-nmmh-ukrajna-haboru

TMIB
12-11-2022, 08:53 AM
Mi került az árkunkba? - videóblog

https://www.youtube.com/watch?v=hcKhU1jFzrg

TMIB
12-26-2022, 06:04 AM
Az óra + karácsonyozás (ünnepi videóblog/vlog, vagy legalábbis olyasmi)

Semmi nagyon komoly, csak egy lazább karácsonyi videóblog. Még egyet tervezek idén, aztán jöhet a 2023-as videók készítése...

https://www.youtube.com/watch?v=f8XN2T0z2A4

https://www.youtube.com/watch?v=f8XN2T0z2A4

TMIB
12-31-2022, 04:00 PM
BÚÉK 2023 - Újévi összefoglaló / szilveszteri köszöntő (December 31. 2022)

Csak néhány percben összefogaltam ezt a csodálatosan fantasztikus 2022-es évet, hogy mik történtek benne. A végén meg egy újévi köszöntő. Meglátjuk mit hoz a jövő, de az biztos hogy van sok ötlet a listámon, úgyhogy jövőre is lesznek új videók. :)

https://www.youtube.com/watch?v=BLoVhdUBJhg

https://www.youtube.com/watch?v=BLoVhdUBJhg

TMIB
01-11-2023, 09:37 PM
Voltam a szomszédban tojásért. Mondták a szomszédok hogy "látogatók" jártak náluk. Bementek valakik és a ház körül álló kocsikból leszívták a benzint. Tele tankok helyett üres tankok lettek. A szomszéd igazán beszerelhetne egy kamerát, filléres dolog. Van több kocsija, kisteherautói, munkagépe. Azt a 200 dollárt megérné szerintem....

aksurv
01-13-2023, 09:49 PM
Voltam a szomszédban tojásért. Mondták a szomszédok hogy "látogatók" jártak náluk. Bementek valakik és a ház körül álló kocsikból leszívták a benzint. Tele tankok helyett üres tankok lettek. A szomszéd igazán beszerelhetne egy kamerát, filléres dolog. Van több kocsija, kisteherautói, munkagépe. Azt a 200 dollárt megérné szerintem....
Itthon pár ezer forint a mozgáserzekelos elemes riasztó. Bárhova leteheted azt visít ha kell.
Meg vadkempingre is jó, mert a medve frászt kapna tőle.
https://www.conrad.hu/p/athaladasjelzo-basetech-1411346?gclid=Cj0KCQiAn4SeBhCwARIsANeF9DKJB0zGWIN_ p9mEkxx7EXZ_BoZiDMNghFz_GeH_sdEp4cJaibxM0yYaAs-4EALw_wcB

TMIB
02-05-2023, 10:23 AM
Szerintem régen megosztottam ezt a másik csatornámról, most készítettem róla egy magyarosított verziót:

Zaklató a házunknál, 2017-ben (Biztonsági kamera felvételei + a sztori)

https://www.youtube.com/watch?v=JyokDT7jQZA

https://www.youtube.com/watch?v=JyokDT7jQZA

TMIB
03-19-2023, 10:08 AM
Mikrohullámú macskavécé, parabolagyapot, merőóravihar és videótervek (VLOG)

Csak egy random videóblog, néhány témáról, csak hogy ezen a hétvégén is legyen valami feltöltve. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=vr2OcJ24LVU

https://www.youtube.com/watch?v=vr2OcJ24LVU

TMIB
04-12-2023, 06:30 PM
29 fok van. Hétfőn havazás várható. Persze addig lesz még néhány szebb napunk.

Ma kitoltam a motort, az elején nem igazán akart beindulni, de végül sikerült bepöccinteni. Elvittem egy zsák szemetet a szemetes céghez. Összesen két zsákkal lett 6 hónap alatt. A többi csak papír, meg műanyag, konzerv. Azokat az újrahasznosítós helyre visszük ahol le lehet őket adni.

Kellemes tavaszi erdő illat van odakint. :)

Kicsit csendesebben telnek a napok és nem kommentelek túl sokat mert adópapírokat kell töltenem. A tegnapi napon nagy része is arra ment rá hogy számoltam. :duhos:

TMIB
05-12-2023, 04:52 PM
Kitöltöttem egy újabb politikai tesztet. :)

https://i.imgur.com/ftH8pwv.jpg

TMIB
05-13-2023, 02:49 PM
Kiakasztanak... civil vagyok! - vlog (COD MW2 gameplay-el)

Egy lazább vlogolós téma a komolyabbak között. Egy dolog ami itt Amerikában irritálni szokott. Nem is fogom megérteni soha, de ez van... :-)

https://www.youtube.com/watch?v=SzhMMJ4pj8w

https://www.youtube.com/watch?v=SzhMMJ4pj8w

TMIB
05-25-2023, 02:16 AM
Tegnapelőtt megjártam a Walmart-ot, jól bevásároltam, elköltöttem 150 dollárt...

Hazafelé jövet meg láttam egy medvebocsot, ahogy átfutott az úton. Ráadásul nem is messze, valami 300 méterre a házunktól. :eek:

TMIB
06-08-2023, 05:59 AM
A frászt hozta ránk valami alak. Idejött a házunk elő, beállt a bejárónkra, keresztben. Jött hogy megmérje a házat. Fantasztikus, bár nem tudom hogy minek. 2 éve járt itt valaki aki körbenézte a házat és megvizsgálta, úgyhogy minek újra méregetni?

Persze tudni lehet hogy miért. Mert ezek folyton abban reménykednek hogy valaki épít még valamit, engedély nélkül, aztán meg lehet majd érte büntetni, aztán meg újabb adókat lehet a nyakába varrni, jól megemelni az ingatlanadóját.

De nálunk nem találnak semmit, mert nem építkezünk, a ház pont akkora mint amikor megvettük.

TMIB
06-14-2023, 07:03 AM
Átmentem a szomszédokhoz tojásért. Elvittem a laptopom is, rajta a biztonsági kamerás felvételekkel, megmutattam nekik a sok sunyi alakot akik idejártak a házhoz az utóbbi néhány évben. Ámuldoztak rajta egyet.

TMIB
06-30-2023, 10:39 AM
De szeretem a postát...

12 év alatt 400%-alékkal emelték meg a sima csomagküldés díját. 1.25-ről 5 dollárra. Hol benzináremelkedésre hivatkozva (amik után persze leesett a benzin ára, de a posta szállítási díjai persze nem), hogy másra, meg persze évente is emeltek és emelnek, van hogy kétszer is, meg bevezették az "ünnepi árazást", tehát ha jön a november akkor 2 hónapon át emelt árakkal lehet csomagot küldeni, de aztán nem viszik le az árat, hanem újra emelik januárban.

És most van pofájuk bejelenteni nagy csinnadrattával hogy tök szuper, átlag másfél százalékkal leviszik most a csomagküldés árát és milyen fantasztikus ez.

Tehát 1.25-ről 5.00-re, majd $5.00-ról leviszik kb. $4.93-ra? De örüljön mindenki...

TMIB
07-02-2023, 04:59 PM
A nyulak elkezdték megrágni a netkábelt. :duhos:

Tegnap észrevettem két helyen, szigszalagot raktam rá, meg ilyen műanyag izét amit találtam. Erre ma nézem és még két helyen meg van rágva. Ott is leragasztottam és most egy rakás nagy deszkát meg gerendát tettem a kábelre. Ráadásul ez első generációs és nem lehet benne kicserélni a kábelt. A felújított verziójában már cserélhető, de ebben még nem volt az. :(

TMIB
07-05-2023, 02:11 AM
34 fok a hálószobában. Fuldokolva aludtam, fejfájással ébredtem. :huuu:

Al Bundy
07-05-2023, 03:20 AM
Fort McMurray-ben Alberta, meg 10 fok volt ma reggel

TMIB
07-19-2023, 03:02 PM
Nem vagyok itt mostanában, mert a netem nagyon nem jó. Hol van, hol nincs. Hol elmegy órákra, hol visszajön fél órára, stb. A Starlink vezetékekkel van probléma, majd lesz belőle egy videó ha megoldottam az ügyet...

TMIB
07-22-2023, 05:21 PM
Állatos internetes problémák (vlog - Július 2023)

https://www.youtube.com/watch?v=W4xbhmdiExo

https://www.youtube.com/watch?v=W4xbhmdiExo

TMIB
07-26-2023, 01:38 AM
Lassan megoldódik a Net ügy. Nem volt egyszerű és még dolgozom rajta... :hogymi:

TMIB
08-03-2023, 03:35 PM
Az idióták ugyanúgy dobálják a szemetüket az útra. Papír, műanyag, üveg, mindenféle. A múlt héten pl. egy tubust találtam, felvettem, megnéztem, aztán el is dobtam rögtön. Valami olyasmi volt ráírva hogy "Nemzeti Méregvizsgáló Központ". Kösz, dobáljatok el még ilyesmit az utunk szélére...

Valaki egy műanyag összehajtható csövet is eldobott nemrég, gondoltam hogy majd összeszedem hogy ne legyen ott. Erre jön egy közmunkás traktorral, vágja a füvet az árkoknál. Természetesen a nagy ipari fűnyíróval átment a műanyag csövön is, mert lusta volt róla leszállni és millió darabra vágta az egészet. Most az a rengeteg apró műanyag beborítja az árkot. Neki is köszönet, hogy a szemetelésből csinált egy olyat amivel sokkal több munkám lesz összeszedni az egészet.

De a városban is ez ment. Eldobált papír és műanyag-szemét, összeszedni büdös, viszont a fűnyírás az nagyon fontos, úgyhogy mindig bedarálták a fűnyíróval a papírt és az összes műanyagot.

Ha már arra költik az adóm hogy levágatják a füvet (ami ki a francot érdekel? engem nem zavar a fű), akkor arra miért nincs ember hogy összeszedje gyorsan az út melletti szemetet? 1 ember el tudná végezni, tavasszal és kora nyáron. Gumik, eldobált műanyag poharak, kidobott szemetes zsákok, festékes bödönök, ésatöbbi. Aztán havonta egyszer még körbemenni, hogy azt szedje az össze az illető amit nem borít be a fű. Alapvető dolog, főleg hogy a megye részben a turizmusból él.

:huuu:

Ged
08-05-2023, 01:20 PM
Itthon mostanában alakítják át a hulladékvisszagyűjtést: egy csomó csomagolási anyag visszaváltható lesz. A betétdíj persze drágítja a terméket, de valószínűleg nem lesz annyi elszórt PEP palack, sörös- meg energiaitalos doboz a utcákon. Ha másnak nem, akkor a csóróknak megéri összszedni akár más szemetét is.

A saját erdőmben én is sok hulladékot találtam: PEP palackok, sörösdobozok, üvegek, abroncs. Szerencsére az összes fellelt szemét évek óta ott lehetett, friss szeméthalmot nem találtam. Talán leszoktak róla.

TMIB
08-11-2023, 02:24 PM
Megoldódott internetes problémák (2. rész) fúrás meg ilyenek (vlog - augusztus, 2023)

https://www.youtube.com/watch?v=x6Sb7jWSDr8

https://www.youtube.com/watch?v=x6Sb7jWSDr8

TMIB
08-14-2023, 09:56 PM
Na, ez is megvolt. Aliról megjött a kés a múltkor, 10 dollárért, de nem olyan színben amilyet akartam. Ma eladtam a kést a szomszédoknak 15-ért. De technikailag 9 dollárért és 3 tucat tojásért, úgyhogy lett is profit, meg nem is. De így nem adóköteles ugye. Tehát így a jó. A másik színben meg újrarendeltem a kést, amivel az eladó valami ajándékot is ígért. (Nem tudom mit, de mindegy is, én már mindenképp jól jártam.)

:thumbup :cool:

DerWolf
08-16-2023, 04:35 PM
Na, ez is megvolt. Aliról megjött a kés a múltkor, 10 dollárért, de nem olyan színben amilyet akartam. Ma eladtam a kést a szomszédoknak 15-ért. De technikailag 9 dollárért és 3 tucat tojásért, úgyhogy lett is profit, meg nem is. De így nem adóköteles ugye. Tehát így a jó. A másik színben meg újrarendeltem a kést, amivel az eladó valami ajándékot is ígért. (Nem tudom mit, de mindegy is, én már mindenképp jól jártam.)

:thumbup :cool:

Jó kis üzlet
Szerintem ha kést rendelsz magadnak akkor ne sajnáld rá a pénzt mert visszaüt ha rossz minőségű a kés,egyrészt életlen lesz sőt előfordult már velem, hogy élezés közben elkezdett forgácsolódni lefelé az acél annyira hitvány volt a minőség pedig még sorszámozott márkás kés is volt
Sok a hamisítvány a piacon beleszaladtam én is egybe pedig boltban vettem és mégis hamisítvány volt
Mondjuk vannak másolatok amik kifejezetten jók de mondjuk azt élőben kell megtekinteni, neten keresztül nem látsz túl sokat az egészből
Olyan kb 30,000 Ft-tól felfelé vannak már jó és minőségi kések bár attól függ milyen kést keresel és milyen célra
Itt van a Knife Center oldala érdemes követni bár néha igencsak zsebbenyúlós késeket mutogatnak viszont mindig aktuális késpiacot mutatja

https://www.youtube.com/watch?v=kK3z9uXzJ7w&t=8s
Én főként bicskákat látok itt általában amik épp utcára jók de komolyabb például túlélési célra azok nem megfelelőek

TMIB
08-16-2023, 05:10 PM
Késből ott a Ka-Bar tantom, napi szinten használom, az eredeti. Van kínai késből is bőven itthon, amikre használom azokat, arra pont jók. A fagyott húst szétfeszítem vele, Kínai kés/bicska még nem tört el nálam. A drága kiskéseknek (vagy bármi másnak) sokszor nincs értelme. megvettem a 80 dolláros fejhallgatót 2 hét alatt tört szanaszét. A 40 dollárost évekig használtam. megvettem a 82 dolláros egeret a gépemhez, néhány hónap alatt elromlott. Megvettem a 12 dollárost, 7 éven át használtam.

Bicskánál ha valami nagyon drága, akkor bukó, mert az ember fél használni, mert sok pénzbe került, nehogy megkarcolódjon.

Annak idején rengeteg 5-8 dolláros bicskát vettem. Tele van velük az angol csatornám, mindből videó lett aztán a nagyját el is adtam. :)

DerWolf
08-16-2023, 09:43 PM
Késből ott a Ka-Bar tantom, napi szinten használom, az eredeti. Van kínai késből is bőven itthon, amikre használom azokat, arra pont jók. A fagyott húst szétfeszítem vele, Kínai kés/bicska még nem tört el nálam. A drága kiskéseknek (vagy bármi másnak) sokszor nincs értelme. megvettem a 80 dolláros fejhallgatót 2 hét alatt tört szanaszét. A 40 dollárost évekig használtam. megvettem a 82 dolláros egeret a gépemhez, néhány hónap alatt elromlott. Megvettem a 12 dollárost, 7 éven át használtam.

Bicskánál ha valami nagyon drága, akkor bukó, mert az ember fél használni, mert sok pénzbe került, nehogy megkarcolódjon.

Annak idején rengeteg 5-8 dolláros bicskát vettem. Tele van velük az angol csatornám, mindből videó lett aztán a nagyját el is adtam. :)

Nagy divat kinn a Ka Bar bár nem a tanto hanem a normál pengés verzió azt látom de az valami katonai kés, nem túlélő kés
Van egy fickó fenn a neten az egyik videójában bemutatta milyen frankó kés is a Ka Bar, hogy nem lehet eltörni, a másik videójában meg széthajlítja szóval akkor most döntse el az ember milyen kés is az :haha:
Itt van ez egy nagyon jó túlélőkés a Wilkinsontól a Wilkinson Dartmoor csak már éppen nem gyártják ami probléma mert ez tényleg minden téren a túlélési igényeknek lett kialakítva, egyébklént használtan 170.000Ft ami megmaradt és eladó
A markolata a következőket tartalmazza
Button compass;
Snare wire;
Fishing line;
Fishing kit – hooks, swivels, weights;
Scalpel blade;
Fireflash (old style);
Sewing needles.
9356
9357
9358
9359
9360
9361

DerWolf
08-16-2023, 10:06 PM
[QUOTE=TMIB;111391] Eszembe jutott nagyon venned kéne az AK74-esedre vagy az AR15-ödre (amit én mondjuk M16 kópiának látok) egy 4X ACOG-t mert az szükséges ma már (nemtudom melyik karabély a pontosabb)

Meg túléléshez ajánlják nagyon a távcsöves 22-es kispuskát is apróvadra, az új 22-es Magnum lőszer igen durva bár igazság szerint én maradnék a síma 22-esnél mert csak csúnya munkát végez ha túl erős a lőszer amire meg nincs szükség apróvad vadászatkor
Hangtompító nálad engedélyezett a megyében ahol laksz?
Nemtudom mi ez a hosszú banán alakú tár mennyi lőszer lehet benne azt írják 25
Általában a tolózáras puskák jobbak mint a félautomaták lövészeknek, pontosabban lőnek ez most egy illusztráció
9362

TMIB
08-16-2023, 11:09 PM
Én a zsírt és a fagyott disznóhúst vágom vele. A kés nem arra való hogy az ember comb vastagságú fákat vágjon. A videók lényege hogy látványos legyen, régen sok ilyen tesztvideó volt. Kifizették a 30-50-80-100 dolláros késeket, tönkretették őket ilyen értelmetlen tesztelésekkel, aztán több százezer néző után kerestek 500-600 dollárokat. Amióta nem fizet jól a Youtube, azóta valahogy nagyon megritkultak a tesztvideók. :)

Én biztosan nem tenném tönkre a kabarom. Persze a kisujjnyi vastag ágat vágja, de tönkökkel csak "tönkre lehet tenni". :haha: Van baltám, van csákányom, van fűrészem.

Az AR-emen van egy távcső, igaz csak egy UTG. Van hozzá 22-es átalakítóm is. (arról még nincs videó a magyar csatornámon, de egyszer majd sort kerítek rá)

DerWolf
08-17-2023, 02:27 AM
Én azért megvenném azt a Wilkinsont már feltéve ha készülnék bármire is
Nyilván jobb a fűrész meg a csákány (bár a magyar gyalogsági ásót be lehet csákánynak is hajlítani)
Mutasd majd be azt a 22-es átalakítót egyszer

TMIB
08-30-2023, 02:57 AM
De jó, át akar minket q-rni a vízvezeték-szerelő cég. Nem elég hogy éveken át hívogattuk őket, de nem jöttek ki soha. Telefonon mondták először hogy 300 dollár. Aztán 700 dollár. Most végül idejön a fazon, megnézi, mondja hogy 2000. Talán 3000 dollár. Belemegyünk. Küldi a papírt 5000. Kiakaszt, de mondjuk neki hogy oké, csak csapjon hozzá egy kis csőcserét még a konyhában aztán oké. Erre küldi hogy 6500. Hogy mi van? fél órás munkáért, meg pár dollárnyi csőért? Megnézzük, még valami luxus csap-kompozíciót is hozzárakott. 30 dolláros csap helyett 450 dollárost. Ez hülye! Látja hogy nem vagyunk gazdagok és ezt akarja velünk csinálni? Ezek szerint az 5000 dolláros ajánlat is ilyen volt? Hogy rádobott még 2000-et, azért mert csak? Muszáj a szájába rágnunk hogy nem keresünk évi 1 millió dollárt? Ezt az agyatlan embert... Kezdem azt gondolni hogy bármilyen kókányoló akárkit is érdemesebb lenne idehívni mint ezeket. Eleve milyen cégnek tart vagy 5 évig hogy kimenjenek egy címre?

sukran4fish
09-02-2023, 06:56 PM
De jó, át akar minket q-rni a vízvezeték-szerelő cég. Nem elég hogy éveken át hívogattuk őket, de nem jöttek ki soha. Telefonon mondták először hogy 300 dollár. Aztán 700 dollár. Most végül idejön a fazon, megnézi, mondja hogy 2000. Talán 3000 dollár. Belemegyünk. Küldi a papírt 5000. Kiakaszt, de mondjuk neki hogy oké, csak csapjon hozzá egy kis csőcserét még a konyhában aztán oké. Erre küldi hogy 6500. Hogy mi van? fél órás munkáért, meg pár dollárnyi csőért? Megnézzük, még valami luxus csap-kompozíciót is hozzárakott. 30 dolláros csap helyett 450 dollárost. Ez hülye! Látja hogy nem vagyunk gazdagok és ezt akarja velünk csinálni? Ezek szerint az 5000 dolláros ajánlat is ilyen volt? Hogy rádobott még 2000-et, azért mert csak? Muszáj a szájába rágnunk hogy nem keresünk évi 1 millió dollárt? Ezt az agyatlan embert... Kezdem azt gondolni hogy bármilyen kókányoló akárkit is érdemesebb lenne idehívni mint ezeket. Eleve milyen cégnek tart vagy 5 évig hogy kimenjenek egy címre?

Tiszta magyarország... Épp ma cseréltem öblitő tartályt a wc-hez csővel mindennel, főleg úgy volt extra szopás hogy a festők annó szétfurkálták a gipszkartont a wc mögött. Össze-vissza melegitettem és vagdostam a csövet mire jó lett, hely meg alig volt mögötte, káromkodtam rendesen de legalább kész lett 20 ezer forintból. Elképzelni sem szeretném mennyibe került volna ezért kihivni valakit.

TMIB
09-02-2023, 08:52 PM
Én is sokat gondolkoztam rajta, csak minél több videót néztem meg a vízvezeték szerelésről, annál inkább elment tőle az önbizalmam...

Írtunk neki hogy küldjön egy rendes árajánlatot és hagyja ki belőle a baromságokat. Meg hogy nem akarunk sem luxuscsapot se más, csak egy vezetéket ami nem repedt, meg vizet ha megnyitjuk a csapot. Rosszul is írtam, nem 30 dolláros a legolcsóbb csap, hanem $14.

Persze a weboldalukon ott van a drága csap márkája feltüntetve, mert a cég és a csapgyártó kapcsolatban vannak egymással. Azért akarják a luxusbaromságokat ránk sózni. :hogymi:

TMIB
09-17-2023, 09:58 PM
Na, meséltem az asszonynak hogy hogy jártam a boltban... jót nevetett rajta. :haha:

Mentem a városba, hogy vegyek 20 x 2 literes kólát, úgy számoltam hogy pont annyit bírok el a robogóval. Megpakoltam a bevásárlókosarat, de előttem volt egy nő, 22 körüli, emo kinézetű, fekete hajú, kihúzott szemű, világos fűzőben, melle kint. Erre fogja magát és elkezd előttem lehajolgatni a bevásárlókocsiját pakolgatja ki én meg belátok mindenhová. Mondom ilyen nincs, forgolódok, "ne nézz oda, ne nézz oda, ne nézz oda". :hipnozis: Végez, fizetne de nem jó a kártyája, kimegy a boltból, de én elfelejtettem mindent, számolni is, úgyhogy a végén kiderült hogy bár 20 kóláért fizettem, véletlenül, 28 helyett. Már a parkolóban vettem észre, mehettem vissza a boltba fizetni. Ezzel jár ha az embernek elveszik a figyelmét a boltban. :nemnem:

A következő meccs az volt, hogy hogy hozzak haza 28 kólásüveget. A végén 24-nek találtam helyett, 10 a nagy hátizsákban, 5 a kisebben, 6 a másikban, 3 a csomagtartóban... ÉS nagy mázlim volt, mert vittem egy vászonszatyrot. Az ráment nagy nehezen a kormányra, de képzelhetitek hogy 4 kilós szatyorral a kormányon nem volt egyszerű művelet hazaérni. Még 10 darab tésztaszószt is vettem, annak is kellett hely, a hátizsákok minden kis öregét megtöltöttem velük. Ráadásul egyszer valami pukkant a hátam mögött, azt hittem elhagytam egy tésztaszószt, de nem. Egy megfagyott kóláspohár volt, tele kólával. Ott nem értettem, valaki megpróbált megdobni? Vagy mi? Mindegy, hazajöttem.

Igaz, odaúton sebességrekordot döntöttem, 46 és fél mph, ami 75 km/óra. Na, visszafelé eléggé cammogott a motor, 40 km/óránál nem bírt gyorsabban jönni a motor. 28 liter kóla + 10 üveg tésztaszósz. 62 kiló plusszal jöttem.

TMIB
09-22-2023, 04:14 PM
:huuu:

Megtankolom a motort itthon kannából, beöltözök, rákészülök, indulás a boltba. 40-nél többet nem akart menni valamiért, kicsit gyanús volt. Végére érek az útnak, megállok, mondom mi ez... LAPOS A HÁTSÓ KERÉK.

Tolhattam haza kb. 2 és fél km. Motorozáshoz jó a réteges öltözködés, de így kabátban, 2 nadrágban, el se kell mondanom hogy csavarhattam az izzadságot mindenből mire hazaértem.

Gondolom marad a másik motor, holnaptól. Meg szereznem kell másik gumit. Legalább az első kerék kapott volna defektet, azt egyszerűbb lenne kicserélni, de nem... muszáj volt a hátsónak kilyukadnia.

Hát, remélem nem haladja majd meg a szerelői képességeimet.

https://www.youtube.com/watch?v=70XNP2rpscc

TMIB
09-24-2023, 09:58 PM
Tegnap este 10-kor lefeküdtem aludni. Erre valami horrorfilmes sikolyokat hallottam kintről, mintha egyszerre 8 nő üvöltött volna fájdalmában, elég hátborzongató volt. Néha kiakasztanak az erdei állatok. Szerintem kojotok voltak. :hogymi:

DerWolf
09-29-2023, 05:39 PM
Tegnap este 10-kor lefeküdtem aludni. Erre valami horrorfilmes sikolyokat hallottam kintről, mintha egyszerre 8 nő üvöltött volna fájdalmában, elég hátborzongató volt. Néha kiakasztanak az erdei állatok. Szerintem kojotok voltak. :hogymi:

Akkor mondd meg annak 8 nőnek vagy kojotnak, hogy legközelebb vagy becsengetnek és nem kinn hisztériáznak és csinálják a műsort maximálisan feleslegesen

https://www.youtube.com/watch?v=bJ5qQodDkVA

TMIB
10-08-2023, 04:14 AM
Ú, hát az EDC videó az egyik egyik legkevésbé nézett videóm lett. Úgy tűnik ez pont nem érdekelt senkit. Pedig megosztottam a legnagyobb prepper FB csoportokban is. Igaz, érdemes hozzátenni hogy a FB-on van egy olyan egy ideje hogy a Youtube videókat eldugja. Ezért szokták úgy mostanában, hogy KÉPET tesznek ki posztban, majd a poszt alá teszik ki a linket. De ez igencsak körülményes. Na mindegy. Bonyolult dolgok vannak nálunk, háztatarozás meg ilyenek, talán majd lesz arról is videó. Elég fárasztó. Meg télre készülés és egyebek is, így az utolsó néhány héten amikor még tűrhető az idő.

TMIB
11-13-2023, 06:29 AM
Elég kegyetlen rémálmom volt ma. Hasonlókat álmodtam már, de eddig ez volt a legrosszabb "verzió".

Szóval álmomban kinéztem az ablakon, de nem az erdőt láttam, hanem egy kövesutat. Kisétáltam a házból, nagy kövesút, az összes fa kivágva, erdő sehol. Körülöttünk házak és betonutcák mindenfelé. A 16 hektáros erdőmnek is nyoma veszett, csak egy pici udvar volt a házunk mögött, de az erdő kivágva ott is. Rengeteg sétáló ember mindenfelé. Kérdeztem őket hogy ez micsoda. Erre mondták hogy ők nem akarták volna ezt, de a város kiterjeszkedett és ez lett belőle, a városvezetés csinálta. Közvetlen közel is szomszédok voltak. Megkérdeztem őket a helyzetről, azt mondták hogy el fognak költözni. Kérdeztem őket hogy a házunk mennyit érhet most hogy lakóövezetbe kerültünk. Mondták hogy vagy negyedmillió dollárt. Úgyhogy mondtam az asszonynak hogy oké, akkor ennyit erről, eladjuk és költözünk Kentucky-ba.

Tiszta ideg voltam.

Nem először álmodok ilyet. Ez az egyik félelmem, hogy a nyugodt, szép erdőben élés helyett idejön egy rakás városi, házakat építenek, meg a földút helyett kövesutat csinálnak ide és jön egy rakás autó, elveszíti a természetes jellegét az itt élés, stb. :hogymi: Marhára remélem hogy nem lesz ilyen itt amíg élek. Nem azért költöztem ki ide hogy aztán idejöjjön a nagy "fejlődés". Net van, áram van, ez így elég. Nem kell se gázvezeték, se vízvezeték, se csatornázás, se semmi.

coco
11-13-2023, 07:25 AM
Igazából nem tudsz semmit tenni ellene. Nálunk is megváltozott nagyon sok minden, ami nekünk fontos volt, szóval eldöntöttük, hogy elköltözünk. Nem tudjuk még, hogy hova, de nem sürget semmi.

Ha ez sokadjára fordul elő, akkor lehet, hogy a tudatalattid akar üzenni (de majd egy hozzáértőbb fórumtárs kiigazít, ha kell) vagy nagyon rácsavarodtál a témára, ami nagyon nem tesz jót :(

BragBOL
11-13-2023, 08:01 AM
Ha jól tudom, az éjszaka közepén felébredve van akkor feldolgozó álom, és ahogy coco írja rácsavarodtál a témára, vagy többször felrémlett a félelmed.
Amennyiben reggel ébredtél az álomból, akkor üzenő vagy jósálom volt.

TMIB
11-13-2023, 09:48 AM
Annyira nem szoktam gondolkozni rajta, csak nem szeretném ha ideköltözne egy rakás ember, vagy a hivatalok kavarnának be.

Valaki megvette a szomszéd telket, és a fickó bevezette oda az áramot, nyaranta szokott ott lenni. A másik szomszéd szerint azt mondta a fickó, hogy ha nyugdíjba megy, majd szeretne oda egy házat építeni. Na azóta álmodok ilyeneket. :-/

TMIB
11-22-2023, 10:55 PM
Ó a fenébe... Azt hittem hogy jövő héten lesz hálaadás. Erre most hallom hogy MOST csütörtökön. Tehát holnap. Pedig akartam volna pulykahúst, krumplipürével... Hát ez nem jött össze.

Úgyhogy azt hiszem hogy tonhalas tészta lesz tejföllel, meg készítek valami sütemény félét vacsorára. A múltkori elég jó lett, brownies mix port varázsoltam össze palacsinta alappal és kisütöttem. Gondolom jó lenne majd megint egy olyan, tejjel.

TMIB
11-27-2023, 07:30 PM
A Google/Youtube karácsonyi ajándéka: demonetizálták az angol csatornám is, arra hivatkozva hogy csak fele annyi nézettség van rajta mint amennyi szerintük kellene.

Hát, kösz... Nagyon muszáj volt elvenni tőlem azt az évi $120 dollárt. Egy ételbevásárlásnyi pénz volt. Ráadásul $95-nál csinálták, tehát 100-nál fizetnek ki, 95%-blokkolták. Hogy fogok +5 dollárt csinálni? Sehogy. Szemét egy banda... Persze, újra beadhatnék kérvényt hogy fogadják el és újra kereshessek, de mivel a csatornám kinyírta a Youtube, így nem tudok nézettséget szerezni, tehát nem tudom feltornázni, ergo mégsem adhatok be semmilyen kérvényt. 2011 karácsonya óta volt bekapcsolva az AdSense reklám a csatornámon. 12 évig. :cry:

TMIB
12-27-2023, 12:37 PM
Mi történt velem az utóbbi néhány hónapban? Videó blog (2023. december)

https://www.youtube.com/watch?v=yn6CN191IHw

https://www.youtube.com/watch?v=yn6CN191IHw

TMIB
02-06-2024, 11:09 AM
Idén is megnyílt a frontvonal, holott nem is tudtam róla.

Tegnap akartam a macskáknak adni egy kis jutalomfalatot, még félig volt a fóliás tasak. Volt... Tegnap szedtem le a polcról, és ez meg mi? Üres. És van rajta egy nagy lyuk. Valami mégiscsak van benne, mert zizeg az alján. Volt valami, egérszar. Ezek a mocskok bejöttek valahonnan, felmentek a konyhaszekrény tetejére és kifosztották a cicák kajás tasakját. Keresztül rágták magukat rajta és egyenként elvitték az összes darabot belőle, aztán bele is csináltak búcsúzóul.

A macskák meg nem jelezték az egészet, nem rohangáltak, nem nyávogtak.

Elvileg szerintem betömték a lyukat a vízvezetékszerelők, tehát a konyhalefolyó csöve mellett már nem jöhet fel egér. Azt se tudom hogy hogy tudtak felmászni a konyhaszekrénybe. Lehet hogy van egy lyuk a falon?

Így persze a macskákat sem lehet bevetni, ők csak a gyalogság, nem tudnak felmászni, kinyitni a szekrényt és ott elkapni az egereket. De még ha meg is próbálnák van néhány üveg örökölt borosüveg, meg a rum amit vettem a sütiknek, úgyhogy ode nem férne be még a legsoványabb macska sem.

:hogymi:

TMIB
02-16-2024, 08:59 AM
Tüntetésen szólásszabadság? - Rendőrsztori #5

https://www.youtube.com/watch?v=--bvVCbaIgk

https://www.youtube.com/watch?v=--bvVCbaIgk

TMIB
02-24-2024, 06:54 PM
Hol laktam régebben és Detroit - 2024 február

Néhány szó arról hogy hol éltünk az erdei házba költözés előtt, néhány saját felvétellel, kis sztorizással, majd beszélek Detroitról egy kicsit, elmondok néhány érdekességet róla. Utána még pár szó a régi lakhelyünkről, a szomszédunkról, a videó végén pedig egy újabb 2006-os felvételt mutatok meg.

https://www.youtube.com/watch?v=YhNh3kuddEg

https://www.youtube.com/watch?v=YhNh3kuddEg

TMIB
03-12-2024, 09:32 AM
Erőszak a városban, azóta is... hol a közbiztonság? (Videóelemzés, vélemény)

Láttam egy videót amiről gondoltam hogy beszélek.

(Mindenkit megkérek hogy ne írjon semmi rasszista dolgot, nem számít hogy kinek mi a származása, a videót közbiztonsági szempontból elemzem és ebből a szempontból beszélek róla és néhány másik dologról is.)

https://www.youtube.com/watch?v=NoKZ4X1Dijo

aksurv
03-13-2024, 08:35 PM
Erőszak a városban, azóta is... hol a közbiztonság? (Videóelemzés, vélemény)

Láttam egy videót amiről gondoltam hogy beszélek.

(Mindenkit megkérek hogy ne írjon semmi rasszista dolgot, nem számít hogy kinek mi a származása, a videót közbiztonsági szempontból elemzem és ebből a szempontból beszélek róla és néhány másik dologról is.)

Világ 20 legbiztonsagosabb országa között van Magyarország. Lehet negatív példákat találni, de ez ettől még igaz.
Nincsenek migrik és baromi alacsony a munkanélküliség. Beszéltem olyan rendőrrel aki elmondta konkrétan 10 évvel ezelőtthöz képest alig esetuk. Nyilván vannak szar helyek de azok nem mervadok.
Elég röhej lenne ezt mondjuk egy usa nagyvároshoz hasonlítani.

TMIB
03-14-2024, 02:25 AM
Alig van esetük, mert ha lenne is, be se jelentik. Én soha nem tettem bejelentést, és csak egyetlen egyszer lettek helyszínre hívva, amikor az iskolaigazgató hívta ki őket, de egyszerűen nem voltak hajlandóak kijönni. Azt mondták neki a telefonba, hogy ők nem foglalkoznak ilyesmivel (mármint testi sértéssel és hasonlókkal!), meg nincs rá emberük, meg drága a benzin (vagy 1 km-re volt a rendőrőrs az iskolától, akár gyalog is jöhettek volna), meg hogy "legközelebb majd legyen óvatosabb" (ezen jól ki is akadtam, ez után kezdtem kést hordani magamnál), meg a szavukat adták arra hogy majd azon túl minden reggel lesz egy rendőr az iskola kapujában. Persze SOHA nem volt az után sem. Egyetlen egy reggel sem láttam rendőrt ott.

A rendőrségre be se jelentik az emberek a problémáikat, ha mégis akkor a rendőrség kidobja az egészet, nem akarnak vele foglalkozni. Néhány éve megetettem a feljelentést és mi történt? Rám voltak dühösek hogy én mit adok nekik munkát, lekezelően és otrombán válaszolgattak, nagy nehezen átvették amit küldtem nekik, kb. 6 hétig ültek rajta, de nem csináltak vele semmit, majd hamis indoklással megszüntették a nyomozást, ráírva hogy "bűncselekmény hiányában". Hát ja, így kell javítani a statisztikát. Megpróbálni lebeszélni és eltántorítani az embereket a feljelentéstől, majd ha mégis megtennék, akkor hamis indoklással megszüntetni a nyomozást és azt mondani hogy nem történt bűncselekmény. Ha nem történik feljelentés/bejelentés, akkor nincs ügy. Ha megszüntetik a nyomozást, nincs ügy.

Elég röhej lenne ezt mondjuk egy usa nagyvároshoz hasonlítani.

Itt van a régi nagyváros ahol laktam, a szándékos emberölések aránya kb. egyenlő a magyarországival (2007 és 2020 között). (Átlag 1/100.000 fő)

2 (1.6) 2 (1.6) 2 (1.6) 1 (0.8) 1 (0.8) 4 (3.1) 0 (0.0) 0 (0.0) 5 (3.8) 1 (0.8) 4 (3.0) 2 (1.5) 0 (0.0) 2 (1.5)

Ja, és nálunk is csinálják. Amikor először lopták el a hitelkártya-adatainkat és vásároltak vele, bejelentettük, kijöttek, megkaptak minden infót, aztán hetekkel később rákérdeztem hogy mi van, és csak annyit mondtak hogy á, semmi, inkább megszüntették a nyomozást. Pedig megvolt náluk minden adat, hol történt, kinek a kezén ment át a kártya, honnan vásároltak, melyik boltnál van a kiszállítási cím, stb. Tehát amikor még 2 alkalommal kikerült a hitelkártya-adatunk, már be se jelentettük. Mert minek... Tehát kevesebb az ügy, jobb a statisztika, épp csak volt 2 bűncselekmény ami nem lett bejelentve. A rendőrök elmondhatják hogy "kevesebb az eset mint korábban"...

aksurv
03-14-2024, 04:24 AM
Alig van esetük, mert ha lenne is, be se jelentik. Én soha nem tettem bejelentést, és csak egyetlen egyszer lettek helyszínre hívva, amikor az iskolaigazgató hívta ki őket, de egyszerűen nem voltak hajlandóak kijönni. Azt mondták neki a telefonba, hogy ők nem foglalkoznak ilyesmivel (mármint testi sértéssel és hasonlókkal!), meg nincs rá emberük, meg drága a benzin (vagy 1 km-re volt a rendőrőrs az iskolától, akár gyalog is jöhettek volna), meg hogy "legközelebb majd legyen óvatosabb" (ezen jól ki is akadtam, ez után kezdtem kést hordani magamnál), meg a szavukat adták arra hogy majd azon túl minden reggel lesz egy rendőr az iskola kapujában. Persze SOHA nem volt az után sem. Egyetlen egy reggel sem láttam rendőrt ott.

A rendőrségre be se jelentik az emberek a problémáikat, ha mégis akkor a rendőrség kidobja az egészet, nem akarnak vele foglalkozni. Néhány éve megetettem a feljelentést és mi történt? Rám voltak dühösek hogy én mit adok nekik munkát, lekezelően és otrombán válaszolgattak, nagy nehezen átvették amit küldtem nekik, kb. 6 hétig ültek rajta, de nem csináltak vele semmit, majd hamis indoklással megszüntették a nyomozást, ráírva hogy "bűncselekmény hiányában". Hát ja, így kell javítani a statisztikát. Megpróbálni lebeszélni és eltántorítani az embereket a feljelentéstől, majd ha mégis megtennék, akkor hamis indoklással megszüntetni a nyomozást és azt mondani hogy nem történt bűncselekmény. Ha nem történik feljelentés/bejelentés, akkor nincs ügy. Ha megszüntetik a nyomozást, nincs ügy.

Itt van a régi nagyváros ahol laktam, a szándékos emberölések aránya kb. egyenlő a magyarországival (2007 és 2020 között). (Átlag 1/100.000 fő)

2 (1.6) 2 (1.6) 2 (1.6) 1 (0.8) 1 (0.8) 4 (3.1) 0 (0.0) 0 (0.0) 5 (3.8) 1 (0.8) 4 (3.0) 2 (1.5) 0 (0.0) 2 (1.5)

Ja, és nálunk is csinálják. Amikor először lopták el a hitelkártya-adatainkat és vásároltak vele, bejelentettük, kijöttek, megkaptak minden infót, aztán hetekkel később rákérdeztem hogy mi van, és csak annyit mondtak hogy á, semmi, inkább megszüntették a nyomozást. Pedig megvolt náluk minden adat, hol történt, kinek a kezén ment át a kártya, honnan vásároltak, melyik boltnál van a kiszállítási cím, stb. Tehát amikor még 2 alkalommal kikerült a hitelkártya-adatunk, már be se jelentettük. Mert minek... Tehát kevesebb az ügy, jobb a statisztika, épp csak volt 2 bűncselekmény ami nem lett bejelentve. A rendőrök elmondhatják hogy "kevesebb az eset mint korábban"...

Nem itt élsz. Olyan mintha én vitatkoznék Michiganről. Nyugi van. Ha nem az lenne, megennének minketa kannibálok, mert alig van rendőr. Van úgy, hogy egy teljes kerületre egyetlen járőrpár jut.

TMIB
03-31-2024, 11:36 PM
Indítottam egy másik csatornát hogy leteszteljem hogy ha csak vlog videókat teszek fel oda a másik csatornámról, olyanokat amikben nincs pl. iskolai bántalmazás ellenes tévés bejátszás meg hasonlók, akkor mi történik. És úgy néz ki hogy igazam volt. A csatornám a végletekig shadowbannolt, cenzúrázott, stb. Az új csatornára csak néhány videót töltöttem fel ezen a héten, és a Youtube komolyan ajánlja a videót a platformon mindenfelé. Tehát a nagy régi magyar csatorna rejtve van, az új pedig nincs rejtve. :rolleyes:

Ja a magyar csatornára feltöltök egy új videót, azt a rendszer ha 100 embernek beajánlja összesen. Az új csatornára feltöltöttem a legutóbbi videót ma, 7 óra alatt 2800 embernek ajánlotta.

P. Dude
04-01-2024, 12:36 PM
Nem itt élsz. Olyan mintha én vitatkoznék Michiganről. Nyugi van. Ha nem az lenne, megennének minketa kannibálok, mert alig van rendőr. Van úgy, hogy egy teljes kerületre egyetlen járőrpár jut.

Én itt élek, és javaslom a meglepetések elkerülése végett aludj még egyet a hozzászólásodra. :)

TMIB
04-08-2024, 05:33 PM
Ó, mi ez már... Megáll teherautó a postaládánkba akar tenni valamit, aztán bejöttek ide a portára, kiszáll egy fickó, mondja hogy megvenné a házat. :rolleyes: Ott a néhány Ingatlan-hirdető weboldal, miért nem onnan válogatnak? Nem értem. Vagy mondja azt hogy dúsgazdagok és dobjon az asztalra 1 millió dollárt és akkor beszélhetünk. :eek:

TMIB
04-09-2024, 12:13 PM
Túléltem a napfogyatkozást Amerikában - vlog - (2024 április 8.)

Na ez tényleg nem 98% volt...

Kár hogy nem állítottam be a kamerán hogy a világosságot ne javítsa, akkor kicsit jobban látszott volna az eredmény, de ez van.

#magyar #amerika #magyarul #magyarvlog

https://www.youtube.com/watch?v=XXvWrDTFfaE

https://www.youtube.com/watch?v=XXvWrDTFfaE

TMIB
04-19-2024, 07:50 AM
Amerikai adózásról - néhány percben...

https://www.youtube.com/watch?v=a19_vwwW6iE

https://www.youtube.com/watch?v=a19_vwwW6iE

TMIB
04-27-2024, 09:59 AM
Az amerikai álom halott? (vélemény vlog) #amerika #magyar #vélemény

Több hasonló videót is láttam, gondoltam én is megosztom a saját véleményem erről az "amerikai álom" dologról...

https://www.youtube.com/watch?v=UbwM4TzgBi8

https://www.youtube.com/watch?v=UbwM4TzgBi8

TMIB
06-06-2024, 08:11 AM
Ezt de utálom. Tegnap elalvás előtt eszembe jutott valami visszaemlékezés, amiről sose készítettem még videót, de nagyon érdekes meg minden, és hogy ha felkelek majd ráírom a listára hogy nehogy elfelejtsem. Hát, mire felkeltem, elfelejtettem. :mad: Gőzöm sincs mi volt az. Iskola téma? Talán? Ott történt valami és arról akartam beszélni? Lehetséges. :hogymi:

coco
06-07-2024, 06:18 AM
Ezért tartok egy kis noteszt az ágyam mellett :)

TMIB
06-11-2024, 09:05 AM
Este kérdeztem az asszonyt, hogy kér-e krumplit, mondja hogy igen. Jó, mondom akkor sütök. Kimegyek a kamrába, 3 krumpli, megyek a konyhába hogy megmossam, erre ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ! A mosogatóban egy hatalmas pók. Jó nagyot kiáltottam, majdnem elejtettem a krumplikat is. Nem tudom honnan jött, de nem tudott kimászni, hirtelen, én meg a papucsommal tüzet nyitottam rá. Az első mellé ment, de a második csapás megszédítette, a harmadikkal végeztem vele. Úgy sejtem hogy a ház alatt megint rengeteg pók lehet. A múltkor a vízvezetékszerelők azt mondták hogy vagy 50 volt. Be kellett vetnünk ellenük a rovarirtó-gáz akármiket. Pedig a szigetelést majd valamikor meg kell csinálni lent a ház alatt...

TMIB
06-16-2024, 08:57 AM
Azért nem nagyon vagyok, mert meghalt a windows-om. Megy az SSD, azt írja semmi baja, de a windows tönkrement rajta. Először nem bootolt, hanem megakadt és töltött, aztán most azt is írja hogy nincs is rajta Windows. Pedig van. Úgyhogy most szívok vele, sokat... Ami a legrosszabb, hogy mindenhová dupla belépés, a telefon vagy nálam van, vagy nem, mivel nekem nincs, az asszonyén kell szórakozni, az meg vagy működik, vagy nem, mert rossz az aksija, meg térerő is van vagy van, vagy nincs. Ráadásul az egyik fő email címem is olyan hogy nem volt beállítva rá telefonszám. Hogy hogy szerzem vissza? Sehogy. Na az pl. most nagy kínom. A Google nem a tolvajoktól védi meg az emailcímet, hanem ő a tolvaj. Egyszerűen elveszik, hiába van meg a helyes jelszó. :hogymi: És nincs megoldás... Pl. lehetne olyan hogy beküldi valaki a személyiét, mert olyat csinál a FB is. De nem. azt se lehet a Google-nél. A világ egyik leggazdagabb cége és nincs egy ember akit segítségért fel lehetne hívni telefonon vagy valami. Úgyhogy most ezen ügyködöm folyamatosan. Rámegy az egész hétvégén, meg a következő hét eleje i, szerintem...

coco
06-22-2024, 08:58 AM
Remélem, sikerül megoldani. Rohadtul kellemetlen tud lenni egy ilyen manőver. Van róla biztonsági mentésed?

TMIB
06-22-2024, 10:17 AM
Félig... Az email azóta sincs meg. Próbáltam mindenhogy, de nem akar belépni rá. Aztán mondom oké, csinálok egy másikat. Elkészítem, megadom neki a telefonszámot, elfogadja. Írok rajta a boltom beszállítójának hogy ez az új email címem. Erre másnap lépnék bele, kéri a telefonszámot. Oké. Megadom, kódküldés helyett kiírja hogy "ehhez a telefonszámhoz túl sok fiók tartozik". Ok, de adtam neki email címet hogy oda is küldhet kódot. Odaküldi, beteszem, belépés helyett megint telefonszámot kér. Tehát az ÚJ email cím se működik. De akkor miért fogadta el a telefonszámot a regeiszrációnál, ha 1 napra rá az mondja hogy inkább mégsem akarja használni vele? Így viszont már kínos is hogy megint írnom kell majd a beszállító cég üzletkötőjének hogy az új email cím se jó.

Hogy lehet ilyen hulladék a Google? Régen teljesen jó volt, most meg ilyen... Mert hogy "el ne lopja valaki más a fiókod". Oké, de soha senki nem lopta el eddig sem. Persze kivéve a Google-t, mert a Google (ezzel az új email címmel együtt) eddig már 4 fiókot vett el tőlem.

Ráadásul a Win install is szórakozkott, az SSD formatált formátummal volt kínja. Megcsináltam ahogy kérte, nem volt jó, változtattam, nem volt jó, tököltem a biosban nem volt jó, újra azt csináltam amit először, aztán meg jó volt. Semmi értelme...

TMIB
06-23-2024, 05:52 PM
Ezt de utálom. Tegnap elalvás előtt eszembe jutott valami visszaemlékezés, amiről sose készítettem még videót, de nagyon érdekes meg minden, és hogy ha felkelek majd ráírom a listára hogy nehogy elfelejtsem. Hát, mire felkeltem, elfelejtettem. :mad: Gőzöm sincs mi volt az. Iskola téma? Talán? Ott történt valami és arról akartam beszélni? Lehetséges. :hogymi:

Háhá! Eszembejutott! Csak 17 napot kellett rá várni. :haha:

P. Dude
06-24-2024, 06:26 AM
9483

TMIB
07-12-2024, 02:08 PM
A városi tanács részirűl - jótett helyébe jót ne várj #vlog #történet

Egy visszaemlékezés egy helyzetről ami annak idején baromira felidegesített.

https://www.youtube.com/watch?v=Kyrql1KcozY

https://www.youtube.com/watch?v=Kyrql1KcozY

TMIB
07-17-2024, 12:21 AM
Végül is csak 1 hónapon át tartott. Ma sikerült bejelentkeznem a régi email fiókomba. :huuu:

TMIB
07-24-2024, 01:33 PM
Gyanús kék teherautók a házunknál (2024 július) #önvédelem #otthon #amerika

1 hétvége alatt kettő...

https://www.youtube.com/watch?v=0nykaJGNUC4

https://www.youtube.com/watch?v=0nykaJGNUC4

TMIB
07-27-2024, 02:58 PM
Puzsér-Ábrahám ökölcsapás/pofon botrány #magyar #vélemény #hírek

Kis elemzése a Puzsér-Ábrahám ökölcsapás/pofon botránynak. Összeszedtem néhány dolgot amit tudni lehet, meghallgattam interjúkat, hogy ki mit mondott, melyik fél miket állított, stb.

https://www.youtube.com/watch?v=izD9oVm8b8c

https://www.youtube.com/watch?v=izD9oVm8b8c

TMIB
07-28-2024, 03:25 PM
Csoda. A Puzséros videómat beajánlotta másoknak a YT. 1 nap alatt 800 néző. Először semmi, de fél nap után elkezdte másoknak ajánlani. Hát, ilyen se volt már egy ideje... Meglátjuk hogy tovább ajánlja-e vagy ez csak ilyen 12 órás fellángolás volt a YT rendszerében.

TMIB
07-31-2024, 06:38 AM
Vasárnap sötétedés után idejött egy kisteherautó, rávilágított a házra, majd megfordult és elhajtott. Talán ugyanaz volt aki itt járt. De látta a felkapcsolt villanyokat, meg hogy ment a tévé, úgyhogy elhúzott. Amúgy ezt a járművet naponta szoktam látni, itt lakhat a közelben. Jellegzetes, mert oldalrol zöldnek tűnik (pedig kék), és szét van rohadva a kerék körül a karosszériája.

TMIB
08-09-2024, 09:29 AM
Karatekutya - A megvert 7 éves kissrác ügyéről egy összefoglaló

https://www.youtube.com/watch?v=Wn9BBV3f7jM

https://www.youtube.com/watch?v=Wn9BBV3f7jM

TMIB
09-06-2024, 12:53 AM
Kezd megint sok lenni a jóból...

Először a munkámmal most alig keresek. Aztán itt ez az Aliexpressz ügy is a postaköltséggel és ki tudja még hány csomaggal lesz gond, meg legközelebb mi lesz a rendeléseknél, vissza kapom-e majd a pénzem... Kerestem a fúrótöltőm, nem találtam órák után se. Aztán megtaláltam, de úgy néz ki hogy elromlott a fúró, hiába van feltöltve az akku, vehetek másik fúrót. Az Ali miatt mennem kellett a postára, a motorom bedöglött megint, nem akar menni. Hiába a cserélt karburáton, a cserélt olaj, meg a vadi új gyertya benne. Biciklivel kellett mennem. A rohadás melegben emiatt rámjött a szívdobogás is, meg ugye az ideg miatt... nem tudtam elintézni semmit, hazajöttem, gondoltam legalább készítek valami finomat, hogy ne vesszen kárba az egész nap. Egy paprikáscsirkét. Hozzáértem a serpenyőhöz, úgy megégett az ujjam hogy azonnal lejött a bőr is.
:duhos:

Jó hírek nem nagyon vannak a láthatáron.

TMIB
09-23-2024, 05:01 AM
Észrevettem néhány hónapja, hogy 20-25 dollárral több a villanyszámlánk idén, tavalyhoz képest. Először arra gondoltam hogy biztosan csak drágább lett, de aztán néztem és nem, hanem 100 kw-al több a fogyasztás. Először arra gondoltam hogy a cső köré tekert melegítő izé lehet. De nem, az nem kapcsol be nyáron. A másik tippem a légsütő volt, de azt meg naponta vagy fél órát használjuk. Mosás és szárítás? Túl sűrűn nem mosunk és nem szárítunk. Párátlanító a kamrában? Kis szerkezet 12 voltos izével. Az se lehet. Ezen gondolkodtam vagy 2 hónapja. Ma jöttem rá. Amióta megjavították a vezetéket a vízvezetékszerelők, azóta folyamatosan be van kapcsolva a szivattyú. Na az használja az energiát. :cry:

Persze muszáj járatni, mert az asszony azt mondta hogy annak mennie kell és kész. Ez van.

Ez kb. 280 dollár egy évben, ami közel 100.000 Ft.

LOTS
09-28-2024, 07:31 PM
100 kWh áram 280 dollár? Nálunk (kis fogyasztás esetén) 3.700 Ft. Ha sok áramot fogyasztunk, akkor is 7.100 Ft

TMIB
09-29-2024, 12:31 AM
Nem, dehogy. 100 kWh az 23 dollár körül van. 100x12 hónap az 1200 kW, az a 280 dollár.

A 100 kWh az olyan 8100 Ft. De a 23 az a max, csak nem tudnám megmondani pontosra. Lehet hogy csak 20 dollár. Szóval nagyjából egy árban mérik az áramot itt, mint Magyarországon. Persze tegyük hozzá hogy nálunk benne van minden adó, extra díjak, használati díj, stb.

TMIB
10-07-2024, 11:10 AM
Jó lenne egy kis AI segítség néhány videómhoz, de eddig nem jártam szerencsével. Ezeknek a felfelepítése sokszor elég bonyolult, midnenféle hibakódokat dobálnak fel, lehetetlen rájönni hogy mi bajuk. Az utóbbi 2 napban jó sok időt eltöltöttem ezzel, volt ami nem telepedett fel. Az asszonynak a saját gépére sikerült kb. 4 és fél óra alatt feltelepítenie. Aztán meg nem indult el nála. Próbáltam 2 másikat, azok se működtek. De elment velük 2 napom. Aztán utána rákeresetem és NEM is ingyenesek. Tehát még ha sikerült is volna elindítani őket, akkor sem tudtam volna használni a programokat.

Úgyhogy keresek tovább, talán majd találok valami használhatót.

Közben a kertben is dolgoznom kéne, mert megint tele van facsemetével minden, a gázosok meg jönnek majd feltölteni a gáztartályt. Meg boltba kéne menni, meg a saját üzletemhez venni ezt-azt. Persze megint nem indul a zöld robogóm. Tegnap próbáltam... Vajon megint a benzintank van eldugulva? Nem értem mi a kínja folyton ennek a motornak...

TMIB
10-15-2024, 05:04 PM
A zöld motorom még mindig nem tökéletes. Nem indult, babráltam, most megint megy. Reggel pöccre indult, oké, de kicsit mintha rángatna, néha elfogyna egy-egy pillanatra az ereje. Meg a berúgókar is fura. Nem ugrik vissza, hanem mintha egy tál langyos zsírban lenne fakanál, lassan mozdul visszafelé. Pedig olajat most cseréltem benne amikor beletettem az új karburátort.

Az asszony ment rokonokhoz, vihettem reggel. 5 fokban, vizes úton motorozni. Nagyon nem vagyok oda ezért. Rendőröket is láttam, még jó hogy nem állítottak meg. Vettünk egy csokit a Walmartban, aztán elvitte a busz. Akkor kezdett el esni az eső, motorozás a postára, aztán onnan meg haza. Megáztam. Még szerencse hogy rajtam volt a gumikesztyűm. Ha hideg van villámgyorsan szétfagy a kezem aztán úgy nem tudom a gázt meg a féket kezelni. Elég veszélyes hidegben motorozni, volt hogy télen mentem, hó, jég, brutális hideg, a kezemen nem volt gumikesztyű csak sima, alig láttam, és áthajtottam a stop táblán, de szerintem hirtelen meg se bírtam volna állni, mert az ujjaim nem tudtam mozgatni. Azóta inkább kihagyom ezt, nem akarok annyira hidegben motorra ülni. :hogymi:

Na mindegy, most 4 napig egyedül leszek itthon. Illetve a macskákkal.

P. Dude
10-17-2024, 11:41 AM
Először azt olvastam: vettünk egy kocsit a Walmartban. :D

TMIB
10-27-2024, 12:20 AM
Szuper ahogy dolgoztam egy csomót az új videón, meglegyen a hétvégére, erre feltöltöm és mit csinál a Youtube? Leszedi róla a reklámot. Oké, épp csak ha nincs reklám, akkor teljesen el is rejti, 100% hogy nem fogja senkinek ajánlani és még a szokásos 300 néző se lesz meg rajta. Úgyhogy fellebbeztem, de 5 óra eltelt és a Youtube nem ellenőrizte le.

Nem mondtam benne semmi durvát. Nem használtam csúnya szavakat. Nincs benne se vér, se erőszak, se semmi. Egyszer kimondtam azt a nevet hogy "Trump". Ezért tilthatta le? :huuu:

Várok, de általában a hétvégi megosztás a jó, péntek vagy szombat délután, ebből így már nem lesz semmi... Bekapcsolom, talán holnap, ha addig megvizsgálják és visszarakják rá, a kutya se fogja megnézni vasárnap este.

P. Dude
10-28-2024, 07:55 AM
Áhh, én is csináltam youtube csatornát, csak mert sehol nem találtam a neten egy Workaholics jelenetet, gondoltam felteszem. :) Na azt még fel is tette, de tegnap már nem engedett feltölteni egy második jelenetet, mert lefuttatott egy ellenőrzést, és kiírta hogy szerzői jog, feltölthetem, de senki sem fogja tudni megnézni... Oké szerzői jog, de tele van a youtube jelenetekkel filmekből/sorozatokból, és az elsőnél semmi gondja nem volt a rendszernek a szerzői jogokkal. Hogy működik ez az egész a youtube-on...?

TMIB
10-28-2024, 04:19 PM
Számít a hossza, számít hogy hány %-a a feltöltésnek, hogy beszélsz-e róla előtte, közben, utána, hogy egy rövid bevágás van-e viccnek, esetleg kritizálod a a bevágást, filmrészletet, vagy kontextusban beszélsz róla, stb. Abban az esetben TALÁN meghagyják, de az sem biztos. Én egyszer egy South Park részletet teljesen megmásítottam, humornak, a szerzői jogok szerint és a Youtube szabályok szerint sem kellett volna hogy probléma legyen vele... de leszedték.

Meg volt két filmrészlet. Az egyik egy régi Chuck Norris filmből, de az is szanaszét vágva, hang megváltoztatva, vicces videónak elkészítve. Mégis rátette a copyright dolgot a film kiadója... :-/ Szóval még ha be is tartod az összes szabályt, akkor is van esély rá hogy törlik, vagy korlátozzák a feltöltést.

Vagy 30 óra telt el a feltöltésem óta, a Youtube nem nézett rá a mostani videómra, nem ellenőrizték le, nem vették le róla a korlátozást. Úgyhogy csak így tettem közzé. Úgyhogy esélytelen hogy sok ember lássa, amin nincs bevételszerzés, azt rögtön hátra rakja a keresések között és nem ajánlja senkinek a rendszer. De ha meg nem tettem volna nyilvánossá akkor a mostani téma irrelevánssá válik és még kevesebben nézik meg. Twitteren írtam rá a Youtubera, de persze válaszra sem méltattak. Pedig elvileg ott kell hozzájuk beszélni...

TMIB
10-31-2024, 05:41 PM
Halloween jelmez 2024 lol #vicces #magyar #magyarország #halloween

https://www.youtube.com/watch?v=Jui3AIdpxvU

https://www.youtube.com/watch?v=Jui3AIdpxvU

TMIB
11-05-2024, 07:12 PM
De érdekes a kormány pont ma, választások napján küldött ki egy olyan értesítést hogy "figyejjé má, lehet hogy tudnánk neked adni állami egészségbiztosítást".

Micsoda véletlen hogy a Biden-Harris kormány pont erre a napra időzítette ezt.

De ez nem választási csalás, mert nem hívjuk annak.

:rolleyes:

TMIB
12-13-2024, 12:39 AM
Szuper ahogy 1 hete várjuk hogy jöjjenek a gáztszerelők ha már mondták hogy ki kéne cserélni a kazánt és rábeszéltek. De fel se hívnak minket. Ma meg -12 fok van. Ugyanaz a cég mint a vízvezetékszerelősök, azoknál évekig tartott mire végül idejöttek.

TMIB
01-28-2025, 05:39 AM
Benne van a mai Jólvanezígyben a kommentem.

https://i.imgur.com/rYbwIQQ.jpeg

Ezzel így már már tuti bekerülök a történelemkönyvekbe. :haha: